IISI KIVI. Asennus-, käyttö ja huolto-ohje IISI - Tutkitusti Suomen varmatoimisin pienpuhdistamo (TM Rakennusmaailma 9/2011).

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IISI KIVI. Asennus-, käyttö ja huolto-ohje IISI - Tutkitusti Suomen varmatoimisin pienpuhdistamo (TM Rakennusmaailma 9/2011)."

Transkriptio

1 IISI KIVI Asennus-, käyttö ja huolto-ohje IISI - Tutkitusti Suomen varmatoimisin pienpuhdistamo (TM Rakennusmaailma 9/2011). IISI KIVI FIN 2014

2 2 Luonto kiittää, että valitsit Green Rock jäteveden puhdistustuotteen! Green Rock tuotteemme soveltuvat vesien kokonaisvaltaiseen käsittelyyn. Valikoimistamme löytyvät haja-asutusalueiden jätevesien puhdistamiseen tarkoitetut tuotteet: omakotitaloihin (uusi sekä saneeraus) lomakiinteistöihin maatiloille leirintäalueille hotelleihin kyläyhteisöihin Valmistaja on ISO 9001 ja ISO sertifioitu yritys. Jälleenmyyjä- ja aluemyyntiverkostomme löydät sivulta. Näiltä sivuilta löydät lisätietoa myös huolto- ja varaosista, takuuasioista sekä lisätietoa jäteveden puhdistuksesta että IISI Kivi puhdistamon testien tuloksia. Automaatiotie 1 FI Oulunsalo HUOMIOITAVAA Valmistaja pidättää oikeuden muutoksiin tuotteen tekniikkaa, komponentteja ja käytettäviä materiaaleja koskien. Tässä ohjeessa olevat mitat ja painot ovat nimellisiä, joten niistä on voitu poiketa hankkimasi tuotteen osalta.

3 3 Toimitussisältö IISI KIVI: IISI KIVI Puhdistamo / Sähkökeskus / Sähkökeskuksen jalka / Kemikaalipumppu IISI KIVI tuotteeseen sisältyvä saostuskemikaali toimitetaan eri osoitteesta kuin IISI puhdistamo.

4 4 Sisällysluettelo TOIMITUSSISÄLTÖ IISI KIVI: 3 1 IISI KIVI PIENPUHDISTAMO 5 2 ASENNUS HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA ASENNUS VAIHEITTAIN ERISTYS PUHDISTAMON ILMANVAIHTO SÄHKÖKESKUKSEN ASENNUS 11 3 MUITA ASENNUKSESSA HUOMIOITAVIA ASIOITA 11 4 KÄYTTÖÖNOTTO JA TOIMINTA KIERRÄTYSPUMPPU SÄHKÖKESKUKSEN SÄÄTÄMINEN JA PUHDISTAMON KÄYNNISTÄMINEN TYÖTAUKORELE K1 KIERRÄTYSPUMPULLE HÄLYTYSRELE K VIKAVIRTASUOJA FI 14 5 KEMIKAALIPUMPUT CLEANWATER CHEM-PUMP, IWAKI PUMPUN SÄÄTÄMINEN ASENTAMINEN KEMIKAALIPUMPUN ILMAAMINEN TEKNISET TIEDOT CLEANWATER CHEM-PUMP, GETT ASENTAMINEN SÄÄTÄMINEN KEMIKAALIPUMPUN ILMAAMINEN HUOLTO TEKNISET TIEDOT CLEANWATER SAOSTUSKEMIKAALI 18

5 5 6 HUOLTO 19 7 JAKSOTTAINEN KÄYTTÖ 19 8 TEKNISET TIEDOT 20 9 VARAOSAT KIERRÄTYS 21 LYHYT MUISTILISTA PUHDISTAMON KANNALTA TÄRKEISTÄ ASIOISTA 21 HUOLTOPÄIVÄKIRJA 22 YHTEYSTIEDOT: 23

6 6 1 IISI KIVI PIENPUHDISTAMO IISI KIVI on saneerauspuhdistamo, joka tarvittaessa voidaan asentaa myös uusiin kohteisiin lisättynä vähintään 2,5 m2 sakokaivoilla. Saneerauskohteissa on varmistuttava, että olemassa olevat sakokaivot ovat tiiviit ja toimivat, tai korjattavissa sellaisiksi. IISI KIVI voidaan asentaa lähes kokonaan ilman kaivuutöitä. Mahdollinen maakaapelin asennus on ainoa kaivamista vaativa toimenpide. Sakokaivoista vesi ohjautuu olemassa olevaan purkuun, joko avo-ojaan tai kivipesään. IISI KIVI soveltuu myös tukkeutuneen maasuodattimen tai maahanimeyttämön saneeraukseen sillä edellytyksellä, että laitteistossa on riittävä sakokapasiteetti. Näissä tapauksissa tukkeutuneet maasuodattimet / maahanimeyttämöt ohitetaan johtamalla purku suoraan avo-ojaan tai muuhun sopivaan paikkaan. IISI KIVI -puhdistamo on mitoitettu viiden henkilön vedenkulutuksen mukaan. IISI KIVI on biologis-kemiallinen puhdistamo yhdessä CleanWater kemikaalipumpun kanssa. Kemiallinen fosforinpoisto tapahtuu sakokaivoissa. Orgaanisen aineen biologinen poisto ja ammoniumtypen hapetus sekä tapahtuvat IISI KIVI puhdistamossa Trickling filter bioreaktorissa kierrättämällä vettä muovisten kasvualustojen läpi. IISI KIVI puhdistamoa voidaan käyttää sekä pesuvesien että kaikkien asumajätevesien puhdistamiseen.

7 7

8 8 2 ASENNUS 2.1 Huomioitavaa ennen asennusta Kun vastaanotat puhdistamon tarkista, että puhdistamo on päällisin puolin ehjä ja vastaa toimitussisältöä. Laitteiden tulee olla huolellisesti asennettuja ja oikein säädettyjä, jotta toimintahäiriöiltä vältytään. Sakokaivoston tulee olla kaikkia vesiä käsiteltäessä kolmiosainen. Kaksiosaisesta betonirengaskaivosta voidaan tehdä kolmiosainen jakamalla jälkimmäinen kaivo väliseinällä kahteen osaan. Sakokaivoston tilavuus on oltava vähintään 2 m³, joka riittää 5 henkilön kiinteistölle. Harmaille (ilman WC-vesiä) vesille riittää kaksiosainen sakokaivosto.

9 9 Betonirengaskaivoissa pitää olla T-haarat jokaisessa kaivossa, jotta ilma virtaa kaivojen läpi ja sieltä edelleen tuuletusputkea pitkin kiinteistön katolle. Tehdasvalmisteisissa kaivoissa tuuletuksen on tapahduttava vedenpinnan yläpuolelta kaivon osastojen välillä. Tehdasvalmisteisissa sakokaivoissa tyhjennysyhteen oltava halkaisijaltaan vähintään 250 mm. IISI KIVI - puhdistamon käsittelemä vesi voidaan purkaa suoraan ojaan tai kivipesään. IISI KIVI -puhdistamo voidaan asentaa myös toimimattoman tai heikosti toimivan maasuodattimen tai maahanimeyttämön yhteyteen. Mikäli maaperäkäsittely on tukossa tai se on tukkeutumassa, johdetaan vesi viimeisestä sakokaivosta eteenpäin esim. jollakin seuraavista tavoista: 1. Kaivetaan purkuoja sakokaivon läheisyyteen. 2. Käytetään purkuputkena maaperäkäsittelyn imeytysputkea tai jakoputkea ja kaivetaan oja purkuputken päästä alkaen. 3. Käytetään pumppukaivoa edellisten vaihtoehtojen lisäksi johtamaan vesi ojaan, mikäli ojan vedenpinta on sakokaivojen vedenpintaa ylempänä. IISI KIVI puhdistamon tarvitsee vikavirtasuojatun 230 V / 10 A sähkönsyötön. IISI sähkökeskus sisältää myös vikavirtasuojan. Jos käytetään matalalla sijaitsevaa pistorasiaa IISI puhdistamon vieressä, se täytyy sijoittaa lukittavaan koteloon. 2.2 Asennus vaiheittain Asennuspaikka tasoitetaan joko betonirengaskaivon kannen tasalle tai tehdasvalmisteisen sakokaivon lietteen tyhjennysyhteen tasalle. Tehdasvalmisteisessa kaivossa voidaan tyhjennysyhdettä lyhentää (katso periaatekuvat). Mitataan aluksi etäisyys tasoitetusta maanpinnasta tai tyhjennysyhteen suulta sakokaivon vedenpintaan. HUOM! Kierrätyspumpun letku katkaistaan sopivan mittaiseksi niin, että kierrätyspumppu asettuu vähintään 200 mm vedenpinnan alapuolelle, jolloin pinta-anturi toimii oikein.

10 10 Letkun kokonaismitta tulee olla kaivon vedenpinnan ja tasatun maanpinnan välinen etäisyys mm. Sakokaivon tyhjennysyhteen tai aukon on oltava suurempi kuin 250 mm. Tällöin pumpun sähköjohto ei jää kiristyksiin ja pumppu nousee helposti pois kaivosta IISI KIVI - puhdistamon läpi. IISI KIVI -puhdistamo nostetaan viimeisen sakokaivon päälle. Oikean mittaiseksi katkaistu letku liitetään pumppuun sekä suutinkanteen ja kiristetään letkukiristimillä (kuuluvat toimitukseen). Ennen pumpun laskemista kaivoon kannattaa sähköjohdon pistoke pujottaa puhdistamon tyhjennysputken kautta puhdistamon alle ja vetää pistorasian viereen (Katso periaatekuvat). Loppu johto kelataan puhdistamon sisälle kasvualustojen päälle. Ylimääräinen johto helpottaa pumpun huoltamista. Pumppu lasketaan puhdistamon sisäputken läpi sakokaivoon niin, että suutinkansi asettuu paikoilleen. Vesi valuu takaisin sakokaivoon IISI puhdistamon keskiputken kautta. Puhdistamon ympärystä voidaan hiukan pengertää tai peitellä esim. mullalla. Puhdistamon ympäristön viimeistely on maisemakysymys. Sakokaivot tulee tyhjentää vähintään 2 kertaa vuodessa ja kansille / tyhjennysyhteille on järjestettävä esteetön kulku. Puhdistamon viimeistely on kuitenkin suositeltavaa tehdä siten, että jonkin verran maata/ multaa saadaan puhdistamon alaosan päälle. Tämä parantaa puhdistamon liikkumattomuutta, kun maa-aines on tiivistynyt ja istutukset juurtuneet. 2.3 Eristys Puhdistamon seinät ja kansi on eristetty kokonaan vaahdotetulla polyeteenillä. Mikäli talviaikana tulee jaksoja, jolloin rakennuksesta ei tule vettä, voidaan puhdistamon ulkopuolelle laittaa lisäeristystä. Normaalissa jatkuvassa käytössä lisäeristyksiä ei tarvita.

11 Puhdistamon ilmanvaihto On erittäin tärkeää, että puhdistamon ilmanvaihto toimii oikein. Ilma johdetaan poistoputken kautta puhdistamon sisään ja sieltä edelleen tuloviemäriä pitkin tuuletusputkeen, joka on johdettu talon katolle harjan yläpuolelle. Lopuksi varmistetaan, että sekä ilmanotto että poisto pääsee putken päissä tapahtumaan esteettömästi. Varmista myös, että puhdistamolle tulevaan viemäriputkeen ei jää vesitaskuja aiheuttavia painanteita, jotka voisivat estää ilman vapaan kulun putkessa. Huom! Kiinteistön viemärin tuuletusputki tulee johtaa talon katolle, mielellään harjan yläpuolelle. 2.6 Sähkökeskuksen asennus Sähkökeskus tulee puhdistamon viereen ja se kytketään maakaapelilla sähköverkkoon. Pujota syöttökaapeli pylväsjalan ja keskuspylvään läpi. Asenna sähkökeskus pylvään päähän ja kytke syöttökaapeli (mcmk 2 x 1,5mm) keskuksen riviliittimille. 3 MUITA ASENNUKSESSA HUOMIOITAVIA ASIOITA Ennen kuin puhdistamon pumppu kytketään pistorasiaan, on sakokaivot täytettävä vedellä siten, että pumppu on kokonaan vedenpinnan alapuolella. Kierrätyspumppua ei saa käyttää tyhjänä. Huom! Varmista, että purkuputken pää ei jäädy umpeen talvella. Huom! Puhdistettua jätevettä ojaan johdettaessa huomioi, että poistoputki ei saa olla ojan pohjaa vasten, vaan putken suun ja ojan pohjan välinen etäisyys tulee olla riittävän suuri, jotta purkuputken suu on kaikissa olosuhteissa selkeästi vedenpinnan yläpuolella.

12 12 HUOM! Asennuksesta suositellaan tehtäväksi valokuvallinen dokumentti, josta käy ilmi kukin työvaihe. Tämä dokumentti on hyvä tehdä mahdollista kiinteistön myyntiä ajatellen sekä helpottamaan takuu- ja vakuutuskäsittelyä. Puhdistamon asennuksen jälkeen on tärkeää testata puhdistamon sähköiset osat. Sähköasentaja on vastuussa kytkennöistä ja puhdistamo olisikin hyvä kytkeä päälle ensimmäistä kertaa hänen läsnä ollessaan. Tuloviemärin ja poisto-ojan korkeusasemat voivat vaatia pumppukaivon. 4 KÄYTTÖÖNOTTO JA TOIMINTA Kun puhdistamo on asennettu, letku kiinnitetty, pumppu paikoillaan, vettä sakokaivossa normaali määrä sekä purkuputki viimeisestä sakokaivosta asennettuna, voidaan puhdistamo käynnistää kytkemällä kierrätyspumpun pistoke ajastettuun pistorasiaan X2. Sakokaivossa oleva pumppu kierrättää vettä IISI KIVI puhdistamossa olevan muovitäyteaineen läpi. Täyteaineessa pisaroituessaan vesi hapettuu ja orgaaninen aine ja typpi poistuvat mikrobitoiminnan avulla. Vesi valuu takaisin sakokaivoon, jolloin viimeisestä kaivosta tulee puhdasvesisäiliö. Kun uutta vettä tulee sakokaivoihin, se syrjäyttää viimeisestä osastosta vettä T-haaran kautta poistoputkeen. Huom! Pumppu on kuluva osa, joka täytyy vaihtaa ajoittain. Huolellisella ja säännöllisellä pumpun puhdistamisella (vähintään tyhjennysten yhteydessä) jatkat pumpun käyttöikää. 4.1 Kierrätyspumppu Sijoita kierrätyspumppu puhdistamon jälkimmäisen sakokaivoston viimeiseen (3.) osastoon. Varmista että sakokaivossa sijaitsevassa pumpussa oleva vippa-pinta-anturi pääsee vapaasti liikkumaan. Pumppu: Grundfos KP-150 A1, IISI varaosanumero 1600

13 13 Huom! Pumpun huollosta, kunnossapidosta ja varaosista löydät lisätietoa pumpun ohjekirjasta ja iisi.fi sivujen tietopankista: Sähkökeskuksen säätäminen ja puhdistamon käynnistäminen Huom! Pistorasia X3 on huoltotilanteita varten oleva jatkuvan virran pistorasia. Tätä pistorasiaa voit käyttää tarkistaessasi pumpun toiminnan Työtaukorele K1 Kierrätyspumpulle Työtaukorele K1 ohjaa kierrätyspumpun toimintaa. Tehdasasetussäädöillä ajastettu pistorasia on päällä/pois 20 minuutin jaksoin.

14 14 Range: 100m Time: 2 Function: π Kytke kierrätyspumpun pistoke ajastettuun pistorasiaan X2. Varaosa: IISI EA234CT-MFD (ABB) Hälytysrele K2 Ohjaa hälytysvalon toimintaa. Varaosa: Hälytysvalorele Omron Vikavirtasuoja FI Hälytys (punainen vilkkuvalo keskuksen katolla) aktivoituu vikavirtasuojan (FI) lauettua. Hälytysvalon syttyessä, poista pumpun pistotulppa pistorasiastaan ja nosta lauennut vikavirtasuoja ylös, aseta tämän jälkeen pumpun pistotulppa takaisin paikoilleen. Jos hälytys uusiutuu puhdista ja tarkista pumpun kunto tai vaihda pumppu uuteen. Kokonaisen sähkökeskuksen varaosanumero: 1400 IISI Sähkökeskus 5 KEMIKAALIPUMPUT käyttää kahta erilaista kemikaalipumppua, jotka on esitetty kohdissa 5.1 ja CleanWater Chem-pump, Iwaki Valitse sopiva paikka laitteelle, esim. allaskaapista tai teknisestä tilasta.

15 15 HUOM! Syöttöpisteen ohi tulee kulkea päivittäin riittävästi vettä, kuten keittiössä tai vessassa. HUOM! Kemikaalia ei saa syöttää metalliputkiin Pumpun säätäminen Ennen käyttöönottoa pumpun asetukset säädetään henkilöluvun mukaan. Aukaise valkoinen tai punainen suojakotelo kääntämällä sitä moottorin päästä hiukan ulospäin ja vetämällä ylöspäin. Kotelon pohjassa on piirilevy, jonka kahdesta kytkimestä säätäminen tapahtuu. Säädä nastat taulukon mukaisiin asentoihin kiinteistön henkilöluvun mukaan. INTERVAL ON TIME Asentaminen Kiinnitä pumppu seinään. Huomioi, että imu- ja poistoletku asennetaan oikein päin (letkukiinnikkeissä on nuolet). Pumppu voidaan kiinnittää mustassa tukikehikossa olevista rei istä. Poraa reikä (Ø 9 mm) vesilukon alapuolelle ja aseta läpivientikumi paikalleen. Paina syöttöletkun pää noin 10 mm tiivisteen läpi siten, ettei letku luiskahda irti. Tee reikä samalla terällä myös kemikaalikanisterin korkkiin ja mittaa letkusta sopiva pätkä siten, että letkun pää ylettyy

16 16 kanisterin pohjaan. Pujota imuletku ilman tiivistettä korkissa olevasta reiästä niin, että letkun pää tavoittaa kanisterin pohjan. HUOM! Syöttökohdan tulee olla ylempänä kuin kanisterin nestepinta Kemikaalipumpun ilmaaminen Kytke kemikaalipumpun muuntaja pistorasiaan, se käy asetuksesta riippuen 1-5 min kerrallaan ja sammuu. Irrota pistotulppa ja kytke se uudelleen pistorasiaan niin monta kertaa, että imuletkussa ei näy ilmaa ja kemikaalia alkaa virrata syöttöletkuun. Tämän jälkeen pistoke saa jäädä pistorasiaan ja pumppu toimii automaattisesti säädön mukaan. Vaihtoehtoisesti voit ilmata pumpun imemällä kertakäyttöruiskulla (esimerkiksi 20 ml) syöttöletkun päästä niin, että imuletkussa ei näy ilmaa ja kemikaalia alkaa virrata syöttöletkuun Tekniset tiedot Moottori: Teho: Jännite: Muuntaja: Varaosat: Mitsubishi, MG8-D, 6 W 24 VDC 230V AC / 24 VDC Pumppu: 1603 CleanWater Chem-pump Muuntaja: 1401 Kemikaalipumpun muuntaja Takaiskuventtiili ja syöttönipat: 2105 Kemikaalipumpun IISI korjaussarja 5.2 CleanWater Chem-pump, Gett Valitse sopiva paikka laitteelle, esim. allaskaapista tai teknisestä tilasta. Pumppu kiinnitetään suoraan kanisteriin kiertämällä pumppu kemikaalikanisterin korkin tilalle. Jäykkä imuletku menee kanisterin sisälle ja taipuisa syöttöletku asetetaan syöttämään kemikaali viemäriin.

17 17 HUOM! Kemikaalipumpun kierreosassa on adapteri, jonka voi tarvittaessa poistaa, jolloin pumppu voidaan kiinnittää isompaan kierteeseen. HUOM! Syöttöpisteen ohi tulee kulkea päivittäin riittävästi vettä, kuten keittiössä tai vessassa. HUOM! Kemikaalia ei saa syöttää metalliputkiin Asentaminen Kiinnitä taipuisan syöttöletkun toinen pää kemikaalipumpussa olevaan yhteeseen. Poraa reikä (Ø 9 mm) vesilukon alapuolelle ja aseta läpivientikumi paikalleen. Paina syöttöletkun pää noin 10 mm tiivisteen läpi, kuitenkin siten, ettei letku luiskahda irti Säätäminen Ennen käyttöönottoa pumpun asetukset pitää säätää käyttökohteen mukaan seuraavalla tavalla: Kytke muuntaja pistorasiaan. Käytä Menu-näppäintä vaihtaaksesi asetuksen kohteena olevaa ominaisuutta. Valitse haluamasi kieli nuolinäppäimistä ja lopuksi paina OK näppäintä. Aseta kellonaika nuolinäppäimistä, ensin tunnit ja sen jälkeen minuutit. Molemmat valinnat kuitataan OK näppäimellä. Valitse henkilömäärä nuolinäppäimistä (1-10) käyttäjämäärän mukaan ja kuittaa OK näppäimellä. Valitse kemikaaliastian koko nuolinäppäimistä. Yleisin sisätiloissa käytettävä koko on 10 litraa. Kuittaa OK näppäimellä.

18 Kemikaalipumpun ilmaaminen Kun asetukset on säädetty, voit ilmata pumpun painamalla MANUAL FEED näppäintä, jolloin pumppu syöttää kemikaalia niin pitkään, kun näppäin on painettuna. Kun nestettä nousee pumpun läpi syöttöletkuun, voit lopettaa pakkosyötön. Kun kemikaalista on jäljellä enää 10 %, pumppu hälyttää automaattisesti. Lisättyäsi tai vaihdettuasi uuden kanisterin, kuittaa hälytys säätämällä kanisterin koko uudelleen painamalla MENU painiketta niin monta kertaa, että haluamasi säätökohde tulee näyttöön ja kuittaa sen jälkeen OK painikkeella Huolto Mikäli kemikaalia ei kulu, tarkista ensin moottorin toimivuus painamalla MANUAL FEED painiketta, jolloin pumpun pitäisi käydä ja kemikaalia virrata. Tarkista tämän jälkeen, että säädöt ovat oikein ja vastaavat käyttökohdetta ja hyväksy säädöt OK painikkeella. Jos tästäkään ei ole apua, ota yhteys asiakaspalveluumme Tekniset tiedot Teho: Jännite: Muuntaja: 12 W 24 VDC 230V AC / 24 VDC Varaosat: Pumppu: 1604 CleanWater Chem-pump GETT Muuntaja: 1401 Kemikaalipumpun muuntaja 5.3 CleanWater saostuskemikaali CleanWater kemikaalipumpun kanssa käytettävä kemikaali. Keskimääräinen kulutusmäärä yksi (10 l) astia / henkilö / vuosi. Aine: Polyalumiinikloridi (PAC) Huom! Kemikaalia ei saa syöttää metalliputkiin.

19 19 Huolehdi, ettei saostuskemikaali pääse loppumaan. CleanWater saostuskemikaalia (10 L ja 30 L) voit tilata lähimmältä jälleenmyyjältäsi, jonka yhteystiedot löydät sivuilta. 6 HUOLTO IISI KIVI -puhdistamon huoltoon kuuluvat seuraavat toimenpiteet: Sakokaivojen tyhjennys vähintään kaksi kertaa vuodessa. Viimeinen sakokaivo tyhjätään Iisi puhdistamon keskiputken läpi, jolloin pumppu ja veden kierrätysputkisto on irrotettu puhdistusta varten. Pumpun toiminnan tarkistus ja puhdistus täytyy tehdä vähintään kahdesti vuodessa esim. sakokaivojen tyhjennyksen yhteydessä. Hapetussuutin puhdistetaan tarpeen mukaan. Mikäli muoviselle kantoaineelle kertyy paljon lietettä, sitä voidaan huuhtoa vesiletkulla. Tällöin vanha kuollut mikrobimassa valuu sakokaivoon. Huuhtelu tehdään vain, jos IISI KIVI puhdistamo näyttää menevän lähes tukkoon. 7 JAKSOTTAINEN KÄYTTÖ Puhdistamon biologinen osio on Trickling Filter suodatin, jossa mikrobikanta kertyy muovisille kasvualustoille. Kiinteän kasvualustan etu on eritoten nähtävissä jaksottaisessa käytössä, kun kuormitusta ei synny jatkuvasti. Mikrobikantaa säilyy kasvualustan pinnoilla pitkiä aikoja ja kun uutta vettä laitteistoon syötetään alkaa biologinen puhdistus toimia nopeasti. Kemiallisessa prosessissa käytetään alumiinipohjaista saostuskemikaalia, joka soveltuu erinomaisesti jaksottaiseen käyttöön. Alumiinipohjainen saostuma ei vapauta fosforia takaisin veteen hapettomissa olosuhteissa, jonka rautapohjaiset saostuskemikaalit tekevät. Tämä mahdollistaa myös koko laitteiston sammuttamisen ilman sakokaivossa tapahtuvia haittavaikutuksia. Jaksottaisessa käytössä siis suosittelemme laitteiston - sekä kemikaalinsyötön, että biologisen käsittelyn poiskytkemistä poissaoloajaksi. Eritoten jos poissaoloaika on talviaikana. Talviaikana,

20 20 mikäli uutta vettä kiinteistöstä ei tule biologinen kierrätys vain jäähdyttää vettä sakokaivoissa aivan turhaan. Kasvualustoilla mikrobikanta säilyy jäähtymisestä huolimatta ja käynnistyy nopeasti kun uutta vettä tulee kiertoon. 8 TEKNISET TIEDOT Ominaisuus Tiedot Kapasiteetti 0,75 m 3 /d Paino - IISI KIVI 68 kg Mitat (korkeus x halkaisija) ulkomitat: - IISI KIVI 1175 x 1230 / 900 mm Kantoaine (bioreaktori) - halkaisija 13 cm - ominaispinta-ala 213 m 2 /m 3 - tilavuus 0,38 m 3 täyttöaste noin 450 kpl kasvualustoja (= 70 m2) Sähkö 230 V, 1-vaihe Sähköpääkeskuksen sulake Sähkönkulutus vuodessa Kemikaalisäiliö Saostuskemikaali Kemikaalipumppu Kierrätyspumppu (sadetus) Ohjausyksikkö 1 x 10 A 2102 kwh/a 10 l, kemikaalinkulutusarvio: 10 litraa / henkilö / vuosi Polyalumiinikloridi (PAC) Clean Water Chem-pump GETT (tai vastaava); 60 g/min, 12 W Clean Water Chem-pump IWAKI (tai vastaava); 5 g/min; Moottori: Mitsubishi, MG8-D, Teho: 6 W, Jännite: 24 VDC, Muuntaja: 230V AC / 24 VDC Grundfors KP 150 (tai vastaava); 141 l/min, 0,3 kw IISI Sähkökeskus ja työtaukoreleet (tai vastaava) 9 VARAOSAT Green Rock tuotteisiin voit tilata varaosia lähimmältä jälleenmyyjältäsi, jonka yhteystiedot löydät sivuilta.

21 21 10 KIERRÄTYS Vedenpuhdistustuotteemme on valmistettu pääasiallisesti polyeteenistä ja polypropeenista, jotka ovat kierrätettäviä materiaaleja. Pumpuista sekä sähkölaitteista löytyy metallia ja elektroniikkaa, jotka hävitetään kierrättämällä metallina tai elektroniikkajätteenä. Lisäksi tuotteesta löytyy vähäisiä määriä kumia (tiivisteet sekä läpiviennit) ja muutama PVC komponentti (kiristysmutteri ja letkukara). Lisäinformaatiota kierrätyksestä saat tarvittaessa jälleenmyyjiltä tai valmistajalta. Lyhyt muistilista puhdistamon kannalta tärkeistä asioista Asennus: Poistoputken asennus huolellisesti siten, ettei se jäädy Asennuksen dokumentointi valokuvin Käyttö ja huolto: Irrota kierrätyspumpun pistotulppa ennen tyhjennystä ja laita se takaisin pistokkeeseen vasta kun sako-osastot on täytetty vedellä. Tee vesitäyttö välittömästi tyhjennyksen jälkeen. Sakokaivot tyhjennettävä kahdesti vuodessa! Tyhjennyksen jälkeen sakokaivot on täytettävä vedellä. Huolehdi pumppujen toimivuudesta säännöllisellä puhdistuksella vähintään sakokaivojen tyhjennyksen yhteydessä. Katso ohjeet GREENROCK.FI sivuilta. Mikäli kantoaine puhdistamossa näyttää menevän tukkoon, sitä voi huuhdella sakokaivojen tyhjennyksen yhteydessä vesiletkulla ja näin huuhdella liiallista biomassaa sakokaivoon. Mikäli vesi ei leviä tasaisesti kantoaineen päälle, puhdista kierrätyspumppu sekä suutinkappale. Tarkista vikavirtasuojan toiminta sähkökeskuksesta aina huollon yhteydessä. Tee yleinen toiminnan tarkistus sakokaivojen tyhjennyksen yhteydessä. Pidä kirjaa tehdyistä tyhjennyksistä ja laitteen huolloista ohessa olevaan huoltopäiväkirjaan.

22 22 Huoltopäiväkirja Päivä Toimenpide Kuittaus

23 23 Yhteystiedot: IISI Jälleenmyyjäsi yhteystiedot: Yritys: Osoite: Puhelin: Yhteyshenkilö: IISI Asentajasi yhteystiedot: Yritys: Osoite: Puhelin: Yhteyshenkilö: SÄILYTÄ TÄMÄ OHJEKIRJA MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN!

GLOBAL INNOVATION NETWORK OY, AUTOMAATIOTIE 1 90460 OULUNSALO. 08 819 2200 WWW.GO-GIN.COM WWW.IISI.FI

GLOBAL INNOVATION NETWORK OY, AUTOMAATIOTIE 1 90460 OULUNSALO. 08 819 2200 WWW.GO-GIN.COM WWW.IISI.FI 1 IISI KIVI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje FI 2012_02 2 Kiitos Sinulle, että valitsit GIN aqua Oy:n valmistaman jäteveden puhdistustuotteen! Tuotteemme soveltuvat jätevesien kokonaisvaltaiseen käsittelyyn.

Lisätiedot

IISI KIVI SANEERAUSPUHDISTAMO. Asennus, käyttö ja huolto ohje. ID nr:

IISI KIVI SANEERAUSPUHDISTAMO. Asennus, käyttö ja huolto ohje. ID nr: IISI KIVI SANEERAUSPUHDISTAMO Asennus, käyttö ja huolto ohje ID nr: Sisällys Hyvä rakentaja,... 3 Toimitussisältö... 3 IISI KIVI SANEERAUSPUHDISTAMO... 4 1. ASENNUS... 6 1.1. Huomioitavaa ennen asennusta...

Lisätiedot

IISI S6 & IISI S10. Asennus-, käyttö ja huolto-ohje IISI - Tutkitusti Suomen varmatoimisin pienpuhdistamo (TM Rakennusmaailma 9/2011).

IISI S6 & IISI S10. Asennus-, käyttö ja huolto-ohje IISI - Tutkitusti Suomen varmatoimisin pienpuhdistamo (TM Rakennusmaailma 9/2011). IISI S6 & IISI S10 Asennus-, käyttö ja huolto-ohje IISI - Tutkitusti Suomen varmatoimisin pienpuhdistamo (TM Rakennusmaailma 9/2011). EN 12556-3 IISI S6 & IISI S10 FIN 2014-01 2 Luonto kiittää, että valitsit

Lisätiedot

IISI SAUNA Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

IISI SAUNA Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1 IISI SAUNA Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje FI 2012_02 2 Kiitos Sinulle, että valitsit GIN aqua Oy:n valmistaman jäteveden puhdistustuotteen! Tuotteemme soveltuvat vesien kokonaisvaltaiseen käsittelyyn.

Lisätiedot

IISI S6 ja IISI S10. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje IISI S10

IISI S6 ja IISI S10. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje IISI S10 1 IISI S6 ja IISI S10 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje IISI S6 IISI S10 FI 2012_02 2 Kiitos Sinulle, että valitsit GIN aqua Oy:n jäteveden puhdistustuotteen! Tuotteemme soveltuvat vesien kokonaisvaltaiseen

Lisätiedot

IISI MINI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

IISI MINI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1 IISI MINI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje FI 2012_02 2 Kiitos Sinulle, että valitsit GIN aqua Oy:n valmistaman jäteveden puhdistustuotteen! Tuotteemme soveltuvat vesien kokonaisvaltaiseen käsittelyyn.

Lisätiedot

IISI H1 SAUNA Harmaavesisuodatin. Asennus, käyttö ja huolto ohje

IISI H1 SAUNA Harmaavesisuodatin. Asennus, käyttö ja huolto ohje IISI H1 SAUNA Harmaavesisuodatin Asennus, käyttö ja huolto ohje Sisällys Hyvä rakentaja,... 3 IISI H1 SAUNA Harmaavesisuodatin... 3 1. Asennus... 4 2. Huolto... 5 3. Varaosat... 5 4. Kierrätys... 5 Huoltopäiväkirja...

Lisätiedot

IISI mini. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet SUOMI GLOBAL INNOVATION OY, AUTOMAATIOTIE Oulunsalo.

IISI mini. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet SUOMI GLOBAL INNOVATION OY, AUTOMAATIOTIE Oulunsalo. IISI mini Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet SUOMI 2012.1 1 GLOBAL INNOVATION OY, AUTOMAATIOTIE 1 90460 Oulunsalo. www.go-gin.com IISI Mini -harmaavesisuodattimet IISI mini soveltuu kesämökkien tai loma-asuntojen

Lisätiedot

IISI S6 JA S10 Pienpuhdistamot. Asennus, käyttö ja huolto ohje. ID nr:

IISI S6 JA S10 Pienpuhdistamot. Asennus, käyttö ja huolto ohje. ID nr: IISI S6 JA S10 Pienpuhdistamot Asennus, käyttö ja huolto ohje ID nr: Sisällys Hyvä rakentaja,... 4 Toimitussisältö IISI S6... 4 Toimitussisältö IISI S10... 5 IISI S6 tai S10 PIENPUHDISTAMO... 5 1. ASENNUS...

Lisätiedot

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä.

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä. Asennusohje CleanuX Simple on järjestelmä jolla voit muuttaa olemassa olevat sakokaivosi toimimaan täysiverisen puhdistamon tavoin toimivaksi ja puhdistamaan jätevetesi toimivaksi todetulla tavalla. Puhdistus

Lisätiedot

IISI H1 PLUS Harmaavesisuodatin. Asennus, käyttö ja huolto ohje

IISI H1 PLUS Harmaavesisuodatin. Asennus, käyttö ja huolto ohje IISI H1 PLUS Harmaavesisuodatin Asennus, käyttö ja huolto ohje Sisällys Hyvä rakentaja,... 3 IISI H1 PLUS Harmaavesisuodatin... 3 1. Asennus... 4 2. Huolto... 5 3. Varaosat... 6 4. Kierrätys... 6 Huoltopäiväkirja...

Lisätiedot

IISI H6 Harmaavesipuhdistamo. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Tuotteen sarjanumero:

IISI H6 Harmaavesipuhdistamo. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Tuotteen sarjanumero: IISI H6 Harmaavesipuhdistamo Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Tuotteen sarjanumero: Hyvä rakentaja, Kiitos kun valitsit Green Rock IISI tuotteen. Varmistu tuotteen oikeasta ammattitaitoisesta asennuksesta

Lisätiedot

Clewer AinaValmis -pienpuhdistamo. Käyttöohje Asennusohje Tekniset tiedot. Clewer Oy

Clewer AinaValmis -pienpuhdistamo. Käyttöohje Asennusohje Tekniset tiedot. Clewer Oy Clewer AinaValmis -pienpuhdistamo Käyttöohje Asennusohje Tekniset tiedot Clewer Oy 1/11 Sisällysluettelo 1Pienpuhdistamon valinta...3 1.1Asennustavan valinta...3 1.2Clewer Ainavalmis 560...3 1.3Clewer

Lisätiedot

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja. Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja. Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje SISÄLTÖ 01 Biopuhdistaja 4 - ominaisuudet 02 Turvallisuus 03 Toimintaperiaate 04 Mitä tarvitset asennuksessa

Lisätiedot

Mökkipaketti 2. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. Ohjeversio 08/11

Mökkipaketti 2. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. Ohjeversio 08/11 Mökkipaketti 2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Ohjeversio 08/11 1 Sisältö 1 Käyttötarkoitus... 3 2 Asentaminen... 4 2.1 Imeytyskaivon asentaminen... 5 3 Huolto... 6 2 1 Käyttötarkoitus Mökkipaketti

Lisätiedot

Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3

Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3 Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3 Toimintaperiaate Uponor-umpisäiliö soveltuu erityisesti WC-jäteveden keräilyyn. WC-jätevedet johdetaan 5,3 m 3 säiliöön, jonka loka-auto tyhjentää ja vie jätevedet puhdistettavaksi.

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

WehoSeptic. Jäteveden maapuhdistamot

WehoSeptic. Jäteveden maapuhdistamot WehoSeptic Jäteveden maapuhdistamot Omakotitalon asumisjätevesien puhdistusratkaisut Maasuodatus Jätevesi esikäsitellään 3 -osaisessa saostussäiliössä, jossa erotellaan kiintoaineet ja rasva. Erottelua

Lisätiedot

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille:

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille: Uponor-mökkituotteet Toimintaperiaate Uponor-mökkituotteet on suunniteltu erityisesti pienten pesuvesimäärien käsittelyyn matalavarusteisilla kesämökeillä ja rantasaunoilla. Mökeille ja rantasaunoille:

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

BioBox XL n asennus, hoito, huolto

BioBox XL n asennus, hoito, huolto 650 BioBox XL n asennus, hoito, huolto Kiitos, että valitsit Biobox XL puhdistamon puhdistamaan harmaata jätevettä. Vaikka BioBox XL on helppo asentaa ja ylläpitää, se tarvitsee muutamia toimenpiteitä

Lisätiedot

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja asennus-, käyttö ja huolto ohje

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja asennus-, käyttö ja huolto ohje Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja asennus-, käyttö ja huolto ohje BIOPUHDISTAJA 4 Henkilömitoitus Harmaavesimäärä Hetkellinen ylikuorma Puhallin - 1 kpl Materiaali: Painot Korkeus Halkaisija Viemäri

Lisätiedot

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon.

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon. Tetratec In 300 plus / In 400 plus / In 600 plus / In 800 plus / In 1000 plus Hyvä asiakas, onnittelemme teitä uuden ja tehokkaan Tetratec akvaariosuodattimen valinnasta. Tetratect IN plus sisäsuodatin

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

BIOSTONE + CHEMSTONE

BIOSTONE + CHEMSTONE 1 BIOSTONE + CHEMSTONE Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje FI 2012_02 2 Kiitos Sinulle, että valitsit GIN aqua Oy:n jäteveden puhdistustuotteen! Tuotteemme soveltuvat vesien kokonaisvaltaiseen käsittelyyn.

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Uponor -fosforinpoistokaivo

Uponor -fosforinpoistokaivo H a ja-a s u t u s a lu e e n jät e v e d e n k ä s i t t e ly A S E N N U S O H J E E T Uponor -fosforinpoistokaivo 8/2006 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun

Lisätiedot

Clewer AinaValmis -pienpuhdistamo. Käyttöohje Asennusohje Tekniset tiedot

Clewer AinaValmis -pienpuhdistamo. Käyttöohje Asennusohje Tekniset tiedot Clewer AinaValmis -pienpuhdistamo Käyttöohje Asennusohje Tekniset tiedot Clewer Oy 1/12 Sisällysluettelo 1Pienpuhdistamon valinta...3 1.1Asennustavan valinta...3 1.2Clewer Ainavalmis 560...3 1.3Clewer

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300A asbesti-imuri

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

Asennusohje PIPELIFE YMPÄRISTÖN SUODATUSKASETIT

Asennusohje PIPELIFE YMPÄRISTÖN SUODATUSKASETIT Asennusohje PIPELIFE YMPÄRISTÖN SUODATUSKASETIT 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 6 kpl s uodatuskasetti 5 kpl Ø 110mm kokoomaputki 5 kpl Ø 110mm liitosputki 1 kpl Ø 110mm T-haara 2 kpl tuuletusputki ja hattu 2 kpl Ø

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Vala hiekkakerroksen päälle ankkurointilaatta (2200x1800x150) mm.

Vala hiekkakerroksen päälle ankkurointilaatta (2200x1800x150) mm. 10 ASENTAMINEN 10.1 Panospuhdistamon kuljetus ja käsittely Kuljetusherkkien laitteiden takia BioKem Panospuhdistamoa ja sen osia on käsiteltävä varoen. Sido panospuhdistamon osat kuljetuksen ajaksi siten,

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ LUPAA VARTEN

SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ LUPAA VARTEN SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ LUPAA VARTEN KIINTEISTÖN OMISTAJA Nimi: Osoite: Puhelin kotiin: Puhelin työhön: RAKENNUS- PAIKKA Kiinteistön haltija (jos eri kuin omistaja): Kylä: Rakennuspaikan osoite:

Lisätiedot

Asennusohje

Asennusohje Asennusohje 13.5.2013 Asennusohje Kuvaus Sivu 3 Yleiset ohjeet Sivu 4 Ohje 1 Tavaroiden vastaanotto Sivu 5 Ohje 2 Puhdistamon sijoittaminen Sivu 6 Ohje 3 Kaivuutyöt Sivu 7 Ohje 4 Asennus Sivu 8 Ohje 5

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Eurovac pellettiannostelija

KÄYTTÖOHJE Eurovac pellettiannostelija KÄYTTÖOHJE Eurovac pellettiannostelija Tämä ohjekirja sisältää kaikki tiedot, joita tarvitset laitteen asianmukaiseen käyttöön. Lue ohjekirja huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varoitukset.

Lisätiedot

MUISTA MYÖS KOKOOMAPUTKISTON JA KOKOOMAKAIVON KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE!

MUISTA MYÖS KOKOOMAPUTKISTON JA KOKOOMAKAIVON KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE! MAASUODATTAMO tarkoitetaan sellaista maahan kaivettua tai pengerrettyä talousjäteveden käsittelylaitteistoa, jossa vähintään saostussäiliössä esikäsitelty jätevesi puhdistuu kulkeutuessaan rakennetun hiekkaa

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Plastic Pipes UMPISÄILIÖT: J i t a k u l k e e a s k e l t a e d e m p ä n ä!

Plastic Pipes UMPISÄILIÖT: J i t a k u l k e e a s k e l t a e d e m p ä n ä! UMPISÄILIÖT: J i t a k u l k e e a s k e l t a e d e m p ä n ä! Jita sakosäiliöt / 2009 3-osastoiset harmaille + wc:n jätevesille 2500 L 3000 L 3500 L 1500 L 2-osastoinen harmaille jätevesille 5500 L 1-osastoinen

Lisätiedot

HS- JÄTEVEDENPUHDISTAMON HOITO

HS- JÄTEVEDENPUHDISTAMON HOITO Tämän hoito-ohjeen tiedot on tarkoitettu puhdistamon hoidon lisäksi puhdistamoiden suunnittelu, asennus, tarjous ja lupakäsittelyihin (mm. rakennusluvan liitteeksi). Kaikki mallimme ovat suojatut mallisuojin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Lining pumppaamot Käyttö- ja perushuolto-ohje

Lining pumppaamot Käyttö- ja perushuolto-ohje Lining pumppaamot Käyttö- ja perushuolto-ohje REVISIO 6.8.2012 sivu 2 Onnittelumme! Laadukas ja varmatoiminen Lining pumppaamo on nyt asennettu ja ammattimiesten suorittamat sähkö- ja putkiasennukset on

Lisätiedot

OMAKOTITALOILLE. Toimintavarmat, helppohoitoiset ja pitkäikäiset jätevesiratkaisut. www.jita.fi

OMAKOTITALOILLE. Toimintavarmat, helppohoitoiset ja pitkäikäiset jätevesiratkaisut. www.jita.fi Toimintavarmat, helppohoitoiset ja pitkäikäiset jätevesiratkaisut OMAKOTITALOILLE Valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä haja-asutusalueella astui voimaan 1.1.2004 ja sitä muokattiin osittain vuonna

Lisätiedot

Hajajätevesi risteily Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy

Hajajätevesi risteily Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy Hajajätevesi risteily 20-21.11 2018 Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy aurinkoenergiajärjestelmät kompostorit pakastavat ja kompostoivat kuivakäymälät Biolan Ekoasuminen Oy: Skaalautuva Kiertotalouskonsepti

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

IISI H2 Harmaavesisuodatin. Asennus, käyttö ja huolto ohje. Tuotteen sarjanumero

IISI H2 Harmaavesisuodatin. Asennus, käyttö ja huolto ohje. Tuotteen sarjanumero IISI H2 Harmaavesisuodatin Asennus, käyttö ja huolto ohje Tuotteen sarjanumero Hyvä rakentaja, Kiitos kun valitsit Green Rock IISI tuotteen. Varmistu tuotteen oikeasta ammattitaitoisesta asennuksesta ja

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 DA HU FI CS NO SV IT PT NL SL LT EL BG RU E F B D C A 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28 NEDERLANDS 29-32 MAGYAR 33-36 ČESKY

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Hajajätevesihuolto hankkeen työnäytös Lieksassa

Hajajätevesihuolto hankkeen työnäytös Lieksassa Suomen Salaojakeskus Oy Hajajätevesihuolto-hanke Hajajätevesihuolto hankkeen työnäytös Lieksassa Työnäytösraportti 1 (2) HAJAJÄTEVESIHUOLTO HANKE JÄRJESTI TYÖNÄYTÖKSEN TEOPLASTIN BIO PP-BIOSUODATTIMEN

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

8h 30min PUHDISTUSPROSESSIN TOIMINNAT:

8h 30min PUHDISTUSPROSESSIN TOIMINNAT: PUHDISTUSPROSESSIN TOIMINNAT: 5 ) Lietteenkäsittely Puhdistusprosessi tuottaa ylijäämälietettä. Lietettä poistetaan lietepumpulla (SP) prosessin loppuvaiheessa (8 h 25 min). Lietettä kerätään lietekoriin,

Lisätiedot

Asennusohjeet. Uponor-pumppukaivo 150 l

Asennusohjeet. Uponor-pumppukaivo 150 l Asennusohjeet Uponor-pumppukaivo 150 l Paketin purkaminen ja esivalmistelu Avaa pumppukaivopaketti ja varmista, että sinulla on kaikki asentamisessa tarvittavat osat. Paketin sisältö 1. Pumppuyksikkö 2.

Lisätiedot

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 FI F E G D B C A 3 SUOMI 08-10 4 HIUSTENKUIVAAJA HD 3700 Turvallisuus Ota huomioon seuraavat ohjeet laitetta käytettäessä. 7 Laite on suunniteltu vain kotitalouskäyttöön. 7 Älä

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 ÖSEL KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 7 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN 8 Tynnyrissä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Saostussäiliöt ja niiden toimintakunnon arviointi. Erkki Santala, Hajaputsari ry

Saostussäiliöt ja niiden toimintakunnon arviointi. Erkki Santala, Hajaputsari ry Saostussäiliöt ja niiden toimintakunnon arviointi Erkki Santala, Hajaputsari ry Saostussäiliö Saostussäiliöllä (saostuskaivolla tai sakokaivolla) tarkoitetaan vesitiivistä säiliö- tai kaivotyyppistä talousjäteveden

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ TÄRKEÄT TURVAOHJEET 1. Lue kaikki ohjeet huolella. 2. Älä upota konetta veteen tai muihin nesteisiin. 3. Älä kosketa sähköpistoketta

Lisätiedot

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 Liesituuletin 394-12 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen asennusta

Lisätiedot

SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ JA KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE. Kiinteistönhaltija. Nimi. Osoite. Puhelinnumero ja sähköpostiosoite

SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ JA KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE. Kiinteistönhaltija. Nimi. Osoite. Puhelinnumero ja sähköpostiosoite SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ JA KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE Kiinteistönhaltija Nimi Osoite Puhelinnumero ja sähköpostiosoite Tiedot kiinteistöstä omistus vuokra Kiinteistön osoite Kylä ja RN:o Käyttötarkoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1. ASENNUKSEEN HANKITTAVAT TARVIKKEET Seuraavat tarvikkeet tarvitaan laitteistotoimituksen lisäksi Aquatron-laitteiston asennukseen: 1.1 Wc-istuin. - 3 L huuhteleva pientalon

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Sisällys WehoPuts jäteveden pienpuhdistamot WehoSeptic-maapuhdistamot WehoSeptic-mökkituotteet WehoSeptic-kuivakäymälätuotteet

Sisällys WehoPuts jäteveden pienpuhdistamot WehoSeptic-maapuhdistamot WehoSeptic-mökkituotteet WehoSeptic-kuivakäymälätuotteet Sisällys WehoPuts 5-10... 3 WehoPuts-tarvikkeet... 3 WehoPuts 15-95... 4 WehoSeptic-maapuhdistamot...5-6 WehoSeptic-mökkituotteet... 6 WehoSeptic-kuivakäymälätuotteet... 7 Hanakat-toimipaikat... 8 WehoPuts

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Center H2600 Käyttöohje

Center H2600 Käyttöohje Center H2600 Käyttöohje Suomen Imurikeskus Oy Tehtaankatu 18 38700 Kankaanpää Puh. +358 (0)2 576 700 Fax. +358 (0)2 576 7010 www.suomenimurikeskus.fi eurovac@suomenimurikeskus.fi Krnro 346.703 ALV rek.

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Tilan nimi ja RN:o. Onko rakennuspaikka pohjavesialueella kyllä ei omakotitalo rivitalo vapaa-ajan asunto sauna maatilan asuinrakennus

Tilan nimi ja RN:o. Onko rakennuspaikka pohjavesialueella kyllä ei omakotitalo rivitalo vapaa-ajan asunto sauna maatilan asuinrakennus SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ 2007 1. KIINTEISTÖN OMISTAJA Nimi: Osoite: Puhelin kotiin: Puhelin työhön: 2. RAKENNUS- PAIKKA Kiinteistön haltija (jos eri kuin omistaja): Kylä: Rakennuspaikan osoite:

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

Hyvä valinta ystävä. Lue ohje kokonaan ennen asentamista!

Hyvä valinta ystävä. Lue ohje kokonaan ennen asentamista! Hyvä valinta ystävä! Moduulipuhdistaja 8 - asennus-, käyttö ja huolto-ohje Moduulipuhdistaja 8 toiminta Moduulipuhdistaja 8 asennus Moduulipuhdistaja 8 käyttö ja huolto Yleistä Lue ohje kokonaan ennen

Lisätiedot

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella.

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. JBL CristalProfi e701, e901, e1501 greenline Turvallisuusohjeet: Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. Laitteen magneettikenttä saattaa vaikuttaa

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

asuinrakennuksen pinta-ala on alle 150 m2 käyttäjiä normaalisti 5 hlöä tai vähemmän kiinteistöllä

asuinrakennuksen pinta-ala on alle 150 m2 käyttäjiä normaalisti 5 hlöä tai vähemmän kiinteistöllä 1.6.2018 Vantaa JÄTEVESILASKELMA BIOBOX M Kohdetiedot: Loma-asunto vesistön läheisyydessä (alle 100 m tai pidemmällä). Kohteen wc ratkaisuna on ympäristöwc, eli virtsaa tai jätevettä ei johdeta jätevesiin,

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

EXTOR 1000A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 1000A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 1000A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 1000A asbesti-imuri

Lisätiedot

Raita PA bio ja biokem puhdistamot - KÄYTTÖ, HUOLTO

Raita PA bio ja biokem puhdistamot - KÄYTTÖ, HUOLTO K PA BIO normaali alueille PA biokem PA puhdistamon asennus, hoito, huolto. Kiitos, että valitsit PA puhdistamon puhdistamaan kiinteistösi jätevettä. Vaikka PA on helppo asentaa ja ylläpitää, tarvitsee

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot