Tampereen Jääkiekkotuomarit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen Jääkiekkotuomarit"

Transkriptio

1 Tampereen Jääkiekkotuomarit Harrastesarjojen sääntö- ja peli-info Tampere, Varala

2 Tilaisuuden tarkoitus Keskustellaan harrastesarjojen tuomaritoiminnasta ja mitä tulee huomioida tuomarijoukkueena. Käydään lävitse harrastesarjojen sääntöjä ja sääntötulkintoja, sekä joukkuepalautteita. Otteluihin liittyvät toiminnot (pöytäkirja, raportointi)

3 Harrastejääkiekko Turvallisuus etusijalla Hyvin erilaiset pelitaidot Ei kilpaurheilua Harrastus, mahdollisuus liikkua Tuomarin rooli, pitää peli turvallisena Uusissa säännöissä painotetaan enemmän tekoa kuin seurausta. Loukkaantuminen ei enää ole määräävä tekijä isoa rangaistusta arvioitaessa. Vastustajan piittaamaton vaarantaminen avainasemassa, ei ainoastaan loukkaantuminen.

4 Palaute Viimekaudesta tullutta palautetta: - Linja,turvallisuus (mieluimmin liian tiukka linja kuin liian löysä) - Maila pelaaminen pois (huitomiset vaikka kohdistuu mailaan,swingit) - Käytösasiat (turhat mussutukset pois, pitää rangaista) - Monella on joukkueen sisällä säännöt näistä ja edellyttävät sitä muiltakin. - Ylimielinen käytös (tuomarit) pelaajia kohtaan. - Tarkoittaa peliin valmistautumista ja sen hoitoa loppuun saakka. - Kaikki tuomarit eivät toimi sääntöjen mukaan eli annetaan kymppejä ennemmin vaikka pitäisi piittaamattomista - Taklauksista antaa isoja rangaistuksia. (kurinpitoasiat) Omat kokemukset?

5 Kunnioitus Väkivaltainen käytös ei kuulu jääkiekkoon, etenkään harrasteeseen. Tähän on puututtava, aina. Pelaajien taustat ovat hyvinkin erilaiset, hyväksy tämä Sääntökirjan tuki rangaistuksille Harrastesarjojen kurinpitopäätökset kantavat myös muualle. Pyri luomaan positiivinen ilmapiiri omalla käytökselläsi, arvosta pelaajia ja arvosta peliä. Muista että tapahtuma on ainutlaatuinen pelaajan näkökulmasta.

6 Yleistä Yleistä Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan. = Harraste-/Tuomaripelipassi, aikuiset (synt. ennen ) 134 (vakuutuksen osuus 90 )

7 Pöytäkirja Pöytäkirja on virallinen dokumentti ottelutapahtumista. - Otteluun liittyvät päivämäärä, paikka, kellonaika - Ottelun tapahtumat (maalit, rangaistukset) - Pelaajaluettelo, oltava selkeä ja kirjoitettu ymmärrettävästi - Allekirjoitukset Pöytäkirjan mukaan tulokset tilastoidaan ja tarvittaessa selvitellään ottelussa tapahtuneita rangaistuksia (PR, OR, vakavat loukkaantumiset)

8 Varusteet Kypärät ja kasvosuojukset Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla CE-hyväksytty. Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjat) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä. Kaulasuojat Kaulasuojat ovat pakollisia. Maalivahdin varusteet Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan vaatimukset. = jos ei kunnossa, ei pelaa. Turvallisuuskysymys.

9 Lyöntilaukaus Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

10 Taklaaminen Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta. Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan minimissään iso rangaistus (5 min.) ja pelirangaistus tai ottelurangaistus (25 min.). Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min). Keihästämisestä ja mailan päällä lyömisen yrityksestä tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan minimissään iso rangaistus (5 min.) ja pelirangaistus tai ottelurangaistus (25 min.). Jos keihästäminen tai mailan päällä lyönti osuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

11 Mailapeli Mailahäirintä ylävartaloon / käsille tuomitse aina Huitominen mailaan ilmasta mihin osuu? Millä voimakkuudella? Alakäden yläpuolelle tuomitse aina Mailahäirintä yläkautta tuomitse aina, vaikka ei osu käsille Mailahäirintä jään myötäisesti ei rangaistusta

12 Korkea maila Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä. Aiheutettuaan loukkaantumisen kiekkoa laukaistaessa è 2+2`. (3+3) Kaikissa muissa korkean mailan tilanteissa on lähtökohtana aina 2` (3) tai vastustajan loukkaantuessa, iso rangaistus. Jos kiekollinen tilanne on vasta syntymässä ja sitä ennakoiden aiheutetaan vahingossa tai varomattomasti vastustajan loukkaantuminen è 5+PR. (8+PR) Vahinkoja sattuu kaikille mutta toisille selkeästi toisia enemmän è kyse on useimmiten huolimattomuudesta, välinpitämättömyydestä, koheltamisesta ja ajattelemattomuudesta.

13 Rangaistukset Pienet rangaistukset Pienen rangaistuksen suuruus on 2 min (tehokas peliaika) tai 3 min. (suoraa aikaa). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön Pelin viivyttäminen kiekko katsomoon nojalla ei lueta tähän määrään, eikä myöskään tilannetta, jossa sääntörikkomus johtaa rangaistuslaukaukseen.

14 Käytösrangaistukset Käytösrangaistukset (10 min) Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen. Käyttäytymisrangaistuksista (10 min.) pidetään kirjaa joukkueen vastuuhenkilön toimesta. Kaksi käyttäytymisrangaistusta kauden aikana johtaa yhden ottelun pelikieltoon ko. sarjassa. Neljä käyttäytymisrangaistusta (10 min.) johtaa kahden (2) ottelun pelikieltoon, kuusi käyttäytymisrangaistusta neljän (4) ottelun pelikieltoon jne. aina kaksinkertaistuen kahdesta käyttäytymisrangaistuksesta.

15 Isot rangaistukset Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset Ison rangaistuksen suuruus on 5 min (tehokas peliaika) tai 8 min. (suoraa aikaa). Ison rangaistuksen (5 min) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaaja saa ison rangaistuksen tai pelirangaistuksen, on hän automaattisesti pelikiellossa yhden ottelun ajan. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa kunnes sarjan kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen.

16 Rangaistuksista Yhtäaikaiset rangaistukset Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään Pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä. Maalivahdin rangaistukset Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen, maalivahti poistetaan ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan. Jos ainoa maalivahti loukkaantuu, saa hänen tilalleen pukea yhden kenttäpelaajan. Jos maalivahti poistetaan ottelusta ottelurangaistuksen johdosta, joukkue voi pukea kenttäpelaajan sijaismaalivahdiksi, mutta tätä ei odoteta, vaan joukkue jatkaa pukemisen ajan ylimääräisellä kenttäpelaajalla jolla ei kuitenkaan ole maalivahdin oikeuksia.

17 Muuta Pitkä kiekko Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen. Maalia ei hyväksytä, jos se tehdään luistimella tarkoituksellisesti ohjaten. Ainoastaan tahaton kimmoke on sallittu. Kuka tahansa voi ampua rankkarin, ei siis enää ainoastaan rikottu pelaaja. Maalivahti ei saa peittää kiekkoa ilman vastustajan painetta. Pelaajalle, joka syöksyy kiekkoa kuljettavan vastustajan jalkoihin pelaten ensin kiekon pois ja sen jälkeen kaataen vastustajan, tuomitaan joka tapauksessa 2 min kampituksesta. Pitkän jälkeisen aloituksen tahallisesta rikkomisesta seuraa varoituksen jälkeen rangaistus.

18 Raportointi Raportointi täysin vastaavin lainalaisuuksin kuin liiton muutkin sarjat. Ylilyönteihin on puututtava sääntöjen edellyttämin seuraamuksin. Otteluissa tapahtuvat raportointia vaativat tilanteet raportoidaan raportointiohjeen mukaisesti: Raportit lähetetään alueella: Miesten harrastesarjat: Naisten harrastesarjat: Kaikki erotuomarin koskemattomuuden loukkauksesta tuomitut, etniset loukkaukset ja syrjivät käytösrangaistukset ->

19 Epäselvät tilanteen Jos näissä sarjoissa tulee jotain epäselvyyksiä eteen, jotka on selvitettävä sarjajärjestäjän kanssa. Ota yhteyttä näissä asioissa kerhokouluttajaan.

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Harrastekiekko palaveri 18.9.2018 Kotka SÄÄNTÖTULKINNAT 7.10.18 1 HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka 18.9.2018 Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? 7.10.18 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja:

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 07 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: Kerho: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry. Harrastekiekon aloituspalaveri Kotka

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry. Harrastekiekon aloituspalaveri Kotka Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Harrastekiekon aloituspalaveri 18.9.2018 Kotka Aiheet Kotka Jet harrastekiekkovastaava ja yhteistyö Joukkueet ja yhdysmiehet Sarjamaksu ja erotuomaripalkkio OBeluohjelma

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi.

Lisätiedot

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2015 Nimi: Kerho: Pisteet: 4. Käytösrangaistus merkitään minuuttimääräisesti 5. Pelirangaistus merkitään minuuttimääräisesti 6. Ottelurangaistus

Lisätiedot

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. 2. D JUNIORIT 2.1. Taklaaminen D -ikäluokat

Lisätiedot

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa.

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET KAUDELLA 2012-2013 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan näissä ikäluokissa (= 1999 ja myöhemmin syntyneet pelaajat) aina virallisia kilpailu-

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ 1 - Ottelurangaistus (OR) Syykoodi määräytyy rikkeen mukaan esim. huitomisesta annettu OR merk. syykoodi 18 Mahdolliset rangaistukset Aina 5 min vajaalla Merkitään

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2017-2018) - TARKISTETTU SJL:N KILPAILUSÄÄNNÖISTÄ 2017-2018/30.10.17 Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns.

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 18.12.2014 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008 SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin?

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin? KESÄKYSYMYKSET 2015 Kaikki kysymykset vaativat avoimen vastauksen. Kaikkiin vastauksiin tulee myös merkitä sääntökohta esim. SK 111 ii. (Lyhenteet: SK=Sääntökirja, CB=Case book, KS=Kilpailusäännöt ja JS=

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Tuomareiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Ylin sarjataso, jota vihelsit viime kaudella? Kuinka monta kautta olet toiminut tuomaritehtävissä? 6. Kotijoukkue on vajaalukuinen

Lisätiedot

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika KESÄKYSYMYKSET 2017 - TUOMARIT Kaikki kysymykset ovat vaihtoehtokysymyksiä. Valitse joukosta oikea vastaus. Näet kyselyn lopuksi oman pistemääräsi. Suosittelemme ensin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin tulostettuun

Lisätiedot

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2017 2018 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO IIHF-päivitys 26.6.2017 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

S-Kiekon joukkueenjohtajan Pasi Ylitalon vastine: En ole huomannut kyseistä asiaa. Olen ollut aina joukkueen kakkos- tai kolmosjojo

S-Kiekon joukkueenjohtajan Pasi Ylitalon vastine: En ole huomannut kyseistä asiaa. Olen ollut aina joukkueen kakkos- tai kolmosjojo PÄÄTÖS 05.02.2016 S-Kiekko Juniorit ry Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt ilmi tulleen Huima Nyrhisen pelaamisen edustuskelvottomana 31.01.2016 ottelussa S-Kiekko TIHC. Tapauksesta

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

Huomautus! Sääntöihin tehdyt tarkennukset kaudelle 2008 2009 on merkitty sääntöpykälän eteen liitetyllä Uusi merkillä!

Huomautus! Sääntöihin tehdyt tarkennukset kaudelle 2008 2009 on merkitty sääntöpykälän eteen liitetyllä Uusi merkillä! SISÄLLYSLUETTELO: FOHA SÄÄNTÖUUDISTUS 2007... 1 1. YLEISTÄ... 1 I. KILPAILUSÄÄNNÖT... 1 1. TURNAUKSEN JÄRJESTÄMINEN... 1 2. TURNAUKSIIN ILMOITTAUTUMINEN... 2 3. IKÄRAJAT JA IKÄLUOKAT... 2 4. EDUSTUSKELPOISUUS...

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi. Esimerkki:

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012

SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012 SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012 Vastaa kysymyksiin valitsemalla Oikein/Väärin, sen mukaisesti onko esitetty väittämä oikein vai väärin. Lisää valitsemasi vastausvaihtoehdon jälkeen se sääntökohta johon vastauksesi

Lisätiedot

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) Viimeksi muokattu: 1.09.2014 / Taru Nieminen, HaKi03 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tuomarikortillisen toimitsijaesimiehen rooli 2 2. Kirjurin toimenkuva 2 3. Kuuluttajan

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

PÄÄTÖS 21.04.2015. KOOVEE ry

PÄÄTÖS 21.04.2015. KOOVEE ry PÄÄTÖS 21.04.2015 KOOVEE ry Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt Suomi-sarjasta ilmitulleen tapauksen koskien KOOVEE:n Janne Anttilan pelaamisen ilman hänelle määrätyn pelikiellon kärsimistä.

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 25.1.2017 32 / 2016-17 Kuusamon Pallo-Karhut (PaKa) Muhoksen Jääklubi (MuJK) 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt C-nuorten Suomi-Sarjan lohkon 1 ottelusta

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS SEURATOIMITSIJAKOULUTUS 14.9.2015 Ottelutapahtuma Ole ajoissa paikalla Valmistaudu olemaan puolueeton Ennen ottelua kertaa tehtäväsi ja siihen liittyvät säännöt Yhteistyö Toimitsija Tuomari - Toimitsija

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? ,EROTUOMARIKOULUTUS Kesäkysymykset 2009 vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB), kilpailusääntöjen (KS)

Lisätiedot

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen ottelua,

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 TOIMITSIJAKURSSI 2013 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 PALVELUSIVUSTO TOIMITSIJAOHJEISTUS JA TULOSPALVELU TUOMARIN NÄKÖKULMASTA 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Pirkka Antila

Lisätiedot

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF EROTUOMARIN KÄSIMERKIT LAITATAKLAUS - SÄÄNTÖ 520 Lyödään nyrkillä toisen käden avoimeen kämmeneen kerran rinnan korkeudella. MAILAN PÄÄLLÄ LYÖMINEN - SÄÄNTÖ 521 Kyynärvarren

Lisätiedot

RANGAISTUSAITION VALVOJA

RANGAISTUSAITION VALVOJA Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille RANGAISTUSAITION VALVOJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen

Lisätiedot

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT 2018-2019 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI 2018 13.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Oulun Jääkiekkotuomarit ry Toiminnanjohtaja Johanna Tauriainen 050 505 5625 nimeaja@oulunjaakiekkotuomarit.fi Puheenjohtaja Hannele

Lisätiedot

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT KAUSI 2017-2018 KOULUTUKSELLISET TEEMAT Info joukkueille - Korkean mailan tuomitseminen - Rikkeen merkityksen ymmärtäminen - Playbook käyttöön Suomessa Korkean WWW.FLOORBALL.FI mailan tuomitseminen Sivu

Lisätiedot

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN 3.9.2016 UUDET SÄÄNNÖT 1.7.2016 1. Passiivinen peli 2. 7 ken0äpelaajaa 3. Sininen kor7 4. Viimeisen 30 sekunnin sääntö 5. Loukkaantunut pelaaja PASSIIVINEN PELI Tuomarit

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 16.2.2017 39 / 2016-17 Sàkylàn urheilijat ry / Lànnen kiekko KOOVEE Keltaset 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Lànnen kiekon (jàlj. LàKi) tekemän

Lisätiedot

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja Eteläinen Alue Harrastekiekon sääntökirja 2017 2018 1. Yleismääräykset 1.1. Sitoutuminen 1.2. Taloudelliset määräykset 1.3. Jäävuorot SISÄLLYSLUETTELO 2. Pelaajaa ja joukkueen toimihenkilöä koskevat määräykset

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS VASTALAUSEPÄÄTÖS 25.11.2015 Iisalmen Peli-Karhut Juniorit ry (IPK) Pieksämäen Pallo-Sepot ry (PiPS) Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt C-nuorten Suomi-sarjan alkusarjan ottelusta PiPS/Warkis

Lisätiedot

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti: VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012-2013 A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä seuraavissa sarjamuotoisissa kilpailuissa: Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen

Lisätiedot

HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) Nuorisotyö PALOBANDY -SÄÄNNÖT

HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) Nuorisotyö PALOBANDY -SÄÄNNÖT HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 1 (5) PALOBANDY -SÄÄNNÖT 1 KILPAILUN TARKOITUS Kilpailun tarkoituksena on kehittää palokuntanuorten fyysistä kuntoa ja opettaa toimimaan ryhmänä, sekä antaa tilaisuus kisailla

Lisätiedot

Kurinpitovaliokunnan päätös vastalauseasiassa /

Kurinpitovaliokunnan päätös vastalauseasiassa / Kurinpitovaliokunnan päätös vastalauseasiassa 7.3.2017 47 / 2016-17 HC Ässät Pori Oy A-nuoret Ilves Hockey Oy A-nuoret 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt HC Ässät

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Muutos 1, Sääntö 3, s. 16 Pelaajavaihto Pelaajavaihto voidaan tehdä milloin tahansa riippumatta siitä, onko pallo pelissä vai ei. Vaihtoa tehtäessä tulee noudattaa

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali kausi 2019 2020 D-Naiset (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Varmista, että hyökkäysaikakellot ovat paikoillaan

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA 2 PELIAIKA 2.1 Aloitus Aloituksessa erotuomari pudottaa pallon keskipisteessä jäähän. Aloittajat, rintamasuunta vastajoukkueen

Lisätiedot

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1 Seuratoimitsijakoulutus 10.10.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään HJT ry Heli Rissanen 050 400 4572 heli.rissanen@hjt.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 3 TOIMITSIJAN

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 3.11.2016 16 / 2016-17 Oulunkylän Kiekko-Kerho ry (OKK) Red Wings (RW) 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt OKK:n tekemän vastalauseen liittyen B2-nuoren

Lisätiedot

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja Eteläinen Alue Harrastekiekon sääntökirja 2017 2018 1. Yleismääräykset 1.1. Sitoutuminen 1.2. Taloudelliset määräykset 1.3. Jäävuorot SISÄLLYSLUETTELO 2. Pelaajaa ja joukkueen toimihenkilöä koskevat määräykset

Lisätiedot

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ 1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ Yhtä aikainen käsillä lyönti lantioille. Käsimerkki on sama kaikissa kolmessa rangaistuksessa. Kun on kyseessä

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2018-2019 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne.

Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne. SSBL SALIBANDY OY PÄÄSARJOJEN KURINPITÄJÄN PÄÄTÖS 17/2016-2017 Päätöspäivä 1.4.2017 Asia Happeen pelaajan nro 61 Peter Kotilaisen ja Classicin pelaajan nro 20 Nico Salon välinen kontaktitilanne. Ottelu

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali)

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2006 2010 - Toimintaohjeet ja sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 31.7.2007 Päivitetty kaudelle 2007-2008 SISÄLLYS SISÄLLYS JOHDANTO...7 KÄÄNNÖKSESTÄ...7

Lisätiedot

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS fax. 09-4542 1420 Sivu 1/10 PELIMAAILMAN OHJEITA / KS F-juniorit: tuomarien / pelinohjaajien tulee sisäistää PeliMaailman henki. Peliä myös ohjataan: kerrotaan minkä virheen pelaaja teki, miten peliä jatketaan

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI 13.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajina tänään SJL:n Pohjoisen alueen toimitsijakouluttaja Eija Mämmelä 040-8413791 eija.mammela@gmail.com OJT:n toimitsijakouluttaja

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 7.3.2017 45 / 2016-17 Juniori-SaPKo ry Juniori-KalPa ry 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Juniori-SaPKo ry:n (jälj. SaPKo) tekemän vastalauseen liittyen

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 22.3.2017 63 / 2016-17 Kurikan Ryhti Karustulan Kiva 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Kurinkan Ryhdin (jàlj. Kury) tekemän vastalauseen liittyen

Lisätiedot

FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Sääntö 12 - Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös / maalivahdin pelaaminen

FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Sääntö 12 - Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös / maalivahdin pelaaminen FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Sääntö 12 - Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös / maalivahdin pelaaminen Vastajoukkueelle tuomitaan epäsuora, jos maalivahti syyllistyy johonkin seuraavista rikkomuksista: *

Lisätiedot

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Toimitsijavuorot ilmoitettava toimitsijoille hyvissä ajoin ennen kotiotteluita. Toimitsijatehtävät (ainakin seuraavat): Kuuluttaja Kirjuri Näyttötaulun/kellon

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS 24.03.2016

VASTALAUSEPÄÄTÖS 24.03.2016 VASTALAUSEPÄÄTÖS 24.03.2016 Alavuden Peli-Veikot ry (APV) Kuortaneen Kunto ry (KuKu) Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt B-nuorten Alueliigan ottelusta KuKu APV (20.03.2016) APV:n tekemän

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa

Lisätiedot

Futsalin sarjamanuaali

Futsalin sarjamanuaali Futsalin sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin futsalsarjaottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net www.artukka.net/lataa 2 OHJELMA Yleistä

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017 Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi 2017 Huomioitavaa Esitys keskittyy pääosin sisällöllisiin muutoksiin Sanamuotojen tarkennukset ja rakenteelliset muutokset jäävät osin esityksen ulkopuolelle

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 3 Sisällysluettelo: Pelisäännöt Kenttä 5 Varusteet 6 Joukkueet 9 Pelin säännöt 12 Hyökkäysaika 16 Rangaistuslajit ja rangaistusten määrääminen 17 Rangaistukset

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 Huom! Kohdat A ja B koskevat piirin sarjoissa vain miesten Kolmosta ja Nelosta! A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Viimeksi muokattu: 21.9.2015 1 Ohjeen sisältö SIVU 3: 1. ENNEN pelin alkua SIVU 4: 2. Joukkueen B pelaaja nro 9

Lisätiedot

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku ry Turnausohje Kivistö -turnaus Yhteistyössä Hyundain kanssa 8.-9.2.2014 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään

Lisätiedot

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa.

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa. 1. Pelaajien tulee noudattaa seuraavia järjestyssääntöjä. Kaikkien pelaajien tulee pitää yllä reilua peliä ja hyvää urheiluhenkeä. Pöytäjääkiekko on aina ollut ja tulee aina olemaan herrasmieslaji. 2.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 Helsingin Kaukalopallo ry:n virallisia pelisääntöjä noudatetaan yhdistyksen järjestämissä kaukalopallosarjoissa. Nämä pelisäännöt ovat voimassa

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS / VASTALAUSEPÄÄTÖS 1.12.2016 22 / 2016-17 Iitti Hockey (Iitti) Savitaipaleen Urheilijat (StU) 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt D2 AA alkusarjan lohkon 4 ottelusta

Lisätiedot

Seura B on tehnyt vastalauseen ko. ottelusta. Vastalause on tehty ja maksettu XX.XX.2014 mennessä kilpailusääntöjen määräämässä ajassa ja tavalla.

Seura B on tehnyt vastalauseen ko. ottelusta. Vastalause on tehty ja maksettu XX.XX.2014 mennessä kilpailusääntöjen määräämässä ajassa ja tavalla. PÄÄTÖS 21.11.2014 Seura B Seura A Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt C-nuorten Aluesarjan (lohko XX) ottelusta B A (XX.XX.2014) seura B:n tekemän vastalauseen. Tapauksesta on tutkittu

Lisätiedot

Marja-Vantaa -turnaus

Marja-Vantaa -turnaus Keimolan Kaiku ry Turnausohje Marja-Vantaa -turnaus 12.-13.2.2011 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Marja-Vantaa -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS VASTALAUSEPÄÄTÖS 09.03.2016 VG-62 Edustusjääkiekko ry (VG-62) D-Kiekko ry (D-Kiekko) Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt Suomi-sarjan karsintasarjan ottelusta VG-62 D-Kiekko (06.03.2016)

Lisätiedot

TiTu / KIRJURI

TiTu / KIRJURI TiTu / KIRJURI 19.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Hämeen alueen toimitsijakouluttaja Raimo Komu 0400 490 276 raimo.komu@kolumbus.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 Lue SJL:n tulospalveluohjeet,

Lisätiedot