Vuosia koskeva kumppanuussopimus korvaa aiemman vuosille laaditun sopimuksen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuosia koskeva kumppanuussopimus korvaa aiemman vuosille laaditun sopimuksen."

Transkriptio

1 SOPIMUS 1 (4) YHTEISTYÖSOPIMUS Sopijaosapuolet Sibelius-Akatemia ja Järvenpään kaupunki sopijapuolina sekä Leonoraja Yrjö Paloheimon säätiö (myöh. Säätiö) Sibelius-Akatemian vuokranantajana ovat tehneet vuosille yhteistyösopimuksen, jonka avulla sopijaosapuolet toteuttavat edustamiensa tahojen strategisia tavoitteita. Sopimuksen voimassaoloaika Tavoitteet Toiminta Vuosia koskeva kumppanuussopimus korvaa aiemman vuosille laaditun sopimuksen. Sopimus tarjoaa Järvenpään kaupungille mahdollisuuden vahvistaa visiotaan elinvoimaisesta kulttuurikaupungista. Sibelius-Akatemialle sopimus mahdollistaa osaltaan suomalaisen musiikkimaailman voimakeskusroolin toteutumisen. Säätiön tarkoituksena on tukea Tuusulanjärven alueen kulttuurin säilymistä ja vahvistumista. Säätiö luo omalla toiminnallaan Kallio-Kuninkalan musiikkikampukselle erinomaiset puitteet kunkin sopijapuolen toteuttaa tässä yhteydessä sopivia strategisia tavoitteita ja tehtäviä kansallisella, alueellisella ja kansainvälisellä tasolla. Yliopiston toimiminen Järvenpään kaupungissa kohottaa myönteisellä tavalla kaupungin profiilia ja vahvistaa paikallista musiikkiosaamista ja siihen liittyvää koulutusta. Kallio Kuninkalan musiikkikampus antaa järvenpääläisille mahdollisuuden yhteistoimintaan Sibelius-Akatemian ja 2013 käynnistyvän Taideyliopiston kanssa. Tämä tukee Järvenpään alueellista kehittämistä ja imagon vahvistamista ainoan suomalaisen musiikki-, teatterija kuvataideyliopiston kanssa. Sibelius-Akatemian rooli suomalaisen musiikkielämän ytimessä on edelleen vahvistunut avautuneen Musiikkitalon myötä. Nyt soimittavan sopimuksen myötä avautuu mahdollisuuksia myös Sibelius-Akatemian Musiikkitalossa tapahtuvan toiminnan hyödyntämiseksi Järvenpää-yhteistyössä. Sopimusta toteutetaan operatiivisilla toimenpiteillä. Sopimuskaudella erityisenä tavoitteena on vahvistaa Järvenpään kaupungin ja säätiön yhteistyötä tulevan Taideyliopiston kaikkien akatemioiden kanssa ja luoda konkreettisia yhteistyön malleja koulutuksessa, tutkimuksessa ja taiteellisessa toiminnassa. Sopimuskaudella kehitetään edelleen musiikkikampuksen peruspalveluita, huomioiden syntyvän taideyliopiston tuomat uudet mahdollisuudet ja haasteet. Leonora-salin korkeaa studio- ja ääniteknistä tasoa pidetään jatkuvasti yllä. Jos Kallio Kuninkalan Iaitteistolie jää vapaata kapasiteettia, Järvenpään koulut ja Keskisen Uuden-

2 SOPIMUS 2 (4) maan musiikkiopisto voivat käyttää sitä Järvenpäälle räätälöidyllä hinnalla tai enintään Sibelius-Akatemian sisäisillä hinnoilla. Sibelius-Akatemian oman toiminnan lisäksi Kallio-Kuninkalan musiikkikampuksen palveluja tarjotaan myös ulkopuolisille asiakkaille, erityisesti muille yliopistoille, Sibelius Akatemian tärkeille yhteistyökumppaneille ja Järvenpään kaupungissa toimiville tahoille ja yhteisöille. Järvenpään kaupungilla on erityisasema Kallio-Kuninkalan palvelujen käyttäjänä. Sibelius-Akatemian ja kaupungin välistä kulttuuriyrittäjyyteen ja -teollisuuteen, sekä matkailuun ja kaupunkikulttuurin tutkimukseen liittyvää yhteistyötä tiivistetään erikseen sovittavalla tavalla. Kallio-Kuninkalan kesäkaudelle laajennetut kahvila- ja ravintolapalvelut sekä ohjelmapalvelut ovat matkailumarkkinoinnin, kaupunkilaisten ja matkailijoiden käytössä. Sopimuskautena Sibelius-Akatemia järjestää yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa vuosittain konsertteja pääasiassa korvauksetta, yhdessä vahvistettavan vuosisuunnitelman mukaisesti. Sibelius-Akatemia järjestää sopimukseen sisältyen lukuvuosittain keskimäärin 20 konserttia/ tilaisuutta. Sopimuksen konserttien, tilaisuuksien ja koulutusten yhteenlaskettu omakustannusarvo lukuvuosittain on vähintään euroa. Tarjonnassa painotetaan lasten- ja nuorten konserttitarjontaa ja musiikkikasvatusta. Yhteistyötä Kallio-Kuninkala festivaalin, muiden järvenpääläisten kulttuuritapahtumien, ja paikallisten taiteilijoiden kanssa tiivistetään. Sibelius-Akatemia nimeää kaksi (2) edustajaa Sibelius viikkojen hallitukseen. Sibeliusviikot toteuttavat ensisijaisesti Kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun joka 4.-5.vuosi, mutta sovitusti myös muuta konserttitoimintaa. Sibelius-Akatemia, Järvenpään kaupungin koulut ja taideoppilaitokset, sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto kehittävät edelleen yhteistyötä liittyen musiikkikasvatuksen kehittämiseen ja musiikkiteknologian hyödyntämiseen. Sibelius- Akatemian nimetty yhteyshenkilö on mukana työryhmissä, joissa kehitetään ja suunnitellaan kouluissa toteutettavaa tai koululaisille ja lukion opiskelijoille suunnattua konsertti toimintaa, sekä opettajien täydennyskoulutusta. Sibelius- Akatemia järjestää korvauksetta yhteisesti sovitulla tavalla räätälöityä koulutusta ja konsultointia ( 1-2 kertaa/vuosi) järvenpääläisille opettajille. Yhteistyöllä vahvistetaan musiikkikasvatuksen osaamista Järvenpäässä. Taidekasvatukseen liittyvissä toimenpiteissä otetaan huomioon Taideyliopiston kaikki taiteenalat Järvenpääläiset koululais- ja muut ryhmät voivat osallistua etukäteen yhdessä sopien Sibelius-Akatemian konsertteihin sekä oopperaesitysten kenraaliharjoituksiin korvauksetta ja heille voidaan myöntää erikseen yhdessä sopien vapaalippuja. Musiikkikampuksella järjestetään kansainvälisen tason mestarikurssi-ja kurssitoimintaa. Kurssit pyritään aina päättämään päätöskonserttiin. Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö jatkaa mestarikurssitoiminnan tukemista.

3 ( SOPIMUS 3 (4) Sibelius- Akatemia varaa Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston sekä Järvenpään koulujen ja oppilaitosten opettajille 10 maksutonta passiivioppilaspaikkaa sekä kaksi vapaaoppilaspaikkaa. Sibelius-Akatemian täydennys koulutuksen Kallio-Kuninkalassa pidettäville kursseille. Taideyliopiston vaikutukset Kallio-Kuninkalan musiikkikampuksen toimintaan ja kehittämiseen arvioidaan yhteistyössä eri akatemioiden kanssa vuoden 2013 aikana. Vuosittaista yhteistyösuunnitelmaa laadittaessa otetaan huomioon Taideyliopiston mukanaan tuomat mahdollisuudet. Keskisen Uudenmaan musiikkiopistolla on oikeus käyttää Sibelius-Akatemian orkesterinuotistoa erikseen sovittavalla tavalla. Rahoitus ja investoinnit Sopimuskaudella avustus on euroa vuodessa, jonka Järvenpään kaupunki maksaa Sibelius-Akatemialle vuosittain elokuun loppuun mennessä. l~ ~~ -,~ ~ Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö on investoinut Kallio-Kuninkalan puitteisiin v.i~ 2011 yhteensä 1,8 M. Tulevalla sopimuskaudella investoinnit keskittyvät Kallio-Kuninkalan rakennuskannan, kulttuurimaiseman ja muiden puitteiden tasoa ylläpitäviin investointeihin. Kolmisointikumppanuus Hoitokunta Järvenpään kaupunki ja Sibelius- Akatemia sopijapuolina sekä Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö Sibelius- Akatemian vuokranantajana neuvottelevat vuosittain sopimuksen toteuttamisesta. Vuosittainen toimikausi on Toimintaa suunnittelee ja toteuttaa työryhmä, johon Järvenpään kaupunki ja Sibelius Akatemia nimeävät kukin 2 edustajaa ja säätiö yhden edustajan. Puheenjohtajana toimii Järvenpään kaupungin kulttuurijohtaja. Toiminnasta laaditaan vuosittain suunnitelma ja raportti kaikille osapuolille, jonka perusteella toimintaa arvioidaan ja kehitetään. Järvenpään kaupungissa sopimusta ohjaa ja toteumista valvoo kulttuuripalveluista vastaava lautakunta. Kallio-Kuninkalan musiikkikampuksen toiminnan kehittämistä varten asetettavaan hoitokuntaan Järvenpään kaupunki, Sibelius- Akatemia ja Leonora ja Yrjö Paloheimo-säätiö nimeävät kukin kaksi edustajaa. Hoitokunnan puheenjohtajan nimeää Sibelius-Akatemia. Hoitokunnalla on oikeus nimetä ja kuulla harkintansa mukaan asiantuntijajäseniä. Hoitokuntaan valitaan edustajat kahden vuoden toimikaudeksi noudattaen Järvenpään kaupunginhallituksen toimikautta.

4 ./ 1 Vuokrasopimus järven PÄÄ SOPIMUS 4 (4) Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö vuokranantajana ja Sibelius-Akatemia vuokralaisena päivittävät tarpeen mukaan nykyisen toimitilapalvelusopimuksen keskenään sopimin ehdoin siten, että vuokrasopimus on voimassa sillä edellytyksellä, että Sibelius- Akatemian ja Järvenpään kaupungin välinen yhteistyösopimus pysyy voimassa. Sopimuksen irtisanominen Tämä kumppanuussopimus astuu voimaan alkaen ja se korvaa vuonna 2005 solmitun vuosia koskevan sopimuksen. Tämä sopimus voidaan irtisanoa seuraavan vuoden alusta lukien, tätä ajankohtaa edeltävän toukokuun loppuun mennessä. kaupunginjohtaja Edellä olevan hyväksymme tehtyämme Sibelius-Akatemian kanssa uuden vuokrasopimuksen. Paikka ja aika edellä mainitut.

5 Sopimuksen ohjelmistoliite Kolmisointusopimus UUDISTETTU LIITE VUOSITTAINEN YHTEISTYÖSUUNNITELMA V.2012 ALKAEN Perustuu Sibelius-Akatemian, Leonora ja Yrjö Paloheimon säätön sekä Järvenpään kaupungin väliseen Kolmisointusopimukseen. Sopimuksen perusteella Järvenpään kaupunki tukee Kallio-Kuninkalan musiikkikampuksen toimintaa. Vuodesta 2006 alkaenjärvenpään kaupungin panostus Kallio- Kuninkalaan on ollut euroa vuodessa Tässä liitteessä määritetään sopimukseen perustuva muu yhteistyö Järvenpään kaupungin ja Sibelius-Akatemian välillä. Yhteistyösuunnitelman sisältö tarkistetaan vuosittain ja sitä voidaan muuttaa. Yhteistyön sisältö on siten joustavaa ja siihen voidaan kysynnän mukaan sisällyttää uusia kohteita tai poistaa entisiä. 1. Konserttitoiminta Konserttitoiminta suunnitellaan yhteistyönä vuosittain joustavasti siten, että ohjelma tarkistetaan lukukausittain. Konserttitoiminta sisältää monipuolisesti Sibelius-Akatemiassa edustettuna olevia musiikin lajeja. Lukuvuodessa pidetään keskimäärin 20 konserttia. Konserttien lukumäärää arvioitaessa otetaan huomioon konserttien laajuus ja taso. Sibelius-Akatemian merkittävin festivaalitapahtuma, joka toinen vuosi järjestettävä Sibafest festivaali pyritään saamaan näkyväksi myös Järvenpään kulttuurielämässä.festivaalin konsertteja ja muita tapahtumia tullaan esittämään soveltuvin osin myös Järvenpäässä. Konserttitoimintaa sisällytetään osittain niin haluttaessa Järvenpään Sibelius- Viikkoihin. Sibelius-Akatemia on tehnyt yhteistyösopimuksen Järvenpään Sibelius- Viikot ry:n kanssa ja avustaa myös Sibelius- Viikkojen järjestelyissä. Yhteistyö koskee myös kansainvälistä Sibelius-laulukilpailua. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri konsertoi Järvenpäässä keskimäärin kerran vuodessa opetussuunnitelman puitteissa. Erityisesti kansanmusiikkia ja jazzia sisältäviä klubi-iltoja on mahdollista järjestää niin toivottaessa 2-3 lukuvuodessa.. Koululaiskonsertteja järjestetään lukukausittain siten, että kunakin lukuvuonna järjestetään vähintään 4 konserttia. Päiväkodeissa järjestetään konsertteja, jos ne soveltuvat osaksi Sibelius-Akatemian opiskelijoiden valitsemia musiikkikasvatuksen opintokokonaisuuksia. Konserttitoimintaa laajennetaan valittuihin kohderyhmiin mm. ikäihmiset ja lapsiperheet. Yhdessä Järvenpään kaupungin ja järjestöjen kanssa järjestetään 2 musiikkitilaisuutta Järvenpään ikääntyneelle väestölle mm. palvelutaloissa ja 2 musiikkihetkeä lapsiperheille ja perhepäivähoitoryhmille mm. Seuratalolla, yhteensä 4 konserttia vuodessa. Sibelius-Akatemia järjestää ohjelman Järvenpään kaupungin vuotuiseen PRkonserttiin Sibeliuksen syntymäpäivää seuraavana perjantaina tai johonkin muuhun kaupungin juhlatilaisuuteen lukuvuoden aikana.

6 Sopimuksen ohjelmistoliite Mahdollisen suuren oopperaproduktion esittämisestä neuvotellaan aina erikseen. Järvenpään kaupunki ja Järvenpään Sibelius- Viikot vastaavat tilaisuuksien paikallisista järjestelyistä sekä tehokkaasta tiedotuksesta ja markkinoinnista. Tilaisuuksilla on sekä Sibelius-Akatemian, että Järvenpään kaupungin puolelta selkeästi vastuutetut yhteyshenkilöt. 2. Yhteistyö oppilaitosten kanssa Sibelius-Akatemia järjestää Kallio- Kuninkalassa korvauksetta yhteisesti sovittavalla tavalla räätälöityä koulutusta ja konsultointia vähintään 1-2 päivää vuodessa järvenpääläisille musiikkikasvattajille. Järvenpääläisillä opettajilla on oikeus kahteen vapaaoppilaspaikkaan Kallio- Kuninkalassa järjestettäville täydennyskoulutuskursseille.täydennyskoulutuksen kurssitarjonnasta Kallio-Kuninkalassa saa tietoa osoitteesta: www2.siba.fi/taydennyskoulutus. Kallio- Kuninkalassa järjestettäville mestarikursseille Keskisen Uudenmaan musiikkiopistolla on mahdollista saada 10 passiivioppilaspaikkaa. Järvenpääläisillä on mahdollisuus hakea myös mestarikurssien aktiivioppilaspaikkoja. Järvenpään Suzuki-yhdistyksen opettajat rinnastetaan Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston opettajiin. Järvenpäässä järjestettävien koululaiskonserttien lisäksi järvenpääläiset koululaisryhmät voivat osallistua Sibelius-Akatemian konserttien ja oopperaesitysten kenraaliharjoituksiin korvauksetta. Edellytyksenä on, että harjoituksista sovitaan hyvissä ajoin eikä osallistumiselle ole esteitä esiintyjien taholta tai muista perustelluista syistä. Sibelius-Akatemia myöntää soveltuviin konsertteihin järvenpääläisille koululaisille ja musiikkiopiston ryhmille erikseen sovittavan määrän vapaalippuja. Järvenpään kouluilla ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopistolla on mahdollisuus käyttää Kallio-Kuninkalan Leonora-salia oppilaskonsertteihin kustannuksetta yhdessä sovitulla tavalla 3. Yhteistyö nuorisoyhtyeiden kanssa Järvenpään nuorisopalvelujen ja paikallisen elävän musiikin yhdistyksen kanssa luodaan yhteistyömalli. Malliin kuuluu instrumenttikohtaista tai bändikoulutusta viikonloppukoulutuksena yksi viikonloppu vuodessa. 4. Musiikkiteknologia Kallio- Kuninkalassa on korkealuokkainen studiolaitteisto. Periaatteena on, että laitteistoa käytettäessä sen pääkäyttäjä on mukana. Kallio- Kuninkalassa järjestetään tarvittaessa tilaisuuksia, joissa studiolaitteiston mahdollisuuksia esitellään kiinnostuneille koulujen, musiikkiopiston ja muille mahdollisille käyttäjille. Järvenpään koulut ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto voivat käyttää Kallio - Kuninkalan laitteistoa Sibelius-Akatemian sisäisillä hinnoilla. Hintaan sisällytetään myös laitteiston käyttäjä. Edellytyksenä on, että laitteistolle jää Sibelius-Akatemian

7 Sopimuksen ohjelmistoliite omalta toiminnalta vapaata kapasiteettia. Muiden järvenpääläisten kulttuurintekijöiden mahdollisuudesta käyttää laitteistoa tulee sopia erikseen. 5. Nuotit Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston mahdollisuudesta käyttää Sibelius- Akatemian orkesterinuotistoa on sovittu seuraavaa: Musiikkiopisto voi lainata tekijänoikeudellisesti vapaata aineistoa, mikäli se on vapaa Sibelius-Akatemian omasta käytöstä. Lainaaja on aina oppilaitos, ei yksityinen henkilö. Eri osapuolet nimeävät yhteyshenkilönsä. 6. Musiikkifestivaalit Yhteistyötä Tuusulanjärven kamarimusiikin, Värinää - tapahtuman, Kallio- Kuninkalan festivaalin ja muiden järvenpääläisten kulttuuritapahtumien sekä paikallisten taiteilijoiden kanssa jatketaan edelleen. 7. Kulttuurimatkailu Sibelius-Akatemia järjestää kesäisin matkailijaryhmille tilauksesta konsertteja myös Kallio- Kuninkalassa tai muualla Järvenpäässä 8. Yhteistoimintaverkko Järvenpään ja Sibelius-Akatemian yhteistoiminnan avainhenkilöistä pidetään yllä yhteystietoluetteloa. Järvenpään kaupungin, Sibelius-Akatemian ja Paloheimo-säätiön yhteyshenkilöt kokoontuvat säännöllisesti toiminnan suunnittelua ja raportointia varten, 9. Sopimuksen kustannukset Yhteistyösuunnitelman mukaiset toiminnot ja yhteistyöasiat sisältyvät vuotuiseen avustussummaan lukuun ottamatta niitä kohtia, joista on erikseen yhdessä sovittu.

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (15) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (15) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 3/2017 1 (15) Aika, klo 17:00-20:10 Paikka Järvenpää-talo, Kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus 23 Iltakouluasiat 24

Lisätiedot

Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen Puitesopimus Keski-Suomen työpajoilla tapahtuvaa nuorisoasteen koulutuksena toteutettavaa opetussuunnitelmaperusteisen koulutuksen opintojaksojen suorittamista koskien Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS

HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS 1 LUONNOS 6.4.2005 Asia 1 / Liite 1 HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA TAVOITTEET Sopimuskuntien yhteisenä tavoitteena on Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN N TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN 1 SOPIJAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Helsingin kaupungin sosiaali-

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS 2015 2017

YHTEISTYÖSOPIMUS 2015 2017 Liite 3 YHTEISTYÖSOPIMUS 2015 2017 SOPIJAOSAPUOLET Hallinnoija Skills Finland ry Simonkatu 12 B 24 00100 Helsinki Yhteyshenkilö Huippuvalmennuspäällikkö Teija Ripattila puhelinnumero +358 40 455 2020 sähköposti

Lisätiedot

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO I LUKU... 3 TOIMIALA... 3 1 Toiminnan järjestäminen... 3 2 Toiminnan tarkoitus... 3 3 Oppilaitoksessa annettava opetus... 4 4 Oppilaat...

Lisätiedot

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN-

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk 15.2.2018 7 HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- 1. Ainon vieraana -työryhmä / Paavo Maijala / Tuusula Järjestämme Tuusulan Aino-salissa

Lisätiedot

Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä; Näkymä vuoteen 2025

Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä; Näkymä vuoteen 2025 Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä; Näkymä vuoteen 2025 Työryhmän toimeksianto 1. kartoittaa alueellisten ja paikallisten taide- ja kulttuuripalvelujen tuottamisen malleja ja tilaa maan erilaisilla

Lisätiedot

OSAAVA SATAKUNNAN SEUDULLINEN TÄYDENNYSKOULUTUSSOPIMUS. 1. Sopijapuolet. 2. Sopimuksen sisältö. 3. Hallinto ja talous

OSAAVA SATAKUNNAN SEUDULLINEN TÄYDENNYSKOULUTUSSOPIMUS. 1. Sopijapuolet. 2. Sopimuksen sisältö. 3. Hallinto ja talous OSAAVA SATAKUNNAN SEUDULLINEN TÄYDENNYSKOULUTUSSOPIMUS 1. Sopijapuolet Tämän täydennyskoulutuksen sopijapuolet ovat kunta ja Porin kaupunki. Tähän sopimukseen sitoutuneet kunnat ovat Pori, Ulvila, Nakkila,

Lisätiedot

SIBELIUKSEN SYNTYMÄKAUPUNKI -SÄÄTIÖN JA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN VÄLINEN PALVELUSOPIMUS

SIBELIUKSEN SYNTYMÄKAUPUNKI -SÄÄTIÖN JA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN VÄLINEN PALVELUSOPIMUS Liite 7/KH 9.1.2017 31 SIBELIUKSEN SYNTYMÄKAUPUNKI -SÄÄTIÖN JA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN VÄLINEN PALVELUSOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Sopimuksen osapuolina ovat Hämeenlinnan kaupunki (jatkossa kaupunki, Y-tunnus

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA

VUOSISUUNNITELMA 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 13/8/2018 VUOSISUUNNITELMA 2018 2019 SYKSY Tilanne 20.9. (ennuste 9.8.) - ammatillinen koulutus 65 opiskelijaa - musiikkiopisto 540

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Loviisan kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Lapinjärven kunnanvaltuusto xx.xx.2014 xx 2

Lisätiedot

Liite 6: Palvelukuvaus. Enterprise Advantage Program (EAP)

Liite 6: Palvelukuvaus. Enterprise Advantage Program (EAP) Liite 6: Palvelukuvaus Enterprise Advantage Program (EAP) Liite 6: Palvelukuvaus / EAP 2 (5) Sisällys 1. Esittely... 3 1.1 Asiakkaiden haasteet... 3 1.2 Palvelun tuomat ratkaisut... 3 2. Palvelun sisältö...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2013 1 (5) 1 V 19.6.2013, Sopimus pääkaupunkiseudun kaupunkien osallistumisesta Suomen Kansallisoopperan käyttökustannuksiin HEL 2012-017593 T 00 01 06 Päätösehdotus päättänee

Lisätiedot

Metsäteollisuus ry Puuliitto ry

Metsäteollisuus ry Puuliitto ry Metsäteollisuus ry Puuliitto ry Neuvottelutulos 31.5.2016 klo 8.00 MEKAANISEN METSÄTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN KILPAILUKYKYSOPIMUKSELLA Allekirjoittaneet liitot uudistavat työehtosopimuksensa

Lisätiedot

Sopimuksen mukaiset koulutuksen järjestäjät: Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue, lukiokoulutus/ Kuopion lukiot

Sopimuksen mukaiset koulutuksen järjestäjät: Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue, lukiokoulutus/ Kuopion lukiot 1/5 TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN YHTEISTYÖSOPIMUS Juankosken sivistyslautakunta 25.3.2014 15, liite 9 Tällä sopimuksella seuraavat osapuolet sopivat Kuopion alueen toisen asteen yleissivistävän ja ammatillisen

Lisätiedot

Vuokranantaja NAANTALIN KAUPUNKI / TILALAITOS, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali

Vuokranantaja NAANTALIN KAUPUNKI / TILALAITOS, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali VUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja NAANTALIN KAUPUNKI / TILALAITOS, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali 1.2 Vuokralainen NAANTALIN KAUPUNKI / SAARISTOLAUTAKUNTA Käsityöläiskatu

Lisätiedot

Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi

Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi Sibelius-Akatemia marraskuussa 2011 Gustav Djupsjöbacka OKM-seminaari 21.11.2011 Musiikkitalo Kuvitus: Sibelius - Finlandia Visio 2016 Sibelius-Akatemia on vireä

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan 3,4 %.

TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan 3,4 %. 10.10.2007 TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Sopimuskausi 1.10.2007 31.1.2010 Palkankorotukset 1.10.2007 Henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan 3,4 %. 1.3.2008 Otetaan

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS T&K -TOIMINNAN KEHITTÄMISEKSI KAJAANISSA

YHTEISTYÖSOPIMUS T&K -TOIMINNAN KEHITTÄMISEKSI KAJAANISSA YHTEISTYÖSOPIMUS T&K -TOIMINNAN KEHITTÄMISEKSI KAJAANISSA Yhteistyösopijaosapuolet Oulun yliopisto (OY) VTT Elektroniikka (VTT) Kajaanin ammattikorkeakoulu (AMK) (jäljempänä yhdessä sopijaosapuolet) sopivat

Lisätiedot

Sopimus Lapin kirjastojen yhteistoiminnasta. 1. Sopijaosapuolet. Rovaniemen kaupunki. Rovaniemen kaupunginkirjasto Lapin maakuntakirjasto

Sopimus Lapin kirjastojen yhteistoiminnasta. 1. Sopijaosapuolet. Rovaniemen kaupunki. Rovaniemen kaupunginkirjasto Lapin maakuntakirjasto Sopimus Lapin kirjastojen yhteistoiminnasta 1. Sopijaosapuolet Rovaniemen kaupunki Rovaniemen kaupunginkirjasto Lapin maakuntakirjasto Jorma Eton tie 6, 96100 Rovaniemi Kemin kaupunki.(tähän tulevat kaikki

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 20.03.2013 Sivu 1 / 1 1428/12.01.01/2013 107 Taiteen perusopetus varhaiskasvatuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Mattila Virpi, puh. (09) 816 23022 Suihkonen Jaana, puh. (09) 816 52353 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta, sosiaalityön yksikkö (tilaaja)

Kirkkonummen kunta, sosiaalityön yksikkö (tilaaja) Sopimus tukiasuntojen vuokraustoiminnasta 1 Sopijaosapuolet Kirkkonummen kunta, sosiaalityön yksikkö (tilaaja) Espoon Diakoniasäätiö (toteuttaja) 2 Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella Espoon Diakoniasäätiö

Lisätiedot

Vuokranantaja LIVONSAAREN KYLÄYHDISTYS RY, y-tunnus Kyläkonttori, Velkuantie 988, Livonsaari

Vuokranantaja LIVONSAAREN KYLÄYHDISTYS RY, y-tunnus Kyläkonttori, Velkuantie 988, Livonsaari VUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja LIVONSAAREN KYLÄYHDISTYS RY, y-tunnus 1868028-6 Kyläkonttori, Velkuantie 988, 21180 Livonsaari 1.2 Vuokralainen NAANTALIN KAUPUNKI/TILALAITOS, y-tunnus 0135457-2

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) luonnos 1.12.2015 YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (jäljempänä

Lisätiedot

TAIDERETKEN KONSERTTI

TAIDERETKEN KONSERTTI TAIDERETKEN KONSERTTI HELSINGIN KAUPUNGINORKESTERI # Perustettu vuonna 1882, pohjoismaiden vanhin ammattisinfoniaorkesteri # Vuosina 1892-1923 orkesteri kantaesitti valtaosan Jean Sibeliuksen sinfonisesta

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

UUDENMAAN ILMANLAADUN SEURANNAN KUNTAYHTEISTYÖSOPIMUS

UUDENMAAN ILMANLAADUN SEURANNAN KUNTAYHTEISTYÖSOPIMUS UUDENMAAN ILMANLAADUN SEURANNAN KUNTAYHTEISTYÖSOPIMUS 1 Sopimuskohde 2 Sopimuksen voimassaolo 3 Liittyminen HSY:n muuhun toimintaan 4 HSY:n tehtävät Uudenmaan maakunnan kunnat (jäljempänä tilaaja) pois

Lisätiedot

NEUVOTTELUTULOS. Helsinki xx.yy.2013. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. LIITE neuvottelutulos

NEUVOTTELUTULOS. Helsinki xx.yy.2013. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. LIITE neuvottelutulos NEUVOTTELUTULOS Energiateollisuus ry, Ammattiliitto Pro ry sekä Suomen Konepäällystöliitto ry ovat 21.10.2013 saavuttaneet neuvottelutuloksen keskusjärjestöjen 30.8.2013 solmiman työllisyys- ja kasvusopimuksen

Lisätiedot

Vantaan vanhusneuvoston toimintasuunnitelma 2018

Vantaan vanhusneuvoston toimintasuunnitelma 2018 Vantaan vanhusneuvosto Hyväksytty 18.1.2018 Vantaan vanhusneuvoston toimintasuunnitelma 2018 Kuntalain 27 ja vanhuspalvelulaina 11 mukaan vanhusneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku

Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku 26.9.2018 Avustusten hakeminen vuodelle 2019 Turku Strateginen linjaus ja painopiste v. 2019 Strategian linjaus: Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen Vuoden 2019 painopiste: syrjäytymisen ehkäiseminen,

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

Suunnittelu- ja konsulttiala

Suunnittelu- ja konsulttiala Suunnittelu- ja konsulttiala Palkankorotushistoria vuodesta 1990 alkaen Koonnut: Sirkku Pohja, 2018 2 Sisällysluettelo SUUNNITTELU- JA KONSULTTIALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN MUKAISET PALKANKOROTUKSET 2017 2020...

Lisätiedot

Sipoon kunnan ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhteistoimintasopimus koskien Enterin hallintoa ja toimintaa Hallinto ja tukipalvelut

Sipoon kunnan ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhteistoimintasopimus koskien Enterin hallintoa ja toimintaa Hallinto ja tukipalvelut Sipoon kunnan ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhteistoimintasopimus koskien Enterin hallintoa ja toimintaa Enter näyttäytyy opiskelijalle yhtenä kokonaisuutena, jossa laadukkaan opiskelun etenemiselle

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta

Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta Khall. 02.10.2017 151 liite nro. 2 Sopimus D/1117/00.04.01.02.00/2017 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA

VUOSISUUNNITELMA 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2015 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa 31/5 2016 VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9.

Lisätiedot

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP)

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

Korkeakoulutettujen oppisopimustyyppisen täydennyskoulutuksen suunnittelu ja toteutus (2 pv), 9.-10.10.2012

Korkeakoulutettujen oppisopimustyyppisen täydennyskoulutuksen suunnittelu ja toteutus (2 pv), 9.-10.10.2012 Korkeakoulutettujen oppisopimustyyppisen täydennyskoulutuksen suunnittelu ja toteutus (2 pv), 9.-10.10.2012 FUTUREX Sopimukset korkea-asteen oppisopimustyyppisessä koulutuksessa 9.-10.10.2012 Tarita Tuomola,

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6

VUOKRASOPIMUS. 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Paasikivenkatu 7 15110 Lahti Ly: 0993644-6 2. Vuokralainen Orimattilan kaupunki Ly: 0129920-0 3. Vuokrauskohde Osoitteessa Koulutie 19,

Lisätiedot

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen KUMPPANUUSSOPIMUS Rantasalmen kunnassa Rapiapajalla ja Remmituvassa tapahtuvaa työllistämistä ja kuntouttavaa työtoimintaa sekä nuoren työelämään valmentautumisjaksoa varten. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (5) 277 Helsingin Musiikkitalo Oy:n osakassopimuksen muuttaminen HEL 2017-001885 T 00 01 05 Päätös päätti hyväksyä Helsingin Musiikkitalo Oy:n osakassopimuksen muuttamisen

Lisätiedot

Sopimuksen yhteyshenkilöinä toimivat sopijaosapuolen osalta seuraavat henkilöt:

Sopimuksen yhteyshenkilöinä toimivat sopijaosapuolen osalta seuraavat henkilöt: 1(4) Sopimus Kuuma TVT-verkoston koordinoinnista 1. Sopijaosapuolet 1. Nurmijärven kunta, sivistystoimi, PL 37, 01901 Nurmijärvi 2. Kirkkonummen kunta, 3. Vihdin kunta, 4. Tuusulan kunta, 5. Hyvinkään

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

KVTES:n palkkausluvun 11 :n henkilökohtaista lisää korotetaan 1,46 prosentilla.

KVTES:n palkkausluvun 11 :n henkilökohtaista lisää korotetaan 1,46 prosentilla. KUNNALLISTEN MUUSIKKOJEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUSTEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisten muusikkojen virkaja työehtosopimuksen

Lisätiedot

1 (3) Liitteet (1 kpl)

1 (3) Liitteet (1 kpl) 1 Sopimus yhteistyöstä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnassa 1. Sopijapuolet 1. ky (LSHP) 2. Enontekiön kunta 3. Inarin kunta 4. Kemijärven kaupunki 5. Kittilän

Lisätiedot

1. Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti menestyneiden urheilijoiden ja joukkueiden huomioiminen

1. Valtakunnallisesti ja kansainvälisesti menestyneiden urheilijoiden ja joukkueiden huomioiminen OHJEET HUOMIOIMISEEN JA MARKKINOINTIYHTEISTYÖSOPIMUKSIIN Tähän asiakirjaan on kerätty periaatteet, joiden mukaan Nurmijärven kunta huomioi ja palkitsee menestyneitä ja ansioituneita henkilöitä ja yhdistyksiä.

Lisätiedot

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 (TS-05) ALLEKIRJOITUS 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella (TS-05) toteutetaan

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 15.1.2015 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään IT-yhteistyöalueen

Lisätiedot

PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYKSEN OPETUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN (PTYOTES) 2014 2017 ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA

PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYKSEN OPETUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN (PTYOTES) 2014 2017 ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYKSEN OPETUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN (PTYOTES) 2014 2017 ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA 1. Työllisyys- ja kasvusopimuksen toteuttaminen Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat 30.8.2013

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 15.2.2011 klo 18.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 15.2.2011 klo 18.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 2/2011 Aika: Tiistaina 15.2.2011 klo 18.00 Paikka: Turun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunginorkesterin johtokunta Int/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunginorkesterin johtokunta Int/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (5) 19 Tarkastuslautakunnan lausuntopyyntö vuoden 2012 arviointikertomuksen kohdista 2.6. ja 4.1.1. HEL 2013-006133 T 00 03 00 Päätös päätti esittää lausuntonaan

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) MALLI Sopimuskohtiin kirjatut ovat esimerkkejä siitä, miten asia voitaisiin ilmaista. Kursiivilla merkityt ovat asioita, jotka voidaan kaikkien sopijapuolten niin päättäessä sisällyttää sopimukseen. Sopimusmallin

Lisätiedot

SIBELIUS-AKATEMIAN JA OPETUSMINISTERIÖN VÄLINEN TULOSSOPIMUS KAUDELLE

SIBELIUS-AKATEMIAN JA OPETUSMINISTERIÖN VÄLINEN TULOSSOPIMUS KAUDELLE OPETUSMINISTERIÖ 6.9.2000 SIBELIUS-AKATEMIAN JA OPETUSMINISTERIÖN VÄLINEN TULOSSOPIMUS KAUDELLE 2001-2003 TAVOITTEET Yliopistojen yhteiset tavoitteet Yliopistojen tehtävät on asetettu yliopistolaissa ja

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh Säännöt ja ohjeet nro 368 Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille Hyväksytty: Kh 3.12.2018 11 Voimaantulo: 1.1.2019 1 Sisällys 1 Yleiset periaatteet... 2 2 Avustusmuodot ja hakeminen... 2 3 Avustettava

Lisätiedot

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUOOS 2017-2018 1. Yleistä Puitesopimus edellyttää yhteistyötä, joka vaatii molemmilta osapuolilta käytännön tasolla ansaittua luottamusta, paneutumista toisen toimintaan,

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. Versio 2016/1. Me allekirjoittaneet olemme tänään tehneet seuraavan maanvuokrasopimuksen VUOKRANANTAJA. Tilatunnus/y-tunnus.

MAANVUOKRASOPIMUS. Versio 2016/1. Me allekirjoittaneet olemme tänään tehneet seuraavan maanvuokrasopimuksen VUOKRANANTAJA. Tilatunnus/y-tunnus. MAANVUOKRASOPIMUS Me allekirjoittaneet olemme tänään tehneet seuraavan maanvuokrasopimuksen VUOKRANANTAJA Tilatunnus/y-tunnus Osoite VUOKRALAINEN Tilatunnus/y-tunnus Osoite VUOKRAUKSEN KOHDE kunnan/kaupungin

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Sibelius- Akatemian ohjesääntö. Sibelius- Akatemian ohjesääntö

TAIDEYLIOPISTO. Sibelius- Akatemian ohjesääntö. Sibelius- Akatemian ohjesääntö TAIDEYLIOPISTO Sibelius- Akatemian ohjesääntö Käsittely 1. TaiY- johtosääntötoimikunta 10.8.2012 2. Sibelius- Akatemian johtoryhmä 15.1.2013 3. SibAn osastoneuvostot 2013 4. Akateeminen neuvosto 5.2.2013

Lisätiedot

Kuntien ennakkomaksuvelka 2007-2013 Raportointi Yritys- ja kehittämishankkeiden valmistelu

Kuntien ennakkomaksuvelka 2007-2013 Raportointi Yritys- ja kehittämishankkeiden valmistelu YHTEISTYÖSOPIMUS Sopijat Kehittämisyhdistys Kalakukko ry (Kalakukko ry) Siilinjärven kunta, Kuopion kaupunki, Juankosken kaupunki, Tuusniemen kunta, Kaavin kunta ja Rautavaaran kunta Sopimuksen tarkoitus

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Elinkeinojohtaja Jose Valanta, s-posti:

Yhteyshenkilö: Elinkeinojohtaja Jose Valanta, s-posti: Yhteyshenkilö: Elinkeinojohtaja Jose Valanta, s-posti: jose.valanta@vantaa.fi yhdessä Sopijapuolet ja erikseen Sopijapuoli. Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa Sopimuksen toteutumista ja tiedottaa

Lisätiedot

EMO Elävän musiikin oma

EMO Elävän musiikin oma EMO Elävän musiikin oma EMON strategia 1.1.2011 EMOn strategia 1.1.2011 Arvot 4 Visio 5 Missio 5 Strategia 6-7 3 EMON ARVOT Musiikin ilo Musiikin tuottama ilo, kasvu ja kehitys motivoivat opiskelemaan

Lisätiedot

KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen

Lisätiedot

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus 1 Sopijapuolet 1. Helsingin kaupungin kaupunginkanslian tietotekniikka- ja viestintäosasto (jäljempänä Helsingin kaupunki ) 2. Forum Virium

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014 OSAKASSOPIMUS Luonnos 1 26.3.2014 Sisällys 1. Sopijapuolet... 2 2. Osakassopimuksen tarkoitus ja omistajatahto... 2 3. Yhtiön tarkoitus ja tehtävät... 3 4. Osakkeenomistajien keskinäiset suhteet... 3 5.

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

Osapuolet toteavat, että uusi työehtosopimus korvaa 1.2.2017 lukien osapuolten kesken ajalle 1.3.2014-31.1.2017 allekirjoitetun työehtosopimuksen.

Osapuolet toteavat, että uusi työehtosopimus korvaa 1.2.2017 lukien osapuolten kesken ajalle 1.3.2014-31.1.2017 allekirjoitetun työehtosopimuksen. NEUVOTTELUTULOS VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISEKSI TYÖMARKKINAKESKUSJÄRJESTÖJEN KILPAILUKYKYSOPIMUKSEN MUKAISESTI 1.2.2017-31.1.2018 1. Keskusjärjestöjen kilpailukykysopimus ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.06.2013 Sivu 1 / 1 5370/02.05.00/2012 Kaupunginhallitus 169 27.5.2013 95 Sopimus pääkaupunkiseudun kaupunkien osallistumisesta Suomen Kansallisoopperan käyttökustannuksiin Valmistelijat /

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) KULTTUURITOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU KULTTUURILAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Toimiala

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

SOPIMUKSET KUNTALIITOKSISSA Lakiklinikka 13.9.2012

SOPIMUKSET KUNTALIITOKSISSA Lakiklinikka 13.9.2012 SOPIMUKSET KUNTALIITOKSISSA Lakiklinikka 13.9.2012 Leena Hoppu-Mäenpää Lakimies, varatuomari Kuntaliitto / Kuntamarkkinat Leena Hoppu-Mäenpää VT Tehty sopimus sitoo Pacta sunt servanda periaate» Sopimukset

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa 1 YHTEISTYÖN TARKENTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS RAKENNERAHASTOTEHTÄVIEN HOITAMISESSA, VASTUUJAOSSA JA KOORDINOINNINNISSA KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 RAKENNERAHASTO-OHJELMASSA Viite: 1. Sopimus rakennerahastotehtävien

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2015 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9. - ammatillinen

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS sivistystoimen seudullisen kehittämisverkoston toiminnan vakiinnuttamiseksi Päijät -Hämeen alueelle vuosina

YHTEISTOIMINTASOPIMUS sivistystoimen seudullisen kehittämisverkoston toiminnan vakiinnuttamiseksi Päijät -Hämeen alueelle vuosina 10. helmikuuta 2016 YHTEISTOIMINTASOPIMUS sivistystoimen seudullisen kehittämisverkoston toiminnan vakiinnuttamiseksi Päijät -Hämeen alueelle vuosina 2017-2021 Sopimuksen osapuolet Päijät-Hämeen kunnat

Lisätiedot

Tutkimusyhteistyösopimus

Tutkimusyhteistyösopimus Tutkimusyhteistyösopimus 1/5 1 Sopijapuolet Yrkeshögskolan Novia/Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi (y-tunnus 2059910-2), Wolffskavägen 35 B, 65200, Vasa, (jäljempänä Novia ) ja Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8),

Lisätiedot

Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä

Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä Heli Hätönen, TtT, erityisasiantuntija Ikäihmisten liikunnan foorumi. 4.12.2013, Helsinki 2.12.2013 Hätönen 1 Sisältö

Lisätiedot

TURUN, RAISION, NAANTALIN JA PAIMION YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUIDEN ALUEELLISEEN KOKEILUUN VARSINAIS-SUOMEN ALUEELLA. x.x.

TURUN, RAISION, NAANTALIN JA PAIMION YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUIDEN ALUEELLISEEN KOKEILUUN VARSINAIS-SUOMEN ALUEELLA. x.x. TURUN, RAISION, NAANTALIN JA PAIMION YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUIDEN ALUEELLISEEN KOKEILUUN VARSINAIS-SUOMEN ALUEELLA x.x.2017 1. Sopijapuolet Turun kaupunki Y-tunnus: 0204819-8 PL 355

Lisätiedot

EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO. Yhteistyösopimus

EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO. Yhteistyösopimus EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI JA EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO Yhteistyösopimus Johdanto Euroopan unionin perusoikeusvirasto (FRA) ja Euroopan tasa-arvoinstituutti (EIGE), joihin viitataan jäljempänä

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOPIJAOSAPUOLET Kajaanin ja Kuhmon kaupungit sekä Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen ja Vaalan kunnat. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Sopimus 1 (5) 20.1.2016

Sopimus 1 (5) 20.1.2016 Sopimus 1 (5) SOPIJAPUOLET FORTUM POWER AND HEAT OY (jäljempänä "Fortum") PL 100, 00048 FORTUM, ja MUHOKSEN KUNTA, PL 39, 91501 MUHOS UTAJÄRVEN KUNTA, PL 18,91601 UTAJÄRVI VAALAN KUNTA, PL 12, 91701 VAALA,

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2016 1 (5) 4 Kaupunginjohtajan toimialaan kuuluvien tytäryhteisöjen edustajien nimeäminen Pöydälle 29.02.2016 HEL 2016-000721 T 00 01 05 Päätösehdotus päättää 1 kehottaa

Lisätiedot

Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja

Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja 15.5.2018 Liisa-Maria Lilja-Viherlampi & Anna-Mari Rosenlöf Kuva: Itä-Suomen Hyvinvointivoimala, JiiPee Photography, 2016. Mitä on kulttuurihyvinvointiala?

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ 1 (6) YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAAKUNNALLISESTA HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ 1. Sopijapuolet Allekirjoittaneet Imatran ja Lappeenrannan kaupungit, sekä Lemin, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Taipalsaaren

Lisätiedot

KONSORTIOSOPIMUS TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUN (avoinyliopisto.fi) JÄRJESTÄMISEKSI

KONSORTIOSOPIMUS TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUN (avoinyliopisto.fi) JÄRJESTÄMISEKSI KONSORTIOSOPIMUS TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUN (avoinyliopisto.fi) JÄRJESTÄMISEKSI Sivu 1 / 9 1. Sopimusosapuolet Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Palvelukuvaus 5036/ / PALVELUKUVAUS. Hankittavan palvelun yksilöinti

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Palvelukuvaus 5036/ / PALVELUKUVAUS. Hankittavan palvelun yksilöinti TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) PALVELUKUVAUS Hankittavan palvelun yksilöinti Espoon kaupunki (jäljempänä myös Asiakas) hankkii johdon konsultointipalveluja kolme vuotta kestävään espoolaisen johtamisen

Lisätiedot

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017.

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017. Suomen ympäristökeskuksen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n välinen TYÖEHTOSOPIMUS 29.2.2008

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS. Sopimusaluetta voidaan myös muuttaa, mikäli leirintäaluerakennusten tms. sijainti muuttuu.

VUOKRASOPIMUS. Sopimusaluetta voidaan myös muuttaa, mikäli leirintäaluerakennusten tms. sijainti muuttuu. VUOKRASOPIMUS OSAPUOLET Kokkolan kaupunki (jäljempänä vuokranantaja) Pink Olive, Erkki Ahtiainen tmi (jäljempänä vuokraaja) Ly-tunnus 2223661-2 p. 0400-504 606 sähköposti: erkki.ahtiainen@kokkola-camping.fi

Lisätiedot

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet.

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet. ARANDUR OY 4.1.2012 Kaivomestari SOPIMUS RAKENNUSTEN OSTO-OIKEUDESTA 14.2.2002 LlITESOPIMUS NRO 1 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Espoon Kaupunki (jäljempänä Espoo ) 1.2 Arandur Oy (jäljempänä Arandur tai projektiyhtiö

Lisätiedot

Ostopalvelusopimus vuodelle 2017 RUNKOSOPIMUS. Rantasalmen matkailu ry (jäljempänä Matkailu ry) Ohitustie 7, Rantasalmi Y-tunnus

Ostopalvelusopimus vuodelle 2017 RUNKOSOPIMUS. Rantasalmen matkailu ry (jäljempänä Matkailu ry) Ohitustie 7, Rantasalmi Y-tunnus Rantasalmen kunta Visio 2020 - Monta Mainiota Mahdollisuutta Rantasalmen Matkailu ry Visio Rantasalmi tunnetaan kotimaassa innostavana, yllättävänä ja laadukkaana Saimaan luontoon, kulttuuriin ja historiaan

Lisätiedot

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto Kaupunginhallitus 28.5.2018 Liite 1 209 - Saimaan talous ja tieto Oy:n toimittamista asiantuntija-, projekti- ja jatkuvista palveluista Mikkelin kaupunki 20.6.2018 Asiakas: Mikkelin kaupunki Sivu 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 1 Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 Taiteen perusopetus, lasten tanssi- ja balettiopetus Yleinen oppimäärä Limingan kunta Sivistyslautakunta Voimassa 1.8.2012 alkaen 2 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiön kanssa

YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiön kanssa YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiön kanssa 1 Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Tulliportinkatu 31 70100 KUOPIO ja Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiö Karjalankatu 1 70110

Lisätiedot