Outlook www-sähköpostin perusteet. selainkäyttö. TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Outlook 2003. www-sähköpostin perusteet. selainkäyttö. TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@"

Transkriptio

1 TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala Outlook 2003 selainkäyttö www-sähköpostin perusteet

2 Sisällys Outlook www-sähköposti 1 1 Outlook www-sähköpostin käynnistäminen 2 2 Verkkoon kirjautuminen 2 3 Sisäänkirjautuminen sähköpostiin 3 4 Työpöydän muokkaaminen 4 5 Sähköpostiviestin kirjoittaminen ja lähettäminen Viestin tallentaminen luonnokseksi Sähköpostiviestin lukeminen 6 6 Sähköpostiviestiin vastaaminen Sähköpostiviestin välittäminen 7 7 Osoitekirja Oman osoitekirjan luominen Oman jakeluluettelon luominen 10 8 Viestin lähettäminen usealle vastaanottajalle 11 9 Liitetiedoston liittäminen sähköpostiviestiin Vastaanotetun liitetiedoston avaaminen Liitetiedoston tallentaminen esim. levykkeelle Turhien viestien poistaminen Salasana Sähköpostiallekirjoituksen tekeminen Sähköpostiohjelmasta poistuminen 16 sivu Ohje päivitetty /HK

3 1 Outlook www-sähköposti Tampereen kaupungin koko henkilöstö siirtyy porrastetusti käyttämään uutta nykyaikaista sähköpostijärjestelmää MS Outlookia. Kasvatus- ja opetustoimialan yleissivistävän koulutuksen opettajien uuden Outlook wwwsähköpostin käyttöönotto alkoi Sähköpostipalvelun osoite on: Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa: -loppuiset sähköpostiosoitteet ovat poistuneet tässä yhteydessä käytöstä kokonaan ja ne lakkasivat toimimasta Outlook www-sähköpostia käytetään NT/Windows-tunnuksella ja salasanalla. Vanha OM-mail www-sähköpostiohjelma poistui kokonaan käytöstä Huom! Tämän ohjeen näytönkaappauskuvat ovat Internet Explorer -selaimesta. Eri selainten ja selainversioiden välillä on pieniä eroavaisuuksia. Näytönkaappauskuvia on myös leikattu ja yhdistetty, joten kaikki näkymät eivät ole identtisiä näyttönäkymien kanssa.

4 2 1 Outlook WWW-sähköpostin käynnistäminen Kun olet kirjoittanut sähköpostin osoitteen ja näpäyttänyt Enterpainiketta, saat ilmoituksen suojattuun yhteyteen siirtymisestä. Hyväksy ilmoitus OK-painikkeella. Avaa selainohjelma. Selainohjelmia ovat mm. Internet Explorer ja Netscape. Mikäli työpöydällä ei ole selainohjelman pikakuvaketta, valitse Käynnistä / Ohjelmat. Valitse sitten haluamasi selainohjelma ja kirjoita selaimen osoiteriville osoitteeksi ja paina Enterpainiketta. Seuraavaksi näytölle tulee ilmoitus sertifikaatista. Jos et jokaisella sähköpostin käyttökerralla halua hyväksyä suojausvaroitusta Kylläpainikkeella, voit asentaa koneellesi sertifikaatin. 2 Verkkoon kirjautuminen Jos avaat sähköpostin muualta kuin sisäverkosta (opettajainhuoneesta, kansliasta, jne.), joudut kirjautumaan ensiksi kaupungin verkkoon. Saat näytölle oheisen ikkunan, johon syötät NT/Windows -tunnuksesi ja salasanasi. Näpäytä OK-painiketta. Käyttäjänimessä isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole merkitystä, mutta salasanassa isot kirjaimet pitää kirjoittaa isoina ja pienet pieninä.

5 3 3 Sisäänkirjautuminen sähköpostiin Olet nyt päätynyt alla näkyvälle sivulle. Toimialue\käyttäjänimi: Toimialueesi on tre. Kenoviiva \-merkki löytyy näppäimistön yläriviltä + ja? -merkkien kanssa samasta näppäimestä. Paina samanaikaisesti Alt Gr -näppäintä. Käyttäjänimesi on NT/Windows -tunnuksesi. Yleensä tunnus on muotoa etunimisuk. Isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole merkitystä. Salasana: Salasana on siis NT/Windows -salasanasi. Se tulee näytölle näkyviin tähtinä. Salasanassa isot kirjaimet ovat isoja ja pienet pieniä. Näpäytä lopuksi Kirjautuminen-painiketta, niin pääset sisään postiin.

6 4 4 Työpöydän muokkaaminen Olet nyt päätynyt seuraavan kaltaiselle sivulle Viestiluettelo Siirtymisikkuna Lukuikkuna Kolmen rinnakkaisen palstan seuraaminen voi olla hankalaa. Halutessasi voit jakaa näytön eri tavoin. Näpäyttämällä Kahden rivin näkymä tekstin perässä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta, saat esiin valikon, josta voit valita näkymäksi mm. Viestit. Näytä tai piilota lukuikkuna -painikkeesta voit vaihtaa lukuikkunan paikan esim. näytön alaosaan. Sähköpostiohjelmasi näyttää nyt tällaiselta.

7 5 5 Sähköpostiviestin kirjoittaminen ja lähettäminen Näpäytä posti-ikkunan yläreunasta löytyvää Uusi-sanaa, saat esiin sähköpostin kirjoitusikkunan. Vastaanottaja...-kenttään kirjoitetaan vastaanottajan osoite tai useita osoitteita puolipisteellä erotettuna. Vastaanottajien tiedot voi hakea myös osoitekirjasta. Viestin pääasiallinen saaja. Kopio...-kenttään kirjoitetaan vastaanottajan osoite tai useita osoitteita puolipisteellä erotettuna. Vastaanottajien tiedot voi hakea myös merkki löytyy näppäimistöltä samasta näppäimestä kuin numero 2 ja "-merkki. Kun haluat paina samanaikaisesti pohjaan myös Alt Gr -näppäin. Piilokopio...-kenttään kirjoitetaan vastaanottajan osoite tai useita osoitteita puolipisteellä erotettuna. Vastaanottajien tiedot voi hakea myös osoitekirjasta. Piilokopiokentässä olevat nimet ja sähköpostiosoitteet eivät näy muille viestin saajille. Sähköpostin kirjoittamien tapahtuu seuraavasti: 1. Kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite Vastaanottaja... -kenttään. 2. Kirjoita viestin aihe Aihe-kenttään. 3. Kirjoita viesti valkoiseen ikkunaan. 4. Näpäytä Lähetä painiketta. Huom! Jos kirjoitat vastaanottajan sähköpostiosoitteen väärin Vastaanottaja...-kenttään, tässä vaiheessa sähköpostiohjelma ei huomauta virheestä, vaan kaikki näyttää siltä, kuin viesti menisi perille. Ilmoitus perillemenemättömästä viestistä tulee sähköpostiisi myöhemmin.

8 6 5.1 Viestin tallentaminen luonnokseksi Jos haluat lähettää kirjoittamasi viestin vasta myöhemmin, tallenna viesti luonnokseksi. Viesti tallennetaan luonnokseksi näpäyttämällä työkaluriviltä löytyvää Levykkeen kuvaa. Kun olet näpäyttänyt levykkeen kuvaa, voit sulkea kirjoittamasi viestin oikean yläkulman rastista. Löydät luonnoksesi Luonnokset-kansiosta. Kun olet lähettänyt luonnoksesi, niin se poistuu luonnokset kansiosta. 5.2 Sähköpostiviestin lukeminen Näpäytä siirtymisikkunasta löytyvää Saapuneet-kansiota tai Saapuneet-painiketta. Saat esiin kaikki saapuneet viestit. Jos sinulla on uusia viestejä, Saapuneet-kansion perässä on sulkeissa luku, joka kertoo uusien saapuneiden viestien määrän. Viestiluettelosta näet, keneltä sähköpostit ovat tulleet, mitkä ovat niiden otsikot, minkä kokoisia viestit ovat ja sisältääkö ne liitetiedoston. Liitetiedostosta kertoo paperiliittimen kuva. Aktiiviseksi näpäytetyn viestin sisältö näkyy lukuruudussa. Näpäytä haluamasi viesti valituksi, niin sen sisältö avautuu lukuruutuun. Jos kaksoisnäpäytät viestiä, sen sisältö avautuu sähköpostiohjelman päälle omaan ikkunaan. Kun olet lukenut uuteen ikkunaan avautuneen viestin, sulje se kyseisen ikkunan oikean yläkulman rastista.

9 7 6 Sähköpostiviestiin vastaaminen Valitse tai avaa viesti, johon haluat vastata. Jos valitsit viestin, käytä ikkunan yläosasta löytyvää Vastaa-painiketta. Jas avasit viestin, painike löytyy nyt viestin ylälaidasta ja näyttää tällaiselta: Sähköpostiin vastaaminen tapahtuu nyt seuraavasti: 1. Halutessasi muuta viestin aihetta. 2. Kirjoita viesti-kenttään vastauksesi. Voit kirjoittaa vastauksesi ennen kentässä jo näkyvää tekstiä, sen jälkeen, tekstin väliin tai voit myös poistaa kokonaan alkuperäisen tekstin ja lähettää vastaanottajalle vain vastauksesi. Valinta on sinun! 3. Kun vastauksesi on valmis, näpäytä ikkunan yläreunasta löytyvää Lähetä painiketta. 6.1 Sähköpostiviestin välittäminen Jos haluat välittää saamasi viestin edelleen kolmannelle henkilölle, avaa tai valitse viesti ja näpäytä Välitä-painiketta. Kirjoita nyt Vastaanottaja...-kenttään henkilön sähköpostiosoite, jolle haluat kyseisen veistin välittää. Halutessasi voit myös kirjoittaa viestiin jotakin lisää jo olemassa olevan sisällön lisäksi. Kun viesti on valmis lähetettäväksi, näpäytä ikkunan ylälaidasta löytyvää Lähetä-painiketta.

10 8 7 Osoitekirja Näpäytä siirtymisruudusta Yhteystiedot-kansiota tai Yhteystiedot-painiketta. Näpäytä nyt Osoitteisto-painiketta, niin saat esiin lomakkeen, jolla voit etsiä sähköpostiositteita niin kaupungin yleisestä kuin henkilökohtaisesta osoitekirjastasikin. Valitse aluksi, etsitkö osoitetta Yleisestä osoiteluettelosta vai omasta henkilökohtaisesta osoitekirjastasi (Yhteystiedot). Kirjoita hakusanaksi etsimäsi henkilön sukunimi kenttään Näytä nimi: ja näpäytä Etsi-painiketta tai vaihtoehtoisesti paina Enteriä näppäimistöltä. Esimerkkihaku. Valitse nyt listasta osoite jota etsit. Voit lähettää henkilölle postia suoraan osoitekirjan kautta Uusi viesti -painikkeella tai vain tutkia hänen yhteystietojaan Ominaisuudetpainikkeella.

11 9 7.1 Oman osoitekirjan luominen Sen lisäksi, että voit etsiä vastaanottajia organisaation yleisestä osoitekirjasta, voit luoda myös oman osoitekirjan. Kun olet näpäyttänyt siirtymisruudusta Yhteystiedot-kansiota tai Yhteystiedot -painiketta, Uusi-painikkeen näpäytys avaa lomakkeen, jolla voit syöttää uuden osoitteen henkilökohtaiseen osoitekirjaasi. Kirjoita henkilön Sukunimi ja Etunimi niille varattuihin kenttiin. Kirjoita Näyttönimeksi Sukunimi Etunimi. Sähköpostiosoite pitää kirjoittaa täydellisessä muodossa. Muita tietoja ei tarvitse täyttää, sillä niitä ei tarvita sähköpostin lähettämiseen ;-) Kun lomake on täytetty, näpäytä Tallenna ja sulje-painiketta. Huomaat heti, että tiedot on lisätty osoitekirjaasi. Huom!. Jos unohdat kirjoittaa lomakkeeseen sähköpostiosoitteen, siitä sähköpostiohjelma ei huomauta. On siis mahdollista, että osoitekirjaasi tallentuu osoitteitta, joissa ei ole sähköpostiosoitetta!

12 Oman jakeluluettelon luominen Aloita jakeluluettelon luominen näpäyttämällä Yhteystiedot-kansiota tai Yhteystiedot-painiketta. Näpäytä nyt Uusi-valikon vieressä olevaa alaspäin osoittavaa nuolenkärkeä, niin valikko avautuu. Valitse nyt Jakeluluettelovalinta. Anna jakeluluettelollesi nimi ja etsi henkilöt luetteloosi osoitekirjasta Etsi nimet -painiketta apuna käyttäen. Voit myös kirjoittaa jakeluluetteloon tulevien sähköpostiosoitteet suoraan Lisää jakeluluetteloon -kenttään. Lisää osoitekirjasta etsimäsi osoitteet jakeluluetteloon Jakeluluettelopainikkeella. Kun olet etsinyt kaikki nimet osoitekirjasta, sulje osoitekirjaikkuna Sulje-painikkeella. Lisää jakeluluetteloon -kenttään kirjoittamasi osoitteet siirtyvät jakeluluetteloon Lisää-painiketta näpäyttämällä. Kun jakeluluettelosi on valmis, tallenna se Tallenna ja sulje -painiketta näpäyttämällä.

13 11 8 Viestin lähettäminen usealle vastaanottajalle Kaksoisnäpäytä jakelulistaa, jolle haluat viestin lähettää. Näpäytä painiketta Lähetä postia luettelolle. Kirjoita nyt viesti kuten mikä tahansa sähköpostiviesti ja lähetä se Lähetäpainiketta näpäyttämällä. Voit myös lähettää viestin useammalle henkilölle, kirjoittamalla Vastaanottaja, Kopio ja Piilokopio -kenttiin useampia vastaanottajia puolipisteellä erotettuina. 9 Liitetiedoston liittäminen sähköpostiviestiin Voit liittää sähköpostiin kaikentyyppisiä liitetiedostoja. Liitetiedoston liittäminen sähköpostiviestiin tapahtuu viestinkirjoitusikkunassa. Painike Liitteet: löytyy heti vastaanottajatietojen jälkeen. Näpäytä sitä. Etsi liitettävä tiedosto Selaapainiketta apuna käyttäen.

14 12 Liitteiden lisääminen tapahtuu seuraavasti: Näytölle avautuu Windowsista tuttu Valitse tiedosto ikkuna. Etsi nyt tiedosto, jonka haluat liittää viestiisi. Näpäytä kerran liitettävän tiedoston nimeä ja näpäytä vielä Avaa-painiketta. TÄRKEÄÄ! Nyt liitettävän tiedoston hakemistopolku ja nimi näkyvät Valitse liitettävä tiedosto -kentässä. Muista kuitenkin vielä liittää tiedosto lähtevään viestiin. Paina siis näppäintä Liitä. Nyt liitetiedoston nimi näkyy Nykyiset liitetiedostot -otsikon alla. Voit halutessasi liittää viestiin muitakin liitetiedosta. Kun kaikki liitteet on liitetty, sulje ikkuna Sulje-painikkeesta. Jos huomaat, että mukaan on tullut väärä tiedosto, näpäytä tiedoston nimen edessä olevaa neliötä. Tällöin Poista-painike aktivoituu ja voit poistaa väärän tiedoston sitä näpäyttämällä.

15 13 Nyt liitettävä tiedosto on liitetty viestiin. Tiedoston nimi ja koko näkyvät tällöin Liitteet:-painikkeen vieressä. Jos haluat tässä vaiheessa poistaa liittämäsi tiedoston, näpäytä uudelleen Liitteet-painiketta ja poista liite sitä kautta. 9.1 Vastaanotetun liitetiedoston avaaminen Jos saat viestin mukana liitetiedoston, avaa ensiksi viesti. Näpäytä sitten liitteen nimeä, niin se aukeaa. Jos liite ei avaudu, niin saat ilmoituksen liitteen tallentamisen tarpeellisuudesta. Tallennuksesta ohje seuraavassa kappaleessa. 9.2 Liitetiedoston tallentaminen esim. levykkeelle Kaikki tietokoneet eivät avaa liitetiedostoja ilman tallennusta. Mikäli avaaminen ei onnistu, tallenna tiedosto ensin tietokoneelle ja avaa vasta sitten. Huom! On mahdollista, että saat joskus tiedoston, jota et saa avattu millään ohjelmalla! Huom! Muista myös, että mikäli sähköpostin lähettäjä vaikuttaa "epämääräiseltä" tai itse sähköposti on outo, suhtaudu erittäin kriittisesti myös mukana seuraaviin liitetiedostoihin. Tuntemattoman lähettäjä oudossa viestissä voi olla mukana VIRUS. Mikäli koneesi virustentorjuntaohjelmisto ilmoittaa kesken tiedoston avaamisen, että liitetiedosto sisältää viruksen, ÄLÄ jatka tiedoston avaamista. Jos liite ei avaudu automaattisesti, saat siitä ilmoituksen ja toiminta-ohjeet, miten tallennat tiedoston.

16 14 Näpäytä siis hiiren oikeaa painiketta liitetiedoston nimen päällä. Saat esille oheisen valikon, josta voit valita Tallenna kohde nimellä... -toiminnon. Etsi nyt tiedostolle sopiva paikka. Muuta tarvittaessa tiedoston nimeä. Näpäytä lopuksi Tallenna-painiketta. 10 Turhien viestien poistaminen Viestit säilyvät Saapuneet-kansiossa niin kauan kunnes päätät ne itse poistaa. Saapuneet-kansion hallinta on kuitenkin helpompaa, jos poistat sieltä turhia ja vanhentuneita viestejä aina silloin tällöin. Yläpuolen viestiluettelosta on aktivoitu yksi viesti. Kun nyt näpäyttää Poistapainiketta, niin aktiivinen viesti poistuu ts. siirtyy Poistetut-kansioon. Jos vahingossa poistit väärän viestin, voit palauttaa sen Poistetu kansiosta ennen kuin poistut Outlook www-sähköposti-ohjelmasta. Kun suljet Outlook wwwsähköpostin, silloin Poistetut-kansio tyhjenee. Poistettuja viestejä säilytetään kuitenkin palvelimella 42 vuorokautta. Ne voidaan tarvittaessa palauttaa palvelimelta valinnoilla Asetukset / Palauta poistetut / Näytä kohteet. Avautuvassa ikkunassa näet aikaisemmin poistamiasi viestejä, joista voit valita ja palauttaa uudelleen haluamasi viestin Poistetut-kansioon

17 15 11 Salasana Outlook www-sähköpostia käytetään samalla NT/Windows-tunnuksella kuin opettajienhuoneen tietokoneitakin. Tällä hetkellä salasanan voi vaihtaa vain opettajainhuoneen tietokoneelle kirjautumalla. Tulevaisuudessa salasanan muuttaminen onnistuu myös Outlook www-sähköpostin kautta. Perussäännöt: - Vaihtoväli 180 pv - 10 vanhaa salasanaa muistetaan - min. 7 merkkiä - sallittuja merkkejä A - Z, a - z, ei erikoismerkkejä Jos sinulla on ongelmia käyttäjätunnuksesi tai salasanasi kanssa, ota yhteyttä Tampereen kaupungin tietotekniikkakeskukseen: - puhelin: sähköposti: 12 Sähköpostiallekirjoituksen tekeminen Sähköpostiallekirjoitus on jokaiseen viestiin automaattisesti liittyvä tieto lähettäjästä. Yleensä allekirjoitukseen sisällytetään oma nimi, ammattinimike, organisaatio ja tieto siitä, miten sinut tavoittaa; siis esim. puhelinnumero, sähköpostiosoite ja vaikka työpaikkasi katuosoitekin. Näpäytä Asetuksetpainiketta ja etsi aukeavalta sivulta painike Muokkaa allekirjoitusta...

18 16 Kirjoita nyt haluamasi sähköpostiallekirjoitus ja näpäytä Tallenna ja sulje -painiketta. Valitse kohta Liitä oma allekirjoitus automaattisesti lähteviin viesteihin. Näpäytä vielä lopuksi ikkunan yläosan Tallenna ja sulje -painiketta. 13 Sähköpostiohjelmasta poistuminen yläkulmasta. Kun lopetat sähköpostiohjelman käyttämisen, hyviin tapoihin kuuluu, että ohjelmasta poistutaan Kirjaudu ulos painiketta käyttäen. Painike löytyy ohjelman oikeasta Jos unohdat koneen ja ohjelman auki, palvelinliikenteen päättyessä yhteys sulkeutuu 30 minuutin kuluttua. Kun sitten palaat takaisin sähköpostin ääreen, saat oheisen ilmoituksen. Kirjaudu sisään sähköpostiin uudelleen, jos haluat sitä vielä käyttää.

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Outlook 2003. www-sähköpostin jatkokurssi. selainkäyttö. TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Outlook 2003. www-sähköpostin jatkokurssi. selainkäyttö. TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ TAMPEREEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetustoimiala @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Outlook 2003 selainkäyttö www-sähköpostin jatkokurssi Sisällys sivu Outlook www-sähköposti 1 1 Työpöydän muokkaaminen

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Microsoft. Outlook Express 6

Microsoft. Outlook Express 6 Microsoft Outlook Express 6 Koulutuskeskus Salpaus/Tietojenkäsittely - Vesa Rinne, Taru Honkapää SISÄLLYSLUETTELO 1 KÄYNNISTÄMINEN JA NÄYTÖN ASETUKSET... 1 2 UUDEN VIESTIN LUOMINEN... 2 2.1 VASTAANOTTAJAN

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 1 Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 2 GROUPWISE-SÄHKÖPOSTIN PERUSKÄYTTÖ Kaksoisnapsauta hiirellä GroupWise - kuvaketta työpöydällä. Katso kuvaa vasemmalla. Jollet löydä vastaavaa

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 TAMPERE 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2(16) SISÄLLYSLUETTELO: SÄHKÖPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 3

Lisätiedot

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset 1(10) OHJEEN SISÄLTÖ Sivu Sähköpostitilin lisääminen 2 Oletussähköpostiosoitteen muuttaminen 7 Sähköpostiliikenteen käyttäminen suojatulla yhteydellä 9 (Viestintäviraston suositus) 2(10) Sähköpostitilin

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

iphone ja ipad

iphone ja ipad 1 Laadinta- ja lähettämisohje Laadinnassa on mahdollista käyttää sähköpostipohjaa tai Word-asiakirjapohjia. Tietokoneilla (Windows 10) on erilliset ohjeet Word-asiakirjapohjien käyttöön, mutta tässä ohjeessa

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Käyttöohje 10.12.2014 1 SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Tässä ohjeessa kuvataan LOUNEA:n kuluttaja-sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Ohje on asiakkaille joiden osoite päättyy @seutuposti.fi,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Antero Istolainen Voimaantulo 19.02.2013 Päätös Muutettu viimeksi 11.02.2014 Tarkistettu viimeksi

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi Kirjautuminen o Mene osoitteeseen fronter.com/riihimaki o Ensimmäisellä käyttökerralla (tai kun olet unohtanut salasanasi): Valitse Unohtunut salasana? Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi.

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

VIRPI SÄHKÖPOSTI JA KOTISIVU

VIRPI SÄHKÖPOSTI JA KOTISIVU VIRPI SÄHKÖPOSTI JA KOTISIVU Perustietoja palvelusta POP3/saapuvan postin palvelin:...posti.aina.net SMTP/lähtevän postin palvelin:...smtp.aina.net Webmail/Web-sähköposti/ Sähköpostitilien hallinta:...https://webmail.aina.net

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT)

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) Moodlen tunnukset ovat samat kuin verkon (=tietokoneille kirjautumisen), sähköpostin, Asion, Adobe Connectin ja Webropolin käyttäjätunnukset. Näiden

Lisätiedot

Toimenpidealoite/keskustelualoite -asiakirjamallin käyttö

Toimenpidealoite/keskustelualoite -asiakirjamallin käyttö Sivu 1 / 5 Toimenpidealoite/keskustelualoite -asiakirjamallin käyttö (seuraavassa ohjeessa esimerkkinä on toimenpidealoite; keskustelualoitteen asiakirjamalli toimii samalla tavoin) 1. Avaa Word-tekstinkäsittely

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Kirjallinen kysymys/välikysymys -asiakirjamallin käyttö

Kirjallinen kysymys/välikysymys -asiakirjamallin käyttö Sivu 1 / 5 Kirjallinen kysymys/välikysymys -asiakirjamallin käyttö (seuraavassa ohjeessa esimerkkinä on kirjallinen kysymys; välikysymyksen asiakirjamalli toimii samalla tavoin) 1. Avaa Word-tekstinkäsittely

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Webinaari -koulutukset

Webinaari -koulutukset 2013-03-05 1 (22) Webinaari -koulutukset Webinaariin kirjautumisohje 2013-03-05 2 (22) Sisällysluettelo 1 Liittyminen Webinaariin... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen... 3 1.2 Internet Explorer... 5 1.3 Firefox

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä OPALA Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Root, koko Opalan pääkäyttäjä...5 2.1 Sisäänkirjautuminen.5 2.2 Käyttäjätunnukset 6 2.2.1 Pääkäyttäjätunnukset.6 2.2.1.1 Luo. 7 2.2.1.2 Muokka/poista 8

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen

Wilman huoltajatunnus. Tunnuksen tekeminen Wilman huoltajatunnus Huoltajatunnuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on toimiva sähköpostiosoite ja oppilaitoksen lähettämä avainkoodi. Wilman käyttäjätunnusuudistuksen ansiosta molemmilla lapsen huoltajilla

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Outlook 2003 fin Laiskakoira

Outlook 2003 fin Laiskakoira Outlook 2003 fin Laiskakoira Tämä Laiskakoira-kirja on mallikappale eikä tätä saa käyttää ilman Tieturi Oy:n kirjallista lupaa. Jos näet tämän kirjan käytössä, on kyseessä tekijänoikeusrikos. Ota tällöin

Lisätiedot