Postinumero. Postitoimipaikka. Käyntiosoite, jos eri kuin yllä (lähiosoite) Pakkaamon omistajan osoite (lähiosoite) Postinumero.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Postinumero. Postitoimipaikka. Käyntiosoite, jos eri kuin yllä (lähiosoite) Pakkaamon omistajan osoite (lähiosoite) Postinumero."

Transkriptio

1 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 1 (13) Saapumispäivämäärä Dnro HAKIJA TÄYTTÄÄ Onko kysymyksessä uuden pakkaamon aloittamisesta Vanha pakkaamonumero aiemmin aloitetun pakkaamotoiminnan jatkamisesta 1. YHTEYSTIEDOT/VASTUUHENKILÖT Pakkaamon täydellinen nimi Pakkaamon postiosoite (lähiosoite) Postinumero Postitoimipaikka Kunta Käyntiosoite, jos eri kuin yllä (lähiosoite) Y-tunnus Postinumero Puhelin Postitoimipaikka Matkapuhelin Faksi Sähköpostiosoite Pakkaamon omistaja Pakkaamon omistajan osoite (lähiosoite) Postinumero Postitoimipaikka Pakkaamon toiminnasta vastaavan henkilön nimi (Merkitään, jos eri henkilö kuin edellä oleva) Allekirjoitusnäyte Työpuhelin Matkapuhelin Faksi Sähköpostiosoite Osoite Varahenkilön nimi Allekirjoitusnäyte Työpuhelin Matkapuhelin Faksi Sähköpostiosoite

2 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 2 (13) Näytteenottopöytäkirjan allekirjoittajan nimi (Merkitään, jos eri henkilö kuin edellä oleva) Allekirjoitusnäyte Työpuhelin Matkapuhelin Faksi Sähköpostiosoite Osoite Varahenkilön nimi Allekirjoitusnäyte Työpuhelin Matkapuhelin Faksi Sähköpostiosoite Vakuuslipukkeiden kiinnityksestä ja sinetöinnistä vastaavat henkilöt pakkaamolla Henkilön nimi Yhteystieto (mikäli tarpeellinen) 2. AMMATTITAITO Pakkaamon vastuuhenkilöiden koulutus ja ammattitaito 3. PAKKAAMON TOIMINTA 3.1 Pakkaamossa pakataan siemenperunaa markkinoidaan siemenperunaa 3.2 Missä laajuudessa harjoitatte toimintaa vuosittain? alle kg kg yli kg 3.3 Pakataanko pakkaamossa pikkupakkauksia? Kyllä Ei Jos vastasitte Kyllä, minkä kokoisia pikkupakkauksia (alle 40 kg)? 3.4 Pakataanko pakkaamossa luonnonmukaisesti tuotettua siemenperunaa? Kyllä Ei 3.5 Harjoitatteko siemenperunan maahantuontia? Kyllä Ei Harjoitatteko siemenperunan maastavientiä? Kyllä Ei 3.6 Yrityksen tai tilan toimiala (liitteenä kopio yrityksen tai tilan toimialakuvauksesta tai kaupparekisteriotteesta)

3 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 3 (13)

4 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 4 (13) 4. LAATUJÄRJESTELMÄ JA OMAVALVONTA Onko pakkaamolla hyväksytty laatujärjestelmä? Kyllä Ei Valmisteilla Jos vastasitte Kyllä tai Valmisteilla, minkä standardin mukaan järjestelmä on tehty / tekeillä? Kuuluuko laatujärjestelmään seuraavia kohteita? Siemenperunasopimukset Kyllä Ei Siemenperunaviljelykset Kyllä Ei Raakaerien vastaanotto Kyllä Ei Lajittelu ja kunnostus Kyllä Ei Pakkaamon kirjanpito Kyllä Ei Erien toimitukset Kyllä Ei Erien markkinointi Kyllä Ei Mitä muita kohteita laatujärjestelmään kuuluu? (Luettelo) Kuka on laatujärjestelmästä vastaava henkilö pakkaamossa? Nimi Puhelin Matkapuhelin Sähköpostiosoite Jos pakkaamolla on hyväksytty laatujärjestelmä, pyydämme toimittamaan siementuotannon pakkaamista koskevat luvut laatukäsikirjasta siementarkastus- ja luomuvalvontayksikköön tämän hakemuksen yhteydessä. 5. PAKKAAMON OMAN TILAN MUUN PERUNAN KUIN SIEMENPERUNAN TUOTANTO 5.1 Viljelläänkö tilalla muuta perunaa? Kyllä Ei Määrät hehtaarin tarkkuudella viimeiseltä vuodelta Ruokaperunaa ha/vuosi Teollisuusperunaa ha/vuosi Ruokateollisuusperunaa ha/vuosi Varhaisperunaa ha/vuosi 5.2 Korjataanko tilan muun perunan sato samoilla koneilla ja laitteilla kuin siemenperunasato? Jos vastasitte Ei, kenen koneilla ja laitteilla perunasato korjataan? Nimi Osoite Puhelin Jos vastasitte Kyllä, miten estätte muun sadon sekaantumisen siemenperunasatoon? Kyllä Ei 5.3 Käytetäänkö tilan nostokonetta sopimusviljelijöiden siemenperunan nostoon? Kyllä Ei Käytetäänkö tilan nostokonetta rahtiajoon (= muilla kuin siemenperunaviljelyksillä)? Kyllä Ei Jos vastasitte Kyllä, miten nostokoneen puhdistus tällöin tehdään?

5 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 5 (13) Jos vastasitte Kyllä, luettelo tiloista, joilla olette tehnyt rahtiajoa viime vuoden aikana Nimi Osoite Tiltu 6. TILAN VILJELYKALUSTO JA -LAITTEISTO 6.1 Onko tilalla oma nostokone? Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, kenen nostokoneella perunasato korjataan? Nimi Osoite Miten kasvintuhoojien leviäminen estetään? 6.2 Onko tilalla oma istutuskone Kyllä Ei varsiston hävityslaite Kyllä Ei kasvinsuojeluruisku Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, kenen koneilla viljelytyöt tehdään? Nimi Osoite Miten kasvintuhoojat estetään? 6.3 Onko tilalla kastelujärjestelmä? säätösalaojitus sadetus tihkukasteluputkisto jokin muu, mikä? 6.4 Mistä vesi otetaan?

6 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 6 (13)

7 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 7 (13) 7. PAKKAAMON SOPIMUSTUOTANTO 7.1 Merkitkää, kuinka paljon pakkaamollanne on ollut viimeisen kolmen vuoden aikana siemenperunan sopimustuotantoa (hehtaarit ja sopimusviljelijöiden lukumäärät) Sopimusviljelijöiden lukumäärä Siemenperuna ha/2005 Siemenperuna ha/2004 Siemenperuna ha/ Onko sopimusviljelijöillä oma nostokone? Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, kenen nostokoneella siemenperunasato korjataan? Tarvittaessa luettelo liitteenä. Nimi Osoite Puhelin Jos vastasitte Kyllä, tehdäänkö sopimusviljelijöiden nostokoneella rahtiajoa (= tilan ulkopuolella muuta kuin siemenperunan nostoa)? Jos vastasitte Kyllä, miten estetään sekaantuminen siemenperunasatoon? Kyllä Ei 8. PAKKAAMON TILOISSA KÄSITELTÄVÄ MUU PERUNA KUIN SIEMENPERUNA 8.1 Käsitelläänkö pakkaamon tiloissa muuta kuin virallisesti tarkastettavaa siemenperunaa (esim. ruoka-, varhaisperunaa)? Kyllä Ei Jos vastasitte Kyllä, selvitys mitä käsitellään Miten estetään muun perunan sekoittuminen siemenperunaan? 8.2 Kunnostetaanko pakkaamossanne muuta kuin virallisesti tarkastettavaa siemenperunaa (esim. muiden viljelijöiden omaa siemenperunaa)? Kyllä Ei Jos vastasitte Kyllä, selvitys viimeiseltä vuodelta kenelle kunnostettua, lajikkeet ja määrät Nimi Lajike Määrä

8 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 8 (13) 9. RAAKAERÄN VASTAANOTTO (sekä oma viljely että sopimustuotanto) 9.1 Punnitaanko raakaerät vastaanottohetkellä? Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, miten raakaerän paino määritetään? Minkälaiset vaa'at pakkaamolla on käytössä? Merkki ja malli Käyttöönottovuosi Mihin asti vaakojen vakaus on voimassa? (kk/vuosi) 9.2 Jos varastoitte raakatavaraa laatikoissa, mitä tietoja varastolaatikoihin merkitään ja miten merkinnät tehdään? Onko laatikoissa kiinteä numerointi? 10. PAKKAUSLAITTEET JA KONEET Hankinta Lajittelijan / lajittelijoiden merkki ja malli vuosi Käyttöönottovuosi Lajittelijan kunto / Puhdistettavuus 10.2 Onko pakkaamon varastotilojen, koneiden, varastolaatikoiden ja laitteiden puhdistukseen käytettävissä painepesuri Kyllä Ei höyrypesulaite Kyllä Ei paineilma Kyllä Ei maatilaimuri Kyllä Ei muuta varustusta, mitä?

9 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 9 (13) 10.3 Pestäänkö ja desinfioidaanko pakkaamon varastot ennen uuden sadon vastaanottamista? Kyllä Ei Onko pakkaamon varastotiloissa lattiakaivot? Kyllä Ei Pestäänkö ja desinfioidaanko pakkaamon pakkaustilat ja laitteet ennen uuden sadon vastaanottamista? Kyllä Ei Onko pakkaamon pakkaustiloissa lattiakaivot? Kyllä Ei Pestäänkö ja desinfioidaanko varastolaatikot ennen uuden sadon vastaanottamista? Kyllä Ei Jos pesua ja / tai desinfiointia ei tehdä, miten tilojen ja laitteiden puhtaudesta huolehditaan? 10.4 Laatikaa erillinen selvitys ja kaavio erän kulusta pakkaamon käsittelylinjalla sekä pakkaamon pohjapiirros hakemuksen liitteeksi. 11. ERÄMERKINNÄT / VARASTOKIRJANPITO 11.1 Miten pakkaamossanne muodostetaan kauppaerän merkki (numerosarja)? 11.2 Miten pakkaamossanne tehdään kunnostetun siemenperunan (lavoilla tai suursäkeissä olevan) numerointi eri kauppaerien erottamiseksi toisistaan? 11.3 Miten tehdään työaikainen erien seuranta ja merkintä (varastokirjanpito)? 11.4 Missä vaiheessa tiedetään lopulliset pakkauskoot?

10 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 10 (13) 12. PAKKAAMON VARASTOTILAT Onko pakkaamolla käytössä ulkopuolisia vuokra- tai tilapäisvarastoja? Kyllä Ei Jos vastasitte Kyllä, liittäkää pohjapiirustukset ja osoitetiedot liitteisiin. Riittävätkö varastotilat vuosittaisten raakaerien ja kunnostettujen erien varastointiin? Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, miten erien vastaanotto ja kunnostettujen erien säilytys on järjestetty? Laatikaa erillinen selvitys ja pohjapiirros pakkaamon varastotiloista hakemuksen liitteeksi. 13. PEITTAAMINEN PAKKAAMOSSA Peittauslaiteet Laitteen / laitteiden merkki Malli Hankintavuosi Käyttöönottovuosi Onko käytössä nestepeittaus jauhepeittaus Peitataanko erä ennen näytteenottoa näytteenoton jälkeen Myydäänkö pakkaamosta samaa kauppaerää sekä peitattuna että peittaamattomana? Kyllä Ei Jos vastasitte Kyllä, otetaanko näyte tällöin ennen peittaamista vai jälkeen 14. LAJITTELUJÄTE Mihin pakkaamon lajittelujäte (alimittainen, ylimittainen, jäte, multa- ja roskajäte) toimitetaan? (Kirjallinen selvitys ja liitteeksi mahdolliset sopimukset) 15. HYLÄTYT ERÄT Miten hylätyt erät, jotka eivät täytä siemenperunan laatuvaatimuksia, hävitetään tai mihin vaihtoehtoiskäyttöön ne toimitetaan?

11 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 11 (13) Miten peitattu siemenperuna hävitetään, jos se ei täytä laatuvaatimuksia? 16. NÄYTTENOTTO JA VARASTOTARKASTUS 16.1 Onko pakkaamossa kartta otetuista ankeroisnäytteistä (vastataan vain mikäli pakkaamolla on omaa siemenperunatuotantoa)? 16.2 Missä vaiheessa ja miten rengasmätä- ja virusnäytteet otetaan? Kyllä Ei 16.3 Missä vaiheessa ja miten varastotarkastus tehdään (lajittelun yhteydessä, valmiista tavarasta)? 16.4 Missä säilytettään leikattava näyte, jos näytettä otetaan lajittelun kuluessa? 16.5 Pystyykö näytteenottaja pesemään näytteet tilalla/pakkaamolla? Kyllä Ei 16.6 Onko kauppaerän lopulliset kilot tiedossa näytteenottohetkellä? Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, missä vaiheessa erän lopulliset kilot tiedetään? 16.7 Onko pakkaamossa vaaka (100 g -> kg) näytteen punnitusta varten? Kyllä Ei 16.8 Työturvallisuus näytteenotossa Joutuuko näytteenottaja käyttämään tikkaita? Kyllä Ei Joutuuko näytteenottaja käyttämään trukkilavaa? Kyllä Ei Onko näytteiden käsittelyä ja tutkimista varten lämmin ja valoisa työtila näytteenkäsittelypöytineen? Kyllä Ei Pyydämme tarvittaessa selvitystä laitteiden työturvallisuudesta ja miten työturvallisuus on otettu huomioon näytteenotossa (kulkutiet, valaistus, suojakaiteet, portaat, säkkipinojen korkeus, käytävien leveys, liukastumisten estäminen, jne.)

12 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 12 (13) 16.9 Onko pakkaamossa tarkastus- ja työskentelytilat näytteenottajalle? Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, missä näytteenottaja työskentelee? 17. VAKUUSLIPUKKEET JA SINETIT 17.1 Miten pakkaamossa kiinnitetään vakuuslipukkeet ja sinetit? (Kirjallinen selvitys kuka kiinnittää, mihin kiinnittää, missä vaiheessa) Miten suursäkkien vakuuslipukkeet ja sinetit kiinnitetään? 17.2 Miten varmistutaan siitä, että jokaisessa pakkauksessa on vakuuslipuke ja sinetti siementavaraa toimitettaessa? 17.3 Tilataanko pakkaamollenne siementarkastus- ja luomuvalvontayksiköstä enemmän vakuuksia kuin kauppaerän pakkausten lukumäärä on? Jos vastasitte Kyllä, selvitys miksi vakuuksia tarvitaan enemmän Kyllä Ei Jos virallisia vakuuksia jää yli, mitä niille tehdään? 17.4 Käytetäänkö pakkaamossa toimittajan vakuustodistusta (= pakkaamon itse painama vakuus)? Jos vastasitte Kyllä, minkä kokoisille pakkauksille painatte toimittajan vakuustodistukset? Kyllä Ei Painetaanko toimittajan vakuustodistukset pakkaamossa? Kyllä Ei Jos vastasitte Ei, missä ne painetaan?

13 SIEMENPERUNAN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 13 (13) 18. PAKKAAMON KIRJANPITO Onko pakkaamollanne erillinen kirjanpito, jossa on erikseen selvitettävissä Viljelytarkastuspyynnöt Kyllä Ei Viljelytarkastuspöytäkirjat Kyllä Ei Viljelytarkastuspäätökset Kyllä Ei Raakaerien vastaanottotiedot (viljelijöiden nimet, viljelystarkastustiedot, vastaanotetut kilot) Kyllä Ei Lajiteltujen kilojen tiedot viljelyksittäin Kyllä Ei Oman viljelyn varastoidut kilot Kyllä Ei Näytteenottopöytäkirjat Kyllä Ei Tarkastustodistukset Kyllä Ei Sertifiointipäätökset Kyllä Ei Toimittajan vakuudet kauppaerittäin (mallikappaleet) Kyllä Ei Myydyt kilot kauppaerittäin ja ostajittain Kyllä Ei Irtotavaratoimitukset (kauppaerittäin ja ostajat tiedossa) Kyllä Ei Hylättyjen erien toimitukset hävitettäviksi Kyllä Ei Lajittelujätteiden toimitukset hävitettäviksi Kyllä Ei Sinettien kirjanpito Kyllä Ei Kauppaeräkohtainen tiedosto Kyllä Ei Onko kirjanpito sähköisessä muodossa Kyllä Ei Paikka ja aika Allekirjoitus ja nimenselvennys Pakkaajan ehdotus katselmointiajankohdaksi (viikko / vuosi) /

Postinumero. Postitoimipaikka. Käyntiosoite, jos eri kuin yllä (lähiosoite) Postinumero. Postitoimipaikka

Postinumero. Postitoimipaikka. Käyntiosoite, jos eri kuin yllä (lähiosoite) Postinumero. Postitoimipaikka KYLVÖSIEMENEN PAKKAUSLUPAHAKEMUS 1 (16) Saapumispäivämäärä Dnro HAKIJA TÄYTTÄÄ Onko kysymyksessä uuden pakkaamon aloittamisesta Vanha pakkaamonumero aiemmin aloitetun pakkaamotoiminnan jatkamisesta 1.

Lisätiedot

KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää)

KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää) HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää) 1 (5) Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus

Lisätiedot

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä?

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä? 1 (5) HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus KALA-ALAN LAITOS Dnro (viranomainen täyttää) Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus

Lisätiedot

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä?

Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee toiminnan aloittamista toiminnan olennaista muuttamista muuta, mitä? 1 (5) HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus KALA-ALAN LAITOS Dnro ja saapumispäivämäärä (viranomainen täyttää) Hakija täyttää soveltuvin

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus siemenperunan kaupasta

Maa- ja metsätalousministeriön asetus siemenperunan kaupasta MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS nro 3/15 Päivämäärä Dnro 18.6.2015 216/14/2015 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.9.2015 - toistaiseksi Kumoaa Siemenperunan kaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön

Lisätiedot

Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) 4 1 mom.

Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) 4 1 mom. MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 34/03 Pvm Dnro 16.4.2003 1693/01/2003 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.7.2003- toistaiseksi Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) 4 1 mom. MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN

Lisätiedot

Eviran ohje 13050/1. Pakkaamo-ohje

Eviran ohje 13050/1. Pakkaamo-ohje Eviran ohje 13050/1 Pakkaamo-ohje Eviran ohje 13050/1 Pakkaamo-ohje Eviran ohje 13050/1 Käyttöönotto 1.2.2012 Siementarkastusyksikkö Hyväksyjä Yksikönjohtaja Hanna Kortemaa Esittelijä Ritva Vallivaara-Pasto

Lisätiedot

Hakemus toimitetaan Oulunkaaren johtavalle eläinlääkärille vähintään 60 päivää ennen toiminnan suunniteltua aloittamisajankohtaa.

Hakemus toimitetaan Oulunkaaren johtavalle eläinlääkärille vähintään 60 päivää ennen toiminnan suunniteltua aloittamisajankohtaa. 1 (5) OULUNKAAREN YMPÄRISTÖPALVELUT PL 10 93101 Pudasjärvi ymparistopalvelut@pudasjarvi.fi Faksi: (08) 823 453 HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus

Lisätiedot

Tie vahvaksi Takuusiemeneksi

Tie vahvaksi Takuusiemeneksi Tie vahvaksi Takuusiemeneksi www.agrimarket.fi Takuusiementä Agrimarketeista Hankkija-Maatalous Oy lisää ja markkinoi eri kasvien lajikkeita useilta kasvinjalostuslaitoksilta. Yhteistyökumppaneita on sekä

Lisätiedot

LUOMUTUKILIITE KEVÄT 2013 LUOMUTUOTANTOEHDOT RINNAKKAISVILJELY. Mitä rinnakkaisviljelyllä tarkoitetaan?

LUOMUTUKILIITE KEVÄT 2013 LUOMUTUOTANTOEHDOT RINNAKKAISVILJELY. Mitä rinnakkaisviljelyllä tarkoitetaan? LUOMUTUKILIITE KEVÄT 2013 LUOMUTUOTANTOEHDOT RINNAKKAISVILJELY Mitä rinnakkaisviljelyllä tarkoitetaan? Tilalla tuotetaan samaa kasvilajia sekä 1) Luonnonmukaisesti että siirtymävaiheessa 2) 1. ja 2. ja/tai

Lisätiedot

SIEMENTAVARAN TARKASTUKSISTA JA LABORATORIO- TUTKIMUKSISTA PERITTÄVÄT MAKSUT A. JULKISOIKEUDELLISET SUORITTEET (alv 0 %)

SIEMENTAVARAN TARKASTUKSISTA JA LABORATORIO- TUTKIMUKSISTA PERITTÄVÄT MAKSUT A. JULKISOIKEUDELLISET SUORITTEET (alv 0 %) 1/8 HINTAKOOSTE pvm 1.1.2015 ELINTARVIKETURVALLISUUSVIRASTO Siementarkastus- ja laboratoriotoiminta PL 111, 32201 LOIMAA Kooste sisältää : - MMM:n asetuksen 1161/2014 liitteenä julkaistuja Elintarviketurvallisuusviraston

Lisätiedot

Asiakirjat, suunnitelmat ja sopimukset yleisesti

Asiakirjat, suunnitelmat ja sopimukset yleisesti Luomuviljelyn peruskurssi Asiakirjat, suunnitelmat ja sopimukset yleisesti LUTUNE Luomututkimuksen ja neuvonnan yhteishanke Paperiasiat hallintaan (Yleistä) Luomusuunnitelma ja viljelykiertosuunnitelma

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 33/03

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 33/03 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 33/03 Pvm Dnro 16.4.2003 1692/01/2003 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.7.2003 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) 4 1 mom. MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN

Lisätiedot

Jäsenhakemus (henkilöstöpalvelualalla alle vuoden toimineille yrityksille) - Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL

Jäsenhakemus (henkilöstöpalvelualalla alle vuoden toimineille yrityksille) - Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL Jäsenhakemus (henkilöstöpalvelualalla alle vuoden toiminlle yrityksille) - Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL 1. Yritystiedot Virallinen nimi (ohje 1) Y-tunnus Nimilyhenne, käyttönimi Konsernitiedot

Lisätiedot

1. HAKIJAN TIEDOT. 1.1. Etu- ja sukunimi * 1.2. Postiosoite * 1.4. Postitoimipaikka * 1.3. Postinumero * 1.6. Sähköposti. 1.5.

1. HAKIJAN TIEDOT. 1.1. Etu- ja sukunimi * 1.2. Postiosoite * 1.4. Postitoimipaikka * 1.3. Postinumero * 1.6. Sähköposti. 1.5. KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS Pakolliset kentät ovat merkitty tähdellä. Ennen hakemuksen toimittamista kaivosviranomaiselle, kullanhuuhdontalupaa hakevan on huolehdittava, että pakolliset kohdat ovat täytetty

Lisätiedot

OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus

OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus 1 OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN TARJOILUPAIKOILLE Elintarvikelaki 2006/23 20 Omavalvontasuunnitelmavelvollisuus Omavalvontasuunnitelmassa pyritään kuvailemaan elintarvikehuoneiston toimintaa mahdollisimman

Lisätiedot

Laukaan ympäristöterveydenhuolto

Laukaan ympäristöterveydenhuolto 1 (5) Laukaan ympäristöterveydenhuolto HAKEMUS Elintarvikelain (23/2006) 13 2mom.:n mukainen toimijan elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevä

Lisätiedot

KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS

KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS TYHJENNÄ LOMAKE KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS Pakolliset kohdat on merkitty tähdellä (*). Ennen hakemuksen toimittamista kaivosviranomaiselle hakijan on huolehdittava, että ne on täytetty asianmukaisesti.

Lisätiedot

YMPJAOSS6 a3. )117E 3 3 0. 08. 1.013. P+snro X38 ' 11,0.3.O. ILMOITUS (päälomake) Jätteen ammattimaisesta keräystoiminnasta (Jätelaki 100 )

YMPJAOSS6 a3. )117E 3 3 0. 08. 1.013. P+snro X38 ' 11,0.3.O. ILMOITUS (päälomake) Jätteen ammattimaisesta keräystoiminnasta (Jätelaki 100 ) Ympäristöjaosto 3 0. 08. 1.013 P+snro X38 ' 11,0.3.O Q013 ILMOITUS (päälomake) Jätteen ammattimaisesta keräystoiminnasta (Jätelaki 100 ) Uusi toiminta Muutos aiempaan toimintaan YMPJAOSS6 a3. )117E 3 (rasti

Lisätiedot

Toimintaohjeet siemenperunan varastoon toimittamisesta

Toimintaohjeet siemenperunan varastoon toimittamisesta Suomen Siemenperunakeskus Oy Puhelin (08) 561 5800 Keskikyläntie 11 Faksi (08) 5641757 91800 Tyrnävä www.spk.fi Toimintaohjeet siemenperunan varastoon toimittamisesta Sadonkorjuukausi 2013 Yleistä Siemenperunasadon

Lisätiedot

RIIHIMÄEN SEUDUN 1 (5) TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveysosasto TsL 13. Ilmoitus 1 (5) Toiminnan olennainen muutos

RIIHIMÄEN SEUDUN 1 (5) TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveysosasto TsL 13. Ilmoitus 1 (5) Toiminnan olennainen muutos Ilmoitus 1 (5) RIIHIMÄEN SEUDUN 1 (5) Julkinen huvi-, kokoontumis- tai majoitushuoneisto 1 Ilmoituksen aihe Perustaminen tai käyttöönotto 2 Toiminnanharjoittajan yhteystiedot Toiminnan olennainen muutos

Lisätiedot

Viranomaisen keinot edistää luomusiemenen käyttöä

Viranomaisen keinot edistää luomusiemenen käyttöä Viranomaisen keinot edistää luomusiemenen käyttöä Tuottavaa luomua, Hollola Ylitarkastaja Evira Tämä esitys Viranomainen (Evira, ELY-keskukset) ei anna lainsäädäntöä, eli viranomaisen keinot ovat Ohjeistus

Lisätiedot

19755 19755 MUUTTUVAT KUSTANNUKSET

19755 19755 MUUTTUVAT KUSTANNUKSET Markku Kajalo 07.11.2013 Oulun yliopisto/ Kajaanin yliopistokeskus/ Sotkamo Porkkana Vaihtoehto II. Varhaisporkkanan viljely ilman harsokatetta Kauppakelpoinen sato 35550 kg/ha, tuotantokustannus 0,519

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

20329 20329 MUUTTUVAT KUSTANNUKSET

20329 20329 MUUTTUVAT KUSTANNUKSET Markku Kajalo 07.11.2013 Oulun yliopisto/ Kajaanin yliopistokeskus/ Sotkamo Talvivalkosipuli (varastovalkosipuli) 0,5 ha (C2 ja C2 pohjoinen) TUOTOT määrä [kpl,h, kg, m 3 ] hinta [ /h, /ha, /kg] Yht. [

Lisätiedot

Luomusiementuotannon kannattavuudesta

Luomusiementuotannon kannattavuudesta Luomusiementuotannon kannattavuudesta Luomupäivät 5.4.2018, Tampere juha-antti.kotimaki@proagria.fi 0503011752 Miksi luomusiementuotantoon Jatkuvasti kasvava kysyntä, luomualan kasvu jatkuu Nurmisiemen,

Lisätiedot

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS. Käyttötarkoitus (_) Huoneiston käytöstä, kunnosta, kunnossapidosta ja/tai muutostöistä on sovittu liitteessä.

LIIKEHUONEISTON VUOKRASOPIMUS. Käyttötarkoitus (_) Huoneiston käytöstä, kunnosta, kunnossapidosta ja/tai muutostöistä on sovittu liitteessä. 1. VUOKRANANTAJA 2. VUOKRALAINEN Nimi/Organisaatio Organisaation edustaja/yhteyshenkilö ja asema organisaatiossa Puhelin/Fax Y-tunnus Lähiosoite Pankkiyhteys Luottamuksellisuus (_) Sopimus on luottamuksellinen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Luomutarkastus ja hallinto

Luomutarkastus ja hallinto Luomutarkastus ja hallinto Marja Pulkkinen Asiantuntija Etelä-Savon ELY-keskus Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Marja Pulkkinen, ME-yksikkö 29.11.2011 1 Luonnonmukaisen tuotantojärjestelmän

Lisätiedot

Katuosoite Postinumero Postitoimipaikka. Sähköpostiosoite Faksi Puhelin. Huoneiston omistaja/isännöitsijä/vastuuhenkilö

Katuosoite Postinumero Postitoimipaikka. Sähköpostiosoite Faksi Puhelin. Huoneiston omistaja/isännöitsijä/vastuuhenkilö RIIHIMÄEN SEUDUN Hakemus (EL 14,21) 1(5) Elintarvikehuoneisto Hakija/toimija täyttää soveltuvin osin! 1 Hakemuksen perustaminen tai käyttöönotto aihe toiminnan olennainen muutos omavalvontasuunnitelma

Lisätiedot

Tullihallituksen määräys valtuutetun lähettäjän sineteistä

Tullihallituksen määräys valtuutetun lähettäjän sineteistä Tullihallituksen määräys valtuutetun lähettäjän sineteistä Tullihallitus Määräys Dnro Antopäivä 15/010/12 23.1.2012 Säädösperusta Tullilaki 4 Voimassaoloaika 1.3.2012 lukien toistaiseksi Kohderyhmät Tullitoimipaikat

Lisätiedot

Saatekirje nurmikasvisopimukset 2017

Saatekirje nurmikasvisopimukset 2017 15.2.2017 Saatekirje nurmikasvisopimukset 2017 Tässä sähköpostissa on tulevan satokauden nurmikasvituotantosopimus liitteineen. Tutustu koko kirjeen materiaaliin huolellisesti, vastaa sähköpostiin ja kirjoita

Lisätiedot

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2)

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2) UUSI HAKEMUS Tuen hakemiseksi JATKOHAKEMUS RAHOITUSHAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHASTA ETELÄ-KARJALAN KEHITTÄMISRAHASTOSTA KORJAUS/TÄYDENNYS EDELLISEEN HAKEMUKSEEN Viranomainen, jolle rahoitushakemus osoitetaan

Lisätiedot

Perunantutkimuslaitoksen tutkimuksia 1983 2014

Perunantutkimuslaitoksen tutkimuksia 1983 2014 Perunantutkimuslaitoksen tutkimuksia 1983 2014 Vuoden 2014 tutkimustuloksia Tärkkelysperunan lajikekoe, Ylistaro Tärkkelysperunan lajikekoe, Kokemäki Sertifioidun ja TOS-perunan vertailu Ruokaperunan lannoitusohjelmat

Lisätiedot

Ajankohtaista luonnonmukaisen tuotannon valvonnassa

Ajankohtaista luonnonmukaisen tuotannon valvonnassa Ajankohtaista luonnonmukaisen tuotannon valvonnassa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Johanna Honkanen 13.02.2013 1 Valvonnassa 421 toimijaa Luomu + sv noin 24 300 ha Luomutilojen

Lisätiedot

Luomuilta 11.4.2013 Rosita Isotalo

Luomuilta 11.4.2013 Rosita Isotalo Luomuilta 11.4.2013 Rosita Isotalo Illan aiheita: -Kesän tarkastus; mitä pitää muistaa? - -Kirjanpidot, onko kunnossa? - -2013 tukihaku luomutilalla MIKSI VALVOTAAN? Takaa kuluttajille aidot luomutuotteet

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS. HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Maakunta

RAHOITUSHAKEMUS. HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Maakunta 1(6) RAHOITUSHAKEMUS Kansallinen maakunnan kehittämisraha Alueellinen koheesio- ja kilpailukykyohjelma (KOKO) Osaamiskeskusohjelma HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen

Lisätiedot

OHJE OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMISEKSI (KALASTUSTUOTTEET)

OHJE OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMISEKSI (KALASTUSTUOTTEET) KOKKOLAN KAUPUNKI 1(5) OHJE OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMISEKSI (KALASTUSTUOTTEET) Tämä ohje koskee kalastajia, jotka toimittavat kalastustuotteita alle 5000 kg vuodessa suoraan kuluttajille tai paikalliseen

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus Hanke on Alueellinen kehittämishanke EU-rahoitteisen hankkeen valmisteluhanke Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 116/00

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 116/00 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 116/00 Pvm Dnro 24.11.2000 4020/565/2000 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.12.2000 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) Vastaavat kansalliset

Lisätiedot

Way of Life- sertifikaatti HAKULOMAKE

Way of Life- sertifikaatti HAKULOMAKE Way of Life- sertifikaatti Way of Life- sertifikaatti kosmetiikalle ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin tuotteille HAKULOMAKE Olemme iloisia voidessamme tarjota sinulle sertifioinnin kansainvälisten kriteerien

Lisätiedot

Ympäristöpalvelut Toiminta-alue: Akaa, Urjala, Valkeakoski

Ympäristöpalvelut Toiminta-alue: Akaa, Urjala, Valkeakoski Viranomainen vastaanottanut ilmoituksen / 20 Ilmoituksen aihe Selvitys harjoitettavasta toiminnasta Suunniteltu käyttöönottopäivä Dnro Ympäristö/ / Vastaanottaja Päätöstiedot / 20 Työtilan tai toiminnon,

Lisätiedot

Ritva Vallivaara-Pasto. Kylvösiemenlainsäädäntö

Ritva Vallivaara-Pasto. Kylvösiemenlainsäädäntö Kylvösiemenlainsäädäntö Kenttäkoenäyte Kantasiementen toimitus siemenviljelijöille Viljelystarkastus Erän markkinointi Pakkaamo vastaanottaa raakaerän Kunnostaa sen Muodostaa kauppaerän Virallinen näytteenotto

Lisätiedot

Evira osaksi Ruokavirastoa ja siemenkauppalain uudistus vaikutukset peruna-alalle

Evira osaksi Ruokavirastoa ja siemenkauppalain uudistus vaikutukset peruna-alalle Evira osaksi Ruokavirastoa ja siemenkauppalain uudistus vaikutukset peruna-alalle Hanna Kortemaa Osastonjohtaja Kasvintuotannon osasto Perunatutkimuksen talvipäivät Hämeenlinna 13.2.2019 Ruokavirasto aloitti

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

TYÖKIRJA. Laskuvarjon pakkaukseen, korjaukseen ja tarkastukseen

TYÖKIRJA. Laskuvarjon pakkaukseen, korjaukseen ja tarkastukseen TYÖKIRJA Laskuvarjon pakkaukseen, korjaukseen ja tarkastukseen Löytäjää pyydetään ottamaan yhteys Suomen Ilmailuliittoon Postiosoite: Helsinki-Malmin lentoasema 00700 HELSINKI NIMI: TUNNUS: PAKKAAJA: Pelastusvarjot

Lisätiedot

Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä:

Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä: ONE-PRO täyttää ONE-PRO täyttää ONE-PRO täyttää Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä: LASKUTUSTIEDOT: Asiakas (yrityksen tai henkilön nimi): Henkilötunnus:

Lisätiedot

Työvaihe Uhka / Vaara Kansallinen hyvä toimintatapa Valvonta ja dokumentointi Korjaavat toimenpiteet. Vastaanottotarkastus, raakaainetyypistä

Työvaihe Uhka / Vaara Kansallinen hyvä toimintatapa Valvonta ja dokumentointi Korjaavat toimenpiteet. Vastaanottotarkastus, raakaainetyypistä Työvaihe Uhka / Vaara Kansallinen hyvä toimintatapa Valvonta ja dokumentointi Korjaavat toimenpiteet Raakamaidon vastaanotto Raakamaidossa on haittamikrobeja, kasvunestoaineita tai sen aistittava laatu

Lisätiedot

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voit ilmoittaa muutoksen tai lopettamisen kaupparekisteriin, säätiörekisteriin,

Lisätiedot

Eviran ohje 13003/3. Sertifioidun siemenperunan tuotanto ja tarkastukset

Eviran ohje 13003/3. Sertifioidun siemenperunan tuotanto ja tarkastukset Eviran ohje 13003/3 Sertifioidun siemenperunan tuotanto ja tarkastukset Eviran ohje 13003/3 Sertifioidun siemenperunan tuotanto ja tarkastukset Eviran ohje 13003/3 Käyttöönotto 1.9.2015 Siementarkastusyksikkö

Lisätiedot

Matkaraportti Berliinin Fruit Logistica-messuilta 5.-7.2.2013. PotatoNow-hanke. Timo Lötjönen vanhempi tutkija MTT Ruukki. - kuvat: Timo Lötjönen

Matkaraportti Berliinin Fruit Logistica-messuilta 5.-7.2.2013. PotatoNow-hanke. Timo Lötjönen vanhempi tutkija MTT Ruukki. - kuvat: Timo Lötjönen Matkaraportti Berliinin Fruit Logistica-messuilta 5.-7.2.2013 PotatoNow-hanke Timo Lötjönen vanhempi tutkija MTT Ruukki - kuvat: Timo Lötjönen Tämän messumatkan tarkoituksena oli hankkia uusinta tietoa

Lisätiedot

Aluehallintoviraston diaarinumero. Puhelin

Aluehallintoviraston diaarinumero. Puhelin 1 Saapumismerkinnät Saapumisleimat Aluehallintoviraston diaarinumero PSR:n diaarinumero 1 Tiedot hakijasta a) Hakijan yhteystiedot: Nimi Hailuodon kunta Y-tunnus 0184918-8 Jakeluosoite Luovontie 176 Postinumero

Lisätiedot

RIIHIMÄEN SEUDUN Hakemus (EL 14 )) 1 (6) TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveysosasto. Elintarvikkeiden ammattimainen kuljettaminen

RIIHIMÄEN SEUDUN Hakemus (EL 14 )) 1 (6) TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveysosasto. Elintarvikkeiden ammattimainen kuljettaminen RIIHIMÄEN SEUDUN Hakemus (EL 14 )) 1 (6) Elintarvikkeiden ammattimainen kuljettaminen 1 Ilmoituksen aihe Perustaminen tai käyttöönotto Toiminnan olennainen muutos 2 Toimijan yhteystiedot Toiminimi Y-tunnus

Lisätiedot

POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE

POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE POHJANLAHDEN RANTATIE -TAVARAMERKIN HAKEMUSLOMAKE Tällä lomakkeella yrittäjä voi Pohjanlahden Rantatien tavaramerkin käyttöoikeutta. Hakemuslomake sisältää kysymyksiä tuotteen, palvelun tai kohteen laadusta,

Lisätiedot

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus Kymenlaakson liitto täyttää Saapumispvm Hakemusnumero Valmistelija Diaari-/muu tunnus 1. HANKE Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys

Lisätiedot

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja Viranomaisen merkintöjä / MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja Y6 Lomakkeella voit ilmoittaa muutoksen tai lopettamisen kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin,

Lisätiedot

Perustaminen tai käyttöönotto Toiminnan olennainen muutos. Toiminnanharjoittaja / yhteyshenkilö. Huoneiston omistaja

Perustaminen tai käyttöönotto Toiminnan olennainen muutos. Toiminnanharjoittaja / yhteyshenkilö. Huoneiston omistaja TUNTURI LAPIN Ilmoitus (TsL 13 ) 1(5) Julkinen huvi-, kokoontumis- tai majoitushuoneisto 1 Ilmoituksen aihe 2 Toiminnanharjoittajan yhteystiedot Perustaminen tai käyttöönotto Toiminnan olennainen muutos

Lisätiedot

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA YRITYKSEN NIMI PÄIVÄYS

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA YRITYKSEN NIMI PÄIVÄYS LIIKETOIMINTASUUNNITELMA YRITYKSEN NIMI PÄIVÄYS YT2 ALOITTAVAN YRITYKSEN LIIKETOIMINTASUUNNITELMA LITE Tämä työkirja on tarkoitettu yrityksen perustamista suunnitteleville henkilöille ja soveltuu parhaiten

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Päivi Urrila Hämeenlinnan seudullisen ympäristötoimen monisteita 14 2008 Hämeenlinnan kaupunki Urrila,

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA 1(6) RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Uusi hakemus 1. Viranomainen, jolle hanke-esitys osoitetaan

Lisätiedot

OHJE ELINTARVIKEVARASTOILLE / -TUKUILLE OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAA- TIMISEKSI

OHJE ELINTARVIKEVARASTOILLE / -TUKUILLE OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAA- TIMISEKSI KOKKOLAN KAUPUNKI 1(5) OHJE ELINTARVIKEVARASTOILLE / -TUKUILLE OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAA- TIMISEKSI Omavalvonta on yrityksen omaa toimintaa, jolla se pyrkii säilyttämään käsittelemiensä elintarvikkeiden

Lisätiedot

Perunaseitin monimuotoinen torjunta

Perunaseitin monimuotoinen torjunta 22.4.2015 Perunaseitin monimuotoinen torjunta Jussi Tuomisto, Petla 1 Johdanto Perunaseitti on viljelyn talouden kannalta merkittävimpiä kasvintuhoojia Vaikka perunaseittiä on paljon tutkittu ja siitä

Lisätiedot

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / Y4 MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voit ilmoittaa muutoksen tai lopettamisen kaupparekisteriin,

Lisätiedot

HAJAUTETTUA ENERGIANTUOTANTOA

HAJAUTETTUA ENERGIANTUOTANTOA HAJAUTETTUA ENERGIANTUOTANTOA METSÄPÄIVÄ OULU 1.4.2009 1 Toteutamme polttohaketoimituksia leimikon suunnittelusta aina haketoimituksiin voimalaitoksen siiloon. Sekä suunnittelemme ja rakennamme polttohakkeella

Lisätiedot

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA 5 6 Siirrä astia valoisaan paikkaan viimeistään sitten, kun ensimmäiset taimet tulevat mullan pintaan. Pidä astia sisällä, kunnes ilmat lämpiävät ja siirrä se sitten päiväksi ulos. Ulkona perunat pärjäävät

Lisätiedot

RIIHIMÄEN SEUDUN 1 (5) TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveysosasto TsL 13. Ilmoitus 1 (5)

RIIHIMÄEN SEUDUN 1 (5) TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveysosasto TsL 13. Ilmoitus 1 (5) Ilmoitus 1 (5) RIIHIMÄEN SEUDUN 1 (5) Yleiseen käyttöön tarkoitettu sauna, uimahalli, kylpylä, kuntosali tai vastaava huoneisto 1. Ilmoituksen aihe 2. Toiminnanharjoittajan yhteystiedot Perustaminen tai

Lisätiedot

Elintarvikelain (23/2006) mukaan jokaisessa elintarvikealan yrityksessä tulee olla omavalvontasuunnitelma.

Elintarvikelain (23/2006) mukaan jokaisessa elintarvikealan yrityksessä tulee olla omavalvontasuunnitelma. Elintarvikelain (23/2006) mukaan jokaisessa elintarvikealan yrityksessä tulee olla omavalvontasuunnitelma. Omavalvontasuunnitelma on yrityksen laatima kirjallinen kuvaus siitä, mitä kyseinen yritys tekee

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

27176 27176 MUUTTUVAT KUSTANNUKSET

27176 27176 MUUTTUVAT KUSTANNUKSET Markku Kajalo 07.11.2013 Oulun yliopisto/ Kajaanin yliopistokeskus/ Sotkamo Varastokeräkaali Vaihtoehto I. Varastokeräkaalin taimet esikasvatetaan itse. Taimimäärä 30000 kpl/ha. Taimia kasvatetaan 33000

Lisätiedot

Postinumero ja - toimipaikka

Postinumero ja - toimipaikka RISKIKARTOITUS NUMMELANHARJUN-NUMMENKYLÄN POHJAVESIALUUELLA - YRITYKSET 1 YRITYS Yrityksen nimi 2 TOIMIPAIKKA 3 LISÄTIETOJA YRITYKSESTÄ 4 TOIMINNAN KUVAUS Yrityksen toimiala Lähiosoite Puhelin Kiinteistön

Lisätiedot

Siemenestä satoon - Viljapäivä Mitä siementuottajalta edellytetään. ma 18.11.2013, Joensuu Matti Teittinen, MMM agronomi Peltosiemen ry

Siemenestä satoon - Viljapäivä Mitä siementuottajalta edellytetään. ma 18.11.2013, Joensuu Matti Teittinen, MMM agronomi Peltosiemen ry Siemenestä satoon - Viljapäivä Mitä siementuottajalta edellytetään ma 18.11.2013, Joensuu Matti Teittinen, MMM agronomi Peltosiemen ry Edellytykset siementuotannolle Viljelijällä riittävä ammattitaito

Lisätiedot

Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) 4 1 mom.

Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) 4 1 mom. MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 28/03 Pvm Dnro 16.4.2003 1687/01/2003 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.7.2003 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Siemenkauppalaki (728/2000) 4 1 mom. MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN

Lisätiedot

Yleiseen käyttöön tarkoitettu sauna, uimahalli, kylpylä, kuntosali tai vastaava huoneisto

Yleiseen käyttöön tarkoitettu sauna, uimahalli, kylpylä, kuntosali tai vastaava huoneisto TUNTURI - LAPIN Ilmoitus (TsL13 ) 1 (5) Yleiseen käyttöön tarkoitettu sauna, uimahalli, kylpylä, kuntosali tai vastaava huoneisto 1. Ilmoituksen aihe 2. Toiminnanharjoittajan yhteystiedot Perustaminen

Lisätiedot

KUITUPELLAVAN JA KUITUHAMPUN TUOTANTOTUKI VUONNA 2000

KUITUPELLAVAN JA KUITUHAMPUN TUOTANTOTUKI VUONNA 2000 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 77/00 Maatalousosasto 27.6.2000 Dnro 2432/01/2000 Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Ahvenanmaan lääninhallitus Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset

Lisätiedot

Ruokaperunan laadunmääritys

Ruokaperunan laadunmääritys Ruokaperunan laadunmääritys Uuden ruokaperuna asetuksen (690/06) mukaan Tärkeimmät muutokset vanhaan asetukseen verrattuna: Laatuluokkia on jatkossa kaksi (I luokka/ii luokka), aiemman kolmen sijasta.

Lisätiedot

Valitun kasvin tuottamisteknologia. Viljojen kasvatus moduli. Valitun kasvin tuottamisteknologia - opintopiste (op): 18

Valitun kasvin tuottamisteknologia. Viljojen kasvatus moduli. Valitun kasvin tuottamisteknologia - opintopiste (op): 18 Valitun kasvin tuottamisteknologia Viljojen kasvatus moduli Valitun kasvin tuottamisteknologia - opintopiste (op): 18 1. Kasvituotannon perusteet ja ravinteet 2 op 2. Viljojen kasvatus 4 op 3. 4 op 4.

Lisätiedot

ALUSTAVA KYSELYLOMAKE TOIMITTAJILLE Oulun Kauppakamari 2015

ALUSTAVA KYSELYLOMAKE TOIMITTAJILLE Oulun Kauppakamari 2015 ALUSTAVA KYSELYLOMAKE TOIMITTAJILLE Oulun Kauppakamari 2015 Alustava kyselylomake on yksinkertainen ja helposti täytettävä lomake, jonka avulla OY TITAN 2 YHTYMÄ voi laatia luettelon mahdollisista töiden/palvelujen

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Koy Pikipruukki,

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus viljakasvien siemenkaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön asetus viljakasvien siemenkaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS nro 18/10 Päivämäärä Dnro 8.6.2010 1693/14/2010 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 24.6.2010 - toistaiseksi Muuttaa Viljakasvien siemenkaupasta 24 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha Rahoitushakemus Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha (AIKO) Maakunnan kehittämisraha Haettava rahoitus on Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha

Lisätiedot

MÄÄRÄYS KORJATA ELINTARVIKEHUONEISTOSSA TODETUT PUUTTEET ELINTARVIKELAIN 55 :N NOJALLA, RAVINTOLA CHAO YANG, LOVIISA

MÄÄRÄYS KORJATA ELINTARVIKEHUONEISTOSSA TODETUT PUUTTEET ELINTARVIKELAIN 55 :N NOJALLA, RAVINTOLA CHAO YANG, LOVIISA Terveydensuojelujaosto 43 16.06.2015 MÄÄRÄYS KORJATA ELINTARVIKEHUONEISTOSSA TODETUT PUUTTEET ELINTARVIKELAIN 55 :N NOJALLA, RAVINTOLA CHAO YANG, LOVIISA TERVSJST 16.06.2015 43 Valmistelu ja lisätiedot:

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni-Kursanlammen luonnonravintolammikon ympäristölupa, Sodankylä Lapin Villitaimen Osuuskunta Vapaudentie

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

Rahoitushakemus taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon

Rahoitushakemus taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon Metsäkeskuksen merkintöjä Saapumispäivä Suomen metsäkeskus Kemeranumero Rahoitushakemus taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon Kestävän metsätalouden määräaikainen rahoituslaki (34/2015) Tuen

Lisätiedot

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli luonnonvaraisten eläinten ruokintaan 1 (4) Lue täyttöohjeet huolellisesti läpi ennen lomakkeen täyttämistä. Lomake palautetaan haaskapaikan sijaintikunnan kunnaneläinlääkärille. Lomake vastaanotettu, pvm

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus nurmi- ja rehukasvien siemenkaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen liitteen 4 muuttamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön asetus nurmi- ja rehukasvien siemenkaupasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen liitteen 4 muuttamisesta MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS nro 19/16 Päivämäärä Dnro 9.12.2016 1842/01.04/2016 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.1.2017 - toistaiseksi Muuttaa Nurmi- ja rehukasvien siemenkaupasta annetun maa-

Lisätiedot

Jeppo Potatis Ab Jepuan Peruna Oy. JEPO YLI 40 VUOTTA KOTIMAISEN PERUNAN HYVÄKSI Valmistamme ammattikeittiöille kypsiä ja raakoja perunatuotteita

Jeppo Potatis Ab Jepuan Peruna Oy. JEPO YLI 40 VUOTTA KOTIMAISEN PERUNAN HYVÄKSI Valmistamme ammattikeittiöille kypsiä ja raakoja perunatuotteita Jeppo Potatis Ab Jepuan Peruna Oy JEPO YLI 40 VUOTTA KOTIMAISEN PERUNAN HYVÄKSI Valmistamme ammattikeittiöille kypsiä ja raakoja perunatuotteita Jeppo Potatis Ab Jepuan Peruna Oy Perustettu 1976 Paikallisten

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

TYÖLLISYYSMÄÄRÄRAHAN HANKEAVUSTUSHAKEMUS VUODELLE 2018 Työttömien ruokalatoiminta Hakijan tiedot. Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka

TYÖLLISYYSMÄÄRÄRAHAN HANKEAVUSTUSHAKEMUS VUODELLE 2018 Työttömien ruokalatoiminta Hakijan tiedot. Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka TYÖLLISYYSMÄÄRÄRAHAN HANKEAVUSTUSHAKEMUS VUODELLE 2018 Työttömien ruokalatoiminta 1 (5) Hakijan tiedot Avustuksen hakija Y-tunnus Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka Yhteyshenkilö Puhelinnumero Faksi

Lisätiedot

OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS 3(5)

OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS 3(5) 1(5) Hakemus saapunut Kotikäynti Tiimin käsittely Hoidettavan henkilötiedot Nimi Lähiosoite Henkilötunnus Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero Lähiomainen, nimi ja puhelinnumero Puoliso Tytär/Poika

Lisätiedot

ProAgria, Luomukinkerit, Koiskalan kartano, Lahti Tero Hirvi, Fazer Mylly

ProAgria, Luomukinkerit, Koiskalan kartano, Lahti Tero Hirvi, Fazer Mylly ProAgria, Luomukinkerit, Koiskalan kartano, Lahti Tero Hirvi, Fazer Mylly 1 28.1.2016 FAZER LYHYESTI Fazer on perustettu 1891 Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli n. 1,648 miljardia euroa Konserniin kuuluu

Lisätiedot

Hakemus 1 (5) Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee Toiminnan aloittamista Toiminnan olennaista muuttamista Muuta, mitä

Hakemus 1 (5) Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee Toiminnan aloittamista Toiminnan olennaista muuttamista Muuta, mitä Hakemus 1 (5) Dnro ja saapumispäivämäärä (viranomainen täyttää) Hakija täyttää soveltuvin osin Hyväksymishakemus koskee Toiminnan aloittamista Toiminnan olennaista muuttamista Muuta, mitä 1. Toimija Toimijan

Lisätiedot

Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum. Giganteum 1/11

Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum. Giganteum 1/11 Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum Giganteum 1/11 Giganteum 2/11 Perustiedot ja osaaminen Sukunimi Etunimi Leppiaho Mika Osoite Postinumero ja -toimipaikka Kotikunta Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

TUOTEKORTTI. Tarkentavat tuotetiedot. Tilaus / toimitustiedot Tilaustapa, toimituserä, tilaus-toimitusrytmi jne. Tuotteen taustatiedot

TUOTEKORTTI. Tarkentavat tuotetiedot. Tilaus / toimitustiedot Tilaustapa, toimituserä, tilaus-toimitusrytmi jne. Tuotteen taustatiedot TUOTEKORTTI Tuotenimi Tuotekoodi Tuotteen paino Postitoimipaikka Myyntiyksikkö Myyntierän 1 koko Myyntierän 2 koko Pankkitiedot Tuotteen mitat (k * l * s) mm Yhteyshenkilö Myyntierän 1 mitat (k * l * s)

Lisätiedot

PITOPAIKAN REKISTERÖINTI- / MUUTOSILMOITUS (mehiläiset ja kimalaiset)

PITOPAIKAN REKISTERÖINTI- / MUUTOSILMOITUS (mehiläiset ja kimalaiset) (Mehiläiset ja kimalaiset ) 1 (8) Lue täyttöohjeet huolellisesti läpi ennen lomakkeen täyttämistä. Lomake palautetaan ilmoittajan maatilan talouskeskuksen sijaintikunnan tai ilmoittajan asuinkunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle.

Lisätiedot

OMAVALVONTASUUNNITELMA

OMAVALVONTASUUNNITELMA OMAVALVONTASUUNNITELMA Ulkona tapahtuva myynti 1. TOIMINNANHARJOITTAJAN TIEDOT... 2 2. TOIMINNAN KUVAUS... 2 3. ELINTARVIKKEIDEN HANKINTA... 4 4. PAKKAUSMERKINTÄVAATIMUKSET... 5 5. SIIVOUSSUUNNITELMA...

Lisätiedot