KUNNANHALLITUS 4/2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNANHALLITUS 4/2013"

Transkriptio

1 KUNNANHALLITUS 4/2013 Aika Maanantai klo , tauko klo Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi Marko jäsen Mustakoski Risto jäsen Ohrankämmen Jukka puheenjohtaja Otava Antti jäsen Suominen Päivi varapuheenjohtaja, esteellinen 85 ajan, klo Hietanen Toni varajäsen Poissa Niemenmaa Jaana jäsen Muut saapuvilla olleet Hosiasluoma Tarja Raita-aho Voitto Vainionpää Joni Kaskimäki Veijo Laitila Sami Honkanen Arja kunnanjohtaja kunnanvaltuuston puheenjohtaja kunnanvaltuuston I varapuheenjohtaja kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja kunnanvaltuuston III varapuheenjohtaja palkanlaskija-arkistonhoitaja, ptk-pitäjä Pöytäkirjantarkastus Pöytäkirja on tarkastettu Karvian kunnantalolla Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Karvian kunnantalolla

2 SISÄLLYSLUETTELO: KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3 RAISKION METSÄT OY:N MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS 4 MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS 7 RUDUS OY:N MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS 10 SIBELCO NORDIC OY:N MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS 14 KUNNAN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KUTSUNTALAUTAKUNTAAN SEKÄ MUUT JÄRJESTELYT 19 VANHUSNEUVOSTON PERUSTAMINEN 20 KARVIAN KUNNAN PANKKITILIEN KÄYTTÖVALTUUKSIEN MYÖNTÄMINEN 23 4H-YHDISTYKSEN STIPENDIANOMUS 24 TARKASTUSLAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 25 KUNNAN EDUSTAJAN VALITSEMINEN KIINTEISTÖOSAKEYHTIÖ KARVIAN VUOKRATALOJEN HALLITUKSEEN VUOSILLE KARVIAN YRITTÄJÄT RY:N JA KARVIA-PÄIVÄT TOIMIKUNNAN ANOMUS KUNNAN KIINTEISTÖJEN MAKSUTTOMASTA KÄYTÖSTÄ KARVIA-PÄIVIEN 2013 AIKANA 27 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA-ASIASSA 29 PERUSTURVALAUTAKUNNAN VUODEN 2013 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN 31 TYÖRYHMÄN NIMEÄMINEN MATKAILUN KEHITTÄMISTÄ VARTEN 33 MUUT ASIAT 34 ILMOITUSASIAT 36 OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS 41

3 Ennen varsinaisen kokouksen alkua kunnanrakennusmestari Jaakko Kallioniemi selosti maaaineslupahakemuksia ja vastasi kunnanhallituksen jäsenten kysymyksiin koskien päätettävänä olevia maa-aineslupia. Kallioniemi oli paikalla klo välisen ajan KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KH 76 Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN KH 77 Kunnanhallituksen pöytäkirjan tarkastaminen tapahtuu kokousta seuraavana toisena arkipäivänä klo 15:00 kunnantalolla. Pöytäkirjat pidetään julkisesti nähtävänä pääsääntöisesti kokousta seuraavan kalenteriviikon tiistaina. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Risto Mustakoski ja Toni Hietanen.

4 RAISKION METSÄT OY:N MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS Rakltk Hakija: Raiskion Metsät Oy Sarapohjantie Sara Maanomistaja: Raiskion Metsät Oy Sarapohjantie Sara Ottamisalue: Karvia, Ämmälä Kytöniemi, 3:2 Tilan kokonaispinta-ala on 33ha, josta haetun ottamisalueen pinta-ala 2 500m 2 Pohjavesi: Pohjaveden keskimääräinen korkeusasema + 161,2 m Toimenpide: Raiskion metsät Oy hakee lupaa arvokkaalla harjualueella sijaitsevan vanhan ottamisalueen siistimiseksi ja maisemoinnin loppuun saattamiseksi noin 1,3 hehtaarin alueelle, jonka viimeisin maa-aineslupa on päättymässä Lisäksi ottamisen yhteydessä on tarkoitus täyttää lupaehtojen mukaisen alimman ottotason alapuolelle kaivettu alue. Vanhan luvan käsittämästä ottamisalueesta on hakemuksen mukaan vielä ottamatta noin m 3 25 aarin alueelta. Otettava maa-aines on hiekkaa ja soraa. Lupaa haetaan 5 vuodeksi. Ottamismäärä ja aika: Haettu kokonaismäärä m 3. Vuotuinen otto keskimäärin m 3 Ottamisaika viisi (5) vuotta Lausunnot: SATAKUNTALIITTO Puoltaa huomautuksin. VARSINAIS-SUOMEN ELY Puoltaa huomautuksin Liitteet: Karttaliite, ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton lausunnot. RT:N PÄÄTÖSEHDOTUS: Rakennuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ottoluvan myöntämistä seuraavin ehdoin:

5 Maa-aineksia otetaan suunnitelman mukaisesti ja lisäksi huomioidaan seuraavat Satakuntaliiton ja ELY- keskuksen lausunnossa mainitut asiat: - Ottamisalue on kokonaisuudessaan maisemoitava ja jälkihoidettava lupakauden aikana riippumatta siitä, onko kaikki otettavaksi suunniteltu aines otettu vai ei. - Tason +165 alapuolelle kaivetut ottamisalueen osat tulee täyttää viipymättä puhtaalla, vettä läpäisevällä hiekalla. - Ottamisalueen luiskiin tai pohjalle ei saa läjittää tai haudata orgaanista ainesta sisältävää materiaalia, vaan orgaanista ainesta voidaan käyttää ainoastaan maisemoinnissa maan pintakerroksessa. - Alueen maisemointi tehdään seuraavasti: Alue siistitään ja sen epäsopiva käyttö estetään. Alue muotoillaan ja luiskat loivennetaan kaltevuuteen 1:3 tai loivemmiksi. Tiivistyneet alueet, kuten toiminnassa käytetyt liikennöinti- ja varastoalueet möyhennetään ja pehmennetään pohjaveden muodostumisolosuhteiden ja kasvillisuuden kasvuolosuhteiden parantamiseksi. Pohjatasolle ja luiskiin levitetään noin cm:n vahvuinen kerros hiekkaa. Hiekkakerroksen päälle levitetään noin cm vahvuinen kerros humusta, joka sekoitetaan hiekkaisen maan pintaosaan. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää alueelta kuorittua pintamaata tai muualta tuotua tarkoitukseen sopivaa humusta. Hiekka voidaan ottaa saman kaivualueen reunalta tai tarvittaessa tuoda muualta. Hiekkaisella maalla humus sekoitetaan suoraan pohjamaan pintaosaan. Aluskasvillisuudeksi kylvetään harjualueelle luonteenomaisia heinäkasvin siemeniä tai nurmikkoa. Puustoksi istutetaan sekametsää. - Ottamisalueella ei tule säilyttää öljytuotteita eikä huoltaa tai tankata koneita tai laitteita. Koneiden ja laitteiden huolto- ja säilytyspaikat on suojattava asianmukaisesti. - Pohjaveden pinnan taso on mitattava ottamisalueella tai sen välittömässä läheisyydessä kolmen kuukauden välein (helmi-, touko-, elo- ja marraskuussa). Tarkkailun avulla varmistutaan siitä, että pohjaveden pinnan päälle jää vähintään neljän metrin paksuinen suojakerros maa-ainesta. Suunnitelmassa esitettyä alinta ottotasoa on nostettava, mikäli pohjavesitarkkailun tulokset sitä edellyttävät. - Tulokset raportoidaan vuosittain helmikuun loppuun mennessä kunnan valvontaviranomaiselle ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueelle sekä sähköisesti ympäristöhallinnon VYH-tiedonsiirtomuodossa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen pohjavesitietojärjestelmään. - Ottamisalueen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Pohjankankaan tien välille suositellaan jätettäväksi 50 metrin etäisyys tien keskilinjasta mitattuna. Riittävän suojaetäisyyden pituuteen vaikuttaa liikenneväylän luokitus ja tienvarsimaisema. Rakennuslauta vaatii luvan myöntämistä varten seuraavan asiat: - Ottoalueen takaraja merkitään selvin, pysyvin, n mm pitkin merkkipaaluin, k- 20 m.

6 - Ottamisalueelle pitää olla kiinteä korkeuspiste, jonka avulla voidaan helposti tarkkailla ottamisalueen syvyyttä. - Pintamaata tulee poistaa mahdollisimman vähän kerrallaan työn edistymisen mukaan ja ottoalueen maisemointia pitää suorittaa sitä mukaan kun se on mahdollista - Rakennuslautakunta katsoo erittäin tärkeäksi, että koko ottamisalue maisemoidaan mahdollisimman hyvin ja huolellisesti ottamistoiminnan päätyttyä. - Ottamisajan vakuudeksi esitetään Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. KH 78 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Kunnanhallitus päätti myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Luvanhaltijalla on ottamisalueella omavalvontavelvoite. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, 1500 euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen.

7 ESA LUOTOSEN MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS Rakltk Hakija: Esa Luotonen Lähteentie Kantti Maanomistaja: Esa Luotonen Lähteentie Kantti Ottamisalue: Karvia, Kantti Pihlajaniemi 21:1 ja Torrikonneva 21:4 Ottamisalueen pinta-ala m 2 Pohjavesi: Pohjaveden keskimääräinen korkeusasema + 140,0 m Toimenpide: Esa Luotonen hakee lupaa hiekan ja soran ottamiseen noin 5,5 hehtaarin alalta. Ottamissuunnitelma on laadittu kattamaan noin 15 hehtaarin osa-alue tiloista Torrikonneva (21:4) ja Pihlajaniemi (21:1). Tilalle Pihlajaniemi (21:1) on myönnetty 4,8 hehtaarin määräalalle (vaihe I) maa-aineslupa, joka on siirretty Timo Ylimäelle. Hakemuksen kohteena nyt oleva luonnontilainen alue rajoittuu itäosan suoaluetta lukuun ottamatta soranottoalueisiin. Suunniteltu kokonaisottomäärä on m 3. Lupaa haetaan 10 vuodeksi. Ottamismäärä ja aika: Haettu kokonaismäärä m 3. Vuotuinen otto keskimäärin m 3 Ottamisaika kymmenen (10) vuotta Lausunnot: SATAKUNTALIITTO Puoltaa huomautuksin. VARSINAIS-SUOMEN ELY Puoltaa huomautuksin Liitteet: Karttaliite, ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton lausunnot. RT:N PÄÄTÖSEHDOTUS: Rakennuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ottoluvan myöntämistä seuraavin ehdoin:

8 Maa-aineksia otetaan suunnitelman mukaisesti ja lisäksi huomioidaan seuraavat Satakuntaliiton ja ELY- keskuksen lausunnossa mainitut asiat: - Pohjavesialueella ei tule säilyttää öljytuotteita eikä huoltaa tai tankata koneita tai laitteita. Koneiden ja laitteiden huolto- ja säilytyspaikat on suojattava asianmukaisesti. - Pohjaveden pinnan taso on mitattava ottamisalueella tai sen välittömässä läheisyydessä kolmen kuukauden välein (helmi-, touko-, elo- ja marraskuussa). Tarkkailun avulla varmistutaan siitä, että pohjaveden pinnan päälle jää vähintään neljän metrin paksuinen suojakerros maa-ainesta. Suunnitelmassa esitettyä alinta ottotasoa on nostettava, mikäli pohjavesitarkkailun tulokset sitä edellyttävät. - Pohjaveden laatu tulee määrittää kerran vuodessa. Vedestä tulee analysoida lämpötila, haju, maku, sameus, väri, ph, happi, KMn0 4 -luku, hiilidioksidi, sähkönjohtavuus, rauta, mangaani, sulfaatti, typpiyhdisteet, kloridi, kovuus, alkaliniteetti, polttoainehiilivedyt, mineraaliöljyt sekä koliformiset ja E. coli bakteerit. - Tulokset raportoidaan vuosittain helmikuun loppuun mennessä kunnan valvontaviranomaiselle ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueelle sekä sähköisesti ympäristöhallinnon VYH-tiedonsiirtomuodossa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen pohjavesitietojärjestelmään. - Mahdollisia orsivettä pidättäviä tiiviitä välikerroksia ei saa puhkaista. Mikäli ottamisalueella havaitaan tiiviitä maakerroksia tai orsivettä, on kaivu keskeytettävä välittömästi ja otettava yhteyttä kunnan valvontaviranomaiseen ja ELYkeskukseen toimintaohjeita varten. - Pintamaata tulee poistaa mahdollisimman vähän kerrallaan työn edistymisen mukaan ja ainoastaan siitä ottamisalueen osasta, jossa kaivu kulloinkin on käynnissä. - Ottamisalueen luiskiin tai pohjalle ei saa läjittää tai haudata orgaanista ainesta sisältävää materiaalia, vaan orgaanista ainesta voidaan käyttää ainoastaan maisemoinnissa maan pintakerroksessa. - Ottamisalueen kaikki luiskat tulee loiventaa kaltevuuteen 1:3 tai loivemmiksi. Ottamisalueen yhdistäminen viereisiin ottoalueisiin on kuitenkin mahdollista luiskanvaihtosopimuksilla, mikäli naapurialueilla on voimassaolevat maa-ainesluvat. - Maa-ainesten otto tulee vaiheistaa, jotta ottamisalueiden maisemointi saataisiin tehtyä mahdollisimman nopeasti. Alueen maisemointi tulee toteuttaa jo maaainesluvan voimassaoloaikana. Tiivistyneet alueet, kuten toiminnassa käytetyt liikennöinti- ja varastoalueet möyhennetään ja pehmennetään pohjaveden muodostumisolosuhteiden ja kasvillisuuden kasvuolosuhteiden parantamiseksi. Soravaltaisella alueella karkea pohjasora peitetään noin cm:n paksuisella hiekkakerroksella. Hiekkaisen maan pintaosaan sekoitetaan noin cm vahvuinen kerros humusta, joka voi olla joko alueelta kuorittua pintamaata tai muualta tuotua tarkoitukseen tutkitusti soveltuvaa humusta (esim. maatunut turve). Aluskasvillisuudeksi kylvetään harjualueelle luonteenomaisia heinäkasvin siemeniä ja istutetaan tarvittaessa varpukasveja. Puustoksi istutetaan sekametsää.

9 - Ottamisalueen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Pohjankankaan tien välille suositellaan jätettäväksi 50 metrin etäisyys tien keskilinjasta mitattuna. Riittävän suojaetäisyyden pituuteen vaikuttaa liikenneväylän luokitus ja tienvarsimaisema. - Hakemukseen on liitettävä maa-aineslain 5 a :n mukainen kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma, koska alueella läjitetään ottamisalueelta kuorittuja kaivannaisjätteiksi luokiteltavia pintamaita ja hyödyntämiskelvottomia silttimaita. Jätehuoltosuunnitelma on suositeltavaa tehdä tarkoitusta varten laaditulla lomakkeella. Rakennuslauta vaatii luvan myöntämistä varten seuraavan asiat: - Ottoalueen rajat merkitään selvin, pysyvin, n mm pitkin merkkipaaluin, k- 20 m. - Ottamisalueelle pitää olla kiinteä korkeuspiste, jonka avulla voidaan helposti tarkkailla ottamisalueen syvyyttä. - Pintamaata tulee poistaa mahdollisimman vähän kerrallaan työn edistymisen mukaan ja ottoalueen maisemointia pitää suorittaa sitä mukaan kun se on mahdollista - Rakennuslautakunta katsoo erittäin tärkeäksi, että ottamisalue maisemoidaan mahdollisimman hyvin ja huolellisesti ottamistoiminnan päätyttyä. - Ottamisajan vakuudeksi esitetään Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. KH 79 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Kunnanhallitus päätti myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Luvanhaltijalla on ottamisalueella omavalvontavelvoite. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen.

10 RUDUS OY:N MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS Rakltk Hakija: Rudus Oy Pronssitie Helsinki Maanomistaja: Rudus Oy Pronssitie Helsinki Ottamisalue: Karvia, Kantti Toivola 9:190 (entinen Korpisalo 9:190) Ottamisalueen pinta-ala 4,1ha Pohjavesi: Pohjaveden keskimääräinen korkeusasema + 130,5 m Toimenpide: Rudus Oy hakee jatkolupaa hiekan ja soran ottamiseen alueelta, jolle on myönnetty edellinen maa-aineslupa Lupa on myönnetty 5 vuodeksi ja se on voimassa asti. Luvan mukainen kokonaisottomäärä oli m 3, josta on jäljellä nyt haettavana oleva m 3. Ottamisalue on jaettu kahteen osa-alueeseen ja hakemus koskee I-vaiheen ottamista, jonka pinta-ala on 4,1 ha. Alkuperäinen maa-aineslupa on myönnetty Esa Korkiamäelle ja siirretty sittemmin Karvian Betoni ja Sora Oy:lle, joka on nykyään osa Rudus Oy:tä. Ottamismäärä ja aika: Haettu kokonaismäärä m 3. Vuotuinen otto keskimäärin m 3 Ottamisaika kymmenen (10) vuotta Lausunnot: SATAKUNTALIITTO Puoltaa huomautuksin. VARSINAIS-SUOMEN ELY Puoltaa huomautuksin Liitteet: Karttaliite, ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton lausunnot, Rudus Oy:n vastine lausuntoihin. RT:N PÄÄTÖSEHDOTUS:

11 Syksyllä 2012 jatkolupaa käsiteltäessä kävi maastokatselmuksessa ilmi, että edellisen luvan ottotoiminta oli edennyt liian syvälle ja maisemointi oli tehty puutteellisesti. Rudus Oy:lle annettiin suullisesti huomautus, että vanha ottoalue pitää saattaa pikaisesti myönnetyn ottoluvan mukaiseksi. Syksyllä/talvella 2012 vanhaa ottoaluetta on kunnostettu mm. täyttämällä liian syvälle menneitä alueita ja tekemällä ottoalueen reuna-alueiden luiskauksia. Kunnostustyöt on saatettu jo melko pitkälle ja Rudus Oy:n antamassa kirjallisessa vastineessa on luvattu, että alue tullaan kunnostamaan loppuun kesän 2013 aikana. Rakennuslautakunta tulee esittää kunnanhallitukselle ottoluvan myöntämistä seuraavin ehdoin: Maa-aineksia otetaan suunnitelman mukaisesti ja lisäksi huomioidaan seuraavat Satakuntaliiton ja ELY- keskuksen lausunnossa mainitut asiat: - Edellisen luvan mukaiseen syvyyteen kaivetut ottamisalueen osaton viipymättä maisemoitava lukuun ottamatta kaivun kannalta välttämättömiä ajouria, ottorintauksia ja varastoalueita. Edellisessä luvassa täytettäväksi määrätyt kohdat tai luvan vastaisesti neljää metriä lähemmäksi pohjavettä kaivetut kohdat on viipymättä täytettävä puhtaalla kivennäismaalla. Puolet alueesta tulee olla maisemoitu ennen kuin mahdollista uutta lupaa alueelle voidaan hakea. - Pohjavesialueella ei saa säilyttää öljytuotteita eikä huoltaa tai tankata koneita tai laitteita. Koneiden ja laitteiden huolto-, säilytys- ja tankkauspaikkojen maarakenteet on tiivistettävä siten, että polttoaineiden ja muiden ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavien aineiden ja toiminnanaikaisten hulevesien pääsy maaperään ja pohjaveteen estetään. - Ottamisalueen luiskiin tai pohjalle ei saa haudata orgaanista ainesta sisältävää materiaalia. - Mahdollisia orsivettä pidättäviä tiiviitä välikerroksia ei saa puhkaista. Mikäli kaivun yhteydessä havaitaan tiiviitä maakerroksia tai orsivettä, on kaivu keskeytettävä välittömästi ja otettava yhteyttä kunnan valvontaviranomaiseen ja ELYkeskukseen toimintaohjeita varten. - Pohjaveden pinnan taso alueella tai sen välittömässä läheisyydessä on mitattava kolmen kuukauden välein. Tarkkailun avulla on varmistuttava siitä, että pohjaveden pinnan päälle jää vähintään neljän metrin paksuinen suojakerros maa-ainesta. Pohjaveden laatua ottamisalueella tai sen läheisyydessä pohjaveden virtaussuunnassa alapuolella on tarkkailtava kerran vuodessa tarkoitukseen soveltuvasta havaintopaikasta. Vedestä analysoidaan väri, sameus, ph, sähkönjohtavuus, kovuus, KMnO4-luku, kloridi, sulfaatti, rauta, mangaani, TOC ja koliformiset bakteerit sekä mineraaliöljyt. Tulokset raportoidaan vuosittain Karvian kunnan valvontaviranomaiselle ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Y-vastuualueelle. Lisäksi tulokset toimitetaan sähköisesti VYH-muodossa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen pohjavesitietojärjestelmään.

12 - Alueen maisemointi tehdään luvan voimassaolon aikana ja toteutetaan seuraavasti: Alue siistitään, muotoillaan ja tiivistyneet alueet möyhennetään ja pehmennetään. Luiskat loivennetaan kaltevuuteen 1 : 3 tai loivemmiksi. Jyrkempi luiska ottamisalueiden välisen kannaksen poistamiseksi on mahdollinen, jos ottamisalue rajautuu voimassa olevaan maa-aineslupa-alueeseen. Soravaltaisella alueella karkea pohjasora peitetään noin cm:n paksuisella hiekkakerroksella. Hiekkaisen maan pintaosaan sekoitetaan noin cm vahvuinen kerros humusta, joka voi olla joko alueelta kuorittua pintamaata tai muualta tuotua tarkoitukseen tutkitusti soveltuvaa humusta (esim. maatunut turve). Aluskasvillisuudeksi kylvetään harjualueelle luonteenomaisia heinäkasvin siemeniä ja istutetaan tarvittaessa varpukasveja. Puustoksi istutetaan sekametsää. Epäsopiva käyttö estetään. - Ottamislupa myönnetään kerrallaan enintään viideksi vuodeksi ja ottamissuunnitelmassa esitetyt jälkihoitotoimenpiteet toteutetaan suunnitelmallisesti ottamisen edistymisen mukaan. Rakennuslauta vaatii luvan myöntämistä varten seuraavan asiat: - Edellisen luvan ottamisalueet pitää olla maisemoituna ja liian syvälle menneet alueet pitää olla täytettynä luvan mukaiseen tasoon mennessä, jos näin ei ole tapahtunut tullaan alueen ottamistoiminta lopettamaan heti ja ottolupa evätään. - Ottotoiminnassa tulee huomioida, että ottamisalue on muuttunut vuonna 2012 I-luokan pohjavesialueeksi, joten alueen ympäristöarvot ovat entistä tärkeämmässä roolissa. - Ottoalueen rajat merkitään selvin, pysyvin, n mm pitkin merkkipaaluin, k- 20 m. - Ottamisalueelle pitää olla kiinteä korkeuspiste, jonka avulla voidaan helposti tarkkailla ottamisalueen syvyyttä. - Pintamaata tulee poistaa mahdollisimman vähän kerrallaan työn edistymisen mukaan ja ottoalueen maisemointia pitää suorittaa sitä mukaan kun se on mahdollista - Rakennuslautakunta katsoo erittäin tärkeäksi, että ottamisalue maisemoidaan mahdollisimman hyvin ja huolellisesti ottamistoiminnan päätyttyä. - Ottamisajan vakuudeksi esitetään Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. KH 80 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS:

13 Kunnanhallitus päättää myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Kunnanhallitus päätti myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Luvanhaltijalla on ottamisalueella omavalvontavelvoite. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen.

14 SIBELCO NORDIC OY:N MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS Rakltk Hakija: Sibelco Nordic Oy Mikkelänkallio Espoo Maanomistaja: Leo ja Jorma Hautaniemen kuolinpesän osakkaat Velttikatu Kankaanpää Ottamisalue: Karvia, Kantti Linja 23:3 Ottamisalueen pinta-ala m 2 Pohjavesi: Pohjaveden keskimääräinen korkeusasema + 130,00 m Toimenpide: Sibelco Nordic Oy hakee lupaa hiekan ja soran ottamiseen 3,4 hehtaarin alalta, joka on nuoripuustoista metsämaata sähkölinjan vieressä. Haetun ottamisalueen eteläreunaa on jossain määrin avattu koekaivauksin. Otettavan maa-aineksen kokonaismäärä m 3 ja se on tarkoitus jalostaa hakijan Hiekkamyllyn laitoksella, minkä jälkeen se käytettäisiin teollisuushiekkoina ym. Lupaa haetaan 10 vuodeksi. Ottamismäärä ja aika: Haettu kokonaismäärä m 3. Vuotuinen otto keskimäärin m 3 Ottamisaika viisi + viisi vuotta Lausunnot: SATAKUNTALIITTO ei puolla hakemusta VARSINAIS-SUOMEN ELY ei puolla hakemusta Liitteet: Karttaliite, ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton lausunnot, Sibelco Nordic Oy:n vastine lausuntoihin. ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton kielteiset lausunnot olivat hyvin pitkälti samansisältöisiä. Kielteisiä lausuntoja perustellaan mm. seuraavilla asioilla: - Ympäristöministeriön vahvistamassa Satakunnan maakuntakaavassa suunniteltu ottamisalue sijoittuu maiseman ja luonnonarvojen kannalta arvokkaalle Kauniskankaan harjualueelle (ge1) sekä yhdyskuntien vedenhankinnan kannalta

15 tärkeälle ja siihen soveltuvalle pohjavesialueelle (pv). Arvokkaan geologisen muodostuman suunnittelumääräyksen mukaan alueen suunnittelussa on huomioitava alueella olevat maa-aineslain tarkoittamat maisema- ja luonnonarvot sekä mahdollistaen maisemavaurioiden korjaustarve. Pohjavesialueen suunnittelumääräyksessä tulee huomioida pohjaveden laadun ja muodostumisen turvaaminen. - Kanttinkankaan alue edustaa kaunista maisemakuvaa ja luonnon merkittäviä kauneusarvoja ja sillä on runsaasti erityisiä luonnon esiintymiä. Hakemuksen tarkoittama maa-ainesten ottaminen kohdistuisi Kauniskankaan arvokkaan harjualueen luonnontilaisena säilyneeseen osaan turmellen sen luonnonarvoja ja heikentäen alueen maisemallista arvoa. - Hakemuksen tarkoittama maa-ainesten ottaminen aiheuttaisi maa-aineslain 3 :n tarkoittamia seurauksia alueen maisema- ja luonnonarvoille eikä ottamissuunnitelmassa ole riittävästi huomioitu geologisesti arvokkaan harjualueen rajoituksia. Hakemuksen tarkoittamaa maa-ainesten ottamista ei voida pitää aluekokonaisuuden kunnostamisena tai yhdenmukaistamisena, välittömästi toisiinsa liittyvien sorakuoppien yhdistämisenä eikä alueen maisemointiin tähtäävänä ottamistoimintana. Myös alueen sijainti vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella ja vireillä olevan yhdyskuntien vedenhankintaan tähtäävän vedenottohankkeen vaikutusalueella on hakemuksessa jätetty huomioimatta. Hakija on antanut kunnalle vastineen ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton kielteisiin lausuntoihin, vastineessaan hakija toteaa muun muassa: - Molemmat lausunnot perustuvat kokonaan koko laajan harjualueen ympäristöarvoihin ja olosuhteisiin kuten lausuntojen pohjalla olevat tiedotkin, niitä ei ole kohdistettu mitenkään kyseessä olevaan osaan harjualueesta. Tällä perusteella paikallisen luvanmyöntäjän on omalla paikallistuntemuksellaan arvioitava laajan alueen yleisluontoisen kuvauksen ja todellisuuden välinen tilanne kyseessä olevan alueen osalta. - Kyseinen osa Kanttinkankaan alueesta ei todellakaan ole luonnon-mukainen harjualue näiden ottoalueiden, sähkölinjojen ja muiden ihmisten tekemien arpien takia. Tästä osoituksena ilmakuvaotos Kanttinkankaan alueesta, missä ilmakuva osoittaa, että hieman luonnonmukaisempi alue alkaa nyt esitetystä ottoalueesta etelään eli lähinnä alueella joka on pääosin Puolustusvoimien käytössä. - Molemmissa lausunnoissa on kerrottu alueen olevan pohjavesialueella, kuten lähes kaikki Suomen hiekka- ja sora-alueet. Asia on kaikille selvä ja juuri sen vuoksi maa-ainesten ottoluvissa on määräyksiä toiminnasta alueilla ja suojakerroksen korkeudesta pohjaveden pinnan yläpuolelle. Yleinen suojakerros 4 m pohjaveden pinnan yläpuolelle on todettu riittäväksi hyvin vettä johtavilla soraalueilla ja nyt kyseessä olevalla orsivesialueella, kuten ELY keskus lausunnossaan toteaa pohjaveden ja pintakerroksen välillä on laajoja tiiviitä silttikerroksia.

16 RT:N PÄÄTÖSEHDOTUS: Rakennuslautakunta keskustelee onko luvan myöntämiselle edellytyksiä. Kunnanrakennusmestari esitteli lautakunnalle tarkemmin hakijan maa-ainesten ottolupahakemuksen ja näytti valokuvia ja satelliittikuvia ottoalueesta ja sen ympäristöstä. Keskustelun jälkeen rakennuslautakunta totesi, ettei suunniteltu maaainesten ottotoiminta aiheuta maa-aineslain 3 tarkoittamia vahingollisia ympäristövaikutuksia, joten maa-ainestenottaminen on alueella mahdollista. Perusteluina päätökselle lautakunnan mielestä voidaan pitää muun muassa seuraavia asioita: Ottamistoiminnan ei nähdä vaarantavan alueen maisemakuvaa ja luontoarvoja, koska alue ei ole enää täysin luonnonmukaisessa tilassa, koska ottoalueella on jo ennestään suoritettu pienimuotoista maa-ainesten ottamistoimintaa (kotitarvekäyttö) ja ottoalueen läpi kulkee sähkölinja. Lisäksi ottoalueen lähiympäristössä on suoritettu tai suoritetaan laaja-alaista maa-ainesten ottamistoimintaa. Ottoalue sijoittuu arvokkaalle Kauniskankaan harjualueelle, jonka geologista muodostumaa voidaan pitää merkittävä laajempana kokonaisuutena. Kuitenkaan suunniteltu ottamistoiminta ei tule vaikuttamaan merkittävästi harjualueen geologiseen muodostumaan ja visuaaliseen näkymään, koska ottoalueen osuus on varsi pieni harjualueesta ja ottoalueen ympäristössä kasvaa nuorta puustoa. Pohjavesiä ottamistoiminta ei tule vaarantamaan kun pohjaveteen jätetään riittävä suojakerros vähintään (neljä metriä) ja säännölliselle pohjaveden korkeuden ja laadun tarkkailulla voidaan varmentua, etteivät pohjavesivarannot tule vaarantumaan. Lisäksi kun ottoalueella tullaan suorittamaan maisemointia sitä mukaan kun ottamistoiminta antaa myöden, saadaan ottoalueelle nopeasti pintakerros, joka estää paremmin pohjaveden mahdollisen saastumista ja samalla hyvällä maisemoinnilla alue saadaan mahdollisimman nopeasti takaisi0n luonnonmukaiseen tilaan. Rakennuslautakunta tulee esittää kunnanhallitukselle ottoluvan myöntämistä seuraavin ehdoin: Maa-aineksia otetaan suunnitelman mukaisesti ja lisäksi huomioidaan seuraavat asiat: - Pohjavesialueella ei saa säilyttää öljytuotteita eikä huoltaa tai tankata koneita tai laitteita. Koneiden ja laitteiden huolto-, säilytys- ja tankkauspaikkojen maarakenteet on tiivistettävä siten, että polttoaineiden ja muiden ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavien aineiden ja toiminnanaikaisten hulevesien pääsy maaperään ja pohjaveteen estetään.

17 - Ottamisalueen luiskiin tai pohjalle ei saa haudata orgaanista ainesta sisältävää materiaalia. - Mahdollisia orsivettä pidättäviä tiiviitä välikerroksia ei saa puhkaista. Mikäli kaivun yhteydessä havaitaan tiiviitä maakerroksia tai orsivettä, on kaivu keskeytettävä välittömästi ja otettava yhteyttä kunnan valvontaviranomaiseen ja ELYkeskukseen toimintaohjeita varten. - Pohjaveden pinnan taso alueella tai sen välittömässä läheisyydessä on mitattava kolmen kuukauden välein. Tarkkailun avulla on varmistuttava siitä, että pohjaveden pinnan päälle jää vähintään neljän metrin paksuinen suojakerros maa-ainesta. Pohjaveden laatua ottamisalueella tai sen läheisyydessä pohjaveden virtaussuunnassa alapuolella on tarkkailtava kerran vuodessa tarkoitukseen soveltuvasta havaintopaikasta. Vedestä analysoidaan väri, sameus, ph, sähkönjohtavuus, kovuus, KMnO4-luku, kloridi, sulfaatti, rauta, mangaani, TOC ja koliformiset bakteerit sekä mineraaliöljyt. Tulokset raportoidaan vuosittain Karvian kunnan valvontaviranomaiselle ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Y-vastuualueelle. Lisäksi tulokset toimitetaan sähköisesti VYH-muodossa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen pohjavesitietojärjestelmään. - Alueen maisemointi tehdään luvan voimassaolon aikana ja toteutetaan seuraavasti: Alue siistitään, muotoillaan ja tiivistyneet alueet möyhennetään ja pehmennetään. Luiskat loivennetaan kaltevuuteen 1 : 3 tai loivemmiksi. Jyrkempi luiska ottamisalueiden välisen kannaksen poistamiseksi on mahdollinen, jos ottamisalue rajautuu voimassa olevaan maa-aineslupa-alueeseen. Soravaltaisella alueella karkea pohjasora peitetään noin cm:n paksuisella hiekkakerroksella. Hiekkaisen maan pintaosaan sekoitetaan noin cm vahvuinen kerros humusta, joka voi olla joko alueelta kuorittua pintamaata tai muualta tuotua tarkoitukseen tutkitusti soveltuvaa humusta (esim. maatunut turve). Aluskasvillisuudeksi kylvetään harjualueelle luonteenomaisia heinäkasvin siemeniä ja istutetaan tarvittaessa varpukasveja. Puustoksi istutetaan sekametsää. Epäsopiva käyttö estetään. - Ottamislupa myönnetään kerrallaan enintään viideksi vuodeksi ja ottamissuunnitelmassa esitetyt jälkihoitotoimenpiteet toteutetaan suunnitelmallisesti ottamisen edistymisen mukaan. - Ottotoiminnassa tulee huomioida, että ottamisalue on I-luokan pohjavesialuetta, joten alueen ympäristöarvot ovat tärkeässä roolissa. - Ottoalueen rajat merkitään selvin, pysyvin, n mm pitkin merkkipaaluin, k- 20 m. - Ottamisalueelle pitää olla kiinteä korkeuspiste, jonka avulla voidaan helposti tarkkailla ottamisalueen syvyyttä. - Pintamaata tulee poistaa mahdollisimman vähän kerrallaan työn edistymisen mukaan ja ottoalueen maisemointia pitää suorittaa sitä mukaan kun se on mahdollista

18 - Rakennuslautakunta katsoo erittäin tärkeäksi, että ottamisalue maisemoidaan mahdollisimman hyvin ja huolellisesti ottamistoiminnan päätyttyä. - Ottamisajan vakuudeksi esitetään KH 81 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Kunnanhallitus päätti myöntää maa-aineksen ottoluvan rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Luvanhaltijalla on ottamisalueella omavalvontavelvoite. Ennen ottamistoiminnan aloittamista on Karvian kunnalle toimitettava ottamisajan vakuus, euroa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen.

19 KUNNAN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KUTSUNTALAUTAKUNTAAN SEKÄ MUUT JÄRJESTELYT KH 82 Kuntaa pyydetään nimeämään Asevelvollisuuslain 22 :ssä mainitut jäsenet ja heille riittävä määrä varamiehiä kutsuntalautakuntaan. Lautakunnan jäseniä nimetessä tulee ottaa huomioon heidän mahdollinen esteellisyys, niin ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan. Kunnan edustajaa valittaessa tulee huomioida, että hänellä olisi kokemusta nuorten parissa työskentelystä. Kunnan edustajista ja heidän varamiehistään pyydetään ilmoittamaan nimi, osoite ja puhelinnumerot erillisellä lomakkeella mennessä. Lisäksi Satakunnan aluetoimisto esittää, että kunta järjestää kahvitilaisuuden kutsuvieraille kutsuntojen avaustilaisuuden jälkeen sekä lounaan kutsunnanalaisille. Kutsuvieraita on henkeä. Kutsuntoihin osallistuvan henkilöstön tarkempi vahvuus ilmoitetaan kuntaan myöhemmin. Kutsunnat järjestetään vuorovuosin yhteisesti Honkajoen kanssa joko Karviassa tai Honkajoella ko. kuntien asevelvollisille. Järjestysvuorossa oleva kunta on myös huolehtinut yksin kutsuntojen tarjoiluista. Tänä vuonna järjestysvuorossa on Karvia ja kutsunnat toimitetaan Karvian kunnanvirastossa torstaina alkaen klo Liitteet: Satakunnan aluetoimiston pyyntö KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajan ja hänelle vähintään yhden varahenkilön vuoden 2013 asevelvollisten kutsuntojen kutsuntalautakuntaan. Lisäksi Karvian kunnanhallitus päättää järjestää kahvitilaisuuden kutsuntatilaisuuden kutsuvieraille sekä lounaan kutsunnanalaisille. Kutsuntahenkilökunnalla on myös mahdollisuus osallistua kahvi- ja lounastarjoiluun kustannuksitta. Kunnanhallitus valitsi Antti Otavan esittämänä varsinaiseksi kunnan edustajaksi Sirpa Ala-Rämin ja hänen varahenkilökseen Ilmo Törmän vuoden 2013 asevelvollisten kutsuntojen kutsuntalautakuntaan. Kunnanhallitus päätti lisäksi järjestää kahvitilaisuuden kutsuntatilaisuuden kutsuvieraille sekä lounaan kutsunnanalaisille. Kutsuntahenkilökunnalla on myös mahdollisuus osallistua kahvi- ja lounastarjoiluun kustannuksitta.

20 VANHUSNEUVOSTON PERUSTAMINEN KH 83 Kunnallisella vanhusneuvostolla tarkoitetaan ikäihmisten, kunnan viranomaisten, vanhus- ja eläkeläisjärjestöjen sekä muiden ikäihmisten parissa toimivien yhteistyöelintä. Manner-Suomessa vanhusneuvosto toimii 276 kunnassa vuonna Manner-Suomen 65 vuotta täyttäneestä väestöstä 93 % asuu kunnissa, joissa on vanhusneuvosto. Ensimmäiset vanhusneuvostot perustettiin Ikääntyneen väestön vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi vanhusneuvostot voivat tehdä esityksiä, aloitteita sekä antaa lausuntoja asioissa, joilla on merkitystä ikäihmisten elämän ja selviytymisen kannalta. Vanhusneuvostot osallistuvat esimerkiksi ikääntymispoliittisen strategian laatimiseen ja seuraavat strategian toteutumista kunnassa sekä ovat mukana kehittämishankkeissa. Vanhusneuvostot ovat tehneet aloitteita ja antaneet lausuntoja muun muassa sosiaalija terveyspalveluihin, asumiseen ja elinympäristöön sekä liikuntaan ja virkistystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Vanhusneuvostot ovat osallistuneet paikkakunnalla kaikille avoimien vanhusfoorumien, luentotilaisuuksien ja muiden tapahtumien järjestämiseen. Vanhusneuvoston jäsenet ovat osallistuneet ikäihmisten palveluoppaiden ja tapahtumakalenterien tekoon. Vanhusneuvostot ovat tiedottaneet omasta toiminnastaan sekä käynnistäneet keskustelua ikäihmisiä kiinnostavista asioita tiedotusvälineissä. Vanhusneuvoston asettaminen on kunnille vapaaehtoista. Kun vanhusneuvoston asemasta ei säädetä lainsäädännössä, organisointi on kunnan vapaasti harkittavissa. Yleensä kunnissa vanhusneuvostolle on hyväksytty toimintasääntö, jossa määritellään vanhusneuvoston tehtävät ja kokoonpano. Vanhusneuvosto laatii myös toimintasuunnitelman seuraavalle vuodelle sekä antaa toimintakertomuksen edellisen vuoden toiminnasta. Yleensä kunnanhallitus asettaa ja valitsee vanhusneuvostot. Vanhusneuvostoon kuuluu eläkeläis- ja muiden järjestöjen edustajia sekä kunnan luottamushenkilöitä ja työntekijöitä eri toimialoilta. Puheenjohtajana vanhusneuvostossa on useimmiten eläkeläisjärjestön edustaja ja sihteerinä kunnan työntekijä. Kun kysymys on kunnan toiminnasta, kunta vastaa myös toiminnan rahoituksesta. Toimintaan varattu määräraha kattaa yleensä toiminnasta aiheutuvat kulut ja ainakin jäsenten kokouspalkkiot ja matkakulut. Karvian kunnanhallitus on Eläkeliiton Karvian yhdistyksen aloitteesta perustanut vanhusneuvoston kokouksessaan Neuvosto on perustettu pysyväisluonteiseksi sosiaalilautakunnan alaiseksi toimielimeksi, johon kunnan lautakunnat ovat valinneet edustajansa aina valtuustokaudeksi ja kunnanhallitus oman edustajansa toimikaudekseen sekä vanhusjärjestöjen edustajat. Luottamusmiesten ja vanhusjärjestöjen edustajien lisäksi neuvossa ovat olleet mukana kunnan viranhaltijat vanhus- ja vammaistyönjohtaja Mia Kannisto sekä sairaanhoitaja Kaija-Riitta Käkelä Neuvoston tarkoituksena on ollut toimia kunnan ja sen alueella toimivien vanhusten, vanhusjärjestöjen ja vanhustyötä tekevien yhteistyöelimenä. Vanhusneuvosto on

21 vuosina järjestänyt monenlaisia teema- ja virkistyspäiviä sekä tehnyt aloitteita kunnanhallitukselle. Vanhusneuvoston toistaiseksi viimeinen kokous on pidetty Tämän jälkeen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaminen on siirtynyt Pohjois-Satakunnan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymälle. Kunnalla ei enää ole omaa sosiaalilautakuntaa, eikä terveys- ja sosiaalipuolen viranhaltijoita, minkä johdosta vanhusneuvoston toimintaa ei ole jatkettu. Vanhusneuvoston perustamiseksi on tehty valtuustoaloite ja eri tahoja on pyydetty nimeämään edustajansa vanhusneuvostoon. Vanhusneuvostoon on Iltaruskon palvelukeskuksesta nimetty edustajaksi Kaisa Rajala ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Kaija Käkelä sekä kotihoidosta Miia Kivimäki ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Anna-Maija Yli-Kivistö. Omaisten ja ystävien tukiyhdistys nimeää oman edustajansa, samoin Eläkeliiton Karvian osasto ry. Sotaveteraanien edustajaksi on nimetty Leo Sammi ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Paavo Heinola. Liitteet: Vanhusneuvon toimintasääntö KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus toteaa, että vanhusneuvostoon on Iltaruskon palvelukeskuksesta nimetty edustajaksi Kaisa Rajala, jonka henkilökohtainen varajäsen on Kaija Käkelä, kotihoidosta Miia Kivimäki, jonka henkilökohtainen varajäsen on Anna-Maija Yli- Kivistö ja Karvian Sotaveteraanien edustajaksi on nimetty Leo Sammi, jonka henkilökohtainen varajäsen on Paavo Heinola. Kunnanhallitus pyytää Omaisten ja ystävien tukiyhdistystä ja Eläkeliiton Karvian osastoa nimeämään omat edustajansa vanhusneuvostoon. Karvian kunnanhallitus nimeää oman edustajansa vanhusneuvostoon. Kunnanhallitus totesi Iltaruskon palvelukeskuksen, kotihoidon sekä Karvian Sotaveteraanien nimeämät edustajat vanhusneuvostoon. Kunnanhallitus nimesi vanhusneuvostoon myös kunnan edustajat ja antoi kunnanjohtajalle läsnäolo-oikeuden vanhusneuvoston kokouksiin. Kunnanhallituksen edustajiksi valittiin Heikki Huhtaluoman esityksestä Tiina Järvinen ja varalle Antti Otavan esityksestä Esa Pukkila. Vanhusneuvoston toimintasäännön kohtaa 5 tarkennetaan siten, että kokouksissa esittelijänä toimii kunnanhallituksen edustaja. Vanhusneuvosto varsinainen jäsen henk.koht. varajäsen

22 Iltaruskon palvelukeskus; Kaisa Rajala, Kaija Käkelä Kotihoito: Miia Kivimäki Anna-Maija Yli-Kivistö Karvian Sotaveteraanit: Leo Sammi Paavo Heinola Omaisten ja ystävien tuki Nimi avoin Nimi avoin Eläkeliitto Karvian osasto Nimi avoin Nimi avoin Karvian kunta Tiina Järvinen, esittelijä Esa Pukkila Kunnanjohtaja läsnäolo-oikeusksin. Omaisten ja ystävien tukiyhdistystä ja Eläkeliiton Karvian osastoa pyydetään nimeämään omat varsinaiset ja henkilökohtaiset varajäsenensä vanhusneuvostoon ja ilmoittamaan valintansa kunnanhallitukselle.

23 KARVIAN KUNNAN PANKKITILIEN KÄYTTÖVALTUUKSIEN MYÖNTÄMINEN KH 84 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Aikaisemman käytännön mukaan myönnetään kunnan pankkitilien käyttövaltuudet kunnanhallituksen puheenjohtajalle, Jukka Ohrankämmenelle. Samalla peruutetaan kunnan pankkitilien käyttövaltuudet kunnanhallituksen edellisen kauden puheenjohtajalta, Sami Laitilalta. Kunnanhallitus myönsi kunnan pankkitilien käyttövaltuudet kunnanhallituksen puheenjohtajalle, Jukka Ohrankämmenelle. Samalla päätettiin peruuttaa kunnan pankkitilien käyttövaltuudet kunnanhallituksen edellisen kauden puheenjohtajalta, Sami Laitilalta.

24 4H-YHDISTYKSEN STIPENDIANOMUS KH 85 Karvian 4H-yhdistys on jättänyt kunnanhallitukselle anomuksen kahdesta 50 euron stipendistä annettavaksi oman toimialueenne kunnostautuneille 4H-nuorille. Stipendinsaajien valintaperusteina on mm. oma aktiivisuus, yritteliäisyys, vastuun ottaminen ja/tai jokin erityinen kunnostautuminen jollakin 4H:n erityisalueella. Liitteet: Stipendianomus KUNNAJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Karvian kunnanhallitus päättää myöntää 4H-yhdistykselle kaksi 50 euron stipendiä anomuksen mukaisesti, menokohta Muu hallinto, 4740 Avustukset yhteisöille. Päivi Suominen poistui esteellisenä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi ollen poissa klo välisen ajan. Karvian kunnanhallitus päätti, että se käsittelee stipendi- ja avustusasiat aikaisempien vuosien tapaan kokouksissa, asia kerrallaan. Kunnanhallitus myönsi anomuksen mukaisesti kaksi 50 euron stipendiä annettavaksi oman toimialueemme kunnostautuneille 4H nuorille. Menokohta (menokohta poistettu) yhteisöille.

25 TARKASTUSLAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJA KH 86 Tarkastuslautakunta on pitänyt kokouksen 1/2013, jonka asiana on ollut tilintarkastustarjousten pyytäminen vuosille Liitteet: Tarkastuslautakunnan pöytäkirja 1/2013 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee tarkastuslautakunnan pöytäkirjan tiedoksi. Todettiin, että esittelyosassa virheellisesti merkitty ajanjakso kuuluu olla eli tilintarkastustarjousten pyytäminen koskee koko valtuustokautta Kunnanhallitus merkitsi tarkastuslautakunnan pöytäkirjan tiedoksi.

26 KUNNAN EDUSTAJAN VALITSEMINEN KIINTEISTÖOSAKEYHTIÖ KARVIAN VUOKRATALOJEN HALLITUKSEEN VUOSILLE KH 87 Kunnanhallitus on kokouksessaan valinnut kunnan edustajat tytäryhteisöjen, osakkuusyhteisöjen ja muiden yhteisöjen hallintoelimiin. Edellä mainitun päätöksen lisäksi kunnan tulee nimetä edustajansa myös Kiinteistöosakeyhtiö Karvian Vuokratalojen hallitukseen. KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajan Kiinteistöosakeyhtiö Karvian Vuokratalojen hallitukseen. Kunnanhallitus nimesi Marko Mustajärven esittämänä Jukka Ohrankämmenen kunnan edustajaksi Kiinteistöosakeyhtiö Karvian Vuokratalojen hallitukseen. Kunnan edustajalla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

27 KARVIAN YRITTÄJÄT RY:N JA KARVIA-PÄIVÄT TOIMIKUNNAN ANOMUS KUNNAN KIINTEISTÖJEN MAKSUTTOMASTA KÄYTÖSTÄ KARVIA-PÄIVIEN 2013 AIKANA KH 88 Karvian Yrittäjät ry ja Karvia-Päivät toimikunta ovat toimittaneet kunnanhallitukselle pyynnön, jossa he anovat, että Karvian kunta antaisi kunnan kiinteistöjä Karvia- Päivien käyttöön ( ) edellisten vuosien tapaan maksutta. Pyydämme ystävällisesti, että Karvian kunta antaisi kunnan kiinteistöjä Karvia- Päivien käyttöön edellisten vuosien tapaan maksutta. Ohjelma tulee noudattamaan kutakuinkin samaa kaavaa, jotain muutoksia tietenkin tehdään, mutta varmaa on se, että tilojen tarvittavuus pysyy samana kuin ennen. Eli tarvittavia tiloja on ainakin kunnantalon kahvio, aulatilat ja vessat (toritapahtuma) alakoulu kaikkine vessoineen ja piha-alueet (toritapahtuma) yläkoulun vessat ja piha-alue (perjantai, lauantai ja sunnuntai) Kirin kentän huoltorakennuksen vessat (perjantai ja lauantai) Sampolan kenttä Yllä olevia tiloja pyydetään käyttöön maksutta. Karvia-Päivät tulevat tänä vuonna keskittymään Karviatalon ympäristöön, Kirin sijasta. Tämän vuoksi Karvia-Päivien käyttöön halutaan Karviatalo, Urheilutalo sekä piha-alueet, (ei 4H:n tiloja) eri tapahtumiin Karvia-Päivä viikonlopun ajaksi voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Yrittäjät toivovat, että talon varaukset tuolle ajalle tehtäisiin Karvia-Päivien järjestäjien kautta, jolloin ohjelmiston laatiminen helpottuu ja päällekkäisyydet vältetään. Liitteet: Karvian Yrittäjät ry:n / Karvia-Päivät toimikunnan pyyntö, Karvian kunnan kautta ei ole tehty varauksia Karviatalo / Urheilutalon tiloihin vuoden 2013 Karvia-Päivien ajalle. KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus keskustelee asiasta kunnan omat tarpeet huomioiden. Kunnanhallitus varaa mahdollisen ystävyyskuntavierailun tarkoituksiin kunnantalon takana olevasta paikoitusalueesta osan aikaisempien vuosien tapaan. Puheenjohtaja toi uutta tietoa tilatarveasiassa. Karvian Yrittäjien taholta oli ilmoitettu, että Karvia-päivät sijoittuvat kuten aikaisempinakin vuosina myös Kirin alueelle. Kunnanjohtaja käy yrittäjien kanssa tilatarveasiasta tarkentavat keskustelut. Maksutta käyttöön pyydetyt tilat ja alueet:

28 Kunnantalon kahvio, aulatilat ja vessat (toritapahtuma) alakoulu kaikkine vessoineen ja piha-alueet (toritapahtuma) yläkoulun vessat ja piha-alue (perjantai, lauantai ja sunnuntai) Kirin kentän huoltorakennuksen vessat (perjantai ja lauantai) Sampolan kenttä Yllä olevat tilat ja alueet luovutetaan aikaisempien vuosien tapaan maksutta Karvian Yrittäjät ry:n ja Karvia-päivät toimikunnan käyttöön Karvia-päivien tapahtumia varten. Mikäli Karviataloa / Urheilutaloa paikoitusalueineen (lukuun ottamatta 4H:n tiloja) tarvitaan Karvia-päivien tarkoituksiin Karvia-päivät viikonlopun aikana, ne annetaan käyttöön voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Kunnanhallitus varaa ystävyyskuntavierailun tarkoituksiin kunnantalon takana olevasta paikoitusalueesta osan aikaisempien vuosien tapaan.

29 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA- ASIASSA KH Satakunnan maakuntakaavaehdotus ja siihen kuuluva valmisteluaineisto on ollut maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n ja asetuksen 12 :n mukaisesti julkisesti nähtävillä välisen ajan. Valmisteluaineisto koostuu laajasta asiakirjakokonaisuudesta karttoineen, jotka ovat liitteenä. Karviaa koskevia merkittävimpiä asioita maakuntakaavaehdotuksessa ovat melualue1 ja melualue2 rajaukset. Uusia soranoton alueita ei ole osoitettu Karvian aluetta koskevaan maakuntakaavaan. Satakuntaliitto pyytää maankäyttö- ja rakennusasetuksen 13 :n mukaisesti lausuntoa Satakunnan maakuntakaavaehdotuksesta. Santakuntaliiton maakuntahallitukselle osoitettu lausunto tulee toimittaa Satakuntaliiton virastoon klo mennessä osoitteella: SATAKUNTALIITTO Maakuntahallitus Pl Pori Va kunnanjohtaja laatii kunnanhallituksen evästyksen pohjalta annettavan lausunnon. Liitteet: Lausuntopyyntö, Kuulutus nähtävillä pidosta Satakunnan maakuntakaava, Selostus, osa A Satakunnan maakuntakaava, Selostus, osa B1 Satakunnan maakuntakaava, Selostus, osa B2 Satakunnan maakuntakaava, Avoin, osallistuva ja vuorovaikutteinen suunnittelu Satakunnan maakuntakaava, Vaikutusten arviointi ja vertailu seutukaavaan Satakunnan maakuntakaava ja Natura 2000 verkoston alueet Satakunnassa, Aluekohtainen tarkastelu Satakunnan maakuntakaavan merkinnät ja määräykset VA KJ:N PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus keskustelee lausunnon antamisesta, minkä jälkeen va kunnanjohtaja laatii hallituksen evästyksen pohjalta lausunnon.

30 Kunnanhallitus keskusteli asiasta ja päätti, että va. kunnanjohtaja laatii päätösehdotuksen mukaisesti lausunnon, jossa huomioidaan seuraavat asiat: 1) molemmat meluviivat (me1 ja me2) poistetaan 2) maa-ainestenotolle osoitetaan alueita maakuntakaavaan 3) punaisella katkoviivalla merkitty tielinjausmerkintä (st) Karvia- Kankaanpään risteyksessä Niinisalossa poistetaan 4) vihreä viiva (mv3) siirretään Kantin ja Karvian keskustan taajamien länsipuolelle myötäilemään Kyrönkankaan museotien linjaa KH 89 Korkein hallinto-oikeus on käsitellyt maakuntakaavan vahvistamista koskevat valitukset ja ratkaissut asian seuraavasti: Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian. Valitukset hylätään. Ympäristöministeriön päätöksen lopputulosta ei muuteta. KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee Koreimman hallinto-oikeuden ratkaisun tiedoksi. Kunnanhallitus merkitsi Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun tiedoksi.

31 PERUSTURVALAUTAKUNNAN VUODEN 2013 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kankaanpää kaupungin perusturvalautakunta on käsitellyt kokouksessaan vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman ja päättänyt lähettää sen yhteistoiminta-alueen kuntien kunnanhallitusten hyväksyttäväksi. Kankaanpään kaupungin mukaan toimielinten tekemä talousarvion käyttösuunnitelma tulee toimittaa kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi helmikuun 2013 loppuun mennessä. Käyttösuunnitelmat on laadittava toiminnan osalta siten, että käytettävissä oleva määräraha riittää. Käyttösuunnitelma ja sitovuus Lautakuntien tulee talousarvion käyttösuunnitelmassa ottaa huomioon talousarvion yleisperustelut ja tulosalueiden toiminnalliset tavoitteet. Talousarvion määrärahat (nettositovuus) ja toiminnalliset tavoitteet ovat valtuustoon nähden sitovia. Käyttösuunnitelmaa tulee tarkistaa heti, mikäli tarkastamistarvetta ilmaantuu. Kaupungin kokonaistaloudellisen tilanteen vuoksi toiminta on ehdottomasti sopeutettava annetun määrärahan mukaiseksi. Kaikista talousarvion muutoksista päättää valtuusto. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt vuoden 2013 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman. Talousarviossa on myönnetty määrärahat perusturvalautakunnan alaisille tulosalueille, joita ovat sosiaali- ja terveyspalveluiden ostopalvelut PoSalta sekä erikoissairaanhoito. Perusturvalautakunta on määritellyt vuoden 2013 talousarvioon palvelusisällön tuotekuvaukset informatiivisesti, palveluntuottaja PoSa määrittää tarkemmin toiminnassaan palvelutuotteiden tavoitteet ja toimintatavat. Tuotekuvaukset tullaan uudistamaan vuoden 2013 aikana Pomarkun kunnan liityttyä vuoden 2013 alusta yhteistoiminta-alueeseen. Toiminta-alueen väestön ikääntymisen ja muiden väestöllisten ja sosiaalisten tekijöiden vuoksi palvelujen tarvitsijoiden määrä kasvaa tulevina vuosina. Lisäksi kuntalaiset edellyttävät riittäviä ja laadukkaita palveluja. Toiminnan kehittäminen tulee olemaan haasteellista sillä yhteistoiminta-alueen kuntien kokonaistaloudellisen tilanteen heikkeneminen edellyttää tulevaisuudessa toimintojen sopeuttamista. PoSan toimijoiden tulee suunnitella v PoSan toimintojen sopeuttaminen kuntien varaamiin määrärahoihin niin, että lakisääteiset palvelut kuntalaisille turvataan. Perusturvalautakunnan tuotekohtaiset ostopalvelut (suoritteet) PoSalta määritellään tarkemmin vuoden 2013 Palvelusopimuksessa Vt. tilaajajohtajan esityksen mukaisesti perusturvalautakunta päätti lähettää vuoden 2013 käyttösuunnitelman kaupunginhallituksen ja yhteistoiminta-alueen kuntien kunnanhallitusten hyväksyttäväksi. Liitteet: Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelma 2013 ja toiminnan painopistealueet

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

RAKENNUSLAUTAKUNTA 1/2013

RAKENNUSLAUTAKUNTA 1/2013 RAKENNUSLAUTAKUNTA 1/2013 Aika: Torstai 28.2.2013 klo. 19.00-21.20 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Pekka Niskala puheenjohtaja Jaana Vähäsavo varapuheenjohtaja Elina Kyyhkyharju

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille

Hakemus on tullut vireille 2/YMPLA 2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M5/2016 Ympla 31.8.2016 73 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2.9.2016 HAKIJA: Kulonen Erkki ja Matti Metsämaantie

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

Alue sijaitsee Virttaan kylässä noin 600 m:n etäisyydellä seututiestä 213. Alueen ympärillä on useita vanhoja sorakuoppia.

Alue sijaitsee Virttaan kylässä noin 600 m:n etäisyydellä seututiestä 213. Alueen ympärillä on useita vanhoja sorakuoppia. 2/YMPLA 22.03.2017 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M1/2017 Ympla 22.3.2017 28 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 24.3.2017 HAKIJA: OTTOALUE: Reijo Kuosa

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 15/2014

KUNNANHALLITUS 15/2014 KUNNANHALLITUS 15/2014 Aika Perjantai 12.12.2014 klo 18.30 20.38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Ohrankämmen Jukka

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Maa-ainesten ottotoiminta pohjavesialueet ja niiden suojelu Sanna-Liisa Suojasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Maa-ainesten ottotoiminta pohjavesialueet ja niiden suojelu Sanna-Liisa Suojasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus Maa-ainesten ottotoiminta pohjavesialueet ja niiden suojelu 27.4.2017 Sanna-Liisa Suojasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tehtäviä maanottoasioissa: Ympäristö ja luonnonvarat

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 6/2013

KUNNANVALTUUSTO 6/2013 KUNNANVALTUUSTO 6/2013 Aika Maanantai 14.10.2013 klo 19.00 20.25 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Huhtaluoma

Lisätiedot

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2/YMPLA 24.06.2015 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla 24.6.2015 Loimijoentie 74 65 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 29.6.2015 HAKIJA: Reijo Kuosa 32560 Virttaa

Lisätiedot

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk.

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk. Elinvoimalautakunta 2/2018 Kokousaika Torstai 13.3.2018 klo 18.30-19.55 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 1/2015

KUNNANVALTUUSTO 1/2015 KUNNANVALTUUSTO 1/2015 Aika Keskiviikkona 28.1.2015 klo 19.00 19.30 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

kunnanhallituksen edustaja

kunnanhallituksen edustaja I TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2010 Aika: Torstaina 02.09.2010 klo 19.00-20.05 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Eija Mahlamäki

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2012 Aika Torstai 11.10.2012 klo 18.00 19.05 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Jari Kannisto Päivi Haapaniemi-Kokko Jaana Vähäsavo

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle Rakennuslautakunta 20 11.04.2011 Kunnanhallitus 103 19.04.2011 Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle 377/520.521/2011

Lisätiedot

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2010 Aika Torstai 14.10.2010 klo 17.00 18.15 Paikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Riina Tallberg varapuheenjohtaja Jari Kannisto

Lisätiedot

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät 1 (5) Imatran kaupungin vanhusneuvoston ja Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven vammaisneuvoston toimintasääntö 1. Toimintasääntö ja sen soveltaminen 2. Neuvostojen toiminnan tarkoitus Toimintasääntöä noudatetaan

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 3/2016 38

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 3/2016 38 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 3/2016 38 Kokousaika 14.3.2016 kello 18.00 19.25 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

25. helmikuuta 2013 (tielautakunnan toimituksen jälkeen) Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa. Jutta Kivikallio Pekka Raitanen

25. helmikuuta 2013 (tielautakunnan toimituksen jälkeen) Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa. Jutta Kivikallio Pekka Raitanen KOSKEN TL RAKENNUSLAUTAKUNTA ESITYSLISTA 1-2013 Aika: 25. helmikuuta 2013 (tielautakunnan toimituksen jälkeen) Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet Pekka

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 2/2016 Kokousaika Torstai 31.3.2016 klo 18.30 19.35 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Elinkeinolautakunta 5/2016 Kokousaika Tiistai 20.12.2016 klo 18.30 20.10 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 3/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 3/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 3/2018 31 Kokousaika 24.5.2018 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Pajula Tapio, pj Kiertonen Sanna vpj varajäsen Ojanperä Taru Auramaa

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 2/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 21.3.2019 Kokoustiedot Aika Torstaina 28.3.2019 klo 14.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 15 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski. Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski. Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta Ympäristö- ja terveyslautakunta 7 23.02.2017 Auto ja Kone Oy U. ja T. Tutin lupahakemus maa-ainesten ottamiseen Ympäristö- ja terveyslautakunta 23.02.2017 7 Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI RAKENNUSLAUTAKUNTA PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RAKENNUSLAUTAKUNTA 03.12.2009 34 PIEKSÄMÄEN

Lisätiedot

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8 Pieksämäen kaupunki Rakennusvalvonta/ Juhani Ronkainen juhani.ronkainen@pieksamaki.fi 5/2016 Viite: pyyntö 2.2.2016 17/10.03.00.00/2016 maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II,

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 Kokousaika 18.10.2018 klo 18.10-18.27 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 Aika 1.10.2018 klo 8.37 11.32 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla 16.06.2011

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla 16.06.2011 2 TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2011 Aika: Torstaina 09.06.2011 klo. 19.00-20.10 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Tarja

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 7.9.2018 klo 9.00 13.25 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Aarre Välimäki varapuheenjohtaja Marita

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 11.9.2018 klo 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Siikaisten kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 12/2016

KUNNANHALLITUS 12/2016 KUNNANHALLITUS 12/2016 Aika Maanantai 26.9.2016 klo 18.02 18.54 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET YLÖJÄRVEN KAUPUNGISSA (liite 3 / ymp.ltk 17.12.2013) Ylöjärven ympäristölautakunnan

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/

Sivistyslautakunta 6/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Sivistyslautakunta 6/2015 60 62 Aika Tiistai 11.08.2015 klo 17.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Kurtti Arja puheenjohtaja Kallioniemi Seija varapuheenjohtaja Heikkilä Reijo jäsen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040 673 8488) Hakemus ja luvat Savon

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 9-9.10 Paikka Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, 53500 LAPPEENRANTA Saapuvilla olleet jäsenet Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski. Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski. Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta Ympäristö- ja terveyslautakunta 6 23.02.2017 Sibelco Nordic Oy Ab:n lupahakemus maa-ainesten ottamiseen Ympäristö- ja terveyslautakunta 23.02.2017 6 Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski Asia

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 16.00-16.30 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto Pylkkö Osmo Huttunen Matti Pesari Markku puheenjohtaja varapuheenjohtaja varajäsen Muut saapuvilla olleet - Laillisuus

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1/2011 23.2.2011 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 3 VANH 4 KANGASALAN KUNNAN PALVELUVERKON

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

RAKENNUSLAUTAKUNTA 1/2015

RAKENNUSLAUTAKUNTA 1/2015 RAKENNUSLAUTAKUNTA 1/2015 Aika: Keskiviikko 14.1.2015 klo. 17.00 18.28 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Pekka Niskala puheenjohtaja Jaana Vähäsavo varapuheenjohtaja Elina Kyyhkyharju

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 02.06.2016 klo 18:00-20:50 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, kokoustila Herman 4. krs. Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen Antti

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2010. Aika: Torstaina 06.05.2010 klo 19.00-19.55. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2010. Aika: Torstaina 06.05.2010 klo 19.00-19.55. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone I TEKNINEN LAUTAKUNTA 3/2010 Aika: Torstaina 06.05.2010 klo 19.00-19.55 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Eija

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 3/2017

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 3/2017 1 Sosiaalilautakunta Kokousaika: Tiistai 5.9.2017 kello 17.00 Kokouspaikka: Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Käsiteltävät asiat 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 24 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen.

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen. 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 18.5.2018 klo 9.00 15.05 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Hilma Välimäki varajäsen, poistui klo

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 Aika 27.6.2017 klo 18.07 19.07 Paikka Kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Ala-Korte Kalevi varajäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

kunnanhallituksen edustaja Pöytäkirja on tarkastettu kunnantalolla

kunnanhallituksen edustaja Pöytäkirja on tarkastettu kunnantalolla VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2/2010 Aika Perjantai 16.4.2010 klo 17.30 19.10 Paikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Jari Kannisto Jaakko Viitala Johanna Välimäki

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 16.5.2018 klo 9.00 13.45 KOKOUSPAIKKA Siikaisten uusi kunnanvirasto, kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila jäsen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA Soranotto ja murskaus RUOVESI; Mäkelän sora-alue 702-416-4-67 20.11.2018 Sisällys 1 Perustiedot... 2 2 Pohjaveden tarkkailusuunnitelma... 3 Pohjaveden korkeuden tarkkailu...

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 Aika 12.10.2015 klo 18.10-19.36 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 1 AIKA 12.6.2018 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Neulaskodilla, Neulastie 4, Keljonkangas Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla 1 RAKENNUSLAUTAKUNTA 3/2012 Aika: Torstai 10.5.2012 klo. 19.00-20.15 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä: Pekka Niskala puheenjohtaja Sirkka Mäkinen varapuheenjohtaja Kari Aalto jäsen

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski. Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski. Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta Ympäristö- ja terveyslautakunta 16 30.03.2017 Läänin Kuljetus Oy:n maa-aineslupa ja toiminnan aloittamislupa Ympäristö- ja terveyslautakunta 30.03.2017 16 Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.4.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö. Seutukaavasta maakuntakaavaksi

Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö. Seutukaavasta maakuntakaavaksi Satakunnan maa-ainesseminaari Ulvilassa 9.2.2010 Satakunnan maakuntakaava ja maa-ainesten kestävä käyttö Ympäristösuunnittelija Anne Savola Satakuntaliitto 1 Satakunnan maakuntakaava 2010 Seutukaavasta

Lisätiedot

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1.

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1. Pöytäkirja 2/2014 25 Johtokunta Aika 06.02.2014 klo 18:00-19:15 Paikka PoSa kokoushuone, Tapalankatu 20, 2.krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 Aika Torstai 19.9.2019 klo 18.00 21.15 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot