Tervetuloa Oxelösundin kotipalvelun käyttäjäksi. Itsemääräämisoikeus ja yksityisyydensuoja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa Oxelösundin kotipalvelun käyttäjäksi. Itsemääräämisoikeus ja yksityisyydensuoja"

Transkriptio

1

2 Tervetuloa Oxelösundin kotipalvelun käyttäjäksi Kotipalvelu helpottaa päivittäistä elämääsi ja antaa sinulle mahdollisuuden asua kotonasi turvallisissa oloissa. Kotipalvelutoimet sovitetaan kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Voimme auttaa esimerkiksi siivouksessa, pyykinpesussa, ostosten tekemisessä ja valmiiden ruoka-annosten toimittamisessa tai tarjota henkilökohtaista hoivaa. Henkilökohtainen hoiva voi olla avustamista ruokailussa, henkilökohtaisen hygienian hoitamisessa tai pukeutumisessa. Kotipalvelu voi tarjota myös sosiaalista yhdessäoloa, kävelyseuraa, apteekkiasioiden hoitamista tai valvontakäyntejä. Hakemus Kotipalvelun saaminen voi olla suuri elämänmuutos. Kotipalveluhakemus jätetään avuntarpeenkäsittelijälle, joka selvittää ja arvioi hakijan tarpeet yhdessä tämän kanssa. Mahdolliset toimet myönnetään selvityksen perusteella. Itsemääräämisoikeus ja yksityisyydensuoja Toimintamme perustuu sosiaaliseen näkemykseen, jossa käyttäjä on etusijalla ja jossa huomioimme hänen omat kykynsä ja voimavaransa. Kuuntelemme käyttäjien tarpeita ja kunnioitamme heidän yksityisyydensuojaansa työskennellessämme heidän kotonaan.

3 Yhteyshenkilö Lisäämme Oxelösundin kotipalvelun käyttäjien turvallisuudentunnetta tarjoamalla jokaiselle palvelunkäyttäjälle oman yhteyshenkilön. Yhteyshenkilö pitää yhteyttä sinuun ja omaisiisi ja mahdolliseen uskottuun mieheen. Yhteyshenkilö voi myös toimia linkkinä sinun ja yksikköpäällikön, käsittelijän ja vapaaehtoisten avustusjärjestöjen välillä. Oman yhteyshenkilösi tiedot ovat viimeisellä sivulla kohdassa yhteystiedot. Toteutussuunnitelma Kun olet saanut avuntarvepäätöksen, kotipalveluryhmä ottaa sinuun yhteyttä ja laatii yhdessä kanssasi hoitotoimien toteutussuunnitelman. Toteutussuunnitelmasta käy ilmi, miten ja milloin haluat kotipalvelun tekevän sinulle myönnetyt toimet. Halutessasi myös omaisesi voi osallistua toteutussuunnitelman laatimiseen. Kun olet tyytyväinen toteutussuunnitelman sisältöön, voit allekirjoittaa sen yhdessä yhteyshenkilön kanssa. Saat suunnitelmasta yhden kappaleen säilytettäväksi kotonasi. Toteutussuunnitelma tarkistetaan kahdesti vuodessa, mutta sitä voidaan muuttaa myös muulloin, jos tarpeesi muuttuvat. Yhteyshenkilö tekee muutokset yhdessä sinun kanssasi.

4 Turvallisuus Meille on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ja arvostetuksi. Kaikilla työntekijöillämme on valokuvalla ja nimellä varustettu henkilöllisyystodistus, joka osoittaa, että he työskentelevät Oxelösundin kunnassa. Sinulle ilmoitetaan etukäteen, jos käyntiaikaa joudutaan muuttamaan. Noudattamamme avainten käsittelyrutiinit takaavat sen, että avaimia säilytetään turvallisella tavalla. Sinä ja omaisesi voitte ottaa yhteyttä henkilökuntaamme puhelimitse, yhteystiedot löytyvät viimeiseltä sivulta. Mahdollisten tartuntojen välttämiseksi asiakkaiden ja henkilökunnan välillä, henkilökunta käyttää luonasi ollessaan kenkäsuojia, käsineitä, desinfektiohuuhdetta ja suojaesiliinaa. Oman turvallisuutesi vuoksi pyydämme sinua säilyttämään käteisvarojasi, pankkikorttiasi sekä kortin koodia lukitussa paikassa, kun et käytä niitä. Sinulle myönnettyjen toimien tekemiseen voi toisinaan osallistua monia eri työntekijöitä, minkä vuoksi tavaroiden katoamisen vaara kasvaa. Viransijaiset Käytämme toiminnassamme silloin tällöin viransijaisia, jotka perehtyvät työtehtäviinsä työskentelemällä muutaman päivän vakinaisen henkilökunnan rinnalla. Kun sijaiset ovat oppineet työtehtävänsä, he saattavat tulla luoksesi yksin. Joskus hoitoammattiin kouluttautuva oppilas seuraa ensin kokeneen työntekijän mukana mutta tulee myöhemmin itse tekemään sinulle myönnetyn toimen.

5 Raportointi Sosiaalipalvelulain mukaisesti henkilökunnalla on velvollisuus raportoida tekemänsä työt. Sosiaalisessa raportoinnissa kerrotaan, miten sinulle myönnetyt toimet on tarkoitus toteuttaa käytännössä. Toimen kuvaus muotoillaan yhdessä sinun tai valitsemasi puhemiehen kanssa. Miksi henkilökunnan pitää kirjoittaa sinusta? Siten toimintayksikkö voi seurata, että saat avun, johon sinulla on oikeus. Siten henkilökunta voi suunnitella työnsä luonasi parhaalla tavalla Siten voidaan varmistaa, että tuki (toimet) on hyvälaatuista. Mitä henkilökunta kirjoittaa? Henkilökunta kirjoittaa asioista, jotka ovat tärkeitä, jotta sinä voit saada hyvää apua ja tukea. Raportoinnin tulee olla asiallista ja helppotajuista. Saanko lukea minusta kirjoitetut asiat? Sinulla on oikeus saada luettavaksesi sinua koskeva sosiaalinen raportointi, ja ainoastaan tietoja työssään tarvitseva henkilökunta saa lukea sinusta kirjoitetut asiat. Saavatko omaiseni lukea minusta kirjoitetut asiat? Eivät automaattisesti, vaan sinun on annettava omaisellesi/läheisellesi lupa raporttien lukemiseen.

6 Lex Sarah Hoito- ja hoivahenkilökunnalla on lain mukaan velvollisuus ilmoittaa mahdollisia palvelunkäyttäjän kaltoinkohtelua tai palvelujen toteutuksessa tapahtuvia virheitä koskevista epäilyistään. Kyseessä voivat olla fyysiset tai psyykkiset asiat tai esimerkiksi taloudelliset epäkohdat. Voit myös itse huomauttaa asioista, joihin olet tyytymätön, lomakkeella Kerro mielipiteesi. Voit jättää lomakkeen kunnalle tai henkilökunnalle. Saat kolmen viikon kuluessa ilmoituksen siitä, miten asiasi etenee. Turvahälytin Turvahälyttimen avulla voit kutsua tarvittaessa apua ympäri vuorokauden. Hälyttimen ansiosta voit tuntea olosi turvalliseksi kotonasi. Kenellä on oikeus turvahälyttimeen? Sosiaalipalvelulain luvun 4 mukaisesti turvahälytin voidaan myöntää henkilölle, jolla on tavanomaista suurempi kaatumisriski ja/tai joka tuntee olonsa kotonaan turvattomaksi. Lisäksi Oxelösundin kunnassa asuvat 75 vuotta täyttäneet henkilöt voivat saada hälyttimen ilman harkintaa. Miten turvahälytin toimii? Digitaalisen turvahälyttimen hälytinlaite kytketään asunnossa olevaan pistorasiaan. Hälyttimen asentaja sijoittaa hälytinyksikön paikkaan, jossa signaalin vastaanotto on paras ja jossa sen pitäisi toimia hyvin.

7 Kun painat hälytyspainiketta, Örebrossa toimivan hälytyskeskuksen henkilökunta voi keskustella kanssasi kaiuttimen kautta. Hälytyskeskuksessa on henkilökuntaa vuorokauden ympäri. Hälytyksestä ilmoitetaan Oxelösundin kotipalvelulle, josta lähetetään henkilökuntaa kotiisi. Jos hälytyskeskus ei saa sinulta vastausta, kotipalveluhenkilökunta tulee asuntoosi omalla avaimellaan selvittämään, mitä on tapahtunut. On tärkeää, että testaat hälyttimen toiminnan painamalla sen painiketta vähintään kerran mutta mieluiten useita kertoja kuukaudessa. Hälytyskeskuksen henkilökunta voi tällöin vahvistaa, että hälytin toimii. Mitä turvahälytin maksaa? Turvahälyttimen kertaluontoinen asennuskustannus on 250 kruunua. Sen jälkeen peritään käyttäjän tuloihin perustuva kuukausimaksu, joka on korkeintaan 220 kruunua/kuukausi. Maksua aletaan periä hälyttimen asentamisen jälkeen. Jos satut kadottamaan hälyttimen tai hälytyspainikkeen, sinulta veloitetaan hälyttimen ostohinta kunnan taksojen ja maksujen mukaisesti. Turvahälyttimen hakeminen Voit hakea turvahälytintä ottamalla yhteyttä kunnan avuntarpeenkäsittelijään, joka selvittää tarpeesi yhdessä kanssasi. Käsittelijä tekee arvion perusteella päätöksen, joka lähetetään sinulle postitse.

8 Jos olet 75-vuotias ja kirjoilla Oxelösundin kunnassa, voit hakea turvahälytintä ilman selvitystä tai kotikäyntiä. Hakulomakkeita on kunnan verkkosivustolla tai käsittelijällä, (vaihde). Huomioitavaa Hälyttimen asennuksen yhteydessä sinun tulee luovuttaa kotipalvelulle kaksi avainta. Haluatko tietää lisää turvahälyttimistä? Oxelösundin kunnan turvahälyttimistä vastaavan henkilön puhelinnumero: tai (arkisin klo 8 16) Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 7 14 voit soittaa numeroon Turvahälyttimen palauttaminen Kun hälytintä ei enää tarvita, se palautetaan turvahälyttimistä vastaavalle henkilölle. Hälyttimestä perittävä maksu lakkaa hälyttimen palautuspäivänä.

9 Yöpartio Yöpartiossa on öisin kaksi henkilöä, jotka tekevät kotikäyntejä koko kunnassa. Palvelu on tarkoitettu kotona asuville henkilöille, jotka tarvitsevat henkilökohtaista hoivaa öisin, tai henkilöille, joilla on turvahälytin ja jotka tarvitsevat yöllä kiireellistä apua. Yöpartiopalvelun saaminen edellyttää kunnan avuntarpeenkäsittelijän päätöstä. Pyykinpesu Voidakseen auttaa pyykinpesussa kotipalvelun henkilökunnalla tulee olla käytettävissään pesu- ja huuhteluainetta sekä toimiva pesukone. Avuntarpeenkäsittelijä päättää, miten usein pyykinpesuapua myönnetään. Pyykinpesu ei sisällä mankelointia tai matonpesua. Henkilökunta voi silittää vaatteita ja yksittäisiä pöytäliinoja. Ostosten teko Ostosten teko on avuntarpeenkäsittelijän myöntämä toimi. Päätöksestä käy ilmi, kuinka usein ostoksia voidaan tehdä. Kotipalveluhenkilökunta voi auttaa haluttaessa myös ostoslistan laatimisessa. Ostosryhmä ei käsittele käteistä rahaa vaan sinulla on oltava voimassa oleva ICA-kortti.

10 Siivous Yksinasuville siivotaan kaksi huonetta, keittiö ja kylpyhuone ja yhdessä toisen henkilön kanssa asuville kolme huonetta, keittiö ja kylpyhuone. Kotona asuvien aikuisten, nuorten tai alivuokralaisten aiheuttamasta siivoustarpeesta ei huolehdita. Asukkaalla on oltava kotonaan alla mainitut siivousvälineet. Siivousta myönnetään yleensä kerran kolmessa viikossa. Siivouksen arvioitu aika: 1 huone ja keittiö 45 minuuttia joka kolmas viikko 2 huonetta ja keittiö 60 minuuttia joka kolmas viikko 3 huonetta ja keittiö 75 minuuttia joka kolmas viikko Asukas saa itse päättää, mitä kullakin siivouskerralla siivotaan. Jotta voimme tehdä siivouksen sinua tyydyttävällä tavalla, kotonasi pitää olla seuraavat asiat: Pölynimuri ja pölypusseja Pitkävartinen (vähintään 150 cm pitkä varsi) moppi, mieluiten moppipäällä varustettu teleskooppivartinen Mopin puristimella varustettu sanko Pölyrätti tai pölyhuiska Pesusieni WC-harja Pesurättejä Puhdistusainetta Siivouspalvelu ei sisällä seuraavia: Mattojen tomuttaminen, tuuletus ja pesu, lumenluonti tai puutarhanhoito. Lieden taustan siivoaminen, ikkunanpesu tai suursiivous. Arkipyhät Jos siivouspäiväsi sattuu arkipyhäksi, teemme siivouksen toisena varsinaisen siivouspäivän lähelle ajoittuvana päivänä, josta sovimme yhdessä kanssasi.

11 Sinun kotisi meidän työpaikkamme Kotisi on henkilökuntamme työpaikka, ja teemme aina riskiarvion varmistaaksemme, että henkilökunta voi tehdä työnsä mahdollisimman turvallisesti. Joskus saatamme joutua hankkimaan apuvälineitä, jotka helpottavat elämääsi ja parantavat turvallisuuttasi. Henkilökunta ei saa todistaa yksityisiä asiakirjoja, esimerkiksi valtakirjoja. Henkilökunnan ei tule myöskään käsitellä käteistä rahaa eikä arvoesineitä. Kotipalvelutoimen peruuttaminen Muista peruuttaa kotipalvelutoimet tarvittaessa hyvissä ajoin soittamalla koordinaattorille, ks. yhteystiedot viimeisellä sivulla. Peruuttamattomista toimista veloitetaan kunnan taksan mukainen maksu. Kotipalvelun laajentaminen tai irtisanominen För att utöka din hemtjänst eller säga upp hemtjänsten permanent måste du ta kontakt med biståndshandläggaren för att göra förändringen.

12 Yhteydenotto kotipalveluun Jos haluat saada yhteyden henkilökuntaan iltaisin ja viikonloppuisin: Kello jälkeen maanantaista perjantaihin sekä kello jälkeen lauantaisin ja sunnuntaisin voit kiireellisissä kysymyksissä/tapauksissa ottaa yhteyttä suoraan kunkin alueen kotipalveluhenkilökuntaan. Koska henkilökunta on välillä palvelunkäyttäjien luona eikä voi silloin vastata puhelimeen, jätä heille viesti. He ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Keskikaupunki Ryhmä 1: Keskikaupunki Ryhmä 2: Keskikaupunki Ryhmä 3: Dementiatiimi 1: Dementiatiimi 2: Sunda 1: Sunda 2: Frösäng: Yöpartio (klo , kaikki päivät): Koordinaattoriin saa yhteyden arkisin klo ja viikonloppuisin klo : Keskikaupunki, Siivous ja Ostokset: , Sunda, Frösäng, Yöpartio, Dementiatiimi 1 ja 2: , , Kotipalvelun koordinaattoriin voi arkisin klo saada yhteyden myös Kommuncenterin kautta, puh Oxelösunds kommun Oxelösund Besöksadress: Höjdgatan kommun@oxelosund.se

Päivämäärä

Päivämäärä 170901 Tietoa kotipalvelusta 2 (5) Kotipalvelu helpottaa päivittäistä elämääsi ja antaa sinulle mahdollisuuden asua kotonasi turvallisissa oloissa. Kotipalvelutoimet sovitetaan kunkin asiakkaan tarpeiden

Lisätiedot

ONKO SINUN VAIKEA SELVIYTYÄ KOTONASI JA TARVITSETKO APUA TAI TUKEA?

ONKO SINUN VAIKEA SELVIYTYÄ KOTONASI JA TARVITSETKO APUA TAI TUKEA? ONKO SINUN VAIKEA SELVIYTYÄ KOTONASI JA TARVITSETKO APUA TAI TUKEA? Jos et itse selviä arjestasi, voit saada apua kunnalta. Sinä tai laillinen edustajasi voitte hakea tukea kunnan vanhustenhuolto- ja hoivalautakunnan

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin Turvallisuutta kotiin Turvapuhelin Turvapuhelin toimii näin Turvapuhelin on kaiutinpuhelin, joka koostuu kahdesta osasta: pääyksiköstä ja hälytysrannekkeesta, jonka voi kiinnittää ranteeseen tai ripustaa

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon

Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon 2016-11-15 Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon Oxelösundissa tavoitteenamme on tarjota vanhuksille asuntoja, jossa jokainen voi tuntea elämänsä mielekkääksi, toimivaksi ja järkeväksi.

Lisätiedot

Tietoa Borlängen kunnan vanhustenhuollosta

Tietoa Borlängen kunnan vanhustenhuollosta Tietoa Borlängen kunnan vanhustenhuollosta Borlänge kommun 781 81 Borlänge Tel: 0243-740 00 kommun@borlange.se www.borlange.se Kun tarvitset apua tai tukea Kun tarvitset apua arkiaskareisiin voit hakea

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA. Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua.

TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA. Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua. TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua. Sinulla on oikeus arvokkaaseen elämään. Sosiaalipalvelulaissa on kansallinen arvopohja, joka kattaa vanhustenhuollon koko Ruotsissa.

Lisätiedot

Spelmannen toivottaa sinut tervetulleeksi

Spelmannen toivottaa sinut tervetulleeksi Spelmannen toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Spelmannen on 43 asunnon erityisasuntola, jossa on 14 dementikoille tarkoitettua asuntoa. Meillä on myös pariasuntoja pariskunnille, joista

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon

Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon 2016-06-20 Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon Oxelösundissa tavoitteenamme on tarjota vanhuksille asuntoja, jossa jokainen voi tuntea elämänsä mielekkääksi, toimivaksi ja järkeväksi.

Lisätiedot

- Kotipalvelusta saat vastuutyöntekijän viimeistään viikon kuluttua palvelutoimintojen alettua. Halutessasi sinulla on oikeus vaihtaa tämä henkilö.

- Kotipalvelusta saat vastuutyöntekijän viimeistään viikon kuluttua palvelutoimintojen alettua. Halutessasi sinulla on oikeus vaihtaa tämä henkilö. Kotipalvelu Motalan kotipalvelun perusajatuksena on kaikkien ihmisten samanarvoisuus. Työn lähtökohtana on asiallinen suhtautuminen ja kunnioitus jokaisen yksilön tarpeisiin ja toivomuksiin sekä mahdollisuus

Lisätiedot

Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi

Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Hantverkarn on 28 asunnon erityisasuntola. Hantverkarn pyrkii luomaan rauhallisen, turvallisen ja luottamuksellisen kodinomaisen asumisen,

Lisätiedot

Tuki ja hoiva tavallisessa asunnossa

Tuki ja hoiva tavallisessa asunnossa Tuki ja hoiva tavallisessa asunnossa PALVELUT TAVALLISESSA ASUNNOSSA Sinä, joka olet ikääntynyt tai toimintarajoitteinen, ja tarvitset tukea ja hoivaa kotonasi, voit hakea kunnallisia palveluita. SOSIAALIPALVELULAIN

Lisätiedot

Hesselgrenska toivottaa sinut tervetulleeksi

Hesselgrenska toivottaa sinut tervetulleeksi Hesselgrenska toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Hesselgrenska on dementikoille tarkoitettu erityisasuntola, jossa pyrimme luomaan rauhallisen ja turvallisen kodinomaisen asumisen ottaen

Lisätiedot

Asiakaslukko kotipalvelussa. Kysymyksiä ja vastauksia

Asiakaslukko kotipalvelussa. Kysymyksiä ja vastauksia Asiakaslukko kotipalvelussa Kysymyksiä ja vastauksia 2017 Enköpingin kunta, hoito- ja hoivahallinto Asiakaslukko kotipalvelussa Asiakaslukkopalveluun kuuluu, että asennamme valvontayksikön kotiisi. Tämä

Lisätiedot

Persgårdenin erityisasuntola toivottaa sinut tervetulleeksi

Persgårdenin erityisasuntola toivottaa sinut tervetulleeksi Persgårdenin erityisasuntola toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Persgården on 32 asunnon erityisasuntola. Persgården pyrkii luomaan rauhallisen, turvallisen ja luottamuksellisen kodinomaisen

Lisätiedot

Hoito ja hoviapalvelujen Laatuselvitys

Hoito ja hoviapalvelujen Laatuselvitys Hoito ja hoviapalvelujen Laatuselvitys Valokuvaaja: Sami Rahkonen www.srfoto.se Vahvistanut: Sosiaalilautakunta Päivämäärä: 15.12.2016 Tarkistuksista vastaa: Sosiaalihallinnon kehitysstrategi Mahdollisesta

Lisätiedot

Testversion Ej för ifyllnad

Testversion Ej för ifyllnad Kotipalvelu alle 65-vuotiaille henkilöille finska 1. Kotipalvelu kokonaisuudessaan Hyvin tyytymätön Melko tyytymätön tyytyväinen tai tyytymätön Melko tyytyväinen Hyvin tyytyväinen a. Kuinka tyytyväinen

Lisätiedot

Kotipalvelu alle 65-vuotiaille henkilöille

Kotipalvelu alle 65-vuotiaille henkilöille Kotipalvelu alle 65-vuotiaille henkilöille 1. Vaikutusmahdollisuudet Harvoin Joskus Usein, aina En osaa a. Ottaako henkilökunta mielipiteesi ja toiveesi huomioon avun toteuttamisesta? b. Voitko vaikuttaa

Lisätiedot

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå kommun, Uumajan kunta Puhelin (vaihde )

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå kommun, Uumajan kunta Puhelin (vaihde ) Kotipalveluopas Hemtjänstutförare i Umeå kommun, 2018-08-16 Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00) www.umea.se/hemtjanst Johdanto Uumajan kunnan ikääntyneille ja toimintarajoitteisille tarjoamasta

Lisätiedot

Maksut Tietoa maksuista hoito- ja hoivasektorissa

Maksut Tietoa maksuista hoito- ja hoivasektorissa Maksut 2018 Tietoa maksuista hoito- ja hoivasektorissa Sisällys Sivu Joitakin käsitteitä... 3 Maksujen laskeminen... 5 Maksut 2018... 6 Muuta... 7 Sinä, joka saat apua Skövden kunnalta kotipalvelun, erityisasumisen,

Lisätiedot

Kotoisaa viihtymistä luonnonkauniissa Västerhaningessa

Kotoisaa viihtymistä luonnonkauniissa Västerhaningessa TERVETULOA JOHANNESLUNDIN SENIORITALOON Kotoisaa viihtymistä luonnonkauniissa Västerhaningessa JOHANNESLUNDIN SENIORITALON YHTEYSTIEDOT Yksikönjohtaja: Inger Norlin, A-puoli, 08-606 72 17, inger.norlin@haninge.se

Lisätiedot

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå. Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00)) www.umea.se/hemtjanst

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå. Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00)) www.umea.se/hemtjanst Kotipalveluopas Hemtjänstutförare i Umeå Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00)) www.umea.se/hemtjanst Johdanto Uumajan kunnan ikääntyneille ja toimintarajoitteisille tarjoamasta tuesta ja

Lisätiedot

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin. Turvapuhelin aina yhteys hälytyskeskukseen

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin. Turvapuhelin aina yhteys hälytyskeskukseen Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin Turvapuhelin aina yhteys hälytyskeskukseen Sisällys Turvapuhelin... Levollisempi arki käyttäjälle ja läheisille... Kenelle turvapuhelin sopii?... Stellan

Lisätiedot

Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän: Ateriat kotiin. Kotiin kuljetuksen ohjeet

Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän:  Ateriat kotiin. Kotiin kuljetuksen ohjeet Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän: www.umea.se/dinmaltid Ateriat kotiin Kotiin kuljetuksen ohjeet Sisältö Kuka voi saada ateriat kotiin kuljetettuina... 3 Aterioiden tarjonta...

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Hoito- ja hoivatoiminnan maksut Eskilstunan kunnassa

Hoito- ja hoivatoiminnan maksut Eskilstunan kunnassa Hoito- ja hoivatoiminnan maksut Eskilstunan kunnassa Voimassa 1. 2.2012 alkaen Tämän esitteen tiedot koskevat kaikkia kunnallisen hoidon ja hoivan tarpeessa olevia henkilöitä. Esite sisältää tietoja palvelusta

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

KOTIPALVELUMAKSUT OMASSA ASUNNOSSA

KOTIPALVELUMAKSUT OMASSA ASUNNOSSA KOTIPALVELUMAKSUT OMASSA ASUNNOSSA Kotipalvelu Kotipalvelu koostuu seuraavista asioista: henkilökohtainen hoiva, palvelu, ruoanjakelu ja/tai turvapalvelu. Henkilökohtaiseen hoivaan sisältyy auttaminen

Lisätiedot

Palvelukeskus Maijala

Palvelukeskus Maijala Palvelukeskus Maijala Perustietoa Maijalasta Asuntoja palvelukeskuksessa on 87 kpl, joista Mattilaksi kutsutussa E-talossa 21 kpl. Palvelukeskus Maijalassa on 79 yksiötä ja 8 kaksiota. Asunnot ovat savuttomia,

Lisätiedot

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p MÄNTYKOTI PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390 Mäntykodin toimintaajatus: Mäntykoti on autettu asumisyksikkö, jossa asuu eniten apua tarvitsevia kehitysvammaisia (tehostettua palveluasumista,

Lisätiedot

Omaistuki Solnassa. Kuka on omaishoitaja?

Omaistuki Solnassa. Kuka on omaishoitaja? Omainen Solnassa Omaistuki Solnassa Omaistuki on suunnattu niille, jotka auttavat ja tukevat läheistään, joka ei pitkäaikaisen sairauden tai toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi selviä arjestaan omin avuin.

Lisätiedot

Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingin kunnan vanhustenhuollossa

Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingin kunnan vanhustenhuollossa Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingin kunnan vanhustenhuollossa HOITO- JA HOIVATOIMISTO Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingissä Arvokas elämä ja hyvinvointi Kansallinen arvoperusta Erään sosiaalipalvelulakiin

Lisätiedot

Maksut hoidosta ja hoivasta

Maksut hoidosta ja hoivasta Maksut hoidosta ja hoivasta SUOMI Tämä esite on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat kunnallista hoitoa ja hoivaa. Se sisältää tietoa palveluista ja hoivasta perittävistä maksuista. Voimassa 2019-02-01

Lisätiedot

NACKAN KUNNAN PALVELUT IKÄÄNTYNEILLE

NACKAN KUNNAN PALVELUT IKÄÄNTYNEILLE 20 2 NACKAN KUNNAN PALVELUT IKÄÄNTYNEILLE Sosiaalipalvelut Sisältö Nackan kunnan palvelut ikääntyneille 3 Kotipalvelu 3 Vuorottaja kotiin omaistuki 4 Turvapuhelin 5 Ruokaa kotiin 5 Päivätoimintaa yli 65-vuotiaille

Lisätiedot

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista Valitse kohde. 1 (13) 28.3.2014 Kysely kotona asuvien 15-35 -vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista A. Taustatiedot Syntymävuosi? Sukupuoli? nainen mies Äidinkieli? suomi ruotsi muu Postinumero?

Lisätiedot

Hoito- ja huolenpitoasuminen

Hoito- ja huolenpitoasuminen omvårdnad gävle FINSKA/SUOMALAINEN Vård- och omsorgsboende Hoito- ja huolenpitoasuminen Kuka voi saada hoito- ja huolenpitoasumisen? Hoito- ja huolenpitoasuminen voi tulla ajankohtaiseksi, kun tarve valvonnasta

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

Aula-asumispalvelut / Aulan Avainrinki Sivu 1 / 8

Aula-asumispalvelut / Aulan Avainrinki Sivu 1 / 8 Aula-asumispalvelut / Aulan Avainrinki Sivu 1 / 8 HAKULOMAKE Vastaathan kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti ja huolellisesti. Voit vastata kysymyksiin yhdessä lähihenkilösi kanssa. Perustiedot Nimi

Lisätiedot

Asukas Henkilötunnus. Yhteyshenkilöt

Asukas Henkilötunnus. Yhteyshenkilöt Asukas Nimi Henkilötunnus Osoite Puhelin Siviilisääty Ammatti Äidinkieli Omalääkäri Yhteyshenkilöt Nimi Nimi Osoite Osoite Puhelin (koti) Puhelin (koti) Yhteys Yhteys Tietojen luovutus Omainen tai henkilö,

Lisätiedot

SIIVOUSPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SIIVOUSPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SIIVOUSPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SISÄLTÖ 1 PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT... 2 2 TOIMINTA-AJATUS, ARVOT JA TOIMINTAPERIAATTEET... 2 Toiminta-ajatus... 2 Arvot ja toimintaperiaatteet... 2 3 RISKINHALLINTA...

Lisätiedot

Eskilstunan kunnan vanhustenja vammaistenhuoltomaksut

Eskilstunan kunnan vanhustenja vammaistenhuoltomaksut Eskilstunan kunnan vanhustenja vammaistenhuoltomaksut Voimassa alkaen 1.2.2009 Tämä esite on kunnallista hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville. Tässä informoimme palveluiden ja hoitotoimien maksuista. Jos

Lisätiedot

Omaistuki. Hoito & hoiva

Omaistuki. Hoito & hoiva Omaistuki Hoito & hoiva Tukea omaishoitajalle Yhä useampi omainen hoitaa ja tukee lähimmäistään, jolla voi olla pitkäaikaissairaus, psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma tai joka ei korkean ikänsä

Lisätiedot

LSS Laki eräille toimintaesteisille annettavasta tuesta ja palvelusta

LSS Laki eräille toimintaesteisille annettavasta tuesta ja palvelusta 19.1.2010 Sosiaalihallinto Toimintatuen osasto HELPPOLUKUINEN LSS Laki eräille toimintaesteisille annettavasta tuesta ja palvelusta LSS:n tarkoituksena on: Auttaa toimintaesteisiä selviytymään asioista,

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Koy Pikipruukki,

Lisätiedot

Kotoutumiskorvaus [Etableringsersättning]

Kotoutumiskorvaus [Etableringsersättning] Kotoutumiskorvaus [Etableringsersättning] Klicka här, skriv ev. Undertitel Voit saada kotoutumiskorvausta, jos olet vastikään muuttanut Ruotsiin. Kotoutumiskorvaus on raha, jota sinulle maksetaan, kun

Lisätiedot

Kotiavun sekä terveydenja sairaanhoidon maksut

Kotiavun sekä terveydenja sairaanhoidon maksut Kotiavun sekä terveydenja sairaanhoidon maksut Avgifter för hjälp i hemmet samt hälso- och sjukvård Tietoa tukea ja hoivaa koskevista maksuista sinulle, joka asut tavallisessa asunnossa tai palvelutalossa

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE

SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE Sivu 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. MITÄ PALVELUSETELI TARKOITTAA?... 3 SUONENJOEN KAUPUNGILLA KÄYTÖSSÄ OLEVAT PALVELUSETELIT...

Lisätiedot

Kansallinen arvoperusta käytännössä

Kansallinen arvoperusta käytännössä Kansallinen arvoperusta käytännössä Eettinen suhtautumistapa Hoito- ja hoivapalvelut Kuva: Lindesjön-järveä kiertävä polku Kansallinen arvoperusta Ruotsin sosiaalipalvelulakiin lisättiin 1. tammikuuta

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 14.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2015 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut

Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut Ikäihmisten koti- ja tukipalveluiden, sekä asumispalveluiden maksut Ensisijaisena toimenpiteenä ennen hoitomaksun alentamista edellytetään aina, että asiakas anoo Kelalta ne etuudet, joihin yleensä kotihoidon

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 13.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2013 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

TURVAPUHELINPALVELU TILAUSLOMAKKEEN TÄYTTÖOHJEET

TURVAPUHELINPALVELU TILAUSLOMAKKEEN TÄYTTÖOHJEET TURVAPUHELINPALVELU TILAUSLOMAKKEEN Tilauspäivä Asennuspäivä Avaintieto Hälytyskoodi Hälytyskeskus numero Maksajan tiedot Tilattavat palvelut Laitetiedot Päivä, jolloin tilaus tehdään Laitteen todellinen

Lisätiedot

PALVELUSETELIOPAS HUITTINEN Kotihoitotoimisto Särkimyskoskenkatu 3 B, 32700 Huittinen p. 044 560 4246

PALVELUSETELIOPAS HUITTINEN Kotihoitotoimisto Särkimyskoskenkatu 3 B, 32700 Huittinen p. 044 560 4246 PALVELUSETELIOPAS HUITTINEN Kotihoitotoimisto Särkimyskoskenkatu 3 B, 32700 Huittinen p. 044 560 4246 päivitetty 3.9.2015 2 MIKÄ ON PALVELUSETELI? Palveluseteli on kunnan viranhaltijan myöntämä avustussitoumus,

Lisätiedot

Tämän lupaamme sinulle. Ihmisarvoisen hoidon takuut vanhustenhuollossa sekä terveydenja sairaanhoidossa

Tämän lupaamme sinulle. Ihmisarvoisen hoidon takuut vanhustenhuollossa sekä terveydenja sairaanhoidossa Tämän lupaamme sinulle Ihmisarvoisen hoidon takuut vanhustenhuollossa sekä terveydenja sairaanhoidossa 5 TAKUUTA Haluamme antaa sinulle hyvän hoidon ja hoivan Jos olet yli 65-vuotias ja tarvitset apua

Lisätiedot

Avoin kotipalvelu Tietoa Jällivaaran kunnan tarjoamasta avoimesta kotipalvelusta

Avoin kotipalvelu Tietoa Jällivaaran kunnan tarjoamasta avoimesta kotipalvelusta Avoin kotipalvelu Tietoa Jällivaaran kunnan tarjoamasta avoimesta kotipalvelusta Avoin kotipalvelu tarjoaa turvallisen vaihtoehdon. Pyrimme aina täyttämään jokaisen yksilön erityiset hoito- ja huolenpitotarpeet.

Lisätiedot

Ympärivuorokautista huolenpitoa rauhallisessa kotiympäristössä

Ympärivuorokautista huolenpitoa rauhallisessa kotiympäristössä TERVETULOA VALLAGÅRDENIN DEMENTIAKOTIIN Ympärivuorokautista huolenpitoa rauhallisessa kotiympäristössä VALLAGÅRDENIN YHTEYSTIEDOT Yksikönjohtaja: Mikael Stjernqvist...08-606 72 69 mikael.stjernqvist@haninge.se

Lisätiedot

Asunnonmuutostyöt ja apuvälineet osallisuuden varmistajana. Elina Lindström Johtava sosiaalityöntekijä Espoon kaupunki

Asunnonmuutostyöt ja apuvälineet osallisuuden varmistajana. Elina Lindström Johtava sosiaalityöntekijä Espoon kaupunki Asunnonmuutostyöt ja apuvälineet osallisuuden varmistajana Elina Lindström Johtava sosiaalityöntekijä Espoon kaupunki Miksi? Rakentaminen Asenteet Missä asunnon muutostöistä puhutaan? 2 Tausta Vammaispalvelulaki

Lisätiedot

Kotona annettava apu

Kotona annettava apu Kotona annettava apu Kotona annettava apu Kotona annettava apu käsittää hoivatoimenpiteet, palvelutoimenpiteet ja turvahälyttimen. Hoivatoimenpiteet Voit saada apua henkilökohtaisen hygienian hoidossa

Lisätiedot

Tukea, apua tai palvelua tarvitsevalle Sosiaalipalvelulain mukainen apu

Tukea, apua tai palvelua tarvitsevalle Sosiaalipalvelulain mukainen apu Tukea, apua tai palvelua tarvitsevalle Sosiaalipalvelulain mukainen apu 2 Hyvinvointihallinto 3 Oikeuksia koskeva selitys Sosiaalipalvelulaki Sosiaalipalvelulain mukaan lautakunnan on toimittava siten,

Lisätiedot

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?... 2

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA PALVELUJEN TUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT: Virallinen nimi: JaVil Rakenne Avoin Yhtiö Y:1767035-0 Toimintayksikön nimi ja osoite: JaVil Siivouspalvelut Toiminnasta

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen - Tietoa Jällivaaran kunnan vanhuksille ja toimintaesteisille tarjoamista erityisasumismuodoista Sosiaalilautakunnan tehtävänä on huolehtia ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Kotona kuten ennenkin.

Kotona kuten ennenkin. hea l t h pe rato r Kotona kuten ennenkin. OMAseniori-palvelussa olen kokenut parhaimpana sen, että saan tarvitsemaani tietoa äitini päivän aktiivisuudesta ja unen rytmistä. Yksinasuvan 92 -vuotiaan äidin

Lisätiedot

Kotona kuten ennenkin.

Kotona kuten ennenkin. Kotona kuten ennenkin. OMAseniori-palvelussa olen kokenut parhaimpana sen, että saan tarvitsemaani tietoa äitini päivän aktiivisuudesta ja unen rytmistä. Yksinasuvan 92 -vuotiaan äidin omainen OMAseniori-turvapalvelu

Lisätiedot

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE 1. OJUSNIITTY 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. OJUSNIITYN TOIMINTA- AJATUSTA 5. OMAHOITAJUUS 6. HOITO- JA PALVELUSUUNNITELMA 7. RAHA-ASIOIDEN HOITO 8. VAATEHUOLTO

Lisätiedot

TOIMINTA-AJATUS Toimintaa ohjaavat periaatteet:

TOIMINTA-AJATUS Toimintaa ohjaavat periaatteet: MÄNNISTÖKOTI MÄNNISTÖNKATU 10, 85800 HAAPAJÄRVI puh. 044 4456 435 -> Männistökodin tavoitteena on tarjota yksilöllistä, kodinomaista ja turvallista asumista kehitysvammaisille asukkaille. TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 30.1.2015

Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 30.1.2015 Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 30.1.2015 Yrittäjän tiedot Evinic Oy Y-tunnus: 0954018-5 T:mi Kotihoiva Seija Sutinen Y-tunnus: 1594573-6

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimien tilojen vuokraamisen periaatteet

Sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimien tilojen vuokraamisen periaatteet 0 Sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimien tilojen vuokraamisen periaatteet 1 1. SISÄLLYS 1. SISÄLLYS... 1 2. YLEISTÄ... 2 3. KÄYTTÖVUOROT... 2 4. VUOROJEN HAKEMINEN JA HAKEMUSTEN KÄSITTELY... 2 4.3.1.

Lisätiedot

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin. Turvapuhelin aina yhteys hälytyskeskukseen

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin. Turvapuhelin aina yhteys hälytyskeskukseen Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin Turvapuhelin aina yhteys hälytyskeskukseen Sisällys Turvapuhelin... Levollisempi arki käyttäjälle ja läheisille... Kenelle turvapuhelin sopii?... Stellan

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 12.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2012 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

Vanhusten tuki- ja hoivapalvelut

Vanhusten tuki- ja hoivapalvelut Vanhusten tuki- ja hoivapalvelut Tietoa vanhuksille tarjottavista tukipalveluista Stöd och omsorg för äldre Information om vilket stöd som finns till dig som är äldre 2 Esitteen tiedot on päivitetty 29.9.2014.

Lisätiedot

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Tämä ohje on urakoitsijoille jotka EIVÄT TEE AJOKIRJAUKSIA Työt-palvelulla. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016 LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016 Perusturvalautakunta 25.2.2016 Liite Sivu 2 / 7 Sisällys LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.3.2016 -----------------------------

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Asiakas. Yhteyshenkilöt

Asiakas. Yhteyshenkilöt Nimi Henkilötunnus Osoite Puhelin Siviilisääty Ammatti Äidinkieli Omalääkäri Asiakas Yhteyshenkilöt Nimi Nimi Osoite Osoite Puhelin (koti) Puhelin (koti) Yhteys Yhteys Tietojen luovutus Omainen tai henkilö,

Lisätiedot

METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI

METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI YHTEYSTIEDOT: Auratie 3 92140 Pattijoki Kissankellot 1-3v kissankellot(at)raahe.fi p. 040 830 3010 Päivänkakkarat 3-5v. paivankakkarat(at)raahe.fi p. 040 830 3150 päivähoidonohjaaja

Lisätiedot

HAKULOMAKE. Vastaathan kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti ja huolellisesti. Voit vastata kysymyksiin yhdessä lähihenkilösi kanssa.

HAKULOMAKE. Vastaathan kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti ja huolellisesti. Voit vastata kysymyksiin yhdessä lähihenkilösi kanssa. HAKULOMAKE Vastaathan kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti ja huolellisesti. Voit vastata kysymyksiin yhdessä lähihenkilösi kanssa. Perustiedot Nimi: Henkilötunnus: Lähiomainen 1: Lähiomaisen 1 puhelinnumero,

Lisätiedot

Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 13.4.2015

Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 13.4.2015 Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 13.4.2015 Yrittäjän tiedot Evinic Oy Y-tunnus: 0954018-5 T:mi Kotihoiva Seija Sutinen Y-tunnus: 1594573-6

Lisätiedot

Palautusosoite Kotihoito turvapuhelimet Käsittelijä Sorakatu Vaasa Alue Tiimi ja puhelinnumero. Postinumero ja toimipaikka:

Palautusosoite Kotihoito turvapuhelimet Käsittelijä Sorakatu Vaasa Alue Tiimi ja puhelinnumero. Postinumero ja toimipaikka: Saapunut / /20 Palautusosoite Kotihoito turvapuhelimet Käsittelijä Sorakatu 2 65100 Vaasa Alue Tiimi ja puhelinnumero TURVAPUHELINHAKEMUS Hakijan tiedot Nimi: Osoite: Siviilisääty: Henkilötunnus: Postinumero

Lisätiedot

NACKAN KUNNAN PALVELUT IKÄÄNTYNEILLE

NACKAN KUNNAN PALVELUT IKÄÄNTYNEILLE 20 5 NACKAN KUNNAN PALVELUT IKÄÄNTYNEILLE Äldreenheten Luottamus ja kunnioitus ihmisten taitoja, omia kykyjä sekä heidän vastuunottokykyään kohtaan. Sisältö Nackan kunnan palvelut ikääntyneille 3 Kotipalvelu

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys nettikyselyt 2018

Asiakastyytyväisyys nettikyselyt 2018 Asiakastyytyväisyys nettikyselyt 2018 YAH Asiakkaan tyytyväisyyskysely ympärivuorokautisesta asumisesta Omaisen tyytyväisyyskysely ympärivuorokautisesta asumisesta KAT Asiakkaan tyytyväisyyskysely kotihoidosta

Lisätiedot

Osasto-opas. Synnytysvuodeosasto. www.eksote.fi

Osasto-opas. Synnytysvuodeosasto. www.eksote.fi Osasto-opas Synnytysvuodeosasto www.eksote.fi Synnytysvuodeosasto sijaitsee sairaalan päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa C-siivessä. Sisäänkäynti pääovesta. Osastolla hoidetaan raskaana olevia ja

Lisätiedot

PALVELUSETELI SÄÄNNÖLLISEEN KOTIHOITOON

PALVELUSETELI SÄÄNNÖLLISEEN KOTIHOITOON PALVELUSETELI SÄÄNNÖLLISEEN KOTIHOITOON HAKEMUKSEN SISÄLTÖ nimi syntymäaika Asiakas osoite Puhelin Hakija, mikäli eri kuin asiakas Hakemus: VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Päätös Myönnetään säännöllistä kotihoitoa

Lisätiedot

Päivitetty Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta

Päivitetty Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Hoivapalvelu Hupulaanen Ulla Laakso-Murtoniemi Laaksontie 241 62420 Kortesjärvi Puh. 050 302 8577 ulla.lamur@gmail.com Kaarinan kotipalvelu Kaarina Lahti Etelärannantie

Lisätiedot

OMAVALVONTA SUUNNITELMA

OMAVALVONTA SUUNNITELMA Kotipalvelu Laura Herrala Laura Herrala Ritaniemenkatu 6. E 11 15240 Lahti kotipalvelulauraherrala@hotmail.com p. 040 9605096 Y- tunnus 2308576-4 OMAVALVONTA SUUNNITELMA Kotipalvelu Laura Herrala 02.08.2017

Lisätiedot

Yleisten apurahojen yhteiset hakuohjeet

Yleisten apurahojen yhteiset hakuohjeet Yleisten apurahojen yhteiset hakuohjeet 1) Mihin tarkoitukseen rahasto jakaa yleisiä apurahoja? Erilaisia hankkeita tukemalla rahasto haluaa lisätä Suomen ja Tanskan välisiä kontakteja sekä lisätä molempien

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO 2016

PALVELUHINNASTO 2016 PALVELUHINNASTO 2016 Hinnat ovat voimassa 1.1.2016 alkaen toistaiseksi. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Palveluohjaus ja neuvonta: Palvelut vanhuksille: 040 769 8615 Palvelut vammaisille: 050 375

Lisätiedot

Säännöllisen kotihoidon palvelusetelituottajat (päivitetty ) Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta

Säännöllisen kotihoidon palvelusetelituottajat (päivitetty ) Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Säännöllisen kotihoidon palvelusetelituottajat (päivitetty 18.7.2018) Palveluntuottaja Toiminta-ajat Palvelut Hinta Hoivapalvelu Hupulaanen Ulla Laakso-Murtoniemi Laaksontie 241 62420 Kortesjärvi Puh.

Lisätiedot

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1 (5) SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1. Yleistä Me Sataservice-konsernissa kunnioitamme tietosuojaasi. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan työnhakijoihin, työntekijöihin, käyttäjiin; jotka käyttävät

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Klicka här, skriv ev. Undertitel

Klicka här, skriv ev. Undertitel Klicka här, skriv ev. Undertitel Vanhempainraha on vanhemmille maksettava korvaus, jotta he voisivat töissä olon sijaan olla kotona lastensa kanssa. Tätä korvausta maksetaan yhteensä 480 päivältä lasta

Lisätiedot

Dahua-kameravalvonta Kupariteollisuuspuistossa - tietosuojaseloste

Dahua-kameravalvonta Kupariteollisuuspuistossa - tietosuojaseloste Dahua-kameravalvonta Kupariteollisuuspuistossa - tietosuojaseloste Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus informoida selkeällä tavalla rekisteröityjä. Tämä seloste täyttää informointivelvoitteen.

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen Tervetuloa Tervetuloa Höveliin Mäntyrinteeseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa HÖVELIIN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Höveli sijaitsee

Lisätiedot

Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 6.10.2015

Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 6.10.2015 Hoiva-, siivous- ja kotona asumiseen liittyvien palvelujen palvelutuottajien lista (12.12.2012 40) 6.10.2015 Yrittäjän tiedot Evinic Oy Y-tunnus: 0954018-5 T:mi Kotihoiva Seija Sutinen Y-tunnus: 1594573-6

Lisätiedot

Yleisten apurahojen hakuohjeet

Yleisten apurahojen hakuohjeet Yleisten apurahojen hakuohjeet 1) Mihin tarkoitukseen rahasto jakaa yleisiä apurahoja? Erilaisia hankkeita tukemalla rahasto haluaa lisätä Suomen ja Norjan välisiä kontakteja sekä lisätä molempien maiden

Lisätiedot

Iisalmen terveyskeskus: Hoitajakutsujärjestelmän minimi vaatimukset

Iisalmen terveyskeskus: Hoitajakutsujärjestelmän minimi vaatimukset 1 2 Iisalmen terveyskeskus: Hoitajakutsujärjestelmän minimi vaatimukset ominaisuuksille alueittain Osasto 1 Osasto 2 Osasto 3 Avovastaanotot Yleiset käytävätilat Aulat Liite 3 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sijainti:

Lisätiedot

Kiteen kaupunki Ikäihmisten asumispalvelut ja myöntämisperusteet

Kiteen kaupunki Ikäihmisten asumispalvelut ja myöntämisperusteet Perusturvalautakunta 17.12.2013 167, Liite 2. Kiteen kaupunki Ikäihmisten asumispalvelut ja myöntämisperusteet 1 Ikäihmisten asumispalvelut Lyhytaikainen asuminen Lyhytaikaisella asumispalvelulla pyritään

Lisätiedot