3 Sosiaalilautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen. 4 Edustajan määrääminen esitutkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "3 Sosiaalilautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen. 4 Edustajan määrääminen esitutkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn"

Transkriptio

1 0 ASIALISTA Asiat 1 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 2 Sosiaalilautakunnan kokoukset vuonna Sosiaalilautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen 4 Edustajan määrääminen esitutkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn 5 Toimeentulotuki alkaen 6 Sosiaalilautakunnan vuoden 2016 talousarvion käyttösuunnitelma 7 Sosiaalilautakunnan vuoden 2015 talousarvion toteuma 8 Ohjaajan valinta / oikaisuvaatimus 9 Sosiaalihuollon asiakasmaksut 10 Muut asiat

2 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Haapakoski Raimo, puheenjohtaja, Harju Irja Karvonen Tuovi Orava Juho Peltoniemi Juhani Mulari Antti, kunnanjohtaja Halonen Jouni, kunnanhallituksen puheenjohtaja Savukoski Sinikka, sosiaalisihteeri Varajäsenet Körkkö Samuli Pelkonen Päivi Kangas Hellevi Pulska Tiina Peltola Jorma LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA Todettiin. Työjärjestykseksi hyväksytään asiat Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Irja Harju ja Juhani Peltoniemi. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTOIMITUS Raimo Haapakoski Sinikka Savukoski Pöytäkirja on tarkistettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA ON JULKISIN OSIN YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Irja Harju Aika ja paikka Savukoski, Virka-asema Juhani Peltoniemi Allekirjoitus Sosiaalisihteeri Sinikka Savukoski

3 2 SOSIAALILAUTAKUNNALLE TIEDOKSI Sosltk 1 Sosiaali-ja terveysministeriö 1. Toimeentulotuki 2014 Aluehallintovirasto 2. Perustoimeentulotuen kustannusten valtionosuuden ennakon määrän vahvistaminen vuodelle Yksityisten terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen Valvira 4. Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajan toimipaikan lopettaminen Pohjois-Suomen hallinta-oikeuden päätös 5. Päätös lähihoitajan työsopimussuhteisen tehtävän täyttämistä koskeva valitus Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä 6. Palvelut ja hinnat v Talousarvio 2016 ja Taloussuunnitelma Lausunnot 8. Lääkärinlausunto terveydentilasta; Kangas Eija Viranhaltijapäätökset Sosiaalisihteeri-lastenvalvojan, lastentarhanopettajan, vastaavan sairaanhoitajan ja ravitsemispäällikön henkilöstöhallinnon päätökset ajalta Päätöksiin voi tutustua ennen kokousta kunkin päätöksentekijän työhuoneessa työaikana. Sosiaalisihteeri: Merkitään tiedoksi. Sosiaalilautakunta: Merkittiin tiedoksi.

4 3 SOSIAALILAUTAKUNNAN KOKOUKSET VUONNA 2016 Sosltk 2 Kunnan hallintosäännön 34 :n mukaan sosiaalilautakunta pitää kokouksensa päättämänään aikana ja päättämässään paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Hallintosäännön 35 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Hallintosäännön 41 :n mukaan kunnanhallituksen puheenjohtajalla ja kunnanjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus sosiaalilautakunnan kokouksessa. Muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää sosiaalilautakunta. 42 :n mukaan kunnanhallitus voi määrätä sosiaalilautakuntaan edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus sosiaalilautakunnan kokouksessa. Edustajaksi voidaan määrätä myös kunnanhallituksen varajäsen tai kunnanjohtaja. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta päättää, että sosiaalilautakunnan kokoukset pidetään tarvittaessa ja pääsääntöisesti keskiviikkopäivänä alkaen klo kunnanvirastolla. Kokouksista lähetetään tieto tekstiviestillä jäsenille ja läsnäoloon oikeutetuille. Kokouskutsu ja esityslista lähetetään viimeistään viisi päivää ennen kokouspäivää. Sosiaalilautakunta: Päätösehdotus hyväksyttiin.

5 4 SOSIAALILAUTAKUNNAN KOKOUSTEN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄ PITÄMINEN Sosltk 3 Kuntalain (365/1995) 63 :n mukaan lautakunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Kunnan hallintosäännön 46 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä toimielimen päättämänä aikana ja paikassa siten kuin siitä vähintään yhtä päivää aiemmin on ilmoitettu. Pöytäkirjojen nähtävillä pitämisessä on otettava huomioon, mitä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettu laki edellyttää (salassapitovelvoitteet). Kunnanhallitus on pyytänyt lautakuntia järjestämään pöytäkirjojen nähtävillä pito samoin kuin kunnanhallitus eli kuukauden 10. ja 25. päivänä, ja jos nämä ovat pyhäpäiviä, seuraavana arkipäivänä toimiston aukioloajan kunnanvirastossa. Sosiaalilautakunnan pöytäkirjat ovat luettavissa kunnan kotisivuilla lukuun ottamatta asioita, jotka eri säännösten perusteella eivät ole yleisesti julkaistavissa. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta päättää, että kokousten pöytäkirjat tarkastaa kaksi kullakin kerralla sitä varten valittua jäsentä. Tarkastaminen on pyrittävä suorittamaan kokousta seuraavan viikon keskiviikkoon mennessä. Kokousten tarkastetut pöytäkirjat pidetään julkiselta osaltaan nähtävänä sosiaalitoimistossa kuukauden 10. ja 25. päivänä, ja jos nämä ovat pyhäpäiviä tai muutoin sosiaalitoimiston kiinniolopäiviä, seuraavana aukiolopäivänä toimiston aukioloajan sosiaalitoimistossa. Sosiaalilautakunta: Päätösehdotus hyväksyttiin.

6 5 EDUSTAJAN MÄÄRÄÄMINEN ESITUTKINTAAN JA TUOMIOISTUINKÄSITTELYYN Sosltk 4 Lastensuojelulain 24 :n mukaan sosiaalihuollosta vastaavan toimielimen tulee olla edustettuna lapsen tekemäksi ilmoitetun rangaistavan teon esitutkinnassa ja tuomioistuinkäsittelyssä, jollei sosiaalihuollosta vastaava toimielin arvioi läsnäolon olevan ilmeisen tarpeetonta. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta päättää, että sosiaalisihteeri, sosiaalipäivystäjä tai sosiaalilautakunnan puheenjohtaja tai valtakirjalla joku muukin henkilö voivat toimia sosiaalilautakunnan edustajana tässä tarkoitetuissa esitutkinnoissa ja tuomioistuinkäsittelyissä. Valtakirjan antaa tarvittaessa sosiaalisihteeri. Sosiaalilautakunta: Päätösehdotus hyväksyttiin.

7 6 TOIMEENTULOTUKI ALKAEN Sosltk 5 Toimeentulotuki muodostuu -perustoimeentulotuesta (perusosa ja muut perusmenot) -täydentävästä toimeentulotuesta ja -ehkäisevästä toimeentulotuesta. Tukea maksetaan se määrä, jolla asiakkaan tukeen oikeuttavat menot ylittävät käytettävissä olevat tulot ja varat. Kaikissa kunnissa sovelletaan samoja toimeentulotuen perusosien euromääriä. Perusosien määrät eri perheenjäsenten osalta ovat alkaen edelleen samat kuin vuonna /kk Yksin asuva 485,50 Yksinhuoltaja 534,05 Muu 18v täyttänyt, avio-/avopuoliso 412,68 Vanhempansa luona asuva aikuinen 354, vuotias lapsi 1.lapsi 339,85 2. lapsi 315,58 3. jne lapsi 291,30 Alle 10 vuotias lapsi 1. lapsi 305,87 2. lapsi 281,59 3. jne lapsi 257,32 Perusosalla katettavia menoja ovat mm. ravinto-, vaate-, vähäiset terveydenhuolto-, puhtaus-, asiointi- ja sanomalehtikulut. Perusosan määrää voidaan myös alentaa mm. työnhausta, työstä tai työvoimapoliittisesta toimenpiteestä kieltäytymisen johdosta. Osa ansiotuloista, tulonsaajaa kohti vähintään 20 % mutta enintään 150, jätetään tulona huomioon ottamatta. Toimeentulotukipäätös tulee saada ilman viivytystä, kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen tekemisestä. Asiakkaan tulee päästä keskustelemaan asiasta henkilökohtaisesti sosiaalityöntekijän kanssa viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä sen jälkeen kun asiakas on tätä pyytänyt. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta merkitsee asian tiedokseen. Sosiaalilautakunta: Merkittiin tiedoksi.

8 7 SOSIAALILAUTAKUNNAN TALOUSARVION 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite Sosltk 6 Liitteenä on käyttösuunnitelmaehdotus lautakuntatasolla. Sosiaalilautakunta on /34 käsitellyt ja hyväksynyt alustavan talousarvion ja käyttösuunnitelman vuodelle Kunnanvaltuusto on /46 hyväksynyt sosiaalilautakunnan talousarvion käyttötalousosan seuraavasti: Menot Tulot Kate Sosiaalitoimen hallinto Sosiaalipalvelut Vanhus- ja vammaispalvelut Ravintohuolto Sosiaalilautakunta yhteensä Toimialojen on valmisteltava helmikuun puoliväliin mennessä lautakuntien hyväksyttäväksi määrärahojen käyttöä ja tuloarvioiden toteutumisen seurantaa varten käyttösuunnitelma. Käyttösuunnitelmissa toimielimet päättävät tulosalueidensa määrärahojen ja tuloarvioiden jakamisesta ja tarkennettujen osatavoitteiden asettelusta. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta päättää hyväksyä liitteen mukaisen vuoden 2016 talousarvion käyttösuunnitelman lopulliseksi käyttösuunnitelmakseen. Sosiaalilautakunta: Päätösehdotus hyväksyttiin.

9 8 SOSIAALILAUTAKUNNAN TALOUSARVION 2015 TOTEUMA Liite Sosltk 7 Sisäisestä valvonnasta annetun yleisohjeen ja talousarvion 2015 täytäntöönpanoohjeen mukaan lautakuntien on raportoitava kunnanhallitukselle talousarvion toteutuminen neljännesvuosittain. Liitteenä on tulostettu sosiaalitoimen talousarvion käyttötalouden toteumavertailu ajalta lautakunta- ja valtuustotasolla. Sosiaalilautakunnan käyttötalouden toimintamenoista on vuoden aikana toteutunut 95,9 prosenttia. Toimintatuloja on kertynyt yhteensä 0,8 prosenttia arvioitua enemmän. Toimintakatteen toteuma on 94,7 prosenttia. Sosiaalilautakunnan valtuustotason määrärahojen toteumissa on pysytty talousarviossa lukuun ottamatta sosiaalitoimen hallintoa, jossa on 0,5 prosentin ylitys. Lautakuntatasojen määrärahoista sosiaalipalveluissa oikeudenhoidon ja turvallisuuden menojen määrä on ylittynyt 22 prosenttia (sosiaalipäivystysvuoroja yksi arvioitua enemmän). Se voidaan kattaa muilla sosiaalipalveluista säästyneillä varoilla. Avo- ja laitospalveluiden menojen määrä on ylittynyt 1,5 prosenttia (lähinnä henkilöstömenoista koostuvaa ylitystä). Se on katettavissa muilla vanhus- ja vammaispalveluista säästyneillä varoilla. Toteumaan voi tulla vielä pieniä muutoksia vielä kirjaamattomista tapahtumista johtuen. Lopulliset toteumat raportoidaan myöhemmin tilinpäätöksessä. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta merkitsee talousarvion toteumatilanteen tiedokseen. Toteuma raportoidaan kunnanhallitukselle. Sosiaalilautakunta: Päätösehdotus hyväksyttiin.

10 9 OHJAAJAN VALINTA / OIKAISUVAATIMUS Sosltk 8 Sosiaalilautakunta / 37 Kunnanhallituksen /149 päätöksen mukaisesti työtoiminnan ohjaajan toimi on ollut haettavana Koti-Lappi lehdessä , kunnan ilmoitustaululla, työ- ja elinkeinotoimiston ja kunnan www-sivuilla seuraavana ilmoituksena: ilmoittaa haettavaksi OHJAAJAN toimen työtoimintaan alkaen Ohjaajalta edellytetään sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain tarkoittamaa tehtävään soveltuvaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta soveltuvaa koulutusta sekä perehtyneisyyttä ja kokemusta ohjaustehtävistä. Työaika on kokoaikainen toimistotyöaika. Palkkaus määritellään KVTES hinnoittelukohdan 04SOS050 mukaan. Työsuhteessa noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärinlausunto terveydentilastaan. Hakemukset tulee toimittaa klo 12 mennessä Savukosken sosiaalilautakunnalle, osoite Kauppakuja 2 A 1, SAVUKOSKI. Hakemuksiin pyydetään liittämään ansioluettelo ja kopiot kelpoisuuden osoittavista opinto- ja työtodistuksista. Lisätietoja antaa sosiaalisihteeri puh SOSIAALILAUTAKUNTA Hakemuksia on määräaikaan mennessä saapunut kuusi kappaletta. Hakijat ovat Marja-Leena Ahvenainen, Kaisa Aikioniemi-Stenberg, Annaliisa Kujala, Eeva Kulpakko, Kari Pikkupeura ja Anne Tapaninen. Hakemukset ovat liitteinä 1 6. Hakemusten liitteeksi pyydetyt ansioluettelot ja kopiot opinto- ja työtodistuksista ovat sosiaalilautakunnan jäsenten nähtävänä sosiaalitoimistossa ja kokouksessa. Hallintosäännön mukaan lautakunta päättää vakinaisen ohjaajan valinnasta. Vakinaisten työntekijöiden palkkausta koskevat asiat valmistelee ao. toimiston päällikkö yhdessä palkka-asiamiehen kanssa sekä vahvistaa ao. lautakunta. Hakijoista on haastatteluun kutsuttu Marja-Leena Ahvenainen, Kaisa Aikioniemi- Stenberg ja Eeva Kulpakko. Heitä on haastateltu ennen kokousta

11 10 Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta päättää valita vakinaiseen ohjaajan työsuhteiseen tehtävään hakemustietojen ja haastattelun perusteella Kaisa Aikioniemi-Stenbergin, jolla on hakijoista eniten hakuilmoituksessa edellytettyä kokemusta ja perehtyneisyyttä tämänkaltaisista työstä ja jolla on riittävästi hakuilmoituksessa edellytettyä muuta soveltuvaa koulutusta. Tehtäväkohtainen palkka on hinnoittelukohdan 04SOS050 mukaan 2180,92 euroa/kuukausi. Sosiaalilautakunta: Irja Harju kannatti päätösehdotusta. Muita ehdotuksia ei tullut, joten sosiaalisihteerin päätösehdotus todettiin tulleen hyväksytyksi Sosltk 8 Eeva Kulpakko on tehnyt oikaisuvaatimuksen koskien sosiaalilautakunnan päätöstä /37 ohjaajan valinnasta. Kulpakko on saanut ko. päätöksen tiedokseen Oikaisuvaatimus on saapunut ja kaksi liitettä eli säädetyssä oikaisuvaatimusajassa. Kulpakko esittää, että ko. päätös on virheellinen ja se on siksi kumottava. Perusteluissaan Kulpakko esittää aivan oikein, että Savukosken kunnan hakuilmoituksen mukaisesti ohjaajalta edellytetään sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain tarkoittamaa tehtävään soveltuvaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta soveltuvaa koulutusta sekä perehtyneisyyttä ja kokemusta ohjaustehtävistä. Hakuilmoituksen mukaan toimen palkkaus määritellään KVTES hinnoittelukohdan 04SOS050 mukaan. Edelleen Kulpakko perustelee, että Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (272/2005) määrittää yksityiskohtaiset kelpoisuusvaatimukset sosiaalihuollon keskeisille ammattinimikkeille, joita ovat sosiaalityöntekijä, sosiaaliasiamies, lastenvalvoja, sosiaaliohjaaja. lastentarhanopettaja ja lähihoitaja. Savukosken kunnan ohjaajan toimi noudattaa sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista määrittävän lain kuudetta pykälää, jonka mukaan ohjaajan tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Huomioitavaa on, että lain mukaan työnantaja voi poiketa lakisääteisistä kelpoisuuksista vain tiukentamalla vaadittavia kelpoisuuksia. Työnantaja ei siis voi esimerkiksi laajentaa lakisääteisiä kelpoisuuksia katsomalla, että muukin kuin laissa säädetty koulutus tai muu kokemus tuottaisi kelpoisuuden. Savukosken kunnan ohjaajan toimen hakuilmoituksessa on laajennettu ohjaajan toimen kelpoisuusvaatimuksia niin että sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon lisäksi muu soveltuva koulutus täyttää toimen kelpoisuuden. Näin ollen Savukosken kunta on toiminut virheellisesti, sillä lain

12 11 mukaan työnantaja voi poiketa lakisääteisistä kelpoisuuksista vain tiukentamalla ei löysentämällä vaadittavia kelpoisuuksia. Lisäksi KVTES 04SOS050 mukaan toimen pätevyysvaatimuksena on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto. Mikäli sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön tehtäviin ei saada kelpoisuuslaissa säädetyn kelpoisuuden omaavia henkilöitä tehtävään voidaan ottaa enintään vuodeksi henkilö, jolla suoritettujen opintojen perusteella on riittävät edellytykset tehtävän hoitamiseen, eli kelpoisuuden puuttuminen on peruste vain määräaikaiselle virka- tai työsuhteelle ei toimen vakituiselle täyttämiselle. Savukosken kunnan sosiaalilautakunnan tekemä päätös syrjii sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon omaavia hakijoita, mikäli toimeen on valittu hakija, jolla ei ole sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkintoa tai aiempaa opistoasteista tutkintoa. Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (myöhemmin kelpoisuuslaki) määrittelee yksityiskohtaiset kelpoisuusvaatimukset ainoastaan keskeisimpiin sosiaalihuollon ammatteihin, joita ovat sosiaalityöntekijä, sosiaaliasiamies, lastenvalvoja, sosiaaliohjaaja, lastentarhanopettaja ja lähihoitaja. Laissa ei säädetä yksityiskohtaisia kelpoisuusvaatimuksia kaikkiin niihin tehtäviin, jotka sinänsä kuuluvat lain soveltamisalaan, vaan osaan tehtävistä kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva koulutus. Kelpoisuuslain hallituksen esityksessäkin todetaan, että koska ehdotetussa laissa yksityiskohtaiset kelpoisuusvaatimukset määritellään ainoastaan keskeisimpiin sosiaalihuollon tehtäviin entistä suurempi osuus sosiaalihuollon tehtävistä olisi sellaisia, että niihin työnantaja voisi määritellä soveltuvan koulutuksen. Tältä osin uudistus merkitsisi sääntelyn väljentymistä. Kelpoisuuslain perusteluissa on todettu, että kelpoisuuslailla säilytetään työnantajan harkintaoikeus soveltuvien koulutusten suhteen. Työnantaja määrittelee tehtäviin tarkemmat kelpoisuusvaatimukset tarpeen mukaan esimerkiksi hakuilmoituksessa. Lain 11 pykälän säännös muiden sosiaalihuollon ammatillisten tehtävien kelpoisuusvaatimuksista voi tulla sovellettavaksi mm. tehtäviin, joissa ei ole tarpeen edellyttää tiettyä täsmällisesti määritettyä koulutusta. Savukosken kunta työnantajana ei ole määritellyt ko. ohjaajan tehtävää ja tehtäväkokonaisuutta sellaiseksi, jossa tulisi edellyttää kelpoisuuslain kuudennen pykälän mukaista kelpoisuutta eli ehdottomasti tehtävään soveltuvaa sosiaalialalle suuntaavaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoa. Tehtävänkuvauksen mukaan keskeiset tehtäväkokonaisuudet ovat työttömien haastattelut ja aktivointisuunnitelmien tekemiset yhteistyötahojen kanssa, toimenpiteissä olevien henkilöiden lähiohjaus ja tukeminen, työkohteiden hankinta, toimintojen organisointi, seuranta, tilastointi ja arviointi, toimintaan liittyvien ilmoitusten tekeminen. Työ sisältää asiakkaiden työtehtävissä mukanaoloa ja asiakkaiden kuljetusta työtehtävistä toiseen. Työtä tehdään sekä suoritus- että ohjaavalla tasolla, lähimpänä esimiehenä sosiaalisihteeri. Sosiaali- ja terveysministeriön sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön tehtävärakennesuosituksen mukaisesti kokonaisvastuu kuntouttavan työtoiminnan palveluprosessista tulee olla kunnan sosiaalityöntekijällä.

13 12 Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajien ja työllisyyskoordinaattorien tehtäviin kunnissa asetetut kelpoisuusehdot vaihtelevat kunnittain. Esimerkiksi Tohmajärven kunnassa ilmoitetaan työllisyyskoordinaattorin tehtävästä perehtyneisyyden, sujuvan supliikin ym. lisäksi: hyvät valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opisto-/kouluasteinen tutkinto. Kuopion kaupungissa kuntouttavan työtoiminnan ohjaajalta on edellytetty soveltuvaa sosiaalialan korkeakoulututkintoa tai aikaisempaa opistoasteista tutkintoa sekä työkokemusta. Leppävirralla työllisyyskoordinaattorilta edellytetään soveltuvaa koulutusta tai kokemusta työllisyydenhoidon kehittämisestä ja toteutuksesta ja eduksi katsotaan projektinhallinta ja verkostoitumistaidot, alueen paikallistuntemus sekä käytännön kokemus kunnan hallinnollisista tehtävistä. Sallan kunnassa työllisyyskoordinaattorilta on edellytetty tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja tehtävään on valittu tradenomi, AMK. Myös nämä esimerkit osoittavat, että kunnat työnantajina itse vastaavissa tilanteissa ovat voineet määritellä kelpoisuusvaatimukset eikä niissä ole edellytetty kelpoisuuslain kuudennen pykälän mukaista kelpoisuutta. KVTES:n palkkahinnoittelun liitteen 4 hinnoittelukohdan 04SOS050 ryhmään kuuluvien päätehtävät muodostuvat sosiaalisen tuen, ohjauksen, kasvatuksen ja kuntoutuksen tehtävistä. Hinnoittelukohdan mukaisen peruspalkan edellytyksenä korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto. Tähän ryhmään voi kuulua esim. kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja. KVTES luku II 7 soveltamisohjeen mukaan palkkahinnoittelussa edellytetty pätevyys ei ole toimen kelpoisuusehto vaan palkkausperuste. Kelpoisuusehdot on määrätty tapauksesta riippuen laissa, asetuksessa, johtosäännössä, ao. viranomaisen päätöksessä tai muutoin tehtävään otettaessa. Vaikka työntekijältä puuttuu hinnoittelukohdassa mainittu koulutus, häneen sovelletaan ko. palkkahinnoittelukohtaa 9 2 mom:n mukaisesti. Edelleen Kulpakko perustelee, että Savukosken kunnan sosiaalilautakunnan päätöksen yhteydessä ei ilmene yhteenvetoa hakijoista, eikä päätöksestä ilmene millä perusteella vain osa hakijoista on kutsuttu haastatteluun. Hyvän hallinnon ja henkilöstön valintapäätöksen perustelujen ydin on hakijoista tehty ansiovertailu peli käytännössä yhteenveto, jossa henkilötietojen lisäksi esitetään hakijoiden koulutus, työn kannalta oleellinen lisäkoulutus, työkokemus sekä tiedot kelpoisuusvaatimuksen täyttymisestä. Tämänkaltaista hakijoista tehtyä ansiovertailua ei ole pöytäkirjasta luettavissa ja epäselväksi jää onko todellista ansiovertailua tehty. Pelkästään nimien perusteella tehtävää ansiovertailua on mahdoton suorittaa. Pöytäkirjan perusteella ei selviä miksi sosiaalilautakunta pitää toimeen valittua henkilöä muita hakijoita ansioituneempana ja soveltuvimpana toimeen. Epäselväksi jää onko toimeen valittu henkilö ylipäätään pätevä toimeen, jossa edellytetään sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista määrittävän lain 6 :n sekä KVTES 04SOS050 palkkaluokituksen mukaisesti sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoa. Herää kysymys onko sosiaalilautakunta täyttänyt toimen muilla perusteilla, joita päätöksessä ei mainita. Sosiaalilautakunnan tekemä

14 13 päätös asettaa hakijat toimen kelpoisuusvaatimuksen omaavat hakijat eriarvoiseen asemaan ja on sen vuoksi syrjivä ja laiton. Sosiaalilautakunnan kokouksen esityslistan liitteenä on ollut kaikkien hakijoiden hakemukset. Hakijoilta on pyydetty hakemusten liitteiksi ansioluettelot ja kopiot kelpoisuuden osoittavista opinto- ja työtodistuksista. Kaikki hakemusasiakirjat liitteineen ovat olleet sosiaalilautakunnan jäsenten nähtävänä sosiaalitoimistossa ja kokouksessa sekä ennen kokousta haastattelutilaisuudessa. Lautakunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja esittelijä ovat sopineet hakemuksista ilmenneiden koulutus- ja työkokemustietojen ja alustavan ansiovertailun perusteella, ketkä potentiaalisimmat hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelutilanteessa on kerrattu hakijan koulutus, työkokemus ja kelpoisuusehdon täyttyminen. Haastattelutilanteessa ja sen jälkeen lautakunnan kokouksessa on tehty hakijoiden ansiovertailu, kokonaisarviointi hakemusasiakirjojen, ansioluetteloiden ja opinto- ja työtodistusten, haastattelun ja hakuilmoituksessa edellytettyjen kriteerien perusteella, ja valittu tehtävään hakija, jolla on hakijoista eniten hakuilmoituksessa edellytettyä kokemusta ja perehtyneisyyttä tämänkaltaisesta työstä ja jolla on riittävä hakuilmoituksessa edellytetty muu soveltuva koulutus eli alempaan korkeakoulututkintoon riittävät opinnot: sosiaalityö, sosiaalipsykologia, kasvatustiede ja sosiaalipolitiikka. Sosiaalilautakunta ei ole edellyttänyt valittavalta henkilöltä kelpoisuuslain nimenomaa 6 :n mukaista kelpoisuutta. Vielä Kulpakko perustelee, että Kyseessä olevaan Savukosken sosiaalitoimen ohjaajan toimeen on ollut sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuuslaissa säädetyn kelpoisuuden omaavia hakijoita, mutta sosiaalilautakunta on valinnut toimeen henkilön, jolla todennäköisesti ei ole lain mukaista pätevyyttä tai ainakaan sitä ei pöytäkirjassa selkeästi mainita. Tämän perusteella katson, että lain mukaisen kelpoisuuden omaavia hakijoita on laittomasti syrjitty Savukosken kunnan sosiaalilautakunnan ohjaajan toimen täyttämistä koskevassa päätöksessä. Edellä oleviin selostuksiin perustuen sosiaalilautakunta on valinnut tehtävään henkilön, jolla on sosiaalilautakunnan edellyttämä kelpoisuus eikä ketään hakijoista ole siten laittomasti syrjitty. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta päättää edellä olevin perustein hylätä Eeva Kulpakon oikaisuvaatimuksen sosiaalilautakunnan /37 päätöksen kumoamisesta aiheettomana. Sosiaalilautakunta: Päätösehdotus hyväksyttiin.

15 14 SOSIAALIHUOLLON ASIAKASMAKSUT Liite Sosltk 9 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen enimmäismääriin on tullut sosiaali- ja terveysministeriön ilmoituksen mukainen indeksikorotus lukien. Osaan maksuista on lukien tullut lisäksi myös asetuksella annettu erilliskorotus. Liitteenä on taulukko indeksikorotuksen ja erilliskorotuksen vaikutuksista. Tilapäisesti annettavista palveluista, tilapäisestä kotipalvelusta ja lyhytaikaisesta palvelukotijaksosta (poikkeuksena omaishoidon lomajakso), voidaan periä kunnan päättämä kohtuullinen maksu. Tilapäisen kotipalvelun hinta on alkaen ollut 10 euroa/tunti ja enintään 60 euroa/päivä. Saukodin lyhytaikaisjakson vuorokausimaksu on alkaen ollut 25 euroa sisältäen hoivan, ateriat ja liinavaatehuollon. Sosiaalisihteeri: Sosiaalilautakunta merkitsee korotukset tiedokseen ja toteaa, että sosiaalihuollon maksut peritään liitteessä ilmenevien tarkistettujen euromäärien mukaisina lukien annetuista palveluista. Tilapäisestä kotipalvelusta perittävät maksut korotetaan alkaen 12 euroon /tunti ja 72 euroon/päivä. Saukodin lyhytaikaisjakson vuorokausimaksu korotetaan alkaen 30 euroon. Sosiaalilautakunta: Päätösehdotus hyväksyttiin.

16 15 MUUT ASIAT Sosltk 10 Muita asioita ei ollut. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

39 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2015 toteuma ja määrärahamuutos

39 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2015 toteuma ja määrärahamuutos 0 ASIALISTA Asiat 36 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 37 Ohjaajan valinta 38 Saukodin pesulatyöntekijän valinta 39 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2015 toteuma ja määrärahamuutos 40 Muut asiat 1 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. 20 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 21 Palvelussuhteen päättäminen. 22 Lähihoitajan tehtävän haettavaksi ilmoittaminen

ASIALISTA. Asiat. 20 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 21 Palvelussuhteen päättäminen. 22 Lähihoitajan tehtävän haettavaksi ilmoittaminen 0 ASIALISTA Asiat 20 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 21 Palvelussuhteen päättäminen 22 Lähihoitajan tehtävän haettavaksi ilmoittaminen 23 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2015 toteumatilanne 24 Muut asiat

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 29.042014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 29.042014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto 0 ASIALISTA Asiat 12 Ei julkinen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14 Ohjaajan toimi työtoimintaan 15 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2014 toteumatilanne 16 Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 0 ASIALISTA Asiat 31 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 32 Oikaisuvaatimus lähihoitajan valinnasta 33 Saukodin pesulatyöntekijä 34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 35 Muut

Lisätiedot

48 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

48 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 48 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 49 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 50 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 51 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 52

Lisätiedot

viranomainen kokouspäivämäärä sivu:

viranomainen kokouspäivämäärä sivu: 41 SOSIAALILAUTAKUNNALLE TIEDOKSI Sosltk 28 Sosiaali- ja terveysministeriö 1. Kansallinen varautumissuunnitelma influenssapandemiaa varten Mikeva 2. Palvelun hinnantarkistus Eduskunnan oikeusasiamies 3.

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. 11 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 12 Palvelussuhteen päättäminen. 13 Lähihoitajan tehtävän haettavaksi ilmoittaminen

ASIALISTA. Asiat. 11 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 12 Palvelussuhteen päättäminen. 13 Lähihoitajan tehtävän haettavaksi ilmoittaminen 0 ASIALISTA Asiat 11 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 12 Palvelussuhteen päättäminen 13 Lähihoitajan tehtävän haettavaksi ilmoittaminen 14 Sisäisen valvonnan raportti 15 Ei julkinen asia 16 Muut asiat 1

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. 17 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 18 Lähihoitajan valinta. 19 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2016 toteumatilanne

ASIALISTA. Asiat. 17 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 18 Lähihoitajan valinta. 19 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2016 toteumatilanne 0 ASIALISTA Asiat 17 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 18 Lähihoitajan valinta 19 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2016 toteumatilanne 20 Ravitsemistyöntekijän oppisopimustoimi 21 Muut asiat 1 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.12.2013 klo 17.00 18.42 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 16.12.2014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 16.12.2014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto 0 ASIALISTA Asiat 26 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 27 Sidonnaisuuksien ilmoittaminen 28 Palvelussuhteen päättäminen 29 Työtoiminnan ohjaus 30 Muut mahdolliset asiat 1 KOKOUSAIKA Tiistai 16.12.2014 klo

Lisätiedot

55 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

55 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 55 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 56 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 57 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 58 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 59

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Todettiin. Työjärjestykseksi asiat 19. Tuovi Karvonen ja Irja Harju.

Savukosken kunnanvirasto. Todettiin. Työjärjestykseksi asiat 19. Tuovi Karvonen ja Irja Harju. KOKOUSAIKA Keskiviikko 02.07.2014 klo 17.35 18:00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 05.03.2014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 05.03.2014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto 0 ASIALISTA Asiat 1. Sosiaalilautakunnan kokoukset vuonna 2014 2. Sosiaalilautakunnan kokousten pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen 3. Edustajan määrääminen esitutkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn

Lisätiedot

25 Kodinhoitajan viran muuttaminen työsuhteeksi ja kodinhoitajan nimikkeen muuttaminen lähihoitajaksi

25 Kodinhoitajan viran muuttaminen työsuhteeksi ja kodinhoitajan nimikkeen muuttaminen lähihoitajaksi 0 ASIALISTA Asiat 22 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 23 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2016 toteumatilanne 24 Palvelussuhteen päättäminen 25 Kodinhoitajan viran muuttaminen työsuhteeksi ja kodinhoitajan

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 11.02.2015. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 11.02.2015. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto 0 ASIALISTA Asiat 1 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 2 Sosiaalilautakunnan kokoukset vuonna 2015 3 Sosiaalilautakunnan kokousten pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen 4 Edustajan määrääminen

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.04.2013 klo 17.45 18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. 10 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 11 Sisäisten tarkastajien lausunto. 12 Palvelussuhteen päättäminen

ASIALISTA. Asiat. 10 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 11 Sisäisten tarkastajien lausunto. 12 Palvelussuhteen päättäminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 11 Sisäisten tarkastajien lausunto 12 Palvelussuhteen päättäminen 13 Laitoshuoltajan tehtävien hoito 14 Muut mahdolliset asiat 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko

Lisätiedot

64 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

64 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 64 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 65 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 66 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 67 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 68

Lisätiedot

3 Sosiaalilautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen. 4 Edustajan määrääminen esitutkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn

3 Sosiaalilautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen. 4 Edustajan määrääminen esitutkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn 0 ASIALISTA Asiat 1 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 2 Sosiaalilautakunnan kokoukset vuonna 2017 3 Sosiaalilautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen 4 Edustajan määrääminen esitutkintaan

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto KOKOUSAIKA Tiistai 13.11.2012 klo 16.00 16.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Stenberg Pertti, puheenjohtaja Aaltonen

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja 1 KOKOUSAIKA Torstai 31.10.2013 klo 17.00 21.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Haapakoski Raimo, puheenjohtaja Harju

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 3.12.2013 64 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 3.12.2013 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 54 66 Kokouksen

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto 0 ASIALISTA Asiat 20 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 21 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2014 toteumatilanne 22 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2015 ja suunnitelma 2016-2017 23 Valtuustostrategian tarkistaminen

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () ()

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19- Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Sosiaalilautakunta 13.11.2011 85 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sos. ltk 65 Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

71 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 77 Vastaavan sairaanhoitajan viran muuttaminen vanhustyön ohjaajan viraksi

71 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 77 Vastaavan sairaanhoitajan viran muuttaminen vanhustyön ohjaajan viraksi 0 ASIALISTA Asiat 71 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 72 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 73 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 74 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 75

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KOKOUSAIKA Tiistai 27.05.2014 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. 35 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 36 Lähihoitajan valinta. 37 Ateriahinnat. 38 Palvelussuhteen päättäminen

ASIALISTA. Asiat. 35 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 36 Lähihoitajan valinta. 37 Ateriahinnat. 38 Palvelussuhteen päättäminen 0 ASIALISTA Asiat 35 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 36 Lähihoitajan valinta 37 Ateriahinnat 38 Palvelussuhteen päättäminen 39 Vastaavan sairaanhoitajan viran haettavaksi ilmoittaminen 40 Muut asiat 1 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 12.11.2008 klo 18.00 18.50 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

33 Toimiva kotihoito Lappiin hanke / Savukosken kunnan osallistuminen

33 Toimiva kotihoito Lappiin hanke / Savukosken kunnan osallistuminen 0 ASIALISTA Asiat 29 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 30 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2016 toteumatilanne 31 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2017 ja suunnitelma 2018-2019 32 Lähihoitajan sijainen Saukodille

Lisätiedot

22 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

22 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 22 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 23 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 24 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 25 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 26

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.05.2013 klo 17.00 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. 15 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 16 Lähihoitajan valinta. 17 Laitoshuoltajan tehtävien hoito

ASIALISTA. Asiat. 15 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi. 16 Lähihoitajan valinta. 17 Laitoshuoltajan tehtävien hoito 0 ASIALISTA Asiat 15 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 16 Lähihoitajan valinta 17 Laitoshuoltajan tehtävien hoito 18 Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys 2015-2016 19 Muut asiat 1 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 9/2015 132

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 9/2015 132 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 9/2015 132 KOKOUSAIKA Tiistai 24.11.2015 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LAKI SOSIAALITYÖN AMMATILLISEN HENKILÖSTÖN KELPOISUUDESTA YKSITYISISSÄ SOSIAALIPALVELUISSA

LAKI SOSIAALITYÖN AMMATILLISEN HENKILÖSTÖN KELPOISUUDESTA YKSITYISISSÄ SOSIAALIPALVELUISSA PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYS RY JÄSENKIRJE 11/2005 Tast 20.5.2005 Palvelulaitosten työnantajayhdistys ry:n jäsenyhteisöille LAKI SOSIAALITYÖN AMMATILLISEN HENKILÖSTÖN KELPOISUUDESTA YKSITYISISSÄ

Lisätiedot

Tarkastustarkastuslautakunta

Tarkastustarkastuslautakunta Kinnulan kunnan Tarkastustarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Kokousaika: to 3.9.2009 klo 13.00-15.55. Kokouspaikka: Kinnulan kunnanvirasto jäsen varajäsen Läsnä: Rauno

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2017 41 Kokousaika 24.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Eija-Liisa Suisto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Sosiaalilautakunta 21.05.2019 AIKA 21.05.2019 klo 18:00-19:05 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta 9.2.2016 Pöytäkirja 1/2016. Läsnä: Jäsen Läsnä (x)henkilökohtainen varajäsen Läsnä (x)

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta 9.2.2016 Pöytäkirja 1/2016. Läsnä: Jäsen Läsnä (x)henkilökohtainen varajäsen Läsnä (x) Kosken Tl kunta 1 Sosiaalilautakunta Kokousaika: Tiistai 9.2.2016 kello 17.00 Kokouspaikka: Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Läsnä: Jäsen Läsnä (x)henkilökohtainen varajäsen Läsnä (x) Puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009. Sosiaali- ja terveyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009. Sosiaali- ja terveyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 03.11.2009 klo 17.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 5/2017 86 KOKOUSAIKA Keskiviikko 21.06.2017 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Sosiaalilautakunta 20.1.2010 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sos. ltk 1 Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Otsikko Sivu 65 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Otsikko Sivu 65 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 Sosiaalilautakunta 17.10.2018 AIKA 17.10.2018 klo 17:00-18:05 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 65 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Sosiaalilautakunta 26.06.2018 AIKA 26.06.2018 klo 17:00-17:35 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja

Lisätiedot

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 16.11.2017 Klo 17.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Sosiaalilautakunta 27.02.2018 AIKA 27.02.2018 klo 17:20-18:13 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/ Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus

MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/ Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 17:00 pykälät otsikko 62. Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1. 31.8.2018 63. Taloussuunnitelman 2019 ja 2020 2021 valmistelu

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 7/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ke 26.6.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 15.3.2018 Klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

32 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

32 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 32 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 33 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 34 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 35 Sosiaalilautakunnan kokoukset 2017-2021

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.03.2013 klo 17.00 17.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sosiaalilautakunta 6.3.2014. 1 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1 28.2.

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sosiaalilautakunta 6.3.2014. 1 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1 28.2. MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous 6.3.2013 klo 17:00 19:27 pykälät otsikko 1 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1 28.2.2014 2 Sosiaalitoimen toiminnallisten

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77 8/2012 77 Kokousaika Torstai 28.06.2012 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

kelpoisuudesta sekä työvoiman vaihtuvuudesta ja

kelpoisuudesta sekä työvoiman vaihtuvuudesta ja Selvitys sosiaalihuollon ll henkilöstön nykyisestä määrästä ä ja kelpoisuudesta sekä työvoiman vaihtuvuudesta ja poistumasta it t vuoteen 2015 Lapin alueella ll Pohjois Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35.

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Savukosken kunnanvirasto. Haapakoski Raimo, puheenjohtaja 1 KOKOUSAIKA Maanantai 23.09.2013 klo 17.10 20.13 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Jäsenet Haapakoski Raimo, puheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KOKOUSAIKA Torstaina 17.1.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 2 3 4 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka kunnantalo, alakerran kahvihuone Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

tehdä seuraavat vakanssijärjestelyt

tehdä seuraavat vakanssijärjestelyt Kunnanhallitus 76 16.02.2015 Kunnanhallitus 86 02.03.2015 Perusturvan toimialan uudet vakassit ja vakanssijärjestelyt 2015 21/01.01.00/2014 Kunnanhallitus 16.02.2015 76 Kunnanvaltuuston 29.11.2014 hyväksymään

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 20.6.2016 klo 12.00-12,35 Paikka Savukosken kunnanvirasto 108 109 110 Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/2017 20 Kokousaika 18.5.2017 kello 18.00 18.30 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto, saapui

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19 Perusturvalautakunta 19 Kokousaika Torstai Kokouspaikka Kunnanvirasto klo 18.00 Käsiteltävät asiat 19 20 21 22 23 24 25 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.9.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.9.2014 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 KOKOUSAIKA 13.08.2012 klo 17.00-18.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 15 LAUSUNTOPYYNTÖ ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 10 Saapuneet asiakirjat 11 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Hallintosääntö. Ylöjärven kaupunki. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt x.x.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

Hallintosääntö. Ylöjärven kaupunki. Kaupunginvaltuusto hyväksynyt x.x.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 (8) Ylöjärven kaupunki Hallintosääntö Kaupunginvaltuusto hyväksynyt x.x.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja kaupungin johtosäännöt Hallintosäännössä

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Peltoniemi Juhani jäsen. Savukoski Sinikka, sosiaalisihteeri. Tuovi Karvonen ja Juho Orava.

Savukosken kunnanvirasto. Peltoniemi Juhani jäsen. Savukoski Sinikka, sosiaalisihteeri. Tuovi Karvonen ja Juho Orava. 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.02.2013 klo 16.00 18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana ) Savukosken kunnanvirasto Haapakoski Raimo puheenjohtaja, poissa

Lisätiedot