Säätiölain siirtymäaika päättyy vaikutukset säätiön sääntöihin. Inkeri Louekoski Patentti ja rekisterihallitus 24.1.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Säätiölain siirtymäaika päättyy vaikutukset säätiön sääntöihin. Inkeri Louekoski Patentti ja rekisterihallitus 24.1."

Transkriptio

1 Säätiölain siirtymäaika päättyy vaikutukset säätiön sääntöihin Inkeri Louekoski Patentti ja rekisterihallitus

2 Säätiölaki ja siirtymäsäännökset Säätiölaki tuli voimaan Uudessa säätiölaissa moninkertainen määrä sääntöpykäliä vanhaan lakiin verrattuna. Uudessa säätiölaissa paljon olettamasäännöksiä.

3 Voimaanpanolain siirtymäsäännökset Lainvastainen sääntömääräys tulee muuttaa uuden lain mukaiseksi samalla, kun muu sääntöjen muutos ilmoitetaan rekisteröitäväksi tai viimeistään kolmen vuoden kuluessa uuden lain voimaan tulosta. Kolmen vuoden määräaika umpeutuu Sääntömuutos tulee ilmoittaa vireille määräaikaan mennessä. Poikkeuksena säätiön edustamiseen (nimen kirjoittamiseen) liittyvät sääntömääräykset Uuden säätiölain vastainen sääntömääräys, joka koskee säätiön nimen kirjoittamista, tulee muuttaa uuden lain mukaiseksi samalla, kun muu sääntöjen muutos ilmoitetaan rekisteröitäväksi, kuitenkin ilman määräaikaa.

4 Säätiörekisteri rekisterissä oli 2657 vanhan lain aikana rekisteröityä säätiötä. Näistä 698 oli uuden lain voimaan tultua joko rekisteröinyt sääntömuutoksen tai sääntömuutos oli parhaillaan vireillä. Säätiörekisterissä oli 1959 vanhan lain aikana rekisteröityä säätiötä, joiden säännöt ovat vanhan säätiölain mukaiset ja jotka eivät olleet ilmoittaneet sääntömuutosta vireille.

5 Sääntöjen vähimmäissisältö ja muuta säännöissä huomioitavaa

6 Sääntöjen vähimmäissisältö Säännöissä on aina mainittava säätiön: 1) nimi; 2) kotipaikkana oleva Suomen kunta; 3) tarkoitus; 4) toimintamuodot; ja 5) miten säätiön varat on käytettävä, jos säätiö purkautuu tai lakkautetaan Jos säätiöllä on hallintoneuvosto, on säännöissä määrättävä hallintoneuvoston jäsenten lukumäärä, asettamistapa ja toimikausi. Jos säätiö aikoo käyttää nimeään kaksi- tai useampikielisenä, on jokainen erikielinen nimi määrättävä säännöissä. Toimitusjohtajasta tulee olla erillinen sääntömääräys.

7 Liiketoiminta Toimintamuotoihin välittömästi liittyvää liiketoimintaa ei tarvitse määrätä säännöissä. Jos säätiön toimintamuotona on ylläpitää urheiluhallia, niin säätiö voi harjoittaa hallissa kahvilatoimintaa ilman sääntömääräystä. Liiketoiminnasta, jota säätiö harjoittaa toimintansa rahoittamiseksi, tulee olla sääntömääräys. Jos urheiluhallia ylläpitävä säätiö harjoittaa toimintamuotoihinsa liittymätöntä majoitustoimintaa varsinaisen toimintansa rahoittamiseksi, tulee tästä olla sääntömääräys. Säännöissä voidaan rajoittaa oikeutta myös toimintamuotoihin välittömästi liittyvän liiketoiminnan harjoittamiseen.

8 Hallitus ja tilintarkastajat PRH valvoo sääntöjen noudattamista siten, että rekisteriin tulee ilmoittaa sääntöjen edellyttämä määrä hallituksen jäseniä ja tilintarkastajia. Hallituksen jäsenmäärän mahdollinen päivittäminen. HUOM! Säätiöllä tulee olla lain mukaan vähintään yksi tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja tai yksi tilintarkastusyhteisö. Sama yhteisö ei voi toimia sekä varsinaisena -, että varatilintarkastajana. Rekisteri-ilmoituksen tulee olla hallituksen jäsenen tai hänen valtuuttamansa allekirjoittama. Muu säätiön nimenkirjoittaja ei voi allekirjoittaa ilmoitusta ilman valtakirjaa.

9 Sääntömuutoksiin liittyvät suostumukset

10 Sääntömuutoksiin liittyvät suostumukset Jos säännöissä on annettu perustajalle tai määrätylle ihmiselle taikka oikeushenkilölle oikeus säätiön toimintaan liittyen, kyseisen määräyksen muuttaminen edellyttää säännöissä määrätyn tahon suostumuksen. Säännöissä määrätty oikeus voi olla esimerkiksi sääntömääräys, jonka mukaan ulkopuolinen taho valitsee hallituksen jäsenet tai tilintarkastajat. Kirjallinen suostumus tulee oheistaa sääntömuutosilmoitukseen. Jos säännöissä määrätty oikeus säätiön toimintaan liittyen on annettu esimerkiksi tietyn yrityksen henkilöstölle tai säätiön omistaman taloyhtiön asukaskokoukselle, suostumusta ei edellytetä.

11 Tulkinnanvaraiset ja lainvastaiset sääntömääräykset

12 Hallitus

13 Säännöissä määrätty hallituksen jäsen SL 3:9.1: Hallitus täydentää itse itseään, jollei säännöissä määrätä toisin. Jos säätiöllä on hallintoneuvosto, valitsee hallintoneuvosto hallituksen jäsenet, jollei säännöissä määrätä toisin. Useilla säätiöillä on säännöissä määräys, jonka mukaan hallituksen jäsenenä toimii toimensa puolesta säännöissä määrätty henkilö. Esimerkkinä sääntömääräys, jonka mukaan säätiön hallituksen jäsenenä toimii säännöissä määrätyn pankin konttorinjohtaja. Säätiölaki ei tunne sääntömääräistä hallituksen jäsentä.

14 Säännöissä määrätty hallituksen jäsen PRH:n tulkinta: Säännöissä voidaan edelleen määrätä sääntömääräisestä hallituksen jäsenestä. Tulkitaan, että kyseisen hallituksen jäsenen valitsijataho säätiön hallituksen jäseneksi on sama taho, joka valitsee kyseisen toimenhaltijan tehtäväänsä. Esimerkin sääntömääräys, jonka mukaan hallituksen jäsenenä toimii säännöissä määrätyn pankin konttorinjohtaja. Tulkintaan, että kyseisen hallituksen jäsenen valitsijataho on sama taho joka valitsee kyseisen pankin konttorinjohtajan tehtäväänsä. Mikäli säännöistä poistetaan sääntömääräinen hallituksen jäsenyys, tulee valitsijataholta saada suostumus sääntömääräyksen poistamiselle.

15 Toisen yksityisoikeudellisen yhteisön tai säätiön hallitus säätiön hallituksena Toisen yksityisoikeudellisen yhteisön tai säätiön hallitus ei voi olla sääntömääräyksen perusteella säätiön hallituksena. Kyseinen uuden säätiölain vastainen sääntömääräys tulee muuttaa ja ilmoittaa rekisteröitäväksi kolmen vuoden määräajan kuluessa. Jos vanhan lain aikana rekisteröidyissä säännöissä on määräys, jonka mukaan toisen yksityisoikeudellisen säätiön tai yhteisön hallitus toimii säätiön hallituksena tällaisen sääntömääräyksen perusteella säätiön hallituksen jäsenenä toimivan toimikausi päättyi viimeistään vuoden 2015 lopussa. Kyseisen sääntömääräyksen sijasta sääntömääräyksessä määrätty säätiö tai yhteisö valitsee säätiön hallituksen jäsenet.

16 Toisen yksityisoikeudellisen yhteisön tai säätiön hallitus säätiön hallituksena Säätiö voi muuttaa sääntökohdan joko siten, että: 1. sääntökohdassa mainittu yhteisö tai säätiö valitsee hallituksen jäsenet tai siten, että 2. säännöissä määrätty yhteisö tai säätiö ei valitse hallituksen jäseniä. Mikäli valintaoikeus poistetaan, tulee sääntömääräyksen muutokselle saada kyseisen yhteisön tai säätiön suostumus. PRH:n tulkinta: säännöissä voidaan edelleen määrätä, että säätiön hallitukseen kuuluu sääntömääräyksen perusteella yksittäinen jäsen/yksittäisiä jäseniä, jonkun toisen yksityisoikeudellisen yhteisön tai säätiön hallituksesta (esimerkiksi toisen säätiön hallituksen puheenjohtaja tai/ja varapuheenjohtaja). Vertaa PRH:n tulkinta sääntömääräisestä hallituksen jäsenestä.

17 Hallituksen jäsenen elinikäinen toimikausi Jos säännöissä määrätään, että hallitus täydentää itseään ja hallituksen jäsenten toimikausi on elinikäinen, on säännös uuden säätiölain vastainen ja se tulee muuttaa tai poistaa säännöistä. Sääntömuutos tulee ilmoittaa rekisteröitäväksi kolmen vuoden määräajan kuluessa. Mikäli uusissa säännöissä ei muuta määrätä, on toimikausi lain olettamasäännöksen mukaan kolme kalenterivuotta. Uusissa säännöissä voidaan määrätä myös muu määräaikainen toimikausi. Niiden eliniäksi valittujen hallituksen jäsenten, joiden toimikausi on alkanut ennen , toimikausi voi kuitenkin jatkua sääntöjen mukaisesti eliniän.

18 Hallituksen jäsenen elinikäinen toimikausi Sääntömääräyksen vaikutus sääntömuutokseen Vaihtoehto 1: Uusiin sääntöihin otetaan erillinen määräys, jonka mukaan uusien hallituksen jäsenten määräaikaista toimikautta ei sovelleta sellaisiin hallituksen jäseniin, joiden elinikäinen toimikausi on alkanut ennen uuden lain voimaantuloa. Tällöin kyseisten hallituksen jäsenten toimikausi jatkuu vanhojen sääntöjen mukaisesti eliniän. Vaihtoehto 2: Säännöistä poistetaan kokonaan hallituksen jäsenten toimikausi tai määrätään uusi määräaikainen toimikausi. Määräys koskee myös niitä elinikäiseksi toimikaudeksi valittuja hallituksen jäseniä, joiden toimikausi on alkanut ennen uuden lain voimaantuloa. Tällöin kyseisiltä hallituksen jäseniltä tulee saada suostumukset toimikauden muuttamiseen.

19 Hallituksen päätösvaltaisuus Hallitus on päätösvaltainen, kun paikalla on yli puolet jäsenistä, jollei säännöissä edellytetä suurempaa määrää. Mahdollinen lain vastainen sääntömääräys tulee muuttaa ja ilmoittaa rekisteröitäväksi kolmen vuoden määräajan kuluessa.

20 Toimitusjohtaja

21 Toimitusjohtaja Säännöissä voidaan määrätä, että säätiöllä on tai voi olla toimitusjohtaja. Toimitusjohtaja on säätiön johtoon kuuluva toimielin, jolla on säätiölain mukainen vahingonkorvausvelvollisuus. Mikäli säätiöllä on vanhan lain aikana rekisteröidyissä säännöissä määräys, jonka mukaan säätiöllä on toimitusjohtaja eikä säätiö halua, että sillä on uuden lain mukainen toimitusjohtaja-toimielin, tulee määräykset toimitusjohtajasta poistaa säännöistä. Toimitusjohtajan sijaiseen sovelletaan samoja säätiölain säännöksiä kuin toimitusjohtajaan. Toimitusjohtaja rekisteröidään säätiörekisteriin.

22 Hallintoneuvosto

23 Hallintoneuvosto Hallintoneuvosto on säätiön johtoon kuuluva toimielin ja sen jäsenillä on säätiölain mukainen vahingonkorvausvelvollisuus. Ainoastaan hallitus tai hallintoneuvosto voi päättää säätiön lakimääräiselle johdolle kuuluvista tehtävistä kuten: Hallinnon ja tilintarkastajien palkkiot Tilinpäätöksen vahvistaminen Sääntömuutos Fuusio Säätiön purkaminen Lukuisilla säätiöillä on voimassa olevissa säännöissä määrätty valtuuskunta, edustajisto tai muun niminen elin, jolle on määrätty yllä mainitut tehtävät tai osa niistä.

24 Hallintoneuvosto Säännöistä tulee kolmen vuoden määräajan kuluessa poistaa säännökset, joiden mukaan joku muu elin kuin hallitus tai hallintoneuvosto päättää säätiön lakimääräiselle johdolle kuuluvista tehtävistä. Säännöissä määrätty valtuuskunta, edustajisto tai muun niminen elin voidaan: 1. Poistaa kokonaan säännöistä, 2. Muuttaa hallintoneuvostoksi tai 3. Jättää sääntöihin johtoa avustavaksi elimeksi ja poistaa siltä säätiön lakimääräiselle johdolle kuuluvat tehtävät. Valtuuskunnalle, edustajistolle tai muun nimiselle elimelle voidaan jättää sääntöihin esimerkiksi hallituksen ja tilintarkastajien valintatehtävä.

25 Hallintoneuvosto Jos hallintoneuvostoa koskevia uuden lain mukaisia säännöksiä ei ilmoiteta rekisteröitäväksi kolmen vuoden määräajan kuluessa, siirtyvät valtuuskunnalle, edustajistolle tai muun nimiselle vastaavalle elimelle säännöissä määrätyt säätiön lakimääräiselle johdolle kuuluvat tehtävät hallitukselle. Hallintoneuvoston jäsenet rekisteröidään säätiörekisteriin. Mikäli säätiöllä on voimassa olevissa säännöissä hallintoneuvosto-niminen toimielin eikä siitä tule uuden säätiölain mukaista hallintoneuvostoa, tulee toimielimen nimi muuttaa ja sääntömuutos tulee ilmoittaa rekisteröitäväksi kolmen vuoden määräajan kuluessa.

26 Lainvastainen säännös koskien hallintoneuvostoa Hallintoneuvosto ei voi olla päätösvaltainen ilman, että yli puolet sen jäsenistä on läsnä. Mahdollinen lainvastainen sääntömääräys tulee muuttaa ja ilmoittaa rekisteröitäväksi kolmen vuoden määräajan kuluessa.

27 Säätiön purkaminen

28 Purkaminen Säätiö puretaan uuden säätiölain mukaan selvitystilamenettelyn kautta. PRH tarkastaa edelleen, täyttyvätkö säätiölaissa asetetut edellytykset säätiön purkamiselle. Päätös selvitystilaan asettamisesta edellyttää, että sitä kannattaa enemmistö tai määräenemmistö koko toimielimen jäsenistä. Yleinen sääntömääräys, jonka mukaan purkamisesta päättää tietty enemmistö läsnä olevista toimielimen jäsenistä on pienempi kuin lain edellyttämä koko toimielimen jäsenistön enemmistö.

29 Esimerkki lain vastaisesta sääntömääräyksestä Sääntöjen mukaan hallitukseen kuuluu viisi jäsentä ja se on päätösvaltainen, kun paikalla on yli puolet eli kolme jäsentä. Edelleen sääntöjen mukaan purkamista tulee kannattaa vähintään 2/3 läsnä olevista hallituksen jäsenistä eli vähintään kaksi jäsentä. Lain edellyttämä enemmistö toimielimen kaikista jäsenistä, joka on tässä tapauksessa kolme jäsentä, ei täyty. Sääntömääräys tulee korjata ja ilmoittaa rekisteröitäväksi kolmen vuoden määräajan kuluessa.

30 Säätiön edustaminen

31 Säätiön sääntömääräiset edustajat Säätiölain ja osakeyhtiölain säännökset säätiön ja osakeyhtiön edustamisesta (nimen kirjoittamisesta) ovat identtiset. Osakeyhtiölain ja säätiölain tulkinta sama: edustamismääräys on pakottavaa lainsäädäntöä, josta ei voi poiketa sääntömääräyksellä. Sääntömääräisiä edustajia voivat olla hallituksen puheenjohtaja, hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen. Varapuheenjohtajaa ei rekisteröidä - varapuheenjohtaja ei voi olla sääntömääräinen edustaja. Muutoin säännöissä voi olla määräyksiä varapuheenjohtajasta.

32 Edustajien rekisteröinti ennen sääntömuutosta Jos voimassa olevissa säännöissä on lain vastainen määräys säätiön toimihenkilöiden oikeudesta kirjoittaa säätiön nimi, tulkitaan määräystä siten, että määräyksen perusteella säätiön hallitus voi antaa edustamisoikeuden säännöissä määrätyssä asemassa olevalle.

33 Edustajien rekisteröinti ennen sääntömuutosta Säännöissä oleva nimenkirjoitusmääräys: Säätiön nimen kirjoittaa puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja asiamies, kukin yksin. Puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet ovat sääntömääräisiä edustajia. Hallitus voi erillisellä päätöksellä antaa varapuheenjohtajalle ja asiamiehelle edustamisoikeuden. Varapuheenjohtaja ja asiamies rekisteröidään edustamiseen oikeutetuiksi ilman nimikettä ja siten, että rekisteriotteella näkyy edustamistapa yksin. Rekisterimerkintä otteella: EDUSTAMISOIKEUDET Rekisteröity Yksin. Louekoski Inkeri Kauranen Päivi

34 Sääntömuutos

35 Sääntömuutoksesta päättäminen Jos säätiön ainoa toimielin on hallitus, päättää se sääntömuutoksesta. Jos säätiöllä on vanhan lain aikana rekisteröity valtuuskunta, edustajisto, hallintoneuvosto tai muun niminen toimielin, sen päätösvalta sääntömuutoksen osalta määräytyy sillä perusteella, valitseeko kyseinen elin enemmistön hallituksen jäsenistä. Mikäli toimielin valitsee yli puolet hallituksen jäsenistä ja säätiön säännöissä määrätään, että se päättää sääntömuutoksesta, voi toimielin päättää kolmen vuoden määräajan kuluessa sääntömuutoksesta. Mikäli toimielin valitsee puolet tai vähemmän hallituksen jäsenistä, päättää sääntömuutoksesta hallitus, vaikka sääntöjen mukaan säännöissä määrätty muu toimielin päättäisi sääntömuutoksesta.

36 Esimerkki 1 Säätiöllä on voimassa olevien sääntöjen mukaan valtuuskunta, joka valitsee kaikki hallituksen jäsenet ja päättää sääntöjen muutoksesta. Jos valtuuskunta päättää, että siitä tulee hallintoneuvosto, päättää valtuuskunta säätiön sääntöjen mukaisesti sääntömuutoksesta. Mikäli sääntömuutoksesta päätetään jälkeen, tekee päätöksen sääntömuutoksesta hallitus.

37 Esimerkki 2 Säätiöllä on voimassa olevien sääntöjen mukaan edustajisto, joka valitsee yli puolet hallituksen jäsenistä ja päättää sääntöjen muutoksesta. Edustajisto voi päättää sääntömuutoksesta. Jos edustajisto päättää ettei siitä tule hallintoneuvostoa, voi myös hallitus päättää sääntömuutoksesta. Sääntömuutosilmoitukseen tulee tällöin oheistaa hallituksen päätös sääntömuutoksesta sekä edustajiston päätös siitä, ettei siitä tule hallintoneuvostoa. Mikäli sääntömuutoksesta päätetään jälkeen, tekee päätöksen sääntömuutoksesta hallitus.

38 Esimerkki 3 Säätiöllä on voimassa olevien sääntöjen mukaan hallintoneuvosto. Sääntöjen mukaan säätiön hallituksen valitsee säätiön ulkopuolinen taho ja säätiön sääntöjen muuttamisesta päättää hallintoneuvosto. Hallintoneuvosto ei voi päättää sääntömuutoksesta. Sääntömuutoksesta päättää hallitus. Jos säännöissä ei ole uuden säätiölain vastaisia määräyksiä, säätiön ei tarvitse tehdä sääntömuutosta vaan hallitus ja voimassa olevien sääntöjen mukainen hallintoneuvosto voivat yhdessä päättää, että hallintoneuvostosta tulee uuden lain mukainen hallintoneuvosto. Tällöin säätiö ilmoittaa hallintoneuvoston jäsenet rekisteröitäväksi.

39 Sääntöjen ennakkotarkastus

40 Sääntöjen ennakkotarkastus PRH tarkastaa vapaamuotoisesta hakemuksesta säätiön uudet säännöt ennakolta (ohjeet PRH:ta sitova ennakkotarkastuspäätös sääntöjen hyväksymisestä on voimassa 2 vuotta sen antamisesta lukien. Sääntöjen ennakkotarkastus on erityisen hyödyllinen säätiöille, joilla sääntömuutos vaatii sääntömuutoksesta päättävän toimielimen kahden kokouksen hyväksymisen. Ennakkotarkastuksen jälkeen säätiön tulee päättää päätösvaltaisessa toimielimessä sääntömuutoksesta ja ilmoittaa sääntömuutos rekisteröitäväksi Y4-lomakkeella ja liitelomakkeella 17A.

41 KIITOS! Inkeri Louekoski Erityisasiantuntija Yritykset ja yhteisöt Patentti- ja rekisterihallitus

Uusi säätiölaki tuo uudistuksia ja muutoksia

Uusi säätiölaki tuo uudistuksia ja muutoksia Uusi säätiölaki tuo uudistuksia ja muutoksia Uusi säätiölaki (487/2015) tulee voimaan 1 päivänä joulukuuta 2015. Uusi laki selventää jatkuvarahoitteisten ja toiminnallisten säätiöiden asemaa, korostaa

Lisätiedot

1 Säätiön nimi on Saimaan lentoasema säätiö sr. ja sen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki.

1 Säätiön nimi on Saimaan lentoasema säätiö sr. ja sen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki. LUONNOS 17.11.2015 SAIMAAN LENTOASEMA -SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Säätiön nimi ja kotipaikka Tarkoitus 1 Säätiön nimi on Saimaan lentoasema säätiö sr. ja sen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki. 2 Säätiön tarkoituksena

Lisätiedot

Helsingissä 6. päivänä syyskuuta 2007.

Helsingissä 6. päivänä syyskuuta 2007. HAKEMUS PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSELLE Pyydämme, että Patentti- ja rekisterihallitus myöntäisi luvan NNsäätiö nimisen säätiön perustamiseen ja vahvistaisi säätiön säännöt. Helsingissä 6. päivänä syyskuuta

Lisätiedot

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö voi

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö voi 1( 6) Säätiön hallintoneuvosto on hyväksynyt säännöt 7.12.2015 ja Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt ne 5.2.2016 HELSINGIN DIAKONISSALAITOKSEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Säätiön

Lisätiedot

SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN LIITON LUOPUMISESTA SAIMAAN LENTOASEMA SÄÄTIÖ SR:N HALLINTOELIMISTÄ

SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN LIITON LUOPUMISESTA SAIMAAN LENTOASEMA SÄÄTIÖ SR:N HALLINTOELIMISTÄ SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN LIITON LUOPUMISESTA SAIMAAN LENTOASEMA SÄÄTIÖ SR:N HALLINTOELIMISTÄ 1. Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto ovat yhteisesti sopien päättyneet ratkaisuun, jossa Etelä-Karjalan

Lisätiedot

1 MIKÄ ON SÄÄTIÖ? 1.1 Peruskäsitteitä

1 MIKÄ ON SÄÄTIÖ? 1.1 Peruskäsitteitä 1 MIKÄ ON SÄÄTIÖ? Säätiö on perustajansa asettama erillisvarallisuus, jota hoitaa erillinen hallinto ja jolla toteutetaan perustajan määräämää hyödyllistä tarkoitusta. Säätiön perustaja laatii säätiön

Lisätiedot

Patentti- ja rekisterihallitus :08:36 Säätiörekisteri PRH, puh

Patentti- ja rekisterihallitus :08:36 Säätiörekisteri PRH, puh Patentti- ja rekisterihallitus 26.06.2018 08:08:36 Säätiörekisteri 00091 PRH, puh. 029 509 5000 Y-tunnus: 0155412-8 Asiapaperi: Säännöt postitse Päivältä: 26.06.2018 Hinta: 15,00 Nimi: Diabetestutkimussäätiö

Lisätiedot

S. JA A. BOVALLIUKSEN SÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT

S. JA A. BOVALLIUKSEN SÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT Säätiön säännöt 1 (5) S. JA A. BOVALLIUKSEN SÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja toissijainen tunnus Säätiön nimi on S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr. Säätiön ruotsinkielinen nimi on Stiftelsen S. och

Lisätiedot

Säätiön nimi on Rengon Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Hämeenlinna.

Säätiön nimi on Rengon Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Hämeenlinna. 1 (6) RENGON SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Rengon Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Hämeenlinna. 2 Säätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena on Kanta-Hämeen ja Riihimäen

Lisätiedot

ITSENÄISYYDEN JUHLAVUODEN LASTENSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

ITSENÄISYYDEN JUHLAVUODEN LASTENSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 12559 ITSENÄISYYDEN JUHLAVUODEN LASTENSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi on Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö sr, ruotsiksi Självständighetsjubileets barnstiftelse sr. Säätiö voi käyttää toiminnassaan

Lisätiedot

PSYKIATRIAN TUTKIMUSSÄÄTIÖ SR NIMISEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

PSYKIATRIAN TUTKIMUSSÄÄTIÖ SR NIMISEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT PSYKIATRIAN TUTKIMUSSÄÄTIÖ SR NIMISEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1. Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Psykiatrian Tutkimussäätiö sr, ruotsiksi Stiftelsen för Psykiatrisk Forskning sr, englanniksi Finnish

Lisätiedot

Nykyinen 1 Säätiön nimi on Espoon Kaupunginteatterisäätiö. Säätiön kotipaikka on Espoon kaupunki.

Nykyinen 1 Säätiön nimi on Espoon Kaupunginteatterisäätiö. Säätiön kotipaikka on Espoon kaupunki. Hallituksen esitys uusista säännöistä 8.10.2015 ESPOON KAUPUNGINTEATTERISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi on Espoon Kaupunginteatterisäätiö. Säätiön kotipaikka on Espoon kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön

Lisätiedot

Säätiön hallitus on hyväksynyt ja patentti- ja rekisterihallitus on vahvistanut

Säätiön hallitus on hyväksynyt ja patentti- ja rekisterihallitus on vahvistanut SUOMEN KANSALLISOOPPERAN JA -BALETIN S Ä Ä N N Ö T Säätiön hallitus on hyväksynyt 29.10.2015 ja patentti- ja rekisterihallitus on vahvistanut 1.12.2015 1 NIMI Säätiön nimi on Suomen kansallisooppera ja

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TUKISÄÄTIÖ SIUN SÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT

POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TUKISÄÄTIÖ SIUN SÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TUKISÄÄTIÖ SIUN SÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus Säätiön nimi on Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon tukisäätiö Siun säätiö

Lisätiedot

JALKAVÄEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

JALKAVÄEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 JALKAVÄEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 2 Säätiön nimi ja kotipaikka Tarkoitus Toimintamuodot 1 Säätiön nimi on Jalkaväen säätiö sr ja kotipaikka Helsinki. 2 Säätiön tarkoituksena on puolustusvoimien pääaselajin,

Lisätiedot

Säätiön nimi on Auramo-säätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki.

Säätiön nimi on Auramo-säätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. AURAMO-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Auramo-säätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Tarkoitus Säätiön tarkoituksena on tukea: korkeatasoista partiojohtajakoulutusta Suomessa,

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 2 LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Lasten ja nuorten säätiö Barn och ungdomsstiftelsen. Säätiön kotipaikkakunta on Helsinki. 2 Tarkoitus Lasten ja nuorten

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta.

ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta. ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta. 2 Säätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

Säätiön nimi on Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Kuortane.

Säätiön nimi on Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Kuortane. 1 (6) KUORTANEEN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka 2 Säätiön tarkoitus Säätiön nimi on Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Kuortane. Säätiön tarkoituksena on säästäväisyyden

Lisätiedot

Säätiön nimi on Sähköherkkyyssäätiö sr ja kotipaikka Espoo.

Säätiön nimi on Sähköherkkyyssäätiö sr ja kotipaikka Espoo. Sähköherkkyyssäätiö sr SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Sähköherkkyyssäätiö sr ja kotipaikka Espoo. Säätiön nimen ruotsinkielinen käännös on Stiftelsen för elöverkänslighet i Finland

Lisätiedot

2. Säätiön tarkoituksena on edistää ja taloudellisesti tukea Suomen lastensuojelutyötä sen eri muodoissa.

2. Säätiön tarkoituksena on edistää ja taloudellisesti tukea Suomen lastensuojelutyötä sen eri muodoissa. Lasten Päivän Säätiö sr Stiftelsen Barnens Dag sr Säännöt 1. Säätiön nimi on Lasten Päivän Säätiö sr, ruotsiksi Stiftelsen Barnens Dag sr. Säätiön kotipaikka on Helsingin kaupunki ja sen toiminta-alue

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN OPISKELIJA-ASUNTOSÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka

POHJOIS-SUOMEN OPISKELIJA-ASUNTOSÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka POHJOIS-SUOMEN OPISKELIJA-ASUNTOSÄÄTIÖ SR:N SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr ja kotipaikka Oulun kaupunki. Säätiön toissijaisena tunnuksena

Lisätiedot

UUSI SÄÄTIÖLAKI. Jyrki Jauhiainen 23.5.2014

UUSI SÄÄTIÖLAKI. Jyrki Jauhiainen 23.5.2014 UUSI SÄÄTIÖLAKI Jyrki Jauhiainen 23.5.2014 Aikataulu 15.5. Säätiölain uudistamistyöryhmän mietintö ja lausuntokierros alkaa 15.7. Lausuntokierros päättyy (viimeinen lausunto elokuun puolivälissä) 20.9.

Lisätiedot

FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka. Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus

FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka. Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus Säätiön tarkoituksena on suomalaisen visuaalisen taiteen aseman vahvistaminen

Lisätiedot

1 Säätiön nimi on -säätiö sr. Säätiön kotipaikka on Kemijärvi.

1 Säätiön nimi on -säätiö sr. Säätiön kotipaikka on Kemijärvi. 1(5) - Nimi ja kotipaikka 1 Säätiön nimi on -säätiö sr. Säätiön kotipaikka on Kemijärvi. Tarkoitus 2 Säätiön tarkoituksena on järjestää ja kehittää työikäisille osallisuutta lisääviä, työelämäosallisuutta

Lisätiedot

TURUN YLIOPPILASKYLÄSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi on Turun Ylioppilaskyläsäätiö Studentbystifelsen i Åbo sr. Säätiön kotipaikka on Turun kaupunki.

TURUN YLIOPPILASKYLÄSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi on Turun Ylioppilaskyläsäätiö Studentbystifelsen i Åbo sr. Säätiön kotipaikka on Turun kaupunki. 1 TURUN YLIOPPILASKYLÄSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Korjatut säännöt Valtuuskunnan 7.4.2016 hyväksymä 1 Säätiön nimi on Turun Ylioppilaskyläsäätiö Studentbystifelsen i Åbo sr. Säätiön kotipaikka on Turun kaupunki. 2

Lisätiedot

Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki.

Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Säätiön tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää uutta tietotekniikkaa ja teknologiaa soveltavan taiteen

Lisätiedot

Säätiö. Nimi Syntymäaika (pp.kk.vvvv) Kotikunta Kansalaisuus (jos ei Suomi) puheenjohtaja

Säätiö. Nimi Syntymäaika (pp.kk.vvvv) Kotikunta Kansalaisuus (jos ei Suomi) puheenjohtaja SÄÄTIÖN NIMI PERUSTAMISKIRJAN PÄIVÄMÄÄRÄ HALLITUKSEN JA TOIMITUSJOHTAJAN ILMOITUS JA VAKUUTUS Me allekirjoittaneet säätiön hallituksen kaikki jäsenet ja toimitusjohtaja ilmoitamme, että perustamiskirjassa

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Osuuskuntalain muutosten vaikutus vesiosuuskuntiin Pori 17.11.2014 Vesa Arvonen Miksi ja mikä muuttui Uusi laki voimaan 1.1.2014 Tavoitteena yhdenmukainen yhteisölainsäädäntö, missä huomioidaan osuuskuntien

Lisätiedot

Täyttäkää vaiheittain (I vaihe tai III vaihe) sen mukaan mikä vaihe sulautumisesta nyt ilmoitetaan

Täyttäkää vaiheittain (I vaihe tai III vaihe) sen mukaan mikä vaihe sulautumisesta nyt ilmoitetaan TOIMINIMI (täyttäkää aina) Sulautumisen vastaanottava säätiö / Kombinaatiosulautumisessa syntyvä säätiö n nimi Y-tunnus Sulautuvat säätiöt / osakeyhtiöt / asunto-osakeyhtiöt / osuuskunnat / asunto-osuuskunnat

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUKSEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUKSEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUKSEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö sr, ruotsiksi Stiftelsen Konstcentrum för barn och unga sr, ja sen

Lisätiedot

VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT ( ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti.

VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT ( ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti. Kh 5.5.2014 91 liite 3 VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT (28.11.2013 ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti. 3 Säätiön tarkoituksena on edistää Vihdin

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset 19.4.2011

Omaishoitajat ja Läheiset 19.4.2011 Omaishoitajat ja Läheiset 19.4.2011 Yhdistyslain muutokset 1.9.2010 1. Etäosallistuminen 2. Yksimielinen päätös 3. Hallituksen tehtävien selventäminen 4. Hallituksen jäsenen asuinpaikka 5. Velvollisuus

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry.

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki. Yhdistys voi kuulua jäsenenä erilaisiin toimialansa järjestöihin. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Oy Apotti Ab 24.03.2017 10:00:52 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 24.03.2017 Toiminimi: Oy Apotti Ab Yritys- ja yhteisötunnus: 2699989-5 Voimassaoloaika,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 31.05.2005 YLEISTÄ. 1 Nimi. 2 Kieli. 3 Toiminta. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan harrastustoimintaa.

SÄÄNNÖT 31.05.2005 YLEISTÄ. 1 Nimi. 2 Kieli. 3 Toiminta. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan harrastustoimintaa. 1(5) YLEISTÄ 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Nuoli-Haukat r.y. ja sen kotipaikka on. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Kieli 3 Toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (4) Luontiajankohta: 28.07.2017 08:48:20 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Huhtanen

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Säännöt. Työväen Sivistysliitto TSL ry Siltasaarenkatu A, Helsinki

Säännöt. Työväen Sivistysliitto TSL ry Siltasaarenkatu A, Helsinki Säännöt Nämä säännöt on hyväksytty Työväen Sivistysliitto TSL ry:n sääntömääräisessä edustajiston järjestäytymiskokouksessa 16.6.2017 ja rekisteröity yhdistysrekisteriin 20.7.2017. Työväen Sivistysliitto

Lisätiedot

Säätiövalvonta ja uuden lain noudattamisen valvonta

Säätiövalvonta ja uuden lain noudattamisen valvonta Säätiövalvonta ja uuden lain noudattamisen valvonta Uudistuva säätiölaki koulutus Soste - RAY Juha Viertola Yhdistys- ja säätiörekisteripäällikkö Patentti- ja rekisterihallitus 22.5.2014 Yhdistys- ja säätiöasiat

Lisätiedot

RAJUPUSU LEADER RY 24.10.2006 SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA

RAJUPUSU LEADER RY 24.10.2006 SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA RAJUPUSU LEADER RY 24.10.2006 SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Rajupusu Leader ry ja sen kotipaikka on Juvan kunta. Yhdistyksen toiminta-alueena ovat Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Suomen lasten ja nuorten säätiö

SÄÄNNÖT. Suomen lasten ja nuorten säätiö SÄÄNNÖT Suomen lasten ja nuorten säätiö 1 SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Suomen lasten ja nuorten säätiö Barn och ungdomsstiftelsen i Finland. Säätiön kotipaikkakunta

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Säätiön tarkoituksena on Suomen rakennustaiteen edistäminen, tukeminen ja tunnetuksi tekeminen.

Säätiön tarkoituksena on Suomen rakennustaiteen edistäminen, tukeminen ja tunnetuksi tekeminen. SUOMEN ARKKITEHTUURIMUSEON SÄÄTIÖ sr STIFLTELSEN FÖR FINLANDS ARKITEKTURMUSEUM sr SÄÄNNÖT 10.10.2018 1 Nimi ja kotipaikka Säätiö, jonka nimi on Suomen arkkitehtuurimuseon säätiö sr Stiftelsen för Finlands

Lisätiedot

AALTO-YLIOPISTON KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

AALTO-YLIOPISTON KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 AALTO-YLIOPISTON KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö sr, ruotsiksi Stiftelsen för Aalto-universitetets

Lisätiedot

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä.

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä. 1 POHJOIS-KARJALAN KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka Pohjois-Karjalan kauppakamari toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä toiminta-alueella

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Finnish Communication and Internet Exchange - FICIX ry, ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Finnish Communication and Internet Exchange - FICIX ry, ja sen kotipaikka on Helsinki. PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Yhdistysrekisteri 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Finnish Communication and Internet Exchange - FICIX ry, ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus

Lisätiedot

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kapernaumin Kyläyhdistys Ry. Se on kaupunginosayhdistys, jonka kotipaikka on Seinäjoen kaupunki. 2. Tarkoitus ja

Lisätiedot

Myllyhoitoyhdistys ry:n säännöt. Yhdistysrekisterinumero

Myllyhoitoyhdistys ry:n säännöt. Yhdistysrekisterinumero Myllyhoitoyhdistys ry:n säännöt Yhdistysrekisterinumero 138.725 Sääntömuutos rek. 17.5.2017 Myllyhoitoyhdistys ry:n säännöt 2(6) Nimi: Myllyhoitoyhdistys ry Kotipaikka: Helsinki Osoite: Oksasenkatu 10

Lisätiedot

Kauppakamarin julkisena tehtävänä on: 1) tilintarkastuslaissa tarkoitetulla tavalla hyväksyä ja valvoa tilintarkastajia ja tilintarkastusyhteisöjä

Kauppakamarin julkisena tehtävänä on: 1) tilintarkastuslaissa tarkoitetulla tavalla hyväksyä ja valvoa tilintarkastajia ja tilintarkastusyhteisöjä 1/6 Turun kauppakamari TURUN KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka Kauppakamarin nimi on Turun kauppakamari, ruotsiksi Åbo handelskammare. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää

Lisätiedot

Zürichin Suomi-koulun säännöt

Zürichin Suomi-koulun säännöt Zürichin Suomi-koulun säännöt I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Zürichin Suomi-koulu (Finnische Schule Zürich) ja sen kotipaikka on Zürich, Sveitsi.

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 1/5 SÄÄNNÖT 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 2. TARKOITUS Yhdistys on käyttäjävetoinen SAP Finland Oy:sta

Lisätiedot

Hallitus osakeyhtiössä

Hallitus osakeyhtiössä Hallitus osakeyhtiössä Jokaisella osakeyhtiöllä on Osakeyhtiölain (OYL) mukaan oltava hallitus, johon kuuluu yhdestä viiteen varsinaista jäsentä, ellei yhtiön omassa yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT Kotipaikka Helsinki Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

UUSI SÄÄTIÖLAKI - MIKÄ MUUTTUU? 10.11.2015 Jyrki Jauhiainen

UUSI SÄÄTIÖLAKI - MIKÄ MUUTTUU? 10.11.2015 Jyrki Jauhiainen UUSI SÄÄTIÖLAKI - MIKÄ MUUTTUU? 10.11.2015 Jyrki Jauhiainen AIKATAULU 9/14 - Hallituksen esitys uudeksi säätiölainsäädännöksi (HE 166/2014) 10/14 2/15 - Eduskuntakäsittely TaVL 42/2014 vp ja LaVM 20/2014

Lisätiedot

3 Opiskelijakunnan alayhdistyksille ja projekteille myöntämät avustukset

3 Opiskelijakunnan alayhdistyksille ja projekteille myöntämät avustukset Sivu 1 / 5 ALAYHDISTYKSET 1 Soveltamisala Tätä sääntöä sovelletaan Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan alayhdistyksiin. Alayhdistys voi olla ainejärjestö tai kerho. Tätä sääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Säätiön nimi on Suomen Metsäsäätiö, ruotsiksi Finlands Skogsstiftelse ja sen kotipaikka on Helsinki.

Säätiön nimi on Suomen Metsäsäätiö, ruotsiksi Finlands Skogsstiftelse ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 SUOMEN METSÄSÄÄTIÖ 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toteuttamistavat 4 Varojen hankinta Säätiön nimi on Suomen Metsäsäätiö, ruotsiksi Finlands Skogsstiftelse ja sen kotipaikka on Helsinki. Säätiön

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Asunto-osakeyhtiö

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Asunto-osakeyhtiö Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Asunto-osakeyhtiö 1B TOIMINIMI PERUSTAMISSOPIMUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET Osakepääoman määrä Osakkeiden lukumäärä Osakkeen nimellisarvo (jos on) Muuta

Lisätiedot

SEP-ALUS EAST-VANTAA RY:N SÄÄNNÖT

SEP-ALUS EAST-VANTAA RY:N SÄÄNNÖT SEP-ALUS EAST-VANTAA RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty kokouksessa 07.07.2007 Sulkavalla 2 SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Sep-alus East-Vantaa ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT 1 MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Martat ry, josta käytetään näissä säännöissä nimitystä piiri. Piirin kotipaikka on Joensuu, ja se kuuluu

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

OHJELMISTOYRITTÄJÄT R.Y:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka

OHJELMISTOYRITTÄJÄT R.Y:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka OHJELMISTOYRITTÄJÄT R.Y:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ohjelmistoyrittäjät r.y., jota näissä säännöissä kutsutaan Yhdistykseksi. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan yhdistyksen nimestä

Lisätiedot

Siemenpuu kansalaisliikkeiden yhteistyösäätiö sr. SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa Säätiön nimi ja kotipaikka

Siemenpuu kansalaisliikkeiden yhteistyösäätiö sr. SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa Säätiön nimi ja kotipaikka Siemenpuu kansalaisliikkeiden yhteistyösäätiö sr SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 1.8.2016 Säätiön nimi ja kotipaikka 1 Säätiön nimi on Siemenpuu kansalaisliikkeiden yhteistyösäätiö

Lisätiedot

Säätiön tarkoituksena on neuro- ja mielenterveysalan kehittäminen ja tukeminen.

Säätiön tarkoituksena on neuro- ja mielenterveysalan kehittäminen ja tukeminen. 1 Säätiön valtuuskunta on hyväksynyt säännöt 25.4.2017 ja Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt säännöt 6.11.2017 SUOMEN AIVOSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Toiminimi ja kotipaikka Säätiön nimi on "SUOMEN

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on Sinebrychoffin taidemuseon ystävät r.y., ruotsiksi Konstmuseet Sinebrychoffs vänner r.f. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki.

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

OMAISHOITAJALIITON SÄÄNNÖT

OMAISHOITAJALIITON SÄÄNNÖT OMAISHOITAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Omaishoitajaliitto ry, Närståendevårdarnas förbund rf, Carers

Lisätiedot

Suomen Gynekologiyhdistys ry Finlands Gynekologförening rf Säännöt

Suomen Gynekologiyhdistys ry Finlands Gynekologförening rf Säännöt Suomen Gynekologiyhdistys ry Finlands Gynekologförening rf Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Gynekologiyhdistys - Finlands Gynekologförening ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen virallinen

Lisätiedot

2. edistää ja kehittää jäsenten ammattitaitoa ja osaamista sekä tilintarkastustoiminnan laatua,

2. edistää ja kehittää jäsenten ammattitaitoa ja osaamista sekä tilintarkastustoiminnan laatua, SÄÄNNÖT 1 (6) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Tilintarkastajat ry, ruotsiksi Finlands Revisorer rf. Yhdistyksestä voidaan käyttää kansainvälisissä yhteyksissä epävirallista

Lisätiedot

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille.

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille. TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TUKI ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Turvapaikanhakijoiden tuki ry Stöd för asylsökande r f Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT 1(5) YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Ylöjärven Reserviupseerit r.y. Sen kotipaikka on Ylöjärven kaupunki. 1 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osakeyhtiö / julkinen osakeyhtiö

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osakeyhtiö / julkinen osakeyhtiö Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osakeyhtiö / julkinen osakeyhtiö 1 TOIMINIMI PERUSTAMISSOPIMUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET Osakepääoman määrä Osakkeiden lukumäärä Osakkeen nimellisarvo

Lisätiedot

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoitus on vastustaa

Lisätiedot

YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT

YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT 8 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva Suomen kunta; 3) yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot;

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Yhtiöllä on peruspääomana takuupääoma ja pohjarahasto.

Yhtiöllä on peruspääomana takuupääoma ja pohjarahasto. YHTIÖJÄRJESTYS 2015 YHTIÖJÄRJESTYS 2 (7) 1 Yhtiön toiminimi ja kotipaikka 2 Yhtiön toimiala Yhtiön toiminimi on Valion Keskinäinen Vakuutusyhtiö, ja sen kotipaikka Helsinki. Yhtiön toiminta käsittää Euroopan

Lisätiedot

European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt

European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt European Law Students Association ELSA Turku ry:n säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on European Law Students Association ELSA Turku ry. 2 Kielet Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi, mutta rekisteröimis-

Lisätiedot

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI sivu 1/5 VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Vantaan liike- ja virkanaiset ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Säännöt on laadittu yhdistyksen perustamiskokouksessa. Yhdistysrekisterissä Rekisterinumero on

SÄÄNNÖT. Säännöt on laadittu yhdistyksen perustamiskokouksessa. Yhdistysrekisterissä Rekisterinumero on SÄÄNNÖT Säännöt on laadittu yhdistyksen perustamiskokouksessa 16.11.1992 Turussa ja vahvistettu Yhdistysrekisterissä 9.8.1994. Rekisterinumero on 161.238 Kevätkokouksessa 2009 tehdyt sääntömuutokset on

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

SUOMEN LUOTTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT

SUOMEN LUOTTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT Kysytty 27-01-2013. Voimassa 27-12-2012 lähtien SUOMEN LUOTTO-OSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1 TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA Osuuskunnan toiminimi on Suomen Luotto-osuuskunta, ruotsiksi Finlands Kreditandelslaget ja sen

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B 15

Lisätiedot

SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY:N SÄÄNNÖT SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Suomen Säveltäjät ry, ruotsiksi Finlands Tonsättare rf, englanniksi Society of Finnish Composers. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka

HELSINGIN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka 1 HELSINGIN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAIDEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Helsingin kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö, ruotsiksi Stiftelsen för Helsingfors ekonomistuderande,

Lisätiedot

Usein kysyttyä PRH. Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/ usein_kysyttya.html#prh.ukk.item_2 11.9.

Usein kysyttyä PRH. Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/ usein_kysyttya.html#prh.ukk.item_2 11.9. Usein kysyttyä PRH Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/ usein_kysyttya.html#prh.ukk.item_2 11.9.2015 K: Voiko yhdistyksen kokouksessa äänestää valtakirjalla? V:

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

SIEMENPUU - KANSALAISLIIKKEIDEN YHTEISTYÖSÄÄTIÖ

SIEMENPUU - KANSALAISLIIKKEIDEN YHTEISTYÖSÄÄTIÖ SIEMENPUU - KANSALAISLIIKKEIDEN YHTEISTYÖSÄÄTIÖ - säännöt vahvistettu valtuuskunnan kokouksessa 7.12.1998 - rekisteröity Säätiörekisteriin 5.3.1999 - sääntömuutosehdotus hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa

Lisätiedot

Säätiön tilintarkastaja 5 1,36% Muu ulkopuolinen neuvonantaja 3 0,82% Virkamies tai muu julkisen hallinnon työntekijä 4 1,09% Muu, mikä?

Säätiön tilintarkastaja 5 1,36% Muu ulkopuolinen neuvonantaja 3 0,82% Virkamies tai muu julkisen hallinnon työntekijä 4 1,09% Muu, mikä? Säätiölain toimivuus 1. Vastaaja on: Vastaajien määrä: 367 Säätiön edustaja (asiamies, toimitusjohtaja, hallituksen jäsen, toimihenkilö tai vastaava) N Prosentti 348 94,82% Säätiön tilintarkastaja 5 1,36%

Lisätiedot

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab.

Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Nurmijärven Työterveys Oy ja ruotsiksi Arbetshälsan i Nurmijärvi Ab. 2 Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Nurmijärven kunta. 3 Toimiala Yhtiön toimialana on

Lisätiedot