pakkaustutkimus - ptr ry Vuosikertomus 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "pakkaustutkimus - ptr ry Vuosikertomus 2012"

Transkriptio

1 pakkaustutkimus - ptr ry Vuosikertomus 2012

2 Vuosi 2012 pähkinänkuoressa 2/14 Vuosi 2012 oli hyvin tapahtumarikas Pakkaustutkimus PTR ry:n toiminnassa. Toinen pakkausasiantuntijoista erosi palvelusta vuoden alussa, joten työntäyteinen vuosi toteutui valtaosin kahden henkilön voimin. Teknologiaja markkinaosaamisen lisäksi henkilöstön osaaminen laajeni muotoiluun syksyn vuorotteluvapaan ansiosta. Laajempi osaamispohja tarjoaa entistä paremmat edellytykset myös tulevalle vuodelle. Pakkaustutkimus - PTR ry Keilaranta 4 FI Espoo Puh m.ollila@ptr.fi virpi.korhonen@ptr.fi satu.jokinen@ptr.fi Vuosi sisälsi hyvin erilaisia projekteja. Tutkimus painottui vahvasti kuluttajiin. Tekesin ja yritysten rahoittamassa, vaativiin kuluttajiin keskittyvässä Lohaspack-projektissa yrityksille etsittiin hyllytestaukseen ja joukkoistamiseen liittyviä menetelmiä. MTT:n kanssa toteutetussa Ecopaf-projektissa tutkittiin pakkausten roolia ruokahävikissä. Loppuvuonna käynnistyneen Aika pakkaus! -kampanjan tavoitteena oli avartaa animaatiofilmin keinoin tavallisen kuluttajan ajatusmaailmaa pakkausten monipuolisesta roolista. Vaikka kampanja kohdistuu kouluikäisiin, se tarjoaa oivalluksia myös aikuiselle katsojalle. Pakkausalan tarpeita ja tulevaisuuden suuntauksia selvitettiin yhdessä Fibicin ja laajan pakkausalan toimijajoukon kanssa. Vaikka selvitystyö ei heti olekaan johtamassa suurempaan panostukseen, se voi jatkossa toteutua erilaisissa ohjelma- tai projektikokonaisuuksissa. Pakkausalan tutkimusta tarvitaan yhä enenevässä määrin, kun taloudellinen tilanne ja kansainvälinen kilpailu kiristyvät. PTR:n rooli tutkimusmaailman ja yritysten yhteen saattamisessa ja useita toimijoita käsittävien kokonaisuuksien koordinoinnissa korostuu. Myös kansainvälisyyden merkitys kasvaa, viime vuonna tutustuimme ruotsalaisten Innventiaan ja osallistuimme aktiivisesti IAPRIin. Toiminta IAPRIssa jatkuu vuosittain ja lisäksi kansainvälinen toiminta tulee laajenemaan Michigan State Universityyn suuntautuvan tutkijavaihdon kautta vuoden 2013 aikana. EU:n 7. puiteohjelmaan kuuluva tutkimusprojekti eteni vaiheeseen, jossa PTR:n rooli tulosten viestinnässä yrityksille kasvaa merkittävästi. Vuosi 2013 tuleekin vaatimaan paljon työtä, jotta jo pitkään kehityksen alla olleille aika-lämpötilaindikaattoreille löydetään aitoa yrityskiinnostusta. Monipuolisesta projektikokonaisuudesta johtuen vuosi 2012 oli taloudellisesti hyvä ja pystyi paikkaamaan myös edellisen vuoden huonoa tulosta. Uusi vuosi tulee vaatimaan hyvän verkottumisen lisäksi entistä paremmin fokusoitunutta toimintaa uusien projektien käynnistämiseksi. Loisiko yhteinen viestintä alan muiden toimijoiden, Suomen Pakkausyhdistyksen ja Pakkausalan ympäristörekisteri PYR:n kanssa parempaa näkyvyyttä PTR:lle ja toisaalta selventäisi kuvaa kunkin toiminnasta? Meidän tulee joka tapauksessa olla paremmin erilaisten tutkimus- ja yritysryhmien löydettävissä. PTR:n roolia on pohdittu yhdessä hallituksen kanssa ja toiminnan tehostaminen jatkuu myös tulevana vuonna.

3 Sisältö 3/14 Projektit Lohaspack LOHAS Ecopaf Lohaspack, vastuullisuus - lähimaito 5 Pakkaustutkimuspäivä 5 Fibicin pakkausohjelmavalmistelu 6 Aika pakkaus! kampanja 6 Tilastointi 6 Muu toiminta Pakkausalan opetus ja koulutus 7 Kotimainen toimikuntatyöskentely ja tiedotus 7 EU-seuranta ja standardointi 7 Kansainvälinen toiminta IQ Freshlabel / EU 8 18th IAPRI konferenssi 8 Innventia 8 PTR julkisuudessa PTR:n järjestämät tilaisuudet 9 Jäsenkokoukset ja niissä pidetyt esitelmät 10 Osallistuminen ulkomaisiin kokouksiin, seminaareihin ja konferensseihin 10 Muu osallistuminen 10 PTR:n pitämät esitelmät ja artikkelit 11 Toimintakertomus Jäsenistö, hallitus ja henkilöstö 12 Tase 13 Toiminta 13 Talous 13 Näkymät 13 Tilintarkastuskertomus 14 Tuloslaskelma 14

4 Projektit Lohaspack Pakkauselämyksiä LOHAS-kuluttajille 4/14 TERVEYS JA HYVINVOINTI Seniori -sapuska VTT LOHASPACK EKOLOGISUUS Pakkausratkaisun ja -koon merkitys kotitalouksien ruokahävikin vähentämisessä ECOPAF MTT LÄHIMAITO SOVELLUKSET EETTINEN JA SOSIAALINEN VASTUU JOUKKOISTAMINEN NEURO+SILMÄNLIIKE KÄYTETTÄVYYS+QR Kolmivuotisessa LOHAS-kuluttajiin keskittyvässä projektissa on ollut aktiivinen vuosi. Alkuvuodesta PTR vieraili Innventiassa, jossa pohjustettiin mahdollista myöhempää yhteistyötä. Helmikuussa toteutunut tutkijatyöpaja keskittyi pakkausten käyttökokemukseen ja huhtikuun yritystyöpaja tarkasteli kuluttajien asenteiden muuttamista pakkausten avulla. Tutkimusmetodeista perehdyttiin silmänliiketutkimukseen ja neuromittaukseen sekä niiden yhdistämiseen. Näitä menetelmiä käytiin vielä tarkemmin läpi syksyn yritystyöpajassa, jossa yritykset pääsivät kokeilemaan niitä Johtoryhmä, tutkijat ja avustajat Anna Alasmaa Henrik Bruun Niina Hietalahti Jukka Saarenpää Jalliina Järvinen Anna Bäckström Rauno Nokelainen Johanna Kemppinen Hannu Tiainen Annukka Leppänen-Turkula Päivi Pitkämäki Mari Hiltunen Eija Jokela Eliisa Latva-Kiskola Jonas Skuthälla Anssi Tuulenmäki Maija Töyry/Markus Joutsela Jussi Huhtanen Satu Jokinen Virpi Korhonen Margareetta Ollila Tekes Pieni Kirahvi Oy Ab Anton&Anton Atria Suomi Oy HK Ruokatalo Oy Kuulas Research Agency Oy Metsä Board Oyj Myllyn Paras Oy Paccor Finland Oy Pakkausalan ympäristörekisteri PYR Oy Saarioinen Oy Stora Enso Oyj Suomen Aaltopahviyhdistys ry Oy Verman Ab Oy Westpak Ab Aalto-yliopiston Design Factory Aalto-yliopiston Taik Pakkaustutkimus PTR ry Pakkaustutkimus PTR ry Pakkaustutkimus PTR ry Pakkaustutkimus PTR ry käytännössä. Lokakuussa toteutettiin joukkoistamista hyödyntävä kaksiviikkoinen Ideablog, jossa ideoitiin pakkauksia monenlaisista lähtökohdista. Varsin laaja aineisto on osallistujien käytettävissä ja antaa hyvän pohjan erilaisille tutkimuksille. Tulevana vuonna paneudutaan uusien menetelmien kehittämiseen kuluttajapalautteen keräämiseksi ja pakkaussuunnittelun avuksi. PTR:n lisäksi koordinaattoreina projektissa ovat Aaltoyliopiston Design Factory ja Taik, joissa toteutettiin PackAge ja MIND-kurssit pakkauksiin liittyen.

5 Projektit LOHAS Ecopaf Oikein valitut pakkausratkaisut minimoivat ympäristövaikutukset 5/14 Säästääksesi rahaa ja ympäristöä sinunkaan ei kannata hankkia suurempia pakkauksia kuin tarvitset. Hukkaan heitetty leipä on hukkaan heittyä rahaa. Kaksivuotinen hanke selvittää aiemmin lähes 400 kotitaloudelta kerätyn kuittiaineiston pohjalta pakkausratkaisun ja -koon merkitystä kotitalouksien ruokahävikin ja elintarvikeketjun ympäristövaikutusten vähentämisessä. PTR toimii tässä MTT:n hankkeessa alihankkijana. PTR:n Lohaspack, vastuullisuus - lähimaito Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelmaan yhtenä osuutena toteutettiin hävikkiaiheen käsittely Ideablogin joukkoistamistutkimuksessa. Myös yksi Aika pakkaus! -kampanjamme animaatiofilmeistä tukee projektia ja perustuu ruokahävikkiin. Keskustelut yritysprojektien muodostamiseksi ovat vielä käynnissä. Projektiehdotusta on työstetty yhdessä laajemman tutkimuskonsortion kanssa tarjottavaksi Tekesin juuri alkaneeseen Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelmaan. Pakkaustutkimuspäivä Kansallismuseossa PTR:n toinen pakkaustutkimuspäivä järjestettiin Kansallismuseossa. Päivän ohjelmassa tarkasteltiin pakkausdesignia kilpailuedun lähteenä, älypakkausten näkymiä ja pakkausten roolia yhteiskunnassa. Kokopäiväinen ohjelma keräsi osallistujia noin 70. Seuraavan Pakkaustutkimuspäivän toteutus siirtyy vuodelle 2014, koska maaliskuulle 2013 osuu Lohaspackin vuosiseminaari.

6 Projektit Fibicin pakkausohjelmavalmistelu Pakkausarvoketjun tarpeet ja painopisteet 6/14 Pakkaustutkimus PTR avusti tilaustyönä Fibiciä pakkausohjelman valmistelussa. Huhtikuussa toteutettiin nettikysely yli viidellesadalle asiantuntijalle, jotka kattoivat koko laajan pakkausarvoketjun. Kyselyn tuloksia tarkennettiin vielä 20 yrityshaastattelulla, joissa kerättiin yritysten tarpeet ja painopisteet. Tulosten pohjalta järjestettiin kesäkuussa työpaja yrityksille ja tutkimusyhteisölle. Valmistelussa painotettiin vahvasti myös muita kuin teknologisia haasteita ja tuloksissa esille nousivat demonstraatioympäristö, biomateriaalit, nettipakkaaminen ja aitousliiketoiminta. Mahdollinen SHOK-pakkausohjelman toteutuminen ratkeaa vuoden 2013 kuluessa. Aika pakkaus! kampanja Kuluttajaviestintää humoristisin animaatioin, kohteena nuoret Syksyllä 2012 lähti alkuun pakkauksista ja niiden ominaisuuksista sekä pakkaamisen tärkeydestä kertova kampanja, jossa toteutetaan 6 animaatiovideota erityyppisistä pakkauksista. Projekti toteutetaan suomen- ja englanninkielisenä pakkaajien ja materiaalitoimittajien yhteisesti rahoittamana ja se valmistuu alkukeväästä Tilastointi Taustatietojen hankintaa Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy:n pyynnöstä PTR kartoitti taustatietoja pakkausten käytöstä Suomessa sekä seurasi kansainvälisiä teknisiä määräyksiä.

7 Muu toiminta Pakkausalan opetus ja koulutus 7/14 EU-seuranta ja standardointi PTR luennoi mm. Suomen Pakkausyhdistyksen pakkausalan peruskurssilla ja yritysten koulutustilaisuuksissa. Loppuvuonna 2007 valmistuneen Toimiva Pakkaus kirjan myynti oli melko hiljaista. Myyntihinta yksittäin vuoden 2012 päättyessä postitse oli 54,60 /kpl postituskuluineen. Myymätön painosmäärä riittänee vielä seuraavan kolmen neljän vuoden tarpeisiin. Seurattiin pakkauksia koskevan EU lainsäädän nön eri vaiheita ja sen so veltamista Suomen lainsäädäntöön. Jätedirektiivin soveltamista Suomeen käsiteltiin koko vuoden ajan mm. tuottajayhteisöjen kokouksissa. Lisäksi autettiin suomalaisia yrityksiä löytämään tarpeellisia pakkausalan tietoja ja lakisäädöksiä. Kotimainen toimikuntatyöskentely ja tiedotus Jäsenten käytettävissä oli PTR:n henkilöstön tieto ja osaaminen. Jäsenyri tyksille lähetettiin jäsenkirjeitä viisi kappaletta. Pakkausalan yleistä tietämystä edistettiin viidellä julkaistulla artikkelilla ja Lohaspackin verkostotoiminnalla. Koti mainen yhteistoiminta oli vilkasta. Margareetta Ollila osallistui Tekesin Toiminnalliset materiaalit -ohjelman johtoryhmään. Lisäksi hän edusti pakkausalaa Kaakkois-Suomen osaa miskeskuksen Uusiutuva metsäteollisuus -klusteriohjelman Puukomposiitit ja kuitupohjaiset pakkaukset. Margareetta oli aktiivisesti mukana SPY:n pakkaustutkimuksen strategiaryhmässä. Avustettiin jäsenyrityksiä, opiskelijoita ja pienyrittäjiä alan kysymyksissä. Jussi Huhtanen osallistui Suomen Pakkaus yhdistyksen Puhtausvaatimustoimikuntaan. Margareetta Ollila osallistui PYR info -lehden toimituskuntaan sekä tuottajayhteisöjen yhteistyökokouksiin. Virpi Korhonen esitteli tutkimustaan Pakkaustutkimuspäivän ja Lohaspack-avajaisseminaarin lisäksi mm. Easy- Fairs -messujen, Suomen Markkinatutkimusseuran ja Metsäteollisuus ry:n seminaareissa. PTR osallistui myös aktiivisesti syksyllä toteutettuun InnovaatioPubiin.

8 Kansainvälinen toiminta IQ Freshlabel / EU IQ-Freshlabel 8/14 Älypakkaukset kylmäketjussa Johtoryhmä, tutkijat ja avustajat Suomesta projektiin osallistuvat VTT, Taloustutkimus ja PTR. PTR on käynyt palavereja kokousasioista ja tutkimuksista muiden suomalaisosallistujien kesken. Kvalitatiivisten ja kvantitatiivisten kuluttajatutkimusten toteutusta on ideoitu useaan otteeseen palavereissa ja sähköpostitse kotimaisten tutkimusorganisaatioiden kanssa. Projektin viimeinen vuosi on käynnistynyt. 18. IAPRI konferenssi San Luis Obispossa Kaliforniassa Virpi Korhonen osallistui 18. IAPRI konferenssiin, joka pidettiin kesäkuussa San Luis Obispossa Kaliforniassa. Hän piti siellä myös esitelmän Lohaspackiin liittyen. Maria Smolander Kyösti Pennanen Vilja Kumpusalo-Sanna Margareetta Ollila Satu Jokinen Virpi Korhonen Ulkomaiset tutkimuslaitokset ja yritykset VTT VTT Taloustutkimus Pakkaustutkimus PTR ry Pakkaustutkimus PTR ry Pakkaustutkimus PTR ry Verein zur Förderung des Technologietransfers an der Hochschule Bremerhaven e. V. TTZ, Saksa (koordinaattori) University of Bonn, Saksa University of Bayreuth, Saksa National Technical University of Athens, Kreikka National Hellenic Association of Frozen Foods, Kreikka Romanian Meat Association, Romania Union of Producers and Employers of Meat Industry, Puola Norwegian Seafood Association, Norja Greek Consumer Association Quality of Life, Kreikka Institute du Porc Association, Ranska Fresh Point quality assurane Ltd, Israel Vitsab International, Ruotsi H.Borgmeier GmbH & Co.KG, Saksa Kontroveros S.A., Kreikka Innventia Boosting business with science Vierailu toteutui

9 PTR Julkisuudessa PTR:n järjestämät tilaisuudet Pakkaustutkimuspäivä, Kansallismuseo 9/14 Pakkauksilla potkua tulevaisuuteen Riikka Joukio, Metsä Group Design kilpailuedun lähteenä Mitä kuuluu älypakkauksille? Design ROI-projektin esittely, Kristian Keinänen, Aalto yliopisto Case Kieku, Annaleena Hakatie, Verso Finland Case GreenCare, Riitta Halonen, Remes&Packart Case Kanniston Leipomo, Oskar Joenpelto, Packlab Lisäarvoa asiakkaaltasi, Ilpo Ervasti, Market Research Fellows, Aalto protomo Pakkaus osana yhteiskuntaa Älykäs pakkausindikaattori menetetty lupaus vai tulevaisuuden tähti? Kyösti Pennanen, VTT Kokemuksia puhuvista paketeista: NFC tunnisteet heikkonäköisten apuna, Minna Isomursu, VTT Augmented reality tulevaisuutta vai tätä päivää? Anu Seisto, VTT Lähde: Pakkauksilla potkua tulevaisuuteen, Riikka Joukio, Metsä Group Repackaging bio-regional foods: An opportunity to grow and diversify local economies by design, Alastair Fuad-Luke, Aalto yliopisto Pakkaustutkimus PTR 30 vuotta mitä seuraavaksi? Margareetta Ollila, PTR

10 PTR Julkisuudessa Jäsenkokoukset ja niissä pidetyt esitelmät 10 /14 Kevätkokous Fazerilla Pakkausmerkintöjen lähiajan muutokset Tytti Itkonen, Evira M-realista Metsä Board ja sen merkitys pakkauksiin Rauno Nokelainen, Metsä Board Syyskokous Stora Enson Desing Studio Fibicin pakkausohjelmavalmistelu Markku Leskelä, Fibic Pakkaus käyttöliittymänä, miten kehittää käyttöliittymäymmärrystä osaksi pakkausmuotoilua ja tuotekehitystä Riikka Salokannel, Lahden tiede- ja yrityspuisto osallistuminen Ulkomaisiin kokouksiin, seminaareihin ja konferensseihin IAPRI Conference, San Luis Obispo, California Package value for LOHAS consumers results of a Finnish study, Virpi Korhonen Muu osallistuminen Tekesin Toiminnalliset materiaalit -teknologiaohjelman johtoryhmä, Margareetta Ollila Kaakkois-Suomen osaa miskeskuksen Uusiutuva metsäteollisuus -klusteriohjelman Puukomposiitit ja kuitupohjaiset pakkaukset johtoryhmä, Margareetta Ollila

11 PTR Julkisuudessa PTR:n pitämät esitelmät ja artikkelit Esitelmät 11/14 Jos et ole edellä, olet jo jäljessä. Tammikuun 11. Helmikuun 2. Helmikuun 6. Huhtikuun13. Huhtikuun16. Huhtikuun 25. Syyskuun19. Syyskuun 26. Lokakuun 4. Lokakuun 5. Marraskuun 1. Marraskuun 14. Marraskuun 15. Arla Ingman, Söderkulla, pakkauskoulutus Atria, Seinäjoki, luento aiheena Lohaspack Valio, Lapinlahti, pakkauskoulutus Aalto Media Factory, Pack-Age kurssi, Packaging for LOHAS Valio, Seinäjoki, pakkauskoulutus SPY vuosikokous, Tuko Logistics Kerava, pakkausohjelmaesittely InnovaatioPubi, Ostrobotnia, Pakkauksen arvo kuluttajan näkökulmasta EasyFairs Pakkaus 2012, Messukeskus, Pakkaukset ja kuluttaja kokemuksia silmänliiketutkimuksesta ja neuromittauksesta pakkaustutkimuksessa SPY peruskurssi, Majvik, Pakkaukset ja kuluttaja Yleisradio Puoli seitsemän -ohjelma haastattelu & kuvaus SPY Päivittäistavaratoimikunta, Ässäkeskus, SPY peruskurssi, Majvik, Pakkausalan tutkimustoiminta Lähiruokatapaaminen, Laurea ammattikoulu, Pakkaukset ja kuluttaja Artikkelit PTR kirkastaa pakkausasiaa ja PTR uusiin tiloihin, PYR Info1/2012, s.4 Aiheena kestävä kehitys, PYR Info 3/2012, s.5 Pakkauksella on merkitystä - niin kaupan hyllyllä kuin kriisitilanteissakin, Pakkaus 5/2012, s Pakkaustutkimus PTR 30 vuotta, Kehittyvä Elintarvike, 3/12, s. 9 Vähemmän ruokaa roskiin pakkauksen ansiosta, kolumni, Uusiouutiset, 6/2012, s.22

12 Toimintakertomus Jäsenistö, hallitus ja henkilöstö PTR:n pääoma ovat osaavat ihmiset ja hyvin toimiva organisaatio 12 /14 Toiminta-ajatus: Pakkaustutkimus PTR ry edistää pakkausalan kehitystä ylläpitä mällä alan tietotaitoa, välittämällä sitä jäsenyrityksille sekä toteutta malla, kehittämällä ja koordinoimalla tutkimus- ja koulutustoimin taa. Toiminnan tarkoituksena on jäsenyritysten ja Suomen kilpailukyvyn parantaminen pakkaamiseen, pakkausten valmistamiseen ja niiden käyttöön liittyvissä asioissa. Hallitus Hallitus kokoontui vuoden aikana viisi kertaa. Puheenjohtaja Juha Oksanen Varapuheenjohtaja Kati Randell Jäsenet Ismo Saarinen Rauno Nokelainen Auli Nummila-Pakarinen Janne Hautala Stina Nygård Oskar Joenpelto Eija Jokela Asiantuntija Roger Bagge Elopak Oy Fazer Makeiset Oy Stora Enso Oyj Metsä Board Oyj Borealis Polymers Oy Atria Suomi Oy Sappi Finland I Oy Packlab Suomen Aaltopahviyhdistys ry Suomen Pakkausyhdistys ry Toimihenkilöt ja toimitilat Jäsenistö Atria Suomi Borealis Polymers Elopak Fazer Makeiset Lappeenrannan teknillinen yliopisto Mepak-Kierrätys Metsäteollisuus Metsä Board Jäsenpalveluiden piirissä olivat samaan konsernitaseeseen kuuluvat yritykset. Sääntömääräi set jäsenkokoukset pidettiin Fazerilla ja Stora Enson Design Studiolla. Hallitus ja henkilökunta ovat kannustaneet yrityksiä liittymään PTR:n jäseneksi. Tilintarkastajat Tilintarkastajat KHT Arto Sopanen, Mielleyhtymä Oy Taina Vaarala, Byvax Oy Packlab Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Sappi Finland I Stora Enso Suomen Aaltopahviyhdistys Suomen Pakkausyhdistys Suomen Palautuspakkaus PALPA VTT Varatilintarkastajat Petteri Valkonen, Nexia Oy Tapani Sarin, Stora Enso Oyj Margareetta Ollila Virpi Korhonen Jussi Huhtanen Satu Jokinen toimitusjohtaja pakkausasiantuntija pakkausasiantuntija ( asti) pakkausasiantuntija (1.9.- jatkuu) Jussi Huhtanen erosi yrityksen palveluksesta vuoden palveluksen jälkeen Virpi Korhonen oli pakkausasiantuntijan toimestaan 3,5 kuukauden vuorotteluvapaalla Hänen sijaisenaan toimi teollinen muotoilija Satu Jokinen, joka jatkaa myös vuoden 2013 alusta toisena pakkausasiantuntijana. Pakkaustutkimus PTR ry muutti Kiskontieltä Helsingistä toimistohotelli Papulan tiloihin Espooseen, osoitteeseen Keilaranta 4, Espoo helmikuun alussa. Uusi kahden huoneen toimistotila on aiempaa pienempi mutta toimivampi.

13 Toimintakertomus Tase Toiminta Tuotekehityksen osuus :n liikevaihdosta oli n. 43 % 13 /14 PTRn toiminta toteutui toiminta-ajatuksen mukaisesti. Kesällä 2011 alkanut kolmivuotinen Tekes-hanke Lohaspack on toteutunut suunnitellusti ja se jatkuu edelleen aina vuoteen 2014 asti. Alihankinta MTT:n LOHAS Ecopaf -projektille pääsi kunnolla alkuun ja se tulee MTT:n resurssien niukkuudesta johtuen päätymään vasta keväällä Kansainvälinen kolmivuotinen IQ-Freshlabel on edennyt vaiheeseen, jossa PTR:n panostukset tulevat kasvamaan aiemmasta selvästi vuoden 2013 aikana, projekti on saanut myös puolen vuoden jatkoajan. Kesällä lähti liikkeelle yhdessä yritysten kanssa isompi pakkausalalle kohdistuva Aika pakkaus! kampanja, joka valmistuu keväällä 2013 ja julkistetaan kevään Lohaspack-seminaarissa maaliskuussa Kotimaisten toimikuntien lisäksi PTR on edelleen ollut aktiivinen kansainvälisen IAPRI-organisaation toiminnassa. Talous PTR:n tulos oli ,92. Talous perustui jäsenyritysten maksamiin jäsenmaksuihin ( ) ja projektikohtaisiin tuloihin ( ,86 ) Jäsenmaksuluokat ovat seuraavat: Luokka 1: 7000 (isot yritykset) Luokka 2: 3000 (pk-yritykset, lv M & hlöä) Luokka 3: 1000 (pienet yritykset, tutkimuslaitokset, asiantuntijajäsenet Luokka 4: 500 (miniyritykset, lv <2 M & < 10 hlöä) Näkymät Vuosi 2012 oli taloudellisesti selvästi parempi kuin aiempi tappiollinen vuosi. Vuosi oli hyvin työntäyteinen ja kovia ponnistuksia vaativa. Tuleva vuosi näyttää kohtuulliselta huomioiden PTR:lle tyypillinen, toiminnan laadusta johtuva vaihtelevuus.

14 Toimintakertomus Tilintarkastuskertomus 14/14 TUloslaskelma

pakkaustutkimus - ptr ry Vuosikertomus 2013

pakkaustutkimus - ptr ry Vuosikertomus 2013 pakkaustutkimus - ptr ry Vuosikertomus 2013 Vuosi 2013 pähkinänkuoressa 2/14 Vuosi 2013 käynnistyi vauhdikkaasti :ssä. Alkuvuodesta valmistui suuritöinen Aika Pakkaus! kampanja, joka lanseerattiin maaliskuussa.

Lisätiedot

Pakkaustutkimus - PTR ry. Vuosikertomus

Pakkaustutkimus - PTR ry. Vuosikertomus Pakkaustutkimus - PTR ry Vuosikertomus 2011 PAKKAUSTUTKIMUS PTR RY:N VUOSIKERTOMUS 2011 1. TOIMINTA-AJATUS Pakkaustutkimus PTR ry edistää pakkausalan kehitystä ylläpitämällä alan tietotaitoa, välittämällä

Lisätiedot

Futupackista Lohaspackiin - näkymiä pakkaustutkimuksen tulevaisuuteen. Virpi Korhonen Pakkausasiantuntija virpi.korhonen@ptr.fi

Futupackista Lohaspackiin - näkymiä pakkaustutkimuksen tulevaisuuteen. Virpi Korhonen Pakkausasiantuntija virpi.korhonen@ptr.fi Futupackista Lohaspackiin - näkymiä pakkaustutkimuksen tulevaisuuteen Virpi Korhonen Pakkausasiantuntija virpi.korhonen@ptr.fi Pakkaustutkimus PTR ry PTR:llä on pitkä kokemus pakkausalan tutkimuksesta

Lisätiedot

Virpi Korhonen Toimitusjohtaja Pakkaustutkimus - PTR ry

Virpi Korhonen Toimitusjohtaja Pakkaustutkimus - PTR ry Virpi Korhonen Toimitusjohtaja Pakkaustutkimus - PTR ry LOHAS Lifestyles Of Health And Sustainability terveyden ja kestävän kehityksen elämäntapa Japanista ja Amerikasta vuodesta 1999 maailmalle levinnyt

Lisätiedot

Päivi Viitaharju Tampereen ammattikorkeakoulu

Päivi Viitaharju Tampereen ammattikorkeakoulu Päivi Viitaharju Tampereen ammattikorkeakoulu Hiilinielu Design Studio Monialainen yhteishanke 1.10.2015-31.12.2017 Tampereen ammattikorkeakoulu Lahden ammattikorkeakoulu Design Forum Finland 2 Hankkeen

Lisätiedot

Pakkausalan tutkimustoiminta

Pakkausalan tutkimustoiminta Pakkausalan tutkimustoiminta 14.11.2013 SPY:n peruskurssi Margareetta Ollila m.ollila@ptr.fi Pakkaustutkimus PTR ry Keilaranta 4, 02150 Espoo www.ptr.fi Luennon aiheet Pakkaustutkimus PTR ry Tutkimustarpeet

Lisätiedot

Pakkausten suunnittelulla voidaan vaikuttaa ruokahävikin määrään

Pakkausten suunnittelulla voidaan vaikuttaa ruokahävikin määrään Pakkausten suunnittelulla voidaan vaikuttaa ruokahävikin määrään Kaisa Grönman Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Kestävyystutkimus Hävikkiruokaa kuluttajille -työpaja, 11.10.2016, Kouvola Elintarvikepakkaukset

Lisätiedot

LOHAS-näkökulma pakkauksiin LOHASPACK -kyselytutkimuksen tuloksia Virpi Korhonen pakkausasiantuntija

LOHAS-näkökulma pakkauksiin LOHASPACK -kyselytutkimuksen tuloksia Virpi Korhonen pakkausasiantuntija LOHAS-näkökulma pakkauksiin LOHASPACK -kyselytutkimuksen tuloksia 2011 Virpi Korhonen pakkausasiantuntija virpi.korhonen@ptr.fi Lähtökohta Futupack hankkeiden perusteella ekologisuus ja design ovat voimakkaasti

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2012 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry VasE:n toimintakertomus vuodelta 2012 Vuosi 2012 oli yhdistyksen 75. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia,

Lisätiedot

Ruokahävikin vähentäminen ravitsemispalveluissa

Ruokahävikin vähentäminen ravitsemispalveluissa Ruokahävikin vähentäminen ravitsemispalveluissa Ravintolafoorumi 2016 Kirsi Silvennoinen kirsi.silvennoinen@luke.fi @UglyFruitAndVeg Taustaa: Foodspill-tutkimus 2010 2012 Hankkeessa selvitettiin ruokahävikkiä

Lisätiedot

LOHASPACK-seminaari Terveys ja hyvinvointi 30.11.2011

LOHASPACK-seminaari Terveys ja hyvinvointi 30.11.2011 LOHASPACK-seminaari Terveys ja hyvinvointi 30.11.2011 Nro Nimi Yritys Ammattinimike 1 Markus Keränen 15/30 Research Toimitusjohtaja 2 Jyrki Kuusinen A&R Carton Oy Myyntipäällikkö 3 Salil Sayed Aalto yliopisto

Lisätiedot

Kuluttajatutkimus. Käyttäjäkokemus tuote- ja pakkauskehityksen tukena - case valmisruoat. Makery ja PTR

Kuluttajatutkimus. Käyttäjäkokemus tuote- ja pakkauskehityksen tukena - case valmisruoat. Makery ja PTR Kuluttajatutkimus Käyttäjäkokemus tuote- ja pakkauskehityksen tukena - case valmisruoat Makery ja PTR, Viikinkaari 4, FI-00790 Helsinki, Finland // www.makery.fi Makery on elintarvikealan kehitysyhtiö.

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa:

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu Rakentajanaukio 4 A, PL 12100, 00076 Aalto http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 03.04.2012 JÄSENTIEDOTE 1/2012 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009

Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009 Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009 Hankkeessa on lukuisia toimijoita: tutkimusorganisaatioita, rahoittajia ja välittäjäorganisaatioita, joiden roolit ja työn tulokset tulee saada sopivalla tavalla

Lisätiedot

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2013

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2013 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2013 Vuosi 2013 Vuosi 2013 oli yhdistyksen 76. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry.

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2014 Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Vuosi 2014 Vuosi 2014 oli yhdistyksen 77. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

LCCE. Projektivastaava. Opinnäytetyö. Katosrakenne. merkeissä. yhteyttä yhteistyön merkeissä. LCCE-projekti. Mu06M yritysvierailulle Loviisaan

LCCE. Projektivastaava. Opinnäytetyö. Katosrakenne. merkeissä. yhteyttä yhteistyön merkeissä. LCCE-projekti. Mu06M yritysvierailulle Loviisaan P 2011 Lokakuu LCCE Marraskuu Joulukuu Tammikuu Syyskuu Helmikuu Lokakuu Maaliskuu Marras Huh Lcce lyhyesti MediaModo Oikeita projekteja, Tilan suunnittelu oikeiden ja yritysten toteutus. kanssa. Projektit

Lisätiedot

Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry

Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry Teollisuuden hajautetun tiedonhallinnan yhdistys THTH ry Esittely Jarmo Söderman 1 Yhdistys Perustamiskokous 26.10.2006, rekisteröintipäätös 10.4.2007. Toimialue Teollisuuden tiedonhallinnan ja siihen

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Elintarvikealalle strategisen huippuosaamisen keskittymä MIKSI, MITEN JA MILLAINEN? Elintarvike-ja ravitsemusohjelma ERA Anu Harkki 13.11.

Elintarvikealalle strategisen huippuosaamisen keskittymä MIKSI, MITEN JA MILLAINEN? Elintarvike-ja ravitsemusohjelma ERA Anu Harkki 13.11. Elintarvikealalle strategisen huippuosaamisen keskittymä MIKSI, MITEN JA MILLAINEN? Elintarvike-ja ravitsemusohjelma ERA Anu Harkki 13.11.2006 Miksi huippuosaamisen keskittymä? Hyödyt kansalaisille Hyödyt

Lisätiedot

Metsäklusterin tutkimus v. 2006 -

Metsäklusterin tutkimus v. 2006 - Mitkä ovat metsäteollisuuden kansainväliset vahvuudet tulevaisuudessa? Pertti Laine, 9.11.2006 Metsäklusterin tutkimus v. 2006 - EU:n metsäsektorin teknologiayhteisö Valtion tiede- ja teknologianeuvosto

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Pakkaus on hyvis, ei pahis

Pakkaus on hyvis, ei pahis Pakkaus on hyvis, ei pahis Lehdistölounas SPY:n ympäristökonferenssin yhteydessä 24.11.2015 1 Pakkausten lisäarvo ja ympäristövaikutukset Pakkaukset tuottavat lisäarvoa ja positiivisia ympäristövaikutuksia

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2009 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2009 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Tuko Logistics ja Itella Logistics kokemuksia pilotista TYKELIn pilottien verkottumistilaisuus 4.9.2012 Päivi Huhtala (Tuko) & Sari Turunen (Itella)

Tuko Logistics ja Itella Logistics kokemuksia pilotista TYKELIn pilottien verkottumistilaisuus 4.9.2012 Päivi Huhtala (Tuko) & Sari Turunen (Itella) Tuko Logistics ja Itella Logistics kokemuksia pilotista TYKELIn pilottien verkottumistilaisuus Päivi Huhtala (Tuko) & Sari Turunen (Itella) TEKIJÄT yritykset lyhyesti Tuko Logistics Osuuskunta - Valikoima-,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Fortumin johtoryhmä 31.12.2013

Fortumin johtoryhmä 31.12.2013 Fortumin vuosikertomus 2013 Fortum on vahvasti kestävään kehitykseen sitoutunut energiayhtiö. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan

Lisätiedot

IFRF Suomen kansallinen osasto

IFRF Suomen kansallinen osasto IFRF Suomen kansallinen osasto www.ffrc.fi International Flame Research Foundation Finnish Flame Research Committee (päivitetty 10.09.2015, AL) IFRF Kansainvälinen polttotekniikan tutkimusorganisaatio

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TIEDOTE 1(5) 29.8.2005 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2005 Aina Group- konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 30.181.495 euroa. Liikevaihto kasvoi 10,5 %

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus ja pöytäkirjantarkastajien valinta 4

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus ja pöytäkirjantarkastajien valinta 4 PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Kielellisten palveluiden toimikunta AIKA 26.11.2015, klo 09:30-10:37 PAIKKA Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Pakkaus on välttämätön hyvä ei välttämätön paha

Pakkaus on välttämätön hyvä ei välttämätön paha Pakkaus on välttämätön hyvä ei välttämätön paha 17.1.2017 Kajaani 1 Suomen Pakkausyhdistys ry Pakkausalan yhteistoimintajärjestö perustettu 1954 Toiminta-ajatus: pakkausalan toimintaedellytysten edistäminen

Lisätiedot

Motivan hankintapalvelu Ohjeita ja neuvontaa. Ma 6.5.2013 Satu Hyrkkänen, asiantuntija (kestävät hankinnat), Motiva Oy

Motivan hankintapalvelu Ohjeita ja neuvontaa. Ma 6.5.2013 Satu Hyrkkänen, asiantuntija (kestävät hankinnat), Motiva Oy Motivan hankintapalvelu Ohjeita ja neuvontaa Ma 6.5.2013 Satu Hyrkkänen, asiantuntija (kestävät hankinnat), Motiva Oy Motiva Oy tarjoaa yrityksille, julkishallinnolle ja kuluttajille tietoa ja ratkaisuja,

Lisätiedot

RFIDLab Finland ry:n jäsenet

RFIDLab Finland ry:n jäsenet RFIDLab Finland ry:n jäsenet Konferenssin avaus RFID / NFC -vuosikonferenssi 29.10.2015 Hilton Helsinki Airport Hotel, Vantaa Sami Isomäki Teknologiapäällikkö RFIDLab Finland ry Konferenssin ohjelma 8:30

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2008 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2008 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

6. Vuoden 2014 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

6. Vuoden 2014 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen KUTSU NIXU OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Nixu Oyj Kutsu yhtiökokoukseen 24.3.2015 kello 9.00 Nixu Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina huhtikuun

Lisätiedot

Tekes digitaalisen liiketoiminnan edistäjänä

Tekes digitaalisen liiketoiminnan edistäjänä Tekes digitaalisen liiketoiminnan edistäjänä Kari Penttinen 12.3.2013 Digitaalisuus palvelujen ja tuotannon uudistajana Perustelut Organisaatioiden kokonaisvaltainen uudistaminen prosesseja tehostamalla,

Lisätiedot

KNX Finland Syyskokous 2018

KNX Finland Syyskokous 2018 KNX Finland Syyskokous 2018 Puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan katsaus Markkinointi Kalasataman Award palkinnot (globaali ja kansallinen) http://knx.fi/uutiset.php?aid=224620&k=-1 http://knx.fi/uutiset.php?aid=224626&k=-1

Lisätiedot

Pakkauksen rooli ruokahävikin synnyssä. Hanna Hartikainen, MTT LOHASPACK-vuosiseminaari 19.3.2013

Pakkauksen rooli ruokahävikin synnyssä. Hanna Hartikainen, MTT LOHASPACK-vuosiseminaari 19.3.2013 Pakkauksen rooli ruokahävikin synnyssä Hanna Hartikainen, MTT LOHASPACK-vuosiseminaari 19.3.2013 Ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutukset Muu Koulu/työ Vaatteet Hyvnvointi Vapaa-aika Ruoka Asuminen Seppälä

Lisätiedot

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry Toimintakertomus 2017 Alajärven Yrittäjät Ry Yleistä Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yritysten ja yrittäjien etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia

Lisätiedot

Hallituksen ehdotukset yhtiökokoukselle 8.4.2015

Hallituksen ehdotukset yhtiökokoukselle 8.4.2015 8.4.2015 1 Osinkopolitiikka: Osinkona jaetaan vähintään 35 % tilikauden voitosta. Nokian Renkaat Oyj:n voitonjakokelpoiset varat 31.12.2014 olivat 519,1 miljoonaa euroa, tilikauden voitto 2014 oli 305,3

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 KOTEL 15-002 13.3.2015 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Ilmansuojeluyhdistys ry. Luftvårdsföreningen rf. Finnish Air Pollution Prevention Society

Ilmansuojeluyhdistys ry. Luftvårdsföreningen rf. Finnish Air Pollution Prevention Society 1 ILMANSUOJELUYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2/2015 Aika: 26.11.2015 klo 15.00 Paikka: THL, Mannerheimintie 168 B ESITYSLISTA: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin sekä kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla?

Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla? Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla? Kari Penttinen 12.3.2013 Digitaalisuus palvelujen ja tuotannon uudistajana Perustelut Organisaatioiden kokonaisvaltainen uudistaminen prosesseja

Lisätiedot

Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla? Kari Penttinen

Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla? Kari Penttinen Miten Tekes on mukana uudistamassa yrityksiä ICT:n avulla? Kari Penttinen 22.5.2013 Tunnustusta päättyneen ohjelman projekteille Yritysprojektien ja tutkimusprojektien loppuraporttiin on kerätty ohjelman

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus - Miten pääsen mukaan? Webinaari Motiva Oy

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus - Miten pääsen mukaan? Webinaari Motiva Oy Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus - Miten pääsen mukaan? Webinaari 3.10.2019 Motiva Oy Webinaarin sisältö 1. Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus lyhyesti. 2. Mitä hyötyä sitoumuksesta

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 16.3.2018 klo 10.00 10.50 Paikka: Läsnä: Keilaranta 1, 1 krs., Auditorio, Espoo Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

asiakastieto.fi POYAKIRJA 1/2016 ASIAKASTIETO GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 1.4.2016 klo 1000 Paikka:

asiakastieto.fi POYAKIRJA 1/2016 ASIAKASTIETO GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 1.4.2016 klo 1000 Paikka: asiakastieto.fi POYAKIRJA 1/2016 ASIAKASTIETO GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 1.4.2016 klo 1000 Paikka: Läsnä: Finlandia talo (Terassisali), Mannerheimintie 13 E, Helsinki. Kokouksessa olivat

Lisätiedot

Sulautettu tietotekniikka 2007 2013 Real World Real Time First Lives. DM xxxxxx 05-2007 Copyright Tekes

Sulautettu tietotekniikka 2007 2013 Real World Real Time First Lives. DM xxxxxx 05-2007 Copyright Tekes Sulautettu tietotekniikka 2007 2013 Real World Real Time First Lives www.tekes.fi/ubicom Julkiset T&K-rahoitusresurssit Ubicom-alueella EU FP7 ARTEMIS EUREKA ITEA2 Ubicom EAKR OSKEt Suomen Akatemia Yo/tutk.laitos

Lisätiedot

Tekes kannustaa virtuaalisiin työkaluihin

Tekes kannustaa virtuaalisiin työkaluihin Tekes kannustaa virtuaalisiin työkaluihin Kari Penttinen 12.3.2013 Katsaus päättyneeseen ohjelmaan, jossa tavoitteina oli eri toimialoilla: Kilpailukyvyn parantaminen samanaikaisesti ICT:tä hyödyntämällä

Lisätiedot

PASTORI-PROJEKTI. Paikkasidonnaisten liikenteen palveluiden liiketoiminta- ja toteutusratkaisut

PASTORI-PROJEKTI. Paikkasidonnaisten liikenteen palveluiden liiketoiminta- ja toteutusratkaisut PASTORI-PROJEKTI Paikkasidonnaisten liikenteen palveluiden liiketoiminta- ja toteutusratkaisut Älykkään liikenteen liiketoimintamallien ja toteutusratkaisujen kehittäminen Matti Roine ja Raine Hautala,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja teknistä

hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja teknistä ASPOCOMP GROUP OYJ:N Aika: 26.4.2012 klo 13:00 Paikka: Läsnä: Fondia Oy:n toimitilat, Lönnrotinkatu 5, 4 krs., Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

Suomi EU:n 7. puiteohjelmassa. Tilanne

Suomi EU:n 7. puiteohjelmassa. Tilanne Suomi EU:n 7. puiteohjelmassa Tilanne 19.6.2012 Suomen avainluvut 7. puiteohjelmassa Varmistunut rahoitus 558 M Suomalaisille osallistujille varmistunut rahoitus. Osallistumiset 1 687 Suomalaisten osallistumisten

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

6. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen Nixu Oyj Yhtiötiedote 11.3.2016 kello 9.00 KUTSU NIXU OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Nixu Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina huhtikuun 5. päivänä

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2014 [tilintarkastamaton]

Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2014 [tilintarkastamaton] Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2014 [tilintarkastamaton] Uusia aluevaltauksia Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto+korkotuotot nousivat 18.6% edellisvuodesta ja olivat EUR 4.7m (EUR 3.9m Q1/20). Ensimmäisen

Lisätiedot

Kansalliset seniorit PORVOO

Kansalliset seniorit PORVOO Kansalliset seniorit PORVOO Marjo Miettinen Hallituksen puheenjohtaja Ensto-konserni @marjomannu Ensto sähköistysratkaisujen tarjoaja Enston liiketoiminta-alueet: Ensto Smart Buildings Ensto Digital Solutions

Lisätiedot

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 1991 1. YLEISTÄ Kuluneella kaudella ovat osaston perinteelliset toimintamuodot kallio-, jää- ja vuoristokiipeily eri muodoissaan sekä länsisuomalaisten

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Helppo pakkaus on ETU

Helppo pakkaus on ETU Helppo pakkaus on ETU ETU-hankkeen päämäärä Kuluttajille on tarjolla nykyistä helpommin avattavia päivittäistavara- ja lääkepakkauksia Vaikuttamishanke, jonka kohteena ovat erityisesti suunnittelijat,

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla. Holopainen, Mika.

Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla. Holopainen, Mika. https://helda.helsinki.fi Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla Holopainen, Mika 2016 Holopainen, M & Koskinen, K 2016, ' Kansainvälinen Open Access -viikko avoimuuden asialla ' Verkkari

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: klo 11.00 Paikka: Fingrid Oyj, Läkkisepäntie 21, Helsinki Läsnä: Kokouksessa olivat edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta (Liite 1) ilmenevät

Lisätiedot

Mestaruussarjaan 9.12.2010

Mestaruussarjaan 9.12.2010 Kainuu Maakuntasarjasta Mestaruussarjaan Ota Koppi seminaari 9.12.2010 Eastwood Vuonna 2008 elokuussa startannut monimaakunnallinen puutuotealan kehittämisohjelma Mukana 4 maakuntaa Kainuu (Kainuun Etu

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous La 1.11.2014 klo 17:00 Kartano Koskenranta, Voikkaa Esityslista 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2 Läsnä olevien toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Esityslistan

Lisätiedot

Lihavalmistealan ehdokkaat

Lihavalmistealan ehdokkaat Lihavalmistealan ehdokkaat Aki Ahonlinna logistiikkatyöntekijä, osaston varaluottamusmies, Jukka Alanko laitosmies, pääluottamusmies, Honkajoki Oy, Honkajoki Jari Eronen työsuojeluvaltuutettu, Jussi Granlund

Lisätiedot

Vuosikokouksen asialista

Vuosikokouksen asialista Vuosikokouksen asialista 26.2.2018 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2013 HALLITUKSEN ESITYS VUOSIKOKOUKSELLE

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2013 HALLITUKSEN ESITYS VUOSIKOKOUKSELLE 1 HELSINGINTAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA2013 HALLITUKSENESITYSVUOSIKOKOUKSELLE 1.YLEISTÄ HelsinginTaiteilijaseurary:ntarkoituksenaonedistääjavalvoahelsinkiläistenkuvataiteilijoidenyleisiä jayhteisiäammatillisia,taloudellisiajasosiaalisiaetujasekäedistääsuurenyleisönkuvataiteen

Lisätiedot

Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen aloitetaan kello 13.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen aloitetaan kello 13.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: Raisio Oyj Pörssitiedote 15.2.2016 RAISIO OYJ, YHTIÖKOKOUSKUTSU Raisio Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 23. maaliskuuta 2016 alkaen kello 14.00

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys ry. Vuosikertomus 2011

Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys ry. Vuosikertomus 2011 Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys ry Vuosikertomus 2011 YLEISTÄ Vuonna 2011 tuli yhdistyksen perustamisesta kuluneeksi 38 vuotta. Itsenäisenä rotujärjestönä yhdistys on toiminut 24 vuotta.

Lisätiedot

Työyhteisöviestinnän vuosisuunnittelu. Esitys johtoryhmään

Työyhteisöviestinnän vuosisuunnittelu. Esitys johtoryhmään Työyhteisöviestinnän vuosisuunnittelu Esitys johtoryhmään 21.2.2017 Viestinnän sisältöjen vuosisuunnittelu Viestintä- ja markkinointipäällikkö esittää, että Xamkin johtoryhmä osallistuu vastuullaan olevan

Lisätiedot

KESTÄVÄSTI KIERTOON yhdyskuntien ja teollisuuden ravinteiden hyödyntäminen lannoitevalmisteina. Markku Järvenpää, MTT Säätytalo 24.1.

KESTÄVÄSTI KIERTOON yhdyskuntien ja teollisuuden ravinteiden hyödyntäminen lannoitevalmisteina. Markku Järvenpää, MTT Säätytalo 24.1. KESTÄVÄSTI KIERTOON yhdyskuntien ja teollisuuden ravinteiden hyödyntäminen lannoitevalmisteina Markku Järvenpää, MTT Säätytalo 24.1.2013 MTT ja ruokajärjestelmä 5.2.2013 2 Biotalouden kestävä ainekierto

Lisätiedot

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma Finland 2012 Finland Toimintasuunnitelma 2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.1 Yhdistyksen tarkoitus... 3 1.2 Yhdistyksen

Lisätiedot

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy SATAKUNNAN MATKAILUN TUOREIMMAT KEHITYSTRENDIT 22.9.21 21 Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy lähdeaineistona Tilastokeskuksen majoitustilastot

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös Y-tunnus 2009335-5 Tilinpäätös Toimintakertomus TASEKIRJA 31.12.2009 VESIOSUUSKUNTA UHKOILA VESIOSUUSKUNTA UHKOILA TOIMINTAKERTOMUS Sisällysluettelo: Toimintakertomus 1-2 Vesiosuuskunta Uhkoilan perustamiskokous

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Itäisen vaalipiirin ehdokkaat

Itäisen vaalipiirin ehdokkaat Itäisen vaalipiirin ehdokkaat Pentti Aaltovirta linjanhoitaja, pääluottamusmies, Fazer Makeiset Jouni Ahjolinna leipuri, Fazer Leipomot, Vantaa Aki Ahonlinna logistiikkatyöntekijä, osaston varaluottamusmies,

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2016 Yleistä Vuosi 2016 oli pelastusliiton 87. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Itella Oyj Tulos 2007

Itella Oyj Tulos 2007 Itella Oyj Tulos 2007 15.2.2008 1 Itella lyhyesti Palveluita tieto ja tavaravirtojen hallintaan Itella Viestinvälitys kirjeiden, lehtien ja suoramainosten jakelupalvelut Itella Informaatio informaatiologistiikan

Lisätiedot