Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon"

Transkriptio

1

2 Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon Oxelösundissa tavoitteenamme on tarjota vanhuksille asuntoja, jossa jokainen voi tuntea elämänsä mielekkääksi, toimivaksi ja järkeväksi. Haluamme, että voit tuntea osallistuvasi arkesi suunnitteluun niin paljon kuin mahdollista. Sinun on saatava tuntea, että henkilökunta kunnioittaa sinua ja kuuntelee tarpeitasi. Toivomme, että viihdyt uudessa asunnossasi ja tunnet olosi turvalliseksi. Tämä esite sisältää käytännön tietoa uudesta asunnostasi. Asuntoon muutto Erityisasuntoon muuttaminen on suuri elämänmuutos. Jotta kaikki menisi mahdollisimman hyvin, sinun on saatava itse päättää, mitä otat mukaan uuteen asuntoosi. Muuton helpottamiseksi kunta voi tarjota avuksesi muuttoavustajan, joka voi tulla käymään kotonasi ennen muuttoa. Muuttoavustaja voi olla apunasi korkeintaan 24 tuntia. Ehdit sinä aikana kaikessa rauhassa kertoa, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja miten haluat elää elämääsi. Päätätte yhdessä, mitä muuttoavustaja saa kertoa edelleen hoitohenkilökunnalle ja uusille naapureillesi.

3 Hoidon suunnittelu Jonkin aikaa muuton jälkeen yhteyshenkilö ja sairaanhoitaja sekä mahdollisesti myös työterapeutti tai lääkintävoimistelija haluavat tavata sinut ja mahdollisesti myös jonkun omaisesi päättääkseen, mitä toimia sinä tarvitset ja kuinka ne on paras hoitaa. Avuntarpeesi määräytyy yksilöllisten tarpeidesi mukaan. Erityisasunnon henkilökunta Tarpeidesi täyttämisestä vastaavat useat eri ammattiryhmät. Kunkin yksikköpäällikön vastuulla on 3 4 osastoa. Asuntolan toimintaa johtavilla korkeakoulututkinnon suorittaneilla yksikköpäälliköillä on paljon kokemusta vanhustenhuollosta. Jokaisella osastolla on hoitohenkilökuntaa ja useimmilla on alihoitajan pätevyys. Tapaat heidät päivittäin ja he auttavat sinua asioissa, joista et selviydy omin päin. Jokaisella osastolla on hoidosta vastaava sairaanhoitaja. Sairaanhoitaja vastaa asukkaille annettavista terveyden- ja sairaanhoitotoimista ja toimii muun hoitohenkilökunnan tukena.

4 Työterapeutti ja fysioterapeutti (lääkintävoimistelija) ovat käytettävissä tarvittaessa ja tulevat osastolle arvioimaan arjessa tarvitsemasi avun tarpeen ja auttamaan mahdollisten apuvälineiden testaamisessa. Erityisasuntolassa käy myös lääkäri, mutta hän ei ole käytettävissä joka päivä. Sairaanhoitaja saa kuitenkin yhteyden lääkäriin ympäri vuorokauden. Yhteyshenkilöt Yhteyshenkilöt oppivat tuntemaan sinut ja omaisesi parhaiten. Keskustele heidän kanssaan, jos saamaasi apuun on tarpeen tehdä muutoksia tai jos tarvitset esimerkiksi ajanvarauksen jonnekin. Raportointi Sosiaalipalvelulain mukaisesti henkilökunnalla on velvollisuus raportoida tekemänsä työt. Sosiaalisessa raportoinnissa kerrotaan, miten sinulle myönnetyt toimet on tarkoitus toteuttaa käytännössä. Toimen kuvaus muotoillaan yhdessä sinun tai valitsemasi puhemiehen kanssa. Miksi henkilökunnan pitää kirjoittaa sinusta? Siten toimintayksikkö voi seurata, että saat avun, johon sinulla on oikeus. Siten henkilökunta voi suunnitella työnsä luonasi parhaalla tavalla. Siten voidaan varmistaa, että tuki (toimet) on hyvälaatuista. Mitä henkilökunta kirjoittaa? Henkilökunta kirjoittaa asioista, jotka ovat tärkeitä, jotta sinä voit saada hyvää apua ja tukea. Raportoinnin tulee olla asiallista ja helppotajuista. Saanko lukea minusta kirjoitetut asiat? Sinulla on oikeus saada luettavaksesi sinua koskeva sosiaalinen raportointi, ja ainoastaan tietoja työssään tarvitseva henkilökunta saa lukea sinusta kirjoitetut asiat. Saavatko omaiseni lukea minusta kirjoitetut asiat? Eivät automaattisesti, vaan sinun on annettava omaisellesi/läheisellesi lupa raporttien lukemiseen.

5 Hoiva-ateriat Pyrimme aktiivisesti luomaan erityisasuntoloihin syömistä kannustavan ateriointiilmapiirin. Kutsumme näitä aterioita hoiva-aterioiksi. Aterioiden tavoitteena on antaa jokaiselle hyvää huolenpitoa ja sosiaalisia virikkeitä. Hoiva-aterioiden avulla henkilökunta pystyy myös nopeasti havaitsemaan syömisessä tapahtuvat muutokset. Tarjoilemme joka päivä kolme ateriaa ja välipalaa. Maanantaisin ja perjantaisin asukkaat voivat valita mieleisensä kahdesta eri lounasvaihtoehdosta. Saatavana on myös yöpalaa, jos satut heräämään yöllä. Tietoa asunnosta Vuokrasopimus Vuokrasopimus solmitaan sinun ja Oxelösundissa toimivan Kustbostäderin välillä. Se toimii tavallisen vuokrasopimuksen tavoin. Vuokrasopimus päättyy aikaisintaan kuukauden kuluttua sopimuksen irtisanomisesta ajoittuvassa kuunvaihteessa. Jos sinulla on kysyttävää sopimuksesta, soita Kustbostäderille kunnan Kommuncenterin kautta, puhelin

6 Avaimet Sjötångenissa ja joillakin Björntorpin osastoilla saat asuntoosi oman avaimen. Jos hukkaat avaimen, olet korvausvelvollinen. Kalusteet Kalustat asuntosi omilla kalusteillasi ja omien toiveidesi mukaan. Muista, että pyörätuoli, rollaattori ja muut apuvälineet tarvitsevat kääntymistilaa ja että matot yleensä lisäävät kaatumisriskiä, minkä vuoksi pyydämme välttämään mattoja. Suosittelemme oman kotivakuutuksen hankkimista. Pistorasiat Asuntojemme kaikki pistorasiat ovat maadoitettuja, joten saatat joutua vaihtamaan vanhat maadoittamattomat pistotulppasi uusiin. Puhelin ja internet Jos haluat jatkaa nykyisen puhelinliittymäsi käyttöä, joudut huolehtimaan itse sen siirrosta. Tiloissamme ei tällä hetkellä ole yhteistä Wi-Fi-yhteyttä, mutta voit hankkia itse haluamasi liittymän. TV TV-lupamaksu sisältyy asunnon vuokraan. Kunnalla on sopimus ComHemin kanssa, jonka perustarjonta sisältyy vuokraan. Suomenkielinen TV-kanava ei sisälly perustarjontaan. Jos haluat lisää kanavia, esimerkiksi suomenkielisen kanavan, niistä veloitetaan asuntokohtaisesti. Ota yhteyttä ComHemin asiakaspalveluun jos haluat lisätietoja suomenkielisestä TV-kanavasta, puh tai Sälekaihtimet Sälekaihtimet eivät kuulu asuntoon. Joudut itse maksamaan huoneessa mahdollisesti olevien kaihtimien korjauksen, jos haluat pitää kaihtimet. Vuode ja vuodevaatteet Asunnossa on vuode, patja ja vuodeliinavaatteet, kuten lakanat, tyynyliinat ja pyyhkeet. Tarvitset mukaasi: Vähintään kaksi tyynyä ja peittoa (kestävät 60 asteen pesun). Päiväpeitteen ja huovan (pesunkestävät). Poismuutto Vastaat itse kalusteiden pois viemisestä ja muuttosiivouksesta. Voit käyttää siivoukseen haluamaasi siivousliikettä. Muuton jälkeen Kustbostäder tarkastaa

7 asunnon. Epänormaalista kulumisesta asukkaalta saatetaan veloittaa korvausmaksu. Arvoesineet Vältä ottamasta mukaan arvoesineitä, joita et käytä tai joita käytät vain harvoin. Henkilökohtaiset esineet, kuten valokuvat ja muut muistoesineet, ovat tärkeitä ja merkitsevät paljon turvallisuudellesi ja viihtymisellesi. Pieni vinkki: ota mukaan vähän mutta rakkaita esineitä. Apuvälineet Jos käytät kotonasi esimerkiksi rollaattoria, ota se mukaasi. Keskustele mielellään muuton yhteydessä työterapeutin tai lääkintävoimistelijan kanssa apuvälineiden tarpeestasi. Pyydämme myös ottamaan mukaan oman kuumemittarin. Hälytin Kaikilla erityisasunnossa asuvilla on oma hälytin. Jos teet hälytyksen asunnostasi, voimme puhua kanssasi. Joinakin vuorokaudenaikoina, kuten aamu- ja iltarutiinien aikaan, olemme kiireisempiä ja saatat joutua odottamaan jonkin aikaa.

8 Siivous Jos tarvitset apua asuntosi siivoamiseen, autamme sinua mahdollisuuksien mukaan. On hyvä pyrkiä tekemään mahdollisimman paljon itse. Pyykinpesu Jos tarvitset apua pyykinpesuun, autamme sinua mahdollisuuksien mukaan. Vaatteiden tulee kestää 60 C:n konepesu ja ne tulee merkitä nimellä, etteivät ne pääse vaihtumaan pesussa. Emme vastaa kemiallisesta pesusta tai karitsanvillapuseroiden ja vastaavien pesusta. Käy vaatteet läpi säännöllisesti ja heitä pois rikkinäiset ja pieneksi jääneet vaatteet.

9 Hiustenhoito Asukas maksaa itse kampaajakäynnit. Yhteyshenkilö voi auttaa kampaaja-ajan ja kuljetuksen varaamisessa. Käytettävissä on myös kotikäyntejä tekeviä kampaajia. Tarjous yhteisistä ostoksista Ostosten helpottamiseksi voit saada 200 kruunun kuukausimaksua vastaan tavallisimmat kulutustarvikkeet suoraan asuntoosi, katso erityinen lomake. Sosiaalinen toiminta Tarjoamme yhdessä kirkkojen ja erilaisten järjestöjen kanssa monenlaista sosiaalista yhdessäoloa, toimintaa ja viihdettä, esim. bingonpeluuta, ryhmävoimistelua, musiikkihetkiä, kävelylenkkejä, tietovisoja ym. Vieraskäynnit Omaiset ja ystävät ovat tervetulleita tänne aina halutessanne. Ulko-ovet pidetään lukossa klo 18 jälkeen. Ulko-ovien ollessa lukittuina saat yhteyden henkilökuntaan pääsisäänkäynneissä.

10 Puhelinyhteys osaston henkilökuntaan Osastoilla on hoivahenkilöstöä ympäri vuorokauden. Joinakin vuorokaudenaikoina kaikki työntekijät voivat olla varattuina hoivatyössä. Tällöin emme yleensä keskeytä toimintaa vastataksemme puhelimeen. Jos et saa vastausta tai näe osastolla ketään, odota hetki ja soita uudelleen myöhemmin. Henkilökunta ei saa todistaa yksityisiä asiakirjoja, esimerkiksi valtakirjoja. Saattaja Olemme kiitollisia, jos omaisesi pystyvät seuraamaan mukaan mahdollisille hammaslääkäri- ja lääkärikäynneille. Jos se ei ole mahdollista, ratkaisemme sen parhaamme mukaan. Äkillisissä tilanteissa olosuhteet ratkaisevat, pystyykö joku työntekijä seuraamaan mukana. Lex Sarah Hoito- ja hoivahenkilöstöllä on lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa hoidossa havaitsemansa epäkohdat. Kyseessä voivat olla fyysiset tai psyykkiset epäkohdat tai esimerkiksi taloudelliset epäkohdat. Oppilaat ja harjoittelijat Meillä on paljon ammattiinsa harjoittelevia oppilaita ja harjoittelijoita. Aluksi he työskentelevät aina yhdessä ohjaajansa kanssa, mutta oppiessaan enemmän heistä tulee itsenäisempiä. Saatat sen vuoksi tavata henkilöitä, jotka eivät aina pysty vastaamaan kysymyksiisi vaan ohjaavat sinut kokeneemman henkilökunnan puoleen.

11 Posti- ja käyntiosoite: Asuntosi on osastolla:.. Kontaktpersonal (yhteyshenkilö):..puhelin:. Sjuksköterska (sairaanhoitaja):.. Puhelin:... Enhetschef (yksikköpäällikkö):... Puhelin:. Sjötångens äldreboende Höjdgatan Oxelösund Björntorps äldreboende Klockartorpsvägen Oxelösund. Björntorps demensboende Sundavägen Oxelösund Oxelösunds kommun Oxelösund Käyntiosoite: Höjdgatan kommun@oxelosund.se

Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon

Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon 2016-06-20 Lämpimästi tervetuloa asumaan Oxelösundin erityisasuntoon Oxelösundissa tavoitteenamme on tarjota vanhuksille asuntoja, jossa jokainen voi tuntea elämänsä mielekkääksi, toimivaksi ja järkeväksi.

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä 170901 Tietoa kotipalvelusta 2 (5) Kotipalvelu helpottaa päivittäistä elämääsi ja antaa sinulle mahdollisuuden asua kotonasi turvallisissa oloissa. Kotipalvelutoimet sovitetaan kunkin asiakkaan tarpeiden

Lisätiedot

Spelmannen toivottaa sinut tervetulleeksi

Spelmannen toivottaa sinut tervetulleeksi Spelmannen toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Spelmannen on 43 asunnon erityisasuntola, jossa on 14 dementikoille tarkoitettua asuntoa. Meillä on myös pariasuntoja pariskunnille, joista

Lisätiedot

Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi

Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi Hantverkarn toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Hantverkarn on 28 asunnon erityisasuntola. Hantverkarn pyrkii luomaan rauhallisen, turvallisen ja luottamuksellisen kodinomaisen asumisen,

Lisätiedot

Persgårdenin erityisasuntola toivottaa sinut tervetulleeksi

Persgårdenin erityisasuntola toivottaa sinut tervetulleeksi Persgårdenin erityisasuntola toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Persgården on 32 asunnon erityisasuntola. Persgården pyrkii luomaan rauhallisen, turvallisen ja luottamuksellisen kodinomaisen

Lisätiedot

Hesselgrenska toivottaa sinut tervetulleeksi

Hesselgrenska toivottaa sinut tervetulleeksi Hesselgrenska toivottaa sinut tervetulleeksi Hofors kommun 2009 Hesselgrenska on dementikoille tarkoitettu erityisasuntola, jossa pyrimme luomaan rauhallisen ja turvallisen kodinomaisen asumisen ottaen

Lisätiedot

Tervetuloa Oxelösundin kotipalvelun käyttäjäksi. Itsemääräämisoikeus ja yksityisyydensuoja

Tervetuloa Oxelösundin kotipalvelun käyttäjäksi. Itsemääräämisoikeus ja yksityisyydensuoja 2016-11-01 Tervetuloa Oxelösundin kotipalvelun käyttäjäksi Kotipalvelu helpottaa päivittäistä elämääsi ja antaa sinulle mahdollisuuden asua kotonasi turvallisissa oloissa. Kotipalvelutoimet sovitetaan

Lisätiedot

Tietoa Borlängen kunnan vanhustenhuollosta

Tietoa Borlängen kunnan vanhustenhuollosta Tietoa Borlängen kunnan vanhustenhuollosta Borlänge kommun 781 81 Borlänge Tel: 0243-740 00 kommun@borlange.se www.borlange.se Kun tarvitset apua tai tukea Kun tarvitset apua arkiaskareisiin voit hakea

Lisätiedot

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Mukana infossa Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustaja Lauritsalan apteekin edustajat Eksoten

Lisätiedot

Kotoisaa viihtymistä luonnonkauniissa Västerhaningessa

Kotoisaa viihtymistä luonnonkauniissa Västerhaningessa TERVETULOA JOHANNESLUNDIN SENIORITALOON Kotoisaa viihtymistä luonnonkauniissa Västerhaningessa JOHANNESLUNDIN SENIORITALON YHTEYSTIEDOT Yksikönjohtaja: Inger Norlin, A-puoli, 08-606 72 17, inger.norlin@haninge.se

Lisätiedot

Ympärivuorokautista huolenpitoa rauhallisessa kotiympäristössä

Ympärivuorokautista huolenpitoa rauhallisessa kotiympäristössä TERVETULOA VALLAGÅRDENIN DEMENTIAKOTIIN Ympärivuorokautista huolenpitoa rauhallisessa kotiympäristössä VALLAGÅRDENIN YHTEYSTIEDOT Yksikönjohtaja: Mikael Stjernqvist...08-606 72 69 mikael.stjernqvist@haninge.se

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Björkbackenin hoivakoti

Björkbackenin hoivakoti Björkbackenin hoivakoti Finska Tervetuloa! Enköpingin kunnan hoito- ja erityishuoltohallinto, helmikuu 2019 Tervetuloa Björkbackeniin! Björkbackenin hoivakodissa on kahdeksassa eri kerroksessa yhteensä

Lisätiedot

Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin!

Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin! Emiliakoti ja Hopeahovi Pielaveden vanhustyönkeskus Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin! Emiliakodissa ja Hopeahovissa asuu muistisairaita vanhuksia. Monilla asukkaista on eriasteisia käytösoireita.

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA. Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua.

TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA. Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua. TÄRKEÄÄ KESKUSTELUA Viisi uutta arvotakuuta sinulle, joka saat kotiapua. Sinulla on oikeus arvokkaaseen elämään. Sosiaalipalvelulaissa on kansallinen arvopohja, joka kattaa vanhustenhuollon koko Ruotsissa.

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen Tervetuloa Tervetuloa Höveliin Mäntyrinteeseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa HÖVELIIN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Höveli sijaitsee

Lisätiedot

TERVETULOA KOTIKAAREEN

TERVETULOA KOTIKAAREEN TERVETULOA KOTIKAAREEN TUETTU IKÄIHMISTEN ASUMINEN Tuettu ikäihmisten asuminen on kotihoitoon rinnastettavaa palvelua niille asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan kotiin annettavien palveluiden

Lisätiedot

Hoito- ja huolenpitoasuminen

Hoito- ja huolenpitoasuminen omvårdnad gävle FINSKA/SUOMALAINEN Vård- och omsorgsboende Hoito- ja huolenpitoasuminen Kuka voi saada hoito- ja huolenpitoasumisen? Hoito- ja huolenpitoasuminen voi tulla ajankohtaiseksi, kun tarve valvonnasta

Lisätiedot

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Partalanmäen tehostetun palveluasumisen yksikkö sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Tehostettu Palvelukoti on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon ympärivuorokautista hoivaa. Asiakkaat valitaan

Lisätiedot

Tervetuloa Kutomokotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Kutomokotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Kutomokotiin Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa KUTOMOKOTIIN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Kutomokoti sijaitsee Aurajoen rannan tuntumassa, osoitteessa Kutomonkatu

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen Tervetuloa Tervetuloa Kurjenpesään! Mäntyrinteeseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa KURJENPESÄÄN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme.

Lisätiedot

ONKO SINUN VAIKEA SELVIYTYÄ KOTONASI JA TARVITSETKO APUA TAI TUKEA?

ONKO SINUN VAIKEA SELVIYTYÄ KOTONASI JA TARVITSETKO APUA TAI TUKEA? ONKO SINUN VAIKEA SELVIYTYÄ KOTONASI JA TARVITSETKO APUA TAI TUKEA? Jos et itse selviä arjestasi, voit saada apua kunnalta. Sinä tai laillinen edustajasi voitte hakea tukea kunnan vanhustenhuolto- ja hoivalautakunnan

Lisätiedot

Tervetuloa Kurjenmäkikotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Kurjenmäkikotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Kurjenmäkikotiin Muuttajalle ja hänen läheisilleen TERVETULOA Kurjenmäkikotiin! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Kurjenmäkikoti sijaitsee Kupittaan kaupunginosassa, osoitteessa

Lisätiedot

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista Valitse kohde. 1 (13) 28.3.2014 Kysely kotona asuvien 15-35 -vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista A. Taustatiedot Syntymävuosi? Sukupuoli? nainen mies Äidinkieli? suomi ruotsi muu Postinumero?

Lisätiedot

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen - Tietoa Jällivaaran kunnan vanhuksille ja toimintaesteisille tarjoamista erityisasumismuodoista Sosiaalilautakunnan tehtävänä on huolehtia ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Tervetuloa Fredslundiin

Tervetuloa Fredslundiin Tervetuloa Fredslundiin Sida: 2 (8) Tervetuloa Fredslundiin Asuinympäristö/huoneistot Fredslund on erityisasuntola joka sijaitsee 7 kilometriä Mariestadista pohjoiseen. Asuntolassa on neljä osastoa. Yksi

Lisätiedot

Tervetuloa Kerttuliin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Kerttuliin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Kerttuliin Muuttajalle ja hänen läheisilleen TERVETULOA KerttuliIN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Kerttuli sijaitsee Aurajoen rannan tuntumassa, osoitteessa Hovioikeudenkatu

Lisätiedot

Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingin kunnan vanhustenhuollossa

Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingin kunnan vanhustenhuollossa Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingin kunnan vanhustenhuollossa HOITO- JA HOIVATOIMISTO Paikalliset arvokkuustakuut Norrköpingissä Arvokas elämä ja hyvinvointi Kansallinen arvoperusta Erään sosiaalipalvelulakiin

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen Tervetuloa Tervetuloa Liinahakaan Mäntyrinteeseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa liinahakaan! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Liinahaka

Lisätiedot

Tervetuloa Runosmäen vanhuskeskukseen. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Runosmäen vanhuskeskukseen. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Runosmäen vanhuskeskukseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa RUNOSMÄEN VANHUSKESKUKSEEN Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Runosmäen vanhuskeskus sijaitsee Runosmäen

Lisätiedot

Tuki ja hoiva tavallisessa asunnossa

Tuki ja hoiva tavallisessa asunnossa Tuki ja hoiva tavallisessa asunnossa PALVELUT TAVALLISESSA ASUNNOSSA Sinä, joka olet ikääntynyt tai toimintarajoitteinen, ja tarvitset tukea ja hoivaa kotonasi, voit hakea kunnallisia palveluita. SOSIAALIPALVELULAIN

Lisätiedot

Kaunis ja luonnonläheinen asuinpaikka historiallisessa Vendelsössä

Kaunis ja luonnonläheinen asuinpaikka historiallisessa Vendelsössä TERVETULOA HAGAGÅRDENIN SENIORITALOON Kaunis ja luonnonläheinen asuinpaikka historiallisessa Vendelsössä HAGAGÅRDENIN SENIORITALON YHTEYSTIEDOT Yksikönjohtaja: Anna Sjösten Yderhag...08-606 89 82 anna.sjosten-yderhag@haninge.se

Lisätiedot

Asiakaslukko kotipalvelussa. Kysymyksiä ja vastauksia

Asiakaslukko kotipalvelussa. Kysymyksiä ja vastauksia Asiakaslukko kotipalvelussa Kysymyksiä ja vastauksia 2017 Enköpingin kunta, hoito- ja hoivahallinto Asiakaslukko kotipalvelussa Asiakaslukkopalveluun kuuluu, että asennamme valvontayksikön kotiisi. Tämä

Lisätiedot

Yksilöllistä elämää yhdessä

Yksilöllistä elämää yhdessä Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Tervetuloa Villa Piipariin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Villa Piipariin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Villa Piipariin Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa villa piipariin! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Villa Piipari sijaitsee Runosmäkikodin yhteydessä, osoitteessa

Lisätiedot

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p MÄNTYKOTI PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390 Mäntykodin toimintaajatus: Mäntykoti on autettu asumisyksikkö, jossa asuu eniten apua tarvitsevia kehitysvammaisia (tehostettua palveluasumista,

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen Tervetuloa Tervetuloa Mäntykoti Mäntyrinteeseen Yli-Maariaan! Muuttajalle ja hänen läheisilleen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa MÄNTYKOTI YLI-MAARIAAN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi

Lisätiedot

LSS Laki eräille toimintaesteisille annettavasta tuesta ja palvelusta

LSS Laki eräille toimintaesteisille annettavasta tuesta ja palvelusta 19.1.2010 Sosiaalihallinto Toimintatuen osasto HELPPOLUKUINEN LSS Laki eräille toimintaesteisille annettavasta tuesta ja palvelusta LSS:n tarkoituksena on: Auttaa toimintaesteisiä selviytymään asioista,

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin

Turvallisuutta kotiin. Turvapuhelin Turvallisuutta kotiin Turvapuhelin Turvapuhelin toimii näin Turvapuhelin on kaiutinpuhelin, joka koostuu kahdesta osasta: pääyksiköstä ja hälytysrannekkeesta, jonka voi kiinnittää ranteeseen tai ripustaa

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen. Räntämäkeen!

Tervetuloa Mäntyrinteeseen. Räntämäkeen! Tervetuloa Tervetuloa Mäntykoti Mäntyrinteeseen Räntämäkeen! Muuttajalle ja ja hänen hänen läheisilleen läheisilleen Muuttajalle Tervetuloa MÄNTYKOTI RÄNTÄMÄKEEN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi

Lisätiedot

Tervetuloa Sävelkotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Sävelkotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Sävelkotiin Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa SÄVELKOTIIN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Sävelkoti sijaitsee Koivula-Haritun kaupunginosassa, osoitteessa

Lisätiedot

- Kotipalvelusta saat vastuutyöntekijän viimeistään viikon kuluttua palvelutoimintojen alettua. Halutessasi sinulla on oikeus vaihtaa tämä henkilö.

- Kotipalvelusta saat vastuutyöntekijän viimeistään viikon kuluttua palvelutoimintojen alettua. Halutessasi sinulla on oikeus vaihtaa tämä henkilö. Kotipalvelu Motalan kotipalvelun perusajatuksena on kaikkien ihmisten samanarvoisuus. Työn lähtökohtana on asiallinen suhtautuminen ja kunnioitus jokaisen yksilön tarpeisiin ja toivomuksiin sekä mahdollisuus

Lisätiedot

Mitä asioita huomioida, kun valitsee hoitokotia

Mitä asioita huomioida, kun valitsee hoitokotia Pirkanmaa Mitä asioita huomioida, kun valitsee hoitokotia Pienet asiat merkitsevät paljon Aila Suoanttila 2015 2 1 JOHDANTO Tämän vertailulistan tarkoitus on auttaa vanhusta ja hänen omaisia valitsemaan

Lisätiedot

Sampoharjun ryhmäkoti

Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti sijaitsee Vaajakosken keskustassa, osoitteessa Vesmannintie 7. Kiinteistö on valmistunut joulukuussa 2018. Samassa

Lisätiedot

unohdettu vaan se, mitä on jäljellä.

unohdettu vaan se, mitä on jäljellä. Yhteystiedot Osoite Pielakoti Savikontie 72400 Pielavesi Puhelinnumerot Yläkerta Alakerta Sairaanhoitajien puh. 040 6618316 Asumispalveluiden esimies 040 4894823 Lähiesimies 040 4894204 Hyvää yhteistyötä

Lisätiedot

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa?

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Vastaa sen pohjalta, millaista Ruotsin paras vanhustenhoito sinun mielestäsi olisi. Yritä pohtia, miten haluaisit asioiden olevan

Lisätiedot

Tervetuloa Portsakotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Portsakotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Portsakotiin Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Portsakotiin! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Portsakoti sijaitsee Portsan kaupunginosassa, osoitteessa Puutarhakatu

Lisätiedot

Tervetuloa Katariinanpuistoon. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Katariinanpuistoon. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Katariinanpuistoon Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa KATARIINANPUISTOON! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Katariinanpuisto sijaitsee Katariinan kaupunginosassa,

Lisätiedot

TOIMINTA-AJATUS Toimintaa ohjaavat periaatteet:

TOIMINTA-AJATUS Toimintaa ohjaavat periaatteet: MÄNNISTÖKOTI MÄNNISTÖNKATU 10, 85800 HAAPAJÄRVI puh. 044 4456 435 -> Männistökodin tavoitteena on tarjota yksilöllistä, kodinomaista ja turvallista asumista kehitysvammaisille asukkaille. TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Hoito- ja hoivatoiminnan maksut Eskilstunan kunnassa

Hoito- ja hoivatoiminnan maksut Eskilstunan kunnassa Hoito- ja hoivatoiminnan maksut Eskilstunan kunnassa Voimassa 1. 2.2012 alkaen Tämän esitteen tiedot koskevat kaikkia kunnallisen hoidon ja hoivan tarpeessa olevia henkilöitä. Esite sisältää tietoja palvelusta

Lisätiedot

Maksut Tietoa maksuista hoito- ja hoivasektorissa

Maksut Tietoa maksuista hoito- ja hoivasektorissa Maksut 2018 Tietoa maksuista hoito- ja hoivasektorissa Sisällys Sivu Joitakin käsitteitä... 3 Maksujen laskeminen... 5 Maksut 2018... 6 Muuta... 7 Sinä, joka saat apua Skövden kunnalta kotipalvelun, erityisasumisen,

Lisätiedot

Kaunis ja luonnonläheinen asuinpaikka historiallisessa Tungelstassa

Kaunis ja luonnonläheinen asuinpaikka historiallisessa Tungelstassa TERVETULOA ROS-ANDERS GÅRDIIN Kaunis ja luonnonläheinen asuinpaikka historiallisessa Tungelstassa ROS-ANDERS GÅRDIN YHTEYSTIEDOT Yksikönjohtaja: Thory Eriksson...08-606 78 11 thory.eriksson@haninge.se

Lisätiedot

Tervetuloa Kurjenmäkikotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Kurjenmäkikotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Kurjenmäkikotiin Muuttajalle ja hänen läheisilleen TERVETULOA kurjenmäkikotiin! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Kurjenmäkikoti sijaitsee Kurjenmäen kaupunginosassa, osoitteessa

Lisätiedot

Tervetuloa Pohjantähteen. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Pohjantähteen. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Pohjantähteen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa POHJANTÄHTEEN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Pohjantähti sijaitsee Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksen yhteydessä

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 12.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2012 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

Korpilahden hoivakoti

Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Hoivakoti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Korpilahdella kauniissa Päijännemaisemassa osoitteessa Tikkasentie 10. Meillä on 12 asukaspaikkaa yhdessä tasossa.

Lisätiedot

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia PETSAMO 3 Hoitajat 050 366 2039 Kanslia 044 775 8018 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto PETSAMO 3 on 19-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen

Lisätiedot

Tulovaiheen muistilista: Tervetuloa Kotikartanoon! Turvapuhelin

Tulovaiheen muistilista: Tervetuloa Kotikartanoon! Turvapuhelin Muuttajan opas un asukas on saanut myönteisen päätöksen palveluasumisesta ja tiedon, että paikka on järjestynyt otikartanosta, asukkaan tai omaisen tulee ottaa yhteyttä otikartanon palveluesimieheen, jotta

Lisätiedot

Kotipalvelu Aitoapu. Kirsti Ryytty-Tuominen, HTM,

Kotipalvelu Aitoapu. Kirsti Ryytty-Tuominen, HTM, Yksityinen sosiaalipalveluiden tuottaja Rovaniemellä Yrittäjä + 1 kokopäivänen työntekijä + 1-2 osa-aikaista työntekijää Pääkohderyhmä ikäihmiset, 90 % alv-vapaita asiakkaita 50-60 säännöllistä asiakasta

Lisätiedot

Kotoutumiskorvaus [Etableringsersättning]

Kotoutumiskorvaus [Etableringsersättning] Kotoutumiskorvaus [Etableringsersättning] Klicka här, skriv ev. Undertitel Voit saada kotoutumiskorvausta, jos olet vastikään muuttanut Ruotsiin. Kotoutumiskorvaus on raha, jota sinulle maksetaan, kun

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO 2016

PALVELUHINNASTO 2016 PALVELUHINNASTO 2016 Hinnat ovat voimassa 1.1.2016 alkaen toistaiseksi. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Palveluohjaus ja neuvonta: Palvelut vanhuksille: 040 769 8615 Palvelut vammaisille: 050 375

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 14.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2015 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

Palvelukeskus Maijala

Palvelukeskus Maijala Palvelukeskus Maijala Perustietoa Maijalasta Asuntoja palvelukeskuksessa on 87 kpl, joista Mattilaksi kutsutussa E-talossa 21 kpl. Palvelukeskus Maijalassa on 79 yksiötä ja 8 kaksiota. Asunnot ovat savuttomia,

Lisätiedot

Omaistuki Jällivaaran kunnassa. Valokuva: andreaslundgren.com

Omaistuki Jällivaaran kunnassa. Valokuva: andreaslundgren.com Omaistuki Jällivaaran kunnassa Valokuva: andreaslundgren.com Julkaisija: Jällivaaran kunnan sosiaalihallinto omaistuen kehittämistä koskevan projektin (2007 2008) puitteissa. Teksti: Ann-Louise Lundgren.

Lisätiedot

AMURI 2 Hoitajat Kanslia

AMURI 2 Hoitajat Kanslia AMURI 2 Hoitajat 044 7758 020 Kanslia 044 7758 019 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto AMURI 2 on 28-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen huoneita.

Lisätiedot

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää Jokikartano 1 2 Tähtelä ja Sointula Tähtelä ja Sointula Jokikartanon ryhmäkodit sijaitsevat osoitteessa Tahvosentie 26 Kuokkalassa, Äijälänrannan ja Äijälänjoen luonnonläheisessä ympäristössä. Etupihalla

Lisätiedot

2. Oletteko osallistuneet hoito- ja palvelusuunnitelman tekoon? a. kyllä b. ei, miksi?

2. Oletteko osallistuneet hoito- ja palvelusuunnitelman tekoon? a. kyllä b. ei, miksi? ASIAKASPALAUTE Tämän asiakaspalaute keskustelun tarkoituksena on asiakkaan saamien palveluiden kehittäminen. Kysymyksiin vastataan keskustelemalla asiakkaan (ja omaisen) kanssa. Kotihoidon työntekijä osallistuu

Lisätiedot

Tervetuloa Portsakotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Portsakotiin. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Portsakotiin Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa PORTSAKOTIIN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Portsakoti sijaitsee Portsan kaupunginosassa, osoitteessa Puutarhakatu

Lisätiedot

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Lapsen nimi: LASTEN OIKEUKSIEN JULISTUS Lapsella on oikeus Erityiseen suojeluun ja hoivaan Riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista Osallistua ikänsä ja kehitystasonsa

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 13.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2013 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

Muistola, Onnela ja Virkkula

Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano 3 5 Muistola, Onnela ja Virkkula Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano sijaitsee Kuokkalan Äijälänrannan luonnonläheisessä ympäristössä, osoitteessa Tahvosentie 26. Lähettyvillä virtaavan

Lisätiedot

Omaistuki Solnassa. Kuka on omaishoitaja?

Omaistuki Solnassa. Kuka on omaishoitaja? Omainen Solnassa Omaistuki Solnassa Omaistuki on suunnattu niille, jotka auttavat ja tukevat läheistään, joka ei pitkäaikaisen sairauden tai toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi selviä arjestaan omin avuin.

Lisätiedot

KOTIPALVELUMAKSUT OMASSA ASUNNOSSA

KOTIPALVELUMAKSUT OMASSA ASUNNOSSA KOTIPALVELUMAKSUT OMASSA ASUNNOSSA Kotipalvelu Kotipalvelu koostuu seuraavista asioista: henkilökohtainen hoiva, palvelu, ruoanjakelu ja/tai turvapalvelu. Henkilökohtaiseen hoivaan sisältyy auttaminen

Lisätiedot

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå kommun, Uumajan kunta Puhelin (vaihde )

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå kommun, Uumajan kunta Puhelin (vaihde ) Kotipalveluopas Hemtjänstutförare i Umeå kommun, 2018-08-16 Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00) www.umea.se/hemtjanst Johdanto Uumajan kunnan ikääntyneille ja toimintarajoitteisille tarjoamasta

Lisätiedot

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 6 ASIAKASMAKSUT 1.6.2015 LUKIEN Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b.

Lisätiedot

Tervetuloa Mansikkapaikkaan. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Mansikkapaikkaan. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Mansikkapaikkaan Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa MANSIKKAPAIKKAAN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Mansikkapaikka sijaitsee Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksen

Lisätiedot

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Hampaasi ovat tärkeät. Tarvitset niitä joka päivä.

Hampaasi ovat tärkeät. Tarvitset niitä joka päivä. Hampaasi ovat tärkeät. Tarvitset niitä joka päivä. Hampaasi ovat tärkeät Tarvitset hampaitasi joka päivä kun syöt, naurat ja puhut. Ehjät hampaat ja terve suu ovat tärkeitä hyvän elämän edellytyksiä. Mene

Lisätiedot

Pöytyän terveyskeskuksen osasto

Pöytyän terveyskeskuksen osasto PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Pöytyän terveyskeskuksen osasto TIETOA POTILAAN OMAISELLE Osasto Yläneentie 1 21870 RIIHIKOSKI Puh: 02 4864 1300 Pöytyän terveyskeskuksen osaston tehtävänä on: Antaa

Lisätiedot

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia:

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia: PETSAMO 2 Hoitajat: 050 436 2222 Kanslia: 044 775 8017 Tervetuloa kuntoutumaan Petsamo 2:lle Tammenlehväkeskuksen osasto Petsamo 2 on neurologinen kuntoutusosasto, jonka tarkoituksena on antaa kokonaisvaltaista

Lisätiedot

TERVETULOA MALMGÅRDENIN SENIORITALOON

TERVETULOA MALMGÅRDENIN SENIORITALOON TERVETULOA MALMGÅRDENIN SENIORITALOON Merenläheistä, idyllistä asumista Dalarössä MALMGÅRDENIN SENIORITALON YHTEYSTIEDOT Yksikönjohtaja: Marie Tunander...08-501 511 61 marie.tunander@haninge.se Hallinnollinen

Lisätiedot

Kotiavun sekä terveydenja sairaanhoidon maksut

Kotiavun sekä terveydenja sairaanhoidon maksut Kotiavun sekä terveydenja sairaanhoidon maksut Avgifter för hjälp i hemmet samt hälso- och sjukvård Tietoa tukea ja hoivaa koskevista maksuista sinulle, joka asut tavallisessa asunnossa tai palvelutalossa

Lisätiedot

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE 1. OJUSNIITTY 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. OJUSNIITYN TOIMINTA- AJATUSTA 5. OMAHOITAJUUS 6. HOITO- JA PALVELUSUUNNITELMA 7. RAHA-ASIOIDEN HOITO 8. VAATEHUOLTO

Lisätiedot

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset

Tervetuloa SATOkotiin. Muuttajan usein kysytyt kysymykset Tervetuloa SATOkotiin Muuttajan usein kysytyt kysymykset SATOn Asiakaspalvelu p. 020 334 443 asiakaspalvelu@sato.fi sato.fi facebook.com/sato Milloin saan hakea avaimet? Uuden kotisi avaimet saat vuokrasopimuksen

Lisätiedot

Omaishoitajan hyvinvointitarkastus

Omaishoitajan hyvinvointitarkastus Omaishoitajan hyvinvointitarkastus Nimi Syntymäaika Osoite Puhelin A. Asuminen ja elinympäristö 1. Miten asutte yksin puolison tai avopuolison kanssa jonkun muun lähsen kanssa: sisarus lapsen perhe lapsi

Lisätiedot

Kansallinen arvoperusta käytännössä

Kansallinen arvoperusta käytännössä Kansallinen arvoperusta käytännössä Eettinen suhtautumistapa Hoito- ja hoivapalvelut Kuva: Lindesjön-järveä kiertävä polku Kansallinen arvoperusta Ruotsin sosiaalipalvelulakiin lisättiin 1. tammikuuta

Lisätiedot

Keskikadun palvelukoti Iltatähti. Asukasopas

Keskikadun palvelukoti Iltatähti. Asukasopas Keskikadun palvelukoti Iltatähti Asukasopas Toiminta-ajatus Kuntouttava työote Keskikadun palvelukoti/ Iltatähti Keskikadun palvelukoti käsittää tehostetun palveluasumisen yksikön, Iltatähden. Tällä hetkellä

Lisätiedot

Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta

Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta AT Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta MUMM DO OL N A TE Viihtyisät tilat, lämmin ja tuttu tunnelma 9/10 Asukkaista 9/10 pitää henkilökuntaa erittäin ammattitaitoisena ATTENDO SUVISAARI ON TOUKOKUUSA

Lisätiedot

Asukkaaksi Hopeasiltaan

Asukkaaksi Hopeasiltaan Asukkaaksi Hopeasiltaan Käytännön opas uudelle Hopeasillan asukkaalle, omaisille ja läheisille YLEISTÄ Hopeasillan vanhainkoti on rakennettu vuonna 1965 ja peruskorjattu vuonna 1995. Hopeasillassa on 59

Lisätiedot

Tervetuloa Mäntyrinteeseen. Muuttajalle ja hänen läheisilleen

Tervetuloa Mäntyrinteeseen. Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa Mäntyrinteeseen Muuttajalle ja hänen läheisilleen Tervetuloa MÄNTYRINTEESEEN! Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme. Mäntyrinne sijaitsee Luolavuoren kaupunginosassa, osoitteessa

Lisätiedot

Kelan kehittämishanke: Aivohalvauspotilaiden tehostetun käden käytön kuntoutus KOTIKÄYNTILOMAKE. omakotitalo rivitalo kerrostalo palvelutalo

Kelan kehittämishanke: Aivohalvauspotilaiden tehostetun käden käytön kuntoutus KOTIKÄYNTILOMAKE. omakotitalo rivitalo kerrostalo palvelutalo 1 Kelan kehittämishanke: Aivohalvauspotilaiden tehostetun käden käytön kuntoutus KOTIKÄYNTILOMAKE Pvm Kuntoutujan nimi: Sos.turvatunnus: Palveluntuottaja Kurssinumero: Kunta: Kotikäynti nro Kohdat 1-4

Lisätiedot

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Esperi Hoivakoti Tilkka Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Huolenpitoa ja turvaa Esperi Hoivakoti Tilkka sijaitsee Helsingin Huopalahdessa historiallisella paikalla, entisessä keskussotilassairaala

Lisätiedot

JAKSOTTAISHOITO KANERVALASSA

JAKSOTTAISHOITO KANERVALASSA JAKSOTTAISHOITO KANERVALASSA Palvelukeskus Kanervalassa on varattuna hoitopaikkoja lyhytaikaista hoitoa tarvitseville asiakkaille. Paikat on tarkoitettu pääsääntöisesti omaishoitajien vapaapäivien ajaksi

Lisätiedot

Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona?

Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona? Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona? Kyselyä koskevia ohjeita Lähettäjä. Tämän kyselyn tekevät Ruotsinsuomalaisten Keskusliitto ja Ruotsinsuomalaisten Naisten Foorumi. Rahoittajana

Lisätiedot

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå. Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00)) www.umea.se/hemtjanst

Kotipalveluopas. Hemtjänstutförare i Umeå. Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00)) www.umea.se/hemtjanst Kotipalveluopas Hemtjänstutförare i Umeå Uumajan kunta Puhelin 090-16 10 02 (vaihde 16 10 00)) www.umea.se/hemtjanst Johdanto Uumajan kunnan ikääntyneille ja toimintarajoitteisille tarjoamasta tuesta ja

Lisätiedot

LSS. Laki eräille toimintarajoitteisille annettavasta tuesta ja palveluista

LSS. Laki eräille toimintarajoitteisille annettavasta tuesta ja palveluista LSS Laki eräille toimintarajoitteisille annettavasta tuesta ja palveluista Sisällys Sivu Mikä on LSS?... 3 LSS-lain mukaiset toimenpiteet... 4 Kymmenen toimenpidettä... 6 Muuta... 8 Hoito- ja hoivasektorin

Lisätiedot

Maksut hoidosta ja hoivasta

Maksut hoidosta ja hoivasta Maksut hoidosta ja hoivasta SUOMI Tämä esite on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat kunnallista hoitoa ja hoivaa. Se sisältää tietoa palveluista ja hoivasta perittävistä maksuista. Voimassa 2019-02-01

Lisätiedot

Karungin palvelukoti. Asukasopas. Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen.

Karungin palvelukoti. Asukasopas. Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen. Karungin palvelukoti Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen. Sitten kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen, sitten

Lisätiedot

Luhtisen palvelukeskus

Luhtisen palvelukeskus Luhtisen palvelukeskus Luhtisen palvelukeskus Palvelukeskus Luhtinen sijaitsee Palokan keskustassa, osoitteessa Ritopohjantie 23. Keskustan palvelujen lisäksi lähellä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Esimerkiksi

Lisätiedot