KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus."

Transkriptio

1 KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus. Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja laita opas talteen tulevaa käyttöä varten. LN54** LP36** LP63** LP86** LA62**

2 2 SISÄLLYS SISÄLLYS 3 KÄYTTÖOIKEUDET 3 AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOSKEVA HUOMAUTUS 28 KAUKO-OHJAIN 32 HUOLTO 32 TV:n puhdistus 32 - Näyttö, kehys, runko ja jalusta 32 - Virtajohto 4 TURVATOIMET 4-3D-kuvan katseleminen (vain 3D-mallit) 6 ASENTAMINEN 6 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 6 Purkaminen 9 Lisävaruste 10 Osat ja painikkeet 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen 12 TV:n asentaminen 12 - Jalustan kiinnittäminen 13 - Kiinnittäminen pöytään 16 - Kiinnittäminen seinälle 17 - Kaapelien järjestäminen 18 - Dual Lock -toiminnon käyttö 19 KYTKENNÄT 19 Antennin kytkeminen 19 Satelliittiantennin kytkentä 20 HDMI-liitäntä 21 DVI HDMI-liitäntä 22 RGB-liitäntä 22 Komponenttiliitäntä 23 Kaiuttimen ulostulon ASENNUS 24 USB-yhteys 25 CI-moduulin kytkeminen 25 Euro Scart -liitäntä 26 ääniliitäntä 26 - Digitaalinen optinen ääniliitäntä 26 Kuulokeliitäntä 27 Verkon asettaminen 27 - Langallinen verkkoyhteys 27 - Langattoman verkon yhteys 27 LED-kellon liitäntä 32 VIANMÄÄRITYS 33 EZSIGN :N KÄYTTÖÄ KOSKEVA VAROITUS 33 TEKNISET TIEDOT 38 IR-KOODIT 39 ULKOISEN OHJAUSLAITTEEN ASENNUS 39 RS-232C-kaapelin kytkentä 39 Liitintyyppi: 9-nastainen D-SUB, uros 39 RS-232C-liittimen kytkennät 40 Tietoliikenneasetukset 40 Komentoluettelo 41 Lähetys- ja vastaanottoprotokolla VAROITUS yvakavan varoituksen laiminlyönti saattaa johtaa vakavaan vammaan ja lisää onnettomuuden ja kuolettavien vammojen riskiä. VAARA yvaroituksen laiminlyönti saattaa johtaa lievään vammaan tai laitteen vahingoittumiseen. HUOMAUTUS y Huomautus sisältää tietoja tuotteen turvallisesta käytöstä. Lue huomautus huolellisesti ennen tuotteen käyttöä.

3 KÄYTTÖOIKEUDET / AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOSKEVA HUOMAUTUS 3 KÄYTTÖOIKEUDET Tuetut käyttöoikeudet voivat vaihdella mallin mukaan. Lisätietoja käyttöoikeuksista on osoitteessa Valmistettu Dolby Laboratoriesin lisenssillä. Dolby ja kaksois-d-symboli ovat Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. HDMI ja HDMI High-Definition Multimedia interface, sekä HDMI logo ovat HDMI Licensing LLC :n rekisteröityjä tavaramerkkejä USA:ssa ja muissa maissa. TIETOA DIVX-VIDEOSTA: DivX on DivX, LLC:n, Rovi Corporationin tytäryhtiön, kehittämä digitaalivideomuoto. Tämä on virallinen DivX Certifi ed -laite, joka toistaa DivX-videota. Osoitteessa divx.com on lisätietoja ja ohjelmistotyökaluja, joilla voit muuntaa tiedostoja DivX-videomuotoon. DIVX VIDEO-ON-DEMAND: Tämä DivX Certifi ed -laite vaatii DivX-rekisteröinnin, jotta sillä voi toistaa DivX Video-on-Demand (VOD) -sisältöä. Luo rekisteröintikoodi laitteen asetusvalikon DivX VOD -osassa. Lisätietoja rekisteröinnistä on osoitteessa vod.divx.com. "DivX Certifi ed -laite toistaa 1080p-tarkkuuden DivX-teräväpiirtovideota sekä maksullisia sisältöjä" "DivX, DivX Certifi ed ja niihin liittyvät logot ovat Rovi Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, ja niihin on hankittu käyttölupa." (Vain LP860*) "Suojattu yhdellä tai useammalla seuraavista patenteista Yhdysvalloissa: 7,295,673; 7,460,668; 7,515,710; 7,519,274 Valmistettu lisenssillä, Yhdysvaltojen patenttinumerot: ; ; Muita Yhdysvaltojen ja maailmanlaajuisia patentteja on haettu. DTS, symboli sekä DTS ja symboli yhdessä ovat DTC, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä, ja DTS 2.0+Digital Out on DTS, Inc:n tavaramerkki. Tuote sisältää ohjelmistoja. DTS, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOS- KEVA HUOMAUTUS Voit hankkia tämän tuotteen sisältämän lähdekoodin GPL-, LGPL-, MPL- ja muiden avoimen lähdekoodin käyttöoikeuksien perusteella osoitteesta Lähdekoodin lisäksi voit ladata kaikki mainitut käyttöoikeusehdot, takuun vastuuvapauslausekkeet ja tekijänoikeusilmoitukset. LG Electronics toimittaa avoimen lähdekoodin myös CD-levyllä. Tästä palvelusta veloitetaan vain toimituskustannukset, eli tietovälineen hinta ja toimituskulut. Pyynnön voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen Tarjous on voimassa kolme (3) vuotta tuotteen ostopäivästä.

4 4 TURVATOIMET ENGLISH TURVATOIMET Lue nämä turvaohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 3D-kuvan katseleminen (vain 3D-mallit) VAROITUS Katseluympäristö ykatseluaika -- Kun katsot 3D-sisältöä, pidä 5 15 minuutin taukoja tunnin välein. 3D-sisällön katseleminen pitkään voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta tai uupumusta tai rasittaa silmiä. Valoherkkyyskohtaukset ja krooniset sairaudet y Vilkkuvat valot tai tietyt 3D-sisällön kuviot voivat aiheuttaa joillekin käyttäjille kohtauksen tai muita poikkeavia oireita. y Älä katso 3D-videoita, jos olet huonovointinen tai raskaana ja/tai sinulla on krooninen sairaus, kuten epilepsia, sydänvika tai verenpainetauti. y 3D-sisältöä ei suositella niille, jotka eivät näe 3D-kuvan syvyysvaikutusta tai näkevät sen väärin. He voivat nähdä kaksoiskuvia tai katselu voi tuntua epämukavalta. y Jos sinulla on karsastusta, heikko näkö tai hajataittoa, syvyysnäkösi voi olla heikko ja kaksoiskuvat voivat rasittaa silmiäsi. Pidä taukoja keskivertoaikuista useammin. y Jos vasemman ja oikean silmäsi näkötarkkuudet eroavat suuresti toisistaan, korjaa ero ennen 3D-kuvien katsomista. Oireet, joiden vuoksi 3D-sisällön katselu kannattaa lopettaa tai sitä kannattaa välttää y Älä katso 3D-sisältöä, jos olet uupunut unenpuutteen, työn tai juomisen vuoksi. ykun näitä oireita ilmenee, lopeta 3D-sisällön katsominen ja lepää, kunnes oireet helpottavat. -- Jos oireet eivät katoa, ota yhteys lääkäriin. Oireita voivat olla päänsärky, silmäsärky, huimaus, pahoinvointi, tykytys, näön hämärtyminen, epämukava olo, kaksoiskuvat, näköhäiriöt tai uupumus.

5 TURVATOIMET 5 VAARA Katseluympäristö ykatseluetäisyys - Kun katselet 3D-kuvaa, pidä TV:hen etäisyyttä vähintään kaksi kertaa näytön lävistäjän verran. Jos 3D-sisällön katseleminen tuntuu epämukavalta, siirry kauemmas TV:stä. y Katselupaikka - Katso TV:tä pää suorassa siten, että näytön keskikohta on silmän tasalla. Muutoin 3D-sisältö ei ehkä näy oikein. ENGLISH Katseluikä ypikkulapset/lapset -- 3D-sisällön käyttö/katselu on kiellettyä alle 6-vuotiailta lapsilta. -- Alle 10-vuotiaat lapset voivat ylireagoida, koska heidän näkökykynsä on vasta kehittymässä (esimerkki: he voivat yrittää koskettaa näyttöä tai hypätä sen sisään). 3D-sisältöä katsovia lapsia on valvottava erityisen tarkasti. -- Lasten binokulaarinen poikkeama 3D-esitysten suhteen on suurempi kuin aikuisilla, koska lasten silmät ovat lähempänä toisiaan kuin aikuisten. Siksi he erottavat samassa 3D-kuvassa enemmän stereoskooppista syvyyttä kuin aikuiset. y Nuoret -- 3D-sisällön valo voi rasittaa alle 19-vuotiaiden nuorten silmiä. Heidän on syytä välttää 3D-sisällön pitkäaikaista katselua väsyneenä. y Vanhukset -- Vanhusten 3D-näkökyky voi olla heikompi kuin nuorten. Katsele TV:tä suositellun katseluetäisyyden päästä. 3D-lasien käyttövaroitus ykäytä LG:n 3D-laseja. Muutoin 3D-videot eivät ehkä näy oikein. yälä käytä 3D-laseja tavallisina silmälaseina, aurinkolaseina tai suojalaseina. ymuokattujen 3D-lasien käyttö voi rasittaa silmiä tai vääristää kuvaa. y Älä säilytä 3D-laseja erittäin korkeassa tai matalassa lämpötilassa. Se aiheuttaa muodonmuutoksen. y 3D-lasit ovat hauraat ja naarmuuntuvat helposti. Käytä lasien pyyhkimiseen aina pehmeää ja puhdasta liinaa. Älä naarmuta 3D-lasien linssejä terävillä esineillä äläkä puhdista/pyyhi niitä kemikaaleilla. y Näyttö voi vilkkua, kun katsot 3D-videoita loistevalaisimen tai kolmella aallonpituudella toimivan polttimon valossa. Sammuta valo tai himmennä sitä. y Sammuta muut elektroniset laitteet tai viestintälaitteet tai vie ne pois TV:n läheltä, koska ne voivat aiheuttaa häiriöitä ja estää 3D-toiminnon toiminnan. y Kun katselet TV:tä makuulta, 3D-kuvat voivat näyttää tummilta tai ne eivät näy lainkaan.

6 6 ASENTAMINEN / KOKOAMINEN JA VALMISTELU HUOMAUTUS ykuva saattaa poiketa omasta televisiostasi. ytelevisiosi OSD-valikkonäyttö voi poiketa hieman käyttöoppaan kuvista. yvalikot ja asetukset voivat vaihdella tulolähteen tai tuotemallin mukaan. ylaitteeseen voidaan tulevaisuudessa lisätä uusia älytoimintoja. ytelevisio voidaan siirtää virransäästötilaan virrankulutuksen vähentämiseksi. Televisio kannattaa sammuttaa, jos sitä ei katsota vähään aikaan, sillä tämä vähentää energiankulutusta. ykäytön aikana kulutetun energian määrää voidaan vähentää merkittävästi vähentämällä kuvan kirkkautta, mikä puolestaan vähentää yleisiä käyttökustannuksia. ASENTAMINEN 1 Avaa pakkaus ja tarkista, että se sisältää kaikki lisävarusteet. 2 Kiinnitä jalusta TV:hen. 3 Liitä ulkoinen laite TV:hen. KOKOAMINEN JA VALMISTELU Purkaminen Tarkista, että toimitus sisältää seuraavat osat. Jos jokin lisävaruste puuttuu, ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään, jolta hankit tuotteen. Tämän käyttöoppaan kuvat voivat poiketa tuotteen tai osien todellisesta ulkonäöstä. VAARA yälä käytä hyväksymättömiä tuotteita, sillä ne vaarantavat tuotteen turvallisuuden ja voivat lyhentää sen käyttöikää. ytakuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat hyväksymättömien tuotteiden käytöstä. yjoidenkin mallien näyttöön on kiinnitetty ohut kalvo älä poista sitä. HUOMAUTUS ytuotteen mukana toimitetut osat voivat vaihdella mallin mukaan. ytuotteen teknisiä tietoja tai tämän oppaan sisältöä voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi. yjotta yhteys toimii parhaiten, HDMI-kaapeleissa ja USB-laitteissa on oltava alle 10 mm:n paksuiset ja 18 mm:n levyiset kehykset. Jos USB-kaapeli tai USB-muistitikku ei sovi televisiosi USB-porttiin, käytä jatkojohtoa, joka tukee USB 2.0 -versiota. B B *A < = 10 mm *B < = 18 mm A A

7 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Käyttöopas Kauko-ohjain ja paristot (AAA) (Katso sivua 28, 29, 30, 31) Jalustan runko / Jalustan tuki (Vain LP36**, 32/37/39/42/47LN54**, LP63**) (Katso sivua 12) Jalustan runko / Jalustan tuki (Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) (Katso sivua 12) SCART kaapeli (Vain LP869*) (Katso sivua 25) Kaapelinpidike (Mallin mukaan) (Katso sivua 17) Pöytäkiinnityksen ruuvi M4 x 20 (1 EA: Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (2 EA : Vain 42/47LP860*) (Katso sivua 14) Jalustan ruuvit M4 x 14 (7 EA : Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (8 EA : Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) (Katso sivua 12) Virtajohto (Mallin mukaan) Suojakiinnike/pultti (Vain LN54**,LP36**, LP63**, LA62**) (Katso sivua 17) Eristin (selon le modèle) (Katso sivua 8) Dual Lock (Vain LP63**) (Katso sivua 18) Pöytäkiinnityksen kaapeli / Kiinnikeruuvi M4 x 8, 2 EA (Vain 42/47LP860*) (Katso sivua 14) Virtajohdon pidike / Koaksiaalikaapelin pidike (selon le modèle) (Katso sivua 17) Seinäkiinnikkeen sisävälikkeet 4 EA (Vain 37LP869*) (Katso sivua 16) EzSign Editor CD (Vain LN549E) 3D-elokuvalasit Tuotteen mukana toimitettavien 3D-lasien määrä voi vaihdella mallin tai maan mukaan. (Mallin mukaan) SUOMI ENG tai 7

8 8 KOKOAMINEN JA VALMISTELU HUOMAUTUS yantennin eristimen asennusopas: -- Käytä tätä television asentamisessa, jos televisiossa on eri jännite kuin antennin signaalissa.»» Jos television ja antennisignaalin välillä on jännite-ero, antenni voi ylikuumentua, mikä voi aiheuttaa onnettomuusvaaran. -- Voit parantaa TV:n katselun turvallisuutta poistamalla TV-antennin jännitteen. On suositeltavaa kiinnittää eristin seinäpistokkeeseen. Jos sitä ei voi kiinnittää seinäpistokkeeseen, kiinnitä se TV:hen. Älä irrota antennin eristintä asennuksen jälkeen. -- Varmista ennen aloittamista, että TV-antenni on kytketty. Seinä Kytke televisioon. ANTENNA/ CABLE IN tai Kaapeli/antenni Eristin Kytke digiboksiin. Kytke eristimen toinen pää kaapeli-/antenniliitäntään ja toinen pää televisioon tai digiboksiin. Laitteet, jotka on kytketty rakennuksen maadoitukseen verkkovirtakytkennän kautta tai muiden maadoitettujen laitteiden kautta ja kaapelijakelujärjestelmään koaksiaalikaapelin kautta, voivat joissain olosuhteissa aiheuttaa palovaaran. Kytkentä kaapelijakelujärjestelmään vaatii tämän vuoksi laitteen, joka eristää sähkön tietyn taajuusalueen alapuolelle (galvaaninen eristys, katso EN ) RF-eristintä käytettäessä signaalin herkkyys voi heiketä hieman.

9 P KOKOAMINEN JA VALMISTELU 9 Lisävaruste Lisätarvikkeita saatetaan vaihtaa tai muokata laadun parantamiseksi ilman erillistä ilmoitusta. Ota yhteys jälleenmyyjään, jos haluat ostaa näitä tarvikkeita. Nämä laitteet toimivat ainoastaan tiettyjen mallien kanssa. LG-äänilaite Langaton WiFi adapteri AN-WF100 LED-kello LEC-001 Taikakauko-ohjain AN-MR300 3D-elokuvalasit AG-F2**, AG-F3**, AG-F4** Yhteensopivuus LN548C / LN549C / LP36** LN549E LP63** LP860* LP869* LA62** LG-äänilaite Langaton WiFi adapteri AN-WF100 LED-kello LEC-001 AN-MR300 Taikakauko-ohjain 3D-elokuvalasit AG-F2**, AG-F3**, AG-F4** Mallin nimi ja muotoilu saattaa muuttua tuotteen toimintojen, valmistusolosuhteiden tai käytäntöjen mukaan.

10 10 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Osat ja painikkeet Tyyppi A : LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54** Tyyppi B : LP860*, 55/60LN54**, LA62** Näyttö Näyttö OK SETTINGS INPUT OK SETTINGS INPUT Kaiuttimet Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Painikkeet Kaiuttimet Kauko-ohjaintunnistin LG-logovalo (Vain LP860*, LA62**) Painikkeet Virran merkkivalo (Vain 55/60LN54**) Tyyppi B : 37LP869* Näyttö Tyyppi B : 47LP869* Näyttö K TINGS PUT Kaiuttimet Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Kaiuttimet OK SETTINGS INPUT OK SETTINGS INPUT Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Painike OK ꔉ SETTINGS INPUT Kosketuspainikkeet 1 Selaa tallennettuja H kanavia. Säädä H äänenvoimakkuutta. Kuvaus Valitse korostettu valikkoasetus tai vahvista syöte. Avaa päävalikon tai tallentaa syötteen ja poistuu valikoista. Vaihda tulolähde. / I Kytkee tai katkaisee virran. Painikkeet 1 C-tyypin painikkeita voi käyttää sormen painalluksella. HUOMAUTUS yvoit ottaa LG-logovalon tai virranilmaisimen valon käyttöön tai poistaa ne käytöstä valitsemalla päävalikosta ASETUS. (Mallin mukaan)

11 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen Lue seuraavat ohjeet ennen TV:n siirtämistä tai nostamista, jotta laite ei naarmuunnu tai vahingoitu ja jotta kuljetus sujuu turvallisesti laitteen tyypistä tai koosta riippumatta. VAARA y Isokokoisen TV:n siirtämiseen tarvitaan vähintään 2 henkilöä. y Kun kannat TV:tä, pitele sitä alla olevan kuvan mukaisesti. yvaro koskemasta ruutuun, jotta se ei vahingoitu. y Suosittelemme, että TV asetetaan alkuperäiseen laatikkoon tai pakkausmateriaaliin siirtämistä varten. y Irrota virtajohto ja kaapelit, ennen kuin siirrät tai nostat TV:tä. y Pitele TV:tä ruutu poispäin itsestäsi, jotta ruutu ei vahingoitu. yälä ravista tai kolhi TV:tä kantamisen aikana. y Pidä TV pystysuorassa kantamisen aikana. Älä käännä sitä sivuttain tai kallista sitä vasemmalle tai oikealle. y Älä käytä liikaa voimaa käsittelyssä, jotta kotelointi ei taivu ja vahingoita näyttöä. y Pitele lujasti TV:n rungon yläosasta ja pohjasta. Varmista, ettet tartu läpinäkyvään osaan, kaiuttimeen tai kaiuttimen ritilään.

12 12 KOKOAMINEN JA VALMISTELU TV:n asentaminen ENG SUOMI * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. Jalustan kiinnittäminen (Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) 1 4 EA 3 EA M4 x 14 1 Jalustan runko M4 x 14 Jalustan runko Etupuoli Etupuoli Jalustan tuki Jalustan tuki EA M4 x 14 4EA M4 x 14

13 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 13 VAARA ykun kiinnität television jalan, aseta televisio näyttö alaspäin pehmustetulle pöydälle tai tasaiselle alustalle, ettei näyttöön tule naarmuja. yvarmista, että ruuvit on asennettu oikein ja kiinnitetty kunnolla. Jos ruuveja ei kiinnitetä kunnolla, TV saattaa kallistua eteenpäin asennuksen jälkeen. Älä kiristä ruuveja liian voimakkaasti, koska ne saattavat vahingoittua eivätkä ne kiristy kunnolla. Kiinnittäminen pöytään 1 Nosta ja kallista TV pystyasentoon pöydälle. -- Jätä laitteen ja seinään väliin (vähintään) 10 cm:n tila tuuletusta varten. 10 cm 10 cm 10 cm HUOMAUTUS yirrota jalusta ennen television kiinnittämistä seinäkiinnikkeeseen suorittamalla jalustan kiinnitysvaiheet päinvastaisessa järjestyksessä. 2 Kytke virtajohto seinäpistorasiaan. VAARA 10 cm yälä aseta TV:tä lämmönlähteiden lähelle tai yläpuolelle, sillä se voi aiheuttaa palovaaran tai vaurioita. TV:n kiinnittäminen pöytään Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. TV on kiinnitettävä tasoon siten, ettei sitä voida vetää eteen- tai taaksepäin, sillä tämä voi aiheuttaa vahinkoja tai vaurioittaa laitetta. (Vain 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) 4-ruuvit (toimitetaan laitteen mukana) Jalustan Taulukko ruuvit: M5 x L (*L: Pöydän syvyys mm) ex) Pöydän syvyys: 15mm, ruuvit: M5 x 25

14 14 KOKOAMINEN JA VALMISTELU TV:n kiinnittäminen pöytään Kiinnitä TV pöytään, jotta se ei kallistu eteenpäin, vahingoitu tai aiheuta henkilövammaa. Kiinnitä TV pöytään kiristämällä TV:n mukana toimitettu ruuvi jalustan takaosaan. (Vain 32/37/39/42/47LN54**, LP36**, LP63**) TV:n kulman säätäminen sopivaksi (Vain 32/55/60LN54**, 32LP36**, 32LP63**, 42/47/55LP860*, LA62**) TV:n katselukulman kallistamalla TV:tä 15 astetta vasemmalle tai oikealle (Vain 42/47LP860*) (Vain 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) TV:n katselukulman kallistamalla TV:tä 90 astetta vasemmalle tai oikealle. M4 x 20, 2EA M4 x 8, 2EA VAROITUS yestääksesi TV:tä kaatumasta, TV tulee olla tiukasti kiinnitettynä lattiaan/seinään asennusohjeiden mukaisesti. TV:n kallistaminen, ravistaminen tai keinuttaminen voi aiheuttaa henkilövamman. VAARA ykun säädät laitteen kulmaa, varo sormiasi.»» Puristuksiin jääneet kädet tai sormet voivat vahingoittua. Jos tuotetta kallistetaan liikaa, se voi pudota ja aiheuttaa vahinkoja tai vammoja.

15 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 15 Kensington-turvajärjestelmän käyttäminen (Toiminto ei ole saatavana kaikille malleille.) Kensington-turvajärjestelmän liitäntä on TV:n takapaneelissa. Lisätietoja asennuksesta ja käytöstä on Kensington-turvajärjestelmän mukana toimitetussa oppaassa tai osoitteessa kensington.com. TV:n kiinnittäminen seinälle (Tämä toiminto ei ole käytettävissä kaikissa malleissa.) Kytke Kensington-turvajärjestelmän kaapeli TV:n ja pöydän väliin. 1 Aseta silmukkapultit tai TV-tuet ja pultit paikoilleen TV:n taustapuolelle. -- Jos silmukkapulttien paikoille on asetettu pultteja, poista ne ensin. 2 Kiinnitä seinätuet pulteilla seinään. Kohdista seinäkiinnikkeet ja TV:n takapaneelin silmukkapultit. 3 Sido tukeva köysi silmukkapultteihin ja seinätukiin. Varmista, että kiinnityslenkki on vaakasuorassa suhteessa tasaiseen alustaan. VAARA yvarmista, että lapset eivät kiipeile tai roiku TV:ssä. HUOMAUTUS ykäytä tasoa tai kaappia, joka on tarpeeksi vahva ja suuri TV:tä varten. ykiinnikkeitä, pultteja ja kiinnityslenkkejä ei toimiteta laitteen mukana. Voit hankkia lisävarusteita paikalliselta jälleenmyyjältä.

16 16 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Kiinnittäminen seinälle Kiinnitä valinnainen seinäkiinnike varovasti TV:n takapaneeliin ja asenna seinäkiinnike tukevalle seinälle, joka on kohtisuorassa lattiaan. Kun kiinnität TV:n muihin rakennusmateriaaleihin, pyydä lisätietoja asiantuntevilta henkilöiltä. LG suosittelee, että jätät seinäkiinnityksen pätevän asennushenkilön tehtäväksi. 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm Lisävaruste (seinäkiinnike) Varmista, että käytät VESA-standardien mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. Seinäkiinnikesarjojen vakiokoot on kuvattu seuraavassa taulukossa. VAARA ykatkaise virta, ennen kuin siirrät tai asennat TV:n. Näin vältät sähköiskun vaaran. yjos asennat TV:n kattoon tai vinolle seinälle, se voi pudota ja aiheuttaa vakavia vammoja. Käytä hyväksyttyä LG:n seinäkiinnikettä ja ota yhteys paikalliseen myyjään tai asiantuntevaan asentajaan. yälä kiristä ruuveja liian tiukalle, sillä se voi vahingoittaa TV:tä ja kumota takuun. ykäytä VESA-standardin mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. Takuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat virheellisestä käytöstä tai sopimattomien lisävarusteiden käytöstä. HUOMAUTUS Malli 32LN54** 32LP36** 32LP63** 37/39/42LN54** 37/39/42LP36** 37/39/42LP63** 37LP869* VESA (A x B) 200 x x 200 Vakioruuvi M4 M6 Ruuvien määrä 4 4 Seinäkiinnike LSW130B LSW230B Malli 47/55/60LN54** 42/47/55LP860* 55LA62** 47LP869* VESA (A x B) 400 x 400 Vakioruuvi M6 Ruuvien määrä 4 Seinäkiinnike LSW430B ykäytä ruuveja, jotka on mainittu VESAstandardin mukaisten ruuvien teknisissä tiedoissa. yseinäkiinnikesarja sisältää asennusoppaan ja tarvittavat osat. yseinäkiinnike on lisävaruste. Voit hankkia lisävarusteita paikalliselta jälleenmyyjältä. yruuvien pituus voi vaihdella seinäkiinnikkeen mukaan. Varmista, että käytät sopivan mittaisia ruuveja. ylisätietoja on seinäkiinnikkeen mukana toimitetussa oppaassa. yjos käytät kolmannen osapuolen valmistamaa seinäkiinnikettä, voit säätää TV:n pystykulmaa asettamalla sisävälikkeet TV-seinäkiinnikkeen reikiin. Älä käytä LG:n seinäkiinnikkeen välikkeitä. (Vain 37LP869*) Seinäkiinnikkeen sisävälikkeet

17 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 17 Kaapelien järjestäminen * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) 1 Kiinnitä virtajohto suojakiinnikkeellä/pultilla. (Vain LP860*) Koaksiaalikaapelin pidike Kaapelinpidike Virtajohdon pidike Kaapeliniputin (Vain LP869*) Virtajohdon pidike (Vain 37LP869*) Suojakiinnike/pultti Kaapelinpidike 2 Niputa ja sido kaapelit kaapelin pidikkeellä. VAARA yälä siirrä TV:tä kaapelinpidikkeestä tai virtajohdon pidikkeestä, sillä kaapelinpidikkeet voivat rikkoutua, mikä voi aiheuttaa henkilövamman tai TV:n vahingoittumisen. Kaapelinpidike

18 18 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Dual Lock -toiminnon käyttö (Vain LP63**) Kiinnitä digisovitin televisioon ja käytä, kun haluat. 2 Kiinnitä digisovitin televisioon painamalla tarranauhat yhteen. 1 Poista Dual Lockin suojapaperi ja kiinnitä se televisioon ja digisovittimeen kuvan osoittamalla tavalla. Dual Lock HUOMAUTUS yvarmista, ettei tuotteen pinnalla ole vieraita aineita, ja kiinnitä sitten Dual Lock tukevasti. yennen kuin kiinnität digisovittimen televisioon, anna kiinnitetyn Dual Lockin kuivua vähintään kolme päivää.

19 KYTKENNÄT 19 KYTKENNÄT Antennin kytkeminen Kytke TV antennipistorasiaan RF-kaapelilla (75 Ω). * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. /DVI IN Tässä KYTKENNÄT-osassa käytetään 1 pääosin 2 AV LP36**-malleja koskevia kaavioita. COMPONENT AUDIO IN OPTICAL (RGB) IN (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT Kytke ulkoisia laitteita televisioon ja valitse ulkoinen laite vaihtamalla tulolähdettä. Lisätietoja SPEAKER OUT CLOCK ulkoisen laitteen kytkemisestä on kyseisen laitteen käyttöoppaassa. LAN VOLUME CONTROL Hyväksytyt ulkoiset laitteet: HD-vastaanottimet, RS-232C IN LNB IN ANTENNA/ Satellite CABLE IN DVD-soittimet, videonauhurit, äänijärjestelmät, STEREO (8 Ω) USB-tallennuslaitteet, tietokoneet, pelilaitteet ja muut ulkoiset laitteet. (CONTROL & SERVICE) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN HUOMAUTUS (*Ei toimiteta laitteen mukana) yulkoisen laitteen kytkentä voi vaihdella mallin mukaan. ykytke ulkoiset laitteet televisioon riippumatta TV-portin järjestyksestä. yjos tallennat TV-ohjelmaa DVD-tallentimella tai videonauhurilla, muista kytkeä TV:n tulosignaalikaapeli DVD-tallentimeen tai videonauhuriin. Lisätietoja tallentamisesta on ulkoisen laitteen käyttöoppaassa. ykatso lisätietoja ulkoisen laitteen käyttöoppaasta. yjos kytket pelilaitteen televisioon, käytä pelilaitteen mukana toimitettua kaapelia. ypc-tilassa voi esiintyä tarkkuuteen, pystykuvioihin, kontrastiin tai kirkkauteen liittyviä häiriöitä. Jos häiriöitä esiintyy, muuta tietokoneen kuvan resoluutiota ja virkistystaajuutta tai säädä KUVA-valikon kirkkautta ja kontrastia, kunnes kuva on selkeä. ypc-tilassa jotkin tarkkuusasetukset eivät ehkä toimi 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT HUOMAUTUS ykäytä antennijakajaa, jos käytät useampaa kuin kahta televisiota. yjos kuvanlaatu on heikko, asenna signaalinvahvistin oikein, jotta kuvanlaatu paranee. yjos kuvanlaatu on heikko, vaikka antenni on kytketty, säädä antennin suuntaa. yantennikaapeli ja muunnin on hankittava erikseen. ytuettu DTV-ääni: MPEG, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC Satelliittiantennin kytkentä (Vain satelliittimallit) Kytke TV satelliittiantenniin ja satelliittiliitäntään RF-kaapelilla (75 Ω). /DVI IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT CLOCK AV (RGB) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT LAN VOLUME CONTROL RS-232C IN LNB IN Satellite ANTENNA/ CABLE IN IN 3 STEREO (8 Ω) (CONTROL & SERVICE) USB IN (*Ei toimiteta laitteen mukana)

20 20 KYTKENNÄT HDMI-liitäntä /DVI IN Siirtää digitaalisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen 2 laite ja televisio AV HDMI-kaapelilla seuraavan kuvan OPTICAL mukaisesti. (RGB) AUDIO OUT Voit kytkeä laitteen mihin tahansa HDMItuloporttiin. Käytetyllä portilla ei ole väliä. (Vain LN54**, LP36**, LP63**, LP860*, LA62**) AUDIO IN (COMPONENT/RGB/DVI) RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT ANTENNA/ CABLE IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN AV (RGB) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) (*Ei toimiteta laitteen mukana) ANTENNA/ CABLE IN (Vain LP869*) HDMI PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN 1(ARC) 2 3 (*Ei toimiteta laitteen mukana) HUOMAUTUS Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / HD STB / DVD-soitin / tietokone ysuosittelemme TV:n kytkemistä HDMIkaapelilla parhaan kuvanlaadun varmistamiseksi. ykäytä viimeisintä High Speed HDMI -kaapelia ja CEC (Customer Electronics Control) -toimintoa. yhigh Speed HDMI -kaapelit siirtävät HDsignaalin vähintään 1080p tarkkuudella. ytuettu HDMI-äänimuoto: Dolby Digital, DTS, PCM (enintään 192 KHz, 32KHz/44,1KHz /48KHz/88KHz/96KHz/176KHz/192KHz), DTS (Vain LP860*) (Vain LP86**) ARC (Audio Return Channel) yulkoinen äänilaite, joka tukee SIMPLINKja ARC-ominaisuutta, on kytkettävä HDMI/ DVI IN 1 (ARC) -porttiin. ykun ARC-ominaisuutta tukeva ulkoinen äänilaite on kytketty nopealla HDMIkaapelilla, se toistaa SPDIF-signaalia ilman optista lisäkaapelia ääntä varten ja tukee SIMPLINK-toimintoa.

21 KYTKENNÄT 21 DVI HDMI-liitäntä Siirtää digitaalisen videosignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio DVI HDMI-kaapelilla seuraavien kuvien mukaisesti. Kytke äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. (Vain LN54**, LP36**, LP63**, LA62**) /DVI IN SPEAKER OUT /DVI IN 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN (COMPONENT/DVI) (Vain LP63**) RGB IN (PC) AV (RGB) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) SPEAKER OUT RGB (*Ei IN (PC) toimiteta laitteen (*Ei toimiteta laitteen mukana) mukana) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) OPTICAL AUDIO OUT ANTENNA/ CABLE IN AV (RGB) (Vain LP869*) PCMCIA CARD SLOT (*Ei toimiteta laitteen mukana) H/P OUT IN 3 USB IN ANTENNA/ CABLE IN IN AUDIO AUDIO AUDIO OUT PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN 1(ARC) 2 3 (*Ei toimiteta laitteen mukana) DVI OUT Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / DVD-soitin / tietokone HUOMAUTUS Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / DVD-soitin / tietokone ynäytönohjaimesta riippuen DOS-tila ei välttämättä toimi, jos käytössä on HDMI DVIkaapeli. ykäytettäessä HDMI/DVI-kaapelia vain Single Link -liitäntää tuetaan.

22 22 KYTKENNÄT RGB-liitäntä Siirtää videosignaalin tietokoneesta televisioon. Kytke äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. (Vain LN54**, LP36**, LA62**) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT (*Ei toimiteta laitteen mukana) AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) RGB OUT (PC) AV (RGB) AUDIO OUT ANTENNA/ CABLE IN (*Ei toimiteta laitteen mukana) Komponenttiliitäntä Siirtää analogisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio komponenttikaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) /DVI IN 1 2 PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN (Vain LP63**) 1 2 AV AUDIO IN OPTICAL (RGB) (COMPONENT/RGB/DVI) SPEAKER AUDIO OUT RGB IN (PC) OUT COMPONENT IN (*Ei toimiteta SPEAKER OUT laitteen mukana) (*Ei toimiteta laitteen mukana) Vihreän Vihreän Vihreän Sinisen Sinisen Sinisen Punaisen Punaisen Punaisen RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) VALKOINEN COMPONENT IN (*Ei toimiteta laitteen mukana) Punaisen AUDIO IN (COMPONENT/DVI) OPTICA AUDIO OU RS-232C IN (CONTROL & SERVICE ANT CAB L R Tietokone VIDEO AUDIO HUOMAUTUS y Älä kytke komponenttikaapelia, jos käytät jo RGB-tietokonekaapelia. (Vain LN549E) Blu-Ray-soitin HD-digisovitin DVD-soitin

23 KYTKENNÄT 23 (Vain LP869*) Kaiuttimen ulostulon ASENNUS Kytke ulkoinen kaiutin SPEAKER OUT -liitäntään televisiossa. IN AUDIO COMPONENT AUDIO PR PB Y (Vain LN548C, LN549C, LP36**, LA62**) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT AV (RGB) SPEAKER OUT RGB IN (PC) ANTENNA/ CABLE IN RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) VALKOINEN L AUDIO R Punaisen Vihreän Vihreän Vihreän VIDEO Sinisen Sinisen Sinisen Punaisen Punaisen Punaisen (*Ei toimiteta laitteen mukana) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin HUOMAUTUS yjos kaapelit asennetaan väärin, kuva saattaa näkyä mustavalkoisena tai sen värit saattavat vääristyä. (*Ei toimiteta laitteen mukana) (Vain LN549E, LP63**, LP860*) LAN /DVI IN 1 2 VOLUME CONTROL STEREO (8 Ω) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) GND Oikea Vasen GND AV (RGB) COMPONENT AUDIO IN OPTICAL IN (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT (*Ei toimiteta laitteen mukana) SPEAKER OUT CLOCK + YLÖS (*Ei toimiteta laitteen mukana) - ALAS LNB IN Kaiutinlähdön Satellite ohjausportti GND Oikea Vasen GND ANTENNA/ CABLE IN USB IN IN 3 H/P OUT PCMCIA CARD SLOT

24 24 KYTKENNÄT (Vain LP869*) SPEAKER OUT (VOLUME CONTROL) SPEAKER OUT 8 Ω (*Ei toimiteta laitteen mukana) SPEAKER OUT (VOLUME CONTROL) SPEAKER OUT 8 Ω /DVI IN (*Ei toimiteta laitteen 1 mukana) 2 AUDIO IN + IN (COMPONENT/RGB/DVI) YLÖS - ALAS Kaiutinlähdön ohjausportti COMPONENT SPEAKER GND OUT Oikea Vasen GND RGB IN (PC) OPTICAL AUDIO OUT RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) USB-yhteys Kytke USB-tallennuslaite, kuten USB-Flash -muisti, ulkoinen kiintolevy tai USB-muistikortinlukija, televisioon ja käytä multimediatiedostoja Oma media -valikossa. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) AV (RGB) ANTENNA/ CABLE IN (Vain LP86**) PCMCIA CARD SLOT PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN USB (*Ei toimiteta laitteen mukana) Äänenvoimakkuuden ohjausportin menetelmä Kaapelin tiedot GND / Ylös / Alas yjokainen Ylös-/Alasnasta vedetään 3,3 V:iin CPU:n GPIO:lla. ycpu tunnistaa äänenvoimakkuuden siirtymän 3,3 V:sta GND-tasolle. H/P OUT USB IN 1(Hub) 2 HUOMAUTUS USB (*Ei toimiteta laitteen mukana) yjos haluat käyttää USB-jakolaitetta, varmista, että se on kytketty USB IN 1 (HUB) -porttiin. yjotkin USB-jakolaitteet eivät välttämättä toimi. Jos USB-jakolaitteella yhdistettyä USB-laitetta ei löydy, kytke laite suoraan TV:n USB-porttiin.

Sisältö SUOMI. 3..Kuvaruutunäytön (OSD) asetusten säätö...17. 4. Vianetsintä...28 5. Ajoituksen tuki...29 6. Tekniset tiedot...30

Sisältö SUOMI. 3..Kuvaruutunäytön (OSD) asetusten säätö...17. 4. Vianetsintä...28 5. Ajoituksen tuki...29 6. Tekniset tiedot...30 Sisältö Säädöstietoja...2 Turvallisuutta koskevia huomautuksia...2 Varoitussymbolien kuvaus...2 Johdanto...4 Takuu ja huolto/korjaus...4 Puhdistus...4 1. Näin pääset alkuun...5 Pakkauksen sisältö...5 TV:n

Lisätiedot

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Ultra Slim Smart LED TV 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Sisällys 1 Uusi televisiosi 4 8 Satelliittikanavat

Lisätiedot

Ominaisuudet. Valmistelu. Turvallisuusohjeet. Esittely. Virta. Virtajohto. Kosteus ja vesi

Ominaisuudet. Valmistelu. Turvallisuusohjeet. Esittely. Virta. Virtajohto. Kosteus ja vesi Sisältö Ominaisuudet... 2 Esittely... 2 Valmistelu... 2 Turvallisuusohjeet... 2 Virta... 2 Ympäristötiedot... 4 Korjaus... 4 Pakkauksen sisältö... 4 Kauko-ohjaimen näppäimet... 5 LCD TV ja ohjauspainikkeet...

Lisätiedot

Käyttöopas Laitteisto

Käyttöopas Laitteisto Käyttöopas Laitteisto Viewvision 3 3 1 4 8 0 4 4 233 33148.044 Käyttöohje Viewvision Esivalmistelut Kaukosäädin, TV-käyttö Kaukosäädin, tallenninkäyttö Laitteen kytkeminen päälle ja pois Levyn asettaminen

Lisätiedot

Sisältö. Suomı - 1 - Ohjelmavalinta (Edellinen tai seuraava ohjelma)... 22 Ohjelmavalinta (suoraan)... 22

Sisältö. Suomı - 1 - Ohjelmavalinta (Edellinen tai seuraava ohjelma)... 22 Ohjelmavalinta (suoraan)... 22 Sisältö Ominaisuudet... 4 Lisävarusteet... 4 Esittely... 5 Valmistelu... 5 Turvallisuusohjeet... 5 Virtalähde... 5 Virtajohto... 5 Kosteus ja vesi... 5 Puhdistaminen... 5 Kuumuus ja liekit... 6 Ukonilma...

Lisätiedot

DisplayPort on Video Electronics Standards Associationin rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

DisplayPort on Video Electronics Standards Associationin rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Tekijänoikeudet Tämä julkaisu, mukaan lukien kaikki valokuvat, kuvitus ja ohjelmisto, on suojattu kansainvälisillä tekijänoikeuslaeilla. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä käyttöopasta tai mitään sen sisältämää

Lisätiedot

Ominaisuudet. Valmistelu

Ominaisuudet. Valmistelu Sisältö Ominaisuudet... 2 Esittely... 2 Valmistelu... 2 Turvallisuusohjeet... 3 Pakkauksen sisältö... 4 Kauko-ohjaimen näppäimet... 5 LCD TV ja ohjauspainikkeet... 6 Takaosan liitäntöjen näyttö... 6 Liittimien

Lisätiedot

Käyttöopas HD PVR 5720-SX. HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4

Käyttöopas HD PVR 5720-SX. HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4 Käyttöopas HD PVR 5720-SX HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4 1 Sisällysluettelo 1. Aloittaminen kolmessa vaiheessa...3 1 Kytkennät... 5 2 Asennus... 6 3 Tallennuslaitteen käyttäminen... 6 2. Tuotteen kuvaus...7

Lisätiedot

Sisältö. Sisältö...1 Käyttöhuomautus...2. Liitteet...54. Asennus...12. Käyttäjän ohjaimet...23. Suomi

Sisältö. Sisältö...1 Käyttöhuomautus...2. Liitteet...54. Asennus...12. Käyttäjän ohjaimet...23. Suomi Sisältö Sisältö...1 Käyttöhuomautus...2 Turvallisuustietoja...2 Varotoimet...3 Silmiin liittyvät turvallisuusvaroitukset.6 Esittely...7 Pakkauksen sisältö...7 Tuotekuvaus...8 Pääyksikkö... 8 Näppäimistö...

Lisätiedot

LCD TV with LED Backlight 40 VLE 6339 BR

LCD TV with LED Backlight 40 VLE 6339 BR LCD TV with LED Backlight 40 VLE 6339 BR FI Sisältö ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Asetus

Lisätiedot

Laatikon sisältö... 2. Tärkeät turvaohjeet... 3. Osien tunnistus... 6. Ennen käyttöä... 7. Perustoiminnot... 11. Vianmääritys...

Laatikon sisältö... 2. Tärkeät turvaohjeet... 3. Osien tunnistus... 6. Ennen käyttöä... 7. Perustoiminnot... 11. Vianmääritys... Sisältö SOUNDBAR MXSB-252 Laatikon sisältö... 2 Tärkeät turvaohjeet... 3 Osien tunnistus... 6 Pääyksikkö: Näkymä ylhäältä... 6 Näkymä takaa... 6 Älykäs kauko-ohjain... 6 Ennen käyttöä... 7 Älykkään kauko-ohjaimen

Lisätiedot

TOPFIELD. TRC-2400 Käyttäjän opas. Tallentava DVB-T2 teräväpiirtovastaanotin antenniverkkoon. 500 Gb kiintolevy. CONAX kortinlukija ja -korttilinkitys

TOPFIELD. TRC-2400 Käyttäjän opas. Tallentava DVB-T2 teräväpiirtovastaanotin antenniverkkoon. 500 Gb kiintolevy. CONAX kortinlukija ja -korttilinkitys TOPFIELD TRC-2400 Käyttäjän opas Tallentava DVB-T2 teräväpiirtovastaanotin antenniverkkoon 500 Gb kiintolevy CONAX kortinlukija ja -korttilinkitys ii SISÄLTÖ Sisältö 1 Esittely 1 1.1 Ominaisuudet...........................

Lisätiedot

AVR 700/AVR 70/AVR 70C

AVR 700/AVR 70/AVR 70C A/V-viritinvahvistin Käyttöohje Sisällysluettelo Johdanto 3 Mukana tulevat tarvikkeet 3 Tärkeitä turvallisuustietoja 3 AVR:n sijoittaminen 3 Etupaneelin ohjaimet 4 Takapaneelin liitännät 5 Kaukosäätimen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY RDR-HX750 http://fi.yourpdfguides.com/dref/670185

Käyttöoppaasi. SONY RDR-HX750 http://fi.yourpdfguides.com/dref/670185 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

TOPFIELD. TRC-1400 Käyttäjän Viite. Tallentava DVB-T2 teräväpiirtovastaanotin antenniverkkoon. 500Gb kiintolevy. CONAX kortinlukija ja-korttilinkitys

TOPFIELD. TRC-1400 Käyttäjän Viite. Tallentava DVB-T2 teräväpiirtovastaanotin antenniverkkoon. 500Gb kiintolevy. CONAX kortinlukija ja-korttilinkitys TOPFIELD TRC-1400 Käyttäjän Viite Tallentava DVB-T2 teräväpiirtovastaanotin antenniverkkoon 500Gb kiintolevy CONAX kortinlukija ja-korttilinkitys ii LUONNOS, EI LOPULLINEN! OHJEKIRJAN SISÄLTÖÖN VOI TULLA

Lisätiedot

DVD Recorder RDR-HXD870/HXD970/HXD1070. Käyttöohjeet

DVD Recorder RDR-HXD870/HXD970/HXD1070. Käyttöohjeet 3-196-450-32(1) DVD Recorder Käyttöohjeet Seuraavasta osoitteesta löydät Sonyn tuotteita koskevia hyödyllisiä vinkkejä, vihjeitä ja tietoja: www.sony-europe.com/myproduct RDR-HXD870/HXD970/HXD1070 2007

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

Käyttöohje C870/C870D/L870/L870D/L875/ L875D

Käyttöohje C870/C870D/L870/L870D/L875/ L875D Käyttöohje C870/C870D/L870/L870D/L875/ L875D Sisältöluettelo C870/C870D/L870/L870D/L875/L875D Luku 1 Luku 2 Luku 3 Alkusanat Yleiset varotoimet Aloittaminen Toimitussisällön tarkistusluettelo... 1-1 Aloittaminen...

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

Sisältö. Sisältö...1 Käyttöhuomautus...2. Liitteet...52. Asennus...11. Käyttäjän ohjaimet...19. 1 Suomi

Sisältö. Sisältö...1 Käyttöhuomautus...2. Liitteet...52. Asennus...11. Käyttäjän ohjaimet...19. 1 Suomi Sisältö Sisältö...1 Käyttöhuomautus...2 Turvallisuustietoja...2 Varotoimet...3 Silmän turvallisuusvaroitukset...5 Tuoteominaisuudet...5 Esittely...6 Pakkaus...6 Tuotekuvaus...7 Pääyksikkö... 7 Ohjauspaneeli...

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas S ISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 2 Tietokoneen peruskäyttö 3 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Tietokoneen turvallinen käyttäminen... 3 Tutustuminen omaan tietokoneeseen...

Lisätiedot

TOPFIELD CRC-2400. Käyttäjän opas. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX -kortinlukija

TOPFIELD CRC-2400. Käyttäjän opas. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX -kortinlukija TOPFIELD CRC-2400 Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX -kortinlukija Käyttäjän opas ii SISÄLTÖ Sisältö 1 Esittely 1 11 Ominaisuudet 1 12 Digitaalisen vastaanottimen hallinta 2 121 Etupaneeli 3

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas Pikaopas ja vianmääritysopas S ISÄLLYSLUETTELO Tuotteen rekisteröinti 2 Tärkeitä tietoja 2 Tietokoneen peruskäyttö 4 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 4 Turvallisuusohjeet... 4 Tietokoneen turvallinen

Lisätiedot

Turvallisuus- ja tukitiedot. Lue konsolin mukana toimitetut ohjekirjat huolella ennen käyttöä ja säilytä ne.

Turvallisuus- ja tukitiedot. Lue konsolin mukana toimitetut ohjekirjat huolella ennen käyttöä ja säilytä ne. FI Turvallisuus- ja tukitiedot Lue konsolin mukana toimitetut ohjekirjat huolella ennen käyttöä ja säilytä ne. 7010640 Varoitukset Sähköiskujen välttämiseksi koteloa ei pidä avata. Huoltotoimenpiteet tulee

Lisätiedot

Käyttöohje. Connect 42 Full-HD + 100 Connect 37 Full-HD + 100 Connect 32 Full-HD + 100. Connectivity 233 33837.041

Käyttöohje. Connect 42 Full-HD + 100 Connect 37 Full-HD + 100 Connect 32 Full-HD + 100. Connectivity 233 33837.041 Käyttöohje TV Connect 42 Full-HD + 100 Connect 37 Full-HD + 100 Connect 32 Full-HD + 100 233 33837.041 Connectivity Sisällysluettelo Kaukosäädin Tv-toiminnot... 3 Laitteen etureunan käyttöpainike... 4

Lisätiedot

CD-vastaanotin Käyttöopas 2 SUOMI. Your music + our passion

CD-vastaanotin Käyttöopas 2 SUOMI. Your music + our passion CD-vastaanotin Käyttöopas 2 SUOMI Your music + our passion Sisältö Varmista, että rekisteröit ostoksesi. Käy sivustossa: support.cambridgeaudio. com Rekisteröitymällä saat kuulla ensimmäisenä: tulevista

Lisätiedot

Käyttöopas. Lue tämä opas ennen skannerin käyttämistä. Kun olet lukenut oppaan, säilytä se myöhempää käyttöä varten.

Käyttöopas. Lue tämä opas ennen skannerin käyttämistä. Kun olet lukenut oppaan, säilytä se myöhempää käyttöä varten. Käyttöopas Lue tämä opas ennen skannerin käyttämistä. Kun olet lukenut oppaan, säilytä se myöhempää käyttöä varten. Sisällys Sisällys...2 Luku 1 Johdanto...4 Lisää tästä oppaasta...4 Skannerin ominaisuudet...5

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas Pikaopas ja vianmääritysopas SISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 3 Tietokoneen peruskäyttö 4 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 4 Turvallisuusohjeet... 4 Tietokoneen turvallinen käyttäminen... 4 Tutustuminen

Lisätiedot

19 Digitaalinen LCD-TV & DVD yhdistelmä. Malli: FTV19T-DVD KÄYTTÖOPAS. Lue käyttöopas huolellisesti ja säilytä se tulevia käyttökertoja varten.

19 Digitaalinen LCD-TV & DVD yhdistelmä. Malli: FTV19T-DVD KÄYTTÖOPAS. Lue käyttöopas huolellisesti ja säilytä se tulevia käyttökertoja varten. 19 Digitaalinen LCD-TV & DVD yhdistelmä Malli: FTV19T-DVD KÄYTTÖOPAS Lue käyttöopas huolellisesti ja säilytä se tulevia käyttökertoja varten. Sisällys 1 JOHDANTO 3 2 TURVALLISUUS- OHJEET 3 3 PAKKAUKSEN

Lisätiedot

TX-NR616. Sisältö. AV-viritinvahvistin. Käyttöohje FI-1. Turvaohjeet ja esittely...2. Sisällysluettelo...6. Kytkeminen...12

TX-NR616. Sisältö. AV-viritinvahvistin. Käyttöohje FI-1. Turvaohjeet ja esittely...2. Sisällysluettelo...6. Kytkeminen...12 AV-viritinvahvistin TX-NR616 Sisältö Turvaohjeet ja esittely...2 Sisällysluettelo...6 Kytkeminen...12 Käyttöohje Käynnistys ja perustoiminnot...20 Edistyneet toiminnot...47 Muiden laitteiden ohjaus...72

Lisätiedot