ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA 2.1 Ohjelman perusnäkymä 2.2 Asetussivu 3. TILASTOINTI 3.1 Aloitustilastointi 3.2 Laukaustilastointi 4. ERÄN PÄÄTÖS 5. VIRHEELLISEN TIEDON MUUTTAMINEN 6. LAUKAISUKARTAN TULOSTAMINEN 7. ERÄN VAIHTAMINEN JA OTTELUN PÄÄTTÄMINEN v1.0 ( )

3 1. YLEISTÄ Aloitus- ja laukaustilastointiin käytettävä ohjelma on selainpohjainen Java-sovellus, joten tietokoneessa pitää olla asennettuna Java-ohjelmistoalusta. Ohjeet tähän löydät osoitteesta: Laukaisukarttojen tulostamista varten tarvitaan lisäksi tulostin, joten käyttäjän on varmistuttava ennen ottelua laitteiden toiminta sekä varmistettava ottelupaikan mukaiset toimintamallit karttojen toimittamisesta joukkueille. 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen laukaisukartan tekoon tapahtuu palvelusivustolla Sisään kirjaudutaan joukkuesivustolle kotijoukkueen käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Valitse vasemmalta valikosta: Päivän ottelun koonpano ja tilastointi ja sen jälkeen keskeltä pudotusvalikosta oikea sarja. Alle ilmestyy joukkueen pelit ja oikean ottelun kohdalta löytyy nappi Kokoonpanot, jota klikkaamalla avautuu näkyviin muut napit mm. Tilastointi ja Laukaisukartta..jne. Valitse Laukaisukartta. Hyväksy mahdolliset tietoturvailmoitukset. Kirjaudu ohjelmaan syöttämällä yhteystietosi. Puhelinnumeroa tarvitaan käyttäjän tavoittamiseksi ottelun aikana. Pidä siis myös puhelimesi auki ja näkyvillä. Klikkaa lopuksi Kirjaudu. Tämän jälkeen tulee näkymä, jossa käyttäjä asettaa pelikentän oikein päin. Ohjelma kysyy onko tuomarialue (toimitsijapöydän edessä oleva puolikaari) itsestäsi katsoen oikealla paikalla. Jos on, niin vastaa Kyllä ja jos ei ole, niin vastaamalla Ei ohjelma kääntää kentän. Jotta virhetallennuksilta säästytään, niin ohjelma varmistaa vielä näyttämällä kentän ja varmistamaa, että onko nyt oikein päin. Kentän voi vaihtaa tämän jälkeen Asetukset Tämä kentän suunnan asetuksen tarkoituksena on osoittaa oikean joukkueen laukaukset oikein, sillä tulosteissa ja nettiseurannassa kotijoukkueen tiedot tulostetaan vasemmalle ja vierasjoukkueen oikealle sekä laukauspaikat maalivahdista katsoen oikein joko vasemmalta tai oikealta. Kentän suunnan vahvistamisen jälkeen ohjelma avautuu automaattisesti oikeaan otteluun.

4 Kuvaruutu näyttää tältä: Ottelun tilastointi aloitetaan painamalla Aloita ottelu -näppäintä. 2.1 Ohjelman perusnäkymä Ennen ottelun alkua on varmistuttava, että kenttä ja joukkueet ovat oikein päin silmiesi edessä eli samalla puolilla kuin kartalla: - Joukkueiden pelipäätyjä voi vaihtaa kohdasta Joukkueen nimi. Vaihtamalla toisen, vaihtuu myös toinen joukkue automaattisesti. - Kentän voi kääntää painamalla Asetukset ja poistamalla rasti kohdasta: Tilastointipaikka: Tuomarialuetta vastapäätä. On myös varmistuttava, että kokoonpanoihin ei ole tullut viime hetken muutoksia. Jos on, niin kokoonpanon voi hakea uudelleen Asetukset - sivulta. Maalivahdin nimi -kohdasta voi vaihtaa maalivahdin tai poistaa kentältä. Kello käynnistyy ja pysähtyy samasta painikkeesta. Kello toimii myös välilyöntinäppäimellä. Kellonaikaa voi muuttaa nopeasti vieressä olevista +/- painikkeista. Laukauksen tallentaminen ei pysäytä kelloa. TÄRKEÄÄ! Maalin tullessa kello pysäytetään ja aika tarkistetaan ennen kuin maalilaukaus tallennetaan. Kokoonpanoihin ja tapahtumalogeihin pääsee painamalla Asetukset -nappia.

5 2.2 Asetukset -sivu: Joukkueen pelaajat luetellaan tässä. Voit hakea tarvittaessa päivitetyn kokoonpanon painamalla Päivitä kokoonpanot nappia. Kentän voi kääntää poistamalla rasti kohdasta Tilastointipaikka: Tuomarialuetta vastapäätä. Alasivuille pääsee valitsemalla halutun välilehden: - Asetukset - Aloitukset - Laukaukset - Maalit (TiTu) Perusasetuksina ohjelma ehdottaa puolten vaihtoa erittäin. Takaisin laukaisukartalle pääsee valitsemalla Sulje. Ennen ottelun alkua pitää muistaa tarkistaa laukaisukarttojen tulostamisen toiminta sekä ottelupaikan toimintatapa laukaisukarttojen toimittamisesta, että karttojen toimittaminen erätauoilla olisi mahdollisimman sujuvaa. Tulostamisohje löytyy ohjeen kohdasta 6. Laukaisukartan tulostaminen.

6 Erän aloittamalla ohjelma tarjoaa oletuksena keskialoitusta. 3. TILASTOINTI Ohjelmassa on kaksi eri käyttötilaa: aloitustilastointi ja laukaustilastointi. Käyttötilojen vaihto tapahtuu painamalla Ctrl -näppäintä. 3.1 Aloitustilastointi Pitämällä Ctrl -näppäintä pohjassa, perusnäkymässä aloituspisteet ympäröidään punaisiksi:

7 Ctrl -näppäin pidetään pohjassa ja valitaan hiirellä kentältä oikea aloituspiste, jonka jälkeen avautuu aloitusnäkymä: Ennen aloitusta tarkistetaan kellonaika ja korjataan tarvittaessa. Aloituspistettä voi vaihtaa valitsemalla kartalta uuden pisteen. Pelaajalistoista valitaan kummankin joukkueen aloittajat. Seuraavaksi valitaan oikealta yläkulmasta aloituksessa tulos: Tulkintaohjeet aloituksen tuloksesta: Aloituksen voittaa joukkue, jonka haltuun kiekko jää. Jos pelaaja aloittaessaan laukaisee maalia kohti, laukauksen ampunut aloittaja voittaa aloituksen, vaikka kiekko sitten jäisikin vastapuolelle tai menisi pelialueen ulkopuolelle. Jos aloittaja puolustusalueella lyö kiekkoa suoraan eteenpäin saadakseen sen puolustusalueelta pois siinä onnistuen, voittaa hän aloituksen, vaikka kiekko siniviivan yläpuolella joutuisikin vastustajan haltuun. Aloituksen tuloksen voi valita myös näppäimistöltä: 1= kotijoukkueen voitto, 2= vierasjoukkueen voitto. Aloitus tallentuu suoraan valittaessa aloituksen tulos, ruutu palaa perusnäyttötilaan ja kello lähtee automaattisesti käyntiin.

8 3.2 Laukaisutilastointi Jos laukaus menee maaliin, kello on pysäytettävä ennen laukauksen tilastointia! Laukaus tilastoidaan valitsemalla laukaisukohta perusnäytön kartalta, jonka jälkeen avautuu seuraavanlainen näkymä: Valitaan laukonut pelaaja listasta ja laukauksen tyyppi. Laukaustyypin voi myös valita näppäimistöltä: 1 = MV Torjui, 2 = Ohilaukaus, 3 = Pelaaja torjunut ja 4 = Maali. Laukauksen paikkaa voi muuttaa klikkaamalla kartasta uutta paikkaa. HUOM! Ohjelman oletuksena on, että laukaus ammutaan hyökkäysalueelta: Jos laukaus on lähtenyt punaviivan takaa (omalta kenttäpuoliskolta), merkitään aina kartalta oikea laukaisupaikka, painetaan Vaihda -nappia (korostettu kuvassa), jolloin laukovan joukkueen pelaajalista vaihtuu valintaa varten. Laukauksen tyyppi (maali, ohilaukaus, maalivahdin torjuma tai pelaajan torjuma) valitaan oikeasta yläkulmasta klikkaamalla kyseistä kohtaa (korostettu kuvassa). Laukaus tallentuu automaattisesti valittaessa laukauksen tyyppi, jos kyseessä on maalivahdin torjunta tai ohilaukaus. Jos valitaan pelaaja torjunut, vastustajan kokoonpanosta pitää valita pelaaja, joka peitti laukauksen. Laukaus tallentuu painamalla Tallenna. Tulkintaohje pelaajan torjumasta laukauksesta: Vastustajan kenttäpelaaja heittäytyy kiekon eteen tai tarkoituksellisesti liukuu laukausta vastaan pystyasennossa kiekon osuessa häneen. Vastustajan pelaajaan osunut laukaus on ohilaukaus

9 Jos laukaus meni maaliin, valitaan maali, jolloin aukeaa laukausten alapuolelle maalikehikon kuva. Seuraavaksi valitaan se kohta maalista, josta arvion mukaan kiekko ylitti maaliviivan mennessään maaliin: Maalin tallentamisen jälkeen ohjelma palaa perusnäkymään. 4. ERÄN PÄÄTÖS Kun erä loppuu ja kaikki laukaukset ja aloitukset on tallennettu oikein, paina Lopeta erä. 5. VIRHEELLISEN TIEDON MUUTTAMINEN Valitsemalla perusnäkymästä kohta Asetukset, avautuu näkymä, josta voi muokata syötettyjä aloitus- ja laukaustilastoja. Valitse oikea välilehti (aloitukset tai laukaukset):

10 Aloituksien muuttaminen (valitse välilehti Aloitukset): Valitsemalla muutettava aloitus ja Muokkaa, avautuu se normaaliin aloitusvalikkoon, jossa sitä voi muokata tai poistaa kokonaan. Uusi -napista voi lisätä aloituksen muista laittaa/korjata aloituksen kokonaisaika, ohjelma laskee erätiedon sen perusteella. Laukauksien muuttaminen (valitse välilehti Laukaukset):

11 Valitsemalla kyseisen laukauksen ja Muokkaa, avautuu se normaaliin tallennusvalikkoon, jossa tarvittavat muutokset voidaan tehdä. Jos laukausmerkintä on turha, sen voi poistaa Poista -näppäimestä. Uusi -napista voi lisätä poisjääneen laukauksen muista laittaa/korjata aloituksen kokonaisaika, ohjelma laskee erätiedon sen perusteella. Maalit (TiTu) -välilehdelle ohjelma hakee TiTuun tallennetut maalitiedot ja vertaa niitä laukaisukarttaohjelmassa oleviin tietoihin. Tässä näkyvät tiedot ovat TiTun syöttämiä tietoja ja näitä verrataan syöttämiisi tietoihin, jotka näkyvät Laukaukset välilehdellä: Tarkastettavat kohdat ovat tekoaika, tekijä ja maalivahtitieto. Jos tiedot täsmäävät, tarkistuskohdassa lukee OK. Eroavat tiedot tulee korjata ennen erän lopettamista. Jos virhe on sinun tiedoissasi, niin suorita korjaukset Laukaukset - välilehdellä. Jos sinulla on oikein, niin Titussa on sitten virhe, jonka kirjuri korjaa TiTuun. 6. LAUKAISUKARTAN TULOSTAMINEN Laukaisukartan voi tulostaa SJL:n otteluissa ottelun seurantasivuilta avaamalla laukauskartan ja valitsemalla siitä TULOSTA PDF - valitsemallaa haluttu erä/koko ottelu, joka avautuu koneeseen asennettuun PDF-ohjelmaan ja tulostetaan sieltä. Laukaisukartan voi myös tulostaa palvelusivustolta ennen kuin ottelun tilastointi on päivitetty Päivän ottelun kokoonpano ja tilastointi -linkin kautta (samasta paikasta, josta ohjelma avataan). 7. ERÄN VAIHTAMINEN JA OTTELUN PÄÄTTÄMINEN Uusi erä aloitetaan klikkaamalla perusnäytöllä kohtaa Aloita erä. Ohjelma vaihtaa automaattisesti joukkueiden kenttäpäätyjä, jos käyttäjä ei ole poistanut kyseistä oletusasetusta Asetukset -sivulta. Ottelu lopetetaan painamalla Lopeta ottelu -näppäintä. Voittomaalikisaa ei tilastoida, joten sulje ohjelma ennen sen päättymistä, koska jos TiTu ehtii tallentaa VL-kisan ratkaisumaalin, niin laukauskartan maalit eivät silloin täsmää ja ohjelma herjaa maalitiedoista, eikä anna lopettaa normaalisti.

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA 2.1 Ohjelman perusnäkymä 2.2 Asetussivu 3. TILASTOINTI 3.1 Aloitustilastointi 3.2 Laukaustilastointi

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje

Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje 1 Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje Laukauksia tilastoidaan M-liigassa & erikseen ilmoitettavissa otteluissa. KIRJAUTUMINEN Kirjautuminen laukaisukartan tekoon tapahtuu osoitteessa: www.salibandy.net/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO LAUKAISUKARTAN OHJE VERSIO 1.1. PÄIVITETTY T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI

SUOMEN SALIBANDYLIITTO LAUKAISUKARTAN OHJE VERSIO 1.1. PÄIVITETTY T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI sivu 1 T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI Tämän ohjeen päivityshistoria on kerrottu viimeisellä sivulla. Suomen Salibandyliitto 2018 ETUKÄTEISVALMISTELUT Laukaisukartan tekemiseen pätevät samat

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 11.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JOUKKUEENJOHTAJA JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset ovat joukkuekohtaisia

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. Versio 2.x SA-TU 1. Kirjautuminen järjestelmään Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SJL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa www.finhockey.fi/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

Hockeyliitto - Torneopal

Hockeyliitto - Torneopal Hockeyliitto - Torneopal 2018_2019 Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi tai sisäkaudella www.indoorhockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU 2010-11

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU 2010-11 LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU 2010-11 2009-2010 Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy 2 KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN JA ESIVALMISTELUT Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SSBL:n seurapalvelusivuston

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY 20.11.2013. Joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY 20.11.2013. Joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 Joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANON LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Huom! Myös VIERASJOUKKUE ilmoittaa omilla joukkue-tunnuksillaan oman ottelukokoonpanonsa. Kokoonpano tulee ilmoittaa

Lisätiedot

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT Pikaohje TiTu ( Versio 0.990: 9.9.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje ( Versio 1.01: 19.1.2016) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY 2 Päivämäärä Versio Tekijä Muutos 30.11.2016 1.1. Mari Timgren 3.3.2018 1.2. Mari Timgren Päivitetty ulkoasu ja käyttäjätunnusten tekijä 19.1.2019 1.3. Mari

Lisätiedot

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT Pikaohje TiTu ( Versio 0.99: 4.9.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 12.12.2012 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN TILAA TUNNUKSET SEURASI PÄÄKÄYTTÄJÄLTÄ. KIRJAUTUMINEN PALLOVERKKOON POLKU KIRJAUTUMISEEEN PALLOLIITON ETUSIVULTA : SEURAPALVELUT-

Lisätiedot

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA SUOMEN PALLOLIITTO TASO-tulospalveluohje 2018 / FUTSAL 10/2018 OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Palloliiton kauden 2018 futsalsarjojen tulospalveluissa käytetään Taso-järjestelmää. Ottelun

Lisätiedot

Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet

Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet 1 Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet Oikeudet Goalkeeper game statistics v12 ohjelman tekijänoikeudet ovat pysyvästi tekijällä (Markku Aalto, Vantaa, markku.aalto@finhockey.fi), ellei niitä

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELU https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php YLEISTÄ - Tilastointi tapahtuu TASO-järjestelmässä - Kirjautuminen TASO-järjestelmään tapahtuu kotijoukkueen omilla

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Tulospalvelun pikaohje

Tulospalvelun pikaohje Tulospalvelun pikaohje http://gameresultsonline.com Turnauksen kotisivut: http://www.gameresultsonline.com/jyki/kevatturnaus 2017/ Kirjaudu tulospalveluun saamillasi tunnuksilla, http://gameresultsonline.com/login

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANON LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Molemmat joukkueet (koti/vieras) ilmoittavat omalla joukkuetunnuksellaan päivän ottelukokoonpanon. Kokoonpano voidaan

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 26.9.2018 Demovaiheesta tuotantovaiheeseen 26.9. päivitys: Ensimmäisessä sovelluksen näkymässä Aloita erä-painike muutettu kokoonpanot painikkeeksi

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 11.9.2018 Pöytäkirjasovelluksen testaus https://lentopallo.torneopal.fi/taso/laskuridev.php Ylläoleva osoite avaa näkymän, johon syötetään ottelunumero

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. Versio 2.x SA-TU 1. Kirjautuminen järjestelmään Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SJL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa www.finhockey.fi/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

Kirjausohjelman käyttöohje 3.01

Kirjausohjelman käyttöohje 3.01 - 1 - Kirjausohjelman käyttöohje 3.01 Ohjeet on suunniteltu ohjelman versiolle 3.01. 1. Yleisiä ohjeita ohjelman käyttäjälle: Tietokannan (tietokanta.dat) ja kirjausohjelman (kirjaus.exe) saat koneellesi

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 26.0

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 26.0 Pikaohje TiTu ( Versio 0.95: 4.2.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1 OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE 26.09.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net Suomen Jääkiekkoliitto 2 TOIMENPITEET

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti OTTELUOHJELMAN PÄIVITTÄMINEN Kirjaudu sisään tunnuksilla: http://fba.baskethotel.com/login/ Toimintajärjestys otteluohjelman päivittämisessä 1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se

Lisätiedot

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 24.0

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 24.0 Pikaohje TiTu ( Versio 0.8: 25.9.2013) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.2. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.2. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANON LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Molemmat joukkueet (koti/vieras) ilmoittavat omalla joukkuetunnuksellaan päivän ottelukokoonpanon. Kokoonpano voidaan

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

EeNet kehittymisen seuranta ohjeet

EeNet kehittymisen seuranta ohjeet EeNet kehittymisen seuranta ohjeet Kehittymisen seurannassa syötetään, katsotaan ja vertaillaan testituloksia. Kehittymisen seurannan toiminnot ovat: 1. Syötä testitulokset 2. Testitulokset valmentajalle

Lisätiedot

Taso Pöytäkirja: LIVE-seuranta https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php YLEISTÄ - Tilastointi tapahtuu TASO-järjestelmässä - Kirjautuminen TASO-järjestelmään tapahtuu käyttäjän omilla tunnuksilla (PalloID

Lisätiedot

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa- LIVE otteluseuranta Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa tehdään live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 25.0

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 25.0 Pikaohje TiTu ( Versio 0.92: 15.11.2013) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JOUKKUEENJOHTAJA JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle

Lisätiedot

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. ASIAKASLISENSSITYYPIT... 2 2.1 Suppea asiakaslisenssi... 2 2.2 Laaja asiakaslisenssi... 2 3. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen PalloVerkko Sähköinen pöytäkirja Erotuomarin ohje Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen Ennen ottelua Joukkueet täyttävät kokoonpanonsa PalloVerkkoon ennen ottelua ja tulostavat

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Internet Explorerin vanhojen versioiden kanssa on todettu ongelmia, joten suosittelemme käyttämään Firefoxia viimeisimmillä päivityksillä. 1. Kirjaudu

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

Marjahavaintojen tallennus Marjahavainnot.fi järjestelmään

Marjahavaintojen tallennus Marjahavainnot.fi järjestelmään Marjahavaintojen tallennus Marjahavainnot.fi järjestelmään Kaikki marjasatoseurannan havainnot kirjataan Luonnonvarakeskuksen ylläpitämään sähköiseen seuranta- ja tiedotusjärjestelmään. Havaintojen tallentamista

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Hae toimitsijapöytä varastosta ja kellokonsoli sovitusta paikasta. Toistaiseksi kellokonsolista sovitaan HYVISSÄ AJOIN ennen peliä Mia Westerlundin (050 3018726) kanssa.

Lisätiedot

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Kirjautuminen Seppo pelipalveluun Seppo (ex-smartfeet) löytyy nykyään osoitteesta seppo.io. Kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Salpauksessa

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje

Erotuomareiden ResultCode ohje KIRJAUTUMINEN Erotuomareiden ResultCode ohje Piirin kotisivujen kautta pääset ResultCodeen www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa Valitse Kirjaudu (mahdollista kolmesta eri paikasta) KIRJAUDU TILAA TUNNUKSET

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Internet Explorerin vanhojen versioiden kanssa on todettu ongelmia, joten suosittelemme käyttämään Firefoxia viimeisimmillä päivityksillä. 1. Kirjaudu

Lisätiedot

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali kausi 2019 2020 D-Naiset (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Varmista, että hyökkäysaikakellot ovat paikoillaan

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Lipas- järjestelmän tallennusohjeet, käyttöohjeet-kansio. Lipas- järjestelmä löytyy myös osoitteesta

Lipas- järjestelmän tallennusohjeet,  käyttöohjeet-kansio. Lipas- järjestelmä löytyy myös osoitteesta Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus Pistemäiset liikuntapaikat Sisältö: 1. Kirjautuminen Lipakseen 2. Liikuntapaikan sijainnin tallennus 3. Piste menikin väärään

Lisätiedot

Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus

Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus Pistemäiset liikuntapaikat Sisältö Kirjautuminen Lipakseen... 2 Liikuntapaikan sijainnin tallennus (uusi liikuntapaikka)...

Lisätiedot