SUOMEN SALIBANDYLIITTO LAUKAISUKARTAN OHJE VERSIO 1.1. PÄIVITETTY T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

Epooqin perusominaisuudet

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY Joukkuesivusto KOKOONPANOT

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy AtFlow Oy, +358 (0)

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 24.0

Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

Marjahavaintojen tallennus Marjahavainnot.fi järjestelmään

Netsor Webmailin käyttöohje

Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot

Windows 10 -käyttöohje

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Zimbran käyttöohje

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

Transkriptio:

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA 2.1 Ohjelman perusnäkymä 2.2 Asetussivu 3. TILASTOINTI 3.1 Aloitustilastointi 3.2 Laukaustilastointi 4. ERÄN PÄÄTÖS 5. VIRHEELLISEN TIEDON MUUTTAMINEN 6. LAUKAISUKARTAN TULOSTAMINEN 7. ERÄN VAIHTAMINEN JA OTTELUN PÄÄTTÄMINEN v0.2 (12.8.2014)

1. YLEISTÄ Aloitus- ja laukaustilastointiin käytettävä ohjelma on selainpohjainen Java-sovellus, joten tietokoneessa pitää olla asennettuna Java-ohjelmistoalusta. Ohjeet tähän löydät osoitteesta: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/ Laukaisukarttojen tulostamista varten tarvitaan lisäksi tulostin, joten käyttäjän on varmistuttava ennen ottelua laitteiden toiminta sekä varmistettava ottelupaikan mukaiset toimintamallit karttojen toimittamisesta joukkueille. 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen laukaisukartan tekoon tapahtuu palvelusivustolla http://www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto Sisään kirjaudutaan joukkuesivustolle joukkueen käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Valitse vasemmalta valikosta: Päivän ottelun kokoonpano ja tilastointi ja sen jälkeen keskeltä pudotusvalikosta oikea sarja. Alle ilmestyy joukkueen pelit ja ottelupäivän kohdasta löytyy napit Kokoonpanot, Tilastointi ja Laukaisukartta. Valitse Laukaisukartta. Hyväksy mahdolliset tietoturvailmoitukset. Kirjaudu ohjelmaan syöttämällä yhteystietosi. Puhelinnumeroa tarvitaan käyttäjän tavoittamiseksi ottelun aikana. Pidä siis myös puhelimesi auki. Klikkaa lopuksi Kirjaudu.

Sisäänkirjautumisen jälkeen ohjelma avautuu automaattisesti oikeaan otteluun. Kuvaruutu näyttää tältä: Ottelun tilastointi aloitetaan painamalla Aloita ottelu -näppäintä. 2.1 Ohjelman perusnäkymä Ennen ottelun alkua on varmistuttava, että kenttä ja joukkueet ovat oikein päin silmiesi edessä eli samalla puolilla kuin kartalla: - Joukkueiden pelipäätyjä voi vaihtaa kohdasta Joukkueen nimi. Vaihtamalla toisen, vaihtuu myös toinen joukkue automaattisesti. - Kentän voi kääntää painamalla Asetukset ja poistamalla rasti kohdasta: Tilastointipaikka: Tuomarialuetta vastapäätä. - On myös varmistuttava, että kokoonpanoihin ei ole tullut viime hetken muutoksia. Jos on, niin kokoonpanon voi hakea uudelleen Asetukset - sivulta. Maalivahdin nimi -kohdasta voi vaihtaa maalivahdin tai poistaa kentältä. Kello käynnistyy ja pysähtyy samasta painikkeesta. Kello toimii myös välilyöntinäppäimellä. Kellonaikaa voi muuttaa nopeasti vieressä olevista +/- painikkeista. Laukauksen tallentaminen ei pysäytä kelloa. TÄRKEÄÄ! Maalin tullessa kello pysäytetään ja aika tarkistetaan ennen kuin maalilaukaus tallennetaan. Kokoonpanoihin ja tapahtumalogeihin pääsee painamalla Asetukset -nappia.

2.2 Asetukset -sivu: Joukkueen pelaajat luetellaan tässä. Voit hakea tarvittaessa päivitetyn kokoonpanon painamalla Päivitä kokoonpanot nappia. Kentän voi kääntää poistamalla rasti kohdasta Tilastointipaikka: Tuomarialuetta vastapäätä. Alasivuille pääsee valitsemalla halutun välilehden: - Asetukset - Aloitukset - Laukaukset - Maalit (TiTu) Perusasetuksina ohjelma ehdottaa puolten vaihtoa erittäin. Takaisin laukaisukartalle pääsee valitsemalla Sulje.

Ennen ottelun alkua pitää muistaa tarkistaa laukaisukarttojen tulostamisen toiminta sekä ottelupaikan toimintatapa laukaisukarttojen toimittamisesta, että karttojen toimittaminen erätauoilla olisi mahdollisimman sujuvaa. Tulostamisohje löytyy sivulta xx kohdasta 6. Laukaisukartan tulostaminen. Erän aloittamalla ohjelma tarjoaa oletuksena keskialoitusta. 3. TILASTOINTI Ohjelmassa on kaksi eri käyttötilaa: aloitustilastointi ja laukaustilastointi. Käyttötilojen vaihto tapahtuu painamalla Ctrl -näppäintä. 3.1 Aloitustilastointi Pitämällä Ctrl -näppäintä pohjassa, perusnäkymässä aloituspisteet ympäröidään punaisiksi:

Ctrl -näppäin pidetään pohjassa ja valitaan hiirellä kentältä oikea aloituspiste, jonka jälkeen avautuu aloitustilastoinnin näkymä: Ennen aloitusta tarkistetaan kellonaika ja korjataan tarvittaessa. Aloituspistettä voi vaihtaa valitsemalla kartalta uuden pisteen. Pelaajalistoista valitaan kummankin joukkueen aloittajat. Seuraavaksi valitaan oikealta yläkulmasta aloituksessa tulos: Tulkintaohjeet aloituksen tuloksesta: Aloituksen voittaa joukkue, jonka haltuun kiekko jää. Jos pelaaja aloittaessaan laukaisee maalia kohti, laukauksen ampunut aloittaja voittaa aloituksen, vaikka kiekko sitten jäisikin vastapuolelle tai menisi pelialueen ulkopuolelle. Jos aloittaja puolustusalueella lyö kiekkoa suoraan eteenpäin saadakseen sen puolustusalueelta pois siinä onnistuen, voittaa hän aloituksen, vaikka kiekko siniviivan yläpuolella joutuisikin vastustajan haltuun. Aloitus tallentuu suoraan valittaessa aloituksen tulos, ruutu palaa perusnäyttötilaan ja kello lähtee automaattisesti käyntiin.

3.2 Laukaisutilastointi Jos laukaus menee maaliin, kello on pysäytettävä ennen laukauksen tilastointia! Laukaus tilastoidaan valitsemalla laukaisukohta perusnäytön kartalta, jonka jälkeen avautuu seuraavanlainen näkymä: Valitaan laukonut pelaaja listasta. Laukauksen paikkaa voi muuttaa klikkaamalla kartasta uutta paikkaa. HUOM! Ohjelman oletuksena on, että laukaus ammutaan hyökkäysalueelta: Jos laukaus on lähtenyt punaviivan takaa (omalta kenttäpuoliskolta), merkitään aina kartalta oikea laukaisupaikka, painetaan Vaihda -nappia (korostettu kuvassa), jolloin laukovan joukkueen pelaajalista vaihtuu valintaa varten. Laukauksen tyyppi (maali, ohilaukaus, maalivahdin torjuma tai pelaajan torjuma) valitaan oikeasta yläkulmasta klikkaamalla kyseistä kohtaa (korostettu kuvassa). Laukaus tallentuu automaattisesti valittaessa laukauksen tyyppi, jos kyseessä on maalivahdin torjunta tai ohilaukaus. Jos valitaan pelaaja torjunut, vastustajan kokoonpanosta pitää valita pelaaja, joka peitti laukauksen. Laukaus tallentuu painamalla Tallenna. Tulkintaohje pelaajan torjumasta laukauksesta: Vastustajan kenttäpelaaja heittäytyy kiekon eteen tai tarkoituksellisesti liukuu laukausta vastaan pystyasennossa kiekon osuessa häneen. Vastustajan pelaajaan osunut laukaus on ohilaukaus

Jos laukaus meni maaliin, valitaan maali, jolloin aukeaa laukausten alapuolelle maalikehikon kuva. Seuraavaksi valitaan se kohta maalista, josta arvio n mukaan kiekko ylitti maaliviivan mennessään maaliin: Maalin tallentamisen jälkeen ohjelma palaa perusnäkymään. 4. ERÄN PÄÄTÖS Kun erä loppuu ja kaikki laukaukset ja aloitukset on tallennettu oikein, paina Lopeta erä. 5. VIRHEELLISEN TIEDON MUUTTAMINEN Valitsemalla perusnäkymästä kohta Asetukset, avautuu näkymä, josta voi muokata syötettyjä aloitus- ja laukaustilastoja. Valitse oikea välilehti (aloitukset tai laukaukset):

Aloituksien muuttaminen (valitse välilehti Aloitukset): Valitsemalla muutettava aloitus ja Muokkaa, avautuu se normaaliin aloitusvalikkoon, jossa sitä voi muokata tai poistaa kokonaan. Laukauksien muuttaminen (valitse välilehti Laukaukset): Valitsemalla kyseisen laukauksen ja Muokkaa, avautuu se normaaliin tallennusvalikkoon, jossa tarvittavat muutokset voidaan tehdä. Jos laukausmerkintä on turha, sen voi poistaa Poista -näppäimestä.

Maalit (TiTu) -välilehdelle ohjelma hakee TiTuun tallennetut maalitiedot ja vertaa niitä laukaisukarttaohjelmassa oleviin tietoihin: Tarkastettavat kohdat ovat tekoaika, tekijä ja maalivahtitieto. Jos tiedot täsmäävät, tarkistuskohdassa lukee OK. Eroavat tiedot tulee korjata ennen erän lopettamista. 6. LAUKAISUKARTAN TULOSTAMINEN 7. ERÄN VAIHTAMINEN JA OTTELUN PÄÄTTÄMINEN Uusi erä aloitetaan klikkaamalla perusnäytöllä kohtaa Aloita erä. Ohjelma vaihtaa automaattisesti joukkueiden kenttäpäätyjä, jos käyttäjä ei ole poistanut kyseistä oletusasetusta Asetukset -sivulta. Ottelu lopetetaan painamalla Lopeta ottelu -näppäintä.