Muropaketti. Mites tämä tehdään? Pitäisi saada mikrofonista tulevat millivoltit vahvistettua. Ulkoisena virtalähteenä on 9V paristo.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muropaketti. Mites tämä tehdään? Pitäisi saada mikrofonista tulevat millivoltit vahvistettua. Ulkoisena virtalähteenä on 9V paristo."

Transkriptio

1 1 / :34 Käyttäjänimi Salasana Kirjaudu Muista minut? Ei omia tunnuksia? Rekisteröidy tästä UUSIMMAT Muropaketti MuroBBS - Plaza > Keskustelualueet > Elektroniikka Miten vahvistetaan 1mV -> 9V? Hae IT-PAIKAT KATSO KAIKKI IT-ALAN TYÖPAIKAT! Sivu(t) 1 / > Näytä ensimmäinen lukematon viesti Ketjutyökalut Hae ketjusta , 18:06 #1 (linkki) Miten vahvistetaan 1mV -> 9V? Mites tämä tehdään? Pitäisi saada mikrofonista tulevat millivoltit vahvistettua. Ulkoisena virtalähteenä on 9V paristo. Kaapista löytyy kaikenkokoisia vastuksia, kondensaattoreita, diodeja, ja NPN sekä PNP transistoreita. En halua käyttää mitään erillisiä vahvistinpiirejä (LM386 tms). Kiitokset etukäteen kaikista vastauksista. Olen ihan metsässä, en tiedä elektroniikasta yhtään mitään. Edit: Selvitetäänpäs asiaa hieman: Puhelimen 3.5mm liittimestä tulee hyvin heikko jännite. Samoin mikrofonin. Niiden jännitteet eivät riitä hifi-kuulokkeisiini. Haluan vahvistimen, joka nostaa tehoa 9V pariston avulla (paristo koska pitää mahtua taskuun), että kuulokkeista kuuluu kovempaa. Viimeinen muokkaaja ; Eilen 21: , 18:27 #2 (linkki) kkuula ÖÖ rakennat vahvistimen niistä komponenteista? Google kertonee piirrustuksia ja tarvittavia komponentteja..

2 2 / :34 Rekisteröitynyt: 12/2004 Viestejä: 1946 Super ZX Hyper 8Ghz RISC 2000Gb raid-x , 18:34 #3 (linkki) Yritin laittaa yhden NPN transistorin seuraavasti: B -> 3.5mm kuulokeliittimen oikea kanava (sisääntulo) C -> +9V E -> Toisen 3.5mm kuulokeliittimen oikea kanava (ulostulo) Kokeilu ei toiminut. En ymmärrä mitään noista schematicseista joissa on 100+ komponenttia , 19:02 #4 (linkki) velleri No heh. Edes IC-piiriä käyttäen et pääse yhden komponentin toteutuksella. Rekisteröitynyt: 02/2005 Viestejä: 6072 Google ei ole vieläkään nurin, tuossa viiden sekunnin tulos: Simple Microphone Preamplifier Miljoona kärpästä ei voi olla väärässä; paska on hyvää! Listaa: AMD, Atheros, Antec, NMP, Acer, Sony, Apple, Viewsonic, JVC, Pioneer, Samsung, Philips, Logitech, Fujitsu, FSP-group, MSI, Nvidia, HP/kompapaska (lisää tulossa, kunhan näitä mieleen tulee) , 23:11 #5 (linkki) DirtyDOG Rekisteröitynyt: 11/2001 Viestejä: 81 Onko tarkoitus saada mikrofoniin tuleva ääni vahvistettua kuulokkeille sopivaksi? LED FAQ Eilen, 18:21 #6 (linkki) Tarkoitus olisi saada 9V paristosta vähän lisäpotkua kuulokkeisiin kun ei puhelimesta tule tarpeeksi virtaa. Selkein ja yksinkertaisin ohje jonka löysin: Schematics Depot (tm) - simple preamp Onko tämä kuva oikein? Tai siis päteekö tämä kuva tuolle osalle jossa lukee 2N3904?

3 3 / :34 Eilen, 18:38 #7 (linkki) jjw Rekisteröitynyt: 04/2008 Viestejä: 120 Vieläkin on epäselvää tarvitsetko mikrofonivahvistinta vai kuulokevahvistinta. 2N 3904:n nastajärjestys on kuvassa väärin, pitää olla E,B,C Eilen, 18:41 #8 (linkki) velleri Vstataan nyt, vaikka melko trollailulta vauttaa koko homma. Rekisteröitynyt: 02/2005 Viestejä: 6072 Katso tuosta se pinnijärjestys: En nyt jaksa ajatella, mutta vissiinkin toinen piirroksistasi on väärin ja toinen oikein. Tuolla kytkennällä ei sitten pysty ohjaamaan kuulokkeita. Miljoona kärpästä ei voi olla väärässä; paska on hyvää! Listaa: AMD, Atheros, Antec, NMP, Acer, Sony, Apple, Viewsonic, JVC, Pioneer, Samsung, Philips, Logitech, Fujitsu, FSP-group, MSI, Nvidia, HP/kompapaska (lisää tulossa, kunhan näitä mieleen tulee) Eilen, 19:41 #9 (linkki) En trollaa. Tein tuon ohjeen mukaisen vahvistimen. Tuolla kytkennällä PYSTYY ajamaan kuulokkeita.

4 4 / :34 Kytkentäkaaviohan on siis tämä: Schematics Depot (tm) - simple preamp Mutta se ei toimi niin kuin pitäisi: -Jos ei ole paristoa kiinni, äänen voimakkuus pysyy samana -Jos pariston laittaa kiinni, ääni kuuluu hiljaisempana ja osat kuumenevat hieman (Ja jos pariston laittaa väärin päin, ääni kuuluu käänteisenä ) Kolvasin levyyn kiinni stereoiden sijasta mono-liittimet, eli vain vasen kanava kuuluu ja 50% komponenteista on turhia. Vaihdan monot stereoihin sitten kun saan toimimaan kunnolla. [kuva] Kuvassa sitä ei näy mutta olen leikannut kupariraidat poikki (valkoisten) kondensaattorien kohdalta. Mitä tein väärin? Ovatko transistorit väärin päin? Viimeinen muokkaaja ; Eilen 23:54. Eilen, 19:56 #10 (linkki) Limba Kohta kyllä pitää lyödä trollin leima. Rekisteröitynyt: 10/2002 Viestejä: 695 Vertaappa nyt mitä oot tehnyt ja kytkista Limba@ircnet Eilen, 20:02 #11 (linkki) Alkuperäinen kirjoittaja Limba Kohta kyllä pitää lyödä trollin leima. Vertaappa nyt mitä oot tehnyt ja kytkista Älä sekoita trollia ja noviisia. (jos niillä on jotain eroa? ) Huomasin kahden kondensaattorin puuttuvan. Juotin ne kiinni mutta toiminnallisuus ei muuttunut. Mielestäni olen tehnyt kaavion mukaisen piirilevyn. En ymmärrä mikä on vikana. Kokeilen tehdä jollain toisella kaaviolla. Eilen, 20:26 #12 (linkki)

5 5 / :34 jkaart Rekisteröitynyt: 04/2006 Viestejä: 3197 Mistä hitosta siä oot nuo kaks transistoria pierassu tohon levylle, ku kytkennässä ei ole ku yks? corex, olet nero! :P Eilen, 20:32 #13 (linkki) Limba Rekisteröitynyt: 10/2002 Viestejä: kohm on liian iso A-luokan päätteelle vaikka ajetaan kuulokkeille. Eli toi trankun kollektorin ja käyttiksen välissä oleva vastus. Limba@ircnet Eilen, 20:42 #14 (linkki) 2 transistoria kahdelle kanavalle (vasen ja oikea). Tuo kaaviohan on mono-mikrofonille. Ja miten niin 10K on liian iso? Onko siinä kytkentäkaaviossa virhe? Mikäs on oikea koko? Eilen, 20:45 #15 (linkki) Limba Siis kytkentäkaavio on esivahvistin (pre amplifier), eikä mikään kuulokevahvistin. Rekisteröitynyt: 10/2002 Viestejä: 695 Edit: Piti sitte datoja vilkasta. Jos noi trankut on 2N3904, niin ne on väärinpäin. Oli sentään toi pinnijärjestys datalehden ekalla sivulla. Limba@ircnet Eilen, 21:09 #16 (linkki) Alkuperäinen kirjoittaja Limba Siis kytkentäkaavio on esivahvistin (pre amplifier), eikä mikään kuulokevahvistin. Edit: Piti sitte datoja vilkasta. Jos noi trankut on 2N3904, niin ne on väärinpäin. Oli sentään toi pinnijärjestys datalehden ekalla sivulla. Kokeilen kääntää trankut. Olenko muuten voinut käräyttää ne laittamalla väärin päin? Ja eikös esivahvistinkin vahvista? Eli nostaa jännitteen? Ja mitä suurempi jännite sitä kovempi ääni?

6 6 / :34 Eilen, 21:16 #17 (linkki) härski Rekisteröitynyt: 05/2004 Viestejä: 450 Niin siis häh. kerroppas nyt mistä se äänisignaali tulee ja mihin se menee? kun ekassa viestissä puhut mikrofonista ja jäljempänä sitten puhelimesta ja kuulokkeista. että mihin oikein olet kytkentää käyttämässä. Kyllä on taas kirjallinen ulosanti sitä tasoa että voi jösses sentää Ei veden kalvo heijasta kuin pimeää Eilen, 21:26 #18 (linkki) Alkuperäinen kirjoittaja härski Niin siis häh. kerroppas nyt mistä se äänisignaali tulee ja mihin se menee? kun ekassa viestissä puhut mikrofonista ja jäljempänä sitten puhelimesta ja kuulokkeista. että mihin oikein olet kytkentää käyttämässä. Kyllä on taas kirjallinen ulosanti sitä tasoa että voi jösses sentää Sekä mikrofonista että kuulokkeista tulee millivoltteja. Joten ne ovat ihan sama asia. Haluan vahvistimen joka nostaa millivoltit volteiksi. EDIT: Äh, tarkoitin, että kun siinä vahvistimessa on sisääntulo ja ulostulo. Puhelimesta lähtevä kuulokejohto ja mikrofoni ovat sama asia kun niitä käyttää sisääntulona. Ulostulo on aina kuulokkeet. Viimeinen muokkaaja ; Eilen 21:48. Eilen, 21:30 #19 (linkki) jkaart Rekisteröitynyt: 04/2006 Viestejä: 3197 Alkuperäinen kirjoittaja Sekä mikrofonista että kuulokkeista tulee millivoltteja. Joten ne ovat ihan sama asia. Haluan vahvistimen joka nostaa millivoltit volteiksi. Siis häh?! O_o Kuulokkeista ei kyllä "tule" mitään vaan sinne "laitetaan" niitä millivoltteja. corex, olet nero! :P

7 7 / :34 Eilen, 21:41 #20 (linkki) härski Rekisteröitynyt: 05/2004 Viestejä: 450 Alkuperäinen kirjoittaja Sekä mikrofonista että kuulokkeista tulee millivoltteja. Joten ne ovat ihan sama asia. Haluan vahvistimen joka nostaa millivoltit volteiksi. Joopase joo. eli, sinulla on kuulokkeet, jotka kytket puhelimeen "väärin päin" mikrofoniksi?? olenko ollenkaan kartalla? Ei veden kalvo heijasta kuin pimeää Eilen, 21:47 #21 (linkki) Äh, tarkoitin, että kun siinä vahvistimessa on sisääntulo ja ulostulo. Puhelimesta lähtevä kuulokejohto ja mikrofoni ovat sama asia kun niitä käyttää sisääntulona. Ulostulo on aina kuulokkeet. Eilen, 22:01 #22 (linkki) Tina Silta Ihan loistavaa puuhastelua, jatkakaa toki. Rekisteröitynyt: 03/2003 Viestejä: 1113 Harmi, kun kytkennässä ei saanut olla IC-piirejä, TDA7053 ja yksi konkka olisi hoitanut koko homman. Meidän firmassa asiakas on aina väärässä. Eilen, 22:09 #23 (linkki) HSuomi Rekisteröitynyt: 02/2009 Viestejä: 132 Eli haluat vahvistaa puhelimen kuulokeliittimestä tulevaaa signalia isoille kuulokkeille jotta et vanhempana sitte kuule mitään. Eilen, 22:15 #24 (linkki) Grez Rekisteröitynyt: 04/2001 Viestejä: 1985 Tää on kyllä niin hienoa. Mitään ei kuulemma tiedetä... Alkuperäinen kirjoittaja Olen ihan metsässä, en tiedä elektroniikasta yhtään mitään.

8 8 / :34 Alkuperäinen kirjoittaja Älä sekoita trollia ja noviisia. Mutta kuitenkin sitten tiedetään omasta mielestä paremmin kuin ne jotka yrittää neuvoa... Alkuperäinen kirjoittaja Tuolla kytkennällä PYSTYY ajamaan kuulokkeita. Alkuperäinen kirjoittaja Sekä mikrofonista että kuulokkeista tulee millivoltteja. Joten ne ovat ihan sama asia. Mutta helpotetaan kaikkien elämää. Koska kysyjä ei ole vieläkään saanut kakistettua selvällä suomen kielellä mitä haluaa niin kerronpa mistä uskoisin olevan kysymys: Halutaan vahvistaa matkapuhelimen nappikuulokkeille mitoitetusta kuulokeulostulosta tuleva signaali isommille "hifi"-kuulokkeille sopivammaksi. Eli ongelma jota ollaan ratkaisemassa on liian pieni äänenvoimakkuus. (HSuomi jo ehtikin väliin) BTW, mun mielestä hienoa että on oikein Hifi-kuulokkeet ja sitten kuulokevahvistinta ollaan tekemässä itse ja yhdellä transistorilla per kanava.. Eilen, 23:50 #25 (linkki) ^ Juuri näin. ^ Käänsin transistorit toisin päin, ja tuli huomattava parannus entiseen. Nyt ääni kovenee kun pariston laittaa kiinni. Mutta "vahvistimen" kanssa ääni on kylläkin paljon heikompi kuin ilman ja ääni on vääristynyt kohinaksi ja rätinäksi. BTW Oli pakko kertoa että tuolla systeemillä pystyy ajamaan kuulokkeita kerta niistä kuulokkeista kuuluu edes jotain ääntä, sinä kun väitit ettei pystyisi. Olen wikipedia-artikkeleista ymmärtänyt, että kun transistorin kantaan tulee pieni jännite, niin suurempi virta kulkee niiden kahden muun jalan kautta. Miksi yhtä transistoria ei voi käyttää sellaisenaan äänen vahvistamiseen? Viimeinen muokkaaja ; Tänään 00:05.

9 9 / :34 Sivu(t) 1 / > «Edellinen ketju Seuraava ketju» Hyppää alueelle:

10 10 / :34 Näitä luetaan Nämä puhuttavat Keskusteluissa tapahtuu , MUROPAKETTI , TASKUMURO Vihaatko Applea? Nämä kuvat saavat varmasti hymyn huulille , TASKUMURO 30 Onko DirectX 11 -tuelle tarvetta? , MUROPAKETTI 62 Hälyttävä testi: Miten asennusasento vaikuttaa lämpöputkien jäähdytystehoon? 28 Käyttäjät raportoivat kuolleista Nokia N8 -puhelimista, korjaamista jääkaapissa ei suositella GPU-Z osaa poistaa GeForce GTX 580:n tehorajoituksen , MUROPAKETTI 81 Onko DirectX 11 -tuelle tarvetta? , MUROPAKETTI 62 Asus esitteli P67-emolevyjään Intelin Sandy Bridgelle , MUROPAKETTI 43 AMD tähtää 14 nanometriin vuonna , MUROPAKETTI Kuinka Youtubea kusettaa urlittamisen suhteen? MUROBBS Object Pascal / Delphi nykypäivänä MUROBBS Varteenotettava Android-luuri alle kolmensadan? MUROBBS Autosoitin MUROBBS PLAZA.FI AJANKOHTAISTA LIFESTYLE TEKNIIKKA VIIHDE KESKUSTELU Ellit Muropaketti Matkalaukku Alibi Anna Deko Erä GolfDigest Hymy Kaksplus KG-lehti Kippari Kotiliesi Kotilääkäri Koululainen Käytännön Maamies Moda Moottori Nettiauto Parnasso Seura Suomen Kuvalehti Suosikki Tekniikan Maailma TM Rakennusmaailma Vauhdin Maailma Vene Venenetti Lukulahja Plaza Käyttöehdot Yhteystiedot Plaza tiedottaa Palaute Mainosta Plazalla

Tucsi Banned 1 / :02 UUSIMMAT. Käyttäjänimi Salasana Kirjaudu Muista minut? Ei omia tunnuksia? Rekisteröidy tästä IT-PAIKAT

Tucsi Banned 1 / :02 UUSIMMAT. Käyttäjänimi Salasana Kirjaudu Muista minut? Ei omia tunnuksia? Rekisteröidy tästä IT-PAIKAT 1 / 9 29.9.2010 20:02 Käyttäjänimi Salasana Kirjaudu Muista minut? Ei omia tunnuksia? Rekisteröidy tästä UUSIMMAT Muropaketti Hae IT-PAIKAT KATSO KAIKKI IT-ALAN TYÖPAIKAT! MuroBBS - Plaza > Keskustelualueet

Lisätiedot

Tekniikan Maailma. Rekisteröidy Unohtuiko salasana? Ostoskorisi on tyhjä

Tekniikan Maailma. Rekisteröidy Unohtuiko salasana? Ostoskorisi on tyhjä Page 1 of 8 Tekniikan Maailma Kirjaudu? Rekisteröidy Unohtuiko salasana? Hae Ostoskorisi on tyhjä Etusivu Uutiset Autot Kuva ja ääni Kaksipyöräiset Muu tekniikka Keskustelu Arkisto Sisäpiiri Tilaajapalvelut

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014 Aikakauslehtien lukukerrat Nettikysely KMT Kuluttaja syksy 2013/kevät 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa

Lisätiedot

Sivu(t) 1 / > Jyväjemmarit, Deus ex

Sivu(t) 1 / > Jyväjemmarit, Deus ex 1 / 8 13.5.2010 22:18 Tervetuloa, härski. Kirjauduit viimeksi: Tänään kello 18:56 Yksityisviesti: Lukemattomia 0, Yhteensä 0. Muropaketti Muokkaa tietoja Hae Pikalinkit Kirjaudu ulos UUSIMMAT IT-PAIKAT

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2013

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukukerrat Nettikysely KMT Kuluttaja 2013 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa ilmoitti lukeneensa

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat

Aikakauslehtien lukukerrat Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja Syksy 2009/Kevät 2010 Sektorin nimi 1 Aikakauslehtien lukukerrat -raportti Tutkittiin KMT Kuluttaja syksy 2009/kevät 2010 tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat

Aikakauslehtien lukukerrat Sektorin nimi 1 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2009 Sektorin nimi 2 Aikakauslehtien lukukerrat -raportti Tutkittiin KMT Kuluttaja 2009 tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu lomake:

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat

Aikakauslehtien lukukerrat Sektorin nimi 1 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2011 Sektorin nimi 2 Aikakauslehtien lukukerrat Tutkittiin KMT Kuluttaja 2011 tutkimuksen yhteydessä nettikyselynä Personoitu lomake: lomakkeelle

Lisätiedot

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2009

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2009 Säilyttäminen KMT Kuluttaja 09 Säilyttäminen Säilyttäminen tutkittiin KMT Kuluttaja syksy 09 / kevät 10 tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu lomake: Vastaajan lomakkeelle tulostuivat vain ne

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat

Aikakauslehtien lukukerrat Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2010 Sektorin nimi 1 Aikakauslehtien lukukerrat -raportti Tutkittiin KMT Kuluttaja 2010 tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu lomake: Vastaajan lomakkeelle

Lisätiedot

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2010

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2010 Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2010 Säilyttäminen Säilyttäminen tutkittiin KMT Kuluttaja 2010 tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu lomake: Vastaajan lomakkeelle tulostuivat vain ne lehdet, joita

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukukerrat Nettikysely KMT Kuluttaja 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa ilmoitti lukeneensa

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja Syksy 2013 / Kevät 2014

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja Syksy 2013 / Kevät 2014 Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät KMT Kuluttaja Syksy 0 / Kevät 0 Vastaajamäärä N = 88 Toteutus nettikyselynä.7.0-0.6.0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä

Lisätiedot

CC-ASTE. Kuva 1. Yksinkertainen CC-vahvistin, jossa virtavahvistus B + 1. Kuva 2. Yksinkertaisen CC-vahvistimen simulaatio

CC-ASTE. Kuva 1. Yksinkertainen CC-vahvistin, jossa virtavahvistus B + 1. Kuva 2. Yksinkertaisen CC-vahvistimen simulaatio CC-ASTE Yhteiskollektorivahvistin eli emitteriseuraaja on vahvistinkytkentä, jota käytetään jännitepuskurina. Sisääntulo on kannassa ja ulostulo emitterissä. Koska transistorin kannan ja emitterin välinen

Lisätiedot

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin Nettikysely KMT Kuluttaja 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2013

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukuajat Nettikysely KMT Kuluttaja 2013 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa ilmoitti lukeneensa ilmestymisvälin

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukemistavat KMT Kuluttaja 2013 Lehtiryhmittäin ja lehdittäin

Aikakauslehtien lukemistavat KMT Kuluttaja 2013 Lehtiryhmittäin ja lehdittäin Aikakauslehtien lukemistavat KMT Kuluttaja 0 Lehtiryhmittäin ja lehdittäin Vastaajamäärä N = 8 Toteutus nettikyselynä 8..-0..0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä eri

Lisätiedot

Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2012/Kevät 2013

Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2012/Kevät 2013 Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 01/Kevät 01 Vastaajamäärä N = 8 8 Toteutus nettikyselynä 1.8.01-0..01 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset jäsenlehdistä eri lehtiryhmissä Kysymys lomakkeella:

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014 Aikakauslehtien lukuajat Nettikysely KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2011

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2011 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja 2011 Aikakauslehtien lukuajat Lukuminuutit Tutkittiin KMT Kuluttaja 2011 tutkimuksen yhteydessä nettikyselynä Personoitu lomake: lomakkeelle tulostuivat vain ne lehdet,

Lisätiedot

Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja 0 Vastaajamäärä N = 8 Toteutus nettikyselynä 8..0-..0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset jäsenlehdistä eri lehtiryhmissä Kysymys lomakkeella: Mihin seuraaviin

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät KMT Kuluttaja 0 Vastaajamäärä N = 8 7 Toteutus nettikyselynä 8..-..0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä yhteensä ja jäsenlehdistä

Lisätiedot

Aikakauslehtien mainontaa koskevat väittämät. KMT Kuluttaja Syksy 2013 / Kevät 2014

Aikakauslehtien mainontaa koskevat väittämät. KMT Kuluttaja Syksy 2013 / Kevät 2014 Aikakauslehtien mainontaa koskevat väittämät KMT Kuluttaja Syksy 01 / Kevät 01 Vastaajamäärä N = 88 Toteutus nettikyselynä 1..01-0..01 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä

Lisätiedot

Kielellisten taitojen ja oppimisen tukeminen vuorovaikutuksessa. Esimerkki: Lintujen tarkkailua

Kielellisten taitojen ja oppimisen tukeminen vuorovaikutuksessa. Esimerkki: Lintujen tarkkailua Kielellisten taitojen ja oppimisen tukeminen vuorovaikutuksessa Esimerkki: Lintujen tarkkailua Osallistujat: lastentarhanopettaja ja 6 lasta (Suomi) Lasten ikä: 2v 6kk 4v Lähde: EU CARE-hanke, http://ecec-care.org/

Lisätiedot

Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Elektroniikan kokoonpano Moottoriohjain. http://www.elwis.fi

Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Elektroniikan kokoonpano Moottoriohjain. http://www.elwis.fi Sähköautoprojekti Pienoissähköauto Elektroniikan kokoonpano Moottoriohjain http://www.elwis.fi Sisällys Elektroniikan osalista... 3 Tarvittavat työkalut... 3 Elektroniikan rakentaminen... 4 1. Piirilevyn

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukuajat Nettikysely KMT Kuluttaja 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa ilmoitti lukeneensa ilmestymisvälin

Lisätiedot

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja kevät 2014

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja kevät 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin Nettikysely KMT Kuluttaja kevät 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2012

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2012 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja 2012 Aikakauslehtien lukuajat Lukuminuutit ü ü Tutkittiin KMT Kuluttaja 2012 tutkimuksen yhteydessä nettikyselynä Personoitu lomake: lomakkeelle tulostuivat vain

Lisätiedot

AIKAKAUSMEDIAT SOMESSA -SEURANTA TAMMIKUU 2016

AIKAKAUSMEDIAT SOMESSA -SEURANTA TAMMIKUU 2016 AIKAKAUSMEDIAT SOMESSA -SEURANTA TAMMIKUU 2016 Aikakausmedia seuraa kuukausittain aikakauslehtien seuraaja-, tykkääjä- ja tilaajamääriä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, YouTubessa ja Pinterestissä.

Lisätiedot

TAITAJA 2006, Elektroniikka (19.1-06/OL) Hakkurivirtalähteen kokoaminen ja testaaminen, Nokia

TAITAJA 2006, Elektroniikka (19.1-06/OL) Hakkurivirtalähteen kokoaminen ja testaaminen, Nokia TAITAJA 2006, Elektroniikka (19.1-06/OL) Hakkurivirtalähteen kokoaminen ja testaaminen, Nokia Tehtävän tarkoituksena on koota Nokian tuotannossa käytetyn testiyksikön virtalähdeyksikkö. Kokonainen yksikkö

Lisätiedot

1 / :44

1 / :44 1 / 13 24.11.2010 22:44 Käyttäjänimi Salasana Kirjaudu Muista minut? Ei omia tunnuksia? Rekisteröidy tästä UUSIMMAT Muropaketti Hae IT-PAIKAT KATSO KAIKKI IT-ALAN TYÖPAIKAT! MuroBBS - Plaza > Keskustelualueet

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014

Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014 Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 0/Kevät 0 Vastaajamäärä N = 8 8 Toteutus nettikyselynä..0-0..0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset jäsenlehdistä eri lehtiryhmissä Kysymys lomakkeella:

Lisätiedot

Time spent reading magazines NRS 2012

Time spent reading magazines NRS 2012 Time spent reading magazines NRS 2012 Time spent reading magazines Researched in NRS Consumer 2012 survey through an internet questionnaire A customised form: only the magazines which the respondent had

Lisätiedot

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2007

Säilyttäminen KMT Kuluttaja 2007 Säilyttäminen Säilyttäminen Lukuminuutit tutkittiin tutkimuksen yhteydessä kirjekyselynä Personoitu lomake: Vastaajan lomakkeelle tulostuivat vain ne lehdet, joita vastaaja oli KMT tutkimuksen puhelinhaastattelussa

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja syksy 2012 kevät 2013

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja syksy 2012 kevät 2013 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja syksy 2012 kevät 2013 Aikakauslehtien lukuajat Lukuminuutit Tutkittiin KMT Kuluttaja syksy 2012 kevät 2013 tutkimuksen yhteydessä nettikyselynä Personoitu lomake:

Lisätiedot

5.1.Jännitelähde + 15 V 10 A

5.1.Jännitelähde + 15 V 10 A 1 5.1.Jännitelähde + 15 V 10 A Kuva 5.1.1 Kytkentäkaavio + 15 Vbv Tämä säädin on aivan rutiininomainen tyristoreja (SCR) lukuunottamatta. Transistorit T1 ja T2 muodostavat jännitelähteen laitteen omia

Lisätiedot

Taitaja2010, Iisalmi Suunnittelutehtävä, teoria osa

Taitaja2010, Iisalmi Suunnittelutehtävä, teoria osa Taitaja2010, Iisalmi Suunnittelutehtävä, teoria osa Nimi: Pisteet: Koulu: Lue liitteenä jaettu artikkeli Solar Lamp (Elector Electronics 9/2005) ja selvitä itsellesi laitteen toiminta. Tätä artikkelia

Lisätiedot

Reading times of magazines

Reading times of magazines Sektorin nimi 1 Reading times of magazines NRS Finland 2012 Sektorin nimi 2 Reading times of magazines Researched in NRS Consumer 2012 survey through an internet questionnaire A customised form: only the

Lisätiedot

KMT syksy 2013/kevät 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT syksy 2013/kevät 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT syksy 2013/kevät 2014: t ja kokonaistavoittavuudet Lähde: KMT syksy 2013/kevät 2014 määrän (yhtä painetun numeroa lukeneiden ja/tai viikon aikana digitaalisia versioita lukeneiden nettoyhteismäärä).

Lisätiedot

Kaksplus. Keskustelu

Kaksplus. Keskustelu Haku Navigointi Sisältöalueelle Kaksplus Etusivu Odotus ja synnytys Vauvasta leikki-ikään Koululainen ja nuori Äidit ja isät Keskustelu Kirpputori Tilaa ja asioi Vastaanotto Hakusana: Keskustelu Keskustelut:

Lisätiedot

JOHDATUS ELEKTRONIIKKAAN. Oppitunti 2 Elektroniikan järjestelmät

JOHDATUS ELEKTRONIIKKAAN. Oppitunti 2 Elektroniikan järjestelmät JOHDATUS ELEKTRONIIKKAAN Oppitunti 2 Elektroniikan järjestelmät 2 ELEKTRONIIKAN JÄRJESTELMÄT Aktiivisuusranneke Mittaa liikettä Keskustelee käyttäjän kanssa ledeillä ja värinällä Keskustelee radioiden

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoulu Tarkk` ampujankuja 1 PL 181, 50101 MIKKELI KÄYTTÖOHJEET: FLUKE Networks IntelliTone 200 Toner ja Probe

Mikkelin ammattikorkeakoulu Tarkk` ampujankuja 1 PL 181, 50101 MIKKELI KÄYTTÖOHJEET: FLUKE Networks IntelliTone 200 Toner ja Probe KÄYTTÖOHJEET: FLUKE Networks IntelliTone 200 Toner ja Probe Pateristonkatu 2, 50100 MIKKELI Puh. (015) 355 6428 Fax (015) 355 6333 fikret.jakupovic@mamk.fi Sivu 1/11 Pariston tila 9 voltin pariston virtamäärän

Lisätiedot

Elektroniikan perusteet, Radioamatööritutkintokoulutus

Elektroniikan perusteet, Radioamatööritutkintokoulutus Elektroniikan perusteet, Radioamatööritutkintokoulutus Antti Karjalainen, PRK 14.11.2013 Komponenttien esittelytaktiikka Toiminta, (Teoria), Käyttö jännite, virta, teho, taajuus, impedanssi ja näiden yksiköt:

Lisätiedot

Elektroniikka. Mitä sähkö on. Käsitteistöä

Elektroniikka. Mitä sähkö on. Käsitteistöä Elektroniikka Mitä sähkö on Sähkö on elektronien liikettä atomista toiseen. Negatiivisesti varautuneet elektronit siirtyvät atomista toiseen. Tätä kutsutaan sähkövirraksi Sähkövirrasta puhuttaessa on sovittu,

Lisätiedot

DC-moottorin pyörimisnopeuden mittaaminen back-emf-menetelmällä

DC-moottorin pyörimisnopeuden mittaaminen back-emf-menetelmällä 1 DC-moottorin pyörimisnopeuden mittaaminen back-emf-menetelmällä JK 23.10.2007 Johdanto Harrasteroboteissa käytetään useimmiten voimanlähteenä DC-moottoria. Tämä moottorityyppi on monessa suhteessa kätevä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen 1 2 1. MDS BT-80. Digitaalinen vahvistin Bluetooth yhteydellä. Voidaan liittää kaikkiin kaiuttimiin ja systeemeihin.

Lisätiedot

OMNIA OPINNÄYTETYÖ AMMATTIOPISTO. Diginoppa ICTP09SLG OMNIAN AMMATTIOPISTO

OMNIA OPINNÄYTETYÖ AMMATTIOPISTO. Diginoppa ICTP09SLG OMNIAN AMMATTIOPISTO OMNIA AMMATTIOPISTO OPINNÄYTETYÖ Diginoppa ICTP09SLG - 2012 OMNIAN AMMATTIOPISTO KOULUTUSALA Tieto- ja tietoliikennetekniikka OPISKELIJA Hannu Junno OHJAAJA Jari Laurila VUOSI 2012 2 TIIVISTELMÄ Opinnäytetyöni

Lisätiedot

Time spent reading magazines NRS 2011

Time spent reading magazines NRS 2011 Time spent reading magazines NRS 2011 Time spent reading magazines Time spent reading magazines Researched in NRS Consumer 2011 survey through an internet questionnaire A customised form: only the magazines

Lisätiedot

Multivibraattorit. Bistabiili multivibraattori:

Multivibraattorit. Bistabiili multivibraattori: Multivibraattorit Elektroniikan piiri jota käytetään erilaisissa kahden tason systeemeissä kuten oskillaattorit, ajastimet tai kiikkut. Multivibraattorissa on vahvistava elementtti ja ristiinkytketyt rvastukset

Lisätiedot

KMT 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT 2014: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet Lähde: KMT 2014 määrän (yhtä painetun numeroa lukeneiden ja/tai viikon aikana digitaalisia versioita lukeneiden nettoyhteismäärä). Kokonaistavoittavuus

Lisätiedot

LIITE: KMT LUKIJA SYKSY 2012/KEVÄT 2013

LIITE: KMT LUKIJA SYKSY 2012/KEVÄT 2013 LIITE: KMT LUKIJA SYKSY 2012/KEVÄT 2013 Tässä taulukossa ilmoitetut luvut ovat painettujen lehtien lukijamääriä. Kokonaistavaoittavuusluvut löytyvät osoitteesta www.levikintarkastus.fi Lukijamäärät on

Lisätiedot

2 Jannitelähde 24 V 28 V 7,5 A

2 Jannitelähde 24 V 28 V 7,5 A 1 2 Jannitelähde 24 V 28 V 7,5 A Kytkentään on sisällytetty kummatkin "kuorma-autojännitteet" eli 24,0 V varatun akun purkausjännite ja 28,0 V akun varausjännite. Näille jännitteille rakennettuja laitteita

Lisätiedot

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin.

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Kysy lisätietoja audionomilta. Lue QR-koodi tai siirry osoitteeseen www.resound.com/unite M101583-FI-13.04-Rev.A Anna elämän innostaa Langattomat

Lisätiedot

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa Lämmittely HYVINVOINTI ALIAS pystyä + tekemään ajatella positiivisesti tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti dieetti tottumus muuttaa elämää muuttua väsymys nukun huonosti ruokavalio säännöllisesti

Lisätiedot

CRT NÄYTÖN VAAKAPOIKKEUTUS- ASTEEN PERIAATE

CRT NÄYTÖN VAAKAPOIKKEUTUS- ASTEEN PERIAATE CRT NÄYTÖN VAAKAPOIKKEUTUS- ASTEEN PERIAATE H. Honkanen Kuvaputkinäytön vaakapoikkeutusaste on värähtelypiirin ja tehoasteen sekoitus. Lisäksi tahdistuksessa on käytettävä vaihelukittua silmukkaa ( PLL

Lisätiedot

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin.

Anna elämän innostaa. Langattomat ReSound Unite -lisälaitteet. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Tutustu tarkemmin langattomiin ReSound Unite -lisälaitteisiin. Kysy lisätietoja audionomilta, lue QR-koodi, tai siirry osoitteeseen www.resound.com/unite M101722-FI-13.07-Rev.A. Anna elämän innostaa Langattomat

Lisätiedot

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER LANGATON MIKROFONIJÄRJESTELMÄ MIKSERILLÄ MUSIC MIC 1 MIC 2 TONE ECHO USB RF 1 RF 2 SD OFF/ON /V- /V+ MODE IN LOW HIGH MIN MAX POWER KÄYTTÖOPAS VASTAANOTIN/MIKSERI Etupaneeli 1 2 3 13 15 USB MUSIC MIC 1

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Ominaisuuksia. 2.1 Särö

1 Johdanto. 2 Ominaisuuksia. 2.1 Särö 1 1 Johdanto Opinnäytetyön aiheeksi olen valinnut audiopäätevahvistimen. Valitsin vahvistintyypiksi korkealaatuisen stereovahvistimen, joka on siniteholtaan 2 x 220 wattia 4 ohmiin. Vahvistin on toteutettu

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika

Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika Oiva- kirjastoihin tilatut ja lahjoitetut aikakauslehdet Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika 25 Beautiful homes Alavus kuluva ja edellinen vuosi ABC+ Alavus kuluva ja edellinen vuosi Alavuden Joulu Alavus

Lisätiedot

TA 10 Puhelinvahvistin KÄYTTÖOHJE

TA 10 Puhelinvahvistin KÄYTTÖOHJE TA 10 Puhelinvahvistin KÄYTTÖOHJE Pakkauksen sisältö Vahvistinlaite Käyttöohje Liitinjohto Huom, laite tarvitsee 9V-pariston toimiakseen (ei kuulu toimitukseen). 1. Äänenvoimakkuuden säädin 2. ON/OFF -merkkivalo

Lisätiedot

Tehokas ledivalaisin 30 valkoisella ledillä. Käyttöjännite 12 20V. Nimellisvirta on noin 0.10A - 0.35A Suunnittelija Mikko Esala.

Tehokas ledivalaisin 30 valkoisella ledillä. Käyttöjännite 12 20V. Nimellisvirta on noin 0.10A - 0.35A Suunnittelija Mikko Esala. Tehokas ledivalaisin 30 valkoisella ledillä. Käyttöjännite 20V. Nimellisvirta on noin 0.10A - 0.35A Suunnittelija Mikko Esala. Valaisimen ledit on kytketty kolmen ledin sarjoihin. Näitä ledisarjoja taas

Lisätiedot

Second Lifen ääniohjeet (sounds, Voice Chat, Music )

Second Lifen ääniohjeet (sounds, Voice Chat, Music ) Second Lifen ääniohjeet (sounds, Voice Chat, Music ) Jorgito Arado Real Life Georges Segura Koulutuskeskus Salpaus Lahti, Finland http: www.salpaus.fi Second Life Jorgito Arado Paijat-Hame Edu Island http://slurl.com/secondlife/paijat-hame%20edu%20island/143/109/26/

Lisätiedot

Alavuden Joulu Alavus PaV: , , 1985, lehtisalissa Allergia, Iho & Astma Alavus kuluva ja edellinen vuosi

Alavuden Joulu Alavus PaV: , , 1985, lehtisalissa Allergia, Iho & Astma Alavus kuluva ja edellinen vuosi TILATUT JA LAHJOITETUT AIKAKAUSLEHDET Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika Alavuden Joulu Alavus PaV:1957-1960, 1962-1971, 1985,1987-2009 lehtisalissa 2010- Allergia, Iho & Astma Alavus kuluva ja edellinen

Lisätiedot

Sähköpaja. Kimmo Silvonen (X) 5.10.2015

Sähköpaja. Kimmo Silvonen (X) 5.10.2015 Sähköpaja Kimmo Silvonen (X) Elektroniikan komponentit Erilliskomponentit ja IC:t Passiivit: R C L Aktiiviset diskreetit ja IC:t Bipolaaritransistori BJT Kanavatransistorit FET Jänniteregulaattorit (pajan)

Lisätiedot

KMT 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT 2015: t ja kokonaistavoittavuudet Aikakauslehtien lukijamääriä ei saa verrata aiempien vuosien tuloksiin, koska tutkimusmenetelmää on muutettu. Sanomalehtien ja kaupunki- ja noutopistelehtien kysymysmenetelmä

Lisätiedot

ABC+ Alavus kuluva ja edellinen vuosi Alavuden Joulu Alavus , , 1985, Allergia & Astma Alavus kuluva ja edellinen vuosi

ABC+ Alavus kuluva ja edellinen vuosi Alavuden Joulu Alavus , , 1985, Allergia & Astma Alavus kuluva ja edellinen vuosi TILATUT JA LAHJOITETUT AIKAKAUSLEHDET Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika ABC+ Alavus kuluva ja edellinen vuosi Alavuden Joulu Alavus 1957-1960, 1962-1971, 1985, 1987- Allergia & Astma Alavus kuluva ja edellinen

Lisätiedot

GSM releen rakennusohjeet

GSM releen rakennusohjeet GSM releen rakennusohjeet Yleistä GSM-rele on äänikoodeilla toimiva kauko-ohjain. GSM-relettä käytetään DTMFsignaalien tunnistamiseen ja niiden perusteella tehtäviin toimintoihin. Signaali voi tulla mikrofonista,

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

Käyttöohje. 1/DOC-RSH30 Fi A

Käyttöohje. 1/DOC-RSH30 Fi A Käyttöohje 1 Yleistä: on 30W:n A-luokan 2-kanavainen putkivahvistin, joka on valmistettu Suomessa kokonaan käsityönä. Vahvistin on puhdas putkivahvistin, jossa ei ole käytetty puolijohteita signaalitiellä.

Lisätiedot

S SÄHKÖTEKNIIKKA Kimmo Silvonen

S SÄHKÖTEKNIIKKA Kimmo Silvonen S55.0 SÄHKÖTEKNKKA 9.5.000 Kimmo Silvonen Tentti: tehtävät,,5,8,9. välikoe: tehtävät,,,4,5. välikoe: tehtävät 6,7,8,9,0 Oletko muistanut vastata palautekyselyyn Voit täyttää lomakkeen nyt.. aske virta.

Lisätiedot

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2 Järjestelmän suunnittelu Kunnollinen järjestelmän suunnittelu on paras tapa maksimoida vahvistimen suorituskykyä. Suunnittelemalla asennuksen huolellisesti voit välttää tilanteita, joissa järjestelmäsi

Lisätiedot

Aikakauslehtien mainontaa koskevat väittämät. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien mainontaa koskevat väittämät. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien mainontaa koskevat väittämät KMT Kuluttaja 01 Vastaajamäärä N = 8 Toteutus nettikyselynä 8.1.-1.1.01 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä yhteensä ja

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

AS-0.3200 Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt

AS-0.3200 Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt AS-0.3200 Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt A11-03 USB-käyttöinen syvyysanturi 5op 13.9.2011-29.11.2011 Johan Backlund Ohjaaja: Johan Grönholm Johdanto Projektin tavoitteena oli suunnitella

Lisätiedot

Sähkövirran määrittelylausekkeesta

Sähkövirran määrittelylausekkeesta VRTAPRLASKUT kysyttyjä suureita ovat mm. virrat, potentiaalit, jännitteet, resistanssit, energian- ja tehonkulutus virtapiirin teho lasketaan Joulen laista: P = R 2 sovelletaan Kirchhoffin sääntöjä tuntemattomien

Lisätiedot

Profiloivimmat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät Prosenttia lukijoista

Profiloivimmat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät Prosenttia lukijoista Profiloivimmat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät 2017 Prosenttia lukijoista Aikakauslehtien avulla on helppo tavoittaa erilaisista aiheista kiinnostuneita lukijoita kustannustehokkaasti.

Lisätiedot

TAITAJA 2006 ELEKTRONIIKKAFINAALI

TAITAJA 2006 ELEKTRONIIKKAFINAALI TUOMARIN KAPPALE TEHTÄVÄ 1 Tehtävän kuvaus: Osio 1, 20 p Rakentelu veroboard (nauha) -koekytkentälevylle Tehtävän maksimipisteet: 25p Rakenna piirikaavion mukainen jännitetasojen ilmaisinkytkentä (kuva

Lisätiedot

Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika

Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika Oiva- kirjastoihin tilatut ja lahjoitetut aikakauslehdet Lehden nimi Kirjasto Säilytysaika 25 Beautiful homes Alavus 2013- ABC+ Alavus 2013- Akvaariomaailma 2013. ei ilmesty enää. Allergia & Astma Alavus

Lisätiedot

KMT syksy 2014/kevät 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT syksy 2014/kevät 2015: lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT syksy 2014/kevät 2015: t ja kokonaistavoittavuudet Sanomalehtien t perustuvat KMT Syksy 2014/Kevät 2015 -aineistoon ja niiden tulokset ovat vertailukelpoisia aikaisempien vuosien tulosten kanssa. Aikakauslehtien

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

Vahvistimet. A-luokka. AB-luokka

Vahvistimet. A-luokka. AB-luokka Vahvistimet A-luokka A-luokan vahvistimen molemmat päätevahvistin tarnsistorit johtavat, vaikke vahvistinta käytettäisi. Vahvistinta käytettäessä jatkuva lepovirta muuttuu ja näin vältytään kytkentäsäröltä

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin 1) Paristojen ja akun käyttö 2 2) MiniDisc-levyn asettaminen soittimeen ja poistaminen soittimesta 2 3) Hold-kytkin 2 4) Laitteen kytkeminen mikrofoniin / tietokoneeseen

Lisätiedot

GSM puhelin liitetään HF-johdon laitteeseen. Ohjauskomennot välittyvät etäpuhelimen näppäimistöltä DTMF-äänien avulla.

GSM puhelin liitetään HF-johdon laitteeseen. Ohjauskomennot välittyvät etäpuhelimen näppäimistöltä DTMF-äänien avulla. GSM rele Webasto/Eberspreacher Yleistä GSM rele laite ohjaa Nokia 3310 tai 3510 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri. Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.com Mediamaisteri Group 2011 Ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy

Lisätiedot

Lisää ääntä. sitä tarvitseville. www.avsound.net

Lisää ääntä. sitä tarvitseville. www.avsound.net Lisää ääntä sitä tarvitseville Sisältöjä Äänentoistojärjestelmän komponentit Kaapeloinnit ja liittimet Äänenmuokkaus äänipöydän nappulat ja liittimet signaalitiet Mikrofonit Alan terminologiaa PA-järjestelmä

Lisätiedot

Taitaja2008, Elektroniikkalajin semifinaali 24.1.2008

Taitaja2008, Elektroniikkalajin semifinaali 24.1.2008 Taitaja2008, Elektroniikkalajin semifinaali 24.1.2008 Kilpailijan nimi: 1) Oheisen kytkennän kokonaisresistanssi on n. 33 Ohm 150 Ohm a) 70 Ohmia b) 100 Ohmia c) 120 Ohmia 120 Ohm 2) Oheisen kytkennän

Lisätiedot

KMT syksy 2015/ kevät 2016:lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet

KMT syksy 2015/ kevät 2016:lukijamäärät ja kokonaistavoittavuudet KMT syksy 2015/ kevät 2016:t ja kokonaistavoittavuudet - Painetun -sarake kertoo painetun keskimääräisen n - ( netto) -sarake kertoo painetun ja sen digitaalisten versioiden yhdessä tavoittamien henkilöiden

Lisätiedot

LUMECOM. Jyrsinsovellus. 1. Asennusohje 2. Käyttöohje 3. Käyttöönottokortti

LUMECOM. Jyrsinsovellus. 1. Asennusohje 2. Käyttöohje 3. Käyttöönottokortti LUMECOM Jyrsinsovellus 1. Asennusohje 2. Käyttöohje 3. Käyttöönottokortti 11.4.2018 Asennusohje - ProJyrsin 1. Avaa Google Play Store tabletiltasi - sovellus ei tue toistaiseksi Apple/IOS käyttöjärjestelmiä

Lisätiedot

TM:n pikakokeessa Yamaha WXAD-10: uusi elämä vanhoille hifilaitteille

TM:n pikakokeessa Yamaha WXAD-10: uusi elämä vanhoille hifilaitteille TM:n pikakokeessa Yamaha WXAD-10: uusi elämä vanhoille hifilaitteille APPLE TV JA CHROMECAST EIVÄT MUUTTANEET VANHAA HIFILAITTEISTOANI LANGATTOMAKSI TOIVOTULLA TAVALLA MUTTA YAMAHA WXAD-10 MUUTTI Omistan

Lisätiedot

Katso Opetus.tv:n video: Kirchhoffin 1. laki http://opetus.tv/fysiikka/fy6/kirchhoffin-lait/

Katso Opetus.tv:n video: Kirchhoffin 1. laki http://opetus.tv/fysiikka/fy6/kirchhoffin-lait/ 4.1 Kirchhoffin lait Katso Opetus.tv:n video: Kirchhoffin 1. laki http://opetus.tv/fysiikka/fy6/kirchhoffin-lait/ Katso Kimmo Koivunoron video: Kirchhoffin 2. laki http://www.youtube.com/watch?v=2ik5os2enos

Lisätiedot

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT Sisällysluettelo Sivu Vianetsintä MicroMax, MicroMax180, MicroMax370, MicroMax750 Ohjausyksikkö on lauennut kiertovahdin vuoksi Magneettianturin

Lisätiedot

Fy06 Koe 20.5.2015 Kuopion Lyseon lukio (KK) 1/7

Fy06 Koe 20.5.2015 Kuopion Lyseon lukio (KK) 1/7 Fy06 Koe 0.5.015 Kuopion Lyseon lukio (KK) 1/7 alitse kolme tehtävää. 6p/tehtävä. 1. Mitä mieltä olet seuraavista väitteistä. Perustele lyhyesti ovatko väitteet totta vai tarua. a. irtapiirin hehkulamput

Lisätiedot

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna Ääniohjattu vilkkuvalo eillä toteutettuna Idea ei valitettavasti ole lähtöisin omasta päästäni - niin mukavaa kuin olisikin ollut riistää kunnia itselleen - vaan on keksijäperhe Ponkalalta. Olen usein

Lisätiedot

Mono- tai stereovahvistin 4.5V - 18V max. 2 x 5W 8 ohm

Mono- tai stereovahvistin 4.5V - 18V max. 2 x 5W 8 ohm Mono- tai stereovahvistin 4.V - V max. x W rms @ ohm Markku Kauppinen Vahvistimen ominaisuudet Tämä vahvistinkytkentä perustuu pikkuradioissa ja TV-vastaanottimissa paljon käytettyihin I-piireihin TDA706A

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

LED- päivyrinäyttö. 1: Anssi Kalliomäki, Marko Virtanen, Tomas Truedsson, Petri Syvälähde

LED- päivyrinäyttö. 1: Anssi Kalliomäki, Marko Virtanen, Tomas Truedsson, Petri Syvälähde 1: Anssi Kalliomäki, Marko Virtanen, Tomas Truedsson, Petri Syvälähde LED- päivyrinäyttö Ohjeet on kirjoitettu sinisellä. Poista ne lopullisesta dokumentista ja korvaa oikeilla tiedoilla. Sisällys Lyhenteet

Lisätiedot