Opetelkaa Kymenlaakson partiopiirin huuto ja huutakaa se leikin johtajalle. HILJAA, SOLJUU, VIRTAA, MURTAA, PAUHAA, KUOHUU, KYMI!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opetelkaa Kymenlaakson partiopiirin huuto ja huutakaa se leikin johtajalle. HILJAA, SOLJUU, VIRTAA, MURTAA, PAUHAA, KUOHUU, KYMI!"

Transkriptio

1

2 25 Opetelkaa Kymenlaakson partiopiirin huuto ja huutakaa se leikin johtajalle. HILJAA, SOLJUU, VIRTAA, MURTAA, PAUHAA, KUOHUU, KYMI! 24 Menkaa leikinjohtajan luo ja pyytakaa hanta nayttamaan reitti, joka teidan tulee kulkea kuljettaen mukana palloa potkimalla MyPan hengessa.

3 5 Kymenlaakson kansallislintu on punatulkku. Lentakaa leikinjohtajan luokse esittamaan 30 sekunnin lintujen lauluesitys, esityksen nimi on Lentaen vieraaseen kaupunkiin. 15 Menkaa leikinjohtajan luo ja pyytakaa hanta nayttamaan reitti, joka teidan tulee kulkea kuljettaen palloa Kouvojen (koripallojoukkue) hengessa.

4 6 Tiesitteko, etta Kouvolaan nykyisin kuuluvassa Repoveden kansallispuistossa on riippusilta? Ylittakaa leikinjohtajan osoittama riippusilta. 28 Mika seuraavista on nykyisen Kouvolan vaakuna?

5 8 Mika Kouvolaan liittyva asia on piilotettu kuva-arvoitukseen? 30 Mika Kymenlaaksoon liittyva asia on piilotettu kuva-arvoitukseen?

6 18 Mika Kouvolaan liittyva asia on piilotettu kuva-arvoitukseen? 29 Kouvolan Utissa toimii Suomen ainoa laskuvarjojaakarikoulu. Tehtavananne on pitaa leikinjohtajan osoittamaa laskuvarjoa ilmassa mahdollisimman kauan milla keinolla tahansa.

7 35 Puolustusvoimien kaikki helikopterit on sijoitettu Kouvolan Utissa toimivaan helikopteripataljoonaan. Koittakaa, olisiko teista helikoptereiksi eli menkaa leikinjohtajan luokse ja ottakaa era tukkihumalaa. Kuka paasee lentoon kaatumatta? 10 Mene leikinjohtajan luokse ja merkitse hanen osoittamaansa karttaan Kouvola eli kaupunki, joka laitetaan sekaisin kesakuun Suurjuhlassa!

8 20 Kouvolan Vekaranjarvella sijaitsee Karjalan prikaati. Harjoitelkaa alokkaiden lailla yhteista rytmia ja esittakaa leikinjohtajalle tyylikas ohimarssi kolmijalkajuoksuna (eli menkaa riviin/ vierekkain ja sitokaa viereiset jalat yhteen vaikkapa partiohuivilla). Vasen, vasen, vasen kaks kolme! 9 Suunnitelkaa lyhyt naytelma aiheesta Mita tapahtui Repoveden kansallispuiston vaelluksella? ja esittakaa se leikinjohtajalle.

9 13 Mika seuraavista on Verla? Kertokaa vastauksenne leikinjohtajalle. a) Alkuperaiskunnossa oleva kartonkitehdas b) Tykkimaen huvipuiston maskottisammakon nimi c) Paikka, jossa Ruotsin kuningas Kustaa III taisteli 1700-luvulla? 11 Kouvolassa sijaitsee yksi Suomen 20 ymparivuotisesta raviradasta. Keksikaa itsellenne ravihevosnimet ja ravatkaa kertomaan ne leikinjohtajalle.

10 27 Kymenlaaksossa ja nykyisen Kouvolan alueella on useita toimivia ja lakkautettuja paperitehtaita. Kasatkaa leikinjohtajan teille antamista materiaaleista paperimies. 12 Kaikkihan tuntevat Kouvolan lakritsin? Tehtavananne on keksia lyhyt runo tai tarina kayttamalla mahdollisimman montaa lakun tai lakritsin riimiparia (esim. olipa kerran Saku, jolla oli kadessa laku). Esittakaa aikaansaannoksenne leikinjohtajalle.

11 16 Mikali Wikipediaan on uskominen, mitka seuraavista vaitteista pitavat paikkansa? a) Molotovin coctail keksittiin Korian pioneeripuistossa b) Alueen vanhoja kasarmeja on kaytetty vankiloina c) Alueella on toiminut tarkk ampujarykmentti. 4 Tiesitteko, etta sana kouvo tarkoittaa karhua? Karhun innoittamina esittakaa leikinjohtajalle yksi tai useampi kierros karhu nukkuu -laululeikkia.

12 22 Mita seuraavista lajeista ei voi harrastaa Kouvolassa? a) makihyppy b) laskettelu c) laskuvarjohyppy d) curling 1 Elimaella sijaitseva Arboretum Mustila on Suomen suurin ja vanhin puulajipuisto. Mista seuraavista se on tunnettu? Kertokaa oikea vastaus leikinjohtajalle. a) Atsaleat, eksoottiset havupuut seka alppiruusut b) Ruusut, alppiruusut seka kielot c) Alppiruusut, visakoivut seka pahkinapensaat

13 32 Kouvola on tunnettu pesapallokaupunki. Pesapalloilija tarvitsee tarkkuutta heitoissaan. Testatkaa omaa heittotarkkuuttanne heittamalla pallo leikinjohtajan osoittamalle kopparille. 17 Kouvolasta loytyy Mestistasolla pelaava jaakiekkojoukkue KooKoo. Tehtavanne on kuljettaa kiekko jaakiekkosankarin tavoin leikinjohtajan osoittaman reitin lapi.

14 14 Kouvolan Elimaella sijaitseva kirkko on rakennettu vuonna 1638 ja se on maamme vanhin kaytossa oleva puukirkko. Tehtavanne on askarella puukirkko leikinjohtajan antamista materiaaleista ja ojentaa se leikinjohtajalle. 7 Kouvolassa sijaitsee Tykkimaki- huvipuisto. Mita uutta kivaa Tykkimakeen tulee ensi kesana? a) Seikkailurata b) Vesipuisto c) Elainfarmi

15 31 Tykkimaen huvipuiston yksi laitteista on pelottava kummitusjuna. Tehtavananne on kertoa leikinjohtajalle lyhyt kauhutarina vartionne yoretkelta. 26 Kouvola sijaitsee rautateiden risteyksessa. Jos yksi lippukunta matkustaa Kouvolaan junalla Helsingista, toinen Tampereelta ja kolmas Lappeenrannasta, niin mika lippukunnista on nopeimmin perilla?

16 34 Elvytetaan Kymijoen soutukilpailut henkiin! Nayttakaa leikinjohtajalle kuinka vartionne soutaa (mielikuvitus) kirkkovenetta, muistakaa laulaa ja huutaa tahdin yllapitamiseksi. 33 Maatilalla tapahtuu. Naytelkaa leikinjohtajalle aamulypsy. Muistakaa aaniefektit.

17 2 Mika seuraavista ei ole taajama Kouvolassa? a) Kaipiainen b) Voikkaa c) Hirvas d) Selanpaa 23 Kouvolan Korialla pioneeripuistossa on jo usean vuoden ajan jarjestetty Pioneerifestivaalit -tapahtuma. Viime vuonna festareilla esiintyivat muun muassa Haloo Helsinki, Cheek ja Kotiteollisuus. Ottakaa stage haltuun ja esittakaa leikinjohtajalle patka jonkun esiintyjan biisista.

18 21 Suurjuhlassa partiokyla rakentuu Manskille. Mika seuraavista on Manski? a) kavelykatu b) kauppakeskus c) rautatieasema d) puisto 19 Mie ja sie sanotaan Kouvolassa. Kuinka monta eri tapaa keksit sanoa mina ja sina. Luetelkaa leikinjohtajalle kaikki keksimanne vaihtoehdot.

19 3 Betonista on moneksi. Pystyttakaa leikinjohtajalle rakennelma betonielementeista. Betonielementti = ryhmalainen, kaikki betonielementit on kaytettava. 36 Koko Suomi menee Kouvolaan! Talla sloganilla Suurjuhla mainostaa itseaan. Keksikaa viela parempi lausahdus, jolla voisitte houkutella kaverinnekin mukaan Suurjuhlaan.

Tämän ennakkotehtävän suoritettuaan Suurjuhlaan tulevilla partiolaisilla on kuitenkin hieman monipuolisempi käsitys nykyisestä Kouvolasta.

Tämän ennakkotehtävän suoritettuaan Suurjuhlaan tulevilla partiolaisilla on kuitenkin hieman monipuolisempi käsitys nykyisestä Kouvolasta. Betonipeli Suurjuhlan ennakkotehtävä on nimetty Betonipeliksi, sillä Kouvola tai tuttavallisemmin Kouvostoliitto on tunnettu kauniista betoniarkkitehtuuristaan. Tämän ennakkotehtävän suoritettuaan Suurjuhlaan

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä

Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä 2 Kouvola lukuina Venäjän raja (Vaalimaan raja-asema) Suomen tärkein vientisatama HaminaKotka Vuosaaren satama Helsinki kansainvälinen lentokenttä (Helsinki-Vantaa)

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä

Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä 2 Kouvola lukuina Venäjän raja (Vaalimaan raja-asema) Suomen tärkein vientisatama HaminaKotka Vuosaaren satama Helsinki kansainvälinen lentokenttä (Helsinki-Vantaa)

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä

Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä 2 Kouvola lukuina Venäjän raja (Vaalimaan raja-asema) Suomen tärkein vientisatama HaminaKotka Vuosaaren satama Helsinki kansainvälinen lentokenttä (Helsinki-Vantaa)

Lisätiedot

IHMEEN HIENO KOUVOLA. Helsinki 134 km Junalla 1:25 h Autolla 1:30 h. n.7 700

IHMEEN HIENO KOUVOLA. Helsinki 134 km Junalla 1:25 h Autolla 1:30 h. n.7 700 Taskutieto IHMEEN HIENO KOUVOLA 1 Suomen paras kesäsää Helsingin Sanomat 2014 Iltalehden kesämökkipaikkakuntavertailu toukokuu 2012 maailmanperintökohde Karijärvi Vuohijärvi n.7 700 Tehdasmuseo Vuoden

Lisätiedot

Salpausselän palveluvyöhyke. 16.6.2015 Edunvalvontapäällikkö Petteri Portaankorva

Salpausselän palveluvyöhyke. 16.6.2015 Edunvalvontapäällikkö Petteri Portaankorva Salpausselän palveluvyöhyke 1 Salpausselän palveluvyöhyke Salpausselän palveluvyöhyke on Tampereen seudulta Lahden ja Kouvolan seuduille ulottuva vyöhyke, jossa palveluja kehitetään kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

KOKO MAAILMA KOUVOLASTA Sijoitu liikenteelliseen solmukohtaan!

KOKO MAAILMA KOUVOLASTA Sijoitu liikenteelliseen solmukohtaan! KOKO MAAILMA KOUVOLASTA Sijoitu liikenteelliseen solmukohtaan! LOGISTISESTI PARHAITEN ASIAT OVAT KOUVOLASSA TEN-T-verkko (Trans European Network) kattaa kaikki liikennemuodot: lento-, meri-, raide- ja

Lisätiedot

Matikkapeli 30. Tarvittavat materiaalit: iso noppa tai kaksi tehtävälaput printattuna ja laminoituna

Matikkapeli 30. Tarvittavat materiaalit: iso noppa tai kaksi tehtävälaput printattuna ja laminoituna Ympäristökoulu Polku/ Hanniina Manner, 5.4.2017 Matikkapeli 30 Tarvittavat materiaalit: iso noppa tai kaksi tehtävälaput printattuna ja laminoituna Printtaa alla olevat tehtävälaput, leikkaa erilleen toisistaan

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 1

Agricolan Monenlaista luettavaa 1 Tiainen ja karhu Puun oksalla oli tiaisen pesä. Karhu tuli pesän luokse ja olisi halunnut tulla vie-rai-sil-le. Tiaisen pojat tirs-kah-te-li-vat pesässä. Onko isänne kotona? karhu kysyi. Ei ole, vastasivat

Lisätiedot

Tervetuloa Suurjuhlaan! Kouvolaan 6.-8.6.2014

Tervetuloa Suurjuhlaan! Kouvolaan 6.-8.6.2014 Tervetuloa Suurjuhlaan! Kouvolaan 6.-8.6.2014 Suurjuhla 2014 kokoaa Kouvolaan jopa 10 000 partiolaista juhlimaan yhdessä. Suomen Partiolaisten Suurjuhla järjestetään ensimmäistä kertaa kauniissa Kymenlaaksossa.

Lisätiedot

Teollisuuden ja yhdyskuntien ravinnekuormitus vesiin: FOSFORI (Kymenlaakso)

Teollisuuden ja yhdyskuntien ravinnekuormitus vesiin: FOSFORI (Kymenlaakso) VUOSI 2010 TEOLLISUUS Teollisuuden ja yhdyskuntien ravinnekuormitus vesiin: FOSFORI (Kymenlaakso) Klikkaamalla graafin palkkeja näet ko. vuoden päästöt oikealla, jossa myös linkit puhdistamokohtaisiin

Lisätiedot

ASUNTOMESSUHAKEMUS VUODELLE 2019

ASUNTOMESSUHAKEMUS VUODELLE 2019 ASUNTOMESSUHAKEMUS VUODELLE 2019 Kouvolan kaupungin visio 2020 // Johdanto Hakemus asuntomessujen järjestämiseksi Kouvolassa Kouvolan kaupunki haluaa järjestää asuntomessut Kouvolassa Korian Pioneeripuistossa

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin visio 2020

Kouvolan kaupungin visio 2020 Kouvolan kaupungin visio 2020 -> // Johdanto Asuntomessut Kouvolassa 2019 Kouvolan kaupunki järjestää asuntomessut Kouvolassa Korian Pioneeripuistossa vuonna 2019. // Sisällys 1. Johdanto 3 2. Ihmeen hieno

Lisätiedot

Matkustajapotentiaali Kotka-Sillamäen meriliikenteessä. 29.4.2008 Kotka Loppuseminaari Projektipäällikkö Jouni Eho

Matkustajapotentiaali Kotka-Sillamäen meriliikenteessä. 29.4.2008 Kotka Loppuseminaari Projektipäällikkö Jouni Eho Matkustajapotentiaali Kotka-Sillamäen meriliikenteessä 29.4.2008 Kotka Loppuseminaari Projektipäällikkö Jouni Eho Esityksen rakenne Suomen ja Viron välinen matkustajaliikenne Kenttäkyselytutkimus Itä-Suomen

Lisätiedot

Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Piirrä silmät kiinni vasemmalla kädellä oma muoto kuvasi ja esittele itsesi muille. Halaa itseäsi.

Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Piirrä silmät kiinni vasemmalla kädellä oma muoto kuvasi ja esittele itsesi muille. Halaa itseäsi. Mistä kuva kertoo? Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista. Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Katso ympärillesi ja kerro viisi kaunista asiaa, jotka näet. Piirrä silmät kiinni vasemmalla

Lisätiedot

Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista.

Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista. tekstit tehtävä sidor_layout 1 019-01-09 14:06 Sida 1 tekstit tehtävä sidor_layout 1 019-01-09 14:06 Sida tekstit tehtävä sidor_layout 1 019-01-09 14:06 Sida 3 Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista.

Lisätiedot

SEIKKAILU PEIKKOMETSÄSSÄ TAIDETEOS

SEIKKAILU PEIKKOMETSÄSSÄ TAIDETEOS SEIKKAILU PEIKKOMETSÄSSÄ TAIDETEOS SEIKKAILU PEIKKOMETSÄSSÄ 1. Peikot ovat taitavia ylittämään metsän esteitä. Miten voitte ylittää kiven, ison oksan tai kaatuneen puun? 2. Peikot tykkäävät tasapainotella

Lisätiedot

liikenneviikko Tehtäväpaketti 3. 6.-luokkalaisille päivitämme puheenaiheesi

liikenneviikko Tehtäväpaketti 3. 6.-luokkalaisille päivitämme puheenaiheesi L sten liikenneviikko Tehtäväpaketti 3. 6.-luokkalaisille päivitämme puheenaiheesi Tänään sukellamme liikennemerkkien runsaaseen maailmaan. Aivan aluksi sinun kannattaa etsiä päivän lehdestä liikennemerkkiaukeama.

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 2

Agricolan Monenlaista luettavaa 2 Helikopteri Jo 500 vuotta sitten italialainen keksijä Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin. Silloin sellaista ei kuitenkaan osattu vielä valmistaa. Vasta 70 vuotta sitten tehtiin ensimmäinen toimiva

Lisätiedot

Taso 1: Pidän yksin omalle ryhmälleni hiljentymishetken

Taso 1: Pidän yksin omalle ryhmälleni hiljentymishetken Aktiviteetti: Hiljentyminen Taso 1: Pidän yksin omalle ryhmälleni hiljentymishetken Tavoite: Tarpoja oppii hiljentymään ja rauhoittumaan kokouksen jälkeen. Vartionjohtajan ohje: Kun kevään tai syksyn kokoukset

Lisätiedot

Kouvolan matkailun master plan ja investointistrategia 2025

Kouvolan matkailun master plan ja investointistrategia 2025 Kouvolan matkailun master plan ja investointistrategia 2025 1 Kouvolan seudun matkailustrategiat Kouvolan seudun master plan 2012-2013 Ansiona yritysten edustajien vahva osallistuminen ja se, että asiat

Lisätiedot

8. Luonto on kautta aikojen tarjonnut ideoita ja inspiraatiota esimerkiksi kirjailijoille

8. Luonto on kautta aikojen tarjonnut ideoita ja inspiraatiota esimerkiksi kirjailijoille 36 peli Suomi 100 1. Aiemmin uskottiin, että metsien haltijoiden suhtautuminen ihmisiin riippuu siitä, miten ihminen kohtelee metsää ja sen antimia. Keksikää ja esittäkää kunnioittava tervehdys metsän

Lisätiedot

Tulostaessasi varmista, että sivu tulostuu arkin keskelle ja kaksipuoleisesti. Leikkaa merkkejä pitkin

Tulostaessasi varmista, että sivu tulostuu arkin keskelle ja kaksipuoleisesti. Leikkaa merkkejä pitkin Itsetunnon valtaistuinsali Moni haluaisi olla kuuluisa pop-laulaja tai näyttelijä. Mitä huonoja puolia kuuluisuudessa on? Entä mitä hyviä puolia? Kirjoittakaa kolme huonoa ja kolme hyvää puolta kuuluisuudesta

Lisätiedot

Rasti 1. Pysy ja pidä lämpimänä (suoritusaika 30 min)

Rasti 1. Pysy ja pidä lämpimänä (suoritusaika 30 min) Rasti 1. Pysy ja pidä lämpimänä (suoritusaika 30 min) Tällä rastilla teillä on kolme tehtävää: Keittäkää vesi Estäkää veden jäähtyminen Keksikää keinoja, joiden avulla voi pitää itsensä lämpimänä Keittäkää

Lisätiedot

Kymijoen ulkoilureitti. Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018

Kymijoen ulkoilureitti. Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018 Kymijoen ulkoilureitti Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018 Kysely toteutettiin Maptionnaire karttakyselynä. Kysely oli auki 24.1. 25.2.2018. osoitteessa www.kouvola.fi/kymijoenreitti. Vastaajien lukumäärä:

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Kesätapahtumiin osallistuminen

Kesätapahtumiin osallistuminen Kesätapahtumiin osallistuminen 1. Missä kylien kesätapahtumissa olette vierailleet tänä kesänä? Vastaajien määrä: 13 0 1 2 3 4 5 6 Ankkapurha Go Go Car & Swap & Vintage Meeting 2016, Koskiston meijeri

Lisätiedot

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä?

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä? Mitkä ammatit sinua kiinnostavat? Mitkä asiat ilahduttavat sinua? Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä

Lisätiedot

Kuntatalouden säästöt - joita ei toteuteta?

Kuntatalouden säästöt - joita ei toteuteta? Kuntatalouden säästöt - joita ei toteuteta? Kuntamarkkinat 11.9.2014 Hyvällä maapolitiikalla, palveluverkon tehostamisella sekä asumisen ja muiden toimintojen järkevällä sijoittamisella voidaan vaikuttaa

Lisätiedot

MUUTTUVAT, VT6 KOTKA 56 KM

MUUTTUVAT, VT6 KOTKA 56 KM & IITTI 2012 KOUVOLA MIKKELI 106 KM IITTI VT15 LAPPEENRANTA 87 KM KUN AJATUKSET JOSTAIN LAHTI 62 KM VT12 VT6 VT15 VIIPURI 140 KM MUUTTUVAT, VT6 KOTKA 56 KM PIETARI 285 KM MUUTTUU HELSINKI 134 KM AJATTELIJAKIN

Lisätiedot

- puuhakirja- OLLIN JA OLLIINAN OPERAATIO PELASTA MUMMO!

- puuhakirja- OLLIN JA OLLIINAN OPERAATIO PELASTA MUMMO! - puuhakirja- OLLIN JA OLLIINAN OPERAATIO PELASTA MUMMO! PALOTURVALLISUUSVIIKKO BRANDSÄKERHETSVECKAN OLLIN JA OLLIINAN OPERAATIO PELASTA MUMMO! Olli ja Olliina ovat jälleen vierailleet hauskassa Päivä

Lisätiedot

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää KADUILLA, PUISTOISSA 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää 2. Omissa, vieraissa kämpissä yksin tai ystävän kanssa aamuun

Lisätiedot

PUU PALAA PAKKO VAIHTAA HUHUU-LEIKKI

PUU PALAA PAKKO VAIHTAA HUHUU-LEIKKI PUU PALAA PAKKO VAIHTAA HUHUU-LEIKKI PUU PALAA PAKKO VAIHTAA Keskellä on yksi leikkijä ilman omaa pesää. Ilman omaa pesää oleva leikkijä huutaa: Puu palaa, pakko vaihtaa!. Pesissä olevat leikkijät vaihtavat

Lisätiedot

Liikkuminen eri tyyleillä (onnistuu yksin) Pujottelurata (onnistuu yksin) Kaverikuva (kaveri tai ryhmä) Pyykkipojat karkuteillä (kaveri ta ryhmä)

Liikkuminen eri tyyleillä (onnistuu yksin) Pujottelurata (onnistuu yksin) Kaverikuva (kaveri tai ryhmä) Pyykkipojat karkuteillä (kaveri ta ryhmä) Kattikierros on toiminnallinen rata noin alakouluikäisille. Voit ottaa kaikki pisteet tai valita sopivimmat ryhmällesi. Alla on kuvattu pisteet ja niihin tarvittavat välineet. Pisteet Liikkuminen eri tyyleillä

Lisätiedot

EI MIKÄÄN NÄISTÄ. KUVITETTU MINI-MENTAL STATE EXAMINATION Ohjeet viimeisellä sivulla. 1. Mikä vuosi nyt on? 2. Mikä vuodenaika nyt on?

EI MIKÄÄN NÄISTÄ. KUVITETTU MINI-MENTAL STATE EXAMINATION Ohjeet viimeisellä sivulla. 1. Mikä vuosi nyt on? 2. Mikä vuodenaika nyt on? POTILAS: SYNTYMÄAIKA: TUTKIJA: PÄIVÄMÄÄRÄ: 1. Mikä vuosi nyt on? 2000 2017 2020 1917 EI MIKÄÄN NÄISTÄ 2. Mikä vuodenaika nyt on? KEVÄT KESÄ SYKSY TALVI 3. Monesko päivä tänään on? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

Tumma joki Seikkailujen matka ajassa ja paikassa metsän ja sahojen suhinasta läpi tehtaiden, koskien ja rockfestivaalien pauhun satamakaupungin

Tumma joki Seikkailujen matka ajassa ja paikassa metsän ja sahojen suhinasta läpi tehtaiden, koskien ja rockfestivaalien pauhun satamakaupungin Tumma joki Seikkailujen matka ajassa ja paikassa metsän ja sahojen suhinasta läpi tehtaiden, koskien ja rockfestivaalien pauhun satamakaupungin syntiseen sydämeen. Teille, jotka haluatte tarinoita. Teille,

Lisätiedot

1. Sananselitys. 2. Ohjelmointi. 3. Keskustelu. 4. Medialukutaito

1. Sananselitys. 2. Ohjelmointi. 3. Keskustelu. 4. Medialukutaito OpETuKsELliNeN S I s Ä L T ö 1. Sananselitys 2. Ohjelmointi 3. Keskustelu 4. Medialukutaito Vinkkejä opettajille Linnanmäki -päivän opetukselliseen puoleen. 2 0 1 7 1. Helsinki-sanaselityspeli TAIDOT:

Lisätiedot

Kouvolan seudun AIKATAULUT VOIMASSA 1.6. - 12.8.2015

Kouvolan seudun AIKATAULUT VOIMASSA 1.6. - 12.8.2015 n seudun AKATAUUT VOMASSA.6. -.8.0 Sisällysluettelo: Hallituskadun pysäkit... Yhdistelmät: ---- nkeroinen-anjala... --nkeroinen-anjala... --... --Elimäki... -Valkeala... Merkkien selityksiä: = pysähtyy

Lisätiedot

LIIKENNE-TAITOMERKKI. Kertaan jalankulkijaa ja pyöräilijää koskevat liikennesäännöt. Tutustun turvavarusteisiin

LIIKENNE-TAITOMERKKI. Kertaan jalankulkijaa ja pyöräilijää koskevat liikennesäännöt. Tutustun turvavarusteisiin LIIKENNE-TAITOMERKKI Kertaan jalankulkijaa ja pyöräilijää koskevat liikennesäännöt Aktiviteetin tavoite: Seikkailija noudattaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikennesääntöjä. Aktiviteetin kuvaus:

Lisätiedot

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Koodi: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai

Lisätiedot

Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Sivu 0 / 9 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

BUSSILLA MYÖS REPOVEDELLE JA VERLAAN (sivu 46) Kouvolan seudun

BUSSILLA MYÖS REPOVEDELLE JA VERLAAN (sivu 46) Kouvolan seudun BUA MYÖ REPOVEDEE JA VERAAN (sivu 6) n seudun AKATAUUT VOMAA ma.6. - ti 8.8.0 isällysluettelo: Hallituskadun pysäkit... Waltti-infoa... Tykkimäki yhteydet ja aukioloajat... 36-38 Repovesi... 6 Juhannusliikenne...

Lisätiedot

Moni-ilmeinen uusi Kouvola. www.kouvola.fi

Moni-ilmeinen uusi Kouvola. www.kouvola.fi Moni-ilmeinen uusi Kouvola. www.kouvola.fi uusi KOTI kouvola SISÄLLYS 26 Uutta (veto)voimaa Uusi Kouvola ei ole pysähtynyt odottelemaan kasvavaa kiinnostusta. Kauppakeskusalueelle avautuu Suomen suurimman

Lisätiedot

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT Ideoita opettajille Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. Kirjoita henkilöstä luonnekuvaus. 2. Tee ja kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle.

Lisätiedot

2. Mikä on eniten kalastettu kala Saaristomerellä? 3. Mitä kaloja ihminen pystyy kasvattamaan kalanviljelylaitoksissa?

2. Mikä on eniten kalastettu kala Saaristomerellä? 3. Mitä kaloja ihminen pystyy kasvattamaan kalanviljelylaitoksissa? 36- leikin ohjeet 36- leikki on versio ulkoleikistä, jonka on kehittänyt Saara Susiluoma Jyväskylän luontokoulusta. Nimi tulee 36 kysymyksestä, jotka on kirjoitettu erillisille paperilapuille. Kuhunkin

Lisätiedot

KARVIAN ALAKOULUJEN VANHEMPAINILLAN RYHMÄTYÖT, 3.- 4. LK

KARVIAN ALAKOULUJEN VANHEMPAINILLAN RYHMÄTYÖT, 3.- 4. LK KARVIAN ALAKOULUJEN VANHEMPAINILLAN RYHMÄTYÖT, 3.- 4. LK Mitä tarkoittaa positiivinen kannustaminen? - rohkaiseminen Miten sitä voidaan toteuttaa a) kotona - jos lapsi ei vielä ymmärrä tehtävää, niin vanhemmat

Lisätiedot

Juhlitaan yhdessä lapsen oikeuksien sopimusta!

Juhlitaan yhdessä lapsen oikeuksien sopimusta! Juhlitaan yhdessä lapsen oikeuksien sopimusta! Tänä vuonna YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 25 vuotta, joten Liikkuva koulu -ohjelma kutsuu kaikki koulut tekemään tunnetuksi ja juhlimaan yhdessä

Lisätiedot

Tuija Takala. Hyvä päivä. Tehtäviä

Tuija Takala. Hyvä päivä. Tehtäviä Tuija Takala Hyvä päivä Tehtäviä Tehtävät on tehty kirjaan Hyvä päivä, jossa on 28 novellia eli lyhyttä kertomusta. Tehtäviä voi tehdä yksin, parin kanssa tai pienessä ryhmässä. Tehtävät sopivat nuorten

Lisätiedot

1. Sukupuoli. 2. Ikäsi. Vastaajien määrä: 50. Mies. Nainen. Vastaajien määrä: 50. 7-15 vuotta. 16-19 vuotta. 20-49 vuotta. 50-64 vuotta.

1. Sukupuoli. 2. Ikäsi. Vastaajien määrä: 50. Mies. Nainen. Vastaajien määrä: 50. 7-15 vuotta. 16-19 vuotta. 20-49 vuotta. 50-64 vuotta. 1. Sukupuoli Mies Nainen 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 2. Ikäsi 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 715 vuotta 1619 vuotta 2049 vuotta 5064 vuotta yli 65 vuotta 3. Asuinalueesi 0 1 2 3 4 5 6 7

Lisätiedot

KOUVOLA & IITTI. Tervetuloa Kouvolaan & Iittiin! Tutustu tapahtumiin: Kouvola.fi/tapahtumat. Lisätietoa: visitkouvola.fi

KOUVOLA & IITTI. Tervetuloa Kouvolaan & Iittiin! Tutustu tapahtumiin: Kouvola.fi/tapahtumat. Lisätietoa: visitkouvola.fi KOUVOLA & IITTI 2014 Tervetuloa Kouvolaan & Iittiin! Tutustu tapahtumiin: Kouvola.fi/tapahtumat Lisätietoa: visitkouvola.fi 14.6. KYMI GP 28. 29.6. 9. 10.8. Meidän maaseutu 22.8. MILjazz RX Finland Tapahtumia

Lisätiedot

Drottningholmin linna

Drottningholmin linna 1 Drottningholmin linna Drottninholmin linnan puiston puolelta Drottningholmin linna (ruots. Drottningholms slott) on Ruotsin kuningasperheen yksityisasunto. Se sijaitsee Ekerön kunnan Drottningholmissa,

Lisätiedot

Laajempi liikennejärjestelmänäkökulma kaupunkipolitiikan perustaksi

Laajempi liikennejärjestelmänäkökulma kaupunkipolitiikan perustaksi Laajempi liikennejärjestelmänäkökulma kaupunkipolitiikan perustaksi 13.6.2012 1 Uusi Kouvola lyhyesti Asukkaita noin 90.000 (88 987/2008) Pinta-ala 2 885 km², josta maapinta-ala 1677 km² ja vesistöä 370

Lisätiedot

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Ratkaisut Sivu 0 / 11

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Ratkaisut Sivu 0 / 11 Sivu 0 / 11 3 pistettä TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 VASTAUS D C E C A C 4 pistettä TEHTÄVÄ 7 8 9 10 11 12 VASTAUS E B A E B D 5 pistettä TEHTÄVÄ 13 14 15 16 17 18 VASTAUS D A D B D D Kilpailu pidetään aikaisintaan

Lisätiedot

1 Mitä on työ? Tässä luvussa tutustut työhön. Tarkastelet erilaisia paikkoja työnteolle, erilaisia tapoja tehdä työtä ja erilaisia ihmisiä työssään.

1 Mitä on työ? Tässä luvussa tutustut työhön. Tarkastelet erilaisia paikkoja työnteolle, erilaisia tapoja tehdä työtä ja erilaisia ihmisiä työssään. 1 Mitä on työ? Tässä luvussa tutustut työhön. Tarkastelet erilaisia paikkoja työnteolle, erilaisia tapoja tehdä työtä ja erilaisia ihmisiä työssään. Kaikissa töissä tarvitaan yrittämistä. 1. Työ? Tänään

Lisätiedot

TÄRKEINTÄ ON LIIKKUMISEN ILO

TÄRKEINTÄ ON LIIKKUMISEN ILO MUISTAKAAHAN OHJAAJAT Lapsille testit ovat iloinen ja hauska mahdollisuus päästä kokeilemaan omia taitojaan. Te ohjaajat näytätte esimerkkiä, joten ilo ja innostus liikkeelle kun näytätte lapsille miten

Lisätiedot

2. Luetelkaa ohjaajalle kuusi eri lautaja/tai. 5. Laskekaa, kuinka monta tuolia on aulassa. Kertokaa luku ohjaajalle.

2. Luetelkaa ohjaajalle kuusi eri lautaja/tai. 5. Laskekaa, kuinka monta tuolia on aulassa. Kertokaa luku ohjaajalle. 1. Kertokaa toisillenne oma toinen nimenne. 2. Luetelkaa ohjaajalle kuusi eri lautaja/tai korttipeliä. 3. Tehkää 20 haara-perushyppyä. 4. Afrikan tähti -pelin aloituskaupungit ovat Tangier ja Kairo. Totta

Lisätiedot

2.12.2011. Titta Hänninen

2.12.2011. Titta Hänninen 2.12.2011 Titta Hänninen Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen tunti)! OHJE JEŠTĔ JEDNOU: 1. Etsi internetistä jokin suomenkielinen

Lisätiedot

Kysely Kymenlaaksolaisille nuorille aikuisille

Kysely Kymenlaaksolaisille nuorille aikuisille Kysely Kymenlaaksolaisille nuorille aikuisille Vastaajien ikä Aritmeettinen keskiarvo 21,8 vuotta Mediaani 21 vuotta Nuorin 15 vuotta Vanhin 28 vuotta Mitkä tekijät houkuttelevat muualta muuttamaan

Lisätiedot

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset KIVISTÖN VISIOPAJA Aurinkokiven koulu 30.5.2017 tulokset Kivistön visio ja kaavarunko 021600 I Kivistön asemakaavayksikkö I Vantaan kaupunkisuunnittelu ESITTELYKIERROS KERRO NIMESI JA MIKÄ ON KIVOINTA

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II

Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku Harjoituskerran

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty.

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty. Nä-mä jo o-saam-me. Kir-joi-ta sa-nat so-pi-van ku-van al-le. Li-sää puut-tu-vat ta-vut. Piir-rä ju-tus-ta ku-va. Kek-si pen-nuil-le ni-met.... 8 9 Kirjoita ku-vaan: Piir-rä ku-vaan: Lu-mi-u-kol-le hat-tu

Lisätiedot

Ihastu myös IITTIIN. Kaupunki Aktiviteetit Luonto Kulttuuri

Ihastu myös IITTIIN. Kaupunki Aktiviteetit Luonto Kulttuuri Ihastu myös IITTIIN Kaupunki Aktiviteetit Luonto Kulttuuri www.visitkouvola.fi 2 www.visitkouvola.fi KOUVOLA - Kymijoen kaupunki Kuinka sta syntyi Suomen 10. suurin kaupunki? SISÄLLYS 3 Kartta 4 Varuskunta

Lisätiedot

Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) sivu 1/5

Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) sivu 1/5 Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) sivu 1/5 3 pisteen tehtävät 1. Miettisen perhe syö 3 ateriaa päivässä. Kuinka monta ateriaa he syövät viikon aikana? A) 7 B) 18 C) 21 D) 28 E) 37 2. Aikuisten pääsylippu

Lisätiedot

Maarit Kahila maarit.kahila@mapita. fi p. 040-562 6951. Tulokset Kouvolan keskustavisiotyöhön liittyvästä pehmogis-kyselystä.

Maarit Kahila maarit.kahila@mapita. fi p. 040-562 6951. Tulokset Kouvolan keskustavisiotyöhön liittyvästä pehmogis-kyselystä. Tulokset Kouvolan keskustavisiotyöhön liittyvästä pehmogis-kyselystä Lisätiedot: Anna Broberg anna.broberg@mapita.fi p. 050-538 8809 Lisätiedot alueen suunnittelusta: Maarit Kahila maarit.kahila@mapita.

Lisätiedot

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019 Kaupunkirakennelautakunta 62 09.04.2019 Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/10.02.03/2019 KRAKLK 09.04.2019 62 Joensuun Botania Oy on hakenut kaupungilta Botanian alueen asemakaavan

Lisätiedot

Talvinen luonto -tehtävärastit. Avainsanat: biologia, talvehtiminen. Luokkataso: 1.-4. lk. Välineet: väritulostus, kontaktointi/laminointi

Talvinen luonto -tehtävärastit. Avainsanat: biologia, talvehtiminen. Luokkataso: 1.-4. lk. Välineet: väritulostus, kontaktointi/laminointi Suvi Saarnio ja Merja Vaaramaa OuLUMA, sivu 1 Talvinen luonto -tehtävärastit Avainsanat: biologia, talvehtiminen Luokkataso: 1.-4. lk Välineet: väritulostus, kontaktointi/laminointi Suvi Saarnio ja Merja

Lisätiedot

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 Leikkejä, luisteluharjoitteita ja lajiharjoitteita lapsille ja nuorille Toteutettu yhteistyössä Ruotsin jääpalloliiton kanssa Harjoitusten rakenne esimerkki 60 min: Huomioi

Lisätiedot

Välkkäri-koulutus 2017

Välkkäri-koulutus 2017 Tervapata Välineet: keppi tai vastaava (puoluenauha, sulkapallo) Oppilaat muodostavat piirin (voidaan piirtää rinkula maahan sekä/tai merkata oma paikkansa). Yksi lähtee kiertämään piiriä kädessään esim.

Lisätiedot

Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut. VisitKouvola

Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut. VisitKouvola Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut VisitKouvola 1 Kouvolan kokous- ja tapahtumapalvelut Yhteinen kokous- ja tapahtumamatkailu brändi Yksi paikka, mistä asiakas saa asiantuntija-apua Sähköiset palvelut

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen

Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen Peli edistää: Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen Luvut, määrät & muodot: laskemisen alkeet, muotojen tunnistaminen Värit: värien tunnistaminen Sosiaaliset

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU-SEMINAARIN LQ-OHJELMAN WORKSHOP (45 min) 13.4.2016

LIIKKUVA KOULU-SEMINAARIN LQ-OHJELMAN WORKSHOP (45 min) 13.4.2016 LIIKKUVA KOULU-SEMINAARIN LQ-OHJELMAN WORKSHOP (45 min) 13.4.2016 Lions Quest elämisentaitoja-ohjelman pääkouluttaja Ulla Sirviö-Hyttinen TAVOITE: Jokainen meistä tarvitsee tunteen siitä, että kuulumme

Lisätiedot

Kouvola-päivää vietetään lauantaina Tapahtumat

Kouvola-päivää vietetään lauantaina Tapahtumat Kouvola-päivää vietetään lauantaina 7.5.2011 Tapahtumat Kouvola liikkeelle Kouvola tutuksi Kouvolan luonto ja turvallisuus Kouvola on meidän kaikkien ANTOISAA KOUVOLA-PÄIVÄÄ! Terveys- ja liikuntatori klo

Lisätiedot

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA?

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? Yksi huuhkaja (kiinniottaja), loput viivalle. Huuhkaja huutaa kuka pelkää huuhkajaa?!, jonka jälkeen viivalla olevat yrittävät päästä toiseen päähän ilman, että huuhkaja koskee

Lisätiedot

Kenguru 2019 Ecolier 4. ja 5. luokka

Kenguru 2019 Ecolier 4. ja 5. luokka sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Tunnistekoodi (ope täyttää): Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta

Lisätiedot

Potkutekniikka: vinkkejä 1. N. 45 asteen vauhti, potkaiseva jalka 45 kulmassa (varpaat eivät osoita suoraan maahan) 2. Tukijalka jättää tilaa potkaisevalle jalalle. Tukijalka on lähes pallon tasalla. 3.

Lisätiedot

Avarat aatokset ja älynväläykset

Avarat aatokset ja älynväläykset Max 3 pistettä I. Millä keinoilla voi huoltaa muistia ja aivoterveyttä? Keskustelkaa aiheesta. Kirjoittakaa viisi suosikkikeinoa II. Milloin olette viimeksi pelanneet muistipeliä? Kenen kanssa pelasitte?

Lisätiedot

Viihtyisiä, turvallisia ja korkealaatuisia asuntoja. sekä asuinympäristöjä.

Viihtyisiä, turvallisia ja korkealaatuisia asuntoja. sekä asuinympäristöjä. Viihtyisiä, turvallisia ja korkealaatuisia asuntoja sekä asuinympäristöjä. 2 Tervetuloa Kouvolaan! Suomen turhin kaupunki ja Kouvostoliitto, tässä pari rakkaan lapsen lempinimeä hienolle kaupungillemme.

Lisätiedot

Kenguru 2014 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 7 ja Pakilan ala-aste

Kenguru 2014 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 7 ja Pakilan ala-aste (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 7 ja Pakilan ala-aste NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä

Lisätiedot

NappulaKlubin kotiläksypaketti (yhteensä 60 osaa)

NappulaKlubin kotiläksypaketti (yhteensä 60 osaa) NappulaKlubin kotiläksypaketti (yhteensä 60 osaa) DRIBBLING (5 kpl) Dribbling 1 A. Leipomiset sisäsyrjillä: paikallaan, eteenpäin, taaksepäin, ympäri B. Jalkapohjat pallon päälle: paikallaan, eteenpäin,

Lisätiedot

30-pelin tehtäväkortit

30-pelin tehtäväkortit 30-pelin tehtäväkortit 1. Metsästä voit löytää paljon erilaisia värejä! Mikä on sinun lempivärisi? Löydätkö sen tästä metsästä? Esitelkää lempivärinne toisillenne. Kerro muille, miksi pidät juuri kyseisestä

Lisätiedot

Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010

Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010 Loimaan Korikonkarit Valmentajakerho Petri Kajander 13.4.2010 Aihe: Puolustus / joukkuepuolustus (pelaajavartiointi) Mikään puolustusmuoto ei toimi, jollei pelaaja osaa puolustuksen perustaitoja. Joukkuepuolustus

Lisätiedot

TYKKIMÄKI AQUAPARK RAKENNUSTYÖT KÄYNNISTYVÄT

TYKKIMÄKI AQUAPARK RAKENNUSTYÖT KÄYNNISTYVÄT LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa 6.9.2013 klo 10.00 TYKKIMÄKI AQUAPARK RAKENNUSTYÖT KÄYNNISTYVÄT Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n toimitusjohtaja Sakari Pasanen ja Jatke Oy:n Kaakkois-Suomen aluejohtaja Jari

Lisätiedot

Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6

Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6 Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

Henkilöstö mukana kuntaliitoksen valmistelussa

Henkilöstö mukana kuntaliitoksen valmistelussa Henkilöstö mukana kuntaliitoksen valmistelussa UusiKunta henkilöstöryhmän kokous Lahti Henkilöstöjohtaja Päivi Karhu 1 Heinola Mikkeli Lahti Helsinki Kotka Lappeenranta Uusi Kouvola lyhyesti Asukkaita

Lisätiedot

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 C- pojat ja C-tytöt 1. Haran potkutaitotesti 2. Lyhyt ja pitkä syöttö (paritaito) + haltuunotto 3. Kuljetus, syöttö ja laukaus (paritaito) Kilpailupallo: pallo

Lisätiedot

Venäläisten matkailu Suomeen

Venäläisten matkailu Suomeen 1 Venäläisten matkailu Suomeen Pasi Nurkka pasi.nurkka@tak.fi 040-5055 903 2 Venäläisten matkat Suomeen vuosina 1992-2012 miljoonaa henkeä 6,0 matkat Kaakkois-Suomen raja-asemien kautta muut kuin rekkakuskit

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 12/2016 JOULUKUU Kouvolan Ydinkeskusta ry Kouvolan Ydinkeskusta ry Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola puh. 044 311 8250, 044 311 8251 s posti. toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 1. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri 1. Helppo ja hauska pöytäteatteri Nukketeatteri inspiroi ja rikastuttaa niin lasten kuin aikuisten mielikuvitusta. Pöytäteatteri on yksi nukketeatterin muoto. Pöytäteatteria esitetään sananmukaisesti pöydän

Lisätiedot

Tapahtumia. kesä 2013 Kouvolan tapahtumakalenteri 1.5. 15.9.2013. s.17. Esa Kotilaisen konserttisarja s. 8. ja tekemistä, ole hyvä!

Tapahtumia. kesä 2013 Kouvolan tapahtumakalenteri 1.5. 15.9.2013. s.17. Esa Kotilaisen konserttisarja s. 8. ja tekemistä, ole hyvä! Tapahtumat kesä 2013 Kouvolan tapahtumakalenteri 1.5. 15.9.2013 Esa Kotilaisen konserttisarja s. 8 DEKKARIPÄIVÄT s.17 Tapahtumia ja tekemistä, ole hyvä! Kouvolan kaupungin tapahtumakalenteri kesä/2013.

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Päivä oli hieno, pahvimukit loppuivat nopeasti, vanhemmat tulivat upeasti mukaan. Rehtori 3 KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Kodin ja Koulun Päivä kohtaamisia hyvien asioiden

Lisätiedot

75289 Laskuvarjo. Ideoita LASKUVARJO leikkeihin

75289 Laskuvarjo. Ideoita LASKUVARJO leikkeihin 75289 Laskuvarjo Ideoita LASKUVARJO leikkeihin LASKUVARJO leikit, tuotenumero 75289 Leikkivarjon käyttö: - hauskaa, jännittävää, erilaista ja motivoivaa toimintaa Leikin valmisteluissa ja opettelemisessa

Lisätiedot

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti Aihe 7 10-vuotiaiden erityisryhmä ulkona virkeyttä etsimässä Tavoitteet ryhmäytyminen kanssakäymisen edistäminen uudet kokemukset Kohderyhmä sairaalaopetusryhmä 7 12-vuotiaat, 10 lasta ja 4 aikuista. ja

Lisätiedot

Frisbeepoint Tour - Viidentienristeys 11.-12.6.

Frisbeepoint Tour - Viidentienristeys 11.-12.6. Frisbeepoint Tour - Viidentienristeys 11.-12.6. Pelaajainfo www.frisbeepoint.net www.frisbeegolfkankaanpaa.wordpress.com www.frisbeeliitto.fi Ajo-ohje Nimen mukaisesti, Viidentienristeyksen radalle voi

Lisätiedot

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus)

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) SINUT ON KUTSUTTU mukaan matkalle Hollywoodiin! Pääsiäinen on jo pian nurkan takana ja niin on taas Rastipartion vuotuisen

Lisätiedot

Tervetuloa Kouvolaan!

Tervetuloa Kouvolaan! Tervetuloa Kouvolaan! Vesa Junttila, Kouvola Innovation Oy (Kinno) DI, kehittämispäällikkö, Biolaaksotiimi Miten biotalous ja kiertotalous on järjestetty Kouvolassa -kohti jätteetöntä ja hiilineutraalia

Lisätiedot