It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "It is wiser to find out than to suppose. Mark Twain, 1835-1910"

Transkriptio

1

2 It is wiser to find out than to suppose Mark Twain,

3 Online Intelligence Älykästä kunnonvalvontaa Intellinova on kunnonvalvontajärjestelmä, jossa yhdistyvät jo käytössä olevat, hyväksi todetut tekniikat uusimpaan teknologiaan. Tämä varmistaa kriittisten tuotantolaitteiden parhaimman mahdollisen käytettävyyden. Kasvanut tuottavuus Kaikkialla teollisuudessa on vaatimus kasvavalle koneiden käynnissäpitoasteelle ja tuottavuudelle. Online-kunnossapito- ja diagnostiikkajärjestelmä on työkalu, joka valvoo koneittesi käyttökuntoa, maksimoiden tuotantolaitoksen käytettävyyden ja suorituskyvyn. Intellinova sisältää monipuoliset, pitkälle tulevaisuuteen kehitetyt työkalut ja ratkaisumallit tuottavaan kunnossapitoon. Käyttäjän määrittämät ratkaisut Intellinovan erinomaisuus piilee sen joustavuudessa ja helppokäyttöisyydessä. Tarkkuus ja luotettavuus ovat myös tämän suorituskykyisen järjestelmän tavaramerkkejä. Intellinova yhdistää monipuoliset mittaustekniikat ja kehittyneen mittaustiedon käsittelyn käyttäjäystävälliseen käyttöliittymään. Tämä yhdistettynä mahdollisuu-teen muokata järjestelmää yksilöllisesti tekee Intellinovasta joustavan ja tehokkaan järjestelmän, joka antaa helposti ymmärrettävää tietoa koneiden käyttökunnosta. Tämän avulla voit tehdä hallittuja ratkaisuja kunnossapitoon liittyen. Kustannustehokkuus Hyvin toimivan kunnonvalvontajärjestelmän vaikutukset tuotannon tehokkuuteen voivat olla merkittäviä. Kustannus- ja tuotantotehokkuus mielessä suunnittelimme tehokkaan järjestelmän, joka on tehty vaativaan teolliseen ympäristöön ja pitkäaikaiseen käyttöön. Päivästä toiseen voit luottaa Intellinovan kykyyn antaa ajantasaista tietoa koneidesi mekaanisesta kunnosta. Tiedot ovat huoltohenkilöstön saatavilla vuorokauden ympäri minne tahansa ennalta määriteltyyn paikkaan.

4 Online Intelligence IntelliLogic Kehittyneiden ominaisuuksiensa ansiosta IntelliLogic -tietojenkäsittelyssä vältytään loputtoman mittausdatan läpikäymiseltä. Tulokset ovat arvioituja ja luotettavia tietoja koneiden kunnosta, toimitettuna suoraan valvomoon. Näiden tulosten avulla suunnitellaan ennakoivan kunnossapidon toimenpiteitä. Mittaus ja suodatus IntelliLogicissa mittauksien ja hälytysten hallinta sisältää tavanomaiset ja liipaistut mittaukset varmistaen, että mittaus suoritetaan vain tarvittaessa. Käyttäjän määrittämät suodatusmahdollisuudet useilla eri tasoilla varmistavat sen, että vain oleelliset ja varmennetut tulokset näytetään ja tallennetaan tietokantaan. Hälytykset IntelliLogic tarjoaa useita mahdollisuuksia hälytysrajojen määrittelyyn. Ohjelma käsittelee hälytykset perustuen käyttäjän asettamiin rajoihin, käyntikuntoon tai trenditietoihin koneesta. Kaistahälytykset ja mittaustulosten keskiarvostus tekevät hälytysten hallinnasta helppoa ja luotettavaa. Epäsäännöllisen korkeat arvot, johtuen resonanssista tai häiriöistä, voidaan suodattaa pois väärien hälytysten määrän vähentämiseksi. Graafinen selaus Condmaster Nova-ohjelman ydin on Graafinen selaus -toiminto. Siinä voidaan asettaa koneet ja mittapistekansiot haluttuun järjestykseen. Selaukseen voidaan liittää käyttäjän valitsemat kuvat tehtaasta aina yksittäisiin konekomponentteihin asti havainnollistamaan valvottavia laitteita.

5 IntelliLogic haluamallasi tavalla Ympärivuorokautisella mittauksella saadaan valtava määrä tietoa. IntelliLogic, Intellinovan kehittynyt ohjelmointilogiikka, auttaa rajoittamaan mittausdatan määrää. Laaja valikoima asetuksia tekee mahdolliseksi oikeaan aikaan ja tapaan suoritetun mittauksen, joka vähentää merkityksettömien mittaustulosten keräämistä ja hälyttää vain tilanteen niin vaatiessa. Sääntöpohjainen arviointi Häiriöt voivat vaikuttaa yksittäiseen mittaustulokseen ja voivat tehdä käyttökunnon arvioimisen monimutkaisemmaksi. Sääntöpohjainen arviointi, RBE, on käytännöllinen ominaisuus helpottamaan koneen käyttökunnon arviointia. Sääntöpohjaista arviointia voi käyttää myös toimintaa ohjaavana työkaluna, joka auttaa tarkentavien mittausten suunnittelussa. RBE on erinomainen työkalu tuotantoon yhdistettyyn kunnossapitoon (PIM). Joustava käyttökunnon arviointi Joustavat kriteerit ovat tehokas tapa arvioida vaihtelevissa käyntiolosuhteissa toimivien koneiden kuntoa, esim. kemianteollisuudessa olevien extrudereiden muutokset kuormassa, kierrosnopeudessa, paineessa tai lämpötilassa. Käyttökunnon arvioimiseksi eri käyntiolosuhteille voidaan tehdä useita erilaisia asetuksia. Näin muutokset saadaan otettua parhaiten huomioon. Oireet Oireiden arvoista saatavia trendejä käytetään osoittamaan koneen eri osien käyttökunnon muutoksia. Esiohjelmoidut oireet kuten hammaskosketus, epätasapaino tai linjausvirhe tekevät vikataajuuksien löytämisen spektristä helpoksi. Hälytysrajat voidaan asettaa joko oireen yksittäisen arvon tai trendin perusteella ja siten hälytys annetaan riittävän ajoissa huoltotoimien aikataulun suunnittelua varten. Trendit Trendit tekevät helpoksi toimintakunnon muutoksien havaitsemisen. Mittaustulokset voidaan keskiarvottaa helpottamaan analyysiä ja yksittäisen mittapisteen spektriä voidaan verrata usealla eri tavalla, esim. kaistahälytyksellä. Oireiden arvojen trendittäminen esittää graafisesti arvioidun käyttökunnon ja vähentää tarvetta spektrin ja aikatasosignaalin analysoimiseen.

6 Online Intelligence Kunnonvalvontaa sinun ehdoillasi Intellinovan käyttöönotto on helppoa. Saat helposti käsiteltävää ja oikea-aikaista tietoa koneiden kunnosta. Miten ja mihin haluat. Tehokas ohjelma valvontaan ja hallintaan Condmaster Nova kerää ja tallentaa mittaustuloksia SPM mittalaitteista, niin kannettavista kuin online -järjestelmistäkin, arvioimista ja katselua varten. Ohjelma on modulaarinen ja sen toiminnot voidaan valita vastaamaan vaatimuksiasi. Condmaster Nova on käyttäjäystävällinen ohjelmisto, joka toimii Microsoft Windows käyttöjärjestelmässä. Ohjelmassa voi liikkua nopeasti mittaustulosten, hälytysten, spektrien jne. välillä. Tämä edistyksellinen ohjelma sisältää myös uudistuneen mittapisterekisterin, uuden hälytysten hallinnan ja kattavan kielituen, n. 15 kieltä. Ohjelma sisältää myös laajan laakeriluettelon ja arviointimallit iskusysäyksien, värähtelyn ja voitelutilan analysointiin. Vihreä keltainen - punainen värikoodaus jokaisella tasolla, aina tehtaasta yksittäiseen mittapisteeseen saakka, antaa nopean yleisnäkymän laitteiden kunnosta. OPC Data Access Intellinovassa on OPC Data Access -rajapinta, jonka kautta dataa voi siirtää Intellinovasta mihin tahansa OPC yhteensopivaan järjestelmään. Intellinovan OPC Server kommunikoi PLC, DCS tai SCADA järjestelmäsi kanssa antaen ajan tasalla olevaa mittaustietoa, joko jatkuvasti tai sitä pyydettäessä. Järjestelmien välinen tiedonsiirto teollisuudessa ei ole koskaan ollut helpompaa. Web ja SMS Ajan tasalla oleva tieto kriittisten koneiden käyntikunnosta voidaan lähettää huoltohenkilöstölle joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Web-moduli Condmaster Novassa antaa huoltohenkilöstölle pääsyn mittaustietokantaan Internetselaimen välityksellä.

7 SPM tuotteiden yhteensopivuus Intellinova on yhteensopiva muiden SPM järjestelmien ja kannettavien mittalaitteiden kanssa. Se voidaan integroida jo olemassa olevien järjestelmien kanssa jakamaan sama tietokanta. Lähiverkkoyhteys Järjestelmä kommunikoi TCP/IP-protokollalla Ethernet -lähiverkossa. Se voidaan kytkeä olemassa olevaan LAN-verkkoon. Intellinova-yksiköt operoivat toisistaan riippumatta, joten asennettuja yksiköitä voi olla useita. Tarvittaessa yksikkö voidaan varustaa langattomalla (WLAN) yhteydellä. LinX ja FSS Järjestelmän tietoliikenneohjelma LinX on valjastettu liipaisemaan, valvomaan ja suodattamaan mittauksia. LinX käsittelee kaiken tietoliikenteen tietokannan ja yhden tai useamman Intellinova-yksikön välillä. Field Service Software (FSS) on kehittynyt kenttähuollon ohjelma, joka tekee Intellinovasta tehokkaan ja huoltoystävällisen järjestelmän. FFS on myös graafinen käyttöliittymä LinXiin. IntelliCheck Intellicheck on järjestelmän toiminto, joka tarkastaa järjestelmän toimivuuden ja anturilinjat automaattisesti. Alarm Export Käyttäjän valitsemat hälytykset voidaan viedä esim. CMMS-järjestelmään tekstitiedostoina tai SQL-tietokantatauluina. Hälytykset ovat silloin lukittuina Condmaster Novassa, kunnes viesti vastaanottavalta järjestelmältä poistaa hälytyksen ja asettaa kommentin tehdyistä toimenpiteistä Condmaster Novaan.

8 Online Intelligence Laatikollinen luotettavuutta Intellinovan ydin on keskusyksikkö, joka on huolellisesti suunniteltu täyttämään annettu tehtävä. Keskusyksikkö kontrolloi ja kommunikoi asennettujen mittausyksiköiden kanssa ja suoriutuu jopa 32 kanavan iskusysäys- tai värähtelymittauksista. Se voidaan myös varustaa analogiamittaus- tai analogiasyöttöyksiköillä. Vakiovarusteena on neljä RPM-mittauskanavaa ja neljä digitaalitilalähtöä. Tehokas Digitaalinen Signaali Prosessori (DSP) suorittaa nopeat mittaukset erittäin korkealla tarkkuudella ja toistettavuudella. Keskusyksikkö ja mittausyksiköt on kytketty Condmaster Novaan, jossa kanavien asetukset ja mittaustekniikat myös tehdään. Keskusyksikköä voidaan käyttää kytkettynä Condmaster Novaan tai offlinena, jolloin SPM toimittaa pyynnöstä tarvittavat asetukset keskusyksikölle SD-muistikortilla. Keskusyksikössä käytetään SD-muistikorttia mittausasetusten tallentamiseen ja muistipuskurina, jolloin mittausdataa ei katoa mahdollisten verkkohäiriöiden sattuessa.

9

10 Reliability Driven by Technology

11 Luotettavuutta teknologialla Kustannustehokkaat ja hyväksi todetut mittaustekniikat havaitsevat yleiset koneongelmat. Tekniikoita voidaan yhdistellä tarpeen mukaan. Laakerinmittausyksikkö Laakerinmittausyksikkö mittaa iskusysäyksiä True Shock Pulse Method lla ja käyttää SPM Spectrum ia laakerianalyysiin taajuustasolla Värähtelymittausyksikkö Värähtelymittausyksikkö tukee laajakaistamittauksia standardien ISO 2372 ja ISO mukaisesti. Yksikkö käsittelee myös värähtelyanalyysimittaukset FFT + oireet ja EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method) sisältäen verhokäyrälaskennan, aikasynkronoidun keskiarvostuksen sekä kaksikanavaisen samanaikaisen mittauksen. Ratakäyräanalyysi sekä ylösajo/alasajo -mittaukset ovat luonnollisesti osa tätä monitoimista valvontayksikköä. Analogiamittausyksikkö Analogiamittausyksikköä käytetään analogisignaalien jatkuvaan mittaamiseen. Analogiasyöttöyksikkö Analogiasyöttöyksikkö muuntaa digitaaliset mittaustulokset 4-20 ma analogisignaaliksi DCS, SCADA tai muiden prosessinohjausjärjestelmien käytettäväksi.

12 Online Intelligence Luotettavat menetelmät kaikkiin sovelluksiin Kun on ongelma, on siihen myös ratkaisu. Intellinovan mittausmenetelmät tekevät sovelluskohtaisen lähestymisen mahdolliseksi. Voit yhdistellä menetelmiä saadaksesi täydellisen valvonnan laitteillesi. Intellinova on työjuhta, joka soveltuu suurimpaan osaan sekä tavanomaisia että vaativampia sovelluksia. Konttinosturit Kunnonvalvonta konttinostureissa on vaativaa. Saadaksesi luotettavia tuloksia johdonmukaisuus on mittauksissa tärkeää. Mittaukset täytyy suorittaa olosuhteissa, joissa kuorma, kierrosnopeus, nostosuunta, vaunun suunta jne. ovat ennalta määritellyissä rajoissa. True Shock Pulse Method ja SPM Spectrum lisättynä värähtelymittauksella ovat tyypillisesti käytössä analysoitaessa vaihdelaatikkoa ja nosturin moottorin laakereita. Iskusysäysmenetelmällä tutkitaan vierintälaakereiden kuntoa huonon voitelun ja asennusvirheiden varalta. SPM Spektrissä käytetään FFT analyysia ja verhokäyrää varmistamaan korkeiden iskusysäysarvojen lähteet kuten laakeroinnit, vaurioituneet hammasrattaat tai häiriöt, joita ovat esim. metallien kosketukset ja hankaukset. Tuulivoimalat Tuulivoimaloiden värähtelymittaukset ovat ennen kaikkea alttiita häiriöille. Vaihtelevat käyttöolosuhteet kuten tuulen nopeus, sähkön tuotto, kierrosnopeus, lämpötila jne. vaikuttavat mittaustuloksiin, siten myös koneen kunnon arviointiin. Tämä vaatii mahdollisuuden säätää hälytysrajat vastaamaan olosuhteita. Intellinova käsittelee muuttuvat olosuhteet suurella tarkkuudella. Tyypillinen tuulivoimalan kunnonvalvonta pitää sisällään iskusysäysmittauksen SPM Spektrillä vaihdelaatikoissa sekä generaattorin ja pääakselin laakereissa. Täydentäviä värähtelymittauksia voidaan lisätä linjausvirheiden, epätasapainon, irtonaisten osien ja muiden tavanomaisten oireiden selvittämiseksi. EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method) on

13 kehittynyt analysointimenetelmä varmistamaan syyn värähtelyongelmiin. Kahden kanavan samanaikainen värähtelymittaus Kahden kanavan samanaikaisella värähtelymittauksella tutkitaan koneen liikkeitä kahdessa suunnassa ja kanavien vaihekulman eroa voidaan verrata. Kahden kanavan värähtelymittausta käytetään mm. havaitsemaan linjausvirheitä, epätasapainoa tai rakenteellista löysyyttä. Condmaster Nova näyttää RMS-arvot siirtymänä, nopeutena ja kiihtyvyytenä kummallekin kanavalle erikseen. Jokaista mittausta kohden on valittavana kolme eri ilmaisumuotoa: spektri, vaihespektri ja aikatasosignaali. Ratakäyräanalyysi Ratakäyräanalyysiä käytetään havaitsemaan vikoja kuten hankaus, epätasapaino, linjausvirheet tai öljyn vaahtoutuminen liukulaakeroiduissa koneissa. Kahden värähtelykanavan samanaikainen mittaus antaa havainnollisen kuvan akselin keskilinjan liikkeistä. Ylösajo/Alasajo Ylösajo/alasajo on mittausmenetelmä koneen resonanssiongelmien selvittämiseen ja ratkaisemiseen. Se tallentaa muutokset värähtelytasossa, kun kone ajetaan ylös normaaliin käyntinopeuteen tai kun kone sammutetaan ja käyntinopeus vähenee. Tämä analysointityökalu näyttää koneen rungon värähtelyn ominaisuudet, resonanssitaajuudet ja reagoinnin kriittisillä käyntinopeuksilla. Tulokset voidaan näyttää vesiputous-, Nyquist- tai Boden diagrammeilla.

14 Online Intelligence Kokeile uutta johtamisstrategiaa Kunnonvalvonta on johtamisstrategia korkeasti kilpailluilla teollisuuden aloilla selviytymiseen. Kunnonvalvonta vähentää kunnossapidon kustannuksia ja sillä on merkittävä vaikutus tuottavuuteen. Kunnonvalvonnan hyödyt Intellinovan avulla kunnonvalvonnasta saadaan täysi hyöty irti ja voit valvoa tehtaasi tuotantolaitteiden kuntoa. Voit todeta yhdellä silmäyksellä tärkeiden koneidesi kunnon ja ajoittaa huollot sekä korjaukset tapahtuviksi suunniteltujen tuotantopysähdyksien aikana. Ennakoitu tuotantopysähdys on normaalisti vähintään kolme kertaa nopeampi ja vain kolmasosa kustannuksiltaan kuin ennakoimaton tuotantokatko. Edut ovat selviä ja konkreettisia Pienempi varaosavarasto Tehokkaampi käyttö koneille ja miestyötunneille Tuhoisien konerikkojen väheneminen Suurempi tuottavuus Tätä taustaa vasten online kunnonvalvonta maksaa nopeasti itsensä takaisin. Plant Performer Apua päätöksentekoon Laitteidesi käyttökunnon selkeään kuvaukseen ja päätöksentekoa helpottamaan voidaan tilastollinen tieto ottaa järjestelmästä Condmaster Novan Plant Performer -modulilla. Plant Performer tekee mahdolliseksi strategiset analyysit kunnossapidon taloudellisista vaikutuksista. Se esittää kunnonvalvontaohjelman sisältämän tilastollisen tiedon valvottavista laitteista helposti ymmärrettävinä pylvästai piirakkadiagrammeina. Asetukset ovat käyttäjän määrittelemiä ja ne voivat sisältää tietoja tietokannasta tai laitteiden käyttökunnosta ja Key Performance Indicatoreita (KPI) joita ovat: Kokonaistasovärähtely osaston tai konetyypin mukaan Tuotannon keskeytyksestä johtuvat menetykset Kaikkien sähkömoottoreiden käyttökunto 71860I SPM Instrument AB ISO 9001:2000 certified. Technical data are subject to change without notice.

15

16 SPM Instrument AB

KUNNONVALVONNAN ASIANTUNTEMUSTA JOKA TEOLLISUUDEN ALALLE

KUNNONVALVONNAN ASIANTUNTEMUSTA JOKA TEOLLISUUDEN ALALLE KUNNONVALVONNAN ASIANTUNTEMUSTA JOKA TEOLLISUUDEN ALALLE ENNAKOIVAN KUNNOSSAPIDON KANNETTAVIA JA ONLINE RATKAISUJA ENSILUOKKAINEN VÄRÄHTELYANALYYSI VAIHTEIDEN JA LAAKEREIDEN VALVONTA your reliable partner

Lisätiedot

POR TA BLE EFFICIENC Y

POR TA BLE EFFICIENC Y PORTABLE EFFICIENCY condition monitoring in a league of its own em er ald \ em(ə)rəld\ Member of the beryll family of minerals and the most famous and valuable green gemstone. The name Leonova Emerald

Lisätiedot

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com

SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com SPM Instrument AB www.spminstrument.com www.leonovabyspm.com PORTABLE INTELLIGENCE condition monitoring in a league of its own di a mond \ dī-(ə-)mənd\ The hardest naturally occurring substance known;

Lisätiedot

Kehittynyt Koneiden käyttökunnon seuranta [Testeri T30 ja Condmaster Pro]

Kehittynyt Koneiden käyttökunnon seuranta [Testeri T30 ja Condmaster Pro] Kehittynyt Koneiden käyttökunnon seuranta [Testeri T30 ja Condmaster Pro] Suunnitelmallinen kunnonvalvonta kustannukset kuriin Vältä suunnittelemattomat seisokit Valvo kriittiset laitteet Aikainen varoitus

Lisätiedot

Kehittynyt Koneiden käyttökunnon seuranta [Analysaattori A30 ja Condmaster Pro]

Kehittynyt Koneiden käyttökunnon seuranta [Analysaattori A30 ja Condmaster Pro] Kehittynyt Koneiden käyttökunnon seuranta [Analysaattori A30 ja Condmaster Pro] Suunnitelmallinen kunnonvalvonta kustannukset kuriin Vältä suunnittelemattomat seisokit Valvo kriittiset laitteet Aikainen

Lisätiedot

SKF Flowline monitor. Öljyvirtausmittauksen uusi ulottuvuus

SKF Flowline monitor. Öljyvirtausmittauksen uusi ulottuvuus Öljyvirtausmittauksen uusi ulottuvuus kiertovoitelun virtauksen va -virtausmittarijärjestelmä tuo uuden ulottuvuuden koneiden kiertovoitelujärjestelmien öljyvirtauksien mittaukseen ja valvontaan. Flowline-mittarit

Lisätiedot

The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay.

The best way to predict the future is to invent it. Alan Kay. The best way to predict the future is to invent it Alan Kay. Machine condition Olemme täysin sitoutuneet pitämään laitteesi toimintakunnossa, 24/7. Get an instant field diagnosis, analyse when required.

Lisätiedot

Samurai helppokäyttöinen ohjelma melun ja värähtelyjen mittauksiin

Samurai helppokäyttöinen ohjelma melun ja värähtelyjen mittauksiin Samurai helppokäyttöinen ohjelma melun ja värähtelyjen mittauksiin SAMURAI on SINUS Messtechnik GmbH:n uusin ohjelmisto melun ja tärinän mittauksiin ja reaaliaikaiseen analysointiin. Tiedonkeruulaitteena

Lisätiedot

TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA

TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA Teollisuusnosturit Ydinvoimalanosturit Satamanosturit Raskaat trukit Kunnossapito Työstökonehuolto ETÄPALVELUT TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA TIEDÄTKÖ KUINKA TEHOKKAASTI

Lisätiedot

Kylmäjärjestelmien etävalvonta

Kylmäjärjestelmien etävalvonta Kylmäjärjestelmien etävalvonta Palvelumme on reaaliaikainen, jonka avulla asiakkaamme kaupan ja kylmäalalla saavat reaaliaikaista tietoa etäkohteista. Mikäli kohteissa tapahtuu jotain poikkeuksellista,

Lisätiedot

Avoimet standardit ja integraatio

Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Trendin ainutlaatuinen lähestymistapa avoimiin standardeihin ja integraatioon tarjoaa odottamasi hyödyt, sekä markkinoiden johtavat innovaatiot

Lisätiedot

Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet

Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet Simo Säynevirta Global Technology Manager ABB Process Automation Services, Aalto AlumniWeekend 2015 24.10.2015 Teollisen tuotannon uusi aika Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet A global leader

Lisätiedot

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana 2/27/2014 Ind. Internet_energy 1 2/27/2014 Ind. Internet_energy 2 Energia- ym. teollisuuden tietoympäristö

Lisätiedot

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj

Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta. Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Moderni muuntajaomaisuuden kunnonhallinta Myyntipäällikkö Jouni Pyykkö, Infratek Finland Oy Tuotepäällikkö Juhani Lehto, Vaisala Oyj Kunnonhallinnan strategia Muuntajan kunnossapito ja kunnonhallinta tulee

Lisätiedot

bearing monitoring as you have never seen it

bearing monitoring as you have never seen it bearing monitoring as you have never seen it Laakereiden käyttökunnon mittausmenetelmien uusi sukupolvi SPM Instrument oli jo 40 vuotta sitten mittaavan ennakkohuollon edelläkävijä. Sittemmin SPM -menetelmää

Lisätiedot

Työkalujen merkitys mittaamisessa

Työkalujen merkitys mittaamisessa Työkalujen merkitys mittaamisessa Mittaaminen ja Ohjelmistotuotanto -seminaari Toni Sandelin 18.4.2001, VTT Elektroniikka, Oulu 1 Sisältö Mihin työkalutukea tarvitaan? Työkalut & metriikat: luokitus Mittausohjelmien

Lisätiedot

KUNNOSSAPITO. Geometrinen arviointi RailQ RATAMITTAUS/ NOSTURIGEOMETRIAN ANALYSOINTIMENETELMÄ

KUNNOSSAPITO. Geometrinen arviointi RailQ RATAMITTAUS/ NOSTURIGEOMETRIAN ANALYSOINTIMENETELMÄ TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT KUORMAAJAT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO Geometrinen arviointi RailQ RATAMITTAUS/ NOSTURIGEOMETRIAN ANALYSOINTIMENETELMÄ Konecranes RailQ ratamittaus/nosturigeometrian

Lisätiedot

Sisäilmaston mittaus hyödyntää langatonta anturiteknologiaa:

Sisäilmaston mittaus hyödyntää langatonta anturiteknologiaa: Ismo Grönvall/Timo/TUTA 0353064 Tehtävä 5: Sisäilmaston mittaus hyödyntää langatonta anturiteknologiaa: Ihmiset viettävät huomattavan osan (>90 %) ajasta sisätiloissa. Sisäilmaston laatu on tästä syystä

Lisätiedot

Langan taipuman mittausjärjestelmä Tiivistelmä

Langan taipuman mittausjärjestelmä Tiivistelmä TUTKIMUSRAPORTTI VTT-2014/12 Langan taipuman mittausjärjestelmä Tiivistelmä Kirjoittajat: Luottamuksellisuus: Klaus Känsälä, Kalle Määttä, Jari Rehu luottamuksellinen 2 (6) Johdanto VTT on kehittänyt langattoman

Lisätiedot

PPG esittelee uuden PaintManager version 4.0

PPG esittelee uuden PaintManager version 4.0 PPG esittelee uuden PaintManager version 4.0 Tärkeimmät uudet toiminnot Liikennevalot värimittarin hauissa Värimittarilla haettujen kaavojen säätäminen Värimittarin hakujen merkittävä nopeutuminen Kiinto-

Lisätiedot

aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet

aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet Ajantasainen tieto auttaa tehostamaan toimintaa. Kärcher Fleet -tietojärjestelmä tarjoaa modernin ja helppokäyttöisen työkalun

Lisätiedot

Kurssit 2015. Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille

Kurssit 2015. Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Kurssit 2015 Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Kurssit 2015 Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Sisältö Pyörivien koneiden linjauskoulutus... 3 Värähtelymittaus ja analysointi...

Lisätiedot

ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN

ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN 28.11.2018 ArcInfo WEB-POHJAINEN TYÖKALU HITSAUSPARAMETRIDATAN ANALYSOINTIIN Oletko koskaan kaivannut perustasoista, käyttäjäystävällistä työkalua hitsausdatan

Lisätiedot

VIBGUARD Kehittynyttä kunnonvalvontaa

VIBGUARD Kehittynyttä kunnonvalvontaa VIBGUARD Kehittynyttä kunnonvalvontaa nopea synkroninen luotettava VIBGUARD se luotettava järjestelmä Uuden sukupolven kehittynyttä kunnonvalvontaa PRÜFTECHNIK arvostaa turvallisuutta! VIB- GUARD on kunnossapidon

Lisätiedot

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kompakti huippuominaisuudet omaava digitaalinen mittalaite soveltuu erinomaisesti sähköverkon energiatehokkuuden analysoimiseen AR6:n ominaisuuksia: Se ottaa jänniteaallosta

Lisätiedot

WeldEye for Welding Production Analysis WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI

WeldEye for Welding Production Analysis WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI WeldEye for Welding Production Analysis WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI 1.01.2018 WeldEye for Welding Production Analysis PARAS TAPA HITSAUKSEN KAARIAJAN MONITOROINTIIN Oman hitsaustuotannon

Lisätiedot

KAUKOVALVONTAOHJELMA CARELAY CONTROL WPREMOTE

KAUKOVALVONTAOHJELMA CARELAY CONTROL WPREMOTE KAUKOVALVONTAOHJELMA CARELAY CONTROL WPREMOTE Tämä kuvaus on tarkoitettu Carelay - tuotteen Waterpumps WP:n ja Power Factor::n sovelluskohteisiin. Yleistä Carelay Control Wpremote on kaukovalvontaohjelma,

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

ArcInfo WEB-POHJAINEN TYÖKALU HITSAUSPARAMETRIDATAN ANALYSOINTIIN

ArcInfo WEB-POHJAINEN TYÖKALU HITSAUSPARAMETRIDATAN ANALYSOINTIIN ArcInfo WEB-POHJAINEN TYÖKALU HITSAUSPARAMETRIDATAN ANALYSOINTIIN 23.07.2019 ArcInfo WEB-POHJAINEN TYÖKALU HITSAUSPARAMETRIDATAN ANALYSOINTIIN Oletko koskaan kaivannut perustasoista, käyttäjäystävällistä

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Web Services. Web Services

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Web Services. Web Services Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Standardoidutu tapa integroida sovelluksia Internetin kautta avointen protokollien ja rajapintojen avulla. tekniikka mahdollista ITjärjestelmien liittämiseen yrityskumppaneiden

Lisätiedot

Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen.

Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen. Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen. 1. Tuletko mittaamaan AC tai DC -virtaa? (DC -pihdit luokitellaan

Lisätiedot

Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen:

Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen: Moottorin kierrosnopeus Tämän harjoituksen jälkeen: osaat määrittää moottorin kierrosnopeuden pulssianturin ja Counter-sisääntulon avulla, osaat siirtää manuaalisesti mittaustiedoston LabVIEW:sta MATLABiin,

Lisätiedot

Ene-58.4139 LVI-tekniikan mittaukset ILMAN TILAVUUSVIRRAN MITTAUS TYÖOHJE

Ene-58.4139 LVI-tekniikan mittaukset ILMAN TILAVUUSVIRRAN MITTAUS TYÖOHJE Ene-58.4139 LVI-tekniikan mittaukset ILMAN TILAVUUSVIRRAN MITTAUS TYÖOHJE Aalto yliopisto LVI-tekniikka 2013 SISÄLLYSLUETTELO TILAVUUSVIRRAN MITTAUS...2 1 HARJOITUSTYÖN TAVOITTEET...2 2 MITTAUSJÄRJESTELY

Lisätiedot

in condition monitoring

in condition monitoring Etäteknologioiden automaatiosovellukset Using e-speak e in condition monitoring tutkija professori Hannu Koivisto Sisältö Tausta Globaali kunnonvalvontajärjestelmä E-speak globaalissa kunnonvalvontajärjestelmässä

Lisätiedot

Mittausasema peltoolosuhteiden

Mittausasema peltoolosuhteiden Mittausasema peltoolosuhteiden tarkkailuun - Lämpötila - Kosteus - Ilmanpaine - Tuulen suunta - Tuulen keskinopeus - Sademäärä - Kastepiste - Lämpösumma - Kasvualustan kosteus - Kasvualustan lämpötila

Lisätiedot

Kurssit Ennakoivan kunnossapidon ja mittauksien kurssit ammattilaisille

Kurssit Ennakoivan kunnossapidon ja mittauksien kurssit ammattilaisille Kurssit 2019 Ennakoivan kunnossapidon ja mittauksien kurssit ammattilaisille Kurssit 2019 Ennakoivan kunnossapidon ja mittauksien kurssit ammattilaisille Sisältö Pyörivien koneiden linjauskoulutus... 3

Lisätiedot

Automatisoinnilla tehokkuutta mittaamiseen

Automatisoinnilla tehokkuutta mittaamiseen Automatisoinnilla tehokkuutta mittaamiseen Finesse seminaari 22.3.2000 Päivi Parviainen 1 Miksi automatisoida? Mittaamisen hyödyt ohjelmistokehityksen ajantasainen seuranta ja hallinta tuotteen laadun

Lisätiedot

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä.

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä. Metos IoLiving Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä helpottamaan keittiön työtäsi vaivatonta elintarviketurvallisuuden omavalvontaa varmistamisessa www.metos.com Metos IoLiving Helposti heti käyttöön

Lisätiedot

Tietojärjestelmien yhteensovittaminen turvallisesti älykkäisiin koneisiin

Tietojärjestelmien yhteensovittaminen turvallisesti älykkäisiin koneisiin Tietojärjestelmien yhteensovittaminen turvallisesti älykkäisiin koneisiin Tampereen teknillinen yliopisto 28.1.2010 Jouni Vuorensivu Remion Ltd. www.remion.com jouni.vuorensivu@remion.com Jouni Vuorensivu

Lisätiedot

Monimutkaisesta datasta yksinkertaiseen päätöksentekoon. SAP Finug, Emil Ackerman, Quva Oy

Monimutkaisesta datasta yksinkertaiseen päätöksentekoon. SAP Finug, Emil Ackerman, Quva Oy Monimutkaisesta datasta yksinkertaiseen päätöksentekoon SAP Finug, 9.9.2015 Emil Ackerman, Quva Oy Quva Oy lyhyesti Quva kehittää innovatiivisia tapoja teollisuuden automaation lisäämiseksi Internetin

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä NUUO digitaalitallentimet edustavat analogisen ja IP-pohjaisen videovalvonnan uusinta teknologiaa. NUUO tarjoaa kehittyneitä ratkaisuja kameravalvonnan lisäksi myös

Lisätiedot

ArcInfo, Uusi ulottuvuus hitsauskoulutukseen. ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN (7)

ArcInfo, Uusi ulottuvuus hitsauskoulutukseen. ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN (7) ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN 15.08.2016 1(7) WEB-POHJAINEN TYÖKALU HITSAUSPARAMETRIDATAN ANALYSOINTIIN Oletko koskaan kaivannut perustasoista, käyttäjäystävällistä työkalua hitsausdatan

Lisätiedot

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon Teollisuusnosturit Ydinvoimalanosturit Satamanosturit Raskaat haarukkatrukit Kunnossapito Työstökonehuolto MATERIAALINHALLINTA Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon 2 Konecranes Agilon

Lisätiedot

ArcInfo, Uusi ulottuvuus hitsauskoulutukseen. ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN (6)

ArcInfo, Uusi ulottuvuus hitsauskoulutukseen. ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN (6) ArcInfo UUSI ULOTTUVUUS HITSAUSKOULUTUKSEEN 1(6) WEB-POHJAINEN TYÖKALU HITSAUSPARAMETRIDATAN ANALYSOINTIIN Oletko koskaan kaivannut perustasoista, käyttäjäystävällistä työkalua hitsausdatan tarkkaan analysointiin?

Lisätiedot

Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move

Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move www.siemens.fi/paloturvallisuus Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move Yhdistä nykyinen paloilmoitusjärjestelmäsi Sintesoon. Se on palontorjunnan uusi ulottuvuus. Infrastructure & Cities

Lisätiedot

Ilmanvirtauksen mittarit

Ilmanvirtauksen mittarit Swema 3000 yleismittari/monitoimimittari sisäilmastomittauksiin Ilmastoinnin yleismittari, Vahva metallirunkoinen Swema 3000 on suunniteltu ilmastoinnin, sisäilmaston ja olosuhdemittausten tarpeisiin erityisesti

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 O P T I N E N A N T U R I M I N I M A A L I S E L L A H U O LTOTA R P E E L L A Oxix-happilähetin on ainutlaatuinen liuenneen

Lisätiedot

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje Sonera Yritysvartija Käyttöohje 1/15 Sonera Yritysvartija Käyttöohje 05/2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Päänäkymä... 4 2. Arkisto... 5 3. Asetukset... 6 3.1. Kamera-asetukset... 7 3.1.1. Yleistä... 7 3.1.2. Tallennus...

Lisätiedot

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio MODERNISAAIO Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa 11.5.2011 1 Modernisaatio 11.5.2011 2 Modernisaatio MODERNISAAIO ON AVAIN OPIMOINIIN urvallinen ja luotettava nosturi on häiriöttömän

Lisätiedot

RealFlow paperikoneen digitaalinen kiertovoitelumittarijärjestelmä

RealFlow paperikoneen digitaalinen kiertovoitelumittarijärjestelmä RealFlow paperikoneen digitaalinen kiertovoitelumittarijärjestelmä RealFlow digitaalinen kiertovoitelumittari on suunniteltu erityisesti valvomaan ja mittaamaan paperikoneiden kiertovoiteluöljyn tilavuusvirtauksia,

Lisätiedot

Tutkijaseminaari, Espoo

Tutkijaseminaari, Espoo Tutkijaseminaari, Espoo 20.5.2005 Nosturin toimintatilojen prognostisointi ja langattoman tiedonsiirron hyödyntäminen nosturin diagnostiikassa Jaakko Leinonen Oulun yliopisto Johdanto 1 Toimintatilojen

Lisätiedot

Leica Viva TPS Nopein takymetri

Leica Viva TPS Nopein takymetri Leica Viva TPS Nopein takymetri Visiosi: Nopea takymetri Tervetuloa Leica Viva TPS Ei voisi olla nopeampi Leica Viva TPS:llä teet työt nopeammin, lisäät yrityksen kilpailukykyä ja voitat enemmän töitä.

Lisätiedot

Parasta ammunnanharjoitteluun

Parasta ammunnanharjoitteluun Parasta ammunnanharjoitteluun Edut Objektiivinen suorituskykyanalyysi Tarkka mittaus Kompakti, kevyt ja helppokäyttöinen Yleiskiinnike useimpiin urheiluaseisiin Helppo kohdistus Todellinen ammuntaetäisyys

Lisätiedot

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 S&A Matintupa 2007 Ohjelman käynnistys Ohjelma käynnistyy tuplaklikkaamalla DATALOGGER ohjelmakuvaketta. Ohjelma avautuu tuplaklikkaamalla Datalogger kuvaketta.

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Lähettimet. Vastaanotin Hälytykset. OV-yksikkö DPR990

Lähettimet. Vastaanotin Hälytykset. OV-yksikkö DPR990 Vastaanottimet Omavalvontyksikkö DPR990 PromoLog-omavalvontaohjelma asennettuna Webserver-ohjelmisto asennettuna Yksinkertainen käyttöönotto, ei ohjelmien asennusta PromoLog-ohjelma käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Access. Käyttöturva. Rahoitus. Assistant. Paikkatieto. VRSnet. GIS-mobiilipalvelut

Access. Käyttöturva. Rahoitus. Assistant. Paikkatieto. VRSnet. GIS-mobiilipalvelut Access Käyttöturva Rahoitus Assistant VRSnet Paikkatieto GIS-mobiilipalvelut Mittaustiedon hallinta Trimble Access Tuo maasto ja toimisto lähemmäksi toisiaan Trimble Access Joustava tiedon jakaminen Toimistosta

Lisätiedot

Teollinen Internet. Tatu Lund

Teollinen Internet. Tatu Lund Teollinen Internet Tatu Lund Suomalaisen yritystoiminnan kannattavuus ja tuottavuus ovat kriisissä. Nokia vetoinen ICT klusteri oli tuottavuudeltaan Suomen kärjessä ja sen romahdus näkyy selvästi tilastoissa.

Lisätiedot

Mitä ovat yhteistyörobotit. Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa.

Mitä ovat yhteistyörobotit. Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Yhteistyörobotiikka Mitä ovat yhteistyörobotit Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Yhteistyörobotit saapuvat juuri oikeaan aikaan

Lisätiedot

Carlink langaton autojen välinen tietoverkko

Carlink langaton autojen välinen tietoverkko Carlink langaton autojen välinen tietoverkko Älykkään liikenteen päivä 30.10.2007 Timo Sukuvaara Lapin ilmatieteellinen tutkimuskeskus Ilmatieteen laitos Taustaa Hankkeessa kehitetään autojen välinen tietoverkkopalvelualusta,

Lisätiedot

2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS. Auton elektroninen. 2/3D-mittalaite. Technology from FINLAND MEASURING SYSTEMS

2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS. Auton elektroninen. 2/3D-mittalaite. Technology from FINLAND MEASURING SYSTEMS 2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS Auton elektroninen 2/3D-mittalaite Technology from FINLAND MEASURING SYSTEMS 2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS Auton elektroninen 2/3D-mittalaite Autorobot Finland Oy on kehittänyt auton

Lisätiedot

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite -tarkka ruokintalaite nykyaikaiseen kalanruokintaan Ruokintalaitteen kehitystyössä on kiinnitetty huomiota annostelun tarkkuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Tekniset tiedot:

Lisätiedot

InspectorP64x Konfiguroitava. Ohjelmoitava. Taloudellinen. Nopea.

InspectorP64x Konfiguroitava. Ohjelmoitava. Taloudellinen. Nopea. Tu o t e p e r h e i d e n y l e i s k a t s a u s InspectorP64x Konfiguroitava. Ohjelmoitava. Taloudellinen. Nopea. Edut A OITAVA. OHJELMOITAVA. TALOUDELLIA.B C D E Laajenna SICKin SensorApp-sovelluksia

Lisätiedot

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas Lyseopaneeli 2.0 Käyttäjän opas 1. Esittely Lyseopaneeli on Oulun Lyseon lukion käyttäjätietojen hallintapalvelu jonka tarkoitus on niputtaa yhteen muutamia oleellisia toimintoja. 2. Yleistä paneelin käytöstä

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän Repijäuppopumppu Paineviemärijärjestelmän sydän Parhaimmillaan paineen alla Kun korkeuserot ja välimatkat estävät viettoviemärin käytön, jää vain yksi kustannustehokas ja joustava ratkaisu jäljelle. Jopa

Lisätiedot

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana 3/4/2014 Ind. Internet_energy 1 3/4/2014 Ind. Internet_energy 2 Laitteiden ja teollisuuden tietoympäristö

Lisätiedot

SIPLUS CMS2000 Kunnonvalvontarele. Siemens AG 2011. All rights reserved.

SIPLUS CMS2000 Kunnonvalvontarele. Siemens AG 2011. All rights reserved. Kunnonvalvontarele Älykästä ennakkohuoltoa Kestävä suojaus investoinneille Haluatko välttää ei toivottuja prosessien alasajoja ja suuria välillisiä kustannuksia? Haluatko tietää systeemin todellisen tilan?

Lisätiedot

Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa

Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa Cisco Expo 8.9.2009 Jari Litmanen 1 Agenda Kuinka IP-palveluverkko tukee asiakkaan liiketoimintaa Palvelukeskusten ja konsolidoinnin asettamat haasteet verkkoratkaisuille

Lisätiedot

Pikaopas. The New Black. Kesäkuu 2014. Datscha Pikaopas The New Black (25.6.2014) 1 (14)

Pikaopas. The New Black. Kesäkuu 2014. Datscha Pikaopas The New Black (25.6.2014) 1 (14) Pikaopas The New Black Kesäkuu 2014 Datscha Pikaopas The New Black (25.6.2014) 1 (14) Taustatieto Tämä dokumentti on luotu helpottamaan uuden Datscha version käyttämistä. Uusi versio julkaistaan 27. kesäkuuta

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje 11.8.2015 V1.0 Käyttö- ja asennusohje GMU391 Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Valtakatu 9-11, 26100 Rauma ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 GMU391 ETÄLUENTALAITE 1

Lisätiedot

ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiatehokas vesihuoltolaitos 3/2018

ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiatehokas vesihuoltolaitos 3/2018 ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiatehokas vesihuoltolaitos 3/2018 ENERGIANKÄYTÖN SEURANTA JA ANALYSOINTI Energiankäytön seuranta ja analysointi on keskeinen ja välttämätön osa energiatehokkuustyötä.

Lisätiedot

Welding quality management WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI

Welding quality management WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI Welding quality management WELDEYE -HITSAUSHALLINTAJÄRJESTELMÄN MODUULI 16.01.2018 Welding quality management HITSAUSLAADUN TARKKAA HALLINTAA REAALIAJASSA Nykymaailmassa rakentamisen vaatimukset ovat nousseet

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

Vaihteistojen. huollot ja modernisoinnit. K a t s a - Geared for you

Vaihteistojen. huollot ja modernisoinnit. K a t s a - Geared for you Vaihteistojen huollot ja modernisoinnit K a t s a - Geared for you 2 Vaihdehuoltopalvelut Katsa Huolto palvelee teollisuuden vaihdehuolto-ja korjaustarpeissa alkuperäisvalmistajasta riippumatta. Palvelumme

Lisätiedot

HISSIEN JA LIUKUPORTAIDEN VALVONTA- JA HALLINTAJÄRJESTELMÄ. KONE E-Link

HISSIEN JA LIUKUPORTAIDEN VALVONTA- JA HALLINTAJÄRJESTELMÄ. KONE E-Link EN JA LIUKUPORTAIDEN VALVONTA- JA HALLINTAJÄRJESTELMÄ E-Link Reaaliaikainen näkymä laitteisiin yhdellä silmäyksellä E-Link antaa sinulle mahdollisuuden seurata ja hallita useissa eri rakennuksissa sijaitsevia

Lisätiedot

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa!

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Onregon DPS-työpajat ovat Microsoft Enterprise Agreement asiakkaille sopivia työpajoja, joiden maksamiseen voi

Lisätiedot

WEBINAARI 24.11.2015

WEBINAARI 24.11.2015 WEBINAARI 24.11.2015 Analytiikan hyödyntäminen markkinoinnissa Petri Mertanen, Super Analytics - @mertanen Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod WEBINAARIN ISÄNNÄT

Lisätiedot

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä

Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Omavalvonta helpoksi Napsa-omavalvonnan seurantajärjestelmällä Loimaalainen Trulli Oy on tuonut markkinoille tuotteen, joka helpottaa elintarvike-alan omavalvontaa, mutta sopii joustavuutensa ansiosta

Lisätiedot

Verkkodatalehti VICOTEC320 TUNNELIANTURIT

Verkkodatalehti VICOTEC320 TUNNELIANTURIT Verkkodatalehti VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Tilaustiedot Tyyppi VICOTEC320 Tuotenumero Pyynnöstä Tuotteen tarkat laitespesifikaatiot ja suorituskykytiedot voivat olla vaihdella. Ne

Lisätiedot

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit sähköiset ERS-anturit Uudentasoiset mittausratkaisut erityiskohteisiin Uusi ratkaisu vanhaan ongelmaan Kaikkialta löytyy mittauksia, joiden luotettava toiminta edellyttää sekä aikaa että voimavaroja. Tyypillisiä

Lisätiedot

LIIKKEENVAHVISTUSKUVAUS

LIIKKEENVAHVISTUSKUVAUS LIIKKEENVAHVISTUSKUVAUS feat. 3D-skannaus Teemu Ritvanen 050 564 8640 teemu.ritvanen@mltfinland.fi MLT Machine & Laser Technology Oy ESTABLISHED 1988 33 EMPLOYEES Provides products and services for demanding

Lisätiedot

Alignment Systems. Tuotteet ja palvelut

Alignment Systems. Tuotteet ja palvelut Alignment Systems Tuotteet ja palvelut Tuotteet ja palvelut Ratkaisut tuottavuuden kasvattamiseksi Copyright Getty Images/Photographer s Choice RF/James Lauritz PRÜFTECHNIK Alignment Systems PRÜFTECHNIK

Lisätiedot

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Käyttöohje Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Näppäimet ja näyttö Suuntanuolet MERKKI/Taustavalo- näppäin

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

Leica Viva GS14 Suunniteltu suorituskykyiseksi

Leica Viva GS14 Suunniteltu suorituskykyiseksi Leica Viva GS14 Suunniteltu suorituskykyiseksi Visiosi: Joustavuutta ja suorituskykyä Tervetuloa Leica Viva GS14 Työkalusi kaikkiin GNSS-sovelluksiin Leica GS14 on kaikkein kompaktein ja tehokkain GNSS-vastaanotin.

Lisätiedot

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3xcite-järjestelmän esittely Tämän päivän rakennusten hallinnointi ja valvonta on aina vain kehittyneempää. Rakennusautomaatiojärjestelmä tulee räätälöidä jokaisen asiakkaan tarpeiden

Lisätiedot

Nova-4Field Myyntitilaukset langattomasti. Muista ottaa Nova mukaan

Nova-4Field Myyntitilaukset langattomasti. Muista ottaa Nova mukaan Nova-4Field Myyntitilaukset langattomasti Muista ottaa Nova mukaan Sisältö Nova-4Field... 1 Sisältö... 2 Nova myyjän taskussa... 3 Saavutettavat aikasäästöt... 3 Reaaliaikaisuus... 4 Laskutuskierron nopeutuminen...

Lisätiedot

Jatkuvatoiminen monitorointi vs. vuosittainen näytteenotto

Jatkuvatoiminen monitorointi vs. vuosittainen näytteenotto Jatkuvatoiminen monitorointi vs. vuosittainen näytteenotto Teemu Auronen Muuntajan vikaantumiseen johtavia seikkoja Vikatilanteen estämiseksi, kehittyvien vikojen tunnistaminen on elinarvoisen tärkeää.

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

IV Produkt AHU Controls, sovelluksen kuvaus

IV Produkt AHU Controls, sovelluksen kuvaus IV Produkt AHU Controls, sovelluksen kuvaus Yleistä IV Produkt AHU Controls on lisävaruste, koodi STI-102, joka on saatavana sovelluksena (mobiilisovellus). IV Produkt AHU Controls -sovelluksella voit

Lisätiedot

Miten liikkuvan kaluston valvontaa hyödynnetään?

Miten liikkuvan kaluston valvontaa hyödynnetään? Miten liikkuvan kaluston valvontaa hyödynnetään? RATA 2018, Turku Seppo Mäkitupa 23.1.2018 Valvontalaitteet Liikennevirasto valvoo kuumakäyntejä (HABD) virroittimia (APMS) pyörävoimia (WILD) pyöräprofiileja

Lisätiedot

Arviointi ja mittaaminen

Arviointi ja mittaaminen Arviointi ja mittaaminen Laatuvastaavien koulutus 5.6.2007 pirjo.halonen@adm.jyu.fi 014 260 1180 050 428 5315 Arviointi itsearviointia sisäisiä auditointeja ulkoisia auditointeja johdon katselmusta vertaisarviointeja

Lisätiedot

Verkkodatalehti. Combiprobe CP100 CEMS-RATKAISUT

Verkkodatalehti. Combiprobe CP100 CEMS-RATKAISUT Verkkodatalehti B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Tilaustiedot Tyyppi Tuotenumero Pyynnöstä Tuotteen tarkat laitespesifikaatiot ja suorituskykytiedot voivat olla vaihdella. Ne riippuvat kulloisestakin

Lisätiedot

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Osoitteena O365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Mitä sisältää O365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

Tietoturva ja käyttäjäkohtaisuus älykkäässä verkottamisessa Pekka Isomäki TeliaSonera Finland Oyj

Tietoturva ja käyttäjäkohtaisuus älykkäässä verkottamisessa Pekka Isomäki TeliaSonera Finland Oyj Tietoturva ja käyttäjäkohtaisuus älykkäässä verkottamisessa Pekka Isomäki TeliaSonera Finland Oyj Tulevaisuuden tietoverkot ovat älykkäitä 2 Verkon rakentuminen Tietokannat Todentaminen ja oikeudet Yritysjohto

Lisätiedot