VASTALAUSEPÄÄTÖS /

Samankaltaiset tiedostot
S-Kiekon joukkueenjohtajan Pasi Ylitalon vastine: En ole huomannut kyseistä asiaa. Olen ollut aina joukkueen kakkos- tai kolmosjojo

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

Kurinpitovaliokunnan päätös vastalauseasiassa /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

PÄÄTÖS KOOVEE ry

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Seura B on tehnyt vastalauseen ko. ottelusta. Vastalause on tehty ja maksettu XX.XX.2014 mennessä kilpailusääntöjen määräämässä ajassa ja tavalla.

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS /

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Leevi Jokilahti (s. 2000) on pelannut kauden aikana kahdessa eri ikäluokassa seuraavasti:

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Eteläinen Alue. Harrastekiekon sääntökirja

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

Hei! Terveisiä. Toimin Seura A:n B2-joukkueen joukkueenjohtajana. Tapaamme tulevana viikonloppuna Kannonkosken Piispalassa.

Dopingrikkomuksia ovat Suomen antidopingsäännöstön mukaan:

Hei! Terveisiä. Toimin Seura A B2-joukkueen joukkueenjohtajana. Tapaamme tulevana viikonloppuna Kannonkosken Piispalassa.

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

TiTu / KIRJURI

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

VALITUSVALIOKUNNAN PÄÄTÖS VALITUKSEEN NRO 25 /

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

KILPAILUSÄÄNNÖT

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät )

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

C2-D2 Final Four-turnaukset

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON RULLAKIEKON KILPAILUSÄÄNNÖT

KILPAILUSÄÄNNÖT

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

Henkilö X on lähettänyt liiton nettisivujen kautta kysymyksen kilpailusäännöistä:

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

VASTALAUSEPÄÄTÖS

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Materiaalit sivustolta löytyy mm. peli-, kilpailu- ja rangaistussäännöt sekä tyhjä pöytäkirjapohja.

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY uusipäivitys Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun lopussa.

C2-D2 Final Four-turnaukset

KESKIMAAN ALUEPÄIVÄ. Kuortane Suomen Jääkiekkoliitto / Pirkka Antila 1

Tampereen Jääkiekkotuomarit

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

VASTALAUSEPÄÄTÖS

KURINPITOVALIOKUNNAN KOKOUS 1 / 14 KURINPITOVALIOKUNNAN SÄHKÖPOSTIKOKOUS 1 / 14

Aktia- Kultakiekko Turnaus MYYRMÄEN JÄÄHALLI

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun lopussa.

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL)

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT

TERVETULOA HARRASTEKIEKKO PUULAAKIIN 2015

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET Soveltamisala

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP Suomen Jääkiekkoliitto 1

UPPOPALLON VIRALLISEN OTTELUPÖYTÄKIRJAN TÄYTTÖOHJEET

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

NÄIN PELATAAN 2013 ETELÄ-LÄNSI-LIIGAT

Futsalin sarjamanuaali

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016-

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Transkriptio:

VASTALAUSEPÄÄTÖS 25.1.2017 32 / 2016-17 Kuusamon Pallo-Karhut (PaKa) Muhoksen Jääklubi (MuJK) 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt C-nuorten Suomi-Sarjan lohkon 1 ottelusta MuJK - PaKa (14.1.2017) PaKa:n tekemän vastalauseen. Tapauksesta on tutkittu seuraavat asiakirjat: PaKa:n tekemä vastalause MuJK - PaKa (14.1.2017) ottelun pöytäkirja ja allekirjoitettu pelaajaluettelo MuJK - PAKa (19.11.2016) ottelun pöytäkirja Cowboys - MuJK (7.1.2017) ottelun pöytäkirja MuJK:n C-nuorten otteluohjelma kaudella 2016-17 MuJK:n vastine 20.1.2017 PaKa 18.1.2017 on tehnyt vastalauseen ko. ottelusta. Vastalause on tehty ja maksettu kilpailusääntöjen määräämässä ajassa ja tavalla. Vastalauseen sisältö: VASTALAUSE Kuusamon Pallo-Karhut Jääkiekko ry tekee vastalauseen la 14.1.2017 pelatusta C- nuorten Suomi-sarjan pelistä MuJK-PaKa. 45184 14.01.2017 12:55 Muhos MuJK - PaKa 5-2 Muhoksen Jääklubin joukkueessa pelasi edustuskelvoton pelaaja nro 81 Mikko Määttä. Mikko Määttä on saanut 10 käytösrangaistuksen 19.11.-16 MuJK PaKa pelissä sekä 7.1.-17 Cowboys MuJK pelissä. Ed. mainituista johtuen kilpailusääntöjen 10.14.1 ja 10.14.3 kohtien mukaan Mikko Määttä ei ollut edustuskelpoinen 14.1.-17 MuJK PaKa pelissä.

2. Tapahtumista on todettu seuraavaa: C-nuorten Suomi-sarjakarsinnan lohkon 1 ottelun MuJK - Paka (19.11.2016) pöytäkirjan mukaan MuJK:n pelaaja Mikko Määtälle on määrätty ottelussa 10 minuutin käytösrangaistus. C-nuorten Suomi-Sarjan lohkon 1 ottelun Cowboys - MuJK (7.1.2017) ottelun pöytäkirjan mukaan Mikko Määtälle on määrätty ottelussa 10 minuutin käytösrangaistus. Ottelun MuJK - PaKa (14.1.2017) allekirjoitetun pelaajaluettelon mukaan Mikko Määttä on ollut merkattuna MuJK:n kokoonpanoon edellä mainitussa ottelussa. Ottelupöytäkirjan mukaan hän on niin ikään pelannut kyseisessä ottelussa. 3. MuJK:n (joukkueenjohtaja Ari Oiva) vastine Aloitin Mujk;n Joukkueen johtajan tehtävissä 2016-2017 kauden alussa,eli olen varsin tuore näissä hommissa. Mikäli joukkueemme pelaaja nro 81 Mikko Määttä on ollut ottelussa 14.1.2017 Mujk-Paka edustuskelvoton, Minä olen Joukkueen Johtajana toiminut virheellisesti. ja kannan siitä myös vastuun Vastustajien seuranta joukkuettamme kohtaan on kiitettävän tarkka em. asioitten suhteen. Huomattavasti tarkempaa kuin meidän joukkueellamme, koska näin pääsi käymään. Yksi asia on varma. Pallo-Karhujen on täytynyt tietää kyseinen edustuskelvottomuus ennen ottelua 14.1 Mujk-Paka. Se on kiistaton tosiasia. Kysymys kuuluukin. Onko tämänkaltainen toiminta mielestänne urheilullisesti, eettisesti ja rehdin juniorikiekon mukainen oikea toimintamalli, Pieni vihjaisu asiasta meille joukkueelta mikä ei pelaamalla päässyt Suomi-Sarjaan vaan säälin ja kabinetin kautta. 4. Päätös Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta toteaa, että edustuskelvottomuuksia voi syntyä monella eri tapaa (pelipassit, pelioikeus, edustusoikeus, pelikiellot yms.). SJL:n voimassa olevien kilpailusääntöjen mukaan: 7.5. Ottelupöytäkirja Virallisissa otteluissa sekä harjoitusotteluissa on tehtävä pöytäkirja. Pöytäkirjaan laitettavien pelaajien pelaajaluettelo on vahvistettava ennen ottelua molempien joukkueenjohtajien sekä ottelupöytäkirja ottelun jälkeen erotuomareiden ja pöytäkirjanpitäjän allekirjoituksella.

Ottelupöytäkirjassa/pelaajaluettelossa joukkueen kokoonpanon allekirjoituksellaan vahvistavalla henkilöllä on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi, ja hän vahvistaa allekirjoituksellaan, että pöytäkirjaan/pelaajaluetteloon merkityt pelaajat ovat edustuskelpoisia kyseisessä ottelussa. Pöytäkirjasta on annettava kopiot molemmille joukkueille. Kotijoukkue/seura säilyttää alkuperäisen pöytäkirjan ja on velvollinen toimittamaan sen sarjan järjestäjälle pyydettäessä. Ottelupöytäkirja on täytettävä tarkasti ja siihen on merkittävä pelaajat (max. 19 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia), joukkueen toimihenkilöt sekä täytettävä kaikki ottelutapahtumia koskevat merkinnät sekä maalivahtien torjunnat. Tämän lisäksi Mestiksessä, Nuorten SM-Liigassa ja niiden karsinnoissa on tehtävä lisäksi sarjan järjestäjän määräämät muut tilastot. Pelaajan katsotaan pelanneen sellaisessa ottelussa, jonka pöytäkirjaan hänet on merkitty. 9.2. Vastalauseratkaisut Vastalauseen käsittelevä elin voi vastalauseen perusteella tehdä seuraavia päätöksiä: a) Määrätä vastalauseen tehneen joukkueen voittajaksi, jolloin ottelun lopputulos on 5-0. Mikäli hyväksyttävä vastalause on voittaneen joukkueen tekemä, jää ottelun lopputulos voimaan, paitsi jos maaliero on alle viisi maalia, jolloin lopputulos on 5-0. b) Määrätä ottelun pelattavaksi uudelleen tai määrätä pistevähennys c) Hävinneen joukkueen vastalause voidaan hyväksyä ja jättää lopputulos voimaan. d) Vastalauseen käsittelevä elin voi määrätä sakkoja pelaajalle, toimihenkilölle tai seuralle. e) Pelaajille ja/tai toimihenkilöille voidaan määrätä peli- ja/tai toimintakieltoja f) joukkueen sulkeminen sarjasta 10.9. Rangaistusten määrääminen ja kärsiminen Peli- ja toimintakiellot päätetään kärsittäväksi seuraavissa otteluissa samassa sarjassa jossa pelatusta ottelusta pelikielto määrättiin. Harjoitusotteluissa tulleet erikseen määrätyt peli- ja toimintakiellot kärsitään sarjaotteluissa.

-------------------------------------------------- Mikäli peli- tai toimintakiellossa oleva pelaaja tai toimihenkilö ei noudata hänelle määrättyä rangaistusta aiheuttaa se välittömästi lisärangaistuksen sekä ko. pelaajalle tai toimihenkilölle että seuralle. 10.14. Käyttäytymisrangaistusten kertyminen (10 ja 20 min) 1. Käyttäytymisrangaistusten kertymä (= kymppitili ) Kaikista käyttäytymisrangaistuksista pidetään yllä käyttäytymisrangaistusten kertymää. Kertymästä huolehtii rangaistun pelaajan / toimihenkilön joukkueenjohtaja. Seura on vastuussa siitä, että ottelupöytäkirjaan merkityt pelaajat ovat edustuskelpoisia (eivät pelikiellossa) ja että pelaaja-aitiossa toimivat toimihenkilöt eivät ole toimintakiellossa. 2. Pelirangaistukset Pelirangaistus (pöytäkirjamerkintä 20 min.) lasketaan yhdeksi käyttäytymisrangaistukseksi edellyttäen, että sarjan järjestäjä ei määrää tapauksesta lisärangaistusta tai että sitä ei ole tuomittu ottelun päätyttyä josta seuraa automaattinen yhden ottelun peli- tai toimintakielto. 3. Pelikiellon määräytyminen Saman pelaajan / toimihenkilön samassa joukkueessa kauden aikana sarjaotteluissa saaman kahden käyttäytymisrangaistuksen seurauksena on yhden ottelun peli- / toimintakielto. Neljäs käyttäytymisrangaistus aiheuttaa kahden ottelun peli-/toimintakiellon, kuudes neljän ottelun peli-/toimintakiellon ja niin edelleen kahden ottelun välein kertautuvana. Mikäli pelaaja tai toimihenkilö vaihtaa seuraa, käyttäytymisrangaistusten kertymä seuraa pelaajan / toimihenkilön mukana uuteen seuraan ja on voimassa siinä joukkueessa jossa aloittaa pelaamisen tai toimihenkilönä toimimisen uudessa seurassaan. Kertymä pelikielto 2 x 1 ott 4 x 2 ott 6 x 4 ott 8 x 8 ott jne

Kurinpitovaliokunta toteaa, että edellä esitetyn perusteella Mikko Määttä olisi tullut kärsiä kahden käyttäytymisrangaistuksen seurauksena aiheutunut pelikielto ottelussa MuJK - PaKa 14.1.2017. Näin hän on ollut edustuskelvoton kyseisessä ottelussa. Määttä on ollut edustuskelvoton niin kauan kunnes kilpailusääntöjen mukainen pelikielto on kärsitty. Kilpailusääntöjen mukaan käytösrangaistusten kertymästä huolehtii rangaistun pelaajan / toimihenkilön joukkueenjohtaja. Seura on vastuussa siitä, että ottelupöytäkirjaan merkityt pelaajat ovat edustuskelpoisia (eivät pelikiellossa) ja että pelaaja-aitiossa toimivat toimihenkilöt eivät ole toimintakiellossa. Kurinpitovaliokunta katsoo, että joukkueiden toimihenkilöiden tulisi tuntea kilpailusäännöt näiltä osin. Arvioitaessa rangaistusta tulee ensisijaisesti arvioida rikkeen vakavuutta. Pelaajien peluuttamien ilman edustusoikeutta on vakavimpia edustusoikeusrikkomuksia ja niihin tulee suhtautua vakavasti. PaKa:n vastalause hyväksytään ja vastalausemaksu palautetaan (tilinumero KUUSAMON PALLO-KARHUT JÄÄKIEKKO RY, FI20 1109 3000 0512 29). Yleinen käytäntö tapauksissa, joissa ottelussa peluutetaan edustuskelvotonta pelaajaa, on tuomita joukkue häviämään ottelunsa kilpailusääntöjen 9.2. kohdassa tarkoitetulla tavalla. Ottelun MuJK - PaKa (14.1.2017) lopputulos 5-2 muutetaan lopputulokseksi 0-5. MuJK:lle määrätään 300 euron sakko edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta ja valvonnan puutteesta. Asiassa esitetyn selvityksen perusteella Määttä on kysymyksessä olevan virheen tultua ilmi kärsinyt alkuperäisen yhden (1) ottelun pelikiellon. Koska pelikiellon kärsiminen ei ollut tapahtunut kilpailusääntöjen määräysten mukaisesti, kurinpitovaliokunta määrää Määtälle vielä yhden (1) ottelun pelikiellon. MuJK:n pelaajien edustuskelpoisuuden ja pelaajaluettelon allekirjoituksellaan vahvistaneelle Ari Oivalle määrätään yhden (1) ottelun peli- ja toimintakielto. Samalla kurinpitovaliokunta toteaa, ettei tässä tehty päätös sido kurinpitovaliokuntaa mihinkään mahdollisiin tuleviin samankaltaisista tapauksista tehtäviin päätöksiin. Tästä päätöksestä on valitusoikeus Suomen Jääkiekkoliiton valitusvaliokunnalle seitsemän (7) vuorokauden kuluessa kurinpitopäätöksen antamisesta. SJL:n

liittohallituksen päätöksen mukaisesti valituksen käsittelymaksu (seuralla 500 euroa ja yksityishenkilöllä 200 euroa) palautetaan mikä valitus aiheuttaa muutoksia päätökseen. Valitusmaksu on suoritettava Suomen Jääkiekkoliiton tilille Danske Bank FI20 8000 1602 1002 25 ja kuitti maksetusta maksusta on liitettävä valitukseen. Valitusvaliokunta käsittelee valitukset kahden viikon kuluessa niiden saapumisesta liittoon, ellei asianosaisten kuuleminen tai muu erityinen syy edellytä pidempää käsittelyaikaa. Valituksen tekeminen ei keskeytä tämän päätöksen toimeenpanoa vaan seurojen on toimittava tämän päätöksen mukaisesti mahdollisesta valituksesta huolimatta. SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY Antti Aine Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Juho Melaluoto Kurinpitovaliokunnan sihteeri