HINNASTO Tammikuun 15 p:stä 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HINNASTO Tammikuun 15 p:stä 2012"

Transkriptio

1 HINNASTO Tammikuun 15 p:stä 2012

2 RAAKARUOKINTATUOTTEET VALMISTAJA O/y F-animal JÄRVENPÄÄ

3 Alkulause. Kannattakaa kotimaista valmistajaa! Maassamme on vuosittain uhrattu paljon varoja kotimaisen yrittäjyyden kohottamiseksi monella eri tavalla. On kuitenkin huomattava, ettei kotoinen yrittäjyys voi taloudellisena elinkeinona ripeästi ja vakiintuvasti kehittyä, ellei yleisö kotimaisuutta ja pienyrittäjyyttä kannata, ja ellei sitä kaikilla mahdollisilla keinoilla tehdä tunnetuksi ja ellei sitä suuremmissakin määrin ole myytäväksi tarjolla. Ekologisuuden, eettisten periaatteiden ja laadukkaiden kotimaisen tuotteiden kannattajapiiri on iloksemme koko ajan kasvamaan päin. Mutta valtakunnalliset raakaruokintakauppiaat eivät ole osoittaneet kyllin harrastavansa näiden tuotteiden kaupitsemista kotimaassa, saati niiden levittämistä ulkomaille. Tähän on osaltaan vaikuttanut se seikka, etteivät kauppiaat ole voineet saada tietoa hyvien ja laadukkaiden tuotteiden saantipaikoista. Kotimaamme pienestä koosta johtuen erikoistuotteita on lisäksi vähän ja on mahdoton ison kauppiaan teollisesti tuottaen tarjota erikoistuotteita ja jotka olisivat myös laadullisesti meidän tuotteiden tasoisia. Olemme panneet merkille isojen kauppiaiden kiinnostuksen meitä kohtaan ja tästäkin syystä tiedämme että olemme astuneet aimo askeleen eteenpäin laadukkaamman ruokinnan puolesta. Täten F-animal toivoo osaltaan poistavansa yllämainittuja puutteita ja rohkenee sulkeutua niiden asiakkaiden ja kauppiaiden suosioon jotka omaavat kotimaisen ja ekologisen sekä eettisten periaatteiden mukaiset arvot lemmikkien ruokinnassa. Kaikkia valmistamiamme tuotteita kuvaavat seuraavat arvot: Eettisesti tuotettu, lähiruoka, luomu, sekä erittäin korkea laatutaso. Valikoimamme on suunniteltu käytännön kokemuksella koirille, kissoille sekä freteille. Myös allergia- ja sairaustapauksista meillä on kokemusta lukuisissa tapauksissa. Lukuisia asiakkaita on viimeisenä keinona kääntynyt puoleemme ja iloksemme olemme jälkikäteen todenneet että nyt omistajalla on onnellinen ja terve koira. Tuotteidemme annoskoot sekä rakenne ottavat aina huomioon lemmikin koon sekä iän. Niinkuin asiakkaamme tietävät, korkealuokkaiset tuotteemme sekä ammattitaitomme ruokintaan liittyvissä kysymyksissä ovat syitä kääntyä puoleemme. Levitköön tämä kuvallinen hintaluettelomme laajalle kotimaisen ostajapiirin keskuuteen ja olkoon omiansa tutustuttamaan kaikkia lemmikkieläinten ruokkioita siihen kotoiseen työhön, mitä Järvenpään Haarajoella F-animal tytöt omin käsin ovat suorittaneet ja pakastealtaisiin saaneet ostettavaksi.

4 O/y F-animal Lemmikkieläinpuoti Järvenpää Sähkö-osoite: Puhelin: Lemmikkieläinpuoti myymälä sekä tuotanto Toiminta ja tarkoitus. O.Y. F-animal Lemmikkieläinpuoti, jolla on Elintarviketurvallisuusviraston hyväksyntä lemmikkieläinten raakaruokien valmistamisesta sekä myymisestä. Tarkoituksemme on tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia raakaruokintatuotteita omien arvojemme mukaisesti. Tästä olemme pitäneet kiinni ja tästä syystä nimemme on jo tunnettu. Yrityksemme yhteistyökumppanit ovat valittu toimintaamme ajatellen, tämä seikka on yksi laatumme tekijä. Oma toimintamme ja valmistusmenetelmämme ovat toinen laatumme tekijä. Kolmas laatumme tekijä tapahtuu kohdatessamme asiakkaan. Toimintaamme seurataan EU / Eviran HACCP-järjestelmällä (Hazard analysis and critical control points), jonka avulla toimintamme pysyy myös korkealaatuisena. Ensiluokkaiset raaka-aineemme sekä tuoreus ovat avainasemassa tuotteissamme. Tuotteet joita valmistamme ovat pientiloilta, luomua, lähiruokaa sekä eettisesti tuotettua. Yrityksemme on pitänyt avointa myymälää ja suuri vakioasiakaskuntamme antaa meille uskoa siitä että on tarve korkeatasoiselle ja laadukkaalle ruokinnalle. Yrityksemme on edistänyt tietoutta asiakaspiirissä järjestämällä kohtuuhintaisia ja erittäin laadukkaita luentoja raakaruokintaan liittyen. Puodissa toki annamme asiantuntemuksemme aina kun sille asiakkaalla on tarve. Puotimme on jo saavuttanut tuotteillaan tunnetun nimen ja yhä vakiintuvan ostajapiirin, tästä seikasta kiitämme asiakkaitamme. Teitä on ilo palvella!

5 HINNASTO O/y F-animal Järvenpään Haarajoella, joka jo pidemmän aikaa on toiminut tälläisena lemmikkien ruokintaan erikoistuneena puotina sekä valmistajan roolissa olleena, ja on nyt oivaltaen tuotteittensa tunnetuksi tekemisen tärkeyden, katsonut ajan tulleen julkaista kuvallisen hintaluettelon tärkeimmistä, etupäässä yleisimmistä tuotteistamme. Olemme myös kuulleet kauppiaiden sanoneen että tuotteita on vaikeasti saatavilla tai sitten tuotteita saa vain kausiluonteisesti. Tuotteemme, jotka valikoimissamme ovat, on tarjolla ympäri vuoden. Tuotteiden kilohinta ei tarkoita, että ostat aina kiloittain. Tuotteemme ovat eri annoskoissa ja tuotteet punnitsemme ostohetkellä. Pienille lemmikeille pieniä annoksia ja isoille reilumpia. Tärkeintä on että, asiakkaan lemmikille löytyy sopiva annoskoko. Olemme huomanneet myös puutteen hinnastossamme. Tarkoituksenamme on saada tarjolle mahdollisimman monipuolinen sekä laadukas valikoima tuotteita tarjolle. Tästä syystä hinnastomme ei päivity yhtä nopeasti kuin puodin pakastealtaat. Kokemuksen mukaan, tarjolla on kattavammin herkkuja kuin hinnastomme antaa ymmärtää. Tämän takia on ehdottoman tärkeää tulla puotiin itse katsastamaan valtakunnan laajin ja laadukkain raakapakaste valikoima. Takaamme tuotteidemme korkean laadun, ja niin kuin ymmärtänette, emme kuitenkaan voi taata sitä miten tuotteitamme käsitellään myymälän ulkopuolella. Joten huolehdithan kylmäketjun jatkumisesta.

6 Laatusana *parasta* koskee kaikkia raaka-aineita. Raakaruokintatuotteiden hinnasto *Broileri* Vähittäishinta Irtosiipi ,4 /kg Siipi /kpl Siipi /kpl Siipi jauhettu ,5 /kg Broileri jauhettu ,3 /kg Ranka ,2 /kg Kaula ,5 /kg Maksa & Sydän ,8 /kg Maksa ,2 /kg Sydän ,3 /kg 7kg laatikko 15kg laatikko Sisältää luuta Sisältää luuta Kana kokonainen ,5 /kg Ankan ranka ,4 /kg Siipikarjatuotteemme ovat eettisesti tuotettuja! Valmistusperiaatteemme on samat kuin hyvästä leivästä tunnetun emännän.

7 Pyrkimyksemme: aina parempia tuotteita. Raakaruokintatuotteiden hinnasto *Kalkkuna* Vähittäishinta Ranka ,5 /kg Maksa ,2 /kg Kaula ,6 /kg Sydän ,3 /kg Häntä ,2 /kg Siipipala ,3 /kg Jauhettu ,6 /kg Koipi ,2 /kg Koipiliha ,5 /kg Luomukalkkunan siipi ,9 /kg Siipikarjatuotteemme ovat eettisesti tuotettuja! Emme käytä, emme valmista, emme myy mitään, mihin ei sovi laatusana *paras*.

8 Kunnianhimomme on tehdä joka laadusta paras! Raakaruokintatuotteiden hinnasto *Luomupossu* Vähittäishinta Korvat ,9 /kg Pallealihakuutio ,0 /kg Rasvakuutio ,4 /kg Sorkka ,9 /kg Sydän ,5 /kg Saparot ,9 /kg Sisäelinseos ,2 /kg Kurkunpääliha ,4 /kg Munuainen ,7 /kg Maksa ,0 /kg Luut ,9 /kg Kylkirustot ,3 /kg Luomu - voimmeko sanoa muuta! Maineemme on meille kallis. Siksi meillä ei ole varaa myydä huonoa.

9 F-animal ruokintatuotteissa yhtyvät käsitteet hyvä, herkullinen ja huokea. Raakaruokintatuotteiden hinnasto *Sika* Vähittäishint Jauhettu ,7 /kg Sorkka ,5 /kg *Hevonen* Jauhettu ,2 /kg Luut ,9 /kg *Lohi* Jauhettu *Kasvismössö* Kasvismössö ,4 /pkt 2,0 /pkt Huokeimmatkin tuotteemme ovat laadukkaita.

10 Jos jostain saa vielä parempia raaka-aineita, hankimme niitä. Raakaruokintatuotteiden hinnasto *Poro* Vähittäishinta Liha jauhettu ,0 /kg Sisäelinseos ,0 /kg Maksakuutio ,0 /kg Luut ,9 /kg Erikoisherkut selviävät erotusten aikoihin. F-animal osallistui pohjoisen kunnissa käynnistyneeseen EU-rahoitteeseen hankkeeseen, jonka tarkoituksena oli monipuolistaa pohjoisen elinkeinon, poronhoidon osa-alueita. Paliskuntien perinne tiedon, Eviran valvovan silmän ja F-animalin tietotaidon yhteistyöllä tuotettiin laadukasta, luonnonmukaista raakaruokaa lemmikeille. POHJOISEN PRINSSI Yrityksemme koneet edustavat alan uusimpia saavutuksia.

11 Mitä suuremmat ovat vaatimuksenne, sitä suuremmat ovat syyt ostaa puodista. Raakaruokintatuotteiden hinnasto *Nauta* Vähittäishinta Liha Jauhettu ,9 /kg Lihainen rasva ,2 /kg Sisäelinseos ,5 /kg Maha ,6 /kg Häntä ,0 /kg Maksapala Luut *Luomunauta* 3,7 /kg 2,5 /kg Lihainen rasva Luut & Rustot ,3 /kg 2,9 /kg Huokeinkin tuotteemme tyydyttää vaativintakin herkkusuuta!

12 Tuotteissamme ovat edustetut kaikki maut - paitsi ei huonot! Raakaruokintatuotteiden hinnasto *Lammas* Vähittäishinta Liha Jauhettu ,2 /kg Lihainen rasva ,2 /kg Sisäelinseos ,0 /kg Maksakuutio ,7 /kg Sydän ,0 /kg Munuainen ,1 /kg Luut ,6 /kg Otamme puotiin myös erikoiseriä! Koskien kaikkia tuoteryhmiä!!!! Puodissa näet päivän valikoiman kokonaisuudessaan! Parempaa ei mistään puodista voi lähteä!

13 Emäntä, joka luuli F-animal:in merkitsevän *hyvä myymälä* ei itse asiassa erehtynyt lainkaan! Puoti on avoinna ma-pe & La TILAUKSET JA TIEDUSTELUT PUHELIN: SÄHKÖOSOITE : fanimal.puoti@gmail.com KÄYNTIOSOITE : Haarajoen asemakatu Järvenpää TIEDOTAMME SÄHKÖISISSÄ VIESTIMISSÄ KUULUMISIAMME: TUORE TILAUKSET MAHDOLLISIA VALTAOSASSA TUOTTEISTA! ESITÄ TARPEESI KERROMME SAATAVUUDEN TUORETUOTTEET KÄSITTELEMME HETI- JOTEN NOUTOAJANKOHTA SATTUU YLEENSÄ SIIHEN PÄIVÄÄN KUN TAVARA TULEE. TOKI KANNATTAA PUODISSA KYSYÄKIN SATTUISIKO SILLÄ HETKELLÄ OLEMAAN TUOREENA TARJOLLA EVÄSTÄ. PUODISSA SAA KYSYÄ IHAN MUUSTAKIN! JA SE ON MYÖS IHAN SUOTAVAAKIN. OLLAAN MYÖS MIETITTY PUHUTTAISIINKO JOTAIN PALVELUSTA PÄÄTETTIIN ETTÄ EI! ANNETAAN SITÄ VAIN! LOPUKSI VIELÄ KOLME SYYTÄ POIKETA PUOTIIN. F-animal - Ensimmäinen Eviran hyväksymä raakaruokintaan erikoistunut myymälä, koirille, kissoille ja freteille. F-animal Uranuurtaja myös kissojen raakaruokinnassa. Ensimmäinen ja kattavin raakaruokien valmistaja. F-animal Uranuurtajana: eettisen, lähi ja luomuruokinnan valmistajana sekä vähittäismyyjänä lemikkieläinten omistajille. TERVETULOA!

14

TUOTTEET. Tervetuloa ostoksille!

TUOTTEET. Tervetuloa ostoksille! TUOTTEET Tuotteiden kilohinta ei tarkoita, että ostat aina kiloittain. Tuotteemme ovat eri annoskoissa ja tuotteet punnitsemme ostohetkellä. Pienille lemmikeille pieniä annoksia ja isoille reilumpia. Tärkeintä

Lisätiedot

Tessun makupala ja raakaruokahinnasto

Tessun makupala ja raakaruokahinnasto T:mi Minnesland Tessun makupala ja raakaruokahinnasto Hinnasto 2018-2019 Tessun makupalat ja raakaruuat Lemmikkiruuat Tessu Oy valmistaa rehtiä ja rehellistä ravintoa lähellä tuotetuista raaka -aineista

Lisätiedot

10 % 44 % 13 % 28 % 5 % 10 % 60 % 9 % 16 % 5 % 10 % 52 % 10 % 23 % 5 % 10 % 39 % 12 % 34 % 5 % 8 % 33 % 15 % 34 % 10 % 12 % 54 % 9 % 19 % 6 %

10 % 44 % 13 % 28 % 5 % 10 % 60 % 9 % 16 % 5 % 10 % 52 % 10 % 23 % 5 % 10 % 39 % 12 % 34 % 5 % 8 % 33 % 15 % 34 % 10 % 12 % 54 % 9 % 19 % 6 % Vaisto -ateriat sika-nauta-lohiateria kalkkuna-kanaporo-ateria sika-kana-lammasateria nauta-kalkkunalohi-ateria nauta-sika-kanaateria starter formula sika-kalkkunakana-ateria puppy formula nauta-poro-lohiateria

Lisätiedot

Ota meihin yhteyttä!

Ota meihin yhteyttä! Ota meihin yhteyttä! Myynti Etelä- ja Itä-Suomi Myynti Länsi- ja Pohjois-Suomi Tilaukset ja laskutus Marjut Suomalainen Rauno Saarivaara Henna Sonninen +358 VALIKOIMA 40 482 3416 +358 40 630 6925 SYKSY

Lisätiedot

Jauhettu Broilerin sydän, kivipiira ja maksa. 1/3 suhteessa kutakin.

Jauhettu Broilerin sydän, kivipiira ja maksa. 1/3 suhteessa kutakin. HINNASTO (Pidätämme oikeuden hinnan muutoksiin) *UUTUUS* Rasvapommi LINTU Naudan, lampaan, possun ja hevosen rasva, sekä lihat ja sisäelimet n. 400g - 500g 4,60 kg Broilerin jauheliha 200g Broilerin jauheliha

Lisätiedot

Kananmunien ostopäätökseen vaikuttavat tekijät

Kananmunien ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Kananmunien ostopäätökseen vaikuttavat tekijät SIIPISEMINAARI Pasi Saarnivaara.10.017 Kananmunien kulutus 1 kg per henkilö EU 016: 1,6 kg (kuorimunat ja munatuotteet yhteensä) = noin 00 kananmunaa per

Lisätiedot

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI KAUPPASI PARAS KALAKAVERI www.jokisenevaat.fi JOKISEN EVÄÄT ON LUOTETTAVA KUMPPANI KALATISKISI HOVIHANKKIJAKSI Yhteistyö kanssamme tarjoaa sinulle suuren määrän etuja ja palveluja, jotka helpottavat työtäsi

Lisätiedot

OHJELMA PORIN OLUT PARAS OLUT RATSASTUSKILPAILUISSA 2:- FII INI 111!llflirili NllllfllMlllli 111Illtlli 111ININJIII Hi II!FIIUIIIHIIII 11111l11!

OHJELMA PORIN OLUT PARAS OLUT RATSASTUSKILPAILUISSA 2:- FII INI 111!llflirili NllllfllMlllli 111Illtlli 111ININJIII Hi II!FIIUIIIHIIII 11111l11! TURUN RATSASTUS KOULU OHJELMA RATSASTUSKILPAILUISSA PORISSA SYYSK. 12 JA 13 P:NÄ 1936 2:- FII INI 111!llflirili NllllfllMlllli 111Illtlli 111ININJIII Hi II!FIIUIIIHIIII 11111l11! PORIN OLUT PARAS OLUT

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO 2015 KULUTTAJAPAKATUT TUOTTEET

TUOTEKUVASTO 2015 KULUTTAJAPAKATUT TUOTTEET TUOTEKUVASTO 2015 KULUTTAJAPAKATUT TUOTTEET 1 Kasvisten aatelia Kasvishovi Oy on pohjoissuomalainen elintarvikkeiden asiantuntija, jolle tärkeitä arvoja ovat tuoreus, terveys, lähellä tuotettu ruoka ja

Lisätiedot

Suomalaisen Työn Liitto Tutkimustuloksia / taustamateriaalia

Suomalaisen Työn Liitto Tutkimustuloksia / taustamateriaalia Suomalaisen Työn Liitto Tutkimustuloksia / taustamateriaalia Yritykset ostopäätösten äärellä 2018. Aula Research. Kuluttajatutkimus, syksy 2018. Taloustutkimus. Yritykset ostopäätösten äärellä 2018 Eri

Lisätiedot

SUOMALAISIA KOIRAN HERKKUPALOJA TUOTEVALIKOIMA

SUOMALAISIA KOIRAN HERKKUPALOJA TUOTEVALIKOIMA SUOMALAISIA KOIRAN HERKKUPALOJA TUOTEVALIKOIMA HIRVI PEURA PORO NAUTA POSSU KANA TUOTEVALIKOIMA SE AITO KOTIMAINEN PURULUU PURULUU 60 / 40 / 25 Se Aito (ja ainoa) Kotimainen puruluu. Valmistettu perinteisellä

Lisätiedot

TURHA SITÄ ON KAINOSTELLA, MAISTA ROHKEASTI JOTAKIN UUTTA

TURHA SITÄ ON KAINOSTELLA, MAISTA ROHKEASTI JOTAKIN UUTTA TURHA SITÄ ON KAINOSTELLA, MAISTA ROHKEASTI JOTAKIN UUTTA ROHKEASTI SUOMALAINEN Luumäellä Saparokujan päässä perinteisellä maatilalla on harjoitettu maataloutta jo vuodesta 1721. Jo silloin oli tilan isännällä

Lisätiedot

TUOTETIEDOT. 100% luonnollista 100% laatua. Escapure - puhdasta nautintoa koirallesi. Kaikki tuotteet ovat lisä- ja säilöntäaineettomia.

TUOTETIEDOT. 100% luonnollista 100% laatua. Escapure - puhdasta nautintoa koirallesi. Kaikki tuotteet ovat lisä- ja säilöntäaineettomia. TUOTETIEDOT Escapure - puhdasta nautintoa koirallesi 100% luonnollista 100% laatua Kaikki tuotteet ovat lisä- ja säilöntäaineettomia. KUIVARUOKA 53% kalkkunanliha, 7% kalkkunan sydän ja keuhko (ilmakuivattuna)

Lisätiedot

Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun

Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun 20 / 20 -seminaari 21.3.2013, Pro Luomu ja EkoCentria Ruokapalvelupäällikkö Aulikki Johansson Koulu- ja päiväkotipalvelut Palmia catering-palvelut aulikki.johansson@palmia.fi

Lisätiedot

VALIKOIMAKIRJA www.ronka.fi Veljekset Rönkä Oy

VALIKOIMAKIRJA www.ronka.fi Veljekset Rönkä Oy VALIKOIMAKIRJA www.ronka.fi Veljekset Rönkä Oy www.merilapinkaritsa.fi Meri-Lapin Karitsa on Lapissa tuotettu ja jalostettu tuoteperhe. Maultaan mieto, murea, vähärasvainen ja nopeasti kypsyvä liha on

Lisätiedot

Arkea & Lagerblad Foods. Tuotekehitysyhteistyö. Paula Juvonen 1.4.2014

Arkea & Lagerblad Foods. Tuotekehitysyhteistyö. Paula Juvonen 1.4.2014 Arkea & Lagerblad Foods Tuotekehitysyhteistyö Paula Juvonen 1.4.2014 Arkea asiakkaan kanssa 2.4.2014 1 Arkea (Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy) Aloitti toimintansa 1.1.2012 Omistajana Turun kaupunki ja

Lisätiedot

POLKUPYÖRÄHINNASTO. RAUTATEOLLISUUS Oy. PYRKIJÄ

POLKUPYÖRÄHINNASTO. RAUTATEOLLISUUS Oy. PYRKIJÄ POLKUPYÖRÄHINNASTO RAUTATEOLLISUUS Oy. PYRKIJÄ Polkupyörää ostaessanne kannattaa kyllä tarkoin harkita mikä merkki on edullisin ostaa. Teille tarjotaan kaikenlaista tavaraa muka ensiluokkaisena, mutia

Lisätiedot

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia?

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia? EKOLOGISUUS Ovatko lukiolaiset ekologisia? Mitä on ekologisuus? Ekologisuus on yleisesti melko hankala määritellä, sillä se on niin laaja käsite Yksinkertaisimmillaan ekologisuudella kuitenkin tarkoitetaan

Lisätiedot

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Juankosken keskustassa huippupaikalla Yrityksen nimi: Sepon Valinta Oy Yrityksen osoite: Juankoskentie 17, 73500 Juankoski Perustamisvuosi: 1986 Toimiala: Kauppa

Lisätiedot

KALA SUOMALAISTEN RUOKAPÖYDÄSSÄ KATRIINA PARTANEN TOIMINNANJOHTAJA, PRO KALA 30.10.2011

KALA SUOMALAISTEN RUOKAPÖYDÄSSÄ KATRIINA PARTANEN TOIMINNANJOHTAJA, PRO KALA 30.10.2011 KALA SUOMALAISTEN RUOKAPÖYDÄSSÄ KATRIINA PARTANEN TOIMINNANJOHTAJA, PRO KALA 30.10.2011 Tutkimuksen tavoitteet Selvittää kuluttajien käsityksiä ja asennoitumista kalaan ja kalatalouteen Verrata tuloksia

Lisätiedot

Laadukas, kotimainen, gmo-vapaa

Laadukas, kotimainen, gmo-vapaa Laadukas, kotimainen, gmo-vapaa 2018 Food Service Suorastaan suussa sulavaa Ihminen on sitä mitä syö. Ja niin on muuten kanakin. Naapurin Maalaiskananpojat syövät vastuullisesti tuotettua GMO-vapaata ruokaa.

Lisätiedot

from the north poultry protein meal

from the north poultry protein meal from the north Poultry meal proteiinirikas eläinvalkuainen Poultry Meal on suomalaisen siipikarjan sivutuotteista valmistettu proteiinirikas eläinvalkuainen. Se on laadukas raaka-aine rehuihin ja lemmikkien

Lisätiedot

Hyvin pidettyä - pahnoilta pöytään Ismo Eerola 27.04.2015v

Hyvin pidettyä - pahnoilta pöytään Ismo Eerola 27.04.2015v Hyin pidettyä - pahnoilta pöytään Ismo Eerola 27.04.2015 Jo isoisä Benjam Eerola oli kaukaa iisas mies, osti auton ennen kuin oli taloon johtaaa tietä. Kasatti, palasi ja myi toreilla. Työtä ja iljaa säästämättä.

Lisätiedot

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi Veljekset Rönkä Oy www.merilapinkaritsa.fi Meri-Lapin Karitsa on Lapissa tuotettu ja jalostettu tuoteperhe. Maultaan mieto, murea, vähärasvainen ja nopeasti kypsyvä liha on jalostettu -0 kk ikäisistä karitsoista.

Lisätiedot

Koska rakastan koiraani KOIRAN RAAKARUOKINTA

Koska rakastan koiraani KOIRAN RAAKARUOKINTA OPAS Koska rakastan koiraani Bio logically Appropriate BARF Food Raw KOIRAN RAAKARUOKINTA Yritys Oy MUSCH Ltd Koiranruokavalmistaja Oy MUSCH Ltd sulautui osaksi Snellman-konsernia vuonna 2011. Yritys perustettiin

Lisätiedot

Suorastaan suussa sulavaa

Suorastaan suussa sulavaa FOOD SERVICE 2019 Suorastaan suussa sulavaa Parasta kanaa Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa. Tämän takia haluamme tehdä asioita koko ajan kestävämmin,

Lisätiedot

Tuottaja-kuluttaja yhteistyö: Pirkanmaan sovellus REKO-mallista

Tuottaja-kuluttaja yhteistyö: Pirkanmaan sovellus REKO-mallista Tuottaja-kuluttaja yhteistyö: Pirkanmaan sovellus REKO-mallista Ruokapiiritreffit 12.4.2014 Eeva Ylinen Projektiasiantuntija Parasta Pöytään Pirkanmaalta Mistä kaikki alkoi? Alkuperä Ranskassa kumppanuusmaataloudessa

Lisätiedot

ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET

ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET ELINTARVIKKEET ELT301 LISÄTIETOKYSYMYKSET JA VASTAUKSET Kysymys 1 Liite 1, Positiot: 118 Sekamehutiiviste, täysmehupitoisuus 35 % 15 000 10,0 l 119 Sekamehutiiviste, täysmehupitoisuus 65 % 12 000 10,0

Lisätiedot

Mitä kuluttaja tuumii luomusta?

Mitä kuluttaja tuumii luomusta? Tervetuloa Mitä kuluttaja tuumii luomusta? Ohjelma klo 9.30 Luomubrunch klo 0.00 Luomun kuluttajabarometrin 203 tulokset, toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila/Pro Luomu ry klo 0.30 Luomun rooli suomalaisessa

Lisätiedot

Whiskas. Täyttä kissanelämää. Valikoimaopas

Whiskas. Täyttä kissanelämää. Valikoimaopas Whiskas Täyttä kissanelämää Valikoimaopas Onnellinen kissa syö Whiskas -kissanruokaa Jokaiselle kissanomistajalle lemmikin kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeintä. Oikealla ruokavaliolla on suuri merkitys,

Lisätiedot

Lähiruokarengasmalli Pirkanmaalla (REKO-malli)

Lähiruokarengasmalli Pirkanmaalla (REKO-malli) Parasta Pöytään Pirkanmaalta lähiruokahanke Lähiruokarengasmalli Pirkanmaalla (REKO-malli) 3.4.2014 Projektiasiantuntija Eeva Ylinen Mistä kaikki alkoi? Alkuperä Ranskassa kumppanuusmaataloudessa REKO-mallin

Lisätiedot

Lemmikkihotelli PetVilla Päivähoitosopimus YHTEYSTIEDOT sivu 1/5

Lemmikkihotelli PetVilla Päivähoitosopimus YHTEYSTIEDOT sivu 1/5 YHTEYSTIEDOT sivu 1/5 Omistajan nimi: Lähiosoite: Postinumero/Paikkakunta: Puhelin: Sähköposti: Jos omistaja ei ole tavoitettavissa hoitojakson aikana yhteyshenkilönä toimii Nimi Yhteystiedot Lemmikin

Lisätiedot

Pro Kala Kala suomalaisten ruokapöydässä 2017

Pro Kala Kala suomalaisten ruokapöydässä 2017 Pro Kala Kala suomalaisten ruokapöydässä 2017 Katriina Partanen Pro Kala ry Tel. +358 40 0 827 277 Tauko Design 24.5.2017 katriina.partanen@prokala.fi 1 Tutkimusraportti Tämä raportti on tarkoitettu yksinomaan

Lisätiedot

VARKAUS_05/18 TUORE_05/18

VARKAUS_05/18 TUORE_05/18 VARKAUS_05/8 TUORE_05/8 Paljon makua, vähän hintaa! Nämä herkulliset tarjoukset ovat voimassa torstaista keskiviikkoon. 7.2.208, ellei toisin mainita, seuraavissa tuore-elintarvikkeita myyvissä Tokmanneissa:

Lisätiedot

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi

Veljekset Rönkä Oy. www.merilapinkaritsa.fi Veljekset Rönkä Oy www.merilapinkaritsa.fi Meri-Lapin Karitsa on Lapissa tuotettu ja jalostettu tuoteperhe. Maultaan mieto, murea, vähärasvainen ja nopeasti kypsyvä liha on jalostettu -0 kk ikäisistä karitsoista.

Lisätiedot

Voimassa TO SU. Voimassa TO SU

Voimassa TO SU. Voimassa TO SU VARKAUS_06/18 TUORE_06/18 Näillä hinnoilla on helppo herkutella! Voimassa TO SU PAULIG KULTA KATRIINA 450 500 g (5,67 6,30/kg) Saatavilla useita erilaisia. 3,45/pkt 1 erä/talous 3 pkt 8 50-17 % FRÖDINGE

Lisätiedot

(L) laktoositon (VL) vähälaktoosinen (G) gluteeniton (M) maidoton * tilauksesta maidoton, pyydä tarjous

(L) laktoositon (VL) vähälaktoosinen (G) gluteeniton (M) maidoton * tilauksesta maidoton, pyydä tarjous HINNASTO 2016 Reseptiemme salaisuus on puhtaissa kotimaisissa raaka-aineissa. Kaikki tuotteemme valmistetaan käsityönä, aidosti ilman lisäaineita, rakkaudella. Piirakat ja teokset Paino Hinta Pasteijat

Lisätiedot

Tuulan ateriapalvelujen noutomyyntihinnasto 2017

Tuulan ateriapalvelujen noutomyyntihinnasto 2017 Tuulan ateriapalvelujen noutomyyntihinnasto 0 0 Tervehdys Aholafarmilta! Kiitos, kun olet kiinnostunut noutomyyntipalveluistamme :) Olemme Aholafarmilla ylpeitä voidessamme kertoa valmistavamme aitoa lähiruokaa.

Lisätiedot

Risto Jämsén Elintarvikepäivä Pääomasijoittajan matkassa makujen maailmoissa

Risto Jämsén Elintarvikepäivä Pääomasijoittajan matkassa makujen maailmoissa Risto Jämsén Elintarvikepäivä 2016 Pääomasijoittajan matkassa makujen maailmoissa Oppia neljällä vuosikymmenellä 12.5.2016 2 Hallintoa ja hallituspaikkoja 12.5.2016 3 Makua Foods Oy käynnistyy Kotimainen

Lisätiedot

Loppusuoralta kiertoon poroteurasjätteen hyövyntäminen. Karoliina Majuri ja Kirsi Muuttoranta

Loppusuoralta kiertoon poroteurasjätteen hyövyntäminen. Karoliina Majuri ja Kirsi Muuttoranta Loppusuoralta kiertoon poroteurasjätteen hyövyntäminen Karoliina Majuri ja Kirsi Muuttoranta Mistä aiomme puhua? 1) Poroteurastamo? 2) Mitä jätettä ja miten paljon? 3) Miten ne säilötään? 4) Miten ne nyt

Lisätiedot

REKO Lähiruoan suoramyyntimalli

REKO Lähiruoan suoramyyntimalli REKO Lähiruoan suoramyyntimalli Näkökulmia lähiruokaan Ruoka-Kouvola Uudeksi Elinkeinokärjeksi -hankkeen kumppanuuspöytä, Elimäki 13.9.2014 Eeva Ylinen Projektiasiantuntija Parasta Pöytään Pirkanmaalta

Lisätiedot

Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=12% liikuntamaksun maksaneista)

Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=12% liikuntamaksun maksaneista) Palautekysely Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=1 liikuntamaksun maksaneista) Korkeakoulujen vastausprosentit: TTY 9 % (31 % vastauksista) TAMK 19 % (15 % vastauksista) TaY 13 % (54 % vastauksista)

Lisätiedot

Rehualan sääntelyä ja turvallisuutta. Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Rehualan sääntelyä ja turvallisuutta. Rovaniemen ammattikorkeakoulu Rehualan sääntelyä ja turvallisuutta Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sääntelyä Rehulaki EY asetukset Sääntelyllä pyritään varmistamaan ihmisten terveys eläinten terveys ja hyvinvointi ympäristön, rehun käyttäjien

Lisätiedot

Jokainen tila on erilainen

Jokainen tila on erilainen Jokainen tila on erilainen Tutkitusti sopiva Aseta ruokinnan palaset paikoilleen! Farmarin Sopiva täydentää puuttuvan palan tilasi ruokinnassa. energia kivennäis- AINEET Hyödynnä säilörehu- ja vilja-analyyseista

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin hankinnat Jaana Levo, VSSHP- Ruokahuoltopäällikkö

Sairaanhoitopiirin hankinnat Jaana Levo, VSSHP- Ruokahuoltopäällikkö Sairaanhoitopiirin hankinnat Jaana Levo, VSSHP- Ruokahuoltopäällikkö Miksi sairaanhoitopiirinkin ruoka kulki tuhansia kilometrejä? - Ruokatottumukset ovat muuttuneet - Työn tuottavuutta on nostettu keskittämällä

Lisätiedot

VÄHITTÄISKAUPPA VALIKOIMAKIRJA

VÄHITTÄISKAUPPA VALIKOIMAKIRJA VÄHITTÄISKAUPPA VALIKOIMAKIRJA 1 Perheyritys Veljekset Oy on toiminut Kemissä vuodesta 1984 lähtien. Yli 30 vuoden ajan olemme tarjonneet asiakkaillemme laadukkaita naudan-, poron- ja karitsanlihatuotteita.

Lisätiedot

KALA SUOMALAISTEN RUOKAPÖYDÄSSÄ SILAKKAPAJA 28.2.2014 KATRIINA PARTANEN

KALA SUOMALAISTEN RUOKAPÖYDÄSSÄ SILAKKAPAJA 28.2.2014 KATRIINA PARTANEN KALA SUOMALAISTEN RUOKAPÖYDÄSSÄ SILAKKAPAJA 28.2.2014 KATRIINA PARTANEN 16 Kalan kulutus 2000 2011 (kg/hlö/vuosi) 14 12 10 8 6 Kaikki kala Tuontikala Kotimainan kala Silakka 4 2 0 2000 2001 2002 2003 2004

Lisätiedot

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Rauhala on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Yrityksen perustiedot Omistajat: Ismo ja Miika Takkunen Ismo vastaa tilanjohtaminen

Lisätiedot

Käytännön ohjeita elintarvikkeiden hankintaoppaasta

Käytännön ohjeita elintarvikkeiden hankintaoppaasta Käytännön ohjeita elintarvikkeiden hankintaoppaasta Vastuulliset julkiset elintarvikehankinnat seminaari 22.3.2017 Sari Väänänen sari.vaananen@sakky.fi NYT Tuotekehitystä ja hankintaosaamista hanke Valtakunnallinen

Lisätiedot

Valvontaosasto Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/ DNo Tuonti- ja markkinavalvontayksikkö 6.5.2008 3451/923/2008

Valvontaosasto Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/ DNo Tuonti- ja markkinavalvontayksikkö 6.5.2008 3451/923/2008 AJANKOHTAISKIRJE 1(4) Valvontaosasto Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/ DNo Tuonti- ja markkinavalvontayksikkö 6.5.2008 3451/923/2008 Ensisaapumistoimijat VASTUU ENSISAAPUMISVALVONNASTA SIIRTYY EVIRALLE 1.5.2008

Lisätiedot

Täydentävät ehdot Eläinten hyvinvointi

Täydentävät ehdot Eläinten hyvinvointi Täydentävät ehdot Eläinten hyvinvointi Viljelijätuki- infot kevät 2015 Läänineläinlääkäri Laura Haltia Läänineläinlääkäri Vuokko Puurula Etelä- Suomen aluehallintovirasto 17.3.2015 1 Täydentävät ehdot

Lisätiedot

Tuotantosuuntana suoramyynti

Tuotantosuuntana suoramyynti Tuotantosuuntana suoramyynti Laitila 1 Sisältö Hyvätuuli Highlandyhteistyö ja kehittyminen Haikun Hyvää tuotteet ja brändi Ranchising esittely 2 Hyvätuuli Highland Osaamisen portaat Haikun Hyvää 2013 Ranchising

Lisätiedot

Satafood Kehittämisyhdistys Ry Suomen Siipikarjaliitto Ry. Kvalitatiivinen tutkimus Kopla Helsinki Kati Nurminen & Jenna Puikkonen

Satafood Kehittämisyhdistys Ry Suomen Siipikarjaliitto Ry. Kvalitatiivinen tutkimus Kopla Helsinki Kati Nurminen & Jenna Puikkonen Satafood Kehittämisyhdistys Ry Suomen Siipikarjaliitto Ry Kvalitatiivinen tutkimus Kopla Helsinki Kati Nurminen & Jenna Puikkonen RUOAN JA LIHAN VALINTAPERUSTEET LUOMULIHA SIIPIKARJA BROILERI JA KALKKUNA

Lisätiedot

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos Arla ja Luomu Nnenna Liljeroos 24-11-2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla ravitsevia ja turvallisia

Lisätiedot

YmpäristöAgro I ja II

YmpäristöAgro I ja II YmpäristöAgro I ja II 2008-2012-> jatkohanke 2014 loppuun ProAgria Oulu Maa- ja kotitalousnaiset MTK Pohjois-Suomi Yhteistyökumppanina Pohjois-Pohjanmaan maanmittaustoimisto Suoramyyntimahdollisuudet Lampaanlihaa

Lisätiedot

Kuluttajien käsityksiä broilerinlihasta. 22.3.2011 Hyvinvointia ja hygieniaa broilereiden hyvä hoito Suomessa Riitta Stirkkinen

Kuluttajien käsityksiä broilerinlihasta. 22.3.2011 Hyvinvointia ja hygieniaa broilereiden hyvä hoito Suomessa Riitta Stirkkinen Kuluttajien käsityksiä broilerinlihasta 22.3.2011 Hyvinvointia ja hygieniaa broilereiden hyvä hoito Suomessa Riitta Stirkkinen Broilerinlihan kulutus Suomessa 2010 2009 2008 2007 2006 milj. kg milj. kg

Lisätiedot

Lemmikkihotelli PetVilla Hoitosopimus YHTEYSTIEDOT sivu 1/5

Lemmikkihotelli PetVilla Hoitosopimus YHTEYSTIEDOT sivu 1/5 YHTEYSTIEDOT sivu 1/5 Omistajan nimi: Lähiosoite: Postinumero/Paikkakunta: Puhelin: Sähköposti: Jos omistaja ei ole tavoitettavissa hoitojakson aikana yhteyshenkilönä toimii Nimi Yhteystiedot Lemmikin

Lisätiedot

Yritysten päämäärän ja vastuullisuuden merkityksellisyys. - piittaako kuluttaja? Julkaisuvapaa 13.5.2014 klo 11.50

Yritysten päämäärän ja vastuullisuuden merkityksellisyys. - piittaako kuluttaja? Julkaisuvapaa 13.5.2014 klo 11.50 Yritysten päämäärän ja vastuullisuuden merkityksellisyys - piittaako kuluttaja? Julkaisuvapaa 13.5.2014 klo 11.50 TNS 2014 1 Kuinka tärkeää? 2 Mitkä asiat? 3 Vaikuttaako? TNS 2014 2 76% TNS Gallupin tutkimus

Lisätiedot

Sinivalkoinen jalanjälki. Kampanjatutkimus

Sinivalkoinen jalanjälki. Kampanjatutkimus Sinivalkoinen jalanjälki Kampanjatutkimus Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää 1. Mitkä tekijät vaikuttavat kuluttajien ostopäätöksiin? 2. Mikä on suomalaisuuden merkitys ostopäätöksissä? 3. Mikä on suomalaisten

Lisätiedot

Arktiset Aromit ry Workshop-tilaisuus , Kajaani

Arktiset Aromit ry Workshop-tilaisuus , Kajaani Arktiset Aromit ry Workshop-tilaisuus 4.10.2016, Kajaani Meidän tarinamme Ystävykset Kainuusta luonnonantimien ääreltä. Rakastamme Suomen luontoa sekä sen tarjoamaa yltäkylläisyyttä. Haluamme tuoda kotiseutumme

Lisätiedot

Inno-torin kyselyiden tuloksia

Inno-torin kyselyiden tuloksia Inno-torin kyselyiden tuloksia Johdanto Kysyimme kuluttajilta mm. millaisia tuotteita he käyttävät, kuinka usein ja mikä vaikuttaa tuotteen valintaan tai miltä osastolta tuotteen tulisi löytyä sekä millaisia

Lisätiedot

ei TARVITSE OLLA KOIRA YMMÄRTÄÄKSEEN ETTÄ TUORE RUOKA ON PAREMPAA.

ei TARVITSE OLLA KOIRA YMMÄRTÄÄKSEEN ETTÄ TUORE RUOKA ON PAREMPAA. EI säilöntäaineita KYLLÄ kotimaista tuoretta ei TARVITSE OLLA KOIRA YMMÄRTÄÄKSEEN ETTÄ TUORE RUOKA ON PAREMPAA. Best-In tuoreruokaopas Tuoretta ja kotimaista ruokaa koirallesi Best-In-koiranruokien tuoreus,

Lisätiedot

Tarkastuksen tekijä Virka-asema Ell. nro. ulkomaille suuntautuvan pitkän kuljetuksen lähtöpaikassa. kuljetuksen jälkeen tehty asiakirjatarkastus

Tarkastuksen tekijä Virka-asema Ell. nro. ulkomaille suuntautuvan pitkän kuljetuksen lähtöpaikassa. kuljetuksen jälkeen tehty asiakirjatarkastus ELÄINSUOJELUTARKASTUS ELÄINKULJETUS Lain eläinten kuljetuksesta (1429/2006) 29 :n tarkoittama tarkastus neuvoston asetuksen (EY) 1/2005* sisältämien, eläinten suojelua kuljetuksen aikana koskevien vähimmäisvaatimusten

Lisätiedot

Luomukinkeritilaisuudet 2016

Luomukinkeritilaisuudet 2016 LISÄÄ OSAAMISTA, PAREMPI TULOS Luomukinkeritilaisuudet 2016 Elinvoimainen maatilatalous - ELINA Lahti 28.1.2016 Tammela 3.2.2016 ProAgria Etelä-Suomi Luomumarkkinoista Pienet tuotantoalat, pienet markkinat,

Lisätiedot

Miten Juhla Mokka -kahvista tuli Luomu? Pro Luomu Uuna Kostamo

Miten Juhla Mokka -kahvista tuli Luomu? Pro Luomu Uuna Kostamo Miten Juhla Mokka -kahvista tuli Luomu? Pro Luomu 5.10.2017 Uuna Kostamo Vuonna 1876 nuori Gustav Paulig perusti yrityksen, jonka idea oli johdattaa pohjoinen kansakuntamme eksoottisten makujen ennen kaikkea

Lisätiedot

TAISTELU HEHKULAMPPUJA VASTAAN JATKUU.

TAISTELU HEHKULAMPPUJA VASTAAN JATKUU. TAISTELU HEHKULAMPPUJA VASTAAN JATKUU. Uuden sukupolven -energiansäästölamput ovat mukana taistelussa ympäristön ja kuluttajien kukkaroiden puolesta. MALLISTO 2012 Pleomax on Samsung C&T:n brändi, jonka

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

Loihdi loistavaa lohiruokaa!

Loihdi loistavaa lohiruokaa! VARKAUS_02/18 TUORE_02/18 Loihdi loistavaa lohiruokaa! HÄTÄLÄ KOKONAINEN LOHI n. 1 2 kg Norja 5 99 Nämä herkulliset tarjoukset ovat voimassa torstaista keskiviikkoon 11. 17.1.2018, ellei toisin mainita,

Lisätiedot

Kiinteistökaupat // Vuokralaisedustus // Kiinteistökehitys

Kiinteistökaupat // Vuokralaisedustus // Kiinteistökehitys Kiinteistökaupat // Vuokralaisedustus // Kiinteistökehitys 3 Ecorum Olemme aikaansaava ja rautaisen ammattitaidon omaava kiinteistöalan asiantuntijatiimi. Toimimme yritysjohdon neuvonantajina ja projektijohtajina

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

Luomu Suomessa 2016 Päivitetty

Luomu Suomessa 2016 Päivitetty Luomu Suomessa 2016 Päivitetty 21.3.2017 Sisällys 2. Sisällys 3. Luomualan kehitys 4. Luomutilat 5. Puutarhatuotanto 6. Kasvintuotanto 7. Kotieläintilat 8. Kotieläintuotanto 9. Luomukeruu 10. Luomun valmistus

Lisätiedot

Ostaminen murroksessa

Ostaminen murroksessa Ostaminen murroksessa - miten se näkyy myymälässä Research Insight Finland Janne Numminen Tutkimuksen tavoitteet 1 Luoda 2 muotokuva suomalaisesta päivittäistavaroiden ostajasta. Ymmärtää kuluttajan ja

Lisätiedot

Luomu Suomessa 2014 Tämän aineiston kokoamiseen on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea. Päivitetty 12.10.2015

Luomu Suomessa 2014 Tämän aineiston kokoamiseen on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea. Päivitetty 12.10.2015 Luomu Suomessa 2014 Tämän aineiston kokoamiseen on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea. Päivitetty 12.10.2015 Sisällys Luomupeltoala Luomuviljelyn kehitys 2006-2014 Luomukasvintuotanto Luomukotieläintilat

Lisätiedot

MARKKINAT. Ilmoitus on näkyvillä yhden kuukauden. Markkinaosastot: Ostetaan Myydään laitteita ja tarvikkeita

MARKKINAT. Ilmoitus on näkyvillä yhden kuukauden. Markkinaosastot: Ostetaan Myydään laitteita ja tarvikkeita MARKKINAT Ilmoitus on näkyvillä yhden kuukauden. Markkinaosastot: Ostetaan Myydään laitteita ja tarvikkeita TMyydään kauneushoitola Vuokratuolit ja -tilat Etsitään liiketilaa Etsitään työtarjouksia Työtä

Lisätiedot

Kananmunamarkkinat ja ruokatrendit Kanaristeily Siipikarjaliitto. Saarnivaara, Pasi Kantar TNS Agri

Kananmunamarkkinat ja ruokatrendit Kanaristeily Siipikarjaliitto. Saarnivaara, Pasi Kantar TNS Agri Kananmunamarkkinat ja ruokatrendit Kanaristeily 2019 - Siipikarjaliitto Saarnivaara, Pasi 25.1.2019 Kantar TNS Agri Kananmunabarometri tammi-joulukuu 2018 (ennakko) Tammi-joulukuu TUOTANTO +2% KULUTUS

Lisätiedot

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita!

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita! K A R I N I N R U O K A L A H J A T 2 0 1 5 Vuoden parhaat ruokalahjat Ei kylmätuotteita! WWW.MATGAVOR.SE ORDER@MATGAVOR.SE +46 42 32 26 10 1 Me tarjoamme teille maistuvan ratkaisun! Jo 25 vuoden ajan

Lisätiedot

Täysravinto. Rinti Sensible täysravinto herkille koirille (185g, 400g & 800g)

Täysravinto. Rinti Sensible täysravinto herkille koirille (185g, 400g & 800g) 2015 Rinti Sensible täysravinto herkille koirille (185g, 400g & 800g) 185g: FIN92032 kana & riisi 185g 400g: FIN94052 kana & riisi 400g Gluteeniton Ross=hevonen FIN92054 hevonen & riisi 400g Gluteeniton

Lisätiedot

ISS Ruokailupalvelujen tilannekatsaus. KeHa -koordinaattorikokous 21.3.2014

ISS Ruokailupalvelujen tilannekatsaus. KeHa -koordinaattorikokous 21.3.2014 ISS Ruokailupalvelujen tilannekatsaus KeHa -koordinaattorikokous 21.3.2014 Sisältö Pilotin kuulumiset Peruna Lähiruokaa logistiikan kautta Hankintaprosessi Tuotestrategia 2 Kruunupyy kuoripäällinen peruna

Lisätiedot

Ohjeet eduskuntavaaliehdokkaiden yhteydenottoihin

Ohjeet eduskuntavaaliehdokkaiden yhteydenottoihin Ohjeet eduskuntavaaliehdokkaiden yhteydenottoihin Ennen puhelua - Opettele argumentit huolella niin, että osaat kertoa opintotuen indeksiin sitomisesta, maksuttomasta koulutuksesta ja opintotuen huoltajakorotuksesta

Lisätiedot

Suomen Eläintuhkaus. Eläinystäväsi kauniille muistolle

Suomen Eläintuhkaus. Eläinystäväsi kauniille muistolle Suomen Eläintuhkaus Eläinystäväsi kauniille muistolle Meistä Olemme 1988 perustettu lemmikkieläinten tuhkauspalveluihin erikoistunut perheyritys Myrskylästä. Tarjoamme kaikki tuhkaamiseen ja hautaamiseen

Lisätiedot

Suomen Eläintuhkaus. Eläinystäväsi kauniille muistolle

Suomen Eläintuhkaus. Eläinystäväsi kauniille muistolle Suomen Eläintuhkaus Eläinystäväsi kauniille muistolle Meistä Olemme 1988 perustettu lemmikkieläinten tuhkauspalveluihin erikoistunut perheyritys Myrskylästä. Tarjoamme kaikki tuhkaamiseen ja hautaamiseen

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

TALVI- PÄIVÄT TALVI ON OIKEA AIKA TEHDÄ LÖYTÖJÄ ESPOONTORILLA 27.2. 3.3.

TALVI- PÄIVÄT TALVI ON OIKEA AIKA TEHDÄ LÖYTÖJÄ ESPOONTORILLA 27.2. 3.3. TALVI- PÄIVÄT ESPOONTORILLA 27.2. 3.3. TALVI ON OIKEA AIKA TEHDÄ LÖYTÖJÄ Tervetuloa talviostoksille Espoontorille! Kyllä nykytalvistakin selviää, kun pistää nenän ulos auringonpaisteella, mutta viihtyy

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Elintarviketurvallisuusosasto Elintarviketurvallisuuspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Elintarviketurvallisuusosasto Elintarviketurvallisuuspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 7 Elintarvikelain 60 :n mukainen Euroopan Unionin toisesta jäsenvaltiosta toimitettujen elintarvike-erien hylkääminen ensisaapumispaikassa, Koljon Family HEL 2017-000131

Lisätiedot

1 / 24. Kalvosarja vanhempainiltaan nuorten hyvinvointi ja ravitsemus

1 / 24. Kalvosarja vanhempainiltaan nuorten hyvinvointi ja ravitsemus 1 / 24 Kalvosarja vanhempainiltaan nuorten hyvinvointi ja ravitsemus Täydellisiähän emme ole, mutta pikkuisen paremmaksi on helppo tulla. Mieti nuoresi/perheesi viimeisintä viikkoa ja vastaa kuten asia

Lisätiedot

Luomumarkkinan kehitys ja näkymät jatkosta

Luomumarkkinan kehitys ja näkymät jatkosta Luomumarkkinan kehitys ja näkymät jatkosta Jussi Kaartinen Market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Satakunnan Osuuskauppa Twitter: @jussi.kaartinen Osuuskauppa on lähiruoan puolestapuhuja Olemme luoneet

Lisätiedot

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT /Ruokaruletti Oy Citymarketeissa itsenäinen K-kauppiasyrittäjä hoitaa ruokakaupan ja K-citymarket Oy (Keskon tytäryhtiö) käyttö- ja erikoistavarakaupan. K-ruokakauppiaat Jukka ja Marjo Itkonen. Verollinen

Lisätiedot

TUNNETAANKO LUOMU

TUNNETAANKO LUOMU Luomu keittiöissä Savon koulutuskuntayhtymän asiantuntijayksikkö Edistää kestävän ruokaketjun toteuttamista julkisissa ruokapalveluissa, mm. lähi- ja luomuruoan käytön lisäämistä ja hankintaosaamista www.ekocentria.fi

Lisätiedot

Mitä on ruokakulttuuri. - kuluttajan silmin?

Mitä on ruokakulttuuri. - kuluttajan silmin? itä on ruokakulttuuri - kuluttajan silmin? toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi Finfood Suomen Ruokatieto ry Kulttuurin Kaukametsä -seminaari Onko ruoka kulttuuria? 7. 8.9.008 istä tuntee vahvan ruokakulttuurin?

Lisätiedot

UUTUUS - ORIJEN TUNDRA UUTUUS - ACANA PORK & BUTTERNUT SQUASH

UUTUUS - ORIJEN TUNDRA UUTUUS - ACANA PORK & BUTTERNUT SQUASH KOODI TUOTENIMI PAINO HINTA kg sis. alv UUTUUS - ORIJEN TUNDRA Valmistusaineista 80 % lihaa ja kalaa, josta 60 % on tuoretta tai raakaa. Tundra sisältää peräti 10 erilaista tuoretta lihaa / kalaa - vuohta,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (5) Ympäristölautakunta Etp/2 25.08.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (5) Ympäristölautakunta Etp/2 25.08.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (5) 2 Elintarvikelain 13 :n mukainen hakemus Lihakauppa Roslund Ky:n liha-alan laitoksen toiminnan olennaisesta muutoksesta HEL 2015-007493 T 11 02 02 01 Päätösehdotus

Lisätiedot

Täydentävien ehtojen eläinten hyvinvoinnin uudet vaatimukset

Täydentävien ehtojen eläinten hyvinvoinnin uudet vaatimukset Täydentävien ehtojen eläinten hyvinvoinnin uudet vaatimukset Ympäristöneuvonnan neuvontapäivät Tampere 15.3.2016 Eläinten terveys ja hyvinvointi yksikkö Taina Mikkonen Täydentävät ehdot Täydentävät ehdot

Lisätiedot

Julkiset hankkijat ostopäätösten äärellä Tiivistelmä selvityksen keskeisimmistä löydöksistä

Julkiset hankkijat ostopäätösten äärellä Tiivistelmä selvityksen keskeisimmistä löydöksistä Julkiset hankkijat ostopäätösten äärellä Tiivistelmä selvityksen keskeisimmistä löydöksistä Selvityksen tarkoitus ja tutkimusasetelma Suomalaisen Työn Liitto teetti keväällä 2018 kunnanvaltuutettujen,

Lisätiedot

METSÄNOMISTAJALLE. Metsänomistajat

METSÄNOMISTAJALLE. Metsänomistajat METSÄNOMISTAJALLE Metsänomistajat METSÄNHOITOYHDISTYKSEN JÄSENENÄ METSÄN- OMISTAMINEN ON HELPPOA 1 Kaikki metsäpalvelut ovat yhden puhelinsoiton tai klikkauksen päässä. 2 Olemme käytettävissäsi koko maassa,

Lisätiedot

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 27.3.2015 Jokke Eljala

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 27.3.2015 Jokke Eljala Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä 27.3.2015 Jokke Eljala Esityksen sisältö 1. Tutkimuksen tausta ja keskeisimmät löydökset 2. Mitä tuotteissa ja palveluissa arvostetaan ja ollaanko

Lisätiedot

Ryhmä 1. Sika tutkimustehtävä Elonkierrossa

Ryhmä 1. Sika tutkimustehtävä Elonkierrossa Ryhmä 1. Sika tutkimustehtävä Elonkierrossa Tehtävänne on tutkia Elonkierron sikoja, niiden käyttäytymistä ja ravintoa. Käyttäkää hyväksi 1 Tutkimus A: Sikojen aitaus (aitaukseen meno kielletty) 1. Tarkkailkaa

Lisätiedot

Metsä Tissue Oyj ı 10/2014 ı 1

Metsä Tissue Oyj ı 10/2014 ı 1 Metsä Tissue Oyj ı 10/2014 ı 1 SAGA ja Metsä Tissue Yksi maailman johtavista tiivispaperin valmistajista SAGA-valikoimaan kuuluvat korkealaatuiset leivin- ja ruoanlaittopaperit koti- ja ammattikeittiöihin

Lisätiedot

Tehoa Luomutoimintaan!

Tehoa Luomutoimintaan! Tehoa Luomutoimintaan! luomuasiantuntija Agr. Mikko Rahtola Luomuliitto ry Luomupäivät 2010 16.03.10 1 Kansallinen luomustrategia Luomustrategiaryhmä & viestintätoimisto Kuule Oy Vuonna 2008 Osuus kotimaan

Lisätiedot

Lähi- ja luomuruoan käytön edistäminen julkisissa hankinnoissa

Lähi- ja luomuruoan käytön edistäminen julkisissa hankinnoissa Lähi- ja luomuruoan käytön edistäminen julkisissa hankinnoissa Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta 27.9.2016 va. kaupunginsihteeri, OTM Tuomo Sallinen Kiuruveden kaupunki Lausunnon lähtökohdat Kiuruveden

Lisätiedot

TROVET Eliminaatio- ja yliherkkyysruuat

TROVET Eliminaatio- ja yliherkkyysruuat TROVET Eliminaatio- ja yliherkkyysruuat Tuotetiedot Kätevä ja luotettava ratkaisu koirien ja kissojen ruokaaineyliherkkyyteen Markkinointi: KAIKENKARVAIET OY www.kaikenkarvaiset.com TROVET Eliminatie Folder

Lisätiedot