1.3 Vuorotyölisät ja luottamusmiesten kuukausikorvaukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1.3 Vuorotyölisät ja luottamusmiesten kuukausikorvaukset"

Transkriptio

1 sivu 1 Anne Jansson 1. Toimihenkilöiden palkankorotukset Työntekijäsopimusten palkankorotukset 3. Loppu- ja alkuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu 4. Huoltokorjaamoiden palvelusvuosilisä 5. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikoilla 1. TOIMIHENKILÖIDEN PALKANKOROTUKSET Yleiskorotus Autoliikennealojen toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen piirissä työskentelevien toimihenkilöiden henkilökohtaisia kuukausipalkkoja (luontoisetuineen, mutta ilman vuorotyölisiä ja sunnuntaityökorotuksia) korotetaan tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien yleiskorotuksella, jonka suuruus on täysiaikaisella 16 euroa kuukaudessa kuitenkin vähintään 0,43 prosenttia (leikkauspiste: /kk) ja osa-aikaisilla 0,10 euroa tunnissa kuitenkin vähintään 0,43 prosenttia (leikkauspiste 23,26 /h). Leikkauspisteellä tarkoitetaan sitä, että mikäli työntekijän kuukausipalkka on alle /kk, hänen palkkaansa korotetaan 16 eurolla. Mikäli kuukausipalkka ylittää edellä mainitun summan, toimihenkilön palkkaa korotetaan 0,43 prosentilla. 1.2 Ohjepalkkakorotus Työehtosopimuksen ohjepalkkoja korotetaan tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 16 eurolla. Uudet ohjepalkkataulukot ovat kiertokirjeen liitteenä 1 ja niitä noudatetaan tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien. Palkkahallinnossa on tarkistettava, että toimihenkilön yleiskorotuksella korotettu palkka on vähintäänkin uuden ohjepalkan suuruinen. 1.3 Vuorotyölisät ja luottamusmiesten kuukausikorvaukset Autoliikennealojen toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen 19 :n 2 kohdan mukaisia vuorotyölisiä ja kuukausipalkkarajoja sekä työehtosopimuksen 30 :n mukaisia luottamusmiesten kuukausikorvauksia korotetaan tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 0,43 prosentilla. Pyöristykset tehdään lähimpään senttiin.

2 sivu 2 Kiertokirjeen liitteenä 2 ovat jälkeen voimaan tulevat taulukot vuorotyölisien ja luottamusmiesten kuukausikorvauksen osalta. 2. TYÖNTEKIJÄSOPIMUSTEN PALKANKOROTUKSET Taulukkopalkkojen korotukset Kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan, huoltokorjaamoiden, säiliöauto- ja öljytuotealan, terminaalitoimintaa sekä linja-autoasemia koskevien työehtosopimusten soveltamisaloilla toteutetaan voimassa olevien työehtosopimusten mukaisesti 0,15 %:n suuruinen taulukkopalkkojen korotus. Uudet palkkataulukot löytyvät kustakin työehtosopimuksesta ja niitä noudatetaan tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden alusta lukien. Taulukkopalkkojen korotus merkitsee sitä, että mikäli työntekijän nykyinen henkilökohtainen palkka täyttää uuden taulukkopalkan, palkankorotusta ei tarvitse suorittaa. Todettakoon, että taulukkopalkkojen nousu vaikuttaa myös niihin erillisiin lisiin, jotka määräytyvät prosenttina taulukkopalkasta. Vuosi 2016 Neuvottelutulos koskien vuoden 2016 palkkaratkaisua on AKT:n hallituksen käsittelyssä joulukuun aikana. Neuvottelutuloksesta tiedotetaan heti, kun AKT:n hallitus on hyväksynyt sen. 3. LOPPU- JA ALKUVUODEN TYÖAIKAJÄRJESTELYT JA PALKANMAKSU 1. Kuorma-autoalan työehtosopimus Kuorma-autoalan työehtosopimuksen mukainen säännöllinen työaika on kaikissa kaksiviikkojaksoissa 80 tuntia. Siten myös itsenäisyyspäivän, joulunpyhien, uudenvuodenpäivän ja loppiaisen sisältävien kaksiviikkojaksojen säännöllinen työaika on täysiaikaisella työntekijällä 80 tuntia. Mikäli arkipyhäpäivänä eli itsenäisyyspäivänä 6.12, joulupäivänä 25.12, tapaninpäivänä 26.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. tai loppiaisena 6.1. tehdään työtä, tehdystä työstä on maksettava normaalina sunnuntaina tehdyn työn lailla sunnuntaityökorotusta (100 % keskituntiansiolla laskien).

3 sivu 3 Mikäli työntekijällä ei arkipyhistä johtuen voida teettää jaksossa täyttä 80 työtuntia edes muita työpäiviä pidentämällä, jaksoon voidaan ohjelmoida ennakolta vuosityöajanlyhennysvapaapäiviä eli ns. pekkaspäiviä. Yksi pekkaspäivä vastaa kahdeksan tunnin työajan lyhennystä. Kullekin viikolle, myös arkipyhäviikolle, voidaan ohjelmoida enintään viisi pekkaspäivää normaalin kahden viikkovapaapäivän lisäksi. Myös arkipyhäpäivä voidaan pääsääntöisesti ohjelmoida pekkaspäiväksi: itsenäisyyspäivä, joulupäivä, tapaninpäivä, uudenvuodenpäivä ja loppiainen voivat olla pekkaspäiviä. Jouluaatto tekee tästä poikkeuksen, koska kuorma-autoalan työehtosopimuksen 11 :n 3 kohdan mukaan jouluaatto on vapaapäivä. Määräys ei tarkoita, että se olisi palkallinen vapaapäivä tai ylimääräinen vapaapäivä. Työehtosopimuksen määräyksellä työnantajan ohjelmointioikeutta on vain rajoitettu siten, että jouluaatto on ohjelmoitava vapaapäiväksi. Se voi siis olla jakson/viikon normaali vapaapäivä, mutta jouluaatto ei voi olla pekkaspäivä tai vuosilomapäivä. Työtä voidaan teettää jouluaattona samoin edellytyksin kuin muutoinkin työntekijän vapaapäivänä. Jouluaattona tehdystä työstä on työntekijälle maksettava vapaapäivätyölisää (100 % taulukkopalkalla laskien). 2. Linja-autohenkilökunnan työehtosopimus Linja-autohenkilökunnan työehtosopimuksen mukainen säännöllinen työaika on kaikissa kaksiviikkojaksoissa 80 tuntia. Siten myös itsenäisyyspäivän, joulunpyhien, uudenvuodenpäivän ja loppiaisen sisältävien kaksiviikkojaksojen säännöllinen työaika on täysaikaisella työntekijällä 80 tuntia. Mikäli arkipyhäpäivänä eli itsenäisyyspäivänä 6.12, joulupäivänä 25.12, tapaninpäivänä 26.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. tai loppiaisena 6.1. tehdään työtä, tehdystä työstä on maksettava normaalina sunnuntaina tehdyn työn lailla sunnuntaityökorotusta (100 % keskituntiansiolla laskien). Joulupäivänä tehdystä työstä maksetaan sunnuntaityökorotuksen lisäksi joulutyölisää, jonka suuruus on 200 % työntekijän taulukkopalkasta (tes 8 5, pääkaupunkiseudun palkkaliite 5 5, Turun palkkaliite 5 5). Mikäli työntekijällä ei arkipyhistä johtuen voida teettää jaksossa täyttä 80 työtuntia edes muita työpäiviä pidentämällä, jaksoon voidaan ohjelmoida ennakolta vuosityöajanlyhennysvapaapäiviä eli ns. pekkaspäiviä. Yksi pekkaspäivä vastaa kahdeksan tunnin työajan lyhennystä. Kullekin viikolle, myös arkipyhäviikolle, voidaan ohjelmoida enintään viisi pekkaspäivää normaalin kahden viikkovapaapäivän lisäksi.

4 sivu 4 Kaikki arkipyhäpäivät voidaan ohjelmoida pekkaspäiväksi. 3. Säiliöauto- ja öljytuotealaa koskeva työehtosopimus Säiliöauto- ja öljytuotealaa koskevan työehtosopimuksen mukainen säännöllinen työaika on kaikissa kaksiviikkojaksoissa 80 tuntia. Siten myös itsenäisyyspäivän, joulunpyhien, uudenvuodenpäivän ja loppiaisen sisältävien kaksiviikkojaksojen säännöllinen työaika on täysaikaisella työntekijällä 80 tuntia. Mikäli työntekijällä ei arkipyhistä johtuen voida teettää jaksossa täyttä 80 työtuntia edes muita työpäiviä pidentämällä, jaksoon voidaan ohjelmoida ennakolta vuosityöajanlyhennysvapaapäiviä eli ns. pekkaspäiviä. Yksi pekkaspäivä vastaa kahdeksan tunnin työajan lyhennystä. Kullekin viikolle, myös arkipyhäviikolle, voidaan ohjelmoida enintään viisi pekkaspäivää normaalin kahden viikkovapaapäivän lisäksi. Kaikki arkipyhäpäivät voidaan ohjelmoida pekkaspäiväksi. Itsenäisyyspäivää (6.12.), 1. ja 2. joulupäivää ( ja ), uudenvuodenpäivää (1.1.) sekä loppiaista (6.1.) edeltävän päivän klo ja asianomaista juhlapyhää seuraavan päivän klo 6.00 välisenä aikana tehdystä työstä maksetaan suurjuhlapyhäkorvausta, jonka suuruus on 200 % keskituntiansiolla laskien ja joka sisältää myös sunnuntaityökorotuksen (tes 11 ). Jouluaattona ja itsenäisyyspäiväviikon lauantaina tehdystä työstä maksetaan suurjuhlapyhäkorvauksen kelloaikojen ulkopuolella korotusta, jonka suuruus on 100 % keskituntiansiolla laskien (tes 10 ). Edellä mainittujen määräysten mukaisesti loppuvuoden ja vuodenvaihteen arkipyhien ajanjaksoina tehdystä työstä maksetaan korotettua palkkaa seuraavasti: Itsenäisyyspäiväviikonloppu: - lauantai : klo %:lla korotettu palkka ja klo %:lla korotettu palkka (KTA) - itsenäisyyspäivä : klo %:lla korotettu palkka (KTA) - maanantai : klo %:lla korotettu palkka (KTA)

5 sivu 5 Jouluviikko: - jouluaatto : klo %:lla korotettu palkka, klo %:lla korotettu palkka (KTA) - joulupäivä : klo %:lla korotettu palkka (KTA) - tapaninpäivä : klo %:lla korotettu palkka (KTA) - sunnuntai : klo %:lla korotettu palkka (KTA), klo %:lla korotettu palkka (KTA/normaali sunnuntaityökorotus) Uudenvuodenpäivä: - torstai : klo %:lla korotettu palkka (KTA) - uudenvuodenpäivä : klo %:lla korotettu palkka (KTA) - lauantai : klo %:lla korotettu palkka (KTA) Loppiainen: - tiistai : klo %:lla korotettu palkka (KTA) - keskiviikko : klo %:lla korotettu palkka (KTA) - torstai : klo %:lla korotettu palkka (KTA) 4. Huoltokorjaamoiden työehtosopimus Huoltokorjaamotyöntekijöiden säännöllinen työaika on vuodenvaihteen arkipyhäviikoilla seuraava: - vko 49: 40 tuntia (itsenäisyyspäiväviikko) - vko 52: 24 tuntia (jouluviikko) - vko 53: 32 tuntia (uudenvuodenpäiväviikko) ja - vko 1: 32 tuntia (loppiaisviikko) Jouluaatto on vapaapäivä, elleivät tuotannon tekniset syyt muuta vaadi. Itsenäisyyspäiväviikon lauantai 5.12, uudenvuodenpäiväviikon lauantai 2.1, loppiaisviikon lauantai 9.1. ja joulun jälkeinen lauantai ovat vapaapäiviä töissä, joissa työaika muutoinkin on järjestetty kiintein, lauantaiksi osuvin vapaapäivin (tes 11 6).

6 sivu 6 Huoltokorjaamotyöntekijöille maksetaan lisäksi itsenäisyyspäivältä 6.12, jouluaatolta 24.12, joulupäivältä 25.12, tapaninpäivältä 26.12, uudenvuodenpäivältä 1.1. ja loppiaiselta 6.1. arkipyhäkorvauksena kahdeksan tunnin palkka keskituntiansion mukaan riippumatta siitä, onko työntekijä ao. päivänä töissä vai ei. Arkipyhäkorvausten maksamisen edellytykset ovat huoltokorjaamoiden työehtosopimuksen 16 :ssä. Arkipyhänä eli itsenäisyyspäivänä 6.12, joulupäivänä 25.12, tapaninpäivänä 26.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. tehdystä työstä on maksettava sunnuntaityökorotusta (100 % keskituntiansiolla laskien). 5. Terminaalitoimintaa koskeva työehtosopimus Vuodenvaihteen arkipyhäviikoilla säännöllistä työaikaa lyhentävät jouluaatto 24.12, joulupäivä 25.12, uudenvuodenpäivä 1.1. ja loppiainen 6.1. Yksi arkipyhä lyhentää säännöllistä työaikaa kahdeksan tuntia. Työajanlyhennykset toteutetaan kuukausipalkkaa alentamatta antamalla yhdenjaksoinen vapaa normaalien kahden viikkovapaapäivän lisäksi asianomaisella arkipyhäviikolla, edellisellä viikolla tai viimeistään seuraavalla viikolla. Terminaalitoimintaa koskevan työehtosopimuksen 7 :n 5 kohdan mukaan jouluaatto on vapaapäivä. Työtä voidaan silloin teettää samoin edellytyksin kuin muutoinkin vapaapäivänä ja tehdystä työstä on maksettava vapaapäivätyölisää (100 % taulukkopalkalla laskien). Joulun jälkeinen lauantai eli tapaninpäivä on myös vapaapäivä, elleivät tuotantotekniset syyt muuta vaadi. Tapaninpäivänä tehdystä työstä on maksettava sunnuntaityökorotusta (100 % keskituntiansiolla laskien.). Elleivät tuotantotekniset syyt muuta vaadi tapaninpäivänä tehdystä työstä on lisäksi maksettava vapaapäivätyölisää (100 % taulukkopalkalla laskien). Itsenäisyyspäivänä 6.12, joulupäivänä 25.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. tehdystä työstä on maksettava sunnuntaityökorotusta (100 % keskituntiansiolla laskien). 6. Toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus Toimihenkilöiden säännöllinen työaika on vuodenvaihteen arkipyhäviikoilla seuraava: - vko 49: viisi työpäivää (itsenäisyyspäiväviikko) - vko 52: kolme työpäivää (jouluviikko) - vko 53: neljä työpäivää (uudenvuodenpäiväviikko) ja

7 sivu 7 - vko 1: neljä työpäivää (loppiaisviikko) Työajanlyhennys toteutetaan kuukausipalkkaa alentamatta. Mikäli toimihenkilön työ on yleisesti järjestetty kiintein lauantaiksi sijoitetuin vapaapäivin, myös arkipyhäviikkojen lauantait ovat vapaapäiviä. Mikäli toimihenkilön työ on järjestetty muutoin kuin kiintein lauantaiksi sijoitetuin vapaapäivin, on arkipyhästä johtuvaa työajan lyhennystä vastaava järjestely toteutettava antamalla toimihenkilölle muutoin noudatettavan työtuntijärjestelmän puitteissa muuna aikana vapaapäivä tai korvaamalla arkipyhäviikolla vastaavan työaikajärjestelyn ylittävä työaika viikkoylityönä. Jouluaattona tehdystä säännöllisestä työstä maksetaan aattopäivälisää, jonka suuruus on 100 % ohjetuntipalkasta (tes 16 :n 3 kohta). Itsenäisyyspäivänä 6.12, joulupäivänä 25.12, tapaninpäivänä 26.12, uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. tehdystä työstä on puolestaan maksettava sunnuntaityökorotusta. 4. HUOLTOKORJAAMOIDEN PALVELUSVUOSILISÄ Huoltokorjaamotyöntekijälle maksetaan joulukuun 1. päivää lähinnä seuraavan palkanmaksun yhteydessä ns. palvelusvuosilisää, mikäli hänen työsuhteensa on yhtäjaksoisesti kestänyt mennessä vähintään 10 vuotta. Palvelusvuosilisän suuruuteen vaikuttavat työsuhteen kesto, edellisen lomanmääräytymisvuoden lomaan oikeuttavien kuukausien lukumäärä ja työntekijän keskituntiansio. Tänä vuonna maksettava palvelusvuosilisä määräytyy työntekijän lomanmääräytymisvuoden täysien lomanmääräytymiskuukausien ja heinä-syyskuun 2015 keskituntiansion mukaan. Palvelusvuosilisän laskentakaava on huoltokorjaamoiden työehtosopimuksen 8 :n 4 momentissa. Osa-aikaisilla työntekijöillä em. laskentakaavan mukaan määräytyvä palvelusvuosilisä on vielä ositettava työajan suhteessa. 5. VUOSILOMIEN ANTAMINEN ARKIPYHÄVIIKOILLA Vuosilomalain mukaan työnantaja määrää sekä talviloman että kesäloman ajankohdan varattuaan ensin työntekijälle mahdollisuuden lausua mielipiteensä loman ajankohdasta. Vuosiloma annetaan arkipäivinä ja arkipäivällä tarkoitetaan muita viikonpäiviä kuin sunnuntaita, kirkollisia juhlapäiviä, itsenäisyyspäivää, jouluaattoa, juhannusaattoa, pääsiäislauantaita ja vapunpäivää.

8 sivu 8 Lomanmääräytymisvuodelta ansaittu talviloma on vuosilomalain mukaan annettava mennessä. Talvilomaa annettaessa on huomattava, että esimerkiksi jouluviikolla 52 vuosilomaa kuluu vain kolme arkipäivää: ma , ti ja ke Joulun jälkeisellä viikolla (vko 53) vuosilomapäiviä kuluu viisi. ma 28.12, ti 29.12, ke 30.12, to 31.12, ja la 2.1. Työnantaja ei voi ohjelmoida vuosiloman keskelle vuosityöajanlyhennys- eli pekkaspäiviä, koska vuosiloma on lain mukaan annettava yhdenjaksoisena. Vuosiloman sisään jääviä kirkollisia juhlapäiviä esimerkiksi jouluviikolla 52 jouluaattoa, joulupäivää ja tapaninpäivää ei voi näin ollen ohjelmoida pekkaspäiviksi. Vuonna 2014 kertyneet pekkaspäivät on työehtosopimusten mukaan annettava mennessä. Kunnioittavasti AUTOLIIKENTEEN TYÖNANTAJALIITTO RY Mari Vasarainen toimitusjohtaja LIITTEET 1. Toimihenkilöiden ohjepalkkataulukot Toimihenkilöiden vuorotyölisät ja luottamusmiesten kuukausikorvaukset

KIERTOKIRJE 12/ sivu 1

KIERTOKIRJE 12/ sivu 1 17.11.2016 sivu 1 1. Loppu- ja alkuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu 2. Huoltokorjaamoiden palvelusvuosilisä 3. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikolla 1. LOPPU- JA ALKUVUODEN TYÖAIKAJÄRJESTELYT

Lisätiedot

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA 9.3.2015 sivu 1 Petri Verronen, Mari Vasarainen 1. Arkipyhäviikkojen säännöllinen työaika vuoden 2015 alkupuoliskolla 2. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikolla 1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA

Lisätiedot

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa Terminaalityöntekijät 2018 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 Työaika Työaika määräytyy työaikalain mukaan. Säännöllinen työaika on

Lisätiedot

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät 2015 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. Työaika Työaika määräytyy työaikalain mukaan. Säännöllinen

Lisätiedot

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät 2017 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 (31.1.2019) Työaika Työaika määräytyy työaikalain

Lisätiedot

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät

Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät Huolinta-alan varastoterminaalityöntekijät 2018 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 (31.1.2019) Työaika Työaika määräytyy työaikalain

Lisätiedot

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017

Terminaalityöntekijät. Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 Terminaalityöntekijät 2015 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 Työaika Työaika määräytyy työaikalain mukaan. Säännöllinen työaika on

Lisätiedot

Palkkoja korotetaan tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,24 %.

Palkkoja korotetaan tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,24 %. ETL:n työmarkkinatiedote 14.4.2011 MEIJERIALA 13/11 PALKANTARKISTUKSET 1.4.2011 1. TYÖNTEKIJÄT Tausta Elintarviketeollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry hyväksyivät 24.5.2010 valtakunnansovittelijan

Lisätiedot

1. TAULUKKOPALKKOJEN KOROTUKSET TYÖNTEKIJÄSOPIMUKSISSA 1.12.2014 2. LOPPU- JA ALKUVUODEN TYÖAIKAJÄRJESTELYT JA PALKANMAKSU

1. TAULUKKOPALKKOJEN KOROTUKSET TYÖNTEKIJÄSOPIMUKSISSA 1.12.2014 2. LOPPU- JA ALKUVUODEN TYÖAIKAJÄRJESTELYT JA PALKANMAKSU 7.11.2014 sivu 1 Mikko Hanni 1. Taulukkopalkkojen korotukset 1.12.2014 2. Loppuvuoden työaikajärjestelyt ja palkanmaksu 3. Huoltokorjaamoiden palvelusvuosilisä 4. Vuosilomien ja vuosityöajanlyhennyspäivien

Lisätiedot

UUSI AUTOLIIKENNEALOJEN TOIMIHENKILÖITÄ KOSKEVA TYÖEHTO- SOPIMUS VOIMAAN

UUSI AUTOLIIKENNEALOJEN TOIMIHENKILÖITÄ KOSKEVA TYÖEHTO- SOPIMUS VOIMAAN 27.2.2017 sivu 1 Mari Vasarainen UUSI AUTOLIIKENNEALOJEN TOIMIHENKILÖITÄ KOSKEVA TYÖEHTO- SOPIMUS VOIMAAN 26.1.2017 Autoliikenteen Työnantajaliitto ry:n ja Erityisalojen toimihenkilöliitto ERTO ry:n hallinnot

Lisätiedot

KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS mom. Vuosityöaika määräytyy vuosiloman pituuden mukaan seuraavasti:

KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS mom. Vuosityöaika määräytyy vuosiloman pituuden mukaan seuraavasti: YLEISKIRJEEN 26/2003 LIITE 2 1 (5) KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2003 2004 LIITE 5 KESKEYTYMÄTÖN KOLMIVUOROTYÖ 1 Soveltamisala ja säännöllinen työaika 2 Vuosityöaika Tämän liitteen

Lisätiedot

Jokaista kertynyttä 220 tuntia kohden työntekijä ansaitsee vuosivapaita alla olevan taulukon mukaisesti:

Jokaista kertynyttä 220 tuntia kohden työntekijä ansaitsee vuosivapaita alla olevan taulukon mukaisesti: Vuosivapaajärjestelmä Vuosivapaan ansainta 2. Vuosivapaajärjestelmässä työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain 1.1.2017 alkaen vuosivapaata. Niissä työsuhteissa, jotka alkavat 1.1.2017 tai sen jälkeen,

Lisätiedot

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Linja-autohenkilökunnan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017.

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Linja-autohenkilökunnan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. 2015 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Linja-autohenkilökunnan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. Säännöllinen työaika 2-viikkojakson säännöllinen työaika on 80 tuntia.

Lisätiedot

KAUPAN UUSI TES-SOPIMUS 12.4.2011-31.3.2013

KAUPAN UUSI TES-SOPIMUS 12.4.2011-31.3.2013 PIKATIEDOTE 14.4.2011 KAUPAN UUSI TES-SOPIMUS 12.4.2011-31.3.2013 Sopimus on irtisanottavissa 29.2.2012 ilman erityistä perustelua ja päättyy tällöin 1.4.2012. I PALKANKOROTUKSET 1. Palkankorotukset Palkankorotukset

Lisätiedot

MUUTOKSET. Viestinnän Keskusliiton ja Toimihenkilöunioni TU:n. väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN

MUUTOKSET. Viestinnän Keskusliiton ja Toimihenkilöunioni TU:n. väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN MUUTOKSET Viestinnän Keskusliiton ja Toimihenkilöunioni TU:n väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN Sopimus on voimassa 8.6.2010 30.4.2011 MUUTOKSET Viestinnän Keskusliiton ja Toimihenkilöunioni TU:n väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 1.2.2017 31.1.2018 Puuliitto puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2018. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015 Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015 Puuliitto www.puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja

Lisätiedot

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 2015 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 Säännöllinen työaika Lyhemmästä, kuin 5 tunnin työstä maksetaan täysi 5 tunnin palkka, joka

Lisätiedot

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa ( ).

Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa ( ). 2019 Palkka- ym. sopimusehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 (31.1.2020). Säännöllinen työaika 2-viikkojakson säännöllinen työaika on 80 tuntia. Lyhemmästä,

Lisätiedot

Lomakautta edeltävä vuoden pituinen aika 1.4. 31.3. Lomaoikeus lasketaan tältä ajalta.

Lomakautta edeltävä vuoden pituinen aika 1.4. 31.3. Lomaoikeus lasketaan tältä ajalta. Vuosiloma Lomanmääräytymisvuosi Lomakautta edeltävä vuoden pituinen aika 1.4. 31.3. Lomaoikeus lasketaan tältä ajalta. Lomakausi 2.5. 30.9. välinen aika. Täysi lomanmääräytymiskuukausi Kalenterikuukausi,

Lisätiedot

Henkilökohtaisten avustajien palkkaus Kaakkois-Suomen kunnissa

Henkilökohtaisten avustajien palkkaus Kaakkois-Suomen kunnissa Henkilökohtaisten avustajien palkkaus Kaakkois-Suomen kunnissa Uusi henkilökohtaisia avustajia koskeva valtakunnallinen työehtosopimus astui voimaan 1.2.2018. Uudessa työehtosopimuksessa työntekijät jaetaan

Lisätiedot

93 Työssäoloon rinnastettava poissaoloaika Täyttä lomanmääräytymiskuukautta määritettäessä työssäolopäivien ja työssäolotuntien veroisia ovat ne työpäivät ja työtunnit, joina viranhaltija/työntekijä on

Lisätiedot

Vuosiloman pituus määräytyy vuosilomalain mukaan

Vuosiloman pituus määräytyy vuosilomalain mukaan Vuosiloman pituus määräytyy vuosilomalain mukaan Kesälomakausi alkaa virallisesti toukokuun toisena päivänä ja päättyy syyskuun lopussa. Loma-aikaa ja lomapalkkaa koskevat pykälät ja määräykset löytyvät

Lisätiedot

poissaolo Viikoittainen ylityöraja viikolla tai tasoittumisjaksolla, jossa on hyväksyttävä

poissaolo Viikoittainen ylityöraja viikolla tai tasoittumisjaksolla, jossa on hyväksyttävä KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 3 1 (11) 7.5.2018 voimaan tulevien toimistotyöaikamääräysten soveltamisohje Sisällys 1 Toimistotyöaikaa koskevat määräykset poissaolon vaikutuksesta työaikaan... 2 2 Säännöllinen

Lisätiedot

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp KVTES yleistyöaika Keskeytysmääräykset sisältävät 7.5.2018 voimaantulevat yleistyöaikamääräykset JHL koulutus/mp Määräysten voimaantulo Määräykset korvaavat KVTES III luvun 7, 14 ja 15 yleistyöaikaa koskevat

Lisätiedot

PALKKAUS. 37 Palkanmaksu --- 3 mom. Palkan maksaminen. Palkka maksetaan työntekijän osoittaman rahalaitoksen pankkitilille.

PALKKAUS. 37 Palkanmaksu --- 3 mom. Palkan maksaminen. Palkka maksetaan työntekijän osoittaman rahalaitoksen pankkitilille. PALKKAUS 37 Palkanmaksu 3 mom. Palkan maksaminen VUOSILOMA Palkka maksetaan työntekijän osoittaman rahalaitoksen pankkitilille. Maksu- tai siirtomääräys on tällöin lähetettävä niin ajoissa, että palkan

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN:n neuvottelutulos 8.2.2018 JHL:n edustajisto 15.2.2018 Hannu Moilanen/Marja Lehtonen KUNNALLINEN TUNTIPALKKAISTEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUS Sopimuksen

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje. Sisällys

KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje. Sisällys KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) 7.5.2018 voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje Sisällys 1 Yleistyöaikaa koskevat määräykset poissaolon vaikutuksesta työaikaan... 2 2 Säännöllinen

Lisätiedot

1. KEVÄÄN JA KESÄN ARKIPYHÄT

1. KEVÄÄN JA KESÄN ARKIPYHÄT 1 1. Kevään ja kesän arkipyhät 2. Nuorten kesätyö ja harjoittelu työntekijätehtävissä 3. Nuorten kesätyö ja harjoittelu toimihenkilötehtävissä 1. KEVÄÄN JA KESÄN ARKIPYHÄT Maa- ja vesirakennusalan työehtosopimuksen

Lisätiedot

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN VUOSILLE

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN VUOSILLE MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND Minna Elo JÄSENKIRJE P/1/2007 11.10.2007 1(5) TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN VUOSILLE 2007 2010 Maaseudun Työnantajaliiton ja Puu- ja erityisalojen

Lisätiedot

2 Perhepäivähoitajan palkka-asteikko

2 Perhepäivähoitajan palkka-asteikko 1 LIITE 13 YLEISKIRJEEN 2/2001 LIITE 2 LIITE 13 PERHEPÄIVÄHOITAJIEN PALVELUSSUHTEEN EHDOT PALKKAUS 3 2 mom. Peruspalkan määrääminen palkka-asteikosta 1 Henkilökohtaisen peruspalkan tarkistaminen 1.2.2001

Lisätiedot

Neuvottelutulos

Neuvottelutulos Sähkötekniset työnantajat STIA ry SÄHKÖISTYSALAN TYÖEHTOSOPIMUS 2015-2017 PALKANKOROTUKSET AJALLE 1.8.2016-31.1.2017 Sähköistysalan työehtosopimuksen 2015-2017 allekirjoituspöytäkirjan kohdan 17 ja työmarkkinoiden

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 ALLEKIRJOITUS 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan 29.11.2004 allekirjoitettu

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 8/2016 liite 1 KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2017 (TS-17) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Työmarkkinakeskusjärjestöjen Kilpailukykysopimusta koskevan neuvottelutuloksen

Lisätiedot

SAK ry ESITYS TULOPOLIITTINEN SOPIMUS VUOSILLE , PALKANTARKISTUKSET

SAK ry ESITYS TULOPOLIITTINEN SOPIMUS VUOSILLE , PALKANTARKISTUKSET SAK ry ESITYS 1 TULOPOLIITTINEN SOPIMUS VUOSILLE 2005-2006, PALKANTARKISTUKSET 1 LÄHTÖKOHDAT Sopimuksen tavoitteena on myönteisen talous- ja työllisyyskehityksen saavuttamiseksi turvata palkansaajien suotuisa

Lisätiedot

1 PELTI- JA TEOLLISUUSERISTYSALAN TYÖNTEKIJÖIDEN PALKANKOROTUKSET

1 PELTI- JA TEOLLISUUSERISTYSALAN TYÖNTEKIJÖIDEN PALKANKOROTUKSET METALLITEOLLISUUDENHARJOITTAJAIN LIITTO MTHL:N TYÖNANTAJAT Jukka Huhtala/EL JÄSENTIEDOTE 3/2008 1 (5) 27.8.2008 Jakelu Rakennuspelti- ja teollisuuseristysalan jäsenliikkeet 1 PELTI- JA TEOLLISUUSERISTYSALAN

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015

Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015 Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015 Tehy, Edunvalvontatoimiala Muutoksia säännölliseen työaikaan Tasoittumisjakso Säännöllisen työajan tulee tasoittua kahden, kolmen taikka neljän viikon

Lisätiedot

Viikkotyöaika sijoitetaan työvuoroluetteloon esim. seuraavasti:

Viikkotyöaika sijoitetaan työvuoroluetteloon esim. seuraavasti: KT Yleiskirjeen 9/2016 liite 3 1 (10) TTES:n muuttuneet määräykset TYÖAIKA 9 Työaika työaikalain 6 :n mukaisessa päivätyössä ja kaksivuorotyössä 1 mom. Säännöllinen työaika Säännöllinen työaika on osa-aikaisia

Lisätiedot

PlusTerveys Oy:n ja Tehy ry:n työehtosopimus

PlusTerveys Oy:n ja Tehy ry:n työehtosopimus PlusTerveys Oy:n ja Tehy ry:n työehtosopimus jäsenkirje 2/2012 27.6.2012 Sisältö Ajankohtaista edunvalvonnasta Syksyn luottamusmiesvaalit Tehyn aukioloajat kesällä AJANKOHTAISTA EDUNVALVONNASTA Vuosilomat

Lisätiedot

, , , ,5 48,75 52

, , , ,5 48,75 52 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Vuosivapaajärjestelmässä työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain 1.1.2017 alkaen vuosivapaata. Niissä työsuhteissa, jotka alkavat 1.1.2017 tai sen

Lisätiedot

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 2015 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 Säännöllinen työaika 2-viikkojaksossa säännöllinen työaika on 80 tuntia. Lyhyemmästä kuin 4

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN TOISTA JAKSOA KOSKEVA ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN TOISTA JAKSOA KOSKEVA ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 TOISTA JAKSOA 1.1.2016 31.1.2017 KOSKEVA ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA 1 Työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelutuloksen toteuttaminen koskien

Lisätiedot

Henkilökohtaisia aika-, kuukausi ja suorituspalkkoja korotetaan 1,6 % suuruisella yleiskorotuksella.

Henkilökohtaisia aika-, kuukausi ja suorituspalkkoja korotetaan 1,6 % suuruisella yleiskorotuksella. AUTOALAN KESKUSLIITTO RY 11.11.2011 METALLITYÖVÄEN LIITTO RY AUTO- JA KORJAAMOALAN TYÖEHTOJEN PALKARAKENNE 2000 LASKENTAOHJE 2011 2013 PALKANKOROTUKSET Palkkojen korotukset ja tarkistukset Palkkojen korottaminen

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2016

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2016 Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2016 Puuliitto www.puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 11.1.2016 31.1.2017. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa

Lisätiedot

Hammaslääkärien työnantajayhdistyksen ja Tehyn välinen työehtosopimus

Hammaslääkärien työnantajayhdistyksen ja Tehyn välinen työehtosopimus Hammaslääkärien työnantajayhdistyksen ja Tehyn välinen työehtosopimus jäsenkirje 2/2012 27.6.2012 Sisältö Ajankohtaista edunvalvonnasta Tehyn aukioloajat kesällä AJANKOHTAISTA EDUNVALVONNASTA Vuosilomat

Lisätiedot

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF Kristel Nybondas JÄSENKIRJE M+P+T+V/3/2011 9.3.2011 1(6) Tässä jäsenkirjeessä selvitetään vuosilomiin ja juhannuksen palkanmaksuun liittyvää

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 7/2004. Tast 9.3.2004 1 (2) Palvelulaitosten työnantajayhdistys ry:n jäsenyhteisöille

JÄSENKIRJE 7/2004. Tast 9.3.2004 1 (2) Palvelulaitosten työnantajayhdistys ry:n jäsenyhteisöille JÄSENKIRJE 7/2004 Tast 9.3.2004 1 (2) Palvelulaitosten työnantajayhdistys ry:n jäsenyhteisöille KESKEYTYMÄTÖNTÄ KOLMIVUOROTYÖTÄ KOSKEVAT UUDET MÄÄRÄYKSET Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen työehtosopimuksen

Lisätiedot

Maa ja vesirakennusalan sekä asfalttialan työntekijöiden palkankorotukset 2019

Maa ja vesirakennusalan sekä asfalttialan työntekijöiden palkankorotukset 2019 Elinkeino ja työmarkkinatiedote 6/2019 MK/TO 1 10.5.2019 Maa ja vesirakennusalan sekä asfalttialan työntekijöiden palkankorotukset 2019 Yleiskorotus 1.6.2019 Palkkoja korotetaan 1.6.2019 lähinnä alkavan

Lisätiedot

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa ( ).

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa ( ). 2017 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2021 (31.1.2020). Säännöllinen työaika Lyhemmästä, kuin 5 tunnin työstä maksetaan täysi 5 tunnin

Lisätiedot

Soveltamisohje vuosilomalain muutoksista

Soveltamisohje vuosilomalain muutoksista 1 Soveltamisohje vuosilomalain muutoksista Muutosten pääkohdat Vuosilomalakia muutettiin 1.4.2019 lukien siten, että työntekijälle turvataan oikeus EU-lainsäädännön edellyttämään vähintään neljän viikon

Lisätiedot

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF Kristel Nybondas JÄSENKIRJE M+P+T+V/2/2013 27.3.2013 1(7) Tässä jäsenkirjeessä selvitetään vuosilomiin ja juhannuksen palkanmaksuun liittyvää

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2018 2019 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen voimassaoloaika ja sopimuksen mahdollinen irtisanominen 2 Yleiskorotukset Tämä työehtosopimus (TTES)

Lisätiedot

INFRA RY:N JÄSENTIEDOTE 1. MAA- JA VESIRAKENNUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN PALKANKOROTUKSET Yleiskorotus

INFRA RY:N JÄSENTIEDOTE 1. MAA- JA VESIRAKENNUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN PALKANKOROTUKSET Yleiskorotus 1 INFRA RY:N JÄSENTIEDOTE 1. Maa- ja vesirakennusalan työehtosopimuksen palkankorotukset 1.6.2015 s. 1 2. Asfalttialan työehtosopimuksen palkankorotukset 1.6.2015 s. 2 3. Toimihenkilöiden palkankorotukset

Lisätiedot

1.12.2013 31.1.2017. Kiinteistöpalveluala

1.12.2013 31.1.2017. Kiinteistöpalveluala TASKUTES 1.12.2013 31.1.2017 Kiinteistöpalveluala Kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen keskeiset määräykset 1.12.2013 31.1.2017 Sisällys KIINTEISTÖPALVELUALAN TYÖEHDOT...3 MIKÄ ON PAM...3 JÄSENYYS...3

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 15/2013 liite 3. TTES:n muuttuneiden vuosilomamääräysten soveltamisohje

KT Yleiskirjeen 15/2013 liite 3. TTES:n muuttuneiden vuosilomamääräysten soveltamisohje TTES:n muuttuneiden vuosilomamääräysten soveltamisohje Kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen (TTES) määräystä vuosiloman siirtämisestä työkyvyttömyyden vuoksi ja määräystä vuosilomapalkan

Lisätiedot

JHL:n edustajisto/hallitus Dan Koivulaakso

JHL:n edustajisto/hallitus Dan Koivulaakso Kilpailukykysopimuksen soveltaminen 2016 TTES:n neuvottelutulos 30.5.2016 JHL:n edustajisto/hallitus 31.05.2016 Dan Koivulaakso Allekirjoituspöytäkirja 1 : Työmarkkinakeskusjärjestöjen Kilpailukykysopimusta

Lisätiedot

Muistio 1 (8)

Muistio 1 (8) Muistio 1 (8) Palkankorotusohje 2019 Sisällys 1 Palkkojen korotukset... 2 1.1 Palkkojen korottamiseen käytettävä rahasumma... 2 1.2 Palkkojen korottamisesta sopiminen... 2 1.3 Ellei paikallisessa sopimisessa

Lisätiedot

TEA»:;llis usalojen ammattiliitto

TEA»:;llis usalojen ammattiliitto TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry Saa te 2 (2) Edunvalvontaosasto/Petri Ahokas/ssi 11.11.2015 Palkantarkistusten toteuttaminen Uusien urakoiden laskenta-aikaa varataan helmikuun 2016 loppuun asti.

Lisätiedot

MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS

MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 1 MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevat työehtosopimukset (työntekijät ja esimiehet) on uudistettu keskusjärjestöjen

Lisätiedot

MUUTOKSET. Viestinnän Keskusliiton ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton. väliseen. sanomalehdenjakajia koskevaan TYÖEHTOSOPIMUKSEEN

MUUTOKSET. Viestinnän Keskusliiton ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton. väliseen. sanomalehdenjakajia koskevaan TYÖEHTOSOPIMUKSEEN MUUTOKSET Viestinnän Keskusliiton ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton väliseen sanomalehdenjakajia koskevaan TYÖEHTOSOPIMUKSEEN Sopimus on voimassa 8.6.2010 30.4.2011 MUUTOKSET Viestinnän Keskusliiton

Lisätiedot

Palkankorotusohje 2018 työntekijät

Palkankorotusohje 2018 työntekijät Muistio 1 (8) 5.1.2018 Palkankorotusohje 2018 työntekijät Sisällys 1 Palkkojen korotukset... 2 1.1 Palkkojen korottamiseen käytettävä rahasumma... 2 1.2 Palkkojen korottamisesta sopiminen... 2 1.3 Ellei

Lisätiedot

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Palkat Minimipalkkalakia ei ole! Tehtäväryhmän ja vaativuuden mukaiset vähimmäispalkat. 2 Säännöllinen työaika Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia

Lisätiedot

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki NEUVOTTELUTULOS YLEISSOPIMUKSEN PALTA -JYTY UUDISTAMINEN Aika 30.1.2018 Paikka Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki Läsnä PALTA ry JYTY ry. Hanne Salonen Päivi Salin 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

Kallis lasti. työaika-asioista. Pekka Mykkänen edunvalvonta-asiantuntija Tehy ry Edunvalvontatoimiala

Kallis lasti. työaika-asioista. Pekka Mykkänen edunvalvonta-asiantuntija Tehy ry Edunvalvontatoimiala Kallis lasti työaika-asioista Pekka Mykkänen edunvalvonta-asiantuntija Tehy ry Edunvalvontatoimiala Koulutustilaisuus koulutustilaisuus ei ole työaikaa, ellei se täytä kaikkia alla olevia ehtoja 1. työnantajan

Lisätiedot

Maaseudun Työnantajaliitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet seuraavaa:

Maaseudun Työnantajaliitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet seuraavaa: 1 MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA TEOLLISUUSLIITTO ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA MAASEUTUELINKEINOJEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA PÖYTÄKIRJA Aika: Neuvottelutulos 24.1.2018 Paikka: Maaseudun Työnantajaliiton

Lisätiedot

AUTO- JA KORJAAMOALAN TYÖEHTOJEN PALKARAKENNE 2000

AUTO- JA KORJAAMOALAN TYÖEHTOJEN PALKARAKENNE 2000 1 (7) AUTO- JA KORJAAMOALAN TYÖEHTOJEN PALKARAKENNE 2000 LASKENTAOHJE 2011 2013 1 PALKANKOROTUKSET Palkkojen korotukset ja tarkistukset Palkkojen korottaminen 1.10.2011 Henkilökohtaisia aika-, kuukausi

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Suomen kilpailukyvyn ja työllisyyden turvaamisesta.

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Suomen kilpailukyvyn ja työllisyyden turvaamisesta. KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön

Lisätiedot

TALOTEKNIIKKA-ALAN NEUVOTTELUTULOS

TALOTEKNIIKKA-ALAN NEUVOTTELUTULOS TALOTEKNIIKKA-ALAN NEUVOTTELUTULOS PALKANKOROTUKSET I korotusvaihe kevät 2018 Henkilökohtaisia aikapalkkoja perustuntipalkkoja + henkilökohtaista palkanosaa (PTP + HPO) korotetaan sen palkanmaksukauden

Lisätiedot

AVAINTES Yleistyöaika ja toimistotyöaika, lisäja ylityön laskentaesimerkit

AVAINTES Yleistyöaika ja toimistotyöaika, lisäja ylityön laskentaesimerkit AVAINTES 2018-2020 Yleistyöaika ja toimistotyöaika, lisäja ylityön laskentaesimerkit Avaintyönantajat AVAINTA ry Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto

Lisätiedot

3) Työaika. Vuorotyö: Jos työtä tehdään illalla, yöllä, aamulla tai päivällä, työntekijälle maksetaan vuorotyölisää.

3) Työaika. Vuorotyö: Jos työtä tehdään illalla, yöllä, aamulla tai päivällä, työntekijälle maksetaan vuorotyölisää. 3) Työaika Työaikalaissa on yleissääntö, jonka mukaan: Työaika on 8 tuntia päivässä ja 40 tuntia viikossa. Jos työntekijä tekee enemmän työtä, työ on ylityötä. Ylityöstä maksetaan ylityökorvaus, joka on

Lisätiedot

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF Marjatta Sidarous JÄSENKIRJE V/2/2015 27.4.2015 1(7) Tässä jäsenkirjeessä selvitetään Viher- ja ympäristörakentamisalan työehtosopimuksen

Lisätiedot

Sosiaalipalvelualan työehtosopimus. Vappu Okkeri lakimies, VT Tehy ry, edunvalvonta

Sosiaalipalvelualan työehtosopimus. Vappu Okkeri lakimies, VT Tehy ry, edunvalvonta Sosiaalipalvelualan työehtosopimus Vappu Okkeri lakimies, VT Tehy ry, edunvalvonta Työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen sopimusratkaisu 25.10.2013 Ensimmäinen sopimuskausi alkaa 1.3.2014 ja päättyy

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry ry J Ä S E N T I E D O T E 1 / 2006 17.2.2006 5/2007 20.11.2007 Henkilöstömuutos Tässä numerossa: Henkilöstömuutos Kuorma-autoliikenteen kustannusindeksi Yhteystiedot

Lisätiedot

1. TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN PALKANKOROTUKSET VUODELLE 2016 I 10,77 II 11,69 III 12,58 IV 13,59 V 14,67 VI 15,91

1. TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN PALKANKOROTUKSET VUODELLE 2016 I 10,77 II 11,69 III 12,58 IV 13,59 V 14,67 VI 15,91 1 INFRA RY:N JÄSENTIEDOTE Tässä jäsentiedotteessa: 1. Työntekijöiden ja toimihenkilöiden palkankorotukset vuodelle 2016 1.1 Maa- ja vesirakennusalan työntekijöiden palkankorotukset 1.2 Asfalttialan työntekijöiden

Lisätiedot

VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Aika 13.1.2011 Paikka Läsnä Eteläranta 10, Helsinki Veneteollisuuden Työnantajat ry Timo Sarparanta Puu- ja erityisalojen

Lisätiedot

Merenkulkulaitoksen, Luotsiliitto ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n välinen työehtosopimus

Merenkulkulaitoksen, Luotsiliitto ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n välinen työehtosopimus 3 TES: 313013 PL: 01 Merenkulkulaitoksen, Luotsiliitto ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n välinen työehtosopimus Tämän työehtosopimuksen osana noudatetaan valtiovarainministeriön sekä Akava-JS ry:n,

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 5/ sivu 1 VUOSILOMALAKIIN MUUTOKSIA LUKIEN

KIERTOKIRJE 5/ sivu 1 VUOSILOMALAKIIN MUUTOKSIA LUKIEN 17.3.2016 sivu 1 Petri Verronen, Olli Rauhamaa, Mari Vasarainen VUOSILOMALAKIIN MUUTOKSIA 1.4.2016 LUKIEN Vuosilomalaki muuttuu 1.4.2016 lukien. Muutokset koskevat vuosiloman ansaintaa tiettyjen perhevapaiden

Lisätiedot

Vakuutusalan työehtosopimus

Vakuutusalan työehtosopimus Vakuutusalan työehtosopimus 1.11.2017-30.11.2020 Sopimuskausi - Sopimuskausi alkoi 1.11.2017 ja päättyy 30.11.2020 - Sopimus päättyy kuitenkin jo 30.11.2019, jos vuoden 2020 palkankorotuksia ei saada sovittua

Lisätiedot

allekirjoitettu tuntipalkkaisten työehtosopimus 2000 lakkaa olemasta voimassa lukien.

allekirjoitettu tuntipalkkaisten työehtosopimus 2000 lakkaa olemasta voimassa lukien. 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISTEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2001 2002 ALLEKIRJOITUS 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan 17.11.2000 allekirjoitettu tulopoliittista

Lisätiedot

MUUTOKSET. Viestinnän Keskusliiton ja Mediaunioni MDU:n. väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN

MUUTOKSET. Viestinnän Keskusliiton ja Mediaunioni MDU:n. väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN MUUTOKSET Viestinnän Keskusliiton ja Mediaunioni MDU:n väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN Sopimus on voimassa 1.10.2012 31.10.2014 MUUTOKSET Viestinnän Keskusliiton ja Mediaunioni MDU:n väliseen TYÖEHTOSOPIMUKSEEN

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden ja Metallityöväen liiton yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisusta 1.11.2013 31.10.2016

Teknologiateollisuuden ja Metallityöväen liiton yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisusta 1.11.2013 31.10.2016 Teknologiateollisuuden ja Metallityöväen liiton yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisusta 1.11.2013 31.10.2016 1 1. Työllisyys- ja kasvusopimus Työmarkkinakeskusjärjestöjen 30.8.2013 allekirjoittaman

Lisätiedot

Viestinnän Keskusliitto ry Suomen Journalistiliitto ry KUSTANNUSTOIMITTAJIEN TYÖAIKAOPAS

Viestinnän Keskusliitto ry Suomen Journalistiliitto ry KUSTANNUSTOIMITTAJIEN TYÖAIKAOPAS 0 Viestinnän Keskusliitto ry Suomen Journalistiliitto ry KUSTANNUSTOIMITTAJIEN TYÖAIKAOPAS 2011 1 Tyo ajan sijoittaminen Säännöllinen työaika Säännöllistä työaikaa koskevat määräykset ovat työaikalaissa

Lisätiedot

Vuosilomalain muutokset. Mikko Nyyssölä

Vuosilomalain muutokset. Mikko Nyyssölä Vuosilomalain muutokset Mikko Nyyssölä Vuosilomalain muutokset Loman aikana alkavaan sairastumiseen liittyvä seitsemän päivän karenssi poistuu Muutos tulee voimaan 1.10.2013 Ei siis koske sitä ennen annettavia

Lisätiedot

4 mom. Lomapalkan ja lomarahan maksamisen ajankohta sekä kuolinpesälle maksettava lomakorvaus ja lomaraha määräytyy 117 :n mukaisesti.

4 mom. Lomapalkan ja lomarahan maksamisen ajankohta sekä kuolinpesälle maksettava lomakorvaus ja lomaraha määräytyy 117 :n mukaisesti. 109 Lomapalkkaa, lomakorvausta ja lomarahaa koskeva yleismääräys 1 mom. Virkapalkat/kuukausipalkat 2 mom. Tuntipalkat 1) Viranhaltijan/kuukausipalkkaisen työntekijän vuosilomapalkka määräytyy 110 :n mukaisesti,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA YKSITYISEN SOSIAALIPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISESTA

PÖYTÄKIRJA YKSITYISEN SOSIAALIPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISESTA PÖYTÄKIRJA YKSITYISEN SOSIAALIPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISESTA Allekirjoittaneet järjestöt ovat sopineet yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen uudistamisesta seuraavasti: 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

Maaseudun Työnantajaliitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet seuraavaa:

Maaseudun Työnantajaliitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet seuraavaa: 1 MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA TEOLLISUUSLIITTO ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA TURKISTUOTANTOALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA PÖYTÄKIRJA Aika: Neuvottelutulos 24.1.2018 Paikka: Maaseudun Työnantajaliiton

Lisätiedot

Mutta nyt siis keskituntiansio on olemassa: kyseessä on tavallaan laskennallinen käsite, mutta se pohjautuu toteutuneisiin faktoihin.

Mutta nyt siis keskituntiansio on olemassa: kyseessä on tavallaan laskennallinen käsite, mutta se pohjautuu toteutuneisiin faktoihin. 1. - HIUSALAN TYÖEHTOSOPIMUS 2. - VUOSILOMALAIN MUUTOKSET 3. - LOJALITEETTIVELVOITE TYÖSUHTEISSA Suomen Hiusyrittäjät ry Mäkelänkatu 54 A, 00510 Helsinki www.hiusyrittajat.fi toimisto@hiusyrittajat.fi

Lisätiedot

Apteekkien työntekijöiden palkankorotukset alkaen

Apteekkien työntekijöiden palkankorotukset alkaen Jäsentiedote 2/12 JKK Apteekkien työntekijöiden palkankorotukset 1.5.2012 alkaen A. Henkilökohtaiset palkat 1.5.2012 Apteekin työntekijöiden henkilökohtaisia kuukausipalkkoja ja tuntipalkkoja korotetaan

Lisätiedot

Yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisuista

Yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisuista Yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisuista -Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden tes -Tietotekniikan palvelualan tes -Suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden tes

Lisätiedot

Yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisuista

Yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisuista Yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisuista -Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden tes -Tietotekniikan palvelualan tes -Suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden tes

Lisätiedot

Maaseudun Työnantajaliitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet seuraavaa:

Maaseudun Työnantajaliitto ja Teollisuusliitto ovat sopineet seuraavaa: 1 MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA TEOLLISUUSLIITTO ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PUUTARHA-ALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA PÖYTÄKIRJA Aika: Neuvottelutulos 24.1.2018 Paikka: Maaseudun Työnantajaliiton

Lisätiedot

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos 08.02.2018 JHL:n edustajisto/hallitus 15.02.2018 Marja Lehtonen/Riitta Rautiainen KVTES Liite 12 Palkan korotukset Sopimusta sovelletaan omassa kodissa työskenteleviin

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Työllisyys- ja kasvusopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan työmarkkinakeskusjärjestöjen

Lisätiedot

NEUVOTTELUTULOS YLIOPISTOJEN YLEISEKSI TYÖEHTOSOPIMUKSEKSI

NEUVOTTELUTULOS YLIOPISTOJEN YLEISEKSI TYÖEHTOSOPIMUKSEKSI Tiedote (1/2) 31.10.2013 NEUVOTTELUTULOS YLIOPISTOJEN YLEISEKSI TYÖEHTOSOPIMUKSEKSI Sivistystyönantajat ry ja yliopistojen henkilöstöä edustavat henkilöstöjärjestöt saavuttivat neuvottelutuloksen 25.10.2013

Lisätiedot

MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS

MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 1.2.2017 31.1.2018 Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevat työehtosopimukset (työntekijät ja esimiehet) on uudistettu

Lisätiedot

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU VIESTINNÄN KESKUSLIITTO MEDIAUNIONI TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU Aika 23.11.2011 Paikka Viestinnän Keskusliiton kokoustilat, Helsinki Läsnä VKL Johanna Varis Elina Nissi

Lisätiedot