TKS FeedRobot System. - K2 FeedRobot K2 FeedRobot 1200 AGRI.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TKS FeedRobot System. - K2 FeedRobot 1600. - K2 FeedRobot 1200 AGRI. www.tks-as.no. www.tks-as.no"

Transkriptio

1 TKS FeedRobot System AGRI - K2 FeedRobot K2 FeedRobot

2 TKS FeedRobot System Ainutlaatuinen karkea- ja väkirehun ruokintajärjestelmä sekä pihatoille että parsinavetoille Ainoa automaattinen ruokintajärjestelmä, joka pystyy jakamaan pyöröpaaleja suoraan ilman esikäsittelyä. TKS FeedRobot täyttää pyöröpaalit täyttölavalta robottiin automaattisesti. FeedRobot-järjestelmä on erittäin joustava ja soveltuu useimmille rehutyypeille, myös hieman jäätyneille pyöröpaaleille, siilosäilörehulle, kanttipaaleille ja sekoittimilta tulevalle seosrehulle. Kone voidaan lisäksi varustaa väkirehusäiliöllä, joka mahdollistaa erillisen väkirehuannostelun, tai väkirehu voidaan jakaa yhdessä karkearehun mukana.vaunussa on poikittaiskuljetin, joka mahdollistaa rehun jaon kummallekin puolelle ruokintapöytää. SÄÄSTÄ RAHAA Karkearehun tehokkaampi käyttö Eläimet syövät enemmän Maidontuotanto kasvaa Kasvuvauhti nopeutuu Eläinliikenne on sujuvampaa Parempi ympäristö kasvattajille ja karjalle Alhaisemmat rakennuskustannukset Sinun tarvitsee vain täyttää rehu Automaattista järjestelmää käytettäessä eläimiä voidaan ruokkia useita kertoja vuorokaudessa, jolloin ne syövät enemmän ja maidontuotanto sekä kasvuvauhti lisääntyvät. Suurimman hyödyn järjestelmästä saa, jos rehua jaetaan 6 12 kertaa vuorokaudessa. Tällöin rehunkäyttö on mahdollisimman tehokasta. Rehumäärää voidaan sovittaa yksilöllisesti. Näin varmistetaan, että vaikka ruokintapaikalla on useita eläimiä, niistä jokainen saa tarpeeksi rehua, ilman että rehun määrä ruokintapöydällä kasvaa liikaa. Jos navetassa on lypsyrobotti, usein tapahtuvalla rehunjaolla saadaan sujuva eläinliikenne, mikä lisää käyttöastetta ja maidontuotantoa. Lehmät viihtyvät paremmin, kun yksittäisillä eläimillä on vähemmän mahdollisuuksia dominoivaan käyttäytymiseen. Tyytyväiset eläimet tuottavat enemmän maitoa Aina kun karjan rehu altistetaan ilmalle, alkaa hapettumisprosessi, joka huonontaa rehun makua. Tämä ongelma vältetään jakamalla rehua toistuvsti pienissä määrissä ja antamalla eläimille aikaa syödä ruokansa loppuun ruokintajaksojen välillä. Eläimet ovat rauhallisempia ja navetan ilmapiiri paranee.

3 TKS FeedRobot 1600 Helppo ohjata ja käyttää TKS FeedRobotia on helppo ohjata selkeiden valikoiden ja painikkeiden avulla. Näytöllä voit navigoida suoraan valikoiden välillä ja muokata arvoja. Toimintoja on helppo ohjelmoida ja arvoja muuttaa, kun voit nähdä koko navetan samalla kertaa. Käytännössä ohjelmointiin kuuluu yksittäisten eläinlajien jakaminen ruokintaryhmiin ruokintapöydän molemmin puolin. Valitse kahden ruokintaohjelman välillä Vakio-ohjelmaa voidaan käyttää kahdella eri tavalla 1. TKS FeedRobot yhdistettynä pyöröpaalien täyttölavaan Tämä linja on tarkoitettu vain pyöröpaaleilla tapahtuvaan ruokintaan, jolloin vaunu noutaa automaattisesti uuden paalin täyttölavalta kun se on täytettävä. Ohjatessasi vaunua ruokintapöytää pitkin ohjelmoit ruokintaryhmät koneeseen. Näin määritetään malli vaunun liikkumiselle (sekvenssi). Yksi sekvenssi sisältää ruokittavat ryhmät. 2. TKS FeedRobot täyttää rehun täyttölähteestä, joita ovat esimerkiksi ruokintapöytä, kiinteästi asennettu sekoitin, täyttösäiliö tms. Tämä linja on tarkoitettu kohteisiin, joissa käytetään muita rehutyyppejä kuin pyöröpaaleja tai eri rehutyyppien yhdistelmää, kuten pyöröpaaleja ja laakasiilorehua tai siilosäilörehua tornisiilosta tms. FeedRobot täyttää rehun tarvittaessa automaattisesti täyttölähteestä ja jakaa sen kullekin ruokintaryhmälle. Tämä ohjelma soveltuu vain karkearehun ja kolmen väkirehutyypin täyttölähteille. Vaunut voivat liikkua täytön aikana täytön parantamiseksi. Valikko-ohjelma TKS FeedRobot täyttää rehun jopa kymmenestä karkearehun täyttölähteestä ja kolmesta väkirehun lähteestä. Vaunut liikkuvat täytön aikana ja rehu täytetään vaunuihin kerroksittain. TKS FeedRobot voi siitä syystä valmistaa erikoissekoituksen jokaiselle ruokintaryhmälle, niin että ruokinta tapahtuu useita kertoja vuorokaudessa. Esimerkkejä: Kaksi TKS-ruokintapöytää, joilla eri karkearehulajeja, yksi K2 CombiCutter, jolla olkia ja yksi, jolla pyöröpaaleja. Yhdistelymahdollisuuksia on paljon ja yhdistelyssä voidaan käyttää uusia ja vanhoja varusteita. Näin sinun tarvitsee vain täyttää rehu eri täyttölähteisiin ja FeedRobot huolehtii lopusta. Useita ruokintapöytiä/täyttölähteitä käytettäessä koko järjestelmää ohjataan radiosignaaleilla kuhunkin yksikköön. Materiaali voidaan syöttää hihnalle tai täyttää lähteestä suoraan koneeseen, mikäli se on tarpeeksi korkea. TKS FeedRobotin ja tämän ohjelman avulla sinulla on kaikki mahdollisuudet rakentaa juuri sinun tilallesi sopiva laitteisto. Sinun tarvitsee vain täyttää rehu. Eläimet saavat joka päivä saman annoksen eivätkä ole riippuvaisia siitä, että laitteistoa käyttävät tekevät joka kerta samalla tavalla.

4 TKS FeedRobot 1600 Ruokinta painon mukaan TKS FeedRobot on varustettu kuormakenolla, joka rekisteröi painoa koskevat tilastotiedot kunkin ruokintaryhmän saamasta rehumäärästä. Syötä ohjelmaan päivittäinen rehumäärä ja ruokintakertojen määrä vuorokaudessa kullekin eläinryhmälle. Vaunu jakaa päivittäisen rehumäärän vuorokautta kohti laskettuihin ruokintakertoihin. Jokaisen ruokinnan yhteydessä jäljellä oleva määrää korjataan, kunnes oikea päivittäinen rehumäärä on saavutettu päivän lopussa. Ohjelma antaa sinulle tilastotietoja siitä, kuinka monta kiloa rehua kukin ruokintaryhmä on saanut joka päivä. Karkearehua koskeva tilastotieto antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata kunkin ruokintaryhmän saamaa rehumäärää. Kaikki rehun laatua ja tyyppiä koskevat muutokset näkyvät heti. Samalla tavalla voit optimoida ruokintakertojen määrän vuorokautta kohti. Löydä edullisin ruokintatapa rehun tehokkaan käytön pohjalta. Ensimmäistä kertaa voit laatia rehusuunnitelman, jossa on oikea karkearehumäärä/hyväksikäyttö. Karkea- ja väkirehuseoksen käyttö Yksi TKS FeedRobotin suurista eduista on, että se voidaan varustaa väkirehuautomaatilla. Se mahdollistaa erillisen väkirehuruokinnan tai väkirehun jaon karkearehun mukana. Karkearehun ja väkirehun sekoitus tasoittaa ph-arvoa lehmien pötsissä. Se lisää rehun hyväksikäyttöä entisestään. Väkirehuautomaattia voidaan käyttää yhdellä, kahdella tai kolmella väkirehutyypillä/kivennäisaineella tapahtuvaan ruokintaan.

5 TKS FeedRobot 1200 K2 FeedRobot 1200, kapeille ruokintapöydille TKS valmistaa kahta FeedRobot-mallia A. Vakiomalli on kuten ennen mm leveä. B. Kapea malli on mm leveä Mallia 1200 voidaan käyttää ruokintapöydällä aina mm:n leveyteen saakka. Riippuvainen siitä, onko ruokintapöydän molemmilla puolilla eläimiä ja millä korkeudella vaunu riippuu. Koneen rakenne on sama kuin vakiomallissa. Se on tarkoitettu kaikentyyppisille irtorehuille, jotka tulevat sekoittimesta, laakasiilosta, täyttösäiliöistä, ruokintapöydältä jne. Se soveltuu yhtä hyvin kaikille rehutyypeille kuin vakiomallikin, mutta ei pysty käsittelemään pyöröpaaleja. Molemmat mallit voidaan varustaa 1 m pitkällä jatko-osalla, joka lisää volyymiä. Tämä voi olla välttämätön ruokintapöydän ollessa pitkä tai mikäli halutaan lisätä pitkän ja kuivan rehun määrää. FeedRobotin mallille 1200 ihanteellinen ruokintapöydän leveys on mm, asennettuna 500 mm sivuannostelijan alapuolelle. Kone voidaan varustaa väkirehusäiliöllä yhdelle tai kahdelle väkirehutyypille ja koneen alla olevalla pyörivällä harjalla.

6 TKS FeedRobot System TKS FeedBruch Pyörivä harja TKS FeedRobot voidaan varustaa pyörivällä harjalla, joka pitää ruokintapöydän puhtaana ja työntää rehun eläimille. Harja asennetaan vaunun alapuolelle ja liitetään kattokäyttöön, joka ohjaa harjan pyörimissuuntaa ja toimintaa. Harja minimoi manuaalisen työn osuuden ruokintapöydällä ja parantaa rehun hyväksikäyttöä pitämällä sen koko ajan eläinten saatavilla. Jäljelle jääneen rehun määrä on erittäin pieni. Varusteet on helppo asentaa myös vanhoihin koneisiin. Sitä voidaan käyttää myös manuaalisessa kattokiskoon asennetussa mallissa K2. TKS FeedBruch sopii 2 3 m:n kokoisille ruokintapöydille. Uudella teräkiinnityksellä varustettu K2 FeedRobot Rumpu on nyt varustettu terillä, jotka kiinnitetään ilman ruuveja. Terät on kuitenkin helppo työntää rummussa oleviin uriin ja kiinnittää kumivasaralla. Ne on helppo vaihtaa myös pitkäaikaisen käytön jälkeen, sillä yksi vasaran isku saa ne irtoamaan. Rumpu pyörii ylöspäin eivätkä terät irtoa, ennen kuin pyörimissuunta puristaa terät kiinni uriin. Koneen parhaan mahdollisen toiminnan varmistamiseksi on erittäin tärkeää vaihtaa kuluneet terät. Jos konetta käytetään terien ollessa kuluneita tai terien puuttuessa, materiaali puristuu rumpua vasten. Jos materiaalia ei raaputeta/leikata pois, tehontarve kasvaa. Rumpu kuluu ja paine siirtyy laakereihin ja akseleihin. Terien hiominen silloin tällöin parantaa myös koneen käyntiä ja leikkuutulosta.

7 Teknisiä eritelmiä TKS FeedRobot 1600 Mittapiirros: Virrankulutus 220V 420V Kattovaunu 2 x 0,5 kw 4 A 2,5 A Leikkausmoottori 7,5 kw 27,0 A 15,0 A Syöttö eteenpäin 0,75 kw 3,2 A 1,85 A A= Suositus kisko Suositus kiskoa Minimi 2600 på 1 kisko Minimi kiskoa Minimi 2300 ilman sivusyöttölaitetta 1 kisko Minimum 2100 ilman sivusyöttölaitetta 2 kiskoa IK2_35 Kuva 10b Korkeus kiskon alla (minimitta) Suositusmitta Ilman Täyttö täyttölavalta täyttöl- Manuaalinen muu täyttö / sivusyöt Manuaalinen / Ilman Suositusmittavalta muu täyttö tölaitetta Täyttö Korkeus kiskon alla (minimimitta) sivusyöttölaitetta K2 FeedRobot kaksikiskoisella radalla K2 FeedRobot yksikiskoisella kaksikiskoisella radalla radalla S K2 FeedRobot yksikiskoisella radalla Leveys vaunun reunasta reunaan Min.leveys Maks.leveys K2 Leveys FeedRobot vaunun 1200reunasta reunaan Min.leveys 1600 Maks.leveys K2 FeedRobot ilman 1200 sivusyöttölaitetta K2 FeedRobot ,0m sivusyöttölaitetta K2 FeedRobot ilman sivusyöttölaitetta - K2 FeedRobot ,3m sivusyöttölaitetta K2 FeedRobot ,0m sivusyöttölaitetta K2 FeedRobot ,7m sivusyöttölaitetta K2 FeedRobot ,3m sivusyöttölaitetta K2 FeedRobot ,7m sivusyöttölaitetta Seuraavassa taulukossa on esitetty väkirehuannostelijalla ja eri täyttölavavaihtoehdoilla varustetun FeedRobotin pituus. Tilan tarve = Pituus Feed + täyttölava + mahd. etäisyys pysäköintiasennosta (+1 m) Pyöröpaalien lukumäärä perustuu mm:n oletettuun läpimittaan (Feed täyttöasennossa) K2 R2 R2+1m R2+R2 R2+R2+1m R2+R2+R2 R2+R2+R2+1m FeedRobot 2,4 pyöröpaalia 3,1 pyöröpaalia 4,6 pyöröpaalia 5,3 pyöröpaalia 6,8 pyöröpaalia 7,5 pyöröpaalia

