Hajun määrittäminen Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä kenttähavainnoilla vuonna 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hajun määrittäminen Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä kenttähavainnoilla vuonna 2016"

Transkriptio

1 Tutkimusraportti 196/ Hajun määrittäminen Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä kenttähavainnoilla vuonna 2016 Nab Labs Oy

2 Sisällys 1 Johdanto Aineisto ja menetelmät Tutkimusalue Menetelmät ja aineiston käsittely Sääolosuhteet Hajun ohjearvot ja hajun kokeminen Tulokset Tulosten tarkastelu Kirjallisuus LIITE 1 Hajun esiintyminen Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen hajumäärityksen tutkimusalueella vuonna 2016 LIITE 2 Selvän hajun esiintyminen Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen hajumäärityksen tutkimusalueella vuonna 2016 Nab Labs Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa ilman Nab Labs Oy:n antamaa kirjallista lupaa.

3 2 1 Johdanto Nab Labs Oy kartoitti HSY jätehuollon Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen hajun esiintymistä jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä kenttähavainnoinnin avulla huhti kesäkuun ja loka-marraskuun välisenä aikana vuonna Havainnointipäiviä oli yhteensä 26. Kenttähavainnointien aikaiset säähavainnot (lämpötila, ilmanpaine, tuulen suunta ja nopeus, suhteellinen kosteus sekä sademäärä), pelkistyneiden rikkiyhdisteiden (TRS) määrä ja hiukkasten (PM 10 ja PM 2,5) määrä saatiin jätteenkäsittelykeskuksen sääasemalta ja ilmanlaadun mittausasemalta. Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen kenttähavainnoinnista vastasi ympäristöasiantuntija Anne Kiljunen. Kenttähavainnointiin osallistuivat ympäristöasiantuntija Anne Kiljunen, laboratorioinsinööri Tony Pirkola, mittausteknikko Mikael Kynsijärvi, ympäristöasiantuntija Eero Leppänen, ympäristöasiantuntija Tuomo Kautto ja ympäristöasiantuntija Henna Toivanen. Anne Kiljunen käsitteli mittaustulokset ja kirjoitti tämän raportin. Yhteyshenkilöinä Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa ovat toimineet ympäristöinsinööri Roni Järvensivu ja ympäristöpäällikkö Juha Uuksulainen. Käytetyt pohjakartat ovat Maanmittauslaitoksen avointa dataa (peruskarttarasteri 1:50 000, helmikuu 2015).

4 3 2 Aineisto ja menetelmät 2.1 Tutkimusalue Tutkimusalue sijaitsi Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä (kuva 1, tutkimusalueet A-I). Jätteenkäsittelykeskus ei kuulunut tutkimusalueeseen. I G F C A D B E H Kuva 1. Hajumäärityksen kenttähavainnoinnin tutkimusalue Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä. Karttalähde: Maanmittauslaitos.

5 4 2.2 Menetelmät ja aineiston käsittely Kenttähavainnointi toistettiin huhti-kesäkuun aikana 13 päivänä (13.4., 18.4., 19.4., 25.4., 3.5., 9.5., 11.5., 13.5., 17.5., 24.5., 25.5., ja 7.6.) ja loka-marraskuun aikana 13 päivänä (5.10., 6.10., , , , , , 1.11., 3.11., 7.11., 9.11., , ja ). Kenttähavainnoinnissa kahden hengen ryhmä (lukuun ottamatta havaintopäivää 13.4., jolloin neljä havaitsijaa) liikkui tutkimusalueella Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä. Havaintopisteet valittiin jokaisella havainnointikerralla esikartoituksen perusteella tuulen alapuolelta ja hajun mahdollisen esiintymissuunnan perusteella. Ennen varsinaisten havaintojen aloittamista suoritettiin hajuhavainnointi Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen alueella, jotta kenttätöissä tunnistettiin oikeat, jätekeskukselta tulevat hajut. Kenttähavainnoinnissa tuulen alapuolella hajuviuhkan leveyttä rajattiin hajun esiintymisen ja mahdollisen esiintymissuunnan perusteella. Hajuviuhkan rajauksessa käytettiin apuna saksalaista VDI-ohjetta (VDI 3940). Hajun voimakkuutta arvioitiin jokaisessa havaintopisteessä. VDI 3940-ohjeen mukaan ja aikaisempien tutkimusten mukaan (VTT 2013) kussakin havaintopaikassa arvioidaan ilman laatua kymmenen minuutin ajan siten, että joka kymmenes sekunti kirjataan ilman hajutilanne nelijakoisen asteikon mukaan. Havainnoitsijat kirjasivat hajuhavainnon havainnointilomakkeeseen nelijakoisen asteikon mukaan (0: ei hajua, 1: heikko haju, 2: selvä haju, 3: voimakas haju). Havainnoinnissa tunnistettiin jätteenkäsittelykeskukselta peräisin olevia hajuja eikä muita tutkimusalueella esiintyviä hajuja arvioitu. Mittaustulosten käsittelyssä käsittelyyn on otettu havaintopisteet, joissa hajua on havaittu kymmenen minuutin havaintojaksojen aikana. Mittaustulosten käsittelyyn ei ole otettu havaintopisteitä, joissa hajua ei ole esiintynyt lainkaan (hajun voimakkuus 0 koko kymmenen minuutin havaintojakson aikana). Havainnointituloksista laskettiin hajun (hajuhavainnot voimakkuudelta 1 3) esiintymistiheys prosenttina havainnointiajasta. Lisäksi laskettiin voimakkuudeltaan vähintään selväksi arvioidun hajun (hajuhavainnot voimakkuudelta 2-3) esiintymistiheys (kun hajua on esiintynyt voimakkuudella 1 3, paljonko kokonaisajasta on tällöin esiintynyt hajua voimakkuudella 2-3 keskimäärin) prosenttina havainnointiajasta. Tällöin selvän hajun keskimääräisen esiintymistiheyden laskennassa on mukana myös arvoja (havaintopaikassa on esiintynyt hajua voimakkuudella 1, mutta ei voimakkuudella 2-3). Tutkimusalueen laajuus oli enimmillään n. 5 kilometrin etäisyydellä Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksesta.

6 5 Kenttähavainnointien aikana tapahtuneet toimenpiteet ja havainnot, jotka saattoivat hetkellisesti aiheuttaa hajua, on esitetty taulukossa 1. Taulukko 1. Hajua mahdollisesti aiheuttavat toiminnot Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksella hajumäärityksen kenttähavainnointipäivien aikana vuonna Pvm Toiminta Kompostointilaitoksien uloskannot. Sekajätepyöröpaalien ajo Vantaan Energian jätevoimalaan. Kantojen lajittelu Sekajätepyöröpaalien purku. Kompostin seulonta. Tunnelikompostoinnin uloskannot. Kantojen esikäsittely Sekajätepyöröpaalien purku. Kompostin seulonta. Tunnelikompostoinnin uloskannot. Kantojen esikäsittely Kompostilaitoksien uloskannot. Sekajätepyöröpaalien ajo Vantaan Energian jätevoimalaan Kompostiaumojen kääntö. Tunnelikompostoinnin uloskannot Sekajätteen paalaus ja varastointi. Kompostointilaitoksien uloskannot Sekajätteen paalaus ja varastointi. Kompostointilaitoksien uloskannot Sekajätteen paalaus ja varastointi. Kompostointilaitoksien uloskannot Sekajätteen paalaus ja varastointi. Kompostointilaitoksien uloskannot Sekajätteen paalaus ja varastointi. Kompostointilaitoksien uloskannot. Kompostiaumojen kääntö Sekajätteen paalaus ja varastointi. Kompostointilaitoksien uloskannot Sekajätteen paalaus ja varastointi. Kompostointilaitoksien uloskannot. Kompostiaumojen kääntö Kompostin seulonta. Sekajätteen paalaus Kompostin seulonta. Kompostilaitoksen ja vanhan kompostointilaitoksen uloskannot Kompostin seulonta. Kompostilaitoksen ja vanhan kompostointilaitoksen uloskannot Toimintoina kompostin uloskantovanhalta ja uudelta laitokselta sekä seulonta Aumankääntö. Kompostin seulonta Kompostien käännöt loppuivat Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta Kompostilaitoksien uloskannot. Kompostin seulonta. 2.3 Sääolosuhteet Kenttähavainnointien aikana seurattiin säätietoja. Säätiedot (lämpötila, ilmanpaine, tuulen suunta ja nopeus, suhteellinen kosteus sekä sademäärä), pelkistyneiden rikkiyhdisteiden (TRS) pitoisuudet ja hiukkaspitoisuudet (PM 10 ja PM 2,5) saatiin Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen sääasemalta (asema 1, toimiston ja vaaka-aseman vieressä) ja ilmanlaadun mittausasemalta (asema 2, vanhan kasan vieressä oleva asema).

7 6 Vesisade saattaa vaikuttaa hajun esiintymiseen ja leviämiseen. Kenttähavainnointien aikana ei ollut sadetta, lukuun ottamatta havaintopäivää , ja 9.11., jolloin oli pientä ajoittaista lumi-/räntäsadetta. Kenttähavainnoinnin aikaiset sää- ja ilmanlaatutiedot on esitetty liitteiden 1 ja 2 taulukoissa. 2.4 Hajun ohjearvot ja hajun kokeminen Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) tarkoituksena on ehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa, ehkäistä ja vähentää päästöjä sekä poistaa pilaantumisesta aiheutuvia haittoja. Ympäristönsuojelulaissa päästöllä tarkoitetaan ihmisen toiminnasta aiheutuvaa aineen, energian, melun, tärinän, säteilyn, valon, lämmön tai hajun päästämistä, johtamista tai jättämistä yhdestä tai useammasta kohdasta suoraan ilmaan tai epäsuorasti ilmaan, veteen tai maaperään. Suomessa ei ole hajupitoisuudelle ohjearvoja. Ihmiset tunnistavat hajun, ja kokevat sen haitallisuuden yksilöllisesti. Hajuhaitan vakavuuteen vaikuttavat hajun esiintymistiheyden lisäksi hajun voimakkuus ja miellyttävyysaste. Suomalaisen tutkimuksen mukaan hajun aiheuttamaa viihtyisyyshaittaa voidaan pitää merkittävänä, kun 25 5 asukkaista kokee hajun selvästi häiritseväksi (Arnold, M. 1995). 3 Tulokset Hajun keskimääräinen esiintymistiheys 0-2 kilometrin etäisyydellä jätteenkäsittelykeskuksesta (tutkimusalueen osat A, B ja C) oli 2 havainnoista esiintymistiheyden vaihdellessa 17-3 eri sektoreiden välillä. Hajun keskimääräinen esiintymistiheys 2-3 kilometrin etäisyydellä jätteenkäsittelykeskuksesta (tutkimusalueen osat D, E ja F) oli 18 % havainnoista esiintymistiheyden vaihdellessa 3-3 eri sektoreiden välillä. Yli kolmen kilometrin etäisyydellä (tutkimusalueen osat G, H ja I) hajun keskimääräinen esiintymistiheys oli 19 % havainnoista esiintymistiheyden vaihdellessa 0-4 eri sektoreiden välillä. Hajua esiintyi sektorilla H kahtena eri havaintopäivä yhteensä kolmessa eri havaintopisteessä. Hajun esiintymistiheydellä tarkoitetaan hajun esiintymistä ajan suhteen silloin, kun hajua esiintyy. Tarkastelussa eivät ole mukana havaintopisteet, joissa hajua ei havaittu lainkaan (kukaan ryhmän jäsenistä ei havainnut hajua ko. havaintopisteessä). Selvän hajun esiintymistiheyden laskemiseen otettiin mukaan havaintopisteet, joissa hajua oli esiintynyt (hajuhavainnot voimakkuudelta 1-3) ja laskettiin, paljonko kokonaisajasta on tällöin esiintynyt hajua voimakkuudella 2-3 keskimäärin. Vähintään selvän hajun keskimääräinen esiintymistiheys oli 0-2 kilometrin etäisyydellä jätteenkäsittelykeskuksesta 8 % havainnoista esiintymistiheyden vaihdellessa 5-12 % eri sektoreiden välillä. 2-3 kilometrin etäisyydellä vähintään selvän hajun keskimääräiseksi esiintymistiheys oli 1 % havainnoista tiheyden vaihdellessa välillä 0- eri sektoreiden välillä. Selvää hajua havaittiin yhtenä päivänä yhdessä havaintopisteessä yli kolmen kilometrin etäisyydellä jätteenkäsittelykeskuksesta. Kenttähavainnoinnissa jätteenkäsittelykeskuksesta peräisin olevan hajun erottaminen ulkoilmasta ja muista alueella esiintyvistä hajuista (liikenne, luonnosta peräisin olevat haju) oli selkeää. Hajulähteen (esim. kompostointi, aumat, paalaus, biolaitostoiminta) arviointi ei ollut selkeää, joten yksittäisiä hajunkuvauksia eri havaintopaikoille ei ole esitetty.

8 7 Taulukossa 2 sekä kuvissa 2 ja 3 on esitetty tässä tutkimuksessa saadut hajun ja selvän hajun esiintymistiheydet tutkimusalueella. Taulukossa 0 tarkoittaa, että hajua ei ole havaittu kyseisellä tutkimusalueella. Alueella on tehty aikaisemmin hajun esiintymistiheyteen liittyviä tutkimuksia (VTT 2013). Tulokset on esitetty taulukossa 3 sekä kuvissa 4 ja 5 on esitetty tässä tutkimuksessa saadut tulokset ja aikaisempia tuloksia. Verrattaessa saatuja tuloksia aikaisempiin tehtyihin tutkimuksiin tulee huomioida, että eri tutkimuskerrat eivät ole täysin vertailukelpoisia keskenään. Taulukko 2. Hajun ja selvän hajun esiintymistiheydet tutkimusalueella vuonna Alue 2016 Selvä Haju A B 5 17 C 7 25 D 4 34 E 0 16 F 0 3 G 0 0 H 3 43 I km km km 1 36 Koko alue 3 20 Taulukko 3. Aikaisemmat tutkimustulokset (hajun esiintyminen tutkimusalueella, [%]). (VTT 2013.) Alue Selvä Haju Selvä Haju Selvä Haju Selvä Haju Selvä Haju Selvä Haju A B <1 3 <1 4 <1 2 C D E <1 <1 7 7 <1 2 <1 <1 <1 3 <1 <1 F < G 2 4 < <1 <1 <1 <1 <1 5 H <1 <1 <1 <1 <1 <1 <1 <1 <1 2 <1 <1 I 3 4 <1 <1 <1 <1 <1 <1 1 4 <1 <1 0-2 km km km 2 3 <1 1 <1 2 <1 <1 <1 2 <1 2 Koko alue

9 % 3 17 % 16 % 4 Kuva 2. Hajun (hajuhavainnot voimakkuudella 1 3) esiintymistiheys Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen hajumäärityksen tutkimusalueella vuonna Karttalähde: Maanmittauslaitos.

