Hakijalle: uudistetun verkkopalvelun usein kysytyt kysymykset 10/2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hakijalle: uudistetun verkkopalvelun usein kysytyt kysymykset 10/2010"

Transkriptio

1 Sivu 1 / 7 Hakijalle: uudistetun verkkopalvelun usein kysytyt kysymykset 10/2010 Kuvitettu käyttöohje löytyy osoitteesta Sisältö Top Miten vaihdan salasanan?... 2 Miksi järjestelmä ei hyväksy henkilötunnustani?... 2 Minulla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Voinko silti rekisteröityä?... 2 Miksi en löydä järjestelmästä vanhoja hakemuksiani ja niistä saamiani lausuntoja ja päätöksiä?... 3 Miten löydän tallentamani hakemukset?... 3 Miksi valikot ovat suomenkielellä, mutta hakemuslomakkeen otsikot englanniksi?... 3 Mistä saan ns. konsortiokoodin, jotta pystyn tekemän oman hakemukseni konsortion osapuolena?... 3 Miksi sivun otsikossa on punainen varoituskolmio, vaikka en ole mielestäni syöttänyt sinne mitään?... 3 Miksi syöttämäni tiedot eivät aina tallennu, esimerkiksi liikkuvuustieto?... 3 Miksi ohjelma ei hyväksy antamaani numeroarvoa?... 4 Sekalaisia kysymyksiä... 4 Käyttäjätunnus, salasana ja rekisteröityminen... 4 Hakemuksen täyttämisen kysymyksiä... 5 Hakemuksen jättämisen kysymyksiä... 6 Hakuajan päätyttyä... 6

2 Top-10 Sivu 2 / 7 Miten vaihdan salasanan? 1. Valitse kirjautumisnäytöltä Pyydä uusi salasana 2. Syötä sähköpostiosoitteesi 3. Paina Jatka. 4. Poistu lomakkeelta selaimen Takaisin (Back) napilla tai sulkemalla selain. 5. Klikkaa sähköpostiisi tullutta linkkiä, jonka kautta pääset järjestelmään näkemään järjestelmän antaman uuden salasanasi. Ks. alla oleva kuva: Tästä linkistä pääset näkemään uuden salasanasi Miksi järjestelmä ei hyväksy henkilötunnustani? Minulla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Voinko silti rekisteröityä? 6. Syötä sähköpostiosoitteesi käyttäjätunnus-kenttään 7. Paina Jatka 8. Näet uuden salasanasi. Ota se talteen. Tähän voi olla useita syitä: Henkilötunnuksessa on näppäilyvirhe. Järjestelmä tarkistaa tarkistusmerkin avulla, että henkilötunnus on muodollisesti oikein. Henkilötunnusta ei ole syötetty väliviivalla. Oikea syöttömuoto on siis ppkkvv-mmmm. Olet jo aiemmin rekisteröitynyt. Samalla henkilötunnuksella voi rekisteröityä järjestelmään vain kerran. Olet toiminut aiemmin Akatemian rahoitushakemusten arvioijana, jolloin henkilötietosi on jo viety vanhasta järjestelmästä uuden verkkoasioinnin tietokantaan. Voit yrittää kirjautua järjestelmään vanhaan järjestelmään tallentamallasi sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Ota tarvittaessa yhteyttä Akatemiaan esim. Helpdeskin kautta. Kyllä. Henkilötunnuksen syöttäminen on pakollista vain Suomen kansalaisille. Vain syntymäajan antaminen on pakollista kaikille.

3 Sivu 3 / 7 Miksi en löydä järjestelmästä vanhoja hakemuksiani ja niistä saamiani lausuntoja ja päätöksiä? Miten löydän tallentamani hakemukset? Miksi valikot ovat suomenkielellä, mutta hakemuslomakkeen otsikot englanniksi? Aiemmin haetun, päätetyn, käsittelyssä olevan ja käynnissä olevien hankkeiden tiedot ovat vielä toistaiseksi vanhassa sähköisen asioinnin järjestelmässä. Pääset kirjautumaan vanhaan asiointijärjestelmään rekisteröimälläsi tunnuksella ja salasanalla osoitteessa Jos et pysty kirjautumaan, pyydä apua Akatemian Helpdeskistä osoitteessa Linkki Helpdeskiin on myös hakemuksen sivulla Kysymykset ja palaute. Keskeneräiset, jätetyt, käsittelyssä olevat ja myöhemmin päätöksen saaneet hakemuksesi löytyvät Omat hakemukset valikon välilehdiltä. Asiointikieli vaikuttaa järjestelmän valikoiden ja järjestelmän ulkopuolisille sivuille johtavien linkkien kautta avautuvien sivujen ja asiakirjojen kieleen. Tällaisia linkkejä ovat hakuilmoitus, haun ohje ja käyttöohje. Hakemukseen valittu kieli vaikuttaa hakemuslomakkeen ja sen sivujen otsikoiden, kenttäkohtaisten opastustekstien, pudotusvalikkojen vaihtoehtojen ja toimintopainikkeiden kieleen. Asiointikieltä voi muuttaa milloin tahansa Omat tiedot valikon kautta. Hakemuksen kielivalintaa ei voi enää muuttaa hakemuksen tekemisen aloittamisen jälkeen. Mistä saan ns. konsortiokoodin, jotta pystyn tekemän oman hakemukseni konsortion osapuolena? Miksi sivun otsikossa on punainen varoituskolmio, vaikka en ole mielestäni syöttänyt sinne mitään? Miksi syöttämäni tiedot eivät aina tallennu, esimerkiksi liikkuvuustieto? Jos haluat, että näytöllä näkyy valikoita, otsikoita ja muita tietoja vain yhdellä kielellä, valitse asiointikieleksesi sama kuin hakemukselle valitsemasi kieli. Järjestelmä antaa kuusinumeroisen koodin konsortion johtajalle hänen aloittaessa konsortiohakemuksen tekemisen. Hän voi lähettää sen sähköpostitse järjestelmästä luetteloimilleen konsortion muille osapuolille. Sen voi toimittaa heille toki millä muulla tavalla tahansa. Kaikki konsortion osapuolet näkevät konsortion nimen, lyhenteen, koodin ja jäsenet hakemuslomakkeen sivulta Konsortion osapuolet. Olet luultavasti painanut Lisää uusi näppäintä tutustuaksesi sivun sisältöön, jolloin järjestelmä on luonut uuden, tyhjän tietueen. Se ei kuitenkaan voi hyväksyä sivua, ennen kuin kaikki sen pakolliset kentät on syötetty. Mene sivulle ja täytä puuttuvat tiedot tai poista kyseinen tietue painamalla poistonäppäintä (pieni punainen neliö, jonka sisällä on miinusmerkki tai Poista ). Tämä järjestelmän piirre on korjattu versiossa , joka asennettiin Nyt tiedot tallentuvat puuttuvista tiedoista huolimatta lomakkeen kaikissa osioissa.

4 Sivu 4 / 7 Miksi ohjelma ei hyväksy antamaani numeroarvoa? Ohjelma hyväksyy luvuiksi kokonais- tai desimaalilukuja, kysyttävästä tiedosta riippuen. Desimaalierottimena on käytettävä pistettä, ei pilkkua. Arvo saattaa olla liian suuri tai pieni. Numerokenttiin ei hyväksytä kirjaimia tai muita erikoismerkkejä kuin desimaalipiste. Sekalaisia kysymyksiä Mistä saan hakemuksen sisältöä koskevia neuvoja? En tiedä, miten lomakkeen erääseen kysymykseen on tarkoitus vastata. Minulla on teknisiä ongelmia järjestelmän käytössä. Kuka voisi neuvoa? Miksi ns. työpöydällä ei ole kaikkia hakemuksiani? Käyttäjätunnus, salasana ja rekisteröityminen Miksi en voi vielä käyttää oman yliopistoni tunnusta ja salasanaa eli suomalaisissa yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa käytettyä HAKAkirjautumista? Miksi minun pitää rekisteröityä alusta alkaen, vaikka minulla on tunnus Akatemian vanhaan sähköiseen asiointiin? Miksen voi vapaasti määritellä käyttäjätunnustani? Miksi järjestelmä ei huoli syöttämääni sähköpostiosoitetta? En pysty kirjautumaan. Mahdoinko syöttää sähköpostiosoitteeni väärin, kun rekisteröidyin? Miksen voi määritellä uutta salasanaani itse? Miksen voi vaihtaa henkilötunnustani? Tutustu hakuilmoitukseen ja siitä löytyvien lisätietojen lähteisiin osoitteessa Siihen on suora linkki myös kaikilla hakemuslomakkeen sivuilla, samoin kuin valittua rahoitusmuotoa koskeviin erityisohjeisiin. Akatemian Helpdeskin osoite on Akatemia/Kysymykset-ja-palaute/. Linkki löytyy myös hakemuslomakkeen sivuilta nimellä Kysymykset ja palaute. Valitse asiasi aihepiiriksi Verkkopalvelu ja osoita kysymyksesi tietohallinnolle. Työpöydällä ovat vain ne tiedot, joihin käyttäjältä odotetaan toimenpiteitä. Esimerkiksi jätetyt hakemukset löytyvät Omat hakemukset -valikon kautta. Keskeneräiset hakemukset löytyvät molemmista. Uuden verkkopalvelumme liittäminen HAKAan on vielä kesken. Kun se valmistuu, useimpien yliopistojen ja korkeakoulujen henkilöstö voi siirtyä vaivattomasti sen käyttöön. Sitä varten ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Pääasiallisia syitä on kolme: Uuden verkkopalvelumme tietosisältö on erilainen. Akatemia haluaa varmistaa, että hakijoiden tiedot ovat ajan tasalla. Rekisteröitymisen ja sisään kirjautumisen tavat on uudistettu nykyajan tietoturvavaatimusten ja käytäntöjen tasolle. Käyttäjätunnuksen on oltava henkilökohtainen, todellinen sähköpostiosoite, johon järjestelmä lähettää viestejä. Sen ei tarvitse välttämättä olla oman yliopiston tai korkeakoulun sähköpostiosoite. Järjestelmä tarkistaa, että osoitteessa merkki. Lisäksi samalla sähköpostiosoitteella voi rekisteröityä järjestelmään vain kerran. Ota yhteyttä Akatemiaan Helpdeskin kautta. Sähköpostiosoitteesi voidaan tarkistaa ja tarvittaessa korjata. Piirteen toteuttaminen järjestelmään on vielä kesken. Toistaiseksi on käytettävä järjestelmän antamaa uutta salasanaa. Ota yhteyttä Akatemiaan henkilötunnuksesi vaihtamiseksi, esimerkiksi Helpdeskin kautta.

5 Sivu 5 / 7 Miksi järjestelmä ei hyväksy syöttämääni syntymäaikaa ? Miksi omaa organisaatiotani ei löydy listalta? Vaihdon henkilötiedoissani olevaa asiointikieltä. Miksi järjestelmän kieli ei ole muuttunut, vaikka jo tallensin muutoksen? Miksi tutkimusalat eivät ole valintalistalla aakkosjärjestyksessä? Miksi järjestelmä ei hyväksy CVtiedostoani? Hakemuksen täyttämisen kysymyksiä Miten voin päivittää oman CV:ni tuoreempaan versioon? Miksi monella valintalistalla on ensimmäisenä vaihtoehtona Valitse, joka ei kelpaa vaihtoehdoksi? Miksi Akatemialta haettu rahoitus on negatiivinen luku? Miksi ohjelma ei ota vastaan prosenttimerkkiä (%), vaikka kehottaa syöttämään prosenttiluvun? Miten päin etunimi ja sukunimi tulisi syöttää esimerkiksi Yhteistyökumppanit-osiossa, koska niille ei ole omia kenttiä? Miksi järjestelmä ei hyväksy tiedostoa hakemuksen liitteeksi? Haluaisin työstää hakemuksia useassa selainikkunassa. Onko se mahdollista? Päiväys on syötettävä muodossa pp.kk.vvvv. Järjestelmä ottaa vastaan myös ilman etunollia annetut päivät ja kuukaudet, esim kelpaa yhtä hyvin kuin Järjestelmään rekisteröidään organisaatioita sitä mukaa, kuin niistä rahoitusta haetaan. Valitse organisaatiolistan lopusta on kohta muu organisaatio ja syötä organisaatiosi nimi listan alapuolella olevaan tyhjään kenttään. Uusi kielivalintasi tulee voimaan, kun ensin kirjaudut ulos ja uudelleen sisään järjestelmään. Järjestys on tutkimusalaryhmittelyn mukainen. Jos listalta puuttuu oma tutkimusalasi, kirjoita se/ne alempana olevaan Asiasanat-kenttään. Tiedosto ei todennäköisesti ole sallittua tiedostotyyppiä, joita ovat pdf, doc, docx ja rtf. CV:n liittämiseen pääset jompaakumpaa reittiä: 1) Jos olet täyttämässä hakemusta, siirry hakemuksen Omat tiedot/cv-välilehdelle ja paina Muokkaa omat tiedot ja liitä CV nappia; tai: 2) Jos et ole täyttämässä hakemustasi (olet esimerkiksi Työpöytävalikossa), avaa Omat tiedot -valikko ja sieltä CV-välilehti. Aiemmin liittämäsi CV:n saat vaihdettua liittämällä uuden sen tilalle. Akatemia haluaa varmistaa, että hakija ottaa kantaa kaikkiin pakollisiin valintalistatyyppisiin kysymyksiin. Olet syöttänyt muiden rahoittajien rahoitusosuudet suuremmiksi kuin hankkeen kokonaiskustannukset. Prosentit syötetään vain lukuina ilman %-merkkiä. Syötä järjestyksessä Sukunimi Etunimi. Sallitut tiedostomuodot on ilmoitettu Liitteet-sivulla kunkin liitteen kohdalla tiedostopäätteinä. Yleensä sallitut tiedostotyypit ovat nämä: rtf doc docx xls xlsx wpd jpg txt htm pdf Tiedosto saattaa olla liian suuri, yli 10 MB. Samannimisen tiedoston voi antaa Liitteet-sivulla vain kerran. Lisää ohjeita hakemuksen liitteistä on Akatemian verkkosivulla Periaatteessa kyllä, jos käyttää kuhunkin sessioon erimerkkisiä selainohjelmia (esimerkiksi Internet Explorer ja Mozilla Firefox). Se ei ole kuitenkaan suositeltavaa.

6 Sivu 6 / 7 Miksi Akatemian virkamies ei näe järjestelmästä keskeneräistä hakemustani, vaikka tarvitsen apua sen täyttämisessä? Hakemuksen jättämisen kysymyksiä Miksi en pysty jättämään hakemusta, vaikka hakuaikaa on vielä runsaasti jäljellä? Jätin hakemukseni ajoissa. Voinko vielä parannella sitä, koska hakuaikaa on vielä jäljellä? Yritin jättää hakemukseni aivan viime hetkillä. Oman tietokoneeni mukaan hakuaikaa oli vielä jäljellä, miksi en silti pystynyt enää jättämään hakemustani? Miten poistan tai peruutan jättämäni hakemukseni? Hakuajan päätyttyä Hakuaika on päättynyt. Voinko vielä täydentää hakemustani? Miksi hakemuksessa ilmoittamani suorituspaikan sitoumuksenantaja ei ole saanut Akatemialta mitään viestiä asiasta? Tutkijan oikeusturva ja sitä edistävät lait ja hyvä hallintokäytäntö edellyttävät, että päätösvalta tutkimussuunnitelmiensa näyttämisestä muille on vain tutkijalla itsellään. Siksi Akatemian virkamiehet voivat nähdä hakemuksesi vasta, kun olet jättänyt sen. Halutessasi voit toimittaa hakemusluonnoksen liitetiedostoineen Akatemian virkamiehelle hänen kanssaan sopimallasi tavalla. Todennäköisesti et ole vielä täyttänyt kaikkia vaadittavia tietoja tai tiedoissa on muotovirheitä. Tarkista punaisella varoituskolmiolla merkityt hakemussivut, täytä puuttuvat ja korjaa virheelliset tiedot. Kyllä. Löydät jätetyn hakemuksesi Omat hakemukset -valikon Jätetyt-välilehdeltä. Klikkaa hakemuksen rivillä olevaa Muokkaalinkkiä. Muista jättää hakemuksesi uudelleen ennen hakuajan päättymistä hakemuksen Jätä hakemus sivulla. Muuten aiemmin jättämääsi hakemukseen nähden muuttuneet tiedot eivät jää voimaan. Järjestelmä käyttää aikatarkistuksissaan järjestelmän serverin kelloa, joka on tahdistettu Suomen viralliseen aikaan. Aika tarkistetaan serverin kellolta, kun painetaan Jätä hakemus nappulaa. Hakemus kannattaa jättää hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Hakemuslomakkeen oikeassa yläreunassa näkyvä jäljellä oleva hakuaika ei ole virallinen täsmäaika. Se on vain suuntaa antava. Löydät Poista- ja Peruuta-toiminnot Omat hakemukset -valikon välilehdiltä hakemuksesi tietojen yhteydestä. Et voi omatoimisesti muuttaa hakemustasi hakuajan päätyttyä. Ota yhteyttä Akatemiaan. Voit esimerkiksi lähettää asiaa koskevan pyynnön toiminnolla Anna lisätietoja. Löydät toiminnon valikon Omat hakemukset välilehdiltä Jätetyt tai Käsittelyssä, hakemuksesi yhteydestä. Akatemia lähettää sitoumuspyynnöt hakijoiden ilmoittamille sitoumuksenantajille sähköpostilla hakuajan päätyttyä.

7 Sivu 7 / 7 Miksen ole saanut viestiä hakemukseni saamasta sitoumuksesta? Sitoumuksenantaja on vaihtunut eikä edellinen ehtinyt antaa sitoumusta. Miten saan sitoumuksen hakemukselleni? Miten peruutan jättämäni hakemukseni? Ota ensin yhteyttä ensin ilmoittamaasi sitoumuksenantajaan, onko hän saanut sähköpostiinsa sitoutumispyyntöjä ja käynyt järjestelmässä antamassa sitoumuksen. On nimittäin mahdollista, että Akatemia ei ole vielä lähettänyt sitoumuspyyntöjä hakemuksissa ilmoitetuille sitoumuksenantajille; sitoumuksenantaja ei ole vielä käynyt järjestelmässä antamassa sitoumustaan; sitoumuspyynnöt sisältävä sähköposti ei ole saapunut perille, koska antamaasi sähköpostiosoitteeseen on tullut kirjoitusvirhe, tai sähköposti on myös saattanut jäädä matkalla roskapostisuodattimeen tai johonkin tekniseen häiriöön; sitoumuksenantaja on rekisteröitynyt eri sähköpostiosoitteella kuin ilmoitit hakemuksessasi. Ota tarvittaessa yhteyttä Akatemiaan. Voit esimerkiksi lähettää asiaa koskevan viestin toiminnolla Anna lisätietoja. Löydät toiminnon valikon Omat hakemukset välilehdiltä Jätetyt tai Käsittelyssä, hakemuksesi yhteydestä. Ota yhteyttä Akatemiaan. Voit esimerkiksi lähettää asiaa koskevan viestin toiminnolla Anna lisätietoja. Löydät toiminnon valikon Omat hakemukset välilehdiltä Jätetyt tai Käsittelyssä, hakemuksesi yhteydestä. Löydät Peruuta-toiminnon Omat hakemukset -valikon välilehdiltä Jätetyt ja Käsittelyssä hakemuksesi tietojen yhteydestä.

Hakijalle: uudistetun verkkopalvelun käyttöohje 10/2010

Hakijalle: uudistetun verkkopalvelun käyttöohje 10/2010 Verkkopalvelun käyttöohje 10/2010 hakijalle 21.10.2010 v1.3 FI Hakijalle: uudistetun verkkopalvelun käyttöohje 10/2010 Käyttöohje on tarkoitettu Suomen Akatemian uudistetun verkkoasiointipalvelun käyttäjille.

Lisätiedot

Hakijalle: verkkoasioinnin käyttöohje

Hakijalle: verkkoasioinnin käyttöohje Verkkoasioinnin käyttöohje hakijalle 1.9.2015 Hakijalle: verkkoasioinnin käyttöohje Sisältö Hyvä tietää, ennen kuin aloitat... 2 Verkkoasiointi... 2 Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot...

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Hyvä tietää ennen kuin aloitat

Hyvä tietää ennen kuin aloitat Tämä on hakijan ohje Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöön. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Hyvä tietää ennen kuin aloitat Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot: Tuetut

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Pikaopas Min ansökan-palveluun ENNEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISTÄ Voit valita kielen aloitussivulla (ruotsi tai suomi) Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille

Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille Verkkoasioinnin käyttöohje 10.2.2011 v1.0 FI Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille Tämä ohje koskee lokakuun 2010 haussa käyttöönotettua

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta.

Voit käyttää tunnuksiasi tilataksesi materiaaleja Sanoma Pron verkkokaupasta. OPETTAJAN REKISTERÖITYMINEN JA SALASANAN HALLINTA 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä Sanoma Pron palveluihin saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit.

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion, kutsuu

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Tarjouspalvelu.fi. Käyttöohjeet. Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali

Tarjouspalvelu.fi. Käyttöohjeet. Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali Tarjouspalvelu.fi Osallistu tarjouskilpailuihin tehokkaasti ja turvallisesti Käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO Esittely... Tekniset vaatimukset... Rekisteröityminen... Sisäänkirjautuminen... Tarjouspyyntöjen

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen 1. Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion,

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan AIPAL aikuiskoulutuksen palautejärjestelmään myönnetään käyttöoikeuksia.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan AIPAL aikuiskoulutuksen palautejärjestelmään myönnetään käyttöoikeuksia. AIPAL-KÄYTTÖOHJE 7.1.2015 1(6) Näyttötutkinnon järjestäjän AIPAL-koulutustoimijan pääkäyttäjälle TERVETULOA AIPAL - KOULUTUSTOIMIJAN PÄÄKÄYTTÄJÄKSI! Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan

Lisätiedot

3. Kirjaudu sisään Pelipaikkaan jo olemassa olevilla tai äsken luoduilla tunnuksillasi

3. Kirjaudu sisään Pelipaikkaan jo olemassa olevilla tai äsken luoduilla tunnuksillasi PELIPASSIN UUDISTAMINEN KAUDELLE 2019 Nämä tiedot tarvitset aloittaessasi Pelipassin uusimisen: Pelaajan nimi PalloID-tunnus (PalloID:si löydät mm. pelipassilaisille lähetetyistä sähköisistä kuukausikirjeistä

Lisätiedot

Henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen avainkoodin avulla

Henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen avainkoodin avulla GRADIA OPPILAITOKSET 1 Henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen avainkoodin avulla Avainkoodin avulla huoltaja voi tehdä itselleen Wilma-tunnuksen, tai yhdistää olemassa olevaan tunnukseensa lisää huollettaviaan

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

käyttöönotto opiskelijalle

käyttöönotto opiskelijalle Study@CampusPro käyttöönotto opiskelijalle Tervetuloa Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden oppisopimusopiskelijaksi. Suuri osa opintoihin liittyvistä asioista hoidetaan sähköisesti

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

Pikaopas - Rahoitushakemus

Pikaopas - Rahoitushakemus Pikaopas Rahoitushakemus Versio 2016-07-07 Pikaopas - Rahoitushakemus Ennen aloittamista Johtava tuensaajaa laatii rahoitushakemuksen Min ansökan-palvelussa. Sinun tulee luoda käyttäjätili hakemuksen täyttämiseksi

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Pikaopas Maksatushakemus

Pikaopas Maksatushakemus Pikaopas Maksatushakemus Versio 2016-11-16 Pikaopas Maksatushakemus Johtava tuensaaja laatii maksatushakemuksen sähköisessä Min ansökan-palvelussa. Ennen aloittamista Täyttääksesi maksatushakemuksen tarvitset:

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio 2.2.2017 LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle

käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Study@CampusPro käyttöönotto työpaikkaohjaajalle Tervetuloa työpaikkaohjaajaksi Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden opiskelijalle. Suuri osa opiskelijan opintoihin liittyvistä asioista

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

Hakulomake Miten täytän lomakkeen

Hakulomake Miten täytän lomakkeen Hakulomake Miten täytän lomakkeen 15.1.2019 Webinaari Lomakkeen avaamiseen/täyttöä varten tarvitset EU-login tunnuksen Tee login-tunnus (jos ei ole vielä): https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Kouluun ilmoittautuminen Wilmassa lv

Kouluun ilmoittautuminen Wilmassa lv HUOLTAJAN OHJE 1 (17) Kouluun ilmoittautuminen Wilmassa lv 2019 2020 Sisällys 1. Wilma-tunnuksen luominen, jos huoltajalla ei ennestään ole Wilma-tunnusta Espoon Wilmaan... 2 2. Lapsen lisääminen olemassa

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE (Hakemuksen täyttöohje http://www.liikennevirasto.fi/ammattimerenkulku/kauppamerenkulun-tuet) Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox,

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Y-type ohjelma käynnistetään painamalla seuraavaa ikonia työpöydältä: Kirjaudu sisään kirjoittamalla työnumerosi (7XXX) ja salasanasi

Y-type ohjelma käynnistetään painamalla seuraavaa ikonia työpöydältä: Kirjaudu sisään kirjoittamalla työnumerosi (7XXX) ja salasanasi 1 1. Käynnistä ohjelma ja kirjaudu sisään Y-type ohjelma käynnistetään painamalla seuraavaa ikonia työpöydältä: tai käynnistämällä Internet Explorer Kirjaudu sisään kirjoittamalla työnumerosi (7XXX) ja

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Avaimet käteen

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Avaimet käteen LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Avaimet käteen SISÄLTÖ 2 1) Kirjautuminen 3 2) Kurssiavaimen käyttö 5 3) Liikkuminen kurssilla 6 4) Välitehtävät 8 5) Tenttiminen 9 6) Tenttitodistuksen tulostaminen 11

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Kirjaudu sivulla Syötä käyttäjätunnus ja salasana.

Kirjaudu sivulla   Syötä käyttäjätunnus ja salasana. KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari). Suosittelemme käyttämään tarpeeksi uutta selainversiota, enintään pari vuotta

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje VTJ-YLLÄPITO Vastuukäyttäjän ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 1.1 Vastuukäyttäjän tehtävät...3 2 Käyttäjien hallinta...3 2.1 Kirjautuminen VTJkyselyn hallintapalveluihin...3 2.2 Uuden käyttäjän

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen 12 5.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Pikaopas Min ansökan-palveluun

Pikaopas Min ansökan-palveluun Versio 2015-05-12 Pikaopas Min ansökan-palveluun Ennen hakemuksen täyttämistä Voidaksesi täyttää hakemuksen, sinun on luotava käyttäjätili (ohjeet sivulla 3). Jos olet luonut käyttäjätilin ja aikomuksesi

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http://www.vastaanottopisteet.net Ennen järjestelmän käyttöä liikennöitsijän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas Lyseopaneeli 2.0 Käyttäjän opas 1. Esittely Lyseopaneeli on Oulun Lyseon lukion käyttäjätietojen hallintapalvelu jonka tarkoitus on niputtaa yhteen muutamia oleellisia toimintoja. 2. Yleistä paneelin käytöstä

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen Ohjeistus 1 (5) Kirjautuminen sähköisiin palveluihin 17.12.2018 jälkeen Kirjautumisjärjestelmä on muuttunut 17.12.2018. Muutoksen jälkeen käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Aiempi asiointihistoriasi

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot