PÄÄTÖS 21.04.2015. KOOVEE ry



Samankaltaiset tiedostot
S-Kiekon joukkueenjohtajan Pasi Ylitalon vastine: En ole huomannut kyseistä asiaa. Olen ollut aina joukkueen kakkos- tai kolmosjojo

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Kurinpitovaliokunnan päätös vastalauseasiassa /

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

VASTALAUSEPÄÄTÖS

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Seura B on tehnyt vastalauseen ko. ottelusta. Vastalause on tehty ja maksettu XX.XX.2014 mennessä kilpailusääntöjen määräämässä ajassa ja tavalla.

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Leevi Jokilahti (s. 2000) on pelannut kauden aikana kahdessa eri ikäluokassa seuraavasti:

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

Dopingrikkomuksia ovat Suomen antidopingsäännöstön mukaan:

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Hei! Terveisiä. Toimin Seura A B2-joukkueen joukkueenjohtajana. Tapaamme tulevana viikonloppuna Kannonkosken Piispalassa.

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

Hei! Terveisiä. Toimin Seura A:n B2-joukkueen joukkueenjohtajana. Tapaamme tulevana viikonloppuna Kannonkosken Piispalassa.

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

VALITUSVALIOKUNNAN PÄÄTÖS VALITUKSEEN NRO 25 /

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla alkaen

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät )

KILPAILUSÄÄNNÖT

KESKIMAAN ALUEPÄIVÄ. Kuortane Suomen Jääkiekkoliitto / Pirkka Antila 1

KURINPITOVALIOKUNNAN KOKOUS 1 / 14 KURINPITOVALIOKUNNAN SÄHKÖPOSTIKOKOUS 1 / 14

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja

TiTu / KIRJURI

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

KILPAILUSÄÄNNÖT

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

Henkilö X on lähettänyt liiton nettisivujen kautta kysymyksen kilpailusäännöistä:

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

Pelipassi- ja vakuutusohje

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Tampereen Jääkiekkotuomarit

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

C2-D2 Final Four-turnaukset

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

VASTALAUSEPÄÄTÖS

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

VASTALAUSEPÄÄTÖS

TOIMITSIJAKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

C2-D2 Final Four-turnaukset

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Ylialueellinen seurafoorumi.

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2016 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN

Materiaalit sivustolta löytyy mm. peli-, kilpailu- ja rangaistussäännöt sekä tyhjä pöytäkirjapohja.

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

URHEILUN OIKEEJSTURVALAUTAKUNTA PÄÄTÖS NRO 3/98 Annettu Helsingissä Dt~ro 4/97

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

Taso Ottelut: Joukkueen ottelutietojen hallinnointi

! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro +

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET Soveltamisala

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET

Siirrot ja siirtoajat (Superpesis, Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-, B- ja C-ikäiset)

TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET ESITYS

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Rankaisuvaltaa käyttävät näissä kurinpitosäännöissä mainituissa rikkomuksissa seuraavat toimielimet:

NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL)

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2013

Transkriptio:

PÄÄTÖS 21.04.2015 KOOVEE ry Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt Suomi-sarjasta ilmitulleen tapauksen koskien KOOVEE:n Janne Anttilan pelaamisen ilman hänelle määrätyn pelikiellon kärsimistä. Tapauksesta on tutkittu seuraavat asiakirjat: - Janne Anttilan pelikieltopäätös - pelikieltopäätöksen toimitukseen liittyvä kirjeenvaihto - KOOVEE:n joukkueenjohtajan Juha Pakarisen vastine Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta toteaa, että edustuskelvottomuuksia voi syntyä monella eri tapaa (pelipassit, pelioikeus, edustusoikeus, pelikiellot yms.). Tapahtumista on todettu seuraavaa: Janne Anttilalle tuomittiin 21.2. ottelussa Hermes KOOVEE 5 min + pelirangaistus selästä taklaamisesta. Kurinpitäjä määräsi tästä Anttilalle neljän (4) ottelun pelikiellon 23.2.2015. Tämän jälkeen KOOVEE:lla oli seuraava ottelu 28.2.2015 PYRY KOOVEE jossa Anttila kuitenkin pelasi. KOOVEE:n vastine: Tilannehan tuossa oli se ettei tieto tullut koskaan joukkueelle saakka, suurin syy siihen oli se että sähköpostiosoite johon se ilmeisesti on lähetetty ei ole toimiva osoite. Kun tulin kesken kauden joukkueenjohtajaksi, niin minulle kerrottiin että joukkueen / jj:n postiosoite on edustus@jääkiekko.koovee.fi johon oli tullutkin kaikenlaista postia joukkueen asioita koskien, joten aloin sitä sitten seurailemaan. Jossain vaiheessa huomasin netistä että minulle oli laitettu jonkun toimesta eri osoite eli tuo juha.pakarinen@koovee.fi joka ei ole toimiva. Yritin sitä muuttaa liiton sivuille, mutta en onnistunut,asiaa kyseltyäni meidän nettiihmiseltä minulle kerrottiin että siitä osoitteesta postit kääntyy tuohon edustus@jääkiekko.koovee.fi osoitteeseen,joten annoin sen olla sitten liiton sivuilla. No nythän on on todettu ettei niin ole käynyt vaan tuo Jannen pelikielto on jäänyt toteutumatta, missään tapauksessa emme peluuttaneet tietoisesti Jannea noissa otteluissa. Ihmettelen kyllä ettei vastajoukkueet ole asiaan reagoineet, mutta ehkä heillä oli syynsä.nyt kun itse luen kirjoittamaani tekstiä, niin tuntuuhan tuo aika huonolta selitykseltä mutta noin siinä kävi. Toki olisi pitänyt sitä tiedustella muita välineitä käyttäen.

Päätös: SJL:n kilpailusääntöjen mukaan: 7.5. Ottelupöytäkirja Virallisissa otteluissa sekä harjoitusotteluissa on tehtävä pöytäkirja. Pöytäkirjan pelaajaluettelo on vahvistettava ennen ottelua molempien joukkueenjohtajien sekä ottelupöytäkirja ottelun jälkeen erotuomareiden ja pöytäkirjanpitäjän allekirjoituksella. Ottelupöytäkirjassa joukkueen kokoonpanon allekirjoituksellaan vahvistavalla henkilöllä on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi, ja hän vahvistaa allekirjoituksellaan, että pöytäkirjaan merkityt pelaajat ovat edustuskelpoisia kyseisessä ottelussa. Pöytäkirjasta on annettava kopiot molemmille joukkueille. Kotijoukkue/seura säilyttää alkuperäisen pöytäkirjan ja on velvollinen toimittamaan sen sarjan järjestäjälle pyydettäessä. Kilpailusääntöjen 7.5. mukaisesti pelaajaluettelon allekirjoittanut henkilö vastaa siitä että kokoonpanoon merkityt pelaajat ovat edustuskelpoisia. 10.9. Rangaistusten määrääminen ja kärsiminen Peli- ja toimintakiellot päätetään kärsittäväksi seuraavissa otteluissa samassa sarjassa jossa pelatusta ottelusta pelikielto määrättiin. Harjoitusotteluissa tulleet erikseen määrätyt peli- ja toimintakiellot kärsitään sarjaotteluissa. Peli- ja toimintakiellot koskevat aina kaikkia sarjaotteluita kaikissa ikäluokissa ja sarjoissa kunnes peli- tai toimintakielto on kärsitty. Kurinpitäjä voi päättää, onko pelaaja pelikelpoinen pelikiellon aikana olevissa harjoitusotteluissa. Pelikiellot voivat koskea myös maaotteluita. Sinä päivänä kun pelaaja / toimihenkilö on peli- / toimintakiellossa, ei hän voi pelata / toimia toimihenkilönä missään joukkueessa samana päivänä vaikka peli- / toimintakielto päättyisikin jonkun ottelun päätyttyä. Pelaaja, joka on pelikiellossa, ei voi toimia pelikieltonsa aikana toimihenkilönä missään joukkueessa. Toimihenkilö, joka on toimintakiellossa, ei voi pelata toimintakieltonsa aikana missään joukkueessa. Pelikiellossa oleva pelaaja ei voi vaihtaa seuraa ennen kuin pelikielto on kärsitty. Erotuomari joka pelatessaan tai toimiessaan toimihenkilönä on määrätty peli- tai toimintakieltoon, ei voi toimia erotuomarina ennen kuin hänen pelitai toimintakieltonsa on kärsitty. Jos pelikielto ei ehdi tulla kärsityksi sarjaotteluissa kauden päättymisen

vuoksi, siirtyy se kärsittäväksi seuraavan kauden alusta lukien siinä seurassa ja joukkueessa jossa aloittaa pelaamisen sarjaotteluissa. Jos pelaaja on pelikiellossa ensimmäisissä otteluissa, katsotaan pelikielto kärsityksi tietyssä joukkueessa, kunhan pelikiellon jälkeen pelaaja on merkitty kokoonpanoon ko. joukkueen seuraavassa ottelussa. Jos pelaaja on alkukaudesta pelaamatta eikä kuulu mihinkään joukkueeseen ja liittyy myöhemmin johonkin joukkueeseen, kärsitään pelikielto sen jälkeen, kun pelaaja on lunastanut pelipassin ja on ilmoitettu jonkun joukkueen kokoonpanoon kuuluvaksi. Jos pelaaja on pelikiellossa kauden ensimmäisissä sarjaotteluissa, katsotaan pelikielto kärsityksi tietyssä joukkueessa, kunhan pelikiellon jälkeen pelaaja on merkitty kokoonpanoon ko. joukkueen seuraavassa ottelussa. Kun määrättävä rangaistus on enemmän kuin 6 ottelun peli- tai toimintakielto, käsittelyn suorittaa SJL:n kilpailuvaliokunta kaikissa sarjoissa. Kaikki peli- tai ottelurangaistukset, jotka on tuomittu erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta, käsitellään SJL:n kurinpitäjän / kilpailuvaliokunnan toimesta. Mikäli peli- tai toimintakiellossa oleva pelaaja tai toimihenkilö ei noudata hänelle määrättyä rangaistusta aiheuttaa se välittömästi lisärangaistuksen sekä ko. pelaajalle tai toimihenkilölle sekä seuralle. Jos pelaaja ollessaan pelikiellossa pelaa ja tekee rikkeen josta tuomitaan erikseen pelikieltoa, määrätään tämä pelikielto kaksinkertaisena kärsittäväksi voimassa olleen pelikiellon jälkeen. Jos pelaaja pelaa useammassa kuin yhdessä ikäluokassa, ja hänellä jää ikäluokan sarjaotteluiden loputtua kauden lopussa kärsittäväksi pelikieltoa siten että se siirtyisi seuraavaan kauteen, voi pelaaja kärsiä pelikieltonsa loppuun toisen ikäluokan otteluissa, mikäli on pelannut kyseisessä toisessa ikäluokassa vähintään 1/3 kyseisen ikäluokan sarjaotteluista. Janne Anttilalle on määrätty 23.2.2015 neljän (4) ottelun pelikielto. Pelikiellosta on tiedotettu sarjan joukkueita sillä jakelulla joka on ilmoitettu kauden alussa. Joukkueen velvollisuutena on huolehtia, että heidän ilmoittamansa yhteystiedot ja sähköpostiosoitteet ovat toiminnassa. Se, että sähköpostiosoite ei ole toiminut ei ole riittävä peruste. Anttila oli saanut edellisessä ottelussa 5 min + pelirangaistuksen selästä taklaamisesta. Kyseinen teko on aina vakava ja johtaa useimmiten pelikieltoihin. Joukkueen johdon velvollisuutena on selvittää/varmistaa onko tilanteesta määrätty pelikieltoa. Janne Anttila on ollut edustuskelvoton kyseisessä ottelussa. Arvioitaessa rangaistusta tulee ensisijaisesti arvioida rikkeen vakavuutta.

Edustusoikeudettoman pelaajan peluuttaminen on aina tuomittavaa. Erityisen tuomittavaksi sen tekee se että pelaaja on ollut pelikiellossa ja silti pelannut. Kilpailuvaliokunta on kutienkin ottanut sen kannan, että edustuskelvottomana pelaaminen (kun kyseessä on tiedon kulkuun liittyvät virhe) käsitellään vain ensimmäisen ottelun osalta, muihin otteluihin joukkue ei tee erillistä päätöstä edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta. Yleinen käytäntö tapauksissa joissa ottelussa peluutetaan edustuskelvotonta pelaajaa, on tuomita joukkue häviämään ottelunsa. Ottelun PYRY KOOVEE (28.2.2015) lopputulos 3-2ja muutetaan lopputulokseksi 5-0. KOOVEE ry:lle määrätään 200 euron sakko edustuskelvottomien pelaajan peluuttamisesta ja valvonnan puutteesta. Sakkoa koskeva lasku on avattu seuran palvelusivulle. Kokoonpanon vahvistaneelle Juha Pakariselle määrätään neljän (4) ottelun toimintakielto. Janne Anttila määrätään kärsimään kärsimättä jäänyt neljän (4) ottelun pelikieltonsa ensi kauden alusta lukien siinä seurassa ja joukkueessa jossa aloittaa pelaamisen. Lisärangaistuksena Anttilalle määrätään yhden (1) ottelun lisäpelikielto joka kärsitään alkuperäisen neljän (4) ottelun pelikiellon kärsimisen jälkeisessä ottelussa. Samalla kilpailuvaliokunta toteaa, ettei tässä tehty päätös sido kilpailuvaliokuntaa mihinkään mahdollisiin tuleviin samankaltaisista tapauksista tehtäviin päätöksiin. Tästä päätöksestä on valitusoikeus Suomen Jääkiekkoliiton valitusvaliokunnalle seitsemän (7) vuorokauden kuluessa kurinpitopäätöksen antamisesta. SJL:n liittohallituksen päätöksen mukaisesti valituksen käsittelymaksu on seuran osalta 500 euroa ja yksityishenkilön osalta 200 euroa joka palautetaan mikä valitus aiheuttaa muutoksia päätökseen. Valitusmaksu on suoritettava Suomen Jääkiekkoliiton tilille Danske Bank FI20 8000 1602 1002 25 ja kuitti maksetusta maksusta on liitettävä valitukseen. Valitusvaliokunta käsittelee valitukset kahden viikon kuluessa niiden saapumisesta liittoon, ellei asianosaisten kuuleminen tai muu erityinen syy edellytä pidempää käsittelyaikaa. Valituksen tekeminen ei keskeytä tämän päätöksen toimeenpanoa vaan seurojen on toimittava tämän päätöksen mukaisesti mahdollisesta valituksesta huolimatta. SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY

Jukka Toivakka Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Pirkka Antila Kilpailuvaliokunnan sihteeri