Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) 67 Helene Schjerfbeckin puiston puistosuunnitelman hyväksyminen HEL T Päätös päätti hyväksyä Helene Schjerfbeckin puiston puistosuunnitelman nro VIO 5628/1 siten, että hankkeen arvonlisäverottomat rakentamiskustannukset ovat 3,8 milj. euroa. Samalla kaupunginhallitus päätti kehottaa rakennusvirastoa rakennushankkeen jatkovalmistelussa neuvottelemaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän osallistumisesta hulevesijärjestelmän edellyttämien teknisten rakenteiden ja pinnan muotoilujen kustannuksiin. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri Kristiina Matikainen, kaupunginsihteeri, puhelin: kristiina.matikainen(a)hel.fi Liitteet 1 Suunnitelmaselostus nro VIO 5628/1 2 Suunnitelmapiirustus nro VIO 5628/1 Päätösehdotus päättänee hyväksyä Helene Schjerfbeckin puiston puistosuunnitelman nro VIO 5628/1 siten, että hankkeen arvonlisäverottomat rakentamiskustannukset ovat 3,8 milj. euroa. Samalla kaupunginhallitus päättänee kehottaa rakennusvirastoa rakennushankkeen jatkovalmistelussa neuvottelemaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän osallistumisesta hulevesijärjestelmän edellyttämien teknisten rakenteiden ja pinnan muotoilujen kustannuksiin. Yleisten töiden lautakunta esittää Helene Schjerfbeckin puiston puistosuunnitelman nro VIO 5628/1 hyväksymistä. Puistosuunnitelman selostus ja suunnitelmapiirustus ovat liitteinä 1 ja 2.

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Suunnitelman sisällöstä Kustannukset ja aikataulu Helene Schjerfbeckin puisto sijaitsee Hakuninmaalla, Kaarelan kaupunginosassa. Puisto rajautuu lännessä Hämeenlinnanväylään ja pohjoisessa uuteen Kuninkaantammen asuinalueeseen. Itä- ja eteläosat puistosta rajautuvat Hakuninmaan vanhaan asuinalueeseen. Helene Schjerfbeckin puiston pinta-ala on noin m2. Puisto liittyy osaksi Keskuspuiston viher- ja virkistysalueverkostoa. Puiston suunnittelun tavoitteena on muodostaa nyt luonnontilaisena olevasta lehti- ja sekapuuvaltaisesta metsästä Kuninkaantammen keskustaalueen lähipuisto ja käyttöviheralue. Puiston rakenteiden avulla on tarkoitus hallita Kuninkaantammen alueelta purkautuvien hulevesien määrää, virtaamaa ja laatua siten, etteivät ne maankäytön toteutuessa muutu merkittävästi nykytilanteeseen verrattuna. Puisto on osa koko Kuninkaantammen hulevesien hallintajärjestelmää. Puiston hulevesijärjestelmä on suunniteltu kaupunginhallituksen hyväksymän Helsingin kaupungin hulevesistrategian pohjalta. Puistosuunnitelma sisältää hoidettavia nurmialueita, niittyjä ja puistometsiä sekä hulevesien käsittelyyn liittyviä puroja ja viivytysaltaita. Puiston käytävä- ja latuverkosto on liitetty Keskuspuiston verkostoon. Hakuninmaan asuinalueelta johtaa neljä käytäväyhteyttä Kuninkaantammeen. Puiston toteutuksessa edistetään kestävän kehityksen arvoja hyödyntämällä puiston rakenteissa alueelta saatavaa louhetta ja maa-ainesta. Puiston arvonlisäverottomat rakentamiskustannukset ovat noin euroa eli 38 euroa/m2. Hulevesirakenteiden (viivytyspainanteet, altaat ja padot sekä hulevesiviemärit ja -ojat) osuus on noin 2,3 milj. euroa ja puistorakentamisen osuus noin 1,5 milj. euroa. Arvonlisäverottomat vuosittaiset kunnossapitokustannukset ovat euroa. Puiston hoitoluokat ovat A1 (edustusviheralue), A2 (käyttöviheralue), A3 (käyttö- ja suojaviheralue) ja C1 (lähimetsä). Helene Schjerfbeckin puiston rakentaminen on tarkoitus toteuttaa ennen asuntoalueen rakentumista. Rakentamisen aikaiset hulevedet tulee käsitellä puistossa ennen vesien kulkeutumista Mätäjokeen. Puiston arvioitu rakentamisajankohta on vuosina Vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman investointiohjelmassa Kuninkaantammen katurakentamiseen on varattu 4,65 milj. euroa ja puistorakentamiseen 0,45 milj. euroa. Näissä

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) n kannanotot varauksissa on otettu huomioon hulevesijärjestelmän rakentamisen käynnistäminen. Kuninkaantammi ja Helen Schjerfbeckin puisto ovat hulevesistrategian pilottikohteita, joissa pilotoidaan mm. hulevesistrategian noudattamisesta aiheutuvaa kustannusjakomuutosta kaupungin ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän kanssa. Hulevesiviemäröinnistä vastaa nykyisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä. Hulevesien käsittely ja johtaminen hulevesistrategian mukaisilla tavoilla sekä valmisteilla oleva vesihuoltolain muutos merkitsevät hulevesien hallinnan vastuun siirtymistä kaupungille. Koska Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä kerää vielä nykyisen lainsäädännön mukaan vesitaksan yhteydessä myös sadevesien viemäröinnistä aiheutuvan hulevesimaksun, on kuntayhtymältä talous- ja suunnittelukeskuksen antaman lausunnon mukaisesti edellytettävä, että se vastaa puiston kustannuksista hulevesijärjestelmän edellyttämien teknisten rakenteiden ja pinnan muotoilujen osalta. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri Kristiina Matikainen, kaupunginsihteeri, puhelin: kristiina.matikainen(a)hel.fi Liitteet 1 Suunnitelmaselostus nro VIO 5628/1 2 Suunnitelmapiirustus nro VIO 5628/1 Tiedoksi; Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus Rakennusvirasto Päätöshistoria Talous- ja suunnittelukeskus HEL T Talous- ja suunnittelukeskus toteaa, että puistosuunnitelma on voimaan tulleen Kuninkaantammen Etelärinteen asemakaavan mukainen.

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Rakennusvirasto on arvioinut puistosuunnitelman rakentamiskustannuksiksi noin 3,8 milj. euroa (noin 38 euroa / m2), josta hulevesirakenteiden (viivytyspainanteet, altaat ja padot sekä hulevesiviemärit ja ojat) osuus on noin 2,3 milj. euroa ja puistorakentamisen osuus noin 1,5 milj. euroa. Alustavaksi HSY:n kustannusosuudeksi on arvioitu noin 0,2 milj. euroa, joka tarkentuu rakennushankkeen valmistelussa. Puiston vuotuisiksi ylläpitokustannuksiksi on arvioitu noin euroa. Puistoon toteutettavat hulevesirakenteet ovat osa kunnallisteknistä järjestelmää ja edellytysinvestointi Kuninkaantammen Keskustan ja Etelärinteen kaava-alueiden asuntorakentamiselle. Talous- ja suunnittelukeskus toteaa, että Kuninkaantammen hulevesien hallinnan kokonaisuus on suunniteltu kaupunginhallituksen hyväksymän Helsingin kaupungin hulevesistrategian pohjalta. Hulevesijärjestelmän investointi- ja ylläpitokustannukset jakautuvat voimassaolevan vesihuoltolain perusteella siten, että HSY vastaa hulevesiviemäreistä ja hulevesijärjestelmään kuuluvista valtaojista rakenteineen. Vesihuoltolain vireillä olevassa uudistuksessa hulevesien hallinnan velvoitteita on siirtymässä vesihuoltolaitoksilta kunnille. Edelleen talous- ja suunnittelukeskus toteaa, että Kuninkaantammi alueena ja Helene Schjerfbeckin puisto rakennuskohteena ovat hulevesistrategian pilottihankkeita. Hankkeissa pilotoidaan hulevesistrategian mukaisia toimenpiteitä ja uusia suunnitteluperiaatteita käytännössä sekä hulevesistrategian noudattamisesta aiheutuvaa kustannusjakomuutosta kaupungin ja HSY:n välillä. Hulevesiviemäreiden korvaaminen viivytyspainanteilla ja altailla ehkäisee tulvia ja parantaa huleveden laatua, mutta siirtää investointi- ja ylläpitokustannuksia HSY:ltä kaupungin vastuulle. Mikäli hulevesien hallinta toteutettaisiin Kuninkaantammen alueella ns. perinteisellä menetelmällä hulevesiviemäreitä ja ojia käyttäen, olisi pelkkien hulevesirakenteiden kustannusarvio noin 1,2 milj. euroa. Pelkkien hulevesiviemäreiden ja ojien toteuttaminen ei kuitenkaan sulkisi pois tulvariskiä viereisten pientaloalueiden alapuolisessa ojaverkossa. Helene Schjerfbeckin puiston toteutuksesta on laadittu vaiheittain rakentamisen suunnitelma, jonka perusteella puiston rakentamiseen tarvittavat investoinnit on jaettu vuosille siten, että asuntorakentamisen edellytyksenä olevat hulevesirakenteet toteutetaan ensin ja puiston viimeistelytyöt vasta viereisten asuinkortteleiden toteutuksen aikataulussa. Vuoden 2014 hyväksytyn talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman investointiohjelmassa Kuninkaantammen alueen katurakentamiseen on varattu 4,65 milj. euroa ja puistorakentamiseen 0,45 milj. euroa. Näissä

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) varauksissa on huomioitu hulevesijärjestelmän rakentamisen käynnistäminen. Talous- ja suunnittelukeskuksen mielestä Helene Schjerfbeckin puiston puistosuunnitelma nro 5628/1 voidaan hyväksyä. Talous- ja suunnittelukeskus kuitenkin toteaa, että koska nykyisen lainsäädännön mukaan HSY kerää vesitaksan yhteydessä myös sadevesien viemäröinnistä aiheutuvan hulevesimaksun, tulee HSY:n vastata niistä kustannuksista, jotka aiheutuvat hulevesien hallitusta johtamisesta. Siten rakennushankkeen valmistelussa kaupungin ja HSY:n kustannusosuudet tulisi pyrkiä sopimaan siten, että HSY vastaisi kustannuksista hulevesijärjestelmän edellyttämien teknisten rakenteiden ja pinnan muotoilujen (pois lukien puistorakenteet) osalta. Saara Kanto, projekti-insinööri, puhelin: saara.kanto(a)hel.fi Juha Viljakainen, hankepäällikkö, puhelin: juha.viljakainen(a)hel.fi Yleisten töiden lautakunta HEL T Päätös Yleisten töiden lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle Helene Schjerfbeckin puiston puistosuunnitelman nro VIO 5628/1 hyväksymistä. Lähtökohdat ja tavoitteet Suunnitelman sisältö Helene Schjerfbeckin puisto sijaitsee Hakuninmaalla, Kaarelan kaupunginosassa. Puisto rajautuu lännessä Hämeenlinnanväylään ja pohjoisessa uuteen Kuninkaantammen asuinalueeseen. Itä- ja eteläosat puistosta rajautuvat Hakuninmaan vanhaan asuinalueeseen. Puisto liittyy osaksi Keskuspuiston viher- ja virkistysalueverkostoa. Helene Schjerfbeckin puiston suunnittelun tavoitteena on muodostaa nyt luonnontilaisena olevasta lehti- ja sekapuuvaltaisesta metsästä Kuninkaantammen keskusta-alueen lähipuisto ja käyttöviheralue. Puistolla on alueelle tärkeä virkistysmerkitys, joka korostuu Kuninkaantammen asuinalueen rakentuessa. Puiston nimi vuorostaan viittaa taidehistoriaan, joten taidetta on pyritty sisällyttämään puiston ilmeeseen.

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Vuorovaikutus Puistosuunnitelma sisältää hoidettavia nurmialueita, niittyjä ja puistometsiä sekä hulevesien käsittelyyn liittyviä puroja ja viivytysaltaita. Puistosta kortteleiden sisään tulee kolme viherväylää. Läntisessä vihersormessa on kaskadiaihe, pieni leikkipaikka ja kasvillisuudella rajattu aukio. Keskimmäinen vihersormi on osoitettu taiteelle sekä oleskeluun. Itäisimpään vihersormeen on suunniteltu nurmipintainen pelikenttä. Puiston käytävä- ja latuverkosto on liitetty Keskuspuiston verkostoon. Hakuninmaan asuinalueelta johtaa neljä käytäväyhteyttä Kuninkaantammeen. Puiston toteutuksessa edistetään kestävän kehityksen arvoja hyödyntämällä puiston rakenteissa alueelta saatavaa louhetta ja maa-ainesta. Isoja mäntyjä jätetään alueen metsäsaarekkeisiin ja muuta kasvillisuutta hyödynnetään muodostettavissa kosteikkorakenteissa. Pysyvä vesipinta on näkyvissä hulevesialtaissa kaiken aikaa ja erityisesti rankkasateiden aikana vedet levittäytyvät kosteikkoniityille ja aikaansaavat alueelle laajoja yhtenäisiä vesipintoja. Helene Schjerfbeckin puiston puistosuunnitelma on laadittu rakennusviraston katu- ja puisto-osaston toimeksiannosta. Puiston suunnittelu on tehty yhteistyössä talous- ja suunnittelukeskuksen, kaupunkisuunnitteluviraston ja alueen asukkaiden kanssa. Kohteesta on pidetty kaksi asukastilaisuutta. Puistosuunnitelma on ollut esillä rakennusviraston Internet-sivuilla lähtien. Kustannukset ja aikataulu Käsittely Helene Schjerfbeckin puiston pinta-ala on noin m2. Puiston arvonlisäverottomat rakentamiskustannukset ovat noin euroa eli 38 euroa/m2. Arvonlisäverottomat vuosittaiset kunnossapitokustannukset ovat euroa. Puiston hoitoluokat ovat A1 (edustusviheralue), A2 (käyttöviheralue), A3 (käyttö- ja suojaviheralue) ja C1 (lähimetsä). Helene Schjerfbeckin puiston rakentaminen on tarkoitus toteuttaa ennen asuntoalueen rakentumista. Rakentamisen aikaiset hulevedet tulisi käsitellä puistossa ennen vesien kulkeutumista Mätäjokeen. Puiston arvioitu rakentamisajankohta on vuosina Ajankohta määräytyy lopullisesti alueen rahoituspäätöksen myötä Ehdotuksen mukaan

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Osmo Torvinen: Liitetään päätösehdotukseen esityksestä kappaleet, 2, 4, 6, 7, 8, 9 ja 10. osastopäällikkö Osmo Torvinen Kari Harju, projektipäällikkö, puhelin: kari.harju(a)hel.fi

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (6) 261 puistosuunnitelman hyväksyminen (nro VIO 5835/1) HEL 2016-011912 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Pukinmäen rantapuiston ja Bockinpuiston luoteisosan puistokäytävän

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (6) 157 Kuninkaantammen länsiosan katusuunnitelmien HEL 2017-009139 T 10 05 02 Päätös Käsittely päätti hyväksyä seuraavat katusuunnitelmat: Maisemamaalauksenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2011 1 (5) 581 Lausunto kaupunginvaltuutettu Kauko Koskisen ym. toivomusponnesta, jossa kiirehditään kunnallistekniikan rakentamista heti asemakaavan vahvistuttua HEL 2011-003517

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (7) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/2016 1 (7) 1143 Määrärahojen siirtäminen projektialueiden katurakentamisen eri alakohtien välillä sekä määrärahojen myöntäminen rakennusvirastolle katujen rakentamiseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2017 1 (7) 448 Leikkipuisto Tapulin puistosuunnitelman hyväksyminen, Tapaninkylä nro VIO 5838/1 HEL 2017-001985 T 10 05 02 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (8) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (8) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2017 1 (8) 482 Leikkipuisto Tapulin puistosuunnitelman hyväksyminen, Tapaninkylä nro VIO 5838/1 HEL 2017-001985 T 10 05 02 Päätös Käsittely päättää hyväksyä Leikkipuisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/2016 1 (6) 1150 Yhteinen kunnallistekninen työmaa -yhteistoimintasopimus HEL 2016-012029 T 10 05 00 Päätös Käsittely päättää hyväksyä yhteistä kunnallisteknistä työmaata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 40/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 40/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 40/2015 1 (5) 2 Sienakuja, Umprakuja, Temperankatu, Oranssikuja, Sinooperikuja, Okrakuja, Avajaisaukio, Turkoosikuja, Ultramariinikuja, Akvarellinkatu, Karmiinikuja, katusuunnitelmien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/2016 1 (5) 471 Tullivuorentie välillä Teerisuonkuja Nallenmäentie nrot 30587/1-2, Pilvenpyörteentie nro 30588/1, katusuunnitelmien, Malmi HEL 2016-011318 T 10 05 02 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2012 1 (7) 166 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän yhtymäkokous HEL 2012-005995 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto päätti kehottaa a tai hänen määräämäänsä edustamaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 45/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 45/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 45/2016 1 (5) 5 Määrärahojen siirtäminen projektialueiden katurakentamisen eri alakohtien välillä sekä määrärahojen myöntäminen rakennusvirastolle katujen rakentamiseen HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 37/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 37/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 37/2016 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 07.04.2015 371 HEL 2014-012398 T 10 05 01 Päätös Käsittely Kaupunginhallitus päätti merkitä tiedoksi Helsinki LED -hankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 6 Uimarannantie 8, asemakaavaehdotus (nro 12432) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-012866 T 10 03 03 Ksv:n hankenumero 0576_1, karttaruutu 682499

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2015 1 (5) 805 HSY -kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2016-2018 HEL 2015-007268 T 00 01 06 Päätös päätti merkitä tiedoksi liitteinä 2 ja 3 olevat

Lisätiedot

Kaupunginpuutarhuri Timo Koski :

Kaupunginpuutarhuri Timo Koski : VUOREKSEN KESKUSPUISTON YLEISSUUNNITELMA Yla 26.8.2008 Dno YPA:8301/670/2006 Kaupunginpuutarhuri Timo Koski 26.8.2008: Vuoreksen keskustassa sijaitsevasta keskuspuistosta on valmistunut yleissuunnitelmaehdotus,

Lisätiedot

Päätösehdotus A Kaupunginhallitus päättänee oikeuttaa kiinteistölautakunnan tekemään

Päätösehdotus A Kaupunginhallitus päättänee oikeuttaa kiinteistölautakunnan tekemään Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2012 1 (6) 1090 Malminkartanon Luutnantinpolun asemakaavamuutokseen nro 12104 liittyvä maankäyttösopimus ja määräalan ostaminen Sponda Kiinteistöt Oy:ltä HEL 2012-011775

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 148 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous HEL 2016-005004 T 00 01 06 Päätös päätti kehottaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauria edustamaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (5) 47 Määräalan ostaminen Östersundomista (Ultuna, Östersundom) HEL 2012-016491 T 10 01 00 Päätös A päätti oikeuttaa kiinteistölautakunnan tekemään liitteen 1 mukaisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/3 28.05.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/3 28.05.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) 118 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) kevätyhtymäkokousta koskevan päätöksen muuttaminen HEL 2012-005995 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 38/2015 1 (5) 510 Uutelan koira-aitaus, puistosuunnitelman hyväksyminen, Vuosaari, nro VIO 5682/1 HEL 2013-014870 T 10 05 02 Päätös Käsittely päätti hyväksyä Uutelan koira-aitauksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2013 1 (6) 229 Töölöntorin tilapäiset pysäköintijärjestelyt HEL 2013-006803 T 08 01 03 Päätös Käsittely päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen 6209-3 mukaiset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (7) 110 Sörnäistenniemen korttelin 10587 tonttien 1-3 ja 10 asemakaavan muutosehdotus (nro 12189) (b-asia) HEL 2012-016154 T 10 03 03 Ksv 2181_6, Capellan puistotie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/1 27.10.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/1 27.10.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) 305 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tarkistettu esitys Kuninkaantammenkallion alueen asemakaavan muutokseksi (nro 12313) Ksv 0585_6, Kuninkaantammenrinne, karttaruutu

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto. Ryj Vastaus vt Pia Pakarisen kysymykseen Vasikkasaaren asemakaavan toteuttamisesta

Kaupunginvaltuusto. Ryj Vastaus vt Pia Pakarisen kysymykseen Vasikkasaaren asemakaavan toteuttamisesta Kaupungi 4 Vastaus vt Pia Pakarisen kysymykseen Vasikkasaaren asemakaavan toteuttamisesta Rakennus- ja ympäristötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan vastaus Merellisten palvelujen kehittäminen perustuu

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ki/3 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 1.3.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ki/3 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 1.3.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ki/3 1 3 ILMOITUSASIAT HKR EHDOTUS Yleisten töiden lautakunta päättänee merkitä tiedoksi ilmoitukset päätöksistä. Ilmoitukset päätöksistä toimeenpanokehotuksin asianosaisille

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto 17.12.2012 Kaupunginhallitus Venäjän Suomen suurlähetystön tontin asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12117) HEL 2011-007184 T 10 03

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2016 1 (5) 858 Kantakaupungin eräiden alueiden rakennuskiellon pidentäminen (nro 12416) HEL 2016-009044 T 10 03 05 Päätös päätti pidentää kantakaupungin 1. - 8. sekä 13.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 250 Leikkipuisto Brahe, puistosuunnitelman hyväksyminen, Vallila, nro VIO 5736/1 HEL 2016-002848 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Leikkipuisto Brahen puistosuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 224 Viikinmäen korttelitalon uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 11.10.2011 päivätyn Viikinmäen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2013 1 (7) 701 Liikenne- ja viestintäministeriön selvityspyyntö Helsingin ja Espoon kaupunkiraitiotien (Raide-Jokeri) suunnittelutilanteesta HEL 2013-006172 T 08 00 02

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (6) 75 Hotelli Välimerenkatu 18, asemakaavan (nro 12496) HEL 2017-007739 T 10 03 03 Hankenumero 0846_12 Päätös päätti hyväksyä 13.2.2018 päivätyn asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2016 1 (7) 650 Helsingin vesihuollon toiminta-alueen hyväksyminen vuosiksi 2016-2018 Päätös päätti hyväksyä Helsingin vesihuollon toiminta-alueen liitteenä 1 olevan kartan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 5315/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 5315/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 109 25.9.2017 39 Asianro 5315/10.03.02.02/2017 Hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 25.9.2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2018 1 (5) 428 Kaupunkipyöräpalvelun laajentamisen hankesuunnitelma HEL 2018-002575 T 00 01 04 00 Päätös päätti hyväksyä kaupunkipyöräpalvelun laajentamista koskevan hankesuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (5) 471 V Ryj / Valtuutettu Päivi Lipposen aloite Tattarisuon asuinalueen viihtyvyyden kehittämisestä päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (5) Päätöshistoria Kustannukset Yleisten töiden lautakunta 19.08.2014 295 Lausunto Yleisten töiden lautakunta antoi kaupunkisuunnitteluvirastolle seuraavan lausunnon:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) 162 Energiansäästöneuvottelukunnan asettaminen toimikaudeksi 2013-2014 Päätös päätti asettaa toimikaudelle 2013 2014 energiansäästöneuvottelukunnan, jonka tehtävänä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunginhallitus Itä-Pasilan Allianssin tonttia 17023/2 ja tontin itäpuolista katu- ja puistoaluetta koskevasta asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12077) HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) 441 Gunillankallion alueen kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Laajasalo HEL 2012-009067 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Gunillantien katusuunnitelman välillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) INKA/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) INKA/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 9 Metrosilta - Kulosaari jänneterästen kuntotutkimus ja sillan vahventaminen -projektin hankesuunnitelman korottaminen Hanke Perustelut esitti osaltaan kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2013 1 (5) 873 Yhtiön perustaminen yhteistilojen rakennuttamiseksi ja hallinnoimiseksi Myllypurossa HEL 2013-004762 T 00 00 00 Päätös päätti perustaa Kiinteistö Oy Myllypuron

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Ympäristökeskus 57/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Ympäristökeskus 57/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (16) 188 Päätös As Oy Helsingin Vaskiparin hakemuksesta vapautua vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisestä HEL 2014-012669 T 11 01 07 Päätös Hakemus Hakija Hakemuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2016 1 (6) 859 Maa-alueen varaaminen Helsingin Kalasataman alueelta hotellin suunnittelua varten HEL 2016-006543 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (6) 112 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokous HEL 2017-004502 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto päätti kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) 95 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokous 31.5.2013 HEL 2013-006136 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto päätti kehottaa kaupunginjohtajaa

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (8) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (8) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2013 1 (8) 742 Kaupunginvaltuuston 19.6.2013 tekemien päätösten täytäntöönpano Päätös päätti, että kaupunginvaltuuston 19.6.2013 päätökset saadaan pöytäkirjan tarkastamisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (6) 392 Lausunto seudullisesta vesihuollon kehittämissuunnitelmaluonnoksesta 2013 2022 ja HSY:n vesihuollon toiminta-alueluonnoksesta 2014 HEL 2013-003207 T 14 04

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2012 1 (6) 431 Ramsinniemi III ja Ramsinkannaksen alue, katu- ja puistosuunnitelmien hyväksyminen, Vuosaari HEL 2012-011478 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Furuborginkadun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (6) 32 Laajasalossa sijaitsevan Deckerin huvilan asemakaavan (nro 12489) HEL 2013-016355 T 10 03 03 Hankenumero 5364_1 Päätös päätti hyväksyä 30.1.2018 päivätyn asemakaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 370 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 29.4.2010

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 29.4.2010 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a 2 HANASAAREN YLEISTEN ALUEIDEN YLEISSUUNNITELMA Kslk Karttaruutu H3/R4, hankenro 0942 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee hyväksyä Hanasaaren yleisten

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2015 1 (5) 523 Sörnäisten kortteleiden 10600-10602 maaperän puhdistamiseen liittyvien töiden tilaaminen HEL 2015-011933 T 00 01 00 Päätös päätti oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Espoon hulevesiohjelma. Katariina Peltola

Espoon hulevesiohjelma. Katariina Peltola Espoon hulevesiohjelma Katariina Peltola 7.11.2017 Hulevesiohjelma Valtuuston ohjeellisena hyväksymä hulevesiohjelma valmistui vuonna 2011. Päivitystyö käynnissä syksyllä 2017 Löytyy Espoon Internet sivuilta:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2017 1 (5) 1097 Määrärahan myöntäminen kaupunkiympäristön toimialalle alueiden käyttöönoton edellyttämiin toimenpiteisiin HEL 2017-009334 T 02 02 02 Päätös päätti myöntää

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0579_8 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0579_8 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1253-00/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0579_8 HEL 2015-007362 19.5.2016 VUOSAAREN KESKUSTA, AROMIKUJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (9) 63 Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi otettu asia: Eteneminen automaattimetrohankkeessa HEL 2011-005973 T 08 00 02 Päätös Käsittely päätti pysyttää liikennelaitos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ki/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ki/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) 5 Rakennusviraston investointimäärärahojen ylitysesitys vuodelle 2014 HEL 2013-016311 T 02 02 02 Päätösehdotus 8 01 KIINTEÄ OMAISUUS päättänee esittää kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/3 05.06.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/3 05.06.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (7) 324 Myllypuron voimalaitoskorttelin kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Vartiokylä, Mellunmäki HEL 2012-006604 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Vienankadun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (6) 179 V Lainan myöntäminen Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy:lle HEL 2012-012634 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) 811 V Viikinmäen asuntotontin (tontti 36110/12) vuokrausperusteet HEL 2012-007240 T 10 01 01 02 Päätös päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se päättäisi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 2 LEHTISAARENTIE, NRO 29745/1, PAPINPÖYDÄNKUJA JA LP- ALUEET, NRO 29746/1, LEHDESNIITYNTIE, NRO 29747/1 JA KUUSISAARENTIE, NRO 29817/1, KATUSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (5) 278 Rakentamispalvelun (Stara) hallinnon yksikönjohtajan virkaan ottaminen HEL 2012-009387 T 01 01 01 01 Päätös päätti ottaa rakentamispalvelun (Staran) hallinnon

Lisätiedot

Suunnittelualue ja viitesuunnitelman asemapiirros

Suunnittelualue ja viitesuunnitelman asemapiirros HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1302-00/17 Hankenro 0790_20 HEL 2016-004948 2.5.2017 1 (5) LAUTTASAARENTIE 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Lauttasaarentien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ki/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ki/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (5) 227 Rakennusviraston seurantaraportit ja talousarvion toteutumisennusteet vuodelta 2012 HEL 2012-006514 T 02 02 01 Päätös päätti merkitä seurantaraportin ja

Lisätiedot

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 31.1.2017 MUUTOS A 8.2.2017 TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA TULLIPORTINKADUN KAMPUSALUE

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

Menetelmiä hulevesitulvariskien hallintaan

Menetelmiä hulevesitulvariskien hallintaan Menetelmiä hulevesitulvariskien hallintaan Kuninkaantammi Hulevesitulvariskien hallinnan suunnittelu, Kuntaliitto ja SYKE Kimmo Kuisma, Talous- ja suunnittelukeskus 6.2.2009 Kimmo Kuisma Esityksen sisältö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja /0 (5) 666 Tontin 07/ myynti Sörnäisistä Solemo Oy:lle HEL 0-00557 T 0 0 0 0 0. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin nro 07 tontti nro ; Vanha talvitie 9a Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2012 1 (5) 1374 Valtuutettu Yrjö Hakasen toivomusponsi: uuden keskuskirjaston toteutus ja lähikirjastot Päätös päätti merkitä tiedoksi selvityksen kaupunginvaltuuston 14.12.2011

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 318 Suunnitteluvarauksen myöntäminen Helsinki Stadion Management Oy:lle Sonera Stadiumin peruskorjaus- ja -parannushanketta varten HEL 2016-012245 T 10 01 01

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2012 1 (5) 69 Esitys Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Staran liittymisestä eräiden yhdistysten jäseneksi päätti, että kaupunki liittyy 1.1.2012 alkaen jäseneksi seuraaviin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5315/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5315/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (1) 109 Asianro 5315/10.03.02.02/2017 Hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen ja kunnossapidon tukipalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (5) 287 Suunnitteluvarauksen myöntäminen Helsinki Stadion Management Oy:lle Sonera Stadiumin peruskorjaus- ja -parannushanketta varten HEL 2016-012245 T 10 01 01

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2013 1 (5) 13 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (6) Päätöshistoria 23.01.2017 64 HEL 2014-012398 T 10 05 01 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. 23.01.2017 Pöydälle päätti yksimielisesti panna asian pöydälle

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) SUOMEN KANSALLISTEATTERIA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12027 Hankenro 0890_1 (Kslk dnro 2009-449) HEL 2012-004893 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (11) Yleisten töiden lautakunta Po/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (11) Yleisten töiden lautakunta Po/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (11) 568 Rakennusviraston hallinnoimien yleisten alueiden käytöstä veloitettavat taksat ja maksut 1.1.2013 alkaen HEL 2012-011279 T 02 05 00 Päätös päätti kumota

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5315_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5315_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1256-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5315_1 HEL 2016-006570 14.6.2016 KELLOSAARENRANTA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2011 1 (5) 446 Esitys kaupunginhallitukselle esisopimuksen ja sopimuksen tekemiseksi Sponda Kiinteistöt Oy:n kanssa liittyen Ilmalanrinteen alueen (nro 11561) ja Ylen alueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (6) 177 Eräiden vuoden 2016 talousarvioon merkittyjen määrärahojen siirtäminen käyttötarkoitusta muuttaen HEL 2016-005733 T 02 02 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 396 Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelma HEL 2014-014704 T 08 00 00 Hankenro2361_2 Esitys esitti kaupunginhallitukselle Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/2014 1 (6) 788 Kauppakeskushanketta varten Laajasalon keskustasta varatun alueen varauksen uusiminen ja muuttaminen, varauksensaajina Helsingin Osuuskauppa Elanto, Kesko

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Vastaehdotus: Kimmo Helistö: Esitykseen lisätään:

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Vastaehdotus: Kimmo Helistö: Esitykseen lisätään: Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (5) 832 Väliaikaiset sijoituspaikat asuntolaivoille HEL 2011-001206 T 10 03 03 Päätös Käsittely päätti merkitä saadun selvityksen tiedoksi ja kehottaa talous- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 40 Valtuutettu Leo Straniuksen aloite rakkauden metsän perustamisesta Puheenjohtajan ehdotuksesta kaupunginvaltuusto päätti panna asian pöydälle. Muutoksenhaku

Lisätiedot

Sopimusluonnoksen tausta, tavoitteet ja toteutustapa Aninka Urho, ympäristöasiantuntija, HSY Espoon kaupungin hulevesi-info 7.11.

Sopimusluonnoksen tausta, tavoitteet ja toteutustapa Aninka Urho, ympäristöasiantuntija, HSY Espoon kaupungin hulevesi-info 7.11. Sopimusluonnoksen tausta, tavoitteet ja toteutustapa Aninka Urho, ympäristöasiantuntija, HSY Espoon kaupungin hulevesi-info 7.11.2017 Lainsäädäntö Maankäyttö- ja rakennuslaki Vesihuoltolaki HSY:n ja jäsenkaupunkien

Lisätiedot

Ylöjärven kaupunki. Kolmenkulman hulevesisuunnitelman täydentäminen. Raportti

Ylöjärven kaupunki. Kolmenkulman hulevesisuunnitelman täydentäminen. Raportti Ylöjärven kaupunki Kolmenkulman hulevesisuunnitelman Raportti 7.12.2015 7.12.2015 1 (5) Sisältö 1 JOHDANTO... 2 1.1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 SUUNNITTELUALUE JA SEN NYKYTILA... 2 2.1

Lisätiedot

KAUPUNGINKANSLIA TOTEUTUSSUUNNITELMA 1 (6) Talous- ja suunnittelukeskus TOTEUTUSSUUNNITELMA SOMPASAAREN JA KALASATAMANPUISTON RAKENTAMISESTA

KAUPUNGINKANSLIA TOTEUTUSSUUNNITELMA 1 (6) Talous- ja suunnittelukeskus TOTEUTUSSUUNNITELMA SOMPASAAREN JA KALASATAMANPUISTON RAKENTAMISESTA KAUPUNGINKANSLIA TOTEUTUSSUUNNITELMA 1 (6) TOTEUTUSSUUNNITELMA SOMPASAAREN JA KALASATAMANPUISTON RAKENTAMISESTA Sijainti yhdyskuntarakenteessa, asemakaavatilanne ja liikennejärjestelyt Kalasataman projektialueeseen

Lisätiedot