Reka Kaapeli on vahvasti kiinni elämässä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Reka Kaapeli on vahvasti kiinni elämässä."

Transkriptio

1

2 LUOTU JOHTAMAAN

3 Reka Kaapeli on vahvasti kiinni elämässä. Reka Kaapelin vahvat juuret ovat Hyvinkäällä, jossa on valmistettu kaapelia jo vuodesta Sittemmin Reka on levittäytynyt laajemmalle, ja tuotantolaitoksia on nykyisin Hyvinkään lisäksi Riihimäellä, Keuruulla sekä Venäjän Podolskissa. Ensiluokkainen laatu ja asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen ovat olleet kautta aikojen tärkeitä asioita Rekalle. Kaapeli on tietyllä tapaa kuin elämän lanka: sitä tarvitaan lähes kaikessa ja kaikkialla. Juuri mikään ei toimisi ilman kaapelia. Rekalla on aito halu olla yhä paremmin kiinni tässä ajassa, kehittyä ja auttaa asiakkaitaan uuden luomisessa. Rakennetaan yhdessä parempaa maailmaa. Pienestä kaikki lähtee.

4 Vuosi 2011 on Reka Kaapelin 50-vuotisjuhlavuosi. Ensimmäiset kaapelit valmistuivat Hyvinkäällä vuonna 1961, kun isoisäni Onni K. Rentto perusti Kaapelitehtaan yhdeksi Rentto Oy:n osastoksi tavaramerkillä RE-KA. Johtavaa kaapelia jo puoli vuosisataa Reka Kaapeli Oy on kulkenut pitkän ja työntäyteisen tien tähän päivään. Vuosikymmenten aikana on kehitetty toimintaa ja laajennettu niin tuotevalikoimaa kuin toimipisteitä ja tehtaitakin. Tuotanto Keuruulla alkoi vuonna 1973 ja Riihimäellä vuonna Venäjän Podolskissa aloitimme vuonna 2007 keskijännitekaapeleiden valmistuksen. Reka on vahvasti kansainvälinen suomalainen toimija. Toimintamme lähtökohtana voidaan pitää korkealaatuisia tuotteita, luotettavuutta, ylivoimaista palvelua ja joustavaa asennetta. Näillä eväillä tuotamme asiakkaillemme kiistatonta lisäarvoa. Kansainvälisyys ja kannattava kasvu ovat keskeisiä tavoitteitamme. Uskon ja tiedän, että onnistumme tavoitteissamme. Meillä on takanamme arvokas vuosikymmenten kokemus ja ammattitaito sekä kyky vastata tämän päivän haasteisiin. Tukenamme on laaja sidosryhmien verkosto sekä ammattitaitoinen ja innostunut henkilökunta. Näillä edellytyksillä valmistamme johtavaa kaapelia seuraavatkin 50 vuotta. Markku E. Rentto toimitusjohtaja Reka Kaapeli Oy

5 Kelaus Reka Kaapelin Reka-konsernin juuret ovat niinkin syvällä kuin vuodessa 1898: tuolloin Edvard Rentto käynnisti teollisen uransa astuessaan Korkeakosken kenkätehtaan palvelukseen. Kaapelin valmistaminen aloitettiin vuonna 1961 Hyvinkäällä, kun silloinen Rentto Oy vuokrasi Villayhtymältä yhden tehdaskerroksen kaapelitehdasta varten. Kultainen 60-luku: maakaapelia, omat tilat ja uusi osakeyhtiö Ensimmäiset Suomen Sähkötarkastuslaitoksen hyväksymät asennusjohdot toimitettiin tilaajille heinäkuussa Kaapelin valmistus toimi aluksi Rentto Oy:n osastona tavaramerkkinään RE-KA ja tunnuksenaan vihreäruskea lanka. Uusien koneiden myötä päästiin keväällä 1962 valmistamaan myös maakaapeleita. Tuotantotilat alkoivat kuitenkin pikkuhiljaa käydä ahtaiksi. Niinpä vuoden 1965 alussa päästiin vihdoin omiin, uusiin tehdastiloihin Hyvinkään Sahanmäessä. Upeat 1500 neliön ja kuutiometrin tilat sekä uudet koneet nostivat tuotantokapasiteetin aivan uudelle tasolle. Vuonna 1965 muodostettiin erillinen osakeyhtiö, RE-KA Oy, joka toimi itsenäisenä Rentto Oy:n tytäryhtiönä. Suomen Sähkötukkuliikkeiden liittoon Reka on kuulunut vuodesta Jäsenyys mahdollisti tukkuliikkeiden hyödyntämisen ja se vei myös kaapelin myynnin uusille urille luku: vienti käynnistyi, tuotannon volyymi kasvoi Vuonna 1970 yhtiön nimi muutettiin Kaapelitehdas REKA Oy:ksi. Ensimmäinen vientitoimitus lähti Islantiin vuonna Hyvinkään muovilaitos paloi vuonna 1972 ja tilalle rakennettiin seuraavana vuonna uusi. Vuonna 1973 alkoi oman PVC-muovin tuotanto.

6 historiaan Asennusjohtojen ja pienehköjen kaapeleiden valmistus siirrettiin Hyvinkäältä Keuruulle luvun puolivälin aikoihin kaapelisarjojen tuotantoa laajennettiin ja johtosarjoja valmistettiin autoteollisuuden tarpeisiin. Hyvinkäällä aloitettiin vuonna 1977 myös kuparilangan veto luku: lisäkapasiteettia asennuskaapeleille Keuruun tehtaan laajennus valmistui vuonna Nykyisin siellä valmistetaan asennusjohtoja, asennus- ja instrumentointikaapeleita sekä pienipoikkipintaisia maakaapeleita Tervakoskelle perustettiin johdinsarjatehdas, jonka seurauksena syntyi vuonna 1992 erillinen yritys, Reka Harnesses. Sen toiminta kuitenkin myytiin Hyvinkäällä aloitettiin alumiinilankojen veto Reka Oy:stä tuli koko konsernin emoyhtiö vuonna Vuosituhannen vaihde: kohti modernia, laajenevaa tuotantoa Ensimmäinen Riihimäen CDCC-linja asennettiin entiseen Paloheimon lasivillatehtaaseen. Siellä ryhdyttiin valmistamaan keski- ja suurjännitekaapeleita vuonna 1999, jonka myötä alkoi uusi aikakausi. Keuruun tehtaalle rakennettiin nykyaikainen pakkauskeskus automaattipakkauskoneineen ja vihivaunuineen. Vuonna 2006 aloitettiin Riihimäen tehtaalla laajat investoinnit, jonka tuloksena syntyi mm. toinen CCV-eristyslinja sekä uutta, modernia tehdastilaa peräti m2. Venäjän Podolskista ostettiin tuotantotilat, joissa aloitettiin keskijännitekaapeleiden valmistus syksyllä Reka Kaapeli tänään 50-vuotias Reka Kaapeli on kansainvälinen ja kasvava. Työntekijöitä on yhteensä lähes 500 ja tehtaita viisi: Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä sekä kaksi tehdasta Venäjän Podolskissa. Tuotannon selkeä fokus on asennus-, voima- ja suurjännitekaapeleissa ja viennin osuus tuotannosta noin 50 %. Tärkeimmät markkinaalueet ovat Pohjoismaat, Venäjä ja Baltia.

7 Kaapelia on kaikkialla Yhteiskunta ei toimisi ilman sähköä. Sähkö mahdollistaa tehokkaamman toiminnan sekä mukavamman ja turvallisemman elämän meille jokaiselle. Reka Kaapeli on Suomen suurimpia kaapelinvalmistajia, joka toimittaa laadukkaita kaapeliratkaisuja teollisuuden, rakentamisen ja sähkönsiirron tarpeisiin. Kaapeleita tarvitaan useisiin erilaisiin kohteisiin ja kaikissa on omat erityisvaatimuksensa. Reka Kaapeli valmistaa kaapeleita aina 75 V:n tiedonsiirtokaapeleista 145 kv:n suurjännitemaakaapeleihin. Arjen kiireessä ei tule ajateltua, miten moneen käytännön asiaan kaapelia tarvitaan, ja miten monessa paikassa sitä todellakin on. Usein se on piilossa katseilta; maan alla, yläilmoissa, kotisi seinien sisällä tai koteloituna ympäri työhuonettasi. Jopa langattomat verkot edellyttävät kaapelointia toimiakseen. Kaapeleiden valmistaminen, kaapeliverkoston suunnittelu ja kaapelien asentaminen on tarkkaa työtä, jonka vain alan ammattilainen hallitsee.

8 Emma muotoili Rönnholm kaapelista taidetta Emma Rönnholm on oman alansa ammattilainen, joka keksi käyttää Reka-kaapelia luovasti, hieman totutusta poikkeavalla tavalla. Emma valmistuu kuvataiteen maisteriksi Helsingin kuvataideakatemiasta vuonna 2011 ja hänen teoksensa Salaliittoteoria on osa hänen lopputyönäyttelyään. - Olin Pariisissa vaihto-oppilaana ja siellä vaikutuin metroasemien massiivisista kaapeliviritelmistä. Aloin miettiä kaapelien olemusta voiman ja energian symbolina sekä sitä, miten suuri määrä raakaa, näkyvillä olevaa kaapelia voi tuntua jopa uhkaavalta etenkin, jos sen käyttötarkoitus ei ole tiedossa, Emma kertoo. - Tästä sain ajatuksen luoda jättiläismäisen puun, kaapelipylvään. Se vie ajatukset massiiviseen luonnonvoimaan, joka kasvaa läpi lattiasta. Toivon, että se herättäisi miettimään kaapeleiden samankaltaisuutta kasvien ja puiden kanssa. Kaapeliverkostot ovat kuin kaupunkien juuret, ne pitävät rakenteet kasassa hyvin orgaanisella tavalla. Ihminen tavallaan toistaa ja tuhoaa luontoa samanaikaisesti, valaisee Emma Rönnholm näkemyksiään. Hän kertoo käyttävänsä taiteessaan ns. arjen näkymättömiä raaka-aineita eli materiaaleja, jotka ovat niin tuttuja, ettei niihin kiinnitetä huomiota. Tässä kaapelit ovat tarjonneet erityisen herkullisia mahdollisuuksia. Ja ovathan ne visuaalisesti hienoja, Emma Rönnholm iloitsee.

9 Miten kaapeli syntyy? Reka Kaapeli käyttää kaapelin valmistuksessa parhaita raaka-aineita ja aina mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä materiaaleja. Kaapelin materiaaleista ei saa liueta luontoon, maaperään tai vesistöihin haitallisia aineita. Kaapelin valmistukseen käytetään mm. kuparia, alumiinia sekä erilaisia muoveja ja laminaatteja riippuen kaapelin käyttötarkoituksesta. Kaapelin on kestettävä paitsi aikaa, myös asennusympäristöstä aiheutuvia erikoisvaatimuksia: alhaisia tai korkeita lämpötiloja sekä niiden vaihteluita, veden ja jään aiheuttamia rasituksia, tuulta, kemikaaleja, öljyä tai jopa jyrsijöiden puraisuja. Käytössämme on sertifioitu SFS-EN ISO 9001:2008 -standardin mukainen laadunhallintajärjestelmä. Laadunhallintaan kuuluvat laadunohjaus ja -varmistus. Laadunhallintamme tukena ovat koestamot ja testauslaboratoriot Riihimäen CCV-eristyslinjan periaatekaavio Eristemuovi 2. Puolijohtavien kerrosten materiaali 3. Kuivuri 4. Lähtökela 5. Varaaja 6. Johtimen esilämmitys 7. Puristinpää 8. Röntgen 9. EHT 10. Silloitusputki 11. Jäähdytysputki 12. Peräpään tiiviste 13. Vastaanottokela

10 Väinö Tahvanainen, 65, on työskennellyt Rekalla vuodesta Hän aloitti erilaisissa kaapelinvalmistuksen tehtävissä Hyvinkään tehtaalla. Samana vuonna käynnistyivät ensimmäiset vientitoimitukset Islantiin. Se on yksi asia, joka on jäänyt erityisen hyvin Väinö Tahvanaisen mieleen. Muita tärkeitä virstanpylväitä ovat olleet mm. uusien tehtaiden käynnistykset, laatusertifikaatin myöntäminen sekä toisen eristyslinjan käynnistyminen Riihimäellä vuoden 2006 lopussa. Tuotannossa tapahtuvia merkittäviä muutoksia Tahvanaisen mukaan oli mm. oman PVC-muovin valmistus vuonna Tämä omavaraisuus mahdollisti nopean, asiakkaan toiveiden mukaisen ja erikoisolosuhteisiin soveltuvien sekoitteiden valmistuksen. - Myös kupari- ja alumiinilankojen veto ja kokonaan erillisen johdinyksikön valmistuminen muuttivat johdinvalmistuksen uuteen aikakauteen. Valmistusprosessin kannalta turhia työvaiheita jäi pois ja mm. hankinta ja varastointi selkiytyivät ja tuotanto helpottui, Tahvanainen muistelee. Työnjohtajan toimenkuva luvuilla oli korostuneesti työn organisointia: johtamiseen, ohjaukseen ja valvontaan liittyviä tehtäviä. Työnjohtaja käskytti tehtävät alaisilleen yksityiskohtaisesti ja valvoi työn suorittamista. Tuotantopäällikön työ tämän päivän Reka Kaapelin palveluksessa on enemmänkin tulosten saavuttamista yhteistyössä. Toimenkuvaan kuuluvat olennaisesti tuottavuuden kehittäminen, tuotantokustannuksissa säästäminen ja kilpailukyvyn tehostaminen. Väinö Tahvanainen on viihtynyt työelämässä pitkään, mutta mikä on viihtymisen salaisuus? - Monipuolinen työ, jossa voi haastaa itsensä, Väinö vastaa empimättä. - Esimiestyössä erittäin tärkeää ja haasteellista on erilaisista ihmisistä rakentuvan työyhteisön johtaminen niin, että kaikki olisivat tyytyväisiä. Siinä onnistuminen tuo hyvän mielen. Työilmapiirin ja viihtyvyyden parantaminen on oleellista, sillä hyvä ilmapiiri on suorassa suhteessa työntekijöiden motivaatioon, Tahvanainen kertoo. Pitkän linjan rekalaisella on muutama hyvä neuvo, joista uskoo olevan hyötyä nuoremmille: -Suosittelen myönteistä ajattelua. Se tuo elämään uskoa, luovuutta ja hyvää henkeä. En anna periksi, vaikka tilanne näyttäisi jostakin näkövinkkelistä huonolta aina voi etsiä toisen näkökulman ja kehittää ajatusta ja toimintaa sitä kautta. Näin se varmasti on, ja senhän me pidämme mielessä!

11 Välitämme ihmisestä ja Otamme toiminnassamme huomioon ympäristön hyvinvoinnin vaatimukset. Ympäristöjärjestelmämme on sertifioitu standardin SFS-EN ISO mukaisesti. Reka Kaapelin keskeisin ympäristöpäämäärä on raaka-ainekäytön tehokkuuden parantaminen, erityisesti metalliraaka-aineiden osalta. Tällä tarkoitetaan optimaalista materiaalin käyttöä ja hukkamateriaalin minimointia. Toisena ympäristöpäämääränä on terveydelle ja ympäristölle haitallisten aineiden mahdollisimman vähäinen käyttö. Kaapelimme täyttävät RoHS-direktiivin ja REACHasetuksen vaatimukset. Kolmas päämäärämme on kierrätettävyyden lisääminen. Tästä esimerkkeinä ovat prosessissa syntyvien muovi- ja metallihukan uudelleenkäyttö, kaapelikelojen ja lavojen kierrättäminen sekä pakkausten hyötykäyttö (PYR-järjestelmä). Korkea laatu on ystävyyden teko myös ympäristölle Kun kaapeli suunnitellaan ja valmistetaan huolellisesti hyviä ja turvallisia materiaaleja käyttäen, siitä syntyy luotettava ja pitkäikäinen. Kymmenien vuosien käyttöikä on ympäristön kuormitusta vähentävä tekijä. Reka Kaapelin laadunhallintajärjestelmä on sertifioitu SFS-EN ISO 9001:2008 standardin mukaisesti. Laatujärjestelmämme kattaa kaapeleiden suunnittelun, kehityksen, markkinoinnin, myynnin ja valmistuksen Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä.

12 ympäristöstä Turvallinen ja motivoiva työympäristö Tavoitteenamme on yhä turvallisemman ja tehokkaamman työympäristön rakentaminen. Tuemme parhaamme mukaan koko henkilökunnan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja viihtyvyyttä lisää varmasti myös vilkas yhteinen harrastustoiminta. Reka Kaapeli kannustaa fyysisen kunnon ylläpitoon tukemalla monipuolisesti henkilökunnan liikuntaharrastuksia. Yhteisöllisyyttä edistävät osaltaan myös erilaiset retket ja tapahtumat. Turvallisuudessa kiinnitämme erityishuomiota työsuojeluun, palosuojeluun sekä sähkö- ja kemikaaliturvallisuuteen. Teemme vuosittain tehdas- ja osastokohtaisia riskikartoituksia. Seuraamme tarkasti myös vaaratilanteiden ilmoitusmenettelyä ja mahdollisia työtapaturmia, jotta osaisimme ennaltaehkäistä niitä mahdollisimman tehokkaasti.

13 Kaapeli kohteen mukaan Reka Kaapeli valmistaa, myy ja markkinoi turvallisia kaapeleita, joiden valmistuksen perustana ovat tarkat kaapelistandardit. Reka valmistaa sähkökaapeleita 75 V:n tiedonsiirtokaapeleista 145 kv:n suurjännitemaakaapeleihin. Tuotevalikoimassamme on tiedonsiirtokaapeleita, asennusjohtoja, ohjaus- ja instrumentointikaapeleita, voimakaapeleita sekä keski- ja suurjännitemaakaapeleita teollisuuden, rakentamisen ja sähkönsiirron tarpeisiin. Rekan tapa palvella on ainutlaatuinen Reka Kaapeli on kansainvälinen ja luotettava toimija, jonka tuotantomenetelmät ja -prosessit ovat syntyneet vuosikymmenten kokemuksen ja uusimpien innovaatioiden saumattoman yhteistyön tuloksena. Käyttämämme materiaalit ovat ensiluokkaisia ja tuotteemme korkealaatuisia. Teemme täsmällistä, huolellista ja pitkäjänteistä työtä. Voisimme melkein puhua mittatilauskaapelista, sillä Rekalta saat oikean tyyppisen, kokoisen ja mittaisen kaapelin jokaiseen käyttötarpeeseen ja juuri haluamasi määrän. Henkilökohtainen ja ammattitaitoinen palvelu tekee Reka Kaapelista ylivoimaisen yhteistyökumppanin. Olemme tunnettuja myös nopeista ja varmoista toimituksistamme. Teemme sen, minkä lupaamme. Niin se on Reka on kuin luotu johtamaan!

14 Reka Kaapelin tuotemerkit: - se paloturvallisin vaihtoehto Kun sähkönsyöttö pitää turvata myös mahdollisen tulipalon aikana, on Flamerex oikea valinta. Sen savunmuodostus on hyvin vähäinen eikä sen toimintakyky lamaannu polttavan kuumuuden, tulen tai lieskojenkaan keskellä. Flamerexin kuparijohtimen päälle on kierretty erityislaatuinen, palamaton ja eristävä kiillenauhoitus. Sen rakenne on halogeeniton eikä se sisällä lainkaan PVC:tä. Flamerex-kaapelit eivät levitä paloa yksittäin tai nipussa. - luotettavan kaapelin maineessa Normaaleissa käyttöolosuhteissa tarvitaan joustavaa ja luotettavaa kaapelia, jolla on erinomaiset asennusominaisuudet. Rekan Reko on juuri se oikea. Reko on vaativaan käyttöön soveltuva vakiokaapeli, jonka laadukkuus tulee parhaiten esille sen asennus- ja käyttöominaisuuksien tasapainoisessa suhteessa. Sen PVC-materiaalit ovat pitkäikäisiä, lyijyttömiä ja asennusominaisuuksiltaan erinomaisia. Reko ei levitä paloa yksittäin tai nipussa. - uuden sukupolven kaapeli Rekoclean on huipputuote, joka on kehitetty erityisesti vaikeasti evakuoitaviin tiloihin, joissa on paljon ihmisiä. Tällaisia ovat esim. päiväkodit, koulut, vanhainkodit, ravintolat ja julkiset rakennukset. Rekoclean on halogeeniton ja PVC-vapaa, joten mahdollisen palon sattuessa se ei levitä paloa yksittäin eikä nipussa, ja sen savunmuodostus on vähäinen. Rekoclean on valmistettu helposti kierrätettävistä materiaaleista. - äärimmäisen varma maakaapeli Dryrex on jännitetasoille kv tarkoitettu keski- ja suurjännitemaakaapeli, joka mahdollistaa sähköverkon siirtämisen kaupunkiympäristön vaatimusten mukaisesti maan alle. Dryrex valmistetaan kuivavulkanointitekniikalla Riihimäellä, yhdessä Euroopan uudenaikaisimmista kaapelitehtaista.

15 tehtaat myyntiyhtiöt KEURUU KOLBOTN LINKÖPING RIIHIMÄKI HYVINKÄÄ PIETARI HERNING TRELLEBORG PODOLSK Yhteystiedot: Pääkonttorimme on Hyvinkäällä ja muut kotimaan tuotantolaitoksemme sijaitsevat Keuruulla ja Riihimäellä. Venäjän tuotantolaitokset sijaitsevat Podolskissa. Myyntiyhtiöt ovat Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Venäjällä. Puhelinvaihde Pääkonttori Reka Kaapeli Oy PL HYVINKÄÄ, FINLAND Käyntiosoite Niinistönkatu HYVINKÄÄ, FINLAND

16 Tuotantolaitokset Hyvinkään tehdas on erikoistunut voimakaapeleiden valmistukseen. Valmistusprosessi kattaa koko tuotantoketjun raaka-aineista valmiiksi kaapeliksi. Hyvinkäällä valmistetaan PVC-, PEX- ja LSF-muovisekoitteita sekä kaapeleiden alumiini- ja kuparijohtimia. Neo Industrial Oyj Reka Kaapelin emoyhtiö on Neo Industrial Oyj. Se kuuluu Reka-konserniin, jonka toimialat ovat sijoitusliiketoiminta, teollisuus ja kiinteistöt. Neo Industrial on suomalainen teollinen monialayhtiö, jonka B-osakkeet noteerataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä. Keuruun tehdas on erikoistunut asennus-, ohjaus-, liitäntä-, kytkentä- ja tiedonsiirtokaapeleihin sekä palonkestäviin ja halogeenittomiin erikoiskaapeleihin. Riihimäen tehdas valmistaa keski- ja suurjännitemaakaapeleita. Vuosina tehtyjen investointien myötä tehtaan kapasiteetti on kaksinkertaistunut. Tehtaalla valmistetaan kaapelit alumiinilanganvedosta lähtien aina valmiiden kaapeleiden koestukseen asti. Neo Industrialin strategia on tehdä pitkäaikaisia sijoituksia teollisiin, keskenään synergisiin yhtiöihin. Sen tämänhetkiset toimialat ovat kaapeli, pientaloteollisuus ja viskoosikuidut. Neo Industrialin tavoite on kehittää yrityksiä pitkäjänteisesti ja nostaa sijoitetun pääoman tuottotasoa. Sijoitus Neo Industrialiin on hyvä tapa omistaa kiinnostavia listaamattomia yrityksiä. Podolskin tehtaat sijaitsevat 50 km Moskovasta etelään, Podolskin kaupungissa. ZAO Reka Kabel valmistaa länsimaisella tuotantotekniikalla keskijännitemaakaapeleita ja OAO Expokabel erilaisia ohjaus- ja instrumentointikaapeleita.

17 Reka työnantajana Reka Kaapeli pitää huolta työyhteisön kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Henkilöstön viihtyvyydestä kertoo parhaiten se, että pitkiä työsuhteita on paljon. Henkilöstön palvelusvuodet v. 5-9 v v v v v v v v. 45 v

18 Henkilökohtainen kaapelimyyjäsi palveluksessasi Johtaja, myynti ja markkinointi Sähköposti: Jorma Haapanen Myynti- ja markkinointijohtaja GSM Tuotehallinta Jyri Koskinen Tuotepäällikkö GSM Viestintä Maarit Konu Viestintäpäällikkö GSM Kotimaan myynti Sähköposti: Ari Skinnari Myyntitukipäällikkö GSM Reijo Lehtinen Avainasiakaspäällikkö GSM Martti Lius Avainasiakaspäällikkö GSM Jaana Saunamäki Avainasiakaspäällikkö GSM Reino Kauppila Avainasiakaspäällikkö GSM Päivi Laine Myyntiassistentti GSM Maire Turpeinen Myyntiassistentti GSM Myyntipalvelu Puh Baltia, muu Eurooppa ja vientiprojektit Sähköposti: etunimi.sukunimi@reka.fi Tarmo Nevala Aluevientipäällikkö GSM Tatiana Antikainen Vientiassistentti GSM Karoliina Lunnas Vientiassistentti (äitiyslomalla) GSM Iso-Britannia, Irlanti, Tanska, Norja ja Ruotsi Sirpa Pötry Aluevientipäällikkö GSM Sirpa.Potry@reka.fi Lars Johannessen Myyntipäällikkö, Tanska GSM Lars.Johannessen@rekacables.com Ulf Sekkelsten Myyntipäällikkö, Norja GSM Ulf.Sekkelsten@rekacables.com Satu Hämäläinen Vientiassistentti (äitiyslomalla) GSM Satu.Hamalainen@reka.fi Marja-Leena Sailio Vientiassistentti GSM Marja-Leena.Sailio@reka.fi Sam Forsbeck Myyntipäällikkö, Ruotsi GSM Sam.Forsbeck@rekakabel.se Roger Nilsson Myynti, Ruotsi GSM Roger.Nilsson@rekakabel.se Mirja Pietilä Vientiassistentti GSM Mirja.Pietila@reka.fi Venäjä Alexander Lapin Myyntijohtaja, Venäjä GSM Alexander.Lapin@rekakabel.ru Maria Trushechkina Markkinointipäällikkö GSM Maria.Trushechkina@rekakabel.ru Kseniya Salueva Markkinointipäällikkö (äitiyslomalla) GSM Kseniya.Salueva@rekakabel.ru Alexander Akimov Myyntipäällikkö GSM Alexander.Akimov@rekakabel.ru Aleksanteri Kolo Myyntipäällikkö GSM Aleksanteri.Kolo@reka.fi Evgeny Krasilnikov Tuotepäällikkö (Keski- ja suurjännitekaapelit) GSM Evgeny.Krasilnikov@rekakabel.ru Irina Väänänen Vientiassistentti GSM Irina.Vaananen@reka.fi Oksana Rantala Vientiassistentti (äitiyslomalla) GSM Oksana.Rantala@reka.fi Oleg Ivanov Myyntipäällikkö GSM Oleg.Ivanov@rekakabel.ru Anna Zaitseva Myynti GSM Anna.Zaitseva@rekakabel.ru OAO Expokabel Igor Dolgolenko Myyntipäällikkö GSM Igor.Dolgolenko@expocable.ru Ilya Gusev Myyntipäällikkö GSM Ilya.Gusev@rekakabel.ru

Neomarkka Oyj Uusi strategia: teolliset sijoitukset

Neomarkka Oyj Uusi strategia: teolliset sijoitukset Neomarkka Oyj Uusi strategia: teolliset sijoitukset SijoitusInvest 08 Sari Tulander Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki Neomarkka lyhyesti Neomarkka Oyj:n on sijoitusyhtiö, joka sijoittaa

Lisätiedot

NSS Suunnittelijaseminaari Insert owner here 1

NSS Suunnittelijaseminaari Insert owner here 1 NSS Suunnittelijaseminaari 8.9.2017 12.9.2017 Insert owner here 1 Rekan toimintaympäristö Reka Kaapeli on suomalainen kaapelin valmistaja Pääkonttori ja tehtaat Suomessa Myyntikonttorit Skandinaviassa,

Lisätiedot

Neomarkka Oyj. Pörssi-ilta, kevät 2010 Espoo 22.3.2010 Toimitusjohtaja Markku E. Rentto. Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki

Neomarkka Oyj. Pörssi-ilta, kevät 2010 Espoo 22.3.2010 Toimitusjohtaja Markku E. Rentto. Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki Neomarkka Oyj Pörssi-ilta, kevät 2010 Espoo 22.3.2010 Toimitusjohtaja Markku E. Rentto Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki 2 Ne tämän esityksen kannanotot, jotka eivät koske jo toteutuneita

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

Yritysesite Company Profile

Yritysesite Company Profile Yritysesite Company Profile Kansainvälinen suomalainen Reka Kaapeli on kansainvälisesti toimiva teollisuusyritys ja Suomen suurimpia kaapelinvalmistajia. Kaapelinvalmistus aloitettiin vuonna 1961 Hyvinkäällä.

Lisätiedot

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Sopimuksen pääkohdat Uponor ja KWH-yhtymä ovat julkistaneet aikeensa

Lisätiedot

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja Boliden Kokkola vastuullinen sinkintuottaja Sinkkiteknologian edelläkävijä Luotettavaa laatua Boliden Kokkola on yksi maailman suurimmista sinkkitehtaista. Tehtaan päätuotteet ovat puhdas sinkki ja siitä

Lisätiedot

Neomarkka Oyj. Talousjohtaja Sari Tulander Ålandsbanken Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, Helsinki

Neomarkka Oyj. Talousjohtaja Sari Tulander Ålandsbanken Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, Helsinki Neomarkka Oyj Talousjohtaja Sari Tulander Ålandsbanken 15.9.2009 Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki 2 Ne tämän esityksen kannanotot, jotka eivät koske jo toteutuneita tosiasioita, ovat

Lisätiedot

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Pohjoismaat menettäneet teollisia työpaikkoja (1980 2010) lähes miljoonan Suomi = 240 000 Norja = 120 000 Ruotsi = 400 000 Tanska = 160 000 Suomi menettää

Lisätiedot

Olemme palvelleet asiakkaitamme osaavana ja luotettavana yhteistyökumppanina jo vuodesta 1976.

Olemme palvelleet asiakkaitamme osaavana ja luotettavana yhteistyökumppanina jo vuodesta 1976. KETTERÄ JA TINKIMÄTÖN KUMPPANI Terässaari Oy on sertifioitu alihankintakonepaja, joka tuottaa koneita ja laitteita monipuolisesti teollisuuden eri tarpeisiin. Valmistamme korkealaatuisia osia, osakokonaisuuksia

Lisätiedot

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja 1 Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja Cupori on vuonna 2008 perustettu uusi yritys, kun yhtiö osti Outokummulta sen kupariputkiliiketoiminnan MBO-kaupalla. Oma myyntiyhtiö

Lisätiedot

Liiketoimintakatsaus Villatehdas, Hyvinkää klo 10.00

Liiketoimintakatsaus Villatehdas, Hyvinkää klo 10.00 Liiketoimintakatsaus 1.1. 31.3.2019 Villatehdas, Hyvinkää klo 10.00 Sisältö Liiketoimintakatsaus Neo Industrial Oyj sijoituskohteena Kaapelitoimialan katsaus Tärkeimmät tavoitteet Lähiajan näkymät Riskit

Lisätiedot

Neomarkan synerginen sijoitusyhtiö-strategia

Neomarkan synerginen sijoitusyhtiö-strategia Neomarkan synerginen sijoitusyhtiö-strategia Tiedotustilaisuus 08.05.2008 Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki 2 Neomarkka Oyj:n on sijoitusyhtiö, joka sijoittaa pääasiassa teollista liiketoimintaa

Lisätiedot

Q Osavuosikatsaus Helsinki Toimitusjohtaja Markku E. Rentto

Q Osavuosikatsaus Helsinki Toimitusjohtaja Markku E. Rentto Neomarkka Oyj Q1 2010 Osavuosikatsaus Helsinki 6.5.2010 Toimitusjohtaja Markku E. Rentto Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki Ne tämän esityksen kannanotot, jotka eivät koske jo toteutuneita

Lisätiedot

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you SISÄLLYS TIETOA STENQVISTISTÄ sivu 04 LAATU sivu 06 YMPÄRISTÖ sivu 08 TUOTANTO sivu 10 TUOTTEET VÄHITTÄISKAUPALLE sivu 12 TUOTTEET TEOLLISUUDELLE sivu 13 MITÄ STENQVIST

Lisätiedot

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MATERIAALI TEHOKKUUS TUTKIMUS CASE KIDEX Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MARTELA LYHYESTI Martela Oyj on työympäristöjen ja julkitilojen muutosten toteuttaja. Martelan sisustusratkaisut tukevat asiakkaan

Lisätiedot

Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen. Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy

Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen. Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy Laitteita ja laitoksia uusille puun kyllästys- ja modifiointiteknologioille ja biomassan kuivaukseen Toimitusjohtaja Jukka Pakarinen, Kit-Sell Oy SOLID KNOWLEDGE PL 35 82501 KITEE www.kit-sell.fi KIT-SELL

Lisätiedot

Neomarkka Oyj Yhtiökokous 2010

Neomarkka Oyj Yhtiökokous 2010 Neomarkka Oyj Yhtiökokous 2010 Hyvinkää 9.6.2010 Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki Vastuunrajoituslauseke Ne tämän esityksen kannanotot, jotka eivät koske jo toteutuneita tosiasioita,

Lisätiedot

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.04.09 2 LIIKEIDEA Iivari Mononen -konserni valmistaa ja myy infrastruktuurin rakentamisessa tarvittavia korkean

Lisätiedot

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy - Rekrytointiohjelma ProCountor International Oy:n tilitoimistokumppaneille Poolia on toiminut ProCountorin

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ JA ALUMIINIA TOIVEIDESI MUKAAN Ruukki FLEX Ruostumaton teräs ja alumiini juuri sinun mittojesi mukaan Ajattele ratkaisua, jossa saat yhden kontaktin palveluna juuri

Lisätiedot

The Scandinavian standard in electrical enclosures.

The Scandinavian standard in electrical enclosures. The Scandinavian standard in electrical enclosures. Yritys Finelcomp Oy on vuonna 1988 perustettu sähkökeskusmekaniikkaa valmistava yritys. Yritys tuottaa ratkaisuja sähkönjakelu- ja telelaitteiden kotelointi-

Lisätiedot

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2013

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2013 TILIKAUSI 2013 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2013 Helkama Bica Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut laiva- ja teollisuuskaapeleihin. Yritykselle on kertynyt vankkaa kaapeliosaamista jo 50 vuoden

Lisätiedot

TILIKAUSI 2012 HELKAMA BICA

TILIKAUSI 2012 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2012 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2012 Helkama Bica Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut laiva- ja teollisuuskaapeleihin. Yritykselle on kertynyt vankkaa kaapeliosaamista jo lähes 50

Lisätiedot

Yhteistyö kanssamme avain menestykseen. Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic.

Yhteistyö kanssamme avain menestykseen. Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic. Yhteistyö kanssamme avain menestykseen Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic.fi 15,5 milj. asukasta Olemme osa pörssiyhtiötä AS Harju Elekter Group,

Lisätiedot

Liiketoimintakatsaus Villatehdas, Hyvinkää

Liiketoimintakatsaus Villatehdas, Hyvinkää Liiketoimintakatsaus 1.1. 30.9.2018 Villatehdas, Hyvinkää Ohjelma 10.00 Kahvia Liiketoimintakatsaus Kysymyksiä ja vastauksia 11.00 Keskustelua Tilaisuus päättyy Ralf Sohlström 2 Sisältö Neo Industrial

Lisätiedot

Oy Pameto Ab Kokonaislaatua asiakkaan ehdoilla

Oy Pameto Ab Kokonaislaatua asiakkaan ehdoilla Oy Pameto Ab Kokonaislaatua asiakkaan ehdoilla Ammattitaitoista palvelua ja valmistusta jo vuodesta 1952 Oy Pameto Ab on suomalainen kiinnitystarvikkeisiin erikoistunut perheyritys, joka on saavuttanut

Lisätiedot

Talousjohtamisen uusi rooli

Talousjohtamisen uusi rooli 1 25.4.2013 Author / Subject Talousjohtamisen uusi rooli - case Ponsse Oyj Petri Härkönen, Ponsse Oyj 25.4.2013 Sanomatalo, Helsinki 2 Ponsse Oyj Talousjohtamisen muuttunut ja täydentyvä rooli Talousjohtaminen

Lisätiedot

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Abloy Oy Abloy Oy on johtavia lukko- ja rakennushelavalmistajia ja sähköisen lukitusteknologian edelläkävijä. Abloy Oy kuuluu maailman johtavaan ASSA ABLOY

Lisätiedot

ECOMATION. environment in mind ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE. Recycling Technologies

ECOMATION. environment in mind ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE. Recycling Technologies ECOMATION environment in mind Recycling Technologies ECOMATION - TUOTTEITA JA RATKAISUJA NYKYAIKAISILLE KULLANKAIVAJILLE YRITYS Ecomation Oy suunnittelee ja toimittaa asiakkailleen koneita, laitteistoja,

Lisätiedot

TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013. 26.3.2014 Johanna Lamminen

TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013. 26.3.2014 Johanna Lamminen TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013 26.3.2014 Johanna Lamminen Gasum lyhyesti Gasum on suomalainen luonnonkaasujen osaaja. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, ja siirtää ja toimittaa sitä energiantuotantoon, teollisuudelle,

Lisätiedot

Laatu kertoo tekijän

Laatu kertoo tekijän Laatu kertoo tekijän Koskisen on vuonna 1931 perustettu suomalainen, kansainvälisesti toimiva perheyritys. Koskisen valmistaa ja markkinoi mekaanisen metsäteollisuuden tuotteita rakennus-, rakennuspuusepän-,

Lisätiedot

Työhyvinvointi yrityksesi elinvoima

Työhyvinvointi yrityksesi elinvoima Työhyvinvointi yrityksesi elinvoima Hyvinvoivat työntekijät tekevät työnsä hyvin Kun yrityksesi työntekijät kokevat työnsä mielekkääksi ja palkitsevaksi, he panostavat sen tekemiseen. Näet tuloksen osaamisena

Lisätiedot

Inlook Group. www.inlook.fi

Inlook Group. www.inlook.fi K A T S E S I S Ä T I L O I H I N www.inlook.fi P A L V E L E E MONI-ILMEISIÄ TILARATKAISUJA Rakennuksen merkitys ja arvo on monen tekijän summa. Kohteen käyttötarkoituksen mukaan tärkeiksi saattavat nousta

Lisätiedot

Puolivuosikatsaus Villatehdas, Hyvinkää klo 15.00

Puolivuosikatsaus Villatehdas, Hyvinkää klo 15.00 Puolivuosikatsaus 1.1. 30.6.2019 Villatehdas, Hyvinkää klo 15.00 Sisältö Puolivuosikatsaus Neo Industrial Oyj sijoituskohteena Kaapelitoimialan katsaus Tärkeimmät tavoitteet Lähiajan näkymät Riskit ja

Lisätiedot

Myllyn Paras Oy. Myllyn Paras Oy on vuodesta 1928 toiminut perheyritys, omistaja Pekka Savela.

Myllyn Paras Oy. Myllyn Paras Oy on vuodesta 1928 toiminut perheyritys, omistaja Pekka Savela. Myllyn Paras Oy Myllyn Paras Oy on vuodesta 1928 toiminut perheyritys, omistaja Pekka Savela. Valmistaa, myy ja markkinoi pastaa, hiutaleita, suurimoita ja, jauhoja sekä pakastetaikinoita, leivonnaispakasteita

Lisätiedot

Aspo listaa Leipurin. Toimitusjohtaja Aki Ojanen, Aspo Oyj. Pörssin Avoimet ovet 2.9.2014

Aspo listaa Leipurin. Toimitusjohtaja Aki Ojanen, Aspo Oyj. Pörssin Avoimet ovet 2.9.2014 Aspo listaa Leipurin Toimitusjohtaja Aki Ojanen, Aspo Oyj Pörssin Avoimet ovet 2.9.2014 Aspon strategia Aspo on monialayhtiö, joka omistaa, johtaa ja kehittää liiketoimintojaan ja muuttaa rakennettaan

Lisätiedot

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900 Välitasot Lisää lattiapintaa Weland-välitasot Weland-välitasoilla voit hyödyntää tilan koko tilavuuden lattia-alan lisäämiseksi. Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa hyödyntää tilojen mahdollisuudet.

Lisätiedot

Hotellitekstiilipalvelut. rauhallisiin uniin

Hotellitekstiilipalvelut. rauhallisiin uniin Hotellitekstiilipalvelut rauhallisiin uniin Nauti mielenrauhasta Tehtävämme on varmistaa hyvät yöunet sinulle ja vieraillesi luotettavalla ja joustavalla tekstiilipalvelulla. Tekstiilipalvelumme ansiosta

Lisätiedot

Palon aikana toimivien Flamerex-kaapeleiden asennusohje

Palon aikana toimivien Flamerex-kaapeleiden asennusohje Palon aikana toimivien Flamerex-kaapeleiden asennusohje PALON AIKANA TOIMIVIEN Flamerex-KAAPELEIDEN ASENNUSOHJE Flamerex FRHF-kaapelin rakenne OHJEEN TARKOITUS Noudattamalla tätä ohjetta Reka Kaapeli Oy:n

Lisätiedot

www.uudiskohde.fi Uusien asuntojen osaaja.

www.uudiskohde.fi Uusien asuntojen osaaja. www.uudiskohde.fi Uusien asuntojen osaaja. Uudiskohteiden asiantuntija palveluksessanne. Uudiskohde on palveluna ainutlaatuinen. Välittäjämme ovat keskittyneet nimenomaan uudiskohteiden myyntiin, mistä

Lisätiedot

Seve Ehituse AS esittely ja referensseja

Seve Ehituse AS esittely ja referensseja , 12915 Tallinna, Viro Y-tunnus 2252355-8 11.01.13 Helsingin Kaupunki Talous- ja suunnittelukeskus / Kehittämisosasto Aleksanterinkatu 24 (PL 20) 00099 Helsingin Kaupunki 1. Hakijan tiedot esittely ja

Lisätiedot

Abloy oy ympäristökatsaus 2017

Abloy oy ympäristökatsaus 2017 Abloy oy ympäristökatsaus 2017 PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset Ympäristömyötäinen tuotanto

Lisätiedot

NALmaaviemärijärjestelmä

NALmaaviemärijärjestelmä PIPELIFE NAL- MAAVIEMÄRIJÄRJESTELMÄ NALmaaviemärijärjestelmä NAL -maaviemärijärjestelmä NAL- maaviemärijärjestelmä on sileäpintainen jäte- ja hulevesien viettoviemäröintiin tarkoitettu järjestelmä. Valikoima

Lisätiedot

Abloy oy ympäristökatsaus 2016

Abloy oy ympäristökatsaus 2016 Abloy oy ympäristökatsaus 2016 PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset Ympäristömyötäinen tuotanto

Lisätiedot

Solnet Green Energy Oy

Solnet Green Energy Oy Solnet Green Energy Oy Solnet Green Energy Oy - Avainlukuja Vuonna 2014 perustettu Suomalainen pk-yritys Liikevaihto ensimmäisenä vuotena 184 K Liikevaihto toisena vuotena 2,5 M Henkilöstö 6 Vuoden 2016

Lisätiedot

Mediatiedote 22.2.2012

Mediatiedote 22.2.2012 Mediatiedote 22.2.2012 Julkaisuvapaa heti NSG GROUP: PILKINGTON LAHDEN LASITEHTAAN SULKEMINEN Olemme tänään ilmoittaneet Pilkington Lahden Lasitehdas Oy:n työntekijöille NSG Groupin päätöksestä sulkea

Lisätiedot

Vertailulukujen oikaisu vuodelle 2013

Vertailulukujen oikaisu vuodelle 2013 HKScan Oyj Pörssitiedote 28.4.2014, klo 11:00 Vertailulukujen oikaisu vuodelle 2013 HKScan on noudattanut 1.1.2014 alkaen uusia IFRS 10 (Konsernitilinpäätös) ja IFRS 11 (Yhteisjärjestelyt) - standardeja.

Lisätiedot

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely Puukuitupohjaisia lämmöneristeitä valmistava Ekovilla Oy on 30-vuotias rakennusteollisuusyritys, joka toimii Kuusan-koskella. Yhtiöllä on tehtaat myös Kiimingissä ja Ylistarossa. Ekovilla on orgaanisten

Lisätiedot

TTK kouluttaa. www.ttk.fi / Koulutuskalenteri Koulutus- ja kehittämispalvelut

TTK kouluttaa. www.ttk.fi / Koulutuskalenteri Koulutus- ja kehittämispalvelut TTK kouluttaa www.ttk.fi / Koulutuskalenteri Koulutus- ja kehittämispalvelut Päivi Rauramo 2010 Ristiriidoista ratkaisuihin Koulutuksessa perehdytään ristiriitojen syntyyn ja ihmisten erilaisuuteen, ristiriitatilanteissa

Lisätiedot

Muovin kierrätyspalvelut yrityksille. Viivi Leiviskä

Muovin kierrätyspalvelut yrityksille. Viivi Leiviskä Muovin kierrätyspalvelut yrityksille Viivi Leiviskä 21.11.2018 2 Jätteenkäsittely on osa ratkaisuistamme kestäville yrityksille ja kunnille Jätteet ovat maailmanlaajuinen ongelma. Tarjoamme monipuolisesti

Lisätiedot

Suomalaisia aitoja ja portteja jo vuodesta 1977

Suomalaisia aitoja ja portteja jo vuodesta 1977 PUR-AIT AIDAT - PORTIT - AUTOMATIIKKA Suomalaisia aitoja ja portteja jo vuodesta 1977 WWW.PURAIT.FI Johtava suomalainen Pur-Ait Oy Vuonna 1977 perustettu perheyritys Pur-Ait Oy on Suomen suurin aitojen

Lisätiedot

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Visiomme 2025 Olemme osana Lahden aluetta tulevaisuutta innovatiivisesti rakentava, vetovoimainen ja ammattilaisiaan arvostava työpaikka Strateginen päämäärämme

Lisätiedot

Kansalliset seniorit PORVOO

Kansalliset seniorit PORVOO Kansalliset seniorit PORVOO Marjo Miettinen Hallituksen puheenjohtaja Ensto-konserni @marjomannu Ensto sähköistysratkaisujen tarjoaja Enston liiketoiminta-alueet: Ensto Smart Buildings Ensto Digital Solutions

Lisätiedot

Hyvät eväät ETEENPÄIN

Hyvät eväät ETEENPÄIN Hyvät eväät ETEENPÄIN YRITYKSILLE SIIVET Yritysten kehittämispalvelut kaikissa ELY-keskuksissa UUSI PALVELUKOKONAISUUS pk-yrityksille Olipa yrityksesi minkä tahansa haasteen tai muutoksen edessä, saat

Lisätiedot

Kasvua Venäjältä OAO FORTUM TGC-1. Nyagan. Tobolsk. Tyumen. Argajash Chelyabinsk

Kasvua Venäjältä OAO FORTUM TGC-1. Nyagan. Tobolsk. Tyumen. Argajash Chelyabinsk Kasvua Venäjältä Kasvua Venäjältä Venäjä on maailman neljänneksi suurin sähkönkuluttaja, ja sähkön kysyntä maassa kasvaa edelleen. Venäjä on myös tärkeä osa Fortumin strategiaa ja yksi yhtiön kasvun päätekijöistä.

Lisätiedot

Optinen kiinteistökaapelointi. Eino Jauhiainen

Optinen kiinteistökaapelointi. Eino Jauhiainen Optinen kiinteistökaapelointi Eino Jauhiainen Perustietoa yhtiöstä Nestor Cables Oy valmistaa ja myy sekä optisia että kuparijohtimisia tietoliikenne-, teollisuus- ja erikoiskaapeleita ja valokaapelitarvikkeita

Lisätiedot

Hankkija toi Suomeen ensimmäisen itsekulkevan leikkuupuimurin. Tämä Massey-Harris puimuri aloitti merkittävän yhteistyön Massey-Ferguson yhtiön

Hankkija toi Suomeen ensimmäisen itsekulkevan leikkuupuimurin. Tämä Massey-Harris puimuri aloitti merkittävän yhteistyön Massey-Ferguson yhtiön 1950 Hankkija toi Suomeen ensimmäisen itsekulkevan leikkuupuimurin. Tämä Massey-Harris puimuri aloitti merkittävän yhteistyön Massey-Ferguson yhtiön kanssa. Suosituimmaksi puimurimalliksi Suomessa tuli

Lisätiedot

Luomulastenruokaa kotimaasta - mistä raaka-aineet? Jussi Hautala Supplier Development Agronomist Nestrade Procurement Division

Luomulastenruokaa kotimaasta - mistä raaka-aineet? Jussi Hautala Supplier Development Agronomist Nestrade Procurement Division Luomulastenruokaa kotimaasta - mistä raaka-aineet? Jussi Hautala Supplier Development Agronomist Nestrade Procurement Division Nestlé lastenruokaa Turusta Nestlé on globaali yritys myös lastenruuassa -

Lisätiedot

TRIPLEWIN KEHITYSTARINA

TRIPLEWIN KEHITYSTARINA TRIPLEWIN KEHITYSTARINA Mistä olemme tulossa, mitä olemme tänään ja mihin olemme menossa? will invest into customer xperience leadership TripleWinin juuret ovat General Motorsissa (GM) ja Saturn automerkissä

Lisätiedot

Pidämme huolen P IDÄ M ME HUOLEN

Pidämme huolen P IDÄ M ME HUOLEN Pidämme huolen P IDÄ M ME HUOLEN 2 Inergia on monipuolinen energia-alan ammattilainen läheinen, inhimillinen ja lappilaisten tarpeita aidosti ymmärtävä Alkusanat Inergian toiminta-ajatus on selkeä: Inergia-konserni

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2014

HELKAMA BICA TILIKAUSI 2014 TILIKAUSI 2014 HELKAMA BICA TILIKAUSI 2014 Helkama Bica Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut laiva-, offshore- ja teollisuuskaapeleihin. Yritykselle on kertynyt vankkaa kaapeliosaamista

Lisätiedot

Uudistamme rohkeasti. Toimimme vastuullisesti. Vaikutamme verkostoissa

Uudistamme rohkeasti. Toimimme vastuullisesti. Vaikutamme verkostoissa Uudistamme rohkeasti Uudistaminen on sitä, että reagoimme muuttuvaan toimintaympäristöön aiempaa herkemmin. Kehitämme ammattitaitoamme, kokeilemme rohkeasti uusia toimintatapoja ja opimme yhdessä luottaen

Lisätiedot

Aspo Pörssin monialatähti. Konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen

Aspo Pörssin monialatähti. Konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen Aspo Pörssin monialatähti Konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen Ohjeistus vuodelle 2011 Uusi, 8.12.2011 annettu ohjeistus vuodelle 2011 Aspo kasvattaa liikevaihtoaan ja liikevoittoaan noin 20 %. Osavuosikatsauksessa

Lisätiedot

Raisio on nyt terveelliseen ruokaan keskittyvä kansainvälinen bränditalo

Raisio on nyt terveelliseen ruokaan keskittyvä kansainvälinen bränditalo Raisio on nyt terveelliseen ruokaan keskittyvä kansainvälinen bränditalo Raision yhtiökokous 2019 toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi Raisio Oyj 19.3.2019 Voimakkaan uudistumisen ja uuden rakentamisen vuosi

Lisätiedot

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä Ympäristöasioiden hoito yrityksessä 1 (5) Opiskelijan tehtävälomake 1 Olet suorittamassa työssäoppimisjaksoa hotelli-ravintolassa. Tehtävänäsi on selvittää, miten jätteen synnyn ehkäisy ja muut ympäristöasiat

Lisätiedot

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0)

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0) Monipuolista hienomekaniikkaa Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI-04430 Järvenpää. Tel. +358 (0) 9 836 6070. www.mecsalo.com Liiketoiminta Valmistamme edistyksellisiä tuotteita vaativiin sovelluksiin

Lisätiedot

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus

Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Teollisuuden sähköasennukset ja keskusvalmistus Elkome Installaatiot Oy on erikoistunut sähköistykseen ja automaatioon. Suunnittelemme ja valmistamme sähkökeskuksia sekä erilaisia erikoiskeskuksia teollisuuden

Lisätiedot

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA.

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. 2 Talous, työelämä ja markkinat muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Pääoma ja teknologia

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Työhyvinvoinnin tilannekuva - Työnantajan nykyiset tiedot ja taidot toimintaan Rauno Pääkkönen Elina Ravantti Selvityksen tarkoitus ja toteutus Muodostaa käsitys mitä työhyvinvoinnilla

Lisätiedot

Suptek Pumppusi asiantuntija

Suptek Pumppusi asiantuntija 1 Suptek Pumppusi asiantuntija Suptek Oy on teollisuuden pumppujen asiantuntija. Huoltomme pitää laitteesi kunnossa ja prosessisi pyörimässä. Myynniltämme saat nykyisen tai tulevien tarpeidesi mukaisen

Lisätiedot

Yrittämisestä, omistamisesta ja sijoittamisesta

Yrittämisestä, omistamisesta ja sijoittamisesta Yrittämisestä, omistamisesta ja sijoittamisesta Marjo Miettinen, Enston omistaja ja hallituksen puheenjohtaja @marjomannu Sähköurakoitsijapäivät 22.11.2018 Tampere Mitä eroa on yrittäjällä, omistajalla

Lisätiedot

METSÄN UUDET MAHDOLLISUUDET UPM BIOFORE YHTIÖ. ProSuomi-projektin päätösseminari 16.11.2012, Juuso Konttinen

METSÄN UUDET MAHDOLLISUUDET UPM BIOFORE YHTIÖ. ProSuomi-projektin päätösseminari 16.11.2012, Juuso Konttinen UPM BIOFORE YHTIÖ ProSuomi-projektin päätösseminari 16.11.2012, Juuso Konttinen AGENDA 1. UPM BIOFORE YHTIÖ 2. UUSI METSÄTEOLLISUUS 3. UUDET MAHDOLLISUUDET AGENDA 1. UPM BIOFORE YHTIÖ 2. UUSI METSÄTEOLLISUUS

Lisätiedot

Exel Composites Reinforcing Your Business

Exel Composites Reinforcing Your Business Pienten yhtiöiden Pörssi-ilta 2.9.2013 Exel Composites Reinforcing Your Business Vesa Korpimies Toimitusjohtaja - 1 - Exel Composites on kansainvälinen pultruusioalan yritys, jolla on tuotantolaitoksia

Lisätiedot

United Bankers Oyj. United Bankers Tuloskasvun tekijät 1.9.2015. United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, 00100 Helsinki

United Bankers Oyj. United Bankers Tuloskasvun tekijät 1.9.2015. United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, 00100 Helsinki United Bankers Oyj United Bankers Tuloskasvun tekijät 1.9.2015 United Bankers -konserni Aleksanterinkatu 21 A, 00100 Helsinki UB Omaisuudenhoito UB Securities UB Rahastoyhtiö UB Capital UB Real Assets

Lisätiedot

Inwido Finland Oy. Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt Seppo Hyry

Inwido Finland Oy. Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt Seppo Hyry Inwido Finland Oy Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt 7.4.2017 Seppo Hyry 2 Inwido Euroopan suurin ikkunavalmistaja 25 tehdasta Yli 20 tuotemerkkiä Liikevaihto 580 M (Suomi 155 M ) N 4000 työntekijää

Lisätiedot

Naps Systems Group. Aurinko, ehtymätön energialähde. Jukka Nieminen Naps Systems Oy

Naps Systems Group. Aurinko, ehtymätön energialähde. Jukka Nieminen Naps Systems Oy Aurinko, ehtymätön energialähde Jukka Nieminen Naps Systems Oy Aurinko energianlähteenä Maapallolle tuleva säteilyteho 170 000 TW! Teho on noin 20.000 kertaa koko maapallon teollisuuden ja lämmityksen

Lisätiedot

Tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta valtionhallintoon. Tieto talouden ja innovaatioiden moottorina 18.11.2011 valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori

Tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta valtionhallintoon. Tieto talouden ja innovaatioiden moottorina 18.11.2011 valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori Tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta valtionhallintoon Tieto talouden ja innovaatioiden moottorina 18.11.2011 valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori Kansantalouden tuottavuuden kasvu - talouskasvun keskeinen

Lisätiedot

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT LÄNSIMETRO 2 REFERENSSIESITE ESPOON SAIRAALA KONESALI- TOTEUTUKSET 3 4 2 Länsimetro SKS Connecto toimittaa ja asentaa kiskosiltoja Länsimetroon. Kaikki kiskot valmistetaan Hyvinkäällä

Lisätiedot

EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005

EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005 EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005 Tuottavuutta ja hyvinvointia kannustavalla johtamisella Tuulikki Petäjäniemi Hyvä johtaminen on tuotannon johtamista sekä ihmisten osaamisen ja työyhteisöjen luotsaamista.

Lisätiedot

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Holiday Club Perustettu 1986 Holiday Club on Euroopan johtava viikko-osakealan yritys ja Suomen johtava vapaa-ajan asumisen ja matkailun toimija.

Lisätiedot

Hoivapalvelut. Onnellinen elämä kuuluu jokaiselle. www.mainiovire.fi

Hoivapalvelut. Onnellinen elämä kuuluu jokaiselle. www.mainiovire.fi Hoivapalvelut Onnellinen elämä kuuluu jokaiselle www.mainiovire.fi Palvelumme Asumispalvelut Kotihoitopalvelut ja yöpartio Ateria- ja kauppapalvelut Turvapuhelinpalvelut Lasten päivähoito Arvomme Ihminen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2011 Markku E. Rentto,

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2011 Markku E. Rentto, Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2011 Markku E. Rentto, 5.5.2011 Aktiivinen arvonluoja Neo Industrial on tavoitteellinen omistaja, joka kehittää yrityksiään aktiivisesti. Neo Industrial on sitoutunut

Lisätiedot

Klippanin kätevä suomalainen turvaistuin kaiken ikäisille lapsille

Klippanin kätevä suomalainen turvaistuin kaiken ikäisille lapsille Lehdistötiedote 18.11.2011 Klippanin kätevä suomalainen turvaistuin kaiken ikäisille lapsille Klippanin uusi lasten turvaistuin Triofix on markkinoiden monipuolisin: pienin säädöin se muuntuu sopivaksi

Lisätiedot

Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka

Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma 2012 2018 Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka Tähtää korkealle Rahoitamme yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa. Intoa ja osaamista Loistava

Lisätiedot

Mehi Oy. Tuotantao laajennettu Suomussalmelle -80 luvun lopulla ja -90 luvun alussa (MH-Työkalu Ky).

Mehi Oy. Tuotantao laajennettu Suomussalmelle -80 luvun lopulla ja -90 luvun alussa (MH-Työkalu Ky). Mehi Oy Mehi Ky perustettu v. 1973 Hyvinkäällä Tuotantao laajennettu Suomussalmelle -80 luvun lopulla ja -90 luvun alussa (MH-Työkalu Ky). Suomussalmen yksikkö muutettiin osakeyhtiöksi v. 1996 ja lopulta

Lisätiedot

Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta

Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta Miten lisää arvoa? Kuinka saada lisää arvoa kalalle ja kalan kasvattajalle? Osallistujat ohjattiin ideoimaan keinoja kalan ja kalankasvattajien

Lisätiedot

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä Fiksu Ammattilainen, Catering-ala TYÖSSÄOPPIMISJAKSO Ympäristöasioiden hoito yrityksessä OPISKELIJAN TEHTÄVÄLOMAKE 1 Olet suorittamassa työssäoppimisjaksoa hotelli-ravintolassa. Tehtävänäsi on selvittää,

Lisätiedot

Kattoelementit maatalous. Kattoelementit teollisuus. Huolto ja palvelu

Kattoelementit maatalous. Kattoelementit teollisuus. Huolto ja palvelu Kattoelementit maatalous Kattoelementit teollisuus Huolto ja palvelu Aurinkovoimala maatalouteen ProAgria Kannus 4.4.2018 Erkki Lassila Koulutie 142-69700 Veteli - Finland Puh. +358 207 969 410 myynti@termater.fi

Lisätiedot

Se ei ole vain porakone

Se ei ole vain porakone Se ei ole vain porakone Me olemme Bosch. Rakennamme turvallisempaa ja kestävämpää kehitystä. Rakennamme ihmisläheisempää ja energiatehokkaampaa tulevaisuutta. Seuraavilta sivuilta löydät esimerkkiratkaisujamme

Lisätiedot

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE 8 ASIAA, JOTKA KANNATTAA HUOMIOIDA, KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA 8 ASIAA, JOKTA KANNATTAA HUOMIOIDA KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA Olen kerännyt

Lisätiedot

Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon OHUTLEVY- JA JOUSITUOTEKUMPPANISI

Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon OHUTLEVY- JA JOUSITUOTEKUMPPANISI PARTNERSHIP POWER Ohutlevy- ja jousiosaamista proto tyypistä volyymi tuotantoon Meconet on johtava jousi-, meisto- ja syvävetotuotteiden valmistaja. Tarjoamme asiakkaillemme ylivoimaisen palveluketjun

Lisätiedot

Maailma tarvitsee bioenergiaa

Maailma tarvitsee bioenergiaa Maailma tarvitsee bioenergiaa Turpeen ja puun tulevaisuuden näkymät Punkalaidun 15.3.2014 Pasi Rantonen Vapo tänään Toimintamaat: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Puola Suomen valtio omistaa

Lisätiedot

Odotukset ja mahdollisuudet

Odotukset ja mahdollisuudet Odotukset ja mahdollisuudet Odotukset ja mahdollisuudet teollisuudelle teollisuudelle Hannu Anttila Hannu Anttila Strategiajohtaja, Metsä Group Strategiajohtaja, Metsä Group Strategiatyön aloitusseminaari

Lisätiedot

Powerflute for first class packaging. Savon Sellu Oy. Päättäjien Metsäakatemia 21.5.2014

Powerflute for first class packaging. Savon Sellu Oy. Päättäjien Metsäakatemia 21.5.2014 Powerflute for first class packaging Savon Sellu Oy Päättäjien Metsäakatemia 21.5.2014 1 Savon Sellu koivusta pahvia 9.5.2014 2 Savon Sellun historia Metsänomistajat ajoivat tehtaan rakentamista 1960-luvulla

Lisätiedot

Expert in insulation and scaffolding

Expert in insulation and scaffolding Expert in insulation and scaffolding Hyvät asiakkaat Olemme kohta 30 vuotta toiminut perheyritys. Tällä hetkellä kuulumme pohjoismaiden suurimpiin yrityksiin, joka tarjoaa sekä eristystä että telineratkaisuja.

Lisätiedot

FPC+manuaali" XXXX"Oy" Tämä"FPC+manuaali"sisältää"kuvauksen"yrityksemme"standardin"SFS+EN"1090+ 1"mukaisesta"laadunhallintajärjestelmästä.

FPC+manuaali XXXXOy TämäFPC+manuaalisisältääkuvauksenyrityksemmestandardinSFS+EN1090+ 1mukaisestalaadunhallintajärjestelmästä. ! FPC+manuaali XXXXOy TämäFPC+manuaalisisältääkuvauksenyrityksemmestandardinSFS+EN1090+ 1mukaisestalaadunhallintajärjestelmästä. FPC-Manuaali SFS+EN1090+1+A1 FPCmanuaali! XXXXOy Tuotantolaitoksenosoite

Lisätiedot