Digitaalinen Hikvision-videotallennin Pikakäyttöohje SUOMI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Digitaalinen Hikvision-videotallennin Pikakäyttöohje SUOMI"

Transkriptio

1 Digitaalinen Hikvision-videotallennin Pikakäyttöohje SUOMI

2 Pikakäyttöohje SUOMI

3 Laitepaketit PAKETTI SISÄ- JA ULKOKÄYTTÖÖN 2 X analoginen kamera 1 X digitaalinen videotallennin (DS-7200 HFI/HWI-SH) 2 X IP-kamera 1 X verkkovideotallennin (DS-7600 NI-SP/ST/SE/SN) 2 X analoginen tai IPkamera 1 X digitaalinen hybridivideotallennin (DS-7600HI-ST) Asennuskaavio Liitä kamerat tallentimeen seuraavan kaavion mukaan:

4 Käyttövalikko Valikkorakenne Menu Playback Export Manual HDD Record Camera Configuration Maintenance Shutdown Normal Normal Record General Schedule OSD General System Info Logout Lock Event Event Advanced Encoding Image Network Log Information Shutdown Tag HDD Detect Advanced PTZ Live View Import/Export Reboot Holiday Motion Exceptions Upgrade Privacy Mask User Default Tamper-proof Net Detect Video Loss Käynnistys ja sammutus Oikea käynnistys- ja sammutustapa pidentävät digitaalisen videotallentimen käyttöikää. Asennusavustajan käyttö Asennusavustaja auttaa laitteen tärkeiden asetusten määrittämisessä. Se käynnistyy oletusarvoisesti, kun laite on ladattu. Asennusavustajan käyttö: 1. Valitse avattavasta valikosta järjestelmän resoluutio. Oletusresoluutio on / 60 Hz. Tallenna resoluutioasetukset valitsemalla Apply.

5 2. Ota asennusavustaja käyttöön laitteen käynnistyessä valitsemalla valintaruutu. Jatka asennusavustajan käyttöä valitsemalla Next. Voit myös poistua asennusavustajasta valitsemalla Cancel tai voit käyttää asennusavustajaa seuraavan kerran jättämällä Start wizard when device starts? -valintaruudun valituksi ja poistumalla avustajasta. 3. Siirry sisäänkirjautumisikkunaan valitsemalla avustajaikkunassa Next. 1) Anna pääkäyttäjän salasana. Oletusarvo on ) Muuta pääkäyttäjän salasanaa valitsemalla valintaruutu New Admin Password. Anna uusi salasana ja vahvista se annetuissa kentissä.

6 4. Siirry päivämäärä- ja aika-asetusten ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. Määritä aikavyöhyke, päivämäärämuoto, järjestelmän päivämäärä ja järjestelmän aika. 5. Siirry takaisin verkkoasetusavustajan ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. Määritä verkkoparametrit, kuten NIC-tyyppi, IPv4-osoite, IPv4-aliverkkopeite ja oletusväylä. Voit saada IP-osoitteen ja muut verkkoasetukset palvelimesta automaattisesti ottamalla DHCP:n käyttöön.

7 6. Siirry HDD Management -ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. Alusta kiintolevyasema napsauttamalla Init-painiketta. Alustus poistaa kaikki kiintolevyasemalle tallennetut tiedot. 7. Siirry Record Settings -ikkunaan napsauttamalla Next-painiketta. 1) Valitse konfiguroitava kamera. 2) Ota Start Recording käyttöön valitsemalla valintaruutu. 3) Valitse tallennustilaksi normaali (Normal) tai liikkeentunnistus (Motion Detection).

8 4) Kopioi nykyisen kameran tallennusasetukset tarvittaessa muihin kameroihin valitsemalla Copy. 5) Siirry Record Settings -ikkunaan valitsemalla OK. 8. Viimeistele käynnistyksen asennusavustaja valitsemalla OK. Live-näkymä Live-näkymätilan näytössä on eräitä kuvakkeita, jotka ilmaisevat kameran eri tiloja. Niitä ovat Live-näkymäkuvakkeet Live-näkymätilassa näytön oikeassa yläkulmassa on kuvakkeita jokaiselle kanavalle. Ne näyttävät kanavan tallennuksen ja hälytyksen tilat, joten ongelmat voi havaita mahdollisimman nopeasti.

9 Hälytys (videon häviäminen, peukalointi, liikkeentunnistus tai anturihälytys). Tallennus (manuaalinen tallennus, ajoitettu tallennus, liikkeentunnistustallennus tai hälytyksen käynnistämä tallennus) Hälytys & tallennus Hiiren käyttö live-näkymässä Siirry live-näkymässä seuraavaan valikkoon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ikkunaa:

10 Nimi Menu Single Screen Multi-screen Previous Screen Next Screen Start/Stop Auto-switch Taulukko 1 Hiiren käyttö live-näkymässä Kuvaus Siirry järjestelmän päävalikkoon napsauttamalla hiiren kakkospainiketta. Siirry yksittäiseen kokonäyttöön valitsemalla avattavasta luettelosta kanavan numero. Säädä näyttöasettelua valitsemalla vaihtoehto avattavasta luettelosta. Siirry edelliseen näyttöön. Siirry seuraavaan näyttöön. Ota näyttöjen automaattinen vaihto käyttöön tai poista se käytöstä. Huomaa: Live-näkymäkonfiguraation viipymäaika täytyy määrittää ennen Start Auto-switch -valinnan käyttämistä. Start Recording Quick Set All-day Playback Aux Monitor Käynnistä koko päivän normaali tallennus tai liikkeentunnistustallennus kaikille kanaville. Aseta videolähtötilan arvoksi vakio, kirkas, pehmeä tai eloisa (Standard, Bright, Gentle, Vivid). Toista valitun kanavan video. Vaihda apulähtötilaan, ja päälähtö poistetaan käytöstä. Huomaa:Jos siirryt apulähtötilaan, mutta apumonitoria ei ole liitetty, hiiritoiminto ei ole käytössä. Vaihda takaisin päälähtöön etupaneelin F1-painikkeella tai IRetäohjaimen VOIP/MON-painikkeella ja painamalla sen jälkeen Enter-painiketta. Huomaa: Jos vastaava kamera tukee älykästä toimintoa, Reboot Intelligence -valinta on luettelossa, kun tätä kameraa napsauttaa hiiren kakkospainikkeella. Pää-/apulähdön vaihto Kun HDMI/VGA-lähtö on konfiguroitu päälähdöksi, CVBS-lähdön voi vaihtaa päälähdöksi. Vaiheet: 1. Kaksoisnapsauta HDMI/VGA-lähtönäyttöä hiiren kiekkopainikkeella, jolloin avautuu seuraava viesti-ikkuna: 2. Vaihda apulähtöön kaksoisnapsauttamalla näyttöä uudelleen hiiren kiekkopainikkeella tai

11 peruuta toiminto napsuttamalla Cancel-painiketta. 3. Valitse CVBS-lähtönäytössä hiiren kakkospainikkeella Menu Output Mode -tilaksi Main CVBS. 4. Käynnistä laite uudelleen napsauttamalla viesti-ikkunassa Yes, jolloin CVBS-lähtö otetaan käyttöön päälähtönä. Huomaa: Voit vaihtaa päälähdön takaisin HDMI/VGA-lähdöksi valitsemalla Menu Output Mode -tilaksi Auto tai HDMI/VGA kohdassa Menu>Configuration>More Settings to Auto. PTZ-ohjaus Aseta PTZ-parametrit noudattamalla menettelyä. PTZ-parametrit pitää konfiguroida ennen PTZkameran asettamista. Tarkista ennen käynnistämistä, että PTZ ja digitaalinen videotallennin on liitetty oikein RS-485- liitännän kautta. Siirry live-näkymätilassa PTZ-työkalupalkkiin painamalla IR-kauko-ohjaimen PTZohjauspainiketta tai napsauttamalla valitsemalla PTZ-ohjauskuvaketta. Taulukko 2 PTZ-työkalupalkkikuvakkeiden kuvaus Kuvake Kuvaus Kuvake Kuvaus Kuvake Kuvaus Suuntapainike ja automaattisen kierron Zoom+, tarkennus+, Zoom-, tarkennus-, himmennin- painike himmennin+ PTZ-liikkeen nopeus Valo ON/OFF Pyyhin ON/OFF 3D-zoom Kuvan keskitys Esiaseta Vartiokierros Malli Valikko Edellinen kohta Lopeta vartiokierros tai malliliike Seuraava kohta Pienennä ikkunat Aloita malli/vartiokierros Poistu

12 Tallennus Konfiguroi tallennus kaikille kanaville käyttämällä live-näkymätilassa hiiren kakkospainikkeella avautuvaa valikkoa. 1. Siirry live-näkymässä seuraavaan valikkoon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ikkunaa: 2. Napsauta Start Recording -alivalikkoa ja valitse tallennustilaksi Normal Record tai Motion Detection Record. 3. Viimeistele pikatallennusasetukset kaikille kanaville valitsemalla viesti-ikkunassa Yes. Huomaa:Tässä tilassa on oletusarvoisesti konfiguroitu koko näytön liikkeentunnistuksen käynnistämä tallennus. Toisto Toista live-näkymävalikon tietyn kanavan tallennustiedostoja. Välitön toisto kanavan mukaan Valitse live-näkymässä kanava hiirellä ja napsauta pikatoimintovalikossa -painiketta. Huomaa:Vain viimeisen viiden minuutin aikana tällä kanavalla tallennetut tiedostot toistetaan.

13 Koko päivän jatkuva toisto kanavan mukaan 1. Siirry koko päivän jatkuvan toiston valikkoon. Hiiri: napsauta hiiren kakkospainikkeella live-näkymätilan kanavaa ja valitse valikosta kohta All-day Playback. Toista kanavan tallennustiedostoja yksittäisnäytön live-näkymässä painamalla etupaneelin tai IR-kauko-ohjaimen PLAY-painiketta. Moninäytön live-näkymässä toistetaan ylävasemmalla olevan kanavan (ei peitetty) tallennustiedostoja. 2. Toiston hallinta. Toistoliittymän alaosassa olevaa työkalupalkkia voi käyttää toiston ohjaamiseen.

14 Kanavan ja ajan valinnan valikko näkyy liikuttamalla toistoliittymässä hiirtä oikealle päin. Valitse kanava tai kanavat, jos haluat vaihtaa toiston toisiin kanaviin tai toistaa useita kanavia yhtä aikaa.

15 Varmuuskopiointi Tallennetut tiedostot voi varmuuskopioida useille laitteille, kuten USB Flash -asemille, USBkiintolevyasemille tai DVD-kirjoittimelle. Tallennettujen tiedostojen vienti: 1. Siirry videon vientiliittymään valitsemalla Menu>Export. Valitse varmuuskopioitavat kanavat ja napsauta Quick Export -painiketta. 2. Siirry vientiliittymään, valitse varmuuskopiolaite ja aloita vienti napsauttamalla Export - painiketta.

16 3. Tarkista varmuuskopioinnin tulos. Valitse tallennustiedosto vientiliittymässä ja tarkista se napsauttamalla painiketta.

17 Paneelien esittely Etupaneeli DS-7200HFI-SH Ohjauspaneelin painikkeiden kuvaus Nro Nimi Toiminnon kuvaus 1 POWER 2 STATUS 3 Tx/Rx Vihreä POWER-merkkivalo syttyy, kun digitaalinen videotallennin käynnistetään. Punainen STATUS-merkkivalo syttyy, kun tietoja luetaan kiintolevyasemalta tai niitä kirjoitetaan kiintolevyasemalle. Vihreä Tx/Rx-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 4 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. 5 IRvastaanotin IR-kauko-ohjaimen vastaanotin. Huomaa: Sopii kaikkiin 72-SH/SV-sarjan digitaalisiin videotallentimiin, joissa on sama etupaneeli ja kuvaus. Kaikissa voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-ST/SP: DS-7600NI-ST/SP-etupaneelin kuvaus Nro Nimi Toiminnon kuvaus 1 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen.

18 POWER: vihreä POWER LED -merkkivalo syttyy, kun verkkovideotallennin käynnistetään. READY: vihreä LED-merkkivalo palaa, kun laite toimii normaalisti. 2 Tilan merkkivalot STATUS: 1. Vihreä merkkivalo palaa, kun IRkauko-ohjaus on otettu käyttöön. 2. Punainen merkkivalo palaa, kun yhdistelmänäppäimiä (SHIFT) käytetään. 3. Merkkivalo on sammunut, kun mitään edellä mainittua ehtoa ei täytetä. ALARM: punainen merkkivalo palaa, kun tapahtuu hälytys. HDD: punainen LED-merkkivalo vilkkuu, kun kiintolevyasema lukee/kirjoittaa. Tx/Rx: vihreä Tx/Rx-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 3 SHIFT Vaihto numero- tai kirjainsyötön ja yhdistelmänäppäinten toimintojen välillä. (Kirjainten tai numeroiden syöttö, kun valo ei pala, toimintojen suoritus, kun punainen merkkivalo palaa.) 1/MENU Syöttää numeron 1. Siirtyy päävalikkoliittymään. 4 Yhdistelmänäppäimet 2/ABC/F1 3/DEF/F2 Syöttää numeron 2. Syöttää kirjaimet ABC. Luettelokentässä F1-painike valitsee luettelon kaikki kohdat. PTZ-ohjaustilassa se sytyttää/sammuttaa PTZ-valon, ja kun kuvaa on lähennetty, näppäin loitontaa kuvaa. Syöttää numeron 3. Syöttää kirjaimet DEF. F2-painike vaihtaa välilehtiä. PTZ-ohjaustilassa se lähentää kuvaa.

19 Syöttää numeron 4. 4/GHI/ESC Syöttää kirjaimet GHI. Poistuu ja palaa takaisin edelliseen valikkoon. Syöttää numeron 5. Syöttää kirjaimet JKL. 5/JKL/EDIT Poistaa kohdistimen edellä olevat merkit. Valitsee valintaruudun ja ON/OFF-kytkimen. Aloittaa/lopettaa tallenteen leikkauksen toistossa. Syöttää numeron 6. 6/MNO/PLAY Syöttää kirjaimet MNO. Toisto, suora pääsy toistoliittymään. Syöttää numeron 7. 7/PQRS/REC Syöttää kirjaimet PQRS. Avaa manuaalisen tallennuksen liittymän. Syöttää numeron 8. 8/TUV/PTZ Syöttää kirjaimet TUV. Siirtyy PTZ-ohjausliittymään. Syöttää numeron 9. 9/WXYZ/PREV Syöttää kirjaimet WXYZ. Monikanavanäyttö live-näkymässä. Syöttää numeron 0. 0/A Vaihtaa syöttötavat muokkaustekstikentässä. (Isot ja pienet kirjaimet, aakkoset, symbolit tai numerot). Vaihtaa pää- ja apulähdön välillä, kun painiketta painetaan kahdesti. 5 Ohjauspainikkeet DIRECTION Valikkotilassa suuntapainikkeilla voi navigoida eri kenttien ja kohteiden välillä sekä valita

20 asetusparametreja. Toistotilassa ylös- ja alas-painikkeilla nopeutetaan tai hidastetaan tallenteen toistamista. Vasen- ja oikea-painikkeilla siirrytään tallenteessa 30 sekuntia eteen- tai taaksepäin. Kuva-asetusliittymässä ylös- ja alaspainikkeilla voi säätää kuvaparametrien tasopalkkia. Live-näkymätilassa näillä painikkeilla voi siirtyä eri kanaviin. Enter-painikkeella vahvistetaan valikkotilan valinta tai sillä valitaan valintakenttiä ja ON/OFF-kytkin. Toistotilassa sillä voi toistaa tai pysäyttää videon. ENTER Yksittäisten kuvien toistotilassa Enterpainikkeen painaminen toistaa videon kuva kerrallaan. Automaattisessa kuvanvaihtotilassa painikkeilla voi pysäyttää tai jatkaa automaattista kuvanvaihtoa. Huomaa: kummassakin voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SE/P: DS-7600NI-SE/P-etupaneelin kuvaus Nro Nimi Kuvaus 1 Tilan merkkivalot Power Virran keltainen merkkivalo palaa, kun järjestelmä on käynnissä.

21 Status Tx/Rx Punainen Status-merkkivalo vilkkuu, kun tietoja luetaan kiintolevyasemalta tai niitä kirjoitetaan kiintolevyasemalle. Keltainen TX/RX-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 2 USB-liitäntä USB-portit lisälaitteille, kuten USB-hiirelle tai USBkiintolevyasemalle. Huomaa: Etupaneeli sopii myös DS-7600NI-SE(/N)-sarjalle, kummassakin sarjassa voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600HI-ST: DS-7600HI-ST-etupaneelin kuvaus Nro Nimi Toiminnon kuvaus 1 POWER Vihreä POWER-merkkivalo syttyy, kun laite käynnistetään. 2 STATUS Punainen STATUS-merkkivalo syttyy, kun tietoja luetaan kiintolevyasemalta tai niitä kirjoitetaan kiintolevyasemalle. 3 Tx/Rx Vihreä Tx/Rx-merkkivalo vilkkuu, kun verkkoyhteys toimii oikein. 4 IR-vastaanotin IR-kauko-ohjaimen vastaanotin. 5 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa.

22 Takapaneeli: DS-7204HFI-SH: Takapaneelin liitäntöjen kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 VIDEO IN BNC-liitin analogiselle videotulolle. 2 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 3 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. 4 HDMI HDMI-videolähtö. 5 VGA DB15-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 6 AUDIO IN RCA-liitin äänitulolle. 7 AUDIO OUT RCA-liitin äänilähdölle. 8 LAN-liitäntä RJ45 10M / 100M Ethernet -liitäntä. 9 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille. Liittää D+- ja D- -navat PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin V 12 VDC -virtalähde. 11 POWER Laitteen virtakytkin. 12 GND Maadoitus (täytyy liittää, kun digitaalinen videotallennin käynnistyy) Huomaa: Sopii kaikkiin 72-SH/SV-sarjan digitaalisiin videotallentimiin, joissa on sama takapaneeli ja kuvaus. Kaikissa voi valita 4, 8 tai 16 kanavaa, vastaavasti 4-, 8- tai 16-kanavainen lähtö.

23 DS-7600NI-ST: DS-7600NI-ST-etupaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 2 AUDIO OUT BNC-liitin äänilähdölle. 3 AUDIO IN BNC-liitin äänitulolle. (Myös kaksisuuntainen ääni) 4 RS-232-liitäntä Liitin RS-232-laitteille. 5 VGA DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 6 HDMI HDMI-videolähdön liitin. 7 USB Liittää USB-levyt ja -laitteet. 8 LAN-liitäntä 1 verkkoliitäntä. 9 RS-485-liitäntä ALARM IN ALARM OUT Liitin RS-485-laitteille. T+- ja T- -navat liitetään PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin. Liitin hälytystulolle. Liitin hälytyslähdölle. 10 Virtalähde 12 VDC -virtalähde. 11 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SP:

24 DS-7600NI-SP-takapaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 Verkkoliitännät PoEtoiminnon kanssa Verkkoliitäntä kameroille ja virtalähde Ethernetin kautta. 2 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 3 AUDIO OUT BNC-liitin äänilähdölle. 4 AUDIO IN BNC-liitin äänitulolle. (Myös kaksisuuntainen ääni) 5 RS-232-liitäntä Liitin RS-232-laitteille. 6 VGA DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 7 HDMI HDMI-videolähdön liitin. 8 LAN-liitäntä 1 verkkoliitäntä. 9 RS-485-liitäntä ALARM IN ALARM OUT Liitin RS-485-laitteille. T+- ja T- -navat liitetään PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin. Liitin hälytystulolle. Liitin hälytyslähdölle. 10 Virtalähde 12 VDC -virtalähde. 11 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. 12 USB Liittää USB-levyt ja -laitteet. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SE/P: DS-7600NI-SE/P-takapaneelin kuvaus

25 Nro Kohta Kuvaus 1 LAN-verkkoliitäntä LAN-liitin (lähiverkko). 2 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille. 3 Virtalähde 100~240 VAC -virtalähde 4 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. 5 USB-liitäntä 6 GND USB-portit lisälaitteille, kuten USB-hiirelle tai USBkiintolevyasemalle. Maadoitus (täytyy liittää, kun verkkovideotallennin käynnistyy) 7 HDMI-liitäntä HDMI-videolähdön liitin. 8 VGA-lähtö DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 9 Audio In RCA-liitin puhetulolle 10 Audio Out RCA-liitin äänilähdölle 11 Verkkoliitännät PoEtoiminnon kanssa (DS-7600NI-SE/P) Verkkoliitäntä kameroille ja virtalähde Ethernetin kautta. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600NI-SE/N: DS-7600NI-SE/N-takapaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 LAN-verkkoliitäntä LAN-liitin (lähiverkko). 2 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille.

26 3 Virtalähde 12 VDC -virtalähde 4 Virtakytkin Laitteen virtakytkin. 5 USB-liitäntä 6 GND USB-portit lisälaitteille, kuten USB-hiirelle tai USBkiintolevyasemalle. Maadoitus (täytyy liittää, kun verkkovideotallennin käynnistyy) 7 HDMI-liitäntä HDMI-videolähdön liitin. 8 VGA-lähtö DB9-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 9 Audio In RCA-liitin puhetulolle 10 Audio Out RCA-liitin äänilähdölle 11 Verkkoliitännät vaihtotoiminnon kanssa (DS-7600NI-SE/N) Verkkoliitäntä kameroille. Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. DS-7600HI-ST: DS-7600HI-ST-takapaneelin kuvaus Nro Kohta Kuvaus 1 VIDEO IN BNC-liitin analogiselle videotulolle. 2 VIDEO OUT BNC-liitin videolähdölle. 3 AUDIO IN RCA-liitin äänitulolle. 4 USB-liitäntä USB-hiiren tai USB Flash-muistilaitteen liittämiseen. 5 HDMI HDMI-videolähtö.

27 6 VGA DB15-liitin VGA-lähdölle. Näytön paikallinen videolähtö ja valikko. 7 AUDIO OUT RCA-liitin äänilähdölle. 8 LAN-liitäntä Verkkoliitäntä. 9 RS-485-liitäntä Liitin RS-485-laitteille. Liittää D+- ja D- -navat PTZvastaanottimen vastaaviin R+- ja R- -napoihin V 12 VDC -virtalähde. 11 POWER Laitteen virtakytkin. 12 GND Maadoitus (täytyy liittää, kun laite käynnistyy)

28 Huomaa: valittavissa on 4, 8 tai 16 kanavaa. Hikvision DDNS käyttämällä UPnP-pääs yä Käyttöohje

29 Portin edelleenvälitys UPnP:n avulla UPnP Ota laitteessa UPnP käyttöön, valitse Main Menu -päävalikossa kohta Configuration ja vaihtoehto Network. UPnP (Universal Plug and Play) -asetuksia käytetään automaattiseen laitteiden konfigurointiin, palveluiden havaitsemiseen ja vertaistiedonsiirtoon IP-verkossa. UPnP-arkkitehtuuri tukee Zero Configuration Networking -ominaisuutta, joten reitittimessä ei tarvitse määrittää portin edelleenvälitysasetuksia. (kuva A) Siirry reitittimeen ja ota UPnP käyttöön, eri valmistajien reitittimissä käytetään erilaisia käyttöliittymiä. Katso reitittimen käyttöohjeesta, kuinka löydät UPnP-verkkoprotokollan.

30 (kuva B) Varmista, että UPnP-lähetys on kummassakin laitteessa käytössä, tarkistamalla kummatkin yhteydet tietokoneen verkkonäytössä. HUOMAA: (kuva C) Voit käyttää laitetta Internet Explorer -selaimen kautta kirjoittamalla laitteen IP-osoitteen sen osoitekenttään.

31 Näyttö dynaamisen IP-osoitteen avulla DDNS Hikvision tarjoaa maksuttoman DDNS-palvelun. Voit rekisteröidä laitteesi, jolloin se sallii etäyhteyden ilman, että reitittimeen tarvitsee määrittää portin edelleenvälitysasetuksia. Kun rekisteröinti on valmis, voit etäkäyttää laitetta Internet Explorer -selaimen tai ivms4200- asiakasohjelmiston avulla tai mobiililaitteiden yhteydessä ivms4500-asiakasohjelmiston avulla. Ota DDNS laitteessa käyttöön, valitse Main Menu -päävalikossa kohta Configuration ja vaihtoehto Network. (kuva D) Täytä tyhjä Device Domain Name -kenttä, sillä sitä tietoa tarvitaan ensirekisteröintiin Hikvision DDNS-palvelimessa Kirjoita nimi pienillä kirjaimilla.

32 DDNS-REKISTERÖINTI Avaa selain ja kirjoita osoitekenttään Valitse Hikvison DDNS Management System -käyttöliittymässä Register new user. (kuva E) Täytä ensirekisteröitymisen yhteydessä kaikki pakolliset kentät (katso kuva F). Näiden tietojen avulla voit jatkossa kirjautua sisään palvelimeen.

33 (kuva F) LAITTEEN LISÄÄMINEN Valitse Device Management ja Add, jonka jälkeen pääset Add Device -ikkunaan (katso kuva H). (kuva G)

34 (kuva H) Täytettävien tietojen täytyy vastata laitetietoja. Device Name: katso kuva D tai valitse Main Menu -> Configuration -> Network -> DDNS-välilehti. Device Serial: nämä tiedot saa ivms4200-asiakasohjelmistosta tai Internet Explorer -selaimen kautta, kopioi ja liitä malli- ja sarjanumerotiedot. ivms4200 IE (Internet Explorer) HTTP Port: tarkista laitteen ilmoitetut portit kohdassa Main Menu -> Configuration -> Network -> More Settings -välilehti. Kun olet valmis, jatka napsauttamalla OK-painiketta.

35 LAITTEEN NÄYTTÄMINEN Varmista, että laite on lisätty oikein DDNS-palvelimeen valitsemalla vasemmassa yläkulmassa Device Status. Annetun URL-linkin pitäisi näkyä kuvan osoittamalla tavalla, jolloin laite on online-tilassa. Voit etänäyttää laitteen käyttämällä annettua URL-linkkiä verkkoselaimessa tai käyttämällä tietokoneen tai mobiilialustan ivms4200/4500-asiakasohjelmistoa.

36 LISÄTIETOJA MONILAITEKÄYTTÖ Kun käytetään useaa UPnP-toimintoja käyttävää laitetta, on suositeltavaa muuttaa kunkin laitteen porttiasetuksia. Esimerkki: NVR (1) Server Port :8000 NVR (2) Server Port :8001 HTTP Port:80 RTSP Port:554 HTTP Port:8081 RTSP Port:8554 Varmista porttiristiriitojen välttämiseksi, että jokaisella laitteelle on ilmoitettu eri portti. Vaihda ulkoista porttia (External Port) valitsemalla Edit, jolloin avautuu valikko. Aseta hiiren kohdistin External Port -kohdan päälle, jolloin näkyviin tulee numeronäppäimistö seuraavan kuvan osoittamalla tavalla.

37

38

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TVR 12HD:n pikaopas. Kuva 1: Takapaneelin liitännät

TVR 12HD:n pikaopas. Kuva 1: Takapaneelin liitännät TVR 12HD:n pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät 1. Liitä RS-232-laite. 2. Liitä jopa neljä hälytystuloa. 3. Liitä yksi hälytyslähtö. 4. Liitä neljä audiotuloa RCA-liittimiin. 5. Liitä jopa 16 analogista

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

TruVision NVR 21(S/P) -pikaopas

TruVision NVR 21(S/P) -pikaopas TruVision NVR 21(S/P) -pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät 1. Liitä yksi CCTV-monitori (BNC-tyyppiset liitännät). 2. Liitä yksi audiotulo RCA-liittimiin. 3. Liitä RS-232-laite. 4. Liitä verkkoon. 5.

Lisätiedot

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 Kameran yleiskatsaus 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

TruVision DVR 44HD:n pikaopas

TruVision DVR 44HD:n pikaopas TruVision DVR 44HD:n pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät 1. Liitä neljä audiotuloa RCA-liittimiin. 2. Liitä kaiuttimet audiolähtöön. 3. Linjatulo. 4. Liitä yksi CCTV-monitori (BNC-tyyppinen liitin).

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Saat tarkempia tietoja painikkeiden toiminnoista tutustumalla käyttöohjeeseen.

Saat tarkempia tietoja painikkeiden toiminnoista tutustumalla käyttöohjeeseen. TruVision NVR 22 (S/P) Pikaopas Kuva 1: Takapaneelin liitännät Esimerkiksi: TNV 22S 1. Liitä yksi audiotulo RCA-liittimiin. 2. Liitä HD-televisio. HDMI-liitäntä tukee sekä digitaalista audiota että videota.

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

Piilotettu verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD6412FWD-10, DS-2CD6412FWD-20, DS-2CD6412FWD-30 UD.

Piilotettu verkkokamera. Pikakäyttöohje-suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD6412FWD-10, DS-2CD6412FWD-20, DS-2CD6412FWD-30 UD. Piilotettu verkkokamera Pikakäyttöohje-suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD6412FWD-10, DS-2CD6412FWD-20, DS-2CD6412FWD-30 UD.6L0201B1295A01EU 1 Tietoja säädöksistä Piilotettu verkkokamera Pikakäyttöohje

Lisätiedot

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 HD IP Kamera 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy kameraan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I.

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I. Tuotetiedot A B C D E F G H I J K L M N O P A: Virtavalo B: LAN-portti -valo C: LAN-portti -valo D: LAN-portti -valo E: LAN-portti 4 -valo F: ADSL-datavalo G: ADSL-liitäntävalo H: Modeemin valmiusvalo

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Siemens Speedstream 6515

Siemens Speedstream 6515 Siemens Speedstream 6515 Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.6L0201B1268A01EU

Kamera. Bullet-verkkokamera. Pikakäyttöohje---suomi. Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.6L0201B1268A01EU Kamera Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje---suomi Tämä pikaohje koskee kohteita DS-2CD2012-I, DS-2CD2032-I UD.6L0201B1268A01EU 1 Tietoja säädöksistä Bullet-verkkokamera Pikakäyttöohje EU:n vaatimustenmukaisuusvakuutus

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 17.3.2016 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Mirasys VMS 7.3. Workstation käyttäjän opas

Mirasys VMS 7.3. Workstation käyttäjän opas Mirasys VMS 7.3 Workstation käyttäjän opas SISÄLLYS Sisällys... 2 Ennen aloittamista... 3 Sisäänkirjautuminen... 4 Käyttöliittymä... 8 Navigaattori... 11 Kamerat... 20 Videolähdöt... 36 Digitaalilähdöt...

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja. LIB 500 ja LIB 510 v.4.0.2. 8.2. Releasettelutyökalu. 8.2.1. Yleistä. ,NNXQDMRNDLOPRLWWDDHWWlNRKGHRQSlLYLWHWWlYl

Käyttäjän käsikirja. LIB 500 ja LIB 510 v.4.0.2. 8.2. Releasettelutyökalu. 8.2.1. Yleistä. ,NNXQDMRNDLOPRLWWDDHWWlNRKGHRQSlLYLWHWWlYl 1MRS751368-RUM Käyttäjän käsikirja 8.1. Releyksikön valitseminen Releyksiköt esitetään asemakuvassa painikkeina. 8 $VHPDNXYDMRVVDQlN\\UHOH\NVLNN Jos kohteita tarvitsee päivittää, avataan ikkuna (Kuva 8.1.-2)

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera Ver. 1.0 Pika-asennusohje Sisältö 1. Laitevaatimukset...3 2. Laitteen Asennus...4 2.1 IP kameran Liitännät...4 2.2 IP kameran asennus...4 3. IP -Kameran hallinta...6

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä AdobeConnect peruskäyttövinkkejä Verkkotilaisuuden valmistelu ja kirjautuminen 1. Kytke kamera ja mikrofoni ennen tietokoneen käynnistystä a. Pöytäkoneessa laitteet kytketään aina TAKAPANEELIIN 2. Käynnistä

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja.

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja. Connect Pro Sisällys Kirjautuminen huoneeseen... 2 Työkalurivi... 2 Audio Setup Wizard... 3 Lupa kameran ja mikrofonin käyttöön... 4 Osallistujat(Attendee List )... 4 Chat... 4 Web kamera... 5 Kokouksen

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

Yleisiä turvallisuusohjeita

Yleisiä turvallisuusohjeita KÄYTTÄJÄN PIKAOHJE Yleisiä turvallisuusohjeita Tämä digitaalinen videotallennin (DVR, Digital Video Recorder) on valmistettu noudattaen kansainvälisiä turvallisuusmääräyksiä ja asetuksia. Noudata alla

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015 T-Cam IPC800 HD valvontakamera v. 1.01-21.1.2015 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN

ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN VERSIO 1.0 JIPPII GROUP OYJ 1 DOKUMENTIN TARKOITUS Tervetuloa Saunalahden ADSL-liittymän käyttöönottoon opastavaan ohjeeseen! Tämän

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015 1 JOHDANTO CTS FWRIII-3015 on valokuituyhteyksiin tarkoitettu päätelaite. Laite toimitetaan valmiiksi asennettuna ja kytkettynä. Voit käyttää internetiä joko langattomasti tai verkkokaapelin välityksellä.

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon.

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon. 1 Kuvien ja asiakirjojen skannaus HP Scanjet G4050 (PIKAOHJE!) VALOKUVIEN SKANNAUS 1. Käynnistä skanneri virtapainikkeesta 2. Avaa skannerin kansi ja aseta kuva seuraavasti: kuvapuoli, eli skannattava

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje 1 (11) Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Näkymä modeemista edestä tai ylhäältä. MO251V2 Sweex langaton ADSL 2/2+ Modeemi/reititin 54 Mbps Liite A

Suomenkielinen versio. Johdanto. Näkymä modeemista edestä tai ylhäältä. MO251V2 Sweex langaton ADSL 2/2+ Modeemi/reititin 54 Mbps Liite A MO251V2 Sweex langaton ADSL 2/2+ Modeemi/reititin 54 Mbps Liite A Johdanto Älä altista Sweex langatonta ADSL 2/2+ modeemia/reititintä 54 Mbps Liite A äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Suomen Kennelliitto ry. 12.5.2014 2(11) Näyttelyn anominen Sisältö Oikeus näyttelyiden sähköiseen anomiseen... 3 Yhdistysvalinta...

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Roth Touchline + -sovellus

Roth Touchline + -sovellus Roth Touchline + -sovellus Käyttöohje Living full of energy 1/7 Onnittelut uudelle Roth Touchline+ -sovelluksen käyttäjälle Android- ja ios-käyttöjärjestelmille tarkoitetun Roth Touchline+sovelluksen avulla

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C Tuotetiedot J A B C E F H K D Hiiri A: Vierityskiekko ja kolmas painike (automaattinen vieritys painamalla) Vierityskiekon alapuolella: Pariston virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Paperialusta 5 (valinnainen) Paperialusta 6 (liitearkkialusta) (valinnainen) Ohjaustaulu. Iso viimeistelylaite (valinnainen) Ohjaustaulu

Paperialusta 5 (valinnainen) Paperialusta 6 (liitearkkialusta) (valinnainen) Ohjaustaulu. Iso viimeistelylaite (valinnainen) Ohjaustaulu Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Koneen esittely Koneen esittely Palvelut Laitekokoonpanon mukaan käytettävissä voi olla seuraavat palvelut: 8 Kopiointi Sähköposti Internet-faksi Palvelinfaksi Originaalien syöttölaite

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

Verkkosivun käyttöohje

Verkkosivun käyttöohje Verkkosivun käyttöohje GOLD RX, PX, CX, SD, ohjelmaversio.. Yleistä Koneessa on sisäinen verkkopalvelin, joka mahdollistaa koneen valvonnan, asetusten teon ja arvojen muuttamisen.. Kytkentä Tietokone ja

Lisätiedot

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni.

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. 1 Olethan tutustunut laitteen käyttösääntöihin ennen digitoinnin aloittamaista! Seuraa ohjetta huolellisesti vaihe vaiheelta. 1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. näyttö DVD/VHS-laitte

Lisätiedot

Mikä on Adobe Connect? Adobe Connectin käyttö. Toimiminen Presentterinä

Mikä on Adobe Connect? Adobe Connectin käyttö. Toimiminen Presentterinä Adobe Connect 8 1 Adobe Connect 8 1.1 Mikä on Adobe Connect? 4 1.2 Adobe Connectin käyttö 8 1.3 Toimiminen Presentterinä 12 Adobe Connect 8 Adobe Connect 8-3 Mikä on Adobe Connect? Adobe Connect on verkossa

Lisätiedot

Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen:

Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen: Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen: osaat määrittää moottorin kierrosnopeuden pulssianturin ja Counter-sisääntulon avulla, osaat siirtää manuaalisesti mittaustiedoston LabVIEW:sta MATLABiin,

Lisätiedot

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero:

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero: Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma Oppaan osanumero: 389194-352 Joulukuu 2005 Sisällysluettelo 1 Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelman käyttö 2 Setup Utility (Tietokoneen asetukset)

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaalin käyttöohje 19.5.2015 Kirjautuminen Videoportaaliin 1. Kirjaudu sivustolle https://videoportal.haltik.fi 2. Määritä tunnukset "Login" ikkunassa ja klikkaa LOGIN-painiketta

Lisätiedot

Käyttöopas Windows-tietokoneille. Yhteensopivat tuotteet: C-Pen 20/3.0/3.5

Käyttöopas Windows-tietokoneille. Yhteensopivat tuotteet: C-Pen 20/3.0/3.5 Käyttöopas Windows-tietokoneille Yhteensopivat tuotteet: C-Pen 20/3.0/3.5 TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5

Lisätiedot

OHJELMOINTI RMS RS1 DTM POM TDC INFO. DCM-RM1 status OK CLEAR DCM ALARM SENSOR ALARM DTM LIMITS LIMIT 1 TDC LIMITS ENTER LIMIT MALFUNCTION LIMIT 2

OHJELMOINTI RMS RS1 DTM POM TDC INFO. DCM-RM1 status OK CLEAR DCM ALARM SENSOR ALARM DTM LIMITS LIMIT 1 TDC LIMITS ENTER LIMIT MALFUNCTION LIMIT 2 RMS RS1 RMS POWER UNIT RPU-RM2 7327 126 POWER RMS RELAY UNIT RRU-RM1 7322 705 RMS RELAY UNIT RRU-RM1 7322 705 DTM POM TDC 230 VAC MAIN SUPPLY INPUT (187-264 VAC) Output: 24 VDC, 5 A INFO DCM-RM1 status

Lisätiedot

Dixell S.p.a. pidättää oikeuden asiasta ilmoittamatta muuttaa tätä ohjetta. Viimeisin saatavissa oleva versio on ladattavissa verkkosivuilta.

Dixell S.p.a. pidättää oikeuden asiasta ilmoittamatta muuttaa tätä ohjetta. Viimeisin saatavissa oleva versio on ladattavissa verkkosivuilta. ASENNUSOHJE VAROITUS: Käytä vain tämän valvontayksikön tukemia modeemeja. Dixell S.p.a. ei voi ottaa mitään vastuuta tukemattomien modeemien käytöstä aiheutuneista vahingoista. VAROITUS: Dixell S.p.a.

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta.

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta. Tuotetiedot C A G B A: Infrapunavastaanotin B: Virtavalo (LED) C: Antenniliitin D: USB-liitin D E F E: USB-verkkokaapelin liitin F: Kauko-ohjain G: Antenni Asennus Sijoita antenni mielellään lähelle ikkunaa.

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot