Jentafon Wireless Loopset LPS-6 Käyttöohje

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jentafon Wireless Loopset LPS-6 Käyttöohje"

Transkriptio

1 Jentafon Wireless Loopset LPS-6 Käyttöohje

2 Käyttöohje Jentafon Wireless Loopset LPS-6 on langaton induktiosilmukka, joka siirtää äänen matkapuhelimesta suoraan T-kelalla varustettuun kuulokojeeseen tai sisäkorvaistutteeseen. Voit käyttää loopsetia yhdessä Bluetooth-tekniikkaa tukevan matkapuhelimen tai muun yhteensopivan laitteen kanssa. Loopsetissa on sisäänrakennettu mikrofoni, joka poimii puheen ja välittää sen Bluetooth-yhteyden kautta matkapuhelimeen. Jotta voit käyttää loopsetia, sinulla täytyy olla T-kelalla varustettu kuulokoje tai sisäkorvaistute. Suurin osa kuulokojeista ja sisäkorvaistutteista on varustettu T-kelalla, mutta voit ottaa yhteyttä kuulolaitteesi luovuttajaan varmistaaksesi asian. Loopset LPS-6 on korkeatasoisesti suunniteltu ja valmistettu sähkölaite, ja sitä tulee käsitellä huolellisesti. Tutustuthan luvun 12 ohjeisiin Osat 1. Kaulasilmukka 2. Kaulasilmukan liitäntä 3. Kaulasilmukan liitin 4. Monitoiminäppäin 5. Mikrofoni 6. NFC-alue 7. USB-portti 8. Akun merkkivalo 9. Äänenvoimakkuusnäppäimet 10. Virtanappi 11. Bluetooth-yhteyden merkkivalo 3 2

3 2. Loopsetin lataus Liitä yhteensopivan laturin kaapeli loopsetin USB-porttiin. Voit käyttää tavallista mikro- USB-laturia, jossa on mikro-b liitin. Kun loopset alkaa latautua, akun merkkivalo syttyy. Merkkivalon väri ilmaisee latauksen vaiheen. Väri vaihtuu punaisesta keltaiseen ja sitten vihreään. Kun merkkivalo sammuu, akku on täynnä. Täyteen ladattu akku mahdollistaa jopa 12 tunnin puheajan ja jopa 300 tuntia valmiusaikaa. Akun merkkivalo näyttää akun varaustason, kun laitat loopsetin päälle tai pois päältä. Voit tarkistaa varaustason myös loopsetin ollessa päällä painamalla virtanappia lyhyesti. Kun akku on melkein tyhjä, akun merkkivalo vilkkuu punaisena. Loopset varoittaa akun tyhjenemisestä myös värisemällä ja piippaamalla viiden minuutin välein. Jos aiot säilyttää loopsetia pitkään käyttämättä sitä, lataa akku ennen kuin panet laitteen säilöön. 3. Loopsetin pariliitos Ennen käyttöä loopset pitää parittaa Bluetooth-tekniikkaa tukevan matkapuhelimen tai muun yhteensopivan audiolaitteen kanssa. Laita loopset päälle painamalla virtanappia lyhyesti. Kun loopsetiin syttyy virta, se värisee lyhyesti. Jos loopsetia ei ole aikaisemmin liitetty minkään laitteen pariksi, se menee automaattisesti paritustilaan. Muussa tapauksessa voit aktivoida paritustilan painamalla monitoiminäppäintä noin viiden sekunnin ajan. Bluetooth-yhteyden merkkivalo alkaa vilkkua nopeasti, mikä tarkoittaa sitä, että loopset on nyt paritustilassa ja näkyvissä muille laitteille. Kun loopset on paritustilassa (Bluetooth-yhteyden merkkivalo vilkkuu nopeasti), varmista, että puhelimesi Bluetooth-toiminto on käytössä ja aktivoi sitten pariliitos matkapuhelimestasi. Löydät tarvittaessa lisäohjeita tähän puhelimesi käyttöohjeesta. Loopset-laitteen nimenä näkyy LPS-6 yhteyden muodostamisen aikana. Voi kestää hetken, ennen kuin puhelimesi löytää loopsetin signaalin. Jos puhelimesi vaatii salasanan, anna salasanaksi Kun pariliitos on onnistunut ja Bluetooth-yhteys matkapuhelimen kanssa on luotu, loopset värisee lyhyesti ja Bluetooth-yhteyden merkkivalo alkaa vilkkua hitaasti. Jos Bluetooth-yhteys katkeaa, Bluetooth-yhteyden merkkivalo alkaa kaksoisvilkkua ja loopset värisee kolmesti joka minuutti ilmoittaakseen katkenneesta yhteydestä. Voit yrittää muodostaa yhteyden uudelleen joko puhelimellasi, painamalla monitoiminäppäintä kahden sekunnin ajan tai siirtymällä takaisin Bluetooth-yhteyden kantoalueelle. Jos Bluetoothyhteyttä ei muodosteta 10 minuutin kuluessa, loopset menee automaattisesti pois päältä. Loopset muistaa viimeiset kahdeksan laitetta, joiden kanssa se on liitetty pariksi.

4 4. Loopsetin pariliitos NFC:n avulla Loopsetin paritukseen voidaan käyttää myös NFC-aluetta (Near Field Communication) sitä tukevien laitteiden kanssa. Pariliitos tapahtuu koskettamalla loopsetin ja yhteensopivan laitteen NFC-alueita toisiinsa. Jos matkapuhelimesi tai muu yhteensopiva audiolaitteesi ei tue NFC-paritusta, voit aina tehdä pariliitoksen kappaleessa 3 kuvatulla tavalla. Varmista, että loopset on paritustilassa. Bluetooth-yhteyden merkkivalo vilkkuu nopeasti. Kosketa loopsetin ja matkapuhelimen NFC-alueita toisiinsa kevyesti. Hyväksy pariliitoksen muodostaminen tarvittaessa puhelimestasi. Pariliitoksen muodostamisen jälkeen voit käyttää NFC:tä Bluetooth-yhteyden katkaisemiseen ja uudelleen muodostamiseen koskettamalla loopsetin ja puhelimesi NFCalueita kevyesti toisiinsa. 5. Loopsetin käyttäminen Loopset on suunniteltu pidettäväksi kaulan ympärillä. Avaa kaulasilmukka vetämällä silmukan liitin varovasti irti laitteesta. Vedä liitintä suoraan ulospäin. Aseta kaulasilmukka kaulasi ympärille. Laita silmukan liitin takaisin kiinni laitteeseen. Kun haluat ottaa loopsetin pois, avaa kaulasilmukka irrottamalla silmukan liitin. Silmukkajohdon irtoavan pään tunnistaa sen suuremmasta koosta. 6. Virran kytkeminen ja katkaiseminen Kytke loopsetiin virta painamalla virtanappia lyhyesti. Kun virta on päällä, loopset värisee lyhyesti ja muodostaa Bluetooth-yhteyden lähellä olevaan laitteeseen, jonka kanssa sen on aikaisemmin liitetty pariksi. Kun yhteys on muodostettu, loopset värisee taas ja Bluetooth merkkovalo vilkkuu lyhyesti. Nyt olet valmis soittamaan ja vastaanottamaan puheluita loopsetin avulla. Loopset muistaa jopa kahdeksan viimeksi paritettua laitetta. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu viimeisimmäksi käytetyn laitteen kanssa, loopset yrittää muodostaa yhteyden muihin pariksi liitettyihin laitteisiin automaattisesti. Katkaise loopsetista virta painamalla virtanappia noin kahden sekunnin ajan. Kun loopset menee pois päältä, se värisee kahdesti ja Bluetooth-yhteyden merkkivalo sammuu.

5 7. Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen Aseta loopset kaulan ympärille. Varmista, että loopset on yhteydessä puhelimeesi (Bluetooth-yhteyden merkkivalo vilkkuu hitaasti) ja että kuulokojeesi on T- tai MTasennossa. Kun haluat soittaa puhelun, käytä puhelimen näppäimiä numeron valitsemiseen. Jos haluat soittaa uudelleen viimeksi soitettuun numeroon, paina monitoiminäppäintä kahdesti. Kun haluat päättää puhelun, paina monitoiminäppäintä kerran puhelun aikana. Kun haluat vastata saapuvaan puheluun, paina monitoiminäppäintä. Jos haluat hylätä saapuvan puhelun, paina monitoiminäppäintä kahdesti. Jos loopset on pois päältä ja haluat vastata saapuvaan puheluun, kytke virta päälle. Loopset yhdistyy siihen puhelimeen, jota viimeksi olet käyttänyt, ja vastaa puheluun automaattisesti. Voit säätää äänenvoimakkuutta puhelun aikana käyttämällä äänenvoimakkuusnäppäimiä. Voit myös käyttää puhelimen näppäimiä kaikkeen puhelun hallintaan. 8. Musiikin kuuntelu Bluetooth-yhteyden kautta Voit käyttää loopsetia myös musiikin tai muun audion kuunteluun Bluetooth-yhteensopivan laittan kanssa. Kun loopset on yhdistetty yhteensopivaan audiolaitteeseen, aloita musiikin kuuntelu käyttämällä laitteen näppäimiä. Voit säätää äänenvoimakkuutta käyttämällä sekä loopsetin että audiolaitteen näppäimiä. 9. USB-yhteyden käyttö Voit yhdistää loopsetin yhteensopivaan laitteeseen myös USB-kaapelin avulla. Loopsetin USB-portti on yhteensopiva mikro-b-tyyppisen USB-pistokkeen kanssa. Voit käyttää USB-yhteyttä esimerkiksi internet- puheluiden soittamiseen tai musiikin kuuntelemiseen tietokoneella. Loopsetin akku latautuu USB-johdon kautta, jos yhdistetty laite luovuttaa riittävästi virtaa. Jos sekä Bluetooth että USB-yhteys ovat aktiivisina yhtä aikaa, Bluetoothin kautta tulevalla audiolla on etusija. Kun kuuntelet musiikkia tai muuta audiota USB-yhteyden kautta, et voi käyttää loopsetin äänenvoimakkuusnäppäimiä. Säädä äänenvoimakkuutta yhdistetystä laitteesta.

6 10. Asetusten nollaaminen ja laitteen palauttaminen alkutilaan Jos haluat poistaa kaikki loopsetiin tallentuneet pariliitokset, nollata asetukset ja palauttaa loopsetin tehdasasetukset, pidä monitoiminäppäintä painettuna noin kahdeksan sekunnin ajan. Akun merkkivalo vilkkuu kahdesti vihreän ja punaisen välillä. Sen jälkeen loopset siirtyy pariliitostilaan, koska kaikki aikaisemmat pariliitokset on poistettu. Jos haluat palauttaa loopsetin alkutilaan, pidä monitoiminäppäintä painettuna samalla kun liität loopsetin laturiin. Alkutilaan palauttaminen ei nollaa asetuksia. 11. Vianmääritys Jos yhteyden muodostaminen loopsetin ja yhteensopivan laitteen välille ei onnistu, varmista että loopset on ladattu (katso kappale 2), siinä on virta päällä (kappale 6) ja se liitetty pariksi laitteesi kanssa (kappale 3). Varmista, että loopset on 10 metrin säteellä laitteesta, johon yrität sitä yhdistää. Varmista myös, ettei loopsetin ja laitteen välissä ole esteitä. Tarkista, että laitteesi Bluetooth-toiminto on päällä. Jos ongelmat jatkuvat, poista pariliitos loopsetin kanssa laitteestasi. Nollaa loopsetin asetukset ja palauta se tehdasasetuksiin (katso kappale 10). Sen jälkeen seuraa ohjeita kappaleesta 3 ja muodosta uusi pariliitos loopsetin ja laitteesi välille. Kun käytät kuulokojetta T-asennossa, se saattaa poimia häiriöääntä ympäristöstä. Jos näin tapahtuu, kokeile siirtyä eri paikkaan. Voit myös pienentää kuulolaitteesi äänenvoimakkuutta ja lisätä loopsetin äänenvoimakkuutta vaimentaaksesi häiriöääntä. Jos äänenlaatu heikkenee puhelun aikana tai kuunnellessasi jotain muuta audiolähetystä, varmista, ettei loopsetin ja laitteen välillä ole esteitä. Yritä siirtää laitetta lähemmäksi loopsetia. Jos loopsetin käytössä ilmenee ongelmia, kokeile palauttaa loopset alkutilaan ja palauta tehdasasetukset (kappale 10). 12. Tuote- ja turvallisuusohjeet Pidä huolta kuulostasi myös silloin, kun käytät loopsetia. Älä kuuntele musiikkia pitkiä aikoja kovalla äänenvoimakkuudella. Noudata paikallista lakia mikäli käytät loopsetia autoa ajaessasi. Pidä kätesi vapaana ja keskity liikenteeseen.

7 Älä käytä loopsetia sellaisissa paikoissa, joissa matkapuhelimen käyttö on kiellettyä. Älä käytä loopsetia sellaisissa tilanteissa, joissa se voi aiheuttaa häiriötä tai vaaraa. Älä käytä loopsetia räjähteiden, polttoaineen tai muiden helposti syttyvien aineiden läheisyydessä. Loopset LPS-6 on korkeatasoisesti suunniteltu ja valmistettu sähkölaite, ja sitä tulee käsitellä varoen. Seuraavat ohjeet auttavat sinua pitämään huolta laitteestasi: Pidä loopset kuivana. Suojaa loopset pölyltä ja lialta. Säilytä loopset normaalissa huonelämpötilassa. Liian kuumat ja kylmät lämpötilat sekä äkilliset lämpötilan vaihtelut saattavat vahingoittaa laitetta. Käsittele loopsetia varoen. Puhdista loopset tarvittaessa pehmeällä, kuivalla liinalla. Huollata Loopset LPS-6 vain valtuutetussa huoltoliikkeessä. Laite ei sisällä käyttäjän huollettavaksi tarkoitettuja osia. Älä avaa loopsetia. Luvaton huolto tai muutokset voivat vahingoittaa loopsetia ja rikkoa radiolaitteita koskevia määräyksiä. Loopsetissa on sisäinen, ladattava akku, jota ei voi irrottaa. Älä yritä irrottaa akkua, koska loopset vahingoittuu tehdessäsi niin. Pidä Loopset +15 C ja +25 C välisessä lämpötilassa. Äärimmäiset lämpötilat vähentävät akun suorituskykyä ja elinikää. Loopset ei välttämättä toimi äärimmäisissä lämpötiloissa. Älä muokkaa tai vahingoita loopsetin akkua millään tavoin. Älä pudota, pura, puhkaise tai yritä avata loopsetia tai sen akkua. Pidä loopset kaukana tulesta, äläkä ikinä altista loopsetia yli +60 C lämpötiloille. Älä lataa akkua tai käytä loopsetia kuumissa lämpötiloissa tai tulen lähellä. Älä upota loopsetia tai akkua mihinkään nesteeseen. Älä laita loopsetia mikroaaltouuniin. Älä jätä loopsetia autoon kuumalla säällä. Jos akku vuotaa, älä päästä vuotavaa nestettä kosketuksiin ihon tai silmien kanssa. Jos niin käy, huuhdo alue heti runsaalla vedellä ja hakeudu lääkäriin. Äärilämpötiloissa akku voi turvota ja vuotaa. Älä hengitä vuotavaa kaasua tai savua. Jos niin tapahtuu, poistu tilasta heti ja hakeudu lääkäriin. Jos epäilet, että akku tai laturi on vahingoittunut, tai akku on turvonnut, vie loopset valtuutettuun huoltoliikkeeseen ennen laitteen käyttöä. 13. Kierrätys Kierrätä loppuun käytetty loopset asianmukaisesti. Älä heitä sitä kotitalousjätteen sekaan.

8 Loopsetiin merkitty jäteastia, jonka yli on vedetty rasti, tarkoittaa, että loopset on Euroopan Unionin sähkö- ja elektroniikkaromudirektiivin (WEEE) alainen ja se on toimitettava erilliseen keräyspisteeseen. Jos tarvitset lisätietoa siitä, missä on lähin keräyspiste, ota yhteyttä jätehuollosta vastaavaan paikalliseen viranomaiseen tai meihin osoitteessa www. jentafon.com. 14. Vaatimustenmukaisuusvakuutus Jentafon Oy vakuuttaa, että tämä tuote on direktiivin 1999/5/EC oleellisten vaatimusten ja direktiivin muiden soveltuvien säännösten mukainen. Vaatimustenmukaisuusvakuutuksesta on englanninkielinen kopio osoitteessa Muita huomautuksia Bluetooth-sanamerkki ja logot ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä, jotka omistaa Bluetooth SIG, Inc. ja Jentafon Oy käyttää niitä lisenssin alaisena. Muut tavaramerkit ja kauppanimet ovat haltijoidensa omaisuutta. Jentafon varaa itselleen oikeuden tehdä muutoksia tähän asiakirjaan ja siinä kuvattuun tuotteeseen.

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas 9216663 1. painos FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RD-10-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä

Lisätiedot

SU-2 Image Viewer -katselulaitteen käyttöohje. 9355895 1. painos

SU-2 Image Viewer -katselulaitteen käyttöohje. 9355895 1. painos SU-2 Image Viewer -katselulaitteen käyttöohje 9355895 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUSNOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote SU-2 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari. Käyttöohjeet

Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari. Käyttöohjeet Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari Käyttöohjeet 2011 Welch Allyn. Kaikki oikeudet pidätetään. Tuotteen ostajalla on oikeus kopioida tätä julkaisua Welch Allyn - yhtiön toimittamasta

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa.

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. Käsikirja Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. R00 (EU) Tavaramerkit Bluetooth-tavaramerkin ja logot omistaa

Lisätiedot

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje 2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 6 Muistikortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita.

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita. Cat B25-puhelimen käyttöohje Kiitos Cat B25-matkapuhelimen hankinnasta Lyhyt johdanto Kiitos Cat B25 GSM-matkapuhelimen valitsemisesta. Löydät tietoja puhelimen loistavista ominaisuuksista tästä ohjekirjasta.

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT OMNI 10 OMNI 20 ADAPT FI/ KÄYTTÖOHJEL SISÄLLYSLUETTELO Johdanto 1 Mukana tulevat tarvikkeet 2 Tärkeää tietoa turvallisuudesta 3 Yläosa ja hallintapainikkeet 5 Alaosa ja hallintapainikkeet 6 Yläosa, alaosa

Lisätiedot

Käyttöohjeet AIKIA-sarja. AK-X / AK-XP Korvakäytäväkoje

Käyttöohjeet AIKIA-sarja. AK-X / AK-XP Korvakäytäväkoje Käyttöohjeet AIKIA-sarja AK-X / AK-XP Korvakäytäväkoje Kuulokojeesi ja sen lisälaitteet eivät välttämättä näytä täysin samanlaisilta, kuin tässä käyttöohjeessa. Pidätämme itsellämme oikeuden tehdä tarvittavia

Lisätiedot

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas FI7187 Kannettavan tietokoneen käyttöopas Maaliskuu 2012 Sisältö Sisältö... 2 Kappale 1: Kannettavan esittely Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Huomautuksia tästä käyttöoppaasta... 6 Turvallisuus- ja varotoimenpiteet...

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Comfort Digisystem käyttöohje. Sync DY-10. Suomi

Comfort Digisystem käyttöohje. Sync DY-10. Suomi Comfort Digisystem käyttöohje Sync DY-10 Suomi Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Esittely, Comfort Digisystem 3 Esittely Sync DY-10 4 Toiminnot Sync DY-10 5 Ennen ensimmäistä käyttöä 6 Käytön aloitus 7

Lisätiedot

HP Envy 15 -käyttöopas

HP Envy 15 -käyttöopas HP Envy 15 -käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki,

Lisätiedot

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja MacBook Käyttöopas Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja K Apple Computer, Inc 2006 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käyttöopas on tekijänoikeuslakien

Lisätiedot

RadioLINK ASENNUSPOHJA

RadioLINK ASENNUSPOHJA RadioLINK ASENNUSPOHJA Monitoistimella Malli: Ei168RC Käyttöohje Sisältää ensiarvoisen tärkeää tietoa tuotteen asennuksesta ja toiminnasta. Lue huolellisesti läpi. Jos vain asennat tuotteen, muista lopuksi

Lisätiedot

DIGITAALIKAMERA. Käyttöohje

DIGITAALIKAMERA. Käyttöohje DIGITAALIKAMERA Käyttöohje Fi Tietojen löytäminen Etsi haluamiasi tietoja seuraavista: i Usein kysyttyjen kysymysten hakemisto s. iv ix Tiedätkö, mitä haluat tehdä, mutta et tiedä tarvittavan toiminnon

Lisätiedot

Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi

Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi Comfort Digisystem käyttöohje Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Esittely, Comfort Digisystem 3 Speaker DS-10/DS-20, esittely 3 Toiminnot Speaker DS-10/DS-20 4 Myyntipaikat Speaker

Lisätiedot

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne.

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Tervetuloa imaciin. www.apple.com/fi/imac Sisäinen FaceTime HD -kamera Soita videopuheluita uusimpaan ipadiin, iphoneen, ipod touchiin tai Maciin.

Lisätiedot

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth

Lisätiedot

CineMate 15/10. home theater system

CineMate 15/10. home theater system CineMate 15/10 home theater system Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Käyttöohje Manuale di istruzioni Kezelési útmutató Instrukcja obsługi Bruksanvisning Tärkeitä turvallisuustietoja

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Käyttöopas Lue käyttöohjeiden turvallisuushuomautukset ja tärkeät ohjeetennen kuin aloitat tietokoneesi käytön. Huomautukset Ennen tämän tuotteen käyttöä muista lukea ensin kappale

Lisätiedot

Esittely. Arvoisa asiakas, Tietoja käyttöohjeesta. Esittely 3

Esittely. Arvoisa asiakas, Tietoja käyttöohjeesta. Esittely 3 Käyttöohje Arvoisa asiakas, ostamalla tämän monitoimilaitteen olet valinnut korkealaatuisen PHILIPS-tuotteen. Ostamasi laie täyttää kaikki nyyaikaisen kotitoimiston mitä erilaisimmat tarpeet. Tällä laitteella

Lisätiedot

nüvi 30/40/50 käyttöopas Elokuu 2011 190-01336-37_0A Painettu Taiwanissa

nüvi 30/40/50 käyttöopas Elokuu 2011 190-01336-37_0A Painettu Taiwanissa nüvi 30/40/50 käyttöopas Elokuu 2011 190-01336-37_0A Painettu Taiwanissa 2011 Garmin Ltd. tai sen tytäryhtiöt Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän oppaan mitään osaa ei saa jäljentää, kopioida, välittää,

Lisätiedot

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Käyttöohjekirja Suomi Kesäkuu 2010 Kuvake yliviivatusta roskatynnyristä pyörillä, tarkoittaa että tuote Euroopan yhteisössä täytyy hävittää erillisessä jätehuoltopisteessä.

Lisätiedot

HUOM! SUOMI. Värillinen versio on ladattavissa osoitteesta www.isocket.fi

HUOM! SUOMI. Värillinen versio on ladattavissa osoitteesta www.isocket.fi SUOMI. Värillinen versio on ladattavissa osoitteesta Kiitos että hankit isocket tuotteen! Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Näin kykenet hyödyntämään laitteen kaikkia

Lisätiedot

SUUNTO QUEST Käyttöopas

SUUNTO QUEST Käyttöopas SUUNTO QUEST Käyttöopas fi 1 VARO-OHJEET................................................................ 5 Käytössä ovat seuraavat varomerkinnät:............................. 5 Varo-ohjeet:...........................................................

Lisätiedot

Hei ja lämpimästi tervetuloa Kippyn maailmaan! Ennen kuin käytät Kippyä ensimmäistä kertaa, pyydämme teitä tutustumaan tähän ohjekirjaan

Hei ja lämpimästi tervetuloa Kippyn maailmaan! Ennen kuin käytät Kippyä ensimmäistä kertaa, pyydämme teitä tutustumaan tähän ohjekirjaan Hei ja lämpimästi tervetuloa Kippyn maailmaan! Ennen kuin käytät Kippyä ensimmäistä kertaa, pyydämme teitä tutustumaan tähän ohjekirjaan huolellisesti. Kerromme tässä ohjekirjassa kuinka te saatte lemmikkinne

Lisätiedot