8 Teknisiä eritelmiä TKS FeedRobot 1600 Tärkeät mitat TKS FeedRobot voidaan varustaa kahden tyyppisellä sivuannostelijalla: 1,0 m ruokintapöydälle, jonka leveys on 2,0 2,5 m 1,3 m ruokintapöydälle, jonka leveys on 2,5 3,0 m Koneen korkeus ruokintapöydän yläpuolella vaikuttaa myös siihen, kuinka kauas koneesta rehua voidaan jakaa. Uusiin navettoihin tulisi suunnitella 2,5 m leveä ruokintapöytä sivuannostelijan ollessa 1,3 m. Suosittelemme, että sivuannostelijan alle jätetään 50 cm:n etäisyys. Silloin eläimille jää riittävästi syömistilaa, vaikka vaunu on käynnissä. Järjestelmä on joustava, sillä sitä voidaan käyttää yhdellä tai kahdella kattokiskolla. Etu yhtä kiskoa käytettäessä on, että kone voi kääntyä (enintään 90 ), mikä helpottaa tilan käyttöä vanhoissa navetoissa tai uuden suunnittelussa. Kiskojen mitat määräytyvät kiinnityskohtien välisen etäisyyden mukaan (ks. kuormitustaulukkoa). Esimerkkejä kiskojen ja kiinnityksen laskemisesta: Vaunu painaa noin kg säiliön ollessa täynnä väkirehua ja pyöröpaali voi painaa lähes kg: kokonaispaino kg jaettuna juoksukissojen määrällä: kg kahdelle juoksukissalle (yksi kisko) ja 712 kg 4 juoksukissalle (kaksi kiskoa) Yksikiskoisissa järjestelmissä tämä tarkoittaa: IPE 120 kisko ja 1,5 m:n ripustusväli (taulukossa kg) IPE 160 kisko ja 3,5 m:n ripustusväli (taulukossa kg) Kaksikiskoisissa järjestelmissä tämä tarkoittaa: IPE 120 kisko ja enintään 3 m:n ripustusväli (taulukossa 740 kg) IPE 160 kisko ja enintään 4 m:n ripustusväli (taulukossa 730 kg, mutta enintään 4 m ilman kiskojen vahvistamista sivusuunnassa) Kuormitustaulukko vähemmän jäykkyyttä vaativille kiskoille A Lm 1,5 2 2,5 3 3, IPE IPE IPE IPE IPE IPE IPE Utgått profil For kontroll av gamle anlegg Kiskojen etäisyyden laskeminen 90w asteen, sving, 2m radie, kulmien ympäri, 2 m:n Etäisyys kiskosta seinään/kiinnitykseen FEED ROBOT 90 GR SVING

9 Teknisiä eritelmiä TKS FeedRobot INV

10 TKS FeedRobot System TKS-ruokintapöytä Ruokintapöytä on tarkoitettu vastaanottamaan kaikkia rehutyyppejä, kuten pyöröpaaleja, siilosäilörehua, laakasiilorehua kuten kanttipaaleja tai silputtua ja juuri niitettyä materiaalia. TKS-ruokintapöytä sopii erinomaisesti TKS FeedRobotin täyttölähteeksi. Se on vankkatekoinen ja kestää myös pyöröpaalien purkamisen. FeedRobot täyttää rehun tarvittaessa ruokintapöydältä. TKS-ruokintapöytää voidaan käyttää eri rehujen sekoittamiseen ja rehujen sekoitus jatkuu FeedRobotia ruokintapöydältä täytettäessä sekä FeedRobotilta ruokittaessa. Mikäli halutaan sekoittaa pyöröpaaleja ja irtorehua, pyöröpaaleihin suositellaan TKS-repijän käyttöä. Näin paalin ympärillä oleva muovi saadaan irti nopeasti ja tehokkaasti. Lisäksi pyöröpaali hajoaa ja saa saman koostumuksen kuin muu irtorehu. Eri rehutyypit voidaan siksi asetella kerroksittain. Kuljetinhihnaa voidaan siirtää manuaalisesti taakse/eteen täytön aikaisen volyymin hyödyntämiseksi. Pöytä voidaan täyttää joko päädystä tai sivulta. Perävaunusta purkaminen tapahtuu päädystä. Järjestelmä on helppo ja joustava ratkaisu silloin kun rehua noudetaan navettaan useilta tiloilta ja osa rehusta on pyöröpaaleja, osa siilosäilörehua tai laakasiilosta tulevaa rehua. Jos korjuutapaa halutaan myöhemmin muuttaa, se ei vaikuta navetassa olevaan ruokintajärjestelmään, koska sekä ruokintapöytä että FeedRobot soveltuvat kaikille rehutyypeille, niin pitkälle kuin lyhyellekin sekä märälle ja kuivalle materiaalille. TKS-ruokintapöytää on saatavana kahta pituutta, 4 7 m ja 10 m. Tarvittavan ruokintapöydän koko riippuu päivittäin käytetyn rehun määrästä ja halutaanko pöytä täyttää vain kerran päivässä. TKS-ruokintapöytään yhdistetyn FeedRobotin suurena etuna on, että käytössäsi on aina automaattinen rehujärjestelmä rehutyypistä, varastointi- ja korjuumenetelmästä riippumatta. Silloin sinun tarvitsee vain täyttää rehut, niin FeedRobot huolehtii lopusta.

11 TKS FeedRobot System TKS FeedMix Kiinteä TKS-sekoitin on suunniteltu erityisesti varmistamaan hyvä ja nopea sekoitustulos. Se sopii siitä syystä erinomaisesti täysrehun sekoittamiseen. Täysrehua sekoitettaessa halutaan usein sekoittaa koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia rehuja. On erittäin tärkeätä, että hienoaineet ja pienet määrät sekoitetaan nopeasti, ennen kuin sekoitin on käynyt niin kauan, että rehun rakenne rikkoutuu. Kiinteän TKS-sekoittimen pystysuorat ruuvit saavat aikaan hienon ja kevyen materiaalin, jossa rehun rakennetta ei ole rikottu. Varsinkin jonkin verran esikuivatulle materiaalille on tärkeätä, että rehu ei puristu kosteiksi kokkareiksi ja alenna rehun hyäksikäyttöä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi vaaditaan enemmän aikaa ja sitoutumista kuin perinteistä ruokintamenetelmää käytettäessä. Tällöin yksittäisten rehulajien määrän ja seosrehujen tekemiseen käytetyn ajan on oltava joka kerran sama, niin että rehun koostumus ja ominaisuudet eivät vaihtele. Poikkeamat vaikuttavat rehun hyväksikäyttöön ja tuotantoon. Ruuvin pyörintänopeus ja muotoilu ovat erittäin tärkeitä sekoitustulokselle ja ajankäytölle. Kiinteä TKS-sekoitin on siksi varustettu kokoa 6,5 kw 45 kw olevilla moottoreilla (riippuu sekoittimen koosta). Näin käytössä oleva voima riittää varmistamaan kokonaisten pyöröpaalien nopean täytön/sekoituksen ja täyden sekoittimen käynnistyksen/ pysäytyksen. Sekoittimessa on kuormakenno ja erittäin selkeä näyttö. Kaikkia toimintoja ohjataan sähköisesti. Sivuterät taittuvat sisään sekoituksen aikana ja ulos tyhjennettäessä. Mikäli sekoitin jakaa rehua useita kertoja päivässä, tyhjennysluukku suljetaan joka kerta. Kun kuormakennot rekisteröivät sekoittimessa alle 200 kg:n painon (tyhjennyksen aikana), pyörintänopeus lisääntyy. Ruuvit puhdistetaan ja jäljellä oleva rehu heitetään pois. Kiinteää TKS-sekoitinta on saatavana kokoja 6,5 m3 40 m3. Kaksi ruuvia alkaen 15 m3. Kolme ruuvia alkaen 36 m3. Joistakin malleista on olemassa sekä matalarakenteinen että normaalikorkea versio.

12 Teknisiä eritelmiä Teknisiä eritelmiä FeedMix Koko Kw Amp Kg Ruuvit Pituus m 3 A Korkeus B Leveys C Pituus D Korkeus jalka E Korkeus pitkä jalka F Pituus G 5 18,5 63/ S ,5 18,5 63/ S / S / S Low / S / S / S / S Low / S / S Low / S / S Low / S / S / S / S / S / S

13 TKS FeedRobot System Sinun tarvitsee vain täyttää rehu TKS FeedRobot on ainoa markkinoilla oleva kone, joka soveltuu kaikille karkearehutyypeille: pitkille ja lyhyille, märille ja kuiville materiaaleille, pyöröpaaleille ja silputulle materiaalille. Voit helposti rakentaa automaattisen laitteiston, joka sekoittaa eri karkearehutyyppejä ja antaa tilastotietoja jaetuista ruokintamääristä. Sinun tarvitsee vain täyttää rehu. Koneen päälle asennetulla väkirehuautomaatilla voit sekoittaa väkirehuosuuden rehuannokseen joko ennen karkearehuruokintaa, sen jälkeen tai samanaikaisesti sen yhteydessä. Useilla ruokintakerroilla vuorokaudessa ja harjalla, joka pitää rehun eläinten saatavilla, voit varmistaa, että eläimet saavat aina parhaan mahdollisen sekoituksen karkearehua ja väkirehua. Eläimet eivät saa koskaan syödä väkirehua ilman että mukana seuraa tietty määrä karkearehua. Näin pötsin ph-arvo pysyy vakaana myös silloin kun väkirehumäärät kasvavat.

14 K2 CombiCutter 1600 / 1200 K2 Combicutter, manuaalinen ruokintakone Kiinteä kone Vaunumalli Kattokiskoihin asennettu kone Toimitetut leveydet mm ja mm K2 CombiCutteria voidaan käyttää kaikenlaisen rehun, kuten pyöröpaalien, siilosäilörehun, leikatun ja sekoitetun rehun leikkaamiseen/silppuamiseen. Se sopii kaikille rehutyypeille, märälle ja kuivalle, pitkälle ja lyhyelle materiaalille. Materiaalista riippumatta kone syöttää materiaalin hyvin ja tasaisesti, koska siinä on ainutlaatuinen terärumpu ja automaattinen paineensäätö. K2 CombiCutter sopii erittäin hyvin manuaaliseksi ruokintakoneeksi suurta ruokintakapasiteettia vaativiin kohteisiin. Se voidaan varustaa pyörillä tai asentaa kattokiskoihin ruokintapöydän yläpuolelle. Kattoon asennetussa ja pyörillä varustetussa mallissa on kummassakin taajuudensäätö, jolla varmistetaan pehmeä käynnistys/pysäytys. Voit valita koneeseen ovet tai kiinteät sivuseinät riippuen siitä, miten kone on tarkoitus täyttää. Täyttölava Täyttölava lisää varastointikapasiteettia ja sitä on saatavana eripituisina. Täyttölava täytetään pyöröpaaleilla, siilosäilörehulla tai irtorehulla sekoittimesta. K2 CombiCutter täytetään tarvittaessa uudestaan täyttölavalta. Täyttölavaa voidaan käyttää yhdessä kiinteästi asennetun ja kattokiskoon asennetun koneen kanssa. Kiinteästi paikalleen asennettuun koneeseen liitetyltä täyttölavalta rehut voidaan syöttää suoraan ruokintapöydälle tai muihin rehujärjestelmiin, kuten kattokuljettimeen, APFrehuvaunuun tai ruokintakoneeseen. Automatiikka huolehtii tarvittaessa K2 CombiCutterin täyttämisestä täyttölavalta. K2 CombiCutter, joka on liitetty täyttölavaan kuvatulla tavalla, voidaan käynnistää kauko-ohjatusti muista rehujärjestelmistä. Kattokiskoihin asennettu K2 CombiCutter voi noutaa rehut kiinteästi paikalleen asennetulta täyttölavalta. Täyttölava voidaan tässä tapauksessa täyttää vain pyöröpaaleilla. Kone kulkee kiskoa pitkin, pysähtyy täyttölavan lähelle ja noutaa tarvittaessa uuden paalin. K2 CombiCutteria ja täyttölavaa ohjataan kumpaakin manuaalisesti. Vaunumalli K2 CombiCutter voidaan asentaa pyörien päälle, niin että se kulkee ruokintapöydän päällä ruokinnan aikana. Tämä on paras vaihtoehto, kun kattokiskoihin asentaminen ei ole mahdollista tai kun ruokintapöytiä on paljon. Sivuannostelija K2 voidaan varustaa sivuannostelijalla, joka annostelee rehun sivulle. Rehu voidaan jakaa ruokintaryhmille ruokintapöydän kummallekin puolelle. Sivuannostelija voidaan toimittaa eripituisina, niin että kone soveltuu jopa 4 metriä leveiden ruokintapöytien yhteyteen. Pyörivä harja Kone voidaan myös varustaa pyörivällä harjalla, joka pitää ruokintapöydän puhtaana ja työntää jäljellä olevan rehun eläimille. Tekniset edut Terien kiinnitys ilman ruuveja Vain 5,5 kw:n leikkausmoottori Vankat laakerit ja käyttölaite Keskusvoitelu Paineensäätö varmistaa tasaisen syötön Hyvät vetolaitteet ja liukukiskot pohjahihnassa

15 APF Touch APF Touch APF Touch on markkinoiden edullisin automaattinen rehujärjestelmä karkearehulle ja väkirehulle Järjestelmä soveltuu hyvin vanhojen parsi- ja pihattonavettojen modernisointiin. Eläimet ruokitaan karkearehulla suoraan vaunuista ja pihattonavetoissa on tärkeää, että vaunu sopii pihattoon niin että kaikkien eläinten ruokinta tapahtuu samalla tavalla. Väkirehu voidaan syöttää kullekin eläimelle erikseen tai yhtaikaa. Suositukset: Ohjelmoi vaunut niin, että ne syöttävät karkearehua koko vuorokauden ajan. Kokemukset ovat osoittaneet, että eläimet syövät ollessaan nälkäisiä ja lepäävät tarvittaessa. Lehmät ovat hyvin rauhallisia, kun ruokaa on saatavilla tarpeeksi. Väkirehua tulee syöttää vähintää neljä kertaa vuorokaudessa. Toistuva ruokinta tasoittaa pötsin ph-arvoa ja lisää rehun hyväksikäyttöä. Ohjelmaa voidaan myös käyttää väkirehun lisäämiseen/vähentämiseen. APF Touch voidaan asentaa yksi- tai kaksikiskoiseen järjestelmään. Kaksoiskiskojen käyttöä suositellaan härkä-/ pihattonavetoissa, joissa tarvitaan vankkarakenteinen vaunu, jota eläimet eivät runtele. APF Touch soveltuu kaikille rehutyypeille pyöröpaaleista leikattuun rehuun.

16 BaleStrip igt.no - Gausdal TKS BaleStrip sopii kohteisiin, joissa ruokintajärjestelmässä käytetään paljon pyöröpaaleja. Kone poistaa helposti ja nopeasti pyöröpaalin ympärille olevan kääreen. Siitä on paljon hyötyä, mikäli käytät sekoitusvaunua, syötät pyöröpaalin suoraan ruokintapöydälle tai käytät ruokintavaunua. BaleStrip räjäyttää paalin ja koukku pitää kiinni muovista ja verkosta, jotka voidaan helposti toimittaa kierrätykseen. TKS BaleStrip sopii erityisen hyvin käytettäväksi sekoitusvaunun yhteydessä, koska sinun ei silloin tarvitse kiivetä vaunun päälle irrottamaan verkkoa. Paalin räjäyttäminen helpottaa lisäksi huomattavasti sekoitusvaunujen toimintaa. Säästää aikaa ja työtä TKS BaleStrip säästää paljon työtä pyöröpaaleja käsiteltäessä. Työtilanne helpottuu, kun kaikki työ voidaan tehdä traktorin avulla. TKS BaleStripiä käytetään yhdessä kiinteän terän kanssa, joka voidaan joko asentaa lattialla olevaan telineeseen tai esimerkiksi hihnavaunun reunaan. Lisälaitteet/muunnelmat Rullat pyöröpaalien ja muovien hellävaraiseen kuljetukseen Liitäntäkehys BaleStrip-paalipihdin asennusta varten Kaksinkertainen hydrauliikkapistorasia traktorissa, BaleStrip ilman takaiskuventtiiliä Yksinkertainen hydrauliikkapistorasia traktorissa, BaleStripissä takaiskuventtiili Valmistaja: Jälleenmyyjä: TKS AS, Kvernalandvn 100, N-4355 Kvernaland Tel: , Fax: e-post: post@tks-as.no

K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200

K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200 K2 CombiCutter Mallit 1600 ja 1200 Pyöröpaalisilppuri ja ruokintakone Markkinoiden täydellisin ohjelma www.tks-as.no Kiinteä kone Vaunumalli Kattokiskoihin asennettu kone Täyttölava K2 COMBICUTTER Työtä

Lisätiedot

TKS Ruokintarobotti - paranna talouttasi - vähennä työtaakkaasi

TKS Ruokintarobotti - paranna talouttasi - vähennä työtaakkaasi UUTTA! TKS Ruokintarobotti - paranna talouttasi - vähennä työtaakkaasi AGRI www.tks-as.no TKS Ruokintarobotti-järjestelmä Ainutlaatuinen säilö- ja väkirehun jakelujärjestelmä sekä pihatoille että parsinavetoille.

Lisätiedot

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed. Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed.  Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Din ingång till automatisk utfodring www.tks-as.no Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Todistetusti toimiva ja vahva rakenne. K2 EasyFeed perustuu tunnettuun K2 CombiCutter

Lisätiedot

TKS Kuhn FeedMixerissä pystyruuvit synnyttävät hienojakoisen ja kevyen massan, jossa rehun rakenne säilyy ennallaan. Alhaisen kuivaainepitoisuuden

TKS Kuhn FeedMixerissä pystyruuvit synnyttävät hienojakoisen ja kevyen massan, jossa rehun rakenne säilyy ennallaan. Alhaisen kuivaainepitoisuuden kaikki edellytykset www.tks-as.no TKS ja Kuhn ovat yhteistyössä kehittäneet vahvan ja toimintavarman sekoitusratkaisun. on kehitetty tarjoamaan paras sekoitustulos mahdollisimman lyhyessä ajassa ja mahdollisimman

Lisätiedot

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön,

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön, Oikea määrä rehua kullekin eläimelle DeLaval BF500-mattoruokkijan vetoyksikkö Lehmän ruokinnan peruspilari on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös yksi työllistävä rutiini. llä maksimoit säilörehun

Lisätiedot

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN DeLaval OptiDuo ÄLÄ PELKÄSTÄÄN TYÖNNÄ REHUA Kun rehua siirretään säännöllisesti takaisin ruokintapöydälle, lehmät pääsevät rehuun paremmin käsiksi, mutta se ei merkitse

Lisätiedot

When Innovation & Nature Combine

When Innovation & Nature Combine When Innovation & Nature Combine Yhdellä pystyruuvilla 8 14 16 sto Mixell 8 10 12 14 16 Kahdella pystyruuvilla 20 22 sto Mixell 20 22 24 26 30 Kolmella pystyruuvilla 40 30 sto Mixell 30 35 40 45 RMH lla

Lisätiedot

PAALINKÄSITTELY. www.mchale.net. Ammattilaisen valinta

PAALINKÄSITTELY. www.mchale.net. Ammattilaisen valinta PAALINKÄSITTELY www.mchale.net Ammattilaisen valinta 691 BH Yksinkertainen, monipuolinen ja luja paalinkantolaite etukuormaimeen käsiteltäessä lappeelleen pudotettuja paaleja. Piikkien ympärillä pyörivät

Lisätiedot

COMBIMASTER -RUOKINTAROBOTTI PARSINAVETASSA

COMBIMASTER -RUOKINTAROBOTTI PARSINAVETASSA COMBIMASTER -RUOKINTAROBOTTI PARSINAVETASSA Tiina ja Marko Roumio Tilavierailu 06/2010 Anne-Mari Malvisto, Juha Kuula ja Mika Turunen 15.5.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä DeLaval Optifeeding -järjestelmät Tarjoamme vaihtoehdot seosrehuruokinnan automatisointiin Päivittäisen rehuannoksen jakaminen useaan säännöllisesti

Lisätiedot

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi.

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. DeLaval Optifeeding -järjestelmät Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. Automaation edut Automaatio tekee seosrehun jakelun helpommaksi; säännöllinen seosrehun teko ja jako voi olla

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

DeLaval seosrehuvaunut ja kiinteät apesekoittimet Optimoituun ja tarkkaan seosrehuruokintaan

DeLaval seosrehuvaunut ja kiinteät apesekoittimet Optimoituun ja tarkkaan seosrehuruokintaan DeLaval seosrehuvaunut ja kiinteät apesekoittimet Optimoituun ja tarkkaan seosrehuruokintaan Laadukas rehu luo pohjan hyvälle tuotokselle! 53570909Br_MixerWagons_8p_Final.1 1 5.7.2007 12:55:49 DeLaval

Lisätiedot

Eläinten parhaaksi- Maatalousyrittäjän vapaudeksi

Eläinten parhaaksi- Maatalousyrittäjän vapaudeksi Eläinten parhaaksi- Maatalousyrittäjän vapaudeksi Eläinten parhaaksi - Maatalousyrittäjän vapaudeksi Tuotteemme mahdollistavat tilojen kasvun ja helpottavat viljelijän arkea vapauttaen hänet aikatauluista.

Lisätiedot

Eläinten parhaaksi - Maatalousyrittäjän vapaudeksi

Eläinten parhaaksi - Maatalousyrittäjän vapaudeksi Eläinten parhaaksi - Maatalousyrittäjän vapaudeksi Eläinten parhaaksi - Maatalousyrittäjän vapaudeksi Tuotteemme mahdollistavat tilojen kasvun ja helpottavat viljelijän arkea vapauttaen hänet aikatauluista.

Lisätiedot

Lantajärjestelmä kiinteälanta * lietelanta

Lantajärjestelmä kiinteälanta * lietelanta TTS-Manager työajankäyttölaskelma Naudanlihan tuotanto (versiolla 2017) Palauta lomake paikallisyksikköösi. Laskelma Laskelman tekijä Laskelman päivämäärä Tilan nimi Yrittäjät 1. 2. 3. 4. 5. Naudanlihan

Lisätiedot

Lantajärjestelmä kiinteälanta * lietelanta

Lantajärjestelmä kiinteälanta * lietelanta TTS-Manager työajankäyttölaskelma Naudanlihan tuotanto (versiolla 2017) Palauta lomake paikallisyksikköösi. Laskelma Laskelman tekijä Laskelman päivämäärä Tilan nimi Yrittäjät 1. 2. 3. 4. 5. Naudanlihan

Lisätiedot

Tankki täyteen kiitos!

Tankki täyteen kiitos! Tankki täyteen kiitos! Tutkitusti enemmän maitoa aidolla Pötsitehosteella Mainio-Krossi ja Aimo-Krossi -täysrehut Oiva-Krono Top ja Puhti-Krossi Top -puolitiivisteet Tehosta rehun reittiä valkuaispitoiseksi

Lisätiedot

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa

Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Asiantuntijasi rikkojen torjunnassa Kun viljelykasvien valikoima on laaja, kasvit ovat eri kasvuasteilla ja rivivälit erilevyisiä, ei oikean koneen löytäminen ole helppoa. Usein huomaat etteivät valmistajien

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

Edelläkävijän valinta

Edelläkävijän valinta Edelläkävijän valinta DeLaval ruokinta-aidat lypsy- ja lihakarjalle Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi DeLaval ruokinta-aidat Lehmät käyttävät aikaa syömiseen noin neljä tuntia vuorokaudessa. Syömiseen käytetty

Lisätiedot

Aperehuruokinnan periaatteet

Aperehuruokinnan periaatteet Aperehuruokinnan periaatteet Lehmien kaikki rehut sekoitetaan keskenään Seosta annetaan vapaasti Lehmä säätelee itse syöntiään tuotostasoaan vastaavaksi Ummessa olevien ja hiehojen ruokintaa pitää rajoittaa

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Johanna Mäntyharju ProAgria Etelä-Pohjanmaa 14.2.2017 Väkirehun vaikutus lehmäliikenteeseen Väkirehun saanti

Lisätiedot

Helppokäyttöinen ja tehokas märkä/kuivaimuri

Helppokäyttöinen ja tehokas märkä/kuivaimuri 75 75 märkä/kuivaimuri edustaa useita innovatiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät päivittäisestä käytöstä ja ylläpidosta helppoa, ergonomista ja tuottavampaa. Erikoissuunniteltu saranoitu moottorin kansi

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Pulling s. Oikeus muutosten tekemiseen pidätetään. Copyright 2012 Lind Jensens Maskinfabrik A/S. Asiakirja: 10000036504.

Pulling s. Oikeus muutosten tekemiseen pidätetään. Copyright 2012 Lind Jensens Maskinfabrik A/S. Asiakirja: 10000036504. LJM Agro FI Oikeus muutosten tekemiseen pidätetään. Copyright 2012 Lind Jensens Maskinfabrik A/S Asiakirja: 10000036504 Tarkastus: 5 Päiväys: 17.03.2014 Pulling s 2 LJM:n raappajärjestelmän tyyppi WPS

Lisätiedot

Toimivat ruokintaratkaisut

Toimivat ruokintaratkaisut Toimivat ruokintaratkaisut Hyviä käytännön ratkaisuja hevostalleille Ruokinnan automatisointi Ruokinnan automatisoinnilla tehdään säästöjä ajankäytössä ja työmäärän vähetessä säästyy kustannuksia Heinäautomaatit

Lisätiedot

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa 27.3.2012 Iisalmi 17.4.2012 Toivala Laidunaitauksen elektroninen valvonta Laitumen toimintaa voidaan valvoa etävalvonnalla GSMyhteyden kautta Laite lähettää viestin

Lisätiedot

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Ohjelma Mitä automaattilypsy on? Automaattilypsyn tilanne Suomessa ja maailmalla Automaattilypsyn tunnusluvut Automaattilypsyn

Lisätiedot

Käsin tehtävä kiristys ja lukitus Paineilmalla toimiva kiristys ja lukitus

Käsin tehtävä kiristys ja lukitus Paineilmalla toimiva kiristys ja lukitus Käsityökalut Teräsvannehtimiseen Käsin tehtävä kiristys ja lukitus Paineilmalla toimiva kiristys ja lukitus Strapexin etuus Käsityökalut, vanne ja huoltopalvelu kokonaispakettina Oikea työkalu Sovellukset

Lisätiedot

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Vaihtolava-ajoneuvoja pidetään vääntöherkkinä. Vaihtolava-ajoneuvojen kanssa voidaan käyttää erilaisia kuormalavoja erilaisiin

Lisätiedot

Joustava pumppujärjestelmä

Joustava pumppujärjestelmä Joustava pumppujärjestelmä CLIPTONPUMPEN Tuorerehun lisäaineille ja säilöntähapolle Kaikentyyppiin koneisiin Laaja lisävarustevalikoima Helppokäyttöinen Helposti sovitettava 1 Helppo asentaa kaikenlaisiin

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Malli Työpituus Kokonaispituus Standardi mm mm

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Kuva 1 B Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä.

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen No. 981117101 Kuvaus Turvalukitus mahdollistaa rummun lukitsemisen letkunvaihdon yhteydessä. Räikkämekanismi lukitsee uloskelatun letkun halutulle

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

Palautuslaite Boomerang ZHR

Palautuslaite Boomerang ZHR Boomerang palautuslaitteen avulla yksi mies voi käyttää listoituskoneita ja/tai muita koneita ja laitteita puuntyöstössä. Ominaisuudet Arvot Työkappaleen mitat ilman kääntöyks. (mm) Pituus min. 300 max.

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Press Brake Productivity -pikaopas

Press Brake Productivity -pikaopas Kuinka aloitat Press Brake Productivity -pikaopas Kiitos, että olet ostanut Wilan valmistaman laatutuotteen Wila on valmistanut jo yli 80 vuotta työkalunpitimiä, työkaluja ja varusteita särmäyspuristimien

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite -tarkka ruokintalaite nykyaikaiseen kalanruokintaan Ruokintalaitteen kehitystyössä on kiinnitetty huomiota annostelun tarkkuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Tekniset tiedot:

Lisätiedot

ITSESUUNNITELTU SEOSREHUN JAKOVAUNU

ITSESUUNNITELTU SEOSREHUN JAKOVAUNU ITSESUUNNITELTU SEOSREHUN JAKOVAUNU Aution maatila Tilavierailu 03/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 16.5.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden dokumentointi

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Knauf liimausjärjestelmä

Knauf liimausjärjestelmä Knauf liimausjärjestelmä Knauf Liimausjärjestelmä on uusi kiinnitystapa kipsilevyjen asentamiseen. Levyt kiinnitetään runkorakenteeseen liimaamalla sekä pienellä ruuvimäärällä. Knauf Liimausjärjestelmä

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke - Automaattilypsytilan tuottavuutta pyritään edistämään tiedonvälityksen keinoin Toteuttajat: Työtehoseura TTS ProAgria Etelä-Pohjanmaa Toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

Perunan käsittely- ja varastointikoneet

Perunan käsittely- ja varastointikoneet Perunan käsittely- ja varastointikoneet Sähkömoottorin käyttämä hydraulinen veto Portaattomasti säädettävät kuljettimien nopeudet Polyureetaanista valmistetut puhdistus- ja lajittelurullat Koneet perunan

Lisätiedot

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Lujatekoinen ja varmatoiminen Tehokkuutta ja helppoutta vasikanjuottoon hapanjuottovaunulla VAPAARUOKKIJA RehuPiika Laitteella voidaan tehdä jopa kolmen

Lisätiedot

RAKENNUSSIRKKELI XW055

RAKENNUSSIRKKELI XW055 RAKENNUSSIRKKELI XW0 1 2 3 6 7 8 9 10 jalaitteet ole virheettömässä kunnossa. Kuvateksti, Kuva 1 Sahanterän suojus Sisään vedettävä pöydän jatke Pitkittäinen pidätin Moottori Nostohaarukka kuljetusta

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

MUUTTUVAKAMMIOINEN PAALAINKÄÄRINYHDISTELMÄ VARIO. Ammattilaisen valinta

MUUTTUVAKAMMIOINEN PAALAINKÄÄRINYHDISTELMÄ VARIO.  Ammattilaisen valinta www.mchale.net Ammattilaisen valinta Suurtehopaalainkäärin tämän päivän haasteisiin... McHale Fusion Vario on integroitu paalainkäärinyhdistelmä, joka toimii seuraavasti: HEINÄ/OLKI McHale Fusion Variolla

Lisätiedot

AINUTLAATUINEN DSD TEKNIIKKA

AINUTLAATUINEN DSD TEKNIIKKA DISCROLLER HEVA DiscRoller issa on kaikki tehokkaan muokkauskoneen pääpiirteet se toimii se on yksinkertainen ja mikä tärkeintä se säästää aikaa ja rahaa. HEVA DiscRoller in kahden vuoden kehityksen ja

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

Apurunkorakenne. Lisätietoja alustarungoista on annettu asiakirjassa Alustarungot.

Apurunkorakenne. Lisätietoja alustarungoista on annettu asiakirjassa Alustarungot. Yleistä Yleistä Apurunkoa voidaan käyttää seuraaviin tehtäviin: Se antaa vapaan tilan pyörien ja muiden rungosta ulkonevien osien välille. Se tuo jäykkyyttä ja vähentää rasituksia takaylityksessä. Se suojaa

Lisätiedot

Tehokas ja ergonominen painepesuri PowerGrip -paineensäädöllä, 140 barin paineella, teleskooppikahvalla ja letkukelalla

Tehokas ja ergonominen painepesuri PowerGrip -paineensäädöllä, 140 barin paineella, teleskooppikahvalla ja letkukelalla D-PG 140.4 on tehokas painepesuri 2.4 kw:n moottorilla. PowerGrip-ominaisuuden ansiosta käyttäjä voi säätää painetta sopivammaksi kohteisiin, jotka eivät kestä kovaa painetta. Painetta voidaan säädetään

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn

DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn Kiinteät sekoittimet pysty- tai vaakaruuvimallina Ruokintasuunnitelmat laaditaan useimmiten suurella tarkkuudella. Niiden noudattaminen

Lisätiedot

TUOTENRO NIMIKE MITAT PAINO NIM.TEHO SÄILIÖ IP-LUOKKA JOHTO. 9058501 Märkä- ja kuivaimuri GWD 350-2 638 x 600 x 868 mm 21 kg 2700 W 50 L IP24 10 m

TUOTENRO NIMIKE MITAT PAINO NIM.TEHO SÄILIÖ IP-LUOKKA JOHTO. 9058501 Märkä- ja kuivaimuri GWD 350-2 638 x 600 x 868 mm 21 kg 2700 W 50 L IP24 10 m MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä.

Lisätiedot

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T TUOTE-ESITE 2014 Alumiinikynnykset Matalat alumiiniset kynnykset on helppo ylittää pyörätuolilla tai rollaattorilla, kokonaiskorkeus on 6 mm. Alumiiniset kynnykset ovat

Lisätiedot

Apollo SPEEDY Syöttölaite

Apollo SPEEDY Syöttölaite Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi Apollo SPEEDY Syöttölaite PLC - Ohjaus Askelmoottori Syöttö pituus : 1 12 m Vahva, alumiini rakenne Moottori

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet

33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet 33. Valimohiekkojen kuljetuslaitteet Raimo Keskinen Pekka Niemi - Tampereen ammattiopisto 33.1 Hihnakuljettimet Hihnakuljettimet ovat yleisimpiä valimohiekkojen siirtoon käytettävissä kuljetintyypeistä.

Lisätiedot

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti.

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. TUORETTA KAHVIA NOPEASTI SUODATINLAITE VP17A-2 Bunn-O-Matic -suodatinkahvilaitteet

Lisätiedot

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40 ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS Terassimarkiisi Varmista, että pinta, johon kiinnität markiisin, on riittävän tukeva. Laho puu, rapautunut rappaus tai tiili ja ohuet paneelit eivät sovellu kiinnityspinnaksi.

Lisätiedot

-RAKENNUSSIRKKELI UUTUUS! RAKENNUSSIRKKELI RS 400/450 LISÄVARUSTEET. SIVUPÖYTÄ leveys 600 mm pituus 685 mm. PÄÄTYPÖYTÄ leveys 685 mm pituus 530 mm

-RAKENNUSSIRKKELI UUTUUS! RAKENNUSSIRKKELI RS 400/450 LISÄVARUSTEET. SIVUPÖYTÄ leveys 600 mm pituus 685 mm. PÄÄTYPÖYTÄ leveys 685 mm pituus 530 mm -RAKENNUSSIRKKELI RAKENNUSSIRKKELI RS 400/450 4,0 (otto 4,82) kw/400v, 2800 r/min, IP 54, sähkömagneettisella jarrulla Kuvan sirkkeli lisävarustein. ESKO-rakennussirkkeli on kovaan ammattikäyttöön tarkoitettu

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja. Sisältö 1 YLEISTIETOJA JA TURVALLISUUSOHJEITA... 6 2 ASENNUSOHJE... 21 3 KÄYTTÖOHJE... 58

Käyttäjän käsikirja. Sisältö 1 YLEISTIETOJA JA TURVALLISUUSOHJEITA... 6 2 ASENNUSOHJE... 21 3 KÄYTTÖOHJE... 58 K2 FeedRobot K2 FeedRobot FI, painos 2, 2010-12 1 988793 Sisältö 1 YLEISTIETOJA JA TURVALLISUUSOHJEITA................................ 6 2 ASENNUSOHJE......................................................

Lisätiedot

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely

Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Siirtohyllystöt renkaiden ja rengassarjojen varastointiin Optimaalinen säilytyskapasiteetti ja turvallinen käsittely Tehokasta tilankäyttöä ja tehokkuutta Renkaiden ja rengassarjojen optimaalinen säilytys

Lisätiedot

Schauer Karjatalous tuotteet

Schauer Karjatalous tuotteet Schauer Karjatalous tuotteet Askeleen edellä olevat ratkaisut karjallesi AINA ASKELEEN EDELLÄ Makuuparret Pihattoihin Tarjoaa erinomaisen ja eläinystävällisen ympäristön. Komfort makuuparsi maksimaalinen

Lisätiedot

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan KRONO I KRONO II KRONO III KRONO IV Onnistunut täydennys ruokintaan Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top ja Krono 135 Top -puolitiivisteet

Lisätiedot

Sorkkahoitotilojen huomioiminen rakennussuunnittelussa

Sorkkahoitotilojen huomioiminen rakennussuunnittelussa Sorkkahoitotilojen huomioiminen rakennussuunnittelussa Valio Navettaseminaari 12.2.2008 Timo Korpela ProAgria Etelä-Pohjanmaa Sorkkahoitotoiminnan lähtötiedot rakennussuunnittelulle Sorkkahoitotelineitä

Lisätiedot

My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta.

My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta. My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta. affordable cleaning My50 E/B Yhdistelmäkone. EDULLINEN, koska sillä voi ajaa kuka vain ilman

Lisätiedot

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla Lämmönsiirrin sisältää: Vaipan kahdessa osassa Roottorilohkot Navan, akselit, laakerit ja peitelevyt Puolat Kotelon, lukkomutterit ja kiristysruuvit Asennustarvikkeet: Kehikko ja narut Kiristyshihna (väh.

Lisätiedot

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä.

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Yleistä tietoa säiliöautoista Yleistä tietoa säiliöautoista Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Malli Akselivälin tulee olla mahdollisimman lyhyt, jotta rungon värähtelyjen vaara

Lisätiedot

AFSA/H/U AFSA/H/U PAKOKAASURADAT. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158

AFSA/H/U AFSA/H/U PAKOKAASURADAT. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158 AFSA/H/U Vahvasta itsekantavasta alumiiniprofiilista johon on integroitu ohjauskisko. Pakokaasurata voidaan varustaa säädettävillä kannakkeilla, jotka saa helposti kiinnitettyä seinään tai kattoon. AFSA

Lisätiedot

Asennusohje. Turner 200

Asennusohje. Turner 200 Asennusohje Turner 200 Ovi on pakattu kahteen pahvipakkaukseen. Toisessa pakkauksessa on oven asennustarvikkeet ja toisessa ovielementit (4kpl). Käsittele ovielementtipakettia hyvin varovasti, sillä lamelleihin

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

Nostin- ja kuljetinkettingit

Nostin- ja kuljetinkettingit Nostin- ja kuljetinkettingit 212 WWW.ERLATEK.FI RUD Nostinkettingit RUD on EN818-7 mukaisten nostinkettinkien suurin valmistaja maailmassa. Kettingit sopivat niin moottoroituihin nostimiin kuin käsitaljoihinkin.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS SENNUSOPS - PUUKOOLUS Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. Ruuvi (SN

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 ASENNUSOHJE DEPO ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 OSALUETTELO Pääosat Osa Nr Nimike 1 1498 Spiraali PFlex Ø53 2 8143 Ruuvi T6SS M6 x 20 3 1433 Sovitusakselitappi 4 1365 Akselitappi 5

Lisätiedot

Genie E/B/Bs. Genie. Nero yhdistelmäkoneiden joukossa pesee, kuivaa ja jättää hygienisen tuloksen. affordable cleaning

Genie E/B/Bs. Genie. Nero yhdistelmäkoneiden joukossa pesee, kuivaa ja jättää hygienisen tuloksen. affordable cleaning Genie E/B/Bs Genie. Nero yhdistelmäkoneiden joukossa pesee, kuivaa ja jättää hygienisen tuloksen affordable cleaning Genie E/B/Bs Genie Markkinoiden nero Genie on pieni kävellenohjattava yhdistelmäkone,

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt

Kontit, tuhka/siirtolavat sekä bio- ja jätesäiliöt RP-jätepuristimet RP-puristin on kehitetty tehokkaaksi ja toimivaksi jätteenkäsittelylaitteeksi kaikkialle missä jätettä syntyy. RPjätepuristimilla saadaan säästöä ja tehoa jätteenkäsittelyyn lukemattomissa

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain

SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain 1 SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain SUPER SHREDDER pienentää putkistoissa virtaavat kovat kiintoaineet. Se on erittäin tehokas murskain, jolla on virtaviivainen, helppohoitoinen rakenne ja vain

Lisätiedot

3. NESTEIDENKÄSITTELY

3. NESTEIDENKÄSITTELY 3. NESTEIDENKÄSITTELY NESTEIDENKÄSITTELY OIKEA TUOTE OIKEAAN TARKOITUKSEEN Käytät sitten töissäsi öljyä, jäähdytysnestettä tai rasvanpoistoainetta, meiltä löytyy sinulle sopiva astia. Oil-Safe on ainutlaatuinen

Lisätiedot

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain 1 TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain DIMMINUTOR seuloo ja murskaa automaattisesti veden mukana liikkuvat kiintoaineet läpi avokanavan. Laitetta voidaan käyttää

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS

JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS JÄYKKIEN MATERIAALIEN PURSOTUS Jäykkien, paksujen tai korkeaviskositeettisten materiaalien (pinnoitteet, tiivisteet, liimat) käyttö vaatii oikeat laitteet, luotettavuuden ja voimakkaat pumput Päästäksemme

Lisätiedot

Dansand. Joint Filling Sand Tuotetietoja, patentoitu täyttöhiekka kiveyksille

Dansand. Joint Filling Sand Tuotetietoja, patentoitu täyttöhiekka kiveyksille Dansand Joint Filling Sand Tuotetietoja, patentoitu täyttöhiekka kiveyksille Ehkäise rikkaruohoja ympäristöystävällisesti ja luonnollisesti Dansand Joint Filling Sand pitää kiveykset puhtaina rikkaruohoista

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot