Työharjoittelu Saksassa Naturpurhotel Maarblick

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työharjoittelu Saksassa Naturpurhotel Maarblick"

Transkriptio

1 Työharjoittelu Saksassa Naturpurhotel Maarblick Saavuimme Saksaan Katin ja Veeran kanssa sunnuntaina 2.4. Rouva Weilerin isä ja hänen tyttönsä Berit kävivät hakemassa meidät Gerolstainin asemalta, jonne saavuimme junalla Kölnistä. Matkatavaroita meillä ei ollut, ne jäivät jatkolennolla Berliiniin. Mutta se ei paljon mieliä matalaksi saanut. Kävimme Daun nimisessä kauniissa kylässä ostamassa minulle ja Katille kengät töihin, koska matkatavarat. Kierreltiin siellä tovi ja lähdimme ajamaan kohti Meerfeldiä. Saavuimme NaturPurhotelliin, jossa söimme ensin ja siitä lähdimme Herra Weilerin isän talolle jossa asuimme nämä 6 viikkoa. Talon yläkerrassa meillä oli käytössä 2 makuuhuonetta, olohuone, kylppäri ja pieni keittiö. Kodikas, hieman mummolalta vaikuttava, meidän Saksan koti. Ihmettelyn ja kummastelun jälkeen maltoimme mennä nukkumaan, maanantaina alkaa työt. Ensimmäiset 2 vko. Minun ensimmäiset 2 vko alkoi keittiövuorolla. Söin hotellilla ensin aamupalan ja työt alkoivat klo: 10:00. Työpisteeni oli paikka, missä valmistettiin salaatit ja jälkiruuat. Irina, joka oli kotoisin Venäjältä, auttoi minut alkuun, vaikka yhteistä kieltä meillä ei ollut, ymmärsimme toisiamme. Irina näytti tarkasti mitä teemme ja miten teemme. Välillä ei ollut minkäänlaista hajua mitä tapahtuu, mutta niistäkin selvittiin. Ei aina tarvitse olla sitä yhteistä kieltä, on monta tapaa kommunikoida. Keittiössä työskenteli kerralla 2 kokkia, Christian, joka oli pääkokki, Lenin oli apukokki ja Irina ja minä ja vielä tiskari. Salaatteja tein monenlaisia, eniten menevät salaatit tein jo kovastikin ilman Irinan apua. Työpäivän ensimmäinen osa loppui klo. 14:00. Täytimme salaatti puolen, siivosimme pöydät ja minä tiskasin kaverina ja lähdimme kotiin, hetkeksi. Kahdelta söimme ruuan hotelilla. Kaikki ruoka ja juomat olivat meille ilmaisia. Koska kylässä ei ollut kauppaa. Kati ja Veera jäivät kotiin ja minä lähdin takaisin töihin.

2 Iltavuoro keittiössä oli vilkkaampi kuin aamu. Valmistimme yleensä ensin, joko alkuruuan tai jälkiruuan. Sen jälkeen teimme erilaisia kastikkeita, pilkoimme, täytimme salaatti puolta ja tiskasin. 18:00 alkoi salaatti buffet, johon laitoimme valmiiksi erilaisia salaatteja ja kastikkeet. Veimme ne paikoilleen salinpuolelle. Ruokatilauksia kun alkoi tulemaan oli ensin vähän pallo hukassa, että mitä tapahtuu. Minä tein perus salaatit ja Irina erikoisemmat. Seurasin mukana ja yritin painaa mieleen, jotta muistaisin seuraavan kerran. Siivoilin, täyttelin, pesin salaatteja, laitoin jälkiruokia valmiiksi ja tiskasin kaverina. Ilta meni nopeaa ja mukavaa oli. Päivät kuluivat samalla kaavalla. Vain työpari vaihtui. Christina, joka oli kotoisin Espanjasta, hänen kassaan työskentelin myös. Yli-kiva tyttö, vaikkakin sitä yhteistä kieltä ei tälläkään kertaa ollut. Jokaisen kanssa keksittiin se oma tapa kommunikoida ja se toimi. Alkuruuat sain asetella itse valmiiksi, leivontahuoneeseen, Christina kävi vain välillä peukuttamassa, että hyvin menee. Jälkiruokien kanssa oli sama homma. Jätskipallotkin rupesivat saamaan pyöriän muodon, kun niitä aikansa pyöritteli. Oli päiviä, että naurettiin vedet silmissä, yleensä minulle, mutta nehän niitä parhaita päiviä on. Illalla olin aika väsynyt. Uusi kieli, työ, kiire ja kaikki uusi, ei unta tarvinnut paljon odotella. Yhtenä päivänä olin apuna leipomassa kakkuja ja tekemässä suklaakarkkeja. Birgit jonka apuna olin, osasi hyvin Englantia. Oli mukava työn ohessa jutella tavoista ja tapahtumista mitkä oli jäänyt mieltä kaivelemaan. Hauskaa oli ja mikä parasta, se suklaan ja herkkujen määrä

3 Leipomossa tehtiin kakkujen lisäksi karkkeja ja valmistettiin marmeladeja. Yhtenä päivä purkitettiin yli 200 lasipurkkia marmeladeja. Marmeladeja sai ostaa omaan käyttöön ja niitä myös käytettiin aamupalalla. Ja kyllä, näin makeita unia päivän jälkeen!

4

5 vko 3-4 Sitten lähdin siivojien mukaan. Työvuoro alkoi kello 06:00. Aloitin moppaamalla respan lattiat ja pölyt pyyhittiin hyllyiltä ja pöydiltä. Herra ja Rouva Weilerin toimisto siivottiin paremmin kerran viikossa. Yleiset vessat ja lastenhoitohuone siivottiin tarkkaan joka päivä. Kun oli valmista, siiryttiin alakertaan wellness osastolle jossa sijaitsi saunat, joita oli 2 kappaletta ja yksi infrapunasauna. Wellness- ja spaosastolla asukkaat saivat käydä saunassa ja erilaisissa hoidoissa. Hieronta, kasvo ja jalkahoidot olivat suosituimmat hoidot. Saunan jälkeen mentiin rentoutumaan Relaxhuoneisiin. Niitä oli yhteensä 3. 2 sisällä ja 1 ulkona.

6 Sitten siirryttiin siivoamaan huoneita joita hotellissa oli 26. Työ ei ollut sellaista kuin olen tottunut Suomessa mutta maassa maan tavalla. Lähtevät huoneet purettiin, siivottiin vessat ja pedattiin sängyt uusille asukkaille. Pyyhittiin pölyt ja lopuksi imuroitiin huoneet. Joka huoneessa oli kokolattiamatto ja huoneeseen sai ottaa koiran.

7 Siivous oli välillä rankkaa. Hikipäässä sai laittaa lakanoita. Lakanat olivat sellaisia, joissa oli kuminauhat. Patjat olivat paksuja jousipatjoja, joita sai välillä vääntää ihan kunnolla, jotta sai lakanan paikoilleen. Työkaverit olivat ymmäällään kun kerroin millaisia lakanoita Suomessa on. Eivät ymmärtäneet miten pysyvät paikoillaan Ja täkkipusseissa ei ollut niitä reikiä, mistä saa otettua täkistä kiinni kun niitä laittaa. Voi tuska kun sai välillä taistella Nadine, Verena ja Hanna puhuivat sujuvasti englantia. Puhuttiin paljon tavoista Saksassa ja tavoista Suomessa. Koulusta, työstä, perheestä, eläimistä ja elämästä yleensä. Marceline ja Alina eivät osanneet englantia mutta se ei menoa haitannut Välillä minut laitettiin parvekkeelle istumaan koska olin liian nopea. Heillä oli vähän hitaampi tapa siivota ja sillekös me naurettiin kun pyysin päästä jo pois Ja nauru raikas! Päivä päättyi yleensä klo 15:00. Oli pakko ottaa päikkärit vko 4-6 Siivouksen jälkeen siirryin serviceen. Työpäivä alkoi klo ja lopetin klo Työtehtäviin kuului juomien tarjoilu pöytiin. Aluksi minua jännitti tosi paljon miten selviän jos asiakkaat kysyvät jotain juomista tai tilaavat jotain muuta. Jännitys oli turhaa. Asiakkaat olivat mukavia ja ymmärtäväisiä. Ei ollut ongelmaa kun en puhunut Saksaa. Pärjäsin englannilla tosi hyvin. Jos tuli jotain, pyysin vain tyttöjä apuun. Juomatilauksia tuli paljon. Viinejä ja oluita meni eniten. Drinkkejä ja cocktaileja myös. Välillä oli tarjotin niin täynnä laseja että sai kieli keskellä suuta niitä kantaa, kun pelkäsi että kaadun. En kaatunut enkä särkenyt edes yhtään lasia. Asiakkaat olivat ylimukavia. Kerroin heille että olen Suomesta ja että olen täällä harjoittelussa. Siitä se jutustelu sitten alkoi. Kyselivät Suomen säästä, sanoin että siellä sataa lunta. Olivat kauhuissaan Tutustuin myös brittiläiseen pariskuntaan, joiden kanssa juteltiin siinä työnohessa paljon.

8

9

10 Päivät kuluivat nopeaa vaikkakin työvuorot olivat pitkiä. Töitä sai kyllä tehdä. Kun tuli hiljaista, siivoiltiin viikkosiivouksia ja täyteltiin hyllyjä. Opeteltiin lisää viineistä ja harjoiteltiin drinkkien tekoa. Pikkuhiljaa oppi viinit ja muut juomat mitä asiakkaat tilasivat. Juomien vieminen pöytiin helpottui ja ei tarvinnut enää jännittää niin kovasti. Olisi saanut vielä enemmän irti kaikesta, jos puhuisi samaa kieltä. Oikein mukava viikko Aamupalaviikko Viimeiset viikot olin aamupalavuorossa. Työt alkoivat kuudelta aamulla ja kotiin pääsin klo Aamut aloitettiin ruokien esillepanolla. Juomat laitettiin ensin. Erilaisia mehuja, kuumaa vettä missä oli inkivääriä. Keitetiin kahvia ja laitettiin teevesi kiehumaan.

11 Makkarat ja juustot laitettiin esille. Myös marmeladit mitä syötiin paljon aamupalalla juustojen kanssa. Jogurttia, mysliä ja rahkaa. Suklaalevitteitä. Hedelmiä ja tuoreita sämpylöitä. Croissanteja, 6 min kananmunia ja munakkaita, jonka pystyi myös itse halutessa valmistaan.

12

13 Aamupalaa tarjoiltiin klo Asiakkaat saivat jättää pöytiin kaikki astiat, niitä sitten kerättiin ja täyteltiin tarjottavia. Tarvittaessa tehtiin erikoiskahveja, cappuccino, latte macchiato ja espresso. Saksalaiset juovat enemmän teetä kuin kahvia. Teelaatuja oli tarjolla runsaasti. Mintunlehtiä ja kuumaa vettä, se oli minun suosikki tee! Kun aamupala oli ohi, aloitimme salien siivoamisen. Pöydät siivottiin, kerättiin ruuat pois ja laitetiin seuraavaa kattausta varten pöydät valmiiksi. Lopuksi imuroitiin. Seuraavan päivän aamupalan valmistus oli vuorossa seuraavaksi. Juustoja ja leikkeleitä siivutettiin valmiiksi rasioihin. Tehtiin tarvittaessa mysliä ja jogurtteja, joihin lisätiin marjoja tai hedelmiä. Vaihdettiin ruokia uusiin kippoihin valmiiksi. Maisteltiin ja haisteltiin, onko tuote vielä hyvää ja pystyykö tarjoamaan seuraavana päivänä. Aamupalavuorot menivät kaikki samalla kaavalla joka päivä. Välillä oli hieman hankalaa, koska tavat tehdä oli erilaiset kun työkaveri vaihtui. Mutta kyllä ne oppi jos ei oppinut, sitten kysyttiin Alla esimerkki aamupalasta, joka tehtiin asiakkaille, joka halusivat syödä vain hedelmiä.

14 Elämää Saksassa ja Meerfeldissä

15 Kylässä asui n.300 ihmistä. Kylä, jossa kaikki tuntevat toisensa ja kaikkia tervehdittiin. Kauppaa ei ollut, ainoastaan hotelleja. Asunnolta hotellille ei ollut kovin montaa metriä. Kävimme syömässä hotellilla aamupalan ja päivällä ruuan. Koska kauppaa ei ollut. Kauheasti ei siis tekemistä kylässä ollut. Kävimme rouva Weilerin ja hänen koiransa kanssa pitkillä vaelluksilla ympäri Meerfeldiä. Maisemat olivat huikeat. Jyrkkiä nousuja ja alamäkiä. Omistajien mukana kävimme monissa paikoissa. Manderscheid, pieni kylä lähellä Meerfeldiä. Syötiin siellä hyvää pizzaa ja kävimme myös konsertissa. Manderscheid Tässäkään kylässä ei ollut kauppaa

16 Wittlich Oli isompi kaupunki. Siellä pääsimme työkavereiden kyydillä käymään ruokakaupassa ja muutenkin vähän ostoksilla. Kulkeminen oli tosi hankalaa Meerfeldistä pois. Busseja ei mennyt, taxia oli vaikea tilata. Olimmekin muiden armoilla, jos tarvitsimme jotain. Oli itsenäisenä ihmisenä vaikeaa pyytää aina kyytiä työkavereilta kauppaa tai ostoksille. Kun kauppaan pääsi, ostettiin sitä ruokaa sitten niin paljon, että riitti vähäksi aikaa. Onneksi saimme kyydin melkein aina kun tarvitsimme jotain. Koblenz Koblenz oli minun suosikki kaupunki. Iso kaupunki missä oli paljon nähtävyyksiä ja kauppoja. Kävimme Ehrenbreitsteinin linnoituksessa, minne menimme tällaisilla hisseillä.

17 Maisemat linnasta olivat upeita. Kuvassa näkyy Rhein ja Mosel- jokien yhtymä, joka on yksi suosituimmista nähtävyyksistä.

18 Saksan keisari Wilhelm I muistopatsas.

19 Matkallahan sattuu aina kömmähdyksiä Minä lumpsahdin veteen! Shoppailtiin, syötiin ja katseltiin nähtävyyksiä. Ihana päivä, vaikka kenkä olikin märkä! Mosel Viinipeltoja silmän kantamattomiin. Upea viinikaupunki joen rannassa. Aloitettiin reissu pitkällä vaelluksella.

20

21 Nousu rinteille oli välillä tosi jyrkkää. Aurinko porotti taivaalta ja päivä oli tosi lämmin. Kuvia otettiin paljon ja Herra Weiler kertoi viineistä ja miten niitä valmistetaan. Loppukesästä, kun viinit alkavat kypsyä, kannattaa matkustaa tänne. Minä ainakin aion!

22 Paluu matka sujui mukavasti jokiveneellä. Matka kesti noin pari tuntia. Juteltiin Rouva Weilerin kanssa kaikesta mahdollisesta ja taisipa Herra Weiler ottaa nokoset laivan sisällä, kun me haluttiin istua ulkona ja katsella maisemia

23 Vierailu viinitilalla Bernkasteler Päästiin katsomaan, miten viiniä valmistetaan. Ja myöskin maistelemaan

24 Bernkastel kues

25 Trier Trieren kaupungissakin kävimme Rouva Weilerin kanssa. Kaupungissa oli joku suuri tapahtuma. Mutta se, mikä oli huonoa tässä reissussa, kiteytyi tässä kaupungissa. Missään ei ollut englanniksi tietoa mitä tapahtuu. Kirkko, mistä alla oleva kuva on, ei ollut englanniksi tietoa esim. kyseisestä alttaritaulusta. Paljon oli oppaita, muttei kukaan puhunut englantia! Kaunis kaupunki muuten ja paljon nähtävää. Kaupungissa kierreltiin ja katsottiin nähtävyyksiä ja syötiin jäätelöä vesi sateessa. Söimme kivassa ravintolassa salaatit ja seurailtiin ihmisten menoa kaupungissa. Taas yksi mukava päivä Saksassa! Vapaa päivät meillä meni yleensä näin lähikaupungeissa, kävelyillä ja asunnolla ollessa. Välillä kävimme syömässä vieressä hotellissa. Viinillä ja oluella kylässä olevassa pubissa, missä oli oikein herttain mummo meitä aina vastassa. Kauheasti hän puhui Saksaa meille, joskus ymmärrettiin ja joskus ei. Saksa on mukava maa. Hintataso sama kuin Suomessa, ruoka oli hieman halvempaa. Ihmiset olivat mukavia ja ottivat minut hyvin vastaan, vaikka en puhunut saksaa. Viimeisenä päivänä sai kyyneliä vuodattaa, kun hyvästit sanottiin ja halattiin. Palaan varmasti takaisin, Kiitos Naturpurhotel Maarblick Nanna Koskela Ma16

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Johdanto Aloimme etsimään työssäoppimispaikkaa ulkomailta, koska olimme kiinnostuneet mahdollisuudesta

Lisätiedot

VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN

VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN 15.1-12.2.2017 TYÖNI Työskentelin Sokos Hotel Olympia Gardenissa respassayhden kuukauden Työkuvaani kuului: Asiakkaiden palveleminen Asiakkaiden laskutus Passien kopioiminen ja

Lisätiedot

Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa

Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa Fuengirola Fuengirola on kaupunki eteläisessä Espanjassa, Andalusian maakunnassa. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla Costa del Solin eli Aurinkorannikon alueella.

Lisätiedot

Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla.

Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla. TYÖSSÄOPPIMASSA SAKSASSA, KÖLNISSÄ 25.3-23.5.2015 Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla. Lähdimme Leonardo- hankkeen rahoituksella, joka kattoi lennot sekä asunnon.

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

Työssäoppimassa Fuengirolassa Petra Mustapää ja Anna Niemimäki HRC10A

Työssäoppimassa Fuengirolassa Petra Mustapää ja Anna Niemimäki HRC10A Työssäoppimassa Fuengirolassa 12.4-24.5.2013 Petra Mustapää ja Anna Niemimäki HRC10A Fuengirola Fuengirola sijaitsee etelä-espanjassa, noin 30 kilometriä Malagasta lounaaseen. Costa del Solin alueella

Lisätiedot

Työssäoppimassa Pizza Maestrossa, Fuengirolassa

Työssäoppimassa Pizza Maestrossa, Fuengirolassa Työssäoppimassa Pizza Maestrossa, Fuengirolassa Fuengirola Fuengirola on kaupunki eteläisessä Espanjassa, Andalusian maakunnassa. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla, Costa del Solin eli Aurinkorannikon

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

Johdanto. Järjestelyt

Johdanto. Järjestelyt Johdanto Olin työssäoppimassa yksin Irlannissa 4.4-17.5.2017. Työskentelin hostellissa Killarneyssa ja työkuvaani kuului hostellin respassa työskentely, aamupalasta huolehteminen sekä siivoaminen. Olen

Lisätiedot

-Me kuljimme taksilla työpaikkaamme ja se maksoi joka kerta noin 3-4 meidän työmatka oli noin 2-3km.

-Me kuljimme taksilla työpaikkaamme ja se maksoi joka kerta noin 3-4 meidän työmatka oli noin 2-3km. Matkaraportti (Espanja 28.9-26.10) Sirelyn Kuldmets Hotelli-, ravintola- ja catering-ala Restaurante Casa Solla Avda. Sineiro, 7, 36005 San de Poio Pontevedra www.restaurantesolla.com Vastasiko työpaikka

Lisätiedot

Islannin Matkaraportti

Islannin Matkaraportti Islannin Matkaraportti Olen aina haaveillut työskentelystä ulkomailla ja koulun kautta sain siihen mahdollisuuden! En itse oikein tiennyt mihin maahan haluaisin mennä mutta päädyin Islantiin koska opettaja

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Janet Valliovuo ja Ramoona Rahja, Horaca11 Johdanto Lähdimme ulkomaille, koska halusimme kokeilla jotain erilaista ja kokeilla rajojamme. Halusimme lähteä Iso-Britanniaan,

Lisätiedot

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 1.päivä Maanantaiaamuna (22.9) koko luokka kokoontui yhdeksältä kellotornille. Jännitys oli ilmassa, lähdemme tänään leirikouluun Saksaan! Tatu oli jakanut meidät edellispäivänä

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

EDINBURGH JANNE STELLBERG

EDINBURGH JANNE STELLBERG EDINBURGH JANNE STELLBERG EDINBURGH PALETTE Edinburgh Palette on tuo vieressä näkyvä rakennus. Se tarjoaa työskentelytiloja taiteilijoille ja pienille yrityksille. Kolmannessa kerroksessa sijaitsee ei

Lisätiedot

Työssäoppimassa Espanjassa

Työssäoppimassa Espanjassa 1 Johanna Karjalainen M11A Työssäoppimassa Espanjassa 17.2. 3.4.2014 Mistä kaikki lähti? Opettaja kysyi eräänä päivänä koko luokalta ketkä olisi kiinnostuneet lähtemään työssäoppimaan ulkomaille. Totta

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa. Miro Loisa & Niko Hämäläinen

Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa. Miro Loisa & Niko Hämäläinen Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa Miro Loisa & Niko Hämäläinen Den Butter techniek Den butter techniek yrityksenä pieni, mutta loistava tilaisuus tutustua hollantiin ja hollantilaisiin ihmisiin

Lisätiedot

Työharjoittelu Espanjassa 9.3.-19.4.2015

Työharjoittelu Espanjassa 9.3.-19.4.2015 Työharjoittelu Espanjassa 9.3.-19.4.2015 Viikko 1 Maanantaina 9.3. juna lähti Ylivieskan rautatieasemalta noin kello 8. Matka Helsinkiin sujui hyvin meinasi vain vähän tulla kiire lentokentälle. Lento

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä VERBI + VERBI - LAUSE -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä MIHIN LIIA MENEE? LIIA MENEE RAVINTOLAAN SYÖMÄÄN. MISSÄ LIIA ON? LIIA ON RAVINTOLASSA SYÖMÄSSÄ.

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Lähdimme Kenian matkalle hyvin varautuneina kohdata erilainen kulttuuri. Olimme jo saaneet kuulla, mihin asioihin on syytä varautua, ja paikan päällä tuntuikin, että

Lisätiedot

Työssäoppiminen Isle Of Wightilla

Työssäoppiminen Isle Of Wightilla Matkaraportti Senja Marjamaa Työssäoppiminen Isle Of Wightilla 7.11.-19.12.2016 Kun kuulin mahdollisuudesta lähteä ulkomaille työssäoppimaan, kiinnostuin heti. Ennen matkaa tein kielitestin ja parin minuutin

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

Englanti, Bognor Regis

Englanti, Bognor Regis Englanti, Bognor Regis 16.9.-26.10.2013 Aloitin reissuni maanantaina 16.9. Lähdin matkaan maanantaiaamuna noin klo 10 ja hyvällä tuurilla sain vanhemmiltani kyydin Helsinki- Vantaa lentoasemalle eikä tarvinnut

Lisätiedot

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä 8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä Tunnelmia Kupittaan luistelumadolta ja keilauksesta Tulin madolle vähän ennen klo 9. Odotimme, että muut laittoivat luistimensa ja tekivät tilaa. Kun pääsimme

Lisätiedot

Nova Gorica, Slovenia

Nova Gorica, Slovenia Nova Gorica, Slovenia 5.11.-4.12.2018 Nova Gorica Nova Gorica on Slovenian ja Italian rajalla sijaitseva kaupunki, jossa on 36 540 asukasta. Lähdin työssäoppimiseeni yhden toisen lähihoitajaopiskelijan

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012 Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 28 eläkeläisopettajaa (osa ystäviä) oli liikunnallisella virkistyslomalla Hotelli Kajaanissa. Matkat taitettiin rautateitse, invavaunut

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksassa 24.10.-16.12.2011. Viivi Nybacka Korusuunnittelu ja valmistus

Työssäoppiminen Saksassa 24.10.-16.12.2011. Viivi Nybacka Korusuunnittelu ja valmistus Työssäoppiminen Saksassa 24.10.-16.12.2011 Viivi Nybacka Korusuunnittelu ja valmistus Työssäoppimisjaksoni Saksassa Farbglashütte Lauschassa kesti kahdeksan viikkoa. Farbglashütte Lauscha on lasitehdas,

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Lähdimme Essin kanssa sunnuntai aamuna 27.3 kohti länsisatamaa, josta suuntasimme laivalla kohti Tallinnaa.

Lisätiedot

Samulin Saksan päiväkirja 22.2-24.3.2018 Päivä1 Nähtiin Aleksanterin kaa Lentoasemalla 5:20. Lippujen tulostaminen sujui hyvin veimme matkatavarat ruumaan käväsimme Taxfrees ostamassa 4 Fazerin suklaa

Lisätiedot

TOP-jakso Isle of Wight saarella

TOP-jakso Isle of Wight saarella TOP-jakso Isle of Wight saarella Matkamme alkoi torstaina 6.10, jolloin lähdimme yöjunalla Helsingin lentokenttää kohti. Lentomme lähti klo 8.10 ja perillä Lontoossa olimme klo 9.15. Gatwickin lentokentältä

Lisätiedot

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vytvoř elativ: Minä olen kotoisin Tšekistä (Tšekki). Hän on kotoisin Suomesta (Suomi). Oletko sinä kotoisin

Lisätiedot

PIETARI Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö

PIETARI Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö PIETARI 15.1.-25.2.2017 Anu Kopra Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Hienopuusepäntyö 15.1. alkoi ensimmäinen matkani Pietariin, ja samalla ensimmäinen matkani Venäjälle. Junassa tapasin itselleni

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Ulkomaan jakson raportti

Ulkomaan jakson raportti Ulkomaan jakson raportti Kauneudenhoitoala Zolero www.zolero.co.uk Bishop Street 146C Londonderry Pohjois-Irlanti 5 viikkoa Työpaikalla minulle aluksi esiteltiin kauneushoitolaa, jonka yhteydessä oli myös

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Matkaraportti. Elintarvike-ala (leipuri-kondiittori)

Matkaraportti. Elintarvike-ala (leipuri-kondiittori) Elintarvike-ala (leipuri-kondiittori) Matkaraportti Työharjoittelupaikka ja aika: 27.2.-23.3.2018. Café Decker, Hauptstraẞe 70, Staufen im Breisgau, Saksa. Työharjoittelupaikkani oli Café Decker niminen

Lisätiedot

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ 1. TEE POSITIIVINEN JA NEGATIIVINEN IMPERFEKTI Hän lukee kirjaa. Me ajamme autoa. Hän katsoo televisiota. Minä rakastan sinua. Hän itkee usein. Minä annan sinulle rahaa.

Lisätiedot

Hei, mulla on nälkä, mennäänkö täältä ravintolaan syömään.

Hei, mulla on nälkä, mennäänkö täältä ravintolaan syömään. , ja Ravintolassa mohammed Hei, mulla on nälkä, mennäänkö täältä ravintolaan syömään. Ok On hyvä idea, mitä sinä ajattelet? Minä tiedän yhden thai-ravintolan Kemissä, siellä on herkullista ruokaa. Haluatko,

Lisätiedot

Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa!

Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa! Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa! Olimme Korfulla työharjoittelussa 5.8-17.9.2012, Jokilaaksojen koulutuskunta yhtymän JEDUn Kalajoen yksikön ammattiopisto ARTEMAn kautta. Korfu kuuluu Kreikan

Lisätiedot

C.I.F.P Paseo de los Puentes-kouluvierailu.

C.I.F.P Paseo de los Puentes-kouluvierailu. Täkäläisestä koulusta yhteyshenkilö oli Pilar. Pilar vei mut ekana aamuna harjoittelupaikkaan. Puhuttiin espanjaa koska Pilar puhui niin selkeästi ja hitaasti espanjaa että ymmärsin hyvin. Harjoittelupaikan

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely Sanasto ja lämmittely 1. Teitkö kotitöitä, kun olit lapsi? 2. Saitko viikkorahaa? 3. Miksi siivoat? 4. Onko sulla kengät jalassa sisällä? 5. Tuuletatko kotona? 6. Mihin viet paperiroskat ja lehdet? 7.

Lisätiedot

Työssäoppimiseni ulkomailla

Työssäoppimiseni ulkomailla Työssäoppimiseni ulkomailla Nimeni on Jenna Virtanen suoritin kuukauden 7.2.-11.3.2015 Pintakäsittely alan työharjoittelusta Espanjassa Fuerteventuran Corralejossa. Työskentelin kauppakeskuksessa nimeltä

Lisätiedot

Malaga Työssäoppimassa Malagassa. Minna Raijas

Malaga Työssäoppimassa Malagassa. Minna Raijas Malaga 12.3.-29.4.16 Työssäoppimassa Malagassa. Minna Raijas Lähtö Malagaan Aamulennolla Malagaan. Koneenvaihto oli Pariisissa. Enpä ole aikaisemmin nähnyt yhtä suurta kenttää. Onneksi vaihtoon oli kaksi

Lisätiedot

SASKY koulutuskuntayhtymä. Saskyn poijjaat ja tyttelit Pietarissa

SASKY koulutuskuntayhtymä. Saskyn poijjaat ja tyttelit Pietarissa SASKY koulutuskuntayhtymä Saskyn poijjaat ja tyttelit Pietarissa SASKY koulutuskuntayhtymä N. 3000 ammatillista opiskelijaa, henkilöstöä 560 9 eri ammatillista oppilaitosta, 11 eri kampuksella, lisäksi

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi TARTON RETKI 12.- 14.9.2017 Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi Sadehan tietää onnea, mutta tässä sateessa oli sitä jo hiukan liikaakin. Laiva oli satamassa odottamassa innokkaita matkustajia

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja Eesti Iluteeninduse Erakool, Lootsi 10, Tallinna, Viro.

Kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja Eesti Iluteeninduse Erakool, Lootsi 10, Tallinna, Viro. Työssäoppiminen Virossa 13.8.2017-22.10.2017 Kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja Eesti Iluteeninduse Erakool, Lootsi 10, 10151 Tallinna, Viro. Www.iluteeninduskool.ee Työpaikka Työtehtävinämme oli jalkahoidot,

Lisätiedot

Olipa kerran lue linnoihin liittyvät tarinat

Olipa kerran lue linnoihin liittyvät tarinat Olipa kerran lue linnoihin liittyvät tarinat Harmaan linnan ritarit Olipa kerran kolme ritaria ja niillä oli harmaa linna. Linna sijaitsi kukkulan päällä. Linnaan hyökättiin. Sinne hyökkäsi punaiset ritarit,

Lisätiedot

Reetta Minkkinen

Reetta Minkkinen 28.4.2016 Reetta Minkkinen Perhe Koska kertaus on opintojen äiti (minun) kirjani. (sinun) kirjasi. hänen kirjansa. (meidän) kirjamme. (teidän) kirjanne. heidän kirjansa. Muistatko: 5 perheenjäsentä 5 eläintä

Lisätiedot

Pane verbi oikeaan muotoon (kolmas infinitiivi).

Pane verbi oikeaan muotoon (kolmas infinitiivi). Pane verbi oikeaan muotoon (kolmas infinitiivi). 1. Pääsitkö sinä yliopistoon... OPISKELLA? opiskelemaan 2. Milloin sinä menet... TAVATA Katjua? tapaamaan 3. Mitä sinä menet... TEHDÄ Tampereelle? tekemään

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Työssäoppipaikka, Fade Out Label Fade Out Label on v. 2015 perustettu yritys, joka valmistaa vanhoista kierrätetyistä farkuista unisex-mallisia vaatteita. Koko tuotanto tapahtuu

Lisätiedot

Hanke: Matkalla mestariksi JEDUsta 2014 2016 Kansainvälinen täydennyskoulutusjakso Virossa, Tartossa

Hanke: Matkalla mestariksi JEDUsta 2014 2016 Kansainvälinen täydennyskoulutusjakso Virossa, Tartossa Hanke: Matkalla mestariksi JEDUsta 2014 2016 Kansainvälinen täydennyskoulutusjakso Virossa, Tartossa Sari Hauhtonen Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Oulaisten ammattiopisto/ ravitsemis- ja puhdistuspalveluyksikkö

Lisätiedot

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina TERVETULOA VOIMANPESÄÄN Miian tarina Ajattelin, että tää on viimeinen ovi, jonka avaan. Oon hakenut apua jo niin monesta paikasta tuntuu, että kukaan ei osaa auttaa. Sossu sanoi, että mun kannattais mennä

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

PAPERITTOMAT -Passiopolku

PAPERITTOMAT -Passiopolku PAPERITTOMAT -Passiopolku P a s s i o p o l k u E t a p p i 1 Taistelu perheen puolesta Kotona Nigeriassa oli pelkkää köyhyyttä. Rahaa ei aina ollut ruokaan, saati kouluun. Asuimme koko perhe samassa majassa.

Lisätiedot

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior 31.1.-6.2.2016 Latvia M13a ja 14a ryhmät, opettajat Arja Mäkinen ja Merja Räihä suuntasivat junalla kohti Tikkurilaa sunnuntaina. Lensimme ensin Riikaan ja

Lisätiedot

Hannan ja Miran kesätyö Varkauden nuorisopalveluilla Savonmäen nuorisotalolla 2012

Hannan ja Miran kesätyö Varkauden nuorisopalveluilla Savonmäen nuorisotalolla 2012 Hannan ja Miran kesätyö Varkauden nuorisopalveluilla Savonmäen nuorisotalolla 2012 he taisivat pitää vapaa-ajasta, jolloin pelattiin biljardia, pingistä ja Xbox:lla. Taikaleiri Ensimmäiset työpäivämme

Lisätiedot

Irlanti. Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village

Irlanti. Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village Irlanti Sanna Numminen Sisustuslasi 2015 Glass Craft and Desing studio, Spiddal Craft Village Lähdin Irlantiin 2.3.2015 suorittamaan työssä oppimistani. Lähteminen pois suomesta jännitti jonkun verran

Lisätiedot

SAN SEBASTIAN

SAN SEBASTIAN SAN SEBASTIAN 8.-10.10.2016 BASKIMAAN HELMI Köröttelimme paikallisjunalla Bilbaosta San Sebastianiin. Odotusarvomme maisemien ja matkan suhteen olivat korkeammalla mitä tarjonta. No, noin parin tunnin

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 Olimme saaneet kutsun entiseltä Porvoon jalostamon johtajalta Miika Eerolalta mahdollisuuden tutustua MOL öljy yhtiön bratislavalaiseen jalostamoon.eerola oli

Lisätiedot

Zirc. Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015. Unkari

Zirc. Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015. Unkari Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015 Unkari Unkari on sisämaavaltio jonka pinta-ala on noin 93 000 km². Maan asukasluku on noin 10 miljoonaa. Unkarin pääkaupungissa Budapestissä asuu noin 1,7 miljoonaa

Lisätiedot

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia)

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia) KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA (Lyhytelokuva, draama komedia) 1. INT. Työpaikka, toimisto. Ilta klo.19.45. Kesto 30s. istuu yksin työpaikan suuressa toimistotilassa omassa työpisteessään. Yösiivooja tulee

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

POSTPOSITIOT 1. - Kenen vieressä sinä istut? - Istun vieressä. 2. (TUNTI) jälkeen menen syömään. 3. Kirjasto on (TEATTERI) lähellä. 4. (HYLLY) päällä on kirja. 5. Me seisomme (OVI) vieressä. 6. Koirat

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin?

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin? KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Moi Radek! Moi! Tunnetko jo Jussin? En tunne. Hän on Jussi, meidän työkaveri. Hauska tutustua. Mä oon Radek. Ootko sä se uus puolalainen? Joo, kyllä olen. Hauska tutustua

Lisätiedot

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Reissuun lähdimme koleassa syyssäässä. Sade3a oli luva3u koko matkalle, mu3a kertaakaan ei satanut. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli torilla,

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT. Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8

KAKKOS SANOMAT. Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8 Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 2# lokakuu 2010 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8 Koulumme 2 4lk:n oppilaista

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

17.3 19.3. Tänään pääsin pesemään muutamat hiukset ja tutustuin vähän tiloihin. 21.3

17.3 19.3. Tänään pääsin pesemään muutamat hiukset ja tutustuin vähän tiloihin. 21.3 17.3 Lähdin aamulla klo 07.00 kohti oulunsalon lentokenttää josta lentolähti Helsinkiin klo 09.05. Helsingissä olimme n. klo 10 ja lento Düsseldorfiin lähti klo 16.30. Odotusaikana Helsingissä kaverini

Lisätiedot

HARJOITTELU MÁLAGASSA AT4WIRELESS-YRITYKSESSÄ. Mikko Hökkä TTE4SN5Z

HARJOITTELU MÁLAGASSA AT4WIRELESS-YRITYKSESSÄ. Mikko Hökkä TTE4SN5Z HARJOITTELU MÁLAGASSA AT4WIRELESS-YRITYKSESSÄ Mikko Hökkä TTE4SN5Z HARJOITTELUN SUUNNITTELU Aloin suunnitella vaihtoharjoittelua jo tammikuussa 2008, kun sain tiedon harjoittelusta omalta opettajaltani.

Lisätiedot