1 (8) Aika Keskiviikko , klo Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Vihreät

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 (8) Aika Keskiviikko , klo Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Vihreät"

Transkriptio

1 1 (8) Aika Keskiviikko, klo Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Vihreät Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Anna-Leena Solhagen (Kok), Markku Ruotsalainen (Vihr.) Aleksi Vesala (Vihr.) Kari Roine (KD) Samuel Sylf (Kesk.) saapui Tea Törmänen (Lib) Erkki Kaarnama (PerusS) Marita Lassila (SDP) Niina Winqvist-Niskanen (SFP) Silla Kakkola (Vas.) Nelli Myöhänen (NUVA), poistui kesken klo Kaupunginhallituksen edustaja Tiina Ahlfors Esittelijä ja sihteeri Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 N TARKASTAJIEN VALINTA Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta päätti kokouksessaan valita pöytäkirjan tarkastajiksi: Nina Winqvist-Niskasen ja Markku Ruotsalaisen.

2 2 (8) 4 Kaupunginhallitus hyväksyi palvelujen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toimeenpanosta vuosina Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi keskustelun palvelujen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toimeenpanosta vuosina Keskustelussa kiinnitettiin huomiota mittariston kunniahimoisuuteen, sitä pidettiin turhan matalana. Esimerkiksi luottamushenkilöosiossa tulisi eritellä osallistujat sukupuolittain, valtuustoryhmien %-osuudet tilaisuuksiin osallistumisessa, tilaisuuksien luonne: vapaaehtoinen / pakollinen osallistuminen mm. Nyt käsiteltävänä olevassa suunnitelmassa mittarina edellä mainitussa kohdassa oli kyllä / ei. Olennaista on saada laaja-alaisesti eri näkökulmista tuotettua tietoa analyysin ja johtopäätösten tueksi. Tätä näkökulmaa tulisi pitää kaikessa raportoinnissa esillä. Raportointisuunnitelmaa pidettiin hyvänä: osa raportoidaan normaalin raportoinnin yhteydessä ja kokonaisuus tuodaan kerran vuodessa tasaarvo- ja yhdenvertaisuustoimikuntaan ja kaupunginhallitukseen tiedoksi ja käsiteltäväksi. Tausta Espoon kaupungin tavoitteena on edistää toiminnassaan ihmisten keskinäistä yhdenvertaista kohtelua, yhdenvertaisuutta, sukupuolten tasa-arvoa ja vastata yhtä hyvin eri sukupuolten tarpeisiin. Yhdenvertaisuus tarkoittaa, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa henkilöön liittyvät tekijät, kuten syntyperä tai ihonväri, eivät saa vaikuttaa ihmisten mahdollisuuksiin päästä koulutukseen, saada työtä ja erilaisia palveluja - perusoikeudet kuuluvat kaikille. - Suomen perustuslaki (1999/731), Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (1986/609), Yhdenvertaisuuslaki (2014/1325) Tämä suunnitelma on osa eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan toimeenpanoa (taulukossa otsikot 1-3). Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan tavoitteena on sitouttaa paikallishallinto sukupuolten tasaarvon edistämiseen. Peruskirja on hyväksytty kaupunginvaltuustossa Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistetään Espoossa myös monien ohjelmien, esimerkiksi vammaispoliittisen ohjelman kautta.

3 3 (8) 5 TASSU-palkintokilpailu 2019 Espoon arvot ja toimintaperiaatteet ovat: asukas- ja asiakaslähtöisyys, vastuullinen edelläkävijyys ja oikeudenmukaisuus. Toimimme avoimesti, oikeudenmukaisesti, tasa-arvoisesti, yhdenvertaisesti, inhimillisesti ja suvaitsevasti. Espoolaisten asukkaiden yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet saada palveluja edellyttävät, että tunnistamme asukkaidemme erilaisia tarpeita. Lakisääteisten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotavoitteiden saavuttaminen vaatii järjestelmällistä toimintaa. Se on tavoitteiden asettamista, suunnittelua ja toteutuneen arviointia niin luottamushenkilö- kuin viranhaltijaorganisaatiossa. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusnäkökulmat ovat läpileikkaavia teemoja, niitä on pidettävä näkyvillä kaikessa kaupungin työssä. Tämä asiakirja toimeenpanee kaupunginhallituksen hyväksymää Reilu meininki työssä ja elämän muilla alueilla - suunnitelmaa, joka toimii tausta-asiakirjana. Toimeenpanosuunnitelmassa painotetaan vahvan perustan luomista tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyölle. Tässä, toteutettavassa työssä painottuvat tietotuotanto, rakenteiden luominen, tietoisuuden lisääminen ja osaamisen kehittäminen. Tavoitteena on saavuttaa konkreettisia tekoja ja vaikuttavuutta, sekä löytää asioita ja ilmiöitä, joista emme vielä tässä vaiheessa ole tietoisia. Suunnitelma on kirjoitettu taulukkomuotoon, josta ilmenevät tavoitteet, toimenpiteet, mittarit, seuranta ja vastuut. Suunnitelman valmistelussa on hyödynnetty laajasti eri tahojen asiantuntemusta. Kokonaisuus on valmisteltu yhteistyössä kaupungin toimialojen kanssa vuoden 2018 aikana. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta on käsitellyt suunnitelmaluonnosta kahdessa kokouksessaan ja evästänyt työtä kommenteillaan. Suunnitelma seurataan normaalien seurantojen yhteydessä (valitut toimenpiteet) ja kerran vuodessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta ja kaupunginhallitus saavat raportin suunnitelman toteutumasta. Toimeenpanosuunnitelma esityslistan liitteenä. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi - keskustelun toimeenpanosuunnitelmasta Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta päätti - merkitä tiedoksi asian Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi keskustelun työryhmän ehdotuksesta vuoden 2019 TASSU-palkintokilpailun järjestämisestä. Keskustelussa todettiin, että seurannan kehittäminen kilpailuun tulevista aiheista on luotava, samoin palkittavista teoista. Aikasarjan luominen

4 4 (8) kuvaa sitä, koskettavatko teot sukupuolten tasa-arvoa vai yhdenvertaisuutta. Tällä tavoin syntyy kokonaiskuva edistämistoimenpiteiden sisällöstä ja laadusta ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta voi ottaa asian huomioon valitessaan vuosittaista voittajaa. Suunniteltua aikataulua ja toimintatapaa pidettiin hyvänä ja toteuttamiskelpoisena. Keskustelussa pohdittiin hakemusten mahdollista suurta määrää, mutta todettiin lopuksi, että sekin on parempi ja hoidettavissa kuin ei hakemuksia lainkaan. Toimikunta ehdotti lisäyksenä, että aikaisemmin TASSU-palkintoa hakeneille tulee lähettää kirje, jossa pyydettään arvioimaan, onko toimintatapa vakiintunut tai kehittynyt edelleen. Mikäli edistymistä olisi tapahtunut, työyhteisö voisi hakea TASSU-palkintoa uudelleen. Suuret teot kasvavat pienistä aluista. Seuraavassa kokouksessa palataan vielä palkitsemisasiaan. TASSU-haku viestitään myös sähköisesti toimikunnan jäsenille. Tällä tavoin he voivat viestiä hausta eteenpäin kilpailun arvioinnin perusteella sekä toimikunnan käsittelyn pohjalta, kilpailun tiekartta vuonna 2019 on seuraavanlainen. - Päätös 2019 TASSU-palkintokilpailun toteutustavasta ja sarjoista. - Viestintä: Helmikuun loppupuolella aloitetaan SOME-viestintä, verkkosivuista tiedottaminen, artikkelin tekeminen Länsiväylään ja toimikunnan jäsenille toimitetaan sähköiset linkit, joita he voivat jakaa sidosryhmilleen (digitaalinen sisältö valmiina). - Haku ( ) julkistetaan kaupungin sisäisessä intrassa, ESSIssä, espoo.fi -sivuilla, SOME-kanavissa ja toimikunnan jäsenten omana toimintana. - Arviointi: hakemukset luettavaksi pisteytyslomakkeen kera, arviointikokous klo 17-19, päätös voittajasta Arviointikriteerit: teon monistettavuus / käytettävyys, selkeä konkreettinen teko, joka edistää joko tasa-arvoa ja / tai yhdenvertaisuutta, teon vaikuttavuus hakijan kuvailemana perusteluineen. - Sarjat: Työryhmä keskusteli laajasti TASSU-palkintokilpailun ideasta ja tavoitteista. Kilpailun tavoitteena on nostaa konkreettisia tekoja näkyviin, levittää niitä hyvinä käytäntöinä ja pitää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteemaa esillä. Työryhmä esittää 2019 sarjoiksi: 1. Kaupungin omat työyhteisöt -sarja. Työyhteisöt voivat hakea omalla teollaan palkintoa.

5 5 (8) 2. Kaupungin ulkopuolinen, espoolainen taho -sarja. Espoolaiset palvelunkäyttäjät voivat ehdottaa palkittavaa tekoa: Espoon kaupungin ostamat palvelut tai 3. sektorin toimija Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi - keskustelun TASSU-palkintokilpailusta 2019 Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta päätti 6 Stop vihapuhe -kampanja keväällä hyväksyä työryhmän esityksen keskustelussa mainituilla täydennyksillä. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi keskustelun Stop vihapuhekampanjasta. Toimikunta nimesi Samuel Sylfin ja Aleksi Vesalan Hannu Heikkisen lisäksi osallistumaan kampanjan yhteiseen suunnitteluryhmään. Kampanjaa pidettiin erittäin tarpeellisena ja toivottiin, että kampanjan ajankohta olisi huhtikuussa. Yhä useammin on julkisuudessa ollut nähtävissä vihapuheen sukupuolittuneisuus. Koulujen mukaantuloa toivottiin unohtamatta pieniäkään lapsia. Kampanjalla on tärkeä sanoma: kysymys on oman vastuun ottamisesta ja puuttumisesta ja pitkällä tähtäimellä oman ajatusmallin muuttamisesta ja siitä, että vastuuta ei voi ulkoistaa. Toimikunta piti hyvänä, että espoolaiset luottamushenkilöt toimivat alullepanijoina ja organisoijina kampanjassa laajasti: neuvostoista ja neuvottelutoimikunnista ainakin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja monikulttuuriasian neuvottelukunta ja vanhusneuvosto ovat mukana kampanjassa. Tausta TASSU-palkinto 2018 myönnettiin Espoon nuorisopalvelujen Espoo kaikille -projektille: Vihapuheen vähentämiseksi kehitettiin työkaluja ja osaamista. TASSU-palkinnon jakotilaisuudessa Gumbölessä keskusteltiin, että olisi tärkeää nostaa aihe esiin. Stop vihapuhe -video: pidetyssä miestenpäivän tilaisuudessa keskityttiin aiheeseen: Omana itsenä oleminen monien paineiden ristitulessa poikien normit. Joukossa olemisen paine, henkinen ja fyysinen painostus ja epäasiallinen puhe herättivät huolta niin luottamushenkilöissä kuin muissa kuulijoissa. Ohessa linkki Samuel Sylfin mietteisiin paneelin jälkeen: FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Neuvottelukunnat_ja_neuvostot/Ta

6 6 (8) saarvo_ja_yhdenvertaisuustoimikunta/tasaarvoblogi/yksikin_on_liikaa( ) TASSU-arviointiryhmä keskusteli videon herättämästä aiheesta ja päätyi keskustelussaan myös siihen, että tätä aihetta on nostettava esiin. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi - keskustelun Stop vihapuhe -kampanjasta ja evästi suunnitteluryhmää pöytäkirjaan merkityillä ajatuksilla. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta päätti - nimetä edustajikseen suunnitteluryhmään Hannu Heikkisen lisäksi Samuel Sylfin ja Aleksi Vesalan. 7 KEVÄÄN 2019 TOIMINTASUUNNITELMA Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi keskustelun Naistenpäivän tilaisuudesta, joka järjestetään Minna Canthin päivänä Tapiolan kirjastossa. Tilaisuuden teema voisi olla mm. tyttöjen / naisten voimaannuttaminen ja se, miten eduskuntavaalissa ehdolla olevat henkilöt näkevät asian vaaliteemana. Keskustelu voitaisiin järjestää paneelina. Toimikunta oli aiemmin valinnut työryhmän suunnittelemaan päivän tapahtumat: Hannu Heikkinen (pj), Maria Junes, Anna-Leena Solhagen, Marita Lassila sekä Kaarina Salonen (siht.). Työryhmä kokoontuu Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi keskustelun myös homo- ja transfobianvastaisen päivän tilaisuudesta Toimikunta kehotti työryhmää miettimään työskentelyssään, miten EUvaalit ja vihapuheen vastainen kampanja voitaisiin yhdistää päivän tilaisuudessa. Toimikunta päätti vahvistaa aiemmin nimeämänsä työryhmää (Hannu Heikkinen, pj, Oscar Smith, Ilona Mikkonen, Aki Saariaho ja Kaarina Salonen, siht.) valitsemalla Samuel Sylfin ja Aleksi Vesalan työryhmään. Opintomatka Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi keskustelun aiemmin esillä olleista opintomatkakohteista. Keskustelussa todettiin, että tämän vuoden tasa-arvopäivät järjestetään Oulussa. Tässä yhteydessä on mahdollisuus järjestää aikaa tutustumiselle. Oslo sateenkaariverkostokaupunkina on edelleen mielenkiintoinen tutustumiskohde. Hyötyäksemme tutustumisesta, meillä tulee olla

7 7 (8) vankempi perusta omaan työskentelyyn sateenkaariteeman puitteissa. Islannin palkkamalli kohdentuu henkilöstöpolitiikkaan, ei suoraan tämän toimikunnan toiminta-alueeseen. Itämerenmaiden yhteistyön puitteissa (UBC) on edistetty tasa-arvoasioita yhteisellä verkostolla ja kehittämishankkeilla. Tasa-arvoverkoston viime syksyn kokous pidettiin Tallinnan kaupungissa. Käydyn keskustelun perusteella päädyttiin tutkimaan mahdollisuutta tutustua Tallinnan ja UBC:n tasa-arvotyöhön ajankohtana toukokuu. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta kävi - keskustelun Minna Canthin päivän ja päivän tapahtumista ja evästi työryhmän jäseniä. - keskustelun opintomatkasta ja antoi ohjeita jatkovalmisteluun Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta päätti, - täydentää päivän työryhmää valitsemalla Samuel Sylfin ja Aleksi Vesalan jo aiemmin nimeämäänsä työryhmään. - edetä Minna Canthin päivän suunnitteluun aikaisemmin sovitulla tavalla - että tutustumismatkaatallinnan ja UBC (Itämerenmaiden yhteistyö) - maiden tasa-arvotyöskentelyyn jatketaan. Tavoitteen on saada kokonaiskuva, hyviä käytänteitä ja luoda kontakteja tasaarvotyöhön. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta päätti, - merkitä kevään kokoukset tiedoksi: / / varaus PKS-yhteistyötilaisuus / kokouksessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta tekee päätöksen voittajasta. Kokous on myös tämän tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan viimeinen kokous. 8 MUUT ASIAT Työskentely kaupunginvaltuustossa Tutkimuskysymys: Koitko kokoustyöskentelyn kaikkia arvostavaksi, HappyOrNot -tutkimukseen valtuuston kokouksen jälkeen vastasi 32 valtuutettua. Heistä 97 % oli tyytyväisiä kokoukseen. Keskustelussa todettiin, että tämä vuosi on pilottivuosi, jolloin kerätään kokemuksia tulevia vuosia varten. Kokemukset kehittämisehdotuksineen raportoidaan vuosittaisessa kaupunginhallitukselle toimitettavassa raportissa. Kehittämisehdotuksia:

8 8 (8) kaksi laitetta keskeisille paikoille, koska yksi laite ruuhkauttaa kokouksen jälkeisen tilanteen liukuva vastaaminen kokouksen loppupuolella sekä muistutus, että paina nappulaa kokouksen jälkeen Puheenjohtaja totesi, että tähän mennessä on aloitettu yksi sovitteluprosessi, joka liittyy kaupunginhallituksen hyväksymään ohjeeseen TASSU-kunniamaininta Toimikunta katsoi vuoden 2018 TASSU-kunniamaininta, Dementiakoti Villa Tapiolan digitarina -videon. Toimikunnan yksimielinen näkemys oli, että tämä teko ansaitsi tulla huomioiduksi. Linkki videoon Blogi Blogin kirjoittamisvuoroista 2019 sovittiin, että Tiina Ahlfors kirjoittaa helmikuussa, Anna-Leena Solhagen maaliskuussa, Silla Kakkola huhtikuussa ja Hannu Heikkinen touko-kesäkuussa. Keskustelussa todettiin myös, että olisi positiivista ja toivottavaa, mikäli muutkin toimikunnan jäsenet kirjoittaisivat ajatuksiaan blogiin. Tällä tavoin blogimme olisi elävä ja mielenkiintoinen. Kokouksessa sovittiin, että tekstit toimitetaan esittelijälle, joka julkaisee blogeja sopivin välein. 9 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puolesta. Hannu Heikkinen puheenjohtaja Kaarina Salonen sihteeri Nina Winqvist-Niskanen pöytäkirjan tarkastaja Markku Ruotsalainen pöytäkirjan tarkastaja

Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö. Paula Harle, Konserniesikunta, hallinto ja lakiasiat -yksikkö

Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö. Paula Harle, Konserniesikunta, hallinto ja lakiasiat -yksikkö 1 (5) Aika Keskiviikko, klo 17-18.41 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Vihreiden ryhmätyötila Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Anna-Leena Solhagen (Kok) Markku

Lisätiedot

1 (6) 8/ Aika Keskiviikko klo Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Vasemmiston ryhmätyötila

1 (6) 8/ Aika Keskiviikko klo Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Vasemmiston ryhmätyötila 1 (6) Aika Keskiviikko klo 17-19 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Vasemmiston ryhmätyötila Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Anna-Leena Solhagen (Kok) Markku

Lisätiedot

Nicole Latini, nuorisovaltuusto (ei varaa) Tiina Ahlfors Hanna Hukari (vara) Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö

Nicole Latini, nuorisovaltuusto (ei varaa) Tiina Ahlfors Hanna Hukari (vara) Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö 1 (5) Aika Tiistai 31.10.2017 klo 17.00 18.21 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Kokoomuksen ryhmätyötila Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Noora Rytilä (vara)

Lisätiedot

klo 17-19, Tapaaminen klo Valtuustotalon aulassa, jossa toteutettiin videointi.

klo 17-19, Tapaaminen klo Valtuustotalon aulassa, jossa toteutettiin videointi. 1 (6) Aika Paikka 23.1.2018 klo 17-19, Tapaaminen klo 16.30 Valtuustotalon aulassa, jossa toteutettiin videointi. Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Kokoomuksen ryhmätyötila Osallistujat Hannu Heikkinen

Lisätiedot

1 (6) /2018. Aika Keskiviikko klo Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Vihreän liiton ryhmätyötila

1 (6) /2018. Aika Keskiviikko klo Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Vihreän liiton ryhmätyötila 1 (6) Aika Keskiviikko 6.6.2018 klo 17.03-19.33 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Vihreän liiton ryhmätyötila Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Anna-Leena Solhagen

Lisätiedot

Tiina Ahlfors varajäsen Hanna Hukari (Vas) Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö

Tiina Ahlfors varajäsen Hanna Hukari (Vas) Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö 1 (5) Aika Keskiviikko klo 17-19, Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Vihreiden ryhmähuone Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Anna-Leena Solhagen (Kok) Markku

Lisätiedot

Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö. Paula Harle, Konserniesikunta, hallinto- ja lakiasiat

Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö. Paula Harle, Konserniesikunta, hallinto- ja lakiasiat 1 (8) Aika Tiistai klo 17-19, Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Vihreät Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Anna-Leena Solhagen (Kok) Markku Ruotsalainen (Vihr.)

Lisätiedot

TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015. Aika Keskiviikko klo Vihreiden ryhmätila Espoonkatu 5, Espoo

TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015. Aika Keskiviikko klo Vihreiden ryhmätila Espoonkatu 5, Espoo TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Aika Keskiviikko 25.11.2015 klo 17.03 19.45 Paikka Paikalla: Sihteeri Esittelijä Poissa: Vihreiden ryhmätila Espoonkatu 5, 02770 Espoo Teresia Volotinen, pj, Vihr.

Lisätiedot

Nicole Latini, nuorisovaltuusto. Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö

Nicole Latini, nuorisovaltuusto. Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Aika Keskiviikko 12.4.2017 klo 17.00 19.06 Paikka Läsnä: Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Vihreiden huone Teresia Volotinen, pj, Vihr. Mikko Ahvenainen, Kesk.

Lisätiedot

TASA-ARVOTOIMIKUNTA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1/2016

TASA-ARVOTOIMIKUNTA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1/2016 TASA-ARVOTOIMIKUNTA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1/2016 Aika Keskiviikko 3.2.2016 klo 17.00 18.24 Paikka Paikalla: Sihteeri Esittelijä Vihreiden ryhmähuone Espoonkatu 5, 02770 Espoo Teresia Volotinen, pj, Vihr. Elena

Lisätiedot

Kimmo Sarekoski Elena Aaltonen, Kok. Mikael Forsström, Kok. Niina Karvinen, Vas. Reija Meriläinen, Kok.

Kimmo Sarekoski Elena Aaltonen, Kok. Mikael Forsström, Kok. Niina Karvinen, Vas. Reija Meriläinen, Kok. TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Aika Torstai 6.10.2016 klo 17.00 19.30 Paikka Paikalla: Sihteeri Asiantuntija Nuorisovaltuuston edustaja Poissa: Vihreiden ryhmähuone Espoonkatu 5, 02770 Espoo Teresia

Lisätiedot

Espoo-tarina ja maahanmuuttajat - muutamia poimintoja kaupungin strategiasta

Espoo-tarina ja maahanmuuttajat - muutamia poimintoja kaupungin strategiasta Espoo-tarina ja maahanmuuttajat - muutamia poimintoja kaupungin strategiasta Teemu Haapalehto Maahanmuutto- ja monikulttuurisuusasioiden päällikkö Monikulttuuriasiain neuvottelukunta 9.10.2013 Espoon visio

Lisätiedot

YHDENVERTAISUUSTOIMIKUNTA ESITYSLISTA

YHDENVERTAISUUSTOIMIKUNTA ESITYSLISTA Helsingin kaupunki Esityslista 1/2018 YHDENVERTAISUUSTOIMIKUNTA ESITYSLISTA 1 2018 KOKOUSKUTSU Kokousaika 22.2.2018 klo 16:30 Kokouspaikka Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Aulakabinetti 4 Käsitellään

Lisätiedot

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Rauman musiikkiopisto

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Rauman musiikkiopisto Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Rauman musiikkiopisto Sivistysvaliokunta, kesäkuu 2018 SISÄLTÖ 1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus. 3 2. Tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvä

Lisätiedot

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Aika Keskiviikko 20.11.2013 klo 17.08 19.15 Paikka Paikalla: Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 Marja Nuora pj, Vihr. Elena Aaltonen,

Lisätiedot

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Aika Keskiviikko 23.10.2013 klo 17.00 20.00 Paikka Paikalla: Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 Marja Nuora, pj, Vihr. Mikael Forsström,

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 96 Nuorisovaltuuston kokous AIKA 8.2.2016 Klo 16.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 98 2 KOKOUKSEN AVAUS... 98 3 PUHEENJOHTAJAN JA

Lisätiedot

KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA. Vuosille

KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA. Vuosille KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA Vuosille 2017-18 1 KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Tasa-arvolaki koulussa 3. Yhdenvertaisuuden

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018 AIKA: 20.11.2018 klo 17.02-18.54 PAIKKA: Laitilan Nuokkari, Kaukolantie 19, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika Ihanmäki Jussi pj. I vara pj. Vuorela Ilmari II vara pj. Aho Niko Elo Jalmar

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Lintulaakson koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on

Lisätiedot

Heli Järvinen, Vihr, kansanedustaja Hanna Kemppainen, 100 Tasa-arvotekoa -hanke

Heli Järvinen, Vihr, kansanedustaja Hanna Kemppainen, 100 Tasa-arvotekoa -hanke TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Aika Keskiviikko 14.12.2016 klo 17.00 18.30 Paikka Paikalla: Vihreiden ryhmähuone Espoonkatu 5, 02770 Espoo Teresia Volotinen, pj, Vihr. Mikko Ahvenainen, Kesk. Rauno

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 2/2019

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 2/2019 AIKA: 23.3.2019 klo 13.45-14.40 PAIKKA: Laitilan Nuokkari, Kaukolantie 19, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Laurila Niklas Vuorela Ilmari Saloniemi Oskari Antola Maria Harikkala Heta Hiekka Anne Koskela

Lisätiedot

Perussuomalaisten ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5

Perussuomalaisten ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 Aika Keskiviikko 17.4.2013 klo 17.00 19.34 Paikka Paikalla: Perussuomalaisten ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 Marja Nuora pj Mikael Forsström

Lisätiedot

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Puumalan yhtenäiskoulu

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Puumalan yhtenäiskoulu Hyvinvointilautakunta 20.3.2017 19 LIITE NRO 1 Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2017-2019 Puumalan yhtenäiskoulu Sisällys 1 Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma... 3 1.1 Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman

Lisätiedot

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 7/2016 Maahanmuuttajaneuvosto

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 7/2016 Maahanmuuttajaneuvosto Aika Maanantai 19.12 klo 12:18 16:50 Paikka Villa Victor, Torikatu 23 Kokouksen osanottajat Fischer Erwin, puh.joht. Suorsa Angela, varapuh.joht. Dolinšek Saša El Hassane Kazza Györgyne Szanto Bernadett

Lisätiedot

SUURET POHJALAISET KOTOUTUMISPÄIVÄT

SUURET POHJALAISET KOTOUTUMISPÄIVÄT SUURET POHJALAISET KOTOUTUMISPÄIVÄT 23 24.10.2018 Näe minut Näen sinut Academill/Åbo Akademi, Rantakatu 2, Vaasa Janette Grönfors, Suomen Punainen Risti SINUT ON LEIMATTU- harjoitus Sinut on leimattu harjoitus

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Vammaisneuvosto 21.03.2016 AIKA 21.03.2016 klo 18:00-19:06 PAIKKA Helmirannan kokoustila, Helminkuja 3, 62200 Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Valtakunnallisen

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Sepon koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on tärkeä

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017 AIKA: 11.10.2017 klo 17:00 18:29 PAIKKA: Laitilan kirjaston kokoushuone, Kauppakatu 5, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika pj. Vuorela Ilmari II vara pj. poistui kokouksesta 17:59 Elo Jalmar

Lisätiedot

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Tervon yhtenäiskoulu

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Tervon yhtenäiskoulu Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2017-2019 Tervon yhtenäiskoulu Sisällys 1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laadintavelvoite... 2 2. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoite...

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

ViVa osaamista, laatua ja vaikuttavuutta työllistämiseen Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työllisyyspalveluissa

ViVa osaamista, laatua ja vaikuttavuutta työllistämiseen Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työllisyyspalveluissa ViVa osaamista, laatua ja vaikuttavuutta työllistämiseen Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työllisyyspalveluissa Nelli Ruotsalainen, hankesuunnittelija nelli.ruotsalainen@espoo.fi Kaksivuotinen Euroopan Sosiaalirahasto

Lisätiedot

1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus

1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus Sisällysluettelo 1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus... 3 2. Tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvä lainsäädäntö... 4 2.1 Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (609/1986)

Lisätiedot

Salon kaupunki 207/ /2017

Salon kaupunki 207/ /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 10/2017 1 (7) Kokousaika 13.11.2017 kello 16:00 Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, kokoustila Tuomi Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 97 Kokouksen

Lisätiedot

Yhdenvertaisuussuunnittelun tarkoituksena on tunnistaa ja poistaa käytäntöjä, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät eriarvoisuutta.

Yhdenvertaisuussuunnittelun tarkoituksena on tunnistaa ja poistaa käytäntöjä, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät eriarvoisuutta. Suomen Sulkapalloliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015 Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan,

Lisätiedot

Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa. Sakari Kela

Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa. Sakari Kela Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa Sakari Kela 14.9.2017 Kunnan olemassaolon tarkoitus? Edellytysten luominen kunnan asukkaiden itsehallinnon sekä osallistumisen ja vaikuttamisen toteutumiselle.

Lisätiedot

Lahden Rudolf Steiner -koulun perusopetuksen tasaarvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat

Lahden Rudolf Steiner -koulun perusopetuksen tasaarvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat Lahden Rudolf Steiner -koulun perusopetuksen tasaarvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat Tasa-arvo Johdanto Lahden steinerkoulun perusasteen toiminnallinen tasa-arvosuunnitelma perustuu lakiin naisten ja

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 4/2019

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 4/2019 AIKA: 9.5.2019 klo 17.05-19.30 PAIKKA: Laitilan Kaupungintalo, Keskuskatu 30 23800 Laitila, kokoushuone 224 OSALLISTUJAT: Jäsenet: Laurila Niklas Vuorela Ilmari Saloniemi Oskari Antola Maria Harikkala

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:20. PAIKKA Kaupungintalo H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:20. PAIKKA Kaupungintalo H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 08.01.2019 kello 10:15-11:20 PAIKKA Kaupungintalo H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaaminen 3 29 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELU EDISTÄMINEN

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELU EDISTÄMINEN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELU EDISTÄMINEN 11.9.2015 Satu Valtere @satuvaltere 2 MIKÄ TASA-ARVO? TASA-ARVO Tasa-arvolla viitataan useissa yhteyksissä miesten ja naisten väliseen tasa-arvoon.

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 109 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 111 2 KOKOUKSEN AVAUS... 111 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

LEMPÄÄLÄN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA LEMPÄÄLÄN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA 2016-2019 SISÄLTÖ 1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma ja sen tarkoitus 2. Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen koulu

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Leppävaaran koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on tärkeä

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 102 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 14.3.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 104 2 KOKOUKSEN AVAUS... 104 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 12.12.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 09.10.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

Kamppailulajien yhdenvertaisuussuunnitelma

Kamppailulajien yhdenvertaisuussuunnitelma Kamppailulajien yhdenvertaisuussuunnitelma 2016-2017 Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135 133 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 5.9.2016 Klo 16.45 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...135 2 KOKOUKSEN AVAUS...135 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 22.02.2019 kello 10:15-11:40 PAIKKA Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaaminen 3 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 7/2018

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 7/2018 AIKA: 10.10.2018 klo 17.10-18.20 PAIKKA: Kaupungintalon kokoushuone 224, Keskuskatu 30, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika Ihanmäki Jussi Vuorela Ilmari Aho Niko Elo Jalmar Nieminen Aleksi

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA 3/18 PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 05.04.2018 Paikka: Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2013 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2013 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Jatkokokousaika Maanantai 2.12.2013 klo 13.00 15.22 Jatkokokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Pohjanmaan liitto Tasa-arvo työryhmä

Pohjanmaan liitto Tasa-arvo työryhmä Pohjanmaan liitto 16.05.2017 Tasa-arvo työryhmä 1. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma osana kaupungin toimintaa Kaupunginhallitus asetti toimikunnnan 21.3.2016 ( 106) valmistelemaan tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmat

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2012 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja. Markku Niskanen Mika Peltokorpi

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2012 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja. Markku Niskanen Mika Peltokorpi NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2012 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Maanantai 24.9.2012 klo 13.00 14.59 Nokian paloasema, Öljytie 3, 37150 Nokia OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11 Aika 31.1.2017 kello 18.30 18.50 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif Ahvenjärvi Seppo Nurminen-Pulkkinen Enni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Viherlaakson koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on

Lisätiedot

Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta. Tervetuloa kauden aloituskokoukseen!

Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta. Tervetuloa kauden aloituskokoukseen! Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta Tervetuloa kauden 2017-2018 aloituskokoukseen! 1. Tausta: Miten maahanmuuttaja- ja vähemmistöjen asiaa kehitetään Vantaalla? (Monikulttuurisuusaisain yksikön rooli)

Lisätiedot

VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS

VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 1/2017 20.2.2017 Asiat VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2016 3 VAMN 4 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Leppävaaran koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on tärkeä

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS SYYSKOKOUS 29.11.2016 Aika 29.11.2016, klo. 19.00-20.15 Paikka Hämeenkylän kirkon seurakuntasali Osallistujat Liite 1 1. Kokouksen avaus Ville Hurmalainen avasi kokouksen. 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

15 Työryhmän edustus romaniasiain neuvottelupäiville

15 Työryhmän edustus romaniasiain neuvottelupäiville Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Aika 24.08.2017, klo 12:10-14:00 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Työryhmän

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston kokous 1 (5) Nuorisovaltuusto. Aika Päivä klo

Kaarinan kaupunki Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston kokous 1 (5) Nuorisovaltuusto. Aika Päivä klo 1 (5) n kokous Aika Päivä klo 16.40 18.13 Paikka Kaarina-talo, Lautakunnankatu 1 Läsnä Jäsenet Henriksson Julia, pj Hakala Rasmus Halen Tua, vpj Hautalampi Heini, sihteeri Kesäniemi Maija Koskinen Eino

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 05.03.2015 torstai klo 15:00-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva 1 NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous Aika 1.4.2008 kello 18.00 19.00 Paikka Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat Jäsenet: Naantali: Markku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 37/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 37/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 37/2017 1 (6) 954 Yhdenvertaisuustoimikunnan asettaminen HEL 2017-009490 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen yhdenvertaisuustoimikunnan, jonka tehtävänä on: edistää

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 06.11.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (11 ) Vammaisneuvosto 23.03.2017 AIKA 23.03.2017 klo 09:15-11:10 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen avaus 3 10 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TASA-ARVOA JA YHDENVERTAISUUTTA IHMISTEN KANSSA TYÖSKENTELYYN Mitä, miksi ja miten? Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra

TASA-ARVOA JA YHDENVERTAISUUTTA IHMISTEN KANSSA TYÖSKENTELYYN Mitä, miksi ja miten? Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra TASA-ARVOA JA YHDENVERTAISUUTTA IHMISTEN KANSSA TYÖSKENTELYYN Mitä, miksi ja miten? Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra 2016 Video Gnestan koulusta Ruotsista: https://www.youtube.com/watch?v=kxiefues1dy

Lisätiedot

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5 / 2014 Aika: keskiviikko 1.10.2014 klo 18.30-19.58 Paikka: seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Petri

Lisätiedot

NUMMEN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Kokouspaikka ja aika Nummen seurakuntatoimisto klo 18.00

NUMMEN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Kokouspaikka ja aika Nummen seurakuntatoimisto klo 18.00 NUMMEN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Kokouspaikka ja aika Nummen seurakuntatoimisto 28.3.2019 klo 18.00 Osallistujat Erkki Kuusanmäki puheenjohtaja Aarnio Kaisa Forsström Pirjo-Leena Huuhka-Tarkiainen Minna

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Aika 14.04.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Kunnantalo, Kajanus Läsnäolijat Kjerin Ulf puheenjohtaja Vanhamäki Veikko I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1: Kenelle hanketta tehdään?

1: Kenelle hanketta tehdään? 1: Kenelle hanketta tehdään? Analysoi hankkeeseen osallistujat, jotta voit edistää tasa-arvoa hankkeessasi. Kaikki osallistujia ja hankkeen toimintaympäristöä koskeva voidaan arvioida sukupuolen mukaan:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmän AIKA 22.10.2018 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liitto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen avaaminen 4 34 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 35 Uusimaa-ohjelma

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Järvenperän koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on tärkeä

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/2016 Sivu 84

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/2016 Sivu 84 KOKOUSAIKA 12.12.2016 klo 16.30 17.51 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 302 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/2016 Sivu 84 Haavisto

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Maanantai klo Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Maanantai klo Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 17.52 Paikka Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 70

Lisätiedot

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan

KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULUN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Liite koulun opetussuunnitelmaan KOULU: Mikkelän koulu SUUNNITELMAN LAATIMINEN Koulut laativat oman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Se on tärkeä

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 04.12.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajat 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Karttulan pitäjäraati. Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Karttulan pitäjäraati. Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:05-20:20 Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6 Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Boman, puheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2019 1 (6) 474 Tasa-arvotoimikunnan asettaminen HEL 2019-006779 T 00 00 02 Päätös asetti toimikaudekseen sukupuolten tasa-arvoa edistävän toimikunnan, jonka tehtävänä on:

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KATSAUS NEUVOSTON KULUNEESEEN

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KATSAUS NEUVOSTON KULUNEESEEN ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vanhusneuvosto 01.02.2017 AIKA 14:00-15:10 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KATSAUS NEUVOSTON KULUNEESEEN 3 TOIMINTAKAUTEEN 2 KATSAUS KUNNAN

Lisätiedot

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs 22.1.2018 PÖYTÄKIRJA 1 (5) 29.1.2018 AARNIVALKEAN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantaina 22.1.2018 klo 18:00-20.03 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 17.12.2014 klo 18:00 PAIKKA Savutuvan Apaja 40820 Haapaniemi Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/62 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/63 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MONIKULTTUURIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 11/2014

MONIKULTTUURIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 11/2014 PÖYTÄKIRJA 12.12.2014 MONIKULTTUURIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 11/2014 Kokoustiedot Aika Tiistai 9.12.2014 klo 17.36 20.00 Paikka Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä Luottamushenkilöjäsenet Päivi

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 8/2018 AIKA: 9.4.2018 klo 17:06-17:58 PAIKKA: Laitilan Kaupungintalon kahvio, Keskuskatu 30, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika Vuorela Ilmari Elo Jalmar Nieminen Aleksi Nieminen Tino Rantala

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 01.02.2018 Paikka: Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KOKOUSVIRKAILIJOIDEN; PUHEENJOHTAJAN,

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 2/2018 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 2/2018 KÄSITELTÄVÄT ASIAT PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 2/2018 Aika: 01.03.2018 Paikka: Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Keravan Opiston TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

Keravan Opiston TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Keravan Opiston TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Päivitetty 14.12.2018 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Taustaa 4 2. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman yhdistäminen 4 3. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotilanteen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 10

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 16.03.2017 torstai klo 16:40-18:40 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Jaakkola Tuula, vs. ikääntyneiden palvelujen johtaja, poissa Takala Mervi, asiakkuuspäällikkö, sihteeri

Jaakkola Tuula, vs. ikääntyneiden palvelujen johtaja, poissa Takala Mervi, asiakkuuspäällikkö, sihteeri 1 Vanhusneuvoston kokous 3/2017 Aika Maanantaina 4.9.2017 klo 10.00 12.00 Paikka Hovioikeudenkatu 6, kokoushuone 3.01/Presidentti Läsnä Kinnunen Raimo Heteaho Arja-Leena Koivusaari Tuovi Tenhamo Rauno

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja.

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17:03-17:38 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135 133 Nuorisovaltuuston kokous PÖYTÄKIRJA AIKA 5.9.2016 Klo 16.45 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...135 2 KOKOUKSEN AVAUS...135 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Vammaisneuvoston toimintaohje

Vammaisneuvoston toimintaohje 1 (5) Vammaisneuvoston toimintaohje 2 (5) Sisällysluettelo 1 Tarkoitus 3 2 Kokoonpano ja neuvoston nimeäminen... 3 3 Kokousasiat... 3 4 Tehtävät 4 5 Voimaantulo...5 3 (5) 1 Tarkoitus Vammaisneuvosto on

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Keskiviikko 10.4.2013 klo 13.00 14.26 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot