PSK-tiedote 3/ syyskuuta (8)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PSK-tiedote 3/2011 26. syyskuuta 2011 1 (8)"

Transkriptio

1 PSK-tiedote 3/ (8) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle Ehdotus hallitusvalinnoiksi PSK:n syyskokous ja Lenni-Kalle Taipale & Sami Pitkämö 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Lausunnolla olevat standardit 3.3 Uusia standardisointikohteita 3.4 Uusia työryhmiä 3.5 Standardista PSK 4299 on löydetty virhe 4 Uudet jäsenet esittelyssä 4.1 Condens Heat Recovery Oy 4.2 Jimexo Tech Oy 4.3 Novox Oy 4.4 Sigma Solutions Oy 4.5 Vertex Systems Oy 5 PSK:n kevätseminaari PSK-standardien Japanin valloitus 7 PSK:n rahasto opinnäytetöiden tukemiseen In Memoriam Harry Raaste PSK:N HALLITUS 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2012 Hallitus päätti seuraavista ensi vuoden budjetointiperusteista: Budjetti noudattelee vuoden 2011 budjetointiperusteita. Jäsenmaksut pysyvät suunnilleen samoina, ellei liikevaihtoon ole tullut muutoksia. Jäsenmaksun perusosa on 1700 euroa, ylärajaleikkuri pidetään edelleen 9500 eurossa ja jäsenmaksun alarajaksi tulee 500 euroa. Oppilaitosten jäsenmaksu pysyy 500 eurossa. 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2012 PSK:n hallitus ehdottaa syyskokoukselle seuraavia valintoja: Juha Kemppi CTS Engtec Oy:ltä jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen jäsen Pertti Leinonen jää eläkkeelle Rautaruukki Oyj:ltä vuoden 2011 lopussa ja eroaa hallituksesta. Hänen tilalleen valitaan korjaamopäällikkö Mika Kotila samasta yrityksestä. Yhdistyskokous valitsee hallituksen ja valtuutetulla osallistujalla on täysi oikeus ehdottaa omaa ehdokastaan hallituksen jäseneksi.

2 PSK-tiedote 3/ (8) 2 PSK:N SYYSKOKOUS 2011 PSK Standardisoinnin syyskokous pidetään torstaina Hotelli Kämpissä, Pohjoisesplanadi 29. Kokouksen jälkeen Lenni-Kalle Taipaleen ja Sami Pitkämön Semijukebox-Duo avaa musiikinteorian saloja. Iltapalan jälkeen on vuorossa torstain toivotut, jolloin osallistujat voivat esittää kappaletoivomuksiaan duolle. PSK:n jäsenyritysten henkilökunta, työryhmien jäsenet ja muut PSK:n yhteistyökumppanit ovat kaikki tervetulleita viettämään rattoisaa syysiltaa kanssamme. Kokouspäivän ohjelma: Tulokahvit PSK:n syyskokous Kuohuviinitarjoilu ja Kämpin historiaa Sami Pitkämö ja Lenni-Kalle Taipale duo Iltapala Sami Pitkämö ja Lenni-Kalle Taipale duo Hauskaa yhdessäoloa Tilaisuus päättyy lmoittautumisia toivotaan mennessä kokousjärjestelyjen vuoksi osoitteeseen psk(at)psk-standardisointi.fi Virallinen kokouskutsu lähetetään jäsenistön yhteyshenkilöille myöhemmin. 3 STANDARDISOINTI 3.1 Vahvistetut standardit Hallitus on vahvistanut seuraavat standardit: PSK 0201 PSK 6201 PSK 6312 Teollisuusventtiilit. Valinta ja käyttösuositus. 8 sivua Kunnossapito. Käsitteet ja määritelmät. 30 sivua Teollisuuden lujitemuovituotteet. Kunnonvalvonta. Aistinvarainen tarkastus. 3 sivua

3 PSK-tiedote 3/ (8) 3.2 Lausunnolla olevat standardit PSK 5701-e2 Kunnonvalvonnan värähtelymittaus. Käsitteet ja määritelmät. Lausuntoaika päättyy PSK 5717-e6 Kunnonvalvonta. Värähtelymittaus. Pakkovärähtelymuotojen mittaus. Lausuntoaika päättyy PSK 5981-e11 Tiedonsiirto. Tietoelementtiluettelo. Lausuntoaika päättyy Uusia standardisointikohteita Neste Jacobs Oy on ehdottanut, että PSK laatisi standardin Yrityksen tietoteknisen kypsyyden arviointi, jossa määritellään tietotekniikan alalla käytettävä terminologia ja laaditaan sen perusteella kyselylomake. Tarkoituksena olisi, että THTH tekisi standardiin perustuvan sovellutuksen, jolla yritykset voisivat vertailla omaa toimintaansa samalla alalla toimivien yritysten keskiarvoon. Hallitus päätti, että perustetaan työryhmä PSK 59/6 laatimaan asiasta standardi. Työryhmään on jo ilmoittautunut mukaan Juha-Matti Myyry Neste Jacobs Oy:ltä, Timo Syrjänen Pöyry Finland Oy:ltä, Matti Paljakka VTT:ltä ja Arto Marttinen Collaxion Oy:stä. Työryhmän ensimmäinen kokous pidetään tiistaina klo Uusia työryhmiä 34/2 Laserkeilauksen hankinta Arto Ala-Hiiro Erkki Hälikkä Kari Kotirinta Ari Puuskari Jukka Mäkelä Ari Rantasalo 59/7 Pumppujen hankinta Tero Ervola Arno Laaksonen Mikko Marttila Jyrki Minkkinen Niko Toikka Suomen Mallinnusmittaus Oy Sappi Finland I Oy Fortum Power and Heat Oy Profox Companies Oy Pöyry Finland Oy Bentley Systems Oy KSB Finland Oy Sweco Industry Oy ITT Water & WasteWater Suomi Oy Neste Oil Oyj Sulzer Pumps Finland Oy Mikäli haluatte osallistua uusien tai jo käynnissä olevien työryhmien toimintaan, ottakaa yhteyttä PSK:n toimistoon.

4 PSK-tiedote 3/ (8) 3.5 Standardista PSK 4299 on löydetty virhe Olemme valitettavasti löytäneet P235GH putkien alipaineen kestossa ja samalla jäykistejaoissa virheen. Virhe on systemaattinen eli mustan putken korroosiovara 1 mm on jäänyt laskennassa huomioimatta. Vaikutus näkyy lähes kaikissa taulukoissa ja vaatii korjauksen. Suoritamme laskelmat uudestaan mahdollisimman nopeasti. Taulukoissa olevista luvuista siis ainakin osa on hieman liian suuria. Standardista tehdään uusi painos ja se annetaan putkiluokkakäsikirjan mukana kunnes käsikirjasta tehdään uusi painos. 4 UUDET JÄSENET ESITTELYSSÄ 4.1 Condens Heat Recovery Oy Condens Heat Recovery Oy toimii energia- ja ympäristöaloilla. Toimipaikat sijaitsevat Porissa ja Hämeenlinnassa. Yrityksen tuotteita ovat kaasun lämmön talteenotto- ja puhdistuslaitteet sekä niihin liittyvät vedenkäsittelylaitteet. Yritys suunnittelee ja toimittaa sekä yksittäisiä laitteita että prosessikokonaisuuksia. Condensin prosessit toteutetaan pääosin yhdistelemällä kulloiseenkin käyttösovellukseen tarkoituksenmukaisia laitteita. Erillisiä toimitettavia laitekokonaisuuksia ovat mm. kaasujen märkäpesurit, märkäsähkösuodin, vedenkäsittelylaitteet, kaasu/kaasu korkealämpölämmönsiirtimet ja polttoainekuivurit. 4.2 Jimexo Tech Oy Tampereella sijaitsevan Jimexo Tech Oy:n päätuotteita ovat tekniset suunnittelupalvelut, asiantuntijatoiminta sekä teknologiatoimitukset. Tekniset suunnittelupalvelut sisältävät tehdas- ja prosessisuunnittelun, kone- ja laitesuunnittelun sekä sähkö- ja automaatiosuunnittelun. Yritys toimittaa tuotteitaan tällä hetkellä mm. teknologia-, kemian-, kaivos- ja metsäteollisuudelle. Toiminta laajenee koko ajan ja yritys panostaa kaikille teollisuudenaloille. 4.3 Novox Oy Novox on 2002 perustettu insinööritoimisto, joka on erikoistunut lämpötekniikkaan perustuviin uusiutuviin energiamuotoihin, uuteen energiatekniikkaan ja energiatalouteen sekä fossiilisten polttoaineiden uusiin hyödyntämistapoihin. Se palvelee energiantuotannon konseptien ja liiketoiminnan kehittämisessä, laitoshankkeiden valmistelussa, lupa- ja ympäristöasioissa sekä alan kehitystehtävissä. Yritys toimii energiantuotannon, teollisuuden, suunnittelun ja tutkimuksen muodostamassa rajapinnassa.

5 PSK-tiedote 3/ (8) 4.4 Sigma Solutions Oy Sigma Solutions Oy on tietojärjestelmien kehittämiseen, johdon konsultointiin sekä liiketoimintajärjestelmiin erikoistunut sovellus- ja ratkaisutoimittaja. Se toteuttaa ohjelmistokehitykseen, strategiseen suunnitteluun sekä projektinhallintaan liittyviä toimeksiantoja. Yritys toimittaa IBM Maximo kunnossapito- ja materiaalijärjestelmiä teollisuudelle, kaupalle, energiantuotantoon, laitoksille ja kunnossapidon palveluyrityksille sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisäksi se kehittää ja integroi mobiiliratkaisuja kaikille tärkeimmille alustoille, erityisesti Androidille ja iphonelle. Sigmalla on pitkä historia niin prosesseihin liittyvien työkalujen (help desk, CMDB) kuin teknologiatyökalujen (ohjelmistojen ja käyttöjärjestelmien jakelu) kanssa. Sigma Solutions Oy on tytäryritys IT-alalla toimivassa Sigma-konsernissa. Konserni työllistää n henkeä Pohjoismaissa. Yritys on Ruotsissa johtava toimija IT-alalla ja se on kasvattamassa toimintaansa vahvasti Suomessa. 4.5 Vertex Systems Oy Vertex Systems Oy on vuonna 1977 perustettu suomalainen tietokoneohjelmistoja valmistava yritys. Se kehittää ja toteuttaa toimialakohtaisia suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja teollisuudelle. Yritys on kasvanut yli kolmen vuosikymmenen aikana CAD/PDM-ohjelmistotaloksi, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa. Vertexohjelmistoja käytetään metalliteollisuuden koneita ja laitteita valmistavissa yrityksissä, pientalo- ja kalusteteollisuudessa, prosessiteollisuudessa sekä lämpö- ja voimalaitossektorilla kuten myös näitä palvelevissa suunnittelutoimistoissa. Yhtiön ohjelmistot ovat käytössä niin yritysten sisäisissä työryhmissä kuin laajoissa yritysverkostoissakin. Vertex Systems Oy on toimittanut yli 8000 Vertex-ohjelmistoa teollisuuden eri alojen käyttöön yhteensä 33 maahan. 5 PSK:N KEVÄTSEMINAARI Perinteinen PSK:n kevätseminaari pidetään tiistaina Helsingin uudessa Musiikkitalossa. Tällä kertaa teemana on Teknisten riskien hallinta teollisuudessa. Seminaari on PSK:n jäsenyritysten henkilökunnalle, työryhmien jäsenille ja yhteistyökumppaneille ilmainen. Seminaaritilaksi on varattu 200 henkeä vetävä Camerata-sali, joten tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet. Jos paikat kuitenkin loppuvat kesken, niin seminaariosallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan jo vastaan osoitteessa psk(at)psk-standardisointi.fi. Seminaarin ohjelma on tämän tiedotteen liitteenä. Seminaarin jälkeen pidetään PSK:n sääntömääräinen kevätkokous, johon kaikki ovat tervetulleita. Sen jälkeen ohjelmassa on kuohuviiniä ja Musiikkitaloon tutustumista sekä perinteinen iltapala virvokkeineen.

6 PSK-tiedote 3/ (8) 6 PSK-STANDARDIEN JAPANIN VALLOITUS Eräässä PSK:n tilaisuudessa esitettiin kysymykseen: Missäs niitä PSK:n standardeja käytetään vastaukseksi alla oleva kuva. Nyt voimme sanoa hyvin, että PSK:n standardeja käytetään myös Japanissa, koska kuluneen kesän aikana on sieltä tullut kaksi yhteensä 2000 euron tilausta. Japaniin matkasivat mm. PSK:n bestseller käsikirja 7 Putkiluokat ja PSK 3601 PI-kaavion symbolikirjasto. 7 PSK:N RAHASTO OPINNÄYTETÖIDEN TUKEMISEEN PSK on perustamassa rahastoa tai vastaavaa järjestelyä tukemaan opinnäytetöitä, joissa yhdistyvät yritysten, opiskelijoiden ja PSK:n tavoitteet. Tällä tiedotteella pyydetään yliopistojen professoreita ja oppilaitosten opettajia kartoittamaan opinnäytetöitä, jotka liittyvät teollisuuden toimintaan. PSK haluaa auttaa taloudellisesti nuoria tulevia asiantuntijoita sellaisissa projekteissa, joissa esimerkiksi opinnäytetyö edistää standardisointia.

7 PSK-tiedote 3/ (8) In Memoriam Harry Raaste Kapteeni, diplomi-insinööri Harry Fredrik Raaste kuoli Lappeenrannassa pitkällisen sairauden uuvuttamana. Hän oli syntynyt Viipurissa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Viipurin reaalikoulusta vuonna Isänmaallisena nuorukaisena Harry Raaste antautui sotilasuralle ja suoritti aktiiviupseerin tutkinnon kadettikurssilla 25. Hän osallistui Karjalan kannaksella taisteluihin sekä talvi- että jatkosodassa. Erottuaan puolustuslaitoksen palveluksesta vuonna 1947 Harry Raaste valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 1952 ja palveli sen jälkeen osastopäällikön, teknisen osaston apulaispäällikön ja kunnossapitopäällikön tehtävissä Oy Kaukas Ab:ssä. Järjestelmällisenä ja tunnontarkkana henkilönä Harry Raaste kiinnostui standardisoinnin mahdollisuuksista parantaa yritysten toimintaedellytyksiä tehostamalla ja yhdenmukaistamalla eri yrityksissä tapahtunutta standardisointia. Prosessiteollisuuden Standardisoimiskerhon perustamiskokouksessa toukokuussa 1963 pitämässään avauspuheenvuorossa Harry Raaste korosti keskitetyn ja avoimen sekä luottamuksellisen yhteistyön merkitystä standardisointityössä. Hänen alustuksensa pohjalta käydyn keskustelun tuloksena päätettiin perustaa vapaamuotoinen, henkilöjäsenyyteen perustuva kerho, jonka puheenjohtajaksi hänet valittiin yksimielisesti. Ennen pitkää kuitenkin kävi selväksi, että henkilöjäsenyyteen perustava standardisointityö ei vastannut ajan vaatimuksia ja erinäisten vaiheiden jälkeen perustettiin yritysjäsenyyteen perustuva Prosessiteollisuuden Standardoimiskeskus PSK, jonka säännöt vahvistettiin Harry Raasteen puheenjohdolla toimineen valmisteluvaliokunnan työn pohjalta vain yhden sanan muutoksella. Yhdistyksen ensimmäisessä varsinaisessa syyskokouksessa dipl.ins. Harry Raaste valittiin yhdistyksen päätilintarkastajaksi, missä tehtävässä hän toimi yhteensä kymmenen vuotta. Ansioistaan prosessiteollisuuden standardisoimistyön edistämiseksi yli-insinööri Harry Raaste nimitettiin PSK:n kunniapuheenjohtajaksi yhdistyksen kymmenvuotisjuhlakokouksessa Aloitettuani toimintani PSK:n ensimmäisenä toiminnanjohtajana sain välittömästi Harry Raasteelta kutsun vierailla Oy Kaukas Ab:n teollisuuslaitoksissa Lappeenrannassa. Vierailun yhteydessä sain perusteellisen johdatuksen standardointityön siihenastisiin tapahtumiin ja tulevan toiminnan tavoitteisiin. Tapaamisessa luotiin pohja vuosikausia jatkuneelle hedelmälliselle ja rakentavalle yhteistyölle sekä vuosien mittaan vahvistuneelle ystävyydelle. Tuntemukseni mukaan Harry Raasteelle oli ominaista äärimmäinen perusteellisuus ja täsmällisyys sekä syvällinen ajattelu. Keskustelijana hän oli erittäin vaativa ja mukaansa tempaava. Hänen syvällistä asioihin perehtymistään kuvaa hyvin tapa, jolla hän hoiti vuosikymmeniä jatkunutta sairauttaan. Vieraillessaan kesäpaikassamme hänellä oli mukanaan kirjevaaka, jolla hän punnitsi jokaisen nauttimansa suupalan ja laski sen mukaan tarkkaan saamansa ravintomäärän. Näin hän menetteli jokaisen aterian yhteydessä vuosikaudet saavuttaen näin sairaudestaan huolimatta korkean 91 vuoden iän. Perehtyneisyytensä ansiosta hän pystyi antamaan neuvoja jopa lääkäreille sairauteensa liittyvistä asioista. Sama syvällinen perusteellisuus oli havaittavissa myös kaikissa Harry Raasteen työhön liittyvissä asioissa. Hän oli aina valmis antamaan tukeaan ja neuvojaan yhteiseen työhömme liittyvissä kysymyksissä. Harry Raasteen kodissa oli aistittavissa hyvin lämmin ja avoin tunnelma. Kodin ja perheen ohella hänen sydäntään lähellä oli Savitaipaleella sijaitseva kesäpaikka. Hän seurasi mielenkiinnolla aikansa tapahtumia, luki ahkerasti kirjallisuutta ja pohti syvällisesti elämän peruskysymyksiä. Shakki kuului hänen lempiharrastuksiinsa. Harry Raaste siunattiin haudan lepoon Savitaipaleen siunauskappelissa Hän jätti jälkeensä muiston, joka lämmittää mieltä vuosienkin vieriessä. Urpo Mukala PSK:n ensimmäinen toiminnanjohtaja

8 PSK-tiedote 3/ (8) Värikästä syksyä! PSK Standardisointiyhdistys ry Jari Viertävä toiminnanjohtaja Mirkka Tulokas sihteeri JAKELU Jäsenyritykset, työryhmien jäsenet, hallitus, SFS, MetSta, SESKO, KPY, TSAU, Varalaite

9 PSK:N KEVÄTSEMINAARI UUDESSA MUSIIKKITALOSSA TIISTAINA TEKNISTEN RISKIEN HALLINTA TEOLLISUUDESSA Tavoite Päätös perustuu valintaan, jossa riskien tunnistamisella on suuri merkitys. Teknisesti epäonnistuneet ratkaisut johtavat usein taloudellisten riskien toteutumiseen. Seminaarin tarkoituksena on esittää teknisten riskien tunnistamistarpeita ja -menetelmiä sekä miten riskejä pienennetään käytännössä. Luennoilla esitetään, miten riskienhallinta on kokonaisuuden hallintaa ja miten siinä eri seikat on otettava huomioon. Riskin toteutuessa sen vaikutus henkilöturvallisuuteen, ympäristöön tai tuotantoon määrittelee hyvin pitkälle, kuinka raskailla riskienhallintamenetelmillä uhat on tunnistettavissa ja pienennettävissä hyväksytylle tasolle. Luennoilla pyritään löytämään ratkaisu optimaaliseen riskien kartoitukseen ja kertomaan myös esimerkein kuinka siinä on onnistuttu. Kohderyhmä Tilaisuus on tarkoitettu teollisuuden ja sitä lähellä olevien yritysten henkilöstölle. Osallistujan teknisellä tai teollisuuden alalla ei ole merkitystä, sillä luennoilla asioiden käsittely ei ota kantaa teknisiin yksityiskohtiin. PSK:n jäsenyritysten henkilökunnalle, työryhmien jäsenille ja yhteistyökumppaneillemme tilaisuus on ilmainen. Seminaaritilaksi on varattu 200 henkeä vetävä Camerata-sali, joten tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet. Mikäli paikat kuitenkin loppuvat kesken, niin seminaariin otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen psk(a)psk-standardisointi.fi. Seminaarin puheenjohtajaksi on kutsuttu Ramentor Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen. Hänen johtamansa yritys kehittää ja soveltaa ohjelmistotuotteita käytettävyyden, luotettavuuden ja kunnossapidon suunnitteluun sekä riskienhallintaan. Yrityksen tuotteet syntyvät yhdistämällä asiakkaiden tarpeet, uusi tutkimustieto ja alan kokemus sekä luotettava teknologia. Ohjelma 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 9.00 Seminaarin avaus Avauksessa esitellään lyhyesti, miten käyttövarmuus on kehittynyt lähes omaksi tieteenalaksi ja miten se liittyy myös riskienhallintaan. Tänään tietotekniikka ja tietokoneiden laskentakapasiteetti mahdollistavat sellaisen tietomäärän hyödyntämisen, mistä pari vuosikymmentä sitten ei osattu kuvitellakaan ja nyt se on osana jokapäiväistä päätöksentekoprosessia. Toimitusjohtaja Timo Lehtinen Ramentor Oy 9.30 Riskienhallinta on kokonaisuus Mihin osiin riskienhallinta jakaantuu? Missä kohdin voidaan eniten vaikuttaa laitoksen turvalliseen käyttöön? Mistä riskien toteutuminen johtuu? Missä paukahtaa useimmin? Olisiko suunnittelussa tehty virhe voitu tunnistaa jollain riskienhallintamenetelmällä? Jos näihin kysymyksiin löydämme vastauksen, olemme lähempänä turvallista tuotantoa kuin ennen. Riskienhallintapäällikkö Sami Silvennoinen, Stora Enso Oyj Tauko

10 10.15 Mikä riskianalyysimenetelmä mihinkin tapaukseen Riskianalyysi, vikapuuanalyysi, herkkyysanalyysi, poikkeamatarkastelu (HAZOP), todennäköisen turvallisuuden arviointi (PSA) jne. Mitä menetelmiä teollisuus käyttää, mitä ne kertovat ja mihin tarkoitukseen ne sopivat. Onko juomaveden pullottaminen riskittömämpää kuin rikkihapon pullottaminen ja mikä on hyväksyttävä riskin taso? Johtava tutkija, professori Jan-Erik Holmberg, VTT, Kungliga tekniska högskolan Tauko Näinhän ei voinut käydä Vahinkoja sattuu silloin kun tapahtumaketju tai useampi odottamaton tapahtuma toteutuu yhtä aikaa. Riskienhallintamenetelmät eivät aina tunnista vaarattomia tapahtumia, jotka kuitenkin yhdessä voivat olla vaarallisia. Kuulijoille esitetään toteutuneita riskejä ja kyseenalaistetaan madoton tapahtuma. Luennoitsijalla on kymmenien vuosien kokemus valvovana viranomaisena Tukesissa. Turvallisuusasiantuntija Jorma Partanen Lounas Riskianalyysi prosessilaitoksessa Esityksissä kerrotaan, mikä menetelmä oli käytössä ja miten sen perusteella riskiä pienettiin hyväksyttävälle tasolle Case 1: Perussyyanalyysi voimalaitoksessa Asiantuntija Sanna Tiainen-Erkkilä, Fortum Oyj Projektipäällikkö Ville-Veikko Kylliäinen, Fortum Oyj Tauko Case 2: Kemikaalialtistuksen riskiarviointi Turvallisuuspäällikkö Mervi Satta, Fermion Oy Kahvitauko Elämisen riskit maailmankaikkeudessa Tähtitieteilijä Esko Valtaoja Loppukeskustelu Seminaarin jälkeen pidetään klo PSK:n sääntömääräinen kevätkokous, johon kaikki ovat tervetulleita. Kokouksen jälkeen päivän teemaa voi jäädä pohtimaan perinteisesti tarjoiltavan illallisen ja virvokkeiden merkeissä.

PSK tiedote 4/2011 21. joulukuuta 2011 1 (5)

PSK tiedote 4/2011 21. joulukuuta 2011 1 (5) PSK tiedote 4/2011 1 (5) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2011 1.1 Kokous 1.2 Hallituksen henkilövalinnat 1.3 Toiminnantarkastajien valinta 1.4 Kokouksen jatkot 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2012 15. lokakuuta 2012 1 (6)

PSK-tiedote 3/2012 15. lokakuuta 2012 1 (6) PSK-tiedote 3/2012 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2013 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2013 2 PSK:n syyskokous 2012 ja Spagettiooppera 3 Standardisointi 3.1 Lausunnolla

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2011 14. kesäkuuta 2011 1 (6)

PSK-tiedote 2/2011 14. kesäkuuta 2011 1 (6) PSK-tiedote 2/2011 1 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen kevätkokous 2011 2 Palaute PSK:n kevätseminaarista 3 PSK:n syyskokous 17.11.2011 Kämpissä 4 Uusien jäsenten esittely 4.1 Balance Engineering Oy 4.2

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2011 23. maaliskuuta 2011 1 (5)

PSK-tiedote 1/2011 23. maaliskuuta 2011 1 (5) PSK-tiedote 1/2011 1 (5) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen kokous 2 Yhdistyksen kevätkokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Kumotut standardit 3.3 Uusia standardisointikohteita 3.4

Lisätiedot

PSK tiedote 2/2010 14. kesäkuuta 2010 1 (6)

PSK tiedote 2/2010 14. kesäkuuta 2010 1 (6) PSK tiedote 2/2010 1 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen kevätkokous 2010 2 Palaute PSK:n kevätseminaarista 3 PSK:n syyskokous 18.11.2010 4 Standardisointi 4.1 Vahvistetut standardit 4.2 Lausunnolla olevat

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2012 12. maaliskuuta 2012 1 (6)

PSK-tiedote 1/2012 12. maaliskuuta 2012 1 (6) PSK-tiedote 1/2012 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen kokous 2 Yhdistyksen kevätkokous Musiikkitalossa 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Lausunnolla olevat standardit 3.3 Uusia standardisointikohteita

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/ (5)

PSK-tiedote 3/ (5) PSK-tiedote 3/2016 1 (5) Sisällys 1 PSK Standardisoinnin hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2017 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2017 2 Standardisointi 2.1 Uudet standardisointikohteet 2.2 Lausunnolla

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/ (5)

PSK-tiedote 3/ (5) PSK-tiedote 3/2017 1 (5) Sisällys 1 PSK Standardisoinnin hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2018 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2018 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit 3 Uudet jäsenet

Lisätiedot

PSK tiedote 1/2007. 16. helmikuuta 2007 1 (5)

PSK tiedote 1/2007. 16. helmikuuta 2007 1 (5) PSK tiedote 1/2007 1 (5) Sisällys 1 PSK:n hallitus 2 Yhdistyksen kevätkokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Lausunnolla olevat standardit 3.3 Uusia standardisointikohteita 3.4 Uudet painokset

Lisätiedot

THTH ry syysseminaari 2013

THTH ry syysseminaari 2013 THTH ry syysseminaari 2013 Keskiviikko 30.10.2013, VTT, Tekniikantie 2, Espoo 1 Syysseminaarin aihealue Aiheena järjestelmien välinen tiedonsiirto ja standardit Case putkiston tiedonsiirto. PSK 5968-standardin

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/ (6)

PSK-tiedote 2/ (6) PSK-tiedote 2/2016 1 (6) Sisällysluettelo 1 Hallituksen kokous 2 PSK Standardisoinnin kevätkokous 2016 3 PSK:n kevätseminaari 2016 4 Standardisointi 4.1 Vahvistetut standardit 4.2 Uusi työryhmä 5 PSK Standardisoinnin

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2015 02.10.2015 1 (6)

PSK-tiedote 3/2015 02.10.2015 1 (6) PSK-tiedote 3/2015 1 (6) Sisällys 1 PSK Standardisoinnin hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2016 1.2 Ehdotus PSK:n hallituksen puheenjohtajaksi 2016 2 Standardisointi 2.1 Uudet standardisointikohteet

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2008 24. syyskuuta 2008 1(5)

PSK-tiedote 3/2008 24. syyskuuta 2008 1(5) PSK-tiedote 3/2008 1(5) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 1.1 Budjetointiperusteet vuodelle 2009 1.2 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2009 2 Syyskokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Kumotut

Lisätiedot

PSK tiedote 4/2008 5. joulukuuta 2008 1(7)

PSK tiedote 4/2008 5. joulukuuta 2008 1(7) PSK tiedote 4/2008 1(7) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen kokous 2 PSK:n syyskokous 2008 2.1 Kokous 2.2 Henkilövalinnat vuodeksi 2009 2.3 Kokouksen jatkot 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/ (5)

PSK-tiedote 3/ (5) PSK-tiedote 3/2014 1 (5) Sisällys 1 PSK:n hallitus 1.1 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2015 1.2 Budjetointiperusteet vuodelle 2015 2 Standardisointi 2.1 Uudet työryhmät 2.2 Kannakestandardit 3 Uudet jäsenet

Lisätiedot

PSK BIM ammattilaisseminaari 09.05.2014 Järvenpää

PSK BIM ammattilaisseminaari 09.05.2014 Järvenpää VIRTUAALISEN SUUNNITTELUN JA RAKENTAMISEN IT ASIANTUNTIJA PSK BIM ammattilaisseminaari 09.05.2014 Järvenpää Säästöjä ja hyötyjä investointiprojekteihin uusilla työprosesseilla Sekä rakennusteollisuuden-,

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2008. 28. helmikuuta 2008 1 (8)

PSK-tiedote 1/2008. 28. helmikuuta 2008 1 (8) PSK-tiedote 1/2008 1 (8) Sisällys 1 PSK:n hallitus 1.1 Hallituksen jäsenet 2008 1.2 Tilikausi 2007 1.3 Hallituksen uusi puheenjohtaja esittäytyy 2 Yhdistyksen kevätkokous 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2009 2. maaliskuuta 2009 1 (6)

PSK-tiedote 1/2009 2. maaliskuuta 2009 1 (6) PSK-tiedote 1/2009 1 (6) Sisällys 1 PSK:n hallituksen kokous 2 Hallituksen uusi puheenjohtaja esittäytyy 3 Yhdistyksen kevätkokous 4 Standardisointi 4.1 Vahvistetut standardit 4.2 Lausunnolla olevat standardit

Lisätiedot

Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry

Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry Esittely Jarmo Söderman 1 Yhdistys Perustamiskokous 26.10.2006, rekisteröintipäätös 10.4.2007. Toimialue Teollisuuden tiedonhallinnan ja siihen

Lisätiedot

Profox - Realize Your visions. 2008 Profox Companies Oy

Profox - Realize Your visions. 2008 Profox Companies Oy Profox - Realize Your visions 1 PSK-BUILDING SMART SEMINAARI ISO-VALKEINEN KUOPIO 09.04.2010 PSK STANDARDISOINTI THTH ry Ari.puuskari@profox.com 2 PSK-SEMINAARI SEMINAARI 1997 TAHKO Ryhmätyöt: 1. Ongelmat

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2015 11.6.2015 1 (6)

PSK-tiedote 2/2015 11.6.2015 1 (6) PSK-tiedote 2/2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 Hallituksen kokous 2 PSK Standardisoinnin kevätkokous 2015 3 PSK:n kevätseminaari 2015 4 Uudet jäsenet esittelyssä 5 Standardisointi 5.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/ (8)

PSK-tiedote 4/ (8) PSK-tiedote 4/2016 1 (8) Sisällys 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n syyskokous 2016 2.1 Kokouksen kulku 2.2 Uusia jäseniä 2.3 Hallituksen henkilövalinnat 2.4 Toiminnantarkastajien valinta 2.5 Juhlailtamat 3 Uudet

Lisätiedot

PSK tiedote 4/2009 22. joulukuuta 2009 1 (8)

PSK tiedote 4/2009 22. joulukuuta 2009 1 (8) PSK tiedote 4/2009 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallituksen ja yhdistyksen kokoukset 2010 2 PSK:n syyskokous 2009 2.1 Kokous 2.2 Henkilövalinnat vuodeksi 2010 2.3 Kokouksen jatkot 3 Standardisointi 3.1

Lisätiedot

PSK-tiedote 3/2013 11. lokakuuta 2013 1 (6)

PSK-tiedote 3/2013 11. lokakuuta 2013 1 (6) PSK-tiedote 3/2013 11. lokakuuta 2013 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 1.1 Ehdotus hallitusvalinnoiksi 2014 1.2 Budjetointiperusteet vuodelle 2014 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit 2.2

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2008. 12. kesäkuuta 2008 1 (8)

PSK-tiedote 2/2008. 12. kesäkuuta 2008 1 (8) PSK-tiedote 2/2008 1 (8) Sisällys 1 Palaute kevään PSK-seminaarista 2 Yhdistyksen kevätkokous 2008 3 Standardisointi 3.1 Vahvistetut standardit 3.2 Kumotut standardit 4 Uusia standardisointikohteita 4.1

Lisätiedot

Tervetuloa Partneripäiville!

Tervetuloa Partneripäiville! Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Yhteistyössä: Partneripäivät 12.9.2014, ohjelma 10.30 Ilmoittautuminen alkaa Radisson Blu hotelli, Hallituskatu 1, Oulu

Lisätiedot

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos ry Voimalalaitosjaos Kevätkokous 26.5.2015 ABB, Pitäjänmäki, Helsinki Esityslista: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan valinta 3. Kokouksen toimihenkilöiden valinta sihteeri, pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

XX PSK BIM ammattilaisseminaari Helsinki, Finlandia-talo

XX PSK BIM ammattilaisseminaari Helsinki, Finlandia-talo XX PSK BIM ammattilaisseminaari 09.09.2016 Helsinki, Finlandia-talo Allianssimuotoinen projekti investointihankkeen toteutusmuotona PSK STANDARDISOINTI Profox Companies Ltd; 2016 SEMINAARIN AJATUS -Jakaa

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2014 12.6.2014 1 (8)

PSK-tiedote 2/2014 12.6.2014 1 (8) PSK-tiedote 2/2014 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK Standardisoinnin kevätkokous 2014 2 PSK:n kevätseminaari 2014 3 Hallituksen kokous 4 Uudet jäsenet esittelyssä 5 Standardisointi 5.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/2015 5.3.2015 1 (6)

PSK-tiedote 1/2015 5.3.2015 1 (6) PSK-tiedote 1/2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n kevätseminaari Finlandia-talossa 16.4.2015 3 Yhdistyksen kevätkokous Finlandia-talossa 16.4.2015 4 Uudet jäsenet esittelyssä 5 Standardisointi

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT

PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT (Rek.n:o 114349) Vahvistettu 2007-10-11 PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on PSK Standardisointiyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistys

Lisätiedot

Suomen Standardisoimisliitto ja oppilaitosyhteistyö. INSINÖÖRIKOULUTUKSEN FOORUM 4.10.2012, Tampere

Suomen Standardisoimisliitto ja oppilaitosyhteistyö. INSINÖÖRIKOULUTUKSEN FOORUM 4.10.2012, Tampere Suomen Standardisoimisliitto ja oppilaitosyhteistyö INSINÖÖRIKOULUTUKSEN FOORUM 4.10.2012, Tampere Mitä on standardisointi? > Standardisointi on yhteisten ohjeiden ja toimintatapojen laatimista helpottamaan

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Parempaa tuotantotehokkuutta käyttövarmuuden systemaattisella johtamisella ja käyttövarmuusdatan hyödyntämisellä

Parempaa tuotantotehokkuutta käyttövarmuuden systemaattisella johtamisella ja käyttövarmuusdatan hyödyntämisellä Parempaa tuotantotehokkuutta käyttövarmuuden systemaattisella johtamisella ja käyttövarmuusdatan hyödyntämisellä Rikasta Pohjoista seminaari 19.4.2018 Mikko Suutama Käyttövarmuuspäällikkö Oy Botnia Mill

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

Miten ja missä standardeja laaditaan. Asiantuntija Ville Saloranta METSTA, Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry

Miten ja missä standardeja laaditaan. Asiantuntija Ville Saloranta METSTA, Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry Miten ja missä standardeja laaditaan Asiantuntija Ville Saloranta METSTA, Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry Esityksen sisältö Suomen kansallinen järjestelmä ja METSTA Kuka standardit laatii?

Lisätiedot

PSK-BUILDING SMART SEMINAARI TEKNIIKAN MUSEO 15.5.2009

PSK-BUILDING SMART SEMINAARI TEKNIIKAN MUSEO 15.5.2009 PSK-BUILDING SMART SEMINAARI TEKNIIKAN MUSEO 15.5.2009 PSK STANDARDISOINTI THTH ry Ari.puuskari@profox.com 1 TEEMA 2009 SEMINAARI: UUDET MENETELMÄT T KUSTANNUS- TEHOKKAASSA PROJEKTITOIMINNASSA -Projektiorganisaation

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/2015 21.12.2015 1 (9)

PSK-tiedote 4/2015 21.12.2015 1 (9) PSK-tiedote 4/2015 1 (9) Sisällys 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n syyskokous 2015 2.1 Kokouksen kulku 2.2 Uusia jäseniä 2.3 Hallituksen henkilövalinnat 2.4 Toiminnantarkastajien valinta 2.5 Kokouksen kulttuuriosuus

Lisätiedot

PSK-tiedote 2/2012 15. kesäkuuta 2012 1 (8)

PSK-tiedote 2/2012 15. kesäkuuta 2012 1 (8) PSK-tiedote 2/2012 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK:n kevätkokous 2012 2 PSK:n kevätseminaarin palaute 3 PSK:n syyskokous 15.11.2012 Ritarihuoneella 4 Uusien jäsenten esittely 4.1 Aquaflow Oy 4.2 Eka Synthomer

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 21.10.2018 Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 17.11.2018 klo 13.00 alkaen Kouvolan

Lisätiedot

PSK BIM ammattilaisseminaari 08.05.2015

PSK BIM ammattilaisseminaari 08.05.2015 PSK STANDARDISOINTI PSK BIM ammattilaisseminaari 08.05.2015 Fox CenterJärvenpää Tilaajien uudet haasteet investointiprojekteissa ja ylläpidossa Profox Companies Ltd Autodesk Partner & Virtuaalisen suunnittelun

Lisätiedot

SÄÄNNÖT Merkitty yhdistysrekisteriin 17.11.2006 Muutokset merkitty rekisteriin 02.07.2010 Rekisterinumero 195.200 1 Nimi, kotipaikka ja tarkoitus

SÄÄNNÖT Merkitty yhdistysrekisteriin 17.11.2006 Muutokset merkitty rekisteriin 02.07.2010 Rekisterinumero 195.200 1 Nimi, kotipaikka ja tarkoitus Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry 1(6) SÄÄNNÖT Merkitty yhdistysrekisteriin 17.11.2006 Muutokset merkitty rekisteriin 02.07.2010 Rekisterinumero 195.200 1 Nimi, kotipaikka ja tarkoitus Yhdistyksen

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/2012 17. joulukuuta 2012 1 (7)

PSK-tiedote 4/2012 17. joulukuuta 2012 1 (7) PSK-tiedote 4/2012 1 (7) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2012 1.1 Kokous 1.2 Uusia jäseniä 1.3 Hallituksen henkilövalinnat 1.4 Toiminnantarkastajien valinta 1.5 Kokouksen viihdepuoli 2 Standardisointi

Lisätiedot

PSK-tiedote 1/ (6)

PSK-tiedote 1/ (6) PSK-tiedote 1/2016 1 (6) Sisällysluettelo 1 PSK:n hallitus 2 PSK:n kevätseminaari Pörssitalossa torstaina 21.4.2016 3 Yhdistyksen kevätkokous Pörssitalossa 21.4.2016 4 PSK:n toiminnanjohtajan läksiäiset

Lisätiedot

Horisontti 2020 ja standardisointi. SFS-seminaari 3.9.2014 SFS, Malminkatu 34, Helsinki

Horisontti 2020 ja standardisointi. SFS-seminaari 3.9.2014 SFS, Malminkatu 34, Helsinki Horisontti 2020 ja standardisointi SFS-seminaari 3.9.2014 SFS, Malminkatu 34, Helsinki Seminaarin tavoitteet Horisontti 2020 ohjelma on käynnistynyt Standardisoinnin tunnistaminen osana hankkeiden kriteeristöä

Lisätiedot

Seminaari IT-hallinnan parhaista käytännöistä 21.3.2012

Seminaari IT-hallinnan parhaista käytännöistä 21.3.2012 08.03.2012 Uutiskirjeen sisältö Seminaari IT-hallinnan parhaista käytännöistä 21.3.2012 Tervetuloa kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä IT-hallinnan parhaista käytännöistä ja niiden hyödyistä keskiviikkona

Lisätiedot

Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari

Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari Hyvinvointia luodaan yhteistyöllä hyvinvointialan yrittäjyys & teknologiat seminaari Aika: 20.10.2011 klo. 8.30 15.15 Paikka: Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö, Kotkantie 1 (Auditoriot

Lisätiedot

SYKSYN LVI-MESSUMATKA 21.-25.9.2011

SYKSYN LVI-MESSUMATKA 21.-25.9.2011 Jäsentiedote 4/2011 Internet osoitteemme www.talvi.info SYKSYN LVI-MESSUMATKA 21.-25.9.2011 TaLVI järjestää jäsenilleen matkan Brysselin LVI-messuille. Samalla reissulla on mahdollisuus päästä tutustumaan

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 1/6 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto

Lisätiedot

Delegaattivalmennus. Organisointi raamit ja valtuutukset Menettelyt ja säännöt miten. 3 oikeaa esimerkkiä

Delegaattivalmennus. Organisointi raamit ja valtuutukset Menettelyt ja säännöt miten. 3 oikeaa esimerkkiä Delegaattivalmennus Organisointi raamit ja valtuutukset Menettelyt ja säännöt miten 3 oikeaa esimerkkiä 1 Ohjelma 13.00 Avaus - Antti Karppinen, SFS 13.15 Standardisointijärjestelmä CEN, ISO, SFS ja toimialayhteisöt,

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 2.12

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 2.12 RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 2.12 12:45 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen 13:00 Tilaisuuden avaus Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo, RFID Lab Finland Professori Kari Tanskanen,

Lisätiedot

Vertex Rakennusteollisuudessa. Suomessa kehitetty suunnittelujärjestelmä teollisen rakentamisen tarpeisiin

Vertex Rakennusteollisuudessa. Suomessa kehitetty suunnittelujärjestelmä teollisen rakentamisen tarpeisiin Vertex Rakennusteollisuudessa Suomessa kehitetty suunnittelujärjestelmä teollisen rakentamisen tarpeisiin Esityksen sisältö Kaikki pientaloista kerrostaloihin luonnoksista tuotantoon Case-esimerkkejä Vertex-ohjelmiston

Lisätiedot

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan!

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! 5.9.2017 #kiertotalousakatemia Nina Aarras Varsinais-Suomen ympäristöosaamisen yhdistys 12.00 Kahvia ja verkostoitumista. 12.30 Tilaisuus alkaa. Puheenjohtaja Nina Aarras

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 30.9.2015 Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 21.11.2015 klo 13:00 alkaen Rannikkoprikaatissa,

Lisätiedot

Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään torstaina 7.6 työpajapäivä, jossa keskitytään kolmeen aihealueeseen.

Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään torstaina 7.6 työpajapäivä, jossa keskitytään kolmeen aihealueeseen. Turvallisen tekniikan seminaari 2012 Tampereen teknillinen yliopisto, tietotalo Työpajapäivä, torstai 7.6 Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään torstaina 7.6 työpajapäivä, jossa keskitytään

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 7.7.2015 klo 12:30 1/5 Paikka Tulihukka-leiri, Mynämäen palloiluhalli, Urheilutie 9, Mynämäki LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Ansio Juho Haapala Heikki Haikonen

Lisätiedot

Finnish Linux User Group FLUG ry PÖYTÄKIRJA 1 (3) PL 117 FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@flug.fi 15.12.2004

Finnish Linux User Group FLUG ry PÖYTÄKIRJA 1 (3) PL 117 FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@flug.fi 15.12.2004 Finnish Linux User Group FLUG ry PÖYTÄKIRJA 1 (3) PL 117 SYYSKOKOUS Aika 11.12.2004 kello 16:30 Paikka Sokos Hotel Pasila, Helsinki Läsnä Arto Teräs puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri Wolf Bergenheim

Lisätiedot

CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy

CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy SR311 Kestävä tietotekniikka CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy Käyttöinsinööri Jari Niittylahti 18.12.2012 CSC lyhyesti Valtion omistama ja opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima, voittoa tavoittelematon

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3/2010. Seuran vaalikokous 2010 ja pikkujoulu. Jäsentiedote Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen

JÄSENTIEDOTE 3/2010. Seuran vaalikokous 2010 ja pikkujoulu. Jäsentiedote Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen PL 2100, 02015 TKK Rakentajanaukio 4 A, 02150 Espoo http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 11.11.2010 JÄSENTIEDOTE 3/2010 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen Seuran vaalikokous

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous :n yhdistyskokous Aika Torstai 18.11.2010 klo 15.00 16.00 Paikka Osallistujat Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere Jäsenten valtuuttamat viralliset edustajat ja muut paikalla olijat Yhdistyskokousasiat

Lisätiedot

PSK-tiedote 4/2013 20. joulukuuta 2013 1 (10)

PSK-tiedote 4/2013 20. joulukuuta 2013 1 (10) PSK-tiedote 4/2013 1 (10) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2013 1.1 Kokouksen kulku 1.2 Uudet hyväksytyt jäsenet 1.3 Hallituksen henkilövalinnat 1.4 Toiminnantarkastajien valinta 2 PSK:n 40-vuotisjuhlat

Lisätiedot

Jyväskylän historiallisen miekkailun seuran säännöt

Jyväskylän historiallisen miekkailun seuran säännöt Jyväskylän historiallisen miekkailun seuran säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jyväskylän historiallisen miekkailun seura ja siitä voidaan käyttää myös epävirallista lyhennettä JHMS. Yhdistyksen

Lisätiedot

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2011 Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 8.11.2011 kello 19.15. 1. KOKOUKSEN AVAUS Ursan puheenjohtaja

Lisätiedot

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL LUONTEVA YHDISTYMINEN Suomalaisen terveydenhuollon alalla nimi Miratel tarkoittaa samaa kuin laadukkaat viestintätuotteet, -ratkaisut

Lisätiedot

Plant Information Gateway - Industrial Internet Työpaja 19.11.2014 VTT, Otaniemi

Plant Information Gateway - Industrial Internet Työpaja 19.11.2014 VTT, Otaniemi Plant Information Gateway - Industrial Internet Työpaja VTT, Otaniemi Osallistujat: Nimi: Yritys: Ilkka Seilonen Aalto-yliopisto Matti Uusitalo Andritz Oy Kari Aarrelampi Andritz Oy Timo Ruotsalainen ATOR-Consultants

Lisätiedot

8. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, sisältäen konsernitilinpäätöksen, sekä toimintakertomuksen esittäminen

8. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, sisältäen konsernitilinpäätöksen, sekä toimintakertomuksen esittäminen YHTIÖKOKOUSKUTSU Ponsse Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka järjestetään tiistaina 12.4.2016 klo 11.00 yhtiön asiakaspalvelukeskuksen auditoriossa osoitteessa Ponssentie

Lisätiedot

Suomalainen Klubi 26.1.2015. Jukka Heikkilä

Suomalainen Klubi 26.1.2015. Jukka Heikkilä Suomalainen Klubi 26.1.2015 Jukka Heikkilä 1 Perustettu 18.1.1944 nimellä Sotamuistoyhdistys ry. V. 1949 Sotamuseoseura ry. V. 1957 Sotahistoriallinen Seura ry. > sotahistoriallinen yleisseura Vuonna 2004

Lisätiedot

Canorama 2008 projekti

Canorama 2008 projekti Canorama 2008 projekti Kajaanin ammattikorkeakoulun kaikkiin pääaineisiin liittyy projektiopintoja, jotka tehdään yhteistyössä toimeksiantajien kanssa. Tässä yksi esimerkki. Canorama Oy on erikoistunut

Lisätiedot

Bitcompin kesäseminaari 4.6.2015

Bitcompin kesäseminaari 4.6.2015 Bitcompin kesäseminaari 4.6.2015 Aikataulu ja esiintyjät Bitcompin Kesäseminaari 4.6.2015 klo 12:30-16:30 Tunnelmallinen ja upea vanhan viilatehtaan pääsali Vantaanjoen kulttuurihistoriallisessa miljöössä:

Lisätiedot

Perustavaan kokoukseen osallistui 11 henkilöä jotka kävivät laajan keskustelun yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista ja julkisivujen ongelmista.

Perustavaan kokoukseen osallistui 11 henkilöä jotka kävivät laajan keskustelun yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista ja julkisivujen ongelmista. Julkisivuyhdistys Martti Karimies TOIMINTAKERTOMUS 09.04.1996 JULKISIVUYHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 1995 Yhdistyksen perust aminen Perustava kokous. Yhdistyksen toiminnan voidaan katsoa alkaneen virallisesti

Lisätiedot

RFIDLab Finland ry:n jäsenet

RFIDLab Finland ry:n jäsenet RFIDLab Finland ry:n jäsenet Konferenssin avaus RFID / NFC -vuosikonferenssi 29.10.2015 Hilton Helsinki Airport Hotel, Vantaa Sami Isomäki Teknologiapäällikkö RFIDLab Finland ry Konferenssin ohjelma 8:30

Lisätiedot

Älykäs kaupunki seminaari 26.3.2010 klo 12-16 Radisson Blue Royal, Hki, Runeberginkatu 2

Älykäs kaupunki seminaari 26.3.2010 klo 12-16 Radisson Blue Royal, Hki, Runeberginkatu 2 Älykäs kaupunki seminaari 26.3.2010 klo 12-16 Radisson Blue Royal, Hki, Runeberginkatu 2 Kolme näkökulmaa älykkääseen kaupunkiin Tila, Ubicom ja Kestävä yhdyskunta ohjelmat Tila Ohjelman painottuu muuttuviin

Lisätiedot

Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6.

Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6. Työpajapäivä 2015 Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6. Tampereen teknillinen yliopisto, Rakennustalo Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään keskiviikkona

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

PSK tiedote 4/2010 8. joulukuuta 2010 1 (8)

PSK tiedote 4/2010 8. joulukuuta 2010 1 (8) PSK tiedote 4/2010 1 (8) Sisällysluettelo 1 PSK:n syyskokous 2010 1.1 Kokous 1.2 Hallituksen henkilövalinnat 1.3 Tilintarkastajien valinta 1.4 Kokouksen jatkot 2 Standardisointi 2.1 Vahvistetut standardit

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen Pähkinänkuoressa Signal Partners on vuonna 2010 perustettu suomalaisessa omistuksessa oleva yritys. Toimimme pääasiallisesti Pohjoismaissa ja palvelemme kansainvälisesti toimivien asiakkaidemme koko organisaatiota

Lisätiedot

Delegaattivalmennus

Delegaattivalmennus Delegaattivalmennus 23.11.2017 Organisointi raamit ja valtuutukset Menettelyt ja säännöt miten Aineisto mistä työpaperit 3 oikeaa esimerkkiä 1 Ohjelma 13.00 Avaus - Antti Karppinen, SFS 13.05 Standardisointijärjestelmä

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhteisökoordinaattori Soile-Maria Linnemäki / Yhdistysverkosto Pj. Jonna Marttinen / Kinnarin koulun vanhempainkerho Pj. Terttu Kanninen / Luodaan Yhdessä ry OTA KORTTI

Lisätiedot

Projektiyhdistys ry. SÄÄNNÖT 13.1.2016 Sivu 1 / 6 SÄÄNNÖT. 1 Nimi

Projektiyhdistys ry. SÄÄNNÖT 13.1.2016 Sivu 1 / 6 SÄÄNNÖT. 1 Nimi Sivu 1 / 6 Projektiyhdistys ry SÄÄNNÖT 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Projektiyhdistys ry, ruotsiksi Projektföreningen rf, ja sen kotipaikka on Helsinki. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistys voi käyttää epävirallista

Lisätiedot

Puheenjohtaja Jouni Pänkäläinen avasi kokouksen klo 15:12. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Oskar Sonninen.

Puheenjohtaja Jouni Pänkäläinen avasi kokouksen klo 15:12. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Oskar Sonninen. CLUSTER RY 8.11.2010 Lappeenrannan teknillisen yliopiston tietotekniikan kilta SYYSKOKOUS Aika Tiistai 16.11.2010 klo 15.00 Paikka Lappeenrannan teknillinen yliopisto, sali 4410 Läsnä Osallistujalista

Lisätiedot

OHJELMA S02000915.001 (I805401) 7.7.2015 1. AEL Insko-seminaari Askeleet kohti vahvaa turvallisuuskulttuuria 25. 26.8.

OHJELMA S02000915.001 (I805401) 7.7.2015 1. AEL Insko-seminaari Askeleet kohti vahvaa turvallisuuskulttuuria 25. 26.8. 7.7.2015 1 AEL Insko-seminaari Askeleet kohti vahvaa turvallisuuskulttuuria 25. 26.8.2015, AEL Helsinki AEL järjestää yhdessä Santé et Securité Oy:n kanssa 25. 26.8.2015 Helsingissä kahden päivän turvallisuusjohtamisen

Lisätiedot

Bioenergia ry Bioenergian puolesta

Bioenergia ry Bioenergian puolesta Bioenergia ry Bioenergian puolesta Bioenergia ry Bioenergian puolesta! Bioenergia-ala on yksi maailman nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä teollisuuden aloista. Suomi on edelläkävijä. Polttoaineen ja

Lisätiedot

Syysseminaari. 11.11.2008 Helsingin Messukeskus

Syysseminaari. 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Syysseminaari 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Energiateollisuus ry:n syysseminaari 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Energia politisoituu Ilmasto-ongelmat ja energian toimitusvarmuus kytkevät energia-asiat

Lisätiedot

Turvallisen Tekniikan Seminaari Tampereen teknillinen yliopisto

Turvallisen Tekniikan Seminaari Tampereen teknillinen yliopisto Turvallisen Tekniikan Seminaari 2017 7.-8.6.2017 Tampereen teknillinen yliopisto Turvallisen Tekniikan Seminaari 2017 Ohjelma Seminaari keskiviikko 7.6.2017 9.30 Seminaarin avaus Toimitusjohtaja Hanna

Lisätiedot

CapMan ostaa teollisuuskunnossapidon Fortumilta. Jukka Järvelä, partneri, CapMan Buyout

CapMan ostaa teollisuuskunnossapidon Fortumilta. Jukka Järvelä, partneri, CapMan Buyout CapMan ostaa teollisuuskunnossapidon Fortumilta Jukka Järvelä, partneri, CapMan Buyout 21 September 2006 1 CapMan johtava pääomasijoittaja Pohjoismaissa Pohjoismainen läsnäolo ja markkina-asema perustettu

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa Otaniemen TEK-tutkijat ry Otaniemen TEK-tutkijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous Aika: 6.6.2016 klo 15:00 Paikka: Otaniemi, Otakaari 7, kokoushuone Maxwell Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Petri Kärhä avasi

Lisätiedot

Canorama 2008 projekti

Canorama 2008 projekti Canorama 2008 projekti Canorama Oy on erikoistunut toimistojen työnkulun, tiedonhallinnan, tiedon säilyttämisen ja jakelun ratkaisuihin. Canorama tuottaa ja ylläpitää sekä kehittää ratkaisuja, jotka parantavat

Lisätiedot

PAIMENSAARI JA KYLÄNIEMI ETELÄ-KARJALAN

PAIMENSAARI JA KYLÄNIEMI ETELÄ-KARJALAN PAIMENSAARI JA KYLÄNIEMI ETELÄ-KARJALAN ENSIMMÄISINÄ! Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Verkottaja Kari Kotirinta Nek Saimaa Oy ESITTELY TUOMO PUHAKAINEN * 1974-1989 -15 VUOTTA SONERAN TEKNIIKASSA, KAAPELITYÖT

Lisätiedot

MLL:sta Teija Honni selvittää oman osuutensa em. projektin toteuttamisessa.

MLL:sta Teija Honni selvittää oman osuutensa em. projektin toteuttamisessa. 1 VUOSIKOKOUS 2/17 Kokouskutsu ja asialista SYYSKOKOUS Puheenjohtaja Anu Salonen p. 050 310 0361 anu.salonen@carea.fi Kymenlaakson sair.hoito- ja sos.palvelujen kuntayhtymä Tervasharjunkatu 1, 45720 Kuusankoski

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 10.10. 2012 klo 18.00. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. Kokouksen

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Maanantai 21.3.2016, klo 13.00. Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta ilmenevät osakkeenomistajat.

Maanantai 21.3.2016, klo 13.00. Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta ilmenevät osakkeenomistajat. PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (7) KEMIRA OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2016 Aika: Paikka: Läsnä: Maanantai 21.3.2016, klo 13.00 Scandic Marina Congress Center, osoitteessa Katajanokanlaituri 6, Helsinki Kokouksessa

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2006

Körpäkkäsanomat 1/2006 Körpäkkäsanomat 1/2006 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

Alla luetellut liitteet ilmenevät :n tilinpäätöksestä 2014, joka löytyy :n internet-sivuilta osoitteesta: https://fortum-ar-2014.studio.crasman.fi/pub/pdf/fortum_tilinpaatos_2014.pdf Liite 6 Tilinpäätösasiakirjat

Lisätiedot