Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET"

Transkriptio

1 Viranomainen Nro Sivu KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 4 99 KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Läsnä Poissa (ja merkintä siitä, kuka toimi Guttorm, Veikko puheenjohtajana) Punna, Seppo Tapiola, Uula Aikio, Mika Eriksen, Kati Guttorm, Rauna Guttorm, Väinö Hekkanen, Raimo Härkönen, Esko Katekeetta, Antti Kordelin, Marjatta Lohi, Juha Niittyvuopio, Aslak-Ilkka Tapiola, Ilmari Tenoranta, Jarkko Korpi Timo, varavaltuutettu Porsanger Veikko, varavaltuutettu Paltto Samuel, varavaltuutettu MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Viljo Pesonen, kunnanjohtaja Marja Stenberg, pöytäkirjanpitäjä Leena Aikio, saamen kielen tulkki Arja Alaraudanjoki, rehtori-sivistystoimenjohtaja Toivo Partanen, kiinteistöpäällikkö Päivi Salminen, sosiaalisihteeri PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Veikko Guttorm Marja Stenberg PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Tarkastusaika Allekirjoitukset Raimo Hekkanen Paikka ja pvm Utsjoen kunnanvirasto Virka-asema Ilmari Tapiola Timo Korpi 73

2 Valtuusto 100 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus asia nro 1 Valtuusto 70 Valtuuston kokouskutsu on lähetetty valtuutetuille, kunnanhallituksen puheenjohtajalle, kunnanjohtajalle ja kunnanhallituksen jäsenille Kokouskutsu on samana päivänä pantu nähtäväksi kunnan ilmoitustaululle. Kuulutus valtuuston kokouksesta on ollut myös Inarilainen lehdessä. Kokouksen pöytäkirja pidetään nähtävänä Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja jäsenmäärän suhteen päätösvaltaiseksi. Nimenhuudossa oli läsnä 13 varsinaista valtuutettua ja 2 varavaltuutettua. Nimenhuutoluettelo liitteenä nro 2. Keskustan valtuutettu Antti Katekeetta oli ilmoittanut esteen kokoukseen osallistumiseen. Hänelle oli kutsuttu varajäseneksi keskustan 1. varavaltuutettu Timo Korpi. Keskustan valtuutettu Jarkko Tenoranta oli ilmoittanut esteen kokoukseen osallistumiseen. Hänelle oli kutsuttu varajäseneksi keskustan 2. varavaltuutettu Veikko Porsanger. Ennen kokouksen alkua valtuusto vietti hiljaisen hetken Pertti Kujalan muistolle.

3 Valtuusto 101 Pöytäkirjantarkastajien vaali asia nro 2 Valtuusto 71 Valtuuston työjärjestyksen mukaan kutakin kokousta varten valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raimo Hekkanen ja Ilmari Tapiola.

4 Valtuusto 102 Valtuuston kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen asia nro 3 Valtuusto 72 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy kokouksen esityslistan mukaisen asioiden käsittelyjärjestyksen. Päätös: Uula Tapiola esitti, että valtuusto käsittelee ensimmäisenä asian nro 12 Talousarvion raamit ja aikataulu. Timo Korpi kannatti Uula Tapiolan esitystä. Valtuusto hyväksyi muutoksen työjärjestykseen Uula Tapiolan esityksen mukaisesti. Siirryttiin käsittelemään asiaa nro 12 Talousarvion raamit ja aikataulu.

5 Valtuusto 103 Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille vuodelta 2008 asia nro Kh 218 Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tilintarkastaja ja tarkastuslautakunta ovat käsitelleet kuntayhtymän tilinpäätöstä vuodelta 2008 ja esittävät tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä kuntayhtymän taloutta hoitaneelle yhtymäkokoukselle ja kehittämispäällikölle tilikaudelta Tilinpäätös on nähtävillä kokouksessa. Jäsenkunnan kunnanhallituksen on kuntalain 23 mukaisesti valmisteltava asiat valtuustolle kuntayhtymän tarkastuslautakunnan valmistelun ja ehdotusten pohjalta. Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tilinpäätöksen ja vastuuvapauden myöntämisen tilivelvollisille vuodelta Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Valtuusto 73 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tilinpäätöksen sekä vastuuvapauden myöntämisen tilivelvollisille vuodelta 2008 kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Tilinpäätös on nähtävillä kokouksessa. Päätös: Ilmari Tapiola ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn. Merkittiin pöytäkirjaan, että Ilmari Tapiola ei ottanut osaa päätöksen tekoon. Toiseksi pöytäkirjantarkastajaksi tämän pykälän ajaksi valittiin Timo Korpi. Ehdotus hyväksyttiin. Tiedoksi: Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymä

6 Valtuusto 104 Sivistyslautakunnan hankkeet asia nro 5 Sivltk 87 Opetushallitus on myöntänyt valmistelijan hakemuksesta euron valtionavustuksen perusopetuksen vieraiden kielten opetuksen kehittämiseen vuosille Valtionavustus on 100 %. Hankkeeseen osallistuvat kunnan peruskoulut. Hankkeeseen on suunniteltu seuraavaa: Utsjokisuun koulun ja Sirman koulun yhteisopetuksesta johtuvat matkakustannukset Utsjokisuun koulun osalta, opetuskokeilua organisoivan opettajan palkkakustannukset, vieraiden kielten opettajien täydennyskoulutukset (matka-, majoitus- ja sijaiskustannukset), vn-laitteiden käyttökoulutus. Vuoden 2009 talousarvioon on lisättävä valtionavustuksesta johtuen kustannuspaikka Vieraiden kielten kehittämishanketta varten 2170 (luotu toukokuussa 2009) ja tehtävä hankkeelle talousarvio. Ehdotus: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle seuraavaa lisäystä peruskoulujen tehtäväalueen talousarvioon vuodelle 2009: Kustannuspaikka 2170 Vieraiden kielten kehittämishanke: Tulot: menot: Päätös: Maija Länsmanin mukaan hankkeen rahoitus ei kohdennu vieraiden kielten kuten venäjän, saksan ja norjan kielten kehittämiseen. Länsman ehdotti, että näitä pienkieliä kuten venäjä ja saksa, kehitetään esim. hankkimalla ystävyyskoulut Venäjältä ja Saksasta. Kati Eriksen kannatti ehdotuksessa esille tullutta ystävyyskoulutoimintaa. Maija Länsman ehdotti, että hankkeesta tehdään tarkennettu suunnitelma syyskuun loppuun mennessä budjetteineen. Ehdotusta ei kannatettu. Ehdotus hyväksyttiin../..

7 Valtuusto 105 Sivistyslautakunnan hankkeet asia nro 5./.. 74 Sivltk 88 Opetushallitus on myöntänyt valmistelijan hakemuksesta euron valtionavustuksen oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen kehittämiseen vuosille Valtionavustus on 150 %. Hankkeeseen osallistuvat kunnan peruskoulut ja lukio. Hankkeeseen on suunniteltu seuraavaa: Opetussuunnitelmien oppilas- ja opiskelijahuollon strategioiden laatiminen, sen laadun, verkostoitumisen ja palvelurakenteen kehittämiseen ja vakiinnuttamiseen; opettajien kouluttamiseen (matka-, majoitus- ja sijaiskulut); tutustuminen jonkun lähikunnan oppilashuoltoon, toiminnan kehittämisideointi; uuden strategian esitteleminen eri kouluilla (matkakulut). Vuoden 2009 talousarvioon on lisättävä valtionavustuksesta johtuen kustannuspaikka Oppilas- ja opiskelijahuollon kehittämistä varten 2160 (luotu toukokuussa 2009) ja tehtävä hankkeelle talousarvio. Ehdotus: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle seuraavaa lisäystä peruskoulujen tehtäväalueen talousarvioon vuodelle 2009: Kustannuspaikka 2160 Oppilas- ja opiskelijahuollon kehittäminen Tulot: menot: Päätös: Hyväksyttiin. Sivltk 89 Opetushallitus on myöntänyt kerhotoiminnan kehittämiseen valtionavustusta vuosille Kerhotyön hanke on aloitettu jo lukuvuoden alusta. Haetun hankkeen tavoitteena oli aloittaa valtion 75 %:lla tuella kullakin koululla./..

8 Valtuusto 106 Sivistyslautakunnan hankkeet asia nro 5./.. 74 pienimuotoisesti kerhotoimintaa ja kehittää sitä muutaman vuoden sisällä koulun yhdeksi toimintamuodoksi iltapäiväkerhon lisäksi tai sen sijasta. Kouluilla on järjestetty kerhoja yhteensä 10 h/vk vuosiluokkien 1-9 oppilaille. Tämä nyt saatu avustus on jatkoa jo aloitetulle kerhotoiminnalle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat , johon sisältyy kerhonohjaajien palkkiot (13 h/vk koko lukuvuosi: Nuorgamissa 3 h, Utsjokisuussa 5 h ja Karigasniemellä 5 h), yhteensä sekä kerholaisten matkakustannuksiin 565. Kunnan omarahoitusosuus olisi Kunnan omarahoitusosuus sisällytetään koulujen vuoden 2010 talousarvioihin, koska hanke päättyy vasta Myös osa myönnetystä valtionavustuksesta tullaan siirtämään käytettäväksi vuodelle Ehdotus: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle seuraavaa lisäystä peruskoulujen tehtäväalueen talousarvioon vuodelle 2009: Kustannuspaikka 2150 Kerhotyönkehittämishanke Tulot: menot: Päätös: Hyväksyttiin Kh 261 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esittämät hankkeet lautakunnan esityksen mukaisesti ja esittää perusopetuksen tehtäväalueelle lisämäärärahan valtuustolle hyväksyttäväksi. Määrärahan lisäys tehdään sekä tuloihin että menoihin, hankkeiden nettovaikutus on 0 euroa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin../..

9 Valtuusto 107 Sivistyslautakunnan hankkeet asia nro 5./.. 74 Valtuusto 74 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen. Päätös: Rehtori-sivistystoimenjohtaja Arja Alaraudanjoki esitteli asian valtuutetuille. Ehdotus hyväksyttiin. Tiedoksi: sivistyslautakunta kirjanpito

10 Valtuusto 108 Karigasniemen jätevedenpuhdistamon saneerauksen investointiosion muutosesitys asia nro Tekn. ltk 67 Kunta on käynyt rahoitusneuvotteluja Lapin ympäristökeskuksen kanssa Karigasniemen jätevedenpuhdistamon saneerauksen osalta. Lapin ympäristökeskus on hyväksynyt rahoitusperustaksi koko kustannusarvion eli euroa ja omaksi rahoitusosuudekseen 50 %. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on euroa. Lapin ympäristökeskuksella oli osoittaa hankkeeseen tälle vuodelle yhteensä euroa, joka vastaa investointia. Rahoitus koostuu vuoden 2009 YM:n rahasta euroa ja vuoden 2008 hankkeista palautuneista eurosta. Koska määrärahojen käytöllä on tietyt määräajat on ympäristökeskus päättänyt, että hanke tulee aloittaa mennessä, jotta vuodelta 2008 jäänyt määräraha voidaan käyttää tämän vuoden puolella. Kunnan tulee osoittaa sama summa omarahoitusosuutta tälle vuodelle. Lopulle euron investoinnille kunnan tulee hakea syksyn 2009 avustusten haussa loppurahoitus, joka vastaa kokonaisuudessa euron avustusta. Rahoitussuunnitelma Ympäristö Utsjoen Yhteensä Toteutus keskus kunta vuosi v jäänyttä rahaa Vuoden 2009 rahaa syksyllä 2009 anottava Kok. kustannus Ehdotus: Anotaan kunnanhallitukselta / valtuustolta lupa aikaistaa Karigasniemen jätevedenpuhdistamon saneerausta oheisen suunnitelman mukaisesti. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Kh 268 Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Karigasniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus aikaistetaan vuodella ja talousarvion investointiohjelmaan tehdään tarvittavat muutokset, korjattu investointiohjelma on oheismateriaalina. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin../..

11 Valtuusto 109 Karigasniemen jätevedenpuhdistamon saneerauksen investointiosion muutosesitys asia nro 6./.. 75 Valtuusto 75 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen, korjattu investointiohjelma on oheismateriaalina. Päätös: Kiinteistöpäällikkö Toivo Partanen esitteli asian valtuutetuille. Ehdotus hyväksyttiin. Tiedoksi: tekninen lautakunta kirjanpito

12 Valtuusto 110 Periaatepäätös vesilaitoksen toiminnasta asia nro Kh 269 Kunnanhallitus on kokouksessaan todennut, että vesilaitoksen toiminta on useiden eri keskustelujen perusteella päätetty hoitaa kunnan omana toimintana. Toimintaa hoitamaan kunta perustaa yhtiön. Yhtiölle siirretään lisäksi aluelämpökeskuksen toiminnan hoitaminen. Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta perustaa osakeyhtiön, jonka hoidettavaksi siirretään kunnan vesi- ja viemärilaitos. Yhtiö vastaa myös aluelämpötuotannosta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Valtuusto 76 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen. Päätös: Kiinteistöpäällikkö Toivo Partanen esitteli asian valtuutetuille. Kati Eriksen palasi kokoukseen klo keskustelun aikana. Varajäsen Samuel Paltto poistui kokouksesta. Asiasta käydyn keskustelun jälkeen Esko Härkönen esitti, että asiaa ei käsitellä vaan se siirretään teknisen lautakunnan valmisteltavaksi. Väinö Guttorm kannatti Esko Härkösen esitystä. Koska kokouksessa oli tehty kannatettu esitys, että asiaa ei käsitellä vaan se siirretään teknisen lautakunnan valmisteltavaksi, suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa JAA oli, että asian käsittelyä jatketaan ja EI oli Esko Härkösen kannatettu esitys. Äänestysjärjestys hyväksyttiin. Ääniä annettiin yhteensä 15 kpl, josta JAA ääniä 1 kpl ja EI ääniä 14 kpl. Äänestysluettelo liitteenä nro 4. Päätökseksi tuli Esko Härkösen tekemä esitys, että asiaa ei käsitellä vaan se siirretään teknisen lautakunnan valmisteltavaksi. Toimeksi: tekninen lautakunta

13 Valtuusto 111 Maakauppa asia nro Tekn. ltk 86 Kiinteistörahasto WH2005/Niam III East Asset Oy omistaa Utsjoen kunnan alueella maa-alueita noin 170 ha. Kokonaisuus muodostuu hyvin erilaisista osasista. on käynyt kauppaa maa-alueita hoitavan Sponda Oyj:n asiakkuuspäällikkö Markku Lähdetniemen kanssa. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen on sovittu, että kunta tarjoaa maakokonaisuudesta kaksisataakymmenentuhatta euroa, jonka Lähdetniemi esittelee WH2005/Niam III East Asset Oy:lle ja Partanen Utsjoen kunnalle kauppahinnaksi. Ehdotus: Hyväksytään neuvoteltu kauppahinta kaksisataakymmenentuhatta ( ,00) euroa WH2005/Niam III East Asset Oy:n Utsjoen kunnan alueella omistamasta kokonaismaa-alasta, joka on noin 170,37 ha ja esitetään hallitukselle kaupan vieminen valtuuston päätettäväksi. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Kh 271 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esittämän maakaupan ja esittää sen edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi. Liitteenä ovat kartat ko. maa-alueista. Päätös: Kiinteistöpäällikkö Toivo Partanen kertoi asiasta. Ehdotus hyväksyttiin. Valtuusto 77 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen maakaupasta, liitteenä kartat ko. maa-alueista (liite nro 1). Päätös: Kiinteistöpäällikkö Toivo Partanen esitteli asian valtuutetuille. Uula Tapiola esitti, että maakauppaa ei hyväksytä. Ilmari Tapiola ja Aslak-Ilkka Niittyvuopio kannattivat Uula Tapiolan esitystä. Koska kokouksessa oli tehty kunnanhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu esitys, suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa JAA oli kunnanhallituksen esitys ja EI Uula Tapiolan kannatettu esitys. Äänestysjärjestys hyväksyttiin. Ääniä annettiin yhteensä 15 kpl, josta JAA ääniä 9 kpl, EI ääniä 6 kpl. Äänestysluettelo liitteenä nro 5. Äänestyksen perusteella valtuusto hyväksyi maakaupan kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Toimeksi: tekninen toimi

14 Valtuusto 112 Karigasniemen koulun ilmastointi asia nro Tekn. ltk 87 Karigasniemen koulurakennuksen asunto-osassa pidetään opetusta. Osassa ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Mittauksissa on todettu vähäistä huoneilman pilaantumista. Tila vaatii ilmastoinnin, jotta siinä voidaan harjoittaa opetustoimintaa. Koulutoimi haluaa ottaa tilan käyttöön jo vuoden 2009 syyslukukaudeksi. Ilmastoinnin rakentamiselle ei ole varattu määrärahaa. Ilmastoinnille ei ole myöskään suunnitelmaa. Utsjoen terveyskeskuksen saneeraukseen on varattu investointivaraus, ja kohteen aloittaminen on epävarma. Ehdotus: Tehdään suunnitelma Karigasniemen koulurakennuksen asunto-osan ilmastoinnista nopeasti ja pyritään toteuttamaan ilmastointi ennen koulun alkamista. Esitetään hallitukselle, että siirretään määräraha hankkeen toteuttamiseen Utsjoen terveyskeskuksen saneerauksen kustannuspaikalta 8220 hankkeesta Määrärahan suuruus tarkentuu suunnitelmien valmistuttua. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Kh 272 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy määrärahan siirron teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti ja esittää sen edelleen valtuustolle vahvistettavaksi. Määrärahan suuruus tarkentuu kokoukseen mennessä. Päätös: Kiinteistöpäällikkö Toivo Partanen kertoi asiasta. Siirrettävä määräraha on euroa. Ehdotus hyväksyttiin. Valtuusto 78 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy euron määrärahan siirron kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Päätös: Kiinteistöpäällikkö Toivo Partanen esitteli asian valtuutetuille. Ehdotus hyväksyttiin. Tiedoksi: tekninen toimi kirjanpito

15 Valtuusto 113 Tilintarkastusyhteisön valinta asia nro Tark.ltk 3 Kuntalain 71 :n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten. Tarkastuslautakunnan tehtävä jatkuu siihen saakka kunnes toimikauden viimeisen tilikauden tilintarkastus on suoritettu. Tarkastuslautakunnan valtuustolle valmisteltaviin asioihin kuuluu tilintarkastajan valinta. Ehdotuksen kunnan ja kuntayhtymän tilintarkastajista tekee vuosiksi valittu tarkastuslautakunta. Määräaikaan mennessä tarjouksia saapui 2 kpl, KPMG Kunta Oy ja Oy Audiator Ab. Tarjoukset avattiin , avauspöytäkirja on nähtävillä kokouksessa. Tarjouspyyntö ja yhteenveto tarjouksista ovat oheismateriaalina. Saapuneet tarjoukset ovat kokonaisuudessaan nähtävillä kokouksessa. Pj: Tarkastuslautakunta esittää valtuustolle valittavaksi tilintarkastajan vuosille Päätös: Tarkastuslautakunta päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että tilintarkastusyhteisöksi valitaan Oy Audiator Ab. Valtuusto 79 Ehdotus: Valtuusto valitsee tilintarkastusyhteisöksi Oy Audiator Ab:n tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti. Tarjouspyyntö sekä yhteenveto tarjouksista ovat oheismateriaalina. Tarjousten avauspöytäkirja sekä saapuneet tarjoukset kokonaisuudessaan ovat nähtävillä kokouksessa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Ilmari Tapiola pyysi merkitsemään pöytäkirjaan, että oheismateriaalista ei ollut saamenkielistä käännöstä. Tiedoksi: valittu tilintarkastusyhteisö muut tarjouksen tehneet hallintokunnat

16 Valtuusto 114 Talouden katsaus asia nro 11 Valtuusto 80 Kuullaan talouskatsaus kunnanjohtajan esittelemänä. Ehdotus: Merkitään talouskatsaus tiedoksi. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

17 Valtuusto 115 Talousarvion raamit ja aikataulu asia nro Kh 275 Vuoden 2010 talousarvion ja vuosien 2011 ja 2012 taloussuunnitelman laatiminen on käynnistynyt. Taloussuunnittelun pohjaksi otetaan mahdollisimman tarkka arvio kuluvan vuoden talousarvion toteutumasta. Tavoitteena on, että vuoden 2010 menokehys pysyy vuoden 2009 tasolla. Johtoryhmän valmistelema talousarvion hallintokuntakohtainen erittely tulee olla kunnanhallituksen käsittelyssä Lautakuntien tulee tehdä esitykset kunnanhallitukselle vuoden 2010 talousarvioksi ja vuosien 2011 ja 2012 taloussuunnitelmaksi mennessä. Esitykset investointiohjelmaksi tehdään samaan aikaan kuin talousarvioesitykset. Valtuustolle talousarvion valmistelutilannetta esitellään syyskuussa pidettävässä valtuustossa sekä marraskuussa pidettävässä valtuustossa. Ennusteita ensi vuoden julkisten menojen kehityksestä ei vielä tällä hetkellä ole saatavilla. Tilastokeskuksen kuluvan vuoden ensimmäiset arviot ennakoivat n. 3 %:n kustannusten kehitystä ja ensi vuodelle 2,2 %:n kasvua. Henkilöstön palkkojen ennustetaan kasvavan vuosina jonkin verran tai pysyvän ennallaan. Henkilöstön sivukulut säilyvät nykyisellään tai joltain osin pienenevät. Valtionosuudet opetus- ja kulttuuritoimessa hieman laskevat vähentyneen oppilasmäärän vuoksi. Vastaavasti sosiaali- ja terveystoimessa valtionosuudet kasvavat väestön ikääntymisen ja päivähoitoikäisten lasten määrän kasvun johdosta. Vuosina saa harvaan asuttujen kuntien erillistä valtionosuutta 1,56 milj. euroa. Verotulojen tasaukseen perustuvaa osuutta saadaan vuonna 2010 vajaat euroa enemmän kuin vuonna Lopulliset valtionosuuksien määrät tarkentuvat syksyn kuluessa. Heinäkuun verotietojen perusteella kunnan kokonaisverokertymä tulee olemaan budjetoidun mukainen. Voidaan olettaa, että taantuman johdosta verotulot pysyvät vuonna 2010 vuoden 2009 tasolla. Olettamuksessa lähdetään siitä, että kunnan veroprosentit pysyvät ennallaan. Vuoden 2010 talousarvion sekä asetettujen tavoitteiden seurannan helpottamiseksi talousarviossa on syytä esittää lisäksi määrällisiä ja laadullisia tavoitteita. Ehdotus: 1. Kunnanhallitus hyväksyy esitetyn talousarvion valmistelun aikataulun../..

18 Valtuusto 116 Talousarvion raamit ja aikataulu asia nro 12./ Kunnanhallitus päättää vuoden 2010 talousarvion menoraamiksi euroa. 3. Kunnanhallitus edellyttää, että talousarviosta käyvät ilmi myös toiminnan määrälliset ja laadulliset tavoitteet. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Valtuusto 81 Ehdotus: Valtuusto merkitsee tiedoksi talousarvion raamit ja aikataulun. Päätös: Kunnanjohtaja Viljo Pesonen esitteli asian valtuutetuille. Kati Eriksen poistui kokouksesta klo asian esittelyn aikana. Merkittiin pöytäkirjaan, että Kati Eriksenin varajäsenenä kokoukseen saapui Utsjoen saamelaiset yhteislistan 3. varavaltuutettu Samuel Paltto. Tauko klo Tauon jälkeen puheenjohtaja suoritti nimenhuudon. Nimenhuudossa oli läsnä 12 varsinaista valtuutettua ja 3 varavaltuutettua. Nimenhuutoluettelo liitteenä nro 3. Merkittiin tiedoksi. Siirryttiin käsittelemään asiaa nro 4 Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille vuodelta 2008.

19 Valtuusto 117 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö asia nro 13 Elink.ltk 28 Viran tai toimen kelpoisuusehdot voidaan määritellä joko johtosäännössä tai ne voidaan määritellä erikseen joko virkaa perustettaessa tai viranhakuilmoituksessa. Kehittämis- ja elinkeinopäällikön kelpoisuusehdot: Hakijalta edellytetään korkeakoulututkintoa. Kokemus yritysneuvonnasta ja hanketoiminnasta sekä saamen kielen taito katsotaan hakijalle erityiseksi ansioksi. Kunnallishallinnon tuntemus ja englannin kielen taito katsotaan hakijalle eduksi. Esitys: Lautakunta esittää kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran kelpoisuusehdot Päätös: Hyväksytty Kh 146 Ehdotus: 1. Kunnanhallitus hyväksyy kelpoisuusehdot. 2. Kunnanhallitus julistaa viran haettavaksi 24.4 mennessä. Ilmoitus julkaistaan Kuntalehdessä, Inarilaisessa, Lapin Kansassa ja työvoimahallinnon 3. Kunnanhallitus valitsee haastateltavat 28.4 kokouksessaan. Kunnanhallitus tekee esityksen valtuustolle siten, että virkavaali voidaan suorittaa valtuuston seuraavassa kokouksessa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Kh 165 Viran hakuaika on päättynyt Hakemukset ovat kokonaisuudessaan nähtävillä kokouksessa. Nimikirjanotteet / ansioluettelot lähetetään kunnanhallituksen jäsenille sähköpostilla Kunnanhallitus suorittaa haastattelun seuraavassa kokouksessaan. Haastatteluun kunnanhallituksen lisäksi osallistuvat valtuuston puheenjohtaja, elinkeinoasiamies sekä elinkeinolautakunnan puheenjohtaja. Ehdotus: Annetaan kokouksessa. Päätös: Kunnanjohtaja Viljo Pesonen ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta. Merkittiin pöytäkirjaan, että asian valmistelijana ja esittelijänä toimii rehtori-sivistystoimenjohtaja Arja Alaraudanjoki../..

20 Valtuusto 118 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö asia nro 13./.. 82 Rehtori-sivistystoimenjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus kutsuu haastatteluun Sanna Länsmanin, Hanna-Leena Talvensaaren ja Erkki Kauppisen. Päätös: Esko Härkönen esitti, että haastatteluun kutsutaan Hanna-Leena Talvensaari ja Sanna Länsman. Elle Aikio kannatti Esko Härkösen esitystä. Ilmari Tapiola esitti, että kehittämis- ja elinkeinopäällikkö valitaan määräajaksi eli neljäksi vuodeksi. Esko Härkönen kannatti Ilmari Tapiolan esitystä. Raimo Hekkanen esitti, että haastatteluun kutsutaan lisäksi Mikko Friman. Marjatta Kordelin kannatti Raimo Hekkasen esitystä. Kunnanhallitus päätti, että haastatteluun kutsutaan Hanna-Leena Talvensaari, Sanna Länsman ja Mikko Friman. Kunnanhallitus päätti lisäksi, että virka täytetään määräaikaisena neljäksi vuodeksi Kh 190 Mikäli viranhaltija otetaan määräajaksi, niin määräaikaisuudelle tulee olla laissa mainittu peruste. Viranhaltijalain 3 :n mukaan viranhaltija voidaan ottaa määräajaksi vain viranhaltijan omasta pyynnöstä tai jos määräajaksi ottamisesta on laissa erikseen säädetty taikka tehtävän luonne; sijaisuus, avoinna olevaan virkasuhteeseen kuuluvien tehtävien hoidon järjestäminen tai muu tähän rinnastettava kunnan toimintaan liittyvä määräaikaista virkasuhdetta edellyttävä seikka siitä vaatii. Tämän viran kohdalla määräaikaisuudelle ei ole laillisia perusteita. Valmistelija: rehtori-sivistystoimenjohtaja Rehtori-sivistystoimenjohtajan ehdotus: 1. Kunnanhallitus päättää täyttää kehitys- ja elinkeinopäällikön viran toistaiseksi, koska määräaikaisuudelle ei ole perustetta. 2. Kunnanhallitus haastattelee haastatteluun kutsutut hakijat. 3. Kunnanhallitus tekee valtuustolle esityksen valittavasta henkilöstä. Päätös: Kunnanjohtaja Viljo Pesonen ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta. Todettiin, että asian valmistelijana ja esittelijänä toimiva rehtori-sivistystoimenjohtaja Arja Alaraudanjoki oli./..

21 Valtuusto 119 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö asia nro 13./.. 82 estynyt saapumaan kokoukseen. Myös kunnanjohtajan toinen sijainen sosiaalisihteeri Päivi Salminen oli estynyt saapumaan kokoukseen. Merkittiin pöytäkirjaan, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Kunnanhallitus päätti täyttää kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran toistaiseksi, koska viran määräaikaisuudelle ei ole perustetta. Kunnanhallitus suoritti Sanna Länsmanin ja Hanna-Leena Talvensaaren haastattelun. Merkittiin pöytäkirjaan, että haastatteluun kutsuttu Mikko Friman ei saapunut paikalle. Puheenjohtaja totesi, että Sanna Länsman ei täytä virkaan vaadittavia kelpoisuusehtoja. Rauna Guttorm esitti, että virkaan valitaan Hanna-Leena Talvensaari. Marjatta Kordelin kannatti Rauna Guttormin esitystä. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että kehittämisja elinkeinopäällikön virkaan valitaan Hanna-Leena Talvensaari Valtuusto 61 Ehdotus: Valtuusto valitsee kehittämis- ja elinkeinopäällikön virkaan Hanna-Leena Talvensaaren kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Päätös: Kunnanjohtaja Viljo Pesonen ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta. Merkittiin pöytäkirjaan, että asian valmistelijana ja esittelijänä toimiva rehtori-sivistystoimenjohtaja Arja Alaraudanjoki oli läsnä kokouksessa. Maaseutusihteeri-elinkeinoasiamies Heikki Niittyvuopio kertoi uuden johtosäännön mukaisesta elinkeinotoimen tehtäväjaosta. Johtosääntö hyväksyttiin valtuustossa Uula Tapiola esitti, että asia palautetaan kunnanhallitukselle ja suoritetaan uusi hakumenettely siten, että virka täytetään määräajaksi eli valtuustokaudeksi. Esko Härkönen esitti, että kunnanhallituksen esitys hyväksytään. Puheenjohtaja totesi, että viran määräaikaiselle täyttämiselle ei ole laillisia perusteita../..

22 Valtuusto 120 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö asia nro 13./.. 82 Väinö Guttorm ja Kati Eriksen kannattivat Uula Tapiolan esitystä. Koska kokouksessa oli tehty kannatettu esitys asian palauttamisesta kunnanhallitukselle uutta hakumenettelyä varten, suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa JAA oli, että virka täytetään toistaiseksi ja EI Uula Tapiolan kannatettu esitys, että asia palautetaan kunnanhallitukselle ja virka täytetään määräaikaisena. Äänestysjärjestys hyväksyttiin. Ääniä annettiin yhteensä 14 kpl, josta JAA ääniä 7 kpl ja EI ääniä 7 kpl. Äänestysluettelo liitteenä nro 9. Päätökseksi tuli puheenjohtajan äänen ratkaistessa äänestyksen, että virka täytetään toistaiseksi. Uula Tapiola pyysi merkitsemään pöytäkirjaan, ettei asiakirjoja valittavista henkilöistä ole toimitettu valtuuston jäsenille. Puheenjohtaja luki valtuutetuille Sanna Länsmanin kirjeen Kirjeessä Sanna Länsman ilmoittaa peruvansa hakemuksensa ko. virkaan. Kirje merkittiin tiedoksi. Puheenjohtaja totesi, että koska muita esityksiä kehittämis- ja elinkeinopäällikön virkaan ei ole, valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen ja valitsee kehittämis- ja elinkeinopäällikön virkaan toistaiseksi Hanna-Leena Talvensaaren. Uula Tapiola ilmoitti jättävänsä eriävän mielipiteen päätöksestä Kh 260 Kunnanhallitus ei ole suorittanut täytäntöönpanoa valtuuston pykälän nro 61 eli kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täytön osalta, koska asian käsittelyssä on valtuuston kokouksessa tapahtunut menettelytapavirhe. Virkaa hakeneista henkilöistä laadittu yhdistelmä ei ole ollut valtuutettujen saatavilla asian käsittelyn ja päätöksenteon yhteydessä, eikä muutakaan tietoa virkaan hakeneista ole valtuutetuille toimitettu. Kuntalain 56 :n mukaan asia on saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Menettelyn asianmukaisuus on varmistettu Kuntaliitosta. Hanna-Leena Talvensaaari on antanut suostumuksensa menettelylle. Valmistelija: rehtori-sivistystoimenjohtaja Rehtori-sivistystoimenjohtajan ehdotus: 1. Kunnanhallitus toteaa, että valtuuston pykälässä nro 61 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö on tapahtunut menettelytapavirhe ja palauttaa asian laillisuusvalvontana valtuustolle uudelleen käsiteltäväksi../..

23 Valtuusto 121 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö asia nro 13./.. 82 Valtuusto 82 Ehdotus: 2. Kunnanhallitus uudistaa aiemman esityksensä ja esittää valtuustolle, että kehittämis- ja elinkeinopäällikön virkaan valitaan toistaiseksi Hanna-Leena Talvensaari. Tiedot hakijoista ovat oheismateriaalina. Päätös: Merkittiin pöytäkirjaan, että asian valmistelijana ja esittelijänä toimii rehtori-sivistystoimenjohtaja Arja Alaraudanjoki. Ilmari Tapiola esitti, että virka täytetään neljän vuoden määräajaksi. Ilmari Tapiolan esitystä ei kannatettu. Ehdotus hyväksyttiin. 1. Valtuusto toteaa, että kokouksen pykälässä nro 61 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö on tapahtunut menettelytapavirhe ja ottaa asian uudelleen käsiteltäväksi kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. 2. Valtuusto valitsee kehittämis- ja elinkeinopäällikön virkaan toistaiseksi Hanna-Leena Talvensaaren kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Tiedot hakijoista ovat oheismateriaalina. Päätös: Kunnanjohtaja Viljo Pesonen ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta. Merkittiin pöytäkirjaan, että asian valmistelijana ja esittelijänä toimiva rehtori-sivistystoimenjohtaja Arja Alaraudanjoki oli läsnä kokouksessa. Valtuusto piti neuvottelutauon klo Tauon jälkeen puheenjohtaja suoritti nimenhuudon. Nimenhuudossa oli läsnä 13 varsinaista valtuutettua ja 2 varavaltuutettua. Nimenhuutoluettelo liitteenä nro 6. Valtuusto totesi yksimielisesti, että kokouksen pykälässä nro 61 on tapahtunut menettelytapavirhe ja asia otetaan uudelleen käsiteltäväksi. Esko Härkönen esitti ryhmän puolesta, että virka täytetään kunnan taloudellisen tilanteen takia viiden vuoden määräajaksi. Uula Tapiola esitti, että asia palautetaan kunnanhallitukselle ja suoritetaan uusi hakumenettely siten, että virka täytetään neljän vuoden./..

24 Valtuusto 122 Kehittämis- ja elinkeinopäällikön viran täyttö asia nro 13./.. 82 määräajaksi. Lisäksi Uula Tapiola esitti, että viran kielitaitovaatimuksiin lisätään norjan kielen taito ja viran tehtäviin lisätään maaseutusihteerin tehtävät. Timo Korpi kannatti Uula Tapiolan esitystä. Kati Eriksen kannatti Esko Härkösen esitystä ja esitti määräajan perusteeksi lisäksi nykyisen EU-projektikauden päättymisen vuonna Kati Eriksenin esittämä lisäys hyväksyttiin yksimielisesti. Koska kokouksessa oli tehty kaksi toisistaan poikkeavaa kannatettua esitystä, suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa JAA oli Esko Härkösen ryhmän puolesta tekemä esitys täydennettynä Kati Eriksenin tekemällä lisäyksellä ja EI Uula Tapiolan kannatettu esitys. Äänestysjärjestys hyväksyttiin. Ääniä annettiin yhteensä 15 kpl, josta JAA ääniä 12 kpl, EI ääniä 3 kpl. Äänestysluettelo liitteenä nro 7. Äänestyksessä sai enemmistön Esko Härkösen ryhmän puolesta tekemä esitys täydennettynä Kati Eriksenin tekemällä lisäyksellä. Koska kokouksessa oli kunnanhallituksen esityksestä poikkeava esitys, suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa JAA oli kunnanhallituksen esitys viran täytöstä toistaiseksi ja EI Esko Härkösen ryhmän puolesta tekemä esitys täydennettynä Kati Eriksenin tekemällä lisäyksellä. Äänestysjärjestys hyväksyttiin. Ääniä annettiin yhteensä 15 kpl, josta JAA ääniä 0 kpl, EI ääniä 13 kpl ja 2 tyhjää. Äänestysluettelo liitteenä nro 8. Äänestyksen perusteella virka päätettiin täyttää kunnan taloudellisen tilanteen takia viiden vuoden määräajaksi. Määräajan perusteena on lisäksi nykyisen EU-projektikauden päättyminen vuonna Puheenjohtaja totesi, että kunnanhallitus on esittänyt virkaan valittavaksi Hanna-Leena Talvensaaren eikä muita esityksiä ole kokouksessa tehty. Valtuusto valitsi kehittämis- ja elinkeinopäällikön virkaan Hanna-Leena Talvensaaren viiden vuoden määräajaksi. Määräajan perusteina ovat kunnan taloudellinen tilanne sekä EU-projektikauden päättyminen vuonna Uula Tapiola jätti eriävän mielipiteen päätöksestä. Tiedoksi: virkaan valittu muut virkaa hakeneet hallintokunnat

25 Valtuusto 123 Muut kokouskutsussa mainitsemattomat kiireelliset asiat asia nro 14 Valtuusto 83 Päätös: Ei ollut.

26 Valtuusto 124 Tiedoksi saatettavat asiat asia nro 15 Valtuusto 84 Päätös: Ei ollut.

27 Valtuusto 125 Valitusosoitus asia nro 16 Valtuusto 85 Päätös: Liitetään pöytäkirjaan.

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2011 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2011 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2011 1 Valtuusto Aika 08.03.2011 klo 12:00-13:20 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 15 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2012 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2012 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2012 1 Valtuusto Aika 02.04.2012 klo 10:00-12:50 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Viranomainen Nro Sivu KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 3 51 KOKOUSAIKA klo 12.00-13.50 KOKOUSPAIKKA Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Läsnä Poissa (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 1/2019 1

Utsjoen kunta Esityslista 1/2019 1 Utsjoen kunta Esityslista 1/2019 1 uusto Aika 14.01.2019 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Viranomainen Nro Sivu KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 3 72 KOKOUSAIKA klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Läsnä Poissa (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1 Kunnanhallitus Aika 11.11.2011 klo 8:30-9:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 262 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 7/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 27.10.2017 klo 10:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 93 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2012 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Valtuusto Aika 09.11.2012 klo 12:00-12:42 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 32 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

NRO 1/ Tarkastuslautakunnan kouluttautuminen ja käyttöön tilattava materiaali

NRO 1/ Tarkastuslautakunnan kouluttautuminen ja käyttöön tilattava materiaali Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2010 Kokousaika 16.2.2009 klo 9 14.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2010 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2010 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2010 1 Valtuusto Aika 05.10.2010 klo 12:00-13:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 43 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Viranomainen Nro Sivu KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 2 32 KOKOUSAIKA klo 12.00-13.50 KOKOUSPAIKKA Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Läsnä Poissa (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 3/2019 1 Tekninen lautakunta Aika 14.06.2019 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 30 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Viranomainen Nro Sivu KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 5 126 KOKOUSAIKA klo 12.00-14.15 KOKOUSPAIKKA Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Läsnä Poissa (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2018 Kokousaika 9.5.2018 klo 10 15.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 5/2007 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 5/2007 ASIA LIITE 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 9, jatkokokous

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 9, jatkokokous KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 9, jatkokokous 24.4.2018 Kokousaika 24.4.2018 klo 13.00 17.15 (Kokouksen 23.4.2018 klo 17.00 19.26 jatkokokous) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA

Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA Tainion koulun neuvotteluhuone KOKOUPÖYTÄKIRJA KIVIJÄRVEN KUNTA Sivistystoimenlautakunta KOKOUSKUTSU Perjantaina klo 18.30 - Tainion koulun neuvotteluhuone 2 / 2006 LIITE 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 05.09.2013 klo 9.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 15 20.05.2013 277 Kokousaika 20.05.2013 klo 10.00 11.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Viranomainen. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on merkitty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, Pidetään yleisesti nähtävänä

Viranomainen. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on merkitty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, Pidetään yleisesti nähtävänä Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta Tekninen lautakunta 2/2011 Kokousaika Perjantaina 25.2.2011 klo 15.00 - Kokouspaikka Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 Kokouksen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77 8/2012 77 Kokousaika Torstai 28.06.2012 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 7/2015 Aika Pe 10.07.2015 klo 15.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Perjantaina 10.07.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 7/2015 ASIA LIITE 50 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 KOKOUSAIKA klo 16.00-16.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Perjantaina kello 16.30

Perjantaina kello 16.30 Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 9/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 20.04.2018 Kokoustiedot Aika Perjantaina 27.4.2018 kello 16.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena Sisäänkäynti harjun puoleisesta

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.4.2010 kello 8.00 10.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 128 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 30.3.2010 klo 10.00-14.35 KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 128 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 30.3.2010 klo 10.00-14.35 KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 128 KOKOUSAIKA klo 10.00-14.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Sivistyslautakunta Aika 05.12.2017 klo 09:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2015 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Valtuusto Aika 19.02.2015 klo 12:00-12:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Maanantai 8.4.2013 kello 9.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Valtuusto Aika 06.06.2014 klo 12:00-14:35 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 18 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/2013 39 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.9.2013 klo 10-10.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 3/2019 1

Utsjoen kunta Esityslista 3/2019 1 Utsjoen kunta Esityslista 3/2019 1 uusto Aika 14.06.2019 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 24 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 25 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Kokousaika Tiistai 24.7.2012 klo 17.00 17.56 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2010 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2010 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2010 1 Valtuusto Aika 15.11.2010 klo 12:00-13:45 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 55 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

Riitta Voutila Virpi Piispanen Rauni Kauppinen Manu Pasanen Jorma Teini. Jonna Leppänen Mikko Ihanti Juha Urpilainen

Riitta Voutila Virpi Piispanen Rauni Kauppinen Manu Pasanen Jorma Teini. Jonna Leppänen Mikko Ihanti Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 9/2012 1 Kokousaika To 29.11.2012 klo 15.00-16.39. Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.12.2014 klo 12.00 15.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 35 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) torstai 2.5.2019 kello 17.00

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2010 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2010 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2010 1 Valtuusto Aika 17.12.2010 klo 12:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 69 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 70 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 14.5.2014 klo 18-19.20 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 33 Kokouksen avaaminen 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Tiistai 8.05.2013 klo 12.35 13.47 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Kokousaika Maanantai klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 18.06.2018 klo 10:00-11:10 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 94 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot