Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) 4 Terveydensuojelulain 51 :n mukaisen määräyksen antaminen Restel Ravintolat Oy, Kaarle XII HEL T Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa Tarkastukset päättää osoitteessa Kasarmikatu 38 todetun terveyshaitan poistamisesta seuraavaa. Restel Ravintolat Oy / ravintola Kaarle XII, Kasarmikatu 40, HELSINKI Helsingin ympäristökeskus on käsitellyt osoitteessa Kasarmikatu 40 toimivien ravintoloiden aiheuttamia musiikkimeluhaittoja vuosina ja Viimeksi ravintolan Kaarle XII toiminnasta aiheutuva musiikkimeluhaitta on tullut vireille ympäristökeskuksessa osoitteessa Kasarmikatu 38 asuvan asukkaan toimesta. Ympäristökeskus on tehnyt neljä asunnontarkastusta ja kehottanut neljä kertaa ko. ravintolaa tekemään toimia musiikkimeluhaitan vähentämiseksi. Restel Ravintolat Oy on antamissaan vastineissaan ilmoittanut vähentävänsä musiikkimelua erilaisilla toimilla mm. säätämällä äänentoistolaitteita. Korjaavista toimista huolimatta terveyshaitaksi luokitellun musiikkimeluhaitan on todettu jatkuvan edelleen. Ympäristökeskus on todennut asunnossa osoitteessa Kasarmikatu 38 musiikista aiheutuvan melun vuoksi mittauksin ja aistinvaraisesti sellaiset olosuhteet, joista voidaan katsoa aiheutuvan terveydensuojelulain 1 :ssä tarkoitettua terveyshaittaa. Terveyshaittaa aiheuttavat olosuhteet on todettu asunnontarkastuksilla neljä kertaa (tarkastuskertomukset ja sekä kuulemiset ja ) osoitteessa Kasarmikatu 38. Ympäristökeskus suoritti viimeisimmän tarkastuksen asunnossa osoitteessa Kasarmikatu 38. Aistinvaraisesti tarkastuksen aikana

2 Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Kuuleminen Restel Ravintolat Oy:n vastine kuulemiseen asunnossa voitiin kuulla musiikkimelua sekä ravintolan asiakkaiden ääniä. Ympäristökeskus mittasi asunnon makuuhuoneessa yhdentoista lyhytaikaisen mittauksen keskiäänitasoksi db (LAeq,T) sekä 80 Hz:n terssikaistan alueella seitsemän mittauksen aikana db (Leq,80 Hz). Em. äänitasot ylittivät asumisterveysasetuksen toimenpiderajat, jotka ovat 25 db keskiäänitasolle ja 40 db pienitaajuiselle melulle 80 Hz:n terssikaistan alueella. Ympäristökeskus on kuullut Restel Ravintolat Oy:tä sekä muita asianosaisia todetusta terveyshaitasta, todetusta haitasta vastuussa olevasta tahosta, toimenpiteistä joihin haitasta vastuussa olevan tahon tulee ryhtyä haitan poistamiseksi, korjausten aikataulusta, korjausmääräyksen tehosteeksi asetettavasta uhkasakosta ja muista asiaan liittyvistä seikoista. Samalla ympäristökeskus kehotti Restel Ravintolat Oy:tä ryhtymään välittömästi toimiin musiikkimelusta aiheutuvan terveyshaitan poistamiseksi. Toiminnanharjoittaja kertoo toimista ja käytännöistä joiden avulla ravintolan aiheuttamaa meluhaittaa on aiemmin pyritty pienentämään. Musiikkimeluhaittaa on ollut mittaamassa Akukon Oy ja ravintolan äänentoistolaitteita on tehtyjen mittausten perusteella säätänyt Sound Engine. Lisäksi ravintolan DJ:n tehtävänä on ollut huolehtia siitä, että ravintolassa soitettavan musiikin äänenvoimakkuus ei ylitä musiikkimelumittausten perusteella määritettyä desibelilukemaa. Restel Ravintolat Oy kyseenalaistaa olevansa vastuussa kuulemisessa esitetystä meluhaitasta, sillä samaan aikaan samassa osoitteessa on ollut Nylands Nationin klubitilassa tapahtuma, jossa on soitettu musiikkia. Toiminnanharjoittaja kertoo olevansa valmis meluhaitan kartoitukseen ja korjaaviin toimiin meluhaitan vähentämiseksi niin nopeasti kuin mahdollista. Uhkasakon asettaminen meluhaitan poistamiseksi on toiminnanharjoittajan mielestä ennenaikaista, perusteetonta ja kohtuutonta. Lisäksi toiminnanharjoittaja on toimittanut ympäristökeskukselle Akukon Oy:n lausunnon ( , ), jossa otetaan kantaa ympäristökeskuksen tekemiin melumittauksiin ja niiden tulosten tulkintaan.

3 Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Ympäristölautakunnan ratkaisu Terveyshaitta Perustelut Ympäristökeskuksen tekemiä mittauksia pidetään puutteellisesti tehtyinä ja mittaustulosten tulkintaa väärin suoritettuna. Em. syystä ei ympäristökeskuksella katsota olevan perusteita vaatia Restel Ravintolat Oy:tä vähentämään ravintolassa toistettavan musiikin äänenvoimakkuutta. päättää todeta, että ympäristökeskuksen suorittamien aistinvaraisten havaintojen sekä melumittausten perusteella asunnossa osoitteessa Kasarmikatu 38 on todettu neljä kertaa olosuhde, joka on terveydensuojelulain 1 ja 26 :ien tarkoittama terveyshaitta. Milloin asunnossa tai muussa oleskelutilassa esiintyy melua, tärinää, hajua, valoa, mikrobeja, pölyä, savua, liiallista lämpöä tai kylmyyttä taikka kosteutta, säteilyä tai muuta niihin verrattavaa siten, että siitä voi aiheutua terveyshaittaa asunnossa tai muussa tilassa oleskelevalle, kunnan terveydensuojeluviranomainen voi velvoittaa sen, jonka menettely tai toimenpide on syynä tällaiseen epäkohtaan, ryhtymään toimenpiteisiin terveyshaitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi (TSL 27 ). Kunnan terveydensuojeluviranomaisella on oikeus antaa yksittäisiä kieltoja ja määräyksiä, jotka ovat välttämättömiä terveyshaitan poistamiseksi tai sen ehkäisemiseksi (TSL 51 ). Ympäristökeskuksen mittauksissa äänitasot ylittivät asumisterveysasetuksen toimenpiderajat keskiäänitason ja pienitaajuisen melun osalta 80 Hz:n terssikaistan alueella useiden mittausten aikana. Toiminnanharjoittajan vastineessaan (muistio Akukon, ) esittämä kritiikki ympäristökeskuksen tekemiä mittauksia kohtaan on osin asiallista, mutta ei sovellu käytännön viranomaismittauksiin ja terveyshaitan olemassaolon tulkintaan. Tarkastukset tehdään asunnoissa, kun ravintolat ovat normaalisti avoinna. Melumittausten teko on vaikeaa sillä taustamelun ja musiikkimelumittausta häiritsevän satunnaisen melun erottaminen musiikkimelusta on usein mahdotonta. Kun melumittaustulokset ovat asumisterveysasetuksen toimenpiderajojen läheisyydessä, on terveyshaitan tulkitseminen yleensä pelkästään mittaustulosten perusteella mahdotonta. Tämän vuoksi päätöksenteossa käytetään apuna tarkastuksella tehtyjä kuulohavaintoja.

4 Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Päävelvoite Ympäristökeskus ei pidä oikeana Akukon Oy:n näkemystä, jossa ympäristökeskuksen mittaustuloksia voi tulkita uudelleen Akukon Oy:n suorittaman taustamelumittauksen avulla. Lisäksi terveyshaitan toteaminen on tehtävä, joka kuuluu yksinomaan viranomaiselle eikä yksityiselle yritykselle kuten Akukon Oy. Tarkastustilanteessa voitiin aistinvaraisesti kuulla musiikkimelua tai ravintolan asiakkaiden aiheuttamaa melua koko tarkastuksen ajan. Tästä syystä taustamelun mittaaminen ei ollut mahdollista. Mittaukset on tehty asumisterveysasetuksen mukaisesti silloin, kun musiikkimelu on selvästi erottunut taustamelusta ja muista häiriöäänistä, jotka eivät liity ravintolan aiheuttamaan meluun. Tarkastuksen aikana ei voitu tehdä riittävän pitkiä melumittauksia, jotta vertailu suoraan asumisterveysasetuksen tuntikeskiarvoon perustuviin toimenpiderajoihin olisi mahdollista. Koska tarkastuksen aikana ei ollut mahdollista mitata taustamelua eikä mitata kuin joitakin minuutteja kestäviä mittauksia, oli ainoa mahdollisuus verrata saatuja tuloksia sellaisinaan asumisterveysasetuksen toimenpiderajoihin. Lisäksi on tärkeää painottaa, että tarkastuksen aikainen musiikkimelun äänenvoimakkuus vaihteli paljon ja oli ajoittain paljon voimakkaampaa kuin yksittäisen mittauksen keskiarvo. Mittaustuloksista ei kuitenkaan pysty luotettavasti tulkitsemaan musiikkimelun maksimiäänitasoja. Ympäristökeskus ei pidä kestävänä ratkaisuna musiikkimelusta aiheutuvan terveyshaitan poistamiseksi sitä, että ravintolan DJ:t tarkkailevat ja säätävät soitettavan musiikin äänenvoimakkuutta. Tarkastuksen aikana samassa talossa, jossa ravintola Kaarle XII sijaitsee, oli Nylands Nation-osakunnan kerhotilassa tilaisuus, johon osallistui noin 20 henkilöä välisenä aikana. Tilaisuudessa soitettiin musiikkia. Ympäristökeskus ei aistinvaraisesti voinut havaita melua tästä tilaisuudesta. Lisäksi ko. tila on kokonaan toisella puolella taloa, kun taas ravintola Kaarle XII on tarkastetun asunnon seinänaapuri. Restel Ravintolat Oy on myös järjestänyt kuuntelutilaisuuden, jonka perusteella Nylands Nationin toiminnasta ei aiheudu musiikkimelua tutkittuun asuntoon (vastine tarkastuskertomukseen , ). Vaikka Nylands Nation-osakunnan tiloissa on soitettu musiikkia, ympäristökeskus pitää Restel Ravintolat Oy:tä yksin vastuullisena musiikkimeluhaittaan. Ympäristökeskuksen tekemien asunnontarkastusten perusteella, joissa on huomioitu sekä musiikkimelumittausten tulokset että aistinvaraiset havainnot, on Kaarle XII ravintolassa soitettu musiikkia liian suurella äänenvoimakkuudella, josta voi aiheutua terveyshaittaa.

5 Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Uhkasakon asettaminen Ilmoitusvelvollisuus Päätöksen perusteena olevat asiakirjat Sovelletut oikeus- ja muut ohjeet Ympäristökeskus määrää terveydensuojelulain 27 ja 51 :ien nojalla Restel Ravintolat Oy:n poistamaan ravintolan Kaarle XII tiloista asuntoon osoitteessa Kasarmikatu 38 aiheutuvan terveyshaitaksi luokiteltavan meluhaitan. Meluhaitta tulee poistaa siten, ettei ravintolatilassa soitettava musiikki ja ravintolan asiakkaiden aiheuttama melu aiheuta asumisterveysasetuksen toimenpiderajojen ylityksiä kyseisessä asunnossa osoitteessa Kasarmikatu 38. Yöaikaisen (klo 22-07) LAeq, 1h- tasojen tulee asunnon makuuhuoneessa olla korkeintaan 25 db silloin, kun ravintolatoiminnan aiheuttama melu on selvästi erotettavissa eli kun hyväksyttävissä oleva taustamelu ei peitä sitä kuulumattomiin. Myöskään pienitaajuisen melun asumisterveysasetuksen ohjearvoja ei saa ylittää. Toimenpiteet terveyshaitan poistamiseksi on tehtävä mennessä. Velvoite on kohdistettu Restel Ravintolat Oy:lle, joka vastaa toiminnasta ravintolatiloissa, ja jolla on oikeudellinen ja tosiasiallinen mahdollisuus noudattaa päävelvoitetta. Velvoitteen täyttämiseksi annettu määräaika on kohtuullinen mahdollisen terveyshaitan luonteen ja laajuuden huomioon ottaen. asettaa terveydensuojelulain 53 :n nojalla päävelvoitteen noudattamisen tehosteeksi euron uhkasakon. voi tuomita uhkasakon maksettavaksi, ellei velvoitetta ole noudatettu määräaikaan mennessä. Jos edellä mainittu kiinteä tai irtain omaisuus (ravintolatila osoitteessa Kasarmikatu 40) tai sitä koskeva käyttöoikeus luovutetaan, on tässä päätöksessä mainitusta velvoitteesta ja uhasta ilmoitettava luovutuksensaajalle ottamalla luovutuskirjaan sitä koskeva maininta tai muutoin todisteellisesti. Lisäksi velvoitetun on ilmoitettava uhan asettaneelle viranomaiselle luovutuksensaajan nimi ja osoite. Ympäristökeskuksen tarkastuskertomukset, 2 kpl Ympäristökeskuksen kuuleminen meluhaitasta, 2 kpl Helsingin Restel Ravintolat Oy:n vastineet ympäristökeskuksen tarkastuskertomuksiin, 5 kpl Asukkaan vastine kuulemiseen, 1 kpl

6 Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Muutoksenhaku Päätöksen tiedoksianto Terveydensuojelulaki 1, 26, 27, 51, 53 ja 56 Terveydensuojeluasetus 15, 17 Hallintolaki 34, 36 ja 39 Uhkasakkolaki 1, 6, 18 ja 24 Asumisterveysohje (Sosiaali- ja terveysministeriön oppaita 2003:1) Valitusosoitus Helsingin hallinto-oikeudelle liitteenä (terveydensuojeluasia). Päätös annetaan tiedoksi velvoitetulle (Restel Ravintolat Oy) saantitodistuksella. Esittelijä Lisätiedot ympäristöterveyspäällikkö Pertti Forss Timo Koskinen, ympäristötarkastaja, puhelin: timo.koskinen(a)hel.fi Liitteet 1 Liitteet.pdf Muutoksenhaku Otteet Ote Restel Oy Asukas Bostadsaktiebolaget Centrum i Helsingfors Asianajotoimisto Nysten & Gyllenbögel Etelä-Suomen aluehallintovirasto, alkoholihallinto Otteen liitteet Tiedoksi Rakennusvalvontavirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 157 Samaadi Minimutu Oy, terveydensuojelulain 27 :n mukaisen määräyksen antaminen HEL 2017-004596 T 11 02 02 02 Päätös Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (6) 4 Marainvest N&K Oy, terveydensuojelulain 27 :n mukaisen määräyksen antaminen HEL 2017-004593 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/2 10.6.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/2 10.6.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) Päätöshistoria 08.01.2013 16 HEL 2012-013989 T 11 02 02 02 Päätös Päätöksen kohde Vireilletulo päätti osoitteessa Fredrikinkatu 40 asunnossa todetun terveyshaitan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2014 1 (7) 383 Määräyksen antaminen Punavuoren Kortteliravintola Oy:lle HEL 2014-012402 T 11 02 02 02 Päätös Päätöksen kohde Taustaa Tarkastukset päätti osoitteessa Pursimiehenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Asunto Oy Tulustie 8.a, Tulustie 8a, HELSINKI.

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Asunto Oy Tulustie 8.a, Tulustie 8a, HELSINKI. Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (5) 2 Asunnon terveyshaitta-asia HEL 2017-004848 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa päättää asunnon terveyshaitta-asiassa seuraavaa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (12) 204 Asetetun uhkasakon tuomitseminen terveydensuojelulain 51 :n mukaisessa hallintopakkoasiassa HEL 2012-013989 T 11 02 02 02 Päätös päätti asetetun uhkasakon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (9) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (9) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (9) 395 Terveydensuojelulain mukaisen määräyksen antaminen Asunto Oy Kotkankatu 1:lle HEL 2013-013664 T 11 02 02 02 Päätös Taloyhtiö Taustaa päätti antaa seuraavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) 71 Fitness24Seven Oy:n/Fitness24Seven - Sörnäinen kuntosalihuoneiston toiminnan aloittaminen, Vaasankatu 2 HEL 2014-002138 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/3 10.12.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/3 10.12.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (5) 3 Asunto Oy Kotkankatu 1 kuuleminen määräyksestä poistaa asuntoon Tivolitie 4 B 17 terveyshaitta HEL 2013-013664 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Taloyhtiö Taustaa

Lisätiedot

Alapuolisen asunnon asukkaan vastine kuulemiseen

Alapuolisen asunnon asukkaan vastine kuulemiseen Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (5) 5 Asunnon terveyshaitta-asia HEL 2015-013049 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa Kuuleminen päättää asuntojen välisessä melu-

Lisätiedot

Ravintolamelun selvittäminen

Ravintolamelun selvittäminen Ravintolamelun selvittäminen Timo Koskinen, FK, analyyttinen kemia, ympäristötarkastaja Ravintolameluselvityksiä lähes päätoimisesti noin 5 vuotta Helsingin ympäristökeskuksessa Aikaisempi työkokemus Ilmatieteen

Lisätiedot

TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA

TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA Ylitarkastaja Vesa Pekkola Sosiaali- ja terveysministeriö 17.11.2014 Hallintolaki 10 Viranomaisten yhteistyö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2018 1 (5) 10 Uima-altaan käyttökiellon ja uhkasakon asettaminen, Scandic Hotels Oy, Scandic Park Helsinki HEL 2017-011410 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Vireilletulo ja taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (5) 3 Elintarvikelain 55 :n mukaisen määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Reafin Oy:lle HEL 2012-010822 T 11 02 00 Päätösehdotus Toimija Elintarvikehuoneistot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (6) 52 Tupakkalain mukaisen kiellon ja uhkasakon asettaminen Aroma Art Oy:lle HEL 2018-003769 T 11 02 04 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2017 1 (5) Päätöshistoria 13.12.2016 386 HEL 2016-008341 T 11 02 02 01 Päätös Käsittely Asia palautetaan valmisteluun siltä pohjalta, että ympäristölautakunta hyväksyy

Lisätiedot

Terassi- ja ravintolamelu

Terassi- ja ravintolamelu Terassi- ja ravintolamelu Mikkeli Forum XXI 24.9.2015 Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Terassi- ja ravintolamelu, mitä se on? Meluhaitta sisältää musiikkimelua, puhetta,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 24.09.2015 Sivu 1 / 1 3831/11.01.05/2015 77 Jätelain mukaisen puhdistamismääräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen / Espoo, Mynttilä Valmistelijat / lisätiedot: Lea Salonpää, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 7 Määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Kiertotie Oy:lle HEL 2013-016454 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Asian

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 113 Konepajan Brunon toiminnan aloittaminen, Aleksis Kiven katu 17 A HEL 2016-005424 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Konepajan Bruno

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (8) 121 Arabian peruskoulussa esiintyvän terveyshaitan poistaminen, Berliininkatu 4 HEL 2018-000587 T 11 02 02 02 Päätös Asianosaiset Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 12 Määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Sorters Finland Oy:lle HEL 2012-010110 T 11 01 00 00 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Asian käsittely

Lisätiedot

PUHDASTA SISÄILMAA TILOJEN KÄYTTÄJILLE

PUHDASTA SISÄILMAA TILOJEN KÄYTTÄJILLE PUHDASTA SISÄILMAA TILOJEN KÄYTTÄJILLE 28.1.2015 WÄRTSILÄTALO Susanna Hellberg TERVEYDENSUOJELULAKI 763/94 7 LUKU Asunnon ja muun oleskelutilan sekä yleisten alueiden terveydelliset vaatimukset 26 Asunnon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 209. Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 209. Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1 4912/10.03.00/2012 209 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen kiinteistöllä varastoitavan merikontin poistamiseksi, 49-61-71-1, Viherkalliontie 8, 02710

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (6) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (6) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/2016 1 (6) FitnessOnline Simonkatu 9 00100 Helsinki 325 Elintarvikelain 55 :n mukaisen määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen FitnessOnlinelle HEL 2016-001895

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 99 Löylyn saunatilojen ja terassialueen toiminnan aloittaminen, Hernesaarenranta 4 HEL 2016-004235 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Royal

Lisätiedot

Sivistystoimialan ajankohtaiset. Kasvatus- ja opetuslautakunta

Sivistystoimialan ajankohtaiset. Kasvatus- ja opetuslautakunta Sivistystoimialan ajankohtaiset Kasvatus- ja opetuslautakunta 8.5. 2018 Talousarvion seuranta 1-4/ 2018 (laskennallinen toteutuma 33,3%) Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (20) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (20) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (20) 19 B-Smokery Oy, terveydensuojelulain 13 :n mukainen ilmoitus, Työpajankatu 2a R1 D HEL 2016-008341 T 11 02 02 01 Päätös Päätös, johon haetaan muutosta Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto 03.02.2015 Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto 03.02.2015 Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) 6 LadyLine Hakaniemi kuntosalihuoneiston toiminnan aloittaminen, Kolmas linja 2 HEL 2014-014314 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (7) 55 Tupakkalain mukaisen kiellon ja uhkasakon asettaminen TF Solutions Oy:lle HEL 2018-011456 T 11 02 04 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2012 1 (7) 304 Liian aikainen jätteiden kuormaaminen Pursimiehenkadulla HEL 2012-013541 T 11 01 06 02 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireille tulo Asian käsittely

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 188 Helsingin vastaanottokeskuksen Kaarlenkadun toimipisteen majoitushuoneiston toiminnan aloittaminen, Kaarlenkatu 7 HEL 2016-005200 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 2377/10.03.00/2011 198 Uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen keskeneräisen rakennuspaikan siistimiseksi, rauennut lupa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 77 Päiväkoti Kotikallion ryhmä Hermannin toiminnan aloittaminen, Hämeentie 85-89 HEL 2016-000680 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä varhaiskasvatusviraston

Lisätiedot

Asumisterveysasetus Vesa Pekkola Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysministeriö

Asumisterveysasetus Vesa Pekkola Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysministeriö Asumisterveysasetus 2015 26.3.2015 Vesa Pekkola Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysministeriö Asumisterveysohje muutetaan perustuslain mukaisesti asetukseksi 32 1 momentti; Asuntoja, yleisiä alueita ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 44 Velvoitteen asettaminen pientalontontin aita- ja ilmalämpöpumppuasiassa HEL 2017-009697 T 10 04 01 Facta 39-0022-17-HAL Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 4/2015 Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 4/2015 Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 6 LadyLine Hakaniemi kuntosalihuoneiston toiminnan aloittaminen, Kolmas linja 2 HEL 2014-014314 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Pomena

Lisätiedot

Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö terveydensuojelulain mukaisissa kohteissa

Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö terveydensuojelulain mukaisissa kohteissa Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö terveydensuojelulain mukaisissa kohteissa Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät 17.-18.5.2016 1 Esityksen sisältö Mikä ulkopuolinen asiantuntija? Mitä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (5) Päätöshistoria Ympäristöterveyspäällikkö 03.10.2012 78 HEL 2012-010822 T 11 02 00 Päätös Toimija Kohteet Reafin Oy, Leikosaarentie 26, 00990 Helsinki y-tunnus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (5) Asia tulisi käsitellä kokouksessa 359 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (8) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (8) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (8) Päätöshistoria Toimija 11.10.2016 325 HEL 2016-001895 T 11 02 00 Päätös Asiaan liittyvät taustatiedot Kuuleminen Päävelvoitteet FitnessOnline, Simonkatu 9, 00100

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (7) 53 Tupakkalain mukaisen kiellon ja uhkasakon asettaminen Pufftalo Oy:lle HEL 2018-011266 T 11 02 04 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Taustaa Kuuleminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 23.03.2017 Sivu 1 / 1 55 Uhkasakolla tehostetun velvoitteen asettaminen luvattomien, tilapäisten majoitusrakennusten poistamiseksi, kiinteistö 49-76-2-1, Siikajärventie 88-90 Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2015 1 (5) 47 Iltapäiväkerhotoiminnan aloittaminen Lauttasaaren musiikkiopiston tiloissa sekä Lauttasaaren ala-asteen väliaikaisen lisätilan käyttöönottaminen koulutoimintaan

Lisätiedot

Asumisterveysasetus ja melu. Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö

Asumisterveysasetus ja melu. Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Asumisterveysasetus ja melu Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Terveydensuojelulaki asumisterveysasetuksen takana 1 Lain tarkoitus Tämän lain tarkoituksena on väestön ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 6 Koulun Brändö lågstadieskola och gymnasium toiminnan olennainen muuttaminen HEL 2016-006775 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä opetusviraston

Lisätiedot

Kokemuksia asumisterveysasetuksen soveltamisesta Seinäjoella. Hanna Latva-Kiskola, ympäristötarkastaja, ympäristönsuojelu 1.12.

Kokemuksia asumisterveysasetuksen soveltamisesta Seinäjoella. Hanna Latva-Kiskola, ympäristötarkastaja, ympäristönsuojelu 1.12. Kokemuksia asumisterveysasetuksen soveltamisesta Seinäjoella Hanna Latva-Kiskola, ympäristötarkastaja, ympäristönsuojelu 1.12.2016 Kesän musiikkitapahtumien melut Seinäjoen keskusta-alueella 3 isoa festivaalia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 109 Tatuointistudion Tattoo Shop toiminnan aloittaminen, Lapinlahdenkatu 9 HEL 2016-004872 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä TY`S TATTOO:n

Lisätiedot

Asumisterveysasetuksen soveltamisohje. Anne Hyvärinen, Johtava tutkija, yksikön päällikkö Asuinympäristö ja terveys yksikkö

Asumisterveysasetuksen soveltamisohje. Anne Hyvärinen, Johtava tutkija, yksikön päällikkö Asuinympäristö ja terveys yksikkö Asumisterveysasetuksen soveltamisohje Anne Hyvärinen, Johtava tutkija, yksikön päällikkö Asuinympäristö ja terveys yksikkö 8.2.2016 Soterko tutkimusseminaari 5.2.2016 1 Elin- ja työympäristön altisteisiin

Lisätiedot

Lausunto 1 (5) 16.9.2013

Lausunto 1 (5) 16.9.2013 Lausunto 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö Kirjaamo PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO LAUSUNTO ESITYKSESTÄ TERVEYDENSUOJELULAIN MUUTTAMISEKSI JA ASETUKSESTA ASUNNON JA MUUN OLESKELUTILAN TERVEYDELLISISTÄ OLOSUHTEISTA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen kaarihallin rakenteiden tarkistamiseksi ja käyttökieltoon määrääminen / 462-4-139

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 45 Parturi-kampaamo Seniorin toiminnan muuttaminen parturikampaamo- ja kauneushoitolatoiminnaksi, Paciuksenkaari 27 HEL 2016-001992 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 99 Cinnamon GmbH:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, yrityksen asiakastilaisuus, Henry Fordin katu 6 HEL 2016-005731 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 103 H.O.T ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, EuroGames 2016, Kansalaistori HEL 2016-005725 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 56 Lyhty ry:n työ- ja päivätoiminnan aloittaminen, Aleksis Kiven katu 48 HEL 2016-001550 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä Toimipaikan sijainti on hyväksynyt

Lisätiedot

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus- ja ympäristölautakunta 74 15.04.2015 Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus-

Lisätiedot

Terveydensuojelulainsäädän nön muutokset ja asuntojen terveyshaittojen arviointi

Terveydensuojelulainsäädän nön muutokset ja asuntojen terveyshaittojen arviointi Terveydensuojelulainsäädän nön muutokset ja asuntojen terveyshaittojen arviointi Sisäilmapaja 5 Nurmes 12.11.2013 Ylitarkastaja Vesa Pekkola, Sosiaali- ja terveysministeriö 1 Yleisperiaate rakennuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 30 Aloe vera Wellness and Beauty Salon kauneushoitolahuoneiston toiminnan aloittaminen, Hämeentie 15 b HEL 2015-011495 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 101 Studio Momento kampaamohuoneiston toiminnan aloittaminen, Liisankatu 3 HEL 2016-006603 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Studio Momenton

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (8) Ympäristölautakunta Etp/2 9.9.2014. PNM-Pan Nordic Meat Oy, Päiväläisentie 2, 00390 Helsinki

Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (8) Ympäristölautakunta Etp/2 9.9.2014. PNM-Pan Nordic Meat Oy, Päiväläisentie 2, 00390 Helsinki Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (8) 2 Elintarvikelain 59 :n mukaisen määräyksen ja sen tehosteeksi asetettavan teettämisuhan antaminen PNM-Pan Nordic Meat Oy:lle HEL 2013-014045 T 11 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 15 Salon Rezan ja Reza Beautyn toiminnan aloittaminen, Itäkatu 5-7 HEL 2016-011431 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Itä Mode Oy:n terveydensuojelulain

Lisätiedot

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen Ympäristölautakunta 31 21.05.2014 Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen YMPL 31 Tarkastusten ja katselmuksen perusteella liikerakennus ja sen ympäristö tontilla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 113 Konepajan Brunon toiminnan aloittaminen, Aleksis Kiven katu 17 A HEL 2016-005424 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Konepajan Bruno

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 85 Tupakkalain mukaisen kiellon antaminen HOK-Elanto Liiketoiminta Oy:lle HEL 2016-004184 T 11 02 04 Päätös Määräaika Taustaa Tarkastus Kuuleminen päätti antaa HOK-Elanto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) Ympäristölautakunta Ypv/3 18.09.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) Ympäristölautakunta Ypv/3 18.09.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) 270 Alfrane Oyn ympäristöluvan raukeaminen HEL 2012-011699 T 11 01 00 00 Päätös Asian käsittely Luvanhaltija päätti Alfrane Oy:n kalankäsittelylaitoksen ympäristöluvan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 165 Helsinki-viikon säätiön erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, Kansalaistori HEL 2016-008681 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 Kokousaika 15:00-16:34 Kokouspaikka Kansakoulukatu 3, lautakunnan sali Läsnä Jäsenet Stranius, Leo varapuheenjohtaja Abib, Mukhtar saapui 15:06, poissa: 1, 2, 3, 4,

Lisätiedot

EIKAN PUB, JÄRVENPÄÄ RAVINTOLAMELUN MITTAUS

EIKAN PUB, JÄRVENPÄÄ RAVINTOLAMELUN MITTAUS Vastaanottaja Eikan Pub Oy Eino Lehtinen Asiakirjatyyppi Mittausraportti Päivämäärä 18.8.2017 Viite 1510035737 EIKAN PUB, JÄRVENPÄÄ RAVINTOLAMELUN MITTAUS RAVINTOLAMELUN MITTAUS Päivämäärä 18.8.2017 Laatija

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 129 Alexandra B kampaamohuoneiston toiminnan aloittaminen, Mannerheimintie 55 HEL 2016-008027 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Tmi Benita

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 34-190-1 / Savolanrannantie 33 / luvaton laituri Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 198 Whenever parturi-kampaamon toiminnan aloittaminen, Mannerheimintie 50 HEL 2016-012005 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Whenever Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 43 Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin Helsingin vastaanottokeskuksen Vuorannan toimipisteen majoitustoiminnan aloittaminen, Vilsandinkuja 4 HEL 2015-012451

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus 14/2015 Ympäristöterveysosasto 16.04.2015 Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus 14/2015 Ympäristöterveysosasto 16.04.2015 Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 30 Tmi Niina Mikkonen, terveydensuojelulain 13 pykälän mukainen ilmoitus Punavuorenkatu 5 A HEL 2013-013302 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 90 Omakoti Sofian toiminnan aloittaminen, Pakarituvantie 4 HEL 2016-005539 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Rinnekoti-Säätiö sr:n terveydensuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 123 SunPower solarium studio solariumhuoneiston toiminnan aloittaminen, Kaisaniemenkatu 1 HEL 2016-001821 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 172 DEinternational Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava Oktoberfest-ulkoilmatapahtuma Kaisaniemen kentällä HEL 2016-008664 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 15 Keltainen Salonki kauneushoitolahuoneiston toiminnan olennainen muuttaminen, Eteläinen Hesperiankatu 16 B HEL 2015-013109 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 153 Helsingin vastaanottokeskuksen Punavuoren toimipisteen majoitushuoneiston toiminnan aloittaminen, Uudenmaankatu 24 HEL 2016-005182 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 189 Lapinlahden Lähteen toiminnan aloittaminen, Lapinlahdentie 1 HEL 2016-010326 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Lapinlahden Lähteen

Lisätiedot

KIINTEISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖSHISTORIA Tila 1

KIINTEISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖSHISTORIA Tila 1 KIINTEISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖSHISTORIA Tila 1 ESITYS KAUPUNGINHALLITUKSELLE ÅSHÖJDENS GRUNDSKOLAN PERUSPARANNUK- SEN HANKESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI-PÄÄTÖSHISTORIA Ympäristölautakunta 12.1.2010 11 ÅSHÖJDENS

Lisätiedot

PARVEKETUPAKOINTI. Oulu 14.6.2007

PARVEKETUPAKOINTI. Oulu 14.6.2007 PARVEKETUPAKOINTI Oulu 14.6.2007 Anu Kärkkäinen päälakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto Suomen Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 37-6-9 / Ratsupolku 3 / luvaton tontin käyttö Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 148 Camo Tattoo tatuointihuoneiston toiminnan aloittaminen, Toinen linja 23 HEL 2015-013112 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Camo Tattoon

Lisätiedot

Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta

Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta Rakennuslautakunta 37 10.05.2016 Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta 302/10.03.00/2016 RAKLTK 10.05.2016 37

Lisätiedot

SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI

SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI Haapajärven kaupungin sisäilmaryhmä SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI SISÄILMARYHMÄN TOIMINTA ON KESKITTYNYT KUNNAN OMISTAMIEN JULKISTEN TILOJEN TERVEYSHAITTOJEN SELVITTÄMISEEN Julkisella tilalla tarkoitetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 178 Parkourkeskus liikuntatilan toiminnan aloittaminen, Teerisuonkuja 4 HEL 2012-015275 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Fluxus Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 21 Vastine Vaasan hallinto-oikeudelle Helen Oy:n Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194 T 03 01 01 Lausunto Asia tulisi käsitellä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 219 Parturi-Kampaamo Colorin toiminnan aloittaminen, Tyynylaavankuja 2 HEL 2016-013961 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä toiminimen Parturi-Kampaamo

Lisätiedot

Gann Hydrotest LG1 rakennekosteusmittari (12)

Gann Hydrotest LG1 rakennekosteusmittari (12) KUULEMINEN 1 (5) Jakelussa mainituille TARKASTUS SUUR-HELSINGIN KRISTILLISESSÄ KOULUSSA JA KUULEMINEN 13-02653 Vireilletulo ja tarkastuksen aihe Suur-Helsingin kristillisen koulun rehtori Jan Cedercreutz

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (8) 97 Velvoitteen asettaminen roskakorien siirtämiseksi (tontti 10582/13, osoite Antareksenkatu 6) HEL 2017-011345 T 10 04 10 Facta 10-0040-17-HAL Päätös Toimenpidepyyntö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 20 SweetDream Guesthouse majoitushuoneiston toiminnan aloittaminen, Hämeentie 21 G HEL 2015-013933 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä SweetDream

Lisätiedot

Päätös Dnro ESAVI/388/05.13.01.02/2014 1 (4) 8.4.2016

Päätös Dnro ESAVI/388/05.13.01.02/2014 1 (4) 8.4.2016 1 (4) Työsuojelupäällikkö Anne Roine Helsingin Eläinsuojeluyhdistys - Helsingfors Djurskydssförening HESY Ry Yhdyskunnantie 11 00680 HELSINKI Viite Kuuleminen dnro ESAVI/388/05.13.01.02/2014, 4.3.2014

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Ympäristökeskus 5/2015 Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Ympäristökeskus 5/2015 Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) 7 Villa Aallokko ja Villa Savanni asumispalveluyksiköiden toiminnan aloittaminen, Tenholantie 15 HEL 2015-001064 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (5) 36 Kepa ry:n erityisen häiritsevää melua koskeva konsertti, Kaisaniemen puisto ja Rautatientori HEL 2015-002842 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

37 03.04.2018 52 08.05.2018 100 02.10.2018 7 05.03.2019 Uhkasakkomenettelyn purkaminen RAKYMP 03.04.2018 37 Kissakiven kiinteistöllä* * * * * sijaitseva asuinrakennus tuhoutui tulipalossa 4.1.2016. Tuhoutuneen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 156 Tatuointistudio 69 Tattoon toiminnan aloittaminen, Mäkelänkatu 97 C HEL 2013-013023 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Käpylän Wanhan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (11) Ympäristölautakunta Ytp/ va. ympäristöterveyspäällikkö Riikka Åberg

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (11) Ympäristölautakunta Ytp/ va. ympäristöterveyspäällikkö Riikka Åberg Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (11) 303 Asian päättäminen asiassa Good Pie Bakery Oy, elintarvikelain 55 :n mukaisen määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen HEL 2012-016892 T 11 02 00 Päätös

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 98 Asianro 7111/10.03.00.03/2017 Uhkasakon asettaminen kiinteistön ja rakennuksen siistimiseksi / 778-403-8-107 / Asemakatu 8, Suonenjoki Rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot