Tietoalustan ohjeet. atflow Oy,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietoalustan ohjeet. atflow Oy,"

Transkriptio

1 Tietoalustan ohjeet atflow Oy,

2 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen Sisältöalueiden muokkaaminen Sisältöalueen sisällön muokkaaminen Monistettavan sisällön muokkaaminen Uuden sivun luominen ja aiemmin luotujen sivujen hallinta Tapahtumien, matkailualueiden, kohderyhmien ja kategorioiden hallinta Kieliversioiden muokkaaminen ja käännökset Sivurakenteen kääntäminen Käyttöliittymätermien kääntäminen Sisältöalueiden kääntäminen Käyttäjäryhmän luominen Käyttäjän luominen Tietoalustan kirjautuminen ja kyselyt Kyselyn tiedot Kyselykohteet Kyselylomake Kyselyn järjestys Kyselyn yhteenveto Kyselyn lähetys Jakelut Tietovirran perustiedot Tietovirtakohteet Tietovirtatiedot Tietovirran hallinta... 24

3 2 1. Kirjautuminen Kirjoita verkkosivun osoitteen perään /atadmin Ruutuun avautuu kirjautumisnäkymä. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

4 3 Kirjautumisen jälkeen sivuston päälle tulee näkymä, mikä mahdollistaa sisältöjen muokkaamisen. Voit kirjautua ulos valitsemalla oikeasta reunasta kohdan Kirjaudu ulos.

5 4 2. Sisältöalueiden muokkaaminen Sisältöalueita verkkosivulla voi olla useita erilaisia sivustosta riippuen. Kaikki sisältöalueet noudattavat muokattaessa samoja toimintatapoja. 2.1 Sisältöalueen sisällön muokkaaminen Liikuttaessa hiirtä sisältöalueiden ylitse alueen oikeaan yläkulmaan ilmestyy kaksi kuvaketta. Muokataksesi alueen sisältöjä valitse Muokkaa sisältöä. Saat ikonit kaikista muokattavista sisältöalueista näkyviin valitsemalla vasemmasta reunasta kohdan Näytä sisältöalueet.

6 5 Ruudulle nousee muokkausnäkymä, josta voi muokata tai lisätä sisältöjä. Kun muokkaus on valmis, valitse oikeasta yläkulmasta kohta Tallenna. Sisältöalueen voi poistaa kokonaan valitsemalla alareunasta kohdan Poista. Muistathan, että poistettua sisältöä ei saa palautettua takaisin. Muokkausnäkymästä voi poistua valitsemalla oikeasta yläkulmasta rastin. Muokatun sisällön saa näkymään sivuille päivittämällä sivun uudelleen.

7 6 2.2 Monistettavan sisällön muokkaaminen Monistettavalla sisältöalueella tarkoitetaan sisältöaluetta, jonka sisältö on monistettavissa useaan eri osioon joiden ulkoasu on samanlainen, mutta sisältö eroaa toisistaan. Monistettavaan sisältöalueeseen voi lisätä uuden alueen valitsemalla muokkausnäkymän alalaidasta kohta +Lisää uusi. Täytä uuden osion tiedot ja tallenna. Kaikki monistettavan sisältöalueen osiot näkyvät muokkausalueen vasemmassa reunassa, josta niitä pääsee tarvittaessa muokkaamaan tai poistamaan. Muistathan, että poistettua osiota ei saa enää palautettua takaisin. Muokkausnäkymästä voi poistua valitsemalla oikeasta yläkulmasta rastin. Muokatun sisällön saa näkymään sivuille päivittämällä sivun uudelleen.

8 7 3. Uuden sivun luominen ja aiemmin luotujen sivujen hallinta Luodaksesi uuden sivun verkkosivuille, valitse vasemmasta reunasta Sivuston asetukset. Ruudulle nousee Sivuston asetukset näkymä, josta valitaan kohta +Uusi.

9 8 Täytä sivulle tarvittavat tiedot ja valitse kohta Tallenna. Aiemmin verkkosivuille luodut sivut näkyvät vasemmassa reunassa. Sivujen nimiä sekä tasoa (onko jokin sivu jonkin toisen sivun alasivu) voidaan muokata painamalla halutun sivun nimeä sivuston rakennepuusta. Kun sivun nimeä painaa, sen ominaisuudet avautuvat sivuston rakennepuun oikealle puolelle. Tähän näkymään voidaan syöttää myös sivukohtaiset Meta-tiedot (nämä on tärkeää täyttää sivuston hakukonenäkyvyyden kannalta).

10 9 Mikäli sivun halutaan näkyvän sivuston päävalikossa, Julkaistu -kohtaan tulee valita vaihtoehto Kyllä. Jos sivu halutaan piilottaa, Julkaistu -kohtaan tulee valita vaihtoehto Ei. Halutessasi voit poistaa sivun kokonaan valitsemalla muokkausnäkymän ylälaidasta kohta Poista. Muistathan, että poistettua sivua ei saa enää takaisin. Voit navigoida aiemmin luodulle sivulle painamalla näkymän yläosan Näytä sivu -painiketta. 4. Tapahtumien, matkailualueiden, kohderyhmien ja kategorioiden hallinta Valitse vasemmasta reunasta Sivuston asetukset. Ruudulle nousee muokkausnäkymä, jonka ylälaidasta valitse välilehti Tapahtumat, Matkailualeet, Kohderyhmät tai Kategoriat. Uuden tapahtuman, matkailualueen, kohderyhmän tai kategorian voi lisätä valitsemalla kohdan +Uusi. Täytä tarvittavat kentät ja valitse kohta Tallenna. Vasemmassa reunassa näkyvät kaikki aikaisemmin sivulle lisätyt tapahtumat, matkailualueet, kohderyhmät ja kategoriat joita voi muokata valitsemalla listauksesta haluamansa kohteen, muokkaamalla haluttuja kenttiä ja valitsemalla Tallenna. Voit poistaa tapahtuman, matkailualueen, kohderyhmän tai kategorian valitsemalla näkymän alalaidasta kohdan Poista. Muistathan, että poistettua kohdetta ei saa enää takaisin. Saat lisäämäsi tai muokkaamasi kohteen näkymään verkkosivuille päivittämällä verkkosivun uudelleen.

11 10 5. Kieliversioiden muokkaaminen ja käännökset 5.1 Sivurakenteen kääntäminen Sivurakenteen kääntämiseksi valitse vasemmasta reunasta Sivuston asetukset. Sivupuun yläpuolelta valitaan sen kielen painike, jonka haluat kääntää (esim. EN, RU tai DE ). Sivun tietoihin syötetään otsikko, slugi (järjestelmä tekee slugin automaattisesti, tämä kenttä kannattaa vaan tyhjentää vanhasta slugista) sekä Julkaistu-valintaan Kyllä, mikäli sivu halutaan julkiseksi. Lopuksi tallennetaan. Koko sivurakenne käydään läpi samalla tavalla.

12 Käyttöliittymätermien kääntäminen Käyttöliittymätermien kääntämiseksi valitse vasemmasta reunasta Sivuston asetukset. Ruudulle nousee muokkausnäkymä, jonka ylälaidasta valitse välilehti Käännökset. Sivuston käyttöliittymätermit ovat listana näkymän vasemmassa reunassa. Kun käännettävän sanan valitsee aktiiviseksi, sen muokkaus avautuu näkymän oikeaan laitaan. Ylälaidasta valitaan painike Kaikki, jolloin muokkaukseen ilmestyy uudet kentät sivustolla käytettävien kielten lipuilla. Näihin kenttiin syötetään käännökset. Lopuksi tallennetaan. Kaikki käyttöliittymätermit käydään läpi samalla tavalla.

13 Sisältöalueiden kääntäminen Sisällön kääntäminen tapahtuu samoin kuin sivuston muokkaus, eli sisältöalueen päälle ilmestyvästä kynä-ikonista. Ainoana erona on, että sisältöä syötettäessä valitaan näkymän yläreunasta aktiiviseksi kaikki kielipainikkeet (esim. EN, RU ja DE ), jotka avaavat jokaisen kentän alapuolelle uudet kentät kyseisten kielten lipuilla. Käännökset voi joko syöttää suoraan suomenkielisen version kautta (esimerkkisivusto.fi) johon ohjeet kuvattu yllä, tai ne voidaan syöttää suoraan kieliversioihin (esim. tai Jos sisällön syöttää suoraan tietyn kieliversion päälle, kielikohtainen painike on jo valmiiksi aktiivinen ja valitun kielen lipuilla varustetut kentät näkyvissä.

14 13 6. Käyttäjäryhmän luominen Valitse vasemmasta reunasta Sivuston asetukset. Jos olet luomassa kokonaan uutta käyttäjäryhmää, valitse välilehti Käyttäjäryhmät. Jos luot käyttäjätunnuksia jo olemassa olevaan käyttäjäryhmään, voit hypätä tämän ohjeen kohtaan 10. Uusi käyttäjäryhmä luodaan näkymän yläosan vihreästä +Uusi-painikkeesta. Painike avaa kaikki käyttäjäryhmään liittyvät kentät. a. Ryhmän nimi: käyttäjäryhmän nimi, esim. Kääntäjät. b. Kuvaus: Käyttäjäryhmän kuvaus c. Moduulien oikeudet: tästä kohdasta valitaan, mitkä osiot näkyvät ja ovat muokattavissa millekin käyttäjäryhmälle / käyttäjälle. Oikeuksia voidaan rajata katseluun, muokkaukseen, lisäykseen ja poistoon erikseen. Esim. käyttäjällä voi olla oikeus katsella ja muokata tiettyä osiota, mutta ei esim. poistaa tai lisätä uusia tietoja. Oikeuksia voidaan rajata myös tietue, kenttäryhmä tai kenttäkohtaisesti. Esimerkiksi käyttäjäryhmältä voidaan rajoittaa tiettyjä tietokenttiä kokonaan näkyvistä. d. Käyttäjät: kaikki käyttäjät listattuina. Vihreällä Valittu-merkinnällä merkityt käyttäjät kuuluvat kyseiseen käyttäjäryhmään. 7. Käyttäjän luominen Valitse vasemmasta reunasta Sivuston asetukset. Valitse välilehti Käyttäjät. Uusi käyttäjä luodaan näkymän yläosan vihreästä +Uusi-painikkeesta. Painike avaa kaikki käyttäjään liittevät kentät a. Käyttäjän perustiedot (näitä ei ole pakko täyttää kaikilta osin, mutta on tärkeää on täyttää ainakin nämä Etunimi, Käyttäjätunnus, Salasana, Käyttäjäryhmä - käyttäjäryhmä valitaan listasta painamalla Ei valittu -painiketta, jolloin painike muuttuu vihreäksi ja siihen tulee teksti Valittu ) Jos luodaan uutta käyttäjää ja halutaan muokata yksittäisen käyttäjän oikeuksia (Oikeudet moduuleihin -kenttä), niin tallenna käyttäjä kerran, ennen kuin painat Muokkaa oikeuksia -painiketta. Kun käyttäjä on kerran tallennettu, voidaan oikeuksia muokata. Muokkaa oikeuksia -painikkeella voidaan moduulikohtaisesti määrittää, periytetäänkö käyttäjän oikeudet käyttäjäryhmältä vai asetetaanko oikeudet käyttäjäkohtaisesti. Moduulioikeuksien tarkemmasta määrittelystä lisätietoa kohdassa 6.c.

15 14 8. Tietoalustan kirjautuminen ja kyselyt Siirry Tietoalustan taustahallintaan osoitteella [domainosoitteen runko].[domainpääte]/dataflow/[domainosoitteen runko] (esimerkkejä: esimerkkisivusto.fi/dataflow/esimerkkisivusto tai mallidomainosoite.atflow.biz/dataflow/mallidomainosoite) Kirjaudu sisään (samat tunnukset kuin sivuston hallinnassa) Valitse Kyselyt sivupalkista Kyselyillä hallinnoidaan tiedonkeräyslomakkeita ja tietojärjestelmään sisään tuotavaa tietoa Valitse +Uusi kysely luodaksesi uuden kyselyn Aiemmin tehtyjä kyselyitä voidaan tarkastella / muokata sekä poistaa asianmukaisilla painikkeilla 8.1 Kyselyn tiedot Kyselyn tiedoissa määritetään kyselyyn liittyvät perustiedot ja kyselyn hallinnoijan tiedot Kyselyn nimi: Hallinnassa näkyvä kyselyn nimi

16 15 Kyselyn lähetysosoite: Sähköpostitse lähetettävässä kyselyssä lähettäjä näkyy tämä sähköpostiosoite Ilmoitettavat osoitteet: Sähköpostiosoitteet pilkulla (,) erotettuna, joihin ilmoitus kyselyn uusista vastauksista lähetetään Sähköpostin otsikko: Sähköpostitse lähetettävän kyselyn viestin otsikko. Saateviesti: Kyselyn vastaanottajalle lähetettävän sähköpostiviestin sisältö o Huom! Lisätäksesi vastaanottajalle personoidun linkin, joka ohjaa tämän omaan kyselylomakkeeseen, kirjoita saateviestiin #linkki# Muistutusviestin otsikolle ja saatteelle ovat omat kenttänsä. Kielet: Kyselyssä käytettävät kieliversiot Kysely suljettu: Kyselyyn ei voi lisätä vastauksia tämän valinnan ollessa tehtynä Kyselyn moduulit: Valitaan kyselyyn liittyvät moduulit / tietorekisterit (esimerkiksi tapahtumarekisterin tietoja kysyessä valitaan moduuli Tapahtumat ) Näytä palautelomake: Lisää kyselyn loppuun vapaasanaisen palautekentän, johon käyttäjä voi kirjoittaa vapaata palautetta Luo kohteille tunnukset Tietoalustalle: Luo kyselyn lähetyksen yhteydessä kyselyn vastaanottajille tietojen ylläpitoon Tietoalustalla oikeuttavat tunnukset Uusien käyttäjätunnusten saateviesti: Sähköpostiviestin sisältö, jos on valittu kohteille tunnukset lähetettäväksi. Aloitussivun otsikko: Vastauslomakkeen introsivun otsikko Aloitussivun kuvausteksti: Vastauslomakkeen introsivun kuvausteksti Muokattuasi tietoja, paina Seuraava Voit myös tallentaa tämänhetkiset tiedot ja sulkea lomakkeen muokkauksen painamalla Tallenna ja sulje Kyselyssä on myös mahdollista navigoida käyttämällä kyselyn vaihevalintoja. Huomioithan että näitä käyttämällä kyseiseen vaiheeseen tehdyt muutokset eivät tallennu.

17 Kyselykohteet Tässä osiossa haetaan ja valitaan kyselyn kohteet. Jos kyselyä ei aiota lähettää sähköpostitse vastaanottajille, vaihe on tarpeeton. Haun kohteet -valikosta valitaan tietorekisteri, johon haku ulotetaan. Suorita haku yksi rekisteri kerrallaan Hakuehdot -osiossa määritellään hakuehdot, joilla tietoja haetaan valitusta tietorekisteristä Aloita painamalla +Ehto Ilmestyvässä kentässä voit määritellä hakuehtoja tarkemmin

18 17 AND/OR -ehtolausekevalikosta voit valita ovatko annetut hakukriteerit ehdollisia toisiinsa nähden Kenttä -valikosta voit valita tietorekisterissä olevan alaotsikon, esimerkiksi Yritykset / Sähköposti Tekstihaku -kenttään voit kirjoittaa hakusanan tai -sanoja Näytettävät kentät -valikosta valitaan hakutuloksissa näkyvät sarakkeet esim. hakutuloksissa näytetään tällä hetkellä vain Kohteen nimi Lisätoiminnot -kentästä valitaan haun oletuskieli sekä kuinka monta hakutulosta näytetään kerralla

19 18 Laajennetut rivit näyttää laajennetut kentät (jos haussa on moduulien välisiä liitoksia) Näytä monistettavat kentät laajennettuina - monistettavien kenttätietojen esittäminen (jos yhdessä kentässä useita monistettavia arvoja) Tulokset -osioon tulostuu tekemääsi hakua vastaavat tulokset. Klikkaamalla X valitset hakutuloksen. Voit valita monta hakutulosta samaan aikaan Kun hakutulokset ovat valittu, paina Lisää valitut kohteet lisätäksesi hakutulokset valittuihin kyselyn kohteisiin Valitut kyselyn kohteet -osioon ilmestyy kaikki valitsemasi hakutulokset Voit tallentaa ja sulkea lomakkeen, mennä edelliseen vaiheeseen tai jatkaa lomakkeen täyttämistä painamalla Seuraava 8.3 Kyselylomake Tässä vaiheessa valitaan kyselylomakkeessa näytettävät kentät Kentät määrittyvät sen mukaan, mitä moduuleita olet valinnut kyselyyn mukaan Valitse kentät klikkaamalla kohteen vieressä olevaa laatikkoa

20 19 Valittuasi kaikki haluamasi lomakkeen kentät, voit joko tallentaa ja sulkea lomakkeen, mennä takaisin edelliseen vaiheeseen tai siirtyä eteenpäin painamalla Seuraava 8.4 Kyselyn järjestys Tässä vaiheessa voit määrittää näytetäänkö kyselylomake yhdellä vai useammalla sivulla. Voit ohittaa vaiheen, jos lomake esitetään yhdellä sivulla. Voit lisätä vaiheen valitsemalla Lisää vaihe Vaiheen nimi: Määritä vaiheelle nimi Järjestys: Numeroarvo, joka määrittää monentenako ko. vaihe esitetään kyselylomakkeella (pienempi numero esitetään aiemmin) Vaihe näkyvillä: Määrittää näytetäänkö vaiheistus lomakkeella Valinnalla Tallenna vaihe tallennetaan Voit muokata tai poistaa vaiheen asianmukaisista kuvakkeita Vaiheen muokkauksessa voit lisätä ko. vaiheessa lomakkeella näytettävät ohjetekstit sekä näiden käännökset. Jos kyselyyn on luotu yksi tai useampi vaihe, ilmestyy näkyviin Vaiheissa näytettävät kenttäryhmät.

21 20 Tippuvalikoista valitaan vaihe jossa ko. kenttäryhmä esitetään. Kun olet valmis, voit tallentaa ja sulkea lomakkeen, mennä edelliseen vaiheeseen tai painaa Seuraava 8.5 Kyselyn yhteenveto Tässä vaiheessa näet tekemäsi kyselyn yhteenvedon Näet monelleko vastaanottajalle kysely lähetetään Näet puuttuvatko kyselyn perustiedot Näet onko kyselykohteet valittu Näet onko kyselyyn valittu kenttiä Näet onko kysely lähetetty Kun olet valmis, voit tallentaa ja sulkea lomakkeen, mennä edelliseen vaiheeseen tai painaa Seuraava

22 Kyselyn lähetys Kyselyn viimeisessä vaiheessa voit esikatsella kyselyä, nähdä kyselyn uusien kohteiden lomakelinkit sekä seurata kyselyn eri vaiheita ja kohteita Voit esikatsella kyselyä painamalla silmäikonista Voit lähettää testikyselyn esimerkiksi itsellesi, jolloin näet miltä vastaanottajalle lähetettävä kysely näyttää kokonaisuudessaan Uusia kohteita (tyhjä lomake) voidaan lisätä Uuden kyselykohteen linkeillä Tallennetaan käsittelemättömänä: Näillä lomakkeilla lisätyt kohteet ilmestyvät ko. kyselyn Käsittelylistalle odottamaan käsittelyä. Tallennetaan käsiteltynä: Näillä lomakkeilla lisätyt kohteet ilmestyvät ko. kyselyn Valmislistalle, eli lomakkeiden kautta syötetyt kohteet tallentuvat suoraan tietokantaan. LÄHETYKSEN VAIHEET Lomakelista: Kyselyyn valitut kohteet joille ei ole luotu kyselylomaketta. Lomakkeet tulee luoda, ennen kuin kysely voidaan lähettää ko. kohteille. Valitse kohteet joille lomakkeet halutaan luoda ja paina Luo puuttuvat kyselylomakkeet Lähetyslista: Listalle ilmestyvät kyselykohteet, joille on luotu kyselylomakkeet, mutta joihin kyselyä ei ole vielä lähetetty Listasta valitaan halutut kohteet, joille kysely aiotaan lähettää sähköpostitse. Valinnan jälkeen painetaan Lähetä valitut kyselylomakkeet

23 22 Lähetyksestä näytetään vahvistus ja yhteenveto kaikista lähetettävistä kyselyistä Kun olet tarkistanut tiedot oikeiksi, paina Lähetä kysely Muistutuslista: Listalla on kohteet, joille kysely on lähetetty, mutta jotka eivät ole vielä vastanneet kyselyyn. Muistutuslistalta voit valita kohteet, joille muistutuskysely halutaan lähettää. Huomiothan kyselyn vaiheessa 1 määritettävät muistutuksen otsikon ja saatteen. Muistutukset lähetetään painamalla Lähetä valitut muistutuslomakkeet. Listalla olevan kohteen lomaketta voit tarkastella ja tarvittaessa täyttää valitsemalla Avaa lomake. Valitsemalla kohteita ja painamalla Siirrä valitut kohteet käsittelylistalle voit siirtää kohteet Käsittelylista -vaiheeseen. Käsittelylista: Listalle ilmestyvät kohteet, jotka ovat vastanneet kyselyyn ja jotka odottavat käsittelyä. Painamalla Käsittele voit siirtyä käsittelemään kohteen tietoja. Käsittelynäkymä avautuu uuteen selainvälilehteen tai ikkunaan. o Käsittelynäkymässä muuttuneet tiedot ovat merkitty HUOM! -merkinnällä. o Voit tehdä muutoksia vastauksiin. o Kun tiedot ovat käsitelty, valitse Tallenna o Tiedot tallentuvat tietokantaan korvaten mahdolliset aiemmat ko. kohteen tiedot Käsittelyn jälkeen voit sulkea välilehden. Painamalla Poista Tietoalustasta voit poistaa kohteen tietojärjestelmästä. Huomiothan, että poistettua kohdetta ei voi palauttaa. Valitsemalla Siirrä valitut kohteet valmislistalle valitut kohteet siirtyvät kyselyn Valmislista - vaiheeseen Valmislista: Listalla on kohteet, kyselyprosessin läpäisseet kohteet, jotka ovat tallentuneet tietokantaan Voit palauttaa valitut kohteet kyselyprosessin alkuun valitsemalla Siirrä valitut kohteet lähetyslistalle Voit lisätä valitut kohteet haluttuun jakeluun valitsemalla alasvetovalikosta halutut jakelun ja painamalla Päivitä. Mikäli valitut kohteet olivat jo lisättynä aiemmin ko. jakeluun, ei uudelleen lisääminen aiheuta muutoksia. Valitsemalla Näytä lähetyshistoria näet kyselyn lähetysten yhteenvedon Valitsemalla Näytä palautteet näet kyselyiden kautta jätetyt palautteet

24 23 9 Jakelut Jakelut -osiossa hallinnoidaan tietojärjestelmästä ulos vietävää tietoa. Yksittäistä jakelutoimintoa nimitetään järjestelmässä tietovirraksi. Valitsemalla Luo uusi tietovirta pääset uuden tietovirran luontiin Voit tarkastella käytössä olevia (aktiivisia) ja arkistoituja tietovirtoja asianmukaisilla painikkeilla Muokkaa -ikonia painamalla pääset muokkaamaan tietovirtaa. Arkistoi -ikonia painamalla tietovirta arkistoidaan. 9.1 Tietovirran perustiedot Perustiedoissa määritetään tietovirran toiminnot ja jakelutavat Tietovirran muokkauksessa voit navigoida vaihevalintapainikkeilla. Huomioithan että näitä valintoja käyttämällä kyseiseen vaiheeseen tehdyt muutokset eivät tallennu. Tietovirran nimi: Hallinnassa näkyvä tietovirran nimi Selite: Tietovirran kuvausteksti Yhteyshenkilö: Tietovirran yhteyshenkilön valinta Moduuli: Valitaan moduuli / tietorekisteri, jonka tietoja ko. tietovirrassa jaellaan Päivitä tietovirrat automaattisesti: Valittuna päivitettäväksi valitut tietovirrat (syötteet) päivittyvät automaattisesti kerran vuorokaudessa, ellei toisin ole määritetty Päivitettävät tietovirrat: Edelliseen valintaan liittyvät automaattisesti päivitettävät tietovirrat (syötteet) Päivitettävät kieliversiot: Edellisiin valintoihin liittyvät automaattisesti päivitettävät syötteiden kieliversiot

25 24 Luokittelu xml: Valittuna määrittää ko. tietovirran luokittelu-tietovirraksi. Luokittelu-tietovirta sisältää ainoastaan valittuun tietorekisteriin liittyvän luokittelutiedon. Voit tallentaa muutokset valitsemalla Tallenna 9.2 Tietovirtakohteet Tässä vaiheessa valitaan tietovirrassa vietävät kohteet. Tietovirtaan voi lisätä kohteita myös kyselyiden Valmislista -vaiheessa. Manuaalinen kohteiden haku, hakutulokset ja valinta tietovirtaan: ks. 8.2 Kyselykohteet 9.3 Tietovirtatiedot Tässä vaiheessa määritetään mitä tietoja tietovirtaan valituista kohteista lisätään tietovirran syötteisiin Valitse tietovirran kenttäryhmät kohdassa valitaan kenttäryhmät Kenttäryhmien otsikoiden alta voi tehdä yksittäisien kenttien valintoja 9.4 Tietovirran hallinta Tässä vaiheessa luodaan ja päivitetään tietovirtojen syötteitä sekä tarkastellaan syötteiden osoitteita. Huomioithan, että kukin kieliversio on omassa syötteessään. Tietovirtojen syötteet ovat jaoteltu jakelutyyppien alle (XML, InDesign XML, CSV, XLS, RSS, PDF, JSON) Mikäli syötettä ei ole luotu, syötteessä on Tiedostoa ei ole luotu. Luodun syötteen yhteydessä on edellisen päivityksen aikaleima sekä osoite (Sijainti) ko. syötteeseen, jossa syöte on saatavilla Syötteen voi luoda tai päivittää manuaalisesti valitsemalla kieliversion otsikon (esim. FI, EN, RU) tai Kaikki kieliversiot, joka päivittää kaikki saatavilla olevat kieliversiot kerralla Julkinen päivityslinkki on osoite jossa vierailemalla ko. tietovirran kaikki kieliversiot päivittyvät. Näin voidaan päivittää tietovirran syötteet kirjautumatta järjestelmään.

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Käyttöopas Ajanvaraus

Käyttöopas Ajanvaraus Käyttöopas Ajanvaraus Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus varata aikojasi kellon ympäri Sisällys Kalenterin käyttö osana arkea 3 1. Luo aukioloaikoja Luo aukioloaikoja 4 Viikkoaikataulupohja 6 2. Varaukset

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely Automaattitilausten hallinta Raportit Saat yhteenvedon voimassa olevista automaattitilauksista ja automaatti-ilmoituksista hakemistopuun Raportit-valikon alta. PDF-napista voit ladata koneellesi yhteenvedon

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus

Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus Pistemäiset liikuntapaikat Sisältö Kirjautuminen Lipakseen... 2 Liikuntapaikan sijainnin tallennus (uusi liikuntapaikka)...

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja:

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: Askinet, Asunto-osakeyhtiölaki Kommentaari, Isännöitsijän käsikirja 2015, Kiinteistöalan lakikirja, Kiinteistönhoidon

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014 Wiki Wiki-työkalu mahdollistaa dokumenttien työstämisen kurssilla yhteisesti siten, että opettaja ja opiskelija/opiskelijat voivat muokata samaa dokumenttia. Opettaja voi luoda Jokaiselle opiskelijalle

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot