Lappeenrannan K-sairaala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lappeenrannan K-sairaala"

Transkriptio

1 Case 1 Lappeenrannan K-sairaala Cembritin rappauslevyistä saat kestävän alustan rappaukselle. Väri-iloa ja turvallinen julkisivu sairaalaan tuulettuvalla SerpoVent-levyrappauksella.

2 2 Lappeenrannan uuden K-sairaalan julkisivuun valittiin kosteusteknisesti turvallinen tuulettuva levyrappaus, jossa käytetään Suomen vaihtelevissa sääoloissa kestäviksi todettuja Weberin SerpoVent -levyrappausta ja Cembritin Permabase -rappauslevyjä. Rapattuun julkisivuun tuovat elävyyttä vedenpitävillä mutta hengittävillä Silco-maaleilla ja -pinnoitteilla toteutetut 36 eri värisävyä. Lappeenrannassa sijaitsevan Etelä-Karjalan keskussairaalan uuteen osaan K-sairaalaan keskitetään yleis- ja erikoislääketieteen päivystystä. Lisäksi sinne tulee päivystysosasto ja vuodeosastoja. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:n ja Partanen & Lamusuo Oy:n muodostama konsulttiryhmä. Partanen & Lamusuon vastuulla on kaikkien ulkoalueiden, julkisivujen sekä julkisten sisätilojen suunnittelu. Fakta Tuote: Cembrit Permabase Rakennus: Lappeenrannan K-sairaala Osoite: Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Rakennuttaja: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) Suunnittelija: Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy ja Partanen & Lamusuo Oy Pääurakoitsija: HL-Rakentajat Oy Partanen & Lamusuo Oy:n toimitusjohtajan, arkkitehti Heikki Lamusuon mukaan rakennus eroaa paljon perinteisestä laitosmaisesta ja hengeltään steriilistä sairaalasuunnittelusta. Haluamme suunnitella tiloja, jotka edistävät hyvinvointia ja potilaiden paranemista sekä henkilökunnan viihtyvyyttä. Rakennus viestittää jo ulospäin perinteisen sairaalasuunnittelun yksitoikkoisuudesta poikkeavaa värikkyyttä, positiivisuutta, elämäniloa ja voimaa, Heikki Lamusuo sanoo.

3 3 Rakennukseen haluttiin yhtenäisen miljöön vuoksi rapattu julkisivu, koska suuri osa vanhoista sairaala -alueen rakennuksista on rapattuja. Rappauspintaan tulee 36 eri värisävyä ja värikentät muodostavat julkisivusta kokonaistaideteoksen yhdessä pystysuuntaisten nauhaikkunakenttien kanssa. Perinteisten vaakasuuntaisten monotonisten ikkunanauhojen sijaan rakennuksessa on yhdistetty ikkunoita pystysuuntaisiksi ja erikorkuisiksi kentiksi sijoittamalla ikkunoiden väliin alumiinikomposiittilevyä. Vaikka julkisivu on sata metriä pitkä ja kymmenen kerroksen korkuinen, niin näiden pystysuuntaisten sekä pituudeltaan ja rytmiltään vaihtelevien värikaistojen ja pystynauhaikkunoiden avulla rakennus saadaan tuntumaan paljon inhimillisemmältä ja elävämmältä, Lamusuo sanoo. Julkisivussa käytetään seitsemää väriä, joista kaikista on viisi eri valööriä, sekä valkoista. Kestävä ja turvallinen julkisivu Suomen sääoloihin Rakennukseen harkittiin ensin suoraan lämmöneristeiden päälle tehtävää lämpörappausta, mutta keskustelujen jälkeen päädyttiin tuulettuvaan levyrappaukseen, jonka suosio on kasvanut nopeasti viime vuosina. Levyrappauksella saadaan rakennukseen arkkitehtonisesti korkeatasoinen yhtenäinen ja ryhdikäs rapattu julkisivu, joka on tuulettuvana rakenteena kestävä ja toimintavarma Suomen ankarassa ilmastossa myös eristepaksuuksien kasvaessa. Tuulettuvan ratkaisun valinnalla varmistettiin, että julkisivusta tulee terve ja turvallinen rakenne ja mahdollinen kosteus pääsee poistumaan lämmöneristeistä ja seinärakenteesta. Tuulettuva SerpoVent -levyrappaus toteutetaan Weberin ja Cembritin ratkaisuilla. Weberin vettä pitävillä rappaustuotteilla ja järjestelmään sisältyvillä ovi- ja ikkunaliittymien sekä muiden detaljien profiileilla varmistetaan ettei kosteus pääse seinän sisään. Samalla pinnoitteet ovat kuitenkin myös hengittäviä niin, että ne päästävät mahdollista kosteutta ulos tuulettuvan rakenteen ohella, Heikki Lamusuo sanoo. Rappauksen alustana käytetään Cembritin Permabase -rappauslevyä. Levyt kiinnitetään Hiltin tukirankaan.

4 4 Cembritin sementtipohjaiset ja lasikuituverkolla molemmin puolin vahvistetut Permabase rappauslevyt muodostavat erittäin lujan ja kestävän alustan rappaukselle. Levyjä on helppo työstää työmaalla. Levyn alhainen vedenimeytyminen pidentää rappauksen työstettävyysaikaa. Patentoidun rakenteen ansiosta ruuvikiinnitys voidaan tehdä erittäin läheltä levyn reunaa. Levyjen säänkestävyys on testattu eivätkä ne lahoa tai turpoa kosteuden vaikutuksesta. Rappauslevyn takana oleva tuuletusrako varmistaa julkisivurakenteen kosteusteknisen toimivuuden kaikissa olosuhteissa. Sisäänkäynti K-sairaalaan on rakennuksen alla samaan tapaan kuin monissa hotelleissa, jolloin potilaan voi jättää autosta katetussa tilassa sisäänkäynnille ja jatkaa matkaa suoraan rakennuksen läpi pysäköintihalliin. Ulkoarkkitehtuuriin vaikuttaa elävöittävästi myös sisäänkäynnin yläpuolella oleva punaseinäinen kaareva erkkerimäinen ambulanssikatos. Myös vanhan sairaalan puoleisella sisäpihalla on toisessa kerroksessa samankaltainen kaareva erkkerimäinen osa, joilla myös saadaan alapuolelle katettua arkadimaista tilaa, Heikki Lamusuo sanoo. Tuulettuva julkisivu varmistaa toimivuuden K-sairaalan julkisivu-urakoitsija on Isra Oy Savonlinnasta. Yhtiön toimitusjohtaja Tapani Hirvonen kertoo, että rakennuksessa on rapattua tuuletettua julkisivua noin 8000 m 2. Työ alkoi meidän osalta marraskuun alusta ja valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Hilti asensi tukirangan ja meidän urakkaan kuuluu tuulensuojalla varustettujen lämmöneristeiden sekä Cembritin Permabase -rappauslevyjen asentaminen sekä rappaus- ja pinnoitustyöt. Kohde on vaativa, koska julkisivu on korkea ja työ on melko suuri ja monimuotoinen, Tapani Hirvonen sanoo. Hirvosen mukaan tuulettuvaan levyrappaukseen päädyttiin kohteessa ensisijaisesti pääurakoitsijana toimivan HL-Rakentajat Oy:n ehdotuksesta. Tuulettuva rakenne on aina turvallisempi ja riskittömämpi ratkaisu kuin esimerkiksi tuulettumaton lämpörappaus, Hirvonen sanoo. Tapani Hirvosen mielestä on tärkeää, että Weber vastaa koko julkisivujärjestelmästä. Weberin SerpoVent-levyrappauksesta on Suomessa hyvät kokemukset jo yli 20 vuoden ajalta. Kokonaisvastuu julkisivuratkaisun toimivuudesta on ollut yksi tärkeä syy Weberin SerpoVent-julkisivujärjestelmän valinnassa. Olemme käyttäneet pääsääntöisesti Weberin tuotteita ja järjestelmiä, ja ne ovat olleet hyvin kestäviä. Weberin asiantuntijat ovat olleet tässäkin kohteessa mukana varmistamassa ratkaisujen oikeaa käyttöä ja sitä että järjestelmä toimii kaikissa kohdissa esimerkiksi tuuletuksen osalta oikein, Hirvonen sanoo. Cembritin rappauslevyt muodostavat lujan alustan rappaukselle ja ne on helppo asentaa, Hirvonen lisää.

5 5 Vedenpitävä mutta hengittävä pinta Tapani Hirvonen pitää tärkeänä etuna myös Weberin rappausratkaisujen sekä Silco-maalien ja -pinnoitteiden hyvää kestävyyttä ja kosteusteknistä toimivuutta. Tuulettuvan rakenteen lisäksi seinästä tekee hyvin pitkäikäisen ja huoltovapaan pinnoitus säärasitusta kestävällä Weber kaksikerrosrappauksella ja silikonihartsipinnoitteilla. Järjestelmään sisältyvän Weber kaksikerrosrappauksen sekä silikonihartsipohjaisella SilcoMaalilla ja SilcoPinnoitteella toteutetun pinnoituksen jälkeen seinä kestää erittäin hyvin ankaraa kosteusrasitusta ja Suomen vaihtuvia sääoloja. Erinomaisen pitkäaikaiskestävyytensä ansiosta se on myös kustannustehokas vaihtoehto. Erittäin hyvän vedenpitävyyden ja kestävyyden lisäksi Weberin kehittämän silikonihartsipinnoitteen etuna on, että se muodostaa julkisivuun hyvin tasavärisen ja peittävän sekä härmehtimättömän pinnan. Pinnoite estää veden pääsyn julkisivuun mutta hengittää päästäen kosteuden poistumaan. Koska julkisivurappaus ei ime vettä, julkisivu pysyy tasavärisenä myös sateella ja vaihtuvissa sääoloissa toisin kuin monet vanhat rappausratkaisut, Tapani Hirvonen sanoo. Pinta kestää myös hyvin iskuja ja mekaanista rasitusta, ja erilaisia väri- ja pintavaihtoehtoja on lähes rajaton valikoima. Uusia vaihtoehtoja rikastamaan ympäristöä Arkkitehti Heikki Lamusuo on tyytyväinen siihen, että erilaisten julkisivuratkaisujen valikoima on kasvanut. Arkkitehtisuunnittelun kannalta on hieno asia, että esimerkiksi Weberin rappausratkaisujen ja Cembritin julkisivulevyjen värivalikoima on nykyisin hyvin laaja ja on tullut myös erilaisia mahdollisuuksia tulostaa kuvia ja taideteoksia julkisivuihin. Näin voimme saada meille kaikille rikkaampaa ja värikkäämpää ympäristöä. Meidän toimintatapamme on, että tiimissämme on monialaista osaamista ja mukana on aina taiteilija Jaana Partanen, joka on yhtiömme taiteellinen johtaja ja toinen osakas, Lamusuo sanoo. Olen iloinen siitä, että Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri tilasi toimistoltamme myös taiteen kaavan K-sairaalaan ja kilpailutti sen pohjalta paikallisia taiteilijoita. He ovat päässeet luomaan jälkikäteen päälle liimattujen taideteosten sijaan julkisiin sisä- ja ulkotiloihin taideteoksia, jotka on suunniteltu alusta lähtien osaksi rakennusta ja sen ilmettä.

6 Cembrit P.O. Box 46 Mineraalintie Lohja Tel info@cembrit.fi Cembrit Oy kuuluu Cembrit Holding -konserniin, joka on Euroopan johtavia rakennustuotteiden valmistajia. Konsernin päätuotteita ovat kuitusementtipohjaiset julkisivu- ja kattomateriaalit. Jotta Cembritin tuotteiden käytettävyys olisi aina erinomaisella tasolla, on niiden tueksi kehitetty täydelliset kiinnikesarjat ja työkalut. Käytettävyys joka tilanteessa mahdollistaa arkkitehtonisten ratkaisujen löytämisen mihin tahansa julkisivu- tai kattorakentamisen kohteeseen olipa rakennus tarkoitettu julkiseen, yksityiseen, teolliseen tai maataloudelliseen käyttöön. Cembritin tuotteiden valmistus on sekä teknisesti edistynyttä että ammattitaitoisesti johdettua. Tuotteiden jakelu on järjestetty alueellisten tytäryhtiöiden ja laatukriteerit täyttävien jälleenmyyjäverkostojen kautta. Asiantuntemus ja omistautuminen ovat aina osa Cembritin ratkaisuja, niin tuotteissa, tuotetuessa kuin kumppanuuksissa.

Porvoon Aleksanterinranta

Porvoon Aleksanterinranta Case 1 Porvoon Aleksanterinranta Kestävää ja laadukasta asuntorakentamista 2 Korkea tekninen ja esteettinen laatu sekä kestävät materiaalit ovat olleet keskeisiä lähtökohtia Porvoonjoen länsirantaan rakennettavan

Lisätiedot

Cembrit Module. Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana

Cembrit Module. Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana Cembrit Module Julkisivulevy, jossa vain luovuus on rajana Cembrit Module Cembritin kuitusementtiset julkisivulevyt ovat erinomainen ratkaisu tuulettuviin ja kevytrakenteisiin julkisivuihin, sillä ne mahdollistavat

Lisätiedot

Tuulettuva levyrappaus yleistyy nopeasti julkisivukorjauksissa

Tuulettuva levyrappaus yleistyy nopeasti julkisivukorjauksissa Tuulettuva levyrappaus yleistyy nopeasti julkisivukorjauksissa 1970-luvun elementtikerrostalo Lohjalla on Consti Julkisivut Oy:n tekemän julkisivuremontin jälkeen selvästi tyylikkäämpi, energiatehokkaampi

Lisätiedot

Cembrit Windstopper Basic

Cembrit Windstopper Basic Rakennuslevyt Cembrit Windstopper Basic Säänkestävä tuulensuojalevy. Kestää julkisivussa 6 kuukautta ilman julkisivuverhousta. Cembrit Windstopper Basic Säänkestävällä Windstopper-järjestelmällä toteutat

Lisätiedot

Faveton Terracotta -tiililaatat

Faveton Terracotta -tiililaatat FAVETON TERRACOTTA -TIILILAATAT 1 Faveton Terracotta -tiililaatat Esteettisesti vetoava ja ympäristöä kunnioittava valinta. FAVETON TERRACOTTA -TIILILAATAT 2 Monipuolinen Ympäristöystävällinen Luonnollinen

Lisätiedot

Cembrit Windstopper Extreme

Cembrit Windstopper Extreme Rakennuslevyt Cembrit Windstopper Extreme Säänkestävä tuulensuojalevy. Kestää julkisivussa 12 kuukautta ilman julkisivuverhousta. Cembrit Windstopper Extreme Säänkestävä tuulensuojalevy Windstopper Extreme

Lisätiedot

Cembrit Permabase -märkätilalevy

Cembrit Permabase -märkätilalevy Rakennuslevyt Cembrit Permabase -märkätilalevy Kosteudenkestävä kiviaineslevy märkätiloihin. Cembrit Permabase -märkätilalevy Märkien tilojen rakennuslevy Cembrit Permabase on portlandinsementistä, kiviaineksesta

Lisätiedot

Faveton Terracotta -tiililaatat

Faveton Terracotta -tiililaatat FAVETON TERRACOTTA -TIILILAATAT 1 Faveton Terracotta -tiililaatat Esteettisesti vetoava ja ympäristöä kunnioittava valinta. FAVETON TERRACOTTA -TIILILAATAT 2 Monipuolinen Ympäristöystävällinen Luonnollinen

Lisätiedot

Kosteat tilat kätevästi PermaBase-märkätilalevyllä

Kosteat tilat kätevästi PermaBase-märkätilalevyllä Case 1 Kosteat tilat kätevästi PermaBase-märkätilalevyllä Keskon vanha pääkonttori muuntuu arvoasunnoiksi. 2 Lehto Group rakentaa Helsingin Katajanokalla sijaitsevaan Keskon entiseen pääkonttoriin 64 asuntoa.

Lisätiedot

Cembrit Permabase -asennusohje märkätiloihin. Kosteudenkestävä kiviaineslevy märkätiloihin. Lasikuituverkko varmistaa laastin kiinnittymisen.

Cembrit Permabase -asennusohje märkätiloihin. Kosteudenkestävä kiviaineslevy märkätiloihin. Lasikuituverkko varmistaa laastin kiinnittymisen. 017 Cembrit Permabase -asennusohje märkätiloihin Kosteudenkestävä kiviaineslevy märkätiloihin. Lasikuituverkko varmistaa laastin kiinnittymisen. CEMBRIT PERMABASE -ASENNUSOHJE MÄRKÄTILOIHIN Tuotekuvaus

Lisätiedot

Faveker tiililaatta. Esteettisesti vetoava ja ympäristöä kunnioittava valinta

Faveker tiililaatta. Esteettisesti vetoava ja ympäristöä kunnioittava valinta Faveker tiililaatta Esteettisesti vetoava ja ympäristöä kunnioittava valinta CEMBRIT MODULE TIILILAATTA Faveker tiililaatta on Gres Aragonin kehittämä keraaminen tiililaatta. Keraamisten elementtien käyttö

Lisätiedot

Cembrit Sauna. Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen.

Cembrit Sauna. Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen. Julkisivulevyt Sisälevyt Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen. CEMRIT SAUNA 2 Tuotekuvaus Tyylikästä turvallisuutta -kiukaantaustalevy on valmistettu turvallisista, kestävistä

Lisätiedot

Cembrit Plank & Cembrit Panel

Cembrit Plank & Cembrit Panel Cembrit Plank & Cembrit Panel YEAR CEMBRIT WARRANTY JULKISIVU FACADE 3 4 JULKISIVU Cembrit Plank & Cembrit Panel Kuitusementtinen Cembrit Plank ja Cembrit Panel kunnioittavat puun ainutlaatuista tyyliä

Lisätiedot

Case. Waltterin koulu. Varkauden Kuoppakankaalle syntyi yhtenäinen peruskoulu, joka palvelee monen ikäisiä oppilaita.

Case. Waltterin koulu. Varkauden Kuoppakankaalle syntyi yhtenäinen peruskoulu, joka palvelee monen ikäisiä oppilaita. Case 1 Waltterin koulu Varkauden Kuoppakankaalle syntyi yhtenäinen peruskoulu, joka palvelee monen ikäisiä oppilaita. 2 Lukio-opetuksen siirryttyä uusiin tiloihin, Varkauden Kuoppakankaan koulun lukiorakennus

Lisätiedot

Case. K-Supermarket Hertta. Patina-julkisivulevyillä elävyyttä laajentuneeseen K-Supermarket Herttaan

Case. K-Supermarket Hertta. Patina-julkisivulevyillä elävyyttä laajentuneeseen K-Supermarket Herttaan Case 1 K-Supermarket Hertta Patina-julkisivulevyillä elävyyttä laajentuneeseen K-Supermarket Herttaan 2 Helsingin Herttoniemessä toimiva K-Supermarket Hertta avattiin marraskuussa peruskorjauksen ja laajennuksen

Lisätiedot

Länsi-Porin koulu ja Päiväkoti Pikkureppu

Länsi-Porin koulu ja Päiväkoti Pikkureppu Case 1 Länsi-Porin koulu ja Päiväkoti Pikkureppu Väreillä eloa ja iloa lapsille ja aikuisille 2 Länsi-Porin päiväkodissa ja yläkoulun peruskorjauksessa päädyttiin käyttämään Cembrit Patina -julkisivulevyjä,

Lisätiedot

Ounasrinteen monitoimitalo

Ounasrinteen monitoimitalo Case 1 Ounasrinteen monitoimitalo Ounasrinteen monitoimitalon julkisivuissa vaaralla kasvavan mäntymetsän värimaailmaa 2 Rovaniemelle Ounasvaaran rinteeseen rakennetun monitoimitalon julkisivuun luo inhimillistä

Lisätiedot

Kauppakeskus Iso Omena

Kauppakeskus Iso Omena Case 1 Kauppakeskus Iso Omena Vihreän rakentamisen taidonnäyte. 2 Iso Omenan laajennus kasvattaa Espoossa sijaitsevan kauppakeskuksen pinta-alan huimaan 100 000 neliömetriin. Laajennuksen myötä Iso Omena

Lisätiedot

Nykyaikaiset ratkaisut korjausrakentamiseen

Nykyaikaiset ratkaisut korjausrakentamiseen Nykyaikaiset ratkaisut korjausrakentamiseen KORJAUSRAKENTAMINEN 2 Cembrit Cembrit on Suomen johtava julkisivulevyjen toimittaja. Olemme lisäksi vanhin toimija alalla, sillä olemme valmistaneet levyjä Suomessa

Lisätiedot

Cembrit Patina -mallisto. Lisää aitous. Lisää visiosi.

Cembrit Patina -mallisto. Lisää aitous. Lisää visiosi. Cembrit Patina -mallisto Lisää aitous. Lisää visiosi. 2 JULKISIVULEVYT Cembrit Patina -mallisto on kokoelma luonnollisia ja autenttisia julkisivulevyjä ainutlaatuisilla ominaisuuksilla. Jokainen julkisivulevy

Lisätiedot

Case. Talvikankaan koulu. Mäntymetsän värileikki Oulun Talvikankaan koulun julkisivussa.

Case. Talvikankaan koulu. Mäntymetsän värileikki Oulun Talvikankaan koulun julkisivussa. Case 1 Talvikankaan koulu Mäntymetsän värileikki Oulun Talvikankaan koulun julkisivussa. 2 Koulun paikalla kasvaneesta mäntymetsästä otettu valokuva on ollut arkkitehdin lähtökohtana Ouluun valmistuneen

Lisätiedot

Värikkäät julkisivulevyt elävöittävät levyrappausta

Värikkäät julkisivulevyt elävöittävät levyrappausta Case 1 Värikkäät julkisivulevyt elävöittävät levyrappausta Peruskorjauksella kestävä, kaunis ja energiatehokas tuulettuva julkisivu 2 Iloisen väriset Cembrit Color -julkisivulevyt elävöittävät Weberin

Lisätiedot

Case. Iloniemi. Keskellä Pohjanmaan lakeita maisemia erottuu kaksi rohkeasti värikästä rakennusta; Iloniemen päiväkoti ja Iloniemen palvelutalo.

Case. Iloniemi. Keskellä Pohjanmaan lakeita maisemia erottuu kaksi rohkeasti värikästä rakennusta; Iloniemen päiväkoti ja Iloniemen palvelutalo. Case 1 Iloniemi Keskellä Pohjanmaan lakeita maisemia erottuu kaksi rohkeasti värikästä rakennusta; Iloniemen päiväkoti ja Iloniemen palvelutalo. 2 Keskellä Pohjanmaan lakeita maisemia erottuu kaksi rohkeasti

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

Autokeskus Konalan julkisivu on elävä taideteos

Autokeskus Konalan julkisivu on elävä taideteos Case 1 Autokeskus Konalan julkisivu on elävä taideteos Mustilla ja harmailla julkisivulevyillä kontrastia valkobetonipinnoille 2 Mustat ja harmaat Color Plus -julkisivulevyt luovat Aro-Yhtymä Oy:n uuden

Lisätiedot

SerpoVent-Levyrappaus

SerpoVent-Levyrappaus Rakenne, puuranka Esimerkkirakenne, lisäeristys F31 09 11 109.2016 Vaakaranka Lämmöneriste Kosteudenkestävä tuulensuojalevy esim. Pystyranka min. 22x70 mm, ks. taulukko Ala-/yläreunan tukipala Cembrit

Lisätiedot

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä * välitämme 6 24 / 1.11.2017 www.e-weber.fi Weber - Julkisivujärjestelmä Julkisivujärjestelmä Weberin levyrappausten toimivuudesta Suomen olosuhteissa on erinomaiset kokemukset jo yli 20 vuoden ajalta.

Lisätiedot

As Oy Humaltarhantie 2

As Oy Humaltarhantie 2 Case 1 As Oy Humaltarhantie 2 Taloyhtiön julkisivuremontilla luotiin uusi ja ryhdikäs ilme, joka kunnioittaa vanhaa arkkitehtuuria. 2 Porvoossa sijaitseva AS Oy Humaltarhantie 2 sai julkisivuremontin myötä

Lisätiedot

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough UUTUUS!

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough UUTUUS! Rough UUTUUS! Luonnollinen vaihtoehto julkisivullesi Klassista muotoilua ja yllättävää estetiikkaa Sekä - että Rough -julkisivulevyt henkivät kuitusementin luonnollisia ominaisuuksia. Levyt näyttävät betonilta,

Lisätiedot

LAKKA LEVYRAPPAUS JÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014

LAKKA LEVYRAPPAUS JÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 LAKKA LEVYRAPPAUS JÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 Työohje Tämä työohje on tarkoitettu apuvälineeksi suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille sekä rappaustyön valvojille. Työohjetta voidaan käyttää

Lisätiedot

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta Rakennusvalvonnan ajankohtaisseminaari 5.2.2018 Savoy-teatteri, Helsinki Yli-insinööri Katja Outinen Asetus rakennuksen kosteusteknisestä

Lisätiedot

Sakret rappausjärjestelmät

Sakret rappausjärjestelmät Sakret rappausjärjestelmät PARAS VALINTA OHUTRAPPAUS Kuituvahvistettu 2-kerrosrappausjärjestelmä Sakret kuitulaastirappausjärjestelmä sisältää Suomen sääolosuhteisiin erittäin hyvin soveltuvan kokonaisvaltaisen

Lisätiedot

Vartti Ranch. Tekniset tiedot ja asennusohjeet

Vartti Ranch. Tekniset tiedot ja asennusohjeet Vartti Ranch Tekniset tiedot ja asennusohjeet Vartti Ranch -kattolevyt on valmistettu kuitusementistä käyttäen hyväksi uusinta teknologiaa. Vartti Ranch on kestävä, kevyt ja nopeasti asennettava kattomateriaali

Lisätiedot

6-79 / Kahi Facade. Kestävä rapattu julkisivu.

6-79 / Kahi Facade. Kestävä rapattu julkisivu. * because välitämme you care 6-79 / 1.9.2015 www.e-weber.fi 1 Kahi Facade Kestävä rapattu julkisivu Kahi Facade -järjestelmän etuna on ankaraa säärasitusta kestävän yhtenäisen rappauspinnan lisäksi laaja

Lisätiedot

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle CEMENTMOOD Läpivärjätyt kuitusementtilevyt luonnonläheiseen julkisivusuunnitteluun Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle www.cembrit.fi JULKISIVULEVYT LUONNONLÄHEISEEN

Lisätiedot

ALUMIINI JULKISIVUT IKKUNAT JA OVET LIUKUOVET JA TAITEOVET. Eurooppalaistyyliset ikkunat

ALUMIINI JULKISIVUT IKKUNAT JA OVET LIUKUOVET JA TAITEOVET. Eurooppalaistyyliset ikkunat ALUMIINITUOTERYHMÄT ALUMIINI SeiComin alumiinijärjestelmän avulla voit suunnitella erilaisia ikkuna-, ovi-, sisäväliseinä- ja julkisivuratkaisuja. Ratkaisut riippuvat käyttötarkoituksesta ja niistä erityisistä

Lisätiedot

JULKISIVULEVYT. Arch.: Delugan Meissl, Vienna

JULKISIVULEVYT. Arch.: Delugan Meissl, Vienna JULKISIVULEVYT Arch.: Delugan Meissl, Vienna Equitone-julkisivulevyt ovat rakennussuunnittelijan unelma ne on suunniteltu arkkitehtien toimesta, arkkitehdeille. Jokainen Equitone-levy on ilmeikäs ja ainutlaatuinen

Lisätiedot

KRUUNUNHAAN YLÄ-ASTEEN KOULU Teknisen käsityön ja musiikin opetustilojen perusparannus, kosteusvauriokorjaus

KRUUNUNHAAN YLÄ-ASTEEN KOULU Teknisen käsityön ja musiikin opetustilojen perusparannus, kosteusvauriokorjaus ARKKITEHTI- JA INSINÖÖRIOSUUSKUNTA KAARI / ANITTA TUHKANEN 040 582 5351 anitta.tuhkanen@kaari.fi KRUUNUNHAAN YLÄ-ASTEEN KOULU Teknisen käsityön ja musiikin opetustilojen perusparannus, kosteusvauriokorjaus

Lisätiedot

Asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta pääkohdat muutoksista

Asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta pääkohdat muutoksista Asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta pääkohdat muutoksista Sisäilmastoseminaari 15.3.2018 Messukeskus, Helsinki Yli-insinööri Katja Outinen Asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta

Lisätiedot

Coloured by the way you think

Coloured by the way you think Julkisivulevyt 1 Coloured by the way you think 2 Avarra värimaailmaasi Värien maailma lukuisine sävyineen ja pintatekstuurien vaihtelut ovat suunnittelijoiden ja arkkitehtien tärkeimpiä työkaluja. Cembrit-julkisivulevyjen

Lisätiedot

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet Hydropanel Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet 1 Yksi levy monta käyttökohdetta Hydropanel on nykyaikainen kuitusementistä valmistettu rakennuslevy. Monipuolisten testattujen

Lisätiedot

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut Tuulettuvat keraamiset julkisivut Tuulettuva keraaminen julkisivu kestää aikaa Tuulettuvia keraamisia julkisivuja käytetään Suomessa tänä päivänä niin suurten kauppakeskusten kuin kerrostalojenkin julkisivuissa.

Lisätiedot

Monipuoliset ratkaisut

Monipuoliset ratkaisut * because välitämme you care 1.2.2015 www.wepro.fi www.e-weber.fi Monipuoliset ratkaisut kodin rakentamiseen Laadukkaista tuotteista kokonaisiin Weber kivitaloihin Weber tarjoaa Suomen laajimman valikoiman

Lisätiedot

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä 6 25 / 12017 SerpoVent- Julkisivujärjestelmä suunnitteluohje * välitämme www.e-weber.fi 1 Alvar Aallon katu 1, Helsinki Sisältö Johdanto 3 Yleistä 4 Järjestelmät 5 SerpoVent PRO 1 Julkisivujärjestelmä

Lisätiedot

TERREAL-TIILILAATAT 1. Terreal-tiililaatat. Tuhansien vuosien tietoa ja kokemusta julkisivurakentamiseen.

TERREAL-TIILILAATAT 1. Terreal-tiililaatat. Tuhansien vuosien tietoa ja kokemusta julkisivurakentamiseen. TERREAL-TIILILAATAT 1 Terreal-tiililaatat Tuhansien vuosien tietoa ja kokemusta julkisivurakentamiseen. TERREAL-TIILILAATAT 2 Ikiaikainen on edelleen moderni Terrakotta on yksi maailman vanhimmista ja

Lisätiedot

SerpoVent-Levyrappaus

SerpoVent-Levyrappaus Rakenne, puuranka Esimerkkirakenne, lisäeristys DET. 01 Vaakaranka Lämmöneriste Kosteudenkestävä tuulensuojalevy esim. GTS 9 tai H GHS 9 Storm Pystyranka min. 20x70 mm Ala-/yläreunan tukipala Cembrit Permabase-

Lisätiedot

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Rapattava alusta Kevytbetoni (Siporex), kevytsorabetoni (Leca-harkko), betoni,

Lisätiedot

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä 6 25 / 210.2018 korvaa esitteen 6 25 / 12017 SerpoVent- Julkisivujärjestelmä suunnitteluohje * välitämme www.fi.weber 1 Kahilanniementie 2, Lappeenranta Sisältö Johdanto 3 Yleistä 5 Julkisivujärjestelmät

Lisätiedot

alsecco eristerapattu saumaton betonielementtijärjestelmä

alsecco eristerapattu saumaton betonielementtijärjestelmä alsecco eristerapattu saumaton betonielementtijärjestelmä EDISTYKSELLISTÄ JULKISIVUTEKNIIKKAA NARMAPINNOITUS OY Paattistentie 947, 21330 Paattinen 040-7646648 / 040-7646649 www.alseccofinland.fi Eristerappausjärjestelmät

Lisätiedot

Nauha-arkkitehtuurin helmi herää uuteen kukoistukseen

Nauha-arkkitehtuurin helmi herää uuteen kukoistukseen Julkisivuremontilla tyylikkyyttä, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta Nauha-arkkitehtuurin helmi herää uuteen kukoistukseen Arkkitehti Toivo Korhosen suunnittelema Asunto Oy Satakallio Helsingin Alppiharjussa

Lisätiedot

Okhta Mall -kauppakeskus

Okhta Mall -kauppakeskus Case 1 Okhta Mall -kauppakeskus SRV:n Okhta Mall kauppakeskus houkuttelee laadulla ja skandinaavisella arkkitehtuurilla. 2 Elokuun lopussa Pietarin keskustassa avattu Okhta Mall kauppakeskus on SRV:n lippulaivaprojekti

Lisätiedot

Julkisivulevyt. Suunnittelu- ja asennusohje julkisivulevyille teräsrankaan SOLID COVER TRANSPARENT PATINA COLOR STRUCTURE

Julkisivulevyt. Suunnittelu- ja asennusohje julkisivulevyille teräsrankaan SOLID COVER TRANSPARENT PATINA COLOR STRUCTURE 2016 Julkisivulevyt Suunnittelu- ja asennusohje julkisivulevyille teräsrankaan SOLID COVER TRANSPARENT PATINA COLOR STRUCTURE Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus 2 Tarvikkeet 5 Alusrakenteet ja kannattimet

Lisätiedot

JULKISIVULEVYT. Arch.: Delugan Meissl, Vienna

JULKISIVULEVYT. Arch.: Delugan Meissl, Vienna JULKISIVULEVYT Arch.: Delugan Meissl, Vienna Kuitusementti Kuitusementti on materiaali, jonka esteettiset ja fyysiset ominaisuudet ovat erinomaiset. Eternit valmistajana on johtanut tämän arkkitehtonisen

Lisätiedot

1.3.3 Rappausverkot, kiinnikkeet ja muut tarvikkeet... 16

1.3.3 Rappausverkot, kiinnikkeet ja muut tarvikkeet... 16 Sisällysluettelo 1 ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄT.... 9 1.1 Ohjeen tarkoitus ja käyttöala.... 9 1.1.1 Eriste- ja levyrappausten tekniset vaatimukset... 9 1.2 Ohutrappaus-eristejärjestelmä... 10 1.2.1 Laastit....

Lisätiedot

- luotettavuutta tulevaisuudessakin - MELTEX-ALUSKATTEET Meltex-aluskatteet Aluskate on tärkeä osa kattorakennetta, sillä se varmistaa katon vesitiiveyden. Varsinaiset vesikatteet ovat normaalioloissa

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta Ympäristöministeriön asetus rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta 21.11.2017 Lounais-Suomen sisäilmapäivä 2017 Porin yliopistokeskus Yli-insinööri Katja Outinen Asetus rakennuksen kosteusteknisestä

Lisätiedot

PS-P Säleikköjärjestelmä

PS-P Säleikköjärjestelmä PS-P Säleikköjärjestelmä 1 Julkisivusäleiköt Sisustussäleiköt Tuulettuvat julkisivut Suojaseinät Ilmavirtojen ohjaus Verhoiluun Tilanjakajaksi Talotekniikan suojaksi Putkikootut Alupro PS-P-peitesäleiköt

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Gyptone BIG Sixto -tuotevalikoima UUTTA Gyptone BIG Sixto 63

Lisätiedot

EPS-ohutrappausten palotekninen toimivuus. Julkisivuyhdistyksen seminaari 25.1.2007 Wanha Satama, Helsinki

EPS-ohutrappausten palotekninen toimivuus. Julkisivuyhdistyksen seminaari 25.1.2007 Wanha Satama, Helsinki EPS-ohutrappausten palotekninen toimivuus Julkisivuyhdistyksen seminaari 25.1.2007 Wanha Satama, Helsinki EPS-ohutrappausrakenne EPS (expanded polystyrene) lämmöneriste muottipaisutettu polystyreeni Julkisivurakenteissa

Lisätiedot

Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy

Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy Miten tehdään betonikerrostaloon edullinen ja turvallinen julkisivuremontti? Toimitusjohtaja Veli Ollila ThermiSol Oy Haaste ja mahdollisuus Vanhojen lähiökerrostalojen julkisivujen rapautuminen on iso

Lisätiedot

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 RAPPAUSOHJE BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rapattava alusta Betoniharkko

Lisätiedot

Cembrit Kaakeliluja. Asennusohje. Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus 2 Tekniset tiedot 3 Tarvikkeet 4 Kaakelilujan asennus 5 Varastointi ja käsittely 8

Cembrit Kaakeliluja. Asennusohje. Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus 2 Tekniset tiedot 3 Tarvikkeet 4 Kaakelilujan asennus 5 Varastointi ja käsittely 8 Cembrit Kaakeliluja Asennusohje Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus 2 Tekniset tiedot 3 Tarvikkeet 4 Kaakelilujan asennus 5 Varastointi ja käsittely 8 2 ASENNUSOHJE Tuotteen kuvaus Kaakeliluja on kiviainespohjainen

Lisätiedot

KORTTELI 66. Ote asemakaavasta RAKENNUKSET SIJAINTI

KORTTELI 66. Ote asemakaavasta RAKENNUKSET SIJAINTI 26 KORTTELI 66 Ote asemakaavasta RAKENNUKSET SIJAINTI MUOTO Rakennukset tulee rakentaa niille asemakaavassa osoitetun rakennusalan sisään. Rakennusalalle merkittyä kerrosalaneliömetrimäärää ei saa ylittää.

Lisätiedot

FESCOPANEL LEVYRAPPAUSJÄRJESTELMÄN SÄÄN- KESTÄVYYDEN TUTKIMINEN

FESCOPANEL LEVYRAPPAUSJÄRJESTELMÄN SÄÄN- KESTÄVYYDEN TUTKIMINEN RAKENNUSTEKNIIKAN LAITOS TUTKIMUSSELOSTUS TRT/2049/2012 FESCOPANEL LEVYRAPPAUSJÄRJESTELMÄN SÄÄN- KESTÄVYYDEN TUTKIMINEN 20.12.2011 1 (12) (12 sivua) Tilaaja Fescon Oy Raimo Niemelä Myllykatu 3 05830 Hyvinkää

Lisätiedot

Sandwich-paneelit (PIR)

Sandwich-paneelit (PIR) Sandwich-paneelit (PIR) Gór-Stal tarjoaa laajan valikoiman seinä-, katto- tai jäähdytyskerrostettuja levyjä, joiden ydin on valmistettu polyuretaanivaahdosta (PIR). Nämä levyt koostuvat kahdesta molemmilta

Lisätiedot

Fescopanel levyrappausjärjestelmä suunnitteluohje 3.4.2013

Fescopanel levyrappausjärjestelmä suunnitteluohje 3.4.2013 Fescopanel levyrappausjärjestelmä suunnitteluohje 3.4.2013 Fescopanel levyrappausjärjestelmä 21.12.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 3 2. YLEISTÄ 4 2.1 Tavoite 4 2.2 Laadunvarmistus 4 2.4 Terveydelle

Lisätiedot

Hankesuunnitelma Vanhan Perhelän julkisivun palauttamiseksi

Hankesuunnitelma Vanhan Perhelän julkisivun palauttamiseksi 1 Hankesuunnitelma Vanhan Perhelän julkisivun palauttamiseksi 1.0 Yleistä Perhelä korttelin hankkeessa rakennetaan nykyisten liikekiinteistöjen tilalle uusia liiketiloja sekä asuinrakennuksia ja paikoitustiloja.

Lisätiedot

Kestävien arvojen koti

Kestävien arvojen koti Kestävien arvojen koti huolto ja siivous yhdellä soitolla yksilöllinen paikalla rakennettu korjaukset ja laajennukset verovähennyksillä Se tehdään kestämään sata vuotta Koralli Koti ei ole pelkkä talo,

Lisätiedot

LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014

LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 Työohje Esi- ja pohjatyöt Julkisivuvarusteet kuten valaisimet, anturit, johdot, kilvet tai muut vastaavat irroitetaan työn ajaksi. Julkisivurakenteisiin

Lisätiedot

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00 1 9 Kurikantie 7, 61300 Kurikka Liikerakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 10.00 2 9 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

Weber Julkisivuratkaisut

Weber Julkisivuratkaisut 6 13 / 1.10.2018 korvaa esitteen 6 13 / 1.7.2011 Weber Julkisivuratkaisut * välitämme www.fi.weber 1 Julkisivun tärkein tekninen ominaisuus on suojata auringolta, sateelta sekä t uulelta. Sisältö Weber

Lisätiedot

Pikapalopostit palontorjuntaan

Pikapalopostit palontorjuntaan Presto-palopostit Pikapalopostit palontorjuntaan Pikapalopostit soveltuvat hyvin julkisiin rakennuksiin, kuten hotelleihin, sairaaloihin, kouluihin, tehtaisiin, paikkoihin joissa on tulipalon vaara. Erityisesti

Lisätiedot

K-sairaalan työmaan viivästyminen

K-sairaalan työmaan viivästyminen Hallitus 204 05.12.2017 K-Sairaalan urakkasopimuksen purkaminen EKSTPHAL 204 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ja HL-Rakentajat Oy allekirjoittivat 16.2.2016 urakkasopimuksen K-sairaalan

Lisätiedot

Betonisandwich- elementit

Betonisandwich- elementit Betonisandwich- elementit -lämmöneristeet -ansastus -mallipiirustukset -tiiveys -detaljit -kuljetus -nostot -kosteustekninen toiminta -ääneneristys -palonkestävyys -kustannukset Seinätyypit Sandwich Uritetulla

Lisätiedot

Baumit StarSystem. Tuottava Sijoitus Tulevaisuuteen

Baumit StarSystem. Tuottava Sijoitus Tulevaisuuteen Tuottava Sijoitus Tulevaisuuteen Alentaa kustannuksia ja säästää energiaa Uudisrakentamiseen ja korjausrakentamiseen Tehokkaasti vähentää CO2-päästöjä Laatua ja tietoa Baumit Sijoitus tulevaisuuteen Baumit

Lisätiedot

ACO N o r d i c. ACO kuraritiläjärjestelmät Jätä lika jo ovelle. ACO kuraritiläjärjestelmät. ACO Vario ulkokäyttöön ACO Indoor sisäkäyttöön

ACO N o r d i c. ACO kuraritiläjärjestelmät Jätä lika jo ovelle. ACO kuraritiläjärjestelmät. ACO Vario ulkokäyttöön ACO Indoor sisäkäyttöön ACO N o r d i c 1 ACO kuraritiläjärjestelmät Jätä lika jo ovelle. ACO Vario ulkokäyttöön ACO Indoor sisäkäyttöön Jätä lika oven ulkopuolelle 2 Ensivaikutelma on aina ratkaisevan tärkeä ja nimenomaan talojen

Lisätiedot

Saneeraus Entisöinti. Kuinka palautat vanhojen julkisivujen kauneuden? Sanova System L Sanova System S Sanova System WTA KOSTEUS JA SUOLARASITUS

Saneeraus Entisöinti. Kuinka palautat vanhojen julkisivujen kauneuden? Sanova System L Sanova System S Sanova System WTA KOSTEUS JA SUOLARASITUS Saneeraus Entisöinti Kuinka palautat vanhojen julkisivujen kauneuden? Sanova System L Sanova System S Sanova System WTA KOSTEUS JA SUOLARASITUS SISÄLLE JA ULOS PITKÄ IKÄINEN RAPPAUS Harva voi vastustaa

Lisätiedot

HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA

HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA 9.9.2016 Prof. Juha Vinha TTY, Rakennustekniikan laitos Vain hyviä syitä: Julkisen hirsirakentamisen seminaari, 8.-9.9.2016, Pudasjärvi MASSIIVIHIRSISEINÄN

Lisätiedot

RIL 107-2012 Rakennusten veden- ja. varmatoimisiin ja vikasietoisiin ratkaisuihin. Pekka Laamanen

RIL 107-2012 Rakennusten veden- ja. varmatoimisiin ja vikasietoisiin ratkaisuihin. Pekka Laamanen RIL 107-2012 Rakennusten veden- ja kosteudeneristysohjeet tähtäävät varmatoimisiin ja vikasietoisiin ratkaisuihin Pekka Laamanen 13.3.2013 1 RIL 107-2012 Rakennusten veden- ja kosteudeneristysohjeet 1976,

Lisätiedot

ESIMAKUA ERISTERAPPAUSKIRJASTA

ESIMAKUA ERISTERAPPAUSKIRJASTA Julkisivuyhdistys 15-vuotisjuhlaseminaari Kalastajatorppa, Hki 18.11.2010 Jukka Lahdensivu Tampereen teknillinen yliopisto, Rakennustekniikan laitos ESIMAKUA ERISTERAPPAUSKIRJASTA Esimakua Eristerappauskirjasta

Lisätiedot

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Luo ympäristöösi hyvinvointia edistävä keidas Apollo Xline terassimarkiisilla. Talvipuutarha on jokaisen talon helmi;. keidas ihmisille,

Lisätiedot

Osasto-opas. Synnytysvuodeosasto. www.eksote.fi

Osasto-opas. Synnytysvuodeosasto. www.eksote.fi Osasto-opas Synnytysvuodeosasto www.eksote.fi Synnytysvuodeosasto sijaitsee sairaalan päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa C-siivessä. Sisäänkäynti pääovesta. Osastolla hoidetaan raskaana olevia ja

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

BETONIELEMENTTIEN LÄMMÖN- ERISTÄMINEN ELEMENTTITEHTAALLA

BETONIELEMENTTIEN LÄMMÖN- ERISTÄMINEN ELEMENTTITEHTAALLA [104] Sivu 1 / 4 SPU ERISTEIDEN KÄYTTÖ BETONIELEMENTTIEN VALMISTUKSESSA SPU P on SPU EFR tuoteperheen ratkaisu betonielementtien teolliseen valmistamiseen. SPU P on betoniteollisuuden tarpeisiin kehitetty

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

Weber Julkisivuratkaisut

Weber Julkisivuratkaisut JULKISIVURATKAISUT Weber Julkisivuratkaisut 6 13 / 1.7.2011 korvaa esitteen 6 13 / 15.6.2008 www.e-weber.fi WEBER JULKISIVUJÄRJESTELMIEN VAHVA OSAAJA SISÄLTÖ Weber julkisivujärjestelmien vahva osaaja 3

Lisätiedot

HIRSIRAKENTAJA Hirsitalopäivät

HIRSIRAKENTAJA Hirsitalopäivät HIRSIRAKENTAJA 2020 Hirsitalopäivät 6.-7.4.2017 HALU HIRSIRAKENTAMISEEN ON JA HYVÄ HIRSIRAKENTAMINEN LISÄÄ HALUA Aikovat 2017 omakotirakentajat rakennusmessuilla talvella 2017 Kiinnostavin julkisivu: Lopullinen

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013 Krista Niemi 27.2.2013 Kosteudenhallinnalla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joilla pyritään estämään haitallisen kosteuden kertyminen rakennukseen Kosteudenhallinnan tavoitteena on Estää kosteusvaurioiden

Lisätiedot

PALOTURVALLINEN RAKENNUSVAIPPA

PALOTURVALLINEN RAKENNUSVAIPPA PALOTURVALLINEN RAKENNUSVAIPPA Tuulettuvat julkisivut 27.10.2016 Julkisivuyhdistys / Jukka Sevón Lämmöneristeet Mineraalivillateristeet (kivi-, silikaatti, tai lasivillat) Muovipohjaiset eristeet Puupohjaiset

Lisätiedot

Kestävää pintaa LUJA A. Palamaton rakennuslevy.

Kestävää pintaa LUJA A. Palamaton rakennuslevy. Kestävää pintaa LUJA A Palamaton rakennuslevy www.cembrit.fi LUJA A A1-PALOLUOKAN PALAMATON RAKENNUSLEVY Luja A on kotimainen tuote, joka valmistetaan puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Luja A

Lisätiedot

I Julkisivu I Tuulettuvat julkisivujärjestelmät I. StoVentec Julkisivu Tuulettuva julkisivujärjestelmä rapattavalla julkisivulevyllä

I Julkisivu I Tuulettuvat julkisivujärjestelmät I. StoVentec Julkisivu Tuulettuva julkisivujärjestelmä rapattavalla julkisivulevyllä I Julkisivu I Tuulettuvat julkisivujärjestelmät I StoVentec Julkisivu Tuulettuva julkisivujärjestelmä rapattavalla julkisivulevyllä StoVentec: Julkisivun taakse kätkeytyy muutakin kuin eriste Laadun salaisuus

Lisätiedot

Mikrosementin asentaminen

Mikrosementin asentaminen Mikrosementin asentaminen 1. Pinnan valmistelu Pinnan tulee olla kauttaaltaan puhdas ja tasainen. Mikäli pinnassa on eri materiaalien yhtymäkohtia (materiaalien eri imukyky), lisää kaksi (2) kerrosta Impoxy

Lisätiedot

A P A R T O F D U U R I G R O U P JULKISIVUT IDEAT JA RATKAISUT LAADUKKAISTA MATERIAALEISTA. TYYLILLÄ JA KESTÄVYYDELLÄ.

A P A R T O F D U U R I G R O U P JULKISIVUT IDEAT JA RATKAISUT LAADUKKAISTA MATERIAALEISTA. TYYLILLÄ JA KESTÄVYYDELLÄ. A P A R T O F D U U R I G R O U P JULKISIVUT IDEAT JA RATKAISUT LAADUKKAISTA MATERIAALEISTA. TYYLILLÄ JA KESTÄVYYDELLÄ. A P A R T O F D U U R I G R O U P Julkisivuun tyyliä ja kestävyyttä! PRP:n toteuttamissa

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNIIKAN LAITOS TUTKIMUSSELOSTUS TRT/2355/2015 SERPOVENT-LEVYRAPPAUSJÄRJESTELMÄN SÄÄNKES- TÄVYYDEN TUTKIMINEN

RAKENNUSTEKNIIKAN LAITOS TUTKIMUSSELOSTUS TRT/2355/2015 SERPOVENT-LEVYRAPPAUSJÄRJESTELMÄN SÄÄNKES- TÄVYYDEN TUTKIMINEN RAKENNUSTEKNIIKAN LAITOS TUTKIMUSSELOSTUS TRT/2355/2015 SERPOVENT-LEVYRAPPAUSJÄRJESTELMÄN SÄÄNKES- TÄVYYDEN TUTKIMINEN 1 (16) Tutkimusselostus (16 sivua) Tilaajat Saint-Gobain Weber Oy Ab Katrine Flinckman

Lisätiedot

Cover lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille Cover-lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille - laajentaa parvekkeesi ja terassisi käyttömahdollisuuksia säästä riippumatta - suojaa melulta,

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro. 109

Kingspan-ohjekortti nro. 109 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro. 109 MÖKKIOHJE Kingspan Therma -eristeiden vahvuudet mökkien lämmöneristämisessä Paremman lämmöneristyksen ansiosta mökkien vuosittainen käyttöaika pitenee. Mökit

Lisätiedot

Isola seinäjärjestelmä

Isola seinäjärjestelmä Isola seinäjärjestelmä Sokkelin tiivistyskaista, runkoside, tuulensuoja, hiirilista Tammikuu 2003 Ja talosi voi hyvin Isola seinäjärjestelmä on toimiv Se pitää tuulta ja läpäisee vesih Sokkelin tiivistyskaista

Lisätiedot