cp1700 series käyttöopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "cp1700 series käyttöopas"

Transkriptio

1 cp1700 series käyttöopas

2 7HNLMlQRLNHXVWLHGRW 2001 Hewlett-Packard Company. Kaikki oikeudet pidätetään. Ensimmäinen painos, lokakuu XRPDXWXV Tämän asiakirjan tietoja saatetaan muuttaa siitä erikseen ilmoittamatta. Hewlett-Packard ei anna minkäänlaista takuuta koskien näitä tietoja. ERITYISESTI HEWLETT-PACKARD EI ANNA MITÄÄN TAKUUTA TUOTTEEN MARKKINOITAVUUDESTA TAI SIITÄ, ETTÄ TUOTE SOVELTUISI JOHONKIN TIETTYYN TARKOITUKSEEN. Hewlett-Packard ei vastaa mistään suorasta, epäsuorasta, satunnaisesta, välillisestä tai muusta vahingosta, jonka oletetaan johtuvan näiden tietojen käytöstä tai tarjoamisesta. Mitään tämän asiakirjan osaa ei saa valokopioida, toisintaa tai kääntää muulle kielelle ilman Hewlett-Packard Companyn etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. 7DYDUDPHUNLW HP ColorSmart III, HP PhotoREt III ja HP ZoomSmart Scaling Technology ovat Hewlett- Packard Companyn tavaramerkkejä. Microsoft, Windows, Windows NT ja MS-DOS ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa. Macintosh ja Apple ovat Apple Computer, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. UNIX on Open Groupin rekisteröity tavaramerkki. Novell ja NetWare ovat Novell Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Pentium on Intel Corporationin rekisteröity tavaramerkki.

3 Sisällys Käytön aloitus Muita tuotetietoresursseja Asennus Kirjoittimen osat ja niiden sijainti Kirjoittimen etuosa Kirjoittimen näyttö ja infrapunalinssi Kirjoittimen takaosa Automaattinen kääntöyksikkö (lisävaruste) Kirjoittimen asentaminen Kirjoittimen näytön kielen määrittäminen Kytkeytyminen verkkoon Vertaisverkot Asiakas-palvelin-verkot Verkkoyhteyden muodostaminen Kirjoittimen ohjelmiston asentaminen Windows-kirjoittimen ohjelmiston asentaminen Ohjelmiston kopioiminen Kirjoitinohjaimen asentaminen Macintosh-kirjoittimen ohjelmiston asentaminen Ohjelmiston asennuksen poistaminen Ohjelmiston asentaminen DOS-järjestelmään Muun ohjelmiston asentaminen Kirjoittimen käyttäminen Kirjoittimen toiminnot Kirjoittimen asetukset Tulostusmateriaalin valitseminen Materiaalin käsittely Lokeron valinta Tulostusmateriaalin valinta- ja käyttövinkkejä Kirjoittimella tehtävät toiminnot Tulostustyön peruuttaminen Kaksipuolinen tulostus Infrapunatulostus iii

4 Tulostaminen erikoismateriaalille Kirjekuorien ja korttien tulostaminen Tulostaminen kalvoille Tulostaminen poikkeavan kokoiselle materiaalille Takaosan käsinsyöttölokeron käyttäminen Toolboxin käyttäminen Kirjoittimen tila -välilehti Tiedot-välilehti Kirjoitinpalvelut-välilehti Kirjoittimen ylläpito Kirjoittimen puhdistaminen Tulostuspäiden hoito Tulostuspäiden puhdistaminen Tulostuspäiden kohdistaminen Tulostuspäiden vaihtaminen Mustekasettien huoltaminen Vianmääritys Perusasioiden tarkistaminen Kirjoitinongelmien ratkaiseminen Kirjoittimen odottamaton toimintakatko Kirjoitin ei vastaa (mitään ei tulostu) Kirjoittimen valo vilkkuu vuorotellen keltaisena ja vihreänä Tulostus kestää kauan Tulostusongelmien ratkaiseminen Tyhjän sivun tulostuminen Infrapunatulostus ei toimi Sivulta puuttuu jotakin tai siinä on virhe Tekstin tai grafiikan sijoittelu on virheellinen Heikko tulostuslaatu Tulosteessa on merkityksettömiä merkkejä Mustetahrat Muste ei täytä tekstiä tai garfiikkaa täysin Himmeät värit tulosteessa Värit tulostuvat mustavalkoisina Värit eivät kohdistu oikein Paperinsyöttöongelmien ratkaiseminen Tulostusmateriaalitukos Paperilokeroa ei voi asettaa kirjoittimeen Paperinsyöttöongelmat iv

5 Materiaalia ei voi ottaa lokerosta 1 tai lokerosta Materiaalia ei voi ottaa etuosan käsinsyöttölokerosta Materiaalia ei voi ottaa takaosan käsinsyöttölokerosta Paperin tulostusongelma Vianmäärityssivun tulostaminen Yleisten Macintosh-ongelmien ratkaiseminen Asiakastuki HP-tarvikkeet ja lisälaitteet Lisälaitteet A-1 Tarvikkeet A-1 Näytön viestit Kirjoittimen tekniset tiedot v

6 1 Käytön aloitus Olemme iloisia, että olet hankkinut HP Color Inkjet CP1700 -sarjan kirjoittimen. Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen asetukset määritetään, miten tehdään yksinkertaisia kirjoittimeen liittyviä toimia ja miten ratkaistaan tulostusongelmia. Muita tuotetietoresursseja Tästä oppaasta puuttuvia tuotetietoja voi katsoa seuraavista lähteistä: z Painettu asennusohje Näyttää asennusohjeet kuvamuodossa. Tämän asiakirjan tulostettu versio toimitetaan kirjoittimen mukana. Myös sähköinen versio löytyy Starter-CD:ltä Adobe Acrobat Portable Document Format (PDF) -tiedostona. z Hakuopas Tietoja kirjoittimen asetusten määrittämisestä ja ohjelmiston asentamisesta. Tätä opasta tarvitaan tuotteen asennuksessa. z Online-ohjeet Yleiskatsaus kirjoittimen ohjelmistoon ja sen toimintoihin. z Starter CD Sisältää kirjoitinohjaimen, Toolboxin, asennusohjelman mukauttamisohjelman, tämän käyttöoppaan sähköisen version, julkaisu- ja tilaustiedot. z Toolbox Menettelyohjeita ja vianmääritystietoja sekä tulostuspään hoito-ohjeita. Toolbox-kuvake tulee tehtäväpalkkiin, kun asennat ohjelmiston (ellet peruuta Toolboxin asennusta). Toolbox ei sisälly Macintosh-asennukseen. z Internet Seuraavassa Web-sivustossa on tietoja kirjoittimesta:

7 2 Asennus Tässä luvussa on tietoja kirjoittimen osista ja kirjoittimen asennuksesta. Kirjoittimen osat ja niiden sijainti Kirjoittimen etuosa Paperinohjaimet Nämä ohjaavat tulostusmateriaalin kirjoittimeen. 2 Lokero 1 Tulostusmateriaali asetetaan tähän. 3 Tulostuslokero Tulostetut sivut tulevat tähän. 4 Etuosan käsinsyöttölokero Kirjoittimeen syöttyvä materiaali asetetaan tähän. Paperin leveysohjaimet asetetaan paperin leveyden mukaan.

8 5 Lokero 2 Tämä on tarkoitettu tavallisille ja ylisuurille paperiarkeille (lisävaruste). 6 Yläkansi Tämän kautta pääsee käsiksi kirjoittimen sisäosiin. 7 Mustekasettien kansi Tämän kautta voit käsitellä mustekasetteja. 8 Tulostuspäiden kansi Tämän kautta voit käsitellä tulostuspäitä. 9 Tulostuspäiden salpa Tätä nostamalla voi kunkin tulostuspään irrottaa värikoodatusta paikastaan. 10 Haka Tämä kiinnittyy vaunun lukitsimeen. Haan täytyy olla päällä, jotta kirjoitin toimisi. 11 Vaunun lukitsin Tämä lukitsee tulostuspäiden salvan. 12 Lokeron laajennuslukitsin Tämä avaa lokeron laajennuslukitsimen. Kirjoittimen näyttö ja infrapunalinssi Näyttöpaneelissa on nestekidenäyttö, jossa on tietoja kirjoittimen tilasta, ja painikkeita, joilla voi tehdä kirjoittimeen liittyvä perustoimintoja. Infrapunalinssin ansiosta tulostustyön voi lähettää infrapunatekniikkaa käyttävästä laitteesta Kirjoittimen näyttö Tässä näkyy sanomia kirjoittimen tilasta ja mustekasettien täyttöasteesta. Nämä sanomat on kuvattu kohdassa Näytön viestit.

9 2 VIRRAN MERKKIVALO Tämä valo palaa aina, kun kirjoittimeen on kytketty virta. Valo vilkkuu, kun kirjoitinta alustetaan, kun työtä peruutetaan tai kun kirjoitin sammutetaan. 3 JATKA-VALO Tämä valo vilkkuu, kun kirjoitin edellyttää käyttäjän toimia (esimerkiksi paperitukos on poistettava tai avoin kansi suljettava). 4 VIRTA-painike Tällä kytketään ja katkaistaan kirjoittimen virta. Painiketta painamalla voi kytkeä tai katkaista kirjoittimen virran. 5 JATKA-painike Tällä voi jatkaa tulostusta esimerkiksi tulostusmateriaalin lisäämisestä johtuvan keskeytyksen jälkeen. 6 PERUUTA-painike Tällä voi peruuttaa käynnissä olevan tulostustyön. 7 Infrapunalinssi Tämän avulla voi tulostaa mistä tahansa infrapunatekniikalla toimivasta lähetyslaitteesta, kuten kädessä pidettävästä laitteesta tai sylimikrosta. Kirjoittimen takaosa Virtaliitäntä Virtajohto kiinnitetään tähän. 2 LIO-paikka Valinnainen HP JetDirect -kirjoitinpalvelimen tai Internet-liitännän LIO-moduuli asennetaan tähän. 3 Rinnakkaisportti Rinnakkaiskaapeli liitetään tähän.

10 4 USB-portti USB-kaapeli liitetään tähän. 5 Takaluukku Kirjoittimen takaosaan päästään irrottamalla tämä luukku. Takaluukku on irrotettava, jotta valinnainen automaattinen kääntöyksikkö voidaan asentaa. 6 Takaosan käsinsyöttölokero Tämän suoran paperiradan avulla voi tulostaa kortteja ja muita erikoismateriaaleja. 7 Painikkeet Näillä painikkeilla voi takaluukun irrottaa kirjoittimesta. Automaattinen kääntöyksikkö (lisävaruste) Kirjoittimella voi tulostaa automaattisesti paperin kummallekin puolelle, jos käytössä on lisävarusteena saatava automaattinen kääntöyksikkö. Automaattinen kääntöyksikkö on erityinen laite, joka kytketään kirjoittimen takaosaan. Automaattinen kääntöyksikkö on HP Color Inkjet Printer CP1700D:n vakiovaruste. Automaattisen kääntöyksikön voi ostaa myös lisävarusteena Kahvat Takakannen voi irrottaa automaattisesta kääntöyksiköstä painamalla näitä kahvoja toisiaan vasten. 2 Takakansi Tämä kansi on irrotettava poistettaessa paperitukoksia automaattisesta kääntöyksiköstä. 3 Painikkeet Automaattisen kääntöyksikön voi irrottaa kirjoittimesta painamalla näitä painikkeita.

11 Kirjoittimen asentaminen Vaihe 1: Tarkista laatikon sisältö Painetussa asennusohjeessa on kuva laatikon sisällöstä. Vaihe 2: Poista kirjoitin pakkauksesta Poista kirjoitin pakkauksestaan ja irrota pakkausteippi ja mahdolliset kuljetusmateriaalit kirjoittimen ja lokeroiden sisältä. Vaihe 3: Asenna lokero 2 (lisävaruste) Lokero 2 on lisävaruste. Tämä vaihe on tehtävä vain, jos käytössä on lokero 2. Tarvikkeiden ja lisävarusteiden täydellinen luettelo on kohdassa HP-tarvikkeet ja lisälaitteet. 1 Aseta lokero 2 kohtaan, johon haluat asettaa kirjoittimen. Kirjoitin on suunniteltu siten, että se voidaan asettaa suoraan lokeron päälle. 2 Nosta kirjoitinta ja kohdista lokeron 1 sivut lokeron 2 sivujen kanssa.

12 3 Aseta kirjoitin lokeron 2 päälle. Vaihe 4: Asenna automaattinen kääntöyksikkö Automaattisen kääntöyksikön asentamiseksi on ensin irrotettava takaluukku. Takaosan käsinsyöttölokero ei ole käytettävissä, jos kirjoittimeen asennetaan automaattinen kääntöyksikkö. 1 Paina kirjoittimen takaluukun kummallakin puolella olevia painikkeita ja vedä takaluukku pois.

13 2 Työnnä automaattinen kääntöyksikkö kirjoittimen takaosaan niin, että kumpikin puoli napsahtaa paikalleen. Älä paina automaattisen kääntöyksikön kummallakin puolella olevia painikkeita, kun asennat yksikköä. Näitä painikkeita käytetään vain irrotettaessa kääntöyksikköä. Automaattisen kääntöyksikön käytöstä on lisätietoja kohdassa Kaksipuolinen tulostus. Vaihe 5: Kytke virta kirjoittimeen 1 Kytke virtajohdon toinen pää kirjoittimeen ja toinen pistorasiaan. Sähköiskuilta voi suojautua kytkemällä kirjoittimen ainoastaan maadoitettuun pistorasiaan. Käytä ainoastaan kirjoittimen mukana tullutta virtajohtoa. 2 Kytke kirjoittimeen virta painamalla VIRTAPAINIKETTA. Vaihe 6: Asenna mustekasetit 1 Jos kirjoitin ei ole toiminnassa, kytke siihen virta. 2 Nosta mustekasetin luukkua.

14 3 Poista mustekasetit pakkauksistaan. 4 Asenna kukin mustekasetti omaan värikoodattuun paikkaansa. Seuraa värillisiä nuolia, kun asennat mustekasetteja. 5 Paina jokaista mustekasettia lujasti, jotta ne menevät varmasti paikalleen. Vaihe 7: Asenna tulostuspäät 1 Varmista, että kirjoittimeen on kytketty virta. 2 Nosta tulostuspäiden kantta. Avaa tulostuspäiden salpa nostamalla sitä takaosasta. Vapauta haka vaunun lukitsimesta vetämällä salpaa eteen- ja alaspäin.

15 3 Nosta ja työnnä tulostuspäiden salpaa kirjoittimen takaosaa kohti. 4 Poista tulostuspäät pakkauksistaan. Poista suojakalvo kustakin tulostuspäästä. 5 Aseta kukin tulostuspää omaan värikoodattuun paikkaansa. Tulostuspäiden värijärjestys ei ole sama kuin mustekasettien värijärjestys. 6 Paina tulostuspäitä lujasti, jotta ne menevät varmasti paikoilleen. 7 Nosta tulostuspään salpaa ja työnnä sitä eteenpäin. Jos tulostuspäiden salpa ei mene kiinni, varmista tulostuspäiden oikea asennus painamalla lujasti kutakin tulostuspäätä. Tulostuspäiden salvan sulkemisessa tarvitaan hieman voimaa. Jos tulostuspäiden salpa ei mene kiinni, varmista tulostuspäiden oikea asennus painamalla lujasti kutakin tulostuspäätä.

16 8 Sulje tulostuspäiden kansi ja mustekasettien kansi. 9 Odota, kun kirjoitin alustaa tulostuspäät. Tämä voi kestää joitakin minuutteja. Kun alustus on päättynyt, laite tulostaa kohdistussivun. Jos kohdistussivua ei tulostu, tarkista, että kirjoittimessa on paperia. Vaihe 8: Aseta paperi kirjoittimeen Kirjoittimessa on neljä paperirataa: z Lokero 1 (oletuslokero): Tähän mahtuu enintään 150 arkkia, joiden paino on 75 g/m2. z Lokero 2 (lisävaruste): Tähän mahtuu enintään 250 arkkia, joiden paino on 75 g/m2. z Etuosan käsinsyöttölokero: Tähän mahtuu enintään 10 arkkia. z Takaosan käsinsyöttölokero: Tähän mahtuu yksi arkki. Kirjoittimessa voi käyttää materiaalia, jonka koko on 10,2 x 15,2 cm - 33 x 48,3 cm. Seuraavassa taulukossa on kerrottu, mitä materiaalia voi tulostaa miltäkin paperiradalta. Lisätietoja tuetuista materiaaleista on kohdassa Tulostusmateriaalin valitseminen. Materiaalin tyyppi Lokero 1 Lokero 2 Etuosan käsinsyöttöl okero Takaosan käsinsyöttölo kero Tavallinen paperi Mustesuihkupaperi Valokuvapaperi Piirtoheitinkalvo Erikoispaperi (mainosjulistepaperi, tarrat, silitettävät siirtokuvat) Onnittelukortit, mm. Hagaki-kortit Arkistokortit Esitepaperit

17 Paperin asetusohjeet z z z z Lokeron 1 ja 2 oletuskoko on 215,9 x 355,6 mm. Jos haluat tulostaa tätä pienemmälle materiaalille, säädä paperin leveys- ja pituusohjaimet, ennen kuin asetat materiaalin lokeroon. Lokeroa 1 ja 2 voi suurentaa siten, että niihin mahtuu A3- ja A3+kokoisia arkkeja. Aseta materiaali pystysuoraan asentoon. Jos haluat tulostaa vaakasuuntaan, tee tämä valinta ohjelmallisesti. Aseta paperiradalle kerralla vain yhtä tulostusmateriaalia, jotta laitteeseen ei tule paperitukoksia eikä kirjoitin valitse useampaa paperia kerrallaan. Kun lisäät materiaalia, muista ensin poistaa lokerossa oleva materiaali ja tasata muodostettava uusi nippu. Materiaalin asettaminen lokeroon 1 tai 2 1 Tulostuslokeroa on nostettava, jotta lokero 1 voidaan täyttää. Materiaali voidaan asettaa lokeroon, kun lokero 1 on paikallaan, tai lokero 1 voidaan ensin vetää ulos kirjoittimesta. Kun materiaalia asetetaan lokeroon 2, lokero on poistettava kokonaan tarttumalla lokeron etuosan alapuolella olevaan kahvaan ja vetämällä lokeroa itseä kohti. 2 Aseta paperin pituus- ja leveysohjaimet ääriasentoonsa puristamalla ja vetämällä niitä. 3 Jos kirjoittimeen asetetaan A4-arkkeja suurempia arkkeja, pidennä lokeroa seuraavasti: a Paikanna lokeron laajennuslukitsin lokeron edestä vasemmalta. b Vedä sitä vasemmalle ja vapauta se sitten. c Vedä lokeroa pituussuunnassa, kunnes se napsahtaa paikalleen. Tämä suurentaa lokeron 13 x19 tuumaan/a3+kokoon.

18 4 Lokeroon 1 voi asettaa enintään 150 paperiarkkia tai 30 kalvoa (enintään 15 mm paksu nippu). Lokeron 2 kannen voi nostaa ja lokeroon voi asettaa enintään 250 paperiarkkia (enintään 25 mm paksu nippu). Älä täytä lokeroa liian täyteen. 5 Aseta paperin pituus- ja leveysohjaimet puristamalla ja vetämällä niitä, kunnes ne pitävät paperin hyvin paikallaan. 6 Jos olet poistanut lokeron 1, aseta se takaisin. Laske tulostelokero takaisin alkuperäiseen asentoonsa. Jos olet poistanut lokeron 2, sulje sen kansi, tasaa se kirjoittimessa olevan aukon kanssa ja työnnä se takaisin paikalleen. Voit pienentää lokeron laajentamisen jälkeen työntämällä lokeron laajennuslukitsinta vasemmalle ja vapauttamalla sen. Työnnä lokeroa sisäänpäin, kunnes se napsahtaa. Paperin asettaminen etuosan käsinsyöttölokeroon 1 Aseta tulostuslokeron leveysohjain ääriasentoonsa. 2 Aseta enintään 10 paperiarkkia tai 3 piirtoheitinkalvoa etuosan käsinsyöttölokeron oikeaa reunaa vasten siten, että tulostuspuoli on alaspäin. Työnnä materiaalia sisäänpäin niin pitkälle, kuin se menee. 3 Aseta paperin leveysohjain tiiviisti tulostusmateriaalin reunaa vasten. Vaihe 9: Asenna kirjoittimen ohjelmisto Kun olet asentanut kirjoittimen, voit asentaa sen ohjelmiston. HP suosittelee, että kirjoittimen ohjelmisto asennetaan Starter CD:ltä ennen liitäntäkaapelin kytkemistä. Lisätietoja ohjelmiston asennuksesta on kohdassa Kirjoittimen ohjelmiston asentaminen. Vaihe 10: Kytke liitäntäkaapeli Windows Jos tietokoneessasi on USB-portti ja Microsoft Windows 98, Windows Me tai Windows 2000, voit kytkeä kirjoittimen tietokoneeseen USB-kaapelilla. Jos tietokoneessa on Windows 95 tai Windows NT 4.0 tai jos siinä ei ole USB-porttia, kytke kirjoitin tietokoneeseen rinnakkaiskaapelin avulla.

19 Macintosh Jos tietokoneessa on USB-portti ja siinä on Mac OS 8.6 tai uudempi, kytke kirjoitin tietokoneeseen USB-kaapelin avulla. Jos tietokoneessa ei ole USB-porttia, kytke kirjoitin tietokoneeseen LIO-moduulin avulla. Kirjoittimen näytön kielen määrittäminen Kirjoittimen näytön sanomat näkyvät oletusarvoisesti suomen kielellä. Voit halutessasi määrittää, että sanomat näkyvät jollakin toisella kielellä. Voit määrittää näytön kielen Toolboxista tai kirjoittimen näytöstä. Kirjoittimen näytön kielen määrittäminen 1 Tarkista, että kirjoittimen virta on katkaistu. (Virran voi katkaista painamalla VIRTA-painiketta.) 2 Voit asettaa kirjoittimen kielen määritystilaan pitämällä PERUUTA-painike alhaalla ja painamalla VIRTA-painiketta. Kun kirjoitin käynnistyy, sen näytössä näkyy käytössä oleva kieli. 3 PERUUTA-painiketta painamalla voit selata kieliluetteloa. 4 Kun haluamasi kieli on näkyvissä, vahvista kielen valinta painamalla JATKA-painiketta. Kun olet valinnut kielen, kielen määritystila poistuu käytöstä ja kirjoitin jatkaa normaalia toimintaansa uudella kielellä.

20 3 Kytkeytyminen verkkoon Vertaisverkot Kirjoittimen voi jakaa verkkoympäristössä HP Jetdirect - kirjoitinpalvelimen/internet-kytkennän (LIO-moduulin) tai ulkoisen HP Jetdirect -kirjoitinpalvelimen avulla. Tässä luvussa kerrotaan, miten kirjoitin määritetään verkkotulostusta varten asiakas-palvelin- tai vertaisverkossa. Vertaisverkossa kirjoittimen ohjelmisto asennetaan kuhunkin tietokoneeseen ja järjestelmä määritetään lähettämään tulostustyöt suoraan kirjoittimeen. Kukin tietokone hallitsee omia tulostustöitään. Vertaistulostus sopii erityisesti pieniin verkkoihin.

21 Seuraavat käyttöjärjestelmät tukevat vertaistulostusta: z Microsoft Windows 95 z Microsoft Windows 98 z Microsoft Windows Me z Microsoft Windows NT 4.0 (jossa on Service Pack 4 tai sitä uudempi) z Microsoft Windows 2000 z Macintosh OS 8.6. tai uudempi versio Asiakas-palvelin-verkot Jos käytössäsi on Microsoft Windows NT 4.0 Server MRVVD RQ6HUYL H3D NWDLXXGHPSLtai Windows 2000 Server asiakaspalvelinympäristössä, löydät lisätietoja palvelimen kokoonpanosuosituksista osoitteesta Asiakas-palvelin-verkossa asiakaskoneet lähettävät työt kirjoitinpalvelimille, jotka ohjaavat kunkin kirjoittimen käyttöä. Asiakas-palvelin-verkoissa käytetään verkkokäyttöjärjestelmiä, kuten Novell NetWare ja Windows NT Server 4.0 tai Windows HP tukee seuraavia verkkokäyttöjärjestelmiä: z Windows 2000 z Windows NT 4.0 (jossa on Service Pack 4 tai sitä uudempi) z Novell Netware 4.11 (Bindery, NDS) z Novell Netware 5.0 ja 5.1 (Bindery, NDS ja NDPS) z Windows Terminal Server Edition 4.0

22 z Windows 2000 Server jossa on Terminal Services z Windows Terminal Server Edition 4.0 ja Citrix Metaframe 1.8 z Windows 2000 Server, jossa on Terminal Services ja Citrix Metaframe 1.8 HP tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä: z Windows NT 4.0 (jossa on Service Pack 4 tai sitä uudempi) z Windows 2000 z Windows 95 z Windows 98 z Windows Me Verkkoyhteyden muodostaminen Kirjoittimen voi jakaa verkkoympäristössä LIO-moduulin avulla. LIO-moduulia voi käyttää asiakas-palvelin- tai vertaisverkossa. LIO-moduuli on erikseen hankittava lisävaruste. Lisätietoja tämän osan tilaamisesta on kohdassa HP-tarvikkeet ja lisälaitteet. Lisätietoja LIO-moduulien asennuksesta ja määrittämisestä on niiden mukana toimitetuissa oppaissa. Verkkokirjoittimen asentaminen asiakaskoneisiin Kun olet asentanut LIO-moduulin ja määrittänyt verkkoyhteyden, asiakaskoneisiin on asennettava kirjoittimen ohjelmisto. Ohjelmiston voi asentaa Starter CD:ltä tai lisäämällä kirjoittimen tietokoneeseen ja paikantamalla.inf-tiedoston. Verkkokirjoittimen asentaminen asiakaskoneeseen 1 Valitse Käynnistä, Asetukset ja Tulostimet. 2 Kaksoisnapsauta Lisää kirjoitin. 3 Valitse Windows 95-, Windows 98- ja Windows Me -järjestelmässä Verkkokirjoitin. Valitse Windows NT 4.0:ssä (jossa on Service Pack 4 tai uudempi)- ja Windows 2000:ssa Verkkokirjoitin, kun sitä kysytään. 4 Kirjoita jaetun kirjoittimen verkkopolku tai jonon nimi. Valitse Levy, kun sinua pyydetään valitsemaan kirjoittimen malli.

23 5 Valitse Selaa ja paikanna Starter CD:llä oleva.inf-tiedosto. Jos käytössä on Windows 95, Windows 98 tai Windows Me, etsi \Drivers\PCL3\Win9X_Me\<kieli>\hp1700x.inf Jos käytössä on Windows 2000, etsi \Drivers\PCL3\Win2K\<kieli>\hp1700k.inf Jos käytössä on Windows NT 4.0 (jossa on Service Pack 4 tai sitä uudempi), etsi \Drivers\PCL3\NT40\<kieli>\hp1700n.inf Hakemistopolussa <kieli> vastaa kielivalintaasi. Jos tarvitset apua.inf-tiedoston paikantamisessa, käänny järjestelmänvalvojan puoleen. 6 Tee loput kirjoittimen lisäysvaiheet noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita. Kun olet asentanut kirjoittimen ohjelmiston tietokoneeseen, tarkista yhteys tulostamalla testisivu. Lisätietoja ohjelmiston asentamisesta Starter CD:ltä on kohdassa Kirjoitinohjaimen asentaminen. Lisätietoja HP:n verkkotulostusohjelmistosta löytyy Web-sivustosta tai LIO-moduulin käyttöohjeista. Mac AppleTalkin määrittäminen 1 Valitse omenavalikosta Valitsin. 2 Osoita Valitsija-ikkunan vasemmalla puolella olevaa hp inkjet xx -kirjoittimen symbolia (xx on kirjoitinohjaimen versionumero). 3 Valitse kirjoitin Valitsin-ikkunan oikealta puolelta kirjoittimen AppleTalk-nimen perusteella. 4 Sulje Valitsin-ikkuna.

24 4 Kirjoittimen ohjelmiston asentaminen Kirjoittimen ohjelmiston avulla tietokone voi olla yhteydessä kirjoittimeen. Tietokoneeseen on asennettava jokin Starter CD:llä olevista kirjoitinohjaimista, jotta kirjoittimen ominaisuuksia voidaan käyttää täysin hyödyksi. Jos koneessasi ei ole CD-asemaa, voit ladata kirjoittimen ohjelmiston Internetistä osoitteesta Tästä sivustosta voi myös ladata kirjoitinohjelmiston päivityksiä. Kirjoitinohjaimen käytöstä ja sen asetusten muuttamisesta on lisätietoja kohdassa Kirjoittimen asetukset. Windows-kirjoittimen ohjelmiston asentaminen Kirjoittimen ohjelmisto toimii seuraavissa Windows-käyttöjärjestelmissä: z Windows 95 z Windows 98 z Windows Me z Windows NT 4.0 z Windows 2000 Windows-ympäristössä asennusohjelma määrittää itse käytettävän käyttöjärjestelmän version. Jos kuitenkin asennat uuden Windowsversion, myös kirjoitinohjain on asennettava uudelleen. Jos esimerkiksi päivität Windows 98:n Windows 2000:een, kirjoitinohjain on asennettava uudelleen. On suositeltavaa asentaa kirjoittimen ohjelmisto ennen kirjoittimen kytkemistä tietokoneeseen.

25 Ohjelmiston kopioiminen Starter CD:llä on apuohjelma, jolla voi kopioida kirjoittimen ohjelmiston levyille. Kun suoritat asennusohjelman, kopioi levyt valitsemalla Mukauttamisohjelma. Tällä apuohjelmalla voi myös kopioida kirjoittimen ohjelmiston kiintolevylle tai verkkoasemaan. Kun tiedostot on kopioitu toiseen paikkaan, voit asentaa kirjoittimen ohjelmiston kyseisestä paikasta. Kirjoitinohjaimen asentaminen Kaikki ohjelmat kannattaa sulkea ennen asennusta. Jos et sulje kaikkia ohjelmia, asennusohjelma saattaa pyytää tekemään niin ohjatun asennuksen aikana. Kirjoitinohjaimen asentaminen Windows NT 4.0- tai Windows järjestelmässä kirjoittimen ohjaimen asentaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia. 1 Käynnistä Windows ja varmista, että muita sovelluksia ei ole käytössä. 2 Aseta Starter CD -levy CD-asemaan. Ohjattu järjestelmän asennustoiminto käynnistyy automaattisesti. 3 Jos ohjattu asennustoiminto ei käynnisty automaattisesti, valitse Käynnistä, sitten Suorita ja kirjoita komentoriville CD-aseman tunnuskirjain ja \SETUP (esim. D:\SETUP). 4 Valitse Starter CD:n valikosta Asenna kirjoitinohjain. 5 Valitse asennettavan ohjelmiston kieli ja sitten OK. Ohjelmiston asennuksessa käytetään valitsemaasi kieltä. Se tarkoittaa sitä, että vaikka käytössä on Windowsin englanninkielinen versio, asennusohjelma asentaa suomalaisen version kirjoittimen ohjelmistosta, jos kieliasetuksena on suomi. 6 Valitse Kyllä, jos hyväksyt käyttöoikeussopimuksen ehdot. 7 Jos kyseessä on paikaliskirjoitin, valitse Liitetty tähän tietokoneeseen ja sitten Seuraava. Jatka muussa tapauksessa vaiheesta 9. a Valitse Kaapelityypin valinta -ikkunassa kaapeli, jolla kirjoitin kytketään tietokoneeseen (USB, Rinnakkaiskaapeli tai Verkkokaapeli), ja sitten Seuraava. Kirjoittimeen voi kytkeä kaikki kolme kaapelityyppiä. Kirjoitin käsittelee työt lähetysjärjestyksessä.

26 b Tee ohjelmiston asennuksen loppuvaiheet näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti. 8 Jos kyseessä on verkkokirjoitin, valitse Liitetty verkon kautta ja sitten Seuraava. 9 Valitse Asiakas, jos kirjoitin on kytketty palvelimeen tai jonkun toisen tietokoneeseen. Valitse Asiakas, jos kirjoitin on kytketty palvelimeen tai jonkun toisen tietokoneeseen. 10 Tee ohjelmiston asennuksen loppuvaiheet näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti. Asennuksen tarkistaminen 1 Varmista, että liitäntäkaapeli on kytketty oikein ja että kirjoittimeen on kytketty virta. 2 Valitse Asetukset, sitten Tulostimet ja napsauta kirjoittimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. 3 Valitse Yleiset-välilehdeltä Tulosta testisivu. Jos testisivu ei tulostu, katso kohtaa Kirjoitin ei vastaa (mitään ei tulostu). Ohjelmiston asennuksen poistaminen Jos käytössä on Windows NT 4.0 (jossa on Service Pack 4.0 tai uudempi) tai Windows 2000, asennuksen poistaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia. 1 Käynnistä Windows ja varmista, että muita Windows-sovelluksia ei ole käytössä. 2 Valitse Käynnistä, Ohjelmat, HP Color Inkjet CP1700 asennus, ja sitten HP Color Inkjet CP1700 Poista asennus. 3 Poista kirjoittimen ohjelmiston asennus näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti. Macintosh-kirjoittimen ohjelmiston asentaminen USB-portin kautta kirjoittimen voi kytkeä uusimpiin Apple-tietokoneiden malleihin, joissa on Mac OS 8.6 tai uudempi versio. Mac OS 8.6- tai 9.1-mallin käyttäjät voivat tehdä kytkennän myös infrapunaportin kautta. Vanhempiin malleihin, joissa ei ole USB-porttia, kirjoittimen voi kytkeä LIO-moduulin avulla. Applelta voi myös kysyä USB-ratkaisuja.

27 Kirjoitinohjaimen asentaminen Kirjoitinohjaimen asennus edellyttää vaiheiden 1-8 tekemistä kohdassa Kirjoittimen asentaminen. 1 Aseta Starter CD -levy CD-asemaan. 2 Kaksoisosoita käytettävän Mac-järjestelmän Asentaja-symbolia. 3 Tee asennus näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti. 4 Kytke USB-kaapeli (hankittava erikseen; osanumero C6518A). 5 Jos käytössä on Mac OS X, käynnistä Print Center, joka löytyy kansiosta applications:utility. Print Center sitoo automaattisesti kirjoitinohjaimen. 6 Jos käytössä on Mactintosh-käyttöjärjestelmä, joka ei ole: Mac OS X: a Valitse omenavalikosta Valitsija. b Osoita Valitsija-ikkunan vasemmalla puolella olevaa HP DeskJet xx -kirjoittimen symbolia (xx on kirjoitinohjaimen versionumero). c Valitse Valitsija-ikkunan oikealta puolelta HP Color Inkjet CP1700. d Sulje Valitsija-ikkuna. Ohjelmiston asennuksen poistaminen Asennusohjelman poistotoiminnolla voi poistaa tulostusohjelmiston tietokoneesta. 1 Irrota kirjoittimen USB-liitäntä ja käynnistä sitten tietokone uudelleen. Jos kirjoitinta ei irroteta ja tietokonetta ei käynnistetä uudelleen ennen ohjelmiston asennuksen poistamista, Poista asennus -toiminto ei poista joitakin tiedostoja tietokoneesta. 2 Aseta Starter CD -levy tietokoneen CD-asemaan. Esiin tulee HP-kirjoittimen ohjelmisto -ikkuna. (Jos HP-kirjoittimen ohjelmisto -ikkuna ei avaudu, kaksoisnapsauta HP-kirjoittimen ohjelmisto -kuvaketta.) 3 Kaksoisnapsauta Asenna-kuvaketta ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.

28 4 Kun esiin tulee pääasennusikkuna, valitse ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta Poista asennus. 5 Poista ohjelmiston asennus näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti. Ohjelmiston asentaminen DOS-järjestelmään Ennen kuin asennat DeskJet-ohjauspaneelin, varmista, että kirjoitin on asennettu ja että siihen on kytketty virta. 1 Aseta Starter CD -levy CD-asemaan. 2 Kirjoita DOS-kehoitteen kohdalle CD-aseman tunnuskirjain ja muuta hakemistoksi drivers\dos\<kieli>\ jossa <kieli> vastaa valitsemaasi kieltä. Kirjoita esimerkiksi D: ja paina ENTER-näppäintä. Kirjoita sitten CD\drivers\dos\english\ ja paina ENTER-näppäintä. 3 Kirjoita INSTALL ja paina ENTER-näppäintä. 4 Tee asennus näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti. Muun ohjelmiston asentaminen Seuraavat ohjaimet ja lisäapuohjelmat voi myös asentaa: z HP Web JetAdmin. Tämä on selainpohjainen verkkotulostimen hallintatyökalu. z ADI Driver for AutoCAD 2000 sekä versiot 13 ja 14 (vain Windows). z Linux Driver. Linux-ohjaimen voi ladata osoitteesta z IrPrint. Tämä apuohjelma mahdollistaa tehokkaan tulostuksen kädessä pidettävistä laitteista. z Print Creator. Tällä apuohjelmalla voi ladata, katsella, muokata ja tulostaa kuvia siten, että samalle sivulle saadaan useita kuvia. Näiden muiden ohjelmien asentamiseksi on Starter CD asetettava CD-asemaan, siirryttävä CD:llä kohtaan Muut sovellukset ja apuohjelmat ja valittava sitten asennettava ohjelma.

29 5 Kirjoittimen käyttäminen Tässä luvussa on tietoja kirjoittimen asetusten muuttamisesta ja kirjoittimeen liittyvien perustoimintojen käyttämisestä kirjoitinohjaimen avulla. Luvussa on myös tietoja kirjoittimessa käytettävistä erikoismateriaaleista ja siitä, miten niille voi tulostaa. Kirjoittimen toiminnot Kirjoittimella voi tehdä seuraavia asioita: z Asiakirjojen suurentaminen tai pienentäminen. HP ZoomSmart -ominaisuudella voi muuttaa asiakirjojen kokoa. z Sivujen tulostaminen osissa. Sivun voi suurentaa ja tulostaa osissa eri paperiarkeille. Nämä paperiarkit voi sitten koota suureksi julisteeksi. z Tiedotteiden luominen. Monisivuisen asiakirjan voi tulostaa yhdelle arkille (jopa 16 sivua arkille). Jokainen sivu pienenee. z Vihkon luominen. Monisivuisen asiakirjan voi tulostaa ja lajitella tulostamalla kaksi sivua kummallekin paperin puolelle. Esimerkiksi kahdeksansivuinen asiakirja tulostuu siten, että yhdelle puolelle tulee sivut 1 ja 8 ja toiselle puolelle sivut 2 ja 7. Muodosta vihko taittamalla tuloste kahtia. z Peilikuvan tulostaminen. Tällä ominaisuudella voi tulostaa sivun peilikuvan. Kun tulostetaan piirtoheitinkalvoille, tulostettu puoli tulee alaspäin projektorissa. Tällöin voidaan toiselle puolelle kirjoittaa ja sitä voidaan puhdistaa vaurioittamatta tulostettua puolta. z Kaksipuolinen tulostus. Paperin kummallekin puolelle voi tulostaa automaattisen kääntöyksikön avulla. Kaksipuolisuuden voi tehdä myös manuaalisesti, jos automaattista kääntöyksikköä ei ole asennettu. Kun kirjoitinohjaimesta valitaan manuaalinen kaksipuolisuus, kirjoittimen näytössä näkyy ohjeita, jotka opastavat paperin asettamisessa kirjoittimeen. Kaksipuolisuudesta on lisätietoja kohdassa Kaksipuolinen tulostus.

30 z z Mainosjulisteiden luominen. Mainosjulisteita voi luoda ohjelmistolla, kuten Corel Print House, Microsoft Publisher tai Broderbund Print Shop. Parhaan tuloksen saa käyttämällä HP Banner Paper -paperia. Vesileimojen luominen ja käyttäminen. Olemassa olevan asiakirjan taustalle sijoitettavan tekstin määrittäminen. Esimerkiksi asiakirjan ensimmäiselle sivulle tai kaikille sivuille voi asettaa vinottain sanan luonnos tai luottamuksellinen. (Vesileimaominaisuus on käytettävissä vain Windowsyhteensopivissa tietokoneissa.) Kirjoittimen asetukset Kirjoitinohjain tallentaa useimpien sovellusten oletustulostusasetukset. Näitä asetuksia on muutettava, kun tulostetaan erikokoisille tai erityyppisille materiaaleille tai kun käytetään lisävarustetta, kuten lokeroa 2, tai kun tulostetaan paperiarkin kummallekin puolelle. Yksittäisen asiakirjan tulostusasetuksia voi muuttaa sovellusohjelmalla, jolla asiakirja on luotu. Kaikkien asiakirjojen oletustulostusasetuksien muuttamiseksi on avattava kirjoitinohjain Käynnistä-valikosta. Seuraavat tiedot koskevat vain Windowsia. Lisätietoja Macintoshtietokoneen tulostusasetusten muuttamisesta on Macintoshin käyttöohjeissa. Käytössä olevan asiakirjan tulostusasetusten muuttaminen 1 Valitse Tiedosto-valikosta Tulosta ja sitten Ominaisuudet. (Todellisissa vaiheissa voi olla eroavuuksia; tämä on yleisin tapa.) 2 Tee muutokset ja valitse OK. Kirjoitin käyttää käytössä olevan sovelluksen voimassa olevia asetuksia. Tulostuksen oletusasetusten muuttaminen 1 Valitse Käynnistä-valikosta Asetukset ja sitten Tulostimet. Esiin tulee Tulostimet-kansio. 2 Napsauta kirjoittimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet (Windows 95, Windows 98 ja Windows Me) tai Tulostusmääritykset (Windows 2000) tai Asiakirjan oletukset (Windows NT 4.0).

31 3 Valitse Asetukset-välilehti ja sitten haluamasi tulostusasetukset. 4 Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, ota ne käyttöön valitsemalla OK ja sulkemalla Ominaisuudet-valintaikkuna. Asetukset voi muuttaa myös Ohjauspaneelista. Kirjoitinohjaimen ja sovellusohjelman asetukset ovat ensisijaisia Ohjauspaneelin asetuksiin verrattuna. Kirjoitinohjaimen ohje Kirjoitinohjaimen ohjetta voi käyttää Ohje-painikkeella F1-näppäimellä tai valitsemalla kirjoitinohjaimen oikeassa yläkulmassa näkyvän kysymysmerkin (riippuu käytössä olevasta Windows-käyttöjärjestelmästä). Näissä ohjenäytöissä on yksityiskohtaisia tietoja ohjaimesta. Tulostusmateriaalin valitseminen Ennen kuin aloitat kirjoittimen käytön, tutustu erilaisiin tulostusmateriaaleihin. Kirjoitin toimii hyvin käytettäessä useimpia toimistopapereita. Erilaisia tulostusmateriaaleja kannattaa testata ennen suurien määrien ostamista. Valitse tulostusmateriaali, joka on toimiva ja helposti hankittavissa. HP:n tulostusmateriaaleilla voi varmistaa parhaan mahdollisen tulostuslaadun. Nämä tulostusmateriaalit on erityisesti suunniteltu HP:n kirjoittimille. Tilaustiedot ja osanumerot ovat kohdassa HP-tarvikkeet ja lisälaitteet. Seuraavassa taulukossa on tietoja kullakin paperiradalla käytettävistä materiaaleista. Lisätietoja kunkin paperiradan tukemista materiaaleista on kohdassa Aseta paperi kirjoittimeen. Materiaalin koko U.S. Letter (216 x 279 mm) U.S. Legal (216 x 356 mm) Tabloid (279 x 432 mm) Lokero 1 Lokero 2 Etuosan käsinsyöt tölokero Takaosan käsinsyöt tölokero A3 (297 x 420 mm)

32 Materiaalin koko A3+ (330 x 483 mm) Lokero 1 Lokero 2 Etuosan käsinsyöt tölokero Takaosan käsinsyöt tölokero A4 (210 x 297 mm) A5 (148 x 210 mm) B4 (257 x 364 mm) JIS B5 (182 x 257 mm) Kirjekuori U.S. #10 (105 x 241 mm) Kirjekuori DL (200 x 110 mm) Kirjekuori C6 (114 x 162 mm) Kirjekuori Monarch (98 x 191 mm) Kirjekuori A2 (111,1 x 146 mm) Kirjekuori Kaku #2 (240 x 333 mm) Kirjekuori JIS 3 (120 x 235 mm) Arkistokortti (102 x 152 mm) Arkistokortti (127 x 203 mm) A6-kortti (105 x 148 mm) J Hagaki -kortti (100 x 148 mm) Hagaki Ofuku (200 x 148 mm)

33 Materiaalin käsittely Lokero tai säiliö Paperin koko tai tyyppi Paino Kapasiteetti Lokero 1 Paperi g/m2 Enintään 150 arkkia tai 15 mm paksu nippu Lokero 2 Etuosan käsinsyött ölokero Takaosan käsinsyött ölokero Kalvot Enintään 80 Kirjekuoret Enintään 15 (tai 15 mm nippu) Kortit Enintään 60 (tai 15 mm nippu) Tavallinen tai ylisuuri paperi g/m2 Enintään 250 arkkia tai 25 mm paksu nippu Paperi g/m2 Enintään 10 arkkia Kalvot Paperi g/m2 1 arkki Kalvot Kortit Erikoismateriaali 1 Enintään 10 arkkia 1 arkki Arkistokortti Lokeron valinta Kirjoitin ottaa materiaalia valittuna olevasta lokerosta, ellei Automaattinen vaihto -toiminto ole käytössä. Jos valittuna olevasta lokerosta loppuu tulostusmateriaali, eikä Automaattinen vaihto -toimintoa ole valittu, näyttöön tulee sanoma, joka kehottaa lisäämään paperia lokeroon. Jos Automaattinen vaihto -toiminto on valittuna, kirjoitin yrittää ottaa materiaalia toisesta lokerosta. Kun valitset automaattisen vaihdon, kirjoitin ottaa materiaalia etuosan käsinsyöttölokerosta, lokerosta 1 tai lokerosta 2. Kirjoitin ottaa materiaalia takaosan käsinsyöttölokerosta ainoastaan, jos tämä syöttörata valitaan kirjoitinohjaimesta.

34 Automaattinen vaihto -toiminnon käyttöönotto 1 Valitse Käynnistä-valikosta Asetukset ja sitten Tulostimet. Esiin tulee Tulostimet-kansio. 2 Napsauta kirjoittimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet (Windows 95 ja Windows 98) tai Tulostusmääritykset (Windows 2000) tai Asiakirjan oletukset (Windows NT 4.0). 3 Valitse Toiminnot-välilehti ja sitten Lisätoiminnot. 4 Valitse Lisätoiminnot-valintaikkunasta Automaattinen vaihto seuraavaan lokeroon -valintaruutu. 5 Sulje valintaikkuna valitsemalla OK ja sulje sitten kirjoitinohjain valitsemalla OK. Lisätietoja tulostusasetusten määrittämisestä on kohdassa Käytössä olevan asiakirjan tulostusasetusten muuttaminen. Tulostusmateriaalin valinta- ja käyttövinkkejä Parhaat tulokset saavutetaan noudattamalla seuraavia ohjeita: z Paperi, joka on liian ohutta, jonka pinta on liukas tai joka venyy helposti, voi syöttyä huonosti kirjoittimen paperiradalla. z Paperille, jolla on selvä pintakuvio tai jolle muste ei tartu hyvin, ei kuvat tai teksti välttämättä tulostu kunnolla. z Jotta paperi syöttyisi hyvin, aseta kerralla vain yhdentyyppistä paperia päälokeroon. z Älä käytä vahingoittunutta, käyristynyttä tai ryppyistä materiaalia. Älä käytä materiaalia, jota on leikelty tai jossa on reikiä tai jossa on voimakas pintakuvio. Tällaiset materiaalit voivat aiheuttaa tukoksia tai muita ongelmia. z Älä käytä moniosaisia lomakkeita. z Aseta materiaali lokeroon 1 ja 2 tulostuspuoli alaspäin siten, että oikea reuna on vasten lokeron oikeaa reunaa. z Takaosan käsinsyöttölokerossa materiaalin on oltava tulostuspuoli ylöspäin siten, että paperin alareuna osoittaa kirjoittimeen. z Älä aseta lokeroon 1 enemmän kuin 150 arkkia. z Jos lokero 2 on asennettu, älä lataa siihen enempää kuin 250 arkkia tavallista paperia.

35 Vähimmäisreunukset Asiakirjan reunusten on oltava samat (tai suuremmat) kuin nämä vähimmäisasetukset tulostettaessa pystysuunnassa: Letter, Legal, Tabloid, Executive, A3, B4, poikkeavan kokoinen materiaali z Vasen: 6,4 mm z Oikea: 6,4 mm z Ylhäällä: 3,0 mm z Alhaalla: 11,8 mm A4, A5, B5, kirjekuoret, kortit, muut koot z Vasen: 3,4 mm z Oikea: 3,4 mm z Ylhäällä: 3,0 mm z Alhaalla: 11,8 mm Käytettäessä automaattista kääntöyksikköä yläreunuksen on oltava vähintään 11,8 mm. Kirjoittimella tehtävät toiminnot Tässä jaksossa on tietoja asiakirjojen tulostamisesta, erikoismateriaalien käytöstä ja tulostamisesta poikkeavan kokoiselle materiaalille. Tulostustyön peruuttaminen Tulostustyön voi peruuttaa kahdella tavalla: z Paina kirjoittimen PERUUTA-painiketta. PERUUTA-painikkeen painaminen poistaa kirjoittimessa parhaillaan käsiteltävän työn. Se ei vaikuta tulostusta odottaviin töihin. z z Kaksoisnapsauta Windows-koneessa kirjoittimen kuvaketta, joka näkyy näytön oikeassa alakulmassa. Valitse peruutettava asiakirja. Valitse Asiakirja-valikosta Peruuta. Kaksoisosoita Macintosh-koneessa työpöydällä olevaa kirjoittimen symbolia, valitse tulostustyö ja valitse sitten Roskakori.

36 Kaksipuolinen tulostus Kirjoitin voi automaattisesti tulostaa paperin kummallekin puolelle, jossa käytössä on automaattinen kääntöyksikkö. Tätä kutsutaan automaattiseksi kaksipuoliseksi tulostukseksi. Paperin molemmille puolille tulostaminen edellyttää, että sovellusohjelmassa tai kirjoitinohjaimessa on määritetty kaksipuolisen tulostuksen asetukset. Jos käytössä ei ole automaattista kääntöyksikköä, voit silti tulostaa paperin kummallekin puolelle kääntämällä paperiarkin manuaalisesti ja syöttämällä sen kirjoittimeen uudelleen. Kaksipuolisen tulostuksen käyttö 1 Aseta paperi lokeroon 1 tai 2 tai etuosan käsinsyöttölokeroon. 2 Valitse Käynnistä-valikosta Asetukset ja sitten Tulostimet. Esiin tulee Tulostimet-kansio. 3 Napsauta kirjoittimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet (Windows 95 ja Windows 98) tai Tulostusmääritykset (Windows 2000) tai Asiakirjan oletukset (Windows NT 4.0). 4 Valitse Toiminnot-välilehti ja sitten Lisätoiminnot. 5 Valitse Asiakirjan asetukset-kohdasta Kaksipuolinen tulostus. Jos tulosteen reunuksia on korjattava, esiin tulee Kaksipuolinen tulostusreunus -valintaikkuna. Tee valinta ja valitse OK. 6 Varmista, että Automaattinen valintaruutu on valittuna. 7 Valitse Kirja tai Lehtiö tulostussuunnaksi. 8 Sulje valintaikkuna valitsemalla OK. 9 Aloita tulostus valitsemalla OK. Kun paperin toinen puoli on tulostettu, kirjoitin ei luovuta paperia vaan odottaa, että muste kuivuu. Kun muste on kuivunut, kirjoitin tulostaa paperin toisen puolen. Valmis tuloste tulee tulostuslokeroon. Lisätietoja tulostusasetusten määrittämisestä on kohdassa Käytössä olevan asiakirjan tulostusasetusten muuttaminen. Manuaalinen kaksipuolinen tulostus 1 Aseta paperi lokeroon 1 tai 2 tai etuosan käsinsyöttölokeroon. Aseta paperi siten, että etupuoli on alaspäin. 2 Valitse Käynnistä-valikosta Asetukset ja sitten Tulostimet. Esiin tulee Tulostimet-kansio.

37 3 Napsauta kirjoittimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet (Windows 95 ja Windows 98) tai Tulostusmääritykset (Windows 2000) tai Asiakirjan oletukset (Windows NT 4.0). 4 Valitse Toiminnot-välilehti ja sitten Lisätoiminnot. 5 Valitse Asiakirjan asetukset-kohdasta Kaksipuolinen tulostus. Jos tulosteen reunuksia on korjattava, esiin tulee Kaksipuolinen tulostusreunus -valintaikkuna. Tee valinta ja valitse OK. 6 Valitse Kirja tai Lehtiö tulostussuunnaksi. Varmista, että Automaattinen ei ole valittuna. 7 Muuta tarvittaessa muita tulostusasetuksia ja sulje sitten valintaikkuna valitsemalla OK. 8 Aloita tulostus valitsemalla OK. 9 Kun arkin ensimmäinen puoli on tulostunut, käännä paperi ja syötä se takaisin kirjoittimeen. Kirjoittimen näytössä on ohjeet paperin syöttämiseksi kirjoittimeen. Lisätietoja tulostusasetusten määrittämisestä on kohdassa Käytössä olevan asiakirjan tulostusasetusten muuttaminen. Kaksipuolisen tulostuksen vinkit Automaattista kääntöyksikköä käyttämällä päästään parhaaseen tulokseen noudattamalla seuraavia ohjeita: z Automaattinen kääntöyksikkö tukee seuraavia paperikokoja: Legal, Letter, Executive, A3+, A3, A4, ja B5 (JIS). Se ei tue mainosjulisteita, kortteja, kirjekuoria tai pienempiä kokoja kuin B5 (JIS) tai suurempia kokoja kuin A3+. z Musteen kuivumisaikaa voi pidentää valitsemalla Toiminnotvälilehdeltä Lisätoiminnot. Kuivumisajan pidentäminen voi estää mustetahrat kaksipuolisessa tulostuksessa. z Älä tulosta paperille, joka on raskaampaa kuin 105 g/m2, tai tarrojen tai kalvojen kummallekin puolelle. Nämä tulostusmateriaalit voivat aiheuttaa tukoksia kaksipuolisessa tulostuksessa. Tarrojen kummallekin puolelle tulostaminen voi vahingoittaa kirjoitinta.

38 Infrapunatulostus Jos käytössä on infrapunatekniikalla toimivia laitteita, tulostustyön voi lähettää kirjoittimeen käyttämällä langatonta yhteyttä. Tulostaminen kädessä pidettävästä laitteesta tai sylimikrosta 1 Paikanna laitteen tai sylimikron infrapunalinssi. 2 Kohdista laitteen infrapunalinssi kirjoittimen infrapunalinssin kanssa. 3 Aseta laite tai sylimikro siten, että se on enintään metrin päässä kirjoittimesta ja enintään 30 asteen kulmassa kirjoittimen infrapunalinssistä katsottuna. Varmista, että laitteen ja kirjoittimen välissä ei ole esteitä. 4 Lähetä työ tulostettavaksi noudattamalla kädessä pidettävän laitteen käyttöohjeita. Laite siirtää tietoja kirjoittimeen keskeytymättömän infrapunasäteen avulla. Kun tiedot on siirretty, säde katkeaa. Tulostaminen erikoismateriaalille Tässä jaksossa on tietoja tulostuksesta kirjekuorille, postikorteille ja piirtoheitinkalvoille. Kirjekuorien ja korttien tulostaminen Lokerosta 1 voi tulostaa kirjekuoria ja kortteja. Korttien koon on oltava vähintään 101,6 x 152,4 mm. Paksulle materiaalille tulostettaessa on käytettävä takaosan käsinsyöttölokeroa. Kirjekuorien ja korttien tulostaminen lokerosta 1 1 Avaa kirjoitinohjain. 2 Valitse Asetukset-välilehdeltä käytettävä paperityyppi. Jos esimerkiksi tulostat HP Glossy Greeting Card Paper -paperille, valitse se valikosta. 3 Valitse kirjekuorien tai korttien koko Paperikoko-valikosta. 4 Nosta tulostuslokeroa ja poista paperi lokerosta 1.

39 5 Aseta kortti- tai kirjekuorinippu lokeroon. Muista asettaa kirjekuoret lokeroon 1 siten, että niiden läpät osoittavat ylöspäin ja oikealle. 6 Työnnä paperin leveys- ja pituusohjaimia, kunnes ne osuvat kirjekuorien tai korttien reunaan. 7 Laske tulostuslokero alas ja lähetä työ tulostettavaksi. Kirjekuorien tulostusvinkkejä Noudattamalla seuraavia ohjeita voit välttää tukokset ja rypistyneet tai repeytyneet tulosteet: z Vältä kirjekuoria, joissa on hyvin liukas pinta, itseliimautuvia pintoja, kiinnikkeitä tai ikkunoita. Vältä myös kirjekuoria, joiden reuna on paksu, epätasainen tai käyristynyt tai joissa on ryppyisiä, repeytyneitä tai muuten vahingoittuneita alueita. z Käytä vahvoja kirjekuoria, joiden paino on noin g/m2. Käytä lujarakenteisia kirjekuoria ja varmista, että läpät on taitettu hyvin. Tulostaminen kalvoille Paras tulos saadaan käytettäessä HP Premium Transparency Film -kalvoja, jotka on erityisesti suunniteltu HP:n kirjoittimille, tai muita mustesuihkukirjoittimille tarkoitettuja kalvoja. Tulostaminen kalvoille 1 Poista kaikki materiaali lokerosta 1. 2 Aseta kalvot lokeroon 1 siten, että karkea puoli on alaspäin ja tarranauha osoittaa eteenpäin. 3 Siirrä leveys- ja pituusohjaimet kalvojen reunaan ja työnnä sitten lokero takaisin suljettuun ja lukittuun asentoonsa. 4 Valitse Tiedosto-valikosta Tulosta ja sitten Ominaisuudet (todellisissa vaiheissa voi olla eroavuuksia; tämä on yleisin tapa). 5 Valitse Tulostuslaatu-kohdasta Paras. Käytä kalvotulostuksessa Paras-tilaa. Koska tässä tilassa kuivumisaika on normaalia pidempi, muste ehtii kuivua, ennen kuin seuraava sivu tulee tulostuslokeroon.

40 6 Valitse Paperityyppi-kohdasta Kalvo. 7 Valitse Paperikoko-kohdasta tulostettavan kalvon koko. 8 Muuta tarvittaessa muita tulostusasetuksia ja valitse sitten OK. 9 Tulosta kalvot valitsemalla uudelleen OK. Tulostaminen poikkeavan kokoiselle materiaalille Käyttäjän määrittämän eli poikkeavan kokoiselle materiaalille voi tulostaa etuosan käsinsyöttölokerosta, lokerosta 1 tai lokerosta 2. Käyttäjän määrittämän kokoiselle materiaalille tulostettaessa on säädettävä lokeron pituus- ja leveysohjaimet ja tarvittaessa laajennettava lokeron kokoa materiaalin mukaiseksi. Lokeron koon laajentamisesta on lisätietoja kohdassa Materiaalin asettaminen lokeroon 1 tai 2. Kirjoittimen tukemista materiaaliko'oista on lisätietoja kohdassa Tulostusmateriaalin valitseminen. Tulostaminen poikkeavan kokoiselle materiaalille Jos käytettävä sovellus tukee poikkeavan kokoista materiaalia, määritä koko sovelluksessa ennen asiakirjan luontia ja tulostusta. Jos sovellus ei tue poikkeavan kokoista materiaalia, määritä koko ohjaimessa, luo asiakirja ja sitten tulosta se. Olemassa olevan asiakirjan asettelua on ehkä muutettava ennen tulostusta poikkeavan kokoiselle materiaalille. 1 Nosta tulostuslokeroa ja poista paperi lokerosta 1 tai 2. 2 Aseta materiaali lokeroon, jota käytetään tulostuksessa. 3 Työnnä paperin leveys- ja pituusohjaimia, kunnes ne osuvat materiaalin reunoihin. 4 Laske tulostuslokero alas. 5 Valitse Tiedosto-valikosta Tulosta ja sitten Ominaisuudet (todellisissa vaiheissa voi olla eroavuuksia; tämä on yleisin tapa). 6 Valitse materiaalityyppi Paperityyppi-valikosta. 7 Valitse Poikkeava paperikoko (User Defined Paper Size) Paperityyppi-valikosta.

41 8 Anna paperin koko Poikkeava paperikoko (User Defined Paper Size) -valintaruutuun ja valitse sitten OK. 9 Jos tulostuksessa käytetään lokeroa 2, valitse se Paperilokerovalikosta. 10 Muuta tarvittaessa muita tulostusasetuksia ja valitse sitten OK. 11 Tulosta työ valitsemalla uudelleen OK. Takaosan käsinsyöttölokeron käyttäminen Kirjoittimen takaluukun kautta voi tulostaa materiaalia, joka on jopa 0,4 mm paksua ja painaa 270 g/m2. Takaosan käsinsyöttölokeroa voi käyttää myös silloin, kun halutaan varmistaa, että tulostusmateriaali kulkee suorana kirjoittimen läpi eikä rypisty tai repeydy. Takaosan syöttölokeroa käytettäessä voi tulostaa vain yhden arkin kerrallaan. Materiaalin on oltava 102 x 152 mm - 330,2 x 482,6 mm). Takaosan käsinsyöttölokero ei ole käytettävissä, jos kirjoittimeen asennetaan automaattinen kääntöyksikkö. Takaosan käsinsyöttölokeron saa takaisin käyttöön vaihtamalla automaattisen kääntöyksikön tilalle takaluukun. Tulostaminen takaosan käsinsyöttölokeron avulla 1 Valitse kirjoitinohjaimesta Toiminnot. 2 Valitse Kirjoittimen ominaisuudet -valintaikkunan Paperilokero-kohdasta Takaosan käsinsyöttölokero. 3 Valitse Paperikoko-kohdasta käytettävä materiaalikoko. 4 Sulje Kirjoittimen ominaisuudet -valintaikkuna valitsemalla OK ja tulosta sitten työ valitsemalla OK. 5 Aseta yksi arkki pystysuuntaisesti vasten takaosan käsinsyöttölokeron vasenta reunaa. Materiaalin pitäisi olla tulostuspuoli ylöspäin siten, että sivun alareuna osoittaa kirjoittimeen. Jos haluat tulostaa vaakasuuntaan, tee tämä valinta ohjelmallisesti. Varmista, että käytettävä materiaali on asetettu suoraan. 6 Työnnä materiaalia kirjoittimeen niin pitkälle, kuin se menee. Kun kirjoittimen anturit havaitsevat materiaalin, kirjoitin vetää sitä hieman kirjoittimeen.

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP deskjet 970c http://fi.yourpdfguides.com/dref/899986

Käyttöoppaasi. HP deskjet 970c http://fi.yourpdfguides.com/dref/899986 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COLOR INKJET CP1700 http://fi.yourpdfguides.com/dref/894680

Käyttöoppaasi. HP COLOR INKJET CP1700 http://fi.yourpdfguides.com/dref/894680 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Aloita tästä 1 USB-kaapelin käyttäjät: Asenna USB-kaapeli vasta, kun sinua neuvotaan tekemään niin, koska muuten ohjelmisto ei ehkä asennu oikein. Määritä

Lisätiedot

HP Color LaserJet CP1210 Series -tulostin

HP Color LaserJet CP1210 Series -tulostin HP Color LaserJet CP1210 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen,

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Sivu 1/5 Kytkentäopas Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Paikallinen tulostin on tulostin, joka on liitetty tietokoneeseen USB- tai rinnakkaiskaapelilla.

Lisätiedot

HP Color LaserJet CP1510 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP Color LaserJet CP1510 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP Color LaserJet CP1510 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen,

Lisätiedot

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Suomi MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Pakkauksen sisällön tarkistaminen paperituki tulostimen ohjelmat ja käsikirjan sisältävä CD-ROM värikasettipakkaus

Lisätiedot

Käyttöpaneelin merkkivalot

Käyttöpaneelin merkkivalot tarkoittavat eri asioita niiden järjestyksen mukaan. Merkkivalot, jotka ovat pois päältä, päällä ja/tai vilkkuvat, osoittavat tulostimen eri tilanteita kuten tulostimen tilaa, tarvittavia käyttäjän toimia

Lisätiedot

pikaohjeen sisällysluettelo

pikaohjeen sisällysluettelo pikaohjeen sisällysluettelo opi tulostamaan tulostaminen paperille ja muille tulostusmateriaaleille erikoisominaisuudet huolto ongelman ratkaiseminen tekniset tiedot pikaohje hp deskjet 995c series sisällysluettelo

Lisätiedot

Helppo seitsemänvaiheinen

Helppo seitsemänvaiheinen HP DeskJet 720C Series -kirjoitin Helppo seitsemänvaiheinen asennus Onnittelumme uuden HP DeskJet 720C Series -kirjoittimen omistajalle! Tässä näkyy laatikon sisältö. Jos jotain puuttuu, ota yhteyttä HP-jälleenmyyjääsi

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210. MFP-sarja. Pikaopas

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210. MFP-sarja. Pikaopas LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP-sarja Pikaopas Erikoispaperille, tarroille tai kalvoille tulostaminen Windowsissa 1. Valitse ohjelman Tiedosto-valikosta Tulosta. 2. Valitse laite ja paina Ominaisuudet-

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/7 Kytkentäopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Kun asennat paikallisesti liitettyä tulostinta eikä Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD-levy ei tue käyttöjärjestelmää, käytä

Lisätiedot

HP Color LaserJet CM2320 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP Color LaserJet CM2320 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP Color LaserJet CM2320 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus ja käyttöoikeus 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus ja käyttöoikeus 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen

Lisätiedot

LASERJET PRO 400 MFP. Pikaopas M425

LASERJET PRO 400 MFP. Pikaopas M425 LASERJET PRO 400 MFP Pikaopas M425 Kopiolaadun optimointi Valittavissa olevat kopiointilaatuasetukset Autom. valinta: Valitse tämä asetus, jos kopiointilaadulla ei ole suurta merkitystä. Tämä on oletusasetus.

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Pikaopas M276 Kopiolaadun optimointi Valittavissa olevat kopiointilaatuasetukset Autom. valinta: Valitse tämä asetus, jos kopiointilaadulla ei ole suurta merkitystä. Tämä on

Lisätiedot

Color LaserJet Pro MFP M253-M254. Teknisten tietojen opas

Color LaserJet Pro MFP M253-M254. Teknisten tietojen opas Color LaserJet Pro MFP M253-M254 Teknisten tietojen opas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai kääntäminen on

Lisätiedot

Postscript Käyttöopas 604P17454_FI

Postscript Käyttöopas 604P17454_FI CopyCentre C118 WorkCentre M118/M118i Postscript Käyttöopas 604P17454_FI Julkaisun laatinut ja suomentanut: The Document Company Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City Hertfordshire

Lisätiedot

Tulostusopas. Lokeroiden täyttäminen. Tulostusopas. 1 Vedä lokero kokonaan ulos.

Tulostusopas. Lokeroiden täyttäminen. Tulostusopas. 1 Vedä lokero kokonaan ulos. Sivu 1/10 Tulostusopas Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä monisyöttölaite täytetään. Lisäksi se sisältää tietoja paperin suunnasta, Paperikoko- ja Paperilaji-asetusten määrittämisestä

Lisätiedot

5210n / 5310n -pikaopas

5210n / 5310n -pikaopas 5210n / 5310n -pikaopas VAARA: Ennen kuin asennat Dell-tulostimen ja käytät sitä, lue Omistajan oppaassa olevat turvallisuusohjeet. 1 5 1 Vastaanottoalusta 2 6 2 Käyttöpaneeli 3 Lokero 1 (vakiolokero)

Lisätiedot

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Ohjelmiston asennusopas Suomi LB9154001 Johdanto Ominaisuudet P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (vain Windows ) Tämän avulla on helppo luoda useita

Lisätiedot

Color LaserJet Pro M153-M154. Teknisten tietojen opas

Color LaserJet Pro M153-M154. Teknisten tietojen opas Color LaserJet Pro M153-M154 Teknisten tietojen opas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai kääntäminen on kiellettyä,

Lisätiedot

VAARA LOUKKAANTUMISVAARA:

VAARA LOUKKAANTUMISVAARA: Sivu 1/19 Tulostusopas Tulostusmateriaalin lisääminen 250 tai 550 arkin lokeroon VAARA LOUKKAANTUMISVAARA: Voit vähentää laitteen epävakauden riskiä lisäämällä jokaisen alustan erikseen. Pidä kaikki muut

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

HP LaserJet P2050 -sarja -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP LaserJet P2050 -sarja -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP LaserJet P2050 -sarja -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus ja käyttöoikeus 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Pikaopas. Käyttöpaneelin toiminta. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas

Pikaopas. Käyttöpaneelin toiminta. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas Pikaopas Käyttöpaneelin toiminta Tulostimen käyttöpaneelissa on kaksi painiketta ja kaksi merkkivaloa. Merkkivalot osoittavat tulostimen tilan. Painikkeilla voidaan jatkaa nykyistä tulostustyötä tai peruuttaa

Lisätiedot

Tulostusmateriaaliopas

Tulostusmateriaaliopas Sivu /5 Tulostusmateriaaliopas Tulostin tukee seuraavia paperi- ja erikoistulostusmateriaalikokoja. Universal-asetuksessa voit valita mukautettuja paperikokoja enimmäiskokoon asti. Tuetut paperikoot, -lajit

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Color LaserJet Pro MFP M178-M181. Teknisten tietojen opas

Color LaserJet Pro MFP M178-M181. Teknisten tietojen opas Color LaserJet Pro MFP M178-M181 Teknisten tietojen opas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai kääntäminen on

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

ABCDE ABCDE ABCDE. Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Epätasainen tulostusjälki. Tulostuslaatuopas

ABCDE ABCDE ABCDE. Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Epätasainen tulostusjälki. Tulostuslaatuopas Sivu 1/8 Tulostuslaatuopas Monet tulostuslaatuongelmat voidaan ratkaista vaihtamalla tulostustarvike tai huoltotarvike, jonka käyttöikä on päättymässä. Tarkista tulostimen tarvikkeen tila ohjauspaneelista.

Lisätiedot

Monisyöttölaitteen täyttäminen

Monisyöttölaitteen täyttäminen Monisyöttölaitteeseen voidaan lisätä monia eri paperikokoja ja -lajeja, kuten kalvoja ja kirjekuoria. Se on kätevä tulostettaessa yksi sivu kirjelomaketta, värillistä paperia tai muuta erikoispaperia.

Lisätiedot

Pinon enimmäiskorkeus on 10 mm. Monisyöttölaitteessa voi olla 100 arkkia paperia, joka painaa 75 g/m 2 10 kirjekuorta 75 kalvoa

Pinon enimmäiskorkeus on 10 mm. Monisyöttölaitteessa voi olla 100 arkkia paperia, joka painaa 75 g/m 2 10 kirjekuorta 75 kalvoa Monisyöttölaitteessa voi olla erikokoista ja -tyyppistä tulostusmateriaalia, kuten kalvoja, postikortteja, arkistokortteja ja kirjekuoria. Siitä on hyötyä tulostettaessa yksittäisille kirjepaperin, värillisen

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

3 Taivuta ja ilmaa paperipino ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen. 2 Säädä ohjain lisättävän paperin koon mukaan.

3 Taivuta ja ilmaa paperipino ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen. 2 Säädä ohjain lisättävän paperin koon mukaan. Pikaopas Monisyöttölaitteen täyttö 1 Avaa monisyöttölaite. Paperin lisääminen Lokeroiden täyttäminen VAARA KAATUMISVAARA: Voit vähentää laitteen epävakauden riskiä lisäämällä jokaisen alustan erikseen.

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen Jos ehdotettu korjaustoimi ei korjaa ongelmaa, ota yhteys huoltoedustajaan. 1 Työ ei tulostunut oikein tai sivulla on vääriä merkkejä. Varmista, että Valmis-ilmoitus näkyy käyttöpaneelissa, ennen kuin

Lisätiedot

HP DeskJet kirjoitin

HP DeskJet kirjoitin HP DeskJet kirjoitin Ohjekirja Windowsille 895C sarjan 880C sarjan 810C sarjan HP DeskJet -kirjoittimen Windows-käyttöopas 895C-sarja 880C-sarja 810C-sarja Suomi Tiedoksi Microsoft, MS, MS-DOS ja Windows

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Päänäytön toiminta. 1 Vaihda kieli Voit vaihtaa tulostimen ensisijaisen kielen.

Päänäytön toiminta. 1 Vaihda kieli Voit vaihtaa tulostimen ensisijaisen kielen. Pikaopas Tietoja tulostimesta Tulostimen ohjauspaneelin osat 1 2 3 4 5 Päänäytön toiminta Kun tulostimeen on kytketty virta, näyttöön tulee perusnäyttö, jota kutsutaan päänäytöksi. Aloita toiminto päänäytön

Lisätiedot

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.

Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta. Insert % Shift Pika-aloitus Varmista, että olet saanut kaikki varusteet, jotka on lueteltu kohdassa Kuva 1. (Pakkauksessa toimitetut tarrat voivat poiketa ilmoitetusta.) Takuukortti Pika-aloitusopas D1-tarrakasetti

Lisätiedot

Pikaopas. Sähköposti. Faksaaminen. Kopioiminen. Tulostaminen. Sähköpostin lähettäminen. Faksin lähettäminen. Kopioiminen

Pikaopas. Sähköposti. Faksaaminen. Kopioiminen. Tulostaminen. Sähköpostin lähettäminen. Faksin lähettäminen. Kopioiminen Pikaopas Kopioiminen Kopioiminen Huomautuksia: Vältä kuvan leikkautuminen varmistamalla, että alkuperäinen asiakirja ja tuloste ovat samankokoisia. Voit kopioida nopeasti painamalla ohjauspaneelin - painiketta.

Lisätiedot

MySchenker tulostimen ohjeet

MySchenker tulostimen ohjeet MySchenker tulostimen ohjeet Paperirullan asettaminen tulostimeen 1. Avaa tulostin painamalla etulevyn OPEN painikkeesta ja nostamalla kansi kevyesti yläasentoonsa Paperirullan asettaminen tulostimeen

Lisätiedot

Lexmark E320/E322. Käyttöopas. Huhtikuu 2001. www.lexmark.com

Lexmark E320/E322. Käyttöopas. Huhtikuu 2001. www.lexmark.com Lexmark E320/E322 Käyttöopas Huhtikuu 2001 www.lexmark.com Sisältö Luku 1: Yleistietoja tulostimesta... 5 Tietoja tulostimesta... 5 Luku 2: Käyttöpaneelin käyttäminen... 7 Luku 3: Tulostustyön peruuttaminen...

Lisätiedot

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Tarkoitus: WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Näiden ohjeiden avulla voidaan tarvittaessa muokata tulostimen verkkoasetuksia koneen käyttöpaneelista. Lisää tietoja on koneen käyttöoppaissa. Huom: Verkonvalvojan

Lisätiedot

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0 56K ESP-2 MODEM Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu modeemin 56K ESP-2 Modem käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tai käytössä ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

P-touch Transfer Managerin käyttäminen

P-touch Transfer Managerin käyttäminen P-touch Transfer Managerin käyttäminen Versio 0 FIN Johdanto Tärkeä huomautus Tämän käyttöoppaan sisältöä ja tuotteen teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Brother pidättää oikeuden

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

LBP-1210-laserkirjoitin

LBP-1210-laserkirjoitin LBP-1210-laserkirjoitin Aloitusopas TÄRKEÄÄ: Lue ohjeet huolellisesti ennen kirjoittimen käyttöä. Säilytä tämä opas myöhempää käyttöä varten. Tekijänoikeudet Copyright 2002 Canon Inc. Kaikki tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Versio 1.0 Heinäkuu 2008. Office-viimeistelylaite. Käyttöopas

Versio 1.0 Heinäkuu 2008. Office-viimeistelylaite. Käyttöopas Versio 1.0 Heinäkuu 2008 Office-viimeistelylaite Käyttöopas Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network ja Windows Server ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Sight Fighter Vibration Feedback - ja Predator QZ 500 - tuotteiden

Lisätiedot

Asteri Laskutus (Dos)

Asteri Laskutus (Dos) Asteri Laskutus (Dos) Vuosipäivitys 3.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Uudelle koneelle siirtäminen... 6 - pikakuvake Vistan työpöydälle... 7 Tulostaminen kun tulostaminen ei onnistu... 11 - tulostaminen

Lisätiedot

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas Windows Vista / 7 - asennusopas Laite on asetettava käyttövalmiiksi ja sen ohjain on asennettava ennen laitteen käyttöä. Ohjeet löydät pika-asennusoppaasta sekä tästä Windows Vista / 7 -asennusoppaasta.

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten.

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Xerox WorkCentre 9/9 -monitoimitulostin Kopioiminen. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Laske syöttölaite alas.. Peruuta mahdolliset

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Paperivalikko. Aseta laji/alust Määr. vast.ot.al Monisyöt asetus Mukautetut lajit Vastaanottoalust Ylivuotoalusta Paperin lisäys

Paperivalikko. Aseta laji/alust Määr. vast.ot.al Monisyöt asetus Mukautetut lajit Vastaanottoalust Ylivuotoalusta Paperin lisäys Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji, oletuksena oleva paperilähde ja vastaanottoalusta. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1 Aseta laji/alust

Lisätiedot

Paperin koon määrittäminen

Paperin koon määrittäminen Lisävarusteena saatava painavan tulostusmateriaalin lokero korvaa lokeron 1. Ohjeet lokeron 1 irrottamisesta ja asentamisesta ovat kohdassa Lokeron 1 vaihtaminen. Raskaan tulostusmateriaalin lokero on

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut lajit Paperilaji. Kirjek toiminto Paperin paino. Paperin lisäys Korvaava papkoko Paperikoko Yleisasetukset

Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut lajit Paperilaji. Kirjek toiminto Paperin paino. Paperin lisäys Korvaava papkoko Paperikoko Yleisasetukset Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji ja oletuksena oleva paperilähde. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

hp LaserJet 1150 1300 1300n käyttö

hp LaserJet 1150 1300 1300n käyttö hp LaserJet 1150 1300 1300n käyttö hp LaserJet 1150- ja hp LaserJet 1300 -sarjan tulostin Käyttöopas Tekijänoikeustiedot Copyright Hewlett-Packard Company 2003 Kaikki oikeudet pidätetään. Jäljentäminen,

Lisätiedot

USB-kaapelin käyttäjät: asenna USB-kaapeli vasta vaiheessa A2. 10 x 15 cm:n (4 x 6 tuuman) valokuvapaperi

USB-kaapelin käyttäjät: asenna USB-kaapeli vasta vaiheessa A2. 10 x 15 cm:n (4 x 6 tuuman) valokuvapaperi Aloita tästä 1 Tärkeitä asennustietoja Kiinteän tai langattoman verkon käyttäjät: noudata tämän asennusoppaan ohjeita, jotta voit lisätä HP All-in-One -laitteen verkkoosi. USB-kaapelin käyttäjät: asenna

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007 Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007 Päivityksen asentaminen...4 Uudelle koneelle siirtäminen...6 - pikakuvake Vistan työpöydälle...7 - moniyrityskäytön polkumäärittelyt...9 - jos åäö näppäimistä

Lisätiedot

DVD-RAM-levyjen käyttö

DVD-RAM-levyjen käyttö Tämä opas sisältää vähimmäistiedot, joita tarvitaan DVD-RAM-levyjen käyttöön DVD MULTI -asemassa Windows 98/Me/2000 -käyttöjärjestelmässä. Windows, Windows NT ja MS-DOS ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä

Lisätiedot

Ohjeet tulostusmateriaalin valintaan

Ohjeet tulostusmateriaalin valintaan Vältä tulostusongelmat käyttämällä vain suositeltuja tulostusmateriaaleja (paperia, kalvoja, kirjekuoria, kartonkia ja tarroja). Yksityiskohtaiset tiedot eri tulostusmateriaaleista ovat kartonki- ja tarratulostusohjeessa

Lisätiedot

Paperivalikko. Paperilähde. Aseta laji/alust. Paperilaji. Määr. vast.ot.al. Monisyöt. asetus. Paperin paino. Korvaavapapkoko.

Paperivalikko. Paperilähde. Aseta laji/alust. Paperilaji. Määr. vast.ot.al. Monisyöt. asetus. Paperin paino. Korvaavapapkoko. Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji, oletuksena oleva paperilähde ja vastaanottoalusta. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1 Aseta laji/alust

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

Pikaopas. Yleistietoja tulostimesta. Pikaopas

Pikaopas. Yleistietoja tulostimesta. Pikaopas Pikaopas Yleistietoja tulostimesta 7 6 5 4 1 1 150 arkin vastaanottoalusta 2 250 arkin lokero 3 250 tai 550 arkin syöttölaite (lisävaruste) 4 Käsinsyöttölokero 5 Etuluukku 6 Ohjauspaneeli 7 Paperituki

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Resteri myyntireskontra (Dos)

Resteri myyntireskontra (Dos) Resteri myyntireskontra (Dos) (lisäohjelma peruslaskutukseen: "laajempi myyntireskontra") Vuosipäivitys 10.9.2004 Atsoft Oy Mäkinen puh (09) 350 7530 0400-316 088 www.atsoft.fi Malminkaari 21 B fax (09)

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/6 Yhteysopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Jos Software and Doumentation ei tue käyttöjärjestelmää, tulostin on lisättävä Ohjattu tulostimen lisääminen - toiminnon avulla.

Lisätiedot

Z25, Z35 Color Jetprinter

Z25, Z35 Color Jetprinter Z25, Z35 Color Jetprinter Windows 98, Windows Me, Windows 2000, Windows XP, Mac OS 8.6-9.2 ja Mac OS X versio 10.0.3-10.1 Tammikuu 2002 www.lexmark.com Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot