JäPS Taloussääntö. Maaliskuu 23. Versio Yleistä. 2 Seuran talous. 3 Ikäluokan talous. 4 Toimihenkilöiden korvaukset.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JäPS Taloussääntö. Maaliskuu 23. Versio 2015.1. 1 Yleistä. 2 Seuran talous. 3 Ikäluokan talous. 4 Toimihenkilöiden korvaukset."

Transkriptio

1 JäPS Taloussääntö Maaliskuu Järvenpään Palloseura ry:n johtokunnan hyväksymä taloussääntö emoseuran ja ikäluokkien talouden- ja varainhoidosta. Versio Yleistä 2 Seuran talous 3 Ikäluokan talous 4 Toimihenkilöiden korvaukset 5 Toiminnan kulut 6 Pelioikeus

2 Järvenpään Palloseura ry Taloussääntö 1 (6) 1 Yleistä 2 Seuran talous 2.1 Seuran talousarvio Järvenpään Palloseura ry:n (jäljempänä seura tai JäPS) johtokunta on hyväksynyt tämän taloussäännön Johtokunta huolehtii ja vastaa kirjanpidon ja varainhoidon asianmukaisesta järjestämisestä. Johtokunnan antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti toiminnanjohtaja ja taloudenhoitaja huolehtivat ja vastaavat siitä, että seuran kirjanpito on lakien ja asetusten mukainen ja että varainhoito on luotettavalla tavalla järjestetty. Seuran taloudenhoitaja valitaan johtokunnan jäsenistä, jotka seuran vuosikokous on valinnut. Hän huolehtii seuran taloudesta ja hallinnosta seuran toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa. Seuran päivittäistä rahaliikennettä hoitavat seuran toiminnanjohtaja ja urheilutoimenjohtaja ja he vastaavat juoksevien kulujen ja hankintojen tarkastamisesta ja maksamisesta. Seuran puheenjohtaja/taloudenhoitaja hyväksyy maksutapahtumat jälkikäteen. Tavanomaisesta poikkeavat menot hyväksytään johtokunnassa. Syyskokouksessa esitellään ja hyväksytään seuran talousarvio. Se on ylin toimintaohje, josta voidaan poiketa vain johtokunnan päätöksellä. Seuran johtokunta valvoo talousarvion toteutumista. Talousarviossa erittelemätön yli 1000 euron suuruinen hankinta on hyväksyttävä etukäteen johtokunnassa erillisenä asiana. Talousarviossa suunnitellut yli 2000 euron suuruiset hankinnat käsitellään erikseen, esim. hankintakilpailutus. 2.2 Seuran varainhankinta Jäsen- ja seuramaksut Seuran varainkeruun perustan luo vuosittain syyskokouksessa vahvistettavat jäsen- ja seuramaksut. Pelaajajäsenille jäsen- ja seuramaksujen maksaminen on edellytys siihen, että pelaaja voi edustaa seuran alla toimivaa joukkuetta ja osallistua joukkueen toimintaan. Jäsenja seuramaksuilla pelaaja saa käyttöönsä seuran tarjoamat palvelut. Jäsenmaksun maksaminen on edellytys siihen, että henkilö voi äänivaltaisena osallistua seuran kevät- ja syyskokoukseen. Ikäluokkien toimihenkilöiltä (ikäluokkavastaava, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, valmentaja) edellytetään seuran jäsenyyttä. Lisäksi mikäli muille toimihenkilöille maksetaan kulu- tai matkakorvauksia tai he osallistuvat seuran järjestämiin koulutuksiin, myös heiltä edellytetään seuran jäsenyyttä. Seuran pelaajilta laskuttamien jäsen- ja seuramaksujen maksuseuranta tehdään yhteistyössä seuran ja ikäluokan kanssa Yhteistyösopimukset Seura voi solmia yhteistyösopimuksia eri yritysten ja yhteisöjen kanssa. Seuran solmima yhteistyösopimus velvoittaa myös ikäluokkia. Mikäli seuran solmima sopimus on ristiriidassa ikäluokan tekemän sopimuksen kanssa, on seuran solmima vahvempi.

3 Järvenpään Palloseura ry Taloussääntö 2 (6) Avustukset Seura hakee avustuksia eri tahoilta toimintansa rahoittamiseksi. Avustusten hakemisesta vastaavat toiminnanjohtaja ja urheilutoimenjohtaja yhdessä puheenjohtajan ja taloudenhoitajan kanssa. 2.3 Seuran tilit 3 Ikäluokan talous 3.1 Perussäännöt 3.2 Ikäluokan tili JäPS emoseuralla on omassa käytössä viisi pankkitiliä. Lisäksi emoseura hallinnoi ikäluokkien käytössä olevia tilejä yrityksen verkkopankkisopimuksella, jonka pääkäyttäjä on toiminnanjohtaja. Päätilille tulee seuran laskutetut suoritukset ja avustukset. Tilitä hoidetaan myös seuran kulut. Tilin verkkopankkioikeus on toiminnanjohtajalla, urheilutoimenjohtajalla, taloudesta vastaavalla toimihenkilöllä ja taloudenhoitajalla. Tilin käyttöoikeus on toiminnanjohtajalla, taloudenhoitajalla ja puheenjohtajalla. Jäsenmaksutilille tulee kaikki jäsen- ja seuramaksut. Tililtä ei suoriteta mitään maksuja, vaan sieltä siirretään varoja päätilille taloudenhoitajan harkinnan mukaan. Osallistumismaksutilille kerätään maksut seuran järjestämistä toiminnoista. Tililtä ei suoriteta mitään maksuja, vaan sieltä siirretään varoja päätilille taloudenhoitajan harkinnan mukaan. Vakuustilille on talletettu vuokrasopimuksen mukainen vakuus. Opel-liiga tili on JäPS, TuPS ja KP-75 yhteistoiminnassa järjestettävän Opel-liigan tuottoja kulutili. Kaikki Opel-liigan osallistumismaksut ja muut tulot kirjautuvat tälle tilille. Tältä tililtä maksetaan kaikki Opel-liigan kulut seurojen sopiman käytännön mukaisesti. Opelliiga tilin verkkopankkioikeus on Opel-liigan vetovastuun omaavalla JäPS:n edustajalla sekä toiminnanjohtajalla. JäPSin taloudenhoitajalla sekä yhteistyöseuroilla on tiliin katseluoikeus valvonta- ja seurantatarkoituksessa. Tämän tilin kirjanpito hoidetaan samalla tavalla kuin ikäluokkien kirjanpito. Ikäluokalla tarkoitetaan tässä säännössä myös ns. yhden joukkueen ikäluokkia. Esimerkiksi aikuisjoukkueet ovat teknisesti ottaen samaa ikäluokkaa, mutta tässä säännössä jokaista itsenäisesti toimivaa joukkuetta käsitellään omana ikäluokkanaan. Ikäluokka on velvollinen huolehtimaan taloudestaan, varojenhoidosta ja kirjanpidosta lakien ja asetusten sekä tämän ohjeen edellyttämällä tavalla. Koska ikäluokan kirjanpito yhdistetään tilinpäätöksen yhteydessä seuran kirjanpitoon, on ikäluokkien kirjanpitovelvollisuus kevennetty. Ikäluokalla tulee olla tili seuran sopimuspankissa (vuonna 2015 Nordea). Seuran johtokunta päättää tilien avaamisesta ja sulkemisesta, ja toiminnanjohtaja myöntää tilien verkkopankkioikeudet ikäluokan toimihenkilöille. Pääsääntöisesti ikäluokan tilin verkkopankkioikeus on ikäluokan rahastonhoitajalla ja ikäluokkavastaavalla. Seuran toiminnanjohtaja taloudenhoitaja toimivat rahastonhoitajan apuna mahdollisissa ongelmatilanteissa.

4 Järvenpään Palloseura ry Taloussääntö 3 (6) 3.3 Ikäluokan kirjanpito Ikäluokilla on pääsääntöisesti käytössään yksi pankkitili. Kirjanpito ja tilinpäätös tehdään ikäluokille pankkitilikohtaisesti, eli jokaisesta ikäluokan käyttämästä pankkitilistä tehdään oma kirjanpito ja tilinpäätös. Ikäluokan kirjanpidosta tulee selvitä toimintakauden rahaliikenne ja sen tulee antaa todellinen kuva ikäluokan taloustilanteesta. Ikäluokka toimittaa ikäluokan kirjanpidon aineistoineen päättyneeltä tilikaudelta tammikuun aikana. Kirjanpitoon käytetään johtokunnan hyväksymää kirjanpitopohjaa ja/tai ohjelmistoa. Kirjanpidon liitteenä toimitetaan yhteenveto varainhankinnasta. Toiminnanjohtaja tai taloudenhoitaja voi vaatia ikäluokan kirjanpidon nähtäväksi myös kesken tilikauden Menotositteet Menotositteista on löydyttävä jokaista tililtä suoritettavaa maksua vastaava numeroitu tosite, esimerkiksi kuitti tai ostolasku. Tiliotteelle numeroidaan menot juoksevalla numerolla. Menotositteista on käytävä ilmi vähintään seuraavat asiat: mistä ostoksesta on kyse, milloin ostos on tehty, miten se liittyy ryhmän toimintaan (mikäli ei ole ilmeinen), paljonko se on maksanut ja kenelle on maksettu. Jokaisesta menosta pitää löytyä asianmukainen tosite ja/tai selvitys. Ikäluokan toimihenkilöiden, valmentajien ja tuomareiden kulukorvaukset maksetaan emoseuran kautta Tulotositteet 3.4 Varainhankinta Ikäluokan kaikki laskutus hoidetaan Jalmarin kautta. Jalmarin käyttöoikeus on ikäluokkavastaavalla ja rahastonhoitajalla. Jalmarin käyttöoikeuksia hallinnoi seuran toiminnanjohtaja ja taloudenhoitaja. Tuloista pitää liittää kirjanpitoon selvitys. Kausi- tai toimintamaksuista esimerkiksi ryhmän päätös siitä, miten maksuja kerätään. Sponsorimaksuista tulee liittää mukaan lasku. Ikäluokka voi kerätä varoja mm. talkootyöllä, tukijoita hankkimalla, keräämällä toimintamaksuja tai osallistumalla erilaisiin myyntikampanjoihin ikäluokan tapahtumien yhteydessä. Näillä yhteisillä toimilla tulleita varoja ei kuitenkaan saa kohdentaa kehenkään tiettyyn pelaajaan. Esimerkiksi talkootyöllä saatu palkkio tulee kohdentaa yhtä suurena kaikkiin ryhmän pelaajiin, eikä vain siihen osallistuville. Verottajan kanta tällaiseen jyvitykseen on, että se on laskettava ennakonpidätyksen alaiseksi tuloksi. Samoin esimerkiksi tukijan hankkineen vanhemman lapselle ei saa myöntää alennuksia tai hyvityksiä toimintamaksuista Toimintamaksut Yleinen tapa ikäluokilla on kerätä toimintamaksuja. Ikäluokka saa itse päättää toimintamaksunsa suuruuden ja maksukauden. Ikäluokan toimintamaksujen eräpäivä on pyrittävä järjestämään eri aikaan kuin emoseuran jäsen- ja seuramaksun eräpäivä. Pelioikeus on vain seuran ja ikäluokan maksut maksaneilla jäsenillä. Maksujen viivästyessä yli kuukauden on pyrittävä sopimaan maksusuunnitelma. Seura auttaa tarvittaessa ikäluokkaa perinnässä.

5 Järvenpään Palloseura ry Taloussääntö 4 (6) Yhteistyösopimukset 3.5 Muistamiset Ikäluokka saa tehdä yhteistyösopimuksia esimerkiksi tukijoidensa kanssa. Sopimukset eivät saa olla ristiriidassa seuran tekemien sopimusten kanssa. Seuravarusteet hankitaan seuran kautta noudattaen seuran tekemiä sopimuksia. Seura-asuihin kiinnitettävien mainosten sopivuus tulee tarkistaa toimistolta ennen mainoksen kiinnittämistä. Ikäluokka saa muistaa toimijaansa lahjalla. Lahjan arvon tulee kuitenkin olla kohtuullinen ja linjassa aiempien lahjojen arvon kanssa. 4 Toimihenkilöiden korvaukset 4.1 Toimihenkilöt 5 Toiminnan kulut 5.1 Tilavuokrat Seuran valmennuspäällikkö tai urheilutoimenjohtaja on mukana jokaisen vastuuvalmentajan sopimuksen teossa ja vastuuvalmentajan kulu- ja matkakorvaukset maksaa seura tehdyn sopimuksen mukaan. Seuran kanssa sopimuksen tehneet ikäluokan muut toimihenkilöt voivat olla oikeutettuja kulu- ja matkakorvauksiin. Toimihenkilöille voidaan maksaa kilometrikorvauksia ja päivärahoja enintään sovittuun enimmäisrajaan asti. Ikäluokan maksamista korvauksista päätetään vanhempainkokouksessa. Sopimuksen tekohetkellä kannattaa ottaa huomioon, että yli 2000 euron kilometrikorvaukset ja 20 päivärahan suuruiset (vuonna 2015, verottaja tarkistaa rajat vuosittain, sovelletaan kulloinkin voimassaolevia rajoja.) korvaukset ovat valmentajien osalta palkkaa. Ikäluokan ikäluokkavastaava tarkastaa toimihenkilöiden matkalaskut ja toimittaa ne seuran taloudenhoitajalle. Taloudenhoitaja tarkastaa ja hyväksyy toimihenkilön korvauksen ja välittää palkanmaksusta vastaavalle henkilölle. Korvausten maksatus tapahtuu samanaikaisesti henkilökunnan palkkojenmaksun kanssa. Muut kuin vastuuvalmentajien korvaukset seura laskuttaa ikäluokalta. Kaikki kaupungin liikuntapaikkavuorot varataan keskitetysti seuran toimesta. Tällöin kaupunki laskuttaa seuraa ja seura ikäluokkia. Kesäkauden vakio ulkokenttävuorojen kustannukset katetaan seuramaksuilla eikä niitä laskuteta ikäluokilta turnauksia lukuun ottamatta. Talvikauden sisävuorot mm. lukion liikuntasalissa, jäähallin juoksusuoralla, Piirosen liikuntatilassa sekä kaikki aikuisryhmien vuorot ovat maksullisia ja ne laskutetaan vastaavalta joukkueelta. 5.2 Sarjailmoittautumiset Piirin ja liiton sarjoihin ilmoittautumiset tehdään seuran kautta. Opel-liigaan ikäluokat ilmoittautuvat itse. Sarjamaksuista vastaavat ikäluokat. Mikäli ikäluokka peruuttaa sarjaan ilmoittautumisen, vastaa ikäluokka siitä aiheutuvista kuluista. Myös muista mahdollisista sanktioista vastaa ikäluokka. Piirin ja liiton sarjapelien tuomarikuluista sekä Opel-liigan sarjapelien pelinohjaajapalkkioista vastaa seura.

6 Järvenpään Palloseura ry Taloussääntö 5 (6) 5.3 Piiri ja maajoukkuemaksut 6 Pelioikeus 6.1 Pelipassi 6.2 Vakuutus Mikäli pelaaja osallistuu piirijoukkueen viimeistelyleirille, aluejoukkuetoimintaan tai maajoukkueen tapahtumiin, seura maksaa piirin/maajoukkueen mahdollisesti laskuttamat kustannukset. Pelaajalla on seuran pelioikeus, kun hänellä on voimassaoleva pelipassi ja Palloliiton edellyttämä vakuutusturva. Myös kuluvan vuoden jäsen- ja seuramaksu tulee olla maksettu. Seura toimittaa pelipassilistan pelaajista ikäluokkavastaaville pelioikeuden tarkistusta varten. Ikäluokka voi myös pyytää listan omista pelaajistaan. Pelipassi on Palloliitolta ostettava lisenssi. Lisenssi vaaditaan, että pelaaja saa pelata virallisissa peleissä. Jokainen pelaaja D-ikäluokasta lähtien ostaa passinsa itse liiton ylläpitämästä PalloVerkosta. Nuoremmille pelaajille pelipassit hankitaan ns. nippupasseina seuran urheilutoimenjohtajan/toiminnanjohtajan toimesta ikäluokkavastaavan ohjeistuksen mukaisesti. Seuran hankkimat pelipassit veloitetaan ikäluokilta. Jalkapallokoululaisten ja naperofutiksen pelipassit hankkii seura ja pelipassin hinta sisältyy pelaajan maksamaan osallistumismaksuun. Yleensä pelipassin yhteydessä ostetaan myös vakuutus. Mikäli pelaajalla on oma vakuutus joka kattaa kilpaurheilun, ei hänen tarvitse ostaa vakuutusta PalloVerkosta. Omasta vakuutuksesta on toimitettava todistus ikäluokkavastaavalle. 6.3 Edustuskelvoton pelaaja 6.4 Siirtomaksut Ikäluokka vastaa siitä, että kaikki pelaajat jotka pelaavat tai harjoittelevat ovat edustuskelpoisia. Mahdolliset sakot ja sanktiot edustuskelvottoman pelaaja peluuttamisesta maksaa ikäluokka Seuraan tulevat pelaajat Seuraan siirtyvien pelaajien siirron kirjaamismaksut maksaa siirtyvä pelaaja itse tai sovittaessa joukkue/ikäluokka, johon pelaaja siirtyy. Emoseura ei maksa pelaajien siirtomaksuja Seurasta lähtevät pelaajat Siirtyvä pelaaja tekee pelaajasiirron PalloVerkossa. Ilmoituksen tultua seura tarkistaa, ovatko pelaajan velvoitteet seuraa ja ikäluokkaa kohtaan hoidettu. Mikäli velvoitteita ei ole, siirto hyväksytään. Ohje päivitetty Seuran talousjaos / Maria Valtonen

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Liite 6 Talousohjesääntö

Liite 6 Talousohjesääntö Liite 6 Sisällys 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta... 3 1.1 Tehtävät ja vastuut... 3 1.1.1 Hallitus... 3 1.1.2 Toiminnanjohtaja... 3 1.1.3 Joukkueet... 3 1.2 Toimintasuunnitelman ja talousarvion tekeminen...

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Juniorijaosto 1.3 Joukkueet 1.4 Tilinpäätös 1.5 Talousarvio 1.6 Omaisuudenhoito 2. Joukkueiden taloudenhoidon tehtävät

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ 1 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA... 3 2.1 Seuran vuosikokoukset... 3 2.2 Seuran johtokunta... 3 2.3 Seuran joukkueet... 4 2.3.1 Joukkueen taloudenhoitajan

Lisätiedot

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka NuPS Hockey ry Taloussääntö Matti Sillantaka TALOUSASIAT Seuran talous Seura maksaa toiminnan yhteiset kulut. Tällaisia ovat mm. valmennus- ja toiminnanjohtajan kulut, maalivahtikoulun valmennus ja jäät,

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Palkat ja kulukorvaukset 1.3 Kirjanpito 1.4 Juniorijaosto 1.5 Joukkueet 1.6 Tilinpäätös 1.7 Talousarvio 1.8 Omaisuuden

Lisätiedot

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto HPK-Juniorijääkiekko ry Joukkueenjohtajan tehtävät 9.8.2017 Mika Kannisto Joukkueenjohtaja Joukkueenjohtajat muodostavat yhdessä muiden toimihenkilöiden (valmentajat ja huoltajat) kanssa joukkueen johtoryhmän

Lisätiedot

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto Rahastonhoitajakoulutus 15.1.2014 Seuran toimisto Sisältö Vuoden 2013 tilinpäätösaineiston kokoaminen Ikäluokan taloudenhoito Rahastonhoitajan toimenkuva Ikäluokan kirjanpidon perusteet Vuoden 2014 kuukausittaisen

Lisätiedot

LePyn talousohje. Kausimaksut

LePyn talousohje. Kausimaksut LePyn talousohje Kausimaksut Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan LePylle vuosittaisen kausimaksun, jonka suuruuden päättää seuran hallitus. Kausimaksuilla seura rahoittaa suurimmat menoeränsä, kuten

Lisätiedot

Talousohjesääntö HYVINKÄÄN PALLOSEURA

Talousohjesääntö HYVINKÄÄN PALLOSEURA 2019 Talousohjesääntö HYVINKÄÄN PALLOSEURA 2019 Sisällys 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje... 2 1.1 Hallitus... 2 1.2 Seuran toiminnanjohtaja... 2 1.3 Joukkueet... 2 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta...

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa HPK-Juniorijääkiekko ry Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa 9.8.2017 Tietotoimisto.fi Joukkueiden kirjanpito tehdään Tietotoimisto.fi ohjelmalla (https://www.tietotoimisto.fi/) Tunnukset ohjelmaan

Lisätiedot

NiceFutiksen talousohjesäännöt

NiceFutiksen talousohjesäännöt NiceFutiksen talousohjesäännöt Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet 2.3

Lisätiedot

Talousohje. Helsingin Kiekko-Tiikerit ry

Talousohje. Helsingin Kiekko-Tiikerit ry Talousohje Helsingin Kiekko-Tiikerit ry Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY: Lokakuussa 2017 Ohjeen päivitysvastuu: seuran rahastonhoitaja Sisällysluettelo

Lisätiedot

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua.

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua. HÄMEENLINNAN ELÄKKEENSAAJAT RY Taloussääntö Yleisiä määräyksiä 1 Yhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöstä tehtäessä on noudatettava yhdistyslain, kirjanpitolain ja -asetuksen

Lisätiedot

Talousohjesääntö. KuPS ry

Talousohjesääntö. KuPS ry Talousohjesääntö KuPS ry 1 Sisällysluettelo OHJESÄÄNNÖN TARKOITUS... 2 Hallituksen talouteen liittyvät tehtävät... 2 Lisäksi hallitus huolehtii seuraavista asioista... 2 Puheenjohtajan talouteen liittyvät

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

Pelipassi- ja vakuutusohje

Pelipassi- ja vakuutusohje Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 9.3.2015 versio 1.0 Pelipassi- ja vakuutusohje 2 Pelipassi- ja vakuutusohje SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 3 1.1 Pelipassi 3 1.2 Vakuutukset 3 2 VASTUUT 4 2.1 Vastuu

Lisätiedot

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa.

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. OHJE 1(7) VG-62 TALOUSOHJE Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. Seuran taloudenhoidossa tulee noudattaa kaikkia voimassa

Lisätiedot

Pohjana OAJn mallisääntö/käsitelty hallituksessa ja

Pohjana OAJn mallisääntö/käsitelty hallituksessa ja Pohjana OAJn mallisääntö/käsitelty hallituksessa 17.2.2016 ja 21.3.2018 OAJn Kanta-Hämeen alueyhdistys ry OAJ Kanta-Häme TALOUSSÄÄNTÖ Yleisiä määräyksiä 1 Alueyhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa,

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 1. YLEISTÄ SSuL:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laatimisessa noudatetaan yhdistyslain,

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Vastuunjako talousasioissa

Vastuunjako talousasioissa Pallokissat, Kuopio ry:n talousohjesääntö Pallokissat, Kuopio ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Yleishyödyllisenä yhteisönä

Lisätiedot

Oulun Naisfutis ry. Talousohjesääntö

Oulun Naisfutis ry. Talousohjesääntö Oulun Naisfutis ry Talousohjesääntö 2015 Sisällysluettelo Talousohjesääntö terminologia...3 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje...4 1.1 Johtokunta (Hallitus)...4 1.2 Seuran puheenjohtaja...4 1.3

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Leppävaaran Pallo ry. Joukkueiden toimintaohjeistus ja taloussäännöt

Leppävaaran Pallo ry. Joukkueiden toimintaohjeistus ja taloussäännöt 2017 Leppävaaran Pallo ry. Joukkueiden toimintaohjeistus ja taloussäännöt Jyrki Henttinen S Group 1.1.2017 Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje... 2 1.2 Leppävaaran pallo ry johtokunta...

Lisätiedot

VJS talousohjeistus joukkueille

VJS talousohjeistus joukkueille VJS talousohjeistus joukkueille Jokainen VJS:n joukkue on velvollinen huolehtimaan joukkueensa 1. budjetoinnista 2. maksuliikenteestä 3. pankkitilistä ja omaisuudesta 4. toimintamaksujen ja muiden maksujen

Lisätiedot

Mikkelin Palloilijat ry Talousohjesääntö juniorijoukkueille

Mikkelin Palloilijat ry Talousohjesääntö juniorijoukkueille juniorijoukkueille 1 Versiohistoria 1.0 16.11.2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa käyttöönotettavaksi. 1.1 28.12.2017 LO Täsmennetty käteiskassan käyttöä ja muutettu kirjanpitomateriaalin toimitusta

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

TALOUSOHJESÄÄNNÖSTÖ F.C.ESPOO RY Hyväksytty hallituksessa (hallituksen päätöksellä muutettu )

TALOUSOHJESÄÄNNÖSTÖ F.C.ESPOO RY Hyväksytty hallituksessa (hallituksen päätöksellä muutettu ) TALOUSOHJESÄÄNNÖSTÖ F.C.ESPOO RY Hyväksytty hallituksessa 14.2.2017 (hallituksen päätöksellä muutettu 10.6.2018) Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

TALOUSOHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY

TALOUSOHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY Yleistä Talousohjesääntö on tehty seuran ja joukkueiden taloustoiminnan ja varainhankinnan pelisäännöiksi. Kaikki muutokset tähän talousohjesääntöön hyväksyy seuran johtokunta. Mikäli talousohjesääntöä

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET Taloudenhoitajakoulutus 9.2.2018 / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. YHDISTYKSEN KIRJANPITO Kirjanpitolaki: kahdenkertainen kirjanpito perustana kaksipuoleiset

Lisätiedot

HALLINTO- JA TALOUSOHJESÄÄNNÖT

HALLINTO- JA TALOUSOHJESÄÄNNÖT HALLINTO- JA TALOUSOHJESÄÄNNÖT PELI-KARHUT RY JOHTOKUNTA 20.4.2016 Sisällysluettelo 1 Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 2 Yleistä seuran taloudenhoidosta 3 Joukkueiden taloudenhoidon tehtävät ja

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

Päätetään kotisivujen pääkäyttäjät joukkueen osalta, ilmoitetaan seuralle. Päätökset tehdään joka vuosi aina uudestaan.

Päätetään kotisivujen pääkäyttäjät joukkueen osalta, ilmoitetaan seuralle. Päätökset tehdään joka vuosi aina uudestaan. Joukkueenjohtajan muistilista: Ottelutapahtumat jopoxiin (harjoitus/sarja) Harjoitukset jopoxiin Harjoitusosallistumiset Joukkueen pukuhuoneeseen kutsuminen Uuden kauden avaus joukkueelle, pelaajien yhdistäminen

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi 1.6. 31.5. KESÄKUU Uusi toimintakausi alkaa Edellisen kauden tilinpäätös tulee suoraan Netvisorista, edellisen kauden laskutus tulee olla kunnossa 31.5. mennessä.

Lisätiedot

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen KIRKON KESKUSHALLINNON SÄÄNTÖKOKOELMA KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ I Yleisiä säännöksiä 1 Taloussäännön soveltaminen Kirkon eläkerahaston talouden hoidosta säädetään tarkemmin kirkkojärjestyksessä,

Lisätiedot

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana.

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana. KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) KOIPS B-juniorit (POJAT) VANHEMPAINKOKOUS Aika: Ma 01.12.2014 klo 18.00 Paikka: Läsnä: Koivukylän palvelukeskus Teppo Pietarinen Alex Marinkov Ilkka Kaakinen Markku Sieppala

Lisätiedot

TALOUSOHJE SISÄLLYSLUETTELO. Hyväksytty hallituksen kokouksessa

TALOUSOHJE SISÄLLYSLUETTELO. Hyväksytty hallituksen kokouksessa TALOUSOHJE Hyväksytty hallituksen kokouksessa 9.1.2018 SISÄLLYSLUETTELO VAPAAEHTOISTEN KULUJEN KORVAUS... 2 Aktiivivapaaehtoisille maksettavat kulukorvaukset SPR-tapahtumissa ja tilaisuuksissa... 2 Koulutus...

Lisätiedot

Talous- ja matkustusohjesääntö

Talous- ja matkustusohjesääntö Talous- ja matkustusohjesääntö Yleistä 1 Opiskelijakunnan taloudenhoidossa on noudatettava kirjanpitolain ja -asetuksen, tilintarkastuslain, opiskelijakunnan sääntöjen, muiden opiskelijakuntaa koskevien

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje

Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje 1.4.2011 lähtien Hallituksen on lain ja sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti hoidettava yhdistyksen asioita. Hallituksen on huolehdittava siitä,

Lisätiedot

HAUKIPUTAAN PALLO RY. Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015

HAUKIPUTAAN PALLO RY. Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015 HAUKIPUTAAN PALLO RY Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015 RAHASTONHOITAJAN PÄÄASIALLISENA TEHTÄVÄNÄ ON HUOLEH- TIA JOUKKUEEN RAHALIIKENTEEN SUJUVUUDESTA JA LASKUJEN AJANTASAISESTA MAKSATUKSESTA. MUITA

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä joukkue/ryhmäkohtaisesta varainhankinnasta

Lisätiedot

LeKi-futis toimintasuunnitelma 2013

LeKi-futis toimintasuunnitelma 2013 1. Johtokunnan kokoonpano 2013: Johtokunta jatkaa neljännen toimintavuoden seuraavalla kokoonpanolla: Johtokunta: Petri Mäkinen, puheenjohtaja; Matti Huvinen, vara puheenjohtaja; Harri Bergström, sihteeri;

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa.

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. SEURAN JA JOUKKUEIDEN TILINPÄÄTÖS 2009-2010 Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. Joukkueet toimittavat

Lisätiedot

Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa.

Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa. YLEISTÄ Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa. FC Ulvilan taloushallinto jakautuu kahteen pääosaan. Tässä

Lisätiedot

Hallitus hyväksynyt

Hallitus hyväksynyt TALOUS- JA TOIMINTAOHJE 2018 Hallitus hyväksynyt 20.2.2018 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4

Lisätiedot

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE TALOUS- JA TOIMINTAOHJE Hallitus hyväksynyt 22.03.2016 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4 1 1.

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

Joukkueenjohtajana PEPissä

Joukkueenjohtajana PEPissä Joukkueenjohtajana PEPissä (Jalkapallo 2013) Kari Alho Sisältö PEP organisaatio Työntekijät + vapaaehtoiset Missio, Visio, Arvot Joukkueenjohtajien tehtävät (jalkapallo) Tukiryhmän (vanhempien) tapaamiset

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 18.4.2019 Ohjeen päivitysvastuu: toiminnanjohtaja 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 27.3.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seurasihteeri 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö

Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallituksen yhdistyksen sääntöjen 5 :n nojalla tekemän päätöksen mukaisesti määrätään: 1 Hyvä hallintotapa

Lisätiedot

GrIFK Alpine r.f. Talousohjesääntö

GrIFK Alpine r.f. Talousohjesääntö GrIFK Alpine r.f. Talousohjesääntö Päivitetty 1.11.2015 Sisällysluettelo 1. Organisaatio- ja toimintaohje... 3 1.1 Hallitus... 3 1.2 Seuran puheenjohtaja... 3 1.3 Talousvastaava... 3 1.4 Toiminnanjohtaja...

Lisätiedot

Vastuun toiminnasta kantaa aina seura. Joukkue ei ole juridinen yksikkö, vaan osa seuraa

Vastuun toiminnasta kantaa aina seura. Joukkue ei ole juridinen yksikkö, vaan osa seuraa TALOUSPELISÄÄNNÖT 2015-2016 1) SEURAN TALOUS Titaani-Juniorit ry (seura) on yleishyödyllinen juniorikasvatustyötä tekevä, voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys ja sen varainkeruuta, -hallintaa

Lisätiedot

Talousohjesääntö 2015

Talousohjesääntö 2015 2015 Talousohjesääntö 2015 TALOUSOHJESÄÄNTÖ Joukkueen talousohjesääntö Talousarvio Maksuliikenne joukkueen johtoryhmä laatii talousarvion hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja palauttaa sen toimistolle,

Lisätiedot

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET PALKKIOIDEN MAKSU. OAJ/SOOL/TJS järjestökurssi / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET PALKKIOIDEN MAKSU. OAJ/SOOL/TJS järjestökurssi / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET PALKKIOIDEN MAKSU OAJ/SOOL/TJS järjestökurssi 9.-10.2.2019 / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. YHDISTYKSEN KIRJANPITO Kirjanpitolaki: kahdenkertainen

Lisätiedot

Hallitus hyväksynyt

Hallitus hyväksynyt TALOUS- JA TOIMINTAOHJE 2019 Hallitus hyväksynyt 22.1.2019 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

Johtokunta voi antaa tätä talousohjesääntöä täydentäviä ohjeita ja määräyksiä.

Johtokunta voi antaa tätä talousohjesääntöä täydentäviä ohjeita ja määräyksiä. Talousohjesääntö Suomen Saunaseura ry:n johtokunnan hyväksymä 13.6.2016. 1 Suhde muihin säännöksiin Suomen Saunaseura ry:n (jäljempänä yhdistys ) hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa, tilinpäätöksessä

Lisätiedot

VJS rahastonhoitajakoulutus

VJS rahastonhoitajakoulutus Jokainen VJS:n joukkue on velvollinen huolehtimaan joukkueensa 1. budjetoinnista 2. maksuliikenteestä 3. toimintamaksujen seurannasta 4. kirjanpidosta ja tilinpäätöksistä lakien ja asetusten mukaan. Jokaisella

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN MAKSUT

SEURATOIMINNAN MAKSUT SEURATOIMINNAN MAKSUT LIITE FC HONKA RY:N TOIMINTASUUNNITELMAAN 1.11.2017 31.10.2018 Seuratoiminnan kulut katetaan erilaisin maksuin. FC Hongassa neljä keskeisintä maksuluokkaa ovat; 1. Jäsenmaksut Laskutetaan

Lisätiedot

TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15

TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15 TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15 Osallistumismaksut sarjoihin 3500 Bandyliiga (juniorilisenssit yli 3900) 500 1000 Bandyliiga (juniorilisenssit alle 3900-3400) 250 Suomi-sarja (sisältävät

Lisätiedot

URHEA-SÄÄTIÖN TALOUSSÄÄNTÖ YLEISET MÄÄRÄYKSET

URHEA-SÄÄTIÖN TALOUSSÄÄNTÖ YLEISET MÄÄRÄYKSET URHEA-SÄÄTIÖN TALOUSSÄÄNTÖ YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Suhde muihin säädöksiin Säätiön hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä on noudatettava voimassa olevia lakeja ja asetuksia sekä

Lisätiedot

Edustusoikeuden muutos pelaaja. PalloVerkko

Edustusoikeuden muutos pelaaja. PalloVerkko pelaaja PalloVerkko SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Järjestelmään kirjaudutaan omalla Pallo ID:llä, joka löytyy mm. Pelipassista (8-numeroinen numerosarja, joko 2:lla tai 3:lla alkava) Jos pelaaja ei ole aiemmin kirjautunut

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS 30.10.2015

VASTALAUSEPÄÄTÖS 30.10.2015 VASTALAUSEPÄÄTÖS 30.10.2015 Pieksämäen Pallo-Sepot ry (PiPS) Leppävirran Kiekko -75 ry (LeKi -75) Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt D1 AAA sarjan ottelusta PiPS/Warkis LeKi -75 (25.10.2015)

Lisätiedot

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT Vastuuvalmentaja seura nimeää Valmentaja seura nimeää Maalivahtivalmentaja seura nimeää Joukkueenjohtaja vanhempainkokous nimeää ja seura hyväksyy

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 SB-Pro, pojat -99 ja -00 Vanhempainilta 20.5.2015, Nurmijärvi, Poliisilaitos, Käräjäsali, Klo 18:30 20:30 Agenda:

Lisätiedot

TTK Taloussääntö. Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry taloussääntö voimassa 11.8.2015 alkaen

TTK Taloussääntö. Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry taloussääntö voimassa 11.8.2015 alkaen Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54 01300 Vantaa tikkurilan.taitoluisteluklubi@kolumbus.fi http://tikkurilantaitoluisteluklubi.sporttisaitti.com/ TTK Taloussääntö Tikkurilan

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Seuran pyrkimyksenä on saada mahdollisimman paljon nuoria ja aikuisia aktivoitua liikunnan pariin.

Seuran pyrkimyksenä on saada mahdollisimman paljon nuoria ja aikuisia aktivoitua liikunnan pariin. Koijärven Kunnon toimintalinja (22.8.2017 VPH) 1. Toiminta-ajatus Koijärven Kunto ry (KOIKU) on, vuonna 1937 perustettu, lentopalloon ja beach-volleyhin erikoistunut yleisseura. KOIKU tarjoaa lentopallon

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

LePa P01 vanhempien palaveri

LePa P01 vanhempien palaveri LePa P01 vanhempien palaveri Toimintamalli syksystä 2012 eteenpäin / Merja Toimihenkilö valinnat talvikausi 2012-2013 / Merja Maksut & Varainkeruu 2013 / Merja Talvisarjat / Merja Muut asiat / Kaikki Tarvittavat

Lisätiedot

FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta

FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta 19.11.2018 JYRI HEINONEN, MARKO HIETAMÄKI, MARKO MÄLKIÄ, TIMO MUNUKKA, ESA PUODINKETO, EDGAR REINA JA MARKUS SALOKANGAS Esityslista Toimintasuunnitelma 2019 Varainkäyttöarvio

Lisätiedot

SalibandySeura Viikingit

SalibandySeura Viikingit SSV jojo-opas 2 Sisällysluettelo SalibandySeura Viikingit... 2 Joukkueenjohtajan tehtävät... 4 Pelaamisen kustannukset... 4 Tärkeitä päivämääriä kaudella 2015-2016... 5 Muut joukkueen toimihenkilöt...

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnasta Työpaikkatoiminta Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa joka kattaa samassa työpaikassa työskentelevät Logistiikan toimihenkilöiden jäsenet. Työpaikkatoiminnan

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

Lohjan Pallo ry 9.11.2012

Lohjan Pallo ry 9.11.2012 Lohjan Pallo ry 9.11.2012 Johtokunta TALOUSSÄÄNTÖ YLEISTÄ Lohjan Pallo ry:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa, tilinpäätöksessä ja tilin/toiminnantarkastuksessa noudatetaan kirjanpitolain ja

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

- Hallitus kokoontuu säännöllisesti, käsittelemään sihteerin lähettämän asialistan pohjalta käsiteltäviä asioita

- Hallitus kokoontuu säännöllisesti, käsittelemään sihteerin lähettämän asialistan pohjalta käsiteltäviä asioita Mäntyharjun Virkistys ry Talousohjesääntö 1. Organisaatio- ja toimintaohje Mäntyharjun Virkistyksen jaostot ja näissä toimivat joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Mäntyharjun Virkistyksen (MäVi) ry:n

Lisätiedot

TTK Taloussääntö. Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry taloussääntö voimassa alkaen

TTK Taloussääntö. Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry taloussääntö voimassa alkaen Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54 01300 Vantaa tikkurilan.taitoluisteluklubi@kolumbus.fi http://tikkurilantaitoluisteluklubi.sporttisaitti.com/ TTK Taloussääntö Tikkurilan

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Talousohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Talousohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Talousohjesääntö 11.11.2014 Sivu 1 / 6 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan talousohjesääntö 1 Soveltaminen Sen lisäksi, mitä Humanistisen

Lisätiedot