Kertomus Eurooppa-koulujen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kertomus Eurooppa-koulujen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2008"

Transkriptio

1 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS COUR DES COMPTES EUROPÉENNE CÚIRT INIÚCHÓIRÍ NA HEORPA CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK IL-QORTI EWROPEA TAL-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS EUROPEU CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ EURÓPSKY DVOR AUDÍTOROV EVROPSKO RAČUNSKO SODIŠČE EUROOPAN TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIN EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN Kertomus Eurooppa-koulujen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2008 sekä Eurooppa-koulujen vastaukset 12, RUE ALCIDE DE GASPERI TELEPHONE (+352) euraud@eca.europa.eu L LUXEMBOURG TELEFAX (+352) INTERNET:

2 2 SISÄLLYS Kohta Johdanto 1-5 Tilinpäätös 6-10 Tilinpäätöksen esittäminen konsolidointia varten Inventaario Kassavarat Epävarmat saamiset 19 Määrärahasiirrot 20 Henkilöstöasiat Hankinnat Maksut Sisäisen valvonnan standardit 29 Suositukset 30 Liite Eurooppa-koulujen vastaukset

3 3 Johdanto 1. Eurooppa-koulujen pääsihteerin toimisto (jäljempänä keskustoimisto ) laati Eurooppa-koulujen konsolidoidun tilinpäätöksen 31. joulukuuta päättyneeltä varainhoitovuodelta ja toimitti sen tilintarkastustuomioistuimelle Eurooppa-koulujen varainhoitoasetuksen artiklan mukaisesti. 2. Varainhoitovuonna 2008 käytettävissä olleiden talousarviomäärärahojen määrä oli 258 miljoonaa euroa 2 (242 miljoonaa euroa vuonna 2007). Saatujen tulojen määrä oli 254 miljoonaa euroa ja sidottujen menojen määrä 250 miljoonaa euroa. 3. Tilintarkastustuomioistuin tarkasti vuoroperiaatteella toteutettavan koulujen tarkastuksen yhteydessä Karlsruhen ja Molin koulujen sekä keskustoimiston tilinpäätökset varainhoitovuodelta 2008 sekä konsolidoidun tilinpäätöksen. Tarkastettavina olivat myös inventaario-, hankinta-, palvelukseenotto- ja maksumenettelyt sekä sisäisen valvonnan standardien noudattaminen. 4. Tilintarkastustuomioistuin toimitti 15. heinäkuuta 2009 Eurooppa-koulujen pääsihteerille ja rehtoreille kommenttinsa, joihin pääsihteeri vastasi 20. lokakuuta 2009 (93 artikla). 5. Tilintarkastustuomioistuin toimittaa kertomuksensa vastuuvapauden myöntäville viranomaisille sekä Eurooppa-koulujen johtokunnalle (94 artikla). Tilinpäätös 6. Tilintarkastustuomioistuin ei tarkastustensa yhteydessä havainnut olennaisia virheitä, jotka asettaisivat kyseenalaiseksi sen tarkastamien (Karlsruhen ja Molin koulujen ja keskustoimiston) tilien luotettavuuden ja tilien 1 2 Katso (liitteessä) olevat taulukot 1 a ja b sekä 2, joissa esitetään tiedoksi yhteenveto keskustoimiston laatimasta koulujen konsolidoidusta tilinpäätöksestä. Lähde: Eurooppa-koulut, Clôtures des comptes 2008.

4 4 perustana olevien toimien laillisuuden ja asianmukaisuuden. Kyseiset tilinpäätökset oli laadittu 24 päivänä lokakuuta 2006 annetun Eurooppakoulujen talousarvioon sovellettavan varainhoitoasetuksen perusteella. 7. Suoriteperusteisen kirjanpidon periaatetta ei noudatettu koulujen tilinpäätöksissä ja konsolidoidussa tilinpäätöksessä tyydyttävällä tavalla. Esimerkiksi talousarviomäärärahojen siirtoja varainhoitovuodelta toiselle käsitellään vuoden päättyessä velkoina. Koulut eivät ole myöskään analysoineet, mitkä määrärahasiirrot vaikuttavat tilinpäätökseen. 8. Varainhoitovuoden arvioitu ylijäämä otetaan seuraavan vuoden talousarvioon ennustettuina tuloina. Tämä vaikuttaa komission kyseistä vuotta koskevan rahoitusosuuden laskentaan. Arvioidun ylijäämän ja todellisen toteuman välinen ero otetaan sitä seuraavan vuoden talousarvioon, mikä vaikuttaa jälleen komission rahoitusosuuden laskentaan. Täten komission rahoitusosuus pitää jatkuvasti sisällään menot, jotka ovat arvioituja pienemmät, ja/tai muut tulot, jotka ovat oletettuja suuremmat. Kyseiset erot otetaan ennakoidusti huomioon varainhoitovuoden aikana suoritettavissa komission rahoitusosuuteen liittyvissä tosiasiallisissa maksuissa. 9. Konsolidoidun tilinpäätöksen nykymuodossa edellisen vuoden ylijäämä kirjataan muiksi tuloiksi 3, mistä seuraa, että varainhoitovuoden tulosta ei esitetä avoimesti. Komission seuraavan rahoitusosuuden laskennan takia seuraavalle varainhoitovuodelle siirretty ylijäämä olisi esitettävä erillään varainhoitovuoden tuloista 4. Jos näin tehtäisiin, varainhoitovuoden 2008 tulos esitettäisiin avoimemmin 4,11 miljoonan euron alijäämänä eikä 3,56 miljoonan euron positiivisena tuloksena. Negatiivinen tulos katettaisiin sitten edellisen vuoden ylijäämästä. 3 4 Ks. liite, taulukko 1 a, alaviite 3. Ks. liite, taulukko 1 b.

5 5 10. Tilintarkastustuomioistuin arvioi, että suoriteperusteisen kirjanpidon periaatteen epätyydyttävä noudattaminen (ks. kohta 7) ja kohdissa 8 9 käsiteltyjen seikkojen kattava vaikutus tilinpäätökseen aiheuttavat sen, että konsolidoidussa tilinpäätöksessä ei anneta olennaisilta osiltaan oikeita ja riittäviä tietoja relevanttien kirjanpitostandardien mukaisesti. Tilinpäätösten esittäminen konsolidointia varten 11. Koulujen varainhoitoasetuksen 87 artiklassa säädetään, että kukin koulu toimittaa ennen 1 päivää huhtikuuta pääsihteerin toimistolle tiedot, joita tarvitaan tulostilin ja taseen laatimiseen, sen jälkeen kun koulun hallintoneuvosto on keskustellut asiasta ja antanut hyväksyntänsä. Suurin osa kouluista ei kuitenkaan noudattanut kyseistä määräaikaa Koulut ottivat huomioon tilintarkastustuomioistuimen tarkastajien vuoden 2008 tarkastustyön avauskokouksessa esittämän suosituksen ja sovelsivat vuonna 2008 ensimmäistä kertaa tietojen vertailtavuuden periaatetta: tilinpäätöksissä esitettiin sekä kuluvan vuoden (2008) että edellisen vuoden (2007) määrät. Inventaario Tilintarkastustuomioistuin havaitsi tässä kahta koulua ja keskustoimistoa koskevassa tarkastuksessaan jo aiempina vuosina esille otettuja ongelmia, jotka liittyivät kirjanpitoon ja inventointia koskevaan raportointiin. Seuraavia ongelmia ei kuitenkaan ole ratkaistu 7 : - inventointivälineet eivät olleet tarkoituksenmukaiset Luxemburg II -koulu toimitti tilinpäätöksen keskustoimistolle vasta 7. toukokuuta Irtaimen ja kiinteän omaisuuden inventoinnista säädetään yksityiskohtaisesti koulujen varainhoitoasetuksen IV osaston toisessa osassa. Kertomukset varainhoitovuosilta 2006 ja 2007, kohta 8.

6 6 - fyysisiä tarkastuksia ei tehty - inventaarion ja kirjanpitojärjestelmien sisältämiä tietoja ei täsmäytetty. 14. Inventaarioon ei kirjata eriä, joiden yksittäinen arvo on alle 600 euroa (erityisesti kyse on TVT 8 -eristä), mutta jotka olisi katsottava omaisuudeksi luonteensa mukaisesti. 15. Karlsruhessa inventaariojärjestelmä toimii osana Biblioteka-nimistä kirjastonhallintavälinettä. Väline ei sovellu inventointiin Eurooppa-koulujen pääsihteerin hyväksymässä muistiossa 9 määritetyllä, tyydyttävällä ja tehokkaalla tavalla silloin, kun yksilöidään omaisuus (annetaan inventaarionumero), poistoaste, toimittaja ja sijainti koulussa. Fyysisessä tarkastuksessa ja muissa analyyttisissa testeissä saatiin lisäksi vahvistus sille, että inventaariojärjestelmän avulla ei kyetä varmistamaan, että taseeseen on kirjattu kattavasti koko omaisuus. 16. Molissa inventaariojärjestelmänä käytetään Excel-taulukkoa. Omaisuuseriä ei ole yksilöity aina tarkasti niiden luonteen mukaisesti. Virheellinen yksilöinti vaikuttaa tilinpäätöksen esitystapaan, koska poistoaste vaihtelee omaisuuserästä riippuen. Molin koulu ei myöskään ole vielä soveltanut omaisuuseriin 600 euron vähimmäisarvoa, joka tuli kaikissa kouluissa voimaan 1. tammikuuta Kassavarat 17. Karlsruhen ja Molin koulujen nimissä avatut pankkitilit eivät näy 31. joulukuuta 2008 päivätyssä taseessa. Näitä tilejä käytetään opetusohjelman ulkopuolisten toimien rahoittamiseen, ja niiden hallinnoinnista vastaavat opettajat ja vanhempienyhdistykset. Kumpikaan koulu ei kuitenkaan esittänyt 8 9 Tieto- ja viestintätekniikka. Administrative and Financial Procedures for the Inventory, viitenumero: 2006-M- 12/MR.

7 7 kyseisiä tilejä taseessa, vaikka sitä edellytetään koulujen varainhoitoasetuksen 5 artiklassa ja soveltamissääntöjen 1 artiklassa. 18. Kassanhallinta puuttuu, kun kyseessä on a) ennalta määrätty käteiskassassa oleva määrä, b) riippumattoman kolmannen henkilön suorittama säännöllinen tarkastus, c) käteisvaroja koskevat arviot ja d) fyysisesti ainoastaan yksi kassa. Epävarmat saamiset 19. Tarkastetuissa Molin ja Karlsruhen kouluissa osa velasta johtui työsopimuksen päättymiseen liittyvistä korvauksista, jotka on selvitettävä opettajien lähdettyä kouluista. Saamisista ei ollut saatavilla ikäanalyysia eikä kyseisten määrien todellisista takaisinsaantimahdollisuuksista ollut täsmällisiä tietoja. Näissä tapauksissa opettajat olivat saaneet koko allocation de départ -summan ennen lähtöään. Määrärahasiirrot 20. Tilinpäätökseen on kirjattu kaikki varainhoitovuodelle 2009 siirretyt sitoumukset velkoina, kuten soveltamissääntöjen 104 artiklan 7 kohdassa edellytetään. Tämä velka ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa vastaa koulujen 31. joulukuuta 2008 mennessä sopimaa ja edelleen voimaassa olevaa velvoitetta vaan kyseessä on pelkkä talousarviomäärärahasiirto. Tämä piti paikkansa suurimmassa osassa (85 prosentissa tapauksista) Karlsruhen ja Molin koulujen siirtämistä määristä. Molissa varainhoitovuodelta 2008 varainhoitovuodelle 2009 siirrettiin yhteensä euroa, joista euroa ei vastaa nykyistä velvoitetta. Karlsruhessa varainhoitovuodelta 2008 varainhoitovuodelle 2009 siirrettiin yhteensä euroa, joista euroa ei vastaa nykyistä velvoitetta.

8 8 Henkilöstöasiat 21. Karlsruhen ja Molin kouluissa ei ole kehitetty sisäisiä kirjallisia menettelyjä osa-aikaisten opettajien sekä hallinnollisen ja avustavan henkilöstön 10 palvelukseenottoa varten eikä keskustoimistossa hallinnollisen ja avustavan henkilöstön palvelukseenottoa varten. Kyseiset menettelyt puuttuivat eikä osaaikaisten opettajien palvelukseenottomenettelystä ollut kirjausketjua Karlsruhessa eikä Molissa, joten tarkastus perustui ainoastaan asiasta vastaavan henkilöstön kuulemisiin. Täten osa-aikaisten opettajien palvelukseenottomenettelyt eivät ole tarpeeksi avoimia. Karlsruhessa sovellettavia hallinnollisen ja avustavan henkilöstön palvelukseenottomenettelyjä vaivaa sama puute. Osa-aikaisia opettajia palkattaessa on kuultava kansallisia tarkastajia ennen tehtävään nimittämistä. Tutkituista 15 tapauksesta seitsemässä ei ollut kuitenkaan näyttöä siitä, että tarkastajaa olisi kuultu. Tilintarkastustuomioistuin on tehnyt aiemmin viime vuosina tämän saman havainnon, mutta ongelmaa ei siitä huolimatta ole vielä ratkaistu Tarkastetuista 44 henkilökansiosta kävi ilmi, että Eurooppa-koulujen hallinnollista ja avustavaa henkilöstöä koskevissa palvelusäännöksissä ja Eurooppa-kouluihin lähetettyjä henkilöstön jäseniä koskevissa asetuksissa säädetyt vaatimukset eivät täyty suurimmassa osassa tapauksia. Henkilökansioiden yleistä arkistointijärjestelmää ei joko ole lainkaan (Karlsruhessa) tai se on kehitteillä (keskustoimistossa). Karlsruhessa, Molissa ja keskustoimistossa henkilökansioista puuttui tiettyjä säännöksissä vaadittuja asiakirjoja, kuten henkilöstön kokemusta koskevia tositteita tai arviointikertomuksia Administrative and Ancillary Staff, ASS. Vuosikertomukset varainhoitovuosilta 2006 ja 2007, kohta 9.

9 9 Hankinnat 23. Eurooppa-koulujen talousarvioon sovellettava, 24 päivänä lokakuuta 2006 annettu varainhoitoasetus tuli voimaan 1. tammikuuta Hankintoja koskevat IV osastossa esitettyjen säännösten täytäntöönpano alkoi 1. tammikuuta 2008, ja täten uusia hankintamenettelyjä sovellettiin vuonna 2008 ensimmäistä kertaa. 24. Keskustoimisto antoi erään jäsenvaltion kansallisen koulutusviraston tehtäväksi tehdä tutkimus erityiskoulutustarpeita koskevasta politiikasta ja käytännöstä (arvo euroa). Virasto valittiin kirjallisella menettelyllä eikä tarjouskilpailun (ja rajoitetun menettelyn) kautta Karlsruhessa yhdessä hankintatapauksessa viidelle 24 hakijasta annettiin määräajan jälkeen ylimääräinen viikko aikaa toimittaa puuttuvat asiakirjat sen sijaan, että kyseisiltä hakijoilta olisi evätty oikeus osallistua 13. Tilintarkastustuomioistuin ei myöskään voinut yksilöidä tarjousten saapumispäivää (eikä joissakin tapauksissa myöskään osallistumispyyntöjen päivämäärää), kirjekuoria ei säilytetty eikä ollut olemassa vastaanotetun postin rekisteriä, josta olisi näkynyt tarjousten saapumispäivämäärä ja -aika Sekä Molissa että keskustoimistossa uusien hankintamenettelysääntöjen soveltamisessa ilmeni ongelmia silloin, kun kyse oli pienistä (enintään euroa) ja keskikokoisista (enintään euroa) hankinnoista. Tarkastuksen yhteydessä tehtiin seuraavat havainnot: tarjouspyyntöä ei tehty 15, tarjouskilpailuerittelyt puuttuivat 16, vakiosopimus/vakiotilauslomake Varainhoitoasetuksen 53 artiklan 2 kohta. Varainhoitoasetuksen 63 artikla ja 89 artiklan 3 kohta. Soveltamissääntöjen 10 artikla, soveltamissääntöjen 85 artiklan 3 kohdan a alakohta, sisäisen valvonnan standardi nro 9. Varainhoitoasetuksen 56 artikla, soveltamissääntöjen 72 artiklan 2 kohta. Varainhoitoasetuksen 56 artikla, soveltamissääntöjen 72 artiklan 3 kohta.

10 10 puuttui, osallistumisoikeuden epäämisestä ei ilmoitettu 18, eturistiriitojen puuttumista koskevia vakuutuksia ei annettu 19, arviointeja ei tehty tai niitä ei päivätty eikä allekirjoitettu 20, yhteydenpitoa tarjoajiin ei dokumentoitu eikä puhelimitse tapahtuneita yhteydenottoja merkitty muistiin 21. Maksut 27. Tilintarkastustuomioistuimen tarkastuksessa havaittiin, että koulujen uuden varainhoitoasetuksen täytäntöönpanosta aiheutui vaikeuksia, jotka liittyivät vaatimukseen, jonka mukaan kaikille toimille on tehtävä ennakkotarkastus Oikeusperustan mukaan maksumääräyksiin on liitettävä alkuperäiset tositteet. Kyseiset asiakirjat on varmennettava tai niihin on liitettävä todistus, jolla vahvistetaan maksettavien määrien oikeellisuus 23. Maksutapahtuman käynnistäneet henkilöt, ennakkotarkastuksen suorittaneet henkilöt sekä tulojen ja menojen hyväksyjät eivät olleet kummassakaan koulussa eivätkä keskustoimistossa täyttäneet kunnolla (allekirjoittamalla ja päiväämällä asianmukaisesti) kulkureittileimaosiota (leima laskun tarkistuslistaan) Varainhoitoasetuksen 56 artikla, soveltamissääntöjen 72 artiklan 4 kohta. Varainhoitoasetuksen 57 artikla, soveltamissääntöjen 76 artiklan 1 kohta. Varainhoitoasetuksen 58 a artikla, soveltamissääntöjen 76 artiklan 1 kohta. Soveltamissääntöjen 88 artikla 1 kohta. Varainhoitoasetuksen 63 artikla, soveltamissääntöjen 89 artiklan 4 kohta. Soveltamissääntöjen 8 artiklan 3 kohta. Varainhoitoasetuksen 42 artikla.

11 11 Sisäisen valvonnan standardit 29. Molemmissa kouluissa ja keskustoimistossa on vasta aloitettu hallintoneuvoston lokakuussa 2007 hyväksymän 18 sisäisen valvonnan standardin soveltaminen. Standardien täytäntöönpanotoimenpiteiden kehittämisessä on edistytty vain vähän. Suositukset 30. Tilintarkastustuomioistuin suosittaa tarkastuksensa perusteella, että: 1) varainhoitoasetusta tarkistetaan siten, että otetaan huomioon tilintarkastustuomioistuimen 18. lokakuuta 2006 antamassa lausunnossa nro 5/2006 esitetyt parannusehdotukset. Näitä ehdotuksia ei ole otettu täysimääräisesti huomioon, erityisesti niiltä osin, kun kyseessä on suoriteperusteisen kirjanpidon periaatteiden soveltaminen 24 2) edellisen vuoden ylijäämää ei esitetä muissa tuloissa 3) koulut noudattavat 1. huhtikuuta olevaa määräaikaa, joka koskee tulostilin ja taseen laatimisessa tarvittavien tietojen toimittamista keskustoimistolle 4) käytetään tarkoituksenmukaisia inventointivälineitä, toimitetaan fyysisiä tarkastuksia ja täsmäytetään inventaarion ja kirjanpitojärjestelmien tiedot 5) kirjataan inventaarioerät, joiden yksittäinen arvo on alle 600 euroa, mutta jotka olisi katsottava omaisuudeksi luonteensa mukaisesti 24 Eurooppa-koulujen 24 päivänä lokakuuta 2006 annetun varainhoitoasetuksen 104 artiklassa todetaan, että Eurooppa-koulujen hallintoneuvoston on tarkistettava varainhoitoasetusta kolmen vuoden välein tai aina kun se on tarpeen.

12 12 6) opetusohjelman ulkopuolisen toiminnan rahoittamiseen käytetyt, opettajien ja vanhempien hallinnoimat pankkitilit sisällytetään taseeseen 7) kassanhallintaa parannetaan 8) varmistetaan epävarmojen saamisten tehokas seuranta ja lisätään epävarmoja saamisia koskevat tiedot taseen huomautuksiin 9) parannetaan määrärahasiirtojen esittämistapaa taseessa yksilöimällä nykyiset velvoitteet tasetta koskevissa lisätiedoissa 10) kehitetään sisäiset kirjalliset menettelyt osa-aikaisten opettajien ja hallinnollisen ja avustavan henkilöstön palvelukseenottoa varten 11) luodaan yhdenmukainen henkilökansioiden arkistointijärjestelmä ja varmistetaan niiden kattavuus ja päivittäminen 12) varmistetaan hankintamenettelyjen laillisuus ja asianmukaisuus 13) pannaan täytäntöön varainhoitoasetuksen edellyttämä vaikuttava maksujen ennakkotarkastusjärjestelmä 14) pannaan täytäntöön hallintoneuvoston lokakuussa 2007 hyväksymät 18 sisäisen valvonnan standardia. Tilintarkastustuomioistuin on hyväksynyt tämän kertomuksen Luxemburgissa 19. marraskuuta 2009 pitämässään kokouksessa. Tilintarkastustuomioistuimen puolesta Vítor Manuel da Silva Caldeira presidentti

13 LIITE 1 Eurooppa-koulujen tilinpäätös Taulukko 1 a Eurooppa-koulut Konsolidoitu tulostili varainhoitovuosilta 2008 ja 2007 koulujen konsolidoidun tilinpäätöksen mukaisesti (1 000 euroa) Tulot Komission tuki Muut tulot Tulot yhteensä (a) Menot Maksettu varainhoitovuoden loppuun mennessä Sidotut ja seuraavalle varainhoitovuodelle siirretyt määrärahat Menot yhteensä (b) Varainhoitovuoden tulos (a b) Valuuttakurssierot Edelliseltä varainhoitovuodelta siirretyt määrärahat, joita ei käytetty Muut tulokset 0 0 Varainhoitovuoden saldo Lähde: Eurooppa-koulut. Taulukoissa annetaan yhteenveto koulujen omiin tilinpäätöksiin sisältyvistä tiedoista. Koulujen tilinpäätökset on laadittu muunnetun kassaperusteisen menetelmän avulla. 1 Sisältää euron määrän, joka koskee jäsenvaltioista lähetetyille opettajille maksettuja palkkoja. 2 Sisältää euron määrän, joka koskee jäsenvaltioista lähetetyille opettajille maksettuja palkkoja. 3 Muihin tuloihin sisältyy myös edeltävän varainhoitovuoden tulos; varainhoitovuoden 2007 saldo (7,68 miljoonaa euroa) on siis merkitty varainhoitovuonna 2008 kohtaan "muut tulot". Vuoden 2007 "muihin tuloihin" sisältyvä vastaava luku oli 12,43 miljoonaa euroa.

14 Taulukko 1 b Eurooppa-koulut Konsolidoitu tulostili varainhoitovuosilta 2008 ja 2007 edellisen vuoden ylijäämä erikseen esitettynä (1 000 euroa) Tulot Komission tuki Muut tulot Tulot yhteensä (a) Menot Maksettu varainhoitovuoden loppuun mennessä Sidotut ja seuraavalle varainhoitovuodelle siirretyt määrärahat Menot yhteensä (b) Varainhoitovuoden tulos (a b) Valuuttakurssierot Edelliseltä varainhoitovuodelta siirretyt määrärahat, joita ei käytetty Muut tulokset 0 0 Edelliseltä varainhoitovuodelta siirretty ylijäämä Varainhoitovuoden saldo Lähde: Eurooppa-koulut. Taulukoissa annetaan yhteenveto koulujen omiin tilinpäätöksiin sisältyvistä tiedoista. Koulujen tilinpäätökset on laadittu muunnetun kassaperusteisen menetelmän avulla. 1 Sisältää euron määrän, joka koskee jäsenvaltioista lähetetyille opettajille maksettuja palkkoja. 2 Sisältää euron määrän, joka koskee jäsenvaltioista lähetetyille opettajille maksettuja palkkoja.

15 Taulukko 2 Eurooppa-koulut Konsolidoitu tase 31. joulukuuta 2008 ja 31. joulukuuta (1 000 euroa) VASTAAVAA VASTATTAVAA Talousarvio Talousarvio Nettokäyttöomaisuus Oma pääoma Saamiset Varaukset Pankkisaamiset Varainhoitovuoden saldo Rahat Vuodelta n vuodelle n+1 siirretyt määrärahat Kolmannet osapuolet Perittävät määrät Yhteensä Yhteensä Talousarvion ulkopuoliset toimet 3 Talousarvion ulkopuoliset toimet 3 Vaihto-omaisuus Varaukset edellisiltä varainhoitovuosilta Kolmannet osapuolet Tulos Pankkisaamiset Kolmannet osapuolet Rahat 4 6 Yhteensä Yhteensä YHTEENSÄ YHTEENSÄ Lähde: Eurooppa-koulut. Taulukoissa annetaan yhteenveto koulujen omiin tilinpäätöksiin sisältyvistä tiedoista. Koulujen tilinpäätökset on laadittu muunnetun kassaperusteisen menetelmän avulla. 1 Konsolidoidussa taseessa 31. päivältä joulukuuta 2008 on otettu huomioon koulujen väliset eliminoinnit päällekkäisyyksien välttämiseksi. Taseessa 31. päivältä joulukuuta 2007 ei ollut tehty eliminointeja. Täten luvut eivät ole vertailukelpoisia 2 Tase 31. päivältä joulukuuta 2007 on peräisin "Clôture des comptes 2007" -tilinpäätöksestä. Ero samana päivänä päivättyyn, Clôture des comptes tilinpäätöksessä esitettyyn taseeseen on kuitenkin euroa. Ero johtuu siitä, että jotkut koulut sovelsivat tilinpäätöksissään bruttoperiaatetta 1. tammikuuta 2008 alkaen. 3 Talousarvion ulkopuoliset toimet liittyvät opinto-ohjelmien ulkopuoliseen toimintaan (kuten koulujen järjestämiin matkoihin ja kirjahankintoihin), johon käytettäviä varoja koulut hallinnoivat; niitä käsitellään ainoastaan taseessa (kyseisiä tuloja ja menoja ei esitetä Eurooppa-koulujen tulostilissä).

16

17

18

Lausunto nro 2/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 336 artiklan nojalla)

Lausunto nro 2/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 336 artiklan nojalla) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI. Lausunto nro 5/2011

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI. Lausunto nro 5/2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Lausunto nro 9/2012. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 287 artiklan 4 kohdan toisen alakohdan nojalla)

Lausunto nro 9/2012. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 287 artiklan 4 kohdan toisen alakohdan nojalla) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus. Eurooppa-koulujen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä koulujen vastaukset

Kertomus. Eurooppa-koulujen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä koulujen vastaukset ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Lausunto nro 4/2003. Euroopan unionin elinten käännöskeskukseen sovellettavaa varainhoitoasetusta koskevasta ehdotuksesta

Lausunto nro 4/2003. Euroopan unionin elinten käännöskeskukseen sovellettavaa varainhoitoasetusta koskevasta ehdotuksesta Comunidades Europeas TRIBUNAL DE CUENTAS De Europæiske Fællesskaber REVISIONSRETTEN Europäische Gemeinschaften RECHNUNGSHOF Ευρωπαϊκές Κοινότητες ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ European Communities COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Lausunto nro 1/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan 4 kohdan nojalla)

Lausunto nro 1/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan 4 kohdan nojalla) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg Puh. (+352) Sähköposti eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg Puh. (+352) Sähköposti eca.europa.eu Kertomus Sisnetin (kansallisten rajavalvonta-, tulli- ja poliisiviranomaisten tietojenvaihtoon tarkoitetun tiedotusverkoston) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 2015 päättyneeltä varainhoitovuodelta 12, rue

Lisätiedot

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen kertomus Euroopan keskuspankin hallinnon tehokkuuden tarkastuksesta tilikaudelta 2004

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen kertomus Euroopan keskuspankin hallinnon tehokkuuden tarkastuksesta tilikaudelta 2004 TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF IL-QORTI EWROPEA TA L-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI. Lausunto nro 3/2014

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI. Lausunto nro 3/2014 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Lausunto nro 3/2013. ehdotuksesta neuvoston asetukseksi yhdenteentoista Euroopan kehitysrahastoon sovellettavasta varainhoitoasetuksesta

Lausunto nro 3/2013. ehdotuksesta neuvoston asetukseksi yhdenteentoista Euroopan kehitysrahastoon sovellettavasta varainhoitoasetuksesta ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset

Kertomus Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS Euroopan koulutussäätiön (Torino) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 1997 päättyneeltä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus (98/C 406/07)

KERTOMUS Euroopan koulutussäätiön (Torino) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 1997 päättyneeltä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus (98/C 406/07) C 406/38 FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 28.12.98 KERTOMUS Euroopan koulutussäätiön (Torino) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 1997 päättyneeltä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus (98/C 406/07)

Lisätiedot

(1999/C 372/04) TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIMEN TARKASTUSKERTOMUS... 1 4 21

(1999/C 372/04) TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIMEN TARKASTUSKERTOMUS... 1 4 21 C 372/20 FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 22.12.1999 KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen (Luxemburg) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 1998 päättyneeltä varainhoitovuodelta sekä keskuksen

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan kalastuksenvalvontaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Kertomus Sisnetin (kansallisten rajavalvonta-, tulli- ja poliisiviranomaisten tietojenvaihtoon tarkoitetun tiedotusverkoston) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 2016 päättyneeltä varainhoitovuodelta 12, rue

Lisätiedot

Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan keskuspankin hallinnon tehokkuuden tarkastuksesta tilikaudelta 2006

Kertomus Euroopan keskuspankin hallinnon tehokkuuden tarkastuksesta tilikaudelta 2006 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016

Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan GNSS-viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan GNSS-viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/41 KERTOMUS kuluttaja-, terveys- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C

Lisätiedot

Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan tasa-arvoinstituutin tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä instituutin vastaus (2016/C 449/19)

KERTOMUS. Euroopan tasa-arvoinstituutin tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä instituutin vastaus (2016/C 449/19) C 449/102 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan tasa-arvoinstituutin tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä instituutin vastaus (2016/C 449/19) JOHDANTO 1. Euroopan tasa-arvoinstituutti

Lisätiedot

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys-, maatalous- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta (2017/C 417/07)

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys-, maatalous- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta (2017/C 417/07) C 417/52 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS kuluttaja-, terveys-, maatalous- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus

Lisätiedot

KERTOMUS. Europolin eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä rahaston vastaus (2016/C 449/26)

KERTOMUS. Europolin eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä rahaston vastaus (2016/C 449/26) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/143 KERTOMUS Europolin eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä rahaston vastaus (2016/C 449/26) JOHDANTO 1. Europolin eläkerahasto

Lisätiedot

Kertomus Euroopan verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan lääkeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan lääkeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan GNSS-viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan GNSS-viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

Lausunto nro 1/2016. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan nojalla)

Lausunto nro 1/2016. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan nojalla) Lausunto nro 1/2016 (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan nojalla) ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi asetuksen (EU, Euratom) N:o 883/2013 muuttamisesta

Lisätiedot

Kertomus Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Euroopan tilintarkastustuomioistuin määrittelee tehtävänsä seuraavasti:

Euroopan tilintarkastustuomioistuin määrittelee tehtävänsä seuraavasti: ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan poliisiviraston tilipäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu 2 JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/40)

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/40) 6.12.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 417/247 KERTOMUS innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/40) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

Kertomus Eurojust-yksikön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Eurojust-yksikön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus polttokenno- ja vety-yhteisyrityksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013. sekä yhteisyrityksen vastaukset

Kertomus polttokenno- ja vety-yhteisyrityksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013. sekä yhteisyrityksen vastaukset ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/24)

KERTOMUS. Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/24) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/133 KERTOMUS Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/24) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/29)

KERTOMUS. Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/29) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/157 KERTOMUS Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/29) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS yhteisön kasvilajikeviraston varainhoitovuoden 2001 tilinpäätöksestä sekä viraston vastaukset (2002/C 326/11)

KERTOMUS yhteisön kasvilajikeviraston varainhoitovuoden 2001 tilinpäätöksestä sekä viraston vastaukset (2002/C 326/11) 27.12.2002 FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti C 326/79 KERTOMUS yhteisön kasvilajikeviraston varainhoitovuoden 2001 tilinpäätöksestä sekä viraston vastaukset (2002/C 326/11) SISÄLLYS Kohdat Sivu TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIMEN

Lisätiedot

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Communautés européennes COUR DES COMPTES

Communautés européennes COUR DES COMPTES Comunidades Europeas TRIBUNAL DE CUENTAS De Europæiske Fællesskaber REVISIONSRETTEN Europäische Gemeinschaften RECHNUNGSHOF Ευρωπαϊκές Κοινότητες ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ European Communities COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/37)

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/37) C 417/228 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/37) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/38)

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/38) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/203 KERTOMUS Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/38) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

Kertomus Euroopan poliisiakatemian tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan poliisiakatemian tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 22. heinäkuuta 2003 (OR. fr) 2002/0179 (COD) LEX 457 PE-CONS 3647/03 N 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Lisätiedot

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti C 406/33

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti C 406/33 C 406/33 KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen (Luxemburg) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 1997 päättyneeltä varainhoitovuodelta sekä keskuksen vastaus (98/C 406/06) 1.1 Tämä kertomus annetaan

Lisätiedot

Kertomus Eurojust-yksikön tilinpäätöksestä

Kertomus Eurojust-yksikön tilinpäätöksestä ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/41)

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/41) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/219 KERTOMUS innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/41) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

sekä keskuksen vastaus

sekä keskuksen vastaus Kertomus Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg Puh. (+352) 4398 1 Sähköposti eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä Eurojust-yksikön vastaus

sekä Eurojust-yksikön vastaus Kertomus Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1

Lisätiedot

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen presidentin Vítor Caldeiran puhe

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen presidentin Vítor Caldeiran puhe EUROOPAN TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIN PUHE Luxemburg, 10. joulukuuta 2013 ECA/13/45 Euroopan tilintarkastustuomioistuimen presidentin Vítor Caldeiran puhe Varainhoitovuotta 2012 koskevan vuosikertomuksen

Lisätiedot

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen kanta: korruptiontorjuntatoimia koskeva komission kertomus

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen kanta: korruptiontorjuntatoimia koskeva komission kertomus ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/33)

KERTOMUS. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/33) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/179 KERTOMUS Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/33) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/05)

KERTOMUS. Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/05) C 417/42 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/05) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/08)

KERTOMUS. yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/08) C 449/46 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/08) JOHDANTO 1. Yhteisön kasvilajikevirasto

Lisätiedot

Kertomus kalastuksenvalvontaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset

Kertomus kalastuksenvalvontaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus

KERTOMUS. Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus C 417/218 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus (2017/C

Lisätiedot

Kertomus Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viranomaisen vastaus

Kertomus Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viranomaisen vastaus Kertomus Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan lentoturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan lentoturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä keskuksen vastaus

sekä keskuksen vastaus Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan lentoturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan lentoturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan unionin rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä säätiön vastaus (2016/C 449/35)

KERTOMUS. Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä säätiön vastaus (2016/C 449/35) C 449/188 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä säätiön vastaus (2016/C 449/35) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

sekä viranomaisen vastaus

sekä viranomaisen vastaus Kertomus Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2009 sekä käännöskeskuksen vastaukset (2010/C 338/21) SISÄLLYS

KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2009 sekä käännöskeskuksen vastaukset (2010/C 338/21) SISÄLLYS 14.12.2010 Euroopan unionin virallinen lehti C 338/119 KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2009 sekä käännöskeskuksen vastaukset (2010/C 338/21) SISÄLLYS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus (2017/C 417/20)

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus (2017/C 417/20) C 417/126 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus (2017/C 417/20) JOHDANTO

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä säätiön vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus SESAR-yhteisyrityksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus SESAR-yhteisyrityksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus ENIAC-yhteisyrityksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus ENIAC-yhteisyrityksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaus

Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/04)

KERTOMUS. Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/04) 6.12.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 417/37 KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/04) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Talousarvion valvontavaliokunta 22.1.2015 2014/2084(DEC) MIETINTÖLUONNOS vastuuvapauden myöntämisestä Euroopan unionin yleisen talousarvion toteuttamisesta varainhoitovuonna

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/25)

KERTOMUS. Euroopan unionin verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/25) C 449/138 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan unionin verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/25) JOHDANTO

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.10.2016 COM(2016) 654 final 2016/0320 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan kehitysrahaston rahoittamiseksi suoritettavista jäsenvaltioiden rahoitusosuuksista sekä rahoitusosuuden

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/20)

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/20) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/107 KERTOMUS Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/20) JOHDANTO

Lisätiedot