KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus."

Transkriptio

1 KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus. Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja laita opas talteen tulevaa käyttöä varten. LN54** LP36** LP63** LP86** LA62**

2 2 SISÄLLYS SISÄLLYS 3 KÄYTTÖOIKEUDET 3 AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOSKEVA HUOMAUTUS 28 KAUKO-OHJAIN 32 HUOLTO 32 TV:n puhdistus 32 - Näyttö, kehys, runko ja jalusta 32 - Virtajohto 4 TURVATOIMET 4-3D-kuvan katseleminen (vain 3D-mallit) 6 ASENTAMINEN 6 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 6 Purkaminen 9 Lisävaruste 10 Osat ja painikkeet 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen 12 TV:n asentaminen 12 - Jalustan kiinnittäminen 13 - Kiinnittäminen pöytään 16 - Kiinnittäminen seinälle 17 - Kaapelien järjestäminen 18 - Dual Lock -toiminnon käyttö 19 KYTKENNÄT 19 Antennin kytkeminen 19 Satelliittiantennin kytkentä 20 HDMI-liitäntä 21 DVI HDMI-liitäntä 22 RGB-liitäntä 22 Komponenttiliitäntä 23 Kaiuttimen ulostulon ASENNUS 24 USB-yhteys 25 CI-moduulin kytkeminen 25 Euro Scart -liitäntä 26 ääniliitäntä 26 - Digitaalinen optinen ääniliitäntä 26 Kuulokeliitäntä 27 Verkon asettaminen 27 - Langallinen verkkoyhteys 27 - Langattoman verkon yhteys 27 LED-kellon liitäntä 32 VIANMÄÄRITYS 33 EZSIGN :N KÄYTTÖÄ KOSKEVA VAROITUS 33 TEKNISET TIEDOT 38 IR-KOODIT 39 ULKOISEN OHJAUSLAITTEEN ASENNUS 39 RS-232C-kaapelin kytkentä 39 Liitintyyppi: 9-nastainen D-SUB, uros 39 RS-232C-liittimen kytkennät 40 Tietoliikenneasetukset 40 Komentoluettelo 41 Lähetys- ja vastaanottoprotokolla VAROITUS yvakavan varoituksen laiminlyönti saattaa johtaa vakavaan vammaan ja lisää onnettomuuden ja kuolettavien vammojen riskiä. VAARA yvaroituksen laiminlyönti saattaa johtaa lievään vammaan tai laitteen vahingoittumiseen. HUOMAUTUS y Huomautus sisältää tietoja tuotteen turvallisesta käytöstä. Lue huomautus huolellisesti ennen tuotteen käyttöä.

3 KÄYTTÖOIKEUDET / AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOSKEVA HUOMAUTUS 3 KÄYTTÖOIKEUDET Tuetut käyttöoikeudet voivat vaihdella mallin mukaan. Lisätietoja käyttöoikeuksista on osoitteessa Valmistettu Dolby Laboratoriesin lisenssillä. Dolby ja kaksois-d-symboli ovat Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. HDMI ja HDMI High-Definition Multimedia interface, sekä HDMI logo ovat HDMI Licensing LLC :n rekisteröityjä tavaramerkkejä USA:ssa ja muissa maissa. TIETOA DIVX-VIDEOSTA: DivX on DivX, LLC:n, Rovi Corporationin tytäryhtiön, kehittämä digitaalivideomuoto. Tämä on virallinen DivX Certifi ed -laite, joka toistaa DivX-videota. Osoitteessa divx.com on lisätietoja ja ohjelmistotyökaluja, joilla voit muuntaa tiedostoja DivX-videomuotoon. DIVX VIDEO-ON-DEMAND: Tämä DivX Certifi ed -laite vaatii DivX-rekisteröinnin, jotta sillä voi toistaa DivX Video-on-Demand (VOD) -sisältöä. Luo rekisteröintikoodi laitteen asetusvalikon DivX VOD -osassa. Lisätietoja rekisteröinnistä on osoitteessa vod.divx.com. "DivX Certifi ed -laite toistaa 1080p-tarkkuuden DivX-teräväpiirtovideota sekä maksullisia sisältöjä" "DivX, DivX Certifi ed ja niihin liittyvät logot ovat Rovi Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, ja niihin on hankittu käyttölupa." (Vain LP860*) "Suojattu yhdellä tai useammalla seuraavista patenteista Yhdysvalloissa: 7,295,673; 7,460,668; 7,515,710; 7,519,274 Valmistettu lisenssillä, Yhdysvaltojen patenttinumerot: ; ; Muita Yhdysvaltojen ja maailmanlaajuisia patentteja on haettu. DTS, symboli sekä DTS ja symboli yhdessä ovat DTC, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä, ja DTS 2.0+Digital Out on DTS, Inc:n tavaramerkki. Tuote sisältää ohjelmistoja. DTS, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOS- KEVA HUOMAUTUS Voit hankkia tämän tuotteen sisältämän lähdekoodin GPL-, LGPL-, MPL- ja muiden avoimen lähdekoodin käyttöoikeuksien perusteella osoitteesta Lähdekoodin lisäksi voit ladata kaikki mainitut käyttöoikeusehdot, takuun vastuuvapauslausekkeet ja tekijänoikeusilmoitukset. LG Electronics toimittaa avoimen lähdekoodin myös CD-levyllä. Tästä palvelusta veloitetaan vain toimituskustannukset, eli tietovälineen hinta ja toimituskulut. Pyynnön voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen Tarjous on voimassa kolme (3) vuotta tuotteen ostopäivästä.

4 4 TURVATOIMET ENGLISH TURVATOIMET Lue nämä turvaohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 3D-kuvan katseleminen (vain 3D-mallit) VAROITUS Katseluympäristö ykatseluaika -- Kun katsot 3D-sisältöä, pidä 5 15 minuutin taukoja tunnin välein. 3D-sisällön katseleminen pitkään voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta tai uupumusta tai rasittaa silmiä. Valoherkkyyskohtaukset ja krooniset sairaudet y Vilkkuvat valot tai tietyt 3D-sisällön kuviot voivat aiheuttaa joillekin käyttäjille kohtauksen tai muita poikkeavia oireita. y Älä katso 3D-videoita, jos olet huonovointinen tai raskaana ja/tai sinulla on krooninen sairaus, kuten epilepsia, sydänvika tai verenpainetauti. y 3D-sisältöä ei suositella niille, jotka eivät näe 3D-kuvan syvyysvaikutusta tai näkevät sen väärin. He voivat nähdä kaksoiskuvia tai katselu voi tuntua epämukavalta. y Jos sinulla on karsastusta, heikko näkö tai hajataittoa, syvyysnäkösi voi olla heikko ja kaksoiskuvat voivat rasittaa silmiäsi. Pidä taukoja keskivertoaikuista useammin. y Jos vasemman ja oikean silmäsi näkötarkkuudet eroavat suuresti toisistaan, korjaa ero ennen 3D-kuvien katsomista. Oireet, joiden vuoksi 3D-sisällön katselu kannattaa lopettaa tai sitä kannattaa välttää y Älä katso 3D-sisältöä, jos olet uupunut unenpuutteen, työn tai juomisen vuoksi. ykun näitä oireita ilmenee, lopeta 3D-sisällön katsominen ja lepää, kunnes oireet helpottavat. -- Jos oireet eivät katoa, ota yhteys lääkäriin. Oireita voivat olla päänsärky, silmäsärky, huimaus, pahoinvointi, tykytys, näön hämärtyminen, epämukava olo, kaksoiskuvat, näköhäiriöt tai uupumus.

5 TURVATOIMET 5 VAARA Katseluympäristö ykatseluetäisyys - Kun katselet 3D-kuvaa, pidä TV:hen etäisyyttä vähintään kaksi kertaa näytön lävistäjän verran. Jos 3D-sisällön katseleminen tuntuu epämukavalta, siirry kauemmas TV:stä. y Katselupaikka - Katso TV:tä pää suorassa siten, että näytön keskikohta on silmän tasalla. Muutoin 3D-sisältö ei ehkä näy oikein. ENGLISH Katseluikä ypikkulapset/lapset -- 3D-sisällön käyttö/katselu on kiellettyä alle 6-vuotiailta lapsilta. -- Alle 10-vuotiaat lapset voivat ylireagoida, koska heidän näkökykynsä on vasta kehittymässä (esimerkki: he voivat yrittää koskettaa näyttöä tai hypätä sen sisään). 3D-sisältöä katsovia lapsia on valvottava erityisen tarkasti. -- Lasten binokulaarinen poikkeama 3D-esitysten suhteen on suurempi kuin aikuisilla, koska lasten silmät ovat lähempänä toisiaan kuin aikuisten. Siksi he erottavat samassa 3D-kuvassa enemmän stereoskooppista syvyyttä kuin aikuiset. y Nuoret -- 3D-sisällön valo voi rasittaa alle 19-vuotiaiden nuorten silmiä. Heidän on syytä välttää 3D-sisällön pitkäaikaista katselua väsyneenä. y Vanhukset -- Vanhusten 3D-näkökyky voi olla heikompi kuin nuorten. Katsele TV:tä suositellun katseluetäisyyden päästä. 3D-lasien käyttövaroitus ykäytä LG:n 3D-laseja. Muutoin 3D-videot eivät ehkä näy oikein. yälä käytä 3D-laseja tavallisina silmälaseina, aurinkolaseina tai suojalaseina. ymuokattujen 3D-lasien käyttö voi rasittaa silmiä tai vääristää kuvaa. y Älä säilytä 3D-laseja erittäin korkeassa tai matalassa lämpötilassa. Se aiheuttaa muodonmuutoksen. y 3D-lasit ovat hauraat ja naarmuuntuvat helposti. Käytä lasien pyyhkimiseen aina pehmeää ja puhdasta liinaa. Älä naarmuta 3D-lasien linssejä terävillä esineillä äläkä puhdista/pyyhi niitä kemikaaleilla. y Näyttö voi vilkkua, kun katsot 3D-videoita loistevalaisimen tai kolmella aallonpituudella toimivan polttimon valossa. Sammuta valo tai himmennä sitä. y Sammuta muut elektroniset laitteet tai viestintälaitteet tai vie ne pois TV:n läheltä, koska ne voivat aiheuttaa häiriöitä ja estää 3D-toiminnon toiminnan. y Kun katselet TV:tä makuulta, 3D-kuvat voivat näyttää tummilta tai ne eivät näy lainkaan.

6 6 ASENTAMINEN / KOKOAMINEN JA VALMISTELU HUOMAUTUS ykuva saattaa poiketa omasta televisiostasi. ytelevisiosi OSD-valikkonäyttö voi poiketa hieman käyttöoppaan kuvista. yvalikot ja asetukset voivat vaihdella tulolähteen tai tuotemallin mukaan. ylaitteeseen voidaan tulevaisuudessa lisätä uusia älytoimintoja. ytelevisio voidaan siirtää virransäästötilaan virrankulutuksen vähentämiseksi. Televisio kannattaa sammuttaa, jos sitä ei katsota vähään aikaan, sillä tämä vähentää energiankulutusta. ykäytön aikana kulutetun energian määrää voidaan vähentää merkittävästi vähentämällä kuvan kirkkautta, mikä puolestaan vähentää yleisiä käyttökustannuksia. ASENTAMINEN 1 Avaa pakkaus ja tarkista, että se sisältää kaikki lisävarusteet. 2 Kiinnitä jalusta TV:hen. 3 Liitä ulkoinen laite TV:hen. KOKOAMINEN JA VALMISTELU Purkaminen Tarkista, että toimitus sisältää seuraavat osat. Jos jokin lisävaruste puuttuu, ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään, jolta hankit tuotteen. Tämän käyttöoppaan kuvat voivat poiketa tuotteen tai osien todellisesta ulkonäöstä. VAARA yälä käytä hyväksymättömiä tuotteita, sillä ne vaarantavat tuotteen turvallisuuden ja voivat lyhentää sen käyttöikää. ytakuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat hyväksymättömien tuotteiden käytöstä. yjoidenkin mallien näyttöön on kiinnitetty ohut kalvo älä poista sitä. HUOMAUTUS ytuotteen mukana toimitetut osat voivat vaihdella mallin mukaan. ytuotteen teknisiä tietoja tai tämän oppaan sisältöä voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi. yjotta yhteys toimii parhaiten, HDMI-kaapeleissa ja USB-laitteissa on oltava alle 10 mm:n paksuiset ja 18 mm:n levyiset kehykset. Jos USB-kaapeli tai USB-muistitikku ei sovi televisiosi USB-porttiin, käytä jatkojohtoa, joka tukee USB 2.0 -versiota. B B *A < = 10 mm *B < = 18 mm A A

7 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Käyttöopas Kauko-ohjain ja paristot (AAA) (Katso sivua 28, 29, 30, 31) Jalustan runko / Jalustan tuki (Vain LP36**, 32/37/39/42/47LN54**, LP63**) (Katso sivua 12) Jalustan runko / Jalustan tuki (Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) (Katso sivua 12) SCART kaapeli (Vain LP869*) (Katso sivua 25) Kaapelinpidike (Mallin mukaan) (Katso sivua 17) Pöytäkiinnityksen ruuvi M4 x 20 (1 EA: Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (2 EA : Vain 42/47LP860*) (Katso sivua 14) Jalustan ruuvit M4 x 14 (7 EA : Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (8 EA : Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) (Katso sivua 12) Virtajohto (Mallin mukaan) Suojakiinnike/pultti (Vain LN54**,LP36**, LP63**, LA62**) (Katso sivua 17) Eristin (selon le modèle) (Katso sivua 8) Dual Lock (Vain LP63**) (Katso sivua 18) Pöytäkiinnityksen kaapeli / Kiinnikeruuvi M4 x 8, 2 EA (Vain 42/47LP860*) (Katso sivua 14) Virtajohdon pidike / Koaksiaalikaapelin pidike (selon le modèle) (Katso sivua 17) Seinäkiinnikkeen sisävälikkeet 4 EA (Vain 37LP869*) (Katso sivua 16) EzSign Editor CD (Vain LN549E) 3D-elokuvalasit Tuotteen mukana toimitettavien 3D-lasien määrä voi vaihdella mallin tai maan mukaan. (Mallin mukaan) SUOMI ENG tai 7

8 8 KOKOAMINEN JA VALMISTELU HUOMAUTUS yantennin eristimen asennusopas: -- Käytä tätä television asentamisessa, jos televisiossa on eri jännite kuin antennin signaalissa.»» Jos television ja antennisignaalin välillä on jännite-ero, antenni voi ylikuumentua, mikä voi aiheuttaa onnettomuusvaaran. -- Voit parantaa TV:n katselun turvallisuutta poistamalla TV-antennin jännitteen. On suositeltavaa kiinnittää eristin seinäpistokkeeseen. Jos sitä ei voi kiinnittää seinäpistokkeeseen, kiinnitä se TV:hen. Älä irrota antennin eristintä asennuksen jälkeen. -- Varmista ennen aloittamista, että TV-antenni on kytketty. Seinä Kytke televisioon. ANTENNA/ CABLE IN tai Kaapeli/antenni Eristin Kytke digiboksiin. Kytke eristimen toinen pää kaapeli-/antenniliitäntään ja toinen pää televisioon tai digiboksiin. Laitteet, jotka on kytketty rakennuksen maadoitukseen verkkovirtakytkennän kautta tai muiden maadoitettujen laitteiden kautta ja kaapelijakelujärjestelmään koaksiaalikaapelin kautta, voivat joissain olosuhteissa aiheuttaa palovaaran. Kytkentä kaapelijakelujärjestelmään vaatii tämän vuoksi laitteen, joka eristää sähkön tietyn taajuusalueen alapuolelle (galvaaninen eristys, katso EN ) RF-eristintä käytettäessä signaalin herkkyys voi heiketä hieman.

9 P KOKOAMINEN JA VALMISTELU 9 Lisävaruste Lisätarvikkeita saatetaan vaihtaa tai muokata laadun parantamiseksi ilman erillistä ilmoitusta. Ota yhteys jälleenmyyjään, jos haluat ostaa näitä tarvikkeita. Nämä laitteet toimivat ainoastaan tiettyjen mallien kanssa. LG-äänilaite Langaton WiFi adapteri AN-WF100 LED-kello LEC-001 Taikakauko-ohjain AN-MR300 3D-elokuvalasit AG-F2**, AG-F3**, AG-F4** Yhteensopivuus LN548C / LN549C / LP36** LN549E LP63** LP860* LP869* LA62** LG-äänilaite Langaton WiFi adapteri AN-WF100 LED-kello LEC-001 AN-MR300 Taikakauko-ohjain 3D-elokuvalasit AG-F2**, AG-F3**, AG-F4** Mallin nimi ja muotoilu saattaa muuttua tuotteen toimintojen, valmistusolosuhteiden tai käytäntöjen mukaan.

10 10 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Osat ja painikkeet Tyyppi A : LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54** Tyyppi B : LP860*, 55/60LN54**, LA62** Näyttö Näyttö OK SETTINGS INPUT OK SETTINGS INPUT Kaiuttimet Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Painikkeet Kaiuttimet Kauko-ohjaintunnistin LG-logovalo (Vain LP860*, LA62**) Painikkeet Virran merkkivalo (Vain 55/60LN54**) Tyyppi B : 37LP869* Näyttö Tyyppi B : 47LP869* Näyttö K TINGS PUT Kaiuttimet Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Kaiuttimet OK SETTINGS INPUT OK SETTINGS INPUT Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Painike OK ꔉ SETTINGS INPUT Kosketuspainikkeet 1 Selaa tallennettuja H kanavia. Säädä H äänenvoimakkuutta. Kuvaus Valitse korostettu valikkoasetus tai vahvista syöte. Avaa päävalikon tai tallentaa syötteen ja poistuu valikoista. Vaihda tulolähde. / I Kytkee tai katkaisee virran. Painikkeet 1 C-tyypin painikkeita voi käyttää sormen painalluksella. HUOMAUTUS yvoit ottaa LG-logovalon tai virranilmaisimen valon käyttöön tai poistaa ne käytöstä valitsemalla päävalikosta ASETUS. (Mallin mukaan)

11 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen Lue seuraavat ohjeet ennen TV:n siirtämistä tai nostamista, jotta laite ei naarmuunnu tai vahingoitu ja jotta kuljetus sujuu turvallisesti laitteen tyypistä tai koosta riippumatta. VAARA y Isokokoisen TV:n siirtämiseen tarvitaan vähintään 2 henkilöä. y Kun kannat TV:tä, pitele sitä alla olevan kuvan mukaisesti. yvaro koskemasta ruutuun, jotta se ei vahingoitu. y Suosittelemme, että TV asetetaan alkuperäiseen laatikkoon tai pakkausmateriaaliin siirtämistä varten. y Irrota virtajohto ja kaapelit, ennen kuin siirrät tai nostat TV:tä. y Pitele TV:tä ruutu poispäin itsestäsi, jotta ruutu ei vahingoitu. yälä ravista tai kolhi TV:tä kantamisen aikana. y Pidä TV pystysuorassa kantamisen aikana. Älä käännä sitä sivuttain tai kallista sitä vasemmalle tai oikealle. y Älä käytä liikaa voimaa käsittelyssä, jotta kotelointi ei taivu ja vahingoita näyttöä. y Pitele lujasti TV:n rungon yläosasta ja pohjasta. Varmista, ettet tartu läpinäkyvään osaan, kaiuttimeen tai kaiuttimen ritilään.

12 12 KOKOAMINEN JA VALMISTELU TV:n asentaminen ENG SUOMI * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. Jalustan kiinnittäminen (Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) 1 4 EA 3 EA M4 x 14 1 Jalustan runko M4 x 14 Jalustan runko Etupuoli Etupuoli Jalustan tuki Jalustan tuki EA M4 x 14 4EA M4 x 14

13 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 13 VAARA ykun kiinnität television jalan, aseta televisio näyttö alaspäin pehmustetulle pöydälle tai tasaiselle alustalle, ettei näyttöön tule naarmuja. yvarmista, että ruuvit on asennettu oikein ja kiinnitetty kunnolla. Jos ruuveja ei kiinnitetä kunnolla, TV saattaa kallistua eteenpäin asennuksen jälkeen. Älä kiristä ruuveja liian voimakkaasti, koska ne saattavat vahingoittua eivätkä ne kiristy kunnolla. Kiinnittäminen pöytään 1 Nosta ja kallista TV pystyasentoon pöydälle. -- Jätä laitteen ja seinään väliin (vähintään) 10 cm:n tila tuuletusta varten. 10 cm 10 cm 10 cm HUOMAUTUS yirrota jalusta ennen television kiinnittämistä seinäkiinnikkeeseen suorittamalla jalustan kiinnitysvaiheet päinvastaisessa järjestyksessä. 2 Kytke virtajohto seinäpistorasiaan. VAARA 10 cm yälä aseta TV:tä lämmönlähteiden lähelle tai yläpuolelle, sillä se voi aiheuttaa palovaaran tai vaurioita. TV:n kiinnittäminen pöytään Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. TV on kiinnitettävä tasoon siten, ettei sitä voida vetää eteen- tai taaksepäin, sillä tämä voi aiheuttaa vahinkoja tai vaurioittaa laitetta. (Vain 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) 4-ruuvit (toimitetaan laitteen mukana) Jalustan Taulukko ruuvit: M5 x L (*L: Pöydän syvyys mm) ex) Pöydän syvyys: 15mm, ruuvit: M5 x 25

14 14 KOKOAMINEN JA VALMISTELU TV:n kiinnittäminen pöytään Kiinnitä TV pöytään, jotta se ei kallistu eteenpäin, vahingoitu tai aiheuta henkilövammaa. Kiinnitä TV pöytään kiristämällä TV:n mukana toimitettu ruuvi jalustan takaosaan. (Vain 32/37/39/42/47LN54**, LP36**, LP63**) TV:n kulman säätäminen sopivaksi (Vain 32/55/60LN54**, 32LP36**, 32LP63**, 42/47/55LP860*, LA62**) TV:n katselukulman kallistamalla TV:tä 15 astetta vasemmalle tai oikealle (Vain 42/47LP860*) (Vain 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) TV:n katselukulman kallistamalla TV:tä 90 astetta vasemmalle tai oikealle. M4 x 20, 2EA M4 x 8, 2EA VAROITUS yestääksesi TV:tä kaatumasta, TV tulee olla tiukasti kiinnitettynä lattiaan/seinään asennusohjeiden mukaisesti. TV:n kallistaminen, ravistaminen tai keinuttaminen voi aiheuttaa henkilövamman. VAARA ykun säädät laitteen kulmaa, varo sormiasi.»» Puristuksiin jääneet kädet tai sormet voivat vahingoittua. Jos tuotetta kallistetaan liikaa, se voi pudota ja aiheuttaa vahinkoja tai vammoja.

15 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 15 Kensington-turvajärjestelmän käyttäminen (Toiminto ei ole saatavana kaikille malleille.) Kensington-turvajärjestelmän liitäntä on TV:n takapaneelissa. Lisätietoja asennuksesta ja käytöstä on Kensington-turvajärjestelmän mukana toimitetussa oppaassa tai osoitteessa kensington.com. TV:n kiinnittäminen seinälle (Tämä toiminto ei ole käytettävissä kaikissa malleissa.) Kytke Kensington-turvajärjestelmän kaapeli TV:n ja pöydän väliin. 1 Aseta silmukkapultit tai TV-tuet ja pultit paikoilleen TV:n taustapuolelle. -- Jos silmukkapulttien paikoille on asetettu pultteja, poista ne ensin. 2 Kiinnitä seinätuet pulteilla seinään. Kohdista seinäkiinnikkeet ja TV:n takapaneelin silmukkapultit. 3 Sido tukeva köysi silmukkapultteihin ja seinätukiin. Varmista, että kiinnityslenkki on vaakasuorassa suhteessa tasaiseen alustaan. VAARA yvarmista, että lapset eivät kiipeile tai roiku TV:ssä. HUOMAUTUS ykäytä tasoa tai kaappia, joka on tarpeeksi vahva ja suuri TV:tä varten. ykiinnikkeitä, pultteja ja kiinnityslenkkejä ei toimiteta laitteen mukana. Voit hankkia lisävarusteita paikalliselta jälleenmyyjältä.

16 16 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Kiinnittäminen seinälle Kiinnitä valinnainen seinäkiinnike varovasti TV:n takapaneeliin ja asenna seinäkiinnike tukevalle seinälle, joka on kohtisuorassa lattiaan. Kun kiinnität TV:n muihin rakennusmateriaaleihin, pyydä lisätietoja asiantuntevilta henkilöiltä. LG suosittelee, että jätät seinäkiinnityksen pätevän asennushenkilön tehtäväksi. 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm Lisävaruste (seinäkiinnike) Varmista, että käytät VESA-standardien mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. Seinäkiinnikesarjojen vakiokoot on kuvattu seuraavassa taulukossa. VAARA ykatkaise virta, ennen kuin siirrät tai asennat TV:n. Näin vältät sähköiskun vaaran. yjos asennat TV:n kattoon tai vinolle seinälle, se voi pudota ja aiheuttaa vakavia vammoja. Käytä hyväksyttyä LG:n seinäkiinnikettä ja ota yhteys paikalliseen myyjään tai asiantuntevaan asentajaan. yälä kiristä ruuveja liian tiukalle, sillä se voi vahingoittaa TV:tä ja kumota takuun. ykäytä VESA-standardin mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. Takuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat virheellisestä käytöstä tai sopimattomien lisävarusteiden käytöstä. HUOMAUTUS Malli 32LN54** 32LP36** 32LP63** 37/39/42LN54** 37/39/42LP36** 37/39/42LP63** 37LP869* VESA (A x B) 200 x x 200 Vakioruuvi M4 M6 Ruuvien määrä 4 4 Seinäkiinnike LSW130B LSW230B Malli 47/55/60LN54** 42/47/55LP860* 55LA62** 47LP869* VESA (A x B) 400 x 400 Vakioruuvi M6 Ruuvien määrä 4 Seinäkiinnike LSW430B ykäytä ruuveja, jotka on mainittu VESAstandardin mukaisten ruuvien teknisissä tiedoissa. yseinäkiinnikesarja sisältää asennusoppaan ja tarvittavat osat. yseinäkiinnike on lisävaruste. Voit hankkia lisävarusteita paikalliselta jälleenmyyjältä. yruuvien pituus voi vaihdella seinäkiinnikkeen mukaan. Varmista, että käytät sopivan mittaisia ruuveja. ylisätietoja on seinäkiinnikkeen mukana toimitetussa oppaassa. yjos käytät kolmannen osapuolen valmistamaa seinäkiinnikettä, voit säätää TV:n pystykulmaa asettamalla sisävälikkeet TV-seinäkiinnikkeen reikiin. Älä käytä LG:n seinäkiinnikkeen välikkeitä. (Vain 37LP869*) Seinäkiinnikkeen sisävälikkeet

17 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 17 Kaapelien järjestäminen * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) 1 Kiinnitä virtajohto suojakiinnikkeellä/pultilla. (Vain LP860*) Koaksiaalikaapelin pidike Kaapelinpidike Virtajohdon pidike Kaapeliniputin (Vain LP869*) Virtajohdon pidike (Vain 37LP869*) Suojakiinnike/pultti Kaapelinpidike 2 Niputa ja sido kaapelit kaapelin pidikkeellä. VAARA yälä siirrä TV:tä kaapelinpidikkeestä tai virtajohdon pidikkeestä, sillä kaapelinpidikkeet voivat rikkoutua, mikä voi aiheuttaa henkilövamman tai TV:n vahingoittumisen. Kaapelinpidike

18 18 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Dual Lock -toiminnon käyttö (Vain LP63**) Kiinnitä digisovitin televisioon ja käytä, kun haluat. 2 Kiinnitä digisovitin televisioon painamalla tarranauhat yhteen. 1 Poista Dual Lockin suojapaperi ja kiinnitä se televisioon ja digisovittimeen kuvan osoittamalla tavalla. Dual Lock HUOMAUTUS yvarmista, ettei tuotteen pinnalla ole vieraita aineita, ja kiinnitä sitten Dual Lock tukevasti. yennen kuin kiinnität digisovittimen televisioon, anna kiinnitetyn Dual Lockin kuivua vähintään kolme päivää.

19 KYTKENNÄT 19 KYTKENNÄT Antennin kytkeminen Kytke TV antennipistorasiaan RF-kaapelilla (75 Ω). * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. /DVI IN Tässä KYTKENNÄT-osassa käytetään 1 pääosin 2 AV LP36**-malleja koskevia kaavioita. COMPONENT AUDIO IN OPTICAL (RGB) IN (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT Kytke ulkoisia laitteita televisioon ja valitse ulkoinen laite vaihtamalla tulolähdettä. Lisätietoja SPEAKER OUT CLOCK ulkoisen laitteen kytkemisestä on kyseisen laitteen käyttöoppaassa. LAN VOLUME CONTROL Hyväksytyt ulkoiset laitteet: HD-vastaanottimet, RS-232C IN LNB IN ANTENNA/ Satellite CABLE IN DVD-soittimet, videonauhurit, äänijärjestelmät, STEREO (8 Ω) USB-tallennuslaitteet, tietokoneet, pelilaitteet ja muut ulkoiset laitteet. (CONTROL & SERVICE) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN HUOMAUTUS (*Ei toimiteta laitteen mukana) yulkoisen laitteen kytkentä voi vaihdella mallin mukaan. ykytke ulkoiset laitteet televisioon riippumatta TV-portin järjestyksestä. yjos tallennat TV-ohjelmaa DVD-tallentimella tai videonauhurilla, muista kytkeä TV:n tulosignaalikaapeli DVD-tallentimeen tai videonauhuriin. Lisätietoja tallentamisesta on ulkoisen laitteen käyttöoppaassa. ykatso lisätietoja ulkoisen laitteen käyttöoppaasta. yjos kytket pelilaitteen televisioon, käytä pelilaitteen mukana toimitettua kaapelia. ypc-tilassa voi esiintyä tarkkuuteen, pystykuvioihin, kontrastiin tai kirkkauteen liittyviä häiriöitä. Jos häiriöitä esiintyy, muuta tietokoneen kuvan resoluutiota ja virkistystaajuutta tai säädä KUVA-valikon kirkkautta ja kontrastia, kunnes kuva on selkeä. ypc-tilassa jotkin tarkkuusasetukset eivät ehkä toimi 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT HUOMAUTUS ykäytä antennijakajaa, jos käytät useampaa kuin kahta televisiota. yjos kuvanlaatu on heikko, asenna signaalinvahvistin oikein, jotta kuvanlaatu paranee. yjos kuvanlaatu on heikko, vaikka antenni on kytketty, säädä antennin suuntaa. yantennikaapeli ja muunnin on hankittava erikseen. ytuettu DTV-ääni: MPEG, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC Satelliittiantennin kytkentä (Vain satelliittimallit) Kytke TV satelliittiantenniin ja satelliittiliitäntään RF-kaapelilla (75 Ω). /DVI IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT CLOCK AV (RGB) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT LAN VOLUME CONTROL RS-232C IN LNB IN Satellite ANTENNA/ CABLE IN IN 3 STEREO (8 Ω) (CONTROL & SERVICE) USB IN (*Ei toimiteta laitteen mukana)

20 20 KYTKENNÄT HDMI-liitäntä /DVI IN Siirtää digitaalisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen 2 laite ja televisio AV HDMI-kaapelilla seuraavan kuvan OPTICAL mukaisesti. (RGB) AUDIO OUT Voit kytkeä laitteen mihin tahansa HDMItuloporttiin. Käytetyllä portilla ei ole väliä. (Vain LN54**, LP36**, LP63**, LP860*, LA62**) AUDIO IN (COMPONENT/RGB/DVI) RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT ANTENNA/ CABLE IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN AV (RGB) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) (*Ei toimiteta laitteen mukana) ANTENNA/ CABLE IN (Vain LP869*) HDMI PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN 1(ARC) 2 3 (*Ei toimiteta laitteen mukana) HUOMAUTUS Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / HD STB / DVD-soitin / tietokone ysuosittelemme TV:n kytkemistä HDMIkaapelilla parhaan kuvanlaadun varmistamiseksi. ykäytä viimeisintä High Speed HDMI -kaapelia ja CEC (Customer Electronics Control) -toimintoa. yhigh Speed HDMI -kaapelit siirtävät HDsignaalin vähintään 1080p tarkkuudella. ytuettu HDMI-äänimuoto: Dolby Digital, DTS, PCM (enintään 192 KHz, 32KHz/44,1KHz /48KHz/88KHz/96KHz/176KHz/192KHz), DTS (Vain LP860*) (Vain LP86**) ARC (Audio Return Channel) yulkoinen äänilaite, joka tukee SIMPLINKja ARC-ominaisuutta, on kytkettävä HDMI/ DVI IN 1 (ARC) -porttiin. ykun ARC-ominaisuutta tukeva ulkoinen äänilaite on kytketty nopealla HDMIkaapelilla, se toistaa SPDIF-signaalia ilman optista lisäkaapelia ääntä varten ja tukee SIMPLINK-toimintoa.

21 KYTKENNÄT 21 DVI HDMI-liitäntä Siirtää digitaalisen videosignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio DVI HDMI-kaapelilla seuraavien kuvien mukaisesti. Kytke äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. (Vain LN54**, LP36**, LP63**, LA62**) /DVI IN SPEAKER OUT /DVI IN 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN (COMPONENT/DVI) (Vain LP63**) RGB IN (PC) AV (RGB) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) SPEAKER OUT RGB (*Ei IN (PC) toimiteta laitteen (*Ei toimiteta laitteen mukana) mukana) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) OPTICAL AUDIO OUT ANTENNA/ CABLE IN AV (RGB) (Vain LP869*) PCMCIA CARD SLOT (*Ei toimiteta laitteen mukana) H/P OUT IN 3 USB IN ANTENNA/ CABLE IN IN AUDIO AUDIO AUDIO OUT PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN 1(ARC) 2 3 (*Ei toimiteta laitteen mukana) DVI OUT Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / DVD-soitin / tietokone HUOMAUTUS Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / DVD-soitin / tietokone ynäytönohjaimesta riippuen DOS-tila ei välttämättä toimi, jos käytössä on HDMI DVIkaapeli. ykäytettäessä HDMI/DVI-kaapelia vain Single Link -liitäntää tuetaan.

22 22 KYTKENNÄT RGB-liitäntä Siirtää videosignaalin tietokoneesta televisioon. Kytke äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. (Vain LN54**, LP36**, LA62**) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT (*Ei toimiteta laitteen mukana) AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) RGB OUT (PC) AV (RGB) AUDIO OUT ANTENNA/ CABLE IN (*Ei toimiteta laitteen mukana) Komponenttiliitäntä Siirtää analogisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio komponenttikaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) /DVI IN 1 2 PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN (Vain LP63**) 1 2 AV AUDIO IN OPTICAL (RGB) (COMPONENT/RGB/DVI) SPEAKER AUDIO OUT RGB IN (PC) OUT COMPONENT IN (*Ei toimiteta SPEAKER OUT laitteen mukana) (*Ei toimiteta laitteen mukana) Vihreän Vihreän Vihreän Sinisen Sinisen Sinisen Punaisen Punaisen Punaisen RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) VALKOINEN COMPONENT IN (*Ei toimiteta laitteen mukana) Punaisen AUDIO IN (COMPONENT/DVI) OPTICA AUDIO OU RS-232C IN (CONTROL & SERVICE ANT CAB L R Tietokone VIDEO AUDIO HUOMAUTUS y Älä kytke komponenttikaapelia, jos käytät jo RGB-tietokonekaapelia. (Vain LN549E) Blu-Ray-soitin HD-digisovitin DVD-soitin

23 KYTKENNÄT 23 (Vain LP869*) Kaiuttimen ulostulon ASENNUS Kytke ulkoinen kaiutin SPEAKER OUT -liitäntään televisiossa. IN AUDIO COMPONENT AUDIO PR PB Y (Vain LN548C, LN549C, LP36**, LA62**) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT AV (RGB) SPEAKER OUT RGB IN (PC) ANTENNA/ CABLE IN RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) VALKOINEN L AUDIO R Punaisen Vihreän Vihreän Vihreän VIDEO Sinisen Sinisen Sinisen Punaisen Punaisen Punaisen (*Ei toimiteta laitteen mukana) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin HUOMAUTUS yjos kaapelit asennetaan väärin, kuva saattaa näkyä mustavalkoisena tai sen värit saattavat vääristyä. (*Ei toimiteta laitteen mukana) (Vain LN549E, LP63**, LP860*) LAN /DVI IN 1 2 VOLUME CONTROL STEREO (8 Ω) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) GND Oikea Vasen GND AV (RGB) COMPONENT AUDIO IN OPTICAL IN (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT (*Ei toimiteta laitteen mukana) SPEAKER OUT CLOCK + YLÖS (*Ei toimiteta laitteen mukana) - ALAS LNB IN Kaiutinlähdön Satellite ohjausportti GND Oikea Vasen GND ANTENNA/ CABLE IN USB IN IN 3 H/P OUT PCMCIA CARD SLOT

24 24 KYTKENNÄT (Vain LP869*) SPEAKER OUT (VOLUME CONTROL) SPEAKER OUT 8 Ω (*Ei toimiteta laitteen mukana) SPEAKER OUT (VOLUME CONTROL) SPEAKER OUT 8 Ω /DVI IN (*Ei toimiteta laitteen 1 mukana) 2 AUDIO IN + IN (COMPONENT/RGB/DVI) YLÖS - ALAS Kaiutinlähdön ohjausportti COMPONENT SPEAKER GND OUT Oikea Vasen GND RGB IN (PC) OPTICAL AUDIO OUT RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) USB-yhteys Kytke USB-tallennuslaite, kuten USB-Flash -muisti, ulkoinen kiintolevy tai USB-muistikortinlukija, televisioon ja käytä multimediatiedostoja Oma media -valikossa. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) AV (RGB) ANTENNA/ CABLE IN (Vain LP86**) PCMCIA CARD SLOT PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN USB (*Ei toimiteta laitteen mukana) Äänenvoimakkuuden ohjausportin menetelmä Kaapelin tiedot GND / Ylös / Alas yjokainen Ylös-/Alasnasta vedetään 3,3 V:iin CPU:n GPIO:lla. ycpu tunnistaa äänenvoimakkuuden siirtymän 3,3 V:sta GND-tasolle. H/P OUT USB IN 1(Hub) 2 HUOMAUTUS USB (*Ei toimiteta laitteen mukana) yjos haluat käyttää USB-jakolaitetta, varmista, että se on kytketty USB IN 1 (HUB) -porttiin. yjotkin USB-jakolaitteet eivät välttämättä toimi. Jos USB-jakolaitteella yhdistettyä USB-laitetta ei löydy, kytke laite suoraan TV:n USB-porttiin.

Käyttöoppaasi. LG 55LA970W http://fi.yourpdfguides.com/dref/5331796

Käyttöoppaasi. LG 55LA970W http://fi.yourpdfguides.com/dref/5331796 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

LCD-TELEVISIOMALLIT PLASMATELEVISIOMALLIT

LCD-TELEVISIOMALLIT PLASMATELEVISIOMALLIT SUOMI LCD TV PLASMA TV KÄYTTÖOHJE LCD-TELEVISIOMALLIT 9LSD* LSD* LG0** 7LG0** LG0** 9LG0** LG0** 6LG0** LG0** 7LG0** LG0** LG5*** 7LG50** LG50** 7LG50** 5LG50** PLASMATELEVISIOMALLIT PG0** 50PG0** PG0**

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

VIP1910 Kytkentäohje

VIP1910 Kytkentäohje VIP1910 Kytkentäohje Pakkauksen sisältö: Digisovitin, kaukosäädin, ethernet-kaapeli, verkkoadapteri sekä scart-kaapeli. Kun virta on kytketty laitteeseen, syttyy etupuolelle vihreä valo. Laitteen vastaanottaessa

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

SUOMI KÄYTTÖOHJE LCD TV / LED LCD TV. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä ne myöhempää tarvetta varten. www.lg.

SUOMI KÄYTTÖOHJE LCD TV / LED LCD TV. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä ne myöhempää tarvetta varten. www.lg. SUOMI KÄYTTÖOHJE LCD TV / LED LCD TV Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä ne myöhempää tarvetta varten. www.lg.com hankittava erikseen Seinäkiinnitysteline LSW00B tai LSW00BG

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Sony STR-DN1030 [FI] 4-420-301-11(1) (FI) 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Monikanavainen AV-viritinvahvistin STR-DN1020 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät 4 Kaiuttimien valitseminen ja

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää Asennusopas Värisäädettävä nestekidenäyttö Tärkeää Perehdy laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön lukemalla PRECAUTIONS (TURVATOIMET), tämä Asennusopas ja CD-ROM-levylle tallennettu Käyttöopas.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. LG 42LV550W http://fi.yourpdfguides.com/dref/3956421

Käyttöoppaasi. LG 42LV550W http://fi.yourpdfguides.com/dref/3956421 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1 Kotiteatterijärjestelmä Aloitusopas HT-XT1 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 3 2 Asentaminen 4 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO Tuotetiedot LÄHETIN (T) VASTAANOTIN (R). Antenni 2. VGA-LÄHTÖ 3. VGA-TULO 4. AUDIO-TULO 5. S-VIDEO 6. Virtalähde 7. Ohjauspainikkeet TOIMINTOPAINIKKEET 8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 0. POWER-merkkivalo.

Lisätiedot

DENVER DFT-507. www.denver-electronics.com

DENVER DFT-507. www.denver-electronics.com DENVER DFT-507 www.denver-electronics.com 1. Turvallisuusohjeet käyttäjälle Käytä tälle laitteelle määritettyä jännitettä. Jos jännitealue ylitetään, tuloksena voi olla vaurio tai toimintavika. 8. Yleiset

Lisätiedot

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy

K I F D G E L H C J. Asennus FI Aseta paristot. Liiketunnistin (G) syttyy MI-4500X Wireless Optical Mouse Tuotetiedot A B K I F D G E L H C J Hiiri A: Vieritysrulla ja kolmospainike Akun virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike D: Selaimen edellinen-painike

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE Malli: ALL-100 www.nomenta.com FI Turvaohjeet Alla olevien ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa aiheuttaa omaisuus- tai henkilövahingon. Lue ja omaksu kaikki ohjeet

Lisätiedot

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje DVB-T SCARTxx Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje LUE ENSIN SEURAAVAT OHJEET! Tämän käyttöohjeen avulla voit

Lisätiedot

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas Plantronics DA -sarjan vahvistin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics-ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0

B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0 B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0 B D S 2 8 0 20 21 22 1 2 19 18 NFC 3 4 5 6 7 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 Pika-aloitusopas 1) Virtakytkin 2) Antenni ilma 3) Kaiuttimien lähdöt 4) Optiset digitaaliset audiotulot

Lisätiedot

N300 WiFi-reititin (N300R)

N300 WiFi-reititin (N300R) Easy, Reliable & Secure Asennusopas N300 WiFi-reititin (N300R) Tavaramerkit Merkki- ja tuotenimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tässä esitteessä on kuvattu tämän laiteohjelmapäivityksen sisältämät 3Dtoiminnot. Lisätietoja on Käyttöoppaassa ja mukana toimitetun CD-ROMlevyn α Käsikirjassa. 2010 Sony Corporation

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen FI Verkkomediasoitin NSZ-GS7 Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen: ON/STANDBY Kytkee tai katkaisee soittimen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2 Järjestelmän suunnittelu Kunnollinen järjestelmän suunnittelu on paras tapa maksimoida vahvistimen suorituskykyä. Suunnittelemalla asennuksen huolellisesti voit välttää tilanteita, joissa järjestelmäsi

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Tuki Kiitos, että valitsit NETGEAR-tuotteen. Kun olet asentanut laitteen, rekisteröi tuotteesi laitteen pohjaan merkityn sarjanumeron avulla osoitteessa

Lisätiedot

N150 WiFi-reititin (N150R)

N150 WiFi-reititin (N150R) Easy, Reliable & Secure Asennusopas N150 WiFi-reititin (N150R) Tavaramerkit Merkki- ja tuotenimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Etupaneeli. Takapaneeli

Pakkauksen sisältö. Etupaneeli. Takapaneeli Pakkauksen sisältö Digisovitin Digisovitin Digisovitin Tarkista pakkauksen sisältö ennen kuin aloitat laitteen käytön. Mikäli jokin tuotteista puuttuu tai on vahingoittunut, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Käyttöohje Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa, kun kytket sen päälle. Voit helposti muodostaa parin Bluetooth-toiminnolla varustetun älypuhelimen

Lisätiedot

Nokia stereo-hf WH /1

Nokia stereo-hf WH /1 Nokia stereo-hf WH-500 5 6 7 1 2 3 4 8 9211094/1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Opaskirja Varoituksia Varmista, että kaiutin on sijoitettu ja kytketty tämän opaskirjan ohjeiden mukaisesti. Älä yritä avata kaiutinta. Kaiuttimen saa avata vain pätevä asentaja.

Lisätiedot

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Sisällysluettelo Pakkauksen sisältö..................................... 3 Laitteiston ominaisuudet................................. 4 Merkkivalojen

Lisätiedot

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 Käyttöopas AE6000 Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 a Sisällys Tuotteen yleiskatsaus Ominaisuudet 1 Asennus Asennus 2 Langattoman verkon määrittäminen Wi-Fi-asetusten automaattinen määritys 3 Langattoman

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Äänipalkki HT-ST3. Käyttöohjeet

Äänipalkki HT-ST3. Käyttöohjeet Äänipalkki HT-ST3 Käyttöohjeet FI Sisällys Asennus Pakkauksen sisältö 3 Asentaminen 4 Palkkikaiuttimen ja bassokaiuttimen yhdistäminen 5 Liitännät 6 Järjestelmän virran kytkeminen 8 Perustoiminnot Äänen

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas CECH-ZCD1 7020229 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen tuotteen

Lisätiedot

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 70G 书 纸 105*148mm Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 Remote control unit 1 1. MUTE: Kytkee äänen päälle/pois. 2. : Palautuu edelliselle valitulle kanavalle 3. TV MODE: Vaihtaa PAL/NTSC

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö KU-1 PLL & UHF UE DVEY langaton mikrofonijärjestelmä Käyttöohje ä ä ä ö ä ö Vastaanottimen ominaisuudet a. Etupaneeli 1. Lähettimen audiotason indikointi 2. Vastaanottavan antennin indikointi. äyttää kummaltako

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot