Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaus metalliin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaus metalliin"

Transkriptio

1 Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaus metalliin Pultit ja ruuvit Saatavana olevien metallin kanssa käytettävien pulttien ja ruuvien päät ovat erimuotoisia, kuten esimerkiksi: 1. kuusiokanta 2. pyöreä pää 3. uppokanta 4. sylinterikanta 5. uppokantainen kuusiokolokanta 6. sylinterimäinen kuusiokolokanta 7. uppokantainen ristipää 8. pyälletty ruuvinkanta. Mutterit Muttereita käytetään eri tarkoituksiin, ja niiden tyypit ja koot vaihtelevat. Yleisimmät tyypit ovat: 1. kuusiokantamutteri 2. rengasmutteri 3. lukkomutteri 4. hattumutteri 5. kruunumutteri 6. siipimutteri.

2 Aluslevyt Aluslevy asetetaan ruuvin, pultin tai mutterin alapuolelle. Painetta levittämällä se suojaa työkappaletta sillä aikaa kun mutteria kiristetään tai löysennetään. Aluslevyä voidaan käyttää myös liitoksen tiivistykseen kosteuden estämiseksi. 1. tavallinen aluslevy 2. halkaistu aluslevy 3. tähtialuslevy 4. jousirengas (sisäinen) 5. jousirengas (ulkoinen) 6. O-rengas

3 Sopivan mutteriavaimen valinta Mutterien ja pulttien koot mainitaan usein metrisinä ruuvikierteen kokoina (esim. M8-pultti). Jokaista mutterin tai pultin kokoa vastaa pään tai mutteriavaimen koko. Euroopassa nämä koot ilmoitetaan millimetreissä (mm). Pulttien ja mutteriavainten koot osoitetaan seuraavassa taulukossa: Pultti Mutteriavain M3 5.5 M4 7 M5 8 M6 10 M7 11 M8 13 M10 17 M12 19 M14 22 M16 24 M18 27 M20 30 M22 32 M24 36 M27 41 M30 46 M33 50 M36 55 Kiintoavain Kiintoavaimissa on yleensä kaksi eri pään kokoa. Näin yleisimmin käytettyjä muttereita ja pultteja voidaan kiristää ja löysentää muutamilla mutteriavaimilla (6 7 mm, 8 9 mm, mm, mm, mm, mm ja mm).

4 Hylsyavain Hylsyavaimen (tai lenkkiavaimen) päässä on 12 sisähammasta, ja se sopii mutterin tai pultin koko pään ympärille. Tämän mutteriavaimen käytön yhteydessä voidaan käyttää paljon voimaa. (Varmista kuitenkin, että mutteriavain asettuu tukevasti paikoilleen koko mutterin tai pultin ympärille!) Holkkiavain Holkkiavain on hyödyllinen ja monikäyttöinen työkalu. Sen kanssa käytettäviä holkkeja on monenkokoisia. Holkkiavaimessa on vasemman/oikean suunnan valitsin, joten sitä voidaan käyttää muttereiden ja pulttien kiristämiseen ja löysäämiseen. Tulppa-avain Tulppa-avain (tai silmukka-avain) on päästä muotoiltu putki, joka asetetaan tietynkokoiseen mutteriin tai pulttiin. Tätä mutteriavainta käytetään varsinkin syvälle upotettuihin muttereihin ja pultteihin, joihin ei päästä käsiksi kiinto-, hylsy- tai holkkiavaimella. Putken päissä on kaksi reikää, joihin voidaan asettaa metallitanko tai ruuvimeisseli. Näin mutteriavaimen kääntämiseen voidaan käyttää enemmän voimaa. Säädettävä mutteriavain Tässä mutteriavaimessa on leuat, joita voidaan säätää pidikkeessä olevaa pientä pyörää kääntämällä. Näin se sopii erikokoisiin muttereihin ja pultteihin. Huom. Mutterin tai pultin pää voi helposti vaurioittua, jos säädettävän mutteriavaimen leuat eivät aseta sitä tukevasti paikoilleen. Kuusiokoloavain Kuusiokoloavaimessa on suorakulmainen pidike, jonka yhdessä tai molemmissa päissä on kuusiokulmainen pää. Kuusiokoloavaimilla kiristetään tai löysennetään kuusiokoloruuveja ja - pultteja. Vakiokoot ovat: 1, 2, 3, 4, 5, 5½, 6, 8 ja 10 mm. Kuusiokolopultit (lyhyt kierre) Metrisellä ruuvikierteellä varustetut kuusiokolopultit ovat kokoa M4 M24, ja niiden pituus on mm. Kuusiokolopulttien avulla liitetään osia ja materiaaleja toisiinsa. Ne kiristetään kiinto- tai hylsyavaimella. Tarvitset kaksi mutteriavainta: toisen avulla mutteria pidetään paikoillaan ja toisen avulla estetään pultin kiertyminen samanaikaisesti. Mutterit sopivat pultteihin, joiden koko on sama.

5 Kuusiokolopultit (täyspitkä kierre) Täyspitkällä metrisellä kierteellä varustetut kuusiokolopultit ovat kokoa M4 M16, ja niiden pituus on mm. Nämä pultit ovat samanlaisia kuin edellä mainitut kuusiokolopultit (lyhyellä kierteellä), mutta tässä tapauksessa niissä on täyspitkä kierre, joka ulottuu hieman kuusiokolopään alapuolelle. Kuusiokolopultit Metrisellä ruuvikierteellä varustetut kuusiokolopultit ovat kokoa M3 M12, ja niiden pituus on mm. Näissä pulteissa on sisäisellä kuusiokannalla varustettu pää, ja ne kiristetään tai löysätään kuusiokoloavaimella. Kuusiokolopultissa on se etu, että siitä saadaan luja ote siihen sopivan kuusiokoloavaimen avulla. Sitä voidaan käyttää myös paikoissa, joihin on vaikea ulottua. Lukkopultit Metrisellä ruuvikierteellä varustetut lukkopultit ovat kokoa M5 M12, ja niiden pituus on mm. Hieman sileän pään alapuolella on neliöprofiilinen kaula. Pultti asetetaan yleensä paikoilleen päähän iskemällä, jolloin neliöprofiilinen osa menee materiaalin sisään. Pultti on kiinnitetty tiukasti, eikä se käänny mutteria kiristettäessä. Pyöreän pään ansiosta pultti on viimeistellyn näköinen ja sitä on turvallista käyttää. Pulttia ei voida ruuvata irti ulkopuolelta, ja siksi se on ihanteellinen porttien ja autotallin ovien kiinnitykseen. Metalliruuvit Sylinterikannalla ja metrisellä ruuvikierteellä varustettujen metalliruuvien koko on M2 - M4, ja niiden pituus on 4 30 mm. Levyruuvit / itsekiertyvät ruuvit Levyruuvit tai itsekiertyvät ruuvit, jotka on varustettu sylinterikannalla, PH- tai PZ-kannalla ja itsekiertyvällä kierteellä, ovat saatavissa 2,2 3,5 mm:n kokoisina ja 6,5 38 mm:n pituisina. Ruuvin varressa on terävä kärki ja karkea kierre, joka ulottuu ruuvin päähän asti. Tämän vuoksi ruuvi pureutuu materiaaliin helposti ja muodostaa jopa oman ruuvikierteen kiristettäessä. Suorita reiän esiporaus aina sellaista poraa käyttäen, jonka läpimitta on pienempi kuin ruuvin varren paksuus.

6 Itseporautuvat ruuvit Kun halutaan kiinnittää kaksi metallilevyä toisiinsa, itseporautuvia ruuveja on kätevä käyttää. Kun näitä ruuveja käytetään, esiporaus ei ole tarpeen. Itseporautuvia ruuveja käytetään, kun ohuita levyjä kiinnitetään paksuihin levyihin tai kannattimia kiinnitetään metallipylväisiin. Osia voidaan kiinnittää lujasti toisiinsa, kun näitä ruuveja käytetään yhdessä lukkolaatan kanssa. Asennus on paljon nopeampaa kuin vetoniittejä tai muttereita ja pultteja käytettäessä muun muassa siksi, että esiporaus ei ole tarpeen. Näiden ruuvien pituus on 6 27 mm. Sisäisen kierteen leikkaus I Kun haluat leikata sisäistä metallikierrettä esimerkiksi silloin, kun haluat asettaa pultin paikoilleen, sinun on käytettävä tappia. Ennen kuin tappia voidaan käyttää, reikä on esiporattava sellaista poraa käyttämällä, jonka läpimitta on hieman suurempi kuin tapin ydinosa ja pienempi kuin tapin ulkoinen kierre. Noudata seuraavaa sääntöä oikean kokoisen reiän poraamiseen: Porattavan reiän läpimitta on 80 % tapissa ilmoitetusta koosta. Esimerkki: M6-kierteen leikkaamista varten porataan reikä, jonka koko on 6 x 0,8 = 4,8 mm, tai pyöristettynä 5 mm (katso taulukko). Sisäisen kierteen leikkaus II Käytä 3-osaista vakiotappisarjaa kierteen leikkaamiseen esiporatussa reiässä. Tee tämä kolmessa vaiheessa siten, että kolmea tappia käytetään yhdessä kahvan kanssa. 1. leikkaus: käytä esikierteitystappia kierteen esileikkaukseen 2. leikkaus: käytä välitappia, jossa on syvä kierre 3. tappi: käytä kierretappia kierteen leikkaukseen (lopullinen syvyys) Jos leikkaat kierrettä käsin, varmista, että tappi on kohtisuorassa työkohteeseen nähden. On hyvin tärkeää, että metallilastuja katkaistaan ja poistetaan jatkuvasti: kierrä tappia takaisin puoli kierrosta aina kahden kierroksen jälkeen leikkaussuuntaan (myötäpäivään). Tämä estää tapin katkeamisen. Leikkausöljyn käyttö takaa sujuvan työnkulun. Kierre voidaan myös leikata suoraan sähköporalla käyttämällä erityisiä konetappeja, jotka leikkaavat halutun kierteen yhdellä kertaa. Näitä konetappeja voidaan käyttää vain pienten läpimittojen yhteydessä.

7 Ulkoisen kierteen leikkaus I Ulkoista kierrettä voidaan leikata sellaisesta materiaalista, jossa on pyöreä poikkipinta, kuten esimerkiksi kierrevaarna, varsi tai putki. Tämä tehdään leikkainta ja pidikettä käyttämällä. Leikkaimissa on leikkaavat hampaat, joiden avulla metallisen työkohteen ulkopinnan kierre leikataan. Kierrettä leikataan täyteen syvyyteen yhdellä kertaa. Jokaista vaarnan läpimittaa varten tarvitaan eri leikkain. Leikkaimia voidaan käyttää myös vaurioituneiden pulttien kierteiden korjaamiseen. Ulkoisen kierteen leikkaus II Kun kierrettä leikataan, on käytettävä paljon voimaa leikkainta oikealle käännettäessä (myötäpäivään). Aina kun olet kiertänyt leikkaimen loppuun asti, kierrä sitä takaisin neljäsosakierroksen verran metallilastujen poistamiseksi. Tarkista jatkuvasti, että leikkain on kohtisuorassa työkohteeseen nähden, ja käytä leikkausöljyä. Muussa tapauksessa kierteestä ei tule tasainen ja laadukas, ja leikkaaminen on hyvin raskasta. Vetoniittien käyttö I Vetoniittejä tai sokkoniittejä käytetään ohuiden materiaalien tai levyjen kiinnittämiseen toisiinsa. Vetoniitti on metallitappi, jossa on lyhyt alumiiniputki sekä paksu osa toisessa päässä. Poraa reikä toisiinsa kiinnitettävien materiaalien läpi ja aseta vetoniitti reikään. Vetoniitin pään tulee työntyä kokonaan esiin materiaalin toiselta puolelta. Tämän jälkeen vetoniitti kiinnitetään niittauspihdeillä. Vetoniittien läpimitat vaihtelevat. Valitse vetoniitti koon ja niitin kiinnitysosan pituuden mukaan. Vetoniittien käyttö II Vetoniittiliitos tehdään seuraavalla tavalla: 1 Kun niittauspihtejä aletaan sulkea, niitin tappi kiinnittyy ja siirtyy materiaalin etuosaan. 2 Alumiiniputki puristuu kokoon materiaalin takaosassa. 3 Kun pihtejä suljetaan lisää, alumiiniputki laajentuu. 4 Tappi katkeaa, kun pihteihin kohdistuu tarpeeksi voimaa. Vetoniitti on erittäin kestävä, eikä sen poistaminen ole helppoa. Vetoniittien käytön suurena etuna on, että niillä voidaan tehdä lujia liitoksia silloinkin, kun materiaalin takaosaan ei päästä käsiksi. Tämä ei ole mahdollista muttereiden ja pulttien käytön yhteydessä.

Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaaminen puuhun ja muoviin

Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaaminen puuhun ja muoviin Vaiheittaiset ohjeet Ruuvaaminen puuhun ja muoviin Erilaiset ruuvin päät Yksinkertaisen uritetun ruuvin pään lisäksi on olemassa kolme erilaista ruuvin päätä, joihin ruuvimeisseli tai terä sopii: Phillips

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen (avain)kaulakoruun tarvitset: 1-2 m 0,6 tai 0,8 mm metallilankaa (valitse paksuus helmien reikäkoon mukaan) erilaisia ja kokoisia helmiä, riipuksia, korunosia, renkaita kalotteja, mikäli käytät

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Mekaniikan kokoonpano. http://www.elwis.fi

Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Mekaniikan kokoonpano. http://www.elwis.fi Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Mekaniikan kokoonpano http://www.elwis.fi Sisällys Mekaniikan osalista... 3 Tarvittavat työkalut... 3 Mekaniikan rakentaminen... 4 1. Pohjalevyn reikien senkkaus 8.3mm

Lisätiedot

Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit

Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit RAKENNUSOHJE Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit 363 1 Lehden nro 84 mukana sait 11 uutta osaa mittakaavan 1:7 F2007-autoosi. Uudet osat ovat vastaanottimen

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Mekaniikan kokoonpano. http://www.elwis.fi

Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Mekaniikan kokoonpano. http://www.elwis.fi Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Mekaniikan kokoonpano http://www.elwis.fi Sisällys Mekaniikan osalista Ruuvit: m3x6mm uppokanta 13kpl m3x8mm kupukanta 3kpl m2,5x8mm 6kpl (päivitys takavanteiden kiinnitys)

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 ASENNUSOHJE DEPO ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 OSALUETTELO Pääosat Osa Nr Nimike 1 1498 Spiraali PFlex Ø53 2 8143 Ruuvi T6SS M6 x 20 3 1433 Sovitusakselitappi 4 1365 Akselitappi 5

Lisätiedot

Koneen valmistelu. Ohjeet VAARA. Asennusohjeet

Koneen valmistelu. Ohjeet VAARA. Asennusohjeet Form No. 3416-605 Rev A Turvakehikkosarja Groundsmaster 4500/4700/ -sarjan tai Reelmaster 7000 -sarjan ajoyksikkö, jossa on kaksipylväisen kaatumissuojausjärjestelmän Mallinro: 136-2030 Asennusohjeet VAARA

Lisätiedot

Kiinnitystarvikkeet hinnasto. Nopeasti ja edullisesti suoraan varastosta, myös erikoistoimituksia.

Kiinnitystarvikkeet hinnasto. Nopeasti ja edullisesti suoraan varastosta, myös erikoistoimituksia. Kiinnitystarvikkeet Helsinki 02/03 Pultit ja kierretangot Mutterit, laatat ja tiivisterenkaat Ruuvit Vetoniitit, niittimutterit ja jarruniitit Ankkurit ja tulpat Sokat, voidenipat, erikoistuotteet Förch-lajitelmat,

Lisätiedot

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta.

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta. LUE SEURAAVAT OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN KÄYTÄT UUTTA GRANBERG-SAHALAITOSTA. SÄHKÖTYÖKALUJEN, KUTEN MOOTTORISAHOJEN, KÄYTTÖ VOI OLLA VAARALLISTA JA TUO MUKANAAN LOUKKAANTUMISEN TAI KUOLEMAN VAARAN.

Lisätiedot

Ruuviluettelo. Terästarvike Oy PL 24, 00711 Helsinki Puhelin (09) 350 5030 Telefax (09) 350 50 250 Email info@terastarvike.fi

Ruuviluettelo. Terästarvike Oy PL 24, 00711 Helsinki Puhelin (09) 350 5030 Telefax (09) 350 50 250 Email info@terastarvike.fi Ruuviluettelo 2015 Terästarvike Oy PL 24, 00711 Helsinki Puhelin (09) 350 5030 Telefax (09) 350 50 250 Email info@terastarvike.fi SISÄLTÖ ST ZN ZNC ZNK A2 A4 MS NYL AL DIN 84 SUORAURAR. LIERIÖK. 27 29

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus.

3 Seisontavalo 2 Valon kannatin (vain sarja ) 2 Lukkopultti (#10 1/2 tuumaa) (vain 4 sarja ) 4 Seisontavalojen asennus. Form No. Ajovalo- ja katsastusvarustussarja 202-malli ja uudempi Workman HD -työajoneuvo Mallinro: 20-5030 Mallinro: 20-5045 3386-909 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Liukuosan asennusohje

Liukuosan asennusohje Liukuosat asennetaan suorakulmaiseen aukkoon, jonka mitta on sama kuin osan mitta. Tarkistusmittaa aukko viistosti. Varmista, että luukut eivät ole vääntyneet kuljetuksessa. Osia voi säätää naputtamalla

Lisätiedot

Suojuspelti, moottorin alle

Suojuspelti, moottorin alle Installation instructions, accessories Ohje nro 31269439 Versio 1.2 Osa nro 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Suojuspelti, moottorin alle IMG-328898 Volvo Car Corporation Suojuspelti, moottorin alle-

Lisätiedot

more than you expect Kiinnitystarvikkeet

more than you expect Kiinnitystarvikkeet more than you expect Kiinnitystarvikkeet Sisällys 30.04.2014 Aluslevyt Sivu DIN ISO SFS Aaltoaluslevy 71 137 Aluslevy 68 125 7089 2041 Jousialuslevy 70 127 Jousialuslevy 70 7980 Joustolaatta 76 6796 Kartioaluslevy

Lisätiedot

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907 Form No. Vetokoneiston päivityssarja GreensPro 00 -viheriöjyrä, mallit 44905, 44906 tai 44907 Mallinro: 7-5899 Mallinro: 7-5907 8-69 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F DB malli) SISÄLTÖ

Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F DB malli) SISÄLTÖ Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F36-258 DB malli) SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet 3 Yleiset turvallisuusohjeet 4 Jiirisahoja erityisesti koskevat turvallisuusohjeet 6 Laserosoitinlaitteen turvallisuusohjeet

Lisätiedot

VESISET Plus + KATTOKAIVO SANEERAUSRAKENTAMISEEN

VESISET Plus + KATTOKAIVO SANEERAUSRAKENTAMISEEN VESISET Plus + KATTOKAIVO SANEERAUSRAKENTAMISEEN Esittely s.2 C-Kattokaivon asennus timanttiporattuun reikään s.3 C-Saneerauskattokaivon asennus vanhan kaivon päälle s.4 Kattokaivon putkiston asennus s.5

Lisätiedot

Pieni (590) 12...20 630 20 130 70 30 50 Iso (850) 20...32 825 30 210 90 45 90

Pieni (590) 12...20 630 20 130 70 30 50 Iso (850) 20...32 825 30 210 90 45 90 LENTON KIERREMUHVIJATKOSTEN JA ANKKUREIDEN ASENNUS Toimitustila Ellei toisin ole sovittu, jatkokset tai ankkurit toimitetaan liitoskappale valmiiksi asennettuna toiseen liitettävään tankoon ja muhvin vapaa

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO. ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO.  ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 CENTER Asennusohjeet DESIGN 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY Piilipuunkatu 11 21200 RAISIO Asennettaessa Design - kupua vinoon sisäkattoon, tulee rakentaa ns. oikaisulaatikko,

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi kahta jakoavainta, kumivasaraa, talttapääruuvimeisseliä, ristipääruuvimeisseliä sekä kirkasta

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli

Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli RAKENNUSOHJE Moottorin takakansi, tiiviste, ruuvi ja käynnistinakseli 295 Lehden nro 69 mukana sait seitsemän uutta osaa, jotka kuuluvat mittakaavan 1:7 F2007 autosi GX-21-moottorin mekaaniseen kokonaisuuteen.

Lisätiedot

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna Tuotenumero 4200 080 560 Sisällys 1. Esipuhe... 1 2. Toimituksen sisältö... 2 3.... 2 3.1 Sivuttaisheiton tarkastuslaitteen asennus... 3 3.2 Kytkinlevyn asennus... 4 3.3 Mittarin asennus ja säätäminen...

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 30756782 1.3 30660691 Vetokoukku, kiinteä IMG-218040 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 IMG-217920 IMG-308223 Sivu 2 / 14 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE PUOIPYÖREÄN SDEVESIJÄRJESTEMÄN SENNUSOHJE 1 6 5 8 7 10 3 11 14 9 2 4 12 13 11 14 17 Tuotelista Nro Tuote 1 Pisko kouru 2 Pisko ulkokulma 90 3 Pisko sisäkulma 90 4 Pisko tukkopää, oikea ja vasen 5 Pisko

Lisätiedot

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT 74 cm - 89 cm Suomi ASENNUSOHJEET KOMPACT KOMPACT - www.arke.ws Ennenkuin ryhdyt asennustyöhön, pura portaiden kaikki osat pakkauksistaan. Aseta kaikki osat tilavalle alustalle ja tarkista osien lukumäärä

Lisätiedot

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08 SISÄLTÖ 1.0 Johdanto 1.1 Yleisohjeita 1.2 Putkityypit 1.3 Liittimet 2.0 Putken pään valmistelu 2.1 Putken pään oikaisu 2.2 PE-vaipan poistaminen 2.3 Terässidosnauhan lyhentäminen 2.4 Kiristyslaipan asettaminen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30668471 1.2 30682095, 30682096 Vetokoukku, kiinteä M8901547 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213560 Sivu 2 / 16 IMG-223189 Sivu 3 / 16 IMG-213320

Lisätiedot

peltiruuvi puuruuvi ilman laippaa laipalla AF5

peltiruuvi puuruuvi ilman laippaa laipalla AF5 Kiinnike esiasennetaan ilman ruuvia Toimii kaikissa seinämateriaaleissa, massiivisessa, paksussa ja levyssä, myös kipsilevyssä. Ruuvi leikkaa kierteet kiinnikkeeseen, joten se soveltuu kaikille ruuveille.

Lisätiedot

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit.

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Karmin ulkoleveys/korkeus = rungon aukkokoko Leveystoleranssi: +0 5 mm Korkeustoleranssi: +5 5 mm Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että

Lisätiedot

29. KIINNITYSTARVIKKEET

29. KIINNITYSTARVIKKEET 29. KIINNITYSTARVIKKEET Aluslaatat...14,15 Ankkurinaulaimen naulat... 20 Ankkurointinaulat ja -ruuvit... 23 Betoniproput...7 Hakasnaulaimen naulat... 20a Hattumutterit...13 Hienokierre kuusioruuvit...18

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

LK Hanakulmarasia. Rakenne. 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille. 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä

LK Hanakulmarasia. Rakenne. 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille. 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä LK Hanakulmarasia Rakenne 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä 20 mm:n PEX-putkelle puserrusliittimellä* * 20 mm:n putki vaatii tarkastusluukun huoltoa varten

Lisätiedot

LAVA 97 C42. DIN7 LIERIÖSOKKA ST 12x32 6x22. DIN7978 KARTIOSOKKA ST 8x55, 12x70, 16x80, 8x60 6x55, 14x90, 10x70, 16x60

LAVA 97 C42. DIN7 LIERIÖSOKKA ST 12x32 6x22. DIN7978 KARTIOSOKKA ST 8x55, 12x70, 16x80, 8x60 6x55, 14x90, 10x70, 16x60 LAVA 97 C42 DIN7 LIERIÖSOKKA ST 12x32 6x22 DIN7978 KARTIOSOKKA ST 8x55, 12x70, 16x80, 8x60 6x55, 14x90, 10x70, 16x60 DIN6325 LIERIÖSOKKA KARKAISTU 16x60, 16x70 PAL-MUTTERI M10 ZN 1014KPL DIN1 KARTIOSOKKA

Lisätiedot

Ruuviliitokset. Yleistä tietoa ruuviliitoksista. Kitkaliitoksen ja muotoliitoksen yhdistelmä

Ruuviliitokset. Yleistä tietoa ruuviliitoksista. Kitkaliitoksen ja muotoliitoksen yhdistelmä Yleistä tietoa ruuviliitoksista Yleistä tietoa ruuviliitoksista Ruuviliitokset voidaan tehdä kitkaliitoksina, muotoliitoksina tai näiden kahden yhdistelmänä. Kitkaliitos vaatii noin 10 kertaa enemmän ruuveja

Lisätiedot

Näin asennat. SUKUA90 suihkunurkan altaalla:

Näin asennat. SUKUA90 suihkunurkan altaalla: Näin asennat SUKUA90 suihkunurkan altaalla: Huomioithan että tuote on ehjä kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

SLH terä skäiteiden äsennusohje

SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH Teräskaiteet toimitetaan asennusvalmiina kaideosina. Toimitussisältö: Pystytolppa SLH 42 tai SLH 40 - Lattiaan kiinnitettävä pystytolppa - Pystytolpan kiinnityslaipan

Lisätiedot

UUTUUDET

UUTUUDET UUTUUDET 2018 www.magnum-tools.com 2 Uutuudet 2018 Vetoniittipihdit MG-200 Todella pienikokoiset ja tukevat vetoniittipihdit kevyeen niittaukseen Kolmella leualla varustettu erittäin varmatoiminen vetomekanismi

Lisätiedot

Casall Inspire PT1. Power Trainer KOKOONPANO- JA KÄYTTÖOHJE KIRJOITA SARJANUMERO TÄHÄN

Casall Inspire PT1. Power Trainer KOKOONPANO- JA KÄYTTÖOHJE KIRJOITA SARJANUMERO TÄHÄN Casall Inspire PT1 Power Trainer KOKOONPANO- JA KÄYTTÖOHJE KIRJOITA SARJANUMERO TÄHÄN www.inspirefitness.net Joulukuu 2010 SISÄLTÖ Osiokuvaus..... Sivu Ohjeet 1 Tarvittavat työkalut... 1 Osa- & kiinnitysosaluettelo.....

Lisätiedot

Roth QuickBox - levyseinälle

Roth QuickBox - levyseinälle Roth QuickBox - levyseinälle Asennusohje German quality since 1947 1/9 QuickBox-hanakulmarasia levyseinälle, asennusohje 1: Putki katkaistaan kohtisuoraan PEX-leikkurilla. Suojaputki leikataan 30 mm lyhyemmäksi

Lisätiedot

WGS - Kiskot ja kiinnitysosat

WGS - Kiskot ja kiinnitysosat WGS - kiskot ja kiinnitysosat, yleistä WGS -tarttujajärjestelmään kuuluu erikokoista alumiinikiskoa, kaikki valmistettu hyvälaatuisesta raaka-aineesta, mikä takaa korkean vääntö- ja taivutusjäykkyyden.

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2014 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2014 VilliHelmi Oy 1 Säihkyvän kaulakorun teet näistä: Lajitelma erilaisia helmiä makusi mukaan 5 g 8/0 tai 6/0 siemenhelmiä lasihelmien väriin sopien 0,45 mm koruvaijeria haluttu pituus + 15 cm korupiikkejä kolmionmuotoisia,

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Mittaa työstettävään kappaleeseen teräs FE 355 (myöntölujuus 355 N/mm 2 ) 40mm*40mm*8mm keskikohta.

Mittaa työstettävään kappaleeseen teräs FE 355 (myöntölujuus 355 N/mm 2 ) 40mm*40mm*8mm keskikohta. Harjoitus 3 Poraus, kierteitys ja kierteiden korjaus Harjoituksen tarkoituksena on harjoitella pylväsporakoneen käyttöä, oikean porausnopeuden valitsemista, kierteitystä ja kierteiden korjaamista Helicoil-kierteenkorjaus

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Puutavarahylly

Asennus- ja käyttöohje. Puutavarahylly Asennus- ja käyttöohje Puutavarahylly Asennustyökalut 13 mm hylsy 16 mm hylsy 17 mm hylsy 18 mm hylsy 10 mm betonipora, mutterin- tai ruuvinväännin Vesivaaka, linjalaser tai vaaituskone Poravasara tai

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 KÄYTTÖOHJE TR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

ORIGINAL LINK SEAL OY KORATE AB. Kulotie 2, D Vantaa

ORIGINAL LINK SEAL OY KORATE AB. Kulotie 2, D Vantaa OY KORATE AB Kulotie 2, D40 01450 Vantaa Markku Karnela puh. 0400-840561 korate@kolumbus.fi LINK-SEAL on kehitetty kaikkien erikokoisten pukien läpivientien tiivistämiseen. Niitä käytettäessä ei tarvitse

Lisätiedot

WGS - kiskot ja kiinnitysosat,

WGS - kiskot ja kiinnitysosat, WGS - kiskot ja kiinnitysosat, yleistä WGS -tarttujajärjestelmään kuuluu 4 erikokoista alumiinikiskoa, kaikki valmistettu hyvälaatuisesta raaka-aineesta, mikä takaa korkean vääntö- ja taivutusjäykkyyden.kiskot

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO VESISET Plus + ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO 50/ 75/ 100 mm SANEERAUS Kaivon asennus laattaan s.2 Kaivon asennustuurna s.3 Muhvin ja putken asennus s.4 Ylin kerros ja mutkat s.6 Seinäkiinnikkeet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO. Sisällysluettelo

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO. Sisällysluettelo ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO Sisällysluettelo Muhvisiiviläkaivot s.3 Puhdistusputken P75 asennus s.8 Seinäkiinnikkeen asennus s.9 Putken jatkaminen s.11 Rengassiiviläkaivot s.12 1 Muhvisiiviläkaivot

Lisätiedot

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu.

Asennus. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: Sarjanro: tai suurempi. Koneen valmistelu. 12 V:n pistokesovitinsarja Workman MDE Apuajoneuvo Mallinro: 07318 Sarjanro: 310000001 tai suurempi Form No. 3363-444 Rev A Asennusohjeet Asennus Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että

Lisätiedot

Servon säästäjän kaikki komponentit

Servon säästäjän kaikki komponentit RAKENNUSOHJE Servon säästäjän kaikki komponentit Lehden numero 20 liitteenä saat viisi osaa, joiden avulla voit kiinnittää servo-ohjauksen yhdystangon ohjausservoon. Ohjausservo on olennainen laite radio-ohjattavan

Lisätiedot

Irrotettava vetokoukku

Irrotettava vetokoukku Installation instructions, accessories Ohje nro 9172295 Versio 1.2 Osa nro 30664104, 30664110 Irrotettava vetokoukku EU D8901067 Volvo Car Corporation Irrotettava vetokoukku- 9172295 - V1.2 Sivu 1 / 15

Lisätiedot

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m.

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Lasikatot Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Takuun voimassaolo edellyttää tämän ohjeen noudattamista. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita.

Lisätiedot

Ruuvituotteet.... more than you expect

Ruuvituotteet.... more than you expect Ruuvituotteet... more than you expect Sisällys Aluslevyt Sivu DIN ISO SFS Aaltoaluslevy 67 137 Aluslevy 71 433 Aluslevy 64 125 A Jousialuslevy 66 127 Jousialuslevy 66 7980 Joustolaatta 74 6796 Kartioaluslevy

Lisätiedot

Kuomun asennus- ja käyttöopas

Kuomun asennus- ja käyttöopas Kuomun asennus- ja käyttöopas Terhi-kuomu Majava ja Kärppä perävaunuihin Versio: Kuumasinkitylle saranasarjalle (ei maalattu) Saranan käyttöönotto: Vaiheittain 6/2009 alkaen Takuuehdot edellyttävät tämän

Lisätiedot

Etuiskunvaimentimien teline

Etuiskunvaimentimien teline RAKENNUSOHJE Etuiskunvaimentimien teline Noudata ohjeita ja niihin liittyviä kuvia tarkasti. Uusien osien tekniset ominaisuudet esitellään lyhyesti ennen asennusohjeita. 91 Lehden numero 21 liitteenä saat

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

asennusosia ruuvit, välirenkaat, pallonivelet ja pallot, sillä olet jo tutustunut vastaavanlaisiin

asennusosia ruuvit, välirenkaat, pallonivelet ja pallot, sillä olet jo tutustunut vastaavanlaisiin RAKENNUSOHJE Ohjauskampi 45 Lehden nro 12 liitteenä saat 19 osaa F2007-pienoismalliasi varten. Uudet osat kuuluvat auton ohjausjärjestelmään. Tässä mielenkiintoisessa kokoamisvaiheessa on paljon pieniä

Lisätiedot

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet.

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet. MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet.fi KOKOAMIS- JA ASENNUSOHJEET kulmamalli kulmaistuimella R890 KI

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31269492 Versio 1.4 Osa nro 31269530 Vetokoukku, irrotettava IMG-218470 Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31269492 - V1.4 Sivu 1 / 16 Varuste

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. Tuotteen tunnistaminen. Varastointi. Liitoksen laatu

MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. Tuotteen tunnistaminen. Varastointi. Liitoksen laatu MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen Tuotteen tunnistaminen MODIX-raudoitusjatkoksen mallin voi tunnistaa tuotteessa olevasta tunnuksesta ja suojatulpan väristä. Värikoodit on esitetty alla olevassa taulukossa.

Lisätiedot

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master sarjan leikkureille. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. CE-sarja Pehmeä E-Z Vac -kaksoiskerääjä Z Master 000 -sarjan leikkureille Mallinro: 9-990 -9 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Lisätiedot

VIHTAN OY

VIHTAN OY ASENNUSOHJE AAVA lasiliukuovi VIHTAN OY WWW.VIHTAN.FI SISÄLLYS TYÖKALUT...2 OSAT...2 KIINNITYSPROFIILIN ASENNUS...3 LAAHUSTIIVISTEEN ASENNUS...4 SEINÄN ASENNUS KIINNITYSPROFIILIIIN...5 TELESKOOPIN ASENNUS...6

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

Teräspalo-liukuoven FL75 EI60 (MFD091) asennusohje

Teräspalo-liukuoven FL75 EI60 (MFD091) asennusohje Teräspalo-liukuoven FL75 EI60 (MFD091) asennusohje SIVU 1/12 HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän tuotteen asennuksessa, käytössä ja hoidossa on noudattava turvallisuusvaatimuksia. Turvallisuuden varmistamiseen

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

Asennusohje. Turner 200

Asennusohje. Turner 200 Asennusohje Turner 200 Ovi on pakattu kahteen pahvipakkaukseen. Toisessa pakkauksessa on oven asennustarvikkeet ja toisessa ovielementit (4kpl). Käsittele ovielementtipakettia hyvin varovasti, sillä lamelleihin

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

UUSI PATENTOITU KOTIMAINEN ASENNUSTASKU AURAUSKEPILLE

UUSI PATENTOITU KOTIMAINEN ASENNUSTASKU AURAUSKEPILLE UUSI PATENTOITU KOTIMAINEN ASENNUSTASKU AURAUSKEPILLE SÄÄSTÄ TUHANSIA EUROJA AURAUSKEPPIEN ASENNUKSESSA! TAUSTAA: Liikenteenjakajissa aurauskepit asennetaan hyvin yleisesti jakajan reunakivetykseen. Reunakiveen

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! VilliHelmi Oy 1 Alku syntyy vaikkapa näistä: Lajitelma erilaisia helmiä makusi mukaan joustolankaa ranteen pituus + 10 cm jousiklipsi riipushelmi ja maskotti/riipus tai korupiikki tarvittaessa 1 kpl avattava välirengas

Lisätiedot

11.2 d HIRSIRUNGON TIIVISTÄMINEN

11.2 d HIRSIRUNGON TIIVISTÄMINEN 21.01.2006 11.2 d HIRSIRUNGON TIIVISTÄMINEN LAMELLIHIRSI VLL 112 saumatiivistekaista nurkan saumatiivistepala (leikataan työmaalla saumatiivisterullasta, palan pituus 25 cm) kuva 11.2 d 1 - levitä rullasta

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Kaatumissuojausjärjestelmän VAARA

Kaatumissuojausjärjestelmän VAARA Kaatumissuojausjärjestelmä Workman GTX -sarjan työajoneuvo Mallinro: 07032 Form No. 3416-494 Rev A Asennusohjeet Turvaohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö

Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Suppilon tärytinsarja ProPass-katelevitin ja MH-400-levitysyksikkö Mallinro: 44723 Form No. 3397-936 Rev A Asennusohjeet Turvaohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 903 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET ) Malli 903 on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten spinning-ryhmille. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

JÄÄHDYTTIMEN SUOJUKSEN ASENNUS (Tarvitaan vain täysmittaisen kuormalavan yhteydessä)

JÄÄHDYTTIMEN SUOJUKSEN ASENNUS (Tarvitaan vain täysmittaisen kuormalavan yhteydessä) FORM NO. 3318-395 SF Rev A MALLI NRO 07301 60001 & JNE. MALLI NRO 07321 60001 & JNE. Asennusohjeet 2 3- kokoinen ja täysmittainen kuormalava Workman 3000 -sarjaa varten JÄÄHDYTTIMEN SUOJUKSEN ASENNUS (Tarvitaan

Lisätiedot