10 9 7 % 12 % 5 % Kuva 3. Selvän hajun (hajuhavainnot voimakkuudella 2 3) esiintymistiheys Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen hajumäärityksen tutkimusalueella vuonna 2016.

11 % 1 % 6 % 1 25 % 2 27 % 26 % 12 % 16 % 17 % 3 27 % 29 % 19 % 19 % 26 % 27 % 3 21 % 12 % 15 % 11 % 1 22 % 5 % <1 % <1 % 5 % 17 % 32 % 2 % 4 1 % 2 % 16 % 7 % 2 % Kuva 4. Hajun esiintyminen (hajuhavainnot voimakkuudella 1 3) tutkimusalueella 2016, , , , 2003, 2002 ja Viimeisimmän tutkimuksen tulokset ovat ylimpänä listassa.

12 11 1 % 11 % 1 % 1 % 1 % 7 % 9 % 1 6 % 5 % 6 % 12 % 19 % % 15 % 1 8 % 6 % 5 % 9 % 2 % 2 % 5 % 2 1 % 7 % Kuva 5. Selvän hajun (hajuhavainnot voimakkuudella 2 3) esiintyminen tutkimusalueella 2016, , , , 2003, 2002 ja Viimeisimmän tutkimuksen tulokset ovat ylimpänä listassa.

13 12 4 Tulosten tarkastelu Kenttähavainnoinnissa jätteenkäsittelykeskuksesta peräisin olevan hajun erottaminen ulkoilmasta ja muista alueella esiintyvistä hajuista (liikenne, luonnosta peräisin olevat hajut) oli selkeää. Hajulähteen (esim. kompostointi, aumat, paalaus, biolaitostoiminta) arviointi ei ollut selkeää, joten yksittäisiä hajunkuvauksia eri havaintopaikoille ei ole esitetty. Hajuviuhkan leviämissuunta jätteenkäsittelykeskuksesta noudatti pääsääntöisesti kenttähavainnoinnin aikaista tuulen suuntaa. Suurin hajun esiintymistiheys havaittiin jätteenkäsittelykeskuksen koillispuolella. Suurimmat hajun esiintymistiheydet olivat jätteenkäsittelykeskusta lähimpänä olevilla alueilla (tutkimusalueen osat A, C ja D). Hajun suuri esiintymistiheys oli myös tutkimussektorilla H. Sektorilla H havaittiin hajua kahtena eri tutkimuspäivänä (3.11. ja ) yhteensä kolmessa eri havaintopaikassa. Verrattaessa tämän tutkimuksen tuloksia aikaisempiin tutkimustuloksiin (Taulukko 3) arvioidaan, että hajun esiintymistiheys (hajun voimakkuus 1-3) on mahdollisesti hieman kasvanut tutkimussektoreilla B, D ja E. Hajun esiintymistiheys on kasvanut myös sektoreilla H ja I, mutta näillä molemmilla sektoreilla havaittiin hajua vain yhteensä neljällä eri havaintopaikalla koko tutkimuksen aikana. Haju ei kenttähavaintojen perusteella levinnyt laajalle alueelle kyseisinä päivinä sektoreilla H ja I. Selvän hajun esiintymistiheys oli keskimäärin koko alueella (kun hajua on esiintynyt voimakkuudella 1-3, on kokonaishavaintoajasta ollut tällöin selvän hajun esiintymistiheys ). Selvää hajua havaittiin pääsääntöisesti vain jätekeskuksen lähiympäristössä (tutkimusalueen osat A, B ja C). Hajun esiintyminen ympäristössä on hyvin riippuvainen tuulen suunnasta. Havaintopisteet valittiin tuulen alapuolelta ja hajuviuhka rajattiin tuulen alapuolen suuntaan. Tilanne kuvaa tällöin mahdollisesti pahinta mahdollista tilannetta hajun leviämisen kannalta kyseisellä alueella. Hajun esiintyminen ei ollut jatkuvaa, vaan pääsääntöisesti haju esiintyi ajoittaisina tuulahduksina. Verrattaessa saatuja tuloksia aikaisempiin tehtyihin tutkimuksiin tulee huomioida, että tutkimuskerrat eivät ole täysin vertailukelpoisia keskenään. Tuloksiin vaikuttavat mm. vallitseva säätila, kenttähavainnoinnin ajankohta, havaintopaikkojen määrä ja sijainti (maastonmuodot), kenttähavainnoinnissa hajuviuhkan rajaamisen onnistuminen, datankäsittelymenetelmä ja se, että ihmiset saattavat kokea hajun voimakkuuden eri tavoin. Jyväskylä Anne Kiljunen Ympäristöasiantuntija Nab Labs Oy Survontie 9 (YAD) Jyväskylä

14 13 Kirjallisuus Arnold, M. 1995: Hajuohjearvojen perusteet. VTT Tiedotteita Espoo VTT 2013: Hajun määrittäminen Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristös-sä kenttähavainnoilla Loppuraportti. Tutkimusselostus. Nro VTT-S VDI 3940: Bestimmung der Geruchsstoffimmission durch Begehungen. Verein Deut-scher Ingenieure. Düsseldorf YSL 527/2014: Ympäristönsuojelulaki. Annettu Helsingissä

15 14 pvm Liite 1: Hajun esiintyminen (hajuhavainnot voimakkuudella 1-3) Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen hajumäärityksen tutkimusalueella vuonna 2016 Hajumäärityksen kenttähavainnoinnin tulokset ja säähavainnot Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä vuonna Hajun esiintyminen (hajuhavainnot voimakkuudella 1 3) tutkimusalueen osissa on merkitty taulukkoon x:lla. aika :20-17: :00-17: :45-12: :40-16: :20-13: :50-14: :30-16: :35-15: :45-16: :20-15: :40-14: :20-19: :05-13:45 11: :10 8: :25 10: :55 11: :10 11: :25 11: :50 8: :20 11: :45 12: :30 11: :00 12: :55 12: :25 12: :35 C tuuli suunta * 11,2 pohjoinen 6,0 lounas 5,5 5,3 17,3 ** 20,1 lounas 13,5 pohjoinen 14,7 kaakko 11,0 21,0 23,4 23,4 15,9 kaakko luode itä 8,2 pohjoinen 6,1 koillinen 1,8 pohjoinen 5,7 kaakko 6,0 4,4 0,7 itä itä itä 0,7 koillinen -1,6 pohjoinen -4,8 koillinen -3,5 koillinen -2,5 pohjoinen -1,0 luode m/s 3,0 4,3 5,5 7,2 3,4 2,9 4,2 4,5 5,2 3,8 2,1 4,3 5,0 4,1 4,2 1,5 4,9 3,9 4,5 2,4 0,8 3,0 5,2 2,8 1,4 1,3 ilmanpaine hpa RH % sade mm tuuli nopeus säteily W/m2 TRS asema 1 µg/m 3 PM 10 µg/m 3 PM 2,5 µg/m 3 TRS asema 2 µg/m 3 hajuhavainnot etäisyys alle 2km etäisyys 2-3km etäisyys 3 5 km A B C D E F G H I ,25 2,4 0,8 0,14 x x ,19 2,1 1,5-0,14 x x ,071 3,4 2,2-0,003 x x ,12 3,9 1,7-0,009 x x ,8 3,2 0,16 x ,027 12,7 3,1-0,002 x ,080 2,8 0,5-0,042 x x ,26 8,9 2,5 0,32 x x ,016 6,3 1,4-0,008 x x ,10 9,6 3,8 0,15 x x ,044 14,8 4,7-0,02 x x ,018 12,7 6,0 0,005 x ,17 8,4 1,9 0,048 x ,32 1,8 0,7 0,24 x x ,36 4,3 1,3 0,21 x x x ,29 2,1 1,6 0, ,12 5,1 3,8 0,28 x x ,009 18,9 13,6 0,23 x x ,068 8,1 6,5 0,26 x 95 0, ,051 7,7 6,2 0,69 x ,35 12,1 8,9 0,39 x ,23 3,6 2,7 0,22 x x x x 81 0, ,16 7,5 5,0 0,18 x x 92 0, ,02 7,4 5,9 0,38 x ,10 4,1 3,3 0,26 x x x ,36 2,3 1,3-0,52 x x *Tuulen suunta: Keskimääräinen tuulen suunta. Kertoo, mistä suunnasta tuulee. ** 3.5. säätiedot ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman säätiedot (Ämmässuon sääasemalla sähkökatko). RH=suhteellinen kosteus.

16 15 pvm Liite 2: Selvän hajun esiintyminen (hajuhavainnot voimakkuudella 2-3) Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen hajumäärityksen tutkimusalueella vuonna 2016 Hajumäärityksen kenttähavainnoinnin tulokset ja säähavainnot Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen ympäristössä vuonna Vähintään selvän hajun esiintyminen (hajuhavainnot voimakkuudella 2 3) tutkimusalueen osissa on merkitty taulukkoon x:lla. aika :20-17: :00-17: :45-12: :40-16: :20-13: :50-14: :30-16: :35-15: :45-16: :20-15: :40-14: :20-19: :05-13:45 11: :10 8: :25 10: :55 11: :10 11: :25 11: :50 8: :20 11: :45 12: :30 11: :00 12: :55 12: :25 12: :35 C tuuli suunta* 11,2 pohjoinen 6,0 lounas 5,5 5,3 17,3** 20,1 lounas 13,5 pohjoinen 14,7 kaakko 11,0 21,0 23,4 23,4 15,9 kaakko luode itä 8,2 pohjoinen 6,1 koillinen 1,8 pohjoinen 5,7 kaakko 6,0 4,4 0,7 itä itä itä 0,7 koillinen -1,6 pohjoinen -4,8 koillinen -3,5 koillinen -2,5 pohjoinen -1,0 luode m/s 3,0 4,3 5,5 7,2 3,4 2,9 4,2 4,5 5,2 3,8 2,1 4,3 5,0 4,1 4,2 1,5 4,9 3,9 4,5 2,4 0,8 3,0 5,2 2,8 1,4 1,3 ilmanpaine hpa RH % sade mm tuuli nopeus säteily W/m2 TRS asema 1 µg/m 3 PM 10 µg/m 3 PM 2,5 µg/m 3 TRS asema2 µg/m ,25 2,4 0,8 0,14 x ,19 2,1 1,5-0,14 x x ,071 3,4 2,2-0,003 x x ,12 3,9 1,7-0,009 x x ,8 3,2 0, ,027 12,7 3,1-0,002 x ,080 2,8 0,5-0,042 x ,26 8,9 2,5 0,32 x x ,016 6,3 1,4-0,008 x x ,10 9,6 3,8 0,15 x ,044 14,8 4,7-0,02 x ,018 12,7 6,0 0, ,17 8,4 1,9 0,048 x ,32 1,8 0,7 0,24 x ,36 4,3 1,3 0, ,29 2,1 1,6 0, ,12 5,1 3,8 0,28 x x ,009 18,9 13,6 0, ,068 8,1 6,5 0,26 x 95 0, ,051 7,7 6,2 0,69 x ,35 12,1 8,9 0, ,23 3,6 2,7 0,22 x x 81 0, ,16 7,5 5,0 0, , ,02 7,4 5,9 0,38 hajuhavainnot etäisyys alle 2 km etäisyys 2-3 km etäisyys 3 5 km A B C D E F G H I ,10 4,1 3,3 0,26 x ,36 2,3 1,3-0,52 x x *Tuulen suunta: Keskimääräinen tuulen suunta. Kertoo, mistä suunnasta tuulee. ** 3.5. säätiedot ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman säätiedot (Ämmässuon sääasemalla sähkökatko). RH=suhteellinen kosteus.

HAJUN MÄÄRITTÄMINEN KENTTÄHAVAINNOINNILLA HELSINKI VANTAAN LENTOASEMAN LÄHEISYYDESSÄ LASKUOJIEN VARSILLA

HAJUN MÄÄRITTÄMINEN KENTTÄHAVAINNOINNILLA HELSINKI VANTAAN LENTOASEMAN LÄHEISYYDESSÄ LASKUOJIEN VARSILLA TUTKIMUSSELOSTUS VTT S 08186 08 3.10.2008 HAJUN MÄÄRITTÄMINEN KENTTÄHAVAINNOINNILLA HELSINKI VANTAAN LENTOASEMAN LÄHEISYYDESSÄ LASKUOJIEN VARSILLA Tilaaja: FINAVIA Helsinki Vantaa VTT TUTKIMUSSELOSTUS

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 2.4.217 Viite 82116477-1 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HELMIKUU 217 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN

Lisätiedot

JOENSUUN VESI KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMON HAJUSEURANTA 2019

JOENSUUN VESI KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMON HAJUSEURANTA 2019 Vastaanottaja Joensuun Kaupunki Joensuun Vesi Pasi Kakkonen Puhdistamontie 2 80220 JOENSUU Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 21.5.2019 Viite 1510048281 JOENSUUN VESI KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMON HAJUSEURANTA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 16.1.2018 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MARRASKUU 2017 KEKKILÄ OY

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI SYYSKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI SYYSKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 14.12.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI SYYSKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTIKUU 2015

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTIKUU 2015 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.7.2015 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTIKUU 2015 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI KESÄKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI KESÄKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 16.9.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA YMPÄRISTÖPANEELI KESÄKUU 2016 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TOUKOKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TOUKOKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 1.7.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TOUKOKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 19.11.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI SYYSKUU 2017 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

Akonniemen ympäristöpaneeli

Akonniemen ympäristöpaneeli Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further Vapo Oy Varkauden kaupunki Akonniemen ympäristöpaneeli Tammikuu 2008 82118373 20.3.2008 Vapo Oy Varkauden kaupunki Akonniemen ympäristöpaneeli Tammikuu

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MARRASKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MARRASKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 7.2.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MARRASKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKAKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKAKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 27.12.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKAKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HEINÄKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HEINÄKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 12.10.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HEINÄKUU 2016 KEKKILÄ OY

Lisätiedot

METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI

METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 1.4.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMIKUU 2017 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 19.11.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI ELOKUU 2017 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTIKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTIKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 30.6.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTIKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 19.9.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI KESÄKUU 2017 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI ELOKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI ELOKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 10.11.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI ELOKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 12.9.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TOUKOKUU 2017 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 12.9.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTIKUU 2017 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 12.9.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2017 KEKKILÄ OY

Lisätiedot

VAPO OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HELMIKUU 2011

VAPO OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HELMIKUU 2011 Vastaanottaja Vapo Oy Biotech ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä..20 Viite 826477 VAPO OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HELMIKUU 20 VAPO OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 8.6.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

Akonniemen ympäristöpaneeli

Akonniemen ympäristöpaneeli Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further Vapo Oy Varkauden kaupunki Akonniemen ympäristöpaneeli Marraskuu 2007 82118373 23.1.2008 Vapo Oy Varkauden kaupunki Akonniemen ympäristöpaneeli Marraskuu

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2015

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2015 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 17.6.2015 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2015 KEKKILÄ OY

Lisätiedot

Akonniemen ympäristöpaneeli

Akonniemen ympäristöpaneeli Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further Vapo Oy Varkauden kaupunki Akonniemen ympäristöpaneeli Lokakuu 2007 82118373 3.1.2008 Vapo Oy Varkauden kaupunki Akonniemen ympäristöpaneeli Lokakuu 2007

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HELMIKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HELMIKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 4.5.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HELMIKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2013

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2013 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 30.4.2013 Viite 82116477 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI MAALISKUU 2013 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKAKUU 2015

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKAKUU 2015 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti 11.1.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKAKUU 2015 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN

Lisätiedot

Mistä hajuja tulee ja miten niitä mitataan?

Mistä hajuja tulee ja miten niitä mitataan? TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Mistä hajuja tulee ja miten niitä mitataan? Ilmansuojelupäivät Lappeenranta 22.-23.8.2017 Tuula Kajolinna Hajujen muodostumisesta Yleensä ympäristössä esiintyvät hajut

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMIKUU 2016

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMIKUU 2016 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 26.4.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMIKUU 2016 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI ELOKUU 2015

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI ELOKUU 2015 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti 29.10.2015 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI ELOKUU 2015 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TOUKOKUU 2015

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TOUKOKUU 2015 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.7.2015 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI TOUKOKUU 2015 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

Domargårdin jäteaseman ympäristöpaneeli

Domargårdin jäteaseman ympäristöpaneeli Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further --- Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Domargårdin jäteaseman ympäristöpaneeli Elokuu 2009 82121622 7.10.2009 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Domargårdin jäteaseman

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI. Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta. Raportti Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 13.9.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI HEINÄKUU 2017 KEKKILÄ OY JA

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTI-KESÄKUU 2010

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI HUHTI-KESÄKUU 2010 Vastaanottaja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 14.9.2010 82121622 ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY YMPÄRISTÖPANEELI

Lisätiedot

Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet tammi-kesäkuussa 2017

Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet tammi-kesäkuussa 2017 Asiantuntijapalvelut, Ilmanlaatu ja energia ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet tammi-kesäkuussa METSÄ FIBRE OY RAUMAN TEHTAAT RAUMAN BIOVOIMA

Lisätiedot

ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA

ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA METSÄ FIBRE OY RAUMAN TEHTAAT RAUMAN BIOVOIMA OY JA FORCHEM OY ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA Kuva: U P M Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet tammi-kesäkuussa ASIANTUNTIJAPALVELUT

Lisätiedot

Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet tammi-kesäkuussa 2016

Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet tammi-kesäkuussa 2016 Asiantuntijapalvelut, Ilmanlaatu ja energia 216 ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet tammi-kesäkuussa 216 METSÄ FIBRE OY RAUMAN TEHTAAT RAUMAN

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILU ELOKUU

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILU ELOKUU TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILU ELOKUU 15.8.2019 Raportti nro 631-19-6516 Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy:n hajutarkkailija suoritti aistinvaraista hajutarkkailua Kakolanmäen jätevedenn

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti tammi- ja helmikuulta 2017

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti tammi- ja helmikuulta 2017 KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti tammi- ja helmikuulta 217 YHTEENVETO TULOKSISTA Alkutalven lauha säätyyppi jatkui tammi- ja helmikuussakin. Tammikuun keskilämpötila

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILU HEINÄKUU

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILU HEINÄKUU TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILU HEINÄKUU 25.7.2019 Raportti nro 631-19-6378 Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy:n hajutarkkailija suoritti aistinvaraista hajutarkkailua Kakolanmäen

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti syyskuulta 2016

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti syyskuulta 2016 KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti syyskuulta 216 YHTEENVETO TULOKSISTA Syyskuussa syksy ei vielä edennyt kovin pitkälle, vaan säätyyppi pysyi varsin lämpimänä. Syyskuussa

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti elokuulta 2016

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti elokuulta 2016 KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti elokuulta 216 YHTEENVETO TULOKSISTA Elokuu oli Pohjois-Savossa sääolosuhteiltaan varsin tavanomainen. Kuopion ja Varkauden ilmanlaatu oli

Lisätiedot

ILMANLAATU JA ENERGIA 2019 RAUMAN METSÄTEOLLISUUDEN ILMANLAADUN SEURANTA

ILMANLAATU JA ENERGIA 2019 RAUMAN METSÄTEOLLISUUDEN ILMANLAADUN SEURANTA ILMANLAATU JA ENERGIA RAUMAN METSÄTEOLLISUUDEN ILMANLAADUN SEURANTA Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet Rauman Sinisaaressa tammi kesäkuussa RAUMAN METSÄTEOLLISUUDEN ILMANLAADUN SEURANTA

Lisätiedot

Jäteveden ja purkuvesistön mikrobitutkimukset kesällä 2016

Jäteveden ja purkuvesistön mikrobitutkimukset kesällä 2016 Tutkimusraportti 121 / 2017 Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Nenäinniemen puhdistamo Jäteveden ja purkuvesistön mikrobitutkimukset kesällä 2016 Nab Labs Oy Arja Palomäki Sisällys 1 TUTKIMUKSEN TAUSTA...

Lisätiedot

Kuva 1. Liikenteen PM10-päästöt (kg/v/m) ja keskimääräiset vuorokausiliikennemäärät vuonna 2005.

Kuva 1. Liikenteen PM10-päästöt (kg/v/m) ja keskimääräiset vuorokausiliikennemäärät vuonna 2005. LIITEKUVAT Seuraavissa karttakuvissa on esitetty laskentapisteittäisistä keskiarvoista samanarvonviivoin muodostetut korkeimpien pitoisuuksien alueet, joilla tietyn pitoisuuden ylittyminen on pitkän havaintojakson

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMI-MAALISKUU 2011

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMI-MAALISKUU 2011 Vastaanottaja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 16.5.2011 Viite 82133537 ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY YMPÄRISTÖPANEELI

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti heinäkuulta 2017

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti heinäkuulta 2017 KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti heinäkuulta 217 YHTEENVETO TULOKSISTA Heinäkuu oli yleisilmeeltään kolea. Sademäärä Pohjois-Savossa oli ajankohtaan nähden varsin

Lisätiedot

Mittaukset: Sääolosuhteet mittausten aikana ( klo 14 17):

Mittaukset: Sääolosuhteet mittausten aikana ( klo 14 17): Speedwayradan melumittaukset 15.8.2015 Kohde: Kuusaankosken speedwayrata (Kuusaantie 26, Kuusankoski) Yhteystiedot: Kuusaankosken moottorimieskerho ry (http://www.kmmkry.net/alkusivu.htm). Toiminnan kuvaus:

Lisätiedot

ALAKORKALON KOMPOSTOINTILAITOS Hajutarkkailuraportti 01-04/2016

ALAKORKALON KOMPOSTOINTILAITOS Hajutarkkailuraportti 01-04/2016 ALAKORKALON KOMPOSTOINTILAITOS Hajutarkkailuraportti 01-04/016 Tarkastus Päivämäärä 3/6/016 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Venla Pesonen Ramboll Finland Oy Eero Parkkola, Ramboll Finland Oy Satu Pekkala,

Lisätiedot

PIENHIUKKASTEN JA HENGITETTÄVIEN HIUKKASTEN MITTAUSRAPORTTI

PIENHIUKKASTEN JA HENGITETTÄVIEN HIUKKASTEN MITTAUSRAPORTTI 16 Raportti PR-P1026-1 Sivu 1 / 6 Naantalin kaupunki Turku 25.9.2012 Kirsti Junttila PIENHIUKKASTEN JA HENGITETTÄVIEN HIUKKASTEN MITTAUSRAPORTTI Tonester Oy, Rymättylä Mittaus 5. 17.9.2012 Raportin vakuudeksi

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti touko- ja kesäkuulta 2017

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti touko- ja kesäkuulta 2017 KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti touko- ja kesäkuulta 217 YHTEENVETO TULOKSISTA Touko- ja kesäkuu olivat molemmat ajankohtaan nähden selvästi koleampia. Touko-

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 31.3.2017 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN

Lisätiedot

Metsä-Tuomelan ympäristöpaneeli

Metsä-Tuomelan ympäristöpaneeli Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further --- Vapo Oy Biotech Nurmijärven kunta Metsä-Tuomelan ympäristöpaneeli Joulukuu 2009 ja vuosiyhteenveto 2009 82116477 15.2.2010 Vapo Oy Biotech Nurmijärven

Lisätiedot

DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA, PORVOO HENGITETTÄVIEN HIUKKASTEN (PM10) JA HAISEVIEN RIKKIYH- DISTEIDEN (TRS) MITTAUKSET

DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA, PORVOO HENGITETTÄVIEN HIUKKASTEN (PM10) JA HAISEVIEN RIKKIYH- DISTEIDEN (TRS) MITTAUKSET Vastaanottaja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 25.1.2016 Viite 1510022103-001-M1 DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA, PORVOO HENGITETTÄVIEN HIUKKASTEN (PM10) JA HAISEVIEN RIKKIYH- DISTEIDEN

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti joulukuulta 2016

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti joulukuulta 2016 KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti joulukuulta 216 YHTEENVETO TULOKSISTA Joulukuu oli varsin lauha talvikuukausi. Koska pakkasia oli varsin vähän, myös Ilmanlaatu

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI JOULUKUU 2012 JA VUOSIYHTEENVETO 2012

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI JOULUKUU 2012 JA VUOSIYHTEENVETO 2012 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 21.3.2013 Viite 82116477 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN JOULUKUU 2012 JA VUOSIYHTEENVETO 2012 KEKKILÄ OY

Lisätiedot

Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen melumittaus

Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen melumittaus Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen melumittaus 11.12.2017 HSY jätehuolto Olli Kontkanen, Tiina Kumpula 5.1.2018 Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen melumittaus 11.12.2017 5.1.2018 1 (5) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI JOULUKUU 2015 JA VUOSIYHTEENVETO 2015

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI JOULUKUU 2015 JA VUOSIYHTEENVETO 2015 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 7.4.2016 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN JOULUKUU 2015 JA VUOSIYHTEENVETO 2015 KEKKILÄ

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti maalis- ja huhtikuulta 2017

KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti maalis- ja huhtikuulta 2017 KUOPION, SIILINJÄRVEN, SUONENJOEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti maalis- ja huhtikuulta 217 YHTEENVETO TULOKSISTA Kevään alku maaliskuussa oli sääolosuhteiltaan melko tavanomainen, mutta huhtikuussa

Lisätiedot

TÄYDENNYKSEN LIITE 34-2

TÄYDENNYKSEN LIITE 34-2 SUNSHINE KAIDI NEW ENERGY GROUP Permitting engineering services TYÖNUMERO F13551 ILMANLAADUN TARKKAILU Sisältö 1 Ilmanlaadun tarkkailu 2 1.1 Kemin nykyinen ilman laadun tarkkailu 2 1.2 Aiemmissa mittauksissa

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILUT VUONNA Tarkkailututkimusten yhteenveto

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N HAJUTARKKAILUT VUONNA Tarkkailututkimusten yhteenveto TURU UDU PUHDITAMO OY: HAJUTARKKAILUT VUOA 2017 Tarkkailututkimusten yhteenveto 6.4.2018 631-18-2019 1 isällys 1. YLITÄ... 2 2. HAJUTARKKAILUTUTKIMUKT JA HAJUMITTAUKT... 2 2.1. Tarkkailun toteutus... 2

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN MELUSELVITYKSEN MELUMITTAUKSET

PIEKSÄMÄEN MELUSELVITYKSEN MELUMITTAUKSET FCG Finnish Consulting Group Oy Keski-Savon ympäristötoimi PIEKSÄMÄEN MELUSELVITYKSEN MELUMITTAUKSET Raportti 171905-P11889 30.11.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 30.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI

METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 9.2.2018 Viite 82116477-001 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Ympäristölautakunta 10.04.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Ympäristölautakunta 10.04.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.04.2014 Sivu 1 / 1 141/11.01.00/2014 37 Ämmässuon jätteidenkäsittelykeskuksen toiminta 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Harri Anttila, puh. 043 826 5219 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI HEINÄ-SYYSKUU 2010

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI HEINÄ-SYYSKUU 2010 Vastaanottaja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 27.10.2010 82121622 ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN Päivämäärä

Lisätiedot

Nurmon osayleiskaava-alueella sijaitsevien kotieläinyksiköiden hajuhaitan arviointi

Nurmon osayleiskaava-alueella sijaitsevien kotieläinyksiköiden hajuhaitan arviointi Nurmon osayleiskaava-alueella sijaitsevien kotieläinyksiköiden hajuhaitan arviointi -jatkoselvitysraportti Maarit Hellstedt Vanhempi tutkija, DI 29.6.2016 1 Tausta Luonnonvarakeskus on maaliskuussa 2016

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti joulukuulta helmikuulta 2018

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti joulukuulta helmikuulta 2018 KUOPION, SIILINJÄRVEN JA VARKAUDEN ILMANLAATU: Kuukausiraportti joulukuulta 17 - helmikuulta 18 YHTEENVETO TULOKSISTA Kuopion, Varkauden ja Siilinjärven ilmanlaatu heikkeni selvästi lauhan loppusyksyn

Lisätiedot

KEMIJOEN JÄÄPEITTEEN SEURANTA PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS VÄLILLÄ 2012

KEMIJOEN JÄÄPEITTEEN SEURANTA PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS VÄLILLÄ 2012 JÄÄLINJAT PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS J-P.Veijola 2.12.212 1 (2) ROVANIEMEN ENERGIA OY KEMIJOEN JÄÄPEITTEEN SEURANTA PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS VÄLILLÄ 212 Talven 212 aikana jatkettiin vuonna 29 aloitettua

Lisätiedot

ILMANLAADUN MITTAUKSIA SIIRRETTÄVÄLLÄ MITTAUSASEMALLA TURUSSA 3/05 2/06 KASVITIETEELLINEN PUUTARHA, RUISSALO

ILMANLAADUN MITTAUKSIA SIIRRETTÄVÄLLÄ MITTAUSASEMALLA TURUSSA 3/05 2/06 KASVITIETEELLINEN PUUTARHA, RUISSALO ILMANLAADUN MITTAUKSIA SIIRRETTÄVÄLLÄ MITTAUSASEMALLA TURUSSA 3/05 2/06 KASVITIETEELLINEN PUUTARHA, RUISSALO Turun kaupunki ympäristönsuojelutoimisto 2006 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MITTAUSJÄRJESTELMÄ...

Lisätiedot

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: ENVOR GROUP OY PORIN BIOKAASULAITOKSEN HAJUPÄÄSTÖN MATEMAATTINEN MALLINNUS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: ENVOR GROUP OY PORIN BIOKAASULAITOKSEN HAJUPÄÄSTÖN MATEMAATTINEN MALLINNUS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: 20601570 ENVOR GROUP OY PORIN BIOKAASULAITOKSEN HAJUPÄÄSTÖN MATEMAATTINEN MALLINNUS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIMIKM FIMIKM FILAHD VALMIS 5.1.2018 FIMIKM FIMIKM

Lisätiedot

Ilmanlaatu Ämmässuolla vuonna 2016

Ilmanlaatu Ämmässuolla vuonna 2016 Ilmanlaatu Ämmässuolla vuonna 2016 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

ILMANTARKKAILUN VUOSIRAPORTTI 2015

ILMANTARKKAILUN VUOSIRAPORTTI 2015 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ILMANTARKKAILUN VUOSIRAPORTTI 2015 Kaupunkirakenteen toimiala Rakentaminen ja Ympäristö Yleistä Tähän raporttiin on koottu yhteenveto Jyväskylän keskustan ja Palokan mittausasemien

Lisätiedot

YHDYSKUNTAILMAN RAPORTTI

YHDYSKUNTAILMAN RAPORTTI Valkeakosken kaupunki Ympäristönsuojelu PL 2 (Sääksmäentie 2) 3761 VALKEAKOSKI YHDYSKUNTAILMAN RAPORTTI HEINÄ-SYYSKUU 215 2 Yhteenveto ilmanlaadusta neljännesvuosijaksolla heinä-syyskuu: Valkeakosken kaupungin

Lisätiedot

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI JOULUKUU 2013 JA VUOSIYHTEENVETO 2013

KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN YMPÄRISTÖPANEELI JOULUKUU 2013 JA VUOSIYHTEENVETO 2013 Vastaanottaja Kekkilä Oy ja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 6.2.2014 Viite 82116477 KEKKILÄ OY JA NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN JOULUKUU 2013 JA VUOSIYHTEENVETO 2013 KEKKILÄ OY

Lisätiedot

Ilmanlaatu Ämmässuolla vuonna 2017

Ilmanlaatu Ämmässuolla vuonna 2017 Ilmanlaatu Ämmässuolla vuonna 2017 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

Mittaukset suoritettiin tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuun kymmenennen päivän tietämillä. ( liite 2 jää ja sää havainnot )

Mittaukset suoritettiin tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuun kymmenennen päivän tietämillä. ( liite 2 jää ja sää havainnot ) JÄÄLINJAT 1 (1) Rovaniemi 8.12.21 ROVANIEMEN ENERGIA OY KEMIJOEN JÄÄPEITTEEN SEURANTA PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS 29-21 Talven 21 aikana tehtiin Paavalniemi - Sorronkangas välille 6 jäätarkkailu linjaa

Lisätiedot

ENDOMINES OY, RÄMEPURON KAIVOS ILMANLAATUMITTAUKSET, KEVÄT-KESÄ 2015

ENDOMINES OY, RÄMEPURON KAIVOS ILMANLAATUMITTAUKSET, KEVÄT-KESÄ 2015 Vastaanottaja Endomines Oy Anne Valkama Pampalontie 11 82967 Hattu Asiakirjatyyppi Mittausraportti Päivämäärä 16.9.2015 Projekti 1510015909 ENDOMINES OY, RÄMEPURON KAIVOS ILMANLAATUMITTAUKSET, KEVÄT-KESÄ

Lisätiedot

HSY, ESPOO ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELY- KESKUKSEN MELUMITTAUS. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Melumittausraportti

HSY, ESPOO ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELY- KESKUKSEN MELUMITTAUS. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Melumittausraportti Vastaanottaja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY Asiakirjatyyppi Melumittausraportti Päivämäärä 23.2.2017 Viite 1510018805 HSY, ESPOO ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELY- KESKUKSEN MELUMITTAUS HSY, ESPOO ÄMMÄSSUON

Lisätiedot

1 JOHDANTO 3 2 LÄHTÖTIEDOT JA MENETELMÄT 4

1 JOHDANTO 3 2 LÄHTÖTIEDOT JA MENETELMÄT 4 Karri Kauppila KOTKAN JA HAMINAN TUULIVOIMALOIDEN MELUMITTAUKSET 21.08.2013 Melumittausraportti 2013 SISÄLLYS 1 JOHDANTO 3 2 LÄHTÖTIEDOT JA MENETELMÄT 4 2.1 Summan mittauspisteet 4 2.2 Mäkelänkankaan mittauspisteet

Lisätiedot

Meluraportti, Honkamäki

Meluraportti, Honkamäki Page 1 of 9 Honkamaki_CG140320- Rev1.3-meluraportti Etha Wind Oy Ab Keilaranta 5 02150 Espoo Finland Meluraportti, Honkamäki Versio Päivämäärä Tekijät Tiivistelmä Rev1.1 24.3.2014 Christian Granlund, Antti

Lisätiedot

Kouvolan ratapihan melumittaukset

Kouvolan ratapihan melumittaukset Kouvolan ratapihan melumittaukset 8.12. 9.12.2015 Kohde: Kouvolan ratapiha, Terminaalinkatu 1 Yhteystiedot: Tero Helve, VR Transpoint Toiminnan kuvaus: Ratapihalla tapahtuvaa junien liikennettä, vaunujen

Lisätiedot

KEMIJOEN JÄÄPEITTEEN SEURANTA PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS VÄLILLÄ 2013

KEMIJOEN JÄÄPEITTEEN SEURANTA PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS VÄLILLÄ 2013 JÄÄLINJAT PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS J-P.Veijola 12.2.214 1 (1) ROVANIEMEN ENERGIA OY KEMIJOEN JÄÄPEITTEEN SEURANTA PAAVALNIEMI - SORRONKANGAS VÄLILLÄ 213 Talven 213 aikana jatkettiin vuonna 29 aloitettua

Lisätiedot

Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys

Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys Mittausraportti_936 /2011/OP 1(8) Tilaaja: Endomines Oy Juha Reinikainen Pampalontie 11 82967 Hattu Käsittelijä: Symo Oy Olli Pärjälä 010

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKA-JOULUKUU 2010 SEKÄ VUOSIYHTEENVETO 2010

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI LOKA-JOULUKUU 2010 SEKÄ VUOSIYHTEENVETO 2010 Vastaanottaja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 8.2.2011 Viite 82121622 ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN LOKA-JOULUKUU 2010 SEKÄ VUOSIYHTEENVETO 2010 ITÄ-UUDENMAAN

Lisätiedot

ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA

ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA METSÄ FIBRE OY RAUMAN TEHTAAT RAUMAN BIOVOIMA OY JA FORCHEM OY ILMANLAADUN SEURANTA RAUMAN SINISAARESSA Kuva: UPM Rikkidioksidin ja haisevien rikkiyhdisteiden pitoisuudet vuonna 213 ASIANTUNTIJAPALVELUT

Lisätiedot

Oppipojankuja 6, 70780 Kuopio jussi.karteva@symo.fi puh. 010 666 7813 TIKALAN OY:N YMPÄRISTÖMELUMITTAUS. Mittausaika: 18.11.2011

Oppipojankuja 6, 70780 Kuopio jussi.karteva@symo.fi puh. 010 666 7813 TIKALAN OY:N YMPÄRISTÖMELUMITTAUS. Mittausaika: 18.11.2011 Ympäristömelumittaus 1(6) Tilaaja: Tikalan Oy Tapio Tikka Kalmarintie 160 43270 Kalmari Käsittelijä: Jussi Kärtevä Oppipojankuja 6, 70780 Kuopio jussi.karteva@symo.fi puh. 010 666 7813 TIKALAN OY:N YMPÄRISTÖMELUMITTAUS

Lisätiedot

Suomen kaatopaikat kasvihuonekaasujen lähteinä. Tuomas Laurila Ilmatieteen laitos

Suomen kaatopaikat kasvihuonekaasujen lähteinä. Tuomas Laurila Ilmatieteen laitos Suomen kaatopaikat kasvihuonekaasujen lähteinä Tuomas Laurila Ilmatieteen laitos Johdanto: Kaatopaikoilla orgaanisesta jätteestä syntyy kasvihuonekaasuja: - hiilidioksidia, - metaania - typpioksiduulia.

Lisätiedot

Rakennustyömaiden pölymittaukset Kalasatamassa Tommi Wallenius

Rakennustyömaiden pölymittaukset Kalasatamassa Tommi Wallenius Rakennustyömaiden pölymittaukset Kalasatamassa 7.3.2019 Tommi Wallenius Mittauksen tarkoitus Kalasataman alueella on paljon työmaarakentamista. Tarkoituksena selvittää rakennustyömaissa aiheutuneiden päästöjen

Lisätiedot

MURSKAUKSEN MELUMITTAUS Kivikontie Eritasoliittymä Destia Oy

MURSKAUKSEN MELUMITTAUS Kivikontie Eritasoliittymä Destia Oy MURSKAUKSEN MELUMITTAUS Kivikontie Eritasoliittymä Destia Oy 9.12.2013 Helsinki Vesa Sinervo Oy Finnrock Ab Gsm: 010 832 1313 vesa.sinervo@finnrock.fi SISÄLLYS TERMIT JA NIIDEN MÄÄRITELMÄT... 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Lausunto Päivämäärä 5.2.2014 NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY NASTOLAN KUNTA PÖLY Tarkastus Päivämäärä 5.2.2014 Laatija

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI

TUTKIMUSRAPORTTI TUTKIMUSRAPORTTI 1.2.2018 Elisa Vene Espoon kaupunki Tilakeskus liikelaitos 225003.0 Kohde Rastaalan koulu, Alatalo, Espoo SISÄILMAN SEURANTANÄYTTEET 1 TUTKIMUKSEN LÄHTÖTIEDOT Tutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI

TUTKIMUSRAPORTTI TUTKIMUSRAPORTTI 21.3.2018 Elisa Vene Espoon kaupunki Tilakeskus liikelaitos Tiedoksi Ilmari Viljanen/Espoon kaupunki Kohde Rastaalan koulu, Alatalo, Espoo SISÄILMAN SEURANTANÄYTTEET 22500344.030 1 TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Jakson toukokuu heinäkuu 2016 ilmanlaatu Kotkassa ja Haminan sataman

Jakson toukokuu heinäkuu 2016 ilmanlaatu Kotkassa ja Haminan sataman 1 Jakson toukokuu heinäkuu 216 ilmanlaatu Kotkassa ja Haminan sataman lla laa ja: ympäristönsuojelusuunni elija Eija Värri, p. 44 72 484 Jaksolla toukokuu heinäkuu ilma oli Kotkan ja Haminan satama-alueen

Lisätiedot

TURUN SEUDUN ILMANSUOJELUN YHTEISTYÖRYHMÄ

TURUN SEUDUN ILMANSUOJELUN YHTEISTYÖRYHMÄ helmikuussa 2017 TURUN SEUDUN ILMANSUOJELUN YHTEISTYÖRYHMÄ Tiivistelmä Hengitysilman tavallisin laatuluokitus vuorokausi-indeksin mukaan oli helmikuussa hyvä Kaarinassa sekä Paraisilla ja tyydyttävä Turun

Lisätiedot

Etelä-Karjalan ilmanlaatu 2015

Etelä-Karjalan ilmanlaatu 2015 Etelä-Karjalan ilmanlaatu 2015 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Mitattavia komponentteja... 3 3. Ilmanlaadun ohje- ja raja-arvot... 4 4. Imatran ilmanlaatutulokset 2015... 5 4.1 Imatran hajurikkiyhdisteet

Lisätiedot

Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustöiden aiheuttaman samentumisen arviointi 3D vesistömallilla

Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustöiden aiheuttaman samentumisen arviointi 3D vesistömallilla 16T-12.2 1 Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustöiden aiheuttaman samentumisen arviointi 3D vesistömallilla Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Raportti v3, 22.1.2018 2 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 KUORMITUKSET 1

Lisätiedot

Vantaan jätevoimalan savukaasupäästöjen leviämismalli

Vantaan jätevoimalan savukaasupäästöjen leviämismalli 1(24) Laatijat Tarkastanut / pvm Arto Heikkinen Annika Tella / 17.4.2019 Jakelu Hyväksynyt / pvm Vantaan Energia Oy Timo Laakso / 17.4.2019 Vantaan Energia Oy Vantaan jätevoimalan savukaasupäästöjen leviämismalli

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset Meripirtin päiväkoti Haukkavuorenkatu 5 48100 KOTKA Työ nro T15026 Kotka 9.11.2015 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25,

Lisätiedot