1 TANSSIJAN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 TANSSIJAN"

Transkriptio

1 1 TANSSIJAN

2 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SEURAN ESITTELY Tanssiurheiluseura Rolling ry Päätöksenteko seurassa: Tiedottaminen: LAJIEN ESITTELY Kilpatanssi Lavatanssit Rock n Swing Bailatino High Heel Salsa Dancebic Street -lajit Streetdance Showdance Breakdance Kuntotanssi HARJOITTELU JA VALMENNUS Tanssikurssi-Info Ohjatut harjoitukset Valmennus Tanssileirit KILPAILUTOIMINTA Kilpailuihin ilmoittautuminen Kilpailumaksut ja kilpailumatkat Seuran huoltaja kilpailuissa Pukeutuminen kilpailuihin Toiminta kilpailupaikalla OMIEN KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN...21 Seuramme yhteystiedot ovat takasivulla TERVETULOA mukavan ja kehittävän lajin pariin ja tanssin kiehtovaan maailmaan!!

3 3 1 SEURAN ESITTELY 1.1 Tanssiurheiluseura Rolling ry Tanssiurheiluseura Rolling ry tarjoaa mahdollisuuden harrastaa kilpa - ja lavatansseja ja erilaisia yksin tai ryhmissä tanssittavia lajeja. Tässä on lyhyt esittely toimintamuodoistamme. Seura on perustettu Toiminnan pääpaino on erilaisten tanssillisten liikuntamuotojen tunnetuksi tekemisessä sekä tanssin harrastajamäärän kasvattamisessa. Tavoitteenamme on luoda mahdollisuus tanssin harrastamiseen kaikkien kiinnostuneiden ulottuville, olipa tavoitteena sitten lava- ravintolatanssitaidon kehittäminen, oman kunnon ylläpito, breikkaajan - tai kilpatanssijan ura. Tanssiurheiluseura Rolling ry on Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n ja Suomen Seuratanssiliitto ry:n jäsen. Jäsenyys kattojärjestöissä mahdollistaa kehittyvän toiminnan ja mahdollisuuden kouluttaa seuran aktiiveja jatkuvasti. Lisäksi kaikki kilpatanssijamme ovat STUL:n kautta vakuutettuja tapaturmien varalle lunastaessaan kilpailulisenssin. Tarjoamme laadukasta tanssiopetusta mahdollisimman laajalle joukolle kilpailukykyiseen hintaan! Järjestämme useita erilaisia kursseja, mm peruskursseja sekä kilpa-, pari-, että yksintansseihin. Lisäksi tarjoamme jatkokursseja, harrastajaryhmiä sekä erilaisia viikonloppukursseja. Olet tervetullut hiomaan taitojasi tai oppimaan uusia tansseja ja kuvioita - ihan vain huvin vuoksi ja omaksi iloksesi - tämä on TANSSIIN KUTSU! Seura tarjoaa myös tasokkaita tanssiesityksiä monenlaisiin tilaisuuksiin, olipa kyseessä omat 50-vuotiaspäivät, firman vuosijuhla, eläkkeelle lähtöjuhla jne... Kysy tarjousta! TERVETULOA mukavaan, kehittävään ja kiehtovaan tanssin maailmaan!!

4 4 1.2 Päätöksenteko seurassa: Ylin päätöksentekovalta seurassa on kaikille jäsenille tarkoitetuilla yleiskokouksella. Yleiskokouksia on sääntöjen mukaan vuosittain vähintään kaksi: kevät - ja syyskokous. Seuran syyskokous valitsee 6-jäsenisen johtokunnan kahdeksi vuodeksi kerrallaan, siten että puolet on vuosittain aina erovuorossa. Kahden vuoden toimikausi takaa sen, ettei tietotaitoon tule katkoksia toimikausittain. Syyskokouksessa valitaan myuös seuralle sihteeri vuodeksi kerrallaan. Sihteeri voidaan valita myös johtokunnan ulkopuolelta. Puheenjohtaja valitaan seuralle 2-vuotiskaudelle syyskokouksessa. Johtokuntaan voidaan valita seuran jäsenmaksun maksaneita henkilöitä. Tästä syystä onkin katsottu tarpeelliseksi että tanssivien lasten vanhemmista ainakin toinen on seuran jäsen. Johtokunta kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa, kesäkuukausia lukuun ottamatta. </big> Johtokunnalla on mahdollisuus tehostaa seuran toimintaa valitsemalla eri toimihenkilöitä. Näitä ovat esimerkiksi tiedotusvastaava, kilpailuvastaava, esiintymisvastaava, kurssivastaava, valmennusvastaava jne. Nämä henkilöt voidaan nimetä johtokunnan jäsenistä tai valita sen ulkopuolelta. Johtokunnan tärkein tehtävä on mahdollistaa ja luoda puitteet seuramme tanssiharrastajille. Johtokunnan apuna seurassa toimii viisi eri jaostoa, joiden puheenjohtajat valitaan syyskokouksessa. Jaostoja ovat: ORGANISAATIO 12/2007- JOHTOKUNTA Kilpatanssij. Lavatanssij. Sinkkutanssij. Lastentanssij. Nuorisoj. Lasten kilpa-alkeet Aikuisten kilpa-alkeet Lapsi-harrastajat Aikuis-harrastajat Taso 1 Taso 2 Taso 3 Studio Torstai Lyhytkurssit Bailatino Perus Bailatino Keskitaso Bailatino Jatko High Heel Salsa Dancebic Bailatino Mama Tanssii Taaperon K. BailatinoBaby 3-4 BailatinoBaby 5-6 BailatinoKids 7-10v (BailatinoKids yli 10v) Streetdance alkeet Streetdance jatko Showdance Breakdance alkeet Breakdance harrast. BailatinoKids, yli 10v Jaostojen, johtokunnan ja vuosikokouksista pidetään pöytäkirjaa, jotka ovat julkisia asiakirjoja. Kuka tahansa jäsen on oikeutettu lukemaan pöytäkirjat ja ryhtymään halutessaan toimenpiteisiin kokouksissa päätettyjen asioiden johdosta. Kaikki jäsenten aloitteet osoitetaan johtokunnalle ja ne käsitellään seuraavassa mahdollisessa kokouksessa. Päätöksistä ilmoitetaan aloitteen tekijälle erikseen.

5 5 1.3 Tiedottaminen: Eräs tärkeimmistä seuratoiminnan muodoista on tiedottaminen, jonka tavoitteena on saada tietoa seurasta kaikille tanssin harrastajille ja tanssista kiinnostuneille. Seuralla on kolme ilmoitustaulua kaikkien jäsenien tavoittamiseksi. Koko ajan tärkeämmäksi tiedotuskanavaksi, varsinkin jäsenistölle, on muodostunut kuitenkin seuran www-sivusto. Se on ylivoimainen joustavuutensa, nopeutensa ja tavoittavuutensa vuoksi. Myös paikallisten sanomalehtien toimintapalstoilla kerrotaan kurssitarjonnasta viikoittain kauden aikana. Lehdissä julkaistaan myös kurssitarjonta kaikkine tietoineen kaksi kertaa vuodessa, eli syys- ja kevätkauden alkaessa. Edelleen käytössä on myös perinteiset käteen jaettavat paperilla olevat tiedotteet. 2 LAJIEN ESITTELY 2.1 Kilpatanssi Kilpatanssi on yleisnimi, jolla tarkoitetaan vakio- ja latinalaistanssien kilpailutoiminnan harrastamista. Vakiotansseihin kuuluvat Hidas englantilainen valssi, Tango, Wieninvalssi, Foxtrot ja Quickstep. Latinalaistansseihin kuuluvat Samba, Cha-cha, Rumba, Paso Doble ja Jive. 10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia. Kilpatanssi on vanhin Tanssiurheiluseura Rolling ry:n toimintamuodoista ja viime vuosina kilpailevien parien määrä on pysytellyt lähempänä 30:tä. Kilpailevien tanssijoiden ikäjakauma on 7-vuotiaista lapsitanssijoista yli 50- vuotiaisiin senioripareihin. Kilpatanssin harrastamisen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa! Taitojen opiskelu alkaa aivan alusta, joten voit tulla mukaan, vaikka et osaisi tanssia lainkaan. Jos sinulla on aiempaa kilpatanssikokemusta, ota yhteyttä seuramme johtokuntaan, ohjaajiin tai jätä kontaktitietosi sähköpostilokeroomme tai Rollingin Tanssilinjalle, niin katsotaan yhdessä mihin ryhmään voit tulla mukaan. Puhelinnumeromme ja www- osoitteemme löydät tämän esitteen takakannesta. Kilpatanssijat jakautuvat taitoluokissa seuraavasti: F-luokka harrastajat jotka eivät ole vielä aloittaneet kilpailemista. Ennen kilpailuihin osallistumista suoritetaan tanssijoille katselmus, jossa katsotaan onko perusaskeleet ja muut perusasiat kunnossa.

6 6 E- luokka kilpailu-ura alkaa tästä luokasta. Jokainen kilpailuihin osallistuminen kartuttaa parin pistetiliä säännöissä kerrotulla tavalla, kuitenkin siten, että vähintään yksi piste /käyty kilpailu on aina varmaa. Kun pisteitä on yhteensä 50 siirtyy pari seuraavaan luokkaan, eli seuraavaksi D-, siten C-, B- ja lopuksi A-luokkaan. Pistelasku alkaa nollasta aina kun pari siirtyy uuteen luokkaan. E, D ja C-luokassa kilpaillaan sallituin kuvioin, eli säännöissä on tarkkaan sanottu minkälaisia askeleita, tanssiotteita ja kuvioita tanssiessa on sallittua tehdä. B-luokasta ylöspäin muuttuvat kuviot vapaiksi, eli koreografioita ja askeleita ei ole rajoitettu. Taitoluokkien lisäksi säännöissä on kerrottu missä ikäluokassa kulloinkin tanssitaan. Jako ikä - ja taitoluokkiin takaa jokaiselle tanssijalle samat mahdollisuudet pärjätä kilpailuissa. Menestyminen onkin kiinni oman harjoittelun laadusta ja määrästä. Kilpatanssin alkeiskurssit lapsille, nuorille ja aikuisille aloitetaan joka syksy. Aikuisille voidaan järjestää uusi kurssi myös kevätkaudella, jos aloittavia pareja on riittävästi. Alkeiskurssilla opit E-taitoluokan perusaskeleet ja jonkin verran helppoja kuvioita. Alkeiskurssille voi tulla ilman paria, sillä vasta ohjaajien avustuksella usein löytyy sopiva tanssikaveri, eli pari. Jos kuitenkin pari on valmiina, niin mikäs siinä - mukaan vain! Muista kuitenkin, että paria joudutaan ehkä myöhemmin vaihtamaan jos esim. pituuskasvu tai taitojen kehittyminen sitä edellyttävät. Kannatta luottaa ohjaajien ja valmentajien ammattitaitoon parin valinnassa/vaihtamisessa, sillä parin vaihto on osa tanssiurheilua. Alkeiskurssilla parit ovat yleensä joko syys- tai kevätkauden, jonka jälkeen pari siirtyy varsinaiseen kilpatanssijoiden ryhmään. Valmennusta koulutettujen valmentajien antamana on aiheellista antaa parille heti kun perusaskeleet ovat hallussa. Ennen siirtymistä kilpatanssijoiden ryhmään parille annetaan valmennusta tarpeen mukaan ryhmä- ja yksityistunneilla. Valmentajat tekevät parille varsinaiset kuviot, ja näin tanssitunnit saavat uutta sisältöä ja pari tuntumaa siitä, mitä kilpatanssi oikeasti on. Kilpatanssijoiden ryhmät kokoontuvat useita kertoja viikossa harjoittelemaan valmentajien räätälöimää koreografiaa. Kun annetut kuviot ja koreografia sujuvat kuin tanssi, on pari valmis kilpailemaan ikänsä ja taitojensa mukaisessa luokassa.

7 7 Kilpailuihin osallistutaan seuran ilmoittamana. Kilpailuja on eri puolella Suomea, ja matkat tehdään joko omatoimisesti, tai yhdessä mukavasti ja edullisesti. Kilpailuissa pari voi lattialla testata kykynsä tuomareiden antaessa rukseja ja pisteitä. Alue- ja valtakunnallisiin kilpailuihin seuran pareja osallistuu aktiivisesti ja varsinkin läntisen Suomen alueella oleviin kilpailuihin osallistutaan suurella joukolla aina jos ja kun vain oma tai seuraava mahdollinen sarja on tarjolla. Myös suurempiin kilpailuihin, kuten GPja SM-kilpailuihin osallistuu koko ajan suurempi joukko eri-ikäisiä seuran tanssijoita. Tuomisina niistä on ollut hieno määrä hyviä sijoituksia ja mitaleita, jopa Suomen mestaruuksia. Kilpailukokemukset antavat aina uutta innostusta parantaa taitojaan, ja kun taidot ovat tuomareiden arvioimia voi kilpailutulosten perusteella seurata omaa edistymistään suhteessa muihin pareihin. Tietyn kilpakumppanin voittaminen vaikka vain yhdessä tanssissa voi olla saavutuksena joskus suurempi kuin mitalisija, varsinkin niissä kilpailuissa, joissa osanottajia on vähän. Kilpailumatkat ovat hauskoja kokemuksia kotimaahan tutustuen, parhaimmillaan kuin yhdistettyjä lomamatkoja, tai sitten mennään bussilla niin kuin suuri perhe mukavasta yhdessäolosta nauttien. Ehdottomasti kokemisen arvoinen asia! 2.2 Lavatanssit Suomalainen seuratanssi on osa kansallista kulttuuriperintöämme. Lavatanssit ovat kansainvälisesti ainutlaatuinen ilmiö. Ne ovat saaneet alkunsa jo Suomen autonomisella aikakaudella, ja ovat säilyneet yhtä lumovoimaisina yhteiskunnan voimakkaista rakennemuutoksista huolimatta. Neljä vaativuudeltaan eritasoista harrastusryhmää (peruskurssi, jatkokurssi, tanssiklubi sekä Studio Torstai) antavat kaikille mahdollisuuden taitotasoaan vastaavaan ohjelmaan. Peruskurssilla opetellaan Valssia, Tangoa, Foxia, Fuskua, Humppaa ja Buggia. Jatkokurssilla opetellaan lisää kuvioita ja myös uusia tansseja, mm. Hidasta valssia, Sambaa ja Jiveä. Tanssiklubissa ja Studio Torstaissa kuvioiden vaativuusaste on korkein. Lavatanssitoiminta seurassamme on aiemmin ollut lähinnä kurssitoimintaa, mutta nykyisin tarjoamme mahdollisuuden harrastaa myös lavatansseja viikoittaisissa harrastusryhmissä, myös kilpailumielessä. Lavatanssin peruskurssilla opetetaan 5-7 tavallisinta lavatanssia. Kurssin sisältöä muokataan toivomusten ja kysynnän mukaan vuosittain. Vakiintuneena tapana on

8 8 kuitenkin opettaa aina valssi, foxi ja tango, jotka ovatkin lavataidon perustanssit. Lavatanssikurssit kestävät 15 viikkoa siten, että kokoontuminen on kerran viikossa. Kun alkeet ovat hallussa, tulee yleensä halu oppia lisää. Siihen tarjoamme ratkaisuksi Lavatanssin jatkokursseja. Jatkokursseilla opitaan lisää kuvioita aiemmin opittuihin tansseihin, sekä yleensä vielä 3-5 uutta tanssia. Ruokahalu kasvaa syödessä tanssijoillakin. Tähän nälkään tarjoamme tanssiklubia sekä Studio Torstaita. Lisäksi järjestetään sekä syys, että kevätkaudella 1-2 lavatanssin viikonloppukurssia. Näiden viikonloppukurssien sisältö on muuttuva siten, että tarjoamme vaasalaisille harrastajille aina uusimmat uutuudet ammattitaitoisten vetäjien johdolla. Lavatanssin harrastajat ovat seuramme jäseniä ja toivomme, että he osallistuvat seuran toimintaan monipuolisesti! Heillä on luonnollisesti kaikkien salivuorojen käyttöoikeus, ja tietenkin he ovat tervetulleita kilpatanssijoiden mukaan kilpailumatkoille, jne. Lavatanssin harrastajista olemme koonneet Swengi- Jengin joka tekee mukavia tanssimatkoja maakunnan tanssilavoille. Näin saamme harrastukseen mukaan mukavaa yhdessä olemista, ja ennen kaikkea saamme harjoitella oppimiamme tansseja. Swengi Jengin tanssimatkoista saat lisätietoja Rollingin Tanssilinjalta tai seuramme nettisivuilta, sekä tietenkin ohjaajilta. Tervetuoa mukaan! 2.3 Rock n Swing Bluesin ja Jazzin eri muodot sekä Rock n Roll ovat kautta historiansa innostaneet ihmisiä hauskanpitoon ja musiikin tulkintaan. Näistä aineksista on syntynyt useita pareittain tanssittavia jenkkitansseja, joiden suosio Suomessakin on viime vuosina kasvanut huimasti. Rollingin tarjonnassa paikkansa on vakiinnuttanut Bugg. Muita lajeja ovat Lindy Hop, Boogie Woogie ja Rock n Roll. Bugg on jenkkitanssi, jonka askeleet on todella helppo oppia. Se on syntynyt naapurimaamme Ruotsin tanssilavoilla, missä sillä on vankkumaton suosio. Mies vie ilman koreografioita ja musiikiksi kelpaa lähes mikä tahansa 4/4 -tahtinen rytmimusiikki. Valtaosa jenkkitanssien harrastajista tanssii kuntoilu- tai harrastusmielessä, mutta kaikissa lajeissa järjestetään myös kilpailuja. Kilpailla voi joka lajissa erikseen ja tarjolla on erilaisia taitoluokkia aloittelijoista kansainvälisiin huippuihin ja ikäsarjoja lapsista senioreihin.

9 9 2.4 Bailatino Bailatino on Suomen Tanssiurheiluliiton rekisteröimä tuote, jossa latinalaistanssien tahdissa on jokaisella halukkaalla mahdollisuus harrastaa tanssia, sillä Bailatinossa et tarvitse paria! Bailatino on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaista kulttuuria. Bailatinossa poistuvat myös musiikilliseen liikuntaan helposti kohdistuvat suorituspaineet. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalon käytöstä ja kokee oppimisen ja onnistumisen riemua! Bailatinotunnin aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä ryhmän kanssa. Bailatinossa on omat ryhmänsä eri ikäluokille. Aikuisten Bailatino -harrastusryhmiä on ohjaajatilanteesta riippuen kaksi-kolme: Perustaso, Keskitaso ja Jatkotaso. Ryhmäjaon avulla voidaan tarjota kaikille halukkaille omaan tasoonsa ja parhaiten sopivaa ohjelmaa. Aikuisten bailatinoryhmissä ei ole ikä- tai sukupuolirajoituksia kaikki ovat tervetulleita omaan tasoon ja aikatauluun parhaiten sopivaksi katsomaansa ryhmään. Ryhmät kokoontuvat harjoittelemaan kerran viikossa. Ohjaajatilanteen salliessa Rolling tarjoaa myös odottaville äideille tarkoitettua BailatinoMama ryhmää. BailatinoMamaa voi harrastaa kaikki raskaana olevat naiset. Tunnilla keskitytään raskaana oleville naisille tärkeisiin asioihin kuten lantionpohjalihaksiin, selkään ja suositeltaviin liikkeisiin ja asentoihin. Tunneilla tehdään askelsarjojen lisäksi hyödyllisiä venytyksiä ja tunnin loppupuolella hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. Säännöllinen liikunta raskausaikana lisää veren endorfiini arvoja, ja tutkimusten mukaan naiset, jotka harrastivat säännöllisesti liikuntaa raskauden aikana, tunsivat vähemmän kipua synnytyksessä. Tässä oli monta hyvää syytä miksi harrastaa BailatinoMamaa! Niin ikään tuoreille vanhemmille ja heidän pienokaisilleen seura pyrkii tarjoamaan Tanssii Taaperon Kanssa -ryhmiä, joka on jaettu edelleen kahtia: käveleviin ja eikäveleviin. Taaperoryhmässä kuviot on laadittu osittain lapsen kanssa tai osittain lapsi sylissä tanssittaviksi ja kunkin ryhmän tilanteeseen parhaiten sopiviksi. Myös pienimpien harjoitusaika sijoitetaan heille mahdollisimman sopivaan aikaa (aamupäivä) ja niin ruoka kuin päiväunetkin varmasti maistuivat reippaan tanssi-tunnin päälle. Tanssii Taaperon Kanssa on vanhemman ja vauvan yhteinen tanssillinen liikuntamuoto. Tunnin aikana kohtaavat latinalainen musiikki, liike ja kommunikaatio, jotka yhdistävät

10 10 vanhempaa ja vauvaa, luovat myönteistä ja iloista ilmapiiriä sekä auttavat äitiä (miksei isääkin!) kuntoutumaan synnytyksen jälkeen. Tunnin aikana tutustutaan moniin eri tansseihin, niin tutumpiin kuin hieman vieraampiinkin rytmeihin. Tunnilla tanssitaan esimerkiksi sambaa, salsaa, tangoa ja reggaetonia. Monipuolisuutensa vuoksi Tanssii Taaperon Kanssa tarjoaa positiivisia elämyksiä ja yhteisiä kokemuksia vauvalle ja vanhemmalle. BailatinoBabyssä lapset leikkivät kehon-hallintaa ja rytmitajua kehittäviä tanssillisia leikkejä. BailatinoBabyssä on myös omat ryhmänsä sekä 3 4 -vuotiaille että vuotiaille. Tavoitteena on musiikin ja liikunnan riemu. BailatinoKids -ryhmä on jaettu myös kahtia: 7-10-vuotaiden leikkipainotteiseen ja yli 10-vuotiaiden tanssipainotteisempaan ryhmään. Bailatino Kids on tarkoitettu lapsille joilla on halu tanssia. Nämä ryhmät luovat erinomaisen pohjan myös kilpatanssin aloittamiselle. 2.5 High Heel Salsa Salsa on yleisnimitys lukuisten eri musiikkilajien ja tyylien yhdistelmälle, jonka juuret johtavat Kuuban afro-espanjalaiseen musiikkiin, Danzoniin, Soniin, Rumbaan, Mamboon ja Cha-cha:n. Salsan tekivät tunnetuksi erityisesti Puerto Ricosta ja muualta karibialta New Yorkiin muuttaneet siirtolaiset. Nimensä mukaan High Heel Salsassa salsa-rytmeistä nautitaan korkokengät jalassa. Myös miehet ovat erittäin tervetulleita tähän(kin) ryhmään, mutta heille suosittelemme matalien kenkien käyttöä. 2.6 Dancebic Suomalainen LATINOBIC-latinalaistanssiliikunta on sekä Suomen Kulttuurirahaston, että Maaseudun Sivistysliiton ja opetusministeriön tukema tanssiliikuntamuoto. Rollingissa tätä liikuntamuotoa harrastetaan lähinnä Dancebic ryhmässä. Dancebicissä saat tarpeellisen ja riittävän liikunnan rytmikkään latinalaismusiikin mukana ja samalla opit kaikki tärkeimmät latinalaisparitanssien perusaskeleet ja tanssitekniikan. Latinobic sopii niin naisille, kuin miehillekin, tytöille ja pojille, koululaisille ja vaikka mummolle ja vaarillekin - eli meille kaikille tanssin ja latinalaismusiikin ystäville! Mahdollisia lajeja ovat esim. cha-cha, samba, salsa, jive, fusku ja rumba. Joka tuntiin kuuluu tanssin lisäksi vahvistavia lihasharjoituksia, tasapainoharjoitusliikkeitä ja venyttelyä. Välillä voidaan tehdä myös kuminauha- tai keppiharjoituksia musiikin tahdissa tanssien. Jokaisella tunnilla on oma teemansa; myös tangon, foxin ym. askeleita voidaan harjoitella yksin tanssittuna. Musiikkia löytyy, laidasta laitaan!

11 Street -lajit Streetdancea niin kuin Hip-Hopiakin käytetään yleisnimityksenä tanssityyleistä, jotka kehittyivät tanssisalien ja koulujen ulkopuolella varsin arkisissa paikoissa kuten kaduilla, koulupihoilla ja yökerhoissa. Nämä tanssilajit ovat luonteeltaan improvisoivia ja sosiaalisia kannustaen vuorovaikutukseen ja kontaktiin niin katsojien kuin muiden tanssijoidenkin kanssa. Nykyään streetdancessä yhdistyvät useat hip hop tanssit ja funk tyylit, jotka syntyivät Yhdysvalloissa luvulla. Musiikki taustalla on niin discoa, soulia, funkia, jazzia kuin marginaalimpaakin musiikkia kuten Kraftwerkia. Hip-hop -musiikille on tunnusomaista lyhyet usein toistuvat samplet eli jostakin toisesta kappaleesta lainatut tai itsetehdyt "pätkät", jotka toistuvat hip hop -kappaleen taustalla. Tämän toistuvan osan päälle MC voi puhua runomuotoista sanoitusta, räppiä eli puhelaulua. Rollingin tarjonnasta löytyvät Streetdance, Breakdance ja Showdance. Luonteensa mukaisesti kaikki Street lajit vetävät puoleensa erityisesti teini-ikäisiä. Muita tähän tanssiperheeseen kuuluvia lajeja ovat mm. House, Electric boogie / Popping, Locking ja Hip hop (joka on kokoelma kaikkia edellä mainittuja ja vielä paljon muutakin). Street kulttuuri on osa universaalia nuorisokulttuuria ja sen harrastajia löytyykin rynsaasti ympäri maailman. Eri lajien esitykset ovat esim. musiikkivideoiden vakiomateriaalia. Laji on kehittynyt ja kehittyy jatkuvasti. Liikkeitä niiden uusia variaatioita tulee jatkuvasti lisää, joten niistä on miltei mahdotonta pitää listaa Streetdance Rollingissa Streetdancea tanssitaan sekä alkeis- että jatkoryhmässä. Ryhmistä on mahdollisuus osallistua myös FDO:n (Finnish Dance Organization) organisoimaan kilpailutoimintaan. Streetdance on jo vakiinnuttanut oman paikkansa Rollingin tanssitarjonnassa ja sen suosio kasvaa edelleen. Tuorein avaus on syksystä 2008 lähtien tarjontaan kuuluva Showdance. Streetdancessä kulminoituvat viimeisimmät hip-hop-, pop- and Rhythm and Blues -liikkeet ja niistä yhdistetyt koreografiakokonaisuudet Showdance Showtanssissa voidaan esittää mitä tahansa tanssin lajia tai niiden yhdistelmiä omalla tavalla. Se on monipuolinen tanssilaji, jossa yhdistyvät lähes kaikki tanssityylit. Perinteinen showtanssi on alun perin irtautunut jazztanssista, johon sekoittui mm. diskotanssia, hip hopia, balettia, latinalaisia tansseja ja afrotanssia.

12 12 Showtanssi ei ole vain tanssimista, vaan nimen mukaisesti kyse on show'sta. Tanssisarjoja tehostetaan eläytymällä esitykseen ja pukeutumalla huomiota herättävästi. Suoritus saa sisältää akrobaattisia liikkeitä, nostoja ja muita teatraalisia elementtejä. Tärkeää on kokonaisuus, jossa yhdistyvät koreografia, tanssi, suorituksen ajatus ja esiintymisasut. Lajin mestaruuskilpailuja järjestetään aina MM-kisoihin asti, joten laji on myös kansainvälinen Breakdance Breakdance kotoisammin Breikki tai Breikkaus on toinen seuran tarjonnasta löytyvä Street/Hip-hop -kulttuuriin kuuluva näyttävä ja vauhdikas tanssilaji, johon sisältyy myös akrobaattisia liikkeitä. Tanssi tunnetaan myös nimellä B-boying/B-girling ja sen juuret juontavat 70-luvun New Yorkiin. Liikesarjojen perustana ovat sekä pystyasennossa että pään ja olkapäiden varassa tehtävät liikkeet, pudotukset, pyörähdykset ja pysähdykset. Näyttävimpiä lienevät tyylimyllyt, päälläpyörinnät ja erilaiset käsilläseisonnat ja tietysti Michael Jacksonin aikanaan tunnetuksi tekemä kuukävely! Breikki on liikevoimaa ja luovuutta vaativa tanssilaji, joka sopii sekä tytöille että pojille. Breikissä voidaan käyttää periaatteessa mitä tahansa liikkeitä ja kikkoja, eli varsinaisia rajoituksia tai sääntöjä liikkeiden suhteen ei ole. Luovuus ja liikkeiden nopeus, näyttävyys ja paljous ratkaisevat kilpailuissa. Breikkarit taistelevat paremmuudesta, eli ottavat mittaa toisistaan battleissä (battle). Suomessa kilpailutoimintaa koordinoi FDO (Finnish Dance Organization). Tässä muutamia breikkaustermejä: TOP ROCK = tanssitaan seisaalta askeleita rytmiin DOWN ROCK = erilaisia jalka ja askelkuvioita neljän raajan varassa FREEZE = jäätyminen liikkumattomaksi, usein jalat irti lattiasta. POWER MOVE = suuria liikkeitä, kuten esimerkiksi päällä pyöriminen. Nämä liikkeet kuuluvat akrobaattiosuuteen ja ovat ennen kaikkea taitojen näyttämistä, mutta todelliset osaajat pystyvät tekemään myös nämä vaativimmat liikkeet musiikin tahdissa. Breikkiä voi tanssia ilman power moveja, mutta näyttävyys tietysti kärsii niiden puuttumisesta oleellisesti.

13 Kuntotanssi Kuntotanssi on Tanssiurheiluliiton lajiperheen uusimpia tulokkaita, jota on kehittely omaksi laadukkaaksi tuotemerkiksi. Kuntotanssi on suunnattu ensisijaisesti aikuisväestölle; pariskunnille, yksittäisille tanssinharrastajille, kaveriporukoille ja vaikkapa työpaikkojen ryhmille. Kuntotanssia voit harrastaa esimerkiksi joko viikoittain lavatanssin harrastusryhmissä tai Bailatinossa, mutta aivan yhtä hyvin myös kilpatanssi- tai streetdance ryhmissä!!! Osana uudistuvaa seuratoimintaa tarjoamme yrityksille KKI (Kuntotanssi Kaikkien Iloksi) ja TyKy -kursseina tanssikursseja. Ne tarkoittavat fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kunnon parantamista ja ylläpitämistä tanssiurheilun avulla. Perusliikuntaa kehitetään monenlaisten harjoitteiden avulla, joten tunnit sopivat myös aloittelijoille. Onko mukavampaa liikkumisen muotoa kuin tanssi?!? 3 HARJOITTELU JA VALMENNUS 3.1 Tanssikurssi-Info Vakuutukset Jokainen kurssille osallistuva on velvollinen huolehtimaan itsellensä tarpeelliseksi katsomansa tapaturmavakuutuksen. Tanssikurssin kulku Yksi kurssi kestää joko kevät-, tai syyskauden ja siihen kuuluu normaalisti 15 harjoituskertaa, ellei muuta ole ilmoitettu. Harjoitusten ajat voit tarkastaa kurssiesitteestä tai seuran kotisivulta kohdista Viikko-ohjelma ja Kurssit Syksy/Kevät. Harrastusta aloittava voi käydä tutustumassa lajiin yhden kerran. Toisen käyntikerran jälkeen kurssilaiselle lähetetään lasku koko kurssista sähköpostilla tai se annetaan kurssilla. Ohjaajien ja kurssilaisten kesken voidaan sopia yleiselle lomaviikolle ja juhlapäiviin osuvien harjoitusten siirtämisestä tai pitämisestä. Tule salille aina riittävän ajoissa, että ehdit hieman verrytellä ja valmistautua rauhassa. Näin harjoitus pääsee alkamaan ajallaan. Mahdolliset tiedotusasiat kerrotaan aina harjoitusten alussa. Merkitse osallistumisesi ohjaajan osoittamaan ruksilistaan saapuessasi salille. Salilla ei saa harjoitella sellaisilla kengillä, jotka vahingoittavat lattiaa tai jättävät lattiaan jälkiä. Paras vaihtoehto on varsinaiset tanssikengät, mutta myös muut sisäliikuntaan tarkoitetut kengät käyvät hyvin. Voimistelutossuillakin voi aloittaa

14 14 harjoittelun, mutta mukavuuden ja turvallisuuden vuoksi kurssin edetessä kaikkien olisi syytä hankkia tarkoitukseen sopivat kengät. Pelkät sukat jalassa tanssimista ei suositella. Tanssikenkämyyjä vierailee salilla varastoineen yleensä kerran kunkin kauden alussa ja melkein kaikissa tanssikilpailuissa. Varsinkin, kun aiot hankkia ensimmäisen kerran tanssiasuja tai -kenkiä, kannattaa niistä keskustella ensin ohjaajien kanssa, jotta voisi välttyä mahdollisilta virheinvestoinneilta. Jokaisella kurssilla on omat tavoitteensa. Omatoimisuus harjoituskertojen ulkopuolellakin antaa uskomattoman paljon motivaatiota ja kertausta opittuihin asioihin, jolloin harjoituksista saa sitten paljon enemmän irti ja vastinetta kurssimaksulle. Olet erittäin tervetullut mukaan myös kaikkeen muuhun seuran toimintaan. Niistä saa tietoa tästä kirjasesta, ohjaajilta ja seuran nettisivuilta. 3.2 Ohjatut harjoitukset Harjoittelun perustan kaikissa ryhmissä muodostavat säännölliset ohjatut harjoitukset viikoittain. Näissä harjoituksissa ohjaajat eivät välttämättä ole ammattilaisia, vaan tehtävään koulutettuja ja usein itsekin aktiivisesti kilpailevia tanssijoita, joiden oma taitoluokka on ohjattavaa ryhmää korkeampi. Tällä perusohjauksella on tärkeä merkitys varsinkin tanssiharrastuksen alkutaipaleella, sillä perustaidot ovat edellytys sille että tanssijat voivat jatkossa omaksua ja hyödyntää ammattivalmentajien antamaa valmennusta täysipainoisesti. Taitojen karttuessakin on mukavampaa harjoitella, kun on joku, jolta kysyy neuvoja kiperissä tilanteissa. Ohjaajien lisäksi on kaikilla lupa kysyä toisiltaan neuvoja ja apua. Kukaan ei saa kieltäytyä antamasta neuvoja niitä tarvitseville. Seuran omien ohjaajien vetämillä kilpatanssin peruskursseilla pareille opetetaan E- taitoluokan tansseihin perusaskeleet ja ensimmäiset koreografiat. Sen jälkeen kilpatanssijoiden valmennus, eli tekniikan hiominen ja uusien koreografioiden opettelu jatkuu osallistumalla ammattilaisvalmentajien ohjaamille ryhmätunneille. Näille tunneille voi osallistua jo peruskurssin loppupuolella, kunhan perusaskeleet ovat hallussa ja peruskoreografian tanssiminen onnistuu kohtalaisesti. Hyvä tanssitekniikka luo vahvan pohjan ja on ehdoton edellytys menestymiselle kilpatanssijana.

15 15 Vastaavasti muissa ryhmissä perusaskeleet, -liikkeet ja liikeradat opetellaan peruskursseilla, minkä jälkeen tanssijoilla on riittävä pohja osallistua pitemmälle menevään ammattilaisten antamaan valmennukseen. Muissa kuin kilpatanssiryhmissä säännöllistä ammattivalmennusta ei (vielä) ole ja valmennus toteutetaan erikseen järjestettyinä leireinä tai teho-/teemapäivinä. Ammattivalmennusta kaipaavien tanssijoiden tuleekin ottaa yhteyttä omaan jaostoonsa, jonka tehtävänä on asianmukaisen valmennuksen järjestäminen. 3.3 Valmennus Ryhmätunneilla (lajista riippumatta) käydään läpi valmentajien ohjauksella perusasioita, jotka vaikeutuvat taitoluokan noustessa. Kaikki tanssijat jaetaan tarkoituksenmukaisiin ryhmiin yhdessä valmentajien ja seuran omien ohjaajien kanssa. Ryhmien kokoonpanossa huomioidaan taidot, äidinkieli ja muut seikat, jotta mahdollisimman täysipainoinen harjoittelu ryhmissä olisi mahdollista. Kilpatanssissa järjestetään yhtenä päivänä viikossa vakituinen ammattivalmentajien ohjaama ryhmätunti E-D luokan ja C-A luokan tanssijoille. Harjoituskerrat jaetaan joko vakio- tai latinalaistansseihin kilpailukalenterin mukaan. Myös kaikille kilpatanssijoille tarkoitettu valmennusrinki toimii ammattivalmentajien ohjaamana. Valmennusrinki tarkoittaa mukaan ilmoittautuneiden parien vuorotellen ottamia yksityistunteja ko. ammattilaisilta. Valmennusringille on varattu oma säännöllinen harjoitteluaikansa. Seuramme ammattivalmentajina toimii useita sekä 10- tanssinvalmentajia, että joko vakio- tai latinalaistansseihin tai muihin tanssilajeihin erikoistuneita valmentajia. Useimmilla heistä on takanaan myös ansiokas ja pitkä kilpailu-ura omassa lajissaan. Kauden aikana hyvin menestyvät lapsi- ja junioritanssijat ovat erinomainen esimerkki hyvän valmennuksen ja siihen kuuluvan harjoittelun avulla saavutetuista tuloksista ja innoittaa seuran muita tanssijoita, jotka seuraavat hyvässä vanavedessä. Seura on ylpeä lapsi- ja junioriryhmästään, josta on ylletty aina Suomen maajoukkueeseen saakka. Tanssijat voivat ottaa/saada myös yksityistunteja omien toivomustensa ja valmentajien esitysten perusteella. Tanssijoiden osallistumista valmennukseen tuetaan taloudellisesti johtokunnan päättämällä summalla. Tämä pätee niin kilpatanssiin kuin muihinkin tanssiryhmiin. Valmennusvastaava sopii valmentajien käynnit Vaasassa, varaa salivuorot ja aikatauluttaa valmennukset. Niin kilpatanssi- kuin lavatanssivalmennuksenkin osalta teemme yhteistyötä Vaasan Viuhka ry:n kanssa silloin kun se on mahdollista ja monet ryhmätunnit ovatkin pääsääntöisesti seurojen yhteisiä. Kilpailevien parien kasvanut

16 16 lukumäärä ja kohonnut taitotaso on kuitenkin johtanut siihen että kysyntää valmennukselle jo yksin Rollingin omassa piirissä on melko paljon. Kilpailevat parit osallistuvat myös oma-aloitteisesti eri puolilla Suomea pidettäville leireille. Myös muissa tanssiryhmissä yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa on yleensä jo taloudellisistakin syistä suotavaa. VALMENNUSTEN ONNISTUMISEKSI on laadittu pelisäännöt: 1) OSALLISTUMINEN. Seura olettaa että kaikki kilpatanssijat osallistuvat valmennukseen ja laatii jokaiselle valmennuskerralle aikataulun. 2) PERUUTTAMINEN. Jos et jostain syystä voi osallistua valmennukseen ilmoita siitä hyvissä ajoin, viimeistään kahta viikkoa ennen. Jos tanssija ilmoittaa peruuntumisesta myöhässä, on valmennusaika maksettava, jos sitä ei myöhäisen ilmoituksen johdosta saada annettua toisille tanssijoille, tai jos ryhmätunti peruuntuu sen takia, ettei siihen tule tarpeeksi tanssijoita. 3) MUUTOKSET. Valmennusaikataulu ilmoitetaan seuran www-sivuilla tanssijoille viimeistään viikkoa ennen valmennusta. Lopullinen aikataulu ja mahdolliset lisäilmoitukset on kuitenkin hyvä tarkistaa vielä edellisenä iltana. Aikatauluun voi tulla pieniä muutoksia. Tanssijat voivat myös itse sopimalla vaihtaa mahdollista yksityistä valmennusaikaa toisten tanssijoiden kanssa. 4) AIKATAULUTTAMINEN. Aikataulun laadinnassa otetaan huomioon pareille sopvat ajat mahdollisimman pitkälle, mutta silti kohdellaan kaikkia pareja tasapuolisesti. Jokaisen on vuorollaan otettava valmennusta siten, että joutuu olemaan poissa koulusta tai töistä. Tällä tavalla varmistamme valmentajille riittävän pitkän työpäivän, jotta heidän on mielekästä tulla Vaasaan. 5) RYHMÄTUNNIT. Jokainen tanssija osallistuu valmentajien kokoamien ryhmien ryhmätunneille. Ryhmätunneilla on sekä tekniikkaa, että koreografiaa. Ryhmätunneilla opitun perusteella tanssijat voivat jo osallistua kilpailuihin. 6) YKSITYISTUNNIT. Yksityistunteja otetaan valmentajien suosituksen perusteella, eli valmentajat arvioivat kuka tarvitsee yksäreitä ja kuinka paljon. Ehdoton edellytys yksityistunnin saamiselle on se, että tanssijat osallistuvat myös ryhmätunneille.

17 17 7) VALMENNUSMAKSUT. Seura tukee valmennuksia taloudellisesti. Tanssijoille maksettavaksi jäävä osuus maksetaan seuran pankkitilille valmennuksessa jaettavien, postitettavien tai sähköpostilla lähetettävien laskujen mukaan. Mikäli valmennusmaksua ei ole hoidettu, ei ko. tanssijalle anneta uutta valmennusaikaa. Kulloinkin voimassa olevat hinnat saat tietää valmennusvastaavalta. 8) TANSSIJOIDEN VASTUU. Jokaisen on oltava paikalla hyvissä ajoin. Verryttely ja kenkien huoltaminen on hoidettava ennen kuin oma valmennusaika alkaa. Valmennuksesta myöhästymisestä peritään sakkoa: myöhästyjä joutuu maksamaan valmennuksen myöhästymistään vastaavalta ajalta täysimääräisenä ilman seuran tukea. 9) PUKEUTUMINEN. Valmennukseen tullaan suihkun raikkaana, hampaat pestynä, asianmukaisesti pukeutuneena ja pitkät hiukset on oltava kiinnitettynä. (Kilpatanssissa pojilla suorat housut ja paita. T-paita käy kunhan helma on housujen sisällä. Tytöillä mekko tai hame ja pusero. Puseron helma hameen sisällä.) 10) LOPUKSI. Valmennusta tarvitsevat kaikki tanssijat. Valmennuksiin osallistuminen on kiinteä osa (erityisesti kilpatanssin) harrastamista. Anna itsellesi tilaisuus menestyä myös kilpailijana ja osallistu kaikkiin valmennuksiin! 3.4 Tanssileirit Tanssileirit ovat osa tuloksellista harjoittelua. Leirejä järjestetään ympär vuoden, mutta varsinkin kesäisin, etteivät taidot pääse kesäterään. Seuramme järjestää perinteisesti myös itse 1-2 eri ryhmille tarkoitettua omaa tanssileiriä tai tehopäivää vuosittain. Näihin ovat lisäksi tervetulleita kaikkien lähialueella toimivien tanssiseurojen tanssijat. Tanssileireille osallistumista tuetaan taloudellisesti seuran taloudellisen tilanteen sen salliessa johtokunnan päättämällä summalla. Seura hakee tätä tarkoitusta varten myös avustuksia mm. lasten ja nuorten toimintaa tukevilta säätiöiltä. 4 KILPAILUTOIMINTA Kuten nimikin kertoo, on kilpaileminen tärkeä osa erityisesti kilpatanssin harrastamista. Toki kilpailukokemusta ovat jo hankkineet myös seuran lava- ja street ryhmien tanssijat, joskaan varsinaista kilpailuperinnettä ei näissä ryhmissä vielä ole kilpatanssiryhmän tavoin syntynyt. Seura kuitenkin tukee ja kannustaa kilpailuihin osallistumista kaikissa niissä seuran tarjonnassa olevissa lajeissa joissa kilpailuja

18 18 ylipäätään järjestetään. Rohkeasti vain, numerolappu selkään ja areenalle! Kilpailut tarjoavat paitsi elämyksiä myös mahdollisuuden mitata omia taitojaan ja saada uusia ideoita ja suuntaa omalle harjoittelulle jatkossa. Kilpaileminen kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa harrastuksen alkamisesta. Kilpatanssissa kriteerinä on, että E-luokan kuudesta tanssista ovat perusaskeleet hallussa. Hienompia kuvioita ja koreografioita ei vielä välttämättä tarvitse hallita. Jos kilpailuihin osallistumista siirtää odottamalla, että osaa tarpeeksi hyvin, voi käydä niin, ettei kilpailemiseen pääse koskaan kunnolla mukaan. Kilpailevien tanssijoiden kohdalla kilpailun voittamiseen ei ohjaajien tai joukkueen taholta aseteta paineita, voittaminen on sivuseikka, tärkeämpää on osallistuminen ja mukanaolo. Osallistumista harkitessa on hyvä muistaa, että kaikki ovat joskus olleet ensimmäistä kertaa kilpailemassa. Tärkeintä on osallistuminen! On kuitenkin tärkeä muistaa, että kilpaileminen ei ole edellytys lajin harrastamiselle. Myös kilpatanssia voi harrastaa vain omaksi nautinnoksi ja kuntoilumielessä. Kaikki tanssilajit ovat mitä oivallisinta liikuntaa. Ylipäätään vain murto-osa seuran jäsenistä edes kilpailee! Niin lapset kuin aikuisetkin asettavat itse tanssiharrastukselleen omat tavoitteensa puhtaasti omista lähtökohdistaan. Nuo tavoitteet voivat hyvin myös olla aivan muualla kuin kilpailumenestyksessä. Bailatinossa tavoitteena voi olla esiintyminen seuran kevätesityksessä, tietyn askelkuvion oppiminen tai pienen hien saaminen pintaan harjoituksissa. Seura-tai kilpatanssissa eri tanssirytmien perusaskel ja/tai vaikkapa vain yhteinen harrastus / tekeminen puolison kanssa. Rollingissa tärkeimpänä toimintaa ohjaavana tavoitteena on liikunnan ilo, ennen kaikkea tanssista ja musiikista nauttiminen. Mahdollisuus siihen halutaan tarjota KAIKILLE. Toki kaikkia kannustetaan myös kehittämään omia taitojaan, mutta jokainen voi tehdä niin kaikessa rauhassa, omassa tahdissaan, tuntematta olevansa ryhmän heikko lenkki, tai ylipäätään omalla suorituksellaan jotenkin vastuussa muiden onnistumisesta tai epäonnistumisesta. 4.1 Kilpailuihin ilmoittautuminen Jokaisella tanssiurheiluseuralla on kilpailuvastaava, eli henkilö joka hoitaa kilpailuihin liittyvät asiat. Myös Rollingissa kilpailuilmoittautumiset hoidetaan keskitetysti. Rollinngin kilpailuvastaava asettaa kilpatanssikilpailuja järjestävien seurojen lähettämät kilpailukutsut kaikkien nähtäville pukuhuoneiden ilmoitustauluille. Kilpailukutsut löytyvät myös

19 19 tanssiurheiluliiton www-sivuilta ( kohdasta kilpailukalenteri. Seuran www-sivuilla on jäsenistölle tarkoitetulla alueella kilpailukalenteri, johon parit tai heidän vanhempansa käyvät valitsemassa haluamansa kilpailut. Kilpailuvastaava ilmoittaa kuhunkin kilpailuun ilmoittutuneet parit hieman ennen viimeistä ilmoittautumispäivää kilpailujen järjestäjälle kutsussa annettujen ohjeiden mukaan. Tästä johtuen parien pitää merkitä osallistumisensa kilpailusuunnitelmaan riittävän ajoissa, mielellään jo kauden alussa. Järjestäjä ottaa ilmoittautumiset vastaan ja tekee kaikille seuroille seurakuoren, jossa on kilpailunumerolaput poikien kilpailuasun selkäpuolelle kiinnitettäviksi, ja tytöille kilpailija-tarrat rintapieleen kiinnitettäväksi. Lavatansseissa, Rock and Swingissä ja Streetdancessa, Showdancessa ja Breakdancessa kilpailujen etsiminen ja niihin ilmoittautuminen on vielä (tämän toiminnan ollessa Rollingissa vasta hyvin aluillaan) tanssijoiden oman aktiivisuuden varassa. Rock and Swing (Bugg) kuuluu Suomen Tanssiurheiluliiton lajivalikoimaan ja tietoa/kilpailukutsut ovat luettavissa STUL:n nettisivuilta ( Tietoa seuratansseista löytyy mm. Suselin ( ja Streetdancen, Showdancen ja Breakdancen tapahtumista Finnish Dance Organizationin ( sivustoilta. 4.2 Kilpailumaksut ja kilpailumatkat Kilpailuihin osallistuminen maksaa. Maksun suuruus lukee kilpailukutsussa. Osallistumismaksun maksaa jokainen itse. Seura voi johtokunnan päätöksellä tukea joidenkin kilpailujen osallistumismaksuissa. Näin voidaan tehdä esim. silloin kun Rollingin tanssijat osallistuvat joukkueena SM-tason kilpailuihin. Yhteiskuljetuksia järjestetään, kun on riittävä määrä pareja lähdössä kilpailuihin. Yhteiskuljetukset tulevat edulliseksi, ja matka sujuu mukavasti yhdessä. Seuran taloudellisesta tilanteesta riippuen voidaan matkakuluissa maksaa tukea. Jos kilpailuihin mennään yhteiskuljetuksella, kerätään kaikkien maksut yhteen ja haetaan "seurakuori" ilmoittautumistiskiltä kilpailupaikalla. Mikäli jokainen menee omalla kyydillään, sovitaan kuinka seurakuoren kanssa toimitaan. Järjestäjät toivovat, että maksut hoidetaan ja seurakuori haetaan samanaikaisesti, mutta aina se ei ole mahdollista. Silloin on ehdottomasti sovittava etukäteen kuinka kuoren kanssa toimitaan. Tällaisissa tapauksissa yleensä jokainen maksaa itsensä ja ottaa oman numerolappunsa + tytön tarran, ja jättää kuoren ilmoittautumispisteeseen muiden myöhemmin saapuvien parien saataville.

20 Seuran huoltaja kilpailuissa Tiettyyn kilpailuun tai muuhun tapahtumaan osallistuvalle Rollingin ryhmälle tai joukkueelle voidaan nimetä virallinen huoltaja osallistujien itsensä (tai heidän vanhempiensa) toivomuksesta tai joko tapahtuman sääntöjen tai järjestäjän vaatimuksesta. Joukkueen huoltajan nimeäminen tapahtuu suullisella sopimuksella ja tehtävään lupautuneen henkilön nimi saatetaan hyvissä ajoin kaikille mukana oleville osallistujille tiedoksi. Huoltajan tehtävä kilpailuissa on huolehtia, että jokainen seuran tanssija on oikeassa asussa oikeaan aikaan menossa lattialle kilpailemaan. Huoltaja myös ottaa talteen ja tuoda mahdollisimman nopeasti ao. henkilöiden tietoon kaikki tapahtuman järjestäjän, eri toimihenkilöiden tai oman seuran taholta annettu tieto (esim. erilaiset tiedustelut, kilpailutulokset, ohjeistukset, huomautukset.) Niin ikään huoltajan tehtävänä on huolehtia joukkueen yhteisistä tarvikkeista kuten ensiapulaukku, CD-levyt, mahdollinen esiintymisrekvisiitta jne... Jos esim. kilpailujen johtajalla on huomauttamista kilpailuasuista, tai kilpailujen juryllä on huomauttamista itse tanssista, kutsuvat he huoltajan luokseen kuuluttamalla. 4.4 Pukeutuminen kilpailuihin Suomen Tanssiurheiluliiton säännöissä on kilpatanssin kilpailuasuista hyvin yksityiskohtaiset ohjeet ja määräykset, jotka vaihtelevat ikä- ja taitoluokittain. Kun suunnitellaan kilpailuihin osallistumista, kannattaa samalla tarkistaa oikea pukeutuminen seuran ohjaajilta ja/tai muilta jo kokeneemmilta tanssijoilta ja vanhemmilta. Muistathan, että seurassa kierrätetään kilpailuasuja! Varsinkin lasten ja nuorten asut jäävät usein nopeasti pieneksi jo muutaman käyttökerran jälkeen eikä uuden vaatteen teettäminen tai hankkiminen vanhan tilalle ole aina lainkaan välttämätöntä. Kierrätys auttaa meitä jokaista pääsemään hyvään kilpailuvauhtiin ilman suuria kustannuksia. Käytettyjä vaatteita ja kenkiä voit kysyä seuran muilta vanhemmilta. Niin myynti- kuin ostoaikeissakin kannattaa myös käyttää pukuhuoneiden ilmoitustauluja ja seuran nettisivuja. Vastaavasti muissa lajeissa kilpailuasuja koskevat määräykset löytyvät lajiliiton nettisivustolta. Jos riittävää vastausta tiettyyn kysymykseen ei löydy seuran sisältä, kannattaa asiassa ottaa yhteyttä oman lajin lajiliittoon.

21 Toiminta kilpailupaikalla Kilpailupaikalle on mentävä aina hyvissä ajoin. Nyrkkisääntönä on olla paikalla vähintään tuntia ennen aikataulussa ilmoitettua oman tanssin alkua. On tärkeää, että pari ehtii pukeutua rauhassa, ja ehdottomasti on ehdittävä verrytellä lihakset lämpimiksi ja saatava rauhassa keskittyä tulevaan suoritukseensa. Kilpailupaikoilla (yleensä kouluja) on toisinaan pukuhuoneet erikseen tytöille ja pojille toisinaan ei. Tärkeintä on, että huoltaja tietää missä pukuhuoneissa seuran tanssijat ovat ja että tanssijat tietävät, missä huoltaja majailee! Aina kilpailuihin mennessä tarkistetaan, onko etukäteen toimitettuihin aikatauluihin tullut muutoksia! Aikataulut ovat kilpailupaikan seinällä. Myös ilmoittautumisen yhteydessä voit kysyä mahdollisista aikataulumuutoksista. Numerolappu kiinnitetään hakaneuloilla kilpatanssissa pojan kilpailuasun selkään ja muissa lajeissa vastaavasti oikealle paikalleen. Mallia voi katsoa muilta osallistujilta ja vanhemmilta, huoltajalta tai muilta tanssijoilta voi pyytää apua pukeutumisessa ja numerolapun kiinnityksessä. Kilpailupaikoilla on yleensä mahdollisuus ostaa lämminruoka -annoksia. Tietenkin voit ottaa myös omat eväät mukaasi. Ruokailu on ajoitettava siten, ettei tarvitse kilpailla täydellä vatsalla. Myös syömistä kilpailuasu yllä tulisi välttää, ettei se likaantuisi. Kilpatanssijat esiintyvät aina fiksusti, myös kilpailupaikoilla. Ei metelöidä ja häiritä muiden keskittymistä. Pukuhuoneissa ei sotketa. Muistetaan että jokainen edustaa omaa seuraa liikkuessaan kilpailupaikoilla. Me haluamme Rollingissa jättää itsestämme hyvän mielikuvan, liikuimmepa missä hyvänsä. 4.6 OMIEN KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN Kilpailujen järjestäminen on kova haaste seuralle! Monet seurat eivät edes voi harkita kilpailujen järjestämistä. Tanssiurheiluseura Rolling ry on kuitenkin jo lähes koko olemassaoloaikansa suoriutunut tästä suuresta haasteesta vuosittain.

22 22 Omat kilpailut ovat aina olleet seuran tanssijoille mukava kilpailupäivä ilman pitkiä matkoja, oman seuran edustajina omissa kisoissa. Usein uusille pareille omat kilpailut ovat ensimmäiset. Kilpailujen järjestäminen on luvanvaraista, ja lupa myönnetään vain niille seuroille, joiden osaamiseen luotetaan. Vuosittain läheskään kaikki anojat eivät saa järjestämislupaa, mutta Rollingille se on myönnetty säännöllisesti! Jokaisen jäsenen on siis ERITTÄIN TÄRKEÄÄ olla mukana koko sydämellään järjestelyissä. Jokaisen kilpailun onnistuminen vaikuttaa seuraavan kilpailun osanottajamäärään. JÄRJESTÄMISEN HAASTEET: Kilpailujen kulurakenne on todella raskas. Tässä esimerkkejä mitä kaikkea tarvitaan: - Tuomarit, toimihenkilöt (tuloslaskentaan 2 henkilöä, kilpailujen johtaja, jury, kuuluttaja, musiikin soittaja) - Musiikkilaitteet, salivuokra, keittiön vuokra - Ruokailu ja leivonnaiset, mehut ja muut juomat - Kutsujen ja aikataulujen kopiointi ja postittamien, käsiohjelman tekeminen - Sisäänpääsyliput, arvat, salin koristelu, pöytien kattaus jne. KULUJA VOIDAAN VÄHENTÄÄ tietysti tekemällä mahdollisimman paljon itse. On tärkeää että JOKAIN EN PERHE OSALLISTUU TALKOISIIN esim. auttamalla ruokailun järjestelyissä, leipomalla, tai ostamalla ruokatarvikkeita, hankkimalla arpalahjoja tai jollakin muulla itselleen sopivimmaksi katsomallaan tavalla. Kilpatanssijoiden vanhemmat/perheet eivät siis vain istu katsomossa, vaan ottavat oman vastuunsa järjestelyistä, keittiöstä, tiskaamisesta, myyntitoiminnasta, kilpailijoiden vastaanottamisesta... Mitä enemmän meitä on, sitä pienemmiksi tehtävät käyvät! HUOM! Oman perheenjäsen suorituksen pääsee tietenkin aina katsomaan! Tanssijoilla kilpailupäivän tärkein tehtävä on edustaa seuraa tanssimalla parhaan kykynsä mukaan ja niin hyvin kun pystyy. MUTTA kun oma osuus on ohitse myös he osallistuvat kilpailujärjestelyihin ja loppusiivoukseen. Työt jaetaan etukäteen niin, että jokainen voi vapaaehtoisesti ottaa itselleen haluamansa tehtävän (mutta muista, että tässä nopeat syövät hitaat!). On paljon töitä ja asioita jotka on hoidettava ENNEN kilpailuja, ja tietenkin niitä jotka hoidetaan KILPAILUPÄIVÄNÄ. Sekä todella paljon sellaisia asioita jotka hoidetaan kilpailujen JÄLKEEN. On hyvä tietää ja muistaa, että seuraavien kilpailujen järjestäminen on aloitettu jo kauan ennen kuin nämä kilpailut ovat ohi. TULE MUKAAN OSALLISTUMAAN! Kilpailut ovat tärkeä tulonlähde seuralle.

23 23 OMIA MUISTIINPANOJA:

24 24 Ajankohtaista tietoa seuramme toiminnasta ja tanssikursseista saat Tanssilinjalta Internetistä Sähköpostiosoitteemme on Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!

VIIKKO-OHJELMAN LUONNOS SYKSY 2015 KEVÄT 2016

VIIKKO-OHJELMAN LUONNOS SYKSY 2015 KEVÄT 2016 VIIKKO-OHJELMAN LUONNOS SYKSY 2015 KEVÄT 2016 Viikko-ohjelma on melko sidottu jo Jokipatasalin ryhmien suhteen. Kaupungin koulujen vuoroja odotellessa jotkut ryhmäajankohdat ovat vielä avoimia. Ne ovat

Lisätiedot

Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015

Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015 Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015 Karsinnat: Karsinnoissa kaikissa luokissa ja sarjoissa tanssitaan yksi kierros. Lattialla saa olla useita pareja samaan aikaan. Musiikin kesto on intro + 1,30 min

Lisätiedot

MEDIAKORTTI KILPAILUOHJELMIIN

MEDIAKORTTI KILPAILUOHJELMIIN MEDIAKORTTI KILPAILUOHJELMIIN Cavalier ry on Järvenpääläinen vuonna 1982 perustettu tanssiurheiluseura. Yhdistyksen toiminta-alue on Keski-Uusimaa. Seuran tarkoituksena on edistää tanssiurheilua ja muuta

Lisätiedot

ROCK N SWING -TANSSIEN GP-KILPAILUT KOTKASSA 9.4.2011

ROCK N SWING -TANSSIEN GP-KILPAILUT KOTKASSA 9.4.2011 Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry Kotka www.kotkanhyrrat.fi KILPAILUKUTSU ROCK N SWING -TANSSIEN GP-KILPAILUT KOTKASSA 9.4.2011 Kilpailun järjestäjä Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry Aika Lauantai 9.4.2011, alustavasti

Lisätiedot

Dance & Show - kilpailun säännöt

Dance & Show - kilpailun säännöt Dance & Show - kilpailun säännöt 1.1.2019-31.12.2019 Ikäluokat Minit 5-7v (UUSI!) Lapset 8-11v Juniorit 12v-15v Aikuiset 16v-30v Aikuiset2 31v + Poikkeukset: Duot ilmoittautuvat vanhemman parin iän mukaiseen

Lisätiedot

TOIMINTALINJA. Tanssiurheiluseura Rolling ry

TOIMINTALINJA. Tanssiurheiluseura Rolling ry TOIMINTALINJA Tanssiurheiluseura Rolling ry Laatinut: Tanssiurheiluseura Rolling ry:n johtokunta 1.2.2008 Vastuu: Tanssiurheiluseura Rolling ry:n johtokunta Voimassaoloaika: Toistaiseksi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå UUDEN KILPAILIJAN KISAOHJEPAKETTI asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 23.1.2015 löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

www.tanssikisat2012.com

www.tanssikisat2012.com KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Rock n Roll Dance Club Comets Kilpailun nimi Rock n Swing-tanssien Suomen mestaruuskilpailut 2012. Boogie Woogien, Rock n Rollin, Buggin ja Lindy Hopin Suomen mestaruuskilpailut.

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Tanssiurheiluseura Rolling ry

TOIMINTALINJA Tanssiurheiluseura Rolling ry TOIMINTALINJA Tanssiurheiluseura Rolling ry Laatinut: Tanssiurheiluseura Rolling ry:n johtokunta 1.2.2008 Päivitetty: Tanssiurheiluseura Rolling ry:n johtokunta 6.11.2010 Vastuu: Tanssiurheiluseura Rolling

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Lindy Hop avoin Champion ja Lindy Hop avoin seniorit kisataan voimassaolevien WRRC:n sääntöjen mukaan.

Lindy Hop avoin Champion ja Lindy Hop avoin seniorit kisataan voimassaolevien WRRC:n sääntöjen mukaan. Virallisten luokkien sääntötarkennukset Lindy Hop avoin Champion ja Lindy Hop avoin seniorit kisataan voimassaolevien WRRC:n sääntöjen mukaan. Lindy Hop ja Rock n Roll tanssitaan järjestäjän valitsemaan

Lisätiedot

SÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET, voimaan alkaen

SÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET, voimaan alkaen SÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET, voimaan 1.8.2019 alkaen SÄÄNTÖMUUTOSESITYS 1 Esitykset: Muutosesitys 1. Muutetaan miehet viejiksi ja naiset seuraajiksi (poislukien nais- ja tyttöformaatiot) läpi koko sääntöjen.

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2011

Jäsentiedote 3 / 2011 Jäsentiedote 3 / 2011 Terveiset Tanssikkaasta! Lämmin kesä alkaa kääntyä jälleen syksyksi. Haluammekin kiittää kaikkia Tango & Tanssilavaan osallistuneita! Tapahtumaan osallistui huikeat yli 100 tanssijaa,

Lisätiedot

Hei! Kilpailulajit ja ikäsarjat: Disco, Discofreestyle, Hiphop sekä showcase

Hei! Kilpailulajit ja ikäsarjat: Disco, Discofreestyle, Hiphop sekä showcase Hei! Kiitos ilmoittautumisestasi Let s Dance cup tanssitapahtumaan. Tapahtumaa vietetään siis sunnuntaina 6.3.2016 Kulttuuriareena Gloriassa. Osoite: Pikku Roobertinkatu 12-14, 00120 Helsinki. Helsingin

Lisätiedot

Toimintaohjeita kilpauraansa aloitteleville pareille ja heidän vanhemmilleen

Toimintaohjeita kilpauraansa aloitteleville pareille ja heidän vanhemmilleen Toimintaohjeita kilpauraansa aloitteleville pareille ja heidän vanhemmilleen Kilpatanssi on nimensä mukaisesti kilpaurheilua. Lajissa järjestetään seurakilpailuja, valtakunnallisia kilpailuja, GP-kilpailuja,

Lisätiedot

Suomi Open 2019 International Competition Tampere

Suomi Open 2019 International Competition Tampere Suomi Open 2019 International Competition 2. 4.8. 2019 Tampere 1. Järjestäjä Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry, Finska rullstolsdansförbundet RUDAF rf Hevoshaantie 13, 06450 Porvoo Puh: +35845 3242

Lisätiedot

Let`s dance cup 2016

Let`s dance cup 2016 Moi! Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjestää Let's dance cup 2016 tanssitapahtuman, sunnuntaina 6.3 Gloriassa! (Pieni Roobertinkatu 12-14, Helsinki ) Karsinnat klo:9:00 Finaalit klo:16:00 Tapahtumaan

Lisätiedot

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Onko vaikea lähteä liikkeelle? Haluatko innostua uudesta harrastuksesta? Haluatko voida paremmin sekä henkisesti, että fyysisesti?

Lisätiedot

LAVATANSSISEURA JÄSENTIEDOTE 3 / 2015. Hallituksen tervehdys Loppuvuoden tapahtumat

LAVATANSSISEURA JÄSENTIEDOTE 3 / 2015. Hallituksen tervehdys Loppuvuoden tapahtumat LAVATANSSISEURA JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 Hallituksen tervehdys Loppuvuoden tapahtumat Puheenjohtajan tervehdys Lämpöisten kesäkelien vielä helliessä on taas se aika vuodesta kun syksyn harrasteet alkavat.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Tiistaisin ja torstaina 24.5 alkaen klo 17.30-19.00 Ilmoittautuminen joka kerralla klo 17.25 valmentajalle HUOM! omatoiminen alkuverkka ennen ilmoittautumista!

Lisätiedot

Sunnuntai 12.04.2015, klo 11.00 alkaen Valkeakosken Liikuntahalli, Apiankatu 7, 37600 Valkeakoski

Sunnuntai 12.04.2015, klo 11.00 alkaen Valkeakosken Liikuntahalli, Apiankatu 7, 37600 Valkeakoski Kilpailukutsu ROCK N SWING GP KILPAILUT 12.04.2015 Tanssiseura Marimba ry, Valkeakoski Aika Paikka Kilpailunjohtaja Tuomarit Sunnuntai 12.04.2015, klo 11.00 alkaen Valkeakosken Liikuntahalli, Apiankatu

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Yleisen sarjan C-, B- ja A-luokissa tanssitaan kaksi kierrosta: hidas 30 34 t/min ja nopea 48 58 t/min. Molemmilla kierroksilla Jam session.

Yleisen sarjan C-, B- ja A-luokissa tanssitaan kaksi kierrosta: hidas 30 34 t/min ja nopea 48 58 t/min. Molemmilla kierroksilla Jam session. Lindy hop sääntötarkennukset: Karsinnat: Karsinnoissa kaikissa luokissa ja sarjoissa tanssitaan yksi kierros. Lattialla saa olla useita pareja samaan aikaan. Musiikin kesto on intro + 1,30 min ja soiva

Lisätiedot

Teatterinäyttämö, musta tanssimatto. Koko sääntöjen mukainen (leveys n. 9 m x syvyys n. 10 m). Lattia kallistuu kohti yleisöä 1,7 cm/m.

Teatterinäyttämö, musta tanssimatto. Koko sääntöjen mukainen (leveys n. 9 m x syvyys n. 10 m). Lattia kallistuu kohti yleisöä 1,7 cm/m. 1 KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Kilpailun nimi Aika Paikka Kilpailunjohtaja Observeri / BW Observeri / RR Tuomarit Tuloslaskenta Musiikintarkkailijat Lattia Musiikki Kilpailuluokat Rock n Roll Dance Club

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Tanssikerho Jam'n Roll ry Kilpailun nimi Rock n Swing GP Lahti 2013 Boogie Woogien, Rock n Rollin, Buggin ja Lindy Hopin Grand Prix -kilpailut. Erilliskilpailuna Fusku ja

Lisätiedot

Heinolan Tanssikerhon toimintakäsikirja

Heinolan Tanssikerhon toimintakäsikirja Heinolan Tanssikerhon toimintakäsikirja Heinolan tanssikerhon visio Heinolan tanssikerho on Heinolan ja naapurikuntien alueella tanssiliikunnan ja tanssiurheilun merkittävin ja monipuolisin toimija, joka

Lisätiedot

Sisältö TOIMINTALINJA VISIO Vision toteuttaminen EETTISET LINJAUKSET Eettisten linjausten toteutus

Sisältö TOIMINTALINJA VISIO Vision toteuttaminen EETTISET LINJAUKSET Eettisten linjausten toteutus Toimintalinja 2013 2 Sisältö TOIMINTALINJA... 3 1. VISIO... 3 1.1. Vision toteuttaminen... 3 2. EETTISET LINJAUKSET... 3 2.1. Eettisten linjausten toteutus... 3 3. SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 4 3.1. Terveellisiin

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2017-2018 Seuran organisaatio Johtokunta Kilta Valmentajat Ohjaajat Nuorisoklubi Jumppakummit Seuran toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät Aikuisten

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2016-2017 UVL:n organisaatio Ohjaajat ja Valmentajat Valmentajatiimi Jumppakummit Nuorisoklubi Kilta Johtokunta UVL:n toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

Tervetuloa Blue & White:n jäseneksi!

Tervetuloa Blue & White:n jäseneksi! Tervetuloa Blue & White:n jäseneksi! Tanssiurheiluseura Blue and White...3 Seuran hallinto... 3 Tiedonkulku... 3 Harjoitusryhmät ja opetustoiminta... 3 Ryhmämaksut ja laskutus... 4 Seurapäivä ja leiripäivät...

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Suomen Tanssiurheiluliitto ry

Suomen Tanssiurheiluliitto ry Suomen Tanssiurheiluliitto ry VAKIO- JA LATINALAISTANSSIKILPAILUJEN HAKEMIS- JA MYÖNTÄMISPERUSTEET Sisällysluettelo 1. Hakemis- ja myöntämisperusteet... 3 2. Kilpailun järjestämislupahakemus... 4 3. Myönnettyjen

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI. Lattia Lakattu puulattia, muoto suorakaide, koko vähintään 60 m 2.

Koulutuskeskus Salpauksen urheilusali, Svinhufvudinkatu 8, 15110 LAHTI. Lattia Lakattu puulattia, muoto suorakaide, koko vähintään 60 m 2. KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Tanssikerho Jam'n Roll ry Kilpailun nimi Rock n Swing GP Lahti 2014 Boogie Woogien, Rock n Rollin, Buggin ja Lindy Hopin Grand Prix - kilpailut. Erilliskilpailuna Fusku,

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 Tiedotteen sisältö: 1. SYYSKAUDEN 2012 ALKAESSA 2 2.

Lisätiedot

Mikäli et jatkossa halua tanssikerhon tiedotteita, vastaa tähän viestiin "poista"

Mikäli et jatkossa halua tanssikerhon tiedotteita, vastaa tähän viestiin poista Hei, Tässä elo-syyskuun tiedotteessa olevia asioita: 1. Syyskausi alkaa, syksyn kurssit 2. Hobby 12 - Heinolan harrastemessut 3. Kansainväliset tanssiurheilukilpailut Helsingissä 3. Jam n Rollin (Lahti)

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa AURAJOEN UINTI Vesitaituriksi Turussa UIMARIN POLKU Uimarin polun tarkoituksena on selvittää uimarille ja vanhemmille uintiharrastuksen kulkua uimakoulusta aina kilpauintiin asti. Aurajoen Uinti ry haluaa

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Sisältö 1 Seurakisa lyhyesti... 3 2 Seurakisan periaatteet... 3 3 Vinkkejä toteutukseen... 3 4 Valtakunnallinen Seurakisat - ketju... 5 5 Tukimateriaali...

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY JÄRJESTÄÄ SM-VIIKON YHTEYDESSÄ: ITF TAEKWON-DON SUOMI100 CUP AIKUISTEN BLACK BELT CUP JUNIORIEN BLACK BELT CUP

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY JÄRJESTÄÄ SM-VIIKON YHTEYDESSÄ: ITF TAEKWON-DON SUOMI100 CUP AIKUISTEN BLACK BELT CUP JUNIORIEN BLACK BELT CUP SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY JÄRJESTÄÄ SM-VIIKON YHTEYDESSÄ: ITF TAEKWON-DON SUOMI100 CUP 9.7.2017 AIKUISTEN BLACK BELT CUP JUNIORIEN BLACK BELT CUP Tervetuloa! SM-VIIKKO SM-viikko on monilajinen tapahtumakonsepti,

Lisätiedot

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI 26.7.2018 1. LASTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U12 2. NUORTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U18 3. VALMENNUS 4. URHEILULLISUUS KILPAILEMINEN Seuroissa noin

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

T A N S S I U R H E I L U S E U R A S T E P R Y T O I M I N T A L I N J A

T A N S S I U R H E I L U S E U R A S T E P R Y T O I M I N T A L I N J A T A N S S I U R H E I L U S E U R A S T E P R Y T O I M I N T A L I N J A Laatinut: Johtokunnan pyynnöstä Jukka Reunavuori Päivitetty: 15.10.2009 Voimassa: toistaiseksi Vastuu: Tanssiurheiluseura Step

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 itämainen tanssi Itämaista tanssia, kuntotanssia ja kuntoliikuntaa sekä discorientaltanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille lapsille,

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Finnish Dance Organization FDO ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Finnish Dance Organization FDO ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 1 FINNISH DANCE ORGANIZATION RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Finnish Dance Organization FDO ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS Yhdistys

Lisätiedot

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1. 2014-2015 1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.2 Tutustu kilpailukutsuun, joka löytyy klikkaamalla

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

Lasten urheilun tärkeät asiat

Lasten urheilun tärkeät asiat Lasten urheilun tärkeät asiat 1) Pohdi itsenäisesti, mitkä arvot *) ohjaavat sinun toimintaasi työskennellessäsi lasten ohjaajana ja valmentajana. 2) Kirjoita yksi asia per tarralappu *) Meille jokaiselle

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Hämeenlinnan Ampumaseura ry Sinettiseura

Hämeenlinnan Ampumaseura ry Sinettiseura Hämeenlinnan Ampumaseura ry Sinettiseura Urheiluseuran toimintalinjaus 2017-2018 Nuorisotoiminta Ampumaurheilukurssi Ampumaurheilun alkeiskurssi järjestetään lapsille ja nuorille joka syksy. Ampumaurheilukurssi

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Tanssiurheiluseura Casino ry

TOIMINTALINJA Tanssiurheiluseura Casino ry Tanssiurheiluseura Casino ry Laatinut 24.7.2007 Tanssiurheiluseura Casino ry:n johtokunta Vastuu Tanssiurheiluseura Casino ry:n johtokunta Voimassaoloaika Toistaiseksi www.kauhajoki.fi/casino - www.tanssiurheiluseuracasino.fi

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

Aloittavan kilpailijan opas

Aloittavan kilpailijan opas Aloittavan kilpailijan opas 1. YLEISTÄ KILPATANSSISTA... 3 1.1 Kilpailulisenssi... 4 1.2 Kilpailukalenteri... 4 1.3 Kilpailuluokat... 5 1.4 Taitoluokat ja vaadittavat tanssit... 5 1.5 Kilpailuista saatavat

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

HELSINKI, Konala: Rallytokon Alkeet Kurssi, Maanantai , klo , 4krt

HELSINKI, Konala: Rallytokon Alkeet Kurssi, Maanantai , klo , 4krt HELSINKI, Konala: Rallytokon Alkeet Kurssi, Maanantai 27.11.2017, klo. 19.00, 4krt Rallytokossa tärkeintä on ohjaajan ja koiran yhteistyö ja se sopiikin kaikille nuorille ja aikuisille koirille. Rally-toko

Lisätiedot

NÄÄSHALLI CUP

NÄÄSHALLI CUP NÄÄSHALLI CUP 1.12.2018 TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA Tampereen Taekwon-Do seura ry järjestää jälleen Nääshalli Cup -kilpailut. Kilpailut käydään lauantaina 1.12.2018 Nääshallin Budo 7 -salissa. Kilpailusarjoja

Lisätiedot

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT Smash-Espoon valmennuskokonaisuus 2019-2020 JUNIORIT VALMENNUSKOKONAISUUS - MITEN EROAMME PERINTEISESTÄ JAOTTELUSTA PERINTEINEN JAOTTELU: SMASH ESPOO KILPATENNIS (MAHDOLLISESTI TIIIMEJÄ) 0 U1 U1 2 U14

Lisätiedot

Suomen Tanssiurheiluliitto ry

Suomen Tanssiurheiluliitto ry Suomen Tanssiurheiluliitto ry VAKIO- JA LATINALAISTANSSIKILPAILUJEN HAKEMIS- JA MYÖNTÄMISPERUSTEET Sisällysluettelo 1. Hakemis- ja myöntämisperusteet... 3 2. Kilpailun järjestämislupahakemus... 4 3. Myönnettyjen

Lisätiedot

LAVATANSSISEURA TANSSIKAS RY

LAVATANSSISEURA TANSSIKAS RY LAVATANSSISEURA TANSSIKAS RY JÄSENTIEDOTE 1 / 2017 Puheenjohtajan tervehdys Kevään tanssikurssit, letkeesti Lavista! Hallitus ja toimihenkilöt, Jäsenmaksuasiaa! www.tanssikas.net Puheenjohtajan tervehdys!

Lisätiedot

Urheiluseuran toimintalinja Lá Team ry.

Urheiluseuran toimintalinja Lá Team ry. Urheiluseuran toimintalinja Lá Team ry. Sisällys 1. Visio 2. Eettiset linjaukset 3. Seuratoiminnan tavoitteet 4. Käytännön toimintatapoja 4.1 Ryhmien muodostaminen 4.2 Harjoittelun määrä eri ikäisillä

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Tässä on lyhyt info, miten pääset mukaan liikkujaksi, harrastajaksi, valmennusryhmään, ohjaajaksi tai seuratoimintaan. Seuran toimintakausi on

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET Yhdistyksen nimi Virallinen lyhenne Yhdistys rek.no tai y-tunnus Kotikunta YHTEYSTIEDOT LIIKUNTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

TAIDON 2012 SM-KILPAILUKUTSU, LAHTI

TAIDON 2012 SM-KILPAILUKUTSU, LAHTI TAIDON HENKILÖKOHTAISET JA JOUKKUELAJIEN SM-KILPAILUT 2012 Taidon SM-kilpailut 2012 järjestetään lauantaina 21.4.2012 Lahdessa. Aika: Lauantai 21.4.2012 alkaen klo 10.00 (kilpailijoiden oltava nimenhuudossa

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

Ilmainen tanssikurssi BUGG alkeet

Ilmainen tanssikurssi BUGG alkeet JÄSENLEHTI 1/2016 Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry Lavatanssikurssit sunnuntaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin! Kursseilla toimiva parinvaihto, et tarvitse omaa paria! Ilmainen tanssikurssi BUGG

Lisätiedot

SHOWTANSSIKILPAILU SHOW DANCE COMPETITION

SHOWTANSSIKILPAILU SHOW DANCE COMPETITION SHOWTANSSIKILPAILU SHOW DANCE COMPETITION Tanssikilpailun historia ja arvopohja Helmi-tanssikilpailun idea lähti toiveesta ja tarpeesta saada Pääkaupunkiseudulle lisää hyväntahtoisia tanssikilpailuja nuorille

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2014

JÄSENTIEDOTE 3 / 2014 LAVATANSSISEURA TANSSIKAS RY JÄSENTIEDOTE 3 / 2014 Hallituksen tervehdys Syksyn tapahtumat Tulevan talven ohjelmaa HALLITUKSEN TERVEHDYS Kymmenen ensimmäistä vuotta Tanssikkaan historiassa on tanssittu

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS

AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS AINEOPETUSSUUNNITELMA VARHAISIÄN MUSIIKKIKASVATUS Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2015 OPETUKSEN PAINOPISTEALUEET (HTM)... 2 SUORITETTAVAT KURSSIT (MUSIIKKILEIKKIKOULUN RYHMÄT), NIIDEN

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

TAIDON Lahti-Cup 2015 Kilpailukutsu

TAIDON Lahti-Cup 2015 Kilpailukutsu Aika: Lauantai 14.11.2015 alkaen klo 11.00 (kilpailijoiden oltava nimenhuudossa klo 10.00) Paikka: Suurmäen Kamppailu-Areena, Suurmäenkatu 4, 15100 LAHTI Henkilökohtaiset lajit ja sarjat (lisenssikausi

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot