KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus."

Transkriptio

1 KÄYTTÖOPAS LED-TV* * LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus. Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja laita opas talteen tulevaa käyttöä varten. LN54** LP36** LP63** LP86** LA62**

2 2 SISÄLLYS SISÄLLYS 3 KÄYTTÖOIKEUDET 3 AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOSKEVA HUOMAUTUS 28 KAUKO-OHJAIN 32 HUOLTO 32 TV:n puhdistus 32 - Näyttö, kehys, runko ja jalusta 32 - Virtajohto 4 TURVATOIMET 4-3D-kuvan katseleminen (vain 3D-mallit) 6 ASENTAMINEN 6 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 6 Purkaminen 9 Lisävaruste 10 Osat ja painikkeet 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen 12 TV:n asentaminen 12 - Jalustan kiinnittäminen 13 - Kiinnittäminen pöytään 16 - Kiinnittäminen seinälle 17 - Kaapelien järjestäminen 18 - Dual Lock -toiminnon käyttö 19 KYTKENNÄT 19 Antennin kytkeminen 19 Satelliittiantennin kytkentä 20 HDMI-liitäntä 21 DVI HDMI-liitäntä 22 RGB-liitäntä 22 Komponenttiliitäntä 23 Kaiuttimen ulostulon ASENNUS 24 USB-yhteys 25 CI-moduulin kytkeminen 25 Euro Scart -liitäntä 26 ääniliitäntä 26 - Digitaalinen optinen ääniliitäntä 26 Kuulokeliitäntä 27 Verkon asettaminen 27 - Langallinen verkkoyhteys 27 - Langattoman verkon yhteys 27 LED-kellon liitäntä 32 VIANMÄÄRITYS 33 EZSIGN :N KÄYTTÖÄ KOSKEVA VAROITUS 33 TEKNISET TIEDOT 38 IR-KOODIT 39 ULKOISEN OHJAUSLAITTEEN ASENNUS 39 RS-232C-kaapelin kytkentä 39 Liitintyyppi: 9-nastainen D-SUB, uros 39 RS-232C-liittimen kytkennät 40 Tietoliikenneasetukset 40 Komentoluettelo 41 Lähetys- ja vastaanottoprotokolla VAROITUS yvakavan varoituksen laiminlyönti saattaa johtaa vakavaan vammaan ja lisää onnettomuuden ja kuolettavien vammojen riskiä. VAARA yvaroituksen laiminlyönti saattaa johtaa lievään vammaan tai laitteen vahingoittumiseen. HUOMAUTUS y Huomautus sisältää tietoja tuotteen turvallisesta käytöstä. Lue huomautus huolellisesti ennen tuotteen käyttöä.

3 KÄYTTÖOIKEUDET / AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOSKEVA HUOMAUTUS 3 KÄYTTÖOIKEUDET Tuetut käyttöoikeudet voivat vaihdella mallin mukaan. Lisätietoja käyttöoikeuksista on osoitteessa Valmistettu Dolby Laboratoriesin lisenssillä. Dolby ja kaksois-d-symboli ovat Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. HDMI ja HDMI High-Definition Multimedia interface, sekä HDMI logo ovat HDMI Licensing LLC :n rekisteröityjä tavaramerkkejä USA:ssa ja muissa maissa. TIETOA DIVX-VIDEOSTA: DivX on DivX, LLC:n, Rovi Corporationin tytäryhtiön, kehittämä digitaalivideomuoto. Tämä on virallinen DivX Certifi ed -laite, joka toistaa DivX-videota. Osoitteessa divx.com on lisätietoja ja ohjelmistotyökaluja, joilla voit muuntaa tiedostoja DivX-videomuotoon. DIVX VIDEO-ON-DEMAND: Tämä DivX Certifi ed -laite vaatii DivX-rekisteröinnin, jotta sillä voi toistaa DivX Video-on-Demand (VOD) -sisältöä. Luo rekisteröintikoodi laitteen asetusvalikon DivX VOD -osassa. Lisätietoja rekisteröinnistä on osoitteessa vod.divx.com. "DivX Certifi ed -laite toistaa 1080p-tarkkuuden DivX-teräväpiirtovideota sekä maksullisia sisältöjä" "DivX, DivX Certifi ed ja niihin liittyvät logot ovat Rovi Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, ja niihin on hankittu käyttölupa." (Vain LP860*) "Suojattu yhdellä tai useammalla seuraavista patenteista Yhdysvalloissa: 7,295,673; 7,460,668; 7,515,710; 7,519,274 Valmistettu lisenssillä, Yhdysvaltojen patenttinumerot: ; ; Muita Yhdysvaltojen ja maailmanlaajuisia patentteja on haettu. DTS, symboli sekä DTS ja symboli yhdessä ovat DTC, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä, ja DTS 2.0+Digital Out on DTS, Inc:n tavaramerkki. Tuote sisältää ohjelmistoja. DTS, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOA KOS- KEVA HUOMAUTUS Voit hankkia tämän tuotteen sisältämän lähdekoodin GPL-, LGPL-, MPL- ja muiden avoimen lähdekoodin käyttöoikeuksien perusteella osoitteesta Lähdekoodin lisäksi voit ladata kaikki mainitut käyttöoikeusehdot, takuun vastuuvapauslausekkeet ja tekijänoikeusilmoitukset. LG Electronics toimittaa avoimen lähdekoodin myös CD-levyllä. Tästä palvelusta veloitetaan vain toimituskustannukset, eli tietovälineen hinta ja toimituskulut. Pyynnön voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen Tarjous on voimassa kolme (3) vuotta tuotteen ostopäivästä.

4 4 TURVATOIMET ENGLISH TURVATOIMET Lue nämä turvaohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 3D-kuvan katseleminen (vain 3D-mallit) VAROITUS Katseluympäristö ykatseluaika -- Kun katsot 3D-sisältöä, pidä 5 15 minuutin taukoja tunnin välein. 3D-sisällön katseleminen pitkään voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta tai uupumusta tai rasittaa silmiä. Valoherkkyyskohtaukset ja krooniset sairaudet y Vilkkuvat valot tai tietyt 3D-sisällön kuviot voivat aiheuttaa joillekin käyttäjille kohtauksen tai muita poikkeavia oireita. y Älä katso 3D-videoita, jos olet huonovointinen tai raskaana ja/tai sinulla on krooninen sairaus, kuten epilepsia, sydänvika tai verenpainetauti. y 3D-sisältöä ei suositella niille, jotka eivät näe 3D-kuvan syvyysvaikutusta tai näkevät sen väärin. He voivat nähdä kaksoiskuvia tai katselu voi tuntua epämukavalta. y Jos sinulla on karsastusta, heikko näkö tai hajataittoa, syvyysnäkösi voi olla heikko ja kaksoiskuvat voivat rasittaa silmiäsi. Pidä taukoja keskivertoaikuista useammin. y Jos vasemman ja oikean silmäsi näkötarkkuudet eroavat suuresti toisistaan, korjaa ero ennen 3D-kuvien katsomista. Oireet, joiden vuoksi 3D-sisällön katselu kannattaa lopettaa tai sitä kannattaa välttää y Älä katso 3D-sisältöä, jos olet uupunut unenpuutteen, työn tai juomisen vuoksi. ykun näitä oireita ilmenee, lopeta 3D-sisällön katsominen ja lepää, kunnes oireet helpottavat. -- Jos oireet eivät katoa, ota yhteys lääkäriin. Oireita voivat olla päänsärky, silmäsärky, huimaus, pahoinvointi, tykytys, näön hämärtyminen, epämukava olo, kaksoiskuvat, näköhäiriöt tai uupumus.

5 TURVATOIMET 5 VAARA Katseluympäristö ykatseluetäisyys - Kun katselet 3D-kuvaa, pidä TV:hen etäisyyttä vähintään kaksi kertaa näytön lävistäjän verran. Jos 3D-sisällön katseleminen tuntuu epämukavalta, siirry kauemmas TV:stä. y Katselupaikka - Katso TV:tä pää suorassa siten, että näytön keskikohta on silmän tasalla. Muutoin 3D-sisältö ei ehkä näy oikein. ENGLISH Katseluikä ypikkulapset/lapset -- 3D-sisällön käyttö/katselu on kiellettyä alle 6-vuotiailta lapsilta. -- Alle 10-vuotiaat lapset voivat ylireagoida, koska heidän näkökykynsä on vasta kehittymässä (esimerkki: he voivat yrittää koskettaa näyttöä tai hypätä sen sisään). 3D-sisältöä katsovia lapsia on valvottava erityisen tarkasti. -- Lasten binokulaarinen poikkeama 3D-esitysten suhteen on suurempi kuin aikuisilla, koska lasten silmät ovat lähempänä toisiaan kuin aikuisten. Siksi he erottavat samassa 3D-kuvassa enemmän stereoskooppista syvyyttä kuin aikuiset. y Nuoret -- 3D-sisällön valo voi rasittaa alle 19-vuotiaiden nuorten silmiä. Heidän on syytä välttää 3D-sisällön pitkäaikaista katselua väsyneenä. y Vanhukset -- Vanhusten 3D-näkökyky voi olla heikompi kuin nuorten. Katsele TV:tä suositellun katseluetäisyyden päästä. 3D-lasien käyttövaroitus ykäytä LG:n 3D-laseja. Muutoin 3D-videot eivät ehkä näy oikein. yälä käytä 3D-laseja tavallisina silmälaseina, aurinkolaseina tai suojalaseina. ymuokattujen 3D-lasien käyttö voi rasittaa silmiä tai vääristää kuvaa. y Älä säilytä 3D-laseja erittäin korkeassa tai matalassa lämpötilassa. Se aiheuttaa muodonmuutoksen. y 3D-lasit ovat hauraat ja naarmuuntuvat helposti. Käytä lasien pyyhkimiseen aina pehmeää ja puhdasta liinaa. Älä naarmuta 3D-lasien linssejä terävillä esineillä äläkä puhdista/pyyhi niitä kemikaaleilla. y Näyttö voi vilkkua, kun katsot 3D-videoita loistevalaisimen tai kolmella aallonpituudella toimivan polttimon valossa. Sammuta valo tai himmennä sitä. y Sammuta muut elektroniset laitteet tai viestintälaitteet tai vie ne pois TV:n läheltä, koska ne voivat aiheuttaa häiriöitä ja estää 3D-toiminnon toiminnan. y Kun katselet TV:tä makuulta, 3D-kuvat voivat näyttää tummilta tai ne eivät näy lainkaan.

6 6 ASENTAMINEN / KOKOAMINEN JA VALMISTELU HUOMAUTUS ykuva saattaa poiketa omasta televisiostasi. ytelevisiosi OSD-valikkonäyttö voi poiketa hieman käyttöoppaan kuvista. yvalikot ja asetukset voivat vaihdella tulolähteen tai tuotemallin mukaan. ylaitteeseen voidaan tulevaisuudessa lisätä uusia älytoimintoja. ytelevisio voidaan siirtää virransäästötilaan virrankulutuksen vähentämiseksi. Televisio kannattaa sammuttaa, jos sitä ei katsota vähään aikaan, sillä tämä vähentää energiankulutusta. ykäytön aikana kulutetun energian määrää voidaan vähentää merkittävästi vähentämällä kuvan kirkkautta, mikä puolestaan vähentää yleisiä käyttökustannuksia. ASENTAMINEN 1 Avaa pakkaus ja tarkista, että se sisältää kaikki lisävarusteet. 2 Kiinnitä jalusta TV:hen. 3 Liitä ulkoinen laite TV:hen. KOKOAMINEN JA VALMISTELU Purkaminen Tarkista, että toimitus sisältää seuraavat osat. Jos jokin lisävaruste puuttuu, ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään, jolta hankit tuotteen. Tämän käyttöoppaan kuvat voivat poiketa tuotteen tai osien todellisesta ulkonäöstä. VAARA yälä käytä hyväksymättömiä tuotteita, sillä ne vaarantavat tuotteen turvallisuuden ja voivat lyhentää sen käyttöikää. ytakuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat hyväksymättömien tuotteiden käytöstä. yjoidenkin mallien näyttöön on kiinnitetty ohut kalvo älä poista sitä. HUOMAUTUS ytuotteen mukana toimitetut osat voivat vaihdella mallin mukaan. ytuotteen teknisiä tietoja tai tämän oppaan sisältöä voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi. yjotta yhteys toimii parhaiten, HDMI-kaapeleissa ja USB-laitteissa on oltava alle 10 mm:n paksuiset ja 18 mm:n levyiset kehykset. Jos USB-kaapeli tai USB-muistitikku ei sovi televisiosi USB-porttiin, käytä jatkojohtoa, joka tukee USB 2.0 -versiota. B B *A < = 10 mm *B < = 18 mm A A

7 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Käyttöopas Kauko-ohjain ja paristot (AAA) (Katso sivua 28, 29, 30, 31) Jalustan runko / Jalustan tuki (Vain LP36**, 32/37/39/42/47LN54**, LP63**) (Katso sivua 12) Jalustan runko / Jalustan tuki (Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) (Katso sivua 12) SCART kaapeli (Vain LP869*) (Katso sivua 25) Kaapelinpidike (Mallin mukaan) (Katso sivua 17) Pöytäkiinnityksen ruuvi M4 x 20 (1 EA: Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (2 EA : Vain 42/47LP860*) (Katso sivua 14) Jalustan ruuvit M4 x 14 (7 EA : Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (8 EA : Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) (Katso sivua 12) Virtajohto (Mallin mukaan) Suojakiinnike/pultti (Vain LN54**,LP36**, LP63**, LA62**) (Katso sivua 17) Eristin (selon le modèle) (Katso sivua 8) Dual Lock (Vain LP63**) (Katso sivua 18) Pöytäkiinnityksen kaapeli / Kiinnikeruuvi M4 x 8, 2 EA (Vain 42/47LP860*) (Katso sivua 14) Virtajohdon pidike / Koaksiaalikaapelin pidike (selon le modèle) (Katso sivua 17) Seinäkiinnikkeen sisävälikkeet 4 EA (Vain 37LP869*) (Katso sivua 16) EzSign Editor CD (Vain LN549E) 3D-elokuvalasit Tuotteen mukana toimitettavien 3D-lasien määrä voi vaihdella mallin tai maan mukaan. (Mallin mukaan) SUOMI ENG tai 7

8 8 KOKOAMINEN JA VALMISTELU HUOMAUTUS yantennin eristimen asennusopas: -- Käytä tätä television asentamisessa, jos televisiossa on eri jännite kuin antennin signaalissa.»» Jos television ja antennisignaalin välillä on jännite-ero, antenni voi ylikuumentua, mikä voi aiheuttaa onnettomuusvaaran. -- Voit parantaa TV:n katselun turvallisuutta poistamalla TV-antennin jännitteen. On suositeltavaa kiinnittää eristin seinäpistokkeeseen. Jos sitä ei voi kiinnittää seinäpistokkeeseen, kiinnitä se TV:hen. Älä irrota antennin eristintä asennuksen jälkeen. -- Varmista ennen aloittamista, että TV-antenni on kytketty. Seinä Kytke televisioon. ANTENNA/ CABLE IN tai Kaapeli/antenni Eristin Kytke digiboksiin. Kytke eristimen toinen pää kaapeli-/antenniliitäntään ja toinen pää televisioon tai digiboksiin. Laitteet, jotka on kytketty rakennuksen maadoitukseen verkkovirtakytkennän kautta tai muiden maadoitettujen laitteiden kautta ja kaapelijakelujärjestelmään koaksiaalikaapelin kautta, voivat joissain olosuhteissa aiheuttaa palovaaran. Kytkentä kaapelijakelujärjestelmään vaatii tämän vuoksi laitteen, joka eristää sähkön tietyn taajuusalueen alapuolelle (galvaaninen eristys, katso EN ) RF-eristintä käytettäessä signaalin herkkyys voi heiketä hieman.

9 P KOKOAMINEN JA VALMISTELU 9 Lisävaruste Lisätarvikkeita saatetaan vaihtaa tai muokata laadun parantamiseksi ilman erillistä ilmoitusta. Ota yhteys jälleenmyyjään, jos haluat ostaa näitä tarvikkeita. Nämä laitteet toimivat ainoastaan tiettyjen mallien kanssa. LG-äänilaite Langaton WiFi adapteri AN-WF100 LED-kello LEC-001 Taikakauko-ohjain AN-MR300 3D-elokuvalasit AG-F2**, AG-F3**, AG-F4** Yhteensopivuus LN548C / LN549C / LP36** LN549E LP63** LP860* LP869* LA62** LG-äänilaite Langaton WiFi adapteri AN-WF100 LED-kello LEC-001 AN-MR300 Taikakauko-ohjain 3D-elokuvalasit AG-F2**, AG-F3**, AG-F4** Mallin nimi ja muotoilu saattaa muuttua tuotteen toimintojen, valmistusolosuhteiden tai käytäntöjen mukaan.

10 10 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Osat ja painikkeet Tyyppi A : LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54** Tyyppi B : LP860*, 55/60LN54**, LA62** Näyttö Näyttö OK SETTINGS INPUT OK SETTINGS INPUT Kaiuttimet Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Painikkeet Kaiuttimet Kauko-ohjaintunnistin LG-logovalo (Vain LP860*, LA62**) Painikkeet Virran merkkivalo (Vain 55/60LN54**) Tyyppi B : 37LP869* Näyttö Tyyppi B : 47LP869* Näyttö K TINGS PUT Kaiuttimet Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Kaiuttimet OK SETTINGS INPUT OK SETTINGS INPUT Virran merkkivalo ja Kauko-ohjaintunnistin Painike OK ꔉ SETTINGS INPUT Kosketuspainikkeet 1 Selaa tallennettuja H kanavia. Säädä H äänenvoimakkuutta. Kuvaus Valitse korostettu valikkoasetus tai vahvista syöte. Avaa päävalikon tai tallentaa syötteen ja poistuu valikoista. Vaihda tulolähde. / I Kytkee tai katkaisee virran. Painikkeet 1 C-tyypin painikkeita voi käyttää sormen painalluksella. HUOMAUTUS yvoit ottaa LG-logovalon tai virranilmaisimen valon käyttöön tai poistaa ne käytöstä valitsemalla päävalikosta ASETUS. (Mallin mukaan)

11 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen Lue seuraavat ohjeet ennen TV:n siirtämistä tai nostamista, jotta laite ei naarmuunnu tai vahingoitu ja jotta kuljetus sujuu turvallisesti laitteen tyypistä tai koosta riippumatta. VAARA y Isokokoisen TV:n siirtämiseen tarvitaan vähintään 2 henkilöä. y Kun kannat TV:tä, pitele sitä alla olevan kuvan mukaisesti. yvaro koskemasta ruutuun, jotta se ei vahingoitu. y Suosittelemme, että TV asetetaan alkuperäiseen laatikkoon tai pakkausmateriaaliin siirtämistä varten. y Irrota virtajohto ja kaapelit, ennen kuin siirrät tai nostat TV:tä. y Pitele TV:tä ruutu poispäin itsestäsi, jotta ruutu ei vahingoitu. yälä ravista tai kolhi TV:tä kantamisen aikana. y Pidä TV pystysuorassa kantamisen aikana. Älä käännä sitä sivuttain tai kallista sitä vasemmalle tai oikealle. y Älä käytä liikaa voimaa käsittelyssä, jotta kotelointi ei taivu ja vahingoita näyttöä. y Pitele lujasti TV:n rungon yläosasta ja pohjasta. Varmista, ettet tartu läpinäkyvään osaan, kaiuttimeen tai kaiuttimen ritilään.

12 12 KOKOAMINEN JA VALMISTELU TV:n asentaminen ENG SUOMI * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. Jalustan kiinnittäminen (Vain LP36**, LP63**, 32/37/39/42/47LN54**) (Vain LP860*, 55/60LN54**, LA62**) 1 4 EA 3 EA M4 x 14 1 Jalustan runko M4 x 14 Jalustan runko Etupuoli Etupuoli Jalustan tuki Jalustan tuki EA M4 x 14 4EA M4 x 14

13 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 13 VAARA ykun kiinnität television jalan, aseta televisio näyttö alaspäin pehmustetulle pöydälle tai tasaiselle alustalle, ettei näyttöön tule naarmuja. yvarmista, että ruuvit on asennettu oikein ja kiinnitetty kunnolla. Jos ruuveja ei kiinnitetä kunnolla, TV saattaa kallistua eteenpäin asennuksen jälkeen. Älä kiristä ruuveja liian voimakkaasti, koska ne saattavat vahingoittua eivätkä ne kiristy kunnolla. Kiinnittäminen pöytään 1 Nosta ja kallista TV pystyasentoon pöydälle. -- Jätä laitteen ja seinään väliin (vähintään) 10 cm:n tila tuuletusta varten. 10 cm 10 cm 10 cm HUOMAUTUS yirrota jalusta ennen television kiinnittämistä seinäkiinnikkeeseen suorittamalla jalustan kiinnitysvaiheet päinvastaisessa järjestyksessä. 2 Kytke virtajohto seinäpistorasiaan. VAARA 10 cm yälä aseta TV:tä lämmönlähteiden lähelle tai yläpuolelle, sillä se voi aiheuttaa palovaaran tai vaurioita. TV:n kiinnittäminen pöytään Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. TV on kiinnitettävä tasoon siten, ettei sitä voida vetää eteen- tai taaksepäin, sillä tämä voi aiheuttaa vahinkoja tai vaurioittaa laitetta. (Vain 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) 4-ruuvit (toimitetaan laitteen mukana) Jalustan Taulukko ruuvit: M5 x L (*L: Pöydän syvyys mm) ex) Pöydän syvyys: 15mm, ruuvit: M5 x 25

14 14 KOKOAMINEN JA VALMISTELU TV:n kiinnittäminen pöytään Kiinnitä TV pöytään, jotta se ei kallistu eteenpäin, vahingoitu tai aiheuta henkilövammaa. Kiinnitä TV pöytään kiristämällä TV:n mukana toimitettu ruuvi jalustan takaosaan. (Vain 32/37/39/42/47LN54**, LP36**, LP63**) TV:n kulman säätäminen sopivaksi (Vain 32/55/60LN54**, 32LP36**, 32LP63**, 42/47/55LP860*, LA62**) TV:n katselukulman kallistamalla TV:tä 15 astetta vasemmalle tai oikealle (Vain 42/47LP860*) (Vain 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) TV:n katselukulman kallistamalla TV:tä 90 astetta vasemmalle tai oikealle. M4 x 20, 2EA M4 x 8, 2EA VAROITUS yestääksesi TV:tä kaatumasta, TV tulee olla tiukasti kiinnitettynä lattiaan/seinään asennusohjeiden mukaisesti. TV:n kallistaminen, ravistaminen tai keinuttaminen voi aiheuttaa henkilövamman. VAARA ykun säädät laitteen kulmaa, varo sormiasi.»» Puristuksiin jääneet kädet tai sormet voivat vahingoittua. Jos tuotetta kallistetaan liikaa, se voi pudota ja aiheuttaa vahinkoja tai vammoja.

15 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 15 Kensington-turvajärjestelmän käyttäminen (Toiminto ei ole saatavana kaikille malleille.) Kensington-turvajärjestelmän liitäntä on TV:n takapaneelissa. Lisätietoja asennuksesta ja käytöstä on Kensington-turvajärjestelmän mukana toimitetussa oppaassa tai osoitteessa kensington.com. TV:n kiinnittäminen seinälle (Tämä toiminto ei ole käytettävissä kaikissa malleissa.) Kytke Kensington-turvajärjestelmän kaapeli TV:n ja pöydän väliin. 1 Aseta silmukkapultit tai TV-tuet ja pultit paikoilleen TV:n taustapuolelle. -- Jos silmukkapulttien paikoille on asetettu pultteja, poista ne ensin. 2 Kiinnitä seinätuet pulteilla seinään. Kohdista seinäkiinnikkeet ja TV:n takapaneelin silmukkapultit. 3 Sido tukeva köysi silmukkapultteihin ja seinätukiin. Varmista, että kiinnityslenkki on vaakasuorassa suhteessa tasaiseen alustaan. VAARA yvarmista, että lapset eivät kiipeile tai roiku TV:ssä. HUOMAUTUS ykäytä tasoa tai kaappia, joka on tarpeeksi vahva ja suuri TV:tä varten. ykiinnikkeitä, pultteja ja kiinnityslenkkejä ei toimiteta laitteen mukana. Voit hankkia lisävarusteita paikalliselta jälleenmyyjältä.

16 16 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Kiinnittäminen seinälle Kiinnitä valinnainen seinäkiinnike varovasti TV:n takapaneeliin ja asenna seinäkiinnike tukevalle seinälle, joka on kohtisuorassa lattiaan. Kun kiinnität TV:n muihin rakennusmateriaaleihin, pyydä lisätietoja asiantuntevilta henkilöiltä. LG suosittelee, että jätät seinäkiinnityksen pätevän asennushenkilön tehtäväksi. 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm Lisävaruste (seinäkiinnike) Varmista, että käytät VESA-standardien mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. Seinäkiinnikesarjojen vakiokoot on kuvattu seuraavassa taulukossa. VAARA ykatkaise virta, ennen kuin siirrät tai asennat TV:n. Näin vältät sähköiskun vaaran. yjos asennat TV:n kattoon tai vinolle seinälle, se voi pudota ja aiheuttaa vakavia vammoja. Käytä hyväksyttyä LG:n seinäkiinnikettä ja ota yhteys paikalliseen myyjään tai asiantuntevaan asentajaan. yälä kiristä ruuveja liian tiukalle, sillä se voi vahingoittaa TV:tä ja kumota takuun. ykäytä VESA-standardin mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. Takuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat virheellisestä käytöstä tai sopimattomien lisävarusteiden käytöstä. HUOMAUTUS Malli 32LN54** 32LP36** 32LP63** 37/39/42LN54** 37/39/42LP36** 37/39/42LP63** 37LP869* VESA (A x B) 200 x x 200 Vakioruuvi M4 M6 Ruuvien määrä 4 4 Seinäkiinnike LSW130B LSW230B Malli 47/55/60LN54** 42/47/55LP860* 55LA62** 47LP869* VESA (A x B) 400 x 400 Vakioruuvi M6 Ruuvien määrä 4 Seinäkiinnike LSW430B ykäytä ruuveja, jotka on mainittu VESAstandardin mukaisten ruuvien teknisissä tiedoissa. yseinäkiinnikesarja sisältää asennusoppaan ja tarvittavat osat. yseinäkiinnike on lisävaruste. Voit hankkia lisävarusteita paikalliselta jälleenmyyjältä. yruuvien pituus voi vaihdella seinäkiinnikkeen mukaan. Varmista, että käytät sopivan mittaisia ruuveja. ylisätietoja on seinäkiinnikkeen mukana toimitetussa oppaassa. yjos käytät kolmannen osapuolen valmistamaa seinäkiinnikettä, voit säätää TV:n pystykulmaa asettamalla sisävälikkeet TV-seinäkiinnikkeen reikiin. Älä käytä LG:n seinäkiinnikkeen välikkeitä. (Vain 37LP869*) Seinäkiinnikkeen sisävälikkeet

17 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 17 Kaapelien järjestäminen * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) 1 Kiinnitä virtajohto suojakiinnikkeellä/pultilla. (Vain LP860*) Koaksiaalikaapelin pidike Kaapelinpidike Virtajohdon pidike Kaapeliniputin (Vain LP869*) Virtajohdon pidike (Vain 37LP869*) Suojakiinnike/pultti Kaapelinpidike 2 Niputa ja sido kaapelit kaapelin pidikkeellä. VAARA yälä siirrä TV:tä kaapelinpidikkeestä tai virtajohdon pidikkeestä, sillä kaapelinpidikkeet voivat rikkoutua, mikä voi aiheuttaa henkilövamman tai TV:n vahingoittumisen. Kaapelinpidike

18 18 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Dual Lock -toiminnon käyttö (Vain LP63**) Kiinnitä digisovitin televisioon ja käytä, kun haluat. 2 Kiinnitä digisovitin televisioon painamalla tarranauhat yhteen. 1 Poista Dual Lockin suojapaperi ja kiinnitä se televisioon ja digisovittimeen kuvan osoittamalla tavalla. Dual Lock HUOMAUTUS yvarmista, ettei tuotteen pinnalla ole vieraita aineita, ja kiinnitä sitten Dual Lock tukevasti. yennen kuin kiinnität digisovittimen televisioon, anna kiinnitetyn Dual Lockin kuivua vähintään kolme päivää.

19 KYTKENNÄT 19 KYTKENNÄT Antennin kytkeminen Kytke TV antennipistorasiaan RF-kaapelilla (75 Ω). * Kuva saattaa poiketa tv-laitteestasi. /DVI IN Tässä KYTKENNÄT-osassa käytetään 1 pääosin 2 AV LP36**-malleja koskevia kaavioita. COMPONENT AUDIO IN OPTICAL (RGB) IN (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT Kytke ulkoisia laitteita televisioon ja valitse ulkoinen laite vaihtamalla tulolähdettä. Lisätietoja SPEAKER OUT CLOCK ulkoisen laitteen kytkemisestä on kyseisen laitteen käyttöoppaassa. LAN VOLUME CONTROL Hyväksytyt ulkoiset laitteet: HD-vastaanottimet, RS-232C IN LNB IN ANTENNA/ Satellite CABLE IN DVD-soittimet, videonauhurit, äänijärjestelmät, STEREO (8 Ω) USB-tallennuslaitteet, tietokoneet, pelilaitteet ja muut ulkoiset laitteet. (CONTROL & SERVICE) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN HUOMAUTUS (*Ei toimiteta laitteen mukana) yulkoisen laitteen kytkentä voi vaihdella mallin mukaan. ykytke ulkoiset laitteet televisioon riippumatta TV-portin järjestyksestä. yjos tallennat TV-ohjelmaa DVD-tallentimella tai videonauhurilla, muista kytkeä TV:n tulosignaalikaapeli DVD-tallentimeen tai videonauhuriin. Lisätietoja tallentamisesta on ulkoisen laitteen käyttöoppaassa. ykatso lisätietoja ulkoisen laitteen käyttöoppaasta. yjos kytket pelilaitteen televisioon, käytä pelilaitteen mukana toimitettua kaapelia. ypc-tilassa voi esiintyä tarkkuuteen, pystykuvioihin, kontrastiin tai kirkkauteen liittyviä häiriöitä. Jos häiriöitä esiintyy, muuta tietokoneen kuvan resoluutiota ja virkistystaajuutta tai säädä KUVA-valikon kirkkautta ja kontrastia, kunnes kuva on selkeä. ypc-tilassa jotkin tarkkuusasetukset eivät ehkä toimi 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT HUOMAUTUS ykäytä antennijakajaa, jos käytät useampaa kuin kahta televisiota. yjos kuvanlaatu on heikko, asenna signaalinvahvistin oikein, jotta kuvanlaatu paranee. yjos kuvanlaatu on heikko, vaikka antenni on kytketty, säädä antennin suuntaa. yantennikaapeli ja muunnin on hankittava erikseen. ytuettu DTV-ääni: MPEG, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC Satelliittiantennin kytkentä (Vain satelliittimallit) Kytke TV satelliittiantenniin ja satelliittiliitäntään RF-kaapelilla (75 Ω). /DVI IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT CLOCK AV (RGB) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT LAN VOLUME CONTROL RS-232C IN LNB IN Satellite ANTENNA/ CABLE IN IN 3 STEREO (8 Ω) (CONTROL & SERVICE) USB IN (*Ei toimiteta laitteen mukana)

20 20 KYTKENNÄT HDMI-liitäntä /DVI IN Siirtää digitaalisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen 2 laite ja televisio AV HDMI-kaapelilla seuraavan kuvan OPTICAL mukaisesti. (RGB) AUDIO OUT Voit kytkeä laitteen mihin tahansa HDMItuloporttiin. Käytetyllä portilla ei ole väliä. (Vain LN54**, LP36**, LP63**, LP860*, LA62**) AUDIO IN (COMPONENT/RGB/DVI) RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT ANTENNA/ CABLE IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN AV (RGB) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) (*Ei toimiteta laitteen mukana) ANTENNA/ CABLE IN (Vain LP869*) HDMI PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN 1(ARC) 2 3 (*Ei toimiteta laitteen mukana) HUOMAUTUS Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / HD STB / DVD-soitin / tietokone ysuosittelemme TV:n kytkemistä HDMIkaapelilla parhaan kuvanlaadun varmistamiseksi. ykäytä viimeisintä High Speed HDMI -kaapelia ja CEC (Customer Electronics Control) -toimintoa. yhigh Speed HDMI -kaapelit siirtävät HDsignaalin vähintään 1080p tarkkuudella. ytuettu HDMI-äänimuoto: Dolby Digital, DTS, PCM (enintään 192 KHz, 32KHz/44,1KHz /48KHz/88KHz/96KHz/176KHz/192KHz), DTS (Vain LP860*) (Vain LP86**) ARC (Audio Return Channel) yulkoinen äänilaite, joka tukee SIMPLINKja ARC-ominaisuutta, on kytkettävä HDMI/ DVI IN 1 (ARC) -porttiin. ykun ARC-ominaisuutta tukeva ulkoinen äänilaite on kytketty nopealla HDMIkaapelilla, se toistaa SPDIF-signaalia ilman optista lisäkaapelia ääntä varten ja tukee SIMPLINK-toimintoa.

21 KYTKENNÄT 21 DVI HDMI-liitäntä Siirtää digitaalisen videosignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio DVI HDMI-kaapelilla seuraavien kuvien mukaisesti. Kytke äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. (Vain LN54**, LP36**, LP63**, LA62**) /DVI IN SPEAKER OUT /DVI IN 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN (COMPONENT/DVI) (Vain LP63**) RGB IN (PC) AV (RGB) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) SPEAKER OUT RGB (*Ei IN (PC) toimiteta laitteen (*Ei toimiteta laitteen mukana) mukana) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) OPTICAL AUDIO OUT ANTENNA/ CABLE IN AV (RGB) (Vain LP869*) PCMCIA CARD SLOT (*Ei toimiteta laitteen mukana) H/P OUT IN 3 USB IN ANTENNA/ CABLE IN IN AUDIO AUDIO AUDIO OUT PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN 1(ARC) 2 3 (*Ei toimiteta laitteen mukana) DVI OUT Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / DVD-soitin / tietokone HUOMAUTUS Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / DVD-soitin / tietokone ynäytönohjaimesta riippuen DOS-tila ei välttämättä toimi, jos käytössä on HDMI DVIkaapeli. ykäytettäessä HDMI/DVI-kaapelia vain Single Link -liitäntää tuetaan.

22 22 KYTKENNÄT RGB-liitäntä Siirtää videosignaalin tietokoneesta televisioon. Kytke äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. (Vain LN54**, LP36**, LA62**) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT (*Ei toimiteta laitteen mukana) AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) RGB OUT (PC) AV (RGB) AUDIO OUT ANTENNA/ CABLE IN (*Ei toimiteta laitteen mukana) Komponenttiliitäntä Siirtää analogisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio komponenttikaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) /DVI IN 1 2 PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN (Vain LP63**) 1 2 AV AUDIO IN OPTICAL (RGB) (COMPONENT/RGB/DVI) SPEAKER AUDIO OUT RGB IN (PC) OUT COMPONENT IN (*Ei toimiteta SPEAKER OUT laitteen mukana) (*Ei toimiteta laitteen mukana) Vihreän Vihreän Vihreän Sinisen Sinisen Sinisen Punaisen Punaisen Punaisen RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) VALKOINEN COMPONENT IN (*Ei toimiteta laitteen mukana) Punaisen AUDIO IN (COMPONENT/DVI) OPTICA AUDIO OU RS-232C IN (CONTROL & SERVICE ANT CAB L R Tietokone VIDEO AUDIO HUOMAUTUS y Älä kytke komponenttikaapelia, jos käytät jo RGB-tietokonekaapelia. (Vain LN549E) Blu-Ray-soitin HD-digisovitin DVD-soitin

23 KYTKENNÄT 23 (Vain LP869*) Kaiuttimen ulostulon ASENNUS Kytke ulkoinen kaiutin SPEAKER OUT -liitäntään televisiossa. IN AUDIO COMPONENT AUDIO PR PB Y (Vain LN548C, LN549C, LP36**, LA62**) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT AV (RGB) SPEAKER OUT RGB IN (PC) ANTENNA/ CABLE IN RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) VALKOINEN L AUDIO R Punaisen Vihreän Vihreän Vihreän VIDEO Sinisen Sinisen Sinisen Punaisen Punaisen Punaisen (*Ei toimiteta laitteen mukana) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin HUOMAUTUS yjos kaapelit asennetaan väärin, kuva saattaa näkyä mustavalkoisena tai sen värit saattavat vääristyä. (*Ei toimiteta laitteen mukana) (Vain LN549E, LP63**, LP860*) LAN /DVI IN 1 2 VOLUME CONTROL STEREO (8 Ω) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) GND Oikea Vasen GND AV (RGB) COMPONENT AUDIO IN OPTICAL IN (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT (*Ei toimiteta laitteen mukana) SPEAKER OUT CLOCK + YLÖS (*Ei toimiteta laitteen mukana) - ALAS LNB IN Kaiutinlähdön Satellite ohjausportti GND Oikea Vasen GND ANTENNA/ CABLE IN USB IN IN 3 H/P OUT PCMCIA CARD SLOT

24 24 KYTKENNÄT (Vain LP869*) SPEAKER OUT (VOLUME CONTROL) SPEAKER OUT 8 Ω (*Ei toimiteta laitteen mukana) SPEAKER OUT (VOLUME CONTROL) SPEAKER OUT 8 Ω /DVI IN (*Ei toimiteta laitteen 1 mukana) 2 AUDIO IN + IN (COMPONENT/RGB/DVI) YLÖS - ALAS Kaiutinlähdön ohjausportti COMPONENT SPEAKER GND OUT Oikea Vasen GND RGB IN (PC) OPTICAL AUDIO OUT RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) USB-yhteys Kytke USB-tallennuslaite, kuten USB-Flash -muisti, ulkoinen kiintolevy tai USB-muistikortinlukija, televisioon ja käytä multimediatiedostoja Oma media -valikossa. (Vain LP36**, LN54**, LP63**, LA62**) AV (RGB) ANTENNA/ CABLE IN (Vain LP86**) PCMCIA CARD SLOT PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN USB (*Ei toimiteta laitteen mukana) Äänenvoimakkuuden ohjausportin menetelmä Kaapelin tiedot GND / Ylös / Alas yjokainen Ylös-/Alasnasta vedetään 3,3 V:iin CPU:n GPIO:lla. ycpu tunnistaa äänenvoimakkuuden siirtymän 3,3 V:sta GND-tasolle. H/P OUT USB IN 1(Hub) 2 HUOMAUTUS USB (*Ei toimiteta laitteen mukana) yjos haluat käyttää USB-jakolaitetta, varmista, että se on kytketty USB IN 1 (HUB) -porttiin. yjotkin USB-jakolaitteet eivät välttämättä toimi. Jos USB-jakolaitteella yhdistettyä USB-laitetta ei löydy, kytke laite suoraan TV:n USB-porttiin.

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää Asennusopas Värisäädettävä nestekidenäyttö Tärkeää Perehdy laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön lukemalla PRECAUTIONS (TURVATOIMET), tämä Asennusopas ja CD-ROM-levylle tallennettu Käyttöopas.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO Tuotetiedot LÄHETIN (T) VASTAANOTIN (R). Antenni 2. VGA-LÄHTÖ 3. VGA-TULO 4. AUDIO-TULO 5. S-VIDEO 6. Virtalähde 7. Ohjauspainikkeet TOIMINTOPAINIKKEET 8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 0. POWER-merkkivalo.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas CECH-ZCD1 7020229 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen tuotteen

Lisätiedot

Pikaopas. Powerline lisäpistorasia Malli PLP1200

Pikaopas. Powerline lisäpistorasia Malli PLP1200 Pikaopas Powerline 1200 + lisäpistorasia Malli PLP1200 Pakkauksen sisältö Joillain alueilla ohje-cd-levy toimitetaan tuotteen mukana. 2 Aloittaminen Powerline-sovittimet ovat vaihtoehtoinen tapa laajentaa

Lisätiedot

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Sisällysluettelo Pakkauksen sisältö..................................... 3 Laitteiston ominaisuudet................................. 4 Merkkivalojen

Lisätiedot

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Opaskirja Varoituksia Varmista, että kaiutin on sijoitettu ja kytketty tämän opaskirjan ohjeiden mukaisesti. Älä yritä avata kaiutinta. Kaiuttimen saa avata vain pätevä asentaja.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 407947-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

BeoLab 7 1. Opaskirja

BeoLab 7 1. Opaskirja BeoLab 7 1 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiutin on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Kaiuttimen suojaus Kaiuttimessa on lämpösuojausjärjestelmä,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Käyttäjän opas. Versio 1.0

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Käyttäjän opas. Versio 1.0 PRESENTATION VIEWER Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeus Tämän käyttöoppaan tai sen osien kopioiminen muuhun kuin laitteen ostajan henkilökohtaiseen käyttöön missä tahansa muodossa, joko elektronisesti

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C

2 Käynnistä tietokone. MI-4550Xp WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE. Tuotetiedot A B C Tuotetiedot J A B C E F H K D Hiiri A: Vierityskiekko ja kolmas painike (automaattinen vieritys painamalla) Vierityskiekon alapuolella: Pariston virta vähissä -valo (vilkkuu) B: Kakkospainike C: Ykköspainike

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 404159-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Täysin langattomat kamerat Ethernet-kaapeli Magneettiset seinätelineet 123-litiumparistot

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje 9356196 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote SU-5 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin Tuotetiedot Vastaanotin Hiiri Näppäimistö A: Ilmaisin B: Yhteyspainike Asennus C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin H: Paristotila I:

Lisätiedot

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje Modeemin asennus 4 Ohjekirjasta löydät ratkaisut yleisimpiin asioihin esim. WLAN-verkon asennukseen. 1 Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla (B + C).

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Oikeus teknisten tietojen, ominaisuuksien ja niiden käyttötapojen muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään. 3511046 Versio 1.0 1201 Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiuttimet

Lisätiedot

DH551C/DH550C/DL550C Kaksipuoleinen näyttö Käyttöohje

DH551C/DH550C/DL550C Kaksipuoleinen näyttö Käyttöohje DH551C/DH550C/DL550C Kaksipuoleinen näyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän asiakirjan sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Tervetuloa PlayStationin maailmaan. Aloita PS4:n käyttäminen tämän kätevän pikaoppaan avulla. Pikaopas. Suomi CUH-1216A / CUH-1216B 7026990

Tervetuloa PlayStationin maailmaan. Aloita PS4:n käyttäminen tämän kätevän pikaoppaan avulla. Pikaopas. Suomi CUH-1216A / CUH-1216B 7026990 Tervetuloa PlayStationin maailmaan Aloita PS4:n käyttäminen tämän kätevän pikaoppaan avulla. Pikaopas Suomi CUH-1216A / CUH-1216B 7026990 Aloittaminen Liitä järjestelmä televisioon. Liitä PlayStation 4-järjestelmä

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Tuotetiedot Hiiri Laturi F A B D G I E C H J A: Hiiren kakkospainike B: Intelli-rullahiiri/ pariston merkkivalo tyhjä ja varattu C: Hiiren ykköspainike D: Selaa taaksepäin

Lisätiedot

BeoLab Opaskirja

BeoLab Opaskirja BeoLab 8002 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiuttimet on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Merkkivalo syttyy punaisena. Kaiuttimet ovat valmiustilassa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. LG M2080DF http://fi.yourpdfguides.com/dref/3909545

Käyttöoppaasi. LG M2080DF http://fi.yourpdfguides.com/dref/3909545 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS FB965. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS FB965 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-CT370

Äänipalkki. Aloitusopas HT-CT370 Äänipalkki Aloitusopas HT-CT370 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 2 Asentaminen 5 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista nauttiminen

Lisätiedot

Trust PhotoCam LCD 2300 PHOTOCAM LCD Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust PhotoCam LCD 2300 PHOTOCAM LCD Pika-asennusohje. Versio 1.0 PHOTOCAM LCD 2300 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust PhotoCam LCD 2300 -tuotteen käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä yhteen Trustin asiakaspalvelukeskuksista.

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1 Nokia Bluetooth Headset BH-202 22 3 1 4 5 7 6 8 9 9251777/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-38W-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Kun audio- tai videojärjestelmän virta katkaistaan, merkkivalo vaihtuu punaiseksi.

Kun audio- tai videojärjestelmän virta katkaistaan, merkkivalo vaihtuu punaiseksi. BeoLab 4 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiuttimet on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Merkkivalot muuttuvat punaisiksi, mikä ilmoittaa, että

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. LG 42PT351N http://fi.yourpdfguides.com/dref/3945940

Käyttöoppaasi. LG 42PT351N http://fi.yourpdfguides.com/dref/3945940 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351 Multimedia Asiakirjan osanumero: 419465-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen multimedialaitteita ja ohjelmistoja käytetään. Multimediaominaisuudet vaihtelevat tietokoneen mallin

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

HP:n UC-kaiutinpuhelin. Käyttöopas

HP:n UC-kaiutinpuhelin. Käyttöopas HP:n UC-kaiutinpuhelin Käyttöopas Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki, jota Hewlett-Packard Company käyttää lisenssillä. Windows on Microsoftyritysryhmän

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

4 Port USB Hub 4 PORT USB HUB. Käyttöohje. Versio 1.0

4 Port USB Hub 4 PORT USB HUB. Käyttöohje. Versio 1.0 4 PORT USB HUB Käyttöohje Versio 1.0 Sydämelliset kiitoksemme Kiitämme Sinua tämän Trust-valikoiman tuotteen hankkimisesta. Toivotamme Sinulle paljon iloa sen käytöstä. Lue tämä käyttöohje huolellisesti

Lisätiedot

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX CRC-1400 ALOITUSOPAS HD Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX * Kokonainen käyttöohje ladattavissa osoitteesta www.topfield.fi * Vakioasetus henkilökohtaiselle tunnistenumerolle on 0000. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot