LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /"

Transkriptio

1 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / AIKA klo 15:00 17:10 PAIKKA Kaupungintalo, VENLA, 1.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 3 Lappeenrannan urheilutalon perusakorjaus esteettömyyskartoituksen mukaisesti - esittely 4 Kaupungintalon ja kauppakeskuksen takana sijaitsevalla aukiolla pyöräparkin sijainti / laajuus haittaa esteettömyyttä - Tilannekatsaus Lappeenrannan kaupungin rakennusjärjestys - uudistaminen 6 6 Lappeenrannan Linnoituksen esteettömyys 8 7 Aloite kaupungille koskien maanalaisten pysäköintipaikkojen käyttöä inva pysäköintiluvalla - Tilannekatsaus 8 Lappeenrannan kaupunginteatterin esteettömyys induktiosilmukka - Tilannekatsaus 9 Lappeenrannan kesäteatterin äänentoisto ja induktiosilmukka - Tilannekatsaus Esteetön luontokohde - Tilannekatsaus Muut asiat Seuraavat kokoukset 20

2 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus VAMNEU 61 Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Pöytäkirjan tarkastus VAMNEU 62 VAMNEU 58 / Kokous Tämän kokouksen pöytäkirja päätetään tarkastaa. Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi Salo Sinikka ja Tikka Pekka. - Tämän sähköpostikokouksen pöytäkirja tarkastetaan seuraavassa kokouksessa. Seuraavan kokouspöytäkirjan tarkastajat tarkistavat myös tämän sähköpostipöytäkirjan. Sähköpostikokouksen pöytäkirja toimitetaan kaikille sähköpostikokouksen jälkeen, jolloin siihen voi esittää tarvittaessa kommentteja. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Salo Sinikka ja Tikka Pekka.

4 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan urheilutalon peruskorjaus esteettömyyskartoituksen mukaisesti - esittely VAMNEU 63 Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Lappeenrannan urheilutalon peruskorjaus Vuonna 1983 valmistuneen Lappeenrannan urheilutalon peruskorjauksen ja laajennuksen rakennustyöt ovat alkaneet Kustannusarvioltaan 13,4 miljoonan urakka on tämänhetkisistä Lappeenrannan kaupungin peruskorjaushankkeista mittavin. Korjaustyöt tehdään kahdessa vaiheessa: ensimmäinen korjausvaihe käsittää keilahallin, voimistelusalin, lajiharjoittelutilat ja toimistot, toinen vaihe palloiluhallin katsomoineen, sosiaalitiloineen ja varastoineen sekä yleisurheilu- ja ampumaradan. Ensimmäisen korjausvaiheen tilat avautuvat käyttäjille huhtikuun lopulla 2019 ja toisen vaiheen tilat joulukuun alussa Kokouksessa hankkeen arkkitehti Kimmo Könönen esittelee Urheiluntalon peruskorjausta tehdyn esteettömyyskartoituksen puitteissa. (Esteettömyyskartoitus, Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry ). Kokouksessa mukana myös liikuntatoimen johtaja Pasi Koistinen. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

5 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kaupungintalon ja kauppakeskuksen takana sijaitsevalla aukiolla pyöräparkin sijainti / laajuus haittaa esteettömyyttä - Tilannekatsaus VAMNEU 64 Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Esityslistan liite 1 on tuonut tämän asian esille jo ensimmäisen kerran aloitteessaan Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston on käsitellyt edellä mainitun esityksen ja käynyt tutustumassa paikkaan ja tilanteeseen. Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston esittää, että näitä isoja punaisia pyöräparkkipaikkoja vähennetään ja siirretään mahdollisuuksien mukaan lähemmäksi toista kaidetta. Näin mahdollistetaan esteetön kulku hoitopaikkaan, jota käyttävät esteellisesti liikkuvat kuntalaiset. Vuosien aika tilanne ei ole korjaantunut. Nyt viime vuoden aikana kun Senaattikiinteistöt ovat tehneet mittavaa saneerausta ns. Poliisikorttelissa, oli kaupunki poistanut pyörätelineet ko. paikalta käydyn sähköpostikeskustelun tuloksena on tullut seuraava pyyntö: Kaupungintalon kansi on kokonaisuudessaan käytössä remontin jälkeen vasta nyt kun poliisitalokin on valmis. Onko mahdollista että vammaisneuvosto tekisi esityksen, kuinka pyöräpaikat tulisi sijoittaa? Tulevana kesänä näemme pyöräpaikkojen todellisen tarpeen. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. Todettiin, että mukaan katselmukseen kutsutaan asian esiintuonut yrittäjä sekä Pelastuslaitos.

6 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungin rakennusjärjestys - uudistaminen VAMNEU 65 Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Lappeenrannan kaupungin rakennusjärjestys Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestys on kuntatason normi ja osa maankäytön ohjausjärjestelmää, jolla toteutetaan kunnan strategiaa ja tuetaan jo kaavoitettujen alueiden ominaispiirteitä sekä kestävää kehitystä. Rakennusjärjestyksessä annetaan paikallisista oloista johtuvat suunnitelmallisen ja sopivan rakentamisen, kulttuuri- ja luonnonarvojen huomioon ottamisen sekä hyvän elinympäristön toteutumisen ja säilyttämisen kannalta tarpeelliset määräykset. Rakennusjärjestyksen määräyksellä ei voida syrjäyttää maankäyttö- ja rakennuslaissa tai sen perusteella annettuja säädöksiä. Rakennusjärjestyksessä olevia määräyksiä ei myöskään sovelleta, jos oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa, asemakaavassa tai Suomen rakentamismääräyskokoelmassa on asiasta toisin määrätty. Rakennusjärjestyksellä voidaan sen sijaan täydentää edellä mainittuja säännöksiä. Maakunta-kaava tai yleiskaava, jolla ei ole oikeusvaikutuksia, eivät syrjäytä rakennusjärjestyksen määräystä. Rakennusjärjestyksen uusimisen tarve, perusteet ja tavoitteet Maankäyttö- ja rakennuslain ja asetuksen viimeaikaiset muutokset sekä valtakunnallisesti rakennusvalvontojen yhtenäisten käytänteiden kehitystyö on synnyttänyt tarpeen uusia rakennusjärjestystä. Lappeenrannan rakennusvalvonta on ollut mukana Topten- työryhmän valmistelutiimeissä, joissa valmistellaan esityksiälainsäädännön säädösten yhtenäisistä tulkinnoista. On tullut tarve viedä näitä sovittuja tulkintoja myös osittain rakennusjärjestykseen

7 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Päivitetty rakennusjärjestys laaditaan vastaamaan voimassa olevan maankäyttö-ja rakennuslain vaatimuksia. Rakennusjärjestyksestä kehitetään entistä toimivampi ja ajantasainen työväline rakentamisen ohjaukseen. Tavoitteena on selkeyttää lupamenettelyjä pyrkien samalla mahdollisuuksien mukaan joustaviin käytäntöihin. Lain tarkoittaman paikallisten olojen lähtökohdan toteutumiseksi uudistamisessa huomioidaan valtakunnallisten, seudullisten ja alueellisten säännöstenja suunnitelmien lisäksi paikallisten, kuntaa tai kunnan osaa koskevien suunnitelmien ja strategioiden tavoitteet. Tällaisia voivat maankäyttöä koskevien suunnitelmien lisäksi olla esimerkiksi kuntastrategian ja kunnan ilmastostrategian tavoitteet. Koska rakennusjärjestyksen määräys alueen osoittamisesta suunnittelutarvealueeksi on voimassa enintään 10 vuotta kerrallaan, myös suunnittelutarvealueet on tarkoitus tarkistaa rakennusjärjestyksen uudistamisen yhteydessä. Merkitään tiedoksi. Päätetään mahdolliset toimenpiteet asian suhteen. Merkittiin tiedoksi. Päätettiin lähettää kokouksessa esitetty lausunto kokouksessa huomiouduin korjauksin koskien rakennusjärjestyksen osallisuus- ja arviointisuunnitelmaa. Lausunto on pöytäkirjan liitteenä, Pöytäkirjan liite 1. Todettiin, että n kokouksiin kaivataan rakennustarkastajan käyntiä.

8 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan Linnoituksen esteettömyys VAMNEU 66 Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Esteettömyystyöryhmän sihteeri on saanut seuraavaa sähköpostiviestiä SPR Piristäjiltä asiasta Linoituksen esteettömyys. Onko Linnoituksen osalta jotain suunnitelmia esteettömyyden parantamiseksi? Kaikille on toki selvää ettei historialliseen ympäristöön kovin paljoa muutoksia saa tehdä. Seuraavassa SPR Piristäjien huomioita / esityksiä Linnoituksen esteettömyyteen: 1) Linnoituksen portista sisäänajo Kun ajaa riksalla ylös linnoituksen portista sisään, niin sitä ennen ei voi nähdä tuleeko autoa vastaan vai ei. Jos siinä joutuu pysäyttämään, niin saattaa olla aika vaikea lähteä ylöspäin, kun kyydissä on noin 250 kg (kuski + 2 kyytiläistä). 2) Oikean puoleinen jalkakäytävä Majurskalta satamaan asti Oikeaa puolta voi tasaisella jalkakäytävällä riksalla ajaa Majurskan ohi Ordotoksikirkolle asti. Mutta siitä eteenpäin kivetys on epätasaista. Viime kesänä Toivokodilta kyydissä ollut vanhempi naishenkilö alkoi valittamaan tällä epätasaisella osuudella jo viiden metrin ajon jälkeen.hän sanoi selkäänsä koskevan kovasti, joten jouduimme kääntämään riksan ja palaamaan takaisin. Ordotoksikirkolta satamaan asti ohi Museon jalkakäytävä oikealla puolella saisi olla tasaisesti kivetty mahdollistaen riksalla ajon ja asiakkaiden työntämisen pyörätuolissa! Poikkeaminenen riksalla Kehruuhuoneelle tai museoihin on myös haastavaa epätasaisen tien yli. Voiko sille mitään? Merkitään tiedoksi. Päätetään mahdolliset toimenpiteet asian suhteen. Merkittiin tiedoksi. Päätettiin esittää edellä mainitut asiat esityksen muodossa Lappeenrannan kaupungin Kadut ja Ympäristö toimijoille.

9 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Aloite kaupungille koskien maanalaisten pysäköintipaikkojen käyttöä inva -pysäköintiluvalla VAMNEU 43 / kokous Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Esteettömyystyöryhmän puheenjohtaja ja sihteeri ovat tavanneet Williparkki Oy:n toimitusjohtan Mikko Hietamiehen aiheesta Inva pysäköintiluvan käyttö yhtiön maanalaisissa parkkihalleissa. Tapaamisen perusteella päädyttiin esittämään esteettömyystöryhmälle aloitteen tekemisestä asian tiimoilta. Kokouksessa käydään läpi aloitteen sisältö ja päätetään lähettämisestä. (PH) Vahvistetaan aloite ja lähetetään eteenpäin. Vahvistettiin kokouksessa esitetty aloite kokouksessa tehdyin lisäyksin ja päätettiin lähettää se eteenpäin. VAMNEU 50 / kokous Päivitys kokoukseen Liite Lausunto aloitteeseen Williparkki Oy_n omistamiin pysäköintitaloihin automaattinen rekisterinumeron tunnistuslaite Puheejohtajan esitys kokouksen pöytäkirja päätös: Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu vastine aloitteeseen. Todettiin vastineessa olevan puutteita. Päätettiin, että tekee annettuun vastaukseen vastineen. (PH) Keskustellaan saadusta vastineesta. Päätetään vastineen laatimisesta Williparkki Oy:n vastaukseen.

10 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Keskusteltiin saadusta vastineesta. Päätettiin vastineen laatimisesta. Sihteeri kirjaa vastineen käydyn keskustelun perusteella. Vastine hyväksytetään sähköpostilla vielä llä ennen eteenpäin lähetystä. VAMNEU 67 Päivitys kokoukseen Esityslistan liite 2 Vastaus Williparkkin antamaan vastineeseen ALOITE pysäköintitaloihin automaattinen rekisterinumeron tunnistuslaite Kokouksessa kuullaan Williparkki Oy:n vastaus tehtyyn vastineeseen. Merkitään tiedoksi. Päätetään mahdollisista toimenpiteistä. Merkittiin tiedoksi. Päätettiin lähettää kaupunginhallitukselle aloite koskien maksuttoman pysäköinnin saamiseksi Inva-pysäköintikortin haltijoille kaupunkiyhtiön omistamiin pysäköintihalleihin, kaupunki varaa tähän tarkoitukseen määrärahan talousarvioon. Pöytäkirjan liite 2 Williparkki Oy:n vastaus vastineeseen.

11 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupunginteatterin esteettömyys induktiosilmukka - Tilannekatsaus VAMNEU 36 / Kokous Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi : Lausunto kaupunginteatterille induktiosilmukan kantavuudesta VAMNEU 20 Esteettömyystyöryhmän jäsen, Etelä-Saimaan Kuulo ry:n edustaja Pekka Tikka on tehnyt aktiivista työtä koskien Lappeenrannan kaupunginteatterin esteettömyyttä. Teatterille lähettiin alla oleva kysely Vastaukset saatiin Onko uusittu av-laitteet? Vastaus: Kyllä. Onko uusittu Induktiosilmukat? Vastaus: Pienellä näyttämöllä kyllä. Suurella ei. Iso näyttämö - onko kuuntelualue laajennettu koskemaan koko katsomoa, eikä vain 4:lle penkkiriville? Vastaus: rivit 3-8, pois lukien vasemmasta ja oikeasta reunasta kaksi penkkiä / rivi. Mikä tilanne koskien pientä näyttämöä? Vastaus: Lähes koko katsomon alueen kattava siirrettävä induktiosilmukka. Testasiko ja säätikö Qlu Oy silmukan toimivuuden niin, että täyttää ja varmistetaan standardin vaatimukset? Vastaus: Ei. Qlu:n testaus ei tuo tässä asiassa ratkaisua. Jos suuri näyttämö halutaan paremmaksi, vaatii asia käytännössä jonkin suuruisen rakennusurakan. Merkitään tiedoksi. Keskustellaan asiasta ja päätetään mahdolliset jatkotoimenpiteet. : Merkittiin tiedoksi. Keskusteltiin asiasta. Pohdittiin, että onko teatterin lippupalvelupisteeseen hankittu induktiosilmukka. Päätettiin päivittää teatteriin kohdistuneet aikaisemmin esitetyt puutteet onko kaikki esitetyt kohdat hoidettu kuntoon. Uutena

12 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / asiana esiin tuli näkövammaisten, opaskoira, käyttökokemus teatterista. Palataan asiaan seuraavassa kokouksessa. Esteettömyystyöryhmän jäsen Pekka Tikka raportoi seuraavaa käytyään teatterissa: Käytin kuulokojeiden lisäksi kenttävoimakkuusmittaria PRO LOP FSMplus klo 19 - suurella näyttämöllä ja klo 19 - pienellä näyttämöllä. Suurella näyttämöllä olin paikalla 144 rivi 7. Kuuluvuus oli hyvä ja kenttävoimakkuusmittari näytti ohjeiden mukaisia hyväksyttäviä arvoja, näytelmän luonteesta johtuen, aika-ajoin osin liian voimakkalta. Normaalin puheen aikana lukemat pysyivät ohjearvojen sisällä. Pienellä näyttämöllä (ei numeroituja paikoja) vahtimestari ohjasi menemään katsomon yläosaan käyttötekniikan syvennyksen eteen. Ilmeisesti siinä kohdassa oli silmukkaverkoston johto, kun piti kääntää päätä, kuullakseen silmukasta. Vaihdoin paikkaa heti alussa yhden rivin alemmaksi ja kuuluvuus parani. Puoliajan jälkeen siirryin kolmannelle riville vasemalle puolelle, jossa puhe (monologi) kuului myös hyvin. Taustamusiikki oli hieman liian heikko molemmissa kohdissa. Kenttävoimakkuusmittari antoi saman suuntaiset arvot kuin suurella näyttämöllä. Ilmeisesti pienellä näyttämöllä silmukkakentän johto on myös 2-rivin kohdalla, jossa kenttävoimakkuusmittari näytti alhaisempia lukemia (on tyypillistä, että juuri johdon kohdalla on (ns. kapea kuulumaton alue). Lippupisteessä on kannettava levy palvelusilmukka, joka oli myyntipisteen sisällä pöydällä. Opastin myyjää, missä sen toimii parhaiten; nostetaan se näkyville lippuluukun toiseen reunaan tiskille ja merkki asiakkaita kohti näkyvilleja ja puhe mikrofoniin päin (olisi hyvä saada lisämikrofoni). Samalla todettiiin myyjän kanssa myyntipisteen aukon olevan hankalan pieni, kun on vaikea saada katsekontaktia puolin ja toisin (suurennus). Yllämainitun parannusehdotuksen lisäksi olisi kuulokojeita käyttävien kannalta käytön helpottamiseksi saada suurelle näyttämölle indutiosilmukkakenttä laajennetua koko katsomon alueelle, eikä rajoiteta sitä 3-7 riveille. Toiseksi parannusehdotukseksi kuuluvuusalue kartta kummallekin katsomolle (QLu), missä kuuluu parhaiten, missä - heikommin lipunmyyntipisteisiin ja teatteriin näkyville paikoille. Suurin hyöty tulee lippua ostettaessa ja tai mentäessä pienelle näyttämölle numeroimattomille paikoille. Muutokset voisi rahoittaa viime kesänä av-

13 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / laitteiden uusimisesta säästyneistä varoista heti ja/ tai siirtomäärärahana Edellisessä kokouksessa päätettiin seuraavaa: Keskusteltiin asiasta. Otetaan vielä yhteyttä nyt jo parantuneen tilanteen saamiseksi vielä paremmaksi. Liitteenä lausuntoluonnos koskien Lappeenrannan kaupunginteraaterin induktiosilmukka asiaa. Keskustellaan lausuntoluonnoksesta. Hyväksytään lausunto ja lähetetään eteenpäin. Keskusteltiin lausuntoluonnoksesta. Hyväksyttiin lausunto eteenpäin lähetettäväksi. 6 Lappeenrannan kesäteatterin äänen toisto ja induktiosilmukka VAMNEU 53 / kokous kokouksen pöytäkirja päätös: Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu vastaus. Keskusteltiin ja päätettiin tehdä asiasta investointiesitys Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimelle. Esteettömyystyöryhmä tekee esityksen, koska aloite on tullut ltä. (PH) Keskustellaan tehtävästä investointialoitteesta. Keskusteltiin investointialoitteen sisällöstä. Sihteeri tekee investointiesityksen keskustelun pohjalta. Investointiesitys hyväksytetään ssä sähköpostilla ennen eteenpäin lähettämistä. Päätettiin myös samalla tehdä Lappeenrannan Teatterikiinteistöt Oy:lle esitys viitaten heidän omaan lausuntoonsa: Mikäli katsotaan tarpeelliseksi laajentaa kuuluvuutta koko suuren näyttämön katsomon alueelle, yhtiö on valmis teettämään tätä varten toteutussuunnitelman ja kustannusarvion sen toteutuksesta. Esteettömyystyöryhmä tulee esittämään tätä investointia. Sihteeri tekee investointiesityksen keskustelun pohjalta. Investointiesitys hyväksytetään sähköpostilla ssä ennen eteenpäin lähettämistä.

14 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / VAMNEU 68 Päivitys kokoukseen Esityslistan liite Vastaus lausuntoon - teatterin induktiosilmukoista Esteettömyystyöryhmä - Teatterikiinteistöt Oy Vastauksessa esitti toteuttamissuunnitelman ja kustannusarvion teettämistä. Kokouksessa kuullaan vastine vastaukseen Lappeenrannan Teatterikiinteistöt Oy:ltä. Merkitään tiedoksi. Päätetään mahdollisista toimenpiteistä. Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu: Lappeenrannan Teatterikiinteistö Oy:n puolesta ilmoitan, että yhtiö ryhtyy valmistelemaan kuuluvuuden laajentamista koko suuren näyttämön katsomon alueelle siten, että yhtiö tilaa toteuttamissuunnitelman ja siihen perustuvan kustannusarvion. Mikko Hietamies, toimitusjohtaja, Lappeenrannan Teatterikiinteistö Oy Lausunto on Pöytäkirjan liite 3.

15 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kesäteatterin äänen toisto ja induktiosilmukka VAMNEU 45 / Kokous Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Vammaisneuvosto päätti kokouksessaan tehdä lausunnon aiheesta Lappeenrannan kesäteatterin äänentoisto ja induktiosilmukka. Esteettömyystyöryhmän jäsen Pekka Tikka, Etelä-Saimaan kuulo ry:n varapuheenjohtaja on ottanut asian esille. Vammaisneuvosto päätti, että Pekka Tikka ja sihteeri laativat asiasta lausunnon. (PH) Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. Hyväksyttiin kokouksessa esitetty lausunto. Päätettiin lähettää lausunto eteenpäin. Pöytäkirjan liitteenä. VAMNEU 53 / kokous Liite Lausunto Kesäteatterin induktiosilmukka kyselyyn kokouksen pöytäkirja päätös: Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu vastaus. Keskusteltiin ja päätettiin tehdä asiasta investointiesitys Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimelle. Esteettömyystyöryhmä tekee esityksen, koska aloite on tullut ltä. (PH) Keskustellaan tehtävästä investointialoitteesta. Keskusteltiin investointialoitteen sisällöstä. Sihteeri tekee investointiesityksen keskustelun pohjalta. Investointiesitys hyväksytetään ssä sähköpostilla ennen eteenpäin lähettämistä.

16 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / VAMNEU 69 Päivitys kokoukseen Lappeenrannan vammaisneuvosto teki seuraavan investointialoitteen : Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto tekee investointiesityksen: Alla olevien vastausten perusteella vammaisneuvosto esittää investointia Lappeenrannan kaupungin kesäteatteriin asennettavaan induktiosilmukka -järjestelmään. Pyydämme kirjallista vastausta esitettyyn investointiesitykseen Lappeenrannan Tilakeskus vastasi seuraavasti: Kesäteatterin keskikatsomoon lisättävästä induktiosilmukasta on olemassa valmis suunnitelma. Induktiosilmukka lisätään ennen kesäteatterin esitysten alkua, viimeistään kesäkuun puoliväliin mennessä. Yhteyshenkilönä sähköinsinööri Antti Pokkinen. Lausunto on pöytäkirjan liite 4. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

17 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Esteetön luontokohde VAMNEU 54 / Kokous Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Jo pidemmän aikaa ssä on ollut puhetta esteettömästä luontokohteesta. Lappeenrannan kaupunki on tehneet n esityksestä 400 m esteettömän luontopolku kohteen Tyysterniemen kärkeen. Samoin Korkkitehtaan rannan esteetön rantaraitti on tehty esteettömyys-työryhmän aloitteesta. Kaupunki on tehnyt Pappilanniemen luonnonsuojelualueen kulkuväylästä pinnaltaan esteettömän. Luonnon muovaamista korkeuseroista johtuen, tätä kohdetta ei voida pitää täysin esteettömänä ja kaikille soveltuvana. Yhtenä esteettömänä luontokohteena keskusteluissa on esiinnoussut Hämmänauteen suo. Lappeenrannan kaupungin stratgiassa on kolme erillisohjelmaa, joille on varattuna 11 miljoonaa euroa niiden toteuttamiseen. Kuka tahansa voi ehdottaa strategian mukaisia toimenpiteitä rahoitettavaksi tästä rahasta. Strategian erillisohjelmassa on Sykettä ja Säpinää -ohjelma ja siellä kohdassa Hikeä ja Hupia / Elinvoimainen kaupunki ja imago maininta: Vapaa-ajanvietto ja harrastusmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa Esityksen rahoituksen kohteesta voi tehdä tämän linkin kautta: 9&sid=4wOKbsWxaN Keskustellaan esteettömästä luontokohteesta. Päätetään esittää strategian erillisohjelmien kautta investointia esteettömän luontokohteen luomiseksi. Keskusteltiin esteettömästä luontokohteesta. Päätettiin lähteä viemään asiaa eteenpäin. Todettiin, että on toinenkin rahoitusmahdollisuus, jota kannattaa selvittää esteettömän luontokohteen rakentamiseksi. Maaseutuohjelmassa on 4 M euroa käytettävissä maaseudun yleishyödyllisten infrahankkeiden rakentamiseen. Noista

18 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Hämmeenauteensuo täyttäisi kriteerit, selvitettävä on vain, että voiko kunta olla hakijana: Todettiin, että Lappeenrannan kaupunki on tehnyt Rantaraitista esteettömän b529-e6653eba7b18 Lisätietoa esteettömistä luontokohteista: Keskusteltiin myös uimarantojen esteettömyydestä. Tarvetta olisi esimerkiksi kaiteille, joilla pääsee turvallisesti veteen ja sieltä pois. Päätettiin tehdä myös tästä asiasta esitys kaupungin liikuntatoimelle. Kaupungin uimarannoista sopisi esimerkiksi Myllysaaren ranta tai jopa uudelleen käyttöön mahdollisesti otettava Korkkitehtaanranta. Sihteeri tekee aloitteen keskustelun pohjalta. Investointiesitys hyväksytetään sähköpostilla ssä ennen eteenpäin lähettämistä. Esitys tehdään investointina Puhdasta ja Kestävää srategia hankkeesta. VAMNEU 70 Päivitys kokoukseen Esteetön luontokohde asia on edelleen avoinna. Esteettömyystyöryhmän puheenjohtaja osallistui Luonto kaikille - hankkeen aloitusseminaariin Kokouksessa kuullaan kuulumiset seminarista. luonto-kaikille-hankkeen-maksuton-aloitusseminaari-pajulahdessa-13-3?fbclid=iwar27rsfklllzytroa1imicljoti3dhgrrwmzobvow1qn01jvk0flt fvuyms Merkitään tiedoksi. Keskustellaan miten parhaiten voidaan viedä asiaa eteenpäin Lappeenrannassa. Merkittiin tiedoksi, että esteettömästä uimarannasta on tehty aloite Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimelle. Pöytäkirjan liite 5. Keskusteltiin aiheesta esteetön luotokohde Hämmänauteensuo. Päätettiin tehdä asiasta aloite edellisen kokouksen päätöksen mukaisesti. Tarkistettava ensin Hämmänauteen suon omistaja.

19 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Muut asiat VAMNEU 71 Valmistelija/lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi SPR Piristäjien kautta saatu myös seuraavat huomiot / esitykset: o Rantareitillä on tehty Huhtiniemen saunan kohdalle puinen silta, joka on liian kapea siinä puitten ollessa keskellä siltaa. Voisiko sitä leventää, että voisi ajaa riksoilla sen ohi? Muuten joutuu siitä kohdasta palaamaan takaisin. o Veljeskodin lähellä olevan risteyksen jalkakäytävän reunat ovat liian korkeat ja siksi hankalia riksoille.voisiko niitä madaltaa tai keksiä jokin muu ratkaisu? Kokouksessa muut esille tulevat asiat. Vaalit on tulossa. On tullut muutoksia äänestyspaikkoihin, onhan esteettömiä tiloja. Puhuttiin asukastilaisuuksien esteettömyydestä paikkojen osalta. Merkitään tiedoksi. Päätetään mahdolliset toimenpiteet. Merkittiin tiedoksi. Päätettiin viedä Rantaraitin ja Veljeskodin asiat eteenpäin Lappeenrannan kaupungin Kadut ja Ympäristö toimijoille. Päätettiin tehdä lausunto Lappeenrannan kaupungille ja Eksotelle jossa pyydetään huomiomaan esteettömyys.

20 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Seuraavat kokoukset VAMNEU 72 Puheenjohtaja esitys Päätetään seuraavat kokoukset toimintasuunnitelman mukaisesti vk 22, vk 34 ja vk 44. Päätettiin pitää vuoden 2019 kokoukset seuraavasti:

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / 2018 1 AIKA klo 14:30 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA klo 14:00 15:00 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA klo 14:00 16:15 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

AIKA klo 15:00-16:55 Loma- ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, Lappeenranta

AIKA klo 15:00-16:55 Loma- ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, Lappeenranta Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 AIKA 2.5.2019 klo 15:00-16:55 PAIKKA Loma- ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, Lappeenranta Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Petri Backman

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA klo 15:00 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone VENLA, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-10 Kokouksen

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

Lappeenrannan kaupunki RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN Lappeenrannan kaupunki RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN Maankäyttö- ja rakennuslain 15 ja 63 pykälien mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Rakennusjärjestys Rakennusjärjestys on maankäyttö-

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA klo 15:00 16:50 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta

RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta 1 RAUTJÄRVEN KUNTA TEKNINEN KESKUS Rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1. LÄHDÖKOHDAT Peruste rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Alue Rautjärven

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ke klo 17:30 19:00 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ti klo 17:30 18:53 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty IMATRAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA Rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) päivitetty 27.1.2016 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1.LÄHDÖKOHDAT Peruste rakennusjärjestyksen uudistamiseksi

Lisätiedot

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville.

Aloitteessa on kyse maksuttoman pysäköinnin järjestämisestä Williparkki Oy:n omistamiin pysäköintitaloihin inva-pysäköintiluvan omaaville. VASTINE VASTAUKSEEN 18.10.2018 1 (5) VAMMAISNEUVOSTON ESTEETTÖMYYSTYÖRYHMAN VASTINE WILLIPARKKI OY:N ANTAMAAN VASTAUKSEEN 18.10.2018 Jakelu: Kirjaamo, Lappeenrannan kaupunki / kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

AIKA klo 14:30-16:18 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1

AIKA klo 14:30-16:18 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 AIKA 12.4.2018 klo 14:30-16:18 PAIKKA Willimies-kabinetti, kaupungintalon 02. krs, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Karhu Jari Jäsen

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunginteatterin puutteita esteettömyysnäkökulmasta

Lappeenrannan kaupunginteatterin puutteita esteettömyysnäkökulmasta Vastine 8.11.2016 1 (6) Lappeenrannan kaupunginteatterin puutteita esteettömyysnäkökulmasta Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän vastine Lappeenrannan Teatterikiinteistö Oy:n

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

AIKA klo 14:00-15:35 Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

AIKA klo 14:00-15:35 Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Lappeenrannan kaupunki PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 AIKA 18.1.2018 klo 14:00-15:35 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Päätöksentekijät Nimi Tehtävä

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA Ti klo 17:30 - PAIKKA rannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus/valtuusto valitsi Lappeenrannan vammaisneuvostoon seuraavat henkilöt: Vammaisneuvosto

Kaupunginhallitus/valtuusto valitsi Lappeenrannan vammaisneuvostoon seuraavat henkilöt: Vammaisneuvosto Toimintakertomus 1 (5) 2018 Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto Toimintakertomus vuodelta 2018 Vammaisneuvoston kokoonpano Lappeenrannan kaupunginhallitus on vahvistanut kokouksessaan 12.6.2017 Lappeenrannan

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 16/2018 1 AIKA 13.12.2018 klo 17:00-18:12 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 5.2.2018 klo 17:30 19:20 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA 19.1.2017 klo 18:00 - PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 18.1.2018 klo 14:00 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu

Lisätiedot

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Mikä rakennusjärjestys on? Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta

Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2018 1 AIKA 11.12.2018 klo 13:30 PAIKKA Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry.

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry. VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Maanantai 28.8.2017 13.00 15.30 Kaupungintalo, valtuustosali Läsnä: Tornion Invalidit ry. Lapin Näkövammaiset ry., Tornion kerho Tornion seurakunta Liikuntatoimi Tornion Reuma

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.30 18.30 Paikka Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 12.2.2018 Sivu 2 / 6 Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältö... 3 2 Mikä on rakennusjärjestys... 3 3 Lähtökohdat

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 09.12.2010 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOIN- TISUUNNITELMA 1. PERUSTE RAKENNUSJÄRJESTYKSEN LAATIMISEKSI Joutsan rakennusjärjestyksen uudistamisen

Lisätiedot

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 2/2015 24.3.2015 Asiat VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 VAMN 12 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2014 12 VAMN 13 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 23.8.2018 klo 16:30 17:35 PAIKKA ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 25.1.2018 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Rakennusjärjestykset Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella

Rakennusjärjestykset Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella Rakennusjärjestykset Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä Seppo Hakala, Insinööri 1 MRL 14 Rakennusjärjestys Kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 6.9.2018 klo 17:30 19:10 PAIKKA Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta Tykistöpäässä, yläkerrassa sijaitseva, Maasotakoulun kabinetti

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 1 AIKA 19.9.2018 klo 17:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / 2017 1 AIKA 12.1.2017 klo 17:00 17:50 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Läsnäololista muistin liitteenä

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 13/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n hallitus Pöytäkirja 9/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy:n hallituspöytäkirja 1/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen Arminen

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 2/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Hooman

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA tiistai 27.2.2018 klo 17:30 19:00 PAIKKA Ylämaan urheilu- ja nuorisotalo Ylämaantie, Ylämaa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2019 Sisällys 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS... 1 2. LÄHTÖKOHDAT... 1 3. RAKENNUSJÄRJESTYKSEN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1, AIKA klo 18:00 20:30 PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53550 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2

Lisätiedot

KUULUTUS LUHANGAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN PÄIVITTÄMINEN

KUULUTUS LUHANGAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN PÄIVITTÄMINEN KUULUTUS LUHANGAN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN PÄIVITTÄMINEN Rakennusjärjestys päivitetään vuosien 2017-2018 aikana. Hanketta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) pidetään maankäyttö- ja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 30.1.2018 klo 10:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA ti 7.3.2017 klo 17:30 - PAIKKA rannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki Kokous Vammaisneuvoston kokous 1/2018 Aika, paikka Tiistaina 23.1.2018 kello 16.00-17.50 Imatran kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski, h 308 Osallistujat Heikki Luukkanen, puheenjohtaja Helena Roiha,

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 16.1.2019 klo 17:00-18:21 PAIKKA Ravintola Nautilus, Ainonkatu 35 Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi

Lisätiedot

YLÄ-SAVON KUNTIEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

YLÄ-SAVON KUNTIEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) YLÄ-SAVON KUNTIEN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) IISALMI KIURUVESI VIEREMÄ SONKAJÄRVI LAPINLAHTI VARPAISJÄRVI 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rakennusjärjestys ohjaa rakentamista kunnassa Jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys, jonka avulla kunnassa tapahtuvaa rakentamista ohjataan. Paikalliset

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / 2017 1 AIKA torstai 9.2.2017 klo 14:30 16:00 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Tommi Turunen,työryhmän

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Rakennusjärjestys Rakennusjärjestyksen uusimisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Rakennusjärjestys Rakennusjärjestyksen uusimisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 3.5.2018 141/00.01.01/2017 Rakltk 9.5.2018 20 Nähtävillä 21.5. 20.6.2018 Rakennusjärjestys Rakennusjärjestyksen uusimisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Rakennuslautakunta www.iitti.fi Rautatienkatu

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

SOTKAMON KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SOTKAMON KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.3.2013 2 1. RAKENNUSJÄRJESTYKSEN TARVE JA LÄHTÖKOHDAT Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (12 ) Vammaisneuvosto 14.10.2015 AIKA 14.10.2015 klo 09:00-10:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Vammaisneuvosto 15.10.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 17 Rajamäen uimahallin esittely ja tutustuminen 4 18 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 5 19 Valtakunnalliset

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 5/2019 1 AIKA 2.5.2019 klo 17:00-18:10 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen sali Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS

VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 1/2017 20.2.2017 Asiat VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2016 3 VAMN 4 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Vanhusneuvosto 30.11.2018 Aika 30.11.2018 klo 12:00-13:35 Paikka Kuntoutuskeskus Kankaanpää, Aurinkokabinetti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Saurus ry

Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Saurus ry Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Taitajankatu 6, Koulumessi Käsitellyt asiat Nro Otsikko Sivu 1. Kokouksen avaus 3 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 3. Kokouksen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017. Vammaisneuvosto

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017. Vammaisneuvosto Vammaisneuvosto 25.10.2017 1 Aika 25.10.2017 kello 16:00-17:30 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnä Kokkonen Tanja puheenjohtaja Kaakkois-Suomen Lihastautiyhd. Kokkonen Jorma varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja

Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja LOHJA PÖYTÄKIRJA 3/2011 1 Lohjan Liikuntahallit Oy:n hallitus 26.09.2011 AIKA 26.09.2011 klo 15:00-16:05 PAIKKA Virkistysuimala Neidonkeidas, kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Pajuoja

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet

Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet Kaupunginhallitus 166 03.04.2017 Kaupunginhallitus 186 10.04.2017 Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet 973/00.00.01.10/2015 KH 166 Valmistelija/lisätiedot: Strategia-

Lisätiedot

VAMN 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 28 VAMN 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 28 VAMN 29 ESTEETTÖMYYS KUNNASSA 29

VAMN 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 28 VAMN 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 28 VAMN 29 ESTEETTÖMYYS KUNNASSA 29 4/2016 23.11.2016 Asiat VAMN 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 28 VAMN 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 28 VAMN 29 ESTEETTÖMYYS KUNNASSA 29 VAMN 30 KUNNAN VAMMAISPOLIITTISEN OHJELMAN SEURAAMINEN

Lisätiedot

Vammaisneuvosto KÄSITELLYT ASIAT

Vammaisneuvosto KÄSITELLYT ASIAT HAMINAN KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIRJA KÄSITELLYT ASIAT Läsnäolijat 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 3 Erityisliikuntakortti 4 4 jen yhteistapaaminen 5 5 Vammais-

Lisätiedot

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 Aika 24.8.2016 klo 15:00 17:30 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 61 62 63 64 65 66 Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle 2016

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN LIEKSAN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 2 (4) LUONNOS 29.08.2017 LÄHTÖKOHDAT Tämän osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoituksena on

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Kunnanhallitus 95 24.03.2009 Kunnanhallitus 37 09.02.2010 Kunnanhallitus 142 07.06.2011 Kunnanhallitus 256 22.11.2011 Kunnanhallitus 63 15.03.2012 Kunnanvaltuusto 15 11.04.2012 Rakennusjärjestyksen uusiminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

Pöytäkirja/ Asialista Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, Mikkeli

Pöytäkirja/ Asialista Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.00 17.20 Paikka Estery-talo, Otto Mannisenkatu 4, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/ Vammaisneuvosto Julkinen Varsinainen kokous

Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/ Vammaisneuvosto Julkinen Varsinainen kokous Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 15:00-17:10 PAIKKA Kaupungintalo, nh Venla, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Karhu Jari Jäsen Pykäläinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut Alueellinen rakennusvalvonta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUOPIO RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 5.4.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

AIKA klo 14:30-16:00 PAIKKA Iso-kabinetti, kaupungintalon 1. krs, Villimiehenkatu 1

AIKA klo 14:30-16:00 PAIKKA Iso-kabinetti, kaupungintalon 1. krs, Villimiehenkatu 1 Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 AIKA 14.6.2018 klo 14:30-16:00 PAIKKA Iso-kabinetti, kaupungintalon 1. krs, Villimiehenkatu 1 Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Karhu Jari Jäsen Luottamushenkilö

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA

HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika tiistai 3.10.2017 klo 9.00 12.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto, Tiirismaa 4.krs Käsiteltävät asiat: 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 3 10 KOKOUKSEN

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5 ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 21.05.2013 AIKA 21.5.2013 klo 12.00 PAIKKA Yläaste, Saint Gilles Croix de vie KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. Kaijansinkko Leena. Nousiainen Satu Papinniemi Markku Pulkkinen Tiina Räsänen Erkki Seppälä Tarja

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. Kaijansinkko Leena. Nousiainen Satu Papinniemi Markku Pulkkinen Tiina Räsänen Erkki Seppälä Tarja LAPPEENRANNAN TOIMITILAT OY KOKOUSTIEDOT PÖYTÄKIRJA NRO 5/2018 1 Aika Torstai klo 17:00 19:53 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen OSALLISTUJAT Iitiä Markus Ruokoniemi Kimmo Arminen

Lisätiedot

KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo kaupungintalo Kekkonen (3. krs.)

KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo kaupungintalo Kekkonen (3. krs.) KAJAANIN VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS klo 13.00 kaupungintalo Kekkonen (3. krs.) Kokouksessa asiantuntijoina ovat paikalla rakennusinsinööri Markus Hämäläinen (taidemuseon esteettömyys) kehityspäällikkö Tuula

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ 2017 1 AIKA to 09.11.2017 klo 18:00 19:00 PAIKKA ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA Ma klo 17:30 18:50 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN / OSALLISTUSMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN / OSALLISTUSMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UURAISTEN KUNTA 1(5) RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN / OSALLISTUSMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. YLEISTÄ 1.1 ja tavoitteet Rakennusjärjestys on maankäyttö- ja rakennuslakia sekä -asetusta ja kunnan kaavoja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 14.9.2017 klo 16.30-18.52. PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Salon kaupunki 207/ /2017

Salon kaupunki 207/ /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 10/2017 1 (7) Kokousaika 13.11.2017 kello 16:00 Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, kokoustila Tuomi Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 97 Kokouksen

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN 1 (5) RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 23.5.2018, 26.6.2018 1. n tarkoitus Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä valmisteltaessa on soveltuvin

Lisätiedot

14.3.2013 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3

14.3.2013 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 1/2013 14.3.2013 Asiat VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 VAMN 4 VAMN 5 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

Lisätiedot

Kokousaika Tiistaina klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

Kokousaika Tiistaina klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 8/2015 Kokousaika Tiistaina klo 15:00 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Kutsutut jäsenet Varajäsen Hautamäki, Helinä Keskitalo,

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2012 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja. Markku Niskanen Mika Peltokorpi

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2012 Tarkastuslautakunta OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja. Markku Niskanen Mika Peltokorpi NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2012 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Maanantai 24.9.2012 klo 13.00 14.59 Nokian paloasema, Öljytie 3, 37150 Nokia OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen puheenjohtaja

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Jatkokokousaika Jatkokokouspaikka Keskiviikko 9.10.2013 klo 15.00 16.05 Kaupungintalon kahvihuone, Harjukatu 23, 3. kerros OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, teknisen lautakunnan kokoushuone 2. kerros. Kaijansinkko Leena

Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, teknisen lautakunnan kokoushuone 2. kerros. Kaijansinkko Leena LAPPEENRANNAN TOIMITILAT OY KOKOUSTIEDOT PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 (8) Aika Torstaina klo 17.00-20.02 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, teknisen lautakunnan kokoushuone 2. kerros OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi

Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi Kaupunginhallitus 525 01.12.2014 Kaupunginhallitus 549 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 6 19.01.2015 Kaupunkikonsernin toimitilojen rakentamisen, rakennuttamisen ja kunnossapidon uudelleenorganisointi 952/00.00.01.12/2014

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 17:40-19:00 Mustasaari, Stidi -kokoustila.

PÖYTÄKIRJA. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 17:40-19:00 Mustasaari, Stidi -kokoustila. Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 05.06.2018 klo 17:40-19:00 Paikka Mustasaari, Stidi -kokoustila. Saapuvilla olleet jäsenet Minna Hietamäki, puheenjohtaja Kari Kanala, kirkkoherra

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot