IMELÄKIRSIKAT. FANAL I-II Saksa. HUVIMAJA I-IV Suomi. NORDIA I-IV Ruotsi, Balsgård. SIKKOLA I-IV (V) Suomi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IMELÄKIRSIKAT. FANAL I-II Saksa. HUVIMAJA I-IV Suomi. NORDIA I-IV Ruotsi, Balsgård. SIKKOLA I-IV (V) Suomi"

Transkriptio

1 IMELÄKIRSIKAT FANAL I-II Saksa Melko voimakaskasvuinen puu. Leveä ja melko tiivis latvus, hieman riippuvat oksat. Aikainen ja runsas sato. Hedelmä keskisuuri, litteänpyöreä ja tumma violetinpunainen. Malto tumman violetinpunainen. Melko hapan hedelmä jossa voimakas, hieno maku. Mehu kirkkaanpunainen. Kohtalaisen vaativa kasvupaikan suhteen, vältä raskasta savimaata. Taloushedelmä. Itsepölytteinen. HUVIMAJA I-IV Suomi Melko voimakaskasvuinen puu. Aikainen ja runsas sato. Keskisuuri tai suuri, pyöreä ja tummanpunainen hedelmä. Malto mehukas, aromaattinen ja makea. Kevyt, lämmin ja ravinteikas maa. Syönti- ja mehukirsikka. Itsepölytteinen, hyvä pölyttäjä. NORDIA I-IV Ruotsi, Balsgård Kasvutapa lähinnä pensasmainen. Korkeus noin 3 metriä. Hedelmä tummanpunainen, pienikivinen. Keskipaino n. 3,5g. Kypsyy elokuun alussa. Ei vaativa kasvupaikan suhteen. Talouskäyttöön. Itsepölytteinen. Vastustuskykyinen Moliniaa vastaan. SIKKOLA I-IV (V) Suomi Keskivoimakkaasti kasvava puu. Muodostaa pyöreän latvuksen jossa kapeat hieman roikkuvat oksat. Pieni tummanpunainen hedelmä. Malto mehukas ja makenhapokas. Viihtyy useimmilla kevyillä mailla. Syönti- ja mehukirsikka. Itsepölytteinen.

2 VARJOMORELLI I-II (III) Ranska Puu kasvaa nuorena viomakkaasti, myöhemmin kasvu heikkenee. Puu pysyy suhteellisen pienikokoisena. Aikainen ja runsas sato. Myöhäinen kukinta. Keskisuuri tai suuri hedelmä, muodoltaan pyöreä tai pitkänpyöreä. Väri tumma ruskeanpunainen, kuori ohut ja kiiltävä. Tummanpunainen malto on hieno, irtonainen ja mehukas. Maku on ilmeisen hapan. Ei vaativa maan laadun suhteen. Talouskäyttöön. Itsepölytteinen. SUURI KUULASMARJA I-II Saksa Puu hyvillä mailla hieman voimakaskasvuisempi. Puu pysyy suhteellisen matalana mutta muodostaa leveän latvuksen. Tulee aikaisin satoikään, antaa hyvin satoa. Myöhäinen kukinta. Keskisuuri hedelmä on muodoltaan pyöreä tai litteänpyöreä ja väriltään kirkkaanpunainen. Malto keltavalkoinen, irtonainen ja hapokas. Mehu on väritön. Ei suuria vaatimuksia kasvupaikan suhteen. Talouskäyttöön. Itsepölytteinen. Toinen pölyttääjä suurentaa satoa. Hyviä pölyttäjiä ovat: Varjomorelli, Frogmore ja Ostheimer.

3 MAKEAKIRSIKAT ALLMÄN GULRÖD BIGARRÅ I-II Gisela 5 perusrungolla Puu voi kasvaa todella isoksi mutta kasvu heikkenee ajan myötä. Muodostaa leveän latvuksen. Keskiaikainen kukinta. Suuri tai erittäin suuri hedelmä, muodoltaan leveän pyöreä. Pohjaväri vaaleankeltainenkeltainen, laikullinen, karmiininpunainen peiteväri. Malto keltavalkoinen, kiinteä, hyvänmakuinen, melko makea jossa hivenen hapokkuutta. Kypsyy heinä- elokuussa. Viihtyy lämpimillä, humuspitoisilla mailla. Vältä jäykkiä maita ja kylmiä kasvupaikkoja. Hyviä pölyttäjiä ovat: Buttners Rote, Hedelfinger, Merton Glory, Merton Premier, Stor svart bigarrå, Stor klarbär ja Prunus avium. GÅRDEBO I-II Ruotsi; Tranås, Småland Gisela 5 perusrungolla Voimakaskasvuinen puu. Tulee aikaisin satoikään, runsas sato. Pienet, tummanpunaiset hedelmät, irtonainen malto. Kypsyy heinä- elokuussa. Viihtyy lämpimillä, ravinteikkailla mailla, ph 6,5. Vältä kylmiä, raskaita maita. Hyviä pölyttäjiä ovat: Allmän gulröd, Buttners Rote. HUOM Gårdebo saattaa olla itsesteriili. KATALIN I-II Melko voimakaskasvuinen puu muodostaa pystyn latvuksen, jossa hyvät sivuhaarat. Sopii erinomaisesti hämähäkkipuiden kasvatukseen. Suuri tai erittäin suuri, kiiltävän bordeauxnpunainen hedelmä. Paino 8-9 grammaa. Malto on kiinteä, makea ja laadullisesti erittäin hyvä. Varsi on erittäin pitkä. Hedelmä ei halkea helposti. Kypsyy elokuun alussa. Kukinta keskiaikainen. Kukkanuput sijaitsevat tiiviisti versojen alaosassa. Tulee aikaisin satoikään. Sato suuri ja säännöllinen. Viihtyy lämpimillä, runsasravinteisilla mailla, ph 6,5. Vältä kylmiä, raskaita maita. Hyviä pölyttäjiä ovat: Germersdorfer, Linda, Sam, Regina ja Stella.

4 LAPINS I-II Kanada Melko voimakaskasvuinen, muodostaa tiiviin latvuksen. Tulee aikaisin satoikään. Runsas ja säännöllinen sato. Erittäin suuri, ruskeanpunainen hedelmä. Malto kiinteä, mehukas, makea ja hienoarominen. Kypsyy heinä- elokuussa. Itsepölytteinen. Latvus pidetään ilmavana leikkauksien avulla. LIETTUAN MATALA I-III Viro Heikkokasvuinen, pienehkö puu tai pensas jolla ohuet, hieman riippuvat oksat. Marjat melko pienet. Maku kirpeän hapahko. Viihty kevyillä ja vettäläpäisevillä mailla. Syönti- ja mehukirsikka. Itsepölytteinen. Erittäin talvenkestävä. MARGIT I-II Germersdorfer x Schneiders Späte 1958 Melko voimakaskasvuinen, terve puu. Muodostaa jokseenkin leveän latvuksen joka ei ole kovin tiheä. Suuri, sydämmenmuotoinen, kiiltävän loistavanpunainen hedelmä. Paino 6-8 grammaa. Malto kiinteä ja korkealaatuinen. Makeanhapokas ja miellyttävän arominen kirsikka. Varsi keskipitkä tai pitkä. Kirsikat eivät halkea sateisessa säässä. Kypsyy kesä- heinäkuussa. Kukinta runsas, aikainen tai keskiaikainen. Tulee aikaisin satoikään, suurisatoinen. Varteenotettava aikainen kirsikkalajike. SAM I (II) Kanada Melko voimakaskasvuinen puu sekä korkeuden että leveyden suhteen. Muodostaa tiheän latvuksen. Satoisa lajike. Keskisuuri, sydammenmuotoinen hedelmä, violetinpunainen-mustanpunainen väri. Malto vaaleanpunainen jossa punaisia viiruja. Makea, lievän hapokas ja miellyttävän makuinen. Kirkkanpunainen mehu. Viihtyy lämpimillä, runsasravinteisilla mailla jossa korkea ph. Hyviä pölyttäjiä ovat: Allmän gulröd bigarrå, Buttners Rote, Hedelfinger, Merton Glory ja Stella.

5 STELLA I (II) Kanada, Summerland Voimakaskasvuinen puu, pysty ja leveä latvus. Suuri, tummanpunainen, kestävä hedelmä. Malto punainen, kiinteä, makea ja hienoarominen. Viihtyy lämpimillä, runsasravinteisilla mailla, jossa ph 6,5. Itsepölytteinen. Erittäin hyvä pölyttäjä. STOR SVART BIGARRÅ I Ranska tai Englanti Voimakaskasvuinen, pysty ja leveä puu. Tulee myöhään satoikään mutta sato on runsas. Keskisuuri tai suuri hedelmä, sydämmenmuotoinen. Väri tummanpunainenmustanpunainen. Malto makea, kiinteä, hieman hapahko. Tummanpunainen mehu. Kivi keskisuuri tai suuri, munanmuotoinen tai ovaali. Viihtyy lämpimillä, runsasravinteisilla mailla, jossa ph 6,5.Jälkiruokakirsikka. Hyviä pölyttäjiä ovat: Erianne, Merton Glory ja Triaux. SUNBURST I (II) Kanada Pyramidinmuotoinen, pystykasvuinen sekä melko voimakaskasvuinen puu. Tulee aikaisin satoikään. Runsas ja säännöllinen sato. Erittäin suuri tummanpunainen hedelmä jonka malto on kiinteä ja maku hienon aromaattinen. Kypsyy heinäkuun loppu-elokuun puoliväli. Itsepölytteinen. Latvus pidetään ilmavana leikkausten avulla. SÖTKÖRSBÄR Nr 208 I (II) Germersdorfer x Hedelfinger Melko voimakaskasvuinen puu, muodostaa jokseenkin pystykasvuisen latvuksen. Erittäin suuri, tummanpunainen hedelmä, malto kiinteä. Hieno makeanhapahko aromaattinen maku. Kypsyy heinä-elokuussa. Kukinta keskiaikainen-myöhäinen. Tulee aikaisin satoikään. Sato runsas ja säännöllinen. Jälkiruokakirsikka. Hyviä pölyttäjiä ovat: Allmän gulröd bigarrå, Stella, Hedelfinger ja Merton Glory.

6 VAN I (II) Kanada, Summerland Puu kasvaa alussa voimakkaasti, muodostaa leveän, pyöreän latvuksen. Suurisatoinen. Keskisuuri tai suuri, litteänpyöreä-sydämmenmuotoinen, violetinpunainen hedelmä. Malto kiinteä, mehukas, hieman hapokas ja hienoarominen. Kirkkaanpunainen mehu. Viihtyy lämpimillä, runsasravinteisilla mailla, jossa ph yli 6,5. Hyviä pölyttäjiä ovat: Allmän gulröd bigarrå, Buttners Rote, Hedelfinger, Merton Glory Merton Premier Sam ja Stella.

7 KIRSIKOIDEN PERUSRUNGOT Prunus avium Lajikkeet jalostettu Prunus avium-perusrungolle: Puut ovat yleensä erittäin voimakaskasvuisia, jonka takia niistä tulee usein erittäin suuria. Puut tulevat satoikään yleensä melko myöhään, riippuen lajikkeesta ja kasvupaikasta. Puut eivät yleensä ole yhtä talvenkestäviä kuin Gisela 5-perusrungolla kasvavat puut, mutta pärjäävät kasvuvyöhykkeelle IV asti. Istutusetäisyys: m2 lajikkeesta ja kasvupaikasta riippuen. Heikkokasvuinen perusrunko Gisela 5 Gisela 5 on yksi parhaimmista kirsikan perusrungoista kun halutaan tuottaa maltillisesti kasvavia makeakirsikoita. Se on kehitelty moderneja kirsikkaviljelyksiä sekä kotipuutarhoja varten. Gisela 5 perusrungolla kasvavien lajikkeiden edut ovat: Antaa satoa jo 2-3 vuotta istuttamisen jälkeen. Neljäntenä vuotena istuttamisen jälkeen sato voi yltää jopa 8 kg per puu. 6 vuotta istuttamisen jälkeen puu antaa täyden sadon. Hedelmän keskipaino on 8 grammaa. Hedelmän keskimääräinen koko on 20 mm. Puun koko on vain kolmasosa tavalliseen kirsikan perusrunkoon vartetun puun koosta. Erittäin hyvä talvenkestävyys. Puu lopettaa kasvun aikaisin syksyllä, jonka takia oksat ja silmut ehtivät tuleentua kunnolla. Vaakasuorat, osittain alas taipuvat oksat. Ei muodosta juurivesoja. Istutusalue m2 per puu, lajikkeesta ja kasvupaikasta riippuen.

!""#$%"&'()**+*&((,-(./#0/.-&

!#$%&'()**+*&((,-(./#0/.-& !""#$%"&'()**+*&((,-(./#0/.-& Pyrus communis PÄÄRYNÄT Aunen Päärynä (IV) Hedelmä keskikokoinen, pitkänomainen, peiteväri punaruskea. Maultaan miedohkon makea. Kypsyy syyskuun alkupuolella. Säilyy poiminnan

Lisätiedot

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Kasvupaikan valinta Kirsikkapuulle valitaan pihasta valoisa, kostea ja aurinkoinen paikka. Parhaiten

Lisätiedot

OMENAT. ANANASKANELI I-III Venäjä. ANTONOVKA I-V Ukraina. AMOROSA I-III Ruotsi, Balsgård Ingrid Marie x Filippa

OMENAT. ANANASKANELI I-III Venäjä. ANTONOVKA I-V Ukraina. AMOROSA I-III Ruotsi, Balsgård Ingrid Marie x Filippa OMENAT ANANASKANELI I-III Venäjä Voimakaskasvuinen, ilmava ja pystykasvuinen latvus. Vanhin ja kestävin kanelilajike. Aikainen kukinta. Keskikokoinen, litteänpyöreä hedelmä. Keltainen pohjaväri, oranssinpunainen

Lisätiedot

Taimesta omenapuuksi ohjeita kotipuutarhurille omenapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista

Taimesta omenapuuksi ohjeita kotipuutarhurille omenapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Taimesta omenapuuksi ohjeita kotipuutarhurille omenapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Kasvupaikan valinta Kun omenapuun paikkaa valitaan, on kiinnitettävä huomiota maan kosteuteen, tuulisuuteen,

Lisätiedot

Itsepölyttyvienkin hedelmäpuulajikkeiden sato voi jopa kaksinkertaistua käyttämällä pölyttäjänä toista lajiketta.

Itsepölyttyvienkin hedelmäpuulajikkeiden sato voi jopa kaksinkertaistua käyttämällä pölyttäjänä toista lajiketta. 3. HEDELMÄPUUT Hedelmäpuumme ovat joko astiataimia 5 tai 7,5 litran ruukuissa tai esipakattuja 7,5 litran ruukuissa. Useimpia laijikkeita on saatavissa myös hillittykasvisille perusrungoille vartettuna.

Lisätiedot

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII !"#$%&'"(')*+,,& Marjaomenapuu I VII Malus baccata Leveälatvuksinen pikkupuu. Lehdistö on vaaleanvihreä. Nuput ovat vaaleanpunaiset, valkoiset tai punertavat. Valkoiset kukat halk. n. 5 cm. Hedelmät punaiset

Lisätiedot

Omenat Kesälajikkeet Borgovskoje Esteri Junost Norland Pirja

Omenat Kesälajikkeet Borgovskoje Esteri Junost Norland Pirja Omenat Kesälajikkeet Borgovskoje, V (VI), kesä (Peltosalmen imelä) Venäläistä alkuperää. Ehdottomasti talvenkestävimpiä kesälajikkeitamme. Hedelmä keskikokoinen, usein pitkulainen, kypsänä keltainen ja

Lisätiedot

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV Vadelmat AIKAISET LAJIKKEET Muskoka FinE I IV Keskikokoiset tai suuret marjat ovat pyöreitä ja väriltään tummanpunaisia. Aromikkaat, makeat marjat. Satoisa tai runsassatoinen lajike pakastukseen. Hennohkot,

Lisätiedot

LEHMON PUUTARHATILA OY Hinnasto 2014 Kukkakauppa ruukkukukat viherkasvit leikkokukat sidontatyöt lahjatavarat Taimitarha koristepuut ja -pensaat hedelmäpuut, marjakasvit perennat, kesäkukat lannoitteet,

Lisätiedot

Omenapuupuistoon istutettiin yhteensä 14 eri lajiketta. Jokaiselle kuukaudelle tuli oma nimikkolajikkeensa:

Omenapuupuistoon istutettiin yhteensä 14 eri lajiketta. Jokaiselle kuukaudelle tuli oma nimikkolajikkeensa: Vuonna 2001 valmistui kaikkien imatralaisten käyttöön Vuoksen kauniille rantamaille vanhan rautatiesillan kupeeseen Omenapuupuisto. Puistossa kasvaa lähes 300 omenapuuta - henkilökohtaisesti nimettynä

Lisätiedot

Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia. Kainuun ammattiopisto, aikuiskoulutus

Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia. Kainuun ammattiopisto, aikuiskoulutus Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia Yleistietoa Viljelty Pohjois-Amerikassa 1900-luvulta saakka Nykyiset lajikkeet peräisin luonnonkannoista Nimetty saskatoon kaupungin mukaan Kasvin tuntomerkit

Lisätiedot

LEHMON PUUTARHATILA OY Hinnasto 2012 Kukkakauppa ruukkukukat viherkasvit leikkokukat sidontatyöt lahjatavarat Taimitarha koristepuut ja -pensaat hedelmäpuut, marjakasvit perennat, kesäkukat lannoitteet,

Lisätiedot

Marjasinikuusama. Lonicera caerulea var. edulis. var. kamtschatica

Marjasinikuusama. Lonicera caerulea var. edulis. var. kamtschatica Marjasinikuusama Lonicera caerulea var. edulis Lonicera caerulea var. kamtschatica Alkuperä ja hakusanat 2 Haskaps, Blue Honeysuckle, Honeyberry haskap Japani honeyberry Venäjä kamtschatica ja edulis Venäläiset

Lisätiedot

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1 Amppelitomaatti Microtom Tuotekoodi: 144151 10s 2,00 Amppelitomaatti Tumbler Tuotekoodi: 145702 100s 16,00 Amppelitomaatti Tumbling Tom Red Tuotekoodi: 145151 10s 4,00 Pienihedelmäinen, matala tomaatti

Lisätiedot

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET Mansikat AIKAISET LAJIKKEET Honeoye FinE Erinomainen varhaislajike, soveltuu myös luomuviljelyyn. Marjat säännöllisen muotoisia, hieman kartiomaisia, väriltään kirkkaanpunaisia ja kiiltäväpintaisia, myös

Lisätiedot

Luomuviljelyyn suositeltavat omenalajikkeet

Luomuviljelyyn suositeltavat omenalajikkeet Luomuviljelyyn suositeltavat omenalajikkeet Mikko Rahtola, Luomulajiketyöryhmä/Puutarhaliitto ry, Taimistoviljelijät ry 2007 Kesäomenat vyöhyke I Lavia, Nanna, Pirja, Viurilan ananas, Orlovim, Suislepp

Lisätiedot

Keräkaali. Keräkaali Premiere

Keräkaali. Keräkaali Premiere Bourbon F1 Tuotekoodi: 111001 100s 4,50 Castello F1 NiZ Tuotekoodi: 111101 100S 5.00 Coronet F1 Tuotekoodi: 111201 50s 4,50 Hyvänlaatuinen ja satoisa kesälajike. Muistuttaa ominaisuuksiltaan Balbroa. Kerä

Lisätiedot

A `St. Michel (Mikkeli) `Haaga`

A `St. Michel (Mikkeli)  `Haaga` A `St. Michel (Mikkeli) Kukka on nuppuasteella vaaleanpunainen, auetessaan lähes valkoinen, vaaleanvihreä pilkkuinen. Lajike on kotimaisista alppiruusuista talvenkestävin ja se kukkii kotimaista alppiruusuista

Lisätiedot

Luomuviljelyyn soveltuvia omenalajikkeita Osa 1. Anssi Krannila Hortonomi, puutarhaneuvos 19.10.2011

Luomuviljelyyn soveltuvia omenalajikkeita Osa 1. Anssi Krannila Hortonomi, puutarhaneuvos 19.10.2011 Luomuviljelyyn soveltuvia omenalajikkeita Osa 1 Anssi Krannila Hortonomi, puutarhaneuvos 19.10.2011 Aape (Venäläinen nimi ei tiedossa) Valkovenäläinen risteytys, Lobo X Prima Venäjällä ilmeisesti numerolajike

Lisätiedot

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA Tervetuloa vuonna 2000 2001 Kivimäenpuistoon rakennettuun Alppiruusutarhaan. Alppiruusutarhan tarkoituksena on esitellä kotimaisia rhododendronlajikkeita. Kanervakasviheimon

Lisätiedot

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt Saaristo-omena Toimitamme omenaa noin 40:tä viljelijältä Ahvenanmaan saaristosta. Viljelyllä on pitkät perinteet ja on osaavien viljelijöiden käsissä. Omenat kehittyvät suotuisasti

Lisätiedot

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi.

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensas Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensasta leikataan ainoastaan harventamalla, jotta se saadaan kukkimaan täydessä loistossaan. Vanhoista

Lisätiedot

4. MARJAKASVIT JA MANSIKAT

4. MARJAKASVIT JA MANSIKAT 4. MARJAKASVIT JA MANSIKAT Marjakasvit Marjakasvimme myydään pääasiassa astiataimina 3 litran ruukussa. Joidenkin tuotteiden astian myyntikoko on 2 litraa. Keväällä on saatavana herukoista ja vadelmista

Lisätiedot

Luomuviljelyyn soveltuvia omenalajikkeita Osa 2. Anssi Krannila Hortonomi, puutarhaneuvos 19.10.2011

Luomuviljelyyn soveltuvia omenalajikkeita Osa 2. Anssi Krannila Hortonomi, puutarhaneuvos 19.10.2011 Luomuviljelyyn soveltuvia omenalajikkeita Osa 2 Anssi Krannila Hortonomi, puutarhaneuvos 19.10.2011 Moskovskoje Zimneje (Moskovan Talvi) 1/2 Risteytys: Wealthy X Antonovka Obuknovennaja Jalostettu Moskovan

Lisätiedot

MARJAOSAAMISKESKUS. Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009

MARJAOSAAMISKESKUS. Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009 MARJAOSAAMISKESKUS Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maatalousalueisiin Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009 AIKAISET LAJIKKEET... 2 Zumba (FF 06-01 )...

Lisätiedot

Karviaisen viljely. Marjamaat -hanke. Erikoismarjojen viljely ja Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä

Karviaisen viljely. Marjamaat -hanke. Erikoismarjojen viljely ja Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA- JA HEDELMÄYRITTÄJILLE Karviaisen viljely Erikoismarjojen viljely 25.4. ja 9.5.2018 Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä Karviaisen viljely Suomessa Puutarhatilastot

Lisätiedot

Sivu 1 I-IV I-II I-III I-III

Sivu 1 I-IV I-II I-III I-III 9. HEDELMÄPUUT Sivu 1 Tieteellinen nimi SUOMALAINEN NIMI Kasvikuvaus Valo Hinta Vyöhyke Kotimaisten hedelmäpuiden hedelmät ovat arvonsa ansainneet. Nämä yleensä kokonaan ilman torjunta-aineita tuotetut

Lisätiedot

Tietoja ja kokemuksia koetilalla viljellyistä mansikkalajikkeista Raija Kumpula Martta Laakkonen Olli Tuovinen

Tietoja ja kokemuksia koetilalla viljellyistä mansikkalajikkeista Raija Kumpula Martta Laakkonen Olli Tuovinen Tietoja ja kokemuksia koetilalla viljellyistä mansikkalajikkeista 216-217 Raija Kumpula Martta Laakkonen Olli Tuovinen Sivu 1 28.3.218 Tietoja ja kokemuksia koetilalla 216-17 viljellyistä mansikkalajikkeista

Lisätiedot

PUIDEN JA PENSAIDEN LEIKKAUKSET

PUIDEN JA PENSAIDEN LEIKKAUKSET Matti Lahtinen 7.3.2013 PUIDEN JA PENSAIDEN LEIKKAUKSET Osa puuvartisista kasveista kukkii vasta toisen vuoden versoille. Esimerkki; jos norjanangervo ja syreeni leikataan lyhyeksi keväällä, ne eivät kuki

Lisätiedot

Karhunvadelman viljely

Karhunvadelman viljely UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA- JA HEDELMÄYRITTÄJILLE Karhunvadelman viljely Erikoismarjojen viljely 25.4. ja 9.5.2018 Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä Onko karhunvadelmalle kysyntää?

Lisätiedot

Sivu 1. Tulee nuorena satoikään ja kypsyy aikaisin. Hedelmä on pienehkö, punertava, makea. Hillittykasvuinen, itsepölyttävä.

Sivu 1. Tulee nuorena satoikään ja kypsyy aikaisin. Hedelmä on pienehkö, punertava, makea. Hillittykasvuinen, itsepölyttävä. 9. HEDELMÄPUUT Sivu 1 Tieteellinen nimi SUOMALAINEN NIMI Kasvikuvaus Valo Hinta Vyöhyke Kotimaisten hedelmäpuiden hedelmät ovat arvonsa ansainneet. Nämä yleensä kokonaan ilman torjunta-aineita tuotetut

Lisätiedot

Marjojen lajikesuositukset Pohjois-Suomeen, Herukka

Marjojen lajikesuositukset Pohjois-Suomeen, Herukka Marjojen lajikesuositukset Pohjois-Suomeen, Herukka Tutkija Kati Hoppula Vanhempi tutkija Kalle Hoppula Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, MTT Marjanviljelystä vahva elinkeino Pohjois- Suomeen

Lisätiedot

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m.

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m. Havupuut Abies concolor III Harmaapihta. Leveä kartiomainen kasvutapa, korkeus 10 20 m. Säännölliset vaakasuorat oksat ja isot siniharmaat, litteät, pehmeät neulaset. Viihtyy aurinkoisella tai osan päivää

Lisätiedot

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle A-betoni, istutusastia TORI Tori on suorakaiteenmuotoinen sileä- tai rouhepintainen istutusastia. Leveys on 400 mm, pituus 1000 mm ja korkeus 400 mm. Paino 220 kg. Tori ja Puisto sarjojen istutusastioita

Lisätiedot

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI KOULUKATU 2; IISVEDENTIEN JA KOULUKADUN KULMASSA SISÄ-SAVON MIELENTERVEYSSEURA JUHLAVUODEN 2017 TEEMAT: SUOMI100 -ITSENÄISYYDEN JUHLAVUOSI (1917-2017): 'YHDESSÄ' SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA

Lisätiedot

Koristepuut. Väh. 5 l astiassa tai paakkutaimena.

Koristepuut. Väh. 5 l astiassa tai paakkutaimena. Koristepuut Väh. 5 l astiassa tai paakkutaimena. Acer negundo Flamingo ll Kirjavalehtinen saarnivaahtera. Lehdet valkoisen, roosan ja vihreänkirjavat. Viihtyy parhaiten avoimella, lämpimällä, ravinteikkaalla

Lisätiedot

Hedelmäpuut. HEDELMÄPUUT 2018 Loppumisvarauksella.Uusien erien tullessa varastoon saattavat hinnat muuttua.

Hedelmäpuut. HEDELMÄPUUT 2018 Loppumisvarauksella.Uusien erien tullessa varastoon saattavat hinnat muuttua. HEDELMÄPUUT 2018 Loppumisvarauksella.Uusien erien tullessa varastoon saattavat hinnat muuttua. Astiataimia 5-7,5-10 L ruukuissa X= nimen jäljessä = vain muutamia kappaleita. tai esipakattuja taimia. Tieteellinen

Lisätiedot

Viinirypälelajikkeiden kuvasto

Viinirypälelajikkeiden kuvasto Viinirypälelajikkeiden kuvasto Tästä löydät Suomessa avomaalla tai kasvihuoneessa kasvatettavien viiniköynnösten lajikkeiden kuvauksia. Lista ei ole kattava, sillä viiniköynnöksen saa selviytymään kylmistä

Lisätiedot

Au, suojaisa Tulee nuorena satoikään ja kypsyy aikaisin. Hedelmä on pienehkö, punertava, makea. Hillittykasvuinen, itsepölyttävä.

Au, suojaisa Tulee nuorena satoikään ja kypsyy aikaisin. Hedelmä on pienehkö, punertava, makea. Hillittykasvuinen, itsepölyttävä. 9. HEDELMÄPUUT Tieteellinen nimi SUOMALAINEN NIMI Kasvikuvaus Valo Hinta Vyöhyke Kotimaisten hedelmäpuiden hedelmät ovat arvonsa ansainneet. Nämä yleensä kokonaan ilman torjunta-aineita tuotetut hedelmät

Lisätiedot

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE AMPPELIPETUNIA (Surfinia) Suosittu amppelikukka, joka kukkii ahkerasti koko kesän. Sopii puolivarjoon tai aurinkoon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Käytetään myös parvekelaatikoissa ja maanpeittokasvina.

Lisätiedot

Löytyikö mustaherukkakokeesta. tuoreherukkalajiketta? Saila Karhu Luonnonvarakeskus Piikkiö. Kuvat Luke. Tuoreherukan tuotanto -teemapäivä

Löytyikö mustaherukkakokeesta. tuoreherukkalajiketta? Saila Karhu Luonnonvarakeskus Piikkiö. Kuvat Luke. Tuoreherukan tuotanto -teemapäivä Kuvat Luke Löytyikö mustaherukkakokeesta tuoreherukkalajiketta? Saila Karhu Luonnonvarakeskus Piikkiö Tuoreherukan tuotanto -teemapäivä 8.11.2017 Marjamaat -hanke ProAgria Almiai Venny 1 Teppo Tutkija

Lisätiedot

Alppiruusut ja atsaleat

Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut kaipaavat hapanta maata, tuulilta suojatun, puolivarjoisan tai varjoi- san kasvupaikan. Heikkojuurisina ne hyö- tyvät katteen käytöstä, joka tasaa koste- us-olosuhteita

Lisätiedot

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E Digikasvio Oleg ja Konsta 8E Vaahteran parhaita tuntomerkkejä ovat isot 3- tai 5-halkioiset lehdet.vaahtera kasvaa 10 20 metriä korkeaksi. Pvm: 13.9.2011 Paikka: Varisssuo Kasvupaikka: Sekametsä Vaahtera

Lisätiedot

AKSELI BOR. Akseli nostaa aikaisen kauran sadot täysin uudelle tasolle ja haastaa sadontuottokyvyllään jopa myöhäisiä kauroja. Kasvuaikaryhmässään

AKSELI BOR. Akseli nostaa aikaisen kauran sadot täysin uudelle tasolle ja haastaa sadontuottokyvyllään jopa myöhäisiä kauroja. Kasvuaikaryhmässään CHARMAY FAIRYTALE SALOME SW MAGNIFIC MIRELLA SEVERI PIONEER Ylivoimainen MAXIMUS kaurasadontuottaja Akseli nostaa aikaisen kauran sadot täysin uudelle tasolle ja haastaa sadontuottokyvyllään jopa myöhäisiä

Lisätiedot

Hinnasto kevät & kesä 2015

Hinnasto kevät & kesä 2015 Hinnasto kevät & kesä 2015 Puutarhatie 23 85180 Rahja, Kalajoki Puhelin 010 321 1430 puutarha@siiponpuutarha.fi Hei! On taas se aika vuodesta kun on aika siistiä pihat ja istutukset kevätkuntoon ja istuttaa

Lisätiedot

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V Atsaleat Violetta kanadanatsalea FinE I V Yksi talvenkestävimmistä lajikkeistamme. Aurinkoisella paikalla kauniin pyöreäksi kehittyvä pensas on erittäin hento ja tuuhea. Kukkii sinivioletein, perhosmaisin

Lisätiedot

Hedelmäpuut. HEDELMÄPUUT 2019 Loppumisvarauksella.Uusien erien tullessa varastoon saattavat hinnat muuttua.

Hedelmäpuut. HEDELMÄPUUT 2019 Loppumisvarauksella.Uusien erien tullessa varastoon saattavat hinnat muuttua. HEDELMÄPUUT 2019 Loppumisvarauksella.Uusien erien tullessa varastoon saattavat hinnat muuttua. Astiataimia 5-7,5-10 L ruukuissa X= nimen jäljessä = vain muutamia kappaleita. tai esipakattuja taimia. Tieteellinen

Lisätiedot

Tulee nuorena satoikään ja kypsyy aikaisin. Hedelmä on pienehkö, punertava, makea. Hillittykasvuinen, itsepölyttävä.

Tulee nuorena satoikään ja kypsyy aikaisin. Hedelmä on pienehkö, punertava, makea. Hillittykasvuinen, itsepölyttävä. 9. HEDELMÄPUUT Tieteellinen nimi SUOMALAINEN NIMI Kavikuvau RAI TUU RII HKI Hinta RAI TUU RII HKI Valo Vyöhyke Kotimaiten hedelmäpuiden hedelmät ovat arvona anainneet. Nämä yleenä kokonaan ilman torjunta-aineita

Lisätiedot

Herukkalajikkeet. Tutkija Kati Hoppula Vanhempi tutkija, asiakaspäällikkö Kalle Hoppula. MTT Sotkamo

Herukkalajikkeet. Tutkija Kati Hoppula Vanhempi tutkija, asiakaspäällikkö Kalle Hoppula. MTT Sotkamo Herukkalajikkeet Tutkija Kati Hoppula Vanhempi tutkija, asiakaspäällikkö Kalle Hoppula MTT Sotkamo Hanke: Marjanviljelystä vahva elinkeino Pohjois-Suomeen 2 Rahoittajat: EU:n maaseuturahasto / Kainuun

Lisätiedot

Ruvenkestävät omenalajikkeet luomuun

Ruvenkestävät omenalajikkeet luomuun Ruvenkestävät omenalajikkeet luomuun Sanna Kauppinen, MTT Mikkeli sanna.kauppinen@mtt.fi, 040 183 4845 Tutkittua tietoa luomusta -luentosarja 29.10.2013 Luomuinstituutti Orlovim This project is co-funded

Lisätiedot

Tietoja koetilalla viljellyistä Graminor -jalosteista Raija Kumpula Martta Laakkonen Olli Tuovinen

Tietoja koetilalla viljellyistä Graminor -jalosteista Raija Kumpula Martta Laakkonen Olli Tuovinen Tietoja koetilalla viljellyistä Graminor -jalosteista 2016-2017 Raija Kumpula Martta Laakkonen Olli Tuovinen Sivu 1 4.4.2018 Tietoja ja kokemuksia koetilalla 2016-17 viljellyistä Graminorin mansikkajalosteista

Lisätiedot

1. Mustikka (Vaccinium myrtillus)

1. Mustikka (Vaccinium myrtillus) 1. Mustikka (Vaccinium myrtillus) 1. Mustikka (Vaccinium myrtillus) Mustikka on tyypillinen havumetsien kasvi, jonka varpu voi kasvaa jopa 30 vuotta. Mustikka on yleinen koko Suomessa. 6-8 mm Lehdet ovat

Lisätiedot

MAISTUVIA OMENOITA OMASTA PIHASTA. Kesälajikkeita

MAISTUVIA OMENOITA OMASTA PIHASTA. Kesälajikkeita MAISTUVIA OMENOITA OMASTA PIHASTA Kesälajikkeita Borgovskoje. (VI). on yleinen lajike Pohjois-Suomessa. Lajike on selvinnyt Lapissa Sallan seudulla. Venäläinen lajike, joka tunnetaan myös nimellä Peltosalmen

Lisätiedot

Avomaankurkku Lemon Apple an. Avomaankurkku Reinin rypäle

Avomaankurkku Lemon Apple an. Avomaankurkku Reinin rypäle Harmonie F1 Tuotekoodi: 117201 10s 2,00 Tuotekoodi: 117202 100s 8,00 Lemon Apple an Tuotekoodi: 117451 10s 3,00 Tuotekoodi: 117453 5g/150s 18,00 Monolit 100 s. Tuotekoodi: 117701 10s 3,00 Tuotekoodi: 117702

Lisätiedot

Humalan viljely - esimerkkejä ja havaintoja

Humalan viljely - esimerkkejä ja havaintoja Humalan viljely - esimerkkejä ja havaintoja Humala-info Pyhäjärvi-instituutti 15.2.2018 Johanna Pihala 1 Kasvupaikka Lämmin, aurinkoinen paikka, suojassa kovilta tuulilta Toisaalta sopivasta tuulesta voi

Lisätiedot

TAIMIHINNASTO 2015. Tutustu myös www-sivuihimme www.barkholtintaimisto.com. puh. 03 58 84 840 barkholtin.taimisto@co.inet.fi

TAIMIHINNASTO 2015. Tutustu myös www-sivuihimme www.barkholtintaimisto.com. puh. 03 58 84 840 barkholtin.taimisto@co.inet.fi TAIMIHINNASTO 2015 puh. 03 58 84 840 barkholtin.taimisto@co.inet.fi Tampereentie 294, 37630 VALKEAKOSKI Y-tunnus 07665232, alv.rek. Taimistoviljelijät ry:n jäsentaimitarha.. Taimistomme on tie no 130 varrella

Lisätiedot

Runko: Tomografiassa halkeamien takia lahoa sensoreitten 3-4 ja 6-7 välissä. Kaksi isoa pintaruhjetta ja lahoa sensori 4-5 alapuolella.

Runko: Tomografiassa halkeamien takia lahoa sensoreitten 3-4 ja 6-7 välissä. Kaksi isoa pintaruhjetta ja lahoa sensori 4-5 alapuolella. Pintaruhjeita, lahoa 290. Tilia cordata 290. Tilia cordata 126 cm maasta (sensori 1, pohjoinen) Läpimitta 48,7 cm keskimäärin 48 % Kaivettu juuristoalueella. Pintaruhjeita ja lahoa. Iso, kuollut oksa Asfaltti

Lisätiedot

Mansikkapellot marjomaan. Marja-Suomen Taimituotanto Oy Mikkeli Jarmo Röppänen

Mansikkapellot marjomaan. Marja-Suomen Taimituotanto Oy Mikkeli Jarmo Röppänen Mansikkapellot marjomaan Marja-Suomen Taimituotanto Oy Mikkeli 3.11.2017Jarmo Röppänen Tunneliviljely muuttaa marjojen satokautta ja viljelyn kustannusrakennetta Viljelykausi jatkuu jolloin marjan keskihinta

Lisätiedot

Anssi Krannila Ryökkääntie 8 52550 Hirvensalmi puh 0440880788 e-mail: anssi.krannila@omenapuu.com. Mustialan omenatarhan lajikkeet.

Anssi Krannila Ryökkääntie 8 52550 Hirvensalmi puh 0440880788 e-mail: anssi.krannila@omenapuu.com. Mustialan omenatarhan lajikkeet. Anssi Krannila Ryökkääntie 8 52550 Hirvensalmi puh 0440880788 e-mail: anssi.krannila@omenapuu.com Mustialan omenatarhan lajikkeet Puu 1 Puu 2 Siemensyntyinen, ei siis nimetty lajike. Omaa kuitenkin selviä

Lisätiedot

TUOTELUETTELO 2016 SISÄLLYSLUETTELO

TUOTELUETTELO 2016 SISÄLLYSLUETTELO TUOTELUETTELO 1 TUOTELUETTELO 2016 SISÄLLYSLUETTELO Kasvien menestymisvyöhykkeet 2 Merkkien selitykset 2 Aitataimet 3 Alppiruusut 4 Havut 6 Hedelmäpuut 13 Omenat 13 Kirsikat 15 Makeakirsikat 16 Luumut

Lisätiedot

Kaikki 17 punavaahteraa tutkittiin silmämääräisesti tyviltä latvoihin saakka. Apuna käytettiin kiikaria ja 120 cm:n terässondia.

Kaikki 17 punavaahteraa tutkittiin silmämääräisesti tyviltä latvoihin saakka. Apuna käytettiin kiikaria ja 120 cm:n terässondia. Acer rubrum / Punavaahterat Kaikki 17 punavaahteraa tutkittiin silmämääräisesti tyviltä latvoihin saakka. Apuna käytettiin kiikaria ja 120 cm:n terässondia. Tällaisilta leikkausten tulisi näyttää Havainnot

Lisätiedot

Jokamiehen oikeudet. Sinulla täytyy olla alueen omistajan lupa, jos haluat:

Jokamiehen oikeudet. Sinulla täytyy olla alueen omistajan lupa, jos haluat: Jokamiehen oikeudet Ilman lupaa saat: Kerätä metsästä marjoja, sieniä, kukkia ja ruohokasveja. Kerätä käpyjä tai kuivia risuja maasta. Kävellä, hiihtää tai pyöräillä luonnossa, ei kuitenkaan pelloilla,

Lisätiedot

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI LOBELIA Sopii kaikenlaisiin istutuksiin, myös amppeliin. Viihtyy parhaiten puolivarjossa tai varjossa. On parhaimmillaan itseään voimakkaamman kasvin reunakasvina. Riippuva kasvutapa, voidaan istuttaa

Lisätiedot

Bataviansalaatti Lollo Rossa. Keräsalaatti Barcelona

Bataviansalaatti Lollo Rossa. Keräsalaatti Barcelona Bataviansalaatti Lollo Tuotekoodi: 133151 1g/900s 1,00 Bataviansalaatti Lollo Rossa Tuotekoodi: 133201 1g/n.900s 1,00 Bataviansalaatti sekoitus Tuotekoodi: 133401 n.500s 4,40 Kiharaiset, rapeat lehdet

Lisätiedot

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage Easy Elegance Ruusut Easy Elegance -pensasruusuvalikoiman ruusut ovat jatkuvakukintaisia, helppohoitoisia ja kauniita. Pitkän jalostustyön tuloksena on syntynyt erittäin talven- ja taudinkestäviä lajikkeita.

Lisätiedot

Hedelmän- ja marjanviljely

Hedelmän- ja marjanviljely Hedelmän- ja marjanviljely 1 Sisällysluettelo 1.Hedelmän- ja marjanviljely Suomessa 2. Hema-kasvien viljelyn edellytykset ilmasto maaperä katteet lannoitus istutus kastelu taudit ja tuholaiset lajikevalinta

Lisätiedot

Marja-Suomen Taimituotanto Oy Joensuu Jarmo Röppänen

Marja-Suomen Taimituotanto Oy Joensuu Jarmo Röppänen Marja-Suomen Taimituotanto Oy Joensuu 21.02.2018Jarmo Röppänen Muutoksen tuulet viljelyssä Tunneliviljely muuttaa marjojen satokautta ja viljelyn kustannusrakennetta Viljelykausi jatkuu jolloin marjan

Lisätiedot

Vinkkejä lajikevalintoihin. 19.4.2012 Perunakauppa Luonnosta Oy

Vinkkejä lajikevalintoihin. 19.4.2012 Perunakauppa Luonnosta Oy Vinkkejä lajikevalintoihin 1 19.4.2012 Perunakauppa Luonnosta Oy Värikoodit vs. lajikkeet Lajikkeiden ja perunaerien erot selviävät vain kokeilemalla ja testaamalla. Värikoodit ohjaavat oikeaan käyttötarkoitukseen,

Lisätiedot

Uusi omppupuu omaan pihaan

Uusi omppupuu omaan pihaan Omenat Lohjan Fruticetum teksti Heli Einesalo kuvat Hanna Marttinen omenalajikket Fruticetum Uusi omppupuu omaan pihaan Kaunis, sitkeä, hyödyllinen omenapuu on puutarhan kuningatar. Puu kestää pohjoista

Lisätiedot

Arboristi / Hortonomi Teppo Suoranta puh

Arboristi / Hortonomi Teppo Suoranta puh 3 4 5 6 1 2 7 Puut tutkittiin ensiksi silmämääräisesti. Tyvet ovat jonkin verran liian syvällä johtuen täyttömaasta. Halkeamia ja laho-onkaloita ei ole. Kasvupaikalla on tiivis maa ja pinta on katettu

Lisätiedot

Herukat säiden armoilla

Herukat säiden armoilla Liite 18.10.2004 61. vuosikerta Numero 3 Sivu 5 Herukat säiden armoilla Marja Aaltonen, MTT Laadukas hedelmä- ja marjasato saadaan jo pienestä määrästä kukkia. Herukan raakileita varisi kuitenkin tänä

Lisätiedot

Marjojen lajikesuositukset Pohjois-Suomeen, Vadelma

Marjojen lajikesuositukset Pohjois-Suomeen, Vadelma Marjojen lajikesuositukset Pohjois-Suomeen, Vadelma Tutkija Kati Hoppula Vanhempi tutkija Kalle Hoppula Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, MTT 2014 Marjanviljelystä vahva elinkeino Pohjois- Suomeen

Lisätiedot

TUOTELUETTELO 2011 SISÄLLYSLUETTELO

TUOTELUETTELO 2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUOTELUETTELO 2011 SISÄLLYSLUETTELO Kasvien menestymisvyöhykkeet 2 Merkkien selitykset 2 Aitataimet 3 Alppiruusut 5 Havut 7 Peittohavut 7 Pienet havupensaat 9 Keskikokoiset havupensaat 13 Havupuut 15

Lisätiedot

TUOTELUETTELO 2015 SISÄLLYSLUETTELO

TUOTELUETTELO 2015 SISÄLLYSLUETTELO 2015 TUOTELUETTELO 1 TUOTELUETTELO 2015 SISÄLLYSLUETTELO Kasvien menestymisvyöhykkeet 2 Merkkien selitykset 2 Aitataimet 3 Alppiruusut 4 Havut 6 Hedelmäpuut 13 Omenat 13 Kirsikat 15 Makeakirsikat 16 Luumut

Lisätiedot

9. LEHTI- JA KORISTEOMENAPUUT

9. LEHTI- JA KORISTEOMENAPUUT 9. LEHTI- JA KORISTEOMENAPUUT Lehtipuumme ovat myyntikokoisena korkeudeltaan 150-250 cm astiataimia 7,5 litran astiassa. Tuotannossamme on myös lehtipuiden suurempi koko 30 litran Arbocontainerissa, joiden

Lisätiedot

Maistelupuisto. Ferrarian rinne. kartat, kasviluettelo ja lajiketiedot

Maistelupuisto. Ferrarian rinne. kartat, kasviluettelo ja lajiketiedot Maistelupuisto Ferrarian rinne kartat, kasviluettelo ja lajiketiedot Puutarhakasvien menestymisvyöhykkeet Tekstit: Merja Hartikainen, MTT Kartat: Hannu Ojanen, MTT Kuvat: MTT/Tarja Hietaranta, Saila Karhu,

Lisätiedot

Mistä voit kerätä villiyrttejä?

Mistä voit kerätä villiyrttejä? Mistä voit kerätä villiyrttejä? Puhdas alue, lähellä ei ole tehtaita tai vilkkaita teitä. Lähimpään tiehen matkaa 50 100 metriä, pieniltä teiltä pölyn etäisyys. Ei alueilta, joilla on paljon typpeä, esim.

Lisätiedot

TUOTELUETTELO 2010 SISÄLLYSLUETTELO

TUOTELUETTELO 2010 SISÄLLYSLUETTELO TUOTELUETTELO 2010 SISÄLLYSLUETTELO Aitataimet 3 Alppiruusut 5 Havut 6 Hedelmäpuut 15 Kirsikat 15 Luumut 16 Kirsikkaluumut 17 Omenat 18 Päärynät 22 Muut hedelmäpuut 22 Koristepensaat 23 Köynnöskasvit 36

Lisätiedot

Kotimaiset Alppiruusut

Kotimaiset Alppiruusut Kotimaiset Alppiruusut Kookkaat lajikkeet ovat täysikasvuisina yli kahden metrin korkuisia. Ne ovat parhaita puistojen ja puistometsien lajikkeita. Kookkailla lajikkeilla talvenkestävyys on erityisen tärkeää,

Lisätiedot

ROSE. Vuosikerta Rypäleet: Grenache 50% Cinsault 30% Syrah 20%

ROSE. Vuosikerta Rypäleet: Grenache 50% Cinsault 30% Syrah 20% Vuosikerta Grenache 50% Cinsault 30% Syrah 20% Käyminen pysäytetty 7-8 g/l jäännössokeripitoisuuden kohdalle. Vaalean lohenpunainen kaunis väri. Raikas ja aromaattinen tuoksu, jossa selkeästi havaittavissa

Lisätiedot

Argentiinalaiset punaviinit. 11.01.2012 Lambropoulos Paavo

Argentiinalaiset punaviinit. 11.01.2012 Lambropoulos Paavo Argentiinalaiset punaviinit 11.01.2012 Lambropoulos Paavo Argentiina viinimaana Kansainvälisesti uusi viinimaa, tullut tunnetuksi vasta 1990 luvulla Viininviljely aloitettu 400 vuotta sitten katolisten

Lisätiedot

ALPPIRUUSUT JA ATSALEAT

ALPPIRUUSUT JA ATSALEAT ALPPIRUUSUT JA ATSALEAT Alppiruusu tarvitsee erittäin kuohkean ja happaman maan, joka ph-arvo on 4,5-5. Luonnossa se kasvaa usein puiden alustoilla. Maa parannetaan turpeella, karkealla hiekalla ja mullalla

Lisätiedot

Keltasipuli Borettana

Keltasipuli Borettana Uutuus Retiisi-sekoitus Tuotekoodi: 132171 500s 3,60 Uutuus Kaurajuuri Tuotekoodi: 116651 60s 4,50 Uutuus Retikka Rex Tuotekoodi: 132741 200s 1,60 Keltainen, violetti ja valkoinen ja puna-valkoinen retiisi.

Lisätiedot

Omenakalenteri 2013. suomalaisia maatiaislajikkeita. o m e n a k a l e n t e r i esittelee kuukausittain kotimaisen

Omenakalenteri 2013. suomalaisia maatiaislajikkeita. o m e n a k a l e n t e r i esittelee kuukausittain kotimaisen Omenakalenteri 2013 suomalaisia maatiaislajikkeita o m e n a k a l e n t e r i esittelee kuukausittain kotimaisen maatiaisomenalajikkeen, jonka tuore- tai varastosadon hyödyntämisen aika tuolloin on. Kotimaisen

Lisätiedot

TUOTELUETTELO 2014 SISÄLLYSLUETTELO

TUOTELUETTELO 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TUOTELUETTELO 2014 SISÄLLYSLUETTELO Kasvien menestymisvyöhykkeet 2 Merkkien selitykset 2 Aitataimet 3 Alppiruusut 4 Havut 6 Hedelmäpuut 12 Omenat 12 Kirsikat 14 Makeakirsikat 15 Luumut 15 Kirsikkaluumut

Lisätiedot

Maissikokemuksia Luke Maaningalta Auvo Sairanen Ylivieska Ajantasalla. Luonnonvarakeskus

Maissikokemuksia Luke Maaningalta Auvo Sairanen Ylivieska Ajantasalla. Luonnonvarakeskus Maissikokemuksia Luke Maaningalta Auvo Sairanen Ylivieska 28.11.2018. Ajantasalla MAISSI Maailmalla yleisin karkearehu maidontuotannossa Tuottaa vakaita satoja hyvin vaihtelevissa olosuhteissa Energiapitoinen,

Lisätiedot

Kurtturuusun torjuntaohje

Kurtturuusun torjuntaohje Kurtturuusun torjuntaohje 1 Kurtturuusun tunnistaminen Monivuotinen pensas, kasvaa 0,5 1,5 m korkeaksi Lehdet kiiltävät, tumman vihreät ja uurteiset Syksyllä lehdet kellastuvat Varressa ja oksissa tiheästi

Lisätiedot

Hinnasto kevät & kesä Puutarhatie Rahja, Kalajoki Puhelin

Hinnasto kevät & kesä Puutarhatie Rahja, Kalajoki Puhelin Hinnasto kevät & kesä 2017 Puutarhatie 23 85180 Rahja, Kalajoki Puhelin 010 321 1430 puutarha@siiponpuutarha.fi Terveiset täältä puutarhalta! Tämä vuosi on meille juhlavuosi, sillä puutarhallemme tulee

Lisätiedot

Kauralajikkeet lajikekokeiden valossa

Kauralajikkeet lajikekokeiden valossa Kauralajikkeet lajikekokeiden valossa Antti Laine Viljely- ja käyttöarvo kokeet - viljelyarvoselvitys lajikkeen hakemiseksi kasvilajikeluetteloon (Maa- ja metsä-talousministeriön päätös 51/2004) - satoisuus

Lisätiedot

Kainkoira, kishu ja shikoku. Rotumääritelmävertailua

Kainkoira, kishu ja shikoku. Rotumääritelmävertailua , kishu ja shikoku Rotumääritelmävertailua Käyttötarkoitus Metsästys Seurakoira Villisika ja peura Villisika ja peura Suurriista,esim.villisika Yleisvaikutelma Keskikokoinen Tasapainoinen Vankarakenteinen

Lisätiedot

VINKKEJÄ ERITYYPPISTEN VEHNIEN VILJELYYN

VINKKEJÄ ERITYYPPISTEN VEHNIEN VILJELYYN VINKKEJÄ ERITYYPPISTEN VEHNIEN VILJELYYN Vilja-alan yhteistyöryhmä Helmikuu 2011 Opas päivitetty huhtikuussa 2013 1 VEHNÄMARKKINAT SUOMESSA Vehnän kylvöala on viimeisen viiden vuoden aikana ollut n. 225

Lisätiedot

KORISTEPUUT JA -PENSAAT

KORISTEPUUT JA -PENSAAT Tarjoukset ovat eräkohtaisia ja voimassa niin kauan kuin tarjouseriä riittää. KORISTEPUUT JA -PENSAAT Myyntikoko Puiden koko ilmoitetaan joko korkeutena(cm) tai rungon ympärys mitta metrin korkeudelta

Lisätiedot

IHANA PIHA. 50,- 2 kpl. Syyspihaan Syksy on parasta istutusaikaa! Iloa ja väriä. Anna unelmien kasvaa. Syyshortensiat. Siloposki - omenapuut

IHANA PIHA. 50,- 2 kpl. Syyspihaan Syksy on parasta istutusaikaa! Iloa ja väriä. Anna unelmien kasvaa. Syyshortensiat. Siloposki - omenapuut Viherrinki-kauppiaiden asiakaslehti 2/2018 IHANA PIHA Terveet & satoisat Iloa ja väriä Syyspihaan Syksy on parasta istutusaikaa! Syksyn upeimmat kukkijat! Siloposki - omenapuut 50,- 2 2 Trendikkäät & hehkuvat

Lisätiedot

Matalat havukasvit 4,5 litran ruukuissa

Matalat havukasvit 4,5 litran ruukuissa TUOTELUETTELO 2019 Matalat havukasvit 4,5 litran ruukuissa 1 TUOTELUETTELO 2019 SISÄLLYSLUETTELO Kasvien menestymisvyöhykkeet 2 Merkkien selitykset 2 Aitataimet 3 Alppiruusut 4 Havut 7 Hedelmäpuut 14 Omenat

Lisätiedot

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019 VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua Marttaliitto 2019 VÄRIKKÄÄT JUURIKKAAT Juurikkaiden suku Beta vulgaris on vuoden 2019 vihannes. Juurikkaisiin kuuluvat punajuurikas sekä kelta-, raita- ja valkojuurikas

Lisätiedot

MTTK MAATALOUDEN TUTKIMUSKESKUS

MTTK MAATALOUDEN TUTKIMUSKESKUS MTTK MAATALOUDEN TUTKIMUSKESKUS Tiedote 11/90 MARJATTA UOSUKAINEN Tervetaimiasema Tervetaimiasemalla tuotannossa olevat ja lajikekokeita varten lisätyt luumulajikkeet ANNE UUSITALO Tervetaimiasema Luumujen

Lisätiedot

JISLON (Europe) B.V. TURVALLISUUTTA JA TALOUDELLISUUTTA. Taipuisa PC-CITY pollari Taipuisa PC-TRAFFIC pylväs Tarvikkeet

JISLON (Europe) B.V. TURVALLISUUTTA JA TALOUDELLISUUTTA. Taipuisa PC-CITY pollari Taipuisa PC-TRAFFIC pylväs Tarvikkeet JISLON (Europe) B.V. TURVALLISUUTTA JA TALOUDELLISUUTTA 4 16 26 Taipuisa PC-CITY pollari Taipuisa PC-TRAFFIC pylväs Tarvikkeet 2 commissioned by JISLON (Europe) B.V Designed by Eddie Peeters 2014 version

Lisätiedot

1 Mansikkalajikkeiden kukka aiheiden muodostus, satopotentiaali ja sadon ajoittuminen. 2 Uusia keinoja lajikevalintaan

1 Mansikkalajikkeiden kukka aiheiden muodostus, satopotentiaali ja sadon ajoittuminen. 2 Uusia keinoja lajikevalintaan 1 Mansikkalajikkeiden kukka aiheiden muodostus, satopotentiaali ja sadon ajoittuminen 2 Uusia keinoja lajikevalintaan Timo Hytönen Maataloustieteiden laitos Helsingin yliopisto Esitys Tausta Mansikan kasvukierto

Lisätiedot

TUOTELUETTELO 2018 SISÄLLYSLUETTELO

TUOTELUETTELO 2018 SISÄLLYSLUETTELO TUOTELUETTELO 1 TUOTELUETTELO 2018 SISÄLLYSLUETTELO Kasvien menestymisvyöhykkeet 2 Merkkien selitykset 2 Aitataimet 3 Alppiruusut 4 Havut 7 Hedelmäpuut 14 Omenat 14 Kirsikat 16 Makeakirsikat 17 Luumut

Lisätiedot

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2012-2013

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2012-2013 TULIA Varaavat tiilitulisijat 2012-2013 1 TULIA -tulisija aito, tiilitakka TULIA -tulisijat valmistetaan aidosta tiilestä TULIA -tulisijat valmistetaan keraamisista poltetuista tiilistä. Tulisijoihimme

Lisätiedot