Tulostusjälkiongelmien ratkaiseminen

Samankaltaiset tiedostot
Käyttöpaneelin merkkivalot

Lokerossa 1. Paperin lisääminen. 1 Vedä takaosan paperitukea ulospäin, kunnes kuulet napsahduksen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys.

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusjälkiongelmat

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Tukosten poistaminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Tulostuslaatuongelmat

Lexmark E320/E322. Käyttöopas. Huhtikuu

Käyttöpaneelin käyttäminen

Tulostusjälkiongelmat

Tulostuslaatuopas ABCDE ABCDE ABCDE. Merkkien reunat ovat rosoiset tai epätasaiset. Leikkautuneita sivuja tai kuvia. Tulostuslaatuopas.

ABCDE ABCDE ABCDE. Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Epätasainen tulostusjälki. Tulostuslaatuopas

Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Tyhjiä sivuja. Tulostuslaatuopas

5210n / 5310n -pikaopas

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Lexmark C750. Oppaiden päivitys. Elokuu

PIKAOHJE DATAMAX EX2

Paperi on ehkä imenyt kosteutta ympäristöstä. Säilytä paperia alkuperäisessä pakkauksessa, kunnes sitä käytetään.

Paperivalikko. Aseta laji/alust Määr. vast.ot.al Monisyöt asetus Mukautetut lajit Vastaanottoalust Ylivuotoalusta Paperin lisäys

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16

Paperivalikko. Paperilähde. Aseta laji/alust. Paperilaji. Määr. vast.ot.al. Monisyöt. asetus. Paperin paino. Korvaavapapkoko.

Jos käytät ladattuja fontteja, varmista että tulostin, isäntätietokone ja ohjelmistosovellus tukevat niitä.

Monisyöttölaitteen täyttäminen

VAARA LOUKKAANTUMISVAARA:

Käyttöpaneelin käyttäminen

Paperitukosten selvittäminen. Paperitukosalueiden löytäminen. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys.

Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut lajit Paperilaji. Kirjek toiminto Paperin paino. Paperin lisäys Korvaava papkoko Paperikoko Yleisasetukset

Pikaopas. Käyttöpaneelin toiminta. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas

Ohjeet tulostusmateriaalin valintaan

3 Taivuta ja ilmaa paperipino ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen. 2 Säädä ohjain lisättävän paperin koon mukaan.

Pikaopas. Käyttöpaneelin käyttäminen. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas

Pinon enimmäiskorkeus on 10 mm. Monisyöttölaitteessa voi olla 100 arkkia paperia, joka painaa 75 g/m 2 10 kirjekuorta 75 kalvoa

Paperin koon määrittäminen

Tulostimen ilmoitukset

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Pikaopas. Yleistietoja tulostimesta. Pikaopas

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä

MySchenker tulostimen ohjeet

Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as. ark. Kaksipuolinen Erotinsivut Sidonta Erotinsiv. lähde Sivujen kehys

Apuohjelmat-valikko. Töi. seurantatied Tulosta esitys Tulosta hakem. Tulosta fontit Tulosta valikot Tul. verkko <x>-as.

LASERJET PRO 400 MFP. Pikaopas M425

Emolevyn kannen poistaminen

Pikaopas. Sähköposti. Faksaaminen. Kopioiminen. Tulostaminen. Sähköpostin lähettäminen. Faksin lähettäminen. Kopioiminen

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Valikot

E321-, E323- tulostin

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon:

Tulostusopas. Lokeroiden täyttäminen. Tulostusopas. 1 Vedä lokero kokonaan ulos.

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

LocalTalk-valikko. Työn puskurointi. LocalTalk-vyöh. NPA-pääkoneet. LocalTalk-osoite. NPA-tila. LocalTalk-pusk. LocalTalk-nimi. PCL-työn tunnis.

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

Pikaopas. Käyttöpaneeli. Tämän pikaoppaan tulostaminen. Sivu 1 / 8

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

Kuvansiirtovyön vaihtaminen

Tulostusmateriaaliopas

DATAMAX E-SARJAN KIRJOITTIMIEN KÄYTTÖOHJE

E120, E120n. Käyttöopas. Heinäkuu 2005

T430. Käyttöopas. Maaliskuu 2004

Verkkovalikko. NPA-tila. Työn puskurointi. MAC binaari PS. PCL-työn tunnis. Verkkopuskuri. PS-työn tunnist. Verkko <x> Asetus. Vakioverkon asetukset

WLAN-laitteen asennusopas

Käyttöoppaasi. LEXMARK T620

Infrapunavalikko. Infrapunapuskuri. PCL-työn tunnis. PS-työn tunnist. Infrapunaportti. Siirtoviive. Työn puskurointi. Suurin mahd. nop.

Tulostimen ilmoitukset

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon:

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210. MFP-sarja. Pikaopas

Ei-hyväksyttävät paperit. Esipainettujen lomakkeiden ja kirjelomakkeiden valinta. Esilävistetyn paperin valinta

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F

Käyttöoppaasi. LEXMARK E321

Paperin ominaisuudet. Esipainettujen lomakkeiden ja kirjelomakkeiden valitseminen

Kiinnitysyksikön vaihtaminen

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys

Kaksipuolinen tulostus

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Laitteiston käyttöönotto-opas

Pikaopas. Suomi. HP LaserJet 8150-, 8150 N-, 8150 DN-, 8150 HN-, ja 8150 MFP -kirjoittimet

Kuvan pehmennys. Tulosteiden hallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito.

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

Värivalikko. Värinkorjaus. Tarkkuus. Tummuuden säätö. Värinsäätö käsin Tulostusmuoto. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito.

USB-valikko. Työn puskurointi. PCL-työn tunnis. PS-työn tunnist. MAC binaari PS. NPA-tila. USB-puskuri. Tulostaminen. Värien käyttäminen

Eye Pal Solo. Käyttöohje

QUICK INSTALLATION GUIDE

LocalTalk-valik. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Tulostuslaatuopas ABCDE ABCDE ABCDE. Merkkien reunat ovat rosoiset tai epätasaiset. Leikkautuneita sivuja tai kuvia. Tulostuslaatuopas.

Lexmark C750. Käyttöopas

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276

Pysäytä tulostimen toimet, kuten tulostaminen tai fonttien lataaminen. Selaa valikoita tai liiku näyttöjen ja valikkovaihtoehtojen

Etupaneeli. ON LINE valo on sammunut jos virhetila tai painettu PAUSE. Näytöllä lukee ON LINE => tulostin on valmis

HP Color LaserJet CP1210 Series -tulostin

Tarratulostin QL-800. Pika-asennusopas (suomi) Pika-asennusopas Tarratulostin QL-800

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Helppo seitsemänvaiheinen

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4

Ohjelmiston asennusopas

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet

Asennus ja käyttöopas

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa

Transkriptio:

Löydät ratkaisut tulostusongelmiin seuraavista taulukoista. Jos et osaa ratkaista ongelmaa, ota yhteys tulostimen myyjään. teknikon on ehkä säädettävä jotakin tulostimen osaa tai vaihdettava se. 1 Kirjaimet vaaleat tai suttuisia. Väriaine on loppumassa värikasetista. 1 Poista värikasetti. 2 Ravista sitä puolelta toiselle, jotta väriaine jakaantuu tasaisesti. 3 Aseta se takaisin. Varmista, että käytössäsi on suositeltua tulostusmateriaalia (katso Tulostusmateriaalin lajit ja koot.) Jos tulostat erikoismateriaalille, esimerkiksi kartongille tai tarroille, varmista, että valitsit oikean paperilajin tulostinajurista. Tulostin havaitsee värikasettivirheen. Vaihda se.

2 Sivun etu- tai takapuolella on väriainetahroja. Varmista, että paperi on suorassa ja rypytön. Vaihda värikasetti. Tulosteessa on pysty- tai vaakasuoria raitoja. Vaihda värikasetti.

3 Väriaine leviää tai varisee pois. Kokeile toisenlaista paperia. Kopiokoneille tarkoitettu paperi tuottaa parhaan tulostusjäljen. Jos tulostat erikoismateriaalille, esimerkiksi kartongille tai tarroille, varmista, että valitsit oikean paperilajin tulostinajurista. Kokeile materiaalin painoasetuksen vaihtamista painavammaksi ja laatuasetuksen vaihtamista karkeammaksi. Lataa Lexmark E320/E322 -asennusohjelma Lexmarkin verkkosivustosta (www.lexmark.com), jotta voit vaihtaa nämä asetukset.

4 Tulostusjälki vaalenee, mutta Väriaine vähissä -valo ei pala. Väriaine vähissä -valo ei syty, jos 1500 sivun standardivärikasetti on asennettu E320-tulostimeen. Poista värikasetti ja ravista sitä puolelta toiselle, jotta väriaine jakaantuisi tasaisesti. Vaihda värikasetti.

5 Väriaine vähissä -valo palaa. Poista värikasetti ja ravista sitä, niin sitä voi käyttää kauemmin. Vaihda värikasetti. Yhtenäisiä mustia alueita kalvoilla tai paperilla vaaleita juovia. Valitse eri täyttökuvio ohjelmistosovellukseen. Kokeile toisentyyppistä paperia. Kopiokoneille tarkoitettu paperi tuottaa parhaan tulostusjäljen. Poista värikasetti ja ravista sitä puolelta toiselle, jotta väriaine jakaantuisi tasaisesti. Vaihda värikasetti.

6 Paperilla on huonosti näkyviä kuvia tai paljon pisteitä. Tulosteet ovat tyhjiä. Kokeile toisentyyppistä paperia. Kopiokoneille tarkoitettu paperi tuottaa parhaan tulostusjäljen. Vaihda värikasetti. Väriaine on ehkä loppunut värikasetista. Vaihda kasetti. Ohjelmistossa voi olla virhe. Katkaise tulostimesta virta ja kytke se uudelleen. Tulostimesta puuttuu osia tai siinä on vahingoittuneita osia. Käyttöpaneelin valot eivät syty, kun tulostin käynnistetään. Yläkansi ei mene kiinni. Ota yhteys tulostimen myyjään. Valojen syttyminen voi kestää muutaman sekunnin. Varmista, että virtajohto on kunnolla kiinni tulostimen takana ja seinäpistorasiassa. Varmista, että värikasetti on asetettu oikein.

7 Tulostin on käynnistetty, mutta mitään ei tulostu. Väriaine vähissä -valo palaa ja tulostus keskeytyy. Varmista, että värikasetti on asennettu. Varmista, että rinnakkais- tai USB-kaapeli on liitetty tiukasti tulostimen takaosassa olevaan liittimeen. Jotta saisit selville, onko ongelma tulostimessa vai tietokoneessa, tulosta valikkoasetussivu painamalla käyttöpaneelin painiketta nopeasti. Jos saat valikkoasetussivun tulostettua, ongelma on tietokoneessa tai ohjelmistosovelluksessa. Jos et saa tulostettua valikkoasetussivua, ota yhteys huoltoon. Jos Väriaine vähissä -valo on käytössä, tulostus keskeytyy siihen saakka, kunnes vaihdat värikasetin. Huomautus:Lataa Lexmark E320/E322 -asennusohjelma Lexmarkin verkkosivustosta (www.lexmark.com), jotta voit vaihtaa Värihälytys-asetuksen.

8 Tulostin on käynnistetty ja Virhevalo palaa. Varmista, että värikasetti on asennettu. Materiaali menee vinoon tai käyristyy. Älä ylitä lokeron 1 tai lisälokeron 2 enimmäiskorkeutta (katso tulostusmateriaalin määrä Tulostusmateriaalin lajit ja koot taulukosta). Varmista, että paperinohjaimet on asetettu tasaisesti tulostusmateriaalin reunoja vasten.

9 Paperit tarttuvat kiinni toisiinsa/ tulostin syöttää useita papereita kerrallaan. Paperi ei syöty lokerosta 1. Poista paperi lokerosta 1 tai lisälokerosta 2 ja tuuleta sitä. Älä ylitä lokeron 1 tai lisälokeron 2 enimmäiskorkeutta (katso tulostusmateriaalin määrä Tulostusmateriaalin lajit ja koot taulukosta). Poista paperit lokerosta 1 ja tuuleta niitä. Varmista, että lokero 1 on otettu käyttöön tulostinajurista. Älä ylitä lokeron enimmäiskorkeutta.

10 Paperi ei syöty lisälokerosta 2. Varmista, että lisälokero 2 on otettu käyttöön tulostinajurista. Varmista, että lokero on kunnolla paikoillaan. Varmista, että metallilevy on painettu alas, ennen kuin lokero asetetaan tulostimeen. Huomautus:Kun lokero on asennettu, metallilevy ponnahtaa takaisin ylös niin, että paperi voi syöttyä tulostimeen. Varmista, että paperin korkeus ei ylitä pinon enimmäiskorkeuden ilmaisinta. Varmista, että paperi on kummankin kulmapidikkeen alla (see Paperin lisääminen). Poista paperit lisälokerosta 2 ja tuuleta niitä.

11 Lisää paperia -valo palaa, vaikka lisälokerossa 2 on paperia. Varmista, että lokero on kunnolla paikoillaan.

12 Paperitukos-valo palaa, vaikka tukos on poistettu. Varmista, että olet poistanut kaikki tukokset. Käynnistä tulostin uudelleen painamalla käyttöpaneelin painiketta tai avaamalla ja sulkemalla tulostimen kansi. Varmista, että värikasetti on asennettu.

13 Tulostuu vääriä merkkejä tai merkkejä puuttuu. Työt eivät tulostu ja Virhe-valo palaa jatkuvasti. PostScript Level 2 -emuloinnissa tulostin tyhjentää tietoja (Valmis/ Tiedot-valo ja Virhe-valo vilkkuvat). Haluat käyttää kaksipuolista käsinsyöttöä, mutta et löydä sitä tulostinajurista. Varmista, että käytät oikeaa tulostinajuria. Jotta saisit selville ongelman laadun, valitse Heksatulostustila erikoistoimintovalikosta. Valitse Palauta tehdasasetukset erikoistoimintovalikosta. Varmista, että rinnakkais- tai USB-kaapeli on liitetty tiukasti tulostimen takaosaan. Varmista, että värikasetti on asennettu. Varmista, että tulostimen yläkansi on kiinni. Varmista, että käytät oikeaa PostScript-ajuria. E320-malli ei tue PostScript-emulointia. Tulostimen muisti ei riitä työn tulostamiseen. Asenna tulostimeen lisää muistia. Tulostinajuri ei tue kaksipuolista käsinsyöttöä. Lataa uusin tulostinajuri Lexmarkin verkkosivustosta.

14 Tulostimeen tulee paperitukos kaksipuolisen käsinsyötön aikana. Paperitukoksia tulee koko ajan kaksipuolisen käsinsyötön aikana. Paperitukos keskeyttää kaksipuolisen käsinsyötön. Tukoksen johdosta kiinnijääneessä tulostustyössä oleva tieto häviää. Peruuta tulostustyö ja palauta tulostimen alkuasetukset painamalla käyttöpaneelin painiketta pitkään (noin 3 sekuntia). Lähetä tulostettava työ uudelleen. Kokeile A4-kokoista kopiopaperia, joka painaa 75g/m 2 tai 80 g/m 2.

Käyttäjän oletusasetusten palauttaminen 15 Kun muotoiluongelmia esiintyy tai paperille tulostuu vääriä merkkejä, kokeile tulostimen oletusasetusten palauttamista käyttäjän oletusasetuksiksi. Paina käyttöpaneelin painiketta, kunnes kaikki valot syttyvät.

Erikoistoimintovalikon käyttäminen Tulostinasetukset tulostusjälkiongelmien ratkaisemiseen ovat erikoistoimintovalikossa: Palauta tehdasasetukset, Heksatulostus, Tulostusjäljen testaussivut ja tila. Siirry erikoistoimintovalikkoon seuraavasti: 1 Katkaise tulostimesta virta. 2 Avaa tulostimen yläkansi. 3 Kytke virta uudelleen tulostimeen. 4 Kun Virhe-valo syttyy ja ilmaisee, että yläkansi on auki, paina käyttöpaneelin painiketta ja vapauta se nopeasti kaksi kertaa. 16

5 Kun Virhe-valo ja Paina painiketta -valo vilkkuvat, sulje kansi. 17 Erikoistoimintovalikko on käytössä.

Tehdasasetusten palauttaminen Joskus alkuperäisten tehdasasetusten palauttaminen ratkaisee muotoiluongelmat. 1 Siirry erikoistoimintovalikkoon seuraavasti: 18 2 Paina käyttöpaneelin painiketta ja vapauta se nopeasti kaksi kertaa, kunnes Väriaine vähissä -valo syttyy ja kaksi alimmaista valoa vilkkuvat.

3 Palauta tulostimen alkuasetukset painamalla käyttöpaneelin painiketta pitkään (pidä alaspainettuna, kunnes kaikki valot syttyvät). Kun asetukset on palautettu tehdasasetuksiksi, tulostin palautuu Valmis-tilaan. 19 Heksatulostuksen käyttäminen Kun vääriä merkkejä tulostuu tai merkkejä puuttuu, heksatulostuksen käyttäminen auttaa selvittämään, onko kielitulkista tai kaapelissa ongelmia. Heksatulostuksella voidaan määrittää tulostusongelmia, koska siinä ilmoitetaan, mitä tietoa tulostin vastaanottaa. 1 Siirry Erikoistoimintovalikkoon seuraavasti: 2 Paina käyttöpaneelin painiketta ja vapauta se nopeasti kaksi kertaa, kunnes Paperitukos-valo syttyy ja kaksi alimmaista valoa vilkkuvat.

20 3 Valitse Heksatulostus-asetus painamalla käyttöpaneelin painiketta pitkään (pidä alaspainettuna, kunnes kaikki valot syttyvät). 4 Aloita Heksatulostus painamalla käyttöpaneelin painiketta pitkään vielä kerran. Tulostimelle lähetetty tieto tulostetaan heksadesimaali- ja merkkiesitysmuodossa, jotta tulostusongelma voitaisiin määrittää.

Heksatulostustilasta pääsee pois sammuttamalla tulostimen tai painamalla käyttöpaneelin painiketta pitkään. Tulostusjäljen testaussivujen käyttäminen 21 Tulostamalla Tulostusjäljen testaussivut -asetuksen avulla voidaan selvittää raitojen kaltaisia tulostusjälkiongelmia. 1 Siirry Erikoistoimintovalikkoon seuraavasti: 2 Paina käyttöpaneelin painiketta ja vapauta se nopeasti kaksi kertaa, kunnes Valmis/ Tiedot-valo syttyy ja kaksi alimmaista valoa vilkkuvat.

22 3 Valitse Tulostusjäljen testaussivut -asetus painamalla käyttöpaneelin painiketta pitkään (pidä alaspainettuna, kunnes kaikki valot syttyvät). Tulostuu kolme sivua, joiden avulla voit arvioida tulostusjälkeä. Ensimmäisellä sivulla on kohdistusmerkkejä, toinen sivu on harmaa ja kolmas sivu on musta. Kun paperit ovat vastaanottoalustassa, tulostin palaa Valmis-tilaan.

4 Käytä testaussivuja liian vaalean tulostusjäljen ja väriaineraitojen kaltaisten ongelmien selvittämiseen. Katso taulukoista ratkaisuja näihin ongelmiin. 5 Pääset pois tulostusjäljen testaussivu -asetuksesta painamalla käyttöpaneelin painiketta pitkään (pidä alhaalla kunnes valot syttyvät). tila Katso lisätietoja kohdasta vianmäärityksen tila-asetuksista. 23