DM220i-sarjan Postimaksukone - Pika-asennusohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DM220i-sarjan Postimaksukone - Pika-asennusohje"

Transkriptio

1 DM220i-sarjan Postimaksukone - Pika-asennusohje Lue tämä ohje ENNEN laitteen käyttöönottoa. Jatka lukemista Näillä ohjeilla saat postimaksukoneesi käyttöön nopeasti DM220i-sarjan postimaksukone on suunniteltu siten, että voit itse asentaa laitteen. Asennusta varten tarvitset seuraavat: Paketin, jossa on uusi postimaksukoneesi. Postin avausilmoituksen, joka sisältää pankkiyhteystiedot viitenumeroineen postimaksuvarojen maksamiseksi uudelle postimaksukoneellesi. Asennus vaatii yhteydenoton Pitney Bowesin latauskeskukseen. Asennuksen apuna käytössäsi on kaksi eri materiaalia: Tämä paperinen opas Avaa ohje ja seuraa oppaan vaiheita Online-opas Sähköinen opas, joka sisältää havainnollisia videoita. Mene osoitteeseen ja napsauta installation guide -linkkiä.

2 UK Version 1 Avaa laatikko ja pura lähetys. 1 Tarkista että seuraavat osat ovat toimituksessa. Jos jotakin puuttuu, soita asiakaspalveluumme numeroon Riippuen valitusta asennustavasta, et välttämättä tarvitse kaikkia alla mainittuja osia. Jos sinulla ongelmia asennuksen aikana, katso kohta Vianmääritys. Postimaksukone Punnitustaso Vastaanottokaukalo Tulostinpää (muovipussissa) Sininen värikasetti Tarroja Käyttöohje Digital Mailing System DM220i series (models DM160i and DM220i) Operator Guide Verkkosovitin Verkkokaapeli USB-kaapeli Sähköjohto Jalusta/ vetolaatikko (joissain malleissa) Sulkija (joissain malleissa) Suljentaneste (ainoastaan, jos kostutin sisältyy toimitukseen) 2 Päätä mihin sijoitat laitteen ja miten yhdistät sen. Älä kytke sähköjohtoa koneeseen ennen vaihetta 3. Postimaksukoneesi tulee ottaa yhteys Pitney Bowesin latauskeskukseen postimaksuvarojen lisäämiseksi, ohjelmistopäivitysten lataamiseksi sekä suorittaaksesi vaadittuja tuoteseurantaraportteja. Tämä yhteys muodostetaan internetin kautta käyttäen LAN-verkkoa. Yhteys varmistaa nopean ja vaivattoman tavan yhdistää laite latauskeskukseen. LAN-yhteys Sinun täytyy käyttää sopivalla tavalla konfiguroitua LAN-verkkoyhteyttä, jonka avulla pääset Internetiin. Edut Nopein. Aina yhdistetty. Helppokäyttöinen. Tekniset vaatimukset Standardi (RJ45) verkkoliitäntä reitittimessä tai toimiva verkkopistoke seinässä. TAI... Jos olet hankkinut valinnaisen WiFi-reitittimen, voit yhdistää postimaksukoneen verkkoon langattomasti. Jos et voi järjestää yhdistämiseen LAN-yhteyttä, voit varakeinona käyttää ilmaista Pitney Bowes PC Meter Connect (PCMC) -ohjelmistoa. PCMC-yhteys Jos sinulla on lähellä käytössä Internet-yhteydellä varustettu tietokone, voit asentaa siihen ilmaisen Pitney Bowes PC Meter Connect (PCMC) -ohjelmiston ja käyttää tietokoneen Internet-yhteyttä. Edut Vaihtoehtoinen yhdistämistapa, jos LAN-yhteys ei ole mahdollinen. Tekniset vaatimukset Vaatii lähellä olevan Internet-yhteydellä varustetun tietokoneen. Käyttöjärjestelmän tulee olla Windows 2000, Windows XP, Windows Vista tai Windows 7 (32-bit), ja siihen on oltava asennettuna PCMC. PCMC ei ole saatavana Macille. Jos kumpikaan yhteystapa ei ole mahdollinen, lue kohta Vianmääritys. Varmista myös, että postimaksukone saa jatkuvasti virtaa ja että sen ympärillä on tilaa esteettömään työskentelyyn.

3 3. Yhdistäminen 3 Poista laitteen kaikki pakkausmateriaali. Jos postimaksukoneesi malli on DM220i, aseta laite jalustalleen nyt. Seuraa valitsemasi yhteystavan alla olevia ohjeita: 3a. Langallinen LAN-yhteys Liitä kone verkkoon käyttäen mukana toimitettuja kaapeleita ja verkkosovitinta alla olevassa kuvassa näytetyllä tavalla. Virtakytkin Pistoke Verkkoyhteys reitittimessä tai verkkoseinäpistokkeessa USBliitäntä Koneen takaosa Verkkokaapeli Verkkosovitin Kytke sähköjohto kuvan mukaisesti koneen takana olevaan pistokkeeseen. Kytke virtakytkin päälle. VAROITUS: Kytke laitteisto aina lähellä olevaan maadoitettuun seinäpistokkeeseen. Seinäpistokkeen tulee olla laitteiston lähellä ja siihen tulee päästä helposti käsiksi. Käytä laitteistosi kanssa toimitettua verkkojännitejohtoa. Kun virta on kytkettynä päälle, pitäisi verkkosovittimen joko 10- tai 100-ilmaisimen merkkivalon palaa, ja myös ACT-ilmaisin voi vilkkua. Jos mikään ilmaisimista ei syty, tarkasta, että reitittimesi/verkkopistokkeesi toimii kunnolla ennen siirtymistä vaiheeseen 4. 3b. Langaton LAN-yhteys Ohje WiFi-reitittimen tarvitsemista asetuksista löytyy internetistä; mene osoitteeseen ja syötä koodi Seuraa dokumentissa annettuja ohjeita tehdäksesi tarvittavat asetukset. Kun olet valmis, jatka tämän ohjeen kohdasta 4 suorittaaksesi postimaksukoneen asennuksen. 3b. PCMC-yhteys Ennen kuin yhdistät postimaksukoneen PC:hen, sinun täytyy asentaa ilmainen PC Meter Connect -ohjelmisto. Tarvitset ylläpitäjän oikeudet tietokoneellasi voidaksesi asentaa ohjelmiston. PCMC ei ole saatavana Macille. Asentaaksesi PC Meter Connect(TM) -ohjelmiston, mene osoitteeseen: Valitse Run -vaihtoehto asentaaksesi ohjelmiston. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita ja muista valita English (UK) asennuskieleksi. Tämä prosessi asentaa ohjelmiston ja testaa postimaksukoneen yhteyden. Kun tämä on valmis, sinua pyydetään palaamaan tämän ohjeen kohtaan 4 suorittaaksesi postimaksukoneen asennuksen. 4 Valitse kieli. Aseta kieli ja aika VALITSE KIELI Suomi Svenska English Näppäile tunti (24 tunnin muodossa), valitse sitten Jatka vahvistaaksesi. Näppäile minuutit, valitse sitten Jatka vahvistaaksesi. Tarkasta näytetty aika, ja jos se on oikein, valitse Tämä on oikein. PAIKALLISAIKA 10:15 Tämä on oikein Aseta aika Kello näyttää normaaliaikaa (talviaika) ja se on 1 tunnin jäljessä kesällä. Tätä voidaan säätää asennuksen jälkeen, ks. lisätietoja koneen käyttöoppaasta («kesäaika»).

4 5 Asenna tulostinpää ja värikasetti 5.1 Seuraava ilmoitus näkyy näytöllä: «Tulostinpäätä ei havaittu. Avaa kansi ja asenna tulostinpää ja värikasetti.». Avaa kansi. 5.2 Napsauta suoja auki. 5.3 Poista tulostinpää pakkauksesta. ÄLÄ KOSKE tulostinpään liittimiin. Poista teippi tulostinpäästä. 5.4 Ohjaa tapit koloihin. 5.5 Paina tulostinpäätä vasemmalle kunnes se naksahtaa paikalleen. 5.6 Poista uusi värikasetti pakkauksestaan. Poista suojateippi värikasetin pohjasta. 5.7 Asenna värikasetti koloonsa. Kasetin molemmilla puolilla olevien kielekkeiden pitää mennä uriin. 5.8 Palauta suoja paikoilleen ja napsauta se kiinni. 5.9 Sulje kansi. Järjestelmä käynnistää asennuksen automaattisesti. Tämä kestää muutaman minuutin. 6 Tulosta testikuvio Kun kone pyytää, laite koneeseen kirjekuori tai tarra-arkki tulostaaksesi testikuvion. Saadaksesi hyvän leiman, syötä kuori tai tarra syöttötason takaseinää vasten koneeseen. Järjestelmä havaitsee kuoren/ tarran ja ohjaa sen automaattisesti tulostusmekanismin läpi. Takaseinä Tarkista testitulosteen tulostuslaatu. Hyvä jälki - ei katkonaisia viivoja Huono jälki - katkonaisia viivoja Jos testikuvio on hyvä (ei puuttuvia viivoja), paina Kyllä. Jos testikuvio on huono (viivat katkonaisia tai epäselviä), paina Ei. Järjestelmä valmistelee tulostuspään uudelleen ja pyytää toista testitulostusta tulostuslaadun varmistamiseksi. TÄRKEÄÄ On tärkeää, että postimaksukoneleiman tulostusjälki on hyvä. Jos tulostusjälki on huono, leimaa ei ehkä voida lukea automaattisesti. Tämä saattaa johtaa viivästymiseen postisi jakamisessa tai se saatetaan hylätä.

5 7 Tarkasta saldo latauskeskuksesta ja lataa postimaksuvaroja Sinun täytyy lisätä postimaksuvaroja postimaksukoneeseen ennen kuin voit käyttää sitä. Tarkasta tilisaldosi Järjestelmä ottaa automaattisesti yhteyttä latauskeskukseen ja näyttää hetken päästä saldon. Tilitiedot Maksett * * * *, * * Muut * * * *, * * Lisää varoja (K/E)? Lataa postimaksuvaroja Sinun täytyy lisätä postimaksuvaroja tässä vaiheessa voidaksesi suorittaa asennuksen loppuun. Valitse Kyllä. Syötä rahamäärä, jonka haluat ladata ja valitse Jatka. Kun järjestelmä pyytää vahvistamaan rahanlisäyksen, valitse Kyllä. Järjestelmä yhdistää latauskeskukseen ja suorittaa varojen latauksen. Kun lataus on valmis, järjestelmä kysyy haluatko tulostaa latauksesta kuitin. Valitse Kyllä ja toimi näytön ohjeiden mukaan. 8 Ohjelmistopäivitys Kun koneesi ilmoittaa, että päivitys on saatavilla, asenna se valitsemalla «Suorita nyt». Päivityksen asentaminen on tarpeen voidaksesi suorittaa asennuksen onnistuneesti loppuun. Tämä kestää muutaman minuutin. Älä sammuta järjestelmää asennuksen aikana. Kun koneesi päivitys on valmis, valitse Jatka ja sitten OK. 9 Asenna vaaka Koneesi on nyt asennettu mutta sinun täytyy vielä konfiguroida järjestelmän vaaka. Aseta vaaka postimaksukoneen päälle omalle paikalleen. Varmista, että vaa an pohjassa oleva liitin asettuu kunnolla koneeseen. Syötä vaa an oikea sijaintikoodi alla olevan kartan mukaisesti ja valitse Jatka. CODE 28 Ivalo CODE 27 Kemijärvi Rovaniemi CODE 26 Kokkola Jakobstad Iisalmi Lieksa CODE 25 Kouvola Jos sijainti on yli 600m merenpinnasta, vähennä koodista 1. CODE 24 Kotka Helsinki ONNEKSI OLKOON Postimaksukoneesi on nyt asennettu. Käännä sivua seuraa kohdan 10 ohjeita leimataksesi ensimmäisen postisi

6 10 Leimaa kirjekuori Näin leimaat postilähetyksen. Aseta posti vaa alle. Postin paino näkyy näytössä tekstin VAAKA vieressä. Valitse haluamasi luokka painamalla Luokka -tekstin viereistä painiketta (näet lisäluokat rullauspainikkeiden avulla). Jos luokan nimen vieressä ei ole arvoa, tarvitaan lisää tietoa. Saat tietoa kyseisen luokan saatavilla olevista valikoista ja palveluista kehotteita seuraamalla. Valitse Valmis kun kaikki luokkavalinnat ja maksut on syötetty. Tulosta mainosleima postileiman kanssa. Paina Sivu alas -painiketta. Valitse Valitse mainosviesti. Selaa listaa ja valitse haluamasi mainosleima. Palaat perustilaan, ja näytöllä näkyy valittu mainosleima. Varmistaaksesi, että mainosleima tulostuu jatkossa automaattisesti, katso kohta Esiasetukset ja oletusasetus. Laita postimaksukoneeseen leimattava kirjekuori kuten kohdassa 6 on ohjeistettu Ongelmia? Etkö löydä tilaamaasi mainosleimaa? Katso kohta Mainosleimat. Haluatko asettaa postimaksukoneen leimaamaan haluamasi mainosleiman automaattisesti? Katso kohta Esiasetukset ja oletusasetus. Haluatko tietää lisää uuden postimaksukoneesi käytöstä? Katso kohta Postimaksukoneen käyttö. Mainosleimat Mainosleiman luonti voi kestää 10 päivää, ja jos se ei ole valmis ladattavaksi asennusprosessin aikana, lähetä sähköpostilla kysely leiman valmistumisajankohdasta osoitteeseen finsales@pb.com. Kun mainosleima on valmis, tee päivitys alla olevan ohjeen mukaan ladataksesi mainosleiman koneeseesi. Voit milloin vain tehdä koneeseesi päivityksen, joka automaattisesti lataa saatavilla olevat mainosleimat tai muut päivitykset koneeseesi. Teet päivityksen näin: Paina Valinnat. Siirry kolmanteen kuvaruutuun painamalla Sivu alas -painiketta. Valitse Latauskeskus. Valitse Päivitykset. Postimaksukoneesi ottaa yhteyden Pitney Bowesin latauskeskukseen ja ilmoittaa, onko päivityksiä saatavilla. Seuraa näytön ohjeita aloittaaksesi lataamisen. Halutessasi uuden mainosleiman postimaksukoneeseesi käy verkkosivuillamme osoitteessa Vaihtoehtoisesti voit kirjautua MyAccountiin ja napsauttaa MyAccountin kotisivun oikeassa reunassa olevaa Mainosleiman tilauslomake linkkiä. Halutessasi tulostaa valitsemasi mainosleiman automaattisesti aina kun leimaat postia, katso alla kohta Esiasetukset ja oletusasetus. Esiasetukset ja oletusasetus Esiasetus on toiminto, joka tapahtuu yhdellä napin painalluksella. Painikkeeseen on etukäteen asetettu arvo, kuten postiluokka, mainosleima, tekstimainos, tilin numero, jne. Järjestelmässä on yksi oletusasetus (tallennettuna toimintoja, joita käytät eniten), jota käytetään painamalla painiketta Oletusasetus. Siinä on myös tilaa enintään viidelle esiasetukselle, joita käytetään painamalla painiketta Esiasetukset ja valitsemalla valikosta haluttu asetus. Suosittelemme, että esiasetat vaihtoehdot mainosleimalle ja lähetysluokalle. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Esi- tai oletusasetuksen luominen Asetettavia arvoja ei tarvitse ohjelmoida. Sen sijaan järjestelmä ottaa tilannekuvia laitteessa käytettävistä arvoista asetusta määrittäessäsi. Esimerkiksi, jos laite on asetettu tulostamaan mainos, ja postimaksumäärä on jo näytöllä, järjestelmä tallentaa juuri tämän tilanteen (joko oletus- tai esi-) asetusta määrittäessäsi. Jos haluat lisätietoja esiasetuksista ja oletusasetuksesta, voit lukea niistä lisää koneesi mukana toimitetusta käyttöoppaasta. Oletusasetuksen määrittäminen Uusien arvojen määrittäminen oletusasetukseen: Määritä laitteen varsinaiset toiminnot (kuten Ei mainosta, tietty postimaksuluokka, jne.) joiden haluat pysyvän asetuksissa. Paina Esiasetukset-painiketta. Valitse Määritä oletusasetus. Valitse KYLLÄ. Oletusasetuksen valitseminen Perusasetus valitaan painamalla Oletusasetus-painiketta. Virran kytkeytyessä päälle järjestelmä asettaa itsensä aina oletusasetukseen.

7 Tuoteseuranta Postimaksukone on Postin hyväksymä, ja sitä käytettäessä on noudatettava joitain perusvaatimuksia. Postimaksukoneesi tarkistetaan aina, kun yhdistät latauskeskukseen, ja tiedot lähetetään Postille. Tuoteseuranta tapahtuu joka kuukauden ensimmäisenä päivänä. Sinulla on kuitenkin 6 päivää aikaa yhdistää latauskeskukseen. Vianmääritys Alla on esitetty muutamia tavallisimpia asennukseen liittyviä ongelmia sekä ratkaisu niihin. Ei saa yhteyttä latauskeskukseen - LAN-yhteys Tarkasta, että verkossasi oleva tietokone saa yhteyden Internetiin. Tarkasta, että joko 10- tai 100-ilmaisin verkkosovittimessasi palaa, ja että ACT-ilmaisin mahdollisesti vilkkuu. Jos mikään ilmaisimista ei pala, tarkasta verkkokaapeli ja verkkokytkentäpistoke tai reititin. Ei saa yhteyttä latauskeskukseen - PCMC-yhteys Varmista, että USB-kaapeli on kytkettynä postitusjärjestelmän ja tietokoneen väliin, ja että tietokone saa yhteyden Internetiin. Kumpikaan yhteystapa LAN tai PCMC ei ole mahdollinen Jos sinulla ei ole käytössäsi LAN-yhteyttä tai internetiin yhteydessä olevaa PC:tä yhdistääksesi postimaksukoneen Pitney Bowesin latauskeskukseen, ota meihin yhteyttä puhelimella tai s-postilla finsales@pb.com keskustellaksesi muista vaihtoehdoista. Ei tarpeeksi varoja Olet yrittänyt lisätä enemmän varoja kuin mitä latauskeskustililläsi on rahaa. Mainosleima ei ole saatavilla Katso kohta Mainosleimat. Jos sinulla on edelleen ongelmia asennuksessa, saat lisätietoja sivulta tai soittamalle asiakastukeemme numeroon

8 Postimaksukoneen käyttö Nyt kun olet asentanut postimaksukoneesi, haluat varmasti oppia lisää sen monista ominaisuuksista. Oppiaksesi kaiken postimaksukoneesta tutustu käyttöoppaaseen... Digital Mailing System DM220i series (models DM160i and DM220i) Operator Guide UK Version Luvussa 3 kuvataan postin lähettäminen ja mainosviestin valinta. Luvussa 4 kuvataan esiasetuksen asettaminen, jotta järjestelmäsi lataa vakioasetuksesi automaattisesti, mukaan lukien valitsemasi mainosviestin, jne. Luvussa 7 kuvataan lisävarusteisen sulkijan asennus, jos sellainen on toimitettu järjestelmäsi kanssa. Pitney Bowesin tuotteet ja palvelut Tarviketilaukset Tarvitset sitten mustetta tai kirjekuoria postimaksukoneeseesi tai muita päivittäisiä toimistotarvikkeita kuten kyniä tai paperia, saat ne meiltä. Tarjoamme tuhansille asiakkaillemme korkealaatuisia tarvikkeita kilpailukykyisin hinnoin, Pitney Bowesin Laatutakuulla! Nähdäksesi mitä kaikkea valikoimaamme sisältyy, käy verkkokaupassamme osoitteessa Jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella tarvikkeistamme, voit myös soittaa meille numeroon MyAccount Pitney Bowesin asiakasportaali, jossa voit hallinnoida yrityksenne asiakastietoja kuten: Katsoa tilitietoja ja laskutusta Katsoa tilaushistoriaa ja tilausten etenemistä Hallinnoida yhteystietoja Saada teknistä tukea. Päästäksesi MyAccountiin, mene osoitteeseen ja rekisteröidy. Rekisteröintiä varten tarvitset asiakasnumerosi, jonka löydät esim. laskustasi. Pitney Bowes Oy Melkonkatu Helsinki Puh: Pitney Bowes Ltd. *SDC956B* Form no: SDC956B (10-14)

Lue minut ensin! DM100i/DM200i Series. Pika-asennusohje. DM100/DM00-sarjan postimaksukone on suunniteltu siten, että voit itse asentaa laitteen.

Lue minut ensin! DM100i/DM200i Series. Pika-asennusohje. DM100/DM00-sarjan postimaksukone on suunniteltu siten, että voit itse asentaa laitteen. Lue minut ensin! DM100i/DM200i Series DM100/DM00-sarjan postimaksukone on suunniteltu siten, että voit itse asentaa laitteen. On tärkeää että luet ohjeen läpi yksityiskohtaisesti. Pika-asennusohje Ennen

Lisätiedot

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse.

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. On tärkeää, että luet ohjeen läpi yksityiskohtaisesti. Pika-asennusohje Ennen kun

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Käyttöpaneelin merkkivalot

Käyttöpaneelin merkkivalot tarkoittavat eri asioita niiden järjestyksen mukaan. Merkkivalot, jotka ovat pois päältä, päällä ja/tai vilkkuvat, osoittavat tulostimen eri tilanteita kuten tulostimen tilaa, tarvittavia käyttäjän toimia

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Suomi MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Pakkauksen sisällön tarkistaminen paperituki tulostimen ohjelmat ja käsikirjan sisältävä CD-ROM värikasettipakkaus

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon.

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon. Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon www.provet.fi Finnish Net Solutions Oy www.fns.fi 1/6 Finnish Net Solutions Oy, 2/2012 Yleistä Tulostaminen PDF-tiedostoon Provet Petistä onnistuu ilmaisen

Lisätiedot

Lue minut ensin! DM300c/DM400c -sarja Digitaaliset postitusjärjestelmät. Asennusopas

Lue minut ensin! DM300c/DM400c -sarja Digitaaliset postitusjärjestelmät. Asennusopas Lue minut ensin! Shipping & Mailing Franking Machines DM300c/DM400c -sarja Digitaaliset postitusjärjestelmät Uusi järjestelmäsi on suunnitteltu niin, että voit laittaa sen itse käyttövalmiiksi, joten voit

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html Lataaminen ja asennus F-PROT Antivirus 6 Windows Home Huomautukset: Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html F-PROT Antivirus

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää Asennusopas Värisäädettävä nestekidenäyttö Tärkeää Perehdy laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön lukemalla PRECAUTIONS (TURVATOIMET), tämä Asennusopas ja CD-ROM-levylle tallennettu Käyttöopas.

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ Comet -maksulaitteen lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä: Suosittelemme Comet maksulaitteen lataamista MiniUSB-kaapelia käyttäen; lataaminen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0 56K ESP-2 MODEM Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu modeemin 56K ESP-2 Modem käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tai käytössä ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Sight Fighter Vibration Feedback - ja Predator QZ 500 - tuotteiden

Lisätiedot

1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto

1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto 1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto Useimmat verkkokaupassa myytävät e-kirjat on suojattu Adobe DRM suojauksella. Näitä e-kirjoja voi lukea vain Adobe Digital Editions ohjelmalla, joka on asennettava

Lisätiedot

Bomgar etähuoltoohjelmisto

Bomgar etähuoltoohjelmisto Bomgar etähuoltoohjelmisto Asiakasohje Tämän dokumentin tarkoituksena on kertoa Microksen asiakkaille, mitä asiakkaan tulee tehdä liittyäkseen Microksen asiakastuen lähettämään etähuoltoistuntokutsuun

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

A-LINK IPC1. MJPEG Verkkokamera. Pika-asennusohje

A-LINK IPC1. MJPEG Verkkokamera. Pika-asennusohje A-LINK IPC1 MJPEG Verkkokamera Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti Sisältää Tarkista paketin sisältö tarkasti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos yksikin tarvike on viallinen tai puuttuu,

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Sisällys. Johdanto. Ohjeet. Tarkistuslista ennen asennusta. Tiedostopäätteet ja URLit, jotka verkon/palomuurin tulee sallia

Sisällys. Johdanto. Ohjeet. Tarkistuslista ennen asennusta. Tiedostopäätteet ja URLit, jotka verkon/palomuurin tulee sallia Sisällys Johdanto Mitkä ovat LAN-yhteyden hyödyt? Onko se turvallista? Mitkä postitusjärjestelmät käyttävät LAN-yhteyttä? Mitä minun tarvitsee kertoa verkon ylläpitäjälle / IT-osastolle? Ohjeet Miten liität

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN 2 REKISTERÖINTI Avaa saamasi SAFE -linkki tai mene ostamastasi tuotepakkauksesta löytyvään osoitteeseen. 2 Täytä lomake ja valitse vahva salasana. Klikkaa Luo käyttäjätili.

Lisätiedot

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa.

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. E-kirjan latausohje Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. Pikaohjeet 1. Varmista että tietokoneellesi on asennettu Adobe Digital Editions ohjelma.

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys Huawei E3276s ohjelmistopäivitys 1. Aloita kytkemällä nettitikku tietokoneen USB-porttiin. Jos nettitikku ei ole aikaisemmin ollut käytössä tässä tietokoneessa, niin hetken päästä aukeaa Mobile Broadband

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Ohjeet e kirjan ostajalle

Ohjeet e kirjan ostajalle 1 Ohjeet e kirjan ostajalle 1. Ostaminen ja käyttöönotto 1.1. Näin saat e kirjan käyttöösi Lataa tietokoneellesi Adobe Digital Editions (ADE) ohjelma täältä: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/.

Lisätiedot

Pikaopas. Powerline 1000 Malli PL1000v2

Pikaopas. Powerline 1000 Malli PL1000v2 Pikaopas Powerline 1000 Malli PL1000v2 Pakkauksen sisältö Joillain alueilla ohje-cd-levy toimitetaan tuotteen mukana. 2 Aloittaminen Powerline-sovittimet ovat vaihtoehtoinen tapa laajentaa verkkoa käyttämällä

Lisätiedot

Helppo seitsemänvaiheinen

Helppo seitsemänvaiheinen HP DeskJet 720C Series -kirjoitin Helppo seitsemänvaiheinen asennus Onnittelumme uuden HP DeskJet 720C Series -kirjoittimen omistajalle! Tässä näkyy laatikon sisältö. Jos jotain puuttuu, ota yhteyttä HP-jälleenmyyjääsi

Lisätiedot

Microsoft Lync 2010 Attendee

Microsoft Lync 2010 Attendee Ohje VYVI KOKOUS Lync Attendee 2010 Ohje 1 (15) Microsoft Lync 2010 Attendee verkkokokous Ohje VYVI KOKOUS Lync Attendee 2010 Ohje 2 (15) Sisällysluettelo 1 Microsoft LYNC 2010 Attendee... 3 2 Lync 2010

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

Käyttöohje palveluntuottajalle

Käyttöohje palveluntuottajalle Käyttöohje palveluntuottajalle Tarvikkeet Kortinlukija USB-johto Käyttöohje Asennus Kortinlukija kytketään tietokoneeseen USB-johdolla. Kytkennän voi tehdä sekä tietokoneen ollessa päällä että sammutettuna.

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Näin saat 365 päivän ajalta Freshest Data sisältöä NavionicsWeb Store nettikaupasta

Näin saat 365 päivän ajalta Freshest Data sisältöä NavionicsWeb Store nettikaupasta Näin saat 365 päivän ajalta Freshest Data sisältöä NavionicsWeb Store nettikaupasta April 2012 Näin pääset alkuun: Tämä dokumentti kuvaa kuinka saat Navionics Freshest Data päivityksen ensimmäistä kertaa.

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Fortum Fiksu Sisä- ja ulkolämpötilamittarit Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Sisä- ja ulkolämpötilamittarit Käyttöohjeet Fortum Fiksu Sisä- ja ulkolämpötilamittarit Käyttöohjeet 1 Lämpötilamittarit Fortum Fiksu -järjestelmään kytkettävä paristokäyttöinen lämpötilamittari mittaa lämpötilaa ja lähettää tiedot langattomasti

Lisätiedot

DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan

DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin PIKAOPAS ESIVAATIMUKSET Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin Varmista, että REMUC-ohjaimeen on asennettu toimiva SIM-kortti, jossa on datapaketti kiinteällä kuukausimaksulla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC http://fi.yourpdfguides.com/dref/863340

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC http://fi.yourpdfguides.com/dref/863340 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC käyttöoppaasta

Lisätiedot

24.3.2005 Versio 1.0. BLUETOOTH DONGLE, GS-301 GPS JA NAVICORE PERSONAL Asennusohje Windows 2000/XP ja Nokia Series 60 älypuhelimille

24.3.2005 Versio 1.0. BLUETOOTH DONGLE, GS-301 GPS JA NAVICORE PERSONAL Asennusohje Windows 2000/XP ja Nokia Series 60 älypuhelimille BLUETOOTH DONGLE, GS-301 GPS JA NAVICORE PERSONAL Asennusohje Windows 2000/XP ja Nokia Series 60 älypuhelimille 1 SISÄLLYLUETTELO 24.3.2005 1. Asennus...3 1.1 Bluetooth Dongle...3 1.2 Bluetooth GPS...3

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille Asennus- ja käyttöopas Android C-Penille TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5 -kynää ei käytetä pitempään aikaan,

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot