Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2673 Hennala, Rykmentinkatu 36-40, (Tornator II)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2673 Hennala, Rykmentinkatu 36-40, (Tornator II)"

Transkriptio

1 A-2673 D/1357/ /2014 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2673 Hennala, Rykmentinkatu 36-40, (Tornator II) LUONNOSVAIHE x.x.2016 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet Kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio Sijainti kaupunkirakenteessa.

2 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE x. PÄIVÄNÄ xxkuuta 2016 PÄI- VÄTTYÄ ASEMAKAAVAKARTTAA NRO A-2673 Rykmentinkatu 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaava koskee: Hennalan (27.) kaupunginosan korttelin tontteja 1-2. Asemakaavan muutoksella muodostuu: Hennalan (27.) kaupunginosan korttelin tontit 1-2 ja katualuetta. Asemakaavamuutoksen yhteydessä tehdään sitova tonttijako. Kaavahanke sisältyy kaupungin vuoden 2016 kaavoitusohjelmaan. Kaavan vireille tulosta on ilmoitettu kaavoituskatsauksesta tiedottamisen yhteydessä. 1.2 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Suunnittelualue sijaitsee Hennalan kaupunginosassa. Etäisyys Matkakeskukseen on noin 1,5 km ja torille noin 2 km. Alue rajautuu rata-alueeseen, Rykmentinkatuun ja Wolter Ramsayn katuun. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 2,8 ha. Ortokuvakartta.

3 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / KAAVAN TARKOITUS Kaavamuutoksen tavoitteena on asuin-, liike- ja toimistokäyttöön (AL) osoitetun alueen teollisuusrakennusten suojeluarvon ja kaavamääräysten tarkistaminen. 1.4 KAUPUNGIN STRATEGIA Kaupungin strategian mukaisesti asemakaavan muutos tiivistää kaupunkirakennetta keskustan ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä ja uudistaa radan varren yhdyskuntarakennetta. Alue kuuluu joukkoliikennevyöhykkeeseen. Uudisrakentaminen tukeutuu olemassa oleviin kunnallisteknisiin verkostoihin ja katuihin. Tontilta on hyvät reitit lähiympäristön puistoalueille. Ilmakuva 2014 alueelta.

4 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / SELOSTUKSEN SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT TUNNISTETIEDOT KAAVA ALUEEN SIJAINTI KAAVAN TARKOITUS KAUPUNGIN STRATEGIA SELOSTUKSEN SISÄLLYSLUETTELO LUETTELO SELOSTUKSEN LIITEASIAKIRJOISTA TIIVISTELMÄ KAAVAPROSESSIN VAIHEET ASEMAKAAVA TOTEUTTAMINEN LÄHTÖKOHDAT SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA Yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus SUUNNITTELUTILANNE Kaava aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN TARVE SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET Aloite Sopimukset Pohjakartan tarkistaminen OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö... 18

5 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Lähtökohta aineiston antamat tavoitteet Prosessin aikana syntyneet tavoitteet ASEMAKAAVAN VAIHTOEHDOT JA NIIDEN VAIKUTUKSET Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet KUVAUS ASEMAKAAVAN RAKENNE Kokonaisrakenne Mitoitus ja aluevaraukset Palvelut VAT:in, MAAKUNTAKAAVAN JA YLEISKAAVAN SISÄLTÖVAATIMUSTEN TOTEUTUMINEN YMPÄRISTÖN LAATUA KOSKEVIEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN KAAVAN VAIKUTUKSET Vaikutus rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Muut vaikutukset YMPÄRISTÖN HÄIRIÖTEKIJÄT KAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET NIMISTÖ ASEMAKAAVAN TOTEUTUS TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS TOTEUTUKSEN SEURANTA PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUS SEURANTALOMAKE LUETTELO SELOSTUKSEN LIITEASIAKIRJOISTA 1. osallistumis- arviointisuunnitelma 2. havainnekuva

6 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / TIIVISTELMÄ 2.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET Asemakaavan muutos on laadittu yksityisen maanomistajan aloitteesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma laadittiin ja asetettiin nähtäville kaavamuutoshankkeen kotisivulle Luonnosvaiheen kuuleminen järjestettiin , jolloin pyydettiin myös viranomaislausunnot. Luonnosvaiheen yleisötilaisuus pidettiin ASEMAKAAVA Kaavan tavoitteena on asuin-, liike- ja toimistokäyttöön osoitetun alueen teollisuusrakennusten suojeluarvon ja kaavamääräysten tarkistaminen. Kaavamuutos mahdollistaa aiemmin asemakaavassa suojellun Tornatorin vanhan rullatehtaan purkamisen. Purkamisen perusteena on rakennuksen haitta-ainetutkimukset, joiden mukaan rakennus ei sovellu asuin-, eikä työtilakäyttöön. Asemakaavamuutos mahdollistaa viiden uuden IV-VI kerroksisen asuinkerrostalon (AL) rakentamisen. Rakennusoikeuden määrä on kem2 +yhteistilaa kem2, yhteensä kem2. Autopaikkoja uudisrakentamista varten tulee toteuttaa 152 kpl, 1ap/80 kem2. Koilliskärjen entisen isännöitsijän talon suojelu säilyy entisellään. Asuinkerrostalojen korttelialue (AL), tontti 1: Isännöitsijän talo - tonttien pinta-ala yhteensä m 2 - tonttien yhteenlaskettu rakennusoikeus 500 kem 2 - tehokkuus n. e = 0,05 - kerrosluku II - autopaikkoja x kpl Asuinkerrostalojen korttelialue (sis AL, LPA, AH) tontit 32-38: - tonttien pinta-ala yhteensä m 2 - tonttien yhteenlaskettu rakennusoikeus kem 2 - tehokkuus e = 0,75 - kerrosluku IV ja VI asuntoja kpl - asukkaita n. 250 (laskettuna 1,5 asukasta/asunto) - autopaikkoja 152 kpl 2.3 TOTEUTTAMINEN Asemakaavan toteutuksesta vastaa tontin omistaja.

7 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / LÄHTÖKOHDAT 3.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA Yleiskuvaus Alue on vanhaa Tornatorin Rullatehtaan, myöhemmin Stora Enson tehdasaluetta. Suunnittelualue kuuluu hyväksyttyyn Stora-Enson tehdasalueelle laadittuun asemakaavamuutosalueeseen A-2222, jossa tuotantotoiminnalle tarpeettomat tontinosat on muutettu asumiseen ja muiksi työtiloiksi. Edellä mainitun asemakaavan mahdollistama rakentaminen on jo pääosin toteutettu radan varressa lukuun ottamatta alueen koilliskärkeä, rullatehtaan tonttia, jonka tehdasarakennus, pajarakennus sekä isännöitsijän entinen asuinrakennus ovat asemakaavassa suojeltuja rakennuksia Luonnonympäristö Maisema Alue sijoittuu Salpausselän etumaastoon, pääradan viereiselle tasamaalle, tasojen välille. Alueen eteläosa on noin 1-1,5 m rataa alempana ja pohjoisosa noin 0,5-1m rataa ylempänä. Pienmaisemassa koillisessa näkyy vanhan asuinrakennuksen ympäristö puistikkoineen. Alueen keskeltä aukeaa hyvät näkymät hyppyrimäille. Vahvan hoitamattoman puuston takia näkymä alueelle ovat sulkeutuneet Rykmentinkadun suuntaan. Kasvillisuus ja puusto Tontin 2/Rullatehtaan tontin puuston kunto on kartoitettu syksyllä 2016: Alueella kasvaa runsaasti puustoa, joka on luontaisesti kylväytynyttä, valtaosin huonokuntoista tai nuorta puustoa. Rykmentinkadun puistolehmukset ovat ikäänsä nähden hyväkuntoisia, mutta kaipaavat pitkää hoitamattomina hoitoleikkausta. Tontilla on myös säilyttämisen arvoisia vuorijalavia ja vaahtera. Vanhat kuuset ovat elinkaarensa loppuvaiheessa. Alueen lounaisosa on vanhaa teollisuuspihaa ja entistä lautatarhan aluetta.

8 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Pohjavesi Alue on pohjaveden muodostumisen aluetta. Pohjaveden pinta on noin 20 metrin syvyydessä. Maaperä Maaperä on moreenia, hiekkaa, ja savista silttiä, osin täytemaata. Lahti kuuluu korkean radonpitoisuuden alueeseen, minkä vuoksi radonsuojaus tulee ottaa kaikessa rakentamisessa huomioon rakennusjärjestyksen ohjeen mukaisesti Rakennettu ympäristö Väestön rakenne ja kehitys kaava-alueella Suunnittelualue ei ole asutusta. Yhdyskuntarakenne Alue sijaitsee yhdyskuntarakenteellisesti keskustan kehällä ja liittyy olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen. Tontti on vanhaa Tornatorin rullatehtaan, myöhemmin Stora Enson, teollisuusaluetta, joka nykyistä teollisuustonttia lukuun ottamatta on kaavoitettu pääosin asuintoiminnoille (AK ja AL) vuonna Kaupunki- /taajamakuva Rykmentinakdun itäpuolen rakennuskanta on matalahkoa omakoti-/rivitalovaltaista vehreää aluetta, joka muuttuu kerrostalovaltaiseksi, III krs, lounaaseen siirryttäessä. Rykmentinkadun länsipuoli on uudempaa kerrostaloaluetta, jonka kerrosluku vaihtelee V-VIII välillä.. Wolter Ramsayn kadun varressa on Tornatorin tehtaiden punatiilisiä,1940-luvulla rakennetun puusepäntehtaan ja varasto-osan rakennusosia, piippu sekä pyöreä kurusiilo. Puusepäntehdas on työtilakäytössä (TY). Rullatehdas pajarakennuksineen muodostaa oman kokonaisuutensa, joka tällä hetkellä peittyy runsaan puuston katveeseen. Koilliskärjessä oman kokonaisuutensa muodostaa entinen tehtaan johtajan asuinrakennus vehreine lehmuspuistikkoineen alueen päätteenä. Palvelut Lähimmät päiväkodit 1,5 km:n säteellä: Hennalan, Keijupuiston, Tapparakadun ja Kaarikadun päiväkodit. Alakoulu: Länsiharjun koulu alle 500 m Yläkoulu: Salinkallion yläkoulu alle 2 km, Salpausselän peruskoulu noin 1 km Launeen terveyspalvelut noin 2 km Työpaikat, elinkeinotoiminta Ei ole

9 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Virkistys Kullankukkulanpuistoon on matkaa noin 500 m ja Launeen perhepustoon on matkaa alle 1 km. Rykmentinkadun itäpuolelta lähtee myös ulkoilureitti viheralueiden kautta. Liikenne Alue kuuluu joukkoliikenteen A-vyöhykkeeseen. Alueella on hyvä jalankulkuympäristö sekä polkupyöräilyn yhteydet. Pyörätiet Bussilinja 12 (vihreä) ja 16 (musta) kulkevat Vanhaa Helsingintietä pitkin. Bussi nro 2 (punainen) kulkee Hennalankatua Asemantaustan kautta keskustaan. Pysäkeille on matkaa n. 400 m. Vuoroväli on arkisin linjalla 2 noin 3 krt/h ja viikonloppuisin noin 1-2 krt/h. Busiliikenteen linjakartta Rakennettu kulttuuriympäristö (RKY, MARY, LaRY) ja muinaismuistot Ote (väritetty) Tornatorin tontin mittauskartasta vuodelta 1946.

10 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Tornator II- alueen kohteet A. kohteilla on valtakunnallista merkitystä, ei ole suunnittelualueella B. edustavuutta Enson yrityshistorian kannalta ja ne kuvaavat hyvin yhtiön vaiheita ja kehitystä metsäteollisuusyhtiönä, vanha rullatehdas (1) C. paikallista teollisuushistoriallista arvoa osana tehdasympäristöä ja asuinaluetta, isännöitsijän asuinrakennus pihapiireineen (1) sauna/liiteri (3) Valtakunnallisia RKY-kohteita ei ole. Maakunnallisia MARY-kohteita ei ole. Alue on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti paikallisesti arvokkaaksi historialliseksi teollisuusympäristökohteeksi (LaRY). Vanha rullatehdas, radanvarren pajarakennus ja entinen isännöitsijän talo ovat asemakaavalla suojeltuja rakennuksia (sr) sekä alueen itäosan ulkoympäristö on merkitty asemakaavassa suojeltavaksi alueen osaksi (sp-1). Enso Oyj ja museovirasto ovat sopineet yhteistyöstä Enso Oyj:n rakennusperinnön vaalimiseksi: Menettelytavat muutostilanteissa kohta 4.3 B.-luokka. Enso Oy:n rakennusperintö (koskee vanhaa rullatehdasta) Enso ottaa Museoviraston kanssa yhteisesti käsiteltäväksi kohteiden luonteeseen olennaisesti vaikuttavat toimenpiteet, yhteydenottoa edellyttäviä tilanteita on mm. kaavoittaminen, peruskorjauksen tapaiset rakennuksen luonnetta olennaisesti muuttavat korjaus- ja muutoshankkeet, rakennusten käytön päättyminen. Sopimuksen mukainen rakennusten suojeluluokitus: A. Suomen metsäteollisuuden rakennusmuistomerkit B. Enso Oy:n rakennusperintö C. Tehtaan rakennusperintö (suojeluluokitusesityksessä ao. teollisuuslaitoksen teollisuusperinnön kannalta tärkeä kohde) Säilytettävyysluokitukset 1. rakennukset, jotka Enso säilyttää 2. toistaiseksi säilytettävät, joiden käsittely ratkaistaan tuotannollisen toiminnan kehittämisen yhteydessä 3. säilymistä Enso ei pidä mahdollisena

11 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Muinaismuistoja ei ole. Tekninen huolto Tontti on liitetty kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon, energiahuoltoon ja tietoliikenneyhteyksiin. Erityistoiminnat Ei ole. Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Melu ja Tärinä Alustava tonttia 2 koskeva tie- ja raideliikennemeluselvitys sekä raideliikenteen tärinä- ja runkomeluselvitykset on tehty Alustavan tärinä ja runkomeluselvityksen mukaan alueelle voidaan sijoittaa asuinrakennuksia, mutta tärinän vaimentamiseen tulee varautua. Uusien rakennusten suositeltavan korkeutena on vähintään viisi kerrosta. Alustavan tie- ja raideliikennemeluselvityksen mukaan uudisrakentamisessa pihan melutaso alittaa ohjearvot pääosalla oleskelupihaa. Erityistä meluntorjuntaa ei ole tarpeen tehdä. Julkisivujen ääneneristysvaatimukset ovat suurimmillaan 38 dba radan puoleisilla rakennuksilla. Vaatimuksessa ei ole huomioitu 2-3 desibelin varmuusvaraa. Parvekkeissa saavutetaan riittävä äänenvaimennus normaalilla raollisella lasituksella. Yksityiskohtaiset äänenvaimennusratkaisut tulee tarkentaa vielä rakennussuunnittelun edettyä. Julkisivuun kohdistuva päiväajan keskiäänitaso alittaa laskennan perusteella 65 dba kohteen kaikilla julkisivuilla. Huoneistot voidaan melun näkökulmasta katsottuna sijoittaa vapaasti. Uudisrakennusten edellyttämät mahdolliset tärinä- ja melunsuojaustoimenpiteet tarkistetaan ennen ehdotusvaihetta. Kaavamääräyksissä otetaan huomioon raideliikenteen aiheuttama melu, tärinä sekä maaperän mahdollinen puhdistustarve. EU-meluselvitys 2012, Tie-, katu-, raideliikenne ja teollisuus Päivämelu Melutaso on päivällä ulkona osin alle 55 dba (tumma vihreä), osin alle 65 dba (keltainen). Melutason ohjearvo ulkona vanhoilla asuinalueilla on alle 55 dba (tumma vihreä). Sisällä ohjearvo on alle 35 dba asuinhuone.

12 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Normaali ulkoseinärakenne eristää vähintään dba. Yömelu Melutaso on pääosin alle 55 dba (tumma vihreä) osin alle 60 dba (keltainen) vähäisesti alle 65 dba (oranssi) yöllä ulkona. Sisällä ohjearvo on alle 30 dba. Normaali ulkoseinärakenne eristää vähintään dba. Mahdollisia melumääräyksiä tarkennetaan ehdotusvaiheessa asemakaavakarttaan. Sosiaalinen ympäristö Alue muodostaa hyvän lähtökohdan sosiaalisesti monipuoliselle asuinympäristölle keskustan läheisyydessä joukkoliikenneyhteyksineen sekä alueella olevan monipuolisen asuntokannan takia Maanomistus Tontti on yksityisessä omistuksessa.

13 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / SUUNNITTELUTILANNE Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Maakuntakaavassa alue on asuintoimintojen aluetta A (ruskea). Alue kuuluu Lahden kehittämisen kohdealueeseen (kk 10), joka käsittää Lahden keskustan ja Niemen alueen. Aluetta kehitetään valtakunnnan osakeskukseksi, jonka palvelutarjonta vastaa ylimaakunnallisiin tarpeisiin ja yhdyskuntarakenne ottaa huomioon korkeatasoiset osaamisen, asuin- ja luonnonympäristön, kulttuuri- ja maisema-arvojen, elinkeinoelämän ja liikennejärjestelyjen tarpeet. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Yleiskaava Ote Lahden yleiskaavasta Lahden oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa 2025, lainvoimainen , suunnittelualue on Asuinaluetta (A). Alue on pohjaveden muodostumisaluetta (pvm). Tontti sijaitsee Helsinki-Kouvola pääradan eteläpuolella.

14 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Lahden läntisten osien osayleiskaavaehdotus on hyväksymiskäsittelyssä Siinä ei ole esitetty muutoksia tontin tai sen lähiympäristön maankäyttöön. Asemakaava Entinen teollisuustoiminnan kannalta tarpeeton teollisuusalue on kaavoitettu 2005 asuintoimintojen alueeksi (AK/AL). Uudisrakennusten kerrosluku vaihtelee pääosin VIII-V lukuun ottamatta tehtaan kupeessa sijaitsevia vanhoja tehtaan asuinrakennuksia. Alueen itäpää on jo rakennettu pääosin kyseisen kaavan perusteella lukuun ottamatta alueen koilliskärkeä, joka muodostaa kaavamuutosalueen. Vuoden 2005 asemakaavamuutoksessa asuintoimintojen aluetehokkuudeksi lukuun ottamatta teollisuustontteja on muodostunut e=0,82. Suunnittelualueen voimassa oleva asemakaava liittyy laajempaan kokonaisuuteen, jonka asemakaavan muutos A-2222 on hyväksytty Kaavamuutoksessa on selvitetty vanhojen teollisuusrakennusten suojelutarve ja käyttötarkoitus sekä tuotantotoiminnalle tarpeettomat tontinosat muutettu asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

15 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Ote voimassaolevasta asemakaavasta. Suunnittelualueella on yhteensä asuin-, liike- ja toimistorakennusten (AL) rakennusoikeutta ke-m2, josta 6000 kem2 sijoittuu asemakaavassa suojeltuihin rakennuksiin ja kem2 kolmeen uudisrakennukseen. Alueen pinta-ala on Rullatehtaan suojelumerkintä on sr-1, pajarakennuksen sr-2 ja isännöitsijän asuinrakennuksen sr-4. Alueen itäpää on merkitty suojeltavaksi alueen osaksi sp-1. Rakennusjärjestys Rakennusjärjestys Lahti, Nastola, Kärkölä on tullut Nastolan osalta voimaan ja Lahden ja Kärkölän osalta voimaan Pohjakartta Pohjakartta on tarkistettu keväällä 2016.

16 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Rakennuskiellot Ei ole. Suojelupäätökset Laaditut selvitykset Lahden yleiskaava 2025 yhteydessä tehdyt perusselvitykset Lahden kaupunkiseudun rataympäristöselvitys vaihe 1, lähtöaineisto ja nykytilan kartoitus, , Sito Lahden kaupunkiseudun rataympäristöselvitys vaihe 2, lähtöaineisto ja nykytilan kartoitus, , Sito Rakennettu kulttuuriympäristö 1. Stora Enso, Lahden tehtaiden vanhan osan rakennushistoriallinen selvitys, Jorma Latva Julkisivujen kuntotutkimus Vahanen Oy Rullatehtaan haitta-ainetutkimukset 3. Lahden rullatehdas Tornator, haitta-ainetutkimus, raportti Insinööritoimisto Mikko Vahanen. 4. Lahden Rullatehdas, haitta-ainetutkimus Vahanen Oy 5. Lahden Rullatehdas, lausunto Vahanen rakennusfysiikka Oy Maaperä ja pohjatutkimus 6. Pohjatutkimusraportti ja alustava perustamistapaehdotus, Enso-Gutzeit Oy, Lahden tehtaat, Lahti, kortteli 1505, Pohjatutkimus Oy Tehdasalueen maaperän ja rakennusten purkujätteiden käsittelytarpeen arviointi, Pakenso Oy, Lahden tehtaat, Ettala& Rossi ay. 8. Johtopäätökset tehdasalueen maaperätutkimuksista Pohjaveden laadun tarkkailu Pakenso Oy:n tehtailla lokakuussa 1999, Matti Ettala Oy. 10. Stora Enso Oyj:n Lahden Hennalan teollisuustontin asemakaavan tarkistus / lausunto maaperätutkimusten tarkistamisesta , Matti Ettala Oy Ympäristömelu 11. Ympäristömelun laskennallinen mallinnus, Stora Enso, Hennala, Lahti , Promethor Oy 12. Tie- ja raideliikennemeluselvitys, Tornator, Hennala, Lahti , Promethor Oy Liikennetärinä 13. Raideliikenteen tärinä- ja runkomeluselvitys, Tornator, Hennala, Lahti Promethor Oy Maisema, kasvillisuus, puusto 14. Stora Enson maisemaselvitys Lahden kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala 15. Stora Enson kasvillisuusselvitys Anu Naskali, Seija Honkanen, Sirkka-Liisa Lehtinen. 16. Puuston kuntotutkimus tontilla 2, Markku Saari, Teky, viherympäristö, kasvillisuusvastaava Tie- ja raideliikennemeluselvitys tarkistetaan työn aikana kaavatyön edetessä.

17 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN TARVE Suunnittelu on lähtenyt liikkeelle maanomistajan hakemuksesta. Asemakaavassa suojeltuun rullatehtaaseen ja pajarakennukseen on laadittu vuosina 2007 ja 2009 mm. Tornatorin palvelutalo-suunnitelma ja Tornatorin toimitilat-suunnitelma, mutta kumpikin on osoittautunut kustannuksiltaan mahdottomiksi toteuttaa. Asemakaavamuutoksen hakemisen perusteluina on ollut myös rakennusten haitta-ainetutkimukset ja energiamääräykset. 4.2 SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET Aloite Asemakaavan muutos on tullut vireille yksityisen maanomistajan aloitteesta Sopimukset Asemakaavatyön yhteydessä tehdään maankäyttösopimus Pohjakartan tarkistaminen Alueen pohjakartta on tarkistettu ennen kaavaehdotuksen laatimista. Pohjakartta täyttää kaavoitusmittausasetuksen 1284/1999 vaatimukset. 4.3 OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ Osalliset MRL 62 :n mukaan osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia ovat: - Alueen maanomistajat - Muut vaikutusalueen kiinteistöjen omistajat, asukkaat ja yritykset - Kaupungin hallintokunnat - Naapurikunnat - Päijät-Hämeen liitto - Hämeen ELY-keskus / ympäristö - Lahden kaupunginmuseo/museovirasto - Erityistehtäviä hoitavat yhteisöt; Lahti Aqua, Lahti Energia, Le Sähköverkko, Päijät- Hämeen Pelastuslaitos, teleoperaattorit, Itella - Muut yhdistykset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään Vireilletulo Asemakaavatyön vireille tulosta on ilmoitettu MRL 63, 2 mom. mukaisesti julkaistussa Lahden kaupungin vuoden 2016 kaavoituskatsauksessa (kohde 4) Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallistumis- ja arviointisuunnitelma laadittiin ja asetettiin nähtäville kaavamuutoshankkeen kotisivulle Alueen naapurikiinteistöille ja maanomistajille on toimitettu postitse kaavaluonnos ja OAS. Valmisteluvaiheen kuuleminen järjestettiin Luonnos-

18 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / vaiheen yleisötilaisuus pidettiin Hennalan Upseerikerholla. Paikalla oli xx osallista. Kaavatyöhön liittyvää aineistoa on ollut nähtävillä kaavahankkeen kotisivulla Internetissä. Lausunnon ovat jättäneet seuraavat tahot: xx Lausuntojen keskeinen sisältö: Viranomaisyhteistyö kaavoituksen aloitusvaiheessa on pidetty maanomistajan, kaavoituksen ja museon välinen neuvottelu suojelun edellytyksistä perustuen vuonna 2014 tehtyihin rullatehtaan haitta-ainetutkimuksiin. Neuvottelun perusteella on oltu yhteydessä museovirastoon Helsinkiin ja pyydetty asiantuntijalausunto vaaja korjausten teknisestä ja mahdollisuudesta ja laajuudesta. Lausunnon perusteella rakennus ei sovellu terveellisyyskriteerien perusteella asumiseen, eikä muuhun toimintaa, kuten työtilaksi, liikuntatilaksi tms. Tältä pohjalta alueelle on tutkittu kaavamuutosta, joka mahdollistaa rullatehtaan ja pajarakennuksen purkamisen ja uudisrakentamisen. Kaavamuutoksen lähtötietoja ja alustavaa luonnosta on esitelty Hämeen Ely-keskukselle yhteistyökokouksissa ja Oas lähetettiin Ely-keskukselle tiedoksi Valmisteluvaiheen kuuleminen järjestettiin , jolloin viranomaisille toimitettiin OAS, kaavaluonnos, havainneaineisto ja pyydettiin niistä viranomaislausunnot. 4.4 ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet: Kunnan tavoitteena on täydentää ja tiivistää kaupunkirakennetta keskustan läheisyydessä hyvien liikenneyhteyksien ja olemassa olevien yhdyskuntateknisten verkostojen äärellä. Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet: Asuinalueen suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota elinympäristöjen viihtyisyyteen ja turvallisuuteen (Yleiskaava). Rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten suojelun purku perustuu tehtyihin haitta-ainetutkimuksiin, joiden perusteella rakennus ei sovellu asuinkäyttöön, palvelutaloksi, toimistotilaksi, urheilutilaksi tms. Myöskään lyhytaikainen käyttö ei ole suositeltavaa, eikä tarkoituksen mukaista. Pohjaveden suojelu, liikennemelu- ja tärinävaikutukset sekä maaperän mahdollinen puhdistustarve tulee ottaa huomioon kaavamuutoksessa Prosessin aikana syntyneet tavoitteet Osallisten tavoitteet: Ympäristön saattaminen sellaiseen kuntoon, että se ei aiheuta vaaratekijöitä alueen asukkaille.

19 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / ASEMAKAAVA 4.6 N VAIHTOEHDOT JA NIIDEN VAIKUTUKSET Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Kaavatyön alussa on tutkittu rakennusmassojen erilaisia vaihtoehtoja, joista jatkotyöskentelyyn on valittu malli, jossa rakennukset ryhmitellään keskeisen yhteispiha-alueen ympärille ja paikoitus sijoitetaan radan puolelle. Paikoituksen jakaminen osiin johti yhteispiha-alueen pienempää kokon, minkä vuoksi autopaikat on sijoitettu kokonaan radan puolelle. Paikoitusalue jaotellaan talousrakennuksilla pienempiin osiin. Keskitetyllä yhteispiharatkaisulla saadaan parhaiten muodostettua rauhallinen oleskelu- ja leikkialue. Isännöitsijän talon tontti 1 ympäristöineen säilyy pääosin voimassa olevan asemakaavan mukaisena. Alussa tutkittuja rakennusmassojen vaihtoehtoja, jotka johtivat kuitenkin tarkemmassa mitoituksessa liian ahtaaseen sisäpihaan tai pihan melusuojaus jäi puutteelliseksi.

20 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / KUVAUS 5.1 ASEMAKAAVAN RAKENNE Kokonaisrakenne Pohjoisosa jatkaa Tornatorin 2000-luvulla rakennetun alueen rakennetta. Kokonaisuutena Tornatorin alueen korttelit muodostavat yhtenäisen korttelirakenteen. Tonttien VI-kerroksiset rakennukset rajaavat oleskelupihaa radan suuntaan ja suojaavat pihaaluetta melulta. Rykmentinkadun rakennukset ovat IV-kerroksisia.

21 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Alueen julkisivumateriaali ja väritys on ulospäin pääosin yhtenäinen, punatiilisen sävyinen ja sisäpihan puolelle vaalea. Liikenteellisesti uudisrakennusten alue liittyy Wolter Ramsayn kadulle, ajo pysäköintiin sekä huoltoajo tontille Mitoitus ja aluevaraukset Asuinkerrostalojen korttelialue (AL), tontti 1: Isännöitsijän talo - tonttien pinta-ala yhteensä m 2 - tonttien yhteenlaskettu rakennusoikeus 500 kem 2 - tehokkuus n. e = 0,05 - kerrosluku II - autopaikkoja x kpl Asuinkerrostalojen korttelialue, (sis AL, LPA, AH) tontit 32-38: (Alue koostuu AL, AH-3 ja LPA-tonteista) - tonttien pinta-ala yhteensä m 2 - tonttien yhteenlaskettu rakennusoikeus kem 2 ( kem2 + yht kem2) - tehokkuus e = 0,75 - kerrosluku IV ja VI asuntoja kpl (laskettuna 1asunto/75 kem2) - asukkaita n. 250 (laskettuna 1,5 asukasta/asunto) - autopaikkoja 152 kpl (laskettuna 1ap/80 kem2) - pyöräpaikkoja 300 kpl (laskettuna 2ppp/80kem2) Palvelut Tontti tukeutuu Hennalan, Asemantaustan ja Launeen lähipalveluihin. 5.2 VAT:in, MAAKUNTAKAAVAN JA YLEISKAAVAN SISÄLTÖVAATIMUSTEN TOTEUTUMI- NEN Lahden oikeusvaikutteista yleiskaavaa 2025 laadittaessa on otettu huomioon MRL 39 :n mukaiset yleiskaavan sisältövaatimukset. Asemakaava on yleiskaavan mukainen lukuun ottamatta asemakaavan suojelumerkinnän purkua pajarakennuksen ja rullatehtaan osalta. Suojelumerkinnän purku perustuu MRL:n sisältövaatimukseen, että asemakaava on laadittava siten, että luodaan edellytykset terveelliselle, turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle. Selvitysten perusteella rakennus ei sovellu asuinkäyttöön, palvelutaloksi, toimistotilaksi, urheilutilaksi tms. Myöskään lyhytaikainen käyttö ei ole suositeltavaa, eikä tarkoituksen mukaista. Rakennuksesta joudutaan purkamaan ainakin alapohja, suurin osa välipohjia, kantavia tiiliseiniä alaosastaan, yläpohja, jolloin suojelutavoitteet eivät enää täyttyisi. Asemakaavan muutos on Päijät-Hämeen maakuntakaavan 2008 mukainen.

22 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / YMPÄRISTÖN LAATUA KOSKEVIEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Kaavassa on huomioitu pohjaveden suojelu ja hulevesienmääräykset, liikenteen melu- ja tärinävaikutukset sekä kunnoltaan merkittävän puuston säilyttäminen. Suojelun purku perustuu MRL:n vaatimukseen terveellisestä ja turvallisesta ympäristöstä. 5.4 KAAVAN VAIKUTUKSET Vaikutus rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen Vaikutus yhdyskuntarakenteeseen Kaava tiivistää yhdyskuntarakennetta olemassa olevien katujen ja yhdyskuntateknisten verkostojen äärellä. Asuinrakentaminen sijoittuu joukkoliikennevyöhykkeelle ja liittyy jalankulun ja polkupyöräilyn verkostoihin. Vaikutukset kaupunkikuvaan Kokonaisuutena Tornatorin uudet asuinkorttelit tontilla 2 muodostavat yhtenäisen korttelirakenteen radan varteen. Tonttien rakennukset rajaavat puolittain umpikorttelityyppisesti pihatilaa, joka muodostaa korttelien yhteiskäyttöalueen, Koilliskärki säilyy nykyisellään. Vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön Entisen Tornatorin rullatehtaan asemakaavan mukainen suojelumerkintä puretaan asemakaavamuutoksessa. Tontin 1 entisen tehtaan johtajan eli isännöitsijän asuinrakennuksen suojelu ja käyttötarkoitus säilyy ennallaan. Vaikutukset liikenteeseen Uudisrakentaminen lisää liikennettä olemassa olevalle katuverkolle. Liikenne jakaantuu sekä Tornatorinkadun että Sorvarinkadun kautta kokoojakatuverkolle. Wolter Ramsaynkadun katualueen rajausta tarkistetaan, niin kadun itäreunaan on mahdollista toteuttaa jalankulun väylä Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset maisemaan Ei merkittävää vaikutusta, sopeutuu radanvarren rakennuskannan korkeuksiin ja julkisivumateriaaleihn. Vaikutukset maa- ja kallioperään, veteen, ilmaan ja ilmastoon Ei merkittävää vaikutusta. Rakentamisen yhteydessä maaperän mahdollinen pilaantunut maaperä puhdistetaan. Vaikutukset kasvillisuuteen ja eläimistöön Ei merkittävää vaikutusta. Ei vaikutusta tontin 1 kasvillisuuteen. Tontin 2 puuston kunto on kartoitettu syksyllä Säilyttämisen kannalta merkittävin kadun varren lehmusrivistö on merkitty säilytettäväksi kaavaan. Vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonvaroihin Ei merkittävää vaikutusta. Vaikutukset maa- ja metsätalouteen Ei vaikutusta.

23 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / Muut vaikutukset Vaikutukset väestörakenteeseen ja elinoloihin Mahdollistaa uusien asuinhuoneistojen rakentamisen n. 177 kpl, laskettuna 1 asunto/75 kem 2 ). Sosiaaliset vaikutukset Mahdollistaa asuntokannan lisäämisen. Alue sopii perheasumiseen ja lisää päiväkoti- ja koulupalvelujen käyttäjiä. Vaikutukset lapsiin Ympäristön siistiytyminen asemakaavamuutoksen ja uudisrakentamisen myötä parantaa alueen turvallisuutta ja terveellisyyttä. Vaikutukset yhdyskunta- ja energiatalouteen Rakentaminen tukeutuu olemassa oleviin yhdyskuntateknisiin verkostoihin sekä katuverkostoon. Vaikutukset yritystoimintaan Lisää keskustan ja Hennala-Launeen palvelujen käyttäjiä. 5.5 YMPÄRISTÖN HÄIRIÖTEKIJÄT Alustavien selvitysten mukaan raide- ja tieliikenteen melu ei edellytä erityisiä suojaustoimenpiteitä. Mahdollinen tärinä tulee selvittää ja ottaa huomioon rakennuksen suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. 5.6 KAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Kaavakartan liitteenä. 5.7 NIMISTÖ Ei uutta nimistöä. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1 TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT Toteutusta ohjaa havainnollistava kuva. Uudisrakentamisesta johtuvien sähköverkon tai muiden vastaavien kustannukset tulevat kiinteistön haltijalle. 6.2 TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS Asemakaavan mukainen rakentaminen on toteutettavissa, kun kaava on saanut lainvoiman.

24 SELOSTUS A-2673 D/1357/ / TOTEUTUKSEN SEURANTA Toteutuksen seuranta tapahtuu rakennusvalvonnan rakennuslupamenettelyn kautta. Toteutuksessa tulee ottaa huomioon maaperän puhdistustarve, melu ja tärinä ja hulevesien käsittely. 7 PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUS Lahdessa x Kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio 8 SEURANTALOMAKE

Hennala, Rykmentinkatu (Tornator II) Asemakaavamuutos A Yleisötilaisuus Maankäyttö/ kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio

Hennala, Rykmentinkatu (Tornator II) Asemakaavamuutos A Yleisötilaisuus Maankäyttö/ kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio Hennala, Rykmentinkatu 36-40 (Tornator II) Asemakaavamuutos A-2673 Yleisötilaisuus 1.12.2016 Maankäyttö/ kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio Suunnittelualue Matkakeskukseen 1,5 km, torille 2 km. Pinta-ala

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS A-2673 - D/1357/10.02.03.00.04/2014 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos A-2673 Hennala, Rykmentinkatu 36-40 (Tornator II) ALOITE/HAKIJA

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8 25.4.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta).

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Lumikatu 20

Asemakaavaselostus Lumikatu 20 Asemakaavaselostus Lumikatu 20 12.5.2017 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet Suunnitteluinsinööri Petri Peltonen Suunnittelualueen sijainti SELOSTUS A-2681 / D/2967/10.02.03.00.04/2015

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi A-2760 Asemakaavan muutos 10.12.2018 Marjapolku (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2760 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä joulukuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2760

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kilpiäinen Tervaskatu 6. Luonnos Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kilpiäinen Tervaskatu 6. Luonnos Lahti.fi A-2654 Asemakaavan muutos Luonnos 10.1.2017 Kilpiäinen Tervaskatu 6 Lahti.fi Selostus A-2654 2 (12) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx.päivänä helmikuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Sippalankatu 20 LUONNOS Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Sippalankatu 20 LUONNOS Lahti.fi A-2766 Asemakaavan muutos LUONNOS 21.3.2019 Pirttiharju Sippalankatu 20 Lahti.fi Selostus A-2766 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä xxkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8 6.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta).

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 8.11.2016 Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki Kilpeläinen Sijaintikartta

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi A-2730 Asemakaavan muutos 2.5.2018 Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi Selostus A-2730 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 2. päivänä toukokuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2730

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Lantinkatu 5 Kilpiäinen. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Lantinkatu 5 Kilpiäinen. Lahti.fi A-2708 Asemakaavan muutos 19.11.2018 Lantinkatu 5 Kilpiäinen Lahti.fi Selostus A-2708 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä marraskuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2708

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu 17 LUONNOS Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu 17 LUONNOS Lahti.fi A-2765 Asemakaavan muutos LUONNOS 28.1.2019 Pirttiharju Rakuunankatu 17 Lahti.fi Selostus A-2765 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä xxkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos LUONNOS Ahtiala Markkinakuja 3. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos LUONNOS Ahtiala Markkinakuja 3. Lahti.fi A-2757 LUONNOS 22.10.2018 Asemakaavan muutos Ahtiala Markkinakuja 3 Lahti.fi Selostus A-2757 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee x. päivänä xxxkuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2674 Asemantausta, Huovilankatu 7-9

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2674 Asemantausta, Huovilankatu 7-9 A-2674 D/1045/10.02.03.00.04/2015 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2674 Asemantausta, Huovilankatu 7-9 LUONNOS 30.6.2016 x.x.2016 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet

Lisätiedot

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 20.8.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 818 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Nattari/002 KORTTELI 1008

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

LUONNOS A Asemakaavan muutos. Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi

LUONNOS A Asemakaavan muutos. Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi LUONNOS 17.6.2019 A-2755 Asemakaavan muutos Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi Selostus A-2755 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17. päivänä kesäkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (6) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema KORTTELI KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi A-2682 Asemakaavan muutos 11.10.2017 Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi Selostus A-2682 2 (11) (11.10.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

A Asemakaava muutos. Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi

A Asemakaava muutos. Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi A-2705 Asemakaava muutos 11.1.2018 Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi Selostus A-2705 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 11. päivänä tammikuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2705

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos Rauhankatu 2 (Pienteollisuustalo)

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos Rauhankatu 2 (Pienteollisuustalo) Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos Rauhankatu 2 (Pienteollisuustalo) 8.9.2015 Kaavoitusarkkitehti Päivi Airas Suunnittelualue osoitekartalla. SELOSTUS LUONNOS A-2618 / - D/2824/10.02.03.00.04/2015 2

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS LENTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUUNTAMONTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 17.5.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 799 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE LINTURINNE/5 KORTTELIT 860 osa ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu Lahti.fi A-2765 Asemakaavan muutos Pirttiharju Rakuunankatu 17 11.3.2019 Lahti.fi Selostus A-2765 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 11. päivänä maaliskuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Luonnos. Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Luonnos. Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi A-2721 Asemakaavan muutos Luonnos 5.9.2017 Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2721 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 5.päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2673 Hennala, Rykmentinkatu 36-40, (Tornator II)

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2673 Hennala, Rykmentinkatu 36-40, (Tornator II) A-2673 D/1357/10.02.03.00.04/2014 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2673 Hennala, Rykmentinkatu 36-40, (Tornator II) 10.2.2017 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet Kaavoitusarkkitehti

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Kirkkotie, Säynätsalo 19:087

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Kirkkotie, Säynätsalo 19:087 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kirkkotie, Säynätsalo 19:087 10.10.2007 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee 31. kaupunginosan hautausmaa- ja katualuetta.

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS RUUTANAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HONKATIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.1.2016 ASEMAKAAVAN NUMERO 768 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE RUUTANA KORTTELIT OSA KORTTELIA 7024

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Ailinkatu 1, Nikkilä Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Ailinkatu 1, Nikkilä Lahti.fi A-2689 Asemakaavan muutos 25.10.2017 Ailinkatu 1, Nikkilä Lahti.fi Selostus A-2689 2 (13) (25.10.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 25. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak 006030) Koskee 6. kaupunginosan korttelin 658 tonttia 1, muutoksella muodostuu korttelin 658 tontti 1. ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS 15.9.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi A-2729 Asemakaavan muutos 14.5.2016 Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi Selostus A-2729 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 14. päivänä toukokuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2729

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/12 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 3. KESKUSTA KORTTELI 3063, PUISTOT JA KADUT ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kemijärven kaupunki

Lisätiedot

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 18.3.2008 JOUTSAN KUNTA NIINNIEMEN ASEMAKAAVA Luonnos 18.3.2008 Korttelit 1-7 sekä niihin liittyvät lähivirkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueet i 1 TIIVISTELMÄ 2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Tuhkimontie 3 Laune. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Tuhkimontie 3 Laune. Lahti.fi A-2772 Asemakaavan muutos 24.5.2019 Tuhkimontie 3 Laune Lahti.fi Selostus A-2772 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 24. päivänä toukokuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2772 (Tuhkimontie

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4 4.1.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Ostoskatu 16 20, Kerinkallio. Lahti.fi OAS A-2775 D/2411/ / (5)

A Asemakaavan muutos. Ostoskatu 16 20, Kerinkallio. Lahti.fi OAS A-2775 D/2411/ / (5) OAS A-2775 D/2411/10.02.03.00.04/2017 1 (5) A-2775 Asemakaavan muutos 21.3.2019 Ostoskatu 16 20, Kerinkallio (Liipolan ostoskeskuksen länsiosa) Lahti.fi OAS A-2775 D/2411/10.02.03.00.04/2017 2 (5) ALOITE/HAKIJA

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LOUKKAANTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 13.9.2016 ASEMAKAAVAN NUMERO 782 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI/2 KORTTELI 1112 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi A-2707 Asemakaavan muutos 25.10.2017 Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi Selostus A-2707 2 (11) (25.10.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 25. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

A-2619 Asemakaavamuutos Rautatienkatu 19

A-2619 Asemakaavamuutos Rautatienkatu 19 A-2619 Asemakaavamuutos Rautatienkatu 19 Keskustan kaavoituskohteiden k id yleisötilaisuus i 4.6.2014 kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio gsm 050 387 8708 marja.mustakallio@lahti.fimustakallio@lahti

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku Kuva: Blom Kartta Oy KAAVASELOSTUS 11.4.2018, luonnos KAAVOITUS 2018 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO Ympäristökeskus

Lisätiedot

A-2737 D/488/ /2018 A Asemakaavan muutos. Kujalan pistoraide, Kujala Lahti.fi

A-2737 D/488/ /2018 A Asemakaavan muutos. Kujalan pistoraide, Kujala Lahti.fi OAS A-2737 D/488/10.02.03.00.04/2018 1 (5) A-2737 Asemakaavan muutos Kujalan pistoraide, Kujala 19.2.2018 Lahden kaupunki Lahti.fi ML/RK OAS A-2737 D/488/10.02.03.00.04/2018 2 (5) ALOITE/HAKIJA Asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27 L O V I I S A 5.11.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 30 PERNAJA (SÄHKÖKUJAN ALUE, KOSKENKYLÄ) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: KOSKENKYLÄ, PERNAJA Kaupunki: LOVIISA

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY 20.6.2017 KAAVASELOSTUS SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Perustiedot 1.2

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE

RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) RIUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LIKOLAMMINTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 30.10.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 825 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Riku KORTTELI 4009 KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kaavaselostus 14.10.2009 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kuopion kaupunki Kaupunkisuunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NIILONTIE 22 17.8.2017 VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: KIRJE 25.5.2017 HYVÄKSYMISKÄSITTELY: KAAVANLAATIJA: KAUPUNGINHALLITUS

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS HUUTIJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MYLLYTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 14.2.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 790 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE HUUTIJÄRVI/33 KORTTELI 3127 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 Ilmakuva lännestä. Asemakaavamuutosalueen likimääräinen

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 11.4.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin (03)888

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.5.2018 Torin 2 1

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 6. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 82 TONTIN 15 ASEMAKAAVAN MUUTOS, Pitkäkatu 25 2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

A-2734 D/476/ /2017. Asemakaavan muutos. Katsastajankatu 16 Kärpänen. Lahti.fi OAS A (8) D/476/

A-2734 D/476/ /2017. Asemakaavan muutos. Katsastajankatu 16 Kärpänen. Lahti.fi OAS A (8) D/476/ OAS A-2734 1 (8) A-2734 Asemakaavan muutos 8.3.2018 päivitetty x.x.201x Katsastajankatu 16 Kärpänen Lahti.fi OAS A-2734 2 (8) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot