DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän"

Transkriptio

1

2 DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän

3 Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä

4 Perinteisen työn voi tehdä helposti - ja nykyaikaisesti DeLaval DelPro -tuotannonohjausjärjestelmä on ensimmäinen täydellinen tuotannon seuranta- ja ohjausjärjestelmä parsinavettaan. Lypsyn, ruokinnan ja jalostuksen seuranta ja ohjaus saadaan yhdestä järjestelmästä. Tee omasta työstäsi mielekästä, helppoa ja mielenkiintoista. Maitotilan hoitaminen kokonaisuutena on kovaa työtä. Sinä tunnet tilasi työolosuhteet paremmin kuin kukaan ulkopuolinen. Uskomme kuitenkin tietävämme mitä haluat työltäsi. Haluat sen ehkä olevan hieman kevyempää, haluat ehkä hieman enemmän vapaa-aikaa ja muuttaa aikaisemmin käsin tehdyt työt automaattiseksi ainakin osittain, eikö niin? DeLaval DelPro-järjestelmän kanssa pystyt joka hetki seuraamaan sekä eläinten käyttäytymistä ja tuotosta että oman työsi vaikutuksia. Se parantaa oman työsi tuottavuutta ja tekee siitä mielenkiintoisempaa, varmasti. DelPro-järjestelmä mahdollistaa sen sinulle, nykyiseenkin navettaasi, ilman rakennusinvestointeja tai uuteen parsinavettaan. Kun pystyt seuraamaan maitomäärän kehitystä järjestelmästäsi pidemmällä ajalla ja hyödyntämään sitä ruokinnassa, saat paremman tuotoksen sekä paremmin tiinehtyvät ja terveemmät eläimet. Tämä kaikki parantaa tilasi taloutta. Mittalypsyt teet käytännössä milloin tahansa sillä valikoimassamme on nyt myös ICARhyväksytyllä maitomittarilla varustettu lypsy-yksikkö.

5 Kokonaisjärjestelmä, jolla ohjaat ruokintaa tuotoksen perusteella

6 Käsityöstä automaattiseen tiedonsiirtoon DeLaval ruokintavaunu DeLaval DelPro-tuotannonohjausjärjestelmässä lypsy-yksiköt ja ruokintarobotti kommunikoivat langattomasti navetan tietokoneen kanssa. DelPro-järjestelmä kerää tiedot lypsy-yksiköiltä reaaliaikaisena, tallettaa ne ja tuottaa käyttökelpoisia raportteja oman työsi tueksi. Lypsytietojen perusteella pystyt ohjaamaan myös ruokintarobotin annostelua, langattomasti. DeLaval DelPro MU480- lypsy-yksikkö DeLaval WU100 - langaton siiirtoyksikkö Tieto on todellista voimaa. DeLaval on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt järjestelmän jolla parsinavetan lypsytiedot viedään langattomasti tuotannonohjausjärjestelmään. Se on suuri askel verrattuna aikaan jolloin tiedot maitomääristä perustuivat lypsyn jälkeen muistiin kirjattuihin maitomääriin tai vain kuukausittaiseen mittalypsyyn. DelPro on todellinen apuväline nykyaikaiseen parsinavettaan. DeLaval DelPro Win 1.00:lla ohjaat kaikkia navetan perustoimintoja Ohjausjärjestelmä Lypsy Väkirehu-ja säilörehuruokinta Eläinkalenteri Työn tehokkuuden seuranta Raportointi karjantarkkailujärjestelmään DeLaval DelPro Win 1.00

7 Uusi lypsy-yksikkö MU480 tarjoaa langattoman, kaksisuuntaisen yhteyden lypsy-yksikön ja ohjausjärjestelmän välillä DelPro-järjestelmän tärkeä osa on DeLavalin uusi parsinavetan lypsy-yksikkö, MU480. Se on ICARhyväksytyllä maitomittarilla, sähkötykytyksellä sekä irrottimella varustettu kevyt ja helppokäyttöinen lypsy-yksikkö. DelPro MU480 kommunikoi ohjausjärjestelmän kanssa langattomasti ja automaattisesti. Kun lehmä on tunnistettu, saat lypsy-yksikölle kaikki ne tiedot, jotka Sinun on tärkeää tarkistaa ennen lypsyä. Kun lehmä on lypsetty, lypsytiedot siirtyvät automaattisesti kyseisen lehmän tietoihin ohjausjärjestelmään. Langaton yhteys on todellinen läpimurto parsinavetassa. DelPro-järjestelmän ansiosta tunnet karjasi kokonaisuutena paremmin. Molemminpuolisen kommunikaation ansiosta et tee virheitä esim. lääkittävän lehmän lypsyssä. Pitkän ajan raportointi antaa sinulle arvokasta tietoa kun teet päätöksiä karjan uusimisen tai jalostuksen suhteen. Maitomäärän seurannan ansiosta Ruokinnan suhteuttaminen tuotokseen on entistä tarkempaa Havaitset lehmiesi kiiman paremmin ja siemennät oikeaan aikaan Näet sairaan lehmän aikaisempaa nopeammin ja pystyt aloittamaan hoidon ajoissa Näet lehmän tuotoskäyrät ja voit tehdä helpommin päätöksiä esim. uudistamisesta Tämä kaikki on rahanarvoista tietoa, kun optimoit tilasi taloutta pitkällä aikavälillä, eikö olekin?

8 DeLaval DelPro MU480:n ominaisuudet Langaton, kahdensuuntainen kommunikointi lypsy-yksikön ja ohjausjärjestelmän välillä. Ennen lypsyä saat lehmän tiedot ja lypsyn jälkeen tuotostiedot siirtyvät järjestelmään. Smart ID- tunnistusjärjestelmä tunnistaa lehmän helposti, edellisiin lypsyrutiineihin pohjautuen. ICAR-hyväksytyn maitomittarin ansiosta lypsytiedot ja näytteenotto ovat sellaisenaan käyttökelpoisia karjantarkkailuun. ICAR-hyväksyntä takaa mittarin tarkkuuden. Alipaineen optimoinnin ansiosta maito saadaan siirrettyä perinteistä ratkaisua nopeammin lypsy-yksiköstä eteenpäin, jolloin myös nopeasti maitonsa antavat lehmät voidaan aina lypsää hellavaraisesti, vakaalla alipainetasolla. Maitoputkistossa on enemmän tilaa alipaineelle jolloin myös huippuvirtauksella olevat lehmät lypsetään vakaalla alipaineella, ilman heittoja. Alipaineen optimointi tehostaa myös järjestelmän pesua. Duovac virtausohjattu lypsy. Lypsyn alussa on käytössä hieronta-alipaine, kunnes maidonvirtauksen kasvaessa järjestelmä siirtyy automaattisesti käyttämään normaalia lypsyalipainetta. Valikoimastamme löytyy varmasti lehmillesi sekä päivittäiseen käyttöösi sopiva ja helppokäyttöinen lypsin. Virtausohjattu automaatti-irroitus (ACR), irrottaa lypsimen kun virtaustaso laskee alle säädetyn tason ja ehkäisee tyhjälypsyn Voit kytkeä irrotuksen myös käsikäytölle, jos haluat irrottaa lypsimen ennemmin tai myöhemmin kuin automaatiikka tekisi sen. DeLaval-nännikumi- ja letkuvalikoima valittavissa, tarpeittesi mukaisesti Voidaan kytkeä lypsinkiskoihin. Huoltoa varten MU480:n toiminta ja tarkkuus on täysin testattavissa DeLavalin kehittämällä dynaamisella testauslaitteistolla. DeLaval DelPro MU450 MU450 on myös uusi lypsy-yksikkö. Sen ominaisuudet ovat pitkälti samat kuin MU480:ssa, mutta ICAR-hyväksytty maitomittari on korvattu virtausindikaattorilla. Sitä voidaan käyttää ns. stand-alone-laitteena, jolloin näet senkertaiset lypsytiedot tai se voidaan liittää DelPro tuotannonohjausjärjestelmään kuten MU480. Helppokäyttöinen ja selkeä näyttö: Neljä LED-valoa ilmaisevat selkeästi lypsäjälle tarvittavat tiedot Selkeä näyttö on helppo lukea kauempaakin Kevytrakenteinen. Liikkuu kevyesti lypsinkiskoilla ja on rakenteensa ansiosta kevyt vaikka kannettavaksikin. Muuntuu tarpeittesi mukaisesti. DeLaval DelPro MU480:ssä voidaan tarpeesi mukaan käyttää kaikkia lypsinvalikoimamme lypsimiä.

9 Ruokinnan ohjaus Ruokinta todelliseen tuotokseen perustuen Ruokinnan optimointi on vaativa tehtävä karjakoon kasvaessa. Ruokintakustannukset edustavat suurinta osaa maitotilan kuluista. Ruokinnan taloudellisuus on suhteutettava myös eläinten tuotoksen ja terveyden kehitykseen. DelPro-järjestelmän ansiosta ruokinnan seuranta ja optimointi on helppoa. Ensimmäistä kertaa myös parsinavetan lypsy ja ruokinta pystytään yhdistämään samaan automaattisesti toimivaan järjestelmään, johon voidaan kytkeä sekä säilörehu- että väkirehuruokinta. Käytä tuotostietoja ruokinnan optimoinnissa päivittäin! Ruokit riittävästi ja oikein juuri poikineita lehmiä sekä vältät lypsykauden lopussa olevien lehmien yliruokintaa. Automaattisella ruokinnalla lehmille voidaan antaa pieniä annoksia useammin. Se parantaa syöntiä merkittävästi ja erityisesti säilörehun syöntikyky paranee, jopa 40-50% kahdesti päivässä tapahtuvaan ruokintaan verrattuna. Ruokintaa voit ohjata eläinkohtaisesti, vaikka päivittäin tai ohjelmoida ruokintalaitteiston itse säätämään rehuannoksen, maitotuotoksen mukaan. Tämä kaikki lehmiesi parhaaksi ja oman työsi helpottamiseksi. DelPro-järjestelmä kerää tuotostiedot automaattisesti, heti lypsyn jälkeen. Tuotostiedot ja toisaalta, karjantarkkailusta saamasi rasvaja valkuaisrvot ovat vahvaa informaatiota siitä miten ruokinta on onnistunut ja miten ruokintaa pystytään kehittämään yksittäisenkin lehmän kohdalla.

10

11 Eläinkalenteri Kalenteri muistuttaa Sinua oikeaan aikaan. DeLaval DelPro-järjestelmän eläinkalenteri pitää Sinut karjasi suhteen ajan tasalla. Järjestelmä kokoaa jatkuvasti tietoa eläimistäsi. Esimerkiksi tuotos -ja terveyshistoriaa on kätevä hyödyntää, kun suunnittelet esimerkiksi karjasi uudistamista. Järjestelmässä on myös huomiolista, jonka ansiosta näet päivittäin vaikkapa lehmät jotka pitää siementää tai joille pitää tehdä tiineystarkastus. Oikea-aikaisen seurannan lyhentäessä poikimaväliä, paranee myös taloudellinen tuotto.

12 Työajan hallinta Huolellinen lypsyrutiini tehokkaasti DelPro-tuotannonohjausjärjestelmällä voidaan tehokkaasti mitata lypsyaikaa, esikäsittelyyn kuluvaa aikaa ja tehostaa näitä molempia. Lypsäminen ei ole nopeuskilpailua, mutta se mitä mittaat, sitä voit parantaakin. DelPro-työajan seuranta antaa sinulle tietoa kunkin lehmän lypsyajasta. Jos tilallasi on ulkopuolisia työntekijöitä, voidaan kullekin lypsäjälle määrittää oma käyttäjätunnuksensa. Sen ansiosta pystyt vertaamaan työaikaa esim. maitomääriin. Tämän kaiken ansiosta voit kehittää omat rutiinit entistä huolellisemmiksi ja toisaalta miettiä, miten saat lyhennettyä navetan työaikaa. 10 minuuttia lypsykertaa kohti on 120 tuntia vuodessa, 15 kahdeksantuntista työpäivää.

13 Kokonaisjärjestelmä

14 Kaikki ohjaustoiminnot samasta järjestelmästä DeLaval DelPro on DeLavalin maitotiloille kehittämä tuotannonohjausjärjestelmä. Kehittääksesi maitotilaasi on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin navettatyypin muutos. Parsinavetassa, jossa eläinten hoito on yksilöllistä, voit tuotannonohjausjärjestelmällä saada merkittävää parannusta omaan työhösi sekä karjasi tuottavuuteen. Kun tieto kootaan ja analysoidaan automaattisesti, myös se lisää motivaatiotasi käyttää tietoa hyväksi ja kehittää karjaasi sen pohjalta. Langattoman yhteyden ansiosta laitteiston käyttöönotto on helppoa eikä navetan muoto aseta sille rajoituksia. Tehty tuottajaa varten Sen asemasta, että kirjaisit maitomäärät jokaisella lypsykerralla ylös käsin ja syöttäisit niitä tietokoneelle, tietokone hoitaa työn puolestasi. Kaikki tieto on käytettävissäsi muutamalla ruudulla. Järjestelmä on tehty helppokäyttöiseksi, sinun ei tarvitse olla tietojenkäsittelyn mestari DelProa käyttäessäsi. Jo lyhyen käytön jälkeen DelPro käyttäytyy käsissäsi juuri tarpeittesi mukaisesti. Saat tarvitsemasi raportit helposti, onpa sitten kyse maitotuotoksista, rehumääristä, tulevista kiimoista tai tiineystarkastuksesta. DeLavalin väki opastaa sinua DelPron käyttöön ja saat tuotannonohjausjärjestelmästä rahanarvoista hyötyä, jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Säästät aikaa ja rahaa sekä parannat työtehoasi. DelPro kommunikoi myös kolmannen osapuolen kanssa, esim. mittalypsytietojen lähetyksessä.

15 DeLaval DelPro vie tuotannonohjauksen uudelle tasolle

16 Parempi tuotos ja terveys, kaikille lehmille DelPro ei ole pelkästään uusi tietoja lähettävä lypsy-yksikkö, vaan kokonaisjärjestelmä maitotilan täydelliseen johtamiseen ja kehittämiseen. Langaton yhteys mahdollistaa tietojen siirron navetan muodosta riippumatta. Ohjausjärjestelmän avulla pystyt oikea-aikaisiin päätöksiin, liittyen ruokinnan muutoksiin, siemennykseen eläinten terveydenhuoltoon, karjan uudistamiseen ja työajan hallintaan. Tämä kaikki jotta tuotos eläinpaikkaa kohti saadaan paremmaksi, terveemmillä eläimillä. Nyt tämä kaikki on mahdollista parsinavetassa. Uskomme että luettuasi tämän esitteen haluat tietää DelProsta enemmän. Ota yhteyttä alueesi DeLavalin väkeen niin kerromme lisää. DeLaval DelPro parsinavettaan Täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä DeLaval 2007 Kaikki oikeudet pidätetään

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Everything you need at your

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa Kaikki navetan laitteet samassa tuotannonohjausjärjestelmässä Helppo käyttää Oleellisin tieto heti käytettävissäsi Tiedot joka hetki varmassa tallessa Valmius

Lisätiedot

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. Suuri kapasiteetti automaattinen lypsy tulevaisuuden suurkarjalle Miksi DeLaval AMR? YK:n ennusteen

Lisätiedot

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN OTA HALLINTA AMR AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN Emme voi auttaa sinua sään, maidon hinnan tai lastesi tulevaisuudensuunnitelmien kanssa. Mutta DeLaval AMR : n avulla voimme auttaa hallitsemaan melko paljon

Lisätiedot

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet Lypsykonekokonaisuus Utareterveyskampanjan kurssit MTT Maitokoneet Syy ei ole minussa, syy on lypsykoneessa. 10.8.2010 MTT Maitokoneet 2 10.8.2010 MTT Maitokoneet 3 Piirros: Vakolan tiedote Lypsyrobotti

Lisätiedot

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval nännikumi KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Emme tingi laadusta ja suorituskyvystä. DeLaval Clover -nännikumien ansiosta sinunkaan ei tarvitse. Huippumateriaaleista valmistettu patentoitu DeLaval

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä Paranna karjasi terveyttä ja jalostuksen tehokkuutta Lehmien seuranta on osa nykyaikaista maidontuotantoa. Lehmän

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

DeLaval DelPro parsinavetta

DeLaval DelPro parsinavetta DeLaval DelPro parsinavetta Modernit olosuhteet ja laitteet parsinavettaan DeLaval parsinavettajärjestelmä Tilasi kannattavuuden lähde DeLaval on ainoana maailmassa yhdistänyt yhdeksi kokonaisuudeksi ICAR-hyväksytyt

Lisätiedot

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Plus+ 1 Suorituskyvyn optimointi 3 Kehittynyt lypsyteknologia 2 Tehokas tuotannonohjaus Karusellilypsyasema Plus+ DeLavalin karuselliasemat

Lisätiedot

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Ratkaisu Sinulle joka päiväksi VMS-robottikäsi toimii kuten ihmiskäsi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Haluamme että lypsyrobottisi

Lisätiedot

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN DeLaval OptiDuo ÄLÄ PELKÄSTÄÄN TYÖNNÄ REHUA Kun rehua siirretään säännöllisesti takaisin ruokintapöydälle, lehmät pääsevät rehuun paremmin käsiksi, mutta se ei merkitse

Lisätiedot

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Tulosseminaari 24.4.2013 Minna Norismaa Cow Signals adviser ProAgria huippuosaaja- Lypsylehmien ruokinta, hyvinvointi ja terveys ProAgria Pohjois-Karjala

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

Lypsykoneen testausohje

Lypsykoneen testausohje Lypsykoneen testausohje 1(8) Uudelle lypsykoneelle tehdään perusteellinen testaus. Huollon yhteydessä tehtävät mittaukset 1.-5.; 8.-13.; 19. ja 29. on merkitty * -merkillä. Testauksesta täytetään testauspöytäkirja,

Lisätiedot

- Enemmän tuottoa ruokinnalla

- Enemmän tuottoa ruokinnalla KarjaKompassilla suunta maitotiloille - Enemmän tuottoa ruokinnalla Nurmiseminaari 2012 KarjaKompassi menu Minne päin KarjaKompassi näyttää? Miten KarjaKompassi tehostaa säilörehun hyödyntämistä? Mitä

Lisätiedot

Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri

Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa Iris Kaimio Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Mitä terveydenhuolto on? Lehmien työterveyshuoltoa Sairauksien ennaltaehkäisyä

Lisätiedot

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että

Lisätiedot

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA -

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - 2.2.2017 MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - HUOMIO TYÖN TEHOKKUUTEEN JO NAVETTASUUNNITTELUSSA Kehittämisneuvoja OSK ItäMaito 1 2.2.2017 HUIPPUOSAAJA. MILLÄ EVÄILLÄ..? 2 Valtakunnallinen huippuosaaja Navetan

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke - Automaattilypsytilan tuottavuutta pyritään edistämään tiedonvälityksen keinoin Toteuttajat: Työtehoseura TTS ProAgria Etelä-Pohjanmaa Toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä DeLaval Optifeeding -järjestelmät Tarjoamme vaihtoehdot seosrehuruokinnan automatisointiin Päivittäisen rehuannoksen jakaminen useaan säännöllisesti

Lisätiedot

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi.

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. DeLaval Optifeeding -järjestelmät Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. Automaation edut Automaatio tekee seosrehun jakelun helpommaksi; säännöllinen seosrehun teko ja jako voi olla

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Johanna Mäntyharju ProAgria Etelä-Pohjanmaa 14.2.2017 Väkirehun vaikutus lehmäliikenteeseen Väkirehun saanti

Lisätiedot

COMBIMASTER -RUOKINTAROBOTTI PARSINAVETASSA

COMBIMASTER -RUOKINTAROBOTTI PARSINAVETASSA COMBIMASTER -RUOKINTAROBOTTI PARSINAVETASSA Tiina ja Marko Roumio Tilavierailu 06/2010 Anne-Mari Malvisto, Juha Kuula ja Mika Turunen 15.5.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi Vasikka alle 3 kk Kolmena ensimmäisenä kuukautena lehmävasikkaa voidaan ruokkia täysin

Lisätiedot

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Kunnon Jalostuskurssi! Katinkulta Vuokatti 24.3.2015 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojekti projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015 Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tulosseminaari 5.4.2016 Tuotosseurannan raakadata rikastuu tiedoksi Asiakas Tiedon käsittely Laskenta Tilastot, tutkimus,

Lisätiedot

Tankki täyteen kiitos!

Tankki täyteen kiitos! Tankki täyteen kiitos! Tutkitusti enemmän maitoa aidolla Pötsitehosteella Mainio-Krossi ja Aimo-Krossi -täysrehut Oiva-Krono Top ja Puhti-Krossi Top -puolitiivisteet Tehosta rehun reittiä valkuaispitoiseksi

Lisätiedot

Aperehuruokinnan periaatteet

Aperehuruokinnan periaatteet Aperehuruokinnan periaatteet Lehmien kaikki rehut sekoitetaan keskenään Seosta annetaan vapaasti Lehmä säätelee itse syöntiään tuotostasoaan vastaavaksi Ummessa olevien ja hiehojen ruokintaa pitää rajoittaa

Lisätiedot

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön,

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön, Oikea määrä rehua kullekin eläimelle DeLaval BF500-mattoruokkijan vetoyksikkö Lehmän ruokinnan peruspilari on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös yksi työllistävä rutiini. llä maksimoit säilörehun

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta www.delaval.fi DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta Aktiivisuusmittari raportoi tiedot joka tunti 24h/vrk Tähän se käyttää radioyhteyttä. Antenni ottaa vastaan tietoa mittarista ja välittää sen Alprolle.

Lisätiedot

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Minna Norismaa ProAgria Pohjois-Karjala Huippuosaaja, ruokinta, terveys ja hyvinvointi CowSignals master p. 040 3012431, minna.norismaa@proagria.fi Poikimaväli 365-380

Lisätiedot

Oivalluksia eri maiden karjamanagementista tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat Maitovalmennus

Oivalluksia eri maiden karjamanagementista tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat Maitovalmennus Oivalluksia eri maiden karjamanagementista tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat Maitovalmennus 6.9.2018 Petri Koivisto projektipäällikkö MaitoLiideri-hanke ProAgria Oulu ASKELMERKKEJÄ, MaitoLiideri

Lisätiedot

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 PAIKALLISESTI TARJOTTAVA TUTKINNON OSA: NAVETAN TUOTANTOTEKNOLOGIAN KÄYTTÄMINEN JA HUOLTAMINEN, 10 ov Ammattiosaamisen näyttö Muu

Lisätiedot

Myynti Fluent Construction RAKENNUSPROJEKTIT MENESTYKSELLÄ MAALIIN

Myynti Fluent Construction RAKENNUSPROJEKTIT MENESTYKSELLÄ MAALIIN Myynti +358 29 170 1120 www.fluentprogress.fi Fluent Construction RAKENNUSPROJEKTIT MENESTYKSELLÄ MAALIIN Rakennustyön digitalisointiin Fluent Construction helpottaa työmaalla työskentelevän arkea optimoimalla

Lisätiedot

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Ainutlaatuinen DeLaval VMS jäähdytysjärjestelmä Automaattilypsy on tuonut jäähdytystekniikalle uusia vaatimuksia, koska maitoa tulee tilasäiliöön epäsäännöllisin

Lisätiedot

MobiAmmu 1.3.3.24 14.4.2014

MobiAmmu 1.3.3.24 14.4.2014 MobiAmmu 1.3.3.24 14.4.2014 MobiAmmu Maanantaina 14.4.2014 MobiAmmusta/- Pihvistä julkaistaan uusi versio Windows Phone 7.5, 7.8 ja 8.0 käyttöjärjestelmiin Uusi versio tulee MarketPlace kaupan kautta,

Lisätiedot

Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi

Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.2012 ProAgriassa ovat mukana ProAgria keskukset 20 kpl Faba ProAgria Maatalouden Laskentakeskus

Lisätiedot

MAITOTILAN LAATUARVIOINTILOMAKE

MAITOTILAN LAATUARVIOINTILOMAKE Versio 15.3.2007 1/5 MAITOTILAN LAATUARVIOINTILOMAKE Tuottajan nimi/nimet Tuottajanumero Arvioinnin tarkoitus Laatusopimusarviointi Valio-maitotilaopastearviointi (Huom. kohdat 1-18 koskevat tilakohtaista

Lisätiedot

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma Estoainejäämän ennaltaehkäisy Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma 2 Sisältö 1. Hoidettavan lehmän maidon erottelukomennon antaminen... 3 2. Hoidetun lehmän maidon erottelukomennon lopettaminen... 5 3. Tapahtumien

Lisätiedot

Työkaverina lehmä miten nauta toimii?

Työkaverina lehmä miten nauta toimii? Työkaverina lehmä miten nauta toimii? Tiina Karlström Kotieläinagrologi AMK ProAgria Huippuosaaja lypsykarjan ruokinta, terveys ja hyvinvointi Certified CowSignals Master (CowSignals, RobotMilking, YoungStock,

Lisätiedot

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään. NELITIELYPSIMET Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen Tilavierailu 04/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden dokumentointi

Lisätiedot

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR DeLaval AMR Näe ja koe AMR Sanoista tekoihin Haluatko vaihtaa lypsyjärjestelmäsi parantaaksesi lypsäjien ja lehmien terveyttä sekä tehostaaksesi liiketoimintaasi? Etsitkö ratkaisua siihen miten voit tehostaa

Lisätiedot

Tuotosseurannan tulokset 2014. Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto

Tuotosseurannan tulokset 2014. Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tuotosseurannan tulokset 2014 Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tuotosseuranta 2014 6 180 karjaa: 73 % kaikista, verrattuna ed. vuoteen -4,8%. Kokonaisuutena tilamäärä väheni 5,4 % ed. vuoteen verrattuna

Lisätiedot

Neuvonnan uudistukset 2012 ja sen tuomat tulokset

Neuvonnan uudistukset 2012 ja sen tuomat tulokset Neuvonnan uudistukset 2012 ja sen tuomat tulokset Pohjois-Suomen Nurmiseminaari 11.1.2013 KASVU TOIMINTA TUOTTO Maaseutuneuvonnan vastaava, kotieläinagronomi Virpi Huotari ProAgria Oulu ry Esityksen sisältö

Lisätiedot

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus Komentokeskus navettaan DeLaval BSC navetan järjestelmäohjain mahdollistaa useiden navetan eri laitteistoja ohjaamisen yhdellä ja samalla keskuksella.

Lisätiedot

Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus Virpi Seppänen, Kalle Leino

Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus Virpi Seppänen, Kalle Leino Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus 5.9.2019 Virpi Seppänen, Kalle Leino Miksi eläinten terveyttä /hedelmällisyyttä hoidetaan? Eläin ei saa kärsiä. Ihmisiin ei saa tarttua tauteja. Maidon laatu

Lisätiedot

Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja

Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja Tulosseminaari 24.4.2014 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojektin projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite on tuottaa

Lisätiedot

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Ruokinta ja hedelmällisyys 08.10.2014 1 Lehmä tiinehtyy, jos sen kohtu on terve sekä sen ruokinta, energiatasapaino ja terveys ovat kunnossa. Sen jälkeen

Lisätiedot

Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin

Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin 22.3.2016 Automaattilypsyä tehokkaasti hanke Erityisasiantuntija Johanna Mäntyharju ProAgria Etelä-Pohjanmaa Onnistunut automaattilypsy

Lisätiedot

T4C PIKAOHJE T4C 3.2

T4C PIKAOHJE T4C 3.2 T4C PIKAOHJE T4C 3.2 SISÄLLYS 1. VALIKKORAKENNE T4C 3.2... 3 2. Uuden eläimen lisäys T4C - ohjelmaan... 5 3. Poikiminen... 6 4. Siemennys... 8 5. Tiineystarkistus... 9 6. Umpeenpano... 10 7. Maidon erottelu...

Lisätiedot

Lähtökohtana työtehokkuus Navettarastit , Kunnonpaikka 4dBarn Oy Marjo Posio

Lähtökohtana työtehokkuus Navettarastit , Kunnonpaikka 4dBarn Oy Marjo Posio Lähtökohtana työtehokkuus Navettarastit 3.3.2017, Kunnonpaikka 4dBarn Oy Marjo Posio Esityksen sisältö: Testaa nopeutesi! Esittely Marjo Posio Robottinavettatutkimuksen taustaa Pihatossa tehdyt havainnot

Lisätiedot

Maitotilayrittäjä Jukka Määttä, Arvolan Karjapiha Oy

Maitotilayrittäjä Jukka Määttä, Arvolan Karjapiha Oy Maitotilayrittäjä Jukka Määttä, Arvolan Karjapiha Oy Lean pilottihanke 2014-2015 Valion alkutuotanto kokoonkutsuja Suomen Yrittäjäopisto järjesti Seinäjoella kolme kokoontumista+opintomatka Tanskaan pienryhmät+oma

Lisätiedot

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Rauhala on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Yrityksen perustiedot Omistajat: Ismo ja Miika Takkunen Ismo vastaa tilanjohtaminen

Lisätiedot

KANTONIEMEN TILAN INVESTOINTIRATKAISUT, NIIDEN TAUSTAT JA TOIMIVUUS

KANTONIEMEN TILAN INVESTOINTIRATKAISUT, NIIDEN TAUSTAT JA TOIMIVUUS KANTONIEMEN TILAN INVESTOINTIRATKAISUT, NIIDEN TAUSTAT JA TOIMIVUUS 1. Vähän tilan historiasta ja menneisyydestä 2. Kehityksen ja rakentamisen vaiheita menneestä nykypäivään 3. Valitut ratkaisut ja niiden

Lisätiedot

DeLaval. Kokonaisvaltainen ratkaisu

DeLaval. Kokonaisvaltainen ratkaisu DeLaval Kokonaisvaltainen ratkaisu SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Olemme suunnitelleet DeLaval DelPro :n ja siihen kuuluvat mittarit ja tunnistimet niin, että saat tietoa nopeammin ja tarkemmin kuin ennen.

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

verkkolasku.fi 2.1.2011

verkkolasku.fi 2.1.2011 palveluna Notebeat Entrepreneur -ohjelmalla hoidat kaikki yrityksesi myynti- ja ostolaskut sähköisesti selainkäyttöliittymässä, sekä siirrät ne kätevästi tilitoimistoon. Säästät heti käyttöönotosta alkaen

Lisätiedot

Ruokintastrategian vaikutus nurmenviljelyyn

Ruokintastrategian vaikutus nurmenviljelyyn Ruokintastrategian vaikutus nurmenviljelyyn Tuija Huhtamäki & knit Pohjois-Suomen nurmitoimikunnan talviseminaari 8.1.2016 Mikä on tärkein säilörehun laatutekijä? D-arvo Kuiva-ainepitoisuus Arvosana Syönti-indeksi

Lisätiedot

Ruokinnan teemavuosi

Ruokinnan teemavuosi Ruokinnan teemavuosi Ruokinnan teemavuosi Lisää maitoeuroja Halutaan säilyttää hyvä maitomäärä ja sen tasaisuus Rehukustannukset kohoavat, mutta maidon hinta on hyvällä tasolla hyvä maitotuotos kannattaa

Lisätiedot

Hedelmällisyys ja talous

Hedelmällisyys ja talous Hedelmällisyys tuottamaan 7.10.2014 Toholampi Hedelmällisyys ja talous Juhani Taponen Helsingin yliopisto Kliinisen tuotantoeläinlääketieteen osasto Kotieläinten lisääntymistiede Hedelmällisyys heikentynyt

Lisätiedot

Rehukustannusten hallinta on taitolaji. ProAgria Etelä-Suomi Huippuosaaja Sari Jussila Lypsykarjanruokinta ja -talous

Rehukustannusten hallinta on taitolaji. ProAgria Etelä-Suomi Huippuosaaja Sari Jussila Lypsykarjanruokinta ja -talous Rehukustannusten hallinta on taitolaji ProAgria Etelä-Suomi Huippuosaaja Sari Jussila Lypsykarjanruokinta ja -talous Mistä muodostuvat turhat rehukustannukset? Pilaantuneesta rehusta Maittamattomasta rehusta

Lisätiedot

Seosrehuruokinnan pullonkauloja. Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo 043 8252684

Seosrehuruokinnan pullonkauloja. Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo 043 8252684 Seosrehuruokinnan pullonkauloja Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo 043 8252684 Jouni Rantala/ProAgria Maitovalmennus 3.9.2015 Seosrehuruokinnan periaate Jokainen naudan syömä suupala on samanlainen Nauta

Lisätiedot

Näkyykö lehmien terveys ja hyvinvointi tuotantomäärissä?

Näkyykö lehmien terveys ja hyvinvointi tuotantomäärissä? Näkyykö lehmien terveys ja hyvinvointi tuotantomäärissä? Maitovalmennus 6.9.2018 LETKA Plus -hanke Olli Niskanen, olli.niskanen@luke.fi Tutkimusryhmä: Frondelius, L., Jauhiainen, L., Niskanen, O., Mughal,

Lisätiedot

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300 Erinomainen ja vankkatekoinen all-in-one-ultrakannettava. Toshiba EasyGuard sisältää monia ominaisuuksia, joiden avulla yritysasiakkaat voivat parantaa tietoturvaansa, tehostaa järjestelmän suojausta ja

Lisätiedot

XRS sauvalukija emerkeille

XRS sauvalukija emerkeille XRS sauvalukija emerkeille Sisältö - Tru-Test XRS sauvalukija - Tuotetiedot - Avainominaisuudet: Visuaalisen korvanumeron näyttö - Avainominaisuudet : Tiedon syöttö/keruu eläimille - Avainominaisuudet

Lisätiedot

TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA

TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA FUTTERWAGEN HERD NAVIGATOR AKTIVITÄTSMESSUNG MELKKARUSSELL VMS, FREIWILLIGES MELKSYSTEM MELKSTAND ROHRMELKANLAGE AIKAMME EDISTYNEIN TUOTANNONOHJAUSJÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

Valvomo. Sisältö. Palvelu Muokkaa palvelu Muutosilmoitukset Lisätiedot. Tuoretta tietoa asiakkuuksien ja luottoriskien hallintaan

Valvomo. Sisältö. Palvelu Muokkaa palvelu Muutosilmoitukset Lisätiedot. Tuoretta tietoa asiakkuuksien ja luottoriskien hallintaan Valvomo Tuoretta tietoa asiakkuuksien ja luottoriskien hallintaan Sisältö Palvelu Muokkaa palvelu Muutosilmoitukset Lisätiedot Haluatko olla niiden joukossa, jotka tietävät asioista ensimmäisenä? Käytössäsi

Lisätiedot

Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle

Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle Tuottavuutta tuotantopanoksia lisäämällä vai kuluja karsimalla? - mikä ratkaisee parhaan vaihtoehdon? Tuomo Rissanen ProAgria Maito-valmennus 6.9.2017

Lisätiedot

Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri

Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Kustannusten alentaminen Eläinten uudistus Hedelmällisyys Ruokinnan tehokkuus Ennaltaehkäisevä

Lisätiedot

Onnistunut umpikausi pohjustaa hyvän lypsykauden

Onnistunut umpikausi pohjustaa hyvän lypsykauden 6.9.2013 Minna Norismaa ProAgria Pohjois-Karjala Cow Signals adviser ProAgria huippuosaaja lypsylehmien ruokinta, terveys ja hyvinvointi p. 040 3012431, minna.norismaa@proagria.fi (Kuvat M.Norismaa ellei

Lisätiedot

Lypsykoneen testauspöytäkirjan tulkinta

Lypsykoneen testauspöytäkirjan tulkinta 1(4) 15.11.2010 Maitokoneet Lypsykoneen testauspöytäkirjan tulkinta MTT Maitokoneet-yksikön suunnittelema testauspöytäkirja perustuu ISO-standardeihin 3918, 5707 ja 6690 sekä pohjoismaisiin suosituksiin

Lisätiedot

Raisioagro, Merja Holma JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN

Raisioagro, Merja Holma JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN Raisioagro, Merja Holma 21.11.2014 JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN Kaikki Saksan tilat eivät kasvata liikevaihtoaan lehmämäärää lisäämällä. Diers-Hofin tilalla on 300 lehmää, joiden maidosta kolmannes

Lisätiedot

Tietojen lähettäminen Minun Maatilani ohjelmistolle Lelystä MMAmmuLinkillä

Tietojen lähettäminen Minun Maatilani ohjelmistolle Lelystä MMAmmuLinkillä Tietojen lähettäminen Minun Maatilani ohjelmistolle Lelystä MMAmmuLinkillä MMAmmuLink käyttöönotto 11/2017 MMAmmuLink 1.1 MMAmmuLink on tietokoneelle asennettava PC-ohjelma. Ohjelma asennetaan (jos sitä

Lisätiedot

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Pihatto on kuin akkuporakone, maidontuotanto on kuin taulun kiinnittäminen

Lisätiedot

Seosrehuruokinnan taloudenhallinta. Huippuosaaja Sari Jussila Lypsykarjanruokinta ja -talous

Seosrehuruokinnan taloudenhallinta. Huippuosaaja Sari Jussila Lypsykarjanruokinta ja -talous Seosrehuruokinnan taloudenhallinta Huippuosaaja Sari Jussila Lypsykarjanruokinta ja -talous Tavoite täydellisestä, helposta ja nopeasta seosrehuruokinnasta? Mitä vaaditaan että seosrehuruokinta toimii?

Lisätiedot

Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030?

Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030? Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030? Jaakko Mononen 1,2 & Martti Suvilehto 1, Auvo Sairanen 1 ja Mikko Järvinen 1 1 Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, Maaninka

Lisätiedot

Onnittelut PC SpeedCAT perheeseen liittymisestä

Onnittelut PC SpeedCAT perheeseen liittymisestä Onnittelut PC SpeedCAT perheeseen liittymisestä Tulet hämmästymäät kaikista upeista asioista joita PC SpeedCAT pystyy tekemään: Optimoi tietokoneesi nopeuden tehden siitä Optimoi internetnopeutesi tehden

Lisätiedot

LANTARITILÖIDEN KONEELLINEN PUHDISTAMINEN PARSINAVETASSA

LANTARITILÖIDEN KONEELLINEN PUHDISTAMINEN PARSINAVETASSA LANTARITILÖIDEN KONEELLINEN PUHDISTAMINEN PARSINAVETASSA Paula Kouhia Tilavierailu 11/2011 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 9.11.2011 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien

Lisätiedot

Miljoona litraa yksillä harteilla

Miljoona litraa yksillä harteilla Miljoona litraa yksillä harteilla Tero Kanala Kehittämisneuvoja ProAgria ryhmä maito huippuosaaja koulutettava Osuuskunta ItäMaito Miksi näin? 2020 57 lypsävää/tila (Suomen Gallup Elintarviketieto Maitotilojen

Lisätiedot

Ruokinta tuotosseurantatiloilla vuonna Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto

Ruokinta tuotosseurantatiloilla vuonna Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto Ruokinta tuotosseurantatiloilla vuonna 2015 Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto 5.4.2016 Tarjolla tänään: Millaisilla rehuilla tuotettiin vuonna 2015 ja erot edellisvuoteen? Poikkeuksellisen kesä

Lisätiedot

Reilun Pelin työkalupakki: Muutoksen yhteinen käsittely

Reilun Pelin työkalupakki: Muutoksen yhteinen käsittely Reilun Pelin työkalupakki: Muutoksen yhteinen käsittely Johdanto Tämä diaesitys ohjaa työyhteisöä lisäämään yhteistä ymmärrystä toimintaan liittyvistä muutoksista ja vähentämään muutoksiin liittyviä pelkoja.

Lisätiedot

Miltä näytti ruokinta v ProAgria-tietojen valossa? Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto

Miltä näytti ruokinta v ProAgria-tietojen valossa? Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto Miltä näytti ruokinta v. 2014 ProAgria-tietojen valossa? Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto 15.4.2015 Tarjolla tänään: Millä eväillä maito tuotettiin vuonna 2014 ja erot edellisvuoteen? Tuotostietoja

Lisätiedot

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Ohjelma Mitä automaattilypsy on? Automaattilypsyn tilanne Suomessa ja maailmalla Automaattilypsyn tunnusluvut Automaattilypsyn

Lisätiedot

LYPSYKARJAN TUOTOSSEURANNAN OHJESÄÄNTÖ

LYPSYKARJAN TUOTOSSEURANNAN OHJESÄÄNTÖ LYPSYKARJAN TUOTOSSEURANNAN OHJESÄÄNTÖ 1. Tuotosseuranta Lypsylehmien tuotosseurantaa, jonka tuloksille hyväksytään julkinen arvo, voi tätä ohjesääntöä noudattaen harjoittaa kukin ProAgria keskus. ProAgria

Lisätiedot

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi +1,5 litraa lypsylehmää kohden päivässä MAITOVAKUUTUS Lue lisää suomenrehu.fi MaitoPro-konseptilla kohti tulosta Suomen Rehu on kehittänyt uuden ruokintakonseptin takaamaan tehokkaamman maidontuotannon

Lisätiedot

Maitotilan resurssitehokkuus

Maitotilan resurssitehokkuus Maitotilan resurssitehokkuus Sari Kajava Luonnonvarakeskus Nurmi euroiksi - tutkittua tietoa nurmesta, naudasta ja taloudesta 9.4.2019 Iisalmi Johdanto Tuotantoon sijoitetut panokset vs. tuotannosta saatava

Lisätiedot

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Olen kokenut etätyön hyväksi työskentelytavaksi Saan etätyöpäivän aikana pääosin tehtyä suunnittelemani työt Ohjeistus etätyön tekemiseen on ollut riittävää

Lisätiedot

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3. Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.2012 1 Onko minulla tavoite karjani utareterveydelle? Onko nykyinen utareterveystilanne

Lisätiedot

DeLaval seosrehuvaunut ja kiinteät apesekoittimet Optimoituun ja tarkkaan seosrehuruokintaan

DeLaval seosrehuvaunut ja kiinteät apesekoittimet Optimoituun ja tarkkaan seosrehuruokintaan DeLaval seosrehuvaunut ja kiinteät apesekoittimet Optimoituun ja tarkkaan seosrehuruokintaan Laadukas rehu luo pohjan hyvälle tuotokselle! 53570909Br_MixerWagons_8p_Final.1 1 5.7.2007 12:55:49 DeLaval

Lisätiedot

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella ECL Portal on tietoliikennesovellus, jonka avulla pystyt etäohjaamaan kaukolämmitysjärjestelmääsi. ECL Portalia on helppo käyttää, olit sitten

Lisätiedot

EMS Light Nordic -seurantatyökalu

EMS Light Nordic -seurantatyökalu 8 EMS Light Nordic EMS Light Nordic on helppokäyttöinen seurantatyökalu, jonka avulla yritys voi helposti seurata ja analysoida esimerkiksi energian kulutusta, jätemääriä sekä materiaaleihin liittyviä

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla 2 Havaintoja robotteja tulee sellaisille tiloille, joiden hygieniataso

Lisätiedot

Parsinavetan lypsykone

Parsinavetan lypsykone MTT:n selvityksiä 16 Parsinavetan lypsykone Hankitaanko uusi vai korjataanko vanhaa? Esa Manninen ja Kaj Nyman Teknologia MTT:n selvityksiä 16, 10 s., 4 liitettä Parsinavetan lypsykone Hankitaanko uusi

Lisätiedot

Ajankäytön suunnittelu opiskelussa. SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Susanna Reunanen 29.10.2015

Ajankäytön suunnittelu opiskelussa. SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Susanna Reunanen 29.10.2015 Ajankäytön suunnittelu opiskelussa SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Susanna Reunanen 29.10.2015 Sisältö Ajankäytön suunnittelu Ajankäytön vinkkejä Esimerkkejä ajankäytön suunnitteluun Linkkejä 30.10.2015

Lisätiedot

DeLaval Tuotekuvasto

DeLaval Tuotekuvasto DeLaval Tuotekuvasto 2017-2018 Aakkosellinen sisällysluettelo A AFB1000 sorkkakylpylaite... 17 Acid hapanpesuaine... 7 Ajoneuvonpesuaine... 76 Aktiivisuusmittaus... 19 Alkali 1+, jauhepesuaine... 7 All

Lisätiedot