AcerSystem. Käyttöohjekirja AS002

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AcerSystem. Käyttöohjekirja AS002"

Transkriptio

1 AcerSystem Käyttöohjekirja AS002

2 Tekijänoikeudet 2010 Kaikki oikeudet pidätetään AcerSystem Käyttöohjekirja Saadaksesi parhaan hyödyn Acer asiakkuudestasi käy rekisteröimässä Acer tuotteesi osoittessa:

3 iii Tietoja turvallisuuttasi ja mukavuuttasi varten Tärkeitä turvallisuusohjeita Lue nämä ohjeet huolellisesti. Säästä ohjeet tulevaisuutta varten. Säilytä tämä asiakirja tulevaa käyttöä varten. Noudata kaikkia laitteeseen merkittyjä määräyksiä ja ohjeita. Tuotteen sammuttaminen ennen puhdistamista Irrota laite pistorasiasta ennen sen puhdistamista. Älä käytä puhdistukseen nestemäisiä pesuaineita. Puhdista laite kostealla rievulla. Varoitus Älä käytä tätä laitetta veden läheisyydessä. Älä aseta tätä laitetta epätasaiselle tai epävakaalle alustalle. Laite saattaa pudota ja vahingoittua. Laite saattaa vaurioitua pudotessaan. Laitteen kotelossa olevat aukot on tarkoitettu turvaamaan riittävä ilmankierto ja jäähdytys laitteelle. Aukkoja ei saa peittää tai tukkia. Laitetta ei saa asettaa pehmeällä pinnalle, kuten sohvalle, matolle tai sängylle, koska aukot saattavat mennä tukkoon. Laitetta ei saa asettaa lämpöpatterin tai muun kuuman esineen päälle, jos riittävästä tuuletuksesta ei ole huolehdittu. Älä työnnä laitteen kotelon aukkoihin mitään, koska vieraat esineet saattavat aiheuttaa oikosulun tai tulipalon kotelon sisällä. Älä kaada laiteen päälle nesteitä. Sisäisten komponenttien vaurion välttämiseksi ja estääksesi akun vuotamisen älä aseta laitetta tärisevälle pinnalle. Sähkötehon käyttäminen Laitteen käyttöjännitteen on oltava tyyppikilven mukainen. Jos et ole varma käyttöjännitteestä, varmista asia sähköyhtiöltä tai laitteen myyjältä. Älä aseta mitään verkkojohdon päälle. Älä aseta johtoa paikkaan, missä sen yli kävellään. Jos käytät jatkojohtoa, varmista, että jatkojohto kestää laitteen ottaman virran. Varmista myös, että virransyötön sulake kestää kaikkien pistorasiaan kytkettyjen laitteiden ottaman virran. Älä ylikuormita virtalähtöä, liitinkiskoa tai pistorasiaa laittamalla kiinni liian monta laitetta. Järjestelmän kokonaiskuorma ei saa ylittää 80% haaroitusjohdon nimellisarvosta. Jos liitinkiskoja käytetään, kuorma ei saa ylittää 80% liitinkiskon tulon nimellisarvosta.

4 iv Tämä tuotteen AC-adapteri on varustettu kolmejohtimisella maadoitetulla pistotulpalla. Pistotulppa sopii vain maadoitettuun liitäntärasiaan. Varmista, että liitäntärasia on kunnolla maadoitettu ennen AC-adapterin pistotulpan sisään laittamista. Älä laita pistotulppaa sisään maadoittamattomaan liitäntärasiaan. Ota yhteys sähkömieheen yksityiskohtaisia neuvoja tarvitessasi. Varoitus! Maadoituspiikki on varmistus. Käyttämällä liitäntärasiaa, jota ei ole oikein maadoitettu, voi johtaa sähköiskuun ja/tai vahinkoon. Ohje: Maadoituspiikki tarjoaa myös hyvän suojauksen odottamattomalta kohinalta, jota tuottavat muut lähellä olevat sähkölaitteet, jotka saattavat häiritä tämän tuotteen suorituskykyä. Käytä vain oikeantyyppisiä verkkojohtoja (toimitettu varustelaatikossa). Verkkojohdon tulee olla irrotettavaa tyyppiä: UL-luetteloitu/ CSA-hyväksytty, VDE-hyväksyntä tai vastaava. Suurin pituus on 4,6 metriä (15 jalkaa). Tuotepalvelut Älä yritä huoltaa laitetta itse, koska kotelon avaaminen paljastaa jännitteellisiä ja helposti vaurioituvia osia. Anna huolto aina asiantuntijoiden tehtäväksi. Irrota laitteen verkkojohto ja toimita se huoltoon seuraavissa tapauksissa: Verkkojohto tai pistotulppa on viallinen tai palanut. Jos laitteen päälle on kaatunut nestettä. Jos laite on jäänyt sateeseen tai kastunut. Jos laite on pudonnut tai sen kotelo on vaurioitunut. Jos laitteen suorituskyky muuttuu huomattavasti osoittaen sen tarvitsevan huoltoa. Jos laite ei toimi oikein, vaikka käyttöohjeita on noudatettu. Ohje: Älä yritä tehdä siihen muita kuin käyttöohjekirjassa kuvattuja säätöjä. Muiden säätöjen muuttaminen saattaa vaurioittaa laitetta ja hankaloittaa laitteen huoltoa. Muiden kuin käyttöohjekirjassa kuvattujen säätöjen tekeminen saattaa aiheuttaa laitteen vakavan vaurioitumisen. VAROITUS: Räjähdysvaara jos paristo asetetaan väärin. Vaihda vain saman tai vastaavantyyppisiin, valmistajan suosittelemiin paristoihin. Hävitä paristot valmistajan ohjeiden mukaisesti.

5 v Hävittämisohjeet Hävittäessäsi tämän sähkölaitteen älä heitä sitä roskakoriin. Jotta minimoidaan saastuminen ja taataan äärimmilleen viety ympäristönsuojelu, kierrätä se. Saat lisätietoa sähköisten ja elektronisten laitteiden jätteitä (Waste from Electrical and Electronics Equipment, WEEE) koskevista säädöksistä web-sivulta Elohopeahuomautus Projektorit tai sähkölaitteet, joissa on LCD/CRT-monitori tai näyttö: Tämän laitteen sisällä olevat lamput sisältävät elohopeaa ja ne täytyy kierrättää tai hävittää paikallisten, osavaltion tai kansallisten lakien mukaisesti. Lisätietoja saat elektroniikkateollisuuden liitosta osoitteesta Lamppukohtaista kierrätystietoa on osoitteessa ENERGY STAR Acer'in ENERGY STAR -pätevät tuotteet säästävät rahaasi vähentämällä energiakustannuksia ja suojaavat ympäristöä ilman suorituskykyä tuhlaavia ominaisuuksia. Acer on ylpeä tarjotessaan asiakkaillemme tuotteita, joissa on ENERGY STAR - merkki. Mikä on ENERGY STAR? Tuotteet, jotka ovat ENERGY STAR päteviä, käyttävät vähemmän energiaa ja estävät kasvihuonekaasupäästöjä täyttämällä tiukat USA:n ympäristösuojeluviraston (U.S. Environmental Protection Agency) asettamat energiatehokkuuden ohjeet. Acer on sitoutunut tarjoamaan maailmanlaajuisesti tuotteita ja palveluita, jotka auttavat asiakkaita säästämään rahaa, vähentämään energiankäyttöä ja parantamaan ympäristömme laatua. Mitä enemmän energiaa voimme säästää korkeammalla energiatehokkuudella, sitä enemmän vähennämme kasvihuonekaasuja ja ilmastomuutoksen vaaraa. Katso lisätietoja osoitteessa

6 vi Acer ENERGY STAR pätevät tuotteet: Tuottavat vähemmän lämpöä ja vähentävät jäähdytyskuormia sekä ilmaston lämmittämistä. Menevät automaattisesti "näytön lepo" ja "tietokoneen lepo" -tilaan 10 ja 30 minuutin kuluttua toimettomuudesta tässä järjestyksessä. Herättävät tietokoneen lepotilasta painamalla näppäimistöstä tai siitämällä hiirtä. Tietokoneet säästävät enemmän kuin 80% energiaa "lepo"-tilassa. ENERGY STAR ja ENERGY STAR merkki ovat rekisteröityjä U.S. -tuotemerkkejä. Vihjeitä ja tietoa mukavaa käyttöä varten Tietokoneiden käyttäjät saattavat valittaa silmien rasittumisesta ja päänsärystä liian pitkän käytön jälkeen. Käyttäjät altistuvat myös fyysisille vammoille työskenneltyään useita tunteja tietokoneen ääressä. Pitkät työajat, huono ryhti, huonot työtavat, stressi, puuttelliset työolosuhteet, oma terveys ja muut tekijät lisäävät suuresti fyysisen vamman riskiä. Vääränlainen tietokoneen käyttö saattaa johtaa karpaalitunnelioireyhtymään, sidekudostulehdukseen, jännetuppitulehdukseen tai muihin lihasrakenteiden häiriöihin. Seuraavat oireet saattavat ilmetä käsissä, ranteissa, käsivarsissa, hartioissa, niskassa tai selässä: Tunnottomuus tai polttava tai kutittava tunne. Särky, kipu tai arkuus. Kipu, turvotus tai sykähtely. Jäykkyys tai tiukkuus. Kylmyys tai heikkous. Jos sinulla on näitä oireita tai muuta toistuvaa tai pysyvää epämukavuutta ja/tai kipua tietokoneen käytöstä, ota välittömästi yhteys lääkäriin ja kerro asiasta yrityksesi terveys- ja turvallisuusosastolle. Seuraava osa tarjoaa vihjeitä mukavampaa tietokoneen käyttöä varten. Mukavuusalueen löytäminen Löydä mukavuusalueesi säätämällä näytön katselukulmaa, käyttämällä jalkatelinettä tai nostamalla istumakorkeuttasi saadaksesi mukavimman mahdollisen asennon. Katso seuraavat vihjeet: Vältä olemasta liian kauan samassa asennossa. Vältä eteen- ja/tai taaksepäin nojaamista. Nouse ylös ja kävele säännöllisesti antaaksesi jalkalihastesi levätä. Pidä lyhyitä taukoja rentouttaaksesi niskasi ja hartiasi. Vältä lihasten tai hartioiden jännittämistä. Asenna ulkoinen näyttö, näppäimistö ja hiiri sopivasti mukavalle etäisyydelle. Jos katsot näyttöä enemmän kuin papereita, minimoi niskan rasitus asettamalla näyttö pöydän keskelle.

7 vii Näön hoito Pitkät katseluajat, vääränlaiset silmälasit tai piilolinssit, valonhohto, liiallinen huoneenvalaistus, huonosti tarkennetut näytöt, hyvin pienet kirjasimet ja matalakontrastiset näytöt saattavat rasittaa silmiäsi. Seuraava osa tarjoaa ehdotuksia silmien rasituksen vähentämiseksi. Silmät Lepuuta silmiäsi usein. Anna silmillesi säännöllisiä taukoja katsomalla poispäin monitorista ja keskittämällä katse kaukaiseen pisteeseen. Räpäytä silmiä usein, jotta ne eivät kuivu. Näyttö Pidä näyttö puhtaana. Pidä pääsi korkeammalla kuin näytön yläreuna, jotta silmät katsovat alaspäin, kun katsot näytön keskikohtaa. Paranna tekstin luettavuutta ja grafiikan selvyyttä säätämällä näytön kirkkaus ja/tai kontrasti mukavalle tasolle. Poista valonhohto ja heijastukset seuraavasti: Aseta näyttö sivuttain ikkunaan tai muuhun valonlähteeseen. Minimoi huoneen valo käyttämällä verhoja tai sälekaihtimia. Käytä lisävaloa. Vaihda näytön katselukulmaa. Käytä kirkasvalosuodatinta. Käytä näyttösilmikkoa, kuten pahvinpalaa asetettuna näytön yläetureunasta ulospäin. Vältä näytön säätämistä omituiseen katselukulmaan. Vältä katsomasta kirkkaita valonlähteitä, kuten avoimia ikkunoita, liian pitkiä aikoja. Hyvien työtapojen kehittäminen Tee tietokoneen käytöstäsi rennompaa ja tuottavampaa kehittämällä seuraavia työtapoja: Pidä lyhyitä taukoja säännöllisesti ja usein. Venyttele. Hengitä raitista ilmaa niin usein kuin mahdollista. Kuntoile säännöllisesti ja pidä yllä terveyttäsi. Varoitus! Emme suosittele tietokoneen käyttöä sohvalla tai sängyllä. Jos tämä on välttämätöntä, työskentele vain lyhyitä jaksoja, pidä taukoja säännöllisesti ja venyttele.

8 viii

9 Tietoja turvallisuuttasi ja mukavuuttasi varten Tärkeitä turvallisuusohjeita Hävittämisohjeet Elohopeahuomautus ENERGY STAR Vihjeitä ja tietoa mukavaa käyttöä varten Tutustuminen järjestelmään 1 Tietokoneesi asennus 2 Välttämätöntä tietää ennen asennusta 2 Sijainnin valitseminen 2 Pakkauksen avaaminen 3 Oheislaitteiden liittäminen 3 Tietokoneesi käynnistäminen 3 Tietokoneesi sulkeminen 4 Järjestelmän päivitys 4 Tietokoneen avaaminen 4 Uusien komponenttien asentaminen 4 Äänen ja videon asetusmenettelyt 5 Usein kysyttyjä kysymyksiä 7 Tietokoneesta huolehtiminen 9 Tärkeitä vihjeitä 9 Puhdistus ja huolto 9 Tietokoneen ja näppäimistön puhdistaminen 9 Osoitintyökalun puhdistaminen 9 Näytön puhdistaminen 10 Ota yhteyttä huoltoon jos 10 Tekninen neuvonta 10 iii iii v v v vi Sisällysluettelo Määräykset ja turvallisuusilmoitukset 11 FCC-ilmoitus 11 Laser-laitteen yhteensopivuuslausunto 12 Digitaalinen audiolähtölausuma 12 Modeemia koskevia ohjeita 12 Radiolaitteeseen liittyvä huomautus 12 Kanada - Matalatehoiset ilman lupaa käytettävät radiolaitteet (RSS-210) 13 Federal Communications Commission 16

10 Ohje: Yllä luetellut määrittelyt ovat vain viitteellisiä. PC:n tarkka konfigurointi riippuu ostetusta mallista.

11 1 Tutustuminen järjestelmään Tietokoneesi sisältää seuraavaa: Kuvake Kuvaus Kuvake Kuvaus Virtapainike Levykeasema Mikrofoni-jakki Kaiutin tai kuulokejakki Optinen asema Mediakortinlukija USB-portti Kopioi-painike Media-navigoinoinnin liitäntä RCA-jakki PS/2-näppäimistön liitin IEEE 1394/FireWire -jakki Varmuuskopiointipainike Siirrettävät kovalevyaseman kannattimet S/PDIF-portti PS/2-hiiren liitin VGA-portti Tulostimen liitin Sarjaportti USB-portti Mikrofonitulo-jakki RJ-45 Ethernet -liitin Jakki-tulolinja Line-out / Speaker-out - jakki HDMI-portti ESATA-portti

12 2 Tietokoneesi asennus Huomautus: Yllä luetellut määrittelyt ovat vain viitteellisiä. PC:n tarkka kokokoonpano riippuu ostamastasi mallista. Tietokoneesi asennus AcerSystem on monipuolinen ja tehokas järjestelmä, tukien valtasuuntauksen suorituskyvyn CPU ta. Tietokone käyttää johtavaa väyläarkkitehtuuria, mikä parantaa järjestelmän tehokkuutta ja auttaa järjestelmätukea vaihtelevissa multimedia- ja ohjelmistosovelluksissa. AcerSystem issä on vakio-i/o (tulo/lähtö) liitännät kuten rinnakkaisportti, PS/2- näppäimistö- ja hiiriportit, USB 2.0 -portit, ja stereomikrofoni, line-in ja line-out -jakit (kokoonpano voi vaihdella mallien mukaan). Järjestelmä voi sovittaa lisäoheislaitteitteistoja näiden I/O-porttien kautta. Järjestelmäsi voi myös tukea valinnaista suurinopeuksista faksi-/data-modeemia tai lisä-lan (paikallisalueverkko) -korttia. Lisäksi järjestelmä on yhteensopiva Microsoft Windows tai Linux-pohjaisten käyttöjärjestelmien kanssa. Välttämätöntä tietää ennen asennusta Sijainnin valitseminen Optimaalisen sijainnin valitseminen tietokoneelleesi. Älä laita järjestelmää liian lähelle muita sähkölaitteita. Älä laita järjestelmää paljon kuljetuille alueille, tai missä virtajohdon tai muiden johtojen päälle voidaan astua. Vältä järjestelmän sijoittamista mihinkään paikkaan, joka on liian pölyinen tai kostea. VAROITUS: Käytä jalka-alustaa laittaessasi PC:n pystyasentoon.

13 3 Pakkauksen avaaminen Avaa pakkaus huolellisesti ja säilytä pakkausmateriaalit myöhempää käyttöä varten. Varmista, että kaikki osat ovat mukana ja hyvässä kunnossa. Jos jokin seuraavista nimikkeistä puuttuu tai on vaurioitunut, ota välittömästi yhteys jälleenmyyjääsi: AcerSystem Hiiri (PS/2 tai USB) Näppäimistö (PS/2 tai USB) Langaton näppäimistö osoitustoiminnolla Kaukosäädin Microsoft Windows Media Center Edition ia varten Huomautus: Hiiren, näppäimistön, langattoman näppäimistön tai kaukosäätimen kokoonpano voi vaihdella riippuen valituista malleista. Käyttäjän opas ja Käynnistäjän juliste Muu käyttäjän dokumentaatio ja kolmannen osapuolen ohjelmisto. Oheislaitteiden liittäminen Sen jälkeen kun kaikki on liitetty, liitä virtajohto järjestelmään ja laita toinen pää sisään virtapistorasiaan. Huomautus: Älä liitä järjestelmän virtajohtoa ennen kaikkien oheislaitteiden liittämistä järjestelmään. Tietokoneesi käynnistäminen Kaikkien oheislaitteiden liittämisen jälkeen käynnistä tietokoneesi alla olevien vaiheiden mukaisesti: 1 Käynnistä kaikki oheislaitteet, kuten näyttö, tulostin, faksi, kaiuttimet, jne. 2 Käynnistä tietokone. Heti kun käynnistystapahtuma on valmis, voit aloittaa tietkoneesi käyttämisen.

14 4 Tietokoneesi asennus Tietokoneesi sulkeminen Valitse "Käynnistä" -valikosta "Sulje" ja napsauta OK. Järjestelmän kaatumisen tapauksessa paina ja pidä järjestelmän edessä olevaa virtapainiketta alhaalla neljän sekunnin ajan. Sen jälkeen kun järjestelmä on pysäytetty, sammuta kaikki oheislaitteet. Järjestelmän päivitys Voit laajentaa AcerSystem-järjestelmääsi nopeasti ja helposti komponentteja lisäämällä. Voit myös päivittää AcerSystem-järjestelmän komponenttisi. Tietokoneen avaaminen Ennen minkään paneelin tai suojan poistamista varmista, että sammutat tietokoneen ja irrotat virtajohdon pistorasiasta. Irrota rungossa olevat ruuvit. Liu uta paneeli pois. Uusien komponenttien asentaminen Voit käyttää vain komponentteja, jotka ovat yhteensopivia AcerSystemtietokoneiden kanssa. Ennen kuin valitset uusia komponentteja, kysy valtuutetulta Acer-jälleenmyyjältä toimiiko osa AcerSystem-järjestelmässäsi. Varmistaaksesi oikean asetuksen ja asennuksen katso uusien komponenttien mukana toimitettuja ohjeita. Todennäköiset päivitykset ovat: Päivitys korkean kapasiteetin HDD:lle. Laajenna korkean tason muistia. Päivitys CD-ROM-asemalta CD-RW, DVD-ROM, DVD/CD-RW combo tai DVD writer levyille. Asenna lisäliitäntäkortteja tyhjiin PCI-korttipaikkoihin, esim. PCI faksi/ modeemi-kortti.

15 5 Äänen ja videon asetusmenettelyt Äänilähtölaitteen prioriteetti: Lopetettuasi käyttöjärjestelmäsi asetuksen äänilähdön prioriteetti näytetään alla olevassa taulukossa. USB-kaiuttimet ja HDMI-laitteet voivat tukea käynnissä olevan laitteen liittämistä (hot-plugging). Analogiset kaiuttimet luetellaan aina lähtölaitteen prioriteettiluettelossa kaiuttimien läsnäolosta tai poissaolosta huolimatta. Lähtölaitteen prioriteetti (jos tuettu) USB-kaiutin Analoginen HDMI Äänilähdön vaihtaminen Napsauta hiiren oikealla painikkeella Ilmoitusalueen tehtäväpalkissa olevaa Äänenvoimakkuuskuvaketta. Napsauta Toistolaite avataksesi ikkunan, joka näyttää käytettävissä olevat laitteet. Valitse laite, jonka haluat asettaa oletuslähtölaitteeksi. Napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella, sen jälkeen napsauta Aseta oletuslaitteeksi. Oletusäänilähtölaite vaihdetaan.

16 6 Tietokoneesi asennus Näyttöjen asettaminen Napsauta työpöytää hiiren oikealla painikkeella ja valitse Näyttöruudun resoluutio. Valitse näyttö, jonka haluat asettaa ensisijaiseksi näytöksi ja valitse Tee tämä päänäytökseni, sen jälkeen paina Käytä ja OK asetuksen muuttamiseksi. Jos haluat laajentaa työpöytäsi toiselle näytölle, valitse toissijainen näyttö, sen jälkeen aseta se Laajenna tai Klooni ja käytä muutostasi.

17 7 Usein kysyttyjä kysymyksiä Seuraavassa esitetään lyhyet vastaukset ja ratkaisut yleisimpiin tietokonetta käytettäessä esiin tuleviin kysymyksiin. K: Painoin virtakytkintä, mutta järjestelmä ei käynnistynyt. V: Tarkista virtakytkimen yläpuolella oleva LED-merkkivalo. Jos LED-merkkivalo ei pala, järjestelmään ei tule virtaa. Tee seuraavat toimenpiteet: Tarkista että tietokoneen takana oleva jännitteen valitsin on asetettu oikeaan jännitteeseen. Tarkista että pistoke on kunnolla pistorasiassa. Jos käytät powerstrippiä tai AVR:ä, varmista, että niihin tulee virta ja ne ovat päällä. Jos LED-merkkivalo palaa, tarkista seuraavat asiat: Onko levyasemassa joku muu kuin järjestelmälevyke? Poista tarvittaessa väärä levyke ja aseta järjestelmälevyke levyasemaan ja käynnistä tietokone painamalla Ctrl + Alt + Del. Käyttöjärjestelmätiedostot saattavat olla viottuneita tai niitä saattaa puuttua. Aseta Windowsin asennuksen yhteydessä tehty käynnistyslevyke levyasemaan ja käynnistä tietokone painamalla Ctrl + Alt + Del. Tämä käynnistää järjestelmän automaattisen tarkistuksen ja tekee tarvittavat korjaukset. Jos tarkistusohjelma ilmoittaa vielä ongelmasta, joudut suorittamaan järjestelmän palauttamisen takaisin tehdasasetuksiin. Huomautus: Katso tarkemmat ohjeet järjestelmän palauttamisesta RCD-ohjelehtisestä. K: Näytölle ei tule mitään. V: Tietokoneen virransäästöominaisuus pimentää automaattisesti näytön. Näyttö avautuu mistä tahansa näppäimestä painamalla. Jos näppäimen painaminen ei auta, on tietokone käynnistettävä uudelleen. Jos tietokoneen uudelleen käynnistäminen ei auta ongelman ratkaisemisessa, ota yhteyttä laitteen myyjään tai tekniseen tukeen. K: Tulostin ei toimi. V: Tee seuraavat toimenpiteet: Tarkista että tulostimen virtajohto on kytketty pistorasiaan ja tulostin on päällä. Varmista että tulostinkaapeli on kunnolla kiinnitetty tulostimen ja kirjoittimen rinnakkaisportteihin. Katso lisäohjeita tulostimen käyttöohjeesta.

18 8 K: Tietokoneesta ei tule ääntä. V: Tarkista seuraavat asiat: Äänentoisto voi olla vaimennettuna. Katso tehtäväpalkissa olevaa Ääni-kuvaketta. Jos kuvakkeen päällä on rasti, napsauta kuvaketta ja poista valinta Vaimennus-vaihtoehdosta. Voit myös vaihtaa vaimennuksesta takaisin äänentoistoon painamalla USB-näppäimistön äänenvoimakkuuden säätö -/vaimennus-painiketta. Tietokoneen omat sisäänrakennetut kaiuttimet kytketään automaattisesti pois päältä kun tietokoneen äänen ulostulon jakkiliittimeen kytketään kuulokkeet, korvakuuloke tai ulkoiset kaiuttimet. K: Tietojen lukeminen levykkeeltä, kovalevyltä tai CD- ja DVD-levyltä ei onnistu. V: Tarkista seuraavat asiat: Varmista että käytät oikean tyyppistä levyä. Varmista että CD- tai DVD-levy on asetettu asemaan oikein. Tarkista että CD- tai DVD-levy ei ole likainen tai naarmuuntunut. Testaa levyasemasi hyväkuntoisella, naarmuuntumattomalla levyllä. Jos hyväkuntoisen levyn lukeminen ei onnistu, saattaa ongelma olla levyasemassa. Ota yhteyttä laitteen myyjään tai tekniseen tukeen. K: Tallentaminen kovalevylle tai CD-R/CD-RW-levylle ei onnistu. V: Tarkista seuraavat asiat: Tarkista ettei levyke tai kovalevy ole kirjoitussuojattu. Varmista että käytät oikean tyyppistä lävyä tai levykettä.

19 9 Tietokoneesta huolehtiminen Lue tässä kappaleessa olevat tärkeät ohjeet. Ohejeiden noudattaminen lisää tietokoneen käyttöikää. Tärkeitä vihjeitä Älä säilytä tietokonetta suorassa auringonvalossa. Älä sijoita tietokonetta patterin tai muun lämmönlähteen läheisyyteen. Älä säilytä tai käytä tietokonetta alle 0 C: tai yli 50 C:n lämpötiloissa. Älä sijoita tietokonetta magneettikenttien läheisyyteeen. Älä säilytä tietokonetta kosteassa tai sateessa. Älä roiskuta vettä tietokonen päälle. Vältä iskujen ja tärinän kohdistumista tietokoneeseen. Älä säilytä tietokonetta likaisessa ja pölyisessä paikassa. Älä koskaan sijoita tietokonetta kaltevalle pinnalle. Älä astu tai aseta raskaita esineitä virtajohdon päälle. Sijoita virtajohdot ja kaapelit pois kulkuväyliltä. Irrota pistoke pistorasiasta pistokkeesta vetämällä. Älä vedä johdosta. Jos käytät jatkojohtoa ja jakorasiaa, ei siihen liitettyjen laitteiden virrankulutus saa ylittää johdon virta-aluetta. Pistorasiaan kytkettyjen laitteiden virtamäärä ei saa myöskään ylittää sulakkeen mitoitusta. Tarkista mukana tulleiden ohjelmistojen käyttöohjeesta onko käytettävissäsi muita resoluution ja värin yhdistelmiä. Näiden säätöjen avulla näyttön käyttömukavuutta voidaan parantaa. Puhdistus ja huolto Tietokoneen ja näppäimistön puhdistaminen 1 Sammuta tietokone ja irrota virtajohto pistorasiasta. 2 Pyyhi kevyesti tietokoneen kotelo ja näppäimistö veteen kostutetulla pehmeällä liinalla. Älä käytä nestemäisiä tai suihkeena saatavia puhdistusaineita. Osoitintyökalun puhdistaminen Normaalin, kumipallolla varustetun hiiren puhdistaminen 1 Avaa hiiren pohjassa oleva pyöreä kansi. 2 Ota kumipallo ulos ja puhdista se pehmeällä, kostutetulla liinalla. 3 Aseta pallo takaisin paikoilleen ja sulje kansi.

20 10 Optisen hiiren puhdistaminen Tutustu hiiren mukana tulleisiin huolto-ohjeisiin. Näytön puhdistaminen Huolehdi näytön puhtaudesta. Katso puhdistusohjeet näytön käyttöohjeista. Ota yhteyttä huoltoon jos tietokone putoaa ja vaurioituu. tietokoneen päälle roiskuu nestettä. tietokone ei toimi normaalisti. If a computer problem persists even after you have checked and done the troubleshooting tips discussed in the "Usein kysyttyjä kysymyksiä" section on sivu 7. If your problem is not listed in the "Usein kysyttyjä kysymyksiä" section on sivu 7. If you want to replace or upgrade any of your computer s internal components. Tekninen neuvonta Ota teknisissä kysymyksissä yhteyttä laitteen myyjään tai toimittajaan. Löydät yhteydenottoohjeet ja lähimmän huoltopisteen yhteystiedot myös internet-sivustoltamme osoitteesta

21 11 Määräykset ja turvallisuusilmoitukset English FCC-ilmoitus Laite on koestettu ja sen on havaittu täyttävän Luokan B digitaaliselle laitteelle FCC-määräysten osan 15 mukaiset määräykset. Nämä raja-arvot on tarkoitettu turvaamaan riittävä häiriösuojaus asutussa ympäristössä. Laite luo, käyttää ja saattaa säteillä radiotaajuista energiaa. Jos laitetta ei käytetä ohjeiden mukaisesti, se saattaa häiritä radioliikennettä. Kuitenkaan mitään takuita ei ole sille, ettei laite aiheuttaisi häiriöitä radion tai television vastaanottamiseen, mikä voidaan määrittää kääntämällä laite päälle ja pois. Jos laite todistettavasti on häiriöiden aiheuttaja, opastetaan laitteen käyttäjää ryhtymään seuraaviin toimiin häiriöiden ehkäisemiseksi: Aseta vastaanottava antenni eri paikkaan tai asentoon. Lisää laitteen ja vastaanottimen välistä etäisyyttä. Kytke laite eri virransyöttöön kuin vastaanottava laite on kytketty. Kysy neuvoa asiantuntijalta. Ohje: Suojatut kaapelit Kaikki kytkennät oheislaitteisiin on tehtävä suojatulla kaapelilla, jotta FCC-määräysten vaatimukset täytettäsiin. Käytä muiden tietokoneiden liittämiseen suojattuja kaapeleita FCC-säädösten mukaisesti. DVI-lähdölle suositellaan dual-link-kaapelia. Ohje: Lisälaitteet Tähän laitteeseen saa liittää vain sellaisia lisälaitteita (I/O-laitteet, päätteet, tulostimet, jne.), jotka täyttävät luokan B vaatimukset. Hyväksymättömien laitteiden käyttö saattaa aiheuttaa häiriöitä radio- ja TV-vastaanotolle. Varoitus Laitteen muuttaminen ilman valmistajan hyväksyntää saattaa mitätöidä käyttäjän valtuudet käyttää tätä laitetta. Käyttöolosuhteet Tämä laite täyttää FCC-määräysten osan 15 vaatimukset. Käytölle on kaksi seuraavaa ehtoa: (1) laite ei saa aiheuttaa häiriöitä ja (2) laitteen tulee kestää siihen kohdistuva häiriö, vaikka se aiheuttaisikin väärää toimintaa.

22 12 Yhdenmukaisuusvakuutus EU-maissa Acer vakuuttaa täten, että tämä PC-sarja on yhdenmukainen direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja muiden asiaankuuluvien määräysten kanssa. Laser-laitteen yhteensopivuuslausunto Tietokoneen sisällä oleva CD- tai DVD-asema on laserlaite. CD-tai DVD-aseman tyyppikilpi (alla esitetty) sijaitsee aseman kyljessä. LUOKAN 1 LASER-TUOTE VAROITUS: LAITTEEN SISÄLLÄ ON NÄKYMÄTÖNTÄ LASERSÄTEILYÄ. VÄLTÄ SÄTEELLE ALTISTUMISTA. Digitaalinen audiolähtölausuma Optinen liitin ei sisällä laseria tai valoa säteilevää diodia (LED) suurempaan kuin luokkaan I kuuluvaa. Modeemia koskevia ohjeita TBR 21 Laite on hyväksytty [Neuvoston päätös 98/482/EC - "TBR 21"] kytkettäväksi julkiseen puhelinverkkoon (PSTN). Eri maiden puhelinverkkojen eroavaisuuksista johtuen tämä hyväksyntä ei kuitenkaan takaa laitteen toimintaa kaikkialla. Jos havaitset toiminnassa ongelmia, ota yhteyttä laitteen toimittajaan. Radiolaitteeseen liittyvä huomautus Ohje: Seuraavat rajoitukset koskevat vain malleja joissa on langaton LAN ja/tai Bluetooth. Luettelo maista, joissa vakuutus on voimassa Laitetta on käytettävä paikallisten määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Lisätietoja asiasta saat ottamalla yhteyttä laitteen edustajaan kyseisessä maassa. Katso uusinta maaluetteloa varten.

23 13 Kanada - Matalatehoiset ilman lupaa käytettävät radiolaitteet (RSS-210) a b Yhteistä tietoa Käytölle on kaksi seuraavaa ehtoa: 1. Laite ei saa aiheuttaa häiriöitä ja 2. Tämän laitteen tulee kestää ulkoisia häiriöitä, myös sellaisia, jotka aiheuttavat laitteen väärää toimintaa. Käyttö 2,4 GHz:n taajuuskaistalla Jotta laite ei häiritsisi radioliikennettä, sen saa asentaa vain sisätiloihin. Jos se asennetaan ulos, tulee asennukseen hankkia asianmukainen lupa. English

24 14 Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Hsin Tai Wu Rd., Hsichih Taipei Hsien 221, Taiwan Declaration of Conformity We, Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Hsin Tai Wu Rd., Hsichih, Taipei Hsien 221, Taiwan Contact Person: Mr. Easy Lai, And, Acer Europe SA Via Cantonale, Centro Galleria Manno Switzerland Hereby declare that: Product: Personal Computer Trade Name: Acer Model Number: AcerSystem SKU Number:XXX-xxx ( x = 0~9, a ~ z, A ~ Z or Blank) Is compliant with the essential requirements and other relevant provisions of the following EC directives, and that all the necessary steps have been taken and are in force to assure that production units of the same product will continue comply with the requirements. EMC Directive 2004/108/EC as attested by conformity with the following harmonized standards: -. EN55022, AS/NZS CISPR22, Class B -. EN EN55013 (Applicable to product built with TV tuner module) -. EN55020 (Applicable to product built with TV tuner module) -. EN Class D -. EN Low Voltage Directive 2006/95/EC as attested by conformity with the following harmonized standard: -. EN EN60065 (Applicable to product built with TV tuner module) Council Decision 98/482/EC (CTR21): -. (Applicable to product with pan- European single terminal connection to the Public Switched Telephone Network (PSTN).) RoHS Directive 2002/95/EC on the Restriction of the Use of certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment -. The maximum concentration values of the restricted substances by weight in homogenous material are: Lead 0.1% Polybrominated Biphenyls (PBB s) 0.1% Mercury 0.1% Polybrominated Diphenyl Ethers (PBDE s) 0.1% Hexavalent Chromium 0.1% Cadmium 0.01%

25 15 Directive 2009/125/EC with regard to establishing a framework for the setting of ecodesign requirements for energy-related product. The standards listed below are applied to the product if built with WLAN module or wireless keyboard and mouse. English R&TTE Directive 1999/5/EC as attested by conformity with the following harmonized standard: Article 3.1(a) Health and Safety -. EN EN62311 Article 3.1(b) EMC -. EN EN (Applicable to non-bluetooth wireless keyboard mouse set). -. EN Article 3.2 Spectrum Usages -. EN (Applicable to non-bluetooth wireless keyboard mouse set). -. EN EN (Applicable to 5GHz high performance RLAN). Year to begin affixing CE marking Easy Lai, Manager Regulation Center, Acer Inc.

26 16 Acer America Corporation 333 West San Carlos St., San Jose CA 95110, U. S. A. Tel : Fax : Federal Communications Commission Declaration of Conformity This device complies with Part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions: (1) this device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation. The following local Manufacturer /Importer is responsible for this declaration: Product: Trade Name: Model Number: SKU Number: Name of Responsible Party: Address of Responsible Party: Contact Person: Personal Computer Acer AcerSystem XXX-xxx, ("x" = 0~9, a ~ z, A ~ Z or Blank) Acer America Corporation 333 West San Carlos St. San Jose, CA U. S. A. Acer Representative Phone No.: Fax No.:

27 17 English Ohje: Yllä luetellut määrittelyt ovat vain viitteellisiä. PC:n tarkka konfigurointi riippuu ostetusta mallista. V10A2

Käyttöoppaasi. ACER X243HQB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2358884

Käyttöoppaasi. ACER X243HQB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2358884 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle ACER X243HQB. Löydät kysymyksiisi vastaukset ACER X243HQB käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

-sarja. Aspire one -sarjan Kannettava tietokone. Mallinumero: Mallinumero: Ostopäivämäärä: Ostopaikka:

-sarja. Aspire one -sarjan Kannettava tietokone. Mallinumero: Mallinumero: Ostopäivämäärä: Ostopaikka: Pikaohje -sarja -sarja Tekijänoikeudet 2009 Kaikki oikeudet pidätetään. Aspire one -sarjan Pikaohje Ensimmäinen julkistus: 04/2009 Aspire one -sarjan Kannettava tietokone Mallinumero: Mallinumero: Ostopäivämäärä:

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Register your product and get support at AE2430. Käyttöopas

Register your product and get support at AE2430. Käyttöopas Register your product and get support at AE2430 FI Käyttöopas Suomi 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita a b c d e f g h i j k l Lue nämä ohjeet. Säilytä nämä ohjeet. Huomioi kaikki varoitukset.

Lisätiedot

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Tuotetiedot Hiiri Laturi F A B D G I E C H J A: Hiiren kakkospainike B: Intelli-rullahiiri/ pariston merkkivalo tyhjä ja varattu C: Hiiren ykköspainike D: Selaa taaksepäin

Lisätiedot

LASIOVIPAKASTIN. Asennus- ja käyttöohjeet. Metos Profitbar SD-83. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta

LASIOVIPAKASTIN. Asennus- ja käyttöohjeet. Metos Profitbar SD-83. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta LASIOVIPAKASTIN Metos Profitbar SD-83 4242978 Asennus- ja käyttöohjeet 09.09.2012 Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 09.09.2012 METOS Profitbar lasiovipakastin SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...3

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2. Pikaopas

WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2. Pikaopas WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2 Pikaopas 1 1. Tärkeitä turvallisuutta ja käsittelyä koskevia tietoja - Tämä tuote sopii käytettäväksi ei-trooppisilla alueilla alle 2000 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas FI DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas CECH-ZDC1E Varotoimet Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä ja säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. Lue myös PlayStation 3-järjestelmää

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO V6065EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO V6065EA käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

emachines E510 -sarja Käyttöohjekirja

emachines E510 -sarja Käyttöohjekirja emachines E510 -sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2008. Kaikki oikeudet pidätetään. emachines E510 sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen julkistus: 05/2008 Näihin tietoihin saattaa tulla muutoksia ja muutosten

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

Käyttöohje. USB Charger UCH20

Käyttöohje. USB Charger UCH20 Käyttöohje USB Charger UCH20 Sisältö Johdanto... 3 USB Charger: Tietoja... 3 USB-laturin käyttäminen... 4 Laitteen akun lataaminen...4 Juridiset tiedot...5 Declaration of Conformity...6 2 Johdanto USB

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8696. Käyttöopas

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8696. Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8696 Käyttöopas o n a m b l k c j d e i f g h p q r 3 4 16mm 22mm 7~10 sec. 5 7~10 sec. 6 7~10 sec. 7 Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan

Lisätiedot

Acer LCD-näytön. Käyttöohjekirja

Acer LCD-näytön. Käyttöohjekirja Acer LCD-näytön Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2009. Acer Incorporated. Kaikki oikeudet pidätetään. Acer LCD-näytön käyttöohjekirja Ensimmäinen julkistus: 06/2009 Näihin tietoihin saattaa tulla muutoksia

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Asennusopas

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Asennusopas DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061 fi Asennusopas DiBos 8, SCSI Upgrade Kit Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Turvallisuusohjeita 4 3 Upgrade Kit DBEK061 4 4 DiBos-videotallentimen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0 56K ESP-2 MODEM Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu modeemin 56K ESP-2 Modem käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tai käytössä ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

JÄÄTELÖPAKASTIN CF77

JÄÄTELÖPAKASTIN CF77 JÄÄTELÖPAKASTIN CF77 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä materiaalista 4116840 2 Tärkeät turvallisuusohjeet 1. Suosittelemme tämän käyttöohjeen lukemista, jotta pakastekaapin käyttö

Lisätiedot

Käyttöohje. USB Type-C -latausteline DK60

Käyttöohje. USB Type-C -latausteline DK60 Käyttöohje USB Type-C -latausteline DK60 Sisältö Johdanto... 3 DK60 USB Type-C -latausteline: Tietoja...3 DK60 USB Type-C -latausteline: Käyttäminen... 4 Liittimien käyttäminen...4 Lataaminen... 4 Oikeudelliset

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa SBA3011/00. Käyttöopas

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  SBA3011/00. Käyttöopas Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome SBA3011/00 Käyttöopas 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita Huomioi varoitukset. Noudata kaikkia ohjeita. Älä

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TAQ-10123 FINNISH / SUOMI

TAQ-10123 FINNISH / SUOMI TAQ-10123 Tärkeitä turvallisuustietoja HUOMAUTUS: Lue turvallisuustiedot huolellisesti, ennen kuin käytät tätä tablettitietokonetta. 1. Laitteelle EN55020 tehdyssä elektrostaattista sähkönpurkausta (ESD)

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

LCD-NÄYTTÖJÄ KOSKEVAT HUOMAUTUKSET Seuraavat tilanteet ovat täysin normaaleja, eivätkä tarkoita, että LCD-näytössä olisi vikaa.

LCD-NÄYTTÖJÄ KOSKEVAT HUOMAUTUKSET Seuraavat tilanteet ovat täysin normaaleja, eivätkä tarkoita, että LCD-näytössä olisi vikaa. SISÄLTÖ LCD-näyttöjä koskevat huomautukset... 1 Tietoja turvallisuuttasi ja mukavuuttasi varten... 2 Pakkauksen purkaminen... 5 Jalustan kiinnittäminen/irrotus... 6 Näytön asennon säätö... 6 Virtajohdon

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

2 Käynnistä tietokone. MI-7550Xp WIRELESS LASER MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C F K

2 Käynnistä tietokone. MI-7550Xp WIRELESS LASER MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C F K Tuotetiedot J E H A B C F K D Hiiri A: Vierityskiekko ja kolmas painike (automaattinen vieritys painamalla) Vierityskiekon alapuolella: Pariston virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Veriton-sarja. Käyttöohjekirja VT001

Veriton-sarja. Käyttöohjekirja VT001 Veriton-sarja Käyttöohjekirja VT001 Tekijänoikeus 2012. Kaikki oikeudet pidätetään. Veriton-sarjan käyttöohje Alkuperäinen painos: 04/2012 Veriton-sarjan pöytätietokone Mallinumero: Sarjanumero: Ostopäivämäärä:

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Sight Fighter Vibration Feedback - ja Predator QZ 500 - tuotteiden

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR 103 Olet hankkinut Hansaton-Kuulolaitteen Olemme iloisia tekemästäsi valinnasta, sillä Hansaton-kuulolaite on viimeisimmän tekniikan mukainenkorke-alaatuinen tuote.

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Helppo seitsemänvaiheinen

Helppo seitsemänvaiheinen HP DeskJet 720C Series -kirjoitin Helppo seitsemänvaiheinen asennus Onnittelumme uuden HP DeskJet 720C Series -kirjoittimen omistajalle! Tässä näkyy laatikon sisältö. Jos jotain puuttuu, ota yhteyttä HP-jälleenmyyjääsi

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

Voodoo Dragon 2. Voodoo Dragon 2. Käyttöohje. Versio 1.0

Voodoo Dragon 2. Voodoo Dragon 2. Käyttöohje. Versio 1.0 Voodoo Dragon 2 Käyttöohje Versio 1.0 Tekijänoikeus Tätä käsikirjaa ei saa miltään osin kopioida tai luovuttaa missään muodossa tai millään tavalla: sähköisesti, mekaanisesti, valokopiona tai äänitteenä

Lisätiedot

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R Järjestelmävalaisin Turvallisuus fin EN 1 Turvallisuus Valaisin on suunniteltu viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttäen Valmistettu ja testattu erittäin

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION W5000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/848464

Käyttöoppaasi. HP PAVILION W5000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/848464 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION W5000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION W5000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Suomi MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Pakkauksen sisällön tarkistaminen paperituki tulostimen ohjelmat ja käsikirjan sisältävä CD-ROM värikasettipakkaus

Lisätiedot

Kiintolevyasema (ja kiinnityskannatin) Käyttöopas

Kiintolevyasema (ja kiinnityskannatin) Käyttöopas Kiintolevyasema (ja kiinnityskannatin) Käyttöopas CECH-ZHD1 7020228 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351 Multimedia Asiakirjan osanumero: 419465-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen multimedialaitteita ja ohjelmistoja käytetään. Multimediaominaisuudet vaihtelevat tietokoneen mallin

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Siirrettävä ilmastointilaite LINDA 3.5 KÄYTTÖOHJE

Siirrettävä ilmastointilaite LINDA 3.5 KÄYTTÖOHJE 1 JM 7.1.2015 Siirrettävä ilmastointilaite LINDA 3.5 KÄYTTÖOHJE Tämä on tekijänoikeuslain perusteella Scanoffice Oy:n ja sen kopioiminen ja/tai miltään osin ilman tekijän lupaa on y. Maahantuoja: Scanoffice

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1 Nokia Bluetooth Headset BH-202 22 3 1 4 5 7 6 8 9 9251777/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-38W-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

Presenter SNP6000. Register your product and get support at Käyttöopas

Presenter SNP6000. Register your product and get support at  Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Presenter SNP6000 FI Käyttöopas 1 a b c d e 2 3 4 Federal Communication Commission Interference Statement This equipment has been tested

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472 LEIVÄNPAAHDIN METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A 4560470, 4560472 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 04.04.2012 04.04.2012 Leivänpaahdin METOS Tempo SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE 2.1-KANAVAINEN BLUETOOTH KAIUTIN LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE VAROITUKSET Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat laatu- ja turvallisuusstandardit. On kuitenkin joitakin

Lisätiedot

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy MI-4500X Wireless Optical Mouse Tuotetiedot A B K I F D G E L H C J Hiiri A: Vieritysrulla ja kolmospainike Akun virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike D: Selaimen edellinen-painike

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

TAD-10082MK2 FINNISH / SUOMI

TAD-10082MK2 FINNISH / SUOMI TAD-10082MK2 Tärkeitä turvallisuustietoja HUOMAUTUS: Lue turvallisuustiedot huolellisesti, ennen kuin käytät tätä tablettitietokonetta. 1. Laitteelle EN55020 tehdyssä elektrostaattista sähkönpurkausta

Lisätiedot

Pikaopas. Powerline 1000 Malli PL1000v2

Pikaopas. Powerline 1000 Malli PL1000v2 Pikaopas Powerline 1000 Malli PL1000v2 Pakkauksen sisältö Joillain alueilla ohje-cd-levy toimitetaan tuotteen mukana. 2 Aloittaminen Powerline-sovittimet ovat vaihtoehtoinen tapa laajentaa verkkoa käyttämällä

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön BTS-50 Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön LUE ENNEN TÄMÄN LAITTEEN KÄYTTÖÄ. www.facebook.com/denverelectronics KÄYTTÖOHJE Varoituksia Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Asemat. Asiakirjan osanumero: Tämä opas sisältää tietokoneen kiintolevyasemaa ja lisävarusteena saatavia ulkoisia asemia koskevia tietoja.

Asemat. Asiakirjan osanumero: Tämä opas sisältää tietokoneen kiintolevyasemaa ja lisävarusteena saatavia ulkoisia asemia koskevia tietoja. Asemat Asiakirjan osanumero: 405759-351 Toukokuu 2006 Tämä opas sisältää tietokoneen kiintolevyasemaa ja lisävarusteena saatavia ulkoisia asemia koskevia tietoja. Sisällysluettelo 1 Asemien käsittely 2

Lisätiedot

Optoma EP758/9 Pikaohje

Optoma EP758/9 Pikaohje Optoma EP758/9 Pikaohje SISÄLLYS 1 VAROITUKSET... 3 2 ESITTELY... 4 2.1 Tuotteen yleiskatsaus... 4 2.2 Liitännät... 5 2.3 Kaukosäädin hiiritoiminnoilla ja laser-osoittimella... 6 3 KÄYTTÖÖNOTTO... 7 3.1

Lisätiedot

RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO

RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Malli: RM318P RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Käyttöohje RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Malli: RM318P Käyttöohje ALUKSI Onneksi olkoon uuden kellon hankinnasta. RM318P on laite, jossa on lukuisia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Voodoo Dragon. Voodoo Dragon. Käyttäjän opas. Versio 1.0

Voodoo Dragon. Voodoo Dragon. Käyttäjän opas. Versio 1.0 Voodoo Dragon Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeus Tätä käsikirjaa ei saa miltään osin kopioida tai luovuttaa missään muodossa tai millään tavalla: sähköisesti, mekaanisesti, valokopiona tai äänitteenä

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE Hornady Lock-N-Load Sonic/Magnum Sonic Cleaner poistaa ruutijäämät hylsyn sisä-ja ulkopuolelta ultraäänienergian ja erityisen

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1 Nokia FM-lähetin CA-300 6 3 5 7 9203671/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että CA-119- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Pikaopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

I J. D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC

I J. D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC Tuotetiedot A B C D E F G H I J A: Kuuloke/kaiutinliitäntä B: Mikrofoniliitäntä C: Virtavalo D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC

Lisätiedot

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C Tuotetiedot J A B C E F H K D Hiiri A: Vierityskiekko ja kolmas painike (automaattinen vieritys painamalla) Vierityskiekon alapuolella: Pariston virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Käyttäjän opas. Versio 1.0

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Käyttäjän opas. Versio 1.0 PRESENTATION VIEWER Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeus Tämän käyttöoppaan tai sen osien kopioiminen muuhun kuin laitteen ostajan henkilökohtaiseen käyttöön missä tahansa muodossa, joko elektronisesti

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard & Mouse -tuotteiden käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä

Lisätiedot

Aspire -sarja. Käyttöohjekirja

Aspire -sarja. Käyttöohjekirja Aspire -sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2006. Acer Incorporated. Kaikki oikeudet pidätetään. Aspire sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen julkistus: 09/2006 Näihin tietoihin saattaa tulla muutoksia ja

Lisätiedot