Digitaalinen Hikvision-videotallennin Pikakäyttöohje SUOMI

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Digitaalinen Hikvision-videotallennin Pikakäyttöohje SUOMI"

Transkriptio

1 Digitaalinen Hikvision-videotallennin Pikakäyttöohje SUOMI

2 Pikakäyttöohje SUOMI

3 Laitepaketit PAKETTI SISÄ- JA ULKOKÄYTTÖÖN 2 X analoginen kamera 1 X digitaalinen videotallennin (DS-7200 HFI/HWI-SH) 2 X IP-kamera 1 X verkkovideotallennin (DS-7600 NI-SP/ST/SE/SN) 2 X analoginen tai IPkamera 1 X digitaalinen hybridivideotallennin (DS-7600HI-ST) Asennuskaavio Liitä kamerat tallentimeen seuraavan kaavion mukaan:

4 Käyttövalikko Valikkorakenne Menu Playback Export Manual HDD Record Camera Configuration Maintenance Shutdown Normal Normal Record General Schedule OSD General System Info Logout Lock Event Event Advanced Encoding Image Network Log Information Shutdown Tag HDD Detect Advanced PTZ Live View Import/Export Reboot Holiday Motion Exceptions Upgrade Privacy Mask User Default Tamper-proof Net Detect Video Loss Käynnistys ja sammutus Oikea käynnistys- ja sammutustapa pidentävät digitaalisen videotallentimen käyttöikää. Asennusavustajan käyttö Asennusavustaja auttaa laitteen tärkeiden asetusten määrittämisessä. Se käynnistyy oletusarvoisesti, kun laite on ladattu. Asennusavustajan käyttö: 1. Valitse avattavasta valikosta järjestelmän resoluutio. Oletusresoluutio on / 60 Hz. Tallenna resoluutioasetukset valitsemalla Apply.

5 2. Ota asennusavustaja käyttöön laitteen käynnistyessä valitsemalla valintaruutu. Jatka asennusavustajan käyttöä valitsemalla Next. Voit myös poistua asennusavustajasta valitsemalla Cancel tai voit käyttää asennusavustajaa seuraavan kerran jättämällä Start wizard when device starts? -valintaruudun valituksi ja poistumalla avustajasta. 3. Siirry sisäänkirjautumisikkunaan valitsemalla avustajaikkunassa Next. 1) Anna pääkäyttäjän salasana. Oletusarvo on ) Muuta pääkäyttäjän salasanaa valitsemalla valintaruutu New Admin Password. Anna uusi salasana ja vahvista se annetuissa kentissä.

6 4. Siirry päivämäärä- ja aika-asetusten ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. Määritä aikavyöhyke, päivämäärämuoto, järjestelmän päivämäärä ja järjestelmän aika. 5. Siirry takaisin verkkoasetusavustajan ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. Määritä verkkoparametrit, kuten NIC-tyyppi, IPv4-osoite, IPv4-aliverkkopeite ja oletusväylä. Voit saada IP-osoitteen ja muut verkkoasetukset palvelimesta automaattisesti ottamalla DHCP:n käyttöön.

7 6. Siirry HDD Management -ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. Alusta kiintolevyasema napsauttamalla Init-painiketta. Alustus poistaa kaikki kiintolevyasemalle tallennetut tiedot. 7. Siirry Record Settings -ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. 1) Valitse konfiguroitava kamera. 2) Ota Start Recording käyttöön valitsemalla valintaruutu. 3) Valitse tallennustilaksi normaali (Normal) tai liikkeentunnistus (Motion Detection).

8 4) Kopioi nykyisen kameran tallennusasetukset tarvittaessa muihin kameroihin valitsemalla Copy. 5) Siirry Record Settings -ikkunaan valitsemalla OK. 8. Viimeistele käynnistyksen asennusavustaja valitsemalla OK. Live-näkymä Live-näkymätilan näytössä on eräitä kuvakkeita, jotka ilmaisevat kameran eri tiloja. Niitä ovat Live-näkymäkuvakkeet Live-näkymätilassa näytön oikeassa yläkulmassa on kuvakkeita jokaiselle kanavalle. Ne näyttävät kanavan tallennuksen ja hälytyksen tilat, joten ongelmat voi havaita mahdollisimman nopeasti.

9 Hälytys (videon häviäminen, peukalointi, liikkeentunnistus tai anturihälytys). Tallennus (manuaalinen tallennus, ajoitettu tallennus, liikkeentunnistustallennus tai hälytyksen käynnistämä tallennus) Hälytys & tallennus Hiiren käyttö live-näkymässä Siirry live-näkymässä seuraavaan valikkoon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ikkunaa:

10 Nimi Menu Single Screen Multi-screen Previous Screen Next Screen Start/Stop Auto-switch Taulukko 1 Hiiren käyttö live-näkymässä Kuvaus Siirry järjestelmän päävalikkoon napsauttamalla hiiren kakkospainiketta. Siirry yksittäiseen kokonäyttöön valitsemalla avattavasta luettelosta kanavan numero. Säädä näyttöasettelua valitsemalla vaihtoehto avattavasta luettelosta. Siirry edelliseen näyttöön. Siirry seuraavaan näyttöön. Ota näyttöjen automaattinen vaihto käyttöön tai poista se käytöstä. Huomaa: Live-näkymäkonfiguraation viipymäaika täytyy määrittää ennen Start Auto-switch -valinnan käyttämistä. Start Recording Quick Set All-day Playback Aux Monitor Käynnistä koko päivän normaali tallennus tai liikkeentunnistustallennus kaikille kanaville. Aseta videolähtötilan arvoksi vakio, kirkas, pehmeä tai eloisa (Standard, Bright, Gentle, Vivid). Toista valitun kanavan video. Vaihda apulähtötilaan, ja päälähtö poistetaan käytöstä. Huomaa:Jos siirryt apulähtötilaan, mutta apumonitoria ei ole liitetty, hiiritoiminto ei ole käytössä. Vaihda takaisin päälähtöön etupaneelin F1-painikkeella tai IRetäohjaimen VOIP/MON-painikkeella ja painamalla sen jälkeen Enter-painiketta. Huomaa: Jos vastaava kamera tukee älykästä toimintoa, Reboot Intelligence -valinta on luettelossa, kun tätä kameraa napsauttaa hiiren kakkospainikkeella. Pää-/apulähdön vaihto Kun HDMI/VGA-lähtö on konfiguroitu päälähdöksi, CVBS-lähdön voi vaihtaa päälähdöksi. Vaiheet: 1. Kaksoisnapsauta HDMI/VGA-lähtönäyttöä hiiren kiekkopainikkeella, jolloin avautuu seuraava viesti-ikkuna: 2. Vaihda apulähtöön kaksoisnapsauttamalla näyttöä uudelleen hiiren kiekkopainikkeella tai

11 peruuta toiminto napsuttamalla Cancel-painiketta. 3. Valitse CVBS-lähtönäytössä hiiren kakkospainikkeella Menu Output Mode -tilaksi Main CVBS. 4. Käynnistä laite uudelleen napsauttamalla viesti-ikkunassa Yes, jolloin CVBS-lähtö otetaan käyttöön päälähtönä. Huomaa: Voit vaihtaa päälähdön takaisin HDMI/VGA-lähdöksi valitsemalla Menu Output Mode -tilaksi Auto tai HDMI/VGA kohdassa Menu>Configuration>More Settings to Auto. PTZ-ohjaus Aseta PTZ-parametrit noudattamalla menettelyä. PTZ-parametrit pitää konfiguroida ennen PTZkameran asettamista. Tarkista ennen käynnistämistä, että PTZ ja digitaalinen videotallennin on liitetty oikein RS-485- liitännän kautta. Siirry live-näkymätilassa PTZ-työkalupalkkiin painamalla IR-kauko-ohjaimen PTZohjauspainiketta tai napsauttamalla valitsemalla PTZ-ohjauskuvaketta. Taulukko 2 PTZ-työkalupalkkikuvakkeiden kuvaus Kuvake Kuvaus Kuvake Kuvaus Kuvake Kuvaus Suuntapainike ja automaattisen kierron Zoom+, tarkennus+, Zoom-, tarkennus-, himmennin- painike himmennin+ PTZ-liikkeen nopeus Valo ON/OFF Pyyhin ON/OFF 3D-zoom Kuvan keskitys Esiaseta Vartiokierros Malli Valikko Edellinen kohta Lopeta vartiokierros tai malliliike Seuraava kohta Pienennä ikkunat Aloita malli/vartiokierros Poistu

12 Tallennus Konfiguroi tallennus kaikille kanaville käyttämällä live-näkymätilassa hiiren kakkospainikkeella avautuvaa valikkoa. 1. Siirry live-näkymässä seuraavaan valikkoon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ikkunaa: 2. Napsauta Start Recording -alivalikkoa ja valitse tallennustilaksi Normal Record tai Motion Detection Record. 3. Viimeistele pikatallennusasetukset kaikille kanaville valitsemalla viesti-ikkunassa Yes. Huomaa:Tässä tilassa on oletusarvoisesti konfiguroitu koko näytön liikkeentunnistuksen käynnistämä tallennus. Toisto Toista live-näkymävalikon tietyn kanavan tallennustiedostoja. Välitön toisto kanavan mukaan Valitse live-näkymässä kanava hiirellä ja napsauta pikatoimintovalikossa -painiketta. Huomaa:Vain viimeisen viiden minuutin aikana tällä kanavalla tallennetut tiedostot toistetaan.

13 Koko päivän jatkuva toisto kanavan mukaan 1. Siirry koko päivän jatkuvan toiston valikkoon. Hiiri: napsauta hiiren kakkospainikkeella live-näkymätilan kanavaa ja valitse valikosta kohta All-day Playback. Toista kanavan tallennustiedostoja yksittäisnäytön live-näkymässä painamalla etupaneelin tai IR-kauko-ohjaimen PLAY-painiketta. Moninäytön live-näkymässä toistetaan ylävasemmalla olevan kanavan (ei peitetty) tallennustiedostoja. 2. Toiston hallinta. Toistoliittymän alaosassa olevaa työkalupalkkia voi käyttää toiston ohjaamiseen.

14 Kanavan ja ajan valinnan valikko näkyy liikuttamalla toistoliittymässä hiirtä oikealle päin. Valitse kanava tai kanavat, jos haluat vaihtaa toiston toisiin kanaviin tai toistaa useita kanavia yhtä aikaa.

15 Varmuuskopiointi Tallennetut tiedostot voi varmuuskopioida useille laitteille, kuten USB Flash -asemille, USBkiintolevyasemille tai DVD-kirjoittimelle. Tallennettujen tiedostojen vienti: 1. Siirry videon vientiliittymään valitsemalla Menu>Export. Valitse varmuuskopioitavat kanavat ja napsauta Quick Export -painiketta. 2. Siirry vientiliittymään, valitse varmuuskopiolaite ja aloita vienti napsauttamalla Export - painiketta.

16 3. Tarkista varmuuskopioinnin tulos. Valitse tallennustiedosto vientiliittymässä ja tarkista se napsauttamalla painiketta.

17 Paneelien esittely Etupaneeli DS-7200HFI-SH Ohjauspaneelin painikkeiden kuvaus Nro Nimi Toiminnon kuvaus 1 POWER 2 STATUS 3 Tx/Rx Vihreä POWER-merkkivalo syttyy, kun digitaalinen videotallennin käynnistetään. Punainen STATUS-merkkivalo syttyy, kun tietoja luetaan kiintolevyasemalta tai niitä kirjoitetaan kiintolevyasemalle. Vihreä Tx/Rx-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 4 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. 5 IRvastaanotin IR-kauko-ohjaimen vastaanotin. Huomaa: Sopii kaikkiin 72-SH/SV-sarjan digitaalisiin videotallentimiin, joissa on sama etupaneeli ja kuvaus. Kaikissa voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-ST/SP: DS-7600NI-ST/SP-etupaneelin kuvaus Nro Nimi Toiminnon kuvaus 1 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen.

18 POWER: vihreä POWER LED -merkkivalo syttyy, kun verkkovideotallennin käynnistetään. READY: vihreä LED-merkkivalo palaa, kun laite toimii normaalisti. 2 Tilan merkkivalot STATUS: 1. Vihreä merkkivalo palaa, kun IRkauko-ohjaus on otettu käyttöön. 2. Punainen merkkivalo palaa, kun yhdistelmänäppäimiä (SHIFT) käytetään. 3. Merkkivalo on sammunut, kun mitään edellä mainittua ehtoa ei täytetä. ALARM: punainen merkkivalo palaa, kun tapahtuu hälytys. HDD: punainen LED-merkkivalo vilkkuu, kun kiintolevyasema lukee/kirjoittaa. Tx/Rx: vihreä Tx/Rx-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 3 SHIFT Vaihto numero- tai kirjainsyötön ja yhdistelmänäppäinten toimintojen välillä. (Kirjainten tai numeroiden syöttö, kun valo ei pala, toimintojen suoritus, kun punainen merkkivalo palaa.) 1/MENU Syöttää numeron 1. Siirtyy päävalikkoliittymään. 4 Yhdistelmänäppäimet 2/ABC/F1 3/DEF/F2 Syöttää numeron 2. Syöttää kirjaimet ABC. Luettelokentässä F1-painike valitsee luettelon kaikki kohdat. PTZ-ohjaustilassa se sytyttää/sammuttaa PTZ-valon, ja kun kuvaa on lähennetty, näppäin loitontaa kuvaa. Syöttää numeron 3. Syöttää kirjaimet DEF. F2-painike vaihtaa välilehtiä. PTZ-ohjaustilassa se lähentää kuvaa.

19 Syöttää numeron 4. 4/GHI/ESC Syöttää kirjaimet GHI. Poistuu ja palaa takaisin edelliseen valikkoon. Syöttää numeron 5. Syöttää kirjaimet JKL. 5/JKL/EDIT Poistaa kohdistimen edellä olevat merkit. Valitsee valintaruudun ja ON/OFF-kytkimen. Aloittaa/lopettaa tallenteen leikkauksen toistossa. Syöttää numeron 6. 6/MNO/PLAY Syöttää kirjaimet MNO. Toisto, suora pääsy toistoliittymään. Syöttää numeron 7. 7/PQRS/REC Syöttää kirjaimet PQRS. Avaa manuaalisen tallennuksen liittymän. Syöttää numeron 8. 8/TUV/PTZ Syöttää kirjaimet TUV. Siirtyy PTZ-ohjausliittymään. Syöttää numeron 9. 9/WXYZ/PREV Syöttää kirjaimet WXYZ. Monikanavanäyttö live-näkymässä. Syöttää numeron 0. 0/A Vaihtaa syöttötavat muokkaustekstikentässä. (Isot ja pienet kirjaimet, aakkoset, symbolit tai numerot). Vaihtaa pää- ja apulähdön välillä, kun painiketta painetaan kahdesti. 5 Ohjauspainikkeet DIRECTION Valikkotilassa suuntapainikkeilla voi navigoida eri kenttien ja kohteiden välillä sekä valita

20 asetusparametreja. Toistotilassa ylös- ja alas-painikkeilla nopeutetaan tai hidastetaan tallenteen toistamista. Vasen- ja oikea-painikkeilla siirrytään tallenteessa 30 sekuntia eteen- tai taaksepäin. Kuva-asetusliittymässä ylös- ja alaspainikkeilla voi säätää kuvaparametrien tasopalkkia. Live-näkymätilassa näillä painikkeilla voi siirtyä eri kanaviin. Enter-painikkeella vahvistetaan valikkotilan valinta tai sillä valitaan valintakenttiä ja ON/OFF-kytkin. Toistotilassa sillä voi toistaa tai pysäyttää videon. ENTER Yksittäisten kuvien toistotilassa Enterpainikkeen painaminen toistaa videon kuva kerrallaan. Automaattisessa kuvanvaihtotilassa painikkeilla voi pysäyttää tai jatkaa automaattista kuvanvaihtoa. Huomaa: kummassakin voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SE/P: DS-7600NI-SE/P-etupaneelin kuvaus Nro Nimi Kuvaus 1 Tilan merkkivalot Power Virran keltainen merkkivalo palaa, kun järjestelmä on käynnissä.

21 Status Tx/Rx Punainen Status-merkkivalo vilkkuu, kun tietoja luetaan kiintolevyasemalta tai niitä kirjoitetaan kiintolevyasemalle. Keltainen TX/RX-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 2 USB-liitäntä USB-portit lisälaitteille, kuten USB-hiirelle tai USBkiintolevyasemalle. Huomaa: Etupaneeli sopii myös DS-7600NI-SE(/N)-sarjalle, kummassakin sarjassa voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600HI-ST: DS-7600HI-ST-etupaneelin kuvaus Nro Nimi Toiminnon kuvaus 1 POWER Vihreä POWER-merkkivalo syttyy, kun laite käynnistetään. 2 STATUS Punainen STATUS-merkkivalo syttyy, kun tietoja luetaan kiintolevyasemalta tai niitä kirjoitetaan kiintolevyasemalle. 3 Tx/Rx Vihreä Tx/Rx-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 4 IR-vastaanotin IR-kauko-ohjaimen vastaanotin. 5 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa.

22 Takapaneeli: DS-7204HFI-SH: Takapaneelin liitäntöjen kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 VIDEO IN BNC-liitin analogiselle videotulolle. 2 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 3 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. 4 HDMI HDMI-videolähtö. 5 VGA DB15-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 6 AUDIO IN RCA-liitin äänitulolle. 7 AUDIO OUT RCA-liitin äänilähdölle. 8 LAN-liitäntä RJ45 10M / 100M Ethernet -liitäntä. 9 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille. Liittää D+- ja D- -navat PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin V 12 VDC -virtalähde. 11 POWER Laitteen virtakytkin. 12 GND Maadoitus (täytyy liittää, kun digitaalinen videotallennin käynnistyy) Huomaa: Sopii kaikkiin 72-SH/SV-sarjan digitaalisiin videotallentimiin, joissa on sama takapaneeli ja kuvaus. Kaikissa voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa, vastaavasti 4-, 8- tai 16-kanavainen lähtö.

23 DS-7600NI-ST: DS-7600NI-ST-etupaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 2 AUDIO OUT BNC-liitin äänilähdölle. 3 AUDIO IN BNC-liitin äänitulolle. (Myös kaksisuuntainen ääni) 4 RS-232-liitäntä Liitin RS-232-laitteille. 5 VGA DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 6 HDMI HDMI-videolähdön liitin. 7 USB Liittää USB-levyt ja -laitteet. 8 LAN-liitäntä 1 verkkoliitäntä. 9 RS-485-liitäntä ALARM IN ALARM OUT Liitin RS-485-laitteille. T+- ja T- -navat liitetään PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin. Liitin hälytystulolle. Liitin hälytyslähdölle. 10 Virtalähde 12 VDC -virtalähde. 11 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SP:

24 DS-7600NI-SP-takapaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 Verkkoliitännät PoEtoiminnon kanssa Verkkoliitäntä kameroille ja virtalähde Ethernetin kautta. 2 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 3 AUDIO OUT BNC-liitin äänilähdölle. 4 AUDIO IN BNC-liitin äänitulolle. (Myös kaksisuuntainen ääni) 5 RS-232-liitäntä Liitin RS-232-laitteille. 6 VGA DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 7 HDMI HDMI-videolähdön liitin. 8 LAN-liitäntä 1 verkkoliitäntä. 9 RS-485-liitäntä ALARM IN ALARM OUT Liitin RS-485-laitteille. T+- ja T- -navat liitetään PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin. Liitin hälytystulolle. Liitin hälytyslähdölle. 10 Virtalähde 12 VDC -virtalähde. 11 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. 12 USB Liittää USB-levyt ja -laitteet. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SE/P: DS-7600NI-SE/P-takapaneelin kuvaus

25 Nro Kohta Kuvaus 1 LAN-verkkoliitäntä LAN-liitin (lähiverkko). 2 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille. 3 Virtalähde 100~240 VAC -virtalähde 4 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. 5 USB-liitäntä 6 GND USB-portit lisälaitteille, kuten USB-hiirelle tai USBkiintolevyasemalle. Maadoitus (täytyy liittää, kun verkkovideotallennin käynnistyy) 7 HDMI-liitäntä HDMI-videolähdön liitin. 8 VGA-lähtö DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 9 Audio In RCA-liitin puhetulolle 10 Audio Out RCA-liitin äänilähdölle 11 Verkkoliitännät PoEtoiminnon kanssa (DS-7600NI-SE/P) Verkkoliitäntä kameroille ja virtalähde Ethernetin kautta. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SE/N: DS-7600NI-SE/N-takapaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 LAN-verkkoliitäntä LAN-liitin (lähiverkko). 2 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille.

26 3 Virtalähde 12 VDC -virtalähde 4 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. 5 USB-liitäntä 6 GND USB-portit lisälaitteille, kuten USB-hiirelle tai USBkiintolevyasemalle. Maadoitus (täytyy liittää, kun verkkovideotallennin käynnistyy) 7 HDMI-liitäntä HDMI-videolähdön liitin. 8 VGA-lähtö DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 9 Audio In RCA-liitin puhetulolle 10 Audio Out RCA-liitin äänilähdölle 11 Verkkoliitännät vaihtotoiminnon kanssa (DS-7600NI-SE/N) Verkkoliitäntä kameroille. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600HI-ST: DS-7600HI-ST-takapaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 VIDEO IN BNC-liitin analogiselle videotulolle. 2 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 3 AUDIO IN RCA-liitin äänitulolle. 4 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. 5 HDMI HDMI-videolähtö.

27 6 VGA DB15-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 7 AUDIO OUT RCA-liitin äänilähdölle. 8 LAN-liitäntä Verkkoliitäntä. 9 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille. Liittää D+- ja D- -navat PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin V 12 VDC -virtalähde. 11 POWER Laitteen virtakytkin. 12 GND Maadoitus (täytyy liittää, kun laite käynnistyy)

28 Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. Hikvision DDNS käyttämällä UPnP-pääs yä Käyttöohje

29 Portin edelleenvälitys UPnP:n avulla UPnP Ota laitteessa UPnP käyttöön, valitse Main Menu -päävalikossa kohta Configuration ja vaihtoehto Network. UPnP (Universal Plug and Play) -asetuksia käytetään automaattiseen laitteiden konfigurointiin, palveluiden havaitsemiseen ja vertaistiedonsiirtoon IP-verkossa. UPnP-arkkitehtuuri tukee Zero Configuration Networking -ominaisuutta, joten reitittimessä ei tarvitse määrittää portin edelleenvälitysasetuksia. (kuva A) Siirry reitittimeen ja ota UPnP käyttöön, eri valmistajien reitittimissä käytetään erilaisia käyttöliittymiä. Katso reitittimen käyttöohjeesta, kuinka löydät UPnP-verkkoprotokollan.

30 (kuva B) Varmista, että UPnP-lähetys on kummassakin laitteessa käytössä, tarkistamalla kummatkin yhteydet tietokoneen verkkonäytössä. HUOMAA: (kuva C) Voit käyttää laitetta Internet Explorer -selaimen kautta kirjoittamalla laitteen IP-osoitteen sen osoitekenttään.

31 Näyttö dynaamisen IP-osoitteen avulla DDNS Hikvision tarjoaa maksuttoman DDNS-palvelun. Voit rekisteröidä laitteesi, jolloin se sallii etäyhteyden ilman, että reitittimeen tarvitsee määrittää portin edelleenvälitysasetuksia. Kun rekisteröinti on valmis, voit etäkäyttää laitetta Internet Explorer -selaimen tai ivms4200- asiakasohjelmiston avulla tai mobiililaitteiden yhteydessä ivms4500-asiakasohjelmiston avulla. Ota DDNS laitteessa käyttöön, valitse Main Menu -päävalikossa kohta Configuration ja vaihtoehto Network. (kuva D) Täytä tyhjä Device Domain Name -kenttä, sillä sitä tietoa tarvitaan ensirekisteröintiin Hikvision DDNS-palvelimessa Kirjoita nimi pienillä kirjaimilla.

32 DDNS-REKISTERÖINTI Avaa selain ja kirjoita osoitekenttään Valitse Hikvison DDNS Management System -käyttöliittymässä Register new user. (kuva E) Täytä ensirekisteröitymisen yhteydessä kaikki pakolliset kentät (katso kuva F). Näiden tietojen avulla voit jatkossa kirjautua sisään palvelimeen.

33 (kuva F) LAITTEEN LISÄÄMINEN Valitse Device Management ja Add, jonka jälkeen pääset Add Device -ikkunaan (katso kuva H). (kuva G)

34 (kuva H) Täytettävien tietojen täytyy vastata laitetietoja. Device Name: katso kuva D tai valitse Main Menu -> Configuration -> Network -> DDNS-välilehti. Device Serial: nämä tiedot saa ivms4200-asiakasohjelmistosta tai Internet Explorer -selaimen kautta, kopioi ja liitä malli- ja sarjanumerotiedot. ivms4200 IE (Internet Explorer) HTTP Port: tarkista laitteen ilmoitetut portit kohdassa Main Menu -> Configuration -> Network -> More Settings -välilehti. Kun olet valmis, jatka napsauttamalla OK-painiketta.

35 LAITTEEN NÄYTTÄMINEN Varmista, että laite on lisätty oikein DDNS-palvelimeen valitsemalla vasemmassa yläkulmassa Device Status. Annetun URL-linkin pitäisi näkyä kuvan osoittamalla tavalla, jolloin laite on online-tilassa. Voit etänäyttää laitteen käyttämällä annettua URL-linkkiä verkkoselaimessa tai käyttämällä tietokoneen tai mobiilialustan ivms4200/4500-asiakasohjelmistoa.

36 LISÄTIETOJA MONILAITEKÄYTTÖ Kun käytetään useaa UPnP-toimintoja käyttävää laitetta, on suositeltavaa muuttaa kunkin laitteen porttiasetuksia. Esimerkki: NVR (1) Server Port :8000 NVR (2) Server Port :8001 HTTP Port:80 RTSP Port:554 HTTP Port:8081 RTSP Port:8554 Varmista porttiristiriitojen välttämiseksi, että jokaisella laitteelle on ilmoitettu eri portti. Vaihda ulkoista porttia (External Port) valitsemalla Edit, jolloin avautuu valikko. Aseta hiiren kohdistin External Port -kohdan päälle, jolloin näkyviin tulee numeronäppäimistö seuraavan kuvan osoittamalla tavalla.

37

38

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

ivms-4200-asiakasohjelmisto

ivms-4200-asiakasohjelmisto ivms-4200-asiakasohjelmisto Pika-aloitusopas Luku 1 Pika-aloitus 1.1 Käyttäjän rekisteröinti ja sisäänkirjautuminen Kun käytät ensimmäisen kerran ivms-4200-asiakasohjelmistoa, pääkäyttäjä täytyy rekisteröidä

Lisätiedot

TVR 12HD:n pikaopas. Kuva 1: Takapaneelin liitännät

TVR 12HD:n pikaopas. Kuva 1: Takapaneelin liitännät TVR 12HD:n pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät 1. Liitä RS-232-laite. 2. Liitä jopa neljä hälytystuloa. 3. Liitä yksi hälytyslähtö. 4. Liitä neljä audiotuloa RCA-liittimiin. 5. Liitä jopa 16 analogista

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

TruVision NVR 21(S/P) -pikaopas

TruVision NVR 21(S/P) -pikaopas TruVision NVR 21(S/P) -pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät 1. Liitä yksi CCTV-monitori (BNC-tyyppiset liitännät). 2. Liitä yksi audiotulo RCA-liittimiin. 3. Liitä RS-232-laite. 4. Liitä verkkoon. 5.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Kamera. Mini Dome -verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2312-I5, DS-2CD2332-I5 UD.

Kamera. Mini Dome -verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2312-I5, DS-2CD2332-I5 UD. Kamera Mini Dome -verkkokamera Pikakäyttöohje---suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2312-I5, DS-2CD2332-I5 UD.6L0201B1256A01EU 1 Tietoja säädöksistä Mini Dome -verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

TruVision DVR 44HD:n pikaopas

TruVision DVR 44HD:n pikaopas TruVision DVR 44HD:n pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät 1. Liitä neljä audiotuloa RCA-liittimiin. 2. Liitä kaiuttimet audiolähtöön. 3. Linjatulo. 4. Liitä yksi CCTV-monitori (BNC-tyyppinen liitin).

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Saat tarkempia tietoja painikkeiden toiminnoista tutustumalla käyttöohjeeseen.

Saat tarkempia tietoja painikkeiden toiminnoista tutustumalla käyttöohjeeseen. TruVision NVR 22 (S/P) Pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät Esimerkiksi: TNV 22S 1. Liitä yksi audiotulo RCA-liittimiin. 2. Liitä HD-televisio. HDMI-liitäntä tukee sekä digitaalista audiota että videota.

Lisätiedot

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS 1.0 Tallenteiden haku ja kamerakuvien katselu DASYS-NUUO Tallentimien mukana tulee cd-levy

Lisätiedot

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 Kameran yleiskatsaus 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Full Hybrid HD-SDI kovalevytallennin. Pikaohje käyttäjälle. DSB-TF Sarja (16/8/4CH)

Full Hybrid HD-SDI kovalevytallennin. Pikaohje käyttäjälle. DSB-TF Sarja (16/8/4CH) Full Hybrid HD-SDI kovalevytallennin Pikaohje käyttäjälle DSB-TF Sarja (16/8/4CH) 1 Laitteen kuvaus Pakkauksen sisältö Tarkista pakkauksen sisältö. Laite (DVR) Virtalähde 12VDC Virtakaapeli: Tämä kytketään

Lisätiedot

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE 2 ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE... 3 KAAPELEIDEN KYTKENNÄT...3 ASETUKSET JA KONFIGUROINTI...4 TIETOKONEEN ASETUKSET...4 HM410:N KONFIGUROINTI...4 CONFIGURATION WIZARD... 6 Reititetty

Lisätiedot

TruVision NVR 10:n pikaopas

TruVision NVR 10:n pikaopas TruVision NVR 10:n pikaopas P/N 1072767B-FI REV 1.0 ISS 17FEB15 Copyright Tavaramerkit ja patentit Yhteystiedot 2015 United Technologies Corporation. Interlogix on osa UTC Building & Industrial Systems

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat

ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat ZyXEL VMG1312 ja 3G/4G-mokkulat VMG1312-modeemi voi käyttää USB-porttiin liitettyjä 3G/4G-tikkuja nettiyhteyden muodostamiseen ja jakaa tämän yhteyden kaikille kotiverkon käyttäjille. Tämän toiminnan käyttöön

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat

ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat ZyXEL AMG1312 ja 3G/4G-mokkulat AMG1312-modeemi voi käyttää USB-porttiin liitettyjä 3G/4G-tikkuja nettiyhteyden muodostamiseen ja jakaa tämän yhteyden kaikille kotiverkon käyttäjille. Tämän toiminnan käyttöön

Lisätiedot

VIDA CONFIGURATION VIDA ALL-IN-ONE

VIDA CONFIGURATION VIDA ALL-IN-ONE VIDA ALL-IN-ONE SISÄLTÖ 1 VIDA CONFIGURATION... 3 1.1 Sijainti... 3 1.2 Välityspalvelimen asetukset... 4 1.2.1 Automaattinen konfiguraatio... 4 1.2.2 Välityspalvelin... 4 1.2.3 NTLM-todennus... 4 1.3 Apuvälineet...

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Piilotettu verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD6412FWD-10, DS-2CD6412FWD-20, DS-2CD6412FWD-30 UD.

Piilotettu verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD6412FWD-10, DS-2CD6412FWD-20, DS-2CD6412FWD-30 UD. Piilotettu verkkokamera Pikakäyttöohje-suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD6412FWD-10, DS-2CD6412FWD-20, DS-2CD6412FWD-30 UD.6L0201B1295A01EU 1 Tietoja säädöksistä Piilotettu verkkokamera Pikakäyttöohje

Lisätiedot

Kuva 2: Etupaneelin ohjaimet (kuvassa 8-kanavainen malli) Tarkat tiedot painiketoiminnoista ovat käyttöohjeessa.

Kuva 2: Etupaneelin ohjaimet (kuvassa 8-kanavainen malli) Tarkat tiedot painiketoiminnoista ovat käyttöohjeessa. TVR 45HD:n pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät 1. 2. 3. 4. 5. 6. Liitä neljä audiotuloa RCA-liittimiin. Liitä kaiuttimet audiolähtöön. Linjatulo. Liitä RS-232-laite. Liitä esata-laite. Liitä RS-485-laite,

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Kirjautuminen sisään TALLENNUSPALVELUUN

Kirjautuminen sisään TALLENNUSPALVELUUN Kirjautuminen sisään TALLENNUSPALVELUUN Kirjaudu sisään saamillasi tunnuksilla Yläpalkin painikkeet Ääni: Tallennuksen alkamisesta voidaan ilmoittaa äänimerkillä Pop-up: Jos tämä on aktivoituna, tallennuksen

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Selaimen ja Netikka-yhteyden asennus. Netikka.netin asennus

Selaimen ja Netikka-yhteyden asennus. Netikka.netin asennus Taloyhtiöliittymän käyttöönotto Taloyhtiöliittymä toteutetaan joko HomePNA- tai Ethernet-tekniikalla. Jos et tiedä, millä tekniikalla taloyhtiösi liittymä on toteutettu, tarkista asia VLP:n asiakaspalvelusta.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Live-View-kauko-ohjain

Live-View-kauko-ohjain Live-View-kauko-ohjain RM-LVR1 Tämä käsikirja täydentää yksikön käyttöohjeita. Käsikirjassa esitellään eräitä lisättyjä tai muutettuja toimintoja sekä kuvataan niiden toimintaa. Lue myös yksikön käyttöohjeet.

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE

ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE 1 ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE 2 ZYXEL PRESTIGE 660H-61 ASENNUSOHJE...3 KAAPELEIDEN KYTKENNÄT... 3 TIETOKONEEN ASETUKSET... 3 INTERNET-YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO... 4 MERKKIVALOT... 4 RESET... 4 LISÄTIEDOT

Lisätiedot

AALTO-VALVONTALAITE TST5102

AALTO-VALVONTALAITE TST5102 AALTO-VALVONTALAITE TST5102 KONFIGUROINTI- JA KÄYTTÖOPAS SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. VALVONTALAITTEEN ASENNUS... 3 3. VALVONTALAITTEEN KONFIGUROINTI HYPERTERMINAL-OHJELMALLA... 3 3.1 Valaisimien

Lisätiedot

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I.

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I. Tuotetiedot A B C D E F G H I J K L M N O P A: Virtavalo B: LAN-portti -valo C: LAN-portti -valo D: LAN-portti -valo E: LAN-portti 4 -valo F: ADSL-datavalo G: ADSL-liitäntävalo H: Modeemin valmiusvalo

Lisätiedot

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 HD IP Kamera 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy kameraan

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

Siemens Speedstream 6515

Siemens Speedstream 6515 Siemens Speedstream 6515 Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoyhteydellä. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Jos haluat määrittää langattoman

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Kamera. Dome-verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2712F-I(S), DS-2CD2732F-I(S) UD.

Kamera. Dome-verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2712F-I(S), DS-2CD2732F-I(S) UD. Kamera Dome-verkkokamera Pikakäyttöohje-suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2712F-I(S), DS-2CD2732F-I(S) UD.6L0201B1255A01EU 1 Tietoja säädöksistä Dome-verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2212-I, DS-2CD2232-I UD.6L0201B1270A01EU

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2212-I, DS-2CD2232-I UD.6L0201B1270A01EU Kamera Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje---suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-CD1-I, DS-CD3-I UD.6L001B170A01EU 0 Tietoja säädöksistä Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO Rev. 046/PC Varoitus Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä käyttöohjeessa käytetään nimettyjä tuotteita ainoastaan tunnistamistarkoituksiin. Ne voivat olla vastaavien yritysten

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Русский Norsk Dansk Polski Magyar Čeština Svenska Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Lisätiedot

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Käytettäessä eri käyttöjärjestelmää tai järjestelmäarkkitehtuuria palvelimelle ja asiakkaalle yhteys ei ehkä toimi oikein, kun yhteyden muodostus suoritetaan

Lisätiedot

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri Pikaohje Pikaohje Myyntipaketin sisältö 1. TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & palomuuri 2. AC-DC sähköverkkomuuntaja 3. RJ-11 puhelinjohto ja suomalainen

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.6L0201B1268A01EU

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.6L0201B1268A01EU Kamera Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje---suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.6L0201B1268A01EU 1 Tietoja säädöksistä Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB

Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB 1 Sisällysluettelo 1. Etu- ja takapaneeli...3 2. Menu-valikko...4 2.1 Camera Select (Kameravalinta)...4 2.2 Record Select (Tallennuken valinta)...5 2.3

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Mini Dome -verkkokamera Pikakäyttöohje

Mini Dome -verkkokamera Pikakäyttöohje Kamera Mini Dome -verkkokamera Pikakäyttöohje---suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD252F-(I) (IS) (IW) (IWS), DS-2CD2532F-(I) (IS) (IW) (IWS) UD.6L020B230A0EU Tietoja säädöksistä Mini Dome -verkkokamera

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi Tämä on yleis asennusopas Foscam ip-kameroille. Asennustapoja on useita, tämä lienee perinteisin. Toimii niin tavallisilla kuin P2P (Plug and Play) kameroilla. Pakkauksen sisältö: IP kamera Virtalähde

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. AC1200 WiFi-reititin Malli R6100 Asennusopas

Pakkauksen sisältö. AC1200 WiFi-reititin Malli R6100 Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

ADSL Wireless N Router

ADSL Wireless N Router Asennusohje v.1.5 ADSL Wireless N Router 1 ETUPANEELIN MERKKIVALOT JA SIVUPANEELIN WLAN-PAINIKE PWR Vihreä Virta kytketty LAN 1,2,3 Vihreä Palaa: LAN-liitäntä on kytketty Vilkkuu: Laite lähettää/vastaanottaa

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 Käyttöopas AE6000 Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 a Sisällys Tuotteen yleiskatsaus Ominaisuudet 1 Asennus Asennus 2 Langattoman verkon määrittäminen Wi-Fi-asetusten automaattinen määritys 3 Langattoman

Lisätiedot

Yleisiä turvallisuusohjeita

Yleisiä turvallisuusohjeita KÄYTTÄJÄN PIKAOHJE Yleisiä turvallisuusohjeita Tämä digitaalinen videotallennin (DVR, Digital Video Recorder) on valmistettu noudattaen kansainvälisiä turvallisuusmääräyksiä ja asetuksia. Noudata alla

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 17.3.2016 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla

Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla Videokuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle Windows Movie Maker -ohjelman avulla 1. Digivideokamera liitetään tietokoneeseen FireWire-piuhalla. (Liitännällä on useita eri nimiä: myös IEEE 1394, DV,

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 S&A Matintupa 2007 Ohjelman käynnistys Ohjelma käynnistyy tuplaklikkaamalla DATALOGGER ohjelmakuvaketta. Ohjelma avautuu tuplaklikkaamalla Datalogger kuvaketta.

Lisätiedot

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 3 4 5 Kosketusnäyttö Valikot 6 6 Aakkosnumeerinen näppäimistö

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 8.7.2014 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

Mirasys VMS 7.3. Workstation käyttäjän opas

Mirasys VMS 7.3. Workstation käyttäjän opas Mirasys VMS 7.3 Workstation käyttäjän opas SISÄLLYS Sisällys... 2 Ennen aloittamista... 3 Sisäänkirjautuminen... 4 Käyttöliittymä... 8 Navigaattori... 11 Kamerat... 20 Videolähdöt... 36 Digitaalilähdöt...

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

Zyxel Prestige 660HW-61

Zyxel Prestige 660HW-61 Zyxel Prestige 660HW-61 Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

D-Link DSL-G624T. Langattoman verkkoyhteyden käyttöönotto ja suojaus

D-Link DSL-G624T. Langattoman verkkoyhteyden käyttöönotto ja suojaus D-Link DSL-G624T Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

VIP1910 Kytkentäohje

VIP1910 Kytkentäohje VIP1910 Kytkentäohje Pakkauksen sisältö: Digisovitin, kaukosäädin, ethernet-kaapeli, verkkoadapteri sekä scart-kaapeli. Kun virta on kytketty laitteeseen, syttyy etupuolelle vihreä valo. Laitteen vastaanottaessa

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

A-Link Roadrunner 24 AP

A-Link Roadrunner 24 AP suous A-Link Roadrunner 24 AP Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa suousta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita

Lisätiedot

EzCAP USB Video Grabber Käyttöohje

EzCAP USB Video Grabber Käyttöohje EzCAP USB Video Grabber Käyttöohje EzCAP USB Video Grabberin avulla voit siirtää vanhoilla videokaseteillasi olevia nauhoituksia tietokoneellesi. Laitteeseen sisältyvällä ohjelmistolla voit myös editoida

Lisätiedot