Johdannaissopimusten raportointipalvelun ehdot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Johdannaissopimusten raportointipalvelun ehdot"

Transkriptio

1 Johdannaissopimusten raportointipalvelun ehdot Voimassa marraskuusta 2013 alkaen Danske Bank A/S. CVR-numero Kööpenhamina Tätä sopimusta ( Sopimus ) sovelletaan johdannaissopimusten raportointiin asiakkaan ( Asiakas ) ja Danske Bank A/S:n ( Danske Bank ) välillä. Sopimuksessa määritellään ehdot Danske Bankin tarjoamille palveluille, jotka koskevat tiettyjen johdannaissopimusten yksityiskohtaisten tietojen toimittamista Kauppatietorekisteriin (määritelty jäljempänä) Asiakkaan puolesta EMIRissä (määritelty jäljempänä) määriteltyjen johdannaissopimusten raportointia koskevien vaatimusten mukaisesti ( Johdannaissopimusten raportointipalvelut ). 1. Sopimus Asiakkaan hyväksyttyä (Danske Bankin verkkosivuilla tai muulla tavalla ) Johdannaissopimusten raportointipalvelujen käyttöönoton, Asiakas ja Danske Bank A/S ovat sopineet, että Danske Bank tarjoaa Johdannaissopimusten raportointipalveluja tämän Sopimuksen ja EMIRin mukaisesti. Sopimusta sovelletaan siitä päivästä alkaen, jolloin Asiakas on hyväksynyt tämän Sopimuksen ja siihen saakka, kunnes kumpi tahansa osapuoli on irtisanonut Sopimuksen kohdan 12 tai 13 mukaisesti. 2. Määritelmät Edellä ja jäljempänä määriteltyjen termien lisäksi seuraavilla termeillä on seuraavat merkitykset. Jälkeenpäin raportoitava johdannaissopimus tarkoittaa johdannaissopimusta, joka on tehty Asiakkaan ja Danske Bankin tai jonkin muun Danske Bank -konsernin yhtiön kesken ennen raportoinnin alkamispäivää (EMIRissä määritellyllä tavalla) ja joka oli voimassa 16. elokuuta 2012 tai sen jälkeisenä aikana. Yhteiset tiedot tarkoittaa Raportoitavienjohdannaissopimusten tietoja, jotka on mainittu 19. joulukuuta 2012 annetun komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1247/2012 taulukossa 2 ja 19. joulukuuta 2012 annetun komission delegoidun asetuksen (EU) N:o 148/2013 taulukossa 2, sellaisena kuin ne ovat kulloinkin muutettuina. Vastapuolitiedot tarkoittaa johdannaissopimuksen vastapuolitietoja, jotka on mainittu 19. joulukuuta 2012 annetun komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1247/2012 taulukossa 1 ja 19. joulukuuta 2012 annetun komission delegoidun asetuksen (EU) N:o 148/2013 taulukossa 1, sellaisena kuin ne ovat kulloinkin muutettuina. Danske Bank -konserni tarkoittaa Danske Bankia ja sen kokonaan omistamia tytäryhtiöitä, joiden kotipaikka on EU:ssa/ETAalueella. EMIR (European Market Infrastructure Regulation) tarkoittaa OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä annettua asetusta (EU) N:o 648/2012 sekä sen nojalla annettuja delegoituja säädöksiä sellaisena kuin ne ovat kulloinkin muutettuina. Raportoitava johdannaissopimus tarkoittaa Asiakkaan ja Danske Bankin tai jonkin muun Danske Bank konsernin yhtiön välistä 1( 5) Puh. (+45) , Faksi (+45)

2 johdannaissopimusta, johon sovelletaan EMIRn 9 artiklan mukaista johdannaissopimusten raportointivaatimusta. Jälkeenpäin raportoitavat johdannaissopimukset ovat Raportoitavia johdannaissopimuksia, elleivät Asiakas ja Danske Bank yhteisesti sovi muuta. Raportointiedustaja tarkoittaa Danske Bankin nimittämää kolmatta osapuolta, kuten esimerkiksi EMIRin mukaisesti hyväksyttyä tai tunnustettua keskusselvitysvastapuolta, joka raportoi kaikki Raportoitavat tiedot tai osan niistä. Raportoitavat tiedot tarkoittaa Raportoitavaa johdannaissopimusta koskevia tietoja, jotka Asiakkaan on EMIRin mukaisesti ilmoitettava Kauppatietorekisteriin sovellettavien raportointimääräaikojen mukaisesti ja jotka sisältävät Vastapuolen tiedot ja Yhteiset tiedot. Kauppatietorekisteri tarkoittaa EMIRin mukaisesti hyväksyttyä tai tunnustettua Kauppatietorekisteriä. Jos Raportoitavalle johdannaissopimukselle ei ole käytettävissä Kauppatietorekisteriä, sopimus ilmoitetaan Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaiselle. Arvostustiedot tarkoittaa Vastapuolen tietoja, jotka sisältävät Raportoitavan johdannaissopimuksen mark-to-market- tai mark- to-model -arvostuksiin liittyviä tietoja tai vakuuksiin liittyviä tietoja. 3. Muiden johdannaissopimusten raportoimatta jättäminen Elleivät osapuolet erityisesti sovi muuta, Danske Bank ei raportoi Asiakkaan puolesta muita kuin Raportoitavia johdannaissopimuksia. Selkeyden vuoksi todetaan, etteivät Asiakkaan tytäryhtiöidensä tai muun vastapuolen kuin Danske Bankin tai Danske Bank konsernin yhtiön kanssa tekemät johdannaissopimukset ole Raportoitavia johdannaissopimuksia. 4. Raportointiedustajat ja Kauppatietorekisterit Danske Bankilla on oikeus nimittää yksi tai useita Raportointiedustajia, jotka vastaavat Danske Bankin puolesta kaikista tai joistakin Johdannaissopimusten raportointipalveluista. Danske Bank (tai Raportointiedustaja) voi valita täysin oman harkintansa mukaan, mihin Kauppatietorekisteriin tai Kauppatietorekistereihin Raportoitavat tiedot ilmoitetaan. 5. Raportointivaltuutus Asiakas valtuuttaa Danske Bankin (tai Danske Bankin nimittämän Raportointiedustajan) ilmoittamaan kaikkia Raportoitavia johdannaissopimuksia koskevat Raportoitavat tiedot Kauppatietorekisteriin sovellettavan määräajan kuluessa asiakkaan puolesta. 6. Raportoitavat tiedot 6.1. Yhteiset tiedot Danske Bank ja Asiakas toimivat yhteistyössä hyvässä uskossa ja määrittävät Raportoitavan johdannaissopimuksen Yhteiset tiedot ennen tässä tarkoitetun Raportoitavan johdannaissopimuksen ilmoittamista Kauppatietorekisteriin. Ellei Raportoitavalle johdannaissopimukselle ole määritetty yksilöllistä kauppatunnusta ( Unique Trade Identifier ), Danske Bank luo kauppatunnuksen Raportoitavalle johdannaissopimukselle. Jos Raportoitava johdannaissopimus voidaan 2( 5) Puh. (+45) , Faksi (+45)

3 luokitella raportointia varten yhteen tai useaan omaisuusluokkaan, Danske Bank valitsee kyseiselle Raportoitavalle johdannaissopimukselle ilmoitettavan omaisuusluokan Arvostustiedot Ellei muuta sovita, Danske Bank ilmoittaa Arvostustiedot Kauppatietorekisteriin Asiakkaan puolesta. Asiakas hyväksyy, että Danske Bank, Danske Bank konsernin yhtiö Raportointiedustaja tai keskusselvitysvastapuoli laskee ja määrittää Arvostustiedot. Mikään tässä kohdassa 6.2 ei rajoita Asiakkaan muihin sopimuksiin perustuvia oikeuksia kiistää tai riitauttaa Danske Bankin, Danske Bank -konsernin muun yhtiön j, Raportointiedustajan tai keskusselvitysvastapuolen Raportoitavalle johdannaissopimukselle tai siitä kirjatulle vakuudelle määrittämää arvostusta Velvollisuus toimittaa tiedot Danske Bankille Asiakkaan on toimitettava kaikki tiedot, joita Danske Bank tarvitsee Johdannaissopimusten raportointipalvelujen tarjoamiseen, kuten esimerkiksi Asiakkaan tunnistetiedot (LEItunnus). Ellei Asiakas toimita näitä tietoja Danske Bankin määrittämien määräaikojen sisällä, Danske Bankilla ei ole velvollisuutta tarjota Johdannaissopimusten raportointipalveluja niiden Raportoitavien johdannaissopimusten osalta, joita varten tarvittavia tietoja ei ole toimitettu Raportoitavia johdannaissopimuksia koskevat oletukset Asiakas vakuuttaa Danske Bankille seuraavat asiat, joiden Danske Bankin on oikeus olettaa pitävän paikkansa: (i) kaikki Raportoitavat johdannaissopimukset liittyvät suoraan Asiakkaan liike- ja rahoitustoimintaan; ja (ii) Asiakas on kaikkien Raportoitavien johdannaissopimusten vastapuoli (ei asiamies). Asiakkaan on ilmoitettava Danske Bankille viipymättä ja sovellettavien raportointia koskevien määräaikojen mukaisesti, elleivät nämä oletukset pidä paikkaansa tietyn Raportoitavan johdannaissopimuksen osalta Tietojen toimittaminen Danske Bankille Asiakas toimittaa kaikki kohdissa määritetyt tiedot sähköpostilla tai muulla sovitulla tavalla. 7. Vastuu tiedoista Asiakas vakuuttaa, etteivät Asiakkaan Danske Bankille tämän Sopimuksen mukaisesti toimittamat Raportoitavat tiedot ja muut tiedot ole Danske Bankille toimitettaessa vääriä, virheellisiä, harhaanjohtavia, vanhentuneita, puutteellisia tai muilla tavoin epätarkkoja. 8. Virheiden korjaaminen Jos Danske Bank tai Asiakas huomaa toiselle osapuolelle aiemmin toimitetuissa Raportoitavissa tiedoissa virheen, joka on olennainen EMIRissä säädettyjen, johdannaissopimusten raportointia koskevien vaatimusten kannalta, kyseinen osapuoli ilmoittaa asiasta toiselle osapuolelle niin pian 3( 5) Puh. (+45) , Faksi (+45)

4 kuin se on kohtuudella mahdollista. Osapuolet korjaavat virheen hyvässä uskossa ja kaupallisesti kohtuullisella tavalla. 9. Raportit asiakkaalle Danske Bank tarjoaa Asiakkaalle mahdollisuuden käyttää Danske Bankin raportoimia Raportoitavia johdannaissopimuksia koskevia Raportoitavia tietoja. Tämän käyttömahdollisuuden laajuus ja toteutusmuoto määräytyvät kyseisen Kauppatietorekisterin tietojen käyttöä koskevien ehtojen perusteella. Danske Bank voi tarjota Asiakkaalle tässä kohdassa 9 tarkoitetun pääsyn tietoihin sähköisessä muodossa. 10. Vastuunrajaus Danske Bank ei vastaa minkäänlaisista suorista, satunnaisista, välillisistä, epäsuorista, toissijaisista kuluista, kustannuksista, sakoista, korvausvelvollisuuksista, vahingoista tai menetyksistä (mukaan lukien esimerkiksi asianajopalkkiot) ( Kustannus ), jotka johtuvat IT-järjestelmien vioittumisesta tai siitä, ettei niitä voida käyttää, tai järjestelmiin sisältyvien tietojen vahingoittumisesta jäljempänä lueteltujen syiden vuoksi ja riippumatta siitä, vastaako Danske Bank tai kolmas osapuoli kyseisten järjestelmien käyttämisestä: sähkökatko tai Danske Bankin teleliikenteen katkos, lainsäädännöllinen tai hallinnollinen toimenpide, luonnonkatastrofi, sota, vallankumous, yhteiskunnallinen levottomuus, sabotaasi, terrorismi tai ilkivalta (mukaan lukien tietokonevirushyökkäykset tai hakkerointi)) lakot, työsulut, boikotit tai lakkovahtitoimet riippumatta siitä, onko Danske Bank tai jokin sen organisaatio itse osallisena tai aloittanut tällaisen kiistan ja sen syystä riippumatta (tämä koskee myös tilanteita, joissa kiista vaikuttaa vain johonkin Danske Bankin osaan) muut olosuhteet, jotka eivät ole Danske Bankin hallinnassa. Danske Bank on kuitenkin vastuussa, jos Danske Bankin olisi pitänyt pystyä ennakoimaan Kustannuksen syy, kun Sopimus solmittiin, tai sen olisi pitänyt pystyä välttämään Kustannuksen syy Danske Bank on sovellettavan lainsäädännön mukaan vastuussa T Kustannuksen syystä kaikissa olosuhteissa. Asiakas hyväksyy sen, ettei Danske Bank tai mikään Danske Bank konsernin yhtiö ole korvausvelvollinen tai vastuussa Asiakkaalle tai millekään muulle luonnolliselle tai oikeushenkilölle siltä osin kuin Kustannus johtuu Asiakkaan laiminlyönnistä tai Asiakkaan muiden tähän Sopimukseen perustuvien tehtävien ja velvollisuuksien noudattamatta jättämisestä. Edellä esitetty vastuunrajoitus ja vastuunvapautus pysyvät voimassa tämän Sopimuksen mahdollisen irtisanomisen tai voimassaolon lakkaamisen jälkeen. 4( 5) Puh. (+45) , Faksi (+45)

5 11. Ei vapautusta raportointivelvollisuudesta Asiakas hyväksyy sen, että vaikka Danske Bank hoitaa Raportoitavien tietojen ilmoittamisen, Asiakas on kuitenkin täysin vastuussa Asiakkaan omien EMIRin mukaisten velvoitteiden noudattamisesta. 12. Maksut Johdannaissopimusten raportointipalvelut tarjotaan Asiakkaalle ilman maksua sillä edellytyksellä, että Asiakas jatkaa kaupankäyntiä Danske Bank -konsernin kanssa. Danske Bank voi edellä esitetystä huolimatta ottaa koska tahansa käyttöön uusia maksuja tai korottaa Johdannaissopimusten raportointipalvelujen tarjoamisesta perittäviä, olemassa olevia maksuja ilmoittamalla siitä Asiakkaalle kirjallisesti yksi kuukausi etukäteen. Asiakkaalla on tällaisessa tapauksessa oikeus irtisanoa Sopimus yhden viikon irtisanomisajalla. Danske Bank voi alentaa Johdannaissopimusten raportointipalvelujen tarjoamisesta perittäviä maksuja ilmoittamatta siitä Asiakkaalle. 13. Sopimuksen muuttaminen Danske Bank voi, sen lisäksi mitä kohdassa 12 todetaan, muuttaa tätä Sopimusta yksipuolisesti ilmoittamalla siitä Asiakkaalle yksi (1) kuukausi etukäteen. 14. Voimassaolo ja irtisanominen Asiakas tai Danske Bank voivat irtisanoa tämän Sopimuksen yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla ilmoittamalla asiasta kirjallisesti toiselle osapuolelle. Irtisanominen ei lopeta osapuolten välisiä mahdollisia muita sopimuksia. Jos osapuoli ei täytä tämän Sopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan, kyseessä ei ole minkään muun osapuolten välisen sopimuksen rikkominen (riippumatta siitä, miten sopimusrikkomus on määritelty). Danske Bank voi purkaa Sopimuksen välittömästi, jos Asiakas ei maksa kohdan 12 mukaisia maksujaan 10 työpäivän kuluessa maksamista koskevasta kirjallisesta vaatimuksesta. 15. Vaikutukset muihin sopimuksiin Mikään tämän Sopimuksen kohta ei muuta tai täydennä eikä sen katsota muuttavan tai täydentävän mitään Asiakkaan ja Danske Bankin tai muun Danske Bank -konsernin jäsenen välillä tehtyjä johdannaissopimuksia tai muita sopimuksia. 16. Ilmoitukset Asiakas hyväksyy, että Danske Bank lähettää Asiakkaalle ilmoituksia sähköpostilla salaamattomassa muodossa. 17. Lainsäädäntö ja oikeuspaikka Tähän Sopimukseen sovelletaan ja sitä tulkitaan Suomen lainsäädännön mukaisesti. Kaikki Sopimukseen liittyvät kiistat ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa. 5( 5) Puh. (+45) , Faksi (+45)

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle sosiaaliturvasta Suomen ja Liettuan välillä tehdyn sopimuksen lakkauttamisesta ja laiksi sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain kumoamisesta

Lisätiedot

EMIR ja johdannaissopimusten ilmoittaminen

EMIR ja johdannaissopimusten ilmoittaminen EMIR ja johdannaissopimusten ilmoittaminen EMIR asetus (European Market Infrastucture Regulation) Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:0 648/2012 OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä

Lisätiedot

Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS. rajoittavista toimenpiteistä Keski-Afrikan tasavallan tilanteen huomioon ottamiseksi

Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS. rajoittavista toimenpiteistä Keski-Afrikan tasavallan tilanteen huomioon ottamiseksi EUROOPAN KOMISSIO EUROOPAN UNIONIN ULKOASIOIDEN JA TURVALLISUUSPOLITIIKAN KORKEA EDUSTAJA Bryssel 13.1.2014 JOIN(2014) 1 final 2014/0004 (NLE) Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS rajoittavista toimenpiteistä

Lisätiedot

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO JA INNOFACTOR OYJ 16.6.2014 3815172.3 SISÄLLYSLUETTELO JÄLLEENMYYNTISOPIMUS... 3 OSAPUOLET... 3 SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

Suomen Oikeudellinen Perintä

Suomen Oikeudellinen Perintä Toimeksiantajan tiedot Nimi Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka Y-tunnus / syntymäaika (Henkilötunnuksen loppuosa tarvitaan viimeistään silloin, jos asia etenee ulosottoon) Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta

Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Tarkentava virkaehtosopimus luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioista ja palkkauksesta Verohallinto sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry., Julkisten ja hyvinvointialojen

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. neljännesvuosittaista julkista velkaa koskevien tietojen laatimisesta ja toimittamisesta

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. neljännesvuosittaista julkista velkaa koskevien tietojen laatimisesta ja toimittamisesta EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 9.12.2003 KOM(2003) 761 lopullinen 2003/0295 (CNS) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS neljännesvuosittaista julkista velkaa koskevien tietojen laatimisesta ja toimittamisesta

Lisätiedot

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus VES 340751 1(3) Tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 2 päivänä kesäkuuta 2009 sisäasiainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Valtio, VM ja HVK, jäljempänä yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli.

Valtio, VM ja HVK, jäljempänä yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli. 1 (5) OSAKEVAIHTOSOPIMUS 1 Osapuolet 2 Tausta 1.1 Suomen valtio, valtiovarainministeriön edustamana, Snellmaninkatu 1 A, Helsinki, PL 28, 00023 Valtioneuvosto (Suomen valtio jäljempänä Valtio ja valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 20/11

Maaseutuviraston määräyskokoelma 20/11 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 28.3.2011 Dnro 562/22/2011 Maaseutuviraston määräyskokoelma 20/11 Valtuutussäännökset: Laki maaseutuelinkeinojen tukitehtäviä

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen (Ostaja) PL 114 03101 Nummela HANKINTASOPIMUS Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4 Osapuolet Ostaja Myyjä Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela Ortomat Herpola Oy ("Myyjä") PL 34 20101 Turku Ostajasta ja Myyjästä

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 13.5.2015 A8-0141/60. Tarkistus. Marielle de Sarnez ALDE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 13.5.2015 A8-0141/60. Tarkistus. Marielle de Sarnez ALDE-ryhmän puolesta 13.5.2015 A8-0141/60 60 1 artikla 1 kohta 1. Tällä asetuksella perustetaan omaehtoiseen vakuutukseen perustuva toimitusketjun due diligence -periaatteita koskeva unionin järjestelmä, jotta voidaan estää

Lisätiedot

Viranhaltijan velvollisuudet ja vastuu

Viranhaltijan velvollisuudet ja vastuu Viranhaltijan velvollisuudet ja vastuu Varatuomari Heikki Paajanen 62.2012 Viranhaltijan palvelussuhteesta Virkasuhde syntyy yksipuolisella hallintotoimella (nimitys tai määräys). Suostumus toki edellytetään.

Lisätiedot

Ohjeet ja suositukset

Ohjeet ja suositukset Ohjeet ja suositukset Ohjeet ja suositukset keskusvastapuolten kollegioiden jäsenten välisistä kirjallisista sopimuksista ESMA CS 60747 103 rue de Grenelle 75345 Paris Cedex 07 France Puh. +33 (0) 1 58

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Sääntöviite: 3.4.3 Hyväksytty: 27.6.2013 Voimaantulo: 1.7.2013

Lisätiedot

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015)

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Y- tunnus: Tilaajan

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko.

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko. PÖYTÄKIRJA Työehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (TES: 331002) Tarkentava virkaehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (VES: 331052) Pöytäkirja Säteilyturvakeskuksen (STUK), Pardia ry:n ja JHL ry:n välisestä neuvottelusta,

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (5) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservitoimittaja) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi rajoitetusti verovelvollisen tulon verottamisesta annetun lain 3 :n, elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 6 a :n ja tuloverolain 33 c :n muuttamisesta Esityksessä

Lisätiedot

Luonnollisten lukujen laskutoimitusten määrittely Peanon aksioomien pohjalta

Luonnollisten lukujen laskutoimitusten määrittely Peanon aksioomien pohjalta Simo K. Kivelä, 15.4.2003 Luonnollisten lukujen laskutoimitusten määrittely Peanon aksioomien pohjalta Aksioomat Luonnolliset luvut voidaan määritellä Peanon aksioomien avulla. Tarkastelun kohteena on

Lisätiedot

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö 2 1. Sopimuksen osapuolet Tämä sertifikaattitilisopimus ( Sopimus ) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: Järjestelmän Ylläpitäjä

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 19.10.2016 C(2016) 6624 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 19.10.2016, OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä annetun Euroopan parlamentin

Lisätiedot

KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 30.6.2016,

KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 30.6.2016, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.6.2016 C(2016) 3942 final KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 30.6.2016, teollisuuden päästöistä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2010/75/EU 32 artiklan 6 kohdan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.4.2015 COM(2015) 153 final 2015/0078 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS yhteistä passitusta käsittelevässä EU EFTA-sekakomiteassa esitettävästä Euroopan unionin kannasta yhteistä

Lisätiedot

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Solita Oy Alvar Aallon katu 5, 00100 Helsinki Åkerludinkatu 11, 33100 Tampere Kiviharjunlenkki 1 C, 90220 Oulu 1060155-5 10.02.2016 2 (5) 1. SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /...,

LIITE. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /..., EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.6.2016 C(2016) 3356 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /..., luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten elvytys- ja kriisinratkaisukehyksestä annetun

Lisätiedot

KOMISSIO ASETUS (EY) No...

KOMISSIO ASETUS (EY) No... KOMISSIO ASETUS (EY) No... Kiinan kansantasavallasta peräisin olevien teräsköysien ja -kaapeleiden tuonnissa neuvoston asetuksella (EY) N:o 1796/1999 käyttöön otettujen polkumyyntitoimenpiteiden mahdollista

Lisätiedot

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Valtiokonttori Palvelusopimus 1 (6) Valtion IT-palvelukeskus 354/23/2009..20 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 14,

Lisätiedot

INSPIRE-erityiskäyttöluvan malli

INSPIRE-erityiskäyttöluvan malli INSPIRE-erityiskäyttöluvan malli Johdanto Ottaen huomioon, että direktiivin 2007/2/EY (INSPIRE) 17 artiklan 8 kohdan mukaan jäsenvaltioiden tai niiden julkisten viranomaisten on mahdollistettava yhteisön

Lisätiedot

MATKAHUOLLON MATKAPALVELUIDEN KÄYTTÖÄ KOS- KEVA SOPIMUS

MATKAHUOLLON MATKAPALVELUIDEN KÄYTTÖÄ KOS- KEVA SOPIMUS L4 1/2 MATKAHUOLLON MATKAPALVELUIDEN KÄYTTÖÄ KOS- KEVA SOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Tämä Matkahuollon matkapalveluiden käyttöä koskeva sopimus (jäljempänä Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1.1

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 13.10.2014 COM(2014) 626 final 2014/0290 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS Latvian tasavallalle annettavasta luvasta soveltaa yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka - liikelaitos PL 6400 (Teirinsyrjä 4) 02070 ESPOON KAUPUNKI

Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka - liikelaitos PL 6400 (Teirinsyrjä 4) 02070 ESPOON KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 1 (5) SOPIMUS KASVUALUSTAMATERIAALIN HANKINNASTA 1. Sopijaosapuolet Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka - liikelaitos PL 6400 (Teirinsyrjä 4) 02070 ESPOON KAUPUNKI

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.4.2016 COM(2016) 211 final 2016/0114 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin, Euroopan atomienergiayhteisön ja niiden jäsenvaltioiden sekä Moldovan tasavallan välisellä

Lisätiedot

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT III. 1 Määritelmät PALUUVAIHE Tässä avustussopimuksessa sovelletaan II.1 artiklan määritelmien lisäksi seuraavia määritelmiä: 1.

Lisätiedot

SAITA OY:N OSAKASSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Tämän sopimuksen osapuolina ovat:

SAITA OY:N OSAKASSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Tämän sopimuksen osapuolina ovat: SAITA OY:N OSAKASSOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat: 1. Saimaan talous ja tieto Oy (y-tunnus 2245148-6) Laserkatu 8 F, 53130 Lappeenranta jäljempänä Saita Oy 2. Etelä-Karjalan

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. lokakuuta 2012 (26.10) (OR. en) 15496/12 STATIS 76 ECOFIN 882

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. lokakuuta 2012 (26.10) (OR. en) 15496/12 STATIS 76 ECOFIN 882 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 25. lokakuuta 2012 (26.10) (OR. en) 15496/12 STATIS 76 ECOFIN 882 SAATE Lähettäjä: Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jens NYMAND- CHRISTENSEN, johtaja Saapunut:

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

LIITE. ETA:n SEKAKOMITEAN PÄÄTÖS N:o /2015, annettu..., ETA-sopimuksen liitteen XX (Ympäristö) muuttamisesta. asiakirjaan

LIITE. ETA:n SEKAKOMITEAN PÄÄTÖS N:o /2015, annettu..., ETA-sopimuksen liitteen XX (Ympäristö) muuttamisesta. asiakirjaan EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 16.12.2015 COM(2015) 661 final ANNEX 1 LIITE ETA:n SEKAKOMITEAN PÄÄTÖS N:o /2015, annettu..., ETA-sopimuksen liitteen XX (Ympäristö) muuttamisesta asiakirjaan Ehdotus neuvoston

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän, Orimattilan kaupungin. välillä koskien

LUOVUTUSSOPIMUS. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän, Orimattilan kaupungin. välillä koskien LUOVUTUSSOPIMUS Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän, ja Orimattilan kaupungin välillä koskien Osoitteessa Koulutie 19, 16300 Orimattila sijaitseva opetuskiinteistöä (kiinteistötunnus 560-418-37-71) sekä

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Ohjeet. keskusvastapuolten ja kauppapaikkojen tapahtumasyötteiden antamisesta arvopaperikeskusten saataville 08/06/2017 ESMA FI

Ohjeet. keskusvastapuolten ja kauppapaikkojen tapahtumasyötteiden antamisesta arvopaperikeskusten saataville 08/06/2017 ESMA FI Ohjeet keskusvastapuolten ja kauppapaikkojen tapahtumasyötteiden antamisesta arvopaperikeskusten saataville 08/06/2017 ESMA70-151-298 FI Sisällysluettelo 1 Soveltamisala... 3 2 Määritelmät... 4 3 Tarkoitus...

Lisätiedot

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti.

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti. Tiedot lainasta 1.1 Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Finnoonportti (Y-tunnus 2611697-6) (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Lainanjärjestäjä ) palvelussa rahoittajille

Lisätiedot

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT PALUUVAIHE III. 1 Määritelmät Tässä avustussopimuksessa sovelletaan II.1 artiklan määritelmien lisäksi seuraavia määritelmiä: 1.

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus:

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus: LUOTTOSOPIMUS 1. OSAPUOLET Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, 86601 Haapavesi Y-tunnus: 0184872-4 Haapaveden Vesi Oy (jäljempänä Luotonottaja) Perustettava yhtiö 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus 1072894-3

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 24.1.2018 C(2018) 256 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 24.1.2018, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 575/2013 täydentämisestä sellaisten menettelyjen

Lisätiedot

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS Kumppanuuden osapuolet Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia (y-tunnus 2109309-0) Urheilukatu 6 95400 Tornio Palvelunumero 040 713 9305 Sähköposti ammattiopisto@lappia.fi

Lisätiedot

LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET

LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET FP 7 Marie Curie Grant Agreement Annex III [MARIE CURIE -UUDELLEENINTEGROITUMIS- APURAHAT EUROOPASSA TYÖSKENTELEVILLE TUTKIJOILLE] [MARIE CURIE -UUDELLEENINTEGROITUMIS- APURAHAT

Lisätiedot

Sijoitusesite. ELTEL AB liikkeeseenlaskija yhtiötunnus 556728-6652, kotipaikka: Tukholma, Ruotsi www.eltelgroup.com

Sijoitusesite. ELTEL AB liikkeeseenlaskija yhtiötunnus 556728-6652, kotipaikka: Tukholma, Ruotsi www.eltelgroup.com 1 (5) Sijoitusesite ELTEL AB liikkeeseenlaskija yhtiötunnus 556728-6652, kotipaikka: Tukholma, Ruotsi www.eltelgroup.com YRITYSTODISTUSOHJELMA 100 MILJOONAA EUROA Sopimus yritystodistusten liikkeeseenlaskemisesta

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

TIEDONANTO. Erovalmistelut eivät kosketa ainoastaan EU:ta ja kansallisia viranomaisia vaan myös yksityisiä tahoja.

TIEDONANTO. Erovalmistelut eivät kosketa ainoastaan EU:ta ja kansallisia viranomaisia vaan myös yksityisiä tahoja. EUROOPAN KOMISSIO RAHOITUSVAKAUDEN, RAHOITUSPALVELUJEN JA PÄÄOMAMARKKINAUNIONIN PÄÄOSASTO Bryssel, 8. helmikuuta 2018 TIEDONANTO YHDISTYNEEN KUNINGASKUNNAN ERO EUROOPAN UNIONISTA JA ARVOPAPERIKAUPAN JÄLKEISIÄ

Lisätiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot 1 (5) Procurement training & counseling services SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja: Toimittaja: Hankintayksikkö Y-tunnus Yhteystiedot Nimi Y-tunnus Yhteystiedot 2. SOPIMUKSEN KOHDE

Lisätiedot

SOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPAN MAKSUJÄRJESTELYISTÄ

SOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPAN MAKSUJÄRJESTELYISTÄ 1 (7) SOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPAN MAKSUJÄRJESTELYISTÄ 1. OSAPUOLET 1.1. Hankintayksikkö Helsingin kaupunki, Y-tunnus 0201256-6 jota edustaa kiinteistölautakunta PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI (jäljempänä:

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMAN. Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2014. 50/2014 (Suomen säädöskokoelman n:o 372/2014) Valtioneuvoston asetus

SÄÄDÖSKOKOELMAN. Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2014. 50/2014 (Suomen säädöskokoelman n:o 372/2014) Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUS SARJA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2014 (Suomen säädöskokoelman n:o 372/2014) Valtioneuvoston asetus suomalais-norjalaisesta vesienhoitoalueesta tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Tapahtumat.infon käyttöehdot

Tapahtumat.infon käyttöehdot Tapahtumat.infon käyttöehdot Näitä verkkopalveluiden käyttöehtoja sovelletaan Tapahtumat.info:n (jäljempänä palveluntarjoaja) tuottamiin ja ylläpitämiin verkkopalveluihin. Verkkopalvelut tarkoittavat näissä

Lisätiedot

VÄLIMIESMENETTELYN KESKEYTTÄMINEN...

VÄLIMIESMENETTELYN KESKEYTTÄMINEN... AAVIA OY AAVIA OY:N VÄLIMIESMENETTELYN SÄÄNNÖT 1.1.2016 1 YLEISET... 2 1.1 SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN... 2 1.2 TOIMIVALTA... 2 1.3 SOVELLETTAVA LAKI JA MENETTELYN KIELI... 2 1.4 ASIAKIRJOJEN JA VIESTIEN TOIMITTAMINEN...

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.5.2016 COM(2016) 302 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan unionin ja Filippiinien tasavallan hallituksen välisen tiettyjä lentoliikenteen

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 16.3.2017 C(2017) 1658 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 16.3.2017, delegoitujen asetusten (EU) 2015/2205, (EU) 2016/592 ja (EU) 2016/1178 muuttamisesta tiettyjen

Lisätiedot

Yleistä todentamisesta. Nora Kankaanrinta, Kestävyysasiantuntija Energiavirasto Todentajapäivä 11.9.2015

Yleistä todentamisesta. Nora Kankaanrinta, Kestävyysasiantuntija Energiavirasto Todentajapäivä 11.9.2015 Yleistä todentamisesta Nora Kankaanrinta, Kestävyysasiantuntija Energiavirasto Todentajapäivä 11.9.2015 Todentajilla tärkeä rooli valvonnassa Kolme tukipilaria YHTEISTYÖ Energiavirasto Kontrolli Valvonta

Lisätiedot

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto VIRVE-sopimus Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto 9.3.2016 VIRVE-sopimus 2015 1 (3) Yritysluottamuksellinen 1. SOPIMUSOSAPUOLET 1.1. ASIAKAS 1.2. SUOMEN VIRVERKKO OY 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupunginkanslia PL 1, 00099 Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupunginkanslia PL 1, 00099 Helsingin kaupunki HELSINGIN KAUPUNKI PUITESOPIMUS 1 (5) PUITESOPIMUS Helsinki-mitalien valmistaminen 1 Sopijapuolet 2 Yhteyshenkilöt Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupunginkanslia PL 1, 00099

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana. Jäteyhtiön osakkeenomistajat ( Osakkeenomistaja tai yhdessä Osakkeenomistajat )

Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana. Jäteyhtiön osakkeenomistajat ( Osakkeenomistaja tai yhdessä Osakkeenomistajat ) Liite 7.4 Osakassopimusluonnos OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Jätkäsaaren jätteen putkikeräys Oy (y-tunnus 2346319-8, Jäteyhtiö ) Helsingin kaupunki, Jäteyhtiön perustajaosakkaana

Lisätiedot

Lääkkeiden velvoitevarastointi - uudistunut asetus

Lääkkeiden velvoitevarastointi - uudistunut asetus Lääkkeiden velvoitevarastointi - uudistunut asetus Päivi Nevalampi, tarkastaja Velvoitevarastointi keskustelutilaisuus 25.9.2015 Lupamenettelyt Alittaminen Korvaaminen = velvoitteen järjestäminen erityistapauksessa

Lisätiedot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4. Palvelun

Lisätiedot

YRITYSTEN MOBILEPAY PORTAALIN KÄYTTÖEHDOT

YRITYSTEN MOBILEPAY PORTAALIN KÄYTTÖEHDOT YRITYSTEN MOBILEPAY PORTAALIN KÄYTTÖEHDOT Voimassa 25.5.2018 alkaen Näitä ehtoja sovelletaan Danske Bank Oyj:n (jäljempänä MobilePay ) yritysten MobilePay portaalin käyttämiseen. MobilePay portaali (jäljempänä

Lisätiedot

3.1. DialOk käsittelee Käsiteltäviä tietoja sopimuksen ja Asiakkaalta saatujen kirjallisten ohjeiden mukaisesti.

3.1. DialOk käsittelee Käsiteltäviä tietoja sopimuksen ja Asiakkaalta saatujen kirjallisten ohjeiden mukaisesti. DialOk:n palveluita koskeva henkilö-, välitys- ja sijaintitietojen käsittely 1. Määritelmät Näissä henkilö-, välitys- ja sijaintitietojen käsittelyä koskevissa ehdoissa ( Ehdot ) käytetyillä termeillä

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Y R I T Y S T E N M O B I L E P A Y P O R T A A L I N K Ä Y T T Ö E H D O T

Y R I T Y S T E N M O B I L E P A Y P O R T A A L I N K Ä Y T T Ö E H D O T Y R I T Y S T E N M O B I L E P A Y P O R T A A L I N K Ä Y T T Ö E H D O T Voimassa 22.5.2017 alkaen Danske Bank A/S. CVR-nro 61 12 62 28 - København Näitä ehtoja sovelletaan Danske Bank Oyj:n (jäljempänä

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 98/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi Euroopan yhteisön yleisen tutkintojen tunnustamisjärjestelmän voimaanpanosta annetun lain sekä ulkomailla suoritettujen korkeakouluopintojen tuottamasta

Lisätiedot

SANOMA OYJ Y-tunnus 15243611 Internet-osoite: sanoma.com

SANOMA OYJ Y-tunnus 15243611 Internet-osoite: sanoma.com SIJOITUSESITE SANOMA OYJ Y-tunnus 15243611 Internet-osoite: sanoma.com YRITYSTODISTUSOHJELMA 800.000.000 EUROA Sopimus yritystodistusten liikkeeseenlaskemisesta on allekirjoitettu 8.9.2003 ja sitä viimeksi

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

ALKUPERÄINEN www.atlantisabutment.fi

ALKUPERÄINEN www.atlantisabutment.fi ALKUPERÄINEN www.atlantisabutment.fi Lue lisää potilaskohtaisten Atlantis -abutmenttien hyödyistä sinulle ja potilaillesi. 799357-FI-1208 2012 DENTSPLY IH ATLANTIS -TAKUU KATTAVA TURVA TYÖLLESI www.atlantisabutment.fi

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 17.11.2017 C(2017) 7684 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 17.11.2017, rahoitusvälineiden markkinoista annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o

Lisätiedot

Sopimus. 1 artikla. Sopimuksen nimi ja johdanto-osa kuuluvat muutettuina seuraavasti:

Sopimus. 1 artikla. Sopimuksen nimi ja johdanto-osa kuuluvat muutettuina seuraavasti: Sopimus Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin välillä eräiden terveyden- ja sairaanhoidon henkilöstöryhmien sekä eläinlääkäreiden yhteisistä pohjoismaisista työmarkkinoista 14 päivänä kesäkuuta

Lisätiedot

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4)

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Palauta ilmoitus 31.8.2016 mennessä Tiedot tilintarkastajarekisteriin ja tilintarkastajien valvontaa varten päivitetään tällä lomakkeella annettujen tietojen

Lisätiedot

Turre Legal neuvottelee Asiakkaan puolesta sovintosopimuksen oikeudenomistajien kanssa

Turre Legal neuvottelee Asiakkaan puolesta sovintosopimuksen oikeudenomistajien kanssa TOIMEKSIANTOSOPIMUS A. Toimeksisaaja Toimeksiannon toimeksisaaja on. Toimeksiannon vastuulakimies on Jussi Kari. Turre Legal voi käyttää myös muita lakimiehiä palvelun toteuttamiseen. B. Palvelut suorittaa

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus. Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS. Sisältö

ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus. Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS. Sisältö ESPOON KAUPUNKI Liite 3 Tekninen keskus Vaalimainostelineet SOPIMUSLUONNOS Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 3 1.1 TILAAJA 3 1.2 TOIMITTAJA 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE 3 3 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KESTO 3 4 TILAUKSET, HINNAT

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 2.6.2016,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 2.6.2016, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.6.2016 C(2016) 3206 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 2.6.2016, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 600/2014 täydentämisestä kauppaa edeltävien

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.2.2012 COM(2012) 78 final 2012/0032 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan talousyhteisön ja Syyrian arabitasavallan yhteistyösopimuksen soveltamisen osittaisesta keskeyttämisestä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa EU-lainsäädäntöä. Myös MARin nojalla annetut

Lisätiedot

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 1 Kaupan liitto Palvelualojen ammattiliitto VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN TYÖEHTOSOPIMUS

Lisätiedot

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY A V E R 1 (5) ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA 1 Osapuolet 1.1 (jäljempänä asiakas ) 1.2 Aver Asianajotoimisto Oy Fredrikinkatu 25 A 24 00120

Lisätiedot

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT 1. SOPIMUKSEN SISÄLTÖ Määräaikaistalletus on sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti avattu talletustili. Yhdistys maksaa talletustilille korkoa talletusajan päättyessä,

Lisätiedot