Kyvyt.fi: eportfolio työkalu. 1. Mikä Kyvyt.fi? Käytön aloittaminen Oma profiili...6

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kyvyt.fi: eportfolio työkalu. 1. Mikä Kyvyt.fi?...2. 2. Käytön aloittaminen...3. 3. Oma profiili...6"

Transkriptio

1 1 Kyvyt.fi: eportfolio työkalu Sisällysluettelo 1. Mikä Kyvyt.fi? Käytön aloittaminen Oma profiili Oman profiilin ja omien tietojen täydentäminen Sisällön tuominen palveluun CV+ Ansioluettelon luominen Blogi Suunnitelmat... 18

2 2 1. Mikä Kyvyt.fi? Kyvyt.fi on eportfolio (sähköinen portfolio) palvelu suomalaisille oppilaitoksille, koulutusalan organisaatioille ja järjestöille. Kyvyt.fi palvelu tarjoaa paljon erilaisia työkaluja oman portfolion, CV:n ja ansioluettelon rakentamiseen. Näiden työkalujen lisäksi Kyvyt.fi toimii myös eri oppilaitoksien omana "ilmoitustauluna" ja verkostona joko omiin tai muiden oppilaitoksien jäseniin. Sähköistä portfoliota voi käyttää esimerkiksi työnhaussa tai muussa, jossa haluat näyttää osaamistasi. Sähköinen portfolio on kuitenkin vain apuväline, eikä se korvaa täysin aitoa, fyysistä materiaalia sisältävää portfoliota. Organisaatio voi tilata Kyvyt.fi-palvelun käyttöönsä tai mahdollisesti kokeilla sitä tilaamalla testitunnukset palvelun Tilaus -välilehdestä. Palvelun avausmaksu on 250 /perustettava instituutio (näitä voi olla useampia). Palvelun käytön hinta riippuu organisaation koosta ja organisaatiotyypistä, jolle se halutaan tilata, kuitenkin alle 500:sta henkilöstä koostuvalle yhdistykselle käyttö ei maksa mitään. Käyttömaksu ei siis määräydy luotujen käyttäjätunnusten mukaan. Palvelun käyttö on ilmaista käyttäjälle joka on saanut käyttäjätunnukset kuuluessaan jäsenenä johonkin organisaatioon. Erityisen hyödyllisen palvelusta tekee se, että palvelu jää käyttäjän käyttöön myös sen jälkeen kun käyttäjä poistuu(esimerkiksi valmistuu) alkuperäisestä jäsenorganisaatiostaan, ja näin ollen käyttäjä voi kehittää ja ylläpitää omaa sähköistä portfoliotaan myös valmistumisensa jälkeen tai siirtyessään toiseen organisaatioon. Kyvyt.fi -palvelua voi käyttää myös mobiililaitteilla, kunhan laite kykenee lukemaan QR -koodeja. Kyvyt.fi palvelulla on omat laajat ohjeet palvelun perinpohjaiseen käyttöön, joita päivitetään huolellisesti.

3 3 2. Käytön aloittaminen Jotta voit aloittaa Kyvyt.fi -palvelun käytön, sinun tulee rekisteröityä palveluun. Rekisteröinti tapahtuu sähköpostiisi saadun linkin avulla. Voit rekisteröityessäsi tehdä sen Suomen, Ruotsin tai Englannin kielellä (tässä ohjeistuksessa teemme sen Suomen kielellä). Palvelu pyytää sinulta nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Jos sinulla on jo valmiina olemassa eportfolio Leap2a muodossa, voit ottaa sen tässä vaiheessa jo mukaan (tämän voi myös tehdä myöhemmin). Lopuksi sinun tulee lukea ja hyväksyä käyttöehdot (alempana samalla sivulla) aloittaaksesi palvelun käytön. Rekisteröitymisikkuna. Rekisteröitymisen jälkeen palvelu pyytää sinua täyttämään lisää tietoja. Sinun tulee mm. keksiä itsellesi käyttäjätunnus ja salasana, jolla voit kirjautua palveluun jatkossa. Suositeltavaa on myös kirjoittaa oma puhelinnumero siltä varalta että unohdat salasanasi.

4 4 Kun tämä vaihe on tehty ja muutokset tallennettu onnistuneesti (näkyvät kuvan mukaisesti vihreällä sivun päänavigointipalkin alapuolella) voit alkaa käyttää Kyvyt.fi -palvelua. Kyvyt.fi palvelua voit käyttää paljon muuhunkin kuin pelkkään työnhakuun tai taidonnäytteiden esittelyyn: sen laajat ominaisuudet (joista lisää myöhemmin) antavat mahdollisuuden tehdä persoonallisia sivuja itsestäsi ja vaikka harrastuksistasi. Muutokset tallennettu onnistuneesti.

5 5 Rekisteröityneen käyttäjän etusivu. Ensimmäinen sivu mikä sinulle aukeaa on sinun Aloitussivusi (muutettavissa) ja se määräytyy sen instituution mukaan joka on sinulle rekisteröitymislinkin myöntänyt (kuvassa Koulutuskeskus Sedun jäsenten aloitussivu). Tällä sivulla on yleensä kaikki instituution viimeisimmät tapahtumat ja tiedotteet, ryhmät sekä yhteystiedot. Sivupalkissa oikealla näkyvät omat ryhmäsi ja Seurantalistalla sivut, foorumit ja keskustelut jotka olet itse asettanut seurantalistalle. Alaspäin mentäessä sivupalkissa on näkyvillä myös Kyvyt.fi:n omat uutiset sekä läsnäolijat. Alimpana sivupalkissa on palvelun omat hyödylliset linkit ja resurssit.

6 6 3. Oma profiili Kuten missä tahansa muuallakin, jokaisella käyttäjällä on oma profiilisivu, josta muut näkevät tietosi jotka olet näkyville asettanut. Omaan profiiliisi pääset oikeasta yläkulmasta: Vie kursori oman nimesi päälle, ja valitse avautuvasta valikosta Profiili. Avautunut valikko ja sen vaihtoehdot. Muokkaamaton profiilisivu. Oma profiilisivusi näyttää tässä vaiheessa tältä. Olet automaattisesti liitettynä instituutioosi ja sen ryhmiin (jos sellaisia on).

7 7 4. Oman profiilin ja omien tietojen täydentäminen Kaikkia profiilissasi olevia tietolaatikoita voi muokata, siirrellä ja piilottaa. Profiilia voi muokata valitsemalla Muokkaa tätä sivua (nimesi oikealla puolella). Profiilin muokkaustila. Alustavasti profiilisi on näkyvillä vain kirjautuneilla, eli ne jotka eivät ole palveluun rekisteröityneet/kirjautuneet sisään eivät näe profiiliasi. Voit muuttaa profiilisi julkiseksi klikkaamalla kohtaa Aseta profiilin näkyvyys (kuvassa oikealla ylhäällä). Muokkaustilassa voit valita mitä laatikoita tuot esille profiilisivullesi. Vaihtoehdot ovat lueteltu vasemmalla puolella (tiedostot, blogit, yleinen jne.). Laatikoiden järjestystä voi muuttaa raahaamalla niitä. Jokaisessa laatikossa näkyy muokkaustilassa kaksi ikonia: mutteri- ja ruksikuvake joilla muokataan laatikoiden sisältöä tai poistetaan laatikoita. Mutterikuvaketta painamalla esiin tulee alla olevan kuvan mukainen valikko (sisältö on sama kuin kuvassa, mutta voi sisältää myös enemmän vaihtoehtoja).

8 8 Laatikon muokkaustila. Lohkon korostusvärillä voit määrittää millä värillä kyseinen laatikko näkyy sivullasi. Tällä voit esimerkiksi tuoda jotain osaa profiilistasi näkyvämmäksi tai "tehdä tärkeäksi". Tummalla violetilla korostettu osio. Supistetun näkymän käyttöönotto tekee mahdolliseksi laatikoiden pienentämisen. Jos laatikossa on paljon tietoa ja se vie paljon tilaa profiilistasi, supistettu näkymä käytössä sen voi supistaa klikkaamalla nuolikuvaketta laatikossa. Automaattinen supistus taas pitää laatikon supistettuna kokoajan, jolloin käyttäjä voi halutessaan itse sen avata tarkastellakseen sisältöä. Tummalla violetilla korostettu ja supistettu osio. Uusien laatikoiden lisääminen tapahtuu vasemmassa reunassa olevasta valikosta. Tästä valikoista voit lisätä palveluun lataamaasi tai upottaa ulkoista mediaa. Normaalista poikkeavasti median lisäämisessä sinulla on mm. mahdollisuus itse otsikoida laatikon ja päättää sen sisällöstä.

9 9 Tekstikenttälaatikon lisääminen profiiliin. Laatikkoa lisättäessä se avaa samanlaisen ikkunan kuin painaisit mutterikuvaketta missä tahansa laatikossa. Laatikosta riippuen kuitenkin sisältö vaihtelee, vain supistus ja lohkon korostusväri pysyvät aina samoina. Esimerkiksi uutta tekstikenttää lisättäessä voit edelleen normaalisti päättää sen korostusvärin ja mahdollisen supistusmahdollisuuden, mutta nyt sinulla on mahdollisuus myös otsikoida laatikkosi. Voit halutessasi myös asettaa tekstikentän mahdolliseksi kommentoida. Tekstikentän lisääminen ja sen uudet asetukset.

10 10 Tekstikenttä tulee näkyville profiiliisi valitsemalla asetusten lopuksi Tallenna. Voit siirrellä, muokata tai poistaa sen aivan kuten minkä tahansa muun laatikon. Samanlaisia laatikoita voit lisätä myös useampia. "Motto" nimiseksi nimetty tekstikenttä, jossa sallittu kommentointi. Tekstikenttien lisäksi myös kuvien lisääminen omaan laatikkoon on mahdollista. >> Kuvan lisääminen profiilisivulle. Kuvan lisäämisen vaihtoehdot.

11 11 Voit lisätä kuvia suoraan tai ottaa jo valmiiksi lataamiasi kuvia kansiosta käyttöön. Sinulla tulee kuitenkin olla kuviin oikeus. Jos olet mukana jossain ryhmässä, voit myös käyttää ryhmän tiedostoja. Myös instituutiosi tiedostot ovat mahdollisesti käytettävissä, sikäli niitä on. Myös palvelu itse tarjoaa sinulle julkisia tiedostoja käyttöön. Voit halutessasi valita, onko kuvateksti näkyvissä (jos olet kuvalle sellaisen kirjoittanut). Profiilisivulle lisätty kuva jossa näkyvillä kuvateksti. Kun olet lisännyt haluamasi laatikot ja muokannut niiden järjestystä sivullasi, pääset tarkastelemaan profiilisivuasi valitsemalla alhaalta Näytä sivu. Mikäli kuitenkin haluat vielä muokata profiiliasi myös muilla tavoin, pysy muokkaustilassa ja käytä ylhäällä olevia valintapalkkeja tehdäksesi haluamasi muutokset. Yläpalkki. Muokkaa asettelua - Voit valita sivusi asettelun: ovatko laatikot yhdessä, kahdessa vai kolmessa sarakkeessa, ovatko ne yhdellä, kahdella vai kolmella rivillä ja ovatko sarakkeet/rivit samankokoisia. Asettelujen perusvaihtoehdot, valittavissa on myös enemmän vaihtoehtoja.

12 12 Valitse ulkoasu - Voit halutessasi personoida profiilisi tyylikkäällä "taustakuvalla". Palvelulla on tarjota sinulle muutamia ulkoasuja, mutta voit valita myös muiden käyttäjien itse tekemiä teoksia. Kuten muutkin, voit luoda ulkoasun myös itse. Palvelun omia vapaasti valittavissa olevia ulkoasuja, valittavissa on myös enemmän vaihtoehtoja. Muokkaa oikeuksia - Voit päättää keille tietosi ja tiedostosi näytetään tai saako niitä kopioida. Voit asettaa kopioinnin myös väliaikaiseksi tai rajata keillä on oikeus siihen. Tämä kohta heittää sinut automaattisesti päänavigointipalkin Portfolio -kohtaan. Katseluoikeuksien asetukset. Profiilikuva on tärkeä, varsinkin jos saman nimisiä henkilöitä on instituutiossa useampia. Oma kuva auttaa muita löytämään sinut. Profiilikuvan voit asettaa oikeasta yläkulmasta, nimesi edessä olevasta kehyksestä, tai vie kursori nimesi päälle samassa kulmassa ja valitse kohta Profiilikuva.

13 13 Profiilikuvaksi voit valita kuvan jo palveluun lataamistasi tiedostoista (kohta 4.), tai ladata suoraa uuden tietokoneeltasi. Kuvia voit ladata kerralla viisi, joista yksi sinun tulee valita profiilikuvaksi. Profiilikuvan koko saa olla väliltä 16x16 ja 1024x1024 pikseliä. Tästä pienemmät kuvat ovat huonolaatuisia ja liian pieniä näkyäkseen selkeästi, ja suuremmat taas vaativat enemmän rajausta ja levytilaa. Voit myös vaihtaa tai poistaa profiilikuvan jos kuva ei miellytä. Jokaisen kuvan kohdassa on oikealla kohta Poista, jonka käyttäjä ruksaa halutessaan. Profiilikuvana näkyy kuva, jonka olet valinnut oletuskuvaksi. Omia sivuja käyttäjä saa luoda vapaasti useampia. Sivut mukailevat profiilisivua, joten niiden muokkaaminen käy samoin kuten omassa profiilissasi. Sivuilla voit esitellä töitäsi vaikka aiheittain: työnhakua varten, opiskelupaikkaa varten, omia harrastuksia varten. Voit myös tehdä oman sivun vaikka yrityksellesi. Sivuja voi liittää toisiinsa, ikään kuin omaksi tietoverkostoksi. 5. Sisällön tuominen palveluun Haluat varmasti tuoda Kyvyt.fi -palveluun omia tiedostoja/töitäsi. Kun lataat omia tiedostoja palveluun voit käyttää niitä hyödyksi profiilissasi tai blogissasi. Tiedostojen lataaminen onnistuu päänavigointipalkista kohdasta Sisältö - Tiedostot. Avautuva luettelo.

14 14 Tiedostojen lisääminen. Ylläolevan kuvan mukainen sivu avautuu. Voit ladata tiedostoja suoraan yksittäistapauksina pääkansioon tai luoda niille oman alikansion helpottaaksesi järjestelyä. Tiedostoja voit ladata joko perinteisellä etsi -tavalla (Choose Files -painike) tai raahaamalla niitä suoraan kohtaan Pudota ladattavat tiedostot tähän. Uuden kansion nimeäminen. Kansio ilmestyy kansiolistalle sen luomisen jälkeen. Jos sinulla on tiedostoja jotka eivät ole kansioissa, voit raahata ne kansioihin suoraa. Mikäli haluat ladata tiedoston suoraa kansioon, avaa kansio ensin klikkaamalla sitä ja lataa kuva. Kansion sulkeminen tapahtuu sinisestä nuolikuvakkeesta, jolla pääset takaisin tiedostojen lataussivulle. Avattu kansio ja sen sisältö.

15 15 Jokaisen kansion sekä lataamasi tiedoston perässä on kaksi kuvaketta: kynä- ja ruksikuvake. Kynäkuvake - Voit nimetä ladatun tiedoston uudelleen, antaa sille kuvauksen, lisätä avainsanoja helpottaaksesi tiedoston/kansion löytymistä sekä päättää, voiko sitä kommentoida. Ruksikuvake - Voit poistaa halutun tiedoston/kansion luettelostasi. Mikäli haluat siirtää tiedostot palvelusta omalle koneellesi, jokaisen kansion alapuolella on vaihtoehto Lataa kansion sisältö zip -tiedostona. Jos kansiossa, josta lataat tietoja, on alikansioita, tämä ei lataa niiden sisältöä vaan sinun täytyy avata kansio ja ladata sen sisältö erikseen. 6. CV+ Ansioluettelon luominen Luomalla oman ansioluettelon Kyvyt.fi -palveluun voit julkaista sen tai osan siitä omalla portfoliosivullasi. CV+ työkalun avulla voit luoda yhden tai useampia ansioluetteloita palveluun. Voit luoda myös monikielisiä ansioluetteloita. Uuden ansioluettelon luominen onnistuu valitsemalla päänavigointipalkista Sisältö - CV+ ja Uusi CV+ ansioluettelo. Uusi ansioluettelo. Nimeä ansioluettelosi ja valitse kieli, jolla haluat sen tehdä. Jos sinulla on palvelussa olemassa vanhan mallinen ansioluettelo (Sisältö - Ansioluettelo) voit tuoda sen sisällön suoraan ruksaamalla kohdan Kopioi ansioluettelo.

16 16 Ansioluettelo ja sen tietuekentät. Uudessa ansioluettelossa on valmiiksi nimettyjä osioita joihin voit täydentää haluamasi tiedot. Mikäli osioita on liikaa, tarpeettomat osiot voi poistaa ansioluettelosta (tavanomainen ruksikuvake laajennettaessa osio) tai toisinpäin: jos osioita tarvitaan lisää, valitsemalla Uusi ansioluettelon kenttä voit luoda uuden tietueen. Laajennettu Henkilötiedot -osio.

17 17 Osioiden järjestystä voi myös vaihtaa. Osion edessä olevasta kahden nuolen muodostamasta liikekuvakkeesta voit raahata tietueita eri järjestykseen. Näin saat luotua omannäköisen, persoonallisen CV:n. Aina kun olet täyttänyt haluamasi tiedot yhteen osioon, valitse Tallenna jotta tietosi tallentuvat ansioluetteloon. Kun ansioluettelo on mielestäsi valmis ja tallennettu, ilmestyy se CV -luetteloosi. Voit palata muokkaamaan ansioluetteloitasi milloin vain. Ansioluettelolista: tekemäsi ansioluettelot ja niiden kielet. Kyvyt.fi -palveluun voit ansioluetteloiden lisäksi täyttää myös Europassin samaisesta valikosta Sisältö - Europassi. Lisätietoa Europassista löytyy osoitteesta 7. Blogi Kyvyt.fi tarjoaa sinulle myös oman blogipalvelunsa. Voit käyttää blogia mm. oppimispäiväkirjana, jonne kirjoitat ylös päivän tapahtumista ja tunnelmista. Omiin blogeihin pääset päänavigointivalikosta valitsemalla Blogit. Käyttäjän blogilista. Rekisteröityneen käyttäjän oletusblogi. Blogiluettelossasi on aluksi vain yksi blogi. Tämä blogi on automaattisesti nimetty sinun blogiksesi ja se on suljettu kaikilta muilta. Kukaan muu ei siis voi lukea tätä blogia. Voit muokata blogisi nimeä ja yksityisyyttä myöhemmin. Halutessasi muokata blogia, valitse oikeanpuoleisista kuvakkeista keskimmäinen mutterikuvake. Mutterikuvake antaa sinulle edellä mainitun mahdollisuuden muokata blogin nimeä ja kuvausta, sekä lisätä blogiin avainsanoja jotka helpottavat sen löytämistä myöhemmin. Halutessasi kirjoittaa uuden blogimerkinnän, valitse vasemmanpuoleinen kynäkuvake joka avaa tekstinmuokkaussivun.

18 18 Mikäli blogi ei tunnu tarpeelliselta, voit poistaa sen oikeanpuoleisesta ruksikuvakkeesta. Poistettua blogia ei ole mahdollista saada myöhemmin takaisin. Luodessasi uutta blogimerkintää, sinun täytyy kirjoittaa otsikko ja itse sisältö. Muu säätäminen on vaihtoehtoista. Muita säätövaihtoehtoja ovat otsikon ja tekstin lisäksi avainsanat, liitteet, luonnos ja salli kommentit. Avainsanat eli tunnisteet auttavat sinua löytämään blogimerkinnän helpommin. Voit liittää blogimerkintääsi omia tiedostojasi. Luonnokseksi merkitseminen tarkoittaa tekstin näkymistä vain itsellesi jos blogisi on julkaistu. Julkaisemattomassa blogissa kaikki tekstit näkyvät vain itsellesi, huolimatta siitä olivatko ne merkitty luonnoksiksi vai ei. Kommentoinnin salliminen taas sallii ulkopuolisten kommentoinnin blogiisi. Viimeistele blogimerkintäsi valitsemalla Tallenna merkintä. Avoinna olevan blogin asetukset. Blogi on yksityinen niin kauan kunnes julkaiset sen. Blogin julkaisu onnistuu kun avaat blogisi ja valitset oikealta ylhäältä Julkaise blogi. Blogiisi kirjoittamasi blogimerkinnät näkyvät blogin etusivulla ylhäältä alaspäin, josta voit selailla niitä myöhemmin. Jos olet jo liittänyt tai haluat liittää blogisi suoraa profiilisivullesi (kohta 3.), näkyy blogisi nimen edessä maapallokuvake ja alapuolella kerrotaan, missä sivulla blogisi on näkyvillä. Blogi blogivalikossa, joka on näkyvillä profiilisivulla. 8. Suunnitelmat Suunnitelma -toiminnon avulla voit vaiheistaa omia tehtäviäsi. Suunnitelmat löydät päänavigointipalkista Sisältö - Suunnitelmat. Suunnitelmat -välilehti. Luo suunnitelma valitsemalla uusi suunnitelma. Kirjoita suunnitelmallesi otsikko ja kuvaus, lisää myös mahdolliset haluamasi avainsanat. Kun suunnitelma on luotu, voit luoda tehtäviä. Valitse joko Lisää uusi! tai Uusi tehtävä.

19 19 Luotu suunnitelma. Tehtävää luodessasi sinun tulee nimetä se, asettaa mahdollinen tarkennus (kuvaus) ja asettaa sille suorituspäivä (tehtävä tulee olla tehtynä siihen mennessä). Tehtäviä voi yhdessä suunnitelmassa olla useita. Siksi onkin helpointa tehdä jokaiselle vaiheelle oma tehtävä ja kuittailla (merkitä suoritetuksi) sitämukaa kun vaiheita käydään läpi. Lista tehtävistä. Tehtävien suoritettu -kohdassa näkyy vihreä ikoni jos tehtävä on suoritettu ajallaan. Punainen ikoni tulee näkyviin jos tehtävän määräaika on ylittynyt. Jos määräaikaa on kuitenkin vielä jäljellä mutta tehtävää ei ole vielä suoritettu, näkyvillä ei ole ikonia. Huomaa, että suoritusmerkintä sinun tulee laittaa itse. Näitä suunnitelmia ja niiden alle tehtyjä tehtäviä on helppo käyttää niin sanotusti virtuaalisena tehtäväkalenterina ja auttaa muistamaan, mitkä työt on palautettu ja mitkä palauttamatta.

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

1. Mene osoitteeseen http://mahara.metropolia.fi/ 2. Kirjoita Metropolia-tunnuksesi ja salasanasi omiin tekstikenttiin ja klikkaa Login.

1. Mene osoitteeseen http://mahara.metropolia.fi/ 2. Kirjoita Metropolia-tunnuksesi ja salasanasi omiin tekstikenttiin ja klikkaa Login. 1 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Sisäänkirjautuminen... 2 3 Asetukset... 3 4 Profiili... 4 4.1 Profiilin muokkaaminen... 4 4.2 Profiilikuvat... 5 4.3 Ansioluettelon tekeminen... 6 4.4 Profiilisivun näkymän

Lisätiedot

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen Esimerkkejä eportfolioista ja lisätietoa eportfolio /web-sivujen julkaisupalveluista Few examples of eportfolios / personal websites. (with permission

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Discendum Oy

Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Discendum Oy Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Kyvyt.fi:n pohjalla nyt Mahara 1.4 Kyvyt.fi:n käyttöliittymä noudata pääosin Maharan navigointimallia Maharan uudistusten lisäksi Discendum tuo paljon uusia ominaisuuksia

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

CV:n laatiminen ja julkaisu step by step:

CV:n laatiminen ja julkaisu step by step: CV:n laatiminen ja julkaisu step by step: 1. Laadi mahdollisimman kattava CV Laadi mahdollisimman kattava CV, josta voit jatkossa julkaista osia esim. työhakemuksia varten. Koko CV:tä ei siis ole tarkoitus

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim.

Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim. Sisäänkirjautuminen Porfolioon kirjaudut sisään osoitteessa porfolio.edu.hel.fi Käytä omaa edu.hel.fi-tunnusta, samaa jolla kirjaudut esim. sähköpostiisi. Seinä Seinällä näet uusimmat tapahtumat ja tiedotukset.

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus Uuden TwinSpacen yleiskatsaus (Julkaistu syyskuussa 2014 ) Nämä ohjeet on tarkoitettu opettajaylläpitäjille. Ne sisältävät kaikki tarvittavat tiedot uuden TwinSpacen käyttämiseen. Kirjautuminen Siirry

Lisätiedot

opetusta elämää varten

opetusta elämää varten opetusta elämää varten Opetin.fi opetusta elämää varten Käyttäjän opas Opetin.fi on eri oppiaineiden ja kouluasteiden opettajille ja yrityksille suunnattu verkkopalvelu, joka tarjoaa elinkeinoelämää, yrityksiä

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko OSIO: Hyvinkään tapahtumakalenteri Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu Tapahtumakalenteri käyttöön... 3 Päävalikko... 3 Luo tili... 3 Kirjaudu... 3 Oma tili... 4 Premium -tilaus tarjoaa lisäominaisuuksia...

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Xamk Portfolio käyttöopas

Xamk Portfolio käyttöopas Xamk Portfolio käyttöopas Sisällysluettelo 1. YLEISKATSAUS PORTFOLIOON 1 1.1 Portfolion rakenne 1 1.2 Kuvakkeet 2 1.3 Asetukset 2 2. OMA SISÄLTÖ 2 2.1 Profiili 2 2.2. Tiedostot 2 2.3 Oppimispäiväkirjat

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Aineistot Kun laitat Muokkaustilan päälle, näet jokaisessa osiossa Lisää aktiviteetti tai aineisto - linkin. Valitse linkin takaa avautuvasta listasta, millaisen aineiston haluat alueelle tuoda, ja paina

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET Käyttöohjeen sisältö Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: Salasanan luominen Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen Profiilikuvan asettaminen Muumi-hahmon

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle... Palautuslaatikko 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3 1.1 Palautuslaatikon luominen... 3 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7 2.1 Palautusten tarkastelu... 8 2.2 Arvosanojen antaminen...

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi.

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Jäsenkutsun mukana tulee linkki, josta pääsee täyttämään omat tietonsa. Sporttisaitti ei vaadi uusia käyttäjiä laittamaan

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

Canva CV NÄIN PÄÄSET ALKUUN CANVA CV:N TEOSSA: Canva on graafisen suunnittelun

Canva CV NÄIN PÄÄSET ALKUUN CANVA CV:N TEOSSA: Canva on graafisen suunnittelun Canva CV Canva on graafisen suunnittelun ohjelma, jota voi käyttää niin selaimella kuin mobiiliapplikaatiollakin. Canvassa on paljon maksuttomia pohjia CV:n visualisointiin! Canvan perusominaisuuksia voit

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu

Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu Sähkönumerot.fi - Itsepalvelu Sähkönumerot.fi-palvelussa tuotteiden valmistajat ja maahantuojat ylläpitävät itse tuotteidensa tuotetietoja. Kirjautuneena käyttäjänä voit: luoda uusille tuotteille uusia

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot