KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Johtokunta 5/ Kokousaika Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Vretantie 19 Läsnä Lars Nummelin, puheenjohtaja Katarina Lundqvist Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Jari Lehtivaara Poissa Muut läsnä olevat Roger Hakalax TJ Pykälät Allekirjoitus Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Lars Nummelin Roger Hakalax Tarkistus, paikka ja aika Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjantarkastaja Jörgen Törnqvist Katarina Lundqvist, Aika ja paikka Kunnantoimistossa Kemiössä Vakuuttaa, allekirjoitus Virka-asema Roger Hakalax TJ Kemiönsaaren Vesi Paikka, aika ja virka-asema

2 KEMIÖNSAAREN KUNTA KOKOUSKUTSU Toimielin Laatimispäivä Sivu Johtokunta 5 / Kokousaika Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Vretantie 19 Asia nro Asia 45. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46. Pöytäkirjatarkastajien valinta 47. Esityslistan hyväksyminen 48. Laskujen vastaanottaja ja hyväksyjä 49. Kemiönsaaren Veden talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma Kemiönsaaren Veden investointibudjetti 2009, muutos 51. Hyväksyä Genbölen alueen vesi- ja jätevesiverkoston suunnitelmat 52. Anomus pumppaamon haltuunotosta, Olli Sylvänne, oikaisuvaatimus 53. Liittymispäätös, Nina ja Timo Karen, vastine Turun Hallinto-oikeus 54. Liittymispäätös, Jarmo Aalto, oikaisuvaatimus 55. Liittymispäätös, Eero Saarela 56. Liittymispäätös, Sam Forsbom 57. Tiedoksi Pöytäkirja on nähtävänä, aika ja paikka Puheenjohtaja Kemiön kunnankeskus, Lars Nummelin Tämä kokouskutsu on julkaistu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla Vakuuttaa

3 Johtokunta no Kokousaika Sivu 3 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todetaan laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi 46 Pöytäkirjatarkastajien valinta Jörgen Törnqvist ja Katarina Lundqvist valitaan pöytäkirjantarkastajiksi. 47 Esityslistan hyväksyminen Johtokunta hyväksyy esityslistan ehdotuksen mukaan.

4 Johtokunta no Kokousaika Sivu 4 48 Laskujen vastaanottaja ja hyväksyjä VALMISTELU (TJ) Kaikkien kunnallisten elimien tulisi valita laskujen vastaanottaja ja hyväksyjä. Kemiönsaaren Veden johtokunta valitsee laskujen vastaanottajaksi ja hyväksyjäksi vuodelle 2010 seuraavasti: Hyväksyjä on ensisijaisesti TJ ja hänen ollessa estynyt johtokunnan puheenjohtaja. Vastaanottaja on ensisijaisesti yhdyskuntatekniikan toimistosihteeri ja hänen ollessa estynyt Kemiönsaaren Veden laskuttaja.

5 Johtokunta no Kokousaika Sivu 5 49 Kemiönsaaren Veden talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma KVJ 42 VALMISTELU (TJ) Käyttötalous vuodelle 2010 Taloussuunnitelma vuosille Investoinnit Rahoituslaskelma Lähtöasema talousarvion ja taloussuunnitelman tekemiselle vuosille on ollut melkein yhtä haastava kuin vuodelle Kunnanhallitus ei ole talousarvio-ohjeissa antanut päämääriä Kemiönsaaren Veden talousarvio työlle. Kemiönsaaren Veden tulotasetta ei ole vielä päätetty. Talousarvion alustana on toiminut 6 ja 8 kuukauden talouden tulokset, ehdotus poistosuunnitelmaksi ja talousyksikön laskelmat korkokustannuksista ja heidän rahoitusanalyysi. Käyttötuloja on tullut vuoden 2009 aikana talousarvion mukaan mutta uusien asiakkaiden liittymismaksuja ei ole tullut talousarvion mukaan. Tulojen kokonaismäärä vuonna 2009 tullaan alittamaan vähintään Tämä on huomioitu vuoden 2010 talousarviossa. Käyttökustannukset tulevat olemaan selvästi alhaisemmat vuonna 2009 kuin mitä talousarviossa johtuen tiukasta taloudenpidosta sekä siitä että on vaikeaa tehdä talousarvio juuri perustetulle liikelaitokselle. Laajennusrakentaminen ei myöskään ole ollut niin nopeaa vuonna 2009 kuin talousarviossa, myös tämä on vähentänyt käyttökustannuksia. Tämä on huomiotu talousarviossa vuodelle Kemiönsaaren Vedelle tehdyn poistosuunnitelman ehdotuksen mukaan tulevat poistot nousemaan noin vuodelle 2010 mikä on melkein enemmän kuin vuonna 2008 ja noin enemmän kuin Tämä erittäin suuri korotus poistokustannuksiin johtuu seuraavien isojen investontien valmistumisesta vuosina , Tyskaholmenin jätevedenpuhdistamo, Nordanån vesilaitos, Kårkullan vesilaitos, Lammala jätevedenpuhdistamon saneeraus ja Jordbroalueen kunnallistekniikka. Kunnanvaltuusto on päättänyt suuruisesta pääomasta jonka Kemiönsaaren Vesi maksaa Kemiönsaaren kunnalle vuonna Johtuen siitä että Kemiönsaaren Veden tulo tasetta ei vielä ole päätetty ja siitä johtuen ei ole syytä nostaa tuntuvasti hintoja 2010 niin ehdotetaan että korvausta pääomasta ei makseta talousarviovuonna. Vuoden 2009 aikana Kemiönsaaren Vesi investoi noin 1,81 miljoonaa ja ehdotuksen mukaan investoinnit vedetään nyt alas 0,86 miljoonaan vuodelle Investoinnin taso on oikeastaan aivan liian alhainen vuonna 2010 jos ajatellaan kunnallistekniikan laajentamisen tarvetta haja-asutus alueilla sekä tarvetta parempaan kriisivalmiuteen. On toki tärkeää että investoinnit eivät monena vuotena peräkkäin saa ylittää tuntuvasti poistoeriä. Kemiönsaaren Veden laskettu lainasumma on vuoden 2009 lopussa Finanssilaskelman mukaan tämä summa kasvaa vajaalla vuoden 2010 aikana. Tämän lainasumman lasketut korkokustannukset ovat vuonna Vaikka suuri osa lainoista ovat kiinteäkorkoisia, niin toiminta on erittäin haavoittuva nouseville koroille. Jo muutaman prosenttiyksikön nousu korkotasossa antaa heti painetta nostaa hintoja vähintään 10 %.

6 Johtokunta no Kokousaika Sivu 6 Ehdotetun Kemiönsaaren kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelman mukaan Kemiönsaaren Vesi vastaa monesta erittäin tärkeästä investoinnista seuraavien 5-6 vuoden aikana joiden mm pitäisi leikata käyttökustannuksia ja lisätä jäteveden puhdistustulosta sekä turvata vedensaanti asiakkailleen. Nämä investoinnit tulevat olemaan taloudellisesti painavat kantaa johtuen siitä että ne eivät anna montaa uutta asiakasta laitokselle. Lisäksi päämääränä on rakentaa kunnallistekniikkaa joihinkin kyliin maltillisella tahdilla. Käyttötalous, investointitalous, budjettikirjan ja finanssilaskelma annetaan tiedoksi. Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää: 1. Hyväksyä käyttötalouden liitteen 1 mukaan 2. Hyväksyä investointitalouden liitteen 2 mukaan 3. Hyväksyä budjettikirjan liitten 3 mukaan 4. Hyväksyä lainataakan lisäämisen vuonna Hyväksyä finanssilaskelman liitten 4 mukaan 6. Ehdottaa kunnahallitukselle että he ehdottavat kunnanvaltuustolle että Kemiönsaaren Veden ei tarvitse maksaa korvausta pääomasta vuosina :. Kh: 169. VALMISTELU (talousjohtaja Marléne Eriksson): KuntaL 65 :n mukaan valtuuston tulee hyväksyä ennen vuoden päättymistä kunnalle talousarvio seuraavalle kalenterivuodelle. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös kolmea tai useampaa vuotta koskeva taloussuunnitelma. Talousarviovuosi on suunnitelmakauden ensimmäinen vuosi. Talousarviossa ja taloussuunnitelmassa hyväksytään tavoitteet kunnan toiminnalle ja taloudelle. Talousarvio ja taloussuunnitelma on laadittava siten, että taataan edellytykset kunnan tehtävien hoitamista varten. EHDOTUS (kunnanjohtaja): Asia jätetään pöydälle asti. Hyväksyttiin. Kh: 184. Talousarvioehdotus jaettiin hallituksen jäsenille pidetyn kokouksen yhteydessä. EHDOTUS (kunnanjohtaja)

7 Johtokunta no Kokousaika Sivu 7 Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuoden 2010 talousarvio ja taloussuunnitelman hyväksytään. ASIAN KÄSITTELY Talousarvion käyttötalous Jari Lehtivaara (sd.) ehdotti Ingmar Fornen (sd.) kannattamana, että taulukko-otsikko sivulla 20, Henkilöstö muutetaan Henkilöstö Talous+IT. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Sivulla 34 ilmeni painovirhe taulukossa Sivistysyksikkö yhtensä, kustannukset yhteensä TA 2010, joka muutettiin :ksi. Kurt Tuominen (vas.) esitti kaksi ehdotusta, toinen on sivulla 53 oleva vuodeosastoja koskeva teksti, joka muutetaan yhdistymissopimuksessa ja Kemiönsaaren palvelurakenteen yhdistämissuunnitelmassa olevaksi tekstiksi, ja toinen ehdotus on ympäristö- ja tekniikkaosaston tuottoa koskeva talousarvioehdotus, osa 4 satamatoiminta, sarake TA 2010 muutetaan euroksi. Ehdotukset eivät saaneet kannatusta ja ne raukesivat. Talousarvion investointiosa Puheenjohtaja Mårten Nurmion esityksestä liitetään yksimielisesti osaan 4 sivulla 15 teksti: kiirehditään asuntojen rakentamista Rosalassa ja jätevesijärjestelmien rakentamista saaristossa. Jari Lehtivaara (sd.) ehdotti Kenneth Lindroosin (r.) kannattamana, että huoltohalli Vretassa pannaan jäihin ja määrärahaa ei varata vuoden 2010 talousarvioon. Toimeenpannussa kädennostoäänestyksessä Lehtivaaran ehdotus sai neljä (4) ääntä (Johansson, Lehtivaara, Lindroos, Tuominen) ja esittelijän ehdotus viisi (5) ääntä (Kallonen, Drugge, Lindholm, Forne, Nurmio). Kurt Tuomisen (vas.) ehdotus, että Vretan huoltohalli poistetaan kokonaan, ei saanut kannatusta ja ehdotus raukesi. Mårten Nurmio (r.) ehdotti Jari Lehtivaaran (sd.) kannattamana, että ympäristö- ja tekniikkaosaston taloussuunnitelmaan lisätään teksti, että Taalintehtaan ja Kullan välinen kevyen liikenteen väylä rakennetaan, edellyttäen, että saadaan ulkopuolista avustusta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Mårten Nurmio (r.) ehdotti Jan Druggen (r.) kannattamana, että euron määräraha ympäristö- ja tekniikkaosaston investointisuunnitelmassa Amospuiston maauimalaa varten aikaistetaan v Kurt Tuominen (vas.) pysyi siinä kannassa Johan Johanssonin (r.) kannattamana, että määräraha pidetään v Toimeenpannussa kädennostoäänestyksessä Tuomisen ehdotus sai kaksi (2) ääntä (Tuominen, Johansson), esittelijän ehdotus kuusi (6) ääntä (Kallonen, Drugge, Lehtivaara, Lindholm, Lindroos, Nurmio) ja yksi (Forne) jätti äänestämättä.

8 Johtokunta no Kokousaika Sivu 8 Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuoden 2010 talousarvio ja taloussuunnitelma hyväksytään kunnanhallituksen tekemin muutoksin. Valt.: 63. Oheisena talousarvioehdotus. ASIAN KÄSITTELY Anders Laurén (r.). ehdotti 14. sivun viimeisen virkkeen ensimmäisen ajatusviivan tekstiin lisäystä seuraavin sanamuodoin valtuuston päättämin valtuuksin. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto voi yksimielisesti hyväksyä Laurénin ehdotuksen. RKP:n valtuustoryhmän ehdotuksesta valtuusto hyväksyi yksimielisesti kirjallisen ponnen, joka koskee määrärahaa Kyrkosundsskärin eläkeläisasuntosäätiö rs:lle. Ponsi ilmenee liitteestä 4. Barbro Sulonen, Yngve Engblom ja Eva-Stina Hellbom ilmoittivat olevansa esteelliset, eivätkä he osallistuneet ponnen käsittelyyn. Börje Salonen (sd.) jätti Kurt Tuomisen (vas.) kannattamana kirjallisen ehdotuksen, että toinen kohta sivulla 54, joka koskee vuodeosastojen profilointia, poistetaan, ja tilalle otetaan teksti yhdistymissopimuksen 4.2 kohdasta Toimintojen palvelutaso säilytetään pääasiassa eri kunnanosissa niin kauan kuin on asiakaspohjaa ja toiminta on taloudellisesti perusteltua. Sekä Kemiössä että Taalintehtaalla on vuodeosasto ja Kemiönsaaren palvelurakenteen yhdistämissuunnitelmasta Terveydenhuollon saatavuus saaristo-osiin taataan kotisairaanhoidolla ja Taalintehtaan terveyskeskuspalveluilla. Ehdotus on liitteessä 5. Toimeenpannussa nimenhuutoäänestyksessä, jossa kunnanhallituksen ehdotusta kannattavat äänestivät jaa ja Salosen ehdotusta kannattavat äänestivät ei, kunnanhallituksen ehdotus sai yhdeksäntoista (19) ääntä ja Salosen ehdotus sai kahdeksan (8) ääntä. Oheisena äänestyspöytäkirja, liite 5a. Kurt Tuominen (vas.) esitti Börje Salosen (sd.) kannattamana, että numerot 4. luvussa, Satamatoiminta, ovat virheelliset, ja ehdotti, että euroa 2010 tulopuolella sivulla 69 muutetaan euroksi. Toimeenpannussa nimenhuutoäänestyksessä, jossa kunnanhallituksen ehdotusta kannattavat äänestivät jaa ja Tuomisen ehdotusta kannattavat äänestivät ei, kunnanhallituksen ehdotus sai seitsemäntoista (17) ääntä ja Tuomisen ehdotus sai seitsemän ääntä, kolme (3) jätti äänestämättä. Oheisena äänestyspöytäkirja, liite 5b. Kalevi Kallonen (kesk.) huomautti, että suomenkielisessä versiossa sivulla 75 yhteisövero ja kiinteistövero ovat vaihtaneet paikkaa tuloslaskelmassa. Puheenjohtaja totesi, että virhe korjataan. Valtuusto päätti hyväksyä vuoden 2010 talousarvion ja taloussuunnitelman kunnanhallituksen ehdotuksen mukaan edellä päätetyin lisäyksin sivulla 14 sekä korjauksin suomenkielisessä tuloslaskelmassa sivulla 75.

9 Johtokunta no Kokousaika Sivu 9 Päätökseen liitettiin ponsi, joka koskee määrärahaa Kyrkosundsskärin eläkeläisasuntosäätiö rs:lle (liite 4). 49 Kemiönsaaren kunnanvaltuusto on hyväksynyt Kemiönsaaren kunnan talousarvion vuodelle 2010 sekä taloussuunnitelman vuosille Kunnanvaltuusto on vahvistanut Kemiönsaaren Veden peruspääomasta maksettavan korvauksen, jonka Kemiönsaaren Vesi maksaa Kemiönsaaren kunnalle ,18 sekä Kemiönsaaren Veden maksimaaliset netto investoinnit vuodelle Muita toimintaa koskevia tavoitteita kunnanvaltuusto ei ole asettanut Kemiönsaaren Vedelle. Poistosuunnitelma sekä avaava tase Kemiönsaaren Vedelle vahvistettiin kunnanvaltuuston toimesta. Kuntalain mukaan liikelaitoksen tulee hyväksyä talousarvio ennen budjettivuoden alkamista kunnanvaltuuston asettamien tavoitteiden mukaisesti. Vesihuoltolaitoksen kustannukset tulee vesihuoltolain mukaan peittää toiminnan maksuilla. Talousarvion valmistelu vuodelle 2010 rakentuu saman taksan varaan kuin vuodnna 2009, mikä antaa tulokseksi ,18 tulos sisältää vahvistettun korvaukssen peruspääomasta! Lähtökohtana Kemiönsaaren Vedelle on että toiminnan tulee kantaa itsensä taloudellisesti pidemmällä tähtäimellä. Johtokunnan tulee siksi tarkistaa talousarvio vuodelle 2010 kun vuoden 2009 tulos tai tilinpäätös on selvillä. Iltakoulu kunnanvaltuustolle, kunnanhallitukselle, tekniselle lautakunnalle sekä johtokunnalle pidetään Lounais Suomen Ympäristökeskus on ehdottanut ministeriölle että Kemiönsaaren Vedelle myönnetään valtion vesihuoltotyötukea vesirakentamiselle koskien investointeja vedensaannin turvaamiseksi asiakkaille, lisää toimintavarmuutta sekä jätevedenpuhdistuksen keskittämiselle. Ehdotus on että toteuttaminen voidaan aloittaa vuonna 2011 tai Päätöstä avustuksesta ei ole eikä ennakko tietoa ole vielä saatavilla ministeriöstä. Tämä tarkoittaa että suunnitteluprosessi tulee aloittaa, vedensaantimahdollisuus Skinnarviikissä tulee selvittää sekä hankintaa tulee valmistella jotta projektin aloittaminen on mahdollista heti kun päätös avustuksesta saadaan. Tätä taustaa vasten on tarvetta järjestää uudelleen investointitalousarviota vuodelle 2010 sekä taloussuunnitelmaa vuosille Käyttötalous, investointibudjetti, talousarviokirja sekä rahoituslaskelma annetaan tiedoksi kokouksessa. Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää: 1. Hyväksyä käyttötalousarvion liiteen 1 mukaan 2. Hyväksyä investointibudjetin liitteen 2 mukaan 3. Hyväksyä talousarviokirjan liitteen 3 mukaan 4. Hyväksyä rahoituslaskelman liitteen 4 mukaan

10 Johtokunta no Kokousaika Sivu Kemiönsaaren Veden investointibudjetti 2009, muutos VALMISTELU (TJ) Investointi Nordanån vesilaitoksen rakentaminen on onnistunut arvioitua paremmin samanaikaisesti kuin moni tämän vuoden investoinneista poikkeaa jonkin verran tarkistetusta investointibudjetista. Tämä mahdollistaa ja vaatii investointi-määrärahojen uudelleen järjestämistä. Nämä uudelleen järjestelyt ovat kunnanvaltuuston talouspäätöksen ja raamien mukainen. Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää seuraavista uudelleen järjestää uudestaan vuoden 2009 investointibudjetissa: Nordanå vesilaitos Kaukovalvontaverkosto Kemiönsaaren vesihuollon yleissuunnitelma Vesiverkosto Vesiverkosto Mestarintie Jätevesiverkosto Jätevesiverkosto Mestarintie Lammala jätevedenpuhdistamo Jordbro jätevesiverkosto

11 Johtokunta no Kokousaika Sivu Hyväksyä Genbölen alueen vesi- ja jätevesiverkoston suunnitelmat VALMISTELU (TJ) Syksyn 2009 aikana on Genböle alueen vesi- ja jätevesiverkostoa suunniteltu ja maastomittauksia suoritettu järjestettiin tiedotustilaisuus Taalintehtaalla koskien kunnallistekniikan rakentamista alueelle, tilaisuudessa oli suuri osanottaja määrä. Tilaisuudessa esiteltiin alustavat suunnitelmat alueelle. Lopulliset suunnitelmat on sitten laadittu alueen kiinteistönomistajien sekä maanomistajien antamien palautteiden perusteella, ja maastomittausten tulosten perusteella sekä hyvän suunnittelun mukaan. Kun suunnitelma on hyväksytty tullaan pyytämään kirjalliset maanomistajaluvat linjojen rakentamista varten sekä käynnistää hankinta talousarvion mukaan. Suunnitelmat liitteenä Johtokunta päättää hyväksyä suunnitelmat Genbölen alueen vesi- ja jätevesiverkoston laajentamiselle. Liite 5 Kemiönsaaren Veden TJ valtuutetaan päättämään tarvittavista muutoksista linjanvedoissa, niin että päästään helpommin yhteisymmärrykseen maanomistajien kanssa. Suunnitelma laitetaan 2 viikon ajaksi nähtäville

12 Johtokunta no Kokousaika Sivu Anomus pumppaamon haltuunotosta, Olli Sylvänne, Oikaisuvaatimus 26 VALMISTELU (TJ): Kiinteistönomistaja Olli Sylvänne omistaa kiinteistön Furulundsvägen 5, RN:r 3:44. Hänet on kytketty kunnallistekniikkaan ja hän on itse vastannut pumppaamon ja jäteveden pumppaamisesta aiheutuneista kustannuksista. Hän anoo että Kemiönsaaren Vesi ottaa hoitaakseen hänen pumppaamonsa. Kemiönsaaren Vedellä on taxassaan maininta että mahdolliset kiinteistökohtaiset pumppaamot kuuluvat liitymismaksuun. Kemiön ja Västanfjärdin vesihuoltolaitosten entisiin taxoihin kuului myös mahdolliset pumppaamot liitymismaksuun. Dragsfjärdin vesihuoltolaitoksella on ollut käytäntönä että kiinteistönomistaja itse vastaa mahdollisista pumppaamoista vesihuoltolaitoksen taksan mukaan. Käytännössä kuitenkin moni asiakas on saannut pumppaamon kaupan päälle. Entisessä Dragsfjärdin kunnassa on kuitenkin olemassa pieni määrä kiinteistönomistajia jotka ovat maksaneet pumppaamonsa käytössä oleen taxan mukaan. On tärkeää että Kemiönsaaren Vesi kohtelee asiakkaitaan samalla tavalla ja näin ollen on motivoitua että Kemiönsaaren Vesi ottaa hoitaakseen kaikki kiinteistökohtaiset pumppuasemat voimassa olevan taksan mukaan. On kuitenkin tärkeää että jokainen tapaus käsitellä erikseen johtokunassa. Anomus annetaan tiedoksi. : Johtokunta päättää että Kemiönsaaren Vesi ottaa hoitaakseen ja huoltaakseen pumppaamon Furulundsvägen 5, RN:r 3:44 joka palvelee asuin-kiinteistöä. Pumppaamo joka on rakennettu saunarakennuksen osalle jää asiakkaan omalle vastuulle. Kemiönsaaren Vesi ei vaadi minkäänlaisia korvauksia jotta laitos ottaisi vastuun pumppaamon käytöstä sekä omistuksesta. Haltuunotto toteutetaan Pykälä tarkistetaan välittömästi. :. 52 VALMISTELU (TJ) Olli Sylvänne on jättänyt oikaisuvaatimuksen johtokunnan päätöksestä sekä kirjeen johtokunnan puheenjohtajalle Sylvänne vaatii korvausta pumppaamosta joka palvelee hänen kiinteistöään kun Kemiönsaaren Vesi ottaa sen hoitaakseen. Kirjelmät annetaan johtokunnalle tiedoksi. Johtokunnan tekemän päätöksen mukaan Kemiönsaaren Vesi on lähtien ollut valmis vastaamaan kaikista käyttökustannuksista mainitulle pumppaamolle sekä joka kuukausi maksamaan korvausta sähkönkulutuksesta voimassa olevan taksan mukaan. Päätöstä ei ole toimeenpantu Sylvänteen jätettyä oikaisuvaatimus. Kemiönsaaren Vesi ei tietenkään voi maksaa hankintakustannuksia käytetystä pumppaamosta Sylvänteelle. Sylvänteen liittyessä kunnallistekniikkaan Dragsfjärdissa olivat liitymishinnat huomattavasti alhaisemmat kuin tänään, mutta vastaavasti kiinteistönomistaja, joka tarvitsi kiinteistölleen pumppaamon, joutui hankkimaan tämän omalla kustannuksellaan.

13 Johtokunta no Kokousaika Sivu 13 Näin ollen on olemassa kaksi vaihtoehtoa: 1. Tämän päätöksen saadessa lainvoiman voi Sylvänne luopua pumppaamostaan, ja ruveta saamaan korvausta kuukausittain sähkön käytöstä voimassa olevan taksan mukaan, sekä säästyä mahdollisilta tulevilta pumppaamon kunnossapitokustannuksilta. Päätös voidaan toimeenpanna taantuvasti lähtien jos Sylvänne näin toivoo. 2. Jos Sylvänne ei voi hyväksyä näitä ehtoja niin silloin toimitaan osapuolten välisen liittymissopimuksen ehtojen mukaan ja tilanne säilyy ennallaan. Toisin sanoen Sylvänne vastaa kaikista mahdollisista ylläpito kustannuksista sekä sähkönkulutuksesta pumppamolle. Johtokunta päättää hylätä oikaisuvaatimuksen aiheettomana.

14 Johtokunta no Kokousaika Sivu Liitymispäätös Nina ja Timo Karen, vastine Turun Hallinto-oikeus VALMISTELU (TJ) Nina Karen on tehnyt valituksen kunnallistekniikan liittymispäätöksestä koskien kiinteistöä Stenkulla RN:r 4:30 Dahlbyn kylässä. Johtokunta on hylännyt Karenin oikaisuvaatimuksen Oikaisuvaatimus annetaan tiedoksi : Johtokunta antaa seuraavan vastineen: Nina ja Timo Karen, Stenkulla RN:r 4:30 nimisen kiinteistön omistajat, Kanaalitie 19 Dahlbyssä ovat jättäneet oikaisuvaatimuksen Kemiönsaaren Veden TJ:n tekemästä liittymispäätöksestä Nr 33 päivätty Karenin mielestä heidän tulisi saada liittyä kunnallistekniikkaan viime vuoden hintaan, johtuen siitä että he anoivat ja vaativat liitäntää kauan ennen vuoden vaihdetta. Oikaisuvaatimus hylättiin aiheettomana koska hakija ei ollut esittänyt mitään uutta asiaa koskevaa. Dragsfjärdin, Kemiön ja Västanfjärdin vesihuoltolaitosten fuusio toteutettiin ja toiminnan strategiset suuntaviivat vahvistettiin jo Kemiönsaaren kunnan järjestelytoimikunnassa. Kemiönsaaren Veden taksa vahvistettiin Vesihuoltolaitosten fuusioiminen kun on kyse laitoksista, joilla on ollut erilaiset toimintatavat sekä eri taksan rakenne, on aina haastavaa. Päätökset jotka tehtiin syksyn 2008 aikana koskien Kemiönsaaren Vettä perustuvat mm siihen että taksat tarkistetaan niin että vesihuoltolaitoksella on mahdollisuus kantaa omat kustannuksensa alusta lähtien. Minkäänlaisesta ylimeno kaudesta ei päätetty, vaan taksatarkistus toimeen pantiin Kun taksoja on käytetty, on erittäin tärkeää että kaikkia asiakkaita kohdellaan samalla tavalla, ja siksi kaikki uudet liittymät veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukaan. Karenit ovat erittäin tietoisia tästä koska he ovat liittäneet mukaan vesihuoltolaitoksen info kirjeen päivätty Nina ja Timo Karen ovat anoneet liittymää kunnallistekniikkaan. Kemiön vesihuoltolaitoksen tuleville asiakkailleen syksyllä 2008 lähettämässä infokirjeessä ovat liittymismaksut vuodelle 2008 ja 2009 esitetty. Mitään sopimusta tai lupausta ei ole tehty siitä että he voisivat liittyä myöhemmin vanhalla hinnalla. Kemiönsaaren Vesi rakentaa vesi- ja jätevesilinjan tontinrajalle tai kiinteistön pumppaamolle asti, tätä kutsutaan liittymispisteeksi. Asiakkaalle edullisempi vaihtoehto valitaan. Talolinja (talosta liittymispisteeseen) tilataan ja maksetaan kiinteistön omistajan toimesta valitsemalleen urakoitsijalle. Karen on tilannut talolinjan sekä kytkennän Dahlströmiltä vuodelle 2008 mutta liittymistyö on tehty vasta toisen urakoitsijan toimesta. Tässä sopimuksessa Kemiönsaaren Vesi ei ole osapuolena, vaan sopimus koskee Kareenia ja Dahlströmiä / toista urakoitsijaa. Karen on vaatinut saada maksaa liittymän viimeistään Tämä vaatimus ei ole realistinen ja vasten päätöstä että ylimeno kautta taksan suhteen ei käytetä.

15 Johtokunta no Kokousaika Sivu 15 Kemiön ja Kemiönsaaren vesihuoltolaitoksen käytäntö on ollut että sopimuksia uusien asiakkaiden kanssa ei tehdä ennen kuin kiinteistö on kytketty verkostoon. Tällä tavalla on ollut helpompi taata että asiakkaita veloitetaan oikean taksan mukaan. Tätä taustaa vasten on selvä että Saarista ja Ketolaa on laskutettu oikean taksan mukaan. Kopiot Saarisen ja Ketolan liittymis sopimuksista liitetään vastineeseen mutta ei pöytäkirjaan. Johtokunta katsoo näin ollen että Karenin valitus tulee hylätä aiheettomana. Pykälä tarkistetaan välittömästi.

16 Johtokunta no Kokousaika Sivu Liittymispäätös Jarmo Aalto, oikaisuvaatimus VALMISTELU (TJ) Jorma ja Anita Aalto omistajat kiinteistölle Dambacka RN:r , Perniöntie 310B ovat jättäneet oikaisuvaatimuksen Kemiönsaaren Veden TJ:n tekemästä liittymispäätöksestä Nr 80 päivätty Aalto esittää oikaisuvaatimuksessaan mm että kiinteistö on liitetty ainoastaan jätevesiverkostoon tässä vaiheessa ja että vesiliittymä tehdään viimeistään Oikaisuvaatimus ja TJ-päätös Nr 80 annetaan tiedoksi Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää korjata päätöksen seuraavasti johtuen tapahtuneesta väärinkäsityksestä: Kiinteistö Dambacka RN:r Perniöntie 310B on liitetty jätevesiverkostoon. Liittymismaksu on alv 22% Vesiliittymä tehdään keväällä 2010 ja liittymismaksu vesiverkostoon saa näin ollen eräpäiväkseen silloin voimassa olevan taksan mukaan. Kemiönsaaren Vesi ei asenna tilapäistä vesimittaria omalla kustannuksella Aallon omaan sisään tulevaan vesijohtoon. Jäteveden laskutus tehdään arviointilaskutuksena kunnes vesiliittymä on liitetty ja Kemiönsaaren Vesi asentanut mittarin laitoksen vesijohtoon.

17 Johtokunta no Kokousaika Sivu Liittymispäätös Eero Saarela VALMISTELU (TJ) Eero Saarelan kiinteistö Fjärdbo RN:r Strandmansvägen 69 on jättänyt anomuksen liittymisestä vesi- ja viemäriverkostoon. Kiinteistö sijaitsee toiminta-alueen ulkopuolella ja aiheuttaa suhteellisen suuret liittymis kustannukset. Voimassa olevan taksan mukaan tulee liittymämaksu vahvistaa 80 % tasolle, arvioiduista kustannuksista jos vastaavia kiinteistöjä liitetään. Saadun tarjouksen ja kustannuslaskelman perusteella kokonaiskustannukset nousevat noin alv tasolle. Tämä antaa laskennallisesti liittymänhinnaksi alv. Anomus annetaan tiedoksi Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää että kiinteistö Fjärdbo RN:r Strandmansvägen 69 voidaan liittää vesi- ja jätevesiverkostoon hintaan alv. Päätös on voimassa asti. Kemiönsaaren Veden TJ valtuutetaan päättämään mahdollisesta jatkoajasta tälle päätökselle.

18 Johtokunta no Kokousaika Sivu Liittymispäätös, Sam Forsbom VALMISTELU (TJ) Sam Forsbomin kiinteistö 6/1 RN:r Apelholmenilla on jättänyt anomuksen kiinteistön liittämisestä vesi- ja jätevesiverkostoon. Kiinteistö sijaitsee toiminta-alueen ulkopuolella, Apelholmenilla, Byholmenin eteläpuolella ja kiinteistön liittäminen aiheuttaa suhteellisen suuret kustannukset. Voimassa olevan taksan mukaan tulee liittymämaksu vahvistaa 80 % tasolle, arvioiduista kustannuksista jos vastaavia kiinteistöjä liitetään. Kustannuslaskelman perusteella kokonaiskustannukset nousevat noin alv. Tämä antaa laskennallisesti liittymänhinnaksi alv. Anomus annetaan tiedoksi Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää että kiinteistö 6/1 RN:r Apelholmenilla voidaan liittää vesi- ja jätevesiverkostoon hintaan alv seuraavin ehdoin: 1. Ajateltu vesistönalitus tutkitaan sukeltamalla tai luotaamalla. Yksi edellytys liittymälle on että ei ole olemassa teräviä kallio- tai kivimuodostelmia merenpohjalla mihin linjaa suunnitellaan. 2. Yksi edellytys liittymälle on että vedenalaiset räjäytykset voidaan välttää. 3. Yksi edellytys liittymälle on että Merenkulkulaitos myöntää rakennusluvan vesistönalitukselle. Tutkimukset tilataan ja luvat haetaan Kemiönsaaren Veden toimesta. Jos tutkimukset johtavat siihen että kiinteistöä ei voida liittää, jakavat Kemiönsaaren Vesi ja Sam Forsbom kustannukset. Päätös on voimassa asti. Kemiönsaaren Veden TJ valtuutetaan päättämään mahdollisesta jatkoajasta tälle päätökselle.

19 Johtokunta no Kokousaika Sivu Tiedoksi VALMISTELU (TJ) Dragsfjärdin kunta on tehnyt sopimuksen Puolustusministeriön kanssa koskien Skinnarvikin vedenottamon ja kahden kaivon käyttöoikeutta. Sopimus on iso askel eteenpäin koskien juuri hyväksytyn Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelman toteuttamisessa. Sopimus on äskettäin tullut Kemiönsaaren Veden tietoon. Syksyn aikana on käyty neuvotteluja puolustusvoimien kanssa vedenottamon käytöstä ja tämän seurauksena koepumppauksien valmistelut on nytt käynnissä. Nordanån vedenottamoa kuormitetaan kokoajan sallittua enemmän. Vesilaitos toimii muuten hyvin. Kårkullan vesilaitos toimii hyvin ja luvan puitteissa. Kemiön jätevedenpuhdistamo toimii hyvin ja luvan puitteissa. Tyskaholmenin jätevedenpuhdistamo toimii hyvin ja luvan puitteissa. Lammalan jätevedenpuhdistamo toimii vieläkin huonosti vaikka monia parannuksia on tehty. Kullavikenin pumppaamon uusiminen on erittäin paljon myöhässä mikä vuorostaan myöhästyttää Kärran jätevedenpuhdistamon sulkemista. On todennäköistä että molemmat toimenpiteet myöhästyvät ensi vuoden puolelle. Östanån urakka etenee aikataulussa. Vuonna 2004 aloitettu urakka, veden ja jätevedensiirtolinjasta, Kärran ja Taalintehtaan välille saattaminen valmiiksi. Seuraavat päätökset jotka ovat johtokunnan valvonnan alaisia, on tehty: Kemiönsaaren Veden TJ, viranhaltijapäätökset /2009 Kunnanvaltuusto on vahvistanut Kemiönsaaren Veden toiminta-alueen sekä Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelman. Kemiönsaaren Veden johtokunta päättää merkitä asian tiedoksi.

KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA

KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Johtokunta 4/ 2009 01.10.2009 1 Kokousaika 01.10.2009 17.00-18.30 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Vretantie 19 Läsnä Lars Nummelin, puheenjohtaja Katarina Lundqvist

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA

KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Johtokunta 2 / 2009 26.08.2009 1 Kokousaika 26.08.2009 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Malmitie 2 Taalintehdas Läsnä Lars Nummelin, puheenjohtaja Katarina Lundqvist Jörgen

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2009. Kunnanhallitus 18.11.2009 1

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2009. Kunnanhallitus 18.11.2009 1 PÖYTÄKIRJA 13/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus 18.11.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 18. marraskuuta 2009 klo 14.00 17.25 Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla Päättäjät: Nurmio Mårten

Lisätiedot

Kunnantoimisto, Taalintehdas. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri

Kunnantoimisto, Taalintehdas. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri 7/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 8. joulukuuta 2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Taalintehdas Päättäjät Inger Wretdal Esko Antikainen Carola Antskog Brita Drugge Kristian

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA

KEMIÖNSAAREN VESI PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Johtokunta 3 / 2009 09.09.2009 1 Kokousaika 09.09.2009 17.00-18.39 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Vretantie 19 Läsnä Lars Nummelin, puheenjohtaja Katarina Lundqvist

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015 11/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 24. marraskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 12.4.2010

Kunnantoimisto Kemiössä 12.4.2010 2/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Maanantai klo 16.00-18.18 Kokouspaikka: Vretantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 14.6.2010

Kunnantoimisto Kemiössä 14.6.2010 3/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: klo 18.00-18.57 Kokouspaikka: Vretantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen, poissa

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 2.10.2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 9.10.2017 klo 17.00 Paikka Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 70 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma Vesihuoltolaitoksen johtokunta 4 19.01.2011 Vesihuoltolaitoksen johtokunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2011 2/02.02.02/2010 VESI 4 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio on kunnan kaikkia

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 16. päivä marraskuuta 2016 klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 88 Kokouksen avaus 89 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2008

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2008 PÖYTÄKIRJA 2/2008 Kokouspäivä Sivu Valtuusto 10.12.2008 1 Kokousaika Keskiviikko 10. joulukuuta 2008 klo 14.00-18.20 Kokouspaikka Kemiön kunnankeskus Päättäjät Wretdal Inger puheenjohtaja Lindholm Kerstin

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009. Valtuusto

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009. Valtuusto PÖYTÄKIRJA 5/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Valtuusto 11.11.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 11. marraskuuta 2009 klo 16.00 18.35 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Wretdal Inger puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38. Vesihuoltolaitoksen vesi-, jätevesi- ja perusmaksujen tarkistaminen

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38. Vesihuoltolaitoksen vesi-, jätevesi- ja perusmaksujen tarkistaminen LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 69 Kokousaika 6.5.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38 Pöytäkirjantarkastajien valinta 39 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus MERIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 19.12.2018 klo 19.00 Paikka Kilpukan ruokala Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Liite

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Tiistai 11. lokakuuta 2016 kello 18.00 19.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2019 30 Kokousaika 17.4.2019 kello 18.00 19.10 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Auramaa Ville Kankare Tarmo Kiertonen Sanna, varapuheenjohtaja Koivusaari

Lisätiedot

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen.

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen. Tekninen lautakunta 115 04.12.2013 Tekninen lautakunta 118 02.12.2014 Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus 305/02.03.01/2013 Tekninen lautakunta 04.12.2013

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 18.10 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti,

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 7. helmikuuta 2013 kello 19.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 20.03.2019, klo 16:03-17:29 Paikka Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 22.9.2017 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 22.9.2017 kello 8.18 Vastaukset: perjantai 22.9.2017 kello

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti, l

Lisätiedot

Asian on valmistellut tekninen johtaja.

Asian on valmistellut tekninen johtaja. Tekninen ja ympäristölautakunta 117 08.12.2015 Tekninen ja ympäristölautakunta 128 21.12.2015 Vesihuoltolaitoksen taksa 2016 177/03.031/2015 Tekninen ja ympäristölautakunta 08.12.2015 117 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/2015 11 Kokousaika 31.3.2015 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Mäntysaari Kalevi, Kankare Tarmo, Hörkkö Pirjo Koski Eija Lintumaa

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN / VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSAN TARKISTAMINEN

VESIHUOLTOLAITOKSEN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN / VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSAN TARKISTAMINEN Tekninen lautakunta 28 21.04.2015 Tekninen lautakunta 37 26.05.2015 Tekninen lautakunta 63 27.11.2015 Kunnanhallitus 188 30.11.2015 Valtuusto 69 07.12.2015 VESIHUOLTOLAITOKSEN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 27.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 27.3.2014 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2009

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2009 PÖYTÄKIRJA 4/2009 Toimielin Kokouspvm Sivu Peruspalvelulautakunta 4 / 2009 9.4.2009 1 Kokousaika : Torstaina 9. huhtikuuta 2009 klo 15.00 16.30 Kokouspaikka : Kunnantoimisto Kemiössä, hallituksen huone

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/7.3.2012 Kokousaika 7.3.2012 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa

Lisätiedot

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen.

Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus. Jokainen hanke käsitellään tapauskohtaisesti erikseen. Tekninen lautakunta 115 04.12.2013 Tekninen lautakunta 118 02.12.2014 Tekninen lautakunta 93 14.12.2016 Vesihuoltoavustukset vesiosuuskunnille, Etelä-Iitin vesihuolto-osuuskunnan avustushakemus 305/02.03.01/2013

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 361 187 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 364 188 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 8 / 2009 13.10.2009 1. Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö

PÖYTÄKIRJA. Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 8 / 2009 13.10.2009 1. Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 8 / 2009 13.10.2009 1 Kokousaika : 13.10.2009, klo 18.40 20.55 Kokouspaikka : Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö Päättäjät: Jörgen Törnqvist puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Rakennus- ja ympäristövalvontalautakunta 9 / 2009 27.10.2009 194 Kokousaika Tiistaina 27. lokakuuta 2009 klo 17.30-18.50 Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 24.3.2011

Kunnantoimisto Kemiössä 24.3.2011 2/2011 KUTSU 1 Kokousaika: Torstaina klo 17.00- Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Valtuustosali Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog Gunilla Awellán

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 5/2014 KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 27 Saapuneet asiakirjat 28 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 6/2012 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 27 TILINPÄÄTÖS 2011 3 28 TARKASTUSLAUTAKUNNAN SEURAAVA KOKOUS 6 29 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 6 6/2012 2 Kokousaika Tiistai

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 27. lokakuuta 2016 kello 18.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 TEKNISEN TOIMEN AJANKOHTAISKATSAUS 3 3 KIINTEISTÖ OY LABYRINTTI 3 4 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Perusmaksut vuodessa (vanha taksa suluissa):

Perusmaksut vuodessa (vanha taksa suluissa): Kunnanhallitus 164 27.10.2014 Kunnanhallitus 184 10.11.2014 Kunnanvaltuusto 45 09.12.2014 Vesimaksutaksan tarkistaminen 2015 169/02.05.00/2011 Kh 27.10.2014 164 Kyyjärven kunnan voimassaolevaa vesimaksutaksaa

Lisätiedot

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA MARTTILAN Kh 9.3.017 Liite 4 ( 49) Kv 30.3.017 Liite ( 14) VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Marttilan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Marttilan kunnanvaltuuston kokouksessa 30.03.017

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2008

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2008 PÖYTÄKIRJA 1/2008 Toimielin Kokouspäivä Sivu Valtuusto 12.11.2008 1 Kokousaika Keskiviikko 12. marraskuuta 2008 klo 16.00-18.15 Kokouspaikka Virastotalo Taalintehtaalla Päättäjät Dannström Curt puheenjohtaja,

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Sivistyslautakunta Sivu 21 KOKOUSAIKA 28.2.2012 klo 17.00-19.00 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Mäkinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 2. helmikuuta 2012 kello 19.00 20.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Martti Mäkitalo pj x Matti Jolkki j. x Anna-Maija Kirsi-Korhonen

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä,

Kunnantoimisto Kemiössä, 1/2014 KUTSU 1 Kokousaika: klo 17.00 Kokouspaikka: Kemiön kunnantoimisto, hallitushuone Jäsenet: Anders Laurén Patrick Joki Cathina Wretdal-Lindström Lars Söderlund Marjaana Hoikkala Janni Lindholm Janina

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

Koivisto Markus Korkiakoski Mika

Koivisto Markus Korkiakoski Mika 13.12.2018 1 (10) Kokousaika to 13.12.2018 kello 17:00-18:20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Ala-Katara Severi Puheenjohtaja Keskinen Irja Koivisto Juha Koivisto Markus Korkiakoski

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Tiistai 2. elokuuta 2016 kello 18.00 19.15 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI UTDRAG UR PROTOKOLL OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 29 27.02.2017 Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lisätiedot

Toimielin Kokouspäivä Sivu. Suomenkielinen koulujaosto 8/

Toimielin Kokouspäivä Sivu. Suomenkielinen koulujaosto 8/ PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Suomenkielinen koulujaosto 8/2009 15.12.2009 65 Kokousaika 15.12.2009 klo 19.00-19.45, tutustuminen Kemiönsaaren keskuskouluun klo 19.45-20.30, jaoston kokous Kokouspaikka

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika, klo 15:01-16:34 Paikka Kaupunginteatteri, Kauppakatu 14 Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 alueteatteri

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila jäsen

SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 07.03.2018 klo 13.00 14.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 7.9.2010 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 7.9.2010 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 6/2010 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 26 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA 3 27 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 28 HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS 4 29 VASTUUNALAISEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/ Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/2017 47 Aika 09.11.2017 klo 18:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 9 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 01.11.2011 kello 17.00 20.25 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA 26.9.2018 KOKOUSAIKA Keskiviikko 26. syyskuuta 2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 29. elokuuta 2013 kello 18.00 20.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Kosken Op:n auditorio ( Htp:n valokuituesittely 18.00 18.30 ) Